Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο στην Ισπανία! 1 ελέφαντας νεκρός και δύο άνθρωποι τραυματίες



Ατύχημα φορτηγού σε εθνικό δρόμο στην Ισπανία. Φορτηγό του τσίρκου gottani, εξετράπη της πορείας του για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτία και ανετράπη με επιβάτες επιβάτες, τους ελέφαντες belinda, πίρα, diana, thai και baby και τον εκπαιδευτή τους joy γκάρτνερ. 

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν 1 νεκρός ελέφαντας και 2 ελέφαντες τραυματίες.





Τρόμος στο κέντρο της Αθήνας από σπείρα Αραβόφωνων που απειλούν με πιστόλια



Η τελευταία επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στο τέρμα της οδού Θεμιστοκλέους με θύματα δύο 20χρονους.

Τρόμος στο κέντρο της Αθήνας από την ομάδα των αραβόφωνων κουκουλοφόρων με το πιστόλι που ληστεύουν ανυποψίαστους πολίτες.

Μετά τις τελευταίες επιθέσεις των εισβολέων σε σπίτια που βασανίζουν και πυροβολούν τα θύματά τους, η ομάδα των ληστών του δρόμου που περιφέρεται με τα πιστόλια στο κέντρο της Αθήνας δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βαριά εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα. Μόνο η συγκεκριμένη συμμορία φέρεται σε διάστημα μιας εβδομάδας να έχει κάνει πέντε επιθέσεις στο κέντρο της πόλης.

Η τελευταία επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Μεγάλης Δεύτερας στο τέρμα της οδού Θεμιστοκλέους. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 23:10. Δύο 20χρονοι νεαροί αλβανικής και πολωνικής καταγωγής βρίσκονταν στο σημείο και συζητούσαν όταν ξαφνικά μια ομάδα τριών ατόμων με κουκούλες και ένα μαύρο πιστόλι, τους πλησιάζει, τους περικυκλώνει και τους ζητά μιλώντας αραβικά να τους δώσουν ό,τι είχαν πάνω τους. Οι νεαροί δεν αντιστάθηκαν, τους έδωσαν τα κίνητά τους τηλέφωνα ενώ οι δράστες φεύγοντας πήραν και τη μηχανή του ενός, μάρκας Yamaha Crypton.

Το συμβάν αυτό προκαλεί προβληματισμό στην ΕΛΑΣ αφού οι περιγραφές που έδωσαν τα θύματα για τους τρεις κουκουλοφόρους με το πιστόλι που φέρονται να μιλούν αραβικά δείχνουν να «κουμπώνουν« με το προφίλ των δραστών και το modus operandi άλλων τεσσάρων ληστειών στο κέντρο. 

Πριν το χθεσινό χτύπημα, μάλιστα, είχαν επιτεθεί και σε έναν ιδιοκτήτη κάβας στην οδού Μετσόβου, κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου οι τρεις αραβόφωνοι κουκουλοφόροι με το πιστόλι εισέβαλαν στο κατάστημά του και αφού τον απείλησαν με όπλο άρπαξαν 500 ευρώ.


Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
protothema.gr


Ο Τσίπρας έκανε τον κόκορα στο υπουργικό συμβούλιο χωρίς να έχει πάρει ένα τηλέφωνο τον Ερντογάν



Και μόνο η συμπεριφορά του Τσίπρα εδώ και ενάμιση μήνα στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών δείχνει πόσο ένοχος είναι στην καταγγελία που του προσάπτει ο Ερντογάν για το ότι του έταξε τους 8 αντικαθεστωτικούς.

Εάν δεν ήταν ένοχος θα τον είχε πάρει τηλέφωνο τόσο καιρό να τους ζητήσει επίσημα, αλλά δεν έχει τι να πει γιατί έχει ξεφτιλιστεί.

Προτιμά μέσα στην ξεφτίλα του να κάνει τον κόκορα εκ του ασφαλούς με κραυγές τύπου φέρτε πίσω τα παιδιά μας κοροιδεύοντας τον κόσμο.

Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο αφού διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ασφαλής με ισχυρές συμμαχίες και δεν υπάρχει κανένας λόγος για ανησυχία, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά δεν φοβάται και κανέναν και κάλεσε την Τουρκία να αφήσει αυτή την στάση αφού δεν οδηγεί πουθενά.

Κάλεσε την Τουρκία να επιστρέψει τους Ελληνες στρατιωτικούς γιατί είναι άδικο να κρατούνται και όπως είπε όπως η Ελλάδα έχει επιστρέψει στρατιώτες στο παρελθόν το ίδιο περιμένει να πράξει και ο Τούρκος πρόεδρος. Αλλά το θέμα που εξοργίζει τον ελληνικό λαό είναι ότι δεν τολμάει να το πει στον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο.

Είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα της Τουρκίας : «Η Τουρκία εντείνει την προκλητικότητα της. Είναι δεδομένο ότι η στάση της αυτή σχετίζεται και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της και με την αναδιαμόρφωση των διεθνών σχέσεων που παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά, ειδικότερα γύρω από το συριακό. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε διπλωματικό δίαυλο. Ηδη η ομόθυμη στάση της ΕΕ και το αυστηρό μήνυμα αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη για τα εθνικά μας θέματα. Για αυτό πρέπει να κλείσουμε τα θέματα με τους βόρειους γείτονές μας. Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής πιστεύω ότι κάνει ζημιά μια στείρα αντιπαράθεση. Πρέπει να διαχειριστούμε με ενότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία την τουρκική προκλητικότητα».


Λουτρό αίματος στους δρόμους της Αθήνας – 19 νεκροί και 570 τραυματίες τον Μάρτιο



Δεκαεννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 570 τραυματίστηκαν σε 502 τροχαία που σημειώθηκαν τον Μάρτιο 2018, στην Αττική.

Ειδικότερα, 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα, 13 τραυματίστηκαν σοβαρά σε 12 ατυχήματα και 557 ελαφρά σε 471 τροχαία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων και δυστυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Επίσης, η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 24.281 παραβάσεις, από τις οποίες 780 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν:

•610 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 71 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

•1.940 παραβάσεις ορίου ταχύτητας

•424 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

•876 για χρήση κινητού τηλεφώνου

•328 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

•1.127 για μη χρήση προστατευτικού κράνους


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ο Κοντονής την είπε δήθεν στον Τόσκα: «Κάποιος πρέπει να αμύνεται όταν απειλείται» Αλλά δεν μας είπε για τον νόμο αποφυλακίσεων



Ρε Κοντονή κοίτα να καταργήσεις τον εγκληματικό νομό Παρασκευόπουλου και άσε τα μαθήματα στους άλλους, κοίτα πρώτα το έγκλημα που διαπράττεις καθημερινά με τις αποφυλακίσεις.

Εμφανίστηκε ο Κοντονής να βάλει δήθεν στην θέση του τον Νίκο Τόσκα για τα όσα είπε, αλλά δεν άρθρωσε  κουβέντα για τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου που προστατεύει και διατηρεί και ο ίδιος με αποτέλεσμα να αποφυλακίζονται χιλιάδες σκληρή κακοποιοί.

Είναι απορίας άξιο ρωτάνε οι πολίτες γιατί ο Κοντονής συντηρεί μετά από τόσα περιστατικά ένα νόμο έγκλημα κατά της κοινωνίας;;; Ποιους συντρόφους εξυπηρετεί;

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής και ερωτηθείς σχετικά με τις δύο υποθέσεις ανέφερε ότι η άποψή του είναι πως όταν «κάποιος πρέπει να αμύνεται όταν απειλείται». Πρόσθεσε ωστόσο, ότι το νομικό μας οπλοστάσιο είναι πλήρες, και τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν πολύ προσεκτικά τέτοιες υποθέσεις.  

Παράτησε όμως ότι εάν υπάρξει ανάγκη να αλλάξει κάτι στον Ποινικό Κώδικα, το υπουργείο θα αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία και εννοεί για την άμυνα των πολιτών χωρίς να κάνει καμία αναφορά στον νόμο έγκλημα Παρασκευόπουλου για να προστατέψει το κράτος τους πολίτες.






Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: 13.000 γιατροί μετανάστευσαν τα τελευταία 10 χρόνια



Σε επίπεδα ρεκόρ και η ανεργία - Οι 28 στους 100 γιατρούς είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι - «Το υπουργείο Υγείας, οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τον ιατρικό κόσμο - Έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Οδηγεί τα καλύτερα μυαλά της χώρας στη μετανάστευση» είπε ο Γιώργος Πατούλης.

Ανεργία και μετανάστευση «πλήττουν» το ιατρικό δυναμικό της χώρας. Την ίδια στιγμή, καταρρέει το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με το φιάσκο των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στους 12.629 γιατρούς ανέρχεται το «έλλειμμα» της ελληνικής δεξαμενής ιατρών του λεκανοπεδίου – τόσοι είναι οι λειτουργοί του Ιπποκράτη που έχουν φύγει μόνο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο σε άλλα κράτη τα τελευταία δέκα χρόνια, με τους 281 γιατρούς, κυρίως ειδικευμένους, να έχουν φύγει από την αρχή του έτους.

«Οι Έλληνες γιατροί πληρώνουν τη χρόνια απουσία εθνικής στρατηγικής στο θέμα της διαχείρισης του επιστημονικού δυναμικού. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να μας…χειροκροτούν όλα τα υγειονομικά συστήματα της Ευρώπης για τους γιατρούς που τους στέλνουμε, και να μας ζητούν κι άλλους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την ανεργία και τη μετανάστευση των Ελλήνων γιατρών.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, η ανεργία των γιατρών βρίσκεται σε επίπεδα – ρεκόρ, με το 28% των μελών του ΙΣΑ να είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι. Περισσότερα από 2.100 μέλη του ΙΣΑ είναι άνεργα την τελευταία πενταετία και 1.500 γιατροί ζητούν ετησίως από τον Σύλλογο πιστοποιητικά για μετάβαση στο εξωτερικό. Τον περασμένο μήνα, τα εγγεγραμμένα μέλη του ΙΣΑ ήταν 24.815, όταν το 2017 ήταν 25.090 και το 2009 ήταν 25.825.

«Το υπουργείο Υγείας, οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τον ιατρικό κόσμο, ενώ έχει δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Οδηγεί τα καλύτερα μυαλά της χώρας στη μετανάστευση και στερεί από τον Έλληνα ασθενή ποιοτικές υπηρεσίες υγείας επιχειρώντας να δομήσει ένα φθηνό και χαμηλής ποιότητας Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας» τόνισε ο κ. Πατούλης και διευκρίνισε ότι ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για τα μέλη του και τη δημόσια υγεία.

Την ίδια ώρα, η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, στο Κοινωνικό Ιατρείο του ΙΣΑ συρρέουν καθημερινά ασφαλισμένοι που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δημόσιες δομές.

Το φιάσκο των ΤΟΜΥ

Βατερλό για το υπουργείο Υγείας, αποδείχθηκε η προσπάθεια στελέχωσης του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη, στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, τόσο για οικογενειακούς γιατρούς όσο και για τη στελέχωση των ΤοΜΥ.

Ειδικότερα τα στοιχεία που παρατέθηκαν είναι αποκαλυπτικά: ο ΙΣΑ χορήγησε 372 βεβαιώσεις για την πρόσκληση ενδιαφέροντος, για οικογενειακούς γιατρούς ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά 91, δηλαδή συνολικά 463 βεβαιώσεις ιατρών για την κάλυψη 1.250 θέσεων στην Αττική. Το ποσοστό κάλυψης δεν ξεπερνά το 37%, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του νέου συστήματος.

Πρόκειται για τη δεύτερη παταγώδη αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, μετά την αδυναμία στελέχωσης των ΤοΜΥ, για τις οποίες ήταν ανάλογα χαμηλό το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις ΤοΜΥ στην Περιφέρεια Αθηνών έγιναν μόλις 53 αιτήσεις, για την κάλυψη 195 θέσεων! Ανάλογη είναι η εικόνα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, όπου οι αιτήσεις των υποψηφίων μετά βίας κάλυψαν το 1/3 των θέσεων.

«Ο ΕΟΠΥΥ παρά το πρόσφατο φιάσκο των ΤΟΜΥ και του θεσμού του οικογενειακού ιατρού δεν αντιλαμβάνεται ότι εκείνος χρειάζεται τους ιατρούς για να παρέχει υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες και όχι το αντίστροφο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται . Είναι πρωτοφανής, η προχειρότητα και η αναποτελεσματικότητα ,με την οποία αντιμετωπίζονται τα κρίσιμα ζητήματα.Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας είχαμε προειδοποιήσει ότι επιχειρείται να δομηθεί ένα θνησιγενές και ανεδαφικό σύστημα Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας που προβλέπει χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες ενώ αντιμετωπίζει τόσο τους ασθενείς όσο και τους γιατρούς, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας» σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Μάλιστα, ακόμη πιο διεκδικητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, κ. Παναγιώτης Ψυχάρης – ο οποίος σημειωτέον είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ- που προανήγγειλε νομικό πόλεμο έναντι της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των αποφάσεών της. «Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε δικαστικά και να διαφυλάξουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Και ξέρουμε πως θα έχουμε την στήριξη του ΙΣΑ σε αυτή την κίνηση και είμαστε αποφασισμένοι να το φτάσουμε μέχρι τέλους» είπε ο κ. Ψυχάρης, αναφερόμενος σε εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας με την οποία ζητείται από τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας να «γίνουν» οικογενειακοί γιατροί και να καταγράφουν πληθυσμό ευθύνης τους. «Πρόκειται για αλλότρια καθήκοντα. Εξαναγκάζονται με τον πιο άσχημο τρόπο οι γιατροί των Κέντρων Υγείας να εργαστούν για τις ΤΟΜΥ. Παραβιάζονται κατάφωρα τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών των Κέντρων Υγείας. Δεν θα το ανεχθούμε» κατέληξε ο κ. Ψυχάρης.

Καταστροφικό το clawback

Στον αφανισμό οδηγεί το υπουργείο Υγείας, πολυϊατρεία και ιατρούς με ειδικότητες εργαστηριακές και κλινικοεργαστηριακές που καλούνται να πληρώσουν παράλογα και καταστροφικά ποσά clawback. Τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ, και οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Ενώσεων και των Επαγγελματικών Φορέων, κατήγγειλαν την καταστροφική πολιτική του υπουργείου και ζήτησαν την άμεση απόσυρση του άδικου και παράλογου clawback που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τον ιατρικό κόσμο. Όπως εξήγησαν τα πολυϊατρεία και τα εργαστήρια της γειτονιάς, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το clawback, φτάνει σε ποσοστό το 48% της αξίας της εξέτασης, ώστε να καθίσταται πραγματικά ανέφικτη, η ορθολογική λειτουργία ενός φορέα και να υφίσταται πλέον άμεσος κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

Ο ΙΣΑ ζητά για άλλη μια φορά να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, κατά πράξη και περίπτωση, για όλες τις ιατρικές ειδικότητες με ελεύθερη επιλογή ιατρού, για όσους ιατρούς το επιθυμούν.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πατούλης αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί πλατφόρμα για τη συλλογή υπογραφών ιατρών και φορέων που πλέον απαιτούν συλλογική σύμβαση, σε επίπεδο κάθε ιατρικού συλλόγου.

Τέλος, πρόκειται να εξεταστεί ως άμεσο μέτρο η αποχή, αλλά και η διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ενώ θα δημιουργηθεί Επιτροπή, για τον καθορισμό της ελάχιστης τιμής αποζημίωσης της ιατρικής επίσκεψης και κάθε ιατρικής πράξης και εργαστηριακής εξέτασης ανά ειδικότητα, με βάση το πραγματικό κόστος, στο πλαίσιο της βέλτιστης ιατρικής πρακτική.


Πηγή : protothema.gr


Συντάξεις: Ποιους «καίνε» οι νέες αποφάσεις του ΕΦΚΑ



Συντάξεις που έχουν ενσωματώσει το σύνολο των μνημονιακών περικοπών, οι οποίες επιβλήθηκαν εντός της κρίσης, λαμβάνουν τους τελευταίους μήνες χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι, που κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 12 Μαΐου, που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Μάλιστα, σε περιπτώσεις ασφαλισμένων με πολλά έτη ασφάλισης και υψηλές συντάξιμες αποδοχές, οι παροχές είναι ακόμη περισσότερο μειωμένες σε σχέση με αυτές που λαμβάνουν οι παλαιοί ασφαλισμένοι. Οι οποίοι άλλωστε, δεν προβλέπεται να γλιτώσουν από τις δυσάρεστες εκπλήξεις καθώς εκτιμάται ότι εντός του καλοκαιριού θα δουν τα... «ραβασάκια» με τα νέα μειωμένα ποσά των συντάξεων που θα δικαιούνται από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά.

Βάσει των νέων δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και δη το υπουργείο Εργασίας, με στόχο την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, εντός του Μαρτίου θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός του συνόλου των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, ενώ εντός του καλοκαιριού, 2,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ θα πρέπει να ενημερωθούν για το ύψος της διαφοράς που προκύπτει μεταξύ του παλαιού και του νέου τρόπου υπολογισμού.

Αυτή η διαφορά παλιάς και νέας σύνταξης, που θα διαπιστωθεί για τον κάθε συνταξιούχο (προσωπική διαφορά), θα συνεχίσει να καταβάλλεται έως το τέλος του 2018. Όμως από το 2019 και με βάση τη δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, θα πρέπει να καταργηθεί αυτή η προσωπική διαφορά, τουλάχιστον έως το ποσό που αντιστοιχεί στο 18% της σύνταξης.

Κυβερνητικά στελέχη ανοίγουν κάποιο «παράθυρο» να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, ενδεχόμενο όμως που αποκλείουν μετ’ επιτάσεως οι εκπρόσωποι των δανειστών. Άλλωστε, αυτοί που γνωρίζουν το ασφαλιστικό, επισημαίνουν ότι οι συνέπειες του δημογραφικού τα επόμενα χρόνια, με τη συνταξιοδότηση των baby boomers δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια βελτίωσης των ήδη ψηφισμένων περικοπών.

Οι νέες συντάξεις που έχουν εκδοθεί ξεπερνούν τις 16.000 και τα στοιχεία αποκαλύπτουν ένα αναλογιστικά άδικο νέο σύστημα, όπου όσοι έχουν πληρώσει περισσότερες εισφορές λαμβάνουν τελικά μικρότερες συντάξεις, αλλά κι ένα «τέχνασμα» ενσωμάτωσης του συνόλου των μνημονιακών περικοπών, ακόμη κι αυτών που έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη ως αντισυνταγματικές, στις μελλοντικές συντάξεις. Έτσι, επιτυγχάνεται άλλωστε και ο δραστικός περιορισμός της συνταξιοδοτικής δαπάνης το 2021 στο 13% του ΑΕΠ, έναντι 17% πριν από την εφαρμογή της τελευταίας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Οι μειώσεις κυμαίνονται μεταξύ 16% και 25%, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις ασφαλισμένων, κυρίως στις συντάξεις χηρείας, όπου οι περικοπές ξεπερνούν το 50%. Στις πολύ χαμηλές συντάξεις αντίθετα, όπως και στις μειωμένες, ο νέος τρόπος υπολογισμού ευνοεί όσους έχουν λίγα έτη ασφάλισης και χαμηλές συντάξιμες αποδοχές.

Τι δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία
Είναι χαρακτηριστική περίπτωση ασφαλισμένου στο ΙΚΑ, με 10.800 ένσημα και συντάξιμες αποδοχές μετά από 37 έτη ασφάλισης 2.562,69 ευρώ, που έλαβε σύνταξη υπολογισμένη με το νόμο Κατρούγκαλου 1.338,6 ευρώ, από την οποία αν αφαιρεθεί η εισφορά υγείας 6%, καταλήγει σε 1.258,3 ευρώ τον μήνα, προ φόρων.

Με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού, όπως αναγράφεται στη συνταξιοδοτική απόφαση, διαπιστώνεται μείωση της τάξης του 24,8%. Αναλυτικά, ο ίδιος ασφαλισμένος αν είχε καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, θα λάμβανε σύνταξη 1.780,13 ευρώ. Βέβαια, από το ποσό αυτό ένας σημερινός συνταξιούχος έχει καταλήξει να παίρνει μόλις τα 1.307,3 ευρώ. Και αυτό γιατί έχουν επιβληθεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που θα μείωνε τη σύνταξη κατά 106,8 ευρώ, η μείωση του νόμου 4024 του 2011 κατά 94,7 ευρώ, ο νόμος 4051/2012, 33,4 ευρώ, ο νόμος 4093 επίσης του 2012, επιπλέον 154,5 ευρώ, ενώ αν αφαιρεθεί και η εισφορά ασθένειας 6%, το ποσό θα περιοριζόταν στα 1.307,3 ευρώ προ φόρων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, και παρά τις πολλαπλές περικοπές που υπέστησαν οι συντάξεις κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο νέος νόμος οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις, κατά 3,7%, εγκλωβίζοντας έτσι τους συνταξιούχους σε ένα σπιράλ χαμηλών παροχών, παρά τις υψηλές εισφορές που έχουν καταβάλει.

Καθώς μάλιστα το σύστημα είναι «ταξικά άδικο», υπάρχουν και περιπτώσεις που οι νέοι συνταξιούχοι παίρνουν υψηλότερη σύνταξη, εάν έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης και χαμηλούς μισθούς. Για παράδειγμα, γυναίκα με πλήρη σύνταξη, στο 60ό έτος της ηλικίας της (έτος κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος το 2010), με συντάξιμες αποδοχές 1.065,32 ευρώ, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση συνταξιοδότησης θα λάβει σύνταξη ύψους 567,87 ευρώ προ φόρων και εισφοράς ασθένειας. Η ίδια γυναίκα, με το προϊσχύον καθεστώς, θα έπαιρνε 414,61 ευρώ σύνταξη προ φόρων και εισφοράς 6% για ασθένεια.

Παράλληλα, υπάρχουν και περιπτώσεις με μειωμένη σύνταξη, που εξαιτίας της κατάργησης των κατώτατων ορίων με το παλαιό ποσοστό δικαιούνται σύνταξης πολύ κάτω από το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Χαρακτηριστικά, υπάρχει απόφαση για γυναίκα με μειωμένη σύνταξη 246,95 ευρώ τον μήνα, προ φόρων και εισφοράς 6%. Σύμφωνα με υπολογισμούς, εάν η συγκεκριμένη συνταξιούχος επιστρέψει τα ποσά που έχει λάβει και επανακαταθέσει την αίτησή της ώστε να υπολογιστεί με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, θα λάβει μικτό ποσό της τάξης των 480,6 ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εργασίας επεξεργάζονται ρύθμιση προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία επανεξέτασης των συγκεκριμένων αιτήσεων, που αφορούν χιλιάδες ασφαλισμένους.

Στις περιπτώσεις των συντάξεων χηρείας, ο νέος τρόπος υπολογισμού τους οδηγεί σε μειώσεις ακόμη και κατά 60% καθώς, όπως αποδεικνύεται από πρόσφατη απόφαση για σύνταξη θανάτου, χήρα θα λάβει τελικά 392,41 ευρώ, όταν με το προηγούμενο καθεστώς, η σύνταξη θα ήταν 995,13 ευρώ.

Στην περίπτωση των παλαιών συντάξεων, ο επανυπολογισμός έχει ολοκληρωθεί σε επίπεδο πάνω από το 95%. Μεγάλοι χαμένοι με το νέο τρόπο υπολογισμού είναι οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ, συνταξιούχοι του Δημοσίου (πολιτικοί και ειδικών μισθολογίων), απόστρατοι (ανάλογα με τα διπλά έτη που είχαν όταν συνταξιοδοτήθηκαν), συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, κυρίως με πολλά έτη ασφάλισης.

Ρούλα Σαλούρου
euro2day.gr


Επιστρέφονται πινακίδες από τον Δήμο Αθηναίων λόγω Πάσχα



Να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, καλεί τους  θα κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ο Δήμος, τη Μεγάλη Τετάρτη 4 και τη Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για τις γιορτές του Πάσχα.

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα.

Δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες που έχουν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπα ΑΜΕΑ).


Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει ... όρια στον Π. Καμμένο



Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και την ομιλία του Πρωθυπουργού παραπέμπει το Μαξίμου, που αφήνει χωρίς σχόλια τα όσα είπε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τον Ερντογάν και τον κίνδυνο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να παραμείνουν για πολύ καιρό στις τουρκικές φυλακές.

Στην ερώτηση αν το «τρελός» που είπε ο κ. Καμμένος και το «σουλτάνος» που υπήρχε στην επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου συνιστούν αλλαγή στρατηγικής έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, κυβερνητικές πηγές δεν τοποθετούνται. Δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες περί κακών σχέσεων ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά που εδώ και ημέρες διακινούνται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

Παραδέχονται ωστόσο ότι δεν επιβεβαιώθηκε η αισιοδοξία της κυβέρνησης για επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα πριν από το Πάσχα, όπως είχε καλλιεργηθεί μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, όπως και δεν διαψεύδουν ότι υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στις ένοπλες δυνάμεις υπό το φόβο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Καμμένου όμως, πέραν των αναμενόμενων αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν στην «Ν» ότι γραφικές κορώνες όπως αυτές του υπουργού Εθνικής Άμυνας γυρίζουν την εξωτερική πολιτική πολλά χρόνια πίσω και οι δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση χωρίς στρατηγική και σχέδιο είναι έξω από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριζαν ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο οφείλει να βάλει όρια στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και να επαναχαράξει την εθνική γραμμή. Θύμιζαν μάλιστα ότι ήταν το Μαξίμου που έλεγε πριν δύο εβδομάδες ότι χρειάζεται ψυχραιμία και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός εγκαλείται από τον Τούρκο πρόεδρο να δείξει σοβαρότητα, λόγω δηλώσεων που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ανεξάρτητα από την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του κ. Καμμένου για πολιτική συμπόρευση ως το τέλος της κυβερνητικής θητείας, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση παρουσιάζει συνεχή προβλήματα, το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο την διαχείριση των εθνικών θεμάτων, γεγονός που πλέον αφορά και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης επαναλαμβάνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι όμηροι, όταν ο προϊστάμενός του υπουργός Εθνική Άμυνας επιμένει στον χαρακτηρισμό και προβλέπει – ενώπιον της έκπληκτης κοινής γνώμης - ότι θα παραμείνουν στις τουρκικές φυλακές 15 χρόνια, ενώ αποκαλύπτει ότι δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα δεν υπάρχει.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς παρουσιάζει στους πολιτικούς αρχηγούς – χθες είδε τον κ. Κουτσούμπα και τον κ. Θεοδωράκη, σήμερα θα δει την κ. Γεννηματά και τον κ. Λεβέντη – μία εξαιρετικά αισιόδοξη εκδοχή των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων στο ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, όταν ο κ. Καμμένος δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι όχι μόνο οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν σχέδιο συμφωνίας με τα Σκόπια στη Βουλή που θα περιλαμβάνει τη χρήση του όρου «Μακεδονία», αλλά και προσωπικά ο ίδιος θα κάνει ότι μπορεί για να μην έρθει ποτέ τέτοια συμφωνία στην ελληνική Βουλή.

Και όταν οι δημοσιογράφοι επισημαίνουν στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου είπε ότι τελειώνει τον Αύγουστο, μαζί με τα μνημόνια, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκείνος κάνει λόγο για «ανώμαλη άποψη, άποψη …κουλή» και καλεί τον Πρωθυπουργό να «μαζέψει» τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι αν δεν ήταν οι ΑΝΕΛ τότε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους». Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης παραδέχεται δημοσίως ότι αν η κυβέρνηση φέρει συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή και οι ΑΝΕΛ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν τη στηρίξουν τότε η κυβέρνηση θα έχει πολιτικό πρόβλημα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης απαντά «καθίστε και θα δούμε…» και οι 53+ ετοιμάζουν νέο κείμενο με επίκεντρο τη συνύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.


Πηγή : cretalive.gr


Ζάκυνθος: 44 χρόνια φυλάκιση στον πατέρα για τον βιασμό των παιδιών του



Το δράμα μίας μητέρας και των τριών παιδιών της αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας. Στο εδώλιο βρέθηκε ένας 55χρονος, ο οποίος κατηγορήθηκε για τον βιασμό της θετής του κόρης αλλά και των δύο φυσικών παιδιών του.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 55χρονο άνδρα, για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό, την αποπλάνηση παιδιών και την κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια. Το Δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή 44 ετών, εκ των οποίων η εκτιτέα είναι τα 25 έτη.

Το 2015 είχε καταδικαστεί σε 67χρόνια κάθειρξης από το Κακουργιοδικείο Πύργου για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό, την αποπλάνηση παιδιών και την κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.  Το ενδιαφέρον στη δίκη εστιάστηκε και στην εκπροσώπηση της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης από τους Ιωάννα Κούρτοβικ και Δημήτρη Τσοβόλα αντίστοιχα.

Η ιστορία των δύο κοριτσιών και του ενός αγοριού,  συγκλόνισε το 2010 την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου. Ήταν τότε που άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Η υπόθεση

Η μητέρα των παιδιών έμαθε ότι ο σύζυγος της με το οποίο είχε χωρίσει από τον Ιούνιο του 2008 βίαζε την κόρη της από τον πρώτο της γάμο. Το κορίτσι ήταν τότε στην ηλικία των 12 ετών και δεν αποκάλυψε τι συνέβαινε καθώς φοβόταν τις συνέπειες. Ο πατριός της την απειλούσε ενώ σκεφτόταν ότι η μητέρα της δε θα άντεχε κάτι τέτοιο.

Το κορίτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση να τα αποκαλύψει όλα όταν κατάλαβε ότι ο πατριός της ασελγούσε και στην ετεροθαλή αδελφή της αλλά και στο ανήλικο παιδί του από τις ηλικίες των 11 και 13 ετών!

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η 28χρονη κοπέλα, έδειξαν ότι όντως είχε πολλές πάρα φύσιν σεξουαλικές επαφές όμως η υπεράσπιση του κατηγορημένου υποστήριξε ότι ήταν με τον σύντροφο που είχε. Πρόκειται για μία σχέση που όπως ακούστηκε στο δικαστήριο ότι κράτησε ένα χρόνο και που η κοπέλα δε απάντησε για το τι είδους σχέση ήταν.

Σήμερα η μητέρα και τα δύο βιολογικά παιδιά του 55χρονου ζουν μόνιμα στην Αυστραλία και δεν θέλησαν να έχουν καμία απολύτως επαφή με του. Ο γιος δεν βρέθηκε στην Ελλάδα ούτε για να καταθέσει στο δικαστήριο ενώ η κόρη όταν μπήκε στη δικαστική αίθουσα για να καταθέσει, δε του έριξε ούτε ένα βλέμμα. Μάλιστα, αν ήταν δυνατόν, θα ήθελε να μην καταθέσει μπροστά του, όπως ανέφερε η πολιτική αγωγή.

Η κατάθεση του ψυχιάτρου

Ενώπιον του δικαστηρίου ο ψυχίατρος ο οποίος εξέτασε την μεγαλύτερη κόρη μετά τις αποκαλύψεις, κατέθεσε ότι διαπίστωσε ότι η κοπέλα παρουσίαζε τις συνέπειες που έχει ένας βιασμός και τόνισε ότι κατά την εξέταση δεν έπεσε σε ψυχιατρικές αντιφάσεις. Όπως εξήγησε σε παρουσίαζε σεξουαλική ψυχρότητα, φοβία για τον κόσμο και το αντίθετο φύλλο, χαμηλή αυτοεκτίμηση και αίσθημα αχρηστίας.

Ο ψυχίατρος απέκλεισε την περίπτωση της μυθοπλασίας και εξήγησε ότι τι ρόλο έπαιξε στην απόφαση της κοπέλας να μιλήσει το ότι σπούδαζε πλέον μακριά από το σπίτι της.

Η γυναίκα η οποία πάντρεψε το ζευγάρι και γνώριζε την μητέρα των τριών παιδιών πολλά χρόνια μίλησε για έναν άνθρωπο αντικοινωνικό που δεν ήθελε να έχει πολλά «πάρε δώσε» με κανέναν. Όταν αποκαλύφθηκαν όλα, η μεγάλη κόρη της είπε ότι «Θα έπαιρνα αυτό το μυστικό στον τάφο μου γιατί αν το μάθαινε η μητέρα μου θα αυτοκτονούσε».

«Σήμερα η κοπέλα περνάει το δικό της Γολγοθά» δήλωσε η κουμπάρα του ζευγαριού εξηγώντας επίσης ότι η μητέρα των παιδιών δεν είχε κανένα άλλο λόγο να φύγει από την Ελλάδα και να αφήσει τη δουλειά της αλλά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχε.

Η μητέρα των παιδιών εργάζεται στην Αυστραλία σε μία καφετέρια αλλά και στην κουζίνα ενός Γηροκομείου, άρα δε πήγε εκεί για αν βρει ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον αλλά για να μπορέσει να ξεπεράσει μαζί με τα παιδιά της όσα έγιναν.

Η κατάθεση της συντρόφου του κατηγορούμενου

Η σύντροφος του κατηγορούμενου η οποία είναι μαζί του από το 2010 υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του απέναντι στα δικά της παιδιά ήταν άψογη και ότι ήταν ένα άνθρωπος που δε πήγαινε στο σπίτι του ούτε για φαγητό καθώς δούλευε πολλές ώρες. Στο αν της φαινόταν περίεργο το ότι ο σύντροφος της είχε ανήλικα άτομα φίλους στο facebook είπε ότι δεν είχε δει και μεμπτό σχετικά με αυτό.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν φίλοι και συγγενείς του 55χρονου οι οποίοι υποστήριξαν ότι δε τους είχε μιλήσει ποτέ για όλες αυτές τις κατηγορίες και τον παρουσίασαν ως έναν καλό πατέρα που αγαπούσε τα παιδιά του και δούλευε συνέχεια για να μη τους λείψει τίποτα.

Η απολογία του κατηγορούμενου

Στην απολογία του ο 55χρονος υποστήριξε ότι όλο αυτό ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο έτσι ώστε η πρώην γυναίκα του να πάρει την επιμέλεια των παιδιών τους και να φύγει για την Αυστραλία όπου ήθελε να ζήσει μόνιμα. Παραδέχθηκε ότι μέσα στην οικογένεια υπήρχαν προβλήματα τα οποία σχετίζονταν με τον αγώνα για επιβίωση όχι όμως ότι ήταν βίαιος και ότι χειροδικούσε.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο η πρώην σύζυγος του ήθελε να τον εξευτελίσει και να φύγει από την Ελλάδα με το «κεφάλι ψηλά». Δε μπόρεσε να εξηγήσει στο δικαστήριο γιατί μία μητέρα να στιγματίσει τα παιδιά της με ένα τέτοιο φρικτό ψέμα, ούτε και το λόγο για τον οποίο η θετή του κόρη, πάνω στην οποία δεν είχε καμία δικαιοδοσία, ακολούθησε το «σχέδιο» της μητέρας της.


Πηγή: The Best

newsit.gr


Αμετανόητη και αδιόρθωτη, η κ. Αχτσιόγλου συνεχίζει να καλύπτει απροκάλυπτα τον πρώην υποψήφιο διοικητή του ΕΦΚΑ,



Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την κάλυψη που παρείχε, σε σημερινή συνέντευξή της η Υπουργός Εργασίας, κυρία Έφη Αχτσιόγλου, στον πρώην υποψήφιο διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Ευστάθιο Μαρίνο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αμετανόητη και αδιόρθωτη, η κ. Αχτσιόγλου συνεχίζει να καλύπτει απροκάλυπτα τον κ. Μαρίνο».

Πλήρης Δήλωση

«Αμετανόητη και αδιόρθωτη, η κ. Αχτσιόγλου συνεχίζει να καλύπτει απροκάλυπτα τον πρώην υποψήφιο διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Ευστάθιο Μαρίνο.

Ίσως βέβαια να μην την ενημέρωσαν ότι ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης καταψηφίστηκε και από κυβερνητικούς βουλευτές, μετά τις αποκαλύψεις της ΝΔ, με αποτέλεσμα ο υφιστάμενός της κ. Πετρόπουλος να ζητήσει την απόσυρση της υποψηφιότητας του. 

Η πρωτοφανής και ανεξήγητη στήριξη, μάλλον οφείλεται στο ότι το πρώην “αριστερό χέρι” της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου έγινε “δεξί χέρι” της κυρίας Έφης Αχτσιόγλου.

Ας τον χαίρεται, αλλά μακριά από δημόσιες θέσεις ευθύνης!».


Ντόρα : Οι καθυστερήσεις στους ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία



Ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο

Θέμα: Οι καθυστερήσεις στους ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Εικόνες κατάρρευσης παρουσιάζουν οι υπηρεσίες ελέγχου του Γενικού Χημείου του Κράτους και του γενικότερου ελέγχου της αγοράς. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων (να σημειωθεί ότι οι περισσότερες διευθύνσεις είναι υποστελεχωμένες), οι μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα και αντιδραστήρια, καθυστερούν σημαντικά τις διαδικασίες ελέγχου.

Από την ημερομηνία πραγματοποίησης μιας δειγματοληψίας και τη διαδικασία ελέγχου του δείγματος από το Γενικό Χημείο μέχρι την προώθηση, τη συζήτηση και τη γνωμοδότηση του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου πολλές φορές μεσολαβούν υπερβολικά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες καταναλωτές, καταναλώνουν πληθώρα προϊόντων, τα οποία, ενώ βρέθηκαν μη κανονικά κατά την ανάλυσή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Χημείου, συνέχισαν να κυκλοφορούν κανονικά στην αγορά, καθώς μέχρι τον τελικό τους χαρακτηρισμό είτε ως  επιβλαβή για την υγεία είτε ως ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο μεσολαβούν χρόνια.

Οι ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση που αδιαφορεί για τη δημόσια υγεία. Η ελεύθερη διακίνηση στην αγορά προϊόντων που έχουν βρεθεί ακατάλληλα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για πόσα δείγματα γνωμοδότησε το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο από το 2015 έως σήμερα ότι είναι μη κανονικά, για πόσα ότι είναι επιβλαβή για την υγεία και για πόσα ότι είναι ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση;

2. Πόσος είναι ο ελάχιστος χρόνος και πόσος ο μέγιστος που μεσολάβησε από τη δειγματοληψία των ανωτέρω δειγμάτων μέχρι την οριστική γνωμοδότηση του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου;

3. Πόσα προϊόντα, τα οποία ενώ τελικά χαρακτηρίστηκαν είτε μη κανονικά, είτε επιβλαβή για την υγεία ή ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο, κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην ελληνική αγορά από τη στιγμή της δειγματοληψίας τους μέχρι τη στιγμή της γνωμοδότησης;

4. Για ποιο λόγο οι καθυστερήσεις από τη δειγματοληψία και τον έλεγχο δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους μέχρι τη γνωμοδότηση του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου είναι τόσο μεγάλες;

5. Ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από την κυκλοφορία ακατάλληλων προϊόντων;


Ο εμβολιασμός η μόνη λύση για την προστασία από τη γρίπη, αναφέρουν οι ειδικοί



Από τις επιπλοκές της γρίπης προήλθε ο θάνατος του γνωστού επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη που συγκλονίζει από χθες τη χώρα.

Κάθε χρόνο οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και τις συνέπειες της γρίπης, η οποία είναι μία σοβαρή νόσος και μπορεί, σε κάποιες περιπτώσεις, να αποδειχτεί και θανατηφόρα. Επιπλέον, σημαντική είναι και η έγκαιρη μεταφορά σε ειδικό γιατρό ή και νοσοκομείο όταν η γρίπη εμφανίζεται με βαριά συμπτωματολογία.

Η έντονη καταβολή, η δύσπνοια και ο υψηλός πυρετό που επιμένει, πρέπει να μας οδηγούν κατευθείαν στο γιατρό και να μας ακινητοποιούν στο κρεβάτι. Σύνηθες είναι πολλοί ασθενείς να συνεχίζουν τα πρώτα 24ωρα κανονικά τις δραστηριότητές τους και δεν παίρνουν ούτε τηλεφωνικά τη συμβουλή του γιατρού τους.

Όταν όμως έχουμε έντονα συμπτώματα, πρέπει να μένουμε από την πρώτη μέρα στο σπίτι μας, στο κρεβάτι μας και να ρωτάμε το γιατρό μας τι πρέπει να κάνουμε. Η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας, η τάση μας να υποτιμούμε τις ιώσεις με έντονη συμπτωματολογία και η άρνηση να ακολουθήσουμε τις οδηγίες γιατρού, μπορεί να μας οδηγήσουν μέχρι και στο θάνατο. Εκτός αυτού άλλωστε, πηγαίνοντας κανονικά στην εργασία μας μεταδίδουμε τον ιό και στους συνεργάτες μας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του Θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ:

«Ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά τη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας».

Ο ιός γρίπης τύπου Β

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από τους 91 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν το φετινό χειμώνα σε ΜΕΘ, οι 54 (ποσοστό 59%) είχαν προσβληθεί από γρίπη τύπου Β. Από τους 29 που κατέληξαν, οι 19 (ποσοστό 68%) είχαν γρίπη τύπου Β. Κι αυτό κάτι πρέπει να μας πει! Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής παθολογίας- λοιμοξιολογίας, Σωτήριος Τσιόδρας, «η Β είναι μια μορφή γρίπης η οποία πάντοτε θέλει προσοχή, καθώς είναι "ύπουλη" και μπορεί να είναι απρόβλεπτη στην εξέλιξή της».

Συνηθέστερα στους ασθενείς απομονώνονται στελέχη του ιού της γρίπης τύπου Α και όχι Β. Και στους δύο τύπους, όμως, μετά από φάση επώασης 1-5 ημερών, κατά την οποία οι ιοί πολλαπλασιάζονται στο βλεννογόνο του ρινοφάρυγγα, αναπτύσσεται ρινίτιδα και φαρυγγίτιδα συνοδευόμενη από πυρετό. Πονοκέφαλος, μυϊκός πόνος, απώλεια της όρεξης και καταβολή ακολουθούν. Μετά από 6 ημέρες ο πυρετός συνήθως υποχωρεί, αλλά η ρινίτιδα, ο βήχας και η αδυναμία παραμένουν για τουλάχιστον μία ή και δύο εβδομάδες. Ειδικά ο ιός της γρίπης τύπου Β τείνει να υφίσταται μικρότερες αλλαγές και συμμετέχει σε λίγες μόνο επιδημικές εξάρσεις. Υπάρχει, όμως, και όπως όλα δείχνουν, είναι εξίσου επικίνδυνος αλλά και πολύ πιο ...ύπουλος!



Πηγή: iatropedia.gr


Συλλήψεις παρκαδόρων νυχτερινών κέντρων στην Αθήνα



Παρκαδόροι νυχτερινών κέντρων συνελήφθησαν από την Τροχαία Αττικής επειδή καταλάμβαναν αυθαίρετα δημόσιους χώρους, δρόμους και πεζοδρόμια, για τη στάθμευση οχημάτων των πελατών τους. 

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από νυχτερινά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας. 

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (Ελληνας και τρεις αλλοδαποί), οι οποίοι εργάζονταν ως παρκαδόροι. 

Δέκα ευρώ για κάθε όχημα

Οι συλληφθέντες εισέπρατταν δέκα ευρώ για κάθε όχημα, εννοείται χωρίς απόδειξη, παραλάμβαναν τα αυτοκίνητα από τους πελάτες και τα στάθμευαν σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πεντακόσια ογδόντα (580) ευρώ.

Οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ενημερώθηκαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να επιβάλουν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.


ΤΑ ΝΕΑ


Με fast track ένα δισ. ευρώ για εξοπλιστικά



Σε ένα νόμο με διαδικασίες fast track, που θα εξυπηρετεί την ταχεία προώθηση της κάλυψης ορισμένων εξοπλιστικών αναγκών πρώτης γραμμής για τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Στην ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη συντήρηση του οπλοστασίου συμφώνησαν κατά τη χθεσινή Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, κατ’ αρχάς ζητήθηκε η έγκριση εκταμίευσης ενός ποσού περί τα 55 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του υφιστάμενου στόλου μεταφορικών αεροσκαφών (C-130 και C-27). Ωστόσο, το μεγαλύτερο σκέλος της συζήτησης κινήθηκε γύρω από την πρόταση που έχει κατατεθεί για την έγκριση δαπανών ενός δισ. ευρώ που θα κατανεμηθεί σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) και Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) για την κάλυψη άμεσων αναγκών.

Παρουσίαση οπλοστασίου

Δεδομένου ότι οι διαδικασίες αυτές απαιτούν συνήθως αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να παραγάγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, ακριβώς αυτές οι δαπάνες του 1 δισ. ευρώ είναι εκείνες που θα προωθηθούν μέσω του νόμου «fast track». Στη χθεσινή συζήτηση της Επιτροπής, εκτός από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, μίλησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και οι αρχηγοί ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, ΓΕΝ Νίκος Τσούνης και ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου. Παρουσίασαν διεξοδικά την κατάσταση του οπλοστασίου, αλλά και τις λίστες άμεσης προτεραιότητας του κάθε κλάδου στην κατεύθυνση της διατήρησης της αποτρεπτικής δυνατότητας των Ε.Δ. Στην περίπτωση της Π.Α. το πρόγραμμα προτεραιότητας είναι εκείνο της αναβάθμισης 85 μαχητικών τύπου F-16, το οποίο εξακολουθεί να εκκρεμεί με τελική ημερομηνία διευθέτησής του την 30ή Απριλίου, προκειμένου να μην ξεπεραστεί η «οροφή» του περίπου 1,1 δισ. ευρώ που έχει τεθεί από την κυβέρνηση.

Στις άμεσες ανάγκες της Π.Α. περιλαμβάνεται, επίσης, η συντήρηση των υφιστάμενων Μιράζ-2000, αλλά και του οπλισμού που φέρουν τα γαλλικά αεροσκάφη. Για το Π.Ν. η πλέον πιεστική ανάγκη είναι αυτή της άμεσης αναβάθμισης των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, οι οποίες είναι και οι κύριες και νεότερης κατασκευής μονάδες επιφανείας που διαθέτει. Στις περιπτώσεις όλων των κλάδων υπάρχει, επίσης, η ανάγκη προμήθειας νέων πυρομαχικών, καθώς και η αλλαγή υφισταμένων.

Νέος εξοπλισμός

Πρακτικά, οι συγκεκριμένες κινήσεις θα διατηρήσουν τις υφιστάμενες σημαντικές μονάδες των Ε.Δ., γι’ αυτό και οι συζητήσεις που γίνονται προς το παρόν για την προμήθεια νέων εξοπλισμών βρίσκονται ακόμα στο επίπεδο της ωρίμανσης. Σημαντική είναι, επίσης, η συζήτηση στο εσωτερικό των Ε.Δ. για την αναδιοργάνωση και ενίσχυση των Ειδικών Δυνάμεων, κάτι το οποίο απασχόλησε και το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Π. Καμμένος για τους "2": Με εντολή... Σουλτάνου μπορεί να τους κρατήσουν και 15 χρόνια



"Είναι τρελός, με ποιον να μιλήσεις; Εδώ χθες έκανε δηλώσεις κατά του Νετανιάχου. Σε μια χώρα που η Δικαιοσύνη λειτουργεί με τις εντολές του Σουλτάνου μπορεί αυτή η ιστορία να κρατήσει και 15 χρόνια" είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τον Ταγίπ Ερντογάν κατά την ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε για πασχαλινές ευχές με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο ΥΠΕΘΑ μετά το τέλος των συνεδριάσεων των Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας και Εξοπλιστικών έκανε την ευχή από το βήμα της Βουλής "οι δύο Έλληνες αξιωματικοί να επιστρέψουν σύντομα".

Στην συνέχεια όμως περνώντας από τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών έδωσε πολλές πτυχές της υπόθεσης, ενώ αποκάλυψε τι ακριβώς έγινε τα πρώτα λεπτά με τους δύο έλληνες αξιωματικούς λέγοντας τα εξής: "Από την πρώτη ώρα  συναντήθηκαν οι δύο στρατηγοί , οι ταξίαρχοι. Μάλιστα  έτυχε να έχω τραπέζι την αναπληρώτρια γγ του ΝΑΤΟ και μου λέει  η γυναίκα ‘τι συμβαίνει’ και της λέω τώρα συναντιούνται οι στρατηγοί Ελλάδας και Τουρκίας για ένα  μικρό μεθοριακό επεισόδιο , και έχουμε δύο κρατούμενους. Και μου ΄λέει η γυναίκα να πάρω τηλέφωνο; Και με παίρνει το απόγευμα η γυναίκα και μου λέει εντάξει λύθηκε; Και εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα".

Ο ΥΠΕΘΑ χαρακτήρισε "προσχεδιασμένο" το γεγονός με τους δύο και μίλησε για απαγωγές. Χωρίς να πει ευθέως ότι οι δύο απήχθησαν ανέφερε ότι χρησιμοποιούν τη μέθοδο της απαγωγής για να κάνουν πολιτική. Και παρέπεμψε ξανά στην γνωστή κινηματογραφική ταινία για την τύχη των "2" από εδώ και πέρα. "Ξέρετε το Εξπρές του Μεσονυκτίου; Τους βάλανε μέσα και μετά τους έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες" τόνισε ο κ. Καμμένος για την ‘τύχη’ των δύο Ελλήνων...

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για τους  χειρισμούς της ελληνικής πλευράς για τους "8" Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα ο υπουργός επέμεινε ότι ήταν σωστοί και ανέφερε ως παράδειγμα ότι "εμείς επιστρέψαμε αμέσως το ελικόπτερό τους".

Ενώ αμφισβήτησε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να τους επιστρέψει άμεσα. "Θα έλεγε ποτέ ο Τσίπρας στον Ερντογάν ότι θα απελευθερώσει τους 8; Ποιος πιστεύει τον Ερντογάν;  Του είπε ότι θα δούμε. Κι εμείς επιστρέψαμε το ελικόπτερο. Για να δείξουμε καλή θέληση το δώσαμε πίσω. Από εκεί και πέρα αυτοί ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Λένε προστατέψτε μας για να μην μας σκοτώσουν. Είναι ίδια περίπτωση με τους 2; Από μια Δικαιοσύνη η οποία εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι; Δεν είναι το ίδιο πράγμα".

Η Τουρκία μπορεί να κάνει καμιά παραπάνω ενέργεια. Όμως δεν τσιμπάμε

Σε ότι αφορά την τουρκική προκλητικότητα ο ΥΠΕΘΑ παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένταση. "Ότι υπάρχει μια ένταση , υπάρχει" είπε, και σημείωσε ότι η κατάσταση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν είναι και τόσο καλή., Είπε μάλιστα ότι το 80% των τεθωρακισμένων τους έχει θέματα και το 60% του στρατεύματος επίσης  Και στο Αφρίν η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη. Από την άλλη πλευρά βέβαια ένας  που έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει μπορεί να κάνει κάποια παραπάνω ενέργεια., θα μπορούσα να πω διάφορα. Δεν καθησυχάσω καθόλου είμαστε σοβαροί είμαστε σοβαροί αλλά αποφασισμένοι μεν, αλλά δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου εάν παραβιάσουμε την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει. δεν θα παίξουμε όμως ένα παιγνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν. Χωρίς να υποχωρήσουμε".

Τι είπε για Β. Μαρινάκη 

Ο υπουργός ρωτήθηκε για το εάν θα προσέλθει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι η ΝΔ έκανε εξεταστική επιτροπή για τον Γιαννουσάκη και με παιδεύανε 7 ώρες εκεί μέσα και τελικά τι αποδεικνύεται; ότι αυτά που κατέθεσε στην εισαγγελία ο Γιαννουσάκης, που δεν ήθελε η ΝΔ να καταθέσει στην εισαγγελία ο Γιαννουσάκης, οδήγησαν στην δίωξη του κ. Μαρινάκη για κακουργήματα, για εμπορία ναρκωτικών και διάθεση ναρκωτικών. Τελικά τι αποδείχθηκε; Ότι έκανε εξεταστική η ΝΔ για τον Γιαννουσαίικα γιατί φοβήθηκαν μην πάει ο κουμπάρος τους μέσα, μην πάει στην φυλακή. Και τελικά βγήκαν οι διαδρομές χρήματος του κουμπάρου, άνοιξαν οι λογαριασμοί στα Εμιράτα, άνοιξαν οι λογαριασμοί στην Αμερική και ουσιαστικά αυτά που δεν ήθελαν να πει ο Γιαννουσάκης οδήγησαν στην δίωξη του Μαρινάκη". 


Μαρίας Νταλιάνη
Πηγή : capital.gr


Η εγκληματικότητα στα ύψη, αλλά ο Τόσκας στον «όχι αγγελικά πλασμένο» κόσμο του!



Πολιτική θύελλα και κοινωνική κατακραυγή για τις αλλεπάλληλες εξωπραγματικές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που ισχυρίστηκε ότι μειώθηκαν τα εγκλήματα και επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Πολιτικό και ηθικό θέμα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ανακύπτει με τις συνεχείς και αδιανόητες δηλώσεις του, με τις οποίες όχι απλώς προσπάθησε να απεκδυθεί των ευθυνών του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας για την έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα, αλλά επιχείρησε με αμπελοφιλοσοφίες και αμφιλεγόμενες οδηγίες προς τους πολίτες να θολώσει τα νερά.

Μάλιστα προκαλεί οργή και έκπληξη ο ισχυρισμός του κ. Τόσκα, την ώρα που ένας 52χρονος χαροπαλεύει μετά από την εισβολή ληστών με όπλο στο σπίτι του στην Κηφισιά, ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί! 

Ο κ. Τόσκας έφτασε στο σημείο να προσπαθήσει να αξιοποιήσει την περίπτωση του 52χρονου Αλέξανδρου Σταματιάδη, για να εμφανιστεί ότι έχει δίκιο: Επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης γιατί είχαν κριτικάρει τις οδηγίες του υπουργείου προς τους πολίτες να κάνουν τους κοιμισμένους στη περίπτωση που μπουν ληστές στο σπίτι τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως πιστεύει ότι ο άνθρωπος που τραυματίστηκε βαριά χθες το πρωί δεν έπρεπε να σηκωθεί και να αντισταθεί στους ληστές!

Το γεγονός δε ότι στις σχετικές δηλώσεις του βρήκε τη διάθεση να κάνει και μαθήματα φιλοσοφίας, άφησε άφωνους τους πάντες:

«Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει» είπε χαρακτηριστικά κ. Τόσκας και στη συνέχεια το… τερμάτισε: «Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν. Οι οδηγίες δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου, αλλά είναι διεθνείς πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει και η Ελληνική Αστυνομία. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες».

Σημειωτέον ότι η σχετική συζήτηση περί του τρόπου αντιμετώπισης μίας ληστείας είχε ξεκινήσει με την περίπτωση του 88χρονου συνταξιούχου, ο οποίος ευρισκόμενος σε άμυνα και προσπαθώντας να προστατεύσει τη ζωή του, πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν από τους δύο ληστές, που είχαν εισβάλει στο σπίτι του. Τότε είχε κατακρίνει τον 88χρονο, λέγοντας ότι περίπου ότι η συμπεριφορά του κάνει την χώρα… φαρ ουέστ!!!

Ο ισχυρισμός του κ. Τόσκα ότι η εγκληματικότητα το 2017 έχει μειωθεί κατά 13% σε σχέση με το 2016, καταρρίπτεται από τα στοιχεία της ίδιας της ΕΛΑΣ: Ενδεικτικά και μόνο, οι διαρρήξεις οικειών ανέβηκαν από 12.793 το 2016, σε 12.809 το 2017. Οι διαρρήξεις αυτοκινήτων από 11.303, σε 12.431. Οι κλοπές αυτοκινήτων από 8.110, σε 8.913.


Πολιτική θύελλα

«Το ποτήρι της εγκληματικότητας ξεχείλισε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, ομαλότητας και ευημερίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι αυτές ακριβώς τις προτεραιότητες δεσμεύεται ότι θα κάνει σύντομα πράξη η ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση και σημείωσε ότι «τα τελευταία κρούσματα εγκλημάτων, με συνανθρώπους μας να χαροπαλεύουν και σπίτια να λεηλατούνται, επιβεβαιώνουν αυτό που η ΝΔ επισημαίνει από καιρό. Ότι η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Πρόβλημα εγκληματικότητας υπήρχε πάντα. Το τελευταίο διάστημα, όμως, το ποτήρι ξεχείλισε».

Έντονα αντέδρασε στις δηλώσεις Τόσκα και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η υπεύθυνη σε θέματα προστασίας του Πολίτη Εύης Χρισοφιλοπούλου δήλωσε ότι «δεν μπορεί οι πολίτες να φοβούνται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια επειδή ο κ. Τόσκας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του» και κάλεσε τον υπουργό «αντί να αρκείται να τους προτρέπει να παριστάνουν τους κοιμισμένους, εμείς τον προτρέπουμε να ξυπνήσει επιτέλους και να προστατεύσει τους πολίτες».

Το Ποτάμι χαρακτήρισε τον κ. Τόσκα «ανύπαρκτο ως υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και τον κάλεσε «τουλάχιστον να μην προκαλεί με τις δηλώσεις του».


Πηγή : protothema.gr


Ληστεία «μαμούθ» στην Γλυφάδα: Μπήκαν με Καλάσνικοφ στο σπίτι πρώην συζύγου εφοπλιστή



Στο κόκκινο η εγκληματικότητα τις τελευταίες μέρες καθώς μετά την ληστεία με τον σοβαρό τραυματισμό του επιχειρηματία  Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας, ακόμα μία ληστεία είδε το φως της δημοσιότητας και μάλιστα με λεία «μαμούθ».

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στόχος ληστών έγινε το σπίτι της πρώην συζύγου του πασίγνωστου εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, Σοφίας Κούστα.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης ( 29 Μαρτίου) όταν τρεις αδίστακτοι ληστές μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας στη Γλυφάδα. Φαίνεται ότι οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά το χώρο, καθώς μπήκαν από το υπόγειο και κατευθύνθηκαν στο δωμάτιο της μικρότερης κόρης και της κόλλησαν το πιστόλι στον κρόταφο.

Την απείλησαν ότι θα τη σκοτώσουν και την οδήγησαν στο δωμάτιο της μητέρας της. Απειλώντας την ότι θα σκοτώσουν το μικρό παιδί, απαίτησαν να τους δώσει το θησαυρό που έκρυβε στο σπίτι της. Φυσικά εκείνη χωρίς να το σκεφτεί, τους οδήγησε στα 3 χρηματοκιβώτια που υπήρχαν στο σπίτι.

Οι ληστές άρπαξαν 250.000 μετρητά και 4 εκατομμύρια σε κοσμήματα.

Αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ εκτιμούν ότι ο πληροφοριοδότης των ληστών «κρύβεται ή κρυβόταν» μέσα στη βίλα. Οι αρχές αναζητούν τους δράστες.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ