Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Κόντρα Βερβεσού - Κοντονή για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών


Ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και του υπουργού Δικαιοσύνης- Για προεκλογική εξαγγελία μιλά η συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Συνεχίζεται και σήμερα -και μάλιστα λαμβάνει νέες διαστάσεις- η βεντέτα που έχει ξεκινήσει μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Χθές, οι δύο μονομάχοι «αντάλλαξαν» ανακοινώσεις, με την μόνη διαφορά ότι το ύφος που χρησιμοποίησε ο κ. Κοντονής εκφεύγει των συνήθων υπουργικών δηλώσεων και ανακοινώσεων και παραπέμπει στις κερκίδες των ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Σήμερα, η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αφού έλαβε γνώση των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού Δικαιοσύνης σε απάντηση των προηγηθεισών δηλώσεων του κ. Βερβεσού, έδωσε μια σκληρή απάντηση στον κ. Κοντονή, υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «θίγει το σύνολο του δικηγορικού κόσμου και συνιστά ανεπίτρεπτη θεσμική εκτροπή».

Μάλιστα, η Συντονιστική κάνει απροκάλυπτα λόγο για «προεκλογική εξαγγελία» του κ. Κοντονή.

Παράλληλα η Συντονιστική έθεσε τα άλυτα προβλήματα που ταλανίζουν τα δικαστήρια, τους δικαστές, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαϊου 2018 συνεδριάζει εκτάκτως στην Αθήνα προκειμένου να λάβει περαιτέρω αποφάσεις και να καθορίσει τη δράση της. 

Η Συντονιστική επισημαίνει ότι «το ύφος της ανακοίνωσης του υπουργού Δικαιοσύνης δεν προσιδιάζει σε ύφος λόγου δημόσιου λειτουργού ούτε μπορεί να γίνει αποδεκτό από το δικηγορικό σώμα στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου. Η επίθεση κατά του προέδρου του ΔΣΑ και της Ολομέλειας υπερβαίνει τα εσκαμμένα, θίγει το σύνολο του δικηγορικού κόσμου και συνιστά ανεπίτρεπτη θεσμική εκτροπή.

Δεν παραλείπει η Συντονιστική, να επισημάνει ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των δικηγόρων αποτελεί θεμέλιο λίθο για κάθε κράτος δικαίου, ενώ προϋποθέτει και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος» και προσθέτει: «Το δικηγορικό σώμα, διαχρονικά και αταλάντευτα, αγωνίζεται στην κατεύθυνση αυτή. Αποτελεί υποχρέωση και του αρμόδιου υπουργείου να συνδράμει αποφασιστικά στο σκοπό αυτό. Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα, αυτό δεν έχει πράξει ούτε τα στοιχειώδη».

Η ίδρυση δικαστηρίων, συνεχίζει οι δικηγόροι, «πρέπει να εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο για την διαμόρφωση των συνθηκών ορθής και ταχείας απονομής της Δικαιοσύνης, σε πλήρη συνεργασία με τους συλλειτουργούς της».

«Δεν μπορεί να αποτελεί προεκλογική εξαγγελία και μάλιστα χωρίς προηγούμενη διαβούλευση» υπογραμμίζουν οι δικηγόροι και επισημαίνουν:

«Αυτονόητη προϋπόθεση, η προηγούμενη επίλυση των προβλημάτων και ελλείψεων των ήδη λειτουργούντων δικαστηρίων, ιδίως σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, προϋποθέσεις όμως που δεν συντρέχουν σήμερα με κύρια ευθύνη του υπουργείου».

Τέλος, επισημαίνει η Συντονιστική: «Ηδιαφύλαξη της αξιοπρέπειας του δικηγόρου και του θεσμικού ρόλου των εκπροσώπων του αποτελεί υποχρέωση όλων, αυτό το επιτάσσει ο νόμος, το οφείλει η Πολιτεία, το εγγυάται η ενότητα και η ιστορία μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το δικηγορικό σώμα δέχεται επίθεση εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας. Έχουμε συνηθίσει. Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την πρόκληση».

Ο Μ. Δημητρακόπουλος

Στο πλευρό του κ. Βερβεσού τάχθηκε σήμερα με δημόσια δήλωσή του και ο συνάδελφός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η εκτενής δήλωση του κ. Δημητρακόπουλου έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, που αριθμεί το 55% περίπου των δικηγόρων όλης της Ελλάδας, έχει θεσμική υποχρέωση να διατυπώνει δημόσιο λόγο για όλα τα ζητήματα που άπτονται της ορθής λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Δημήτρης Βερβεσός, με νωπή εντολή πρόεδρος του ΔΣΑ, με αφορμή την πρωτοφανή παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκου Σακελλαρίου, υπενθύμισε -μεταξύ άλλων- την αυτονόητη, για ένα κράτος δικαίου, υποχρέωση του υπουργού Δικαιοσύνης να απέχει από την προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης.

Δυστυχώς ο κ. Σταύρος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης, αντί νηφάλιας, ισορροπημένης και τεκμηριωμένης απάντησης, κατέφυγε σε αχαλίνωτη προσωπική επίθεση σε βάρος του προέδρου μας, που δεν συνηχεί με το σημερινό πολιτικό του αξίωμα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πλέον απευθύνεται στον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της Ελλάδας και στο δικαστικό σώμα και όχι στις ομάδες της Άνω Ραχούλας και της Κάτω Ποταμιάς.
Οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, είμασθε αλληλέγγυοι στον αγώνα του προέδρου μας για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, γιατί μόνο όταν υπάρχει προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστών, έχει αντίκρυσμα η επιστημονική επάρκεια και η εργατικότητα του δικηγόρου στον αγώνα του για την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Σε καθεστώς μη ανεξάρτητης Δικαιοσύνης οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη τους δικηγόρους αλλά τους μεσάζοντες».


Παναγιώτης Τσιμπούκης
Πηγή : protothema.gr


Πανικός σε δίκη στο Γύθειο! Αλλοδαπός μάρτυρας απείλησε με όπλο τον μηνυτή!



Σοκ σε δίκη στο Γύθειο, όταν ο Αλβανός μάρτυρας Ντριτάν Μουλαχού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για αρπαγή ανηλίκου στο παρελθόν και για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών, απείλησε με όπλο τον μηνυτή Αντώνη Παναγάκο.

Στη συνέχεια η αστυνομικός που βρισκόταν στην αίθουσα, μητέρα ενός 5χρονου αγοριού, ψύχραιμα άφησε το όπλο της στο πάτωμα μακριά του, ενώ στη συνέχεια ο δράστης πήρε το όπλο της αστυνομικού. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές κατά της αστυνομικού, αλλά το όπλο ευτυχώς δεν εκπυρσοκρότησε..

Σημειώνεται, ότι εκδικαζόταν υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης και ψευδούς καταμήνυσης που είχε υποβάλλει η οικογένεια Παναγάκου.
  
Ο δράστης υπό την απειλή όπλου κλείδωσε στην αίθουσα το ακροατήριο, ενώ οι δικαστές κατάφεραν να  διαφύγουν. Η γνωστή μαγείρισσα και μητέρα του Αντώνη Παναγάκου, Μαίρη Παναγάκου, κατέρρευσε λιπόθυμη. Τον ένοπλο αφόπλισε ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Παναγιώτης Μπογέας που βρισκόταν στην αίθουσα.


Πηγή : lakonikostypos.gr


Ισόβια στον παπά για υπόθεση υπεξαίρεσης 3,8 εκατ. ευρώ



Αυλαία στο σκάνδαλο που συντάραξε τη Λάρισα, μέσα από το οποίο εξαφανίστηκαν 3,8 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου. Υπεύθυνοι γι’ αυτό, ένας ιερέας που συνεργαζόταν με εφοριακούς. Με τη βοήθειά τους, «φούσκωναν» τις μισθοδοτικές καταστάσεις των ιερέων στα χαρτιά και έκαναν φτερά χρήματα του ελληνικού δημοσίου.

Χθες το απόγευμα (16-05-2018), το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έστειλε πίσω στη φυλακή τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, επιβάλλοντας στον ιερέα των Φαρσάλων ποινή ισόβιας κάθειρξης για την πράξη της υπεξαίρεσης. Με ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών τιμωρήθηκαν δύο γυναίκες εφοριακοί για την πράξη της συνέργειας σε υπεξαίρεση. Τους αναγνωρίστηκε όμως το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Αθώοι κρίθηκαν τέλος οι δύο άλλοι εφοριακοί άνδρες και ένας ακόμη ιερέας.

Το κατηγορητήριο 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση της υπεξαίρεσης επιτυγχάνονταν μέσω αλλοίωσης των ποσών των μισθοδοτικών καταστάσεων των ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Η υπόθεση, σύμφωνα με την ακροαματική διαδικασία, ξεκίνησε τουλάχιστον από 2005 και συνεχίστηκε μέχρι το 2012 όπου ένας υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας αντιλήφθηκε πως οι ιερείς της Μητρόπολης Ελασσόνας που έχει περίπου την ίδια δύναμη με αυτή των Φαρσάλων, παίρνουν ποσά μισθοδοσίας πολύ μικρότερα από εκείνους των Φαρσάλων.

Έτσι και καταγγέλθηκε η υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΟΥ όπου και ξεκίνησε η έρευνα της επιθεώρησης. Με βάση το κατηγορητήριο τα ποσά των μισθοδοτικών καταστάσεων αλλοιώνονταν πριν παραδοθούν στην αρμόδια ΔΟΥ και με αυτό τον τρόπο εκδίδονταν γραμμάτια είσπραξης με πολύ μεγαλύτερα ποσά τα οποία εισπράττονταν είτε σε μετρητά είτε σε επιταγές.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία το ποσό των 3,8 εκατομυρίων ευρώ που φέρεται να υπεξαιρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει εντοπιστεί και κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς έχει πάει.


Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία
ΤΑ ΝΕΑ


Πώς διαγράφονται αμφισβητούμενες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ


Χιλιάδες ασφαλισμένοι σε τουλάχιστον δύο Ταμεία έως το 2016 θα μπορούν να κάνουν χρήση της διάταξης που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και προβλέπει την υπό προϋποθέσεις διαγραφή αμφισβητούμενων οφειλών οι οποίες είχαν βεβαιωθεί πριν από τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ασφαλιστικές διατάξεις αλλά και τη νέα αρχιτεκτονική των προστίμων για την ανασφάλιστη εργασία.

Ειδικά όμως η διάταξη για τη διαγραφή αμφισβητούμενων οφειλών αναμένεται από δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, που έχουν οφειλές για το διάστημα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, πριν δηλαδή από τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, και ήταν κατά το διάστημα αυτό παράλληλα ασφαλισμένοι. Η διάταξη θα δίνει τη δυνατότητα διαγραφής των χρεών αυτών εφόσον προκύπτει «εύλογη αμφιβολία» για το αν έπρεπε να είναι ασφαλισμένοι σε δύο ή περισσότερα Ταμεία, αν υπάρχουν αντικρουόμενες διοικητικές ή δικαστικές αποφάσεις και εφόσον υπάρχει πλήρης ασφάλιση κατά την ίδια περίοδο για την οποία δεν υπάρχουν οφειλές.

Αναλυτικά, η τελική διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου ορίζει ότι:

1. Βεβαιωμένες ή μη οφειλές προς πρώην φορείς κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω εύλογης αμφιβολίας περί την υποχρέωση υπαγωγής ή μη στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή περισσότερων πρώην φορέων ασφάλισης ή του Δημοσίου για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2016, δύνανται να διαγράφονται ή να απαλλάσσονται τυχόν επιβληθέντων πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στο παρόν άρθρο.
Τυχόν καταβληθέντα από τους ασφαλισμένους ποσά έναντι των ανωτέρω οφειλών δεν επιστρέφονται και δεν αναζητούνται.

2. Η εύλογη αμφιβολία μπορεί να αποδεικνύεται ενδεικτικά από τα ακόλουθα κριτήρια: (α) ύπαρξη δικαστικής απόφασης υπέρ του ασφαλισμένου-οφειλέτη, (β) ύπαρξη αντίθετων αποφάσεων των δικαστηρίων επί του ιδίου δυσχερώς ερμηνευόμενου νομικού θέματος, (γ) προηγούμενη μακρόχρονη πρακτική της διοίκησης συνεπεία της οποίας είχε δημιουργηθεί στα υπόχρεα πρόσωπα η πεποίθηση περί μη υπαγωγής στην ασφάλιση, (δ) ύπαρξη διαφορετικών οδηγιών επί του θέματος από τη διοίκηση, (ε) πλήρης ασφάλιση από μισθωτή ή μη μισθωτή απασχόληση κατά την ίδια χρονική περίοδο για την οποία έχουν καταλογιστεί εισφορές από φορέα ασφάλισης μισθωτών ή μη μισθωτών.

3. Για την επίλυση των ανωτέρω ασφαλιστικών αμφισβητήσεων εκδίδεται, για κάθε εξεταζόμενη κατηγορία ασφαλισμένων, απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις εξαίρεσης από την υποχρεωτική ασφάλιση των ανωτέρω εξεταζόμενων ασφαλιστικών περιπτώσεων και κάθε άλλο σχετικό αναγκαίο ζήτημα.

Προσοχή: Για την υπαγωγή των ασφαλισμένων στη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση επίλυσης ασφαλιστικής αμφισβήτησης, θα πρέπει να υποβάλλεται σχετικό αίτημα από τους ενδιαφερομένους στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, του ΕΤΕΑΕΠ και των λοιπών φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Το αίτημα θα εξετάζεται από τις

αρμόδιες υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες και θα εκδίδουν την τελική διαγραφή.
Μάλιστα, η διάταξη θα ορίζει ότι η διαγραφή θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις ασφαλισμένων των οποίων οι υποθέσεις βρίσκονται σε οποιοδήποτε στάδιο της διοικητικής διαδικασίας, ακόμα και αν αυτές έχουν κριθεί από τα αρμόδια όργανα σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται για ρύθμιση που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους, αλλά και αγρότες, και θα λύσει διαμάχες και αμφισβητήσεις ετών που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης αλλά και των ασφαλισμένων οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, καθώς, με τις προσαυξήσεις ετών, οι οφειλές σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τις 100.000 ευρώ. Επισημαίνουν όμως ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας.


ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο ιδιωτικά «βαλιτσάκια» παρακολούθησης!


«Έχουμε κάνει προτάσεις αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ευδοκιμήσει καμία νομοθετική ρύθμιση. Άρα δεν ελέγχονται» είπε στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής - SOS από αντιπρόεδρο ΑΔΑΕ: «Όσο προχωρά η τεχνολογία τόσο μειώνεται η ασφάλεια απορρήτου των πολιτών. Χωρίς μέσα και προσωπικά δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Σοβαρές ανησυχίες ότι κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο ιδιωτικά «βαλιτσάκια» παρακολούθησης, εξέφρασε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ζαμπίρας, υπογραμμίζοντας την αδυναμία της Αρχής να προβεί σε ελέγχους καθώς οι προτάσεις που έχει διατυπώσει δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση.

«Ακούγεται ότι υπάρχουν και βαλιτσάκια σε ιδιώτες. Εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Εμείς έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις για τον έλεγχο αυτών των βαλιτσακίων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ευδοκιμήσει κάποια νομοθετική ρύθμιση. Άρα δεν ελέγχονται τα ιδιωτικά βαλιτσάκια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο κ. Ζαμπίρας είχε ξεκαθαρίσει ότι η ΑΔΑΕ έχει αρμοδιότητα ελέγχου μόνο για τα 3 «βαλιτσάκια» παρακολούθησης, που της έχουν δηλωθεί επισήμως και τα οποία χρησιμοποιούνται από: την ΕΥΠ, την Αντιτρομοκρατική και τη Διεύθυνση Διαχείρισης κι Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει εάν από αυτούς τους ελέγχους έχει προκύψει οτιδήποτε μεμπτό.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι υπαινιγμοί που άφησε ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ, Μιχάλης Σακκάς, για δυνάμεις που βάζουν «τρικλοποδιές» στο έργο της Αρχής, «καρφώνοντας» μάλλον την εκτελεστική εξουσία και καλώντας τους βουλευτές απ’ όλες τις πτέρυγες να παρέμβουν.

«Δεν είναι τυχαίο. Είμαι στην Αρχή δύο χρόνια κι έχω την αίσθηση ότι κάποιες δυνάμεις – όχι εξωγήινες – δεν θέλουν να λειτουργήσει η ΑΔΑΕ. Δεν μπορεί να έχουμε απαρτία και να μην αλλάζει η νομοθεσία και να έχουμε ένα παρωχημένο πλαίσιο, να μην εισπράττουμε τα έσοδα από τα πρόστιμα. Σας απευθύνω παράκληση να παρέμβετε και εσείς στην εκτελεστική εξουσία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σακκάς.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση της Αρχής σε μέσα και προσωπικό, προειδοποιώντας ταυτοχρόνως πως: «όσο προχωρά η τεχνολογία τόσο μειώνεται η ασφάλεια του απορρήτου των πολιτών».

Ως προς την παρακολούθηση προσώπων μέσω της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και των συνακρόασεων μέσω της διασύνδεσης με τους παρόχους επικοινωνιών, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, δήλωσε αδυναμία να διατυπώσει συμπέρασμα για τα αίτια αύξησης των διατάξεων και των βουλευμάτων για την άρση του απορρήτου, καθώς όπως διευκρίνισε η Αρχή ελέγχει βάσει νόμου μόνο την τήρηση του νόμου ως προς το σκέλος των συστημάτων παρακολούθησης κι όχι το αν η άρση που έγινε για μία συγκεκριμένη υπόθεση ή έγκλημα ήταν ορθή ή όχι.

Ο Χρήστος Ζαμπίρας, πάντως, παραδέχτηκε ότι οι έλεγχοι που έχουν γίνει για τις συνακροάσεις από την ΑΑΔΕ δεν αντιστοιχούν στον αριθμό που θα έπρεπε, αφού όπως είπε τα τελευταία χρόνια έγιναν μόλις δύο, ένας στα τέλη του 2013 και ένας στο τέλος του 2017.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πραγματική ασφάλεια του απορρήτου των επικοινωνιών, σχολιάζοντας κατόπιν όσων άκουσε, ότι υπάρχει ένα πολύ ευρύ φάσμα περιπτώσεων το οποίο δεν μπορεί να ελεγχθεί όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όπως πρόσθεσε: «υπάρχουν και ελληνικές ιδιαιτερότητες».



Πηγή: skai.gr


Κλείνουν επ αόριστο τα χειρουργεία στο Ρίο και ο Πολάκης κάνει αναρτήσεις για Σακελαρίου


Πλήρης κατάρρευση του προγράμματος χειρουργείων στο πανεπιστημιακό Πάτρας

Διαβάζουμε το ρεπορτάζ του iatropedia.gr από την Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) εξέδωσε ανακοίνωση - κόλαφο, ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και βουλευτής Αχαϊας, Ιάσων Φωτήλας έχει καταθέσει Ερώτηση, ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας έχει βγάλει εδώ και μέρες ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ "ξεσπαθώνει" αλλά ούτε η Αριστοτέλους, ούτε η 6η ΥΠΕ, ούτε ο διοικητής του νοσοκομείου φαίνεται να δρουν με τρόπο αποφασιστικό!

Όπως σχολιάζουν από την ΟΕΝΓΕ, "η συνεχιζόμενη αναστολή των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο) αναδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα των ελλείψεων σε κλίνες ΜΕΘ. Έχουμε φτάσει στο σημείο λόγω αυτών των ελλείψεων να χρησιμοποιείται ως ΜΕΘ η μετεγχειρητική αναισθησιολογική ανάνηψη ενός από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Και σχολιάζουν από την ΟΕΝΓΕ ότι "είναι πρόκληση την ώρα που πανελλαδικά παραμένουν κλειστές 150 κλίνες ΜΕΘ από τις 750 που υπάρχουν (ενώ οι ανάγκες απαιτούν πολύ περισσότερες) λόγω των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, η κυβέρνηση να κομπάζει για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Είναι προκλητική η εκκωφαντική σιωπή τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, οι οποίες παρά τις δραματικές εκκλήσεις και τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια έως τώρα για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα".

Παρέμβαση του Ιάσονα Φωτήλα για το θέμα:

Στην οριακή κατάσταση που βρίσκονται τα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Π.Γ.Ν.Π) στο Ρίο αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου. Οι πρόσφατες μαζικές ακυρώσεις προγραμματισμένων χειρουργείων προκύπτουν ως αποτέλεσμα της έλλειψης επαρκούς αριθμού κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) στο Νοσοκομείο για το οποίο έχουμε επανακαταθέσει ερώτηση.

Το πρόβλημα είναι οξύ και προκύπτει από την μη λειτουργία όλων των κλινών ΜΕΘ αλλά και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ) του νοσοκομείου λόγω έλλειψης επαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που έχει ως συνέπεια να μεταφέρονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στην αίθουσα ανάνηψης του χειρουργείου, στο χώρο της αναζωογόνησης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π) ή στα νοσηλευτικά τμήματα μέχρι να ανευρεθεί κλίνη. Η υπερσυγκέντρωση ασθενών εκεί προκαλεί έλλειψη σε θέσεις ανάνηψης που είναι απαραίτητες για την πραγματοποίηση χειρουργείων.

Για τους λόγους αυτούς κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή.

Παρέμβαση και της ΠΟΕΔΗΝ

Και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνουν λόγο για κατάρρευση του προγράμματος των χειρουργείων στην Πάτρα.

Όπως επισημαίνουν. "από Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 παύουν να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις με ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου που υπογράφει ο Διευθυντής Καθηγητής κος Μέγας.

Αιτία είναι η έλλειψη κλινών ΜΕΘ με αποτέλεσμα η αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων του Νοσοκομείου να μετατραπεί σε ΜΕΘ. Το ζήτημα αυτό επανειλημμένως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου διαθέτει ΜΕΘ 10 κλινών και ΜΑΦ 3 κλινών οι οποίες δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες. Κάθε ημέρα μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων ασθενών βρίσκεται σε θαλάμους νοσηλείας αναζητώντας ΜΕΘ. Έτσι μετέτρεψαν την αίθουσα ανάνηψης σε ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να αναστέλλονται σε τακτικά διαστήματα τα χειρουργεία και τώρα από 21/5/2018".

Και συνεχίζουν αναφερόμενοι στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και το ζήτημα της παραίτησης του διοικητή:
Άλαλος παρακολουθεί ο κος Πολάκης τα συμβάντα σε ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Παραιτήθηκε ο Διοικητής καταγγέλλοντας σημεία και τέρατα για κομματικές παρεμβάσεις ΣΥΡΙΖΑ. Για φατρίες ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να διοικήσουν το Νοσοκομείο!!!

Επιστολή του διευθυντή του χειρουργικού τομές του Πανεπιστημιακού Πατρών:

Προς
Την Διοίκηση του ΠΓΝΠ
Την 6η ΥΠΕ

Κοιν.: Ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο Αχαΐας
Δήμο Πατρέων
Ιατρικό Σύλλογο Πατρών
ΕΙΝΑ
Επιμελητήριο Αχαΐας
Εργατικό Κέντρο Πατρών

Επειδή η κατάσταση με τις συχνές αναβολές των χειρουργείων λόγω μη επίλυσης, παρά τις υποσχέσεις, του προβλήματος της έλλειψης κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), την κάλυψη του χώρου της ανάνηψης των χειρουργικών ασθενών από διασωληνωμένους που κανονικά έπρεπε να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, της έλλειψης αναισθησιολογικού εξοπλισμού και της αριθμητικής ανεπάρκειας του νοσηλευτικού προσωπικού, ο Πανεπιστημιακός Χειρουργικός Τομέας στην 10η Συνεδρίασή του στις 16-5-2018 αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει επ’ αόριστον από την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις πλην των επειγουσών περιπτώσεων.

Επιπλέον

Καλεί την διοίκηση του ΠΓΝΠ και την ΥΠΕ σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ να διακομίζουν τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας μέχρι το νοσοκομείο να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

Δηλώνει ότι οι ασθενείς και οι τραυματίες με επείγον πρόβλημα θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται μέχρι τώρα.
Καλεί τις υπηρεσίες του νοσοκομείου να ενημερώσουν τους προγραμματισμένους ασθενείς για τις επερχόμενες αναβολές χειρουργείων.

Σε συνεννόηση με τον Νοσοκομειακό Χειρουργικό Τομέα θα δώσει συνέντευξη τύπου την προσεχή Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, στις 11.00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη, και τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής για την δυσλειτουργία του νοσοκομείου και τις συνέπειες της.

Μήνες τώρα οι χειρουργοί και οι αναισθησιολόγοι του ΠΓΝΠ καταβάλλουν υπεύθυνες προσπάθειες καθημερινά να προσαρμοστούν στην ελλειμματική λειτουργία των χειρουργείων και της ΜΕΘ.

Δεν μπορούν σε καμία όμως περίπτωση να διαχειριστούν πλέον τις συνεχείς αναβολές των χειρουργείων ούτε πρόκειται να συνδράμουν στην ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι συχνά ενημερώνονται την τελευταία στιγμή ότι δεν θα χειρουργηθούν, αφού εντωμεταξύ έχει προηγηθεί μακροχρόνια αναμονή στη λίστα χειρουργείου και έχει γίνει ο αναγκαίος προεγχειρητικός έλεγχος.
Και όλα αυτά συμβαίνουν στο μεγαλύτερο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Περιφέρειας, το οποίο με μακροχρόνιες προσπάθειες κατάφερε να αναβαθμίσει με διεθνή και εθνική αναγνώριση την κλινική και ακαδημαϊκή προσφορά του.

Οι χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και οι αναισθησιολόγοι του ΠΓΝΠ δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια των ασθενών τους, το επίπεδο του επιστημονικού τους έργου και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στον ανώτατο βαθμό.

O Διευθυντής
Του Χειρουργικού Τομέα
Καθηγητής Παναγιώτης Μέγας


Όταν η βλακεία δεν σε αφήνει να αναγνωρίσεις το σοβαρό από το αστείο! Μαντινάδα Πολάκη για Σακελαρίου


Τις βλακείες δεν τις σχολιάζεις τις αφήνεις στην κρίση αυτών που τις διαβάζουν.

Ο απέχω από την σοβαρότητα Παύλος Πολάκης έκανε επίθεση με ανάρτηση στα sosial στον παραιτηθέντα πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας με το γνωστό τους ύφος, 

Η ανάρτηση του Π. Πολάκη είναι η εξής:



Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «κτήνη» ορισμένους παράτυπους μετανάστες


«Ο νόμος στην Καλιφόρνια προσφέρει καταφύγιο σε ορισμένους από τους πιο διεφθαρμένους και πιο βίαιους εγκληματίες στη γη, όπως στα μέλη της συμμορίαςMS-13», υποστήριξε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, καταγγέλλοντας το ότι κατ' αυτόν «αθώοι (άνθρωποι), άνδρες, γυναίκες και παιδιά» βρίσκονται «στο έλεος σαδιστών εγκληματιών»

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «κτήνη» ορισμένους παράτυπους μετανάστες την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις λεγόμενες πόλεις-καταφύγια και το μεταναστευτικό, αναφερόμενος ιδίως στα μέλη της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13).

«Απελαύνουμε κόσμο από τη χώρα (...). Δεν θα το πιστεύατε πόσο κακοί είναι ορισμένοι από δαύτους», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα τους δήμους της Καλιφόρνιας οι οποίοι αρνούνται να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες μετανάστευσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, αυτά είναι κτήνη», συνέχισε ο Τραμπ. «Θα τους απελαύνουμε από τη χώρα αυτή με ρυθμό που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ», συμπλήρωσε.

«Ο νόμος στην Καλιφόρνια προσφέρει καταφύγιο σε ορισμένους από τους πιο διεφθαρμένους και πιο βίαιους εγκληματίες στη γη, όπως στα μέλη της συμμορίαςMS-13», υποστήριξε ακόμη ο ρεπουμπλικάνος, καταγγέλλοντας το ότι κατ' αυτόν «αθώοι (άνθρωποι), άνδρες, γυναίκες και παιδιά» βρίσκονται «στο έλεος σαδιστών εγκληματιών».

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση δημοκρατικών πολιτικών. «Οι μετανάστες είναι ανθρώπινα όντα. Όχι κτήνη, ούτε εγκληματίες, ούτε διακινητές ναρκωτικών, ούτε βιαστές. Είναι ανθρώπινα όντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζάρεντ Πόλις, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων που εκλέγεται στην Πολιτεία Κολοράντο.

Επαναλαμβάνοντας ένα από τα αγαπημένα του επιχειρήματα, ο Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι οι μαζικές ροές παράτυπων μεταναστών προς τις ΗΠΑ οφείλονται στο ότι η χώρα έχει «τους πιο ηλίθιους νόμους για τη μετανάστευση στον κόσμο».

Η Καλιφόρνια--η πολυπληθέστερη Πολιτεία των ΗΠΑ κι ένα από τα οχυρά των δημοκρατικών--έχει αποδυθεί σε ένα νομικό και πολιτικό μπραντεφέρ με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για το ζήτημα της μετανάστευσης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της Γκόλντεν Στέιτ, της «Χρυσής Πολιτείας», για να την αναγκάσει να τερματίσει την πολιτική των «πόλεων καταφυγίων» για τους μετανάστες, ενώ οι αρχές της Καλιφόρνιας από τη δική τους πλευρά έχουν αρχίσει διάφορες δικαστικές μάχες με την Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ είπε επίσης στην ίδια συζήτηση ότι πολύ σύντομα, θα απαιτήσει να υπάρξει πλήρης χρηματοδότηση του τείχους που θέλει να ανεγερθεί κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, κάτι που αναγγέλλει νέες σκληρές συγκρούσεις στο Κογκρέσο όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική και το μεταναστευτικό.

«Τώρα θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε πλήρη χρηματοδότηση για το τείχος και θα προσπαθήσουμε να την εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατόν», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας το ομοσπονδιακό κράτος--το περιλάλητο shutdown--τον Σεπτέμβριο, εάν το Κογκρέσο συνέχιζε να του αρνείται περισσότερη χρηματοδότηση για το τείχος.

Ακόμη, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Μεξικού και συνέδεσε εμμέσως πλην σαφώς το ζήτημα της μετανάστευσης με την επαναδιαπραγμάτευση για τη NAFTA.

«Το Μεξικό δεν κάνει τίποτα για μας. Το Μεξικό μιλάει, αλλά δεν κάνει τίποτα για μας, ειδικά στα σύνορα. Ασφαλώς δεν μας βοηθάει κα πολύ στο εμπόριο.»


Πηγή : protothema.gr


Αγρίνιο: Αγοράκι παραλίγο να πεθάνει από φόλα – Πρωτοσέλιδο η παγίδα που έστησε αρρωστημένος εγκέφαλος



Απίστευτο περιστατικό στην πλατεία Παναγοπούλου στο Αγρίνιο. Οργή στην πόλη για τη φόλα που βρέθηκε στο σημείο...

Απίστευτα πράγματα στο Αγρίνιο, με ένα αγοράκι μόλις 3 ετών, να κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του από φόλα. Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Συνείδηση» που φιλοξενεί τις δηλώσεις του άντρα που έσωσε το αγοράκι. Ο κύριος Τάσος Χασαπάκης, ήταν εκείνος που κατάλαβε έγκαιρα τι ήταν αυτό που πήγαινε να φάει το παιδί. Δηλητηριασμένα λουκάνικα που κάποιος ανεγκέφαλος είχε σκορπίσει στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) για να σκοτώσει αδέσποτα ζώα.

Όπως κατήγγειλε, προ ημερών είχε ξεκινήσει για την καθιερωμένη του βόλτα με το σκυλί του στην πόλη. Φτάνει λοιπόν στην πλατεία Παναγοπούλου και αντιλαμβάνεται ότι ένα αγοράκι, περίπου τριών ετών, που είχε διαφύγει της προσοχής των γονιών του, έχει βρει κάτι στο γκαζόν (στο σημείο που μας δείχνει στη φωτογραφία) και προσπαθεί να το φάει. Σπεύδει άμεσα στο σημείο και βλέπει μικρά λουκάνικα με δηλητήριο, που προφανώς προορίζονταν από ανεγκέφαλο που τα είχε αφήσει εκεί, για κάποιο τετράποδο.

Ευτυχώς η παρέμβαση του κ. Χασαπάκη ήταν άμεση και γλίτωσε το αγοράκι από τα χειρότερα! Μάλιστα ενημέρωσε σχετικά για το συμβάν και την τοπική αστυνομία, η οποία κατέγραψε το περιστατικό. Η κατάσταση λοιπόν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή έχει γίνει ανεξέλεγκτη αφού πλέον κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές από τις φόλες.



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, προγραμματίστηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με επίκεντρο τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, την Κυριακή 27 Μαΐου στις 10 το πρωί, στην οποία θα λάβουν μέρος, μέλη των Φιλοζωικών Οργανώσεων Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πάτρας και Ερατεινής Φωκίδας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί δράση στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη.

Αντιδράσεις αναγκαίες που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την εξάλειψη των φαινομένων κακοποίησης και θανάτωσης ζώων.

Πηγή: sinidisi.gr
newsit.gr


81χρονος βίαζε 11χρονη κατά εξακολούθηση



Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης υπόθεση αποπλάνησης ανήλικου κοριτσιού στην περιοχή της Ανάληψης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 81χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποπλάνηση παιδιών, όπου ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 81χρονος προέβαινε κατ’ εξακολούθηση, από το 2016 έως το Δεκέμβριο του 2017, σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 13χρονης (σήμερα) ημεδαπής, έναντι χρηματικών ποσών.

Εκμεταλλευόμενος την άθλια οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της ανήλικης έδινε στο παιδί χαρτζιλίκι από 2 μέχρι 10 ευρώ!

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Κωστής Χατζηδάκης - Κώστας Σκρέκας «Τέλος στα πειράματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη Δ.Ε.Η. και την αγορά ενέργειας».



«Τέλος στα πειράματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη Δ.Ε.Η.  και την αγορά ενέργειας».

 Σημεία από την εισήγηση του κ. Κωστή Χατζηδάκη 

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβέρνησης στο ζήτημα της Δ.Ε.Η. ζημιώνει τους καταναλωτές, ενώ την ίδια στιγμή υπονομεύει το μέλλον της ίδιας της εταιρείας και των υπαλλήλων της.  Αξίζει να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στο πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2012-14 είχε προχωρήσει το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ. Σύμφωνα με αυτό, το 30% της εταιρείας θα πωλείτο ώστε να εξασφαλιστούν πόροι για ενίσχυση της ρευστότητας του οργανισμού, καθώς και για την πραγματοποίηση επενδύσεων, ακολουθώντας παράλληλα τον ευρωπαϊκό δρόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε ως αντιπολίτευση μας κατακεραύνωνε για αυτή τη λύση που θα εξασφάλιζε τη βιωσιμότητα της Δ.Ε.Η. και θα την έβαζε σε πορεία εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού.

Και τι έκανε ως κυβέρνηση; Μας πήγε από το μοντέλο της μικρής Δ.Ε.Η. στο μοντέλο της μισής Δ.Ε.Η., καθώς συμφώνησε στη μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ από το 95% στο 50% χωρίς κανένα αντάλλαγμα! Η ΔΕΗ, δηλαδή, είναι μια επιχείρηση που έχει στα γραφεία της στελέχη που έχουν στόχο να χάσουν πελάτες, με μηδέν ευρώ κέρδος για το κράτος και την ίδια την εταιρία!  Το αποτέλεσμα είναι πως με αυτές τις μεθοδεύσεις θα διαμορφωθεί, τελικά, ένας αλλόκοτοςοργανισμός, που θα έχει τους μισούς πελάτες αλλά τις ίδιες απαρχαιωμένες δομές, οι οποίες οδηγούν σε μεγάλες ανισορροπίες.

Εντωμεταξύ, η Δ.Ε.Η. έχει απαξιωθεί σε ανησυχητικό βαθμό. Και δεν είναι μόνο ότι η μετοχή της έχει πέσει κατά 63,3% από τον Ιανουάριο του 2015.  Γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζει σοβαρότατο ταμειακό πρόβλημα, το οποίο επιδεινώνεται από τον υπερδιπλασιασμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών ως συνέπεια της ραγδαίας αύξησης απλήρωτων λογαριασμών. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει ακόμα και μικρής κλίμακας απαραίτητες επενδύσεις. Παράλληλα, η εσφαλμένη κυβερνητική επιλογή για την πώληση μικρού μεριδίου του ΑΔΜΗΕ (τα βασικά μεγάλα δίκτυα δηλαδή) επιδείνωσε το πρόβλημα της Δ.Ε.Η., με την ανοχή –οφείλουμε να σημειώσουμε- των δανειστών. Η Δ.Ε.Η. εισέπραξε λιγότερα χρήματα σε σχέση με το αρχικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο επενδυτής μειοψηφίας δεν έχει λόγο να επενδύσει για την επέκταση των δικτύων, τη διασύνδεση των νησιών και, τελικά, τη μείωση της επιβάρυνσης των καταναλωτών, καθώς η έλλειψη διασύνδεσης των νησιών επιβαρύνει τους καταναλωτές όλων των υπολοίπων περιοχών στους λογαριασμούς τους.

Η ίδια η κυβέρνηση, στην πράξη, αναγνωρίζει πως έχει φέρει τη Δ.Ε.Η. σε τέτοιο σημείο απαξίωσης ώστε ο όποιος αγοραστής βρεθεί για τις λιγνιτικές μονάδες που πουλάει, αυτός είναι ενδεχόμενο να προσφέρει τίμημα χαμηλότερο του αναμενομένου. Για αυτό και με το νομοσχέδιο που έφερε πριν λίγες μέρες ανοίγει «παραθυράκι» για πώληση σε χαμηλότερο αντίτιμο, καθώς δίνει το δικαίωμα σε έναν επιπλέον ανεξάρτητο εκτιμητή να ορίσει ένα εύλογο και δίκαιο προσφερόμενο τίμημα (νόμος 4533, άρθρο 3, παράγραφός 5). Που σημαίνει ότι κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι, τελικά, το τίμημα που θα εισπράξει η Δ.Ε.Η.για τις λιγνιτικές μονάδες που πουλάει!

Ακόμη περισσότερο, η McKinsey, που έχει προσληφθεί ως σύμβουλος από την ίδια τη Δ.Ε.Η. για να καταρτίσει το νέο business plan της, υπογραμμίζει πως για να μπορέσει πλέον η Δ.Ε.Η. να γίνει βιώσιμη εταιρεία θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει σε «πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 2.000 ατόμων και αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής προς τα πάνω, ξεκινώντας από τη σταδιακή μείωση των εκπτώσεων που παρέχει σήμερα η Δ.Ε.Η. και την επιβολή αυξήσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών».

Συνοψίζοντας, λοιπόν, τι αποτέλεσμα φαίνεται πως θα έχει η πολιτική της κυβέρνησης για τη Δ.Ε.Η.; Απώλεια σημαντικών εσόδων για την εταιρεία και το ελληνικό κράτος, 2000 άνθρωποι χωρίς δουλειά και υψηλότερες τιμές ρεύματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά! Μπράβο, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική του ευαισθησία! Η Δ.Ε.Η. βουλιάζει, οι εργαζόμενοι ανησυχούν και οι καταναλωτές θα πληρώσουν τη νύφη στους λογαριασμούς τους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον της Δ.Ε.Η. Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι η άμεση αντιμετώπιση του κινδύνου έλλειψης ρευστότητας, αντλώντας τα απαραίτητα κεφάλαια για την διάσωσή της. Για αυτό και, μεταξύ των άλλων, η Νέα Δημοκρατία μιλάει για προστασία  των πραγματικά αδύναμων νοικοκυριών, αλλά και για αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών. Απαραίτητη είναι, επίσης, η διαμόρφωση νέας διοικητικής δομής για να μπορέσει η εταιρεία να ξεκλειδώσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, αξιοποιώντας τις ικανότητες του ανθρωπίνου δυναμικού της. Στο τέλος της διαδρομής αυτής, εμείς μιλάμε ξεκάθαρα για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Ώστε η Δ.Ε.Η. να μπορέσει να γυρίσει οριστικά σελίδα και να γίνει μια σύγχρονη, ανταγωνιστική εταιρία, που θα μπορεί να εξασφαλίζει τις καλύτερες τιμές και υπηρεσίες για τους Έλληνες καταναλωτές.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, σήμερα τους Έλληνες πολίτες ότι η κατάσταση στη Δ.Ε.Η. είναι δραματική. Ο ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται ως υπερασπιστής μιας δημόσιας επιχείρησης την απαξιώνει, οι καταναλωτές μπορούν να δουν νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και, ακόμη περισσότερο, η επιχείρηση κινδυνεύει με κατάρρευση. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση οφείλουν, επιτέλους, να αναλάβουν στοιχειωδώς τις ευθύνες τους.


Σημεία εισήγησης κ. Κ. Σκρέκα

Η ΔΕΗ μετά τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ από αναπτυξιακός πυλώνας μετατράπηκε σε συστημική απειλήγια την Ελληνική Οικονομία.

Υπήρξε ραγδαία επιδείνωση της λειτουργικής κερδοφορίας: το λειτουργικό περιθώριο κέρδους (προ φόρων, αποσβέσεων, προβλέψεων επισφαλειών και προ ΥΚΩ) από 1.453 εκ. ευρώ το 2014 κατακρημνίστηκε στα 550 εκ. ευρώ το 2017, ενώ η McKinsey για το 2022 προβλέπει  μόλις 330 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο, αν διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα οι δαπάνες, δεν επαρκεί ούτε για το ⅓ του μισθοδοτικού κόστους! Σημειώνεται ότι η ίδια η Δ.Ε.Η. προσέλαβε τη McKinsey ως σύμβουλο για να εκπονήσει το στρατηγικό της πλάνο για τα επόμενα 5 χρόνια.

Σήμερα 50 βουλευτές της Ν.Δ. καταθέτουμε ερώτηση στη Βουλή για τη ΔΕΗ, ζητώντας μεταξύ άλλων να κατατεθεί η έκθεση  της McKinsey προς ενημέρωση του Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πανηγυρίσει για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Δ.Ε.Η. Και αυτό γιατί τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου μπορεί να είναι ευκαιριακά καλά, λόγω των πολλών βροχοπτώσεων και άρα της μεγάλης παραγωγής των υδροηλεκτρικών εργοστασίων, αλλά αυτό δεν καθρεφτίζει τα θεμελιώδη προβλήματα της εταιρείας.

Η απαξίωση της μετοχής είναι, δυστυχώς, τραγική. Από το 2015 η αξία της έχει μειωθεί κατά 80%, κάτι που δείχνει πώς οι άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι έχει εξελιχθεί η πορεία της εταιρείας.

Ο κ. Υπουργός εθελοτυφλώντας δήλωσε ότι είναι τα Μ.Μ.Ε. που ευθύνονται για την πτώση της μετοχής τις τελευταίες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το 2017 -που τα δημοσίευσε νύχτα Παρασκευής, νομίζοντας ότι μπορεί να αποκρύψει την πραγματικότητα- η μετοχή έπεσε κατά 25%. Κάτι που σημαίνει ότι για την πτώση της μετοχής δεν φταίνε ούτε τα Μ.Μ.Ε. ούτε η αντιπολίτευση.

Το κόστος για της Δ.Ε.Η. από τη διαχείριση της Κυβέρνησης εκτιμάται μεταξύ 3,1 και 4,2 δις ευρώ.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αφήσει τη Δ.Ε.Η. να χρεωκοπήσει. Θα θέσουμε άμεσα σε εφαρμογή σχέδιο διάσωσης της εταιρείας. Και στη συνέχεια θα επιδιώξουμε να προσελκύσουμε στρατηγικό επενδυτή για τη Δ.Ε.Η.

Μόνον έτσι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η Δ.Ε.Η. να αντλήσει τα αναγκαία κεφάλαια για να σταθεί ξανά στα πόδια της και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Δ.Ε.Η. έχει τεράστια περιουσιακά στοιχεία: φήμη πελατολόγιο, δίκτυο διανομής (μέσω του ΑΔΜΗΕ). Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τα απαξιώνει.

Κατεβάστε την παρουσίαση εδώ.
Κατεβάστε το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών της Ν.Δ. προς τον αρμόδιο Υπουργό εδώ. 




Σοκ σε σχολική εκδρομή: Μαθήτρια λιποθύμησε ύστερα από χρήση ναρκωτικών



Σοκάρει η είδηση ότι μια 14χρονη μαθήτρια έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου συμμαθητής της της έδωσε ναρκωτικά μέσα στο λεωφορείο!

"Λόγω ενός απαράδεκτου χειρισμού που έγινε κατά τη γνώμη μου από την υπεύθυνη Γυμνασιάρχη, έγινε μία συνειδητή προσπάθεια εκ μέρους της να κουκουλωθεί το πρόβλημα και να υπάρχουν μόνο κατασταλτικά μέτρα. Σε μία εκδρομή που έγινε πριν από μία εβδομάδα, μία μαθήτρια λιποθύμησε ξαφνικά. Όταν την ρώτησαν τι ακριβώς έχει συμβεί, παραδέχτηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Τη ναρκωτική ουσία της την είχε παράσχει κάποιος συμμαθητής της μέσα στο πούλμαν. Το άσχημο είναι ότι αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να φροντίσουμε να έχουν την κατάλληλη βοήθεια" είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαρκόπουλου κ. Σωτήρης Μεθενίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη. 

Ο κ. Μεθενίτης σημείωσε ότι η Γυμνασιάρχης επιχείρησε να συγκαλύψει το περιστατικό απομακρύνοντας τους εμπλεκόμενους μαθητές από το σχολείο, αντί να ζητήσει βοήθεια για τα παιδιά, όπως σύμφωνα με την άποψή του έπρεπε να κάνει.

Ο Δήμαρχος είπε ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές εκδιώχθηκαν από το σχολείο κάτι που δε λύνει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως το εντείνει, αφού τα παιδιά στιγματίζονται.


Πηγή : newspost.gr


Πυροβολούσαν αστυνομικούς από ταράτσες στα Νέα Λιόσια



Επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια άτομα πυροβολούσαν αστυνομικούς από την ταράτσες στα Νέα Λιόσια.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προσπάθησαν να ελέγξουν δύο υπόπτους για ληστεία και βρέθηκαν μέσα σε πυρά κακοποιών που πυροβολούσαν στο ψαχνό από ταράτσες παρακείμενων σπιτιών.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ είχαν στήσει μπλόκο στην οδό Αναγεννήσεως στα Άνω Λιόσια, ώστε να εντοπίσουν δύο άτομα που λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει το σπίτι ενός ηλικιωμένου και είχε καταγγείλει την κλοπή.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο υπόπτους και όταν προσπάθησαν να τους ελέγξουν εκείνοι προσπάθησαν να διαφύγουν όπου και ακολούθησε καταδίωξη, την ώρα που γινόταν η καταδίωξη, άρχισαν να δέχονται πυρά από τις ταράτσες των κτιρίων δεξιά και αριστερά του δρόμου, από πολλά άτομα πιθανόν Ρομά που είχαν πάρει τις καραμπίνες τους και τα πυροβόλα όπλα και πυροβολούσαν.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ξεφύγουν παίρνοντας μαζί τους τους δύο ληστές, με υλικές ζημιές μόνο στο υπηρεσιακό τους όχημα. 

Έχουν ξεκινήσει έλεγχοι από την αστυνομία στην συγκεκριμένη διαδρομή για να εντοπιστούν οι δεκάδες δράστες που πυροβολούσαν τους αστυνομικούς.

Πληροφορίες των αστυνομικών λένε ότι οι δράστες των πυροβολισμών ήταν πάνω από 40 τον αριθμό.


Βρέθηκε ηλικιωμένη νεκρή από κτυπήματα στο Άγιο Παντελεήμονα



Δολοφονημένη βρέθηκε μία 77χρονη μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα από τον γιο της που πήγε να την επισκεφθεί.

Το θύμα έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι ενώ στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης ή έρευνας του χώρου.

Η ηλικιωμένη γυναίκα συζούσε με άλλο ηλικιωμένο άντρα, ο οποίος φέρεται να πάσχει από γεροντική άνοια, δεν βρέθηκε στον χώρο και αναζητείται από την αστυνομία για να διαπιστωθεί αν είναι αυτός ο δράστης και ποιοι οι λόγοι που οδήγησαν στο έγκλημα.


Σάλος με τον κολλητό του Τσίπρα Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos και το σαλέ αξίας 540.000 ευρώ



Το γεγονός που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την κοινή γνώμη, σε βαθμό που να έχει πλημμυρίσει το Twitter με πάνω από 35.000 μηνύματα, είναι η αγορά ενός σαλέ, αξίας 540.000 ευρώ, με δάνειο που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια, από το ζεύγος στη ζωή και στην πολιτική των Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο των Podemos.

Το ζεύγος Ιγκλέσιας –Μοντέρο, που σήμερα ζει με ενοίκιο στην περιοχή Ρίβας-Βαθιαμαδρίδ, ενόψει της γέννησης των διδύμων αγοριών, που κυοφορεί η εκπρόσωπος των Unidos Podemos στο Κοινοβούλιο, και δεδομένου ότι στο σπίτι ήδη φιλοξενούνται και τρία σκυλιά, αποφάσισε να μετακομίσει σε μία περιοχή εκτός κέντρου, σε κατοικία με κήπο.

Η νέα τους κατοικία στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ της μείζονος Μαδρίτης, ενδείκνυται για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον, βρίσκεται κοντά σε σχολείο, του οποίου οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και το πρόγραμμα μαθημάτων του, συμφωνούν με τις διαπαιδαγωγικές ιδέες του ζεύγους.

Η νέα ιδιοκτησία θα ανήκει και στους δύο, ενώ κατά 50% θα μοιράζονται και το στεγαστικό δάνειο (270.000 έκαστος). Όπως ανακοίνωσε το κόμμα των Podemos, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αγορά της νέας κατοικίας των Ιγκλέσιας-Μοντέρο και στον ιστότοπο για τη διαφάνεια του Κοινοβουλίου, αλλά και στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Ο Ιγκλέσιας είχε δηλωμένες από το 2016 προσωπικές καταθέσεις 123.000 ευρώ στην τράπεζα ING Direct, σύμφωνα με την σελίδα διαφάνειας του κόμματος. Επίσης διαθέτει μία αγροτική κατοικία στην Άβιλα, που αγοράσθηκε το 2013 και έχει αξία 13.814,12 ευρώ. Επίσης δηλώνει και ιδιοκτήτης μίας μοτοσικλέτας, που αγοράσθηκε το 2012. Η δε Μοντέρο, δηλώνει ετήσια βουλευτική αμοιβή 76.903,74 ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο οι τραπεζικές καταθέσεις της ανέρχονταν σε 19.000 ευρώ, ενώ δηλώνει ιδιοκτήτρια ενός τουριστικού τροχόσπιτου, που αγόρασε το 2008.

Σύμφωνα με το περιοδικό OK Diario, που αποκάλυψε την αγορά, η νέα κατοικία διαθέτει χώρους 250 μ2 και είναι κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 2.000 μ2 με πισίνα.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν αμέσως να «ξεθάψουν» τα tweet του ίδιου του Ιγκλέσιας, που το 2012 ονείδιζε την αγορά από τον τοτινό υπουργό Οικονομικών Λουΐς ντε Γίνδος (και σημερινού αντιπροέδρου της ΕΚΤ) ενός πολυτελούς διαμερίσματος ρετιρέ, έναντι 600.000 ευρώ.

Πηγές των Podemos αντιτείνουν πως πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις: η μεν κατοικία των Ιγκλέσιας-Μοντέρο προορίζεται για πρώτη κατοικία, ενώ η αγορά του πρώην υπουργού ήταν καθαρά μία κίνηση επενδυτική.

Ο 39χρονος Ιγκλέσιας και η 30χρονη Μοντέρο ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της στις 31 Μαρτίου, όταν η εκπρόσωπος των Unidos Podemos διένυε ήδη την 13η εβδομάδα της κύησης.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ





Πειθαρχικό για τον χαμό της μικρής Μελίνα με ποινή "άντε να τελειώνουμε" απλή στέρηση μισθού



Διαβάζουμε στο cretalive.gr

Περίπου 2,5 χρόνια μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο, όπου είχε πάει για να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη της, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε τις πειθαρχικές κυρώσεις, τις οποίες θα έχει η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, η γιατρός που φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού θα στερηθεί το μισθό της για μισό χρόνο, ενώ για 2 χρόνια τής επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης. 

Όσον αφορά την ποινή σε βάρος της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής Ρεγγίνας Ρουχωτά, προβλέπει και αυτή στέρηση μισθού αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης βρέθηκε στις 23 Απριλίου για να απολογηθεί, μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. 

Δεν ήταν όμως η μόνη, αφού για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Ρεγγίνα Ρουχωτά. Η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού. 

Η κα Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος -ήταν σε άδεια, αλλά πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα λόγω του έκτακτου περιστατικού που προέκυψε με το κοριτσάκι ωστόσο όμως δεν πρόλαβε να συμμετέχει εξαρχής στη διαχείρισή του. 

Είναι γνωστό ότι το Σώμα Επιθεωρητών που επίσης ερεύνησε την υπόθεση διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.


Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"





Κοντά σε ιστορική νίκη η ΔΑΠ, ούτε στο 1% η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ! Συγχαρητήρια από Λ. Αυγενάκη



Στα τάρταρα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν έχει καταφέρει να φτάσει ούτε στο Κάτω από 1% στα ΑΕΙ, και φτάνει μόλις το 0,5% στα ΤΕΙ.

Με την ενσωμάτωση να προσεγγίζει το 60% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρίσκεται πάνω από το 49% στις κάλπες των ΑΕΙ.

Δεύτερη η ΠΚΣ (Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας - ΚΚΕ) με ποσοστό 20%, στα τάρταρα ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 1%.


Με αντίστοιχο ποσοστό ενσωμάτωσης στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ  ξεπέρασε το 62%, και δεύτερη η ΠΚΣ (Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας - ΚΚΕ) με ποσοστό 16%, τρίτη η ΠΑΣΠ με 11%, στο τίποτα 0,5% ο ΣΥΡΙΖΑ. 


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την ανάδειξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διεκδίκησε για 32η χρονιά και κέρδισε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των φοιτητών της χώρας.  

Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει απόλυτα: Η νέα γενιά πιστεύει στις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της προόδου και της Αριστείας, όλα όσα συνθέτουν δηλαδή το αξιακό οικοσύστημα της παράταξής μας και της ιστορικής μας νεολαίας. 

Δυστυχώς, τις φοιτητικές εκλογές σκίασαν περιστατικά βίας. 

Η αδιαφορία και η ανικανότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να διασφαλίσει τα αυτονόητα, είναι πρωτοφανείς!

Σύντομα η χώρα θα αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα σέβεται και θα εφαρμόζει το Νόμο!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ και ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για τη συμμετοχή τους!»


Πακιστανός πήγε να κλέψει νεαρό και ένας περαστικός τον έσπασε στο ξύλο (video)



Ο Αλλοδαπός δράστης από το Πακιστάν, βρισκόταν στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όταν επιτέθηκε σε νεαρό κινητής τηλεφωνίας με σκοπό να τον ληστέψει, αλλά για κακή του τύχη τον πήρε χαμπάρι περαστικός και τον έσπασε στο ξύλο.

Όλα ξεκίνησαν εχθές Τετάρτη το μεσημέρι περίπου στις 13:00, όταν αλλοδαπός, Πακιστανικής καταγωγής,  επιτέθηκε με τη χρήση σωματικής βίας και με τη συνοδεία άλλων ατόμων σε 20χρονο εργαζόμενο κινητής τηλεφωνίας και, προσπάθησε να του αποσπάσει τα χρήματα που είχε στην κατοχή του. 

Στη συνέχεια ο 20χρονος προσπάθησε να ειδοποιήσει την αστυνομία, ωστόσο ένας περαστικός, που είχε δει το περιστατικό επιτέθηκε και αυτός με τη σειρά του στον Πακιστανό και το έσπασε στο ξύλο.





Αυτός είναι ο Ιρακινός που βίαζε την κόρη του μέσα σε στρατόπεδο προσφύγων


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες υπηκόου Ιράκ, κατηγορουμένου για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Πρόκειται για τον:

Α) υπήκοο Ιράκ (επ) HAMA (ον) NAYIF του FAISEL και της GOLY , γεννηθέντα την 28-03-1969.




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία ισχύει έως την 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 12.00, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23210-90918 και 23210-90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


«Έχουμε ακόμα ακμαίο ηθικό» δηλώνουν οι δύο στρατιωτικοί



Το αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί δυόμιση μήνες στην Τουρκία είναι «πιο ζωντανό και πιο ρεαλιστικό από ποτέ» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά την επίσκεψή του στις φυλακές Αδριανούπολης. «Έχουμε ακόμα ακμαίο ηθικό» δηλώνουν οι ίδιοι.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι οι δύο έλληνες ένστολοι κρατούνται «αναίτια» και βρίσκονται σε ένα χώρο όπου «δεν θα έπρεπε να είναι, ίσως ούτε για μια ημέρα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως μετέφερε στους δύο στρατιωτικούς τα μηνύματα συμπαράστασης που στέλνουν όλοι οι Έλληνες, από τον απλό πολίτη έως την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, σημειώνοντας πως με την συμπεριφορά τους επιδεικνύουν κουράγιο και ευθύνη.

Υπογράμμισε, δε, πως με τη στάση τους δίνουν ένα μήνυμα πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, ενώ άφησε αιχμές για το γεγονός πως δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο σε βάρος τους ούτε έχει οριστεί δικάσιμος.

«Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, οι δύο στρατιωτικοί διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Ο πρόεδρος της Βουλής συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα της Βουλής, Κώστα Αθανασίου, και τον διπλωματικό σύμβουλο της Βουλής, πρέσβη Σπύρο Θεοχαρόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα, τους δύο στρατιωτικούς επισκέφθηκε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με την ιδιότητα του προέδρου της μικτής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Τουρκίας.


Πηγή : in.gr