Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Απάνθρωποι φαντάροι στην Κόνιτσα κακοποίησαν σκύλο



Κακοποιοί που υπηρετούσαν την πατρίδα πέταξαν ένα σκυλάκι στο γκρεμό, το θέμα διερευνάται από το ΓΕΣ ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Το γύρου του διαδικτύου κάνει από σήμερα, ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει φαντάρους να κακοποιούν και να πετάνε από γκρεμό έναν σκύλο. 

Το απίστευτο αυτό βίντεο έχει προκαλέσει την οργή της κοινωνίας για την απανθρωπιά και την κακία αυτών των ανθρώπων, να ξεσπάσουν τα ανώμαλα ένστικτα τους στο σκυλάκι.





Σίγουρα θα βρεθούν μετά την δημοσιοποίηση και θα συλληφθούν, όπως πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και να εξεταστούν από ψυχίατρο γιατί η συμπεριφορά τους δείχνει ότι είναι πολύ επικίνδυνοι και για την κοινωνία.

και τον αποτροπιασμό πολλών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι ζητούν να αποδοθούν ευθύνες και να συλληφθούν οι δράστες.

Η σκηνή έχει γυριστεί με κινητό μάλλον μέσα σε στρατόπεδο. Παραμένει άγνωστος ο χρόνος που διαδραματίστηκε το γεγονός καθώς και ο τόπος. 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοίνωσε, πριν λίγο, με αφορμή το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.


«Βόμβα» στον τουρισμό: Νόμος Κουρουμπλή «σπρώχνει» τα σκάφη αναψυχής σε Αλβανία και Τουρκία



Βάζει εμπάργκο στα επαγγελματικά σκάφη με ξένη σημαία - «Ελάτε να επιβιβαστείτε στους Αγίους Σαράντα» καλούν τους τουρίστες αλβανικά πρακτορεία.

Βόμβα στα θεμέλια της φετινής τουριστικής περιόδου βάζει νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η επιβίβαση ή αποβίβαση επιβατών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, από επαγγελματικά σκάφη αναψυχής με κοινοτική σημαία (πλην της ελληνικής) και σημαία τρίτων χωρών. Το αποτέλεσμα είναι ακόμη και μη δημοφιλείς τουριστικά χώρες, όπως η Αλβανία, να προσκαλούν τους σκαφάτους να ξεκινήσουν την κρουαζιέρα τους από τους... Αγίους Σαράντα.


«Για όλες τις εταιρείες ναυλωμένων σκαφών αναψυχής που δεν μπορούν να επιβιβάσουν και να αποβιβάσουν τους επισκέπτες στην Ελλάδα. Σαράντα (Αλβανία), 7 ναυτικά μίλια μακριά από την Κέρκυρα, θα μπορούσε να είναι το σημείο αποβίβασης ή επιβίβασής σας” είναι η αγγελία-πρόσκληση αλβανικού πρακτορείου που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στο διαδίκτυο. Και δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο, σαν το «Αλβανός τουρίστας», στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Μάλιστα εκτός από τα αλβανικά πρακτορεία ναύλωσης σκαφών, κερδισμένα είναι και τα αντίστοιχα τούρκικα, καθώς οι επιβάτες/πελάτες επιλέγουν να κάνουν ναυλώσεις π.χ. από το Μπόντρουμ και όχι από κάποια μαρίνα της Ελλάδας.

Επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού κάνουν λόγο για εκατομμύρια ευρώ που χάνονται για τις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση και για το Δημόσιο. Τα σκάφη εφοδιάζονται στους λιμένες εκκίνησης με καύσιμα, πραγματοποιούν τροφοδοσίες και λαμβάνουν πληθώρα άλλων υπηρεσιών όπως π.χ.  τεχνικές υπηρεσίες, προμήθειες υλικών και εξοπλισμού, τοπικές μεταφορές, μουσεία, περιηγήσεις, δραστηριότητες και ψυχαγωγία. Οι επιβάτες τους, κυρίως πολύ υψηλών εισοδημάτων, χρησιμοποιούν τα τοπικά αεροδρόμια, ιδιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, καθώς και υπηρεσίες μετακίνησης, όπως ταξί, λεωφορεία, vans, ακόμη και πολυτελή αυτοκίνητα με οδηγό. Επίσης, τα σκάφη αυτά έχουν κατά μέσο όρο πληρώματα 10 ατόμων με υψηλά μισθολόγια ωφελώντας τις τοπικές κοινωνίες (σίτιση, ρουχισμό, μετακινήσεις και ψυχαγωγία). “Σε μία χώρα με μεγάλη ναυτική παράδοση και την φιλοξενία να κυλάει στο αίμα του κάθε Έλληνα, βρεθήκαμε να ατενίζουμε την Αλβανία με θαυμασμό, που στην κακή συγκυρία που βρισκόμαστε νομοθετικά, εκμεταλλεύεται θετικά τον υψηλό θαλάσσιο τουρισμό μας. Δυστυχώς η τουριστική περίοδος έχει ήδη χαθεί, με πολλαπλές ακυρώσεις και με θιγμένους σειρά επαγγελμάτων των υπηρεσιών και του εμπορίου“ λέει στο “Πρώτο Θέμα” η  κα Τζίνα Πολέμη, μάνατζερ πρακτορείου σκαφών και μέλος του Σωματείου Ναυτικών Πρακτόρων Αττικής – Πειραιώς (ΣΩΝΠΑΠ). 

Τα σκάφη αναψυχής χρήζουν και υπηρεσιών συντήρησης και επισκευών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους (home porting) με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων μίας ποικιλίας επαγγελματικών κλάδων όπως ενδεικτικά μαρίνες, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, μηχανουργεία, εταιρείες τροφοδοσίας, ανταλλακτικά, εξοπλισμός κ.α. Ενδεικτική είναι η περίπτωση θαλαμηγού με σημαία Μάλτας, ιδιοκτησίας πασίγνωστης ελληνικής επιχειρηματικής οικογένειας. Λόγω της πρόσφατα ψηφισθείσας νομοθεσίας, η θαλαμηγός δεν μπορούσε να μεταφερθεί στα Ναυπηγεία Περάματος για να πραγματοποιηθούν εργασίες αξίας περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι ο επιχειρηματίας έστειλε το υπερπολυτελές σκάφος του στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες μεροκάματα και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ΦΠΑ.

Όπως δηλώνει στο “Πρώτο Θέμα” ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ναυπηγείων και Εργοδοτών Ναυπηγών Πειραιώς (Περάματος) κ.Θεολόγος Κατσουλάκης, “οι αλλαγές στην νομοθεσία για τα πλοία αναψυχής θεωρούμε ότι  έγιναν βιαστικά και χωρίς διαβούλευση με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς. Η αντιμετώπιση των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής με ξένη σημαία είναι πλέον εχθρική στη χώρα μας. Έχει καταστήσει απαγορευτική την προσέλκυση τους και τα οδηγεί στους ανταγωνιστές μας όπως Ιταλία, Κροατία, Μάλτα, Τουρκία και αλλού. Τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια για όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παροχή υπηρεσιών επισκευής και συντήρησής του και κατά συνέπεια για χιλιάδες εργαζομένους”. 

Σύμφωνα με την έρευνα του London School of Economics και του MYBA (The Worldwide Yachting Association) το 2013 η Ιταλία εισέπραξε περίπου 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ με περισσότερους από 9.400 εργαζόμενους, η Γαλλία περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ με περισσότερους από 6.300 εργαζόμενους, η Ισπανία 892 εκατομμύρια ευρώ με πάνω από 4.800 εργαζόμενους και η Ελλάδα εισέπραξε μόλις 158 εκατομμύρια ευρώ και 1.600 εργαζόμενους στον κλάδο αυτό. Στοιχεία δραματικά εάν σκεφτεί κάποιος ότι η χώρα μας είναι η 9η μεγαλύτερη παγκοσμίως σε ακτογραμμή με πάνω από 16.000 χλμ. και  4η εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μετά τη Φιλανδία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο).   

Εμπάργκο  

Πώς όμως η Ελλάδα «κατάφερε» να βάλει εμπάργκο στους ξένους σκαφάτους και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του yachting στην Τουρκία και στο άμεσο μέλλον και στην ανάπτυξη της Αλβανίας, η οποία έχει αντιληφθεί την κρατούσα κατάσταση στην χώρα μας και διαφημίζει τις υπηρεσίες της στο διαδίκτυο;

Στις 29 Νοεμβρίου 2017 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4504/2017. Πρόκειται για νέο νόμο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και αφορά τη δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού του υπουργείου, την ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα και άλλα θέματα.



Στο άρθρο 136, το οποίο δεν τέθηκε σε διαβούλευση, σημειώνεται ότι «η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης από επαγγελματικό πλοίο αναψυχής με σημαία κράτους – μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ. ή σημαίας εκτός της Ε.Ε. επιτρέπεται, μόνο όταν ο τόπος επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών του πλοίου αναψυχής βρίσκεται στην αλλοδαπή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, τα πλοία αυτά δεν αναγνωρίζονται στην ελληνική επικράτεια ως επαγγελματικά πλοία αναψυχής αλλά ως ιδιωτικά και υποχρεούνται σε έκδοση Δελτίου Κίνησης Πλοίων Αναψυχής (ΔΕ.Κ.Π.Α.) ή Δελτίου Κίνησης (transit log)». Όπως όμως αναφέρουν επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού, ο νόμος αυτός εκτός από το πλήγμα που φέρνει στις ελληνικές επιχειρήσεις, αντιτίθεται στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει στείλει ήδη προειδοποιητική επιστολή και στην Ελλάδα για την ορθή είσπραξη του ΦΠΑ από τα σκάφη με ελληνική σημαία. 

Σκοπός του παραπάνω άρθρου ήταν κυρίως η αντιμετώπιση των παράνομων ναύλων των τουρκικών σκαφών αναψυχής (γολέτα). Πέτυχε ωστόσο το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς απαγορεύει σε όλα τα σκάφη που δεν έχουν ελληνική σημαία, να επιβιβάζουν ή αποβιβάζουν κόσμο στην Ελλάδα, στέλνοντας έτσι τους επιβάτες/τουρίστες στις μαρίνες της Τουρκίας και της Αλβανίας. Εκτός, αν δημιουργήσουν υποκατάστημα με φορολογικό εκπρόσωπο στην χώρα μας, μέτρο ιδιαίτερα κοστοβόρο (29%), χρονοβόρο και δυσμενές για μία απλή και σύντομη διέλευση ή παραμονή στην Ελλάδα. “Έχει ανακοινωθεί σε όλα τα επαγγελματικά συνεργαζόμενα σκάφη και εταιρείες του εξωτερικού, ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται η ναύλωση, και φέτος θα απαγορεύεται και η επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών. Και μόνο αυτή η ανακοίνωση έχει ήδη προκαλέσει επικοινωνιακή ζημιά. Το υπουργείο λέει ότι προσπαθεί να σταματήσει τις παράνομες ναυλώσεις. Όμως με το να δημιουργείς περισσότερα απαγορευτικά μέτρα, δεν περιορίζεις και δεν αποθαρρύνεις τους ήδη παράνομους, αντίθετα αποτρέπεις σοβαρές και νόμιμες εταιρείες να εκτελέσουν ναύλο στη χώρα μας” δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος κ.Σταύρος Κατσικάδης. 



Παναγιώτης Σουρέλης
Πηγή : protothema.gr


Σε εμφύλιο οι τρομοκράτες στον Κορυδαλλό και οι κινήσεις των «Πυρήνων»



Ηγετικές τάσεις μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, με σκοπό να ελέγξουν περαιτέρω την κατάσταση στον… έξω από τα κάγκελα αντιεξουσιαστικό κόσμο, έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα από τα προφυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», με την κατάσταση στο σωφρονιστικό ίδρυμα να θυμίζει «καζάνι που βράζει».

Στο στόχαστρο των «Πυρήνων», όπως καταμαρτυρούν τα τελευταία περιστατικά, είναι οι «βαρόνοι» της αναρχίας και μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης.

Οι «Πυρήνες», όπως μας λένε χαρακτηριστικά καλά ενημερωμένες πηγές, έχουν συμμαχήσει με Αλβανούς βαρυποινίτες για να πετυχαίνουν τους σκοπούς τους εντός και εκτός φυλακών. «Είναι γνωστή η σχέση τους με τους Αλβανούς βαρυποινίτες που ελέγχουν μεγάλο κομμάτι μέσα στις φυλακές», μας είπαν. Οι τάσεις των «Πυρήνων» φανερώθηκαν από τα τελευταία περιστατικά και πλέον είναι «κοινό μυστικό» στις φυλακές πως επιδιώκουν να… επικρατήσουν και να «ελέγξουν» πρόσωπα και καταστάσεις, με πιο πρόσφατη την ιστορία του Ντίνου Γιαγτζόγλου, του 29χρονου που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, για τον οποίο κόντεψε να καεί όλη η Αθήνα αλλά και αρκετές πόλεις της επαρχίας, μιας και έγιναν 25 καταγεγραμμένες επιθέσεις στο όνομά του.

«Ο Ντίνος θεωρείται το παιδί των “Πυρήνων” που προσπάθησαν να τον φέρουν στον Κορυδαλλό όχι μόνο για να είναι κοντά στην οικογένειά του. Τον έφεραν για να είναι κοντά τους, καθώς είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη επιρροή στον έξω από τις φυλακές αντιεξουσιαστικό κόσμο. Είναι στη σφαίρα επιρροής τους», αποκαλύπτει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ασφαλής πηγή μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, που γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις.

«Τα επεισόδια που έγιναν μέσα στις φυλακές αλλά και τα όσα έγιναν έξω από αυτές, στο όνομά του, δείχνουν τον αγώνα επικράτησης που κάνουν οι “Πυρήνες” εντός και εκτός φυλακών. Ο αγώνας επικράτησης είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα μέσα στις φυλακές. Εχουν αρχηγικές τάσεις και χρησιμοποίησαν πολύ καλά τον Ντίνο Γιαγτζόγλου για να πετύχουν μια συσπείρωση του αντιεξουσιαστικού κόσμου. Μια συσπείρωση που έχει να γίνει αρκετά χρόνια», προσθέτουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

«Εάν παρακολουθήσετε τις επιθέσεις που έχουν κάνει οι “Πυρήνες”, είναι ενδεικτικός ο ρόλος που έχουν επιλέξει και ακολουθούν. Η τρομοκρατία μέσα στις φυλακές έχει… παντρευτεί με τους ποινικούς. Αυτό το πάντρεμα έγινε μέσα στις φυλακές. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποτυχία του συστήματος κράτησης γιατί δύο κόσμοι ενώθηκαν. Οι τρομοκράτες με την αναρχία που έχουν στο κεφάλι τους μαζί με τους κοινούς ποινικούς και την εγκληματική τους δράση, που αναπτύσσεται εντός και εκτός φυλακών. Κατά καιρούς έχουν προσεγγίσει διάφορους. Οι Αλβανοί δεν είναι ομογενοποιημένοι», αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Το «συμβόλαιο θανάτου» για τον Μαζιώτη και η επίθεση στη Ρούπα

Στις 22 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Μαζιώτης, ηγετικό στέλεχος του «Επαναστατικού Αγώνα», δέχεται επίθεση μέσα στο κελί του από 10 άτομα. Από αυτούς οι 2-3 ήταν ενεργοί, χτυπώντας τον αρχικά στο κεφάλι και στα πλευρά. Ενας από αυτούς τον μαχαιρώνει.

Η επίθεση, πάντως, δεν ολοκληρώθηκε γιατί παρενέβησαν Κούρδοι και Τούρκοι κρατούμενοι. Μάλιστα, αμέσως, ενημέρωσαν και τον αλληλέγγυο κόσμο εκτός των τειχών της φυλακής σχετικά με την επίθεση. Η επίθεση εναντίον του έγινε τη στιγμή που βρισκόταν στην 36η ημέρα απεργίας πείνας, εκφράζοντας σειρά αιτημάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ασφαλείς πηγές μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού αναφέρουν πως το «συμβόλαιο θανάτου» για τον Νίκο Μαζιώτη είχε την υπογραφή των «Πυρήνων» και εκτελέστηκε από Αλβανούς κρατουμένους, με τους οποίους διατηρούν άριστες σχέσεις οι γνωστοί αντιεξουσιαστές.

«Να επισημάνω ότι όταν κάναμε απεργία πείνας και δίψας τον Γενάρη του 2017 για να βγει το παιδί μας από το ψυχιατρείο και να δοθεί στους συγγενείς μας ο Κοντονής είχε διαμηνύσει σε δικηγόρο που τον ρωτούσε για εμάς: ‘‘Ασ’ τους να ψοφήσουν’’. Αυτό το αναφέρω για να γίνει αντιληπτό ποιες είναι οι δύο “ταχύτητες” που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη φυλακή. Σε ποιον εφαρμόστηκε για 5 μήνες το άρθρο 11 του νέου σωφρονιστικού κώδικα προκαταβολικά για χατίρι των 2 εκ των “Πυρήνων” αλλά και όσων συμμετείχαν στον πόλεμο εναντίον μας και πώς καταλήξαμε ο Μαζιώτης να δέχεται επίθεση 3 μέρες μετά τη λήξη απεργίας πείνας που έκανε; Το γεγονός ότι φθάσαμε έως εδώ ήταν αναμενόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά, στις 8 Μαρτίου, η Πόλα Ρούπα με κείμενό της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στις 28 Φεβρουαρίου ομάδα γυναικών, με ηγέτιδα την Αγγελική Σπυροπούλου, που είχε ιδιαζόντως ενεργό ρόλο στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», επιτίθεται στην Πόλα Ρούπα και σε άλλες κρατούμενες μέσα στις γυναικείες φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η συγκεκριμένη επίθεση έγινε, καθώς το μέλος των «Πυρήνων» ήθελε να επικρατήσει στην Επιτροπή Αγώνα Φυλακών, που αντιτίθεται στο σωφρονιστικό κώδικα. «Η εσωτερική διαμάχη μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες», μας λένε χαρακτηριστικά ασφαλείς πηγές.

Καταγγελίες ότι αποσιωπώνται περιστατικά βίας

Επιθέσεις με αυτοσχέδια μαχαίρια, λοστούς, σιδερογροθιές, ακόμη και… μαστίγια είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, με πολλά από τα περιστατικά να μένουν κρυφά στο σκληρό νόμο της σιωπής που επικρατεί στις φυλακές. Κατά καιρούς στο εσωτερικό των φυλακών έχουν εντοπιστεί όπλα, σφαίρες και χειροβομβίδες. Πολλές επιθέσεις γίνονται γνωστές, ενώ άλλες δεν αποκαλύπτονται ποτέ. Σε κάποιες έχουν εμπλοκή ορισμένοι υπόδικοι τρομοκράτες, ενώ σε άλλες συμμετέχουν -κατά κύριο λόγο- Αλβανοί βαρυποινίτες.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα είναι ο ξυλοδαρμός ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, με αυτοσχέδιο μαστίγιο μέσα στη Γ’ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης, με την Ομοσπονδία να καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι αρχικά απέκρυψε το περιστατικό και στη συνέχεια το υποβάθμισε.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος κατήγγειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης πως αρχικά απέκρυψε το συμβάν και στη συνέχεια το υποβάθμισε. «Ενας έντιμος, επαρκής και εργατικός σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, στην προσπάθειά του να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας που παρέμεναν ανοιχτά αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στο χρόνο που έπρεπε η νυχτερινή κατάκλιση, αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, δεν υπήρξε «καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση», αλλά αντίθετα «το περιστατικό αποκρύφτηκε και στη συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί» από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.


ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 


25η Μαρτίου: Ποιο λάδι είναι πιο υγιεινό για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου



Τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για τα λάδια και τα βούτυρα στο τηγάνισμα.

Στο Leicester οι κάτοικοι συμμετείχαν εθελοντικά σε πείραμα του τοπικού τους Πανεπιστημίου αναφορικά με το τηγάνισμα τροφών σε διαφόρων ειδών λίπη, δηλαδή σε διάφορα λάδια και βούτυρα. Έτσι, έγιναν πειράματα για το τηγάνισμα με ηλιέλαιο, σπορέλαιο, αραβοσιτέλαιο, λάδι από ελαιοκράμβη, ελαιόλαδο (παρθένο και μη) και λίπος χήνας.

Οι συμμετέχοντες, αφόρου τηγάνιζαν στα σπίτια τους για κάποιες μέρες με ένα συγκεκριμένο τύπο λίπους, έστειλαν αυτό που έμεινε στο τηγάνι στα εργαστήρια του Leicester School of Pharmacy στο De Montfort University of Leicester, όπου ο καθηγητής Martin Grootveld και η ομάδα του ανέλυσαν τις διαφοροποιήσεις που είχε υποστεί κάθε λίπος από τις υψηλές θερμοκρασίες στο τηγάνισμα.

Και τα αποτελέσματα έδειξαν κάτι που δεν το περίμεναν: εκτός από το ελαιόλαδο, που πέρασε τις εξετάσεις με άριστα, το βούτυρο και το λίπος χήνας αποδείχθηκαν πιο υγιεινά από ορισμένα λάδια!

Σε σημείο απαγορευτικό βρέθηκαν το ηλιέλαιο και αραβοσιτέλαιο. Είχαν τόσα πολλά πολυακόρεστα που ο καθηγητής Grootveld είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτά τα λάδια να θερμαίνονται πολύ, ποτέ να μην μαγειρεύουμε με αυτά και να τα τρώμε μόνο ωμά. Το ελαιόλαδο, παρθένο ή μη, αποδείχθηκε το καλύτερο και προκάλεσε την συμβουλή του καθηγητή να προτιμούμε να μαγειρεύουμε με αυτό αλλά και όταν το έχουμε στο σπίτι ωμό να το προστατεύουμε από τις υψηλές θερμοκρασίες. Όσο για το βούτυρο και το λίπος χήνας, εξέπληξαν τους πάντες, αφού αποδείχθηκαν αρκετά υγιεινά, ερχόμενα δεύτερα μετά το ελαιόλαδο!

Όταν τηγανίζετε ή μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία (κοντά στους 180˚C), οι μοριακές δομές των λιπών και των ελαίων που χρησιμοποιείτε αλλάζουν. Υποβάλλονται σε αυτό που ονομάζεται οξείδωση, δηλαδή αντιδρούν με το οξυγόνο του αέρα για να σχηματίσουν αλδεΰδες και υπεροξείδια λιπιδίων. Αυτό συμβαίνει και σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά με πολύ πιο αργούς ρυθμούς. Σε κάποια φάση τα λιπίδια αυτά οξειδώνονται πλήρως. Η κατανάλωση ή εισπνοή αλδεΰδων, ακόμη και σε μικρές ποσότητες, έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου και καρκίνου.


http://www.bbc.com


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


3.000 βαρυποινίτες ελεύθεροι σε βάρος της κοινωνίας με τις ευλογίες Παρασκευόπουλου - Κοντονή και ΣΥΡΙΖΑ



Αποφυλακίζονται αθρόα, εντελώς άκριτα και με πρωτοφανή επιείκεια 3.000 περίπου αμετανόητοι βαρυποινίτες που αλωνίζουν βίαια και δολοφονικά ανενόχλητοι, προκαλώντας δίκαια την οργή όλης της κοινωνίας.

Φρικιαστικές δολοφονίες, άγριες ληστείες, βιασμοί, βασανισμοί μέχρι θανάτου. Ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη στο νεκροταφείο, αφού πιάστηκε με 37,5 κιλά χασίς και έφαγε 20 χρόνια, πριν καλά-καλά συμπληρώσει τα έξι από αυτά αποφυλακίστηκε. Ο Γεωργιανός ληστής που σιδέρωσε την 85χρονη στο κέντρο της Αθήνας και με γροθιές τής έσπασε το σαγόνι, για να της πάρει 50 ευρώ, συνελήφθη με το αποφυλακιστήριο στην τσέπη. 

Αναρίθμητες είναι οι απεχθείς ενέργειες των  σεσημασμένων κακοποιών, αλλοδαπών και Ελλήνων, με πολλά χρόνια κάθειρξη, που αποφυλακίστηκαν σκανδαλωδώς εκμεταλλευόμενοι τους ευνοϊκούς όρους του νόμου Παρασκευόπουλου. Το νοσηρότερο στην υπόθεση που αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα «η χαρά του εγκληματία» είναι ότι μεγάλο ποσοστό αμετανόητων βαρυποινιτών που αδιαφορούν παγερά για την ανθρώπινη ζωή, επέστρεψαν άμεσα στην παραβατική τους δραστηριότητα. Γεγονός που από το 2015 -αφότου ο νόμος για την «αποσυμφόρηση των φυλακών» εφαρμόστηκε- προκαλεί ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αυξάνει τα παραβατικά περιστατικά, μετά από συνεχή μείωσή τους τα τρία προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τις καταγραφές της Ελληνικής Αστυνομίας. Εν τω μεταξύ, τα δυσάρεστα και κλιμακούμενα αποτελέσματα για τη δημόσια ασφάλεια που διαμορφώνονται με ακέραια βαριά ευθύνη του νόμου Παρασκευόπουλου παγιώνονται όσο περνάει ο καιρός. Οι ίδιοι σκληροί κακοποιοί και λαθρέμποροι ναρκωτικών  μπαινοβγαίνουν στις φυλακές, πιάνονται και να ξαναπιάνονται από την Αστυνομία, οδηγούνται πίσω στα σωφρονιστικά ιδρύματα και προλαβαίνουν κάνοντας χρήση του ίδιου νόμου να αποφυλακιστούν και πάλι και να επιστρέψουν στην παράνομη δράση τους. Με πληθώρα αδικημάτων, ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, βαριές σωματικές βλάβες και ειδεχθείς ανθρωποκτονίες που βιώνει στην καθημερινότητά του ο ανυπεράσπιστος Ελληνας πολίτης.

Ιδιαίτερη, όμως, ανησυχία και προβληματισμό στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταδικασμένοι σε πολυετή κάθειρξη για βαριά αδικήματα καταστρώνουν στη φυλακή την εγκληματική δράση τους  και πραγματοποιούν τα χτυπήματά τους τις μέρες των αδειών τους. Είναι μια νέα τάση, κάτι σαν «εγκληματικές εκδρομές», που φουσκώνει ολοένα περισσότερο. 

Προφανώς οι συγκεκριμένοι κακοποιοί δεν βγαίνουν με άδειες για να δουν τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά για να υλοποιήσουν τα προμελετημένα σχέδια που έχουν εκπονήσει στα κελιά τους και στη συνέχεια επιστρέφουν σε αυτά για να λουφάξουν. Γεγονός που δυσκολεύει τις  διωκτικές αρχές  να εξιχνιάσουν τις υποθέσεις αφού οι κακοποιοί μετά από κάθε επίθεση βρίσκονται πάλι πίσω από τα κάγκελα. Πρόκειται για μία ακόμη διευκόλυνση που χάρισε ο νόμος Παρασκευόπουλου σε βαρυποινίτες. Μεταξύ άλλων, ευεργέτησε και τον 11 φορές καταδικασμένο σε ισόβια κατά συρροή δολοφόνο Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έκανε χρήση του προνομίου της άδειας, καθώς νόμος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κατάργησε με το πρώτο κιόλας άρθρο του τις φυλακές «τύπου Γ». Δηλαδή τα υψίστης ασφαλείας καταστήματα κράτησης στα οποία θα κρατούνταν καταδικασμένοι για εγκλήματα που σχετίζονται με τρομοκρατία και άλλοι βαρυποινίτες, με κριτήριο την επικινδυνότητά τους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα χορήγησης άδειας. Ωστόσο, χάρη στις κραυγαλέα ευνοϊκές διατάξεις του νόμου και τη σύμφωνη απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών, αρκετοί κακοποιοί μετά από  ένα σύντομο πέρασμα πίσω από τα σίδερα βγήκαν έξω και αμεταμέλητοι ξαναρίχτηκαν στη βαριά εγκληματική παρανομία.

Εκτελεστής με άδεια 

Ο Ιμπραήμ Καστριότ που δολοφόνησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο κυκλοφορούσε μεν ελεύθερος γιατί παραβίασε την άδεια που πήρε από τη φυλακή, όμως και αυτός είχε προλάβει να αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και ο καταζητούμενος συνεργός του, ο 30χρονος Ενο Μάτα, είχαν αποφυλακιστεί το 2015. Ο 32χρονος Αλβανός που έχει ομολογήσει τη δολοφονία,  παρότι είχε καταδικαστεί κατά συγχώνευση σε 25 χρόνια κάθειρξη για βιασμούς και ληστείες, είχε αποφυλακιστεί το 2015, με τον νόμο του τότε υπουργού Δικαιοσύνης επειδή είχε εκτίσει τα 2/5 της ποινής του. Αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό και απελάθηκε στην Αλβανία. Γύρισε όμως και ξαναρίχτηκε στη μαφιόζικη δράση. Επιπλέον, του δόθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου πενθήμερη άδεια από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας χωρίς να προσμετρηθεί ότι είχε προχωρήσει σε νέα αδικήματα, είχε επιστρέψει παράνομα στη χώρα, δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία της διεύθυνσής του και φυσικά υπήρχε σημαντικός κίνδυνος να παραβιάσει την άδειά του. Ψιλά γράμματα. Δεν επέστρεψε ποτέ από την άδεια και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον άτυχο δικηγόρο. 

Βγήκε το 2017 αντί για το 2035

Το μεσημέρι της 27ης Ιουνίου του 2014 τέσσερις Αλβανοί ληστές, ανάμεσά τους και ο 43χρονος Illy Muca, φορώντας κουκούλες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κρατώντας στα χέρια καλάσνικοφ φτάνουν με κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αρχαία Ολυμπία. Μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, σηκώνουν τα όπλα, πυροβολούν στον αέρα και αφού σπάνε με βαριοπούλες την τζαμαρία κεντρικού κοσμηματοπωλείου, εισβάλλουν σε αυτό. Με τις καπνισμένες κάννες των καλάσνικοφ ακινητοποιούν τον ιδιοκτήτη, ανοίγουν τις προθήκες και αρπάζουν κοσμήματα αξίας 112.000 ευρώ. Στη συνέχεια αναγκάζουν τον κοσμηματοπώλη να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και παίρνουν 8.500 ευρώ. Με τη σύλληψή του τον Νοέμβριο του 2014 ο 43χρονος Αλβανός στη δίκη που γίνεται τον Μάιο του 2016 καταδικάζεται σε 24 χρόνια κάθειρξη, τα οποία γίνονται 20 στο Εφετείο. Τελικά, αν και θα έπρεπε, σύμφωνα με την ποινή που του επιβλήθηκε ο ληστής να βγει από τα σίδερα τον Νοέμβριο του 2035, έφυγε σαν κύριος τον Σεπτέμβριο του 2017, «συνέπεια ευεργετικού υπολογισμού 800 ημερών λόγω αναπηρίας, βάσει του νόμου 4 Παρασκευόπουλου και αναστολή του υπολοίπου της ποινής του». Οι πληροφορίες λένε ότι η αναπηρία του Αλβανού ληστή προέκυψε από έναν τραυματισμό στο πόδι λόγω τροχαίου ατυχήματος λίγες ημέρες προτού συλληφθεί.   
Το φιάσκο της ντουλάπας 

Οι δράστες που εισέβαλαν σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο την περασμένη άνοιξη έγιναν γνωστοί ως οι «ληστές της ντουλάπας», αφού όταν έγιναν αντιληπτοί, ο ένας κρύφτηκε στην ντουλάπα, παρέμεινε για πολλές ώρες,  πέρασε από τους υποτιθέμενους ελέγχους των αστυνομικών και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο πρώτος που συνελήφθη, ο 40χρονος Ρώσος Ιγκόρ Γκουσέφ, αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό στις 23 Ιουλίου του 2015. Απασχολούσε τις Αρχές με συλλήψεις και καταδίκες για σωρεία ληστειών και αποδράσεις από τις 14 Φεβρουαρίου του 1996. Είχε διαπράξει 36 ληστείες ενώ κατά τη διάρκεια ληστείας σε κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, στην προσπάθεια να διαφύγει  με τους συνεργούς του, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν περαστικό και τη 12χρονη κόρη του.  Ο δεύτερος, ο Μολδαβός Μικαέλ Γκενόφ, που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση από τον 5ο όροφο στο κενό, είχε κατηγορηθεί από το 2006 για σειρά ανθρωποκτονιών καθώς πρωταγωνίστησε σε ληστεία κοσμηματοπωλείου στην Καλλίπολη του Πειραιά δολοφονώντας εν ψυχρώ τον ιδιοκτήτη και έναν περιπτερά που έτρεξε να βοηθήσει. Τελικά, στις 24 Αυγούστου του 2015 αποφυλακίστηκε και αυτός με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ στις 20 Νοεμβρίου πέρυσι κατηγορήθηκε εκ νέου για απόπειρα κλοπής. Ωστόσο, παρά το βεβαρυμένο παρελθόν του, δεν προφυλακίστηκε, αλλά του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο τρίτος του κουαρτέτου των ληστών, ο 35χρονος Αρμένιος Αραμαΐς Μπαγκντασαριάν, μπαινόβγαινε στις φυλακές από το 2009  και παρότι με βεβαρυμένο παρελθόν κατά τη διάρκεια της ληστείας κυκλοφορούσε ελεύθερος. Για τον άγνωστο τέταρτο οι διωκτικές αρχές δεν αποκλείουν να ανήκε και αυτός στο «σωματείο» των ευνοημένων αποφυλακισθέντων του ίδιου νόμου. 

Οι βασανιστές της Υδρας

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ευνοημένων κακοποιών από τον διαβόητο νόμο είναι αυτή του βασανισμού μέχρι θανάτου του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Υδρα στις 16 Αυγούστου 2015, προκειμένου να του αρπάξουν τις εισπράξεις της ημέρας. Μοιάζει απίστευτο, όμως στις 14 Ιουλίου και στις 9 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς αποφυλακίστηκαν οι δύο από τους επτά Γεωργιανούς ληστές που λήστεψαν και δολοφόνησαν τον άτυχο άνδρα. Οι δύο σκληροί ληστές εκμεταλλεύτηκαν τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για να πετάξουν στην ελευθερία και να «αναβαθμίσουν» την εγκληματική τους δράση. Μάλιστα, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς έχοντας τα αποφυλακιστήρια στην τσέπη, γεγονός που αναδεικνύει το πόσο σκληροί και αμετανόητοι ήταν. Ο 30χρονος Ιγκόρ Τσακμάζοφ και ο 34χρονος Ιρακλί Κατζάτζεφ είχαν αποφυλακιστεί πριν από λίγες εβδομάδες: συγκεκριμένα ο πρώτος στις 14/7/2015 από το Κατάστημα Κορυδαλλού, όπου φυλακίστηκε στις 27/11/2012 για κλοπές, και ο δεύτερος από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων στις 9/6/2015, όπου βρισκόταν από τις 22/11/2012 για κλοπές και ληστείες, ενώ τους συνόδευε η υποσημείωση ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά. Πέρα από τους δύο, και οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες μπαινόβγαιναν στις φυλακές, κανείς τους δεν είχε εργασία και μόνιμη κατοικία, ενώ οι πληροφορίες της Αστυνομίας λένε ότι μετά την Υδρα θα συνέχιζαν την εγκληματική τους δράση και στα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού, τον Πόρο και τις Σπέτσες. 

Δολοφόνος εσωτερικού - εξωτερικού  (καταδικάστηκε μόλις πριν λίγες ημέρες απο την Γεςρμανική δικαιοσύνη σε ισόβια, γιατί ευτυχώς εκεί δεν έχουν Παρασκευόπουλο και Κοντονή)

Σοβαρές ευθύνες από το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα ζητά η Γερμανία για την περίπτωση του νεαρού Αφγανού μετανάστη που βίασε και δολοφόνησε 19χρονη φοιτήτρια πετώντας μάλιστα το πτώμα της στον ποταμό Ντρέισα της πόλης Φράιμπουργκ πριν από μερικούς μήνες. Ο αλλοδαπός λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2013, είχε επιτεθεί σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας και προκειμένου να της αρπάξει την τσάντα την πέταξε στα βράχια από ύψος πολλών μέτρων τραυματίζοντάς τη σοβαρά. Ο Αφγανός κακοποιός συνελήφθη, δήλωσε στις ελληνικές αρχές ότι ήταν 17 χρόνων και καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη. Στις ελληνικές φυλακές παρέμεινε για περίπου 30 μήνες και στις 31 Οκτωβρίου του 2015 κάνοντας φυσικά χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε. Στη συνέχεια, πήγε στη Γερμανία για να συνεχίσει την εγκληματική του δράση στην πιο ακραία μορφή της με στόχο νεαρές φοιτήτριες.

«Διαβατήριο» για φονιάδες  

Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων. Στα χαρτιά του εμφανιζόταν η επισήμανση ότι είχε κριθεί ως ιδιαίτερα επικίνδυνος, όμως τελικά και αυτός με «διαβατήριο» τον νόμο Παρασκευόπουλου πέταξε στην ελευθερία και βούτηξε πάλι στην παρανομία. Ο 40χρονος σήμερα Γεωργιανός Ρομπέρτο Σαχακιάν αποφυλακίστηκε στις 7 Αυγούστου του 2015 και με το που συμπλήρωσε έναν μήνα εκτός φυλακής πρωταγωνίστησε σε φρικτό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε νεαρό κοσμηματοπώλη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Ο 27χρονος Θεόδωρος Παπαδόπουλος βρισκόταν στο κατάστημά του μαζί με την 54χρονη μητέρα του όταν εισέβαλε ο Γεωργιανός ληστής, ο οποίος, αφού πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, στη συνέχεια ζήτησε από τον κοσμηματοπώλη να του βάλει στον σάκο που κρατούσε κοσμήματα αξίας περίπου 20.000 ευρώ. Ο νεαρός έκανε το λάθος να αντισταθεί και τότε ο ληστής τον πυροβόλησε δύο φορές στην κοιλιά τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε, ενώ ο Σαχακιάν συνελήφθη μετά από καταδίωξη. 

Ληστής και ντίλερ ναρκωτικών 

Πριν από οκτώ μήνες η Ασφάλεια συνέλαβε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα. «Εγκέφαλος» ένας γνωστός των αστυνομικών, ο Αλβανός Σαντέρ Πεμάι, τον οποίο η Ασφάλεια συνέλαβε τον Φεβρουάριο του 2010 γιατί μαζί με τον Αλβανό ληστή Μαριάν Κόλα στη διάρκεια ληστείας στον Βύρωνα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν πολίτη και τραυμάτισαν σοβαρά δύο αστυνομικούς. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 16 χρόνων, όμως στην Ελλάδα οι ποινές των δικαστηρίων ποτέ δεν εκτίονται ολόκληρες και έτσι ο συγκεκριμένος κακοποιός την άνοιξη του 2015 αποφυλακίστηκε. Δεν συμπλήρωσε δύο χρόνια ελεύθερος, όταν και πάλι συνελήφθη, αυτή τη φορά ως «εγκέφαλος» σε εγκληματική οργάνωση που έριχνε ναρκωτικά στις πιάτσες της Αθήνας. 

Ενας από τους πιο σκληρούς ληστές με βαρύ παρελθόν που έστηνε καρτέρι στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και της Κυψέλης, λήστευε και ξυλοκοπούσε άγρια ηλικιωμένους, με αποτέλεσμα πολλά από τα θύματά του να καταλήγουν στην Εντατική, κυκλοφορούσε ελεύθερος έχοντας κάνει χρήση του νόμου Παρασκευοπούλου. Ο γεννημένος στη Νιγηρία 32χρονος Amechi Prince πραγματοποίησε 14 άγριες επιθέσεις σε ηλικιωμένους άνω των 75 ετών, τους οποίους εντόπιζε σε τραπεζικά υποκαταστήματα την ώρα που σήκωναν χρήματα, τους ακολουθούσε και μόλις έμπαιναν στις πολυκατοικίες ορμούσε, τους έσπαγε στο ξύλο και άρπαζε τις λιγοστές αναλήψεις τους εγκαταλείποντας αιμόφυρτα τα θύματά του. 

Μάλιστα, έστειλε τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες στην Εντατική με βαριές κακώσεις, μία εκ των οποίων δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή. Ο Νιγηριανός ληστής είχε ξανασυλληφθεί το 2013 και είχε καταδικαστεί σε ποινή 10 ετών για παρόμοια αδικήματα. Το 2016, όμως, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, βγήκε έξω και συνέχισε τη δράση του.



Με πληροφορίες από το άρθρο στο  protothema.gr του Δημήτρη Πώποτα και της Άριας Καλύβα 13/11/2017


Νέα Δημοκρατία : Tα 2/3 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μισθοδοτούνται από το κράτος.



Από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δημοσίευμα που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Ν.Δ. περί κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης από την Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μόλις χθες, η Νέα Δημοκρατία, δια του αρμοδίου Τομεάρχη της Γ. Γεωργαντά απάντησε με στοιχεία στην κ. Ολγα Γεροβασίλη η οποία με ωμά ψέματα αποπειράθηκε να διαψεύσει αυτό που είναι πλέον γνωστό σε όλους: την άλωση του κράτους από συγγενείς και φίλους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σήμερα ένα νέο δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" όχι μόνο επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Ν.Δ., αλλά αποκαλύπτει επιπλέον ότι τα 2/3 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μισθοδοτούνται από το κράτος. 

Έτσι προφανώς εννοεί η κυβέρνηση την τάχα “αποκοματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης”. Καταλύοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και στήνοντας στο Δημόσιο ένα ξέφρενο πάρτυ συγγενών και φίλων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  το οποίο πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι».


Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών



Τέλος στη δράση μελών συμμορίας εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, έβαλαν έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες της 23-03-2018, έναν 43χρονο ομογενή και δύο αλλοδαπούς ηλικίας 33 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για Συμμορία και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, επιβαίνοντες σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εντοπίσθηκαν σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, να πραγματοποιούν αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 43χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα (4) δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους (521) γραμμαρίων, τα οποία είχε παραλάβει από τους δύο αλλοδαπούς έναντι του χρηματικού ποσού των (8.500) ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί εισήγαγαν από τη Βουλγαρία ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες παρέδιδαν στον 43χρονο, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο των αλλοδαπών, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 Το χρηματικό ποσό των (9.130) ευρώ, καθώς και (180) ΛΕΒΑ Βουλγαρίας, προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών και

 (4) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Επίσης, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα, ως μέσα κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης των ποσοτήτων ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως


Μαρινάκης: Το κράτος δικαίου καταλύεται και η δημοκρατία υπονομεύεται



Την απάντησή του στην ποινική δίωξη που του άσκησε η εισαγγελέας Τζίβα, έδωσε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης. Η δήλωση που έκανε ο κ. Μαρινάκης  έχει ως εξής: 

«Η εναντίον μου δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. Το σχέδιο είχε από καιρό αποκαλυφθεί. Και δεν είναι απλώς ένα σχέδιο προκλητικό και αποκρουστικό, αλλά κυριολεκτικώς εγκληματικό. Το κράτος δικαίου καταλύεται και η δημοκρατία υπονομεύεται.

Δεν είχα ποτέ και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις για τις οποίες πρόκειται να διενεργηθεί ανακριτική έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα είναι η επιβεβαίωση της αθωότητάς μου. Δεν υπάρχει εις βάρος μου ούτε το ελάχιστο αποδεικτικό στοιχείο και η εναντίον μου ενέργεια είναι αυθαίρετη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα στελέχη της συγκυβέρνησης, με επίμονο τρόπο, με έχουν στοχοποιήσει και σταθερά προαναγγέλλουν τις δικαστικές ενέργειες.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον μου χειραγωγούν και χρησιμοποιούν συγκεκριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και δημοσιογράφους με βαρύ "μητρώο" για να προκαλέσουν ή να εκβιάσουν δικαστικές εξελίξεις.

Στο ίδιο αποκρουστικό σχέδιο και προανακριτικοί υπάλληλοι που συστηματικά καταπιέζουν και επίμονα «πολιορκούν» κατάδικο στο οποίο υπόσχονται μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα και αποφυλάκιση, προκειμένου να με ενοχοποιήσει λέγοντας τερατώδη ψέματα. Δυστυχώς τις επιδιώξεις αυτές προθυμοποιήθηκαν να εξυπηρετήσουν και συγκεκριμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που επιθυμούν να είναι αρεστοί στην κυβέρνηση.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί περίτρανα στους έλληνες πολίτες ποιοι είναι οι αρχιτέκτονες της άθλιας σκευωρίας: Οι συγκυβερνήτες της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό από τα αδιέξοδα στα οποία τον έχουν οδηγήσει με την ελπίδα φίμωσης κάθε ανεξάρτητης φωνής».


Πηγή : tovima.gr




Κουκουλοφόροι διέλυσαν τα γραφεία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Πολυτεχνείο




Επίθεση στα γραφεία της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πολυτεχνείο (ΕΙΚΟΝΕΣ) H επίθεση όπως καταγγέλλει η φοιτητική παράταξη στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έγινε χθες Παρασκευή 23/3 στα γραφεία της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 Άγνωστοι φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν στα γραφεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και τα έκαναν γυαλιά καρφιά. 


Η ανακοίνωση που απέστειλε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχει ως εξής: 

«Χθες, έγινε μία πρωτοφανής επίθεση στα γραφεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ. Άγνωστοι φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν στα γραφεία της παράταξης στο Πολυτεχνείο και κατέστρεψαν τα πάντα. Οι δειλοί αυτοί εγκληματίες, που το μόνο που τους έχει απομείνει είναι η βία, μπορεί να έκαναν υλικές ζημίες αλλά το μόνο που κατάφεραν είναι να συσπειρώσουν ακόμη περισσότερο μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις στη χώρα.  Ξέρουμε ότι τους ενοχλεί που θέλουμε να καταργήσουμε το άσυλο και να πέσουν επιτέλους οι μάσκες και οι κουκούλες. Ξέρουμε ότι τους ενοχλεί που ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι δεν μπορούν να σταθούν στο δημόσιο διάλογο και βγαίνουν απ’τις κρυψώνες τους μόνο για να εκφοβίσουν.  Στο τέλος όμως, και αυτό είναι ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, θα κερδίσει η δημοκρατία και αυτοί που τη φοβούνται θα μείνουν στο σκοτάδι, εκεί που ανήκαν εξ αρχής.»


Πηγή: Foititikanea.gr 














Δύο αστυνομικοί τραυματίες από επιθέσεις αντιεξουσιαστών το βράδυ στην Αθήνα



Ήταν θέμα χρόνου οι προστατευόμενοι από την κυβέρνηση και τον Τόσκα αντιεξουσιαστές, να βρουν τον στόχο τους και να τραυματίσουν αστυνομικούς.

Η αποποινικοποίηση της κουκούλας ήταν το πρώτο που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις βγήκε κυβέρνηση το 2015 και είχε σκοπό την προστασία των συντρόφων τους αντιεξουσιαστών ώστε να δρουν ανεξέλεγκτα.

Τρεις ώρες εχθές το βράδυ αντιεξουσιαστές, πραγματοποιούσαν κατά διαστήματα επιθέσεις τους με μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Τοσίτσα. 

Αυτή την φορά τα κατάφεραν οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές και βρήκαν τον στόχο τους τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς ευτυχώς ελαφρά.

Φυσικά όπως γίνεται πάντα και παρά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών από βόμβες μολότοφ δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή και σύλληψη.



Νέες προκλήσεις από Τουρκία: Άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο




Σε μια ακόμα –πρωτοφανή αυτή τη φορά- πρόκληση σκοπεύει να προχωρήσει η Τουρκία, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. 

Συγκεκριμένα, η Τουρκία είχε εκδώσει στα τέλη του προηγούμενου μήνα NAVTEX δεσμεύοντας περιοχές στο κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις και επιχειρήσεις διάσωσης και έρευνας. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν άσκηση με πραγματικά πυρά και πως το μόνο που μένει είναι η εντολή του «Σουλτάνου» Ερντογάν. 

Την ίδια ώρα, γύρω από την περιοχή που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι θα βρίσκονται 15 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας, προκειμένου να μην αφήσουν τα τουρκικά σκάφη να προκαλέσουν. 

Παράλληλα, η αυριανή επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 είναι αφιερωμένη στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που συνεχίζουν να κρατούνται για περισσότερες από τρεις εβδομάδες στην Αδριανούπολη, όπως αναφέρει η Ημερήσια Διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Πηγή : in.gr


Σκληρή ανακοίνωσή από τους εισαγγελείς: Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου να αναλογιστούν την κομβική τους ευθύνη



Με αφορμή τα όσα γίνονται σε δικαστικό επίπεδο στην ΕΠΟ και εν αναμονή των αποφάσεων για τα ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), με σημερινή σκληρή ανακοίνωσή της, καλεί τους παράγοντες «να αναλογιστούν την κομβική τους ευθύνη και την επιτακτική υποχρέωσή τους να συμβάλλουν ουσιωδώς σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια που τείνει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ειδικότερα, η ΕΕΕ στην ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι «ορισμένοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, όπως προκύπτει από την πληθώρα δημοσιογραφικών αναφορών στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, φέρονται να μην αντιλαμβάνονται ή να μην επιθυμούν να αντιληφθούν ότι οι εισαγγελείς και δικαστές που στελεχώνουν, επιπλέον των άλλων καθηκόντων τους, τα πειθαρχικά όργανα της Ε.Π.Ο, θωρακίζονται από συνταγματικές εγγυήσεις ανεξαρτησίας και όπως όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί, επιτελούν υπό αντίξοες συνθήκες το καθήκον τους, με μοναδικό γνώμονα το νόμο και τη συνείδησή τους, ανεπηρέαστοι από πιέσεις εξωγενών παραγόντων, οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα και «περιρρέουσες ατμόσφαιρες»».

Παράλληλα, τονίζουν οι εισαγγελείς προς κάθε κατεύθυνση, ότι «κάθε επιδιωκόμενη, μέσω επικοινωνιακών κραυγών, αμφισβήτηση του θεσμικού τους ρόλου ή της αμεροληψίας τους και κάθε απόπειρα στοχοποίησής τους στα πλαίσια ενάσκησης του δικαιοδοτικού τους έργου, αφενός μεν τους αφήνει παγερά ανεπηρέαστους και προσηλωμένους στο καθήκον, αφετέρου δε επιτείνει την αναξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και υποδαυλίζει τη βίαιη οπαδική αντιπαράθεση».

Τέλος, η ΕΕΕ καλεί «τους παράγοντες του ποδοσφαίρου να αναλογιστούν την κομβική τους ευθύνη και την επιτακτική υποχρέωσή τους να συμβάλλουν ουσιωδώς σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια, που τείνει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην εξάλειψη της φαινομένου της βίας από τους αθλητικούς χώρους».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η μείωση του αφορολογήτου φέρνει επιπλέον φόρο 650 ευρώ



H παραμονή ή όχι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ενδεχομένως να κρίνει εάν η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα εφαρμοσθεί ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα από το 2019. Το Ταμείο κατ’ επανάληψιν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, υποστηρίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα σκαρφαλώσει στο 3,5% του ΑΕΠ παρά μόνο με την ταχύτερη εφαρμογή του μειωμένου αφορολόγητου ορίου, εγκαταλείποντας ταυτόχρονα τα «καλά μέτρα» που έχουν θεσμοθετηθεί.

Στην περίπτωση αυτή το μαχαίρι θα είναι διπλό, καθώς εκτός από τη συρρίκνωση κατά 35% της έκπτωσης φόρου θα περικοπούν και οι συντάξεις, με 1,1 εκατομμύριο συνταξιούχους να χάνουν από δύο έως τρεις συντάξεις ετησίως.

Ποιοι θα πληγούν

Επιπλέον φόρο 650 ευρώ θα πληρώσουν οι περισσότεροι φορολογούμενοι με την εφαρμογή του μειωμένου αφoρολόγητου ορίου. Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες θα υποστούν τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις, οι οποίες, συνδυαστικά με τις μειώσεις επιδομάτων και συντάξεων, διαλύουν κυριολεκτικά τα νοικοκυριά.Πρώτη φορά περίπου 1 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν φόρο καθώς βρίσκονταν κάτω από το αφορολόγητο όριο, ενώ συνταξιούχος με μηνιαία εισοδήματα 1.250 ευρώ θα χάσει συνολικά τρεις συντάξεις. Για παράδειγμα, μισθωτός ιδιωτικού τομέα χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 8.600 ευρώ ή 614 ευρώ τον μήνα σήμερα δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Με τη μείωση του αφορολογήτου θα πληρώσει φόρο 642 ευρώ, δηλαδή θα χάσει πάνω από 1 μισθό.

Από τον «εφιάλτη» του μειωμένου αφορολογήτου δεν γλιτώνουν και οι οικογένειες με παιδιά. Για μισθωτό με 4 παιδιά το αφορολόγητο όριο προσγειώνεται στα 6.595 ευρώ, από 9.545 ευρώ που είναι σήμερα. Για έναν μισθωτό με μηνιαίες αποδοχές 1.428 ευρώ, η μείωση του αφορολογήτου σημαίνει εκτίναξη του φόρου που θα κληθεί να πληρώσει στα 2.950 ευρώ, από 2.300 ευρώ σήμερα.

Συνταξιούχος με σύνταξη 1.250 ευρώ τον μήνα, σήμερα, με τη μείωση του αφορολογήτου και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς θα δει τη σύνταξή του από τον Δεκέμβριο του 2018 να μειώνεται στα 971 ευρώ. Δηλαδή, θα χάσει 3.350 ευρώ ή διαφορετικά περίπου τρεις συντάξεις. Στην προκρούστεια κλίνη θα βρεθούν και εκατομμύρια φορολογούμενοι, οι οποίοι όχι μόνο θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους αλλά θα «πιαστούν» και στην τσιμπίδα των τεκμηρίων διαβίωσης. Χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι ακόμα και αν διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία είναι πολύ πιθανόν να φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, με αποτέλεσμα να πληρώσουν πρώτη φορά φόρο στο ελληνικό Δημόσιο καθώς μέχρι σήμερα καλύπτονται από το αφορολόγητο όριο. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπολογίζουν ότι το φορολογητέο εισόδημα από τα τεκμήρια διαβίωσης, που ανέρχεται σήμερα στα 7 δισ. ευρώ, θα εκτοξευτεί στο αστρονομικό ποσό των 10 δισ. ευρώ.

Η έκπτωση φόρου μετά το «κούρεμα» των 650 ευρώ διαμορφώνεται ως εξής:

• Για άγαμο φορολογούμενο η έκπτωση φόρου μειώνεται από τα 1.900 ευρώ σήμερα, σε 1.250 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο όριο από 8.636 ευρώ σε 5.685 ευρώ.
• Για φορολογούμενο με ένα παιδί, η έκπτωση φόρου από 1.950 ευρώ θα υποχωρήσει σε 1.300 ευρώ και το αφορολόγητο όριο από 8.864 ευρώ σε 5.905 ευρώ.
• Για οικογένεια με δύο παιδιά, η έκπτωση φόρου θα διαμορφωθεί σε 1.350 ευρώ από 2.000 σήμερα και το αφορολόγητο σε 6.135 ευρώ από 9.090 ευρώ.
• Τέλος, για φορολογουμένους με τρία παιδιά και άνω η έκπτωση φόρου από 2.100 ευρώ θα μειωθεί σε 1.450 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο θα διαμορφωθεί σε 6.595 ευρώ από 9.545 ευρώ.


ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Οκτώ νεκροί στη φαβέλα των συμμοριών



Σε επιχείρηση του τάγματος ειδικών επιχειρήσεων της χωροφυλακής στη μεγαλύτερη φτωχογειτονιά στο Ρίου ντε Ζανέιρου.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί του Σαββάτου κατά τη διάρκεια επιχείρησης μονάδας των ειδικών δυνάμεων της χωροφυλακής στη φαβέλα Ροσίνια, τη μεγαλύτερη φτωχογειτονιά στο Ρίου ντε Ζανέιρου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αρχικά, η αστυνομία ανακοίνωσε πως έξι «κακοποιοί» σκοτώθηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη του τάγματος ειδικών επιχειρήσεων της χωροφυλακής: υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο. Άλλα δύο πτώματα βρέθηκαν αργότερα.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι διενεργεί έρευνα για τους θανάτους των οκτώ ανθρώπων αυτών.

Κατασχέθηκαν ένα τουφέκι, έξι πιστόλια και τρεις χειροβομβίδες, διευκρίνισε η χωροφυλακή.

Περίπου 100.000 άνθρωποι ζουν, συχνά υπό ιδιαίτερα ανθυγιεινές συνθήκες, στη φαβέλα Ροσίνια, η οποία εκτείνεται σε έναν λόφο που επιβλέπει τις πλουσιότερες συνοικίες στο νότιο τμήμα της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης. Συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, που μάχονται για τον έλεγχο της αγοράς ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ξεσπούν συχνά στη Ροσίνια.

Την Πέμπτη άλλη μια ανταλλαγή πυρών στην ίδια φαβέλα είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ένα μέλος της χωροφυλακής κι ένας άνδρας 70 ετών που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα την ώρα που δειπνούσε μέσα στο σπίτι του.

Το Φεβρουάριο, ο δεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο ανατέθηκε στον στρατό η διοίκηση των επιχειρήσεων εναντίον των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στις φαβέλες -- ένα μέτρο εξαιρετικά αμφιλεγόμενο, που δεν είχε προηγούμενο μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βραζιλία το 1985.

Μια δημοτική σύμβουλος και ακτιβίστρια, η οποία είχε καταγγείλει επανειλημμένα την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας στις φαβέλες, η Μαριέλε Φράνκο, 38 ετών, δολοφονήθηκε, όπως και ο οδηγός της, τη 14η Μαρτίου, στο κέντρο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, γεγονός που προκάλεσε έντονη συγκινησιακή φόρτιση και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.


Πηγή


Spiegel: Η ΕΕ δίνει λεφτά στην Τουρκία για να αγοράζει τεθωρακισμένα



Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Spiegel, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε 35,6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τεθωρακισμένων, τα οποία είναι αυτά που χρησιμοποιούνται στις Τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία. Όπως αναφέρει το Spigel "Πυροβολισμοί κατά προσφύγων- Η Τουρκία κλείνει ερμητικά τα σύνορά της προς τη Συρία- με χρηματοδότηση από την Ε.Ε.- Δεν υπάρχει πια διαφυγή από τη χώρα που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο» 

«Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την Τουρκία ότι επαναπροωθεί με βίαιο τρόπο Σύρους πρόσφυγες. Στην προστασία των συνόρων της η Τουρκία δέχεται βοήθεια από την Ε.Ε. -σύμφωνα με έρευνα του Spiegel εμβάστηκαν στην Άγκυρα για αυτό το λόγο περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ», γράφει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει:

«Η Ε.Ε. βοηθά την Τουρκία να κλείσει τα σύνορά της για πρόσφυγες. Η Γερμανία και τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. παρείχαν στην κυβέρνηση της Άγκυρας, προκειμένου για την προστασία των συνόρων της, τεχνολογία ασφαλείας και παρακολούθησης συνολικής αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Spiegel και του Δικτύου European Investigative Collaborations. Έτσι, οι Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης IPA της τουρκικής εταιρείας Otokar, προχώρησαν σε έμβασμα ύψους 35,6 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων, των αποκαλούμενων Cobra II, τα οποία χρησιμοποιούνται τώρα και στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία. Στον εξοπλιστικό όμιλο Aselsan, που ανήκει κατά πλειοψηφία στο τουρκικό κράτος, ανατέθηκε κατά αυτόν τον τρόπο από την Ε.Ε. να διαθέσει έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ τεθωρακισμένα και μη τεθωρακισμένα οχήματα παρακολούθησης για έλεγχο των ελληνο- τουρκικών χερσαίων συνόρων. 

Τον Μάρτιο του 2016 η Ε.Ε. και η Άγκυρα είχαν συνάψει συμφωνία, βάσει της οποίας οι Ευρωπαίοι καλούνταν να πληρώσουν αρχικά τρία δισ. ευρώ στην Τουρκία με αντάλλαγμα να "συγκρατεί" πρόσφυγες στην χώρα και να τους αποτρέπει από τη συνέχιση του ταξιδιού τους με κατεύθυνση την Ε.Ε. Τα χρήματα θα έπρεπε να κανονικά να δοθούν υπέρ των Σύρων στην Τουρκία, εντούτοις 18 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν σε ολλανδική εταιρία, η οποία κατασκεύασε έξι σκάφη περιπολίας για την τουρκική ακτοφυλακή».

Η Τουρκία έχει υψώσει στα σύνορά της με τη Συρία ένα τοίχος. Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν Τούρκους συνοριοφύλακες ότι παρεμποδίζουν με βίαια μέσα τη διαφυγή Σύρων προς την Τουρκία. Πολλοί πρόσφυγες δήλωσαν στο περιοδικό Spiegel ότι δέχτηκαν πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες. Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα στοιχεία του οποίου δεν μπορούν να ελεγχθούν ανεξάρτητα, από το Σεπτέμβριο έχουν χάσει τουλάχιστον 42 άτομα τη ζωή τους στην προσπάθεια να περάσουν το συνοριακό τοίχος.

Έως το καλοκαίρι του 2015 τα σύνορα προς την Τουρκία ήταν για τους Σύρους ανοιχτά. Στην Τουρκία έφτασαν 3,5 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έκτοτε η Άγκυρα, μεταξύ άλλων και υπό την πίεση της Ε.Ε., έχει κλείσει τις οδούς διαφυγής. Όποιος θέλει να γλιτώσει από τον πόλεμο στη Συρία, πρέπει τώρα πλέον να πληρώσει πολλά χρήματα- ή να ρισκάρει τη ζωή του. Με την προσφυγική συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας η κρίση απλώς μετατοπίστηκε: ενώ πνίγονταν λιγότεροι άνθρωποι στο Αιγαίο -όπου ο αριθμός των σκαφών που επιχειρούν να προσεγγίσουν ελληνικό έδαφος έχει μειωθεί μετά τη σύναψη της συμφωνίας, τώρα πεθαίνουν στα τουρκο- συριακά σύνορα, καταλήγει το Der Spiegel».


Πηγή : emea.gr


Φωτιά σε 21 φόρους από τις νέες αντικειμενικές αξίες



Φωτιά στους 21 φόρους ακινήτων που υπολογίζονται βάση των αντικειμενικών αξιών βάζει η επικείμενη αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης. Οι πιστοποιημένοι εκτιμητές υπέβαλαν στο υπουργείο Οικονομικών προτάσεις για αύξηση των τιμών ζώνης στο 60% των ζωνών που είναι χωρισμένη η περιφέρεια σβήνοντας έτσι με παταγώδη τρόπο τις προσδοκίες των φορολογούμενων και της αγοράς για μείωση των τιμών λόγω της κατάρρευσης της κτηματαγοράς στα χρόνια της κρίσης. Η αύξηση των τιμών ζώνης, αν και δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί σε ποιο βαθμό θα γίνει αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, είναι δεδομένη προκαλώντας τελικά επιβαρύνσεις για την πλειονότητα των ιδιοκτητών. Θα υπάρξουν, όμως, και ωφελημένοι καθώς στο 23% των ζωνών οι πιστοποιημένοι εκτιμητές πρότειναν μειώσεις ενώ στο υπόλοιπο 17% των ζωνών δεν θα προτάθηκε κάποια μεταβολή.

Ο ΕΝΦΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ, λόγω των επικείμενων αυξήσεων στις τιμές ζώνης, εξελίσσεται σε μεγάλο πονοκέφαλο για την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ. Με δεδομένο ότι έρχονται σημαντικές αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες θα υπάρξουν και επιβαρύνσεις για πολλούς ιδιοκτήτες και μάλιστα σε περιοχές με ακίνητα χαμηλής εμπορικής αξίας που βάση των προτάσεων οι τιμές ζώνης θα αυξηθούν. Πρόκειται κυρίως για τις λεγόμενες "λαϊκές" περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης (π.χ. δυτική Αθήνα) που προτείνονται αυξήσεις καθώς και σε παραλιακές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αν δεν γίνουν παρεμβάσεις στις κλίμακες και τους συντελεστές του κύριου και του συμπληρωματικούς φόρου τότε θα υπάρξει αυξημένη βεβαίωση σε σχέση με τα 3,2 δισ. ευρώ που φέρνει ετησίως ο ΕΝΦΙΑ. Υπάρχουν ήδη σκέψεις στο ΥΠΟΙΚ να υπολογιστεί και φέτος ο ΕΝΦΙΑ με τις παλιές τιμές προκειμένου να υπάρχει χρόνος για τις απαραίτητες "διορθώσεις".

Οι φόροι που υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες είναι οι εξής: Οι φόροι που υπολογίζονται βάση αντικειμενικών.

1. Κύριος ΕΝΦΙΑ.

2. Συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ.

3. Τεκμήριο κατοικίας.

4.  Τεκμαρτό εισόδημα επαγγελματικής στέγης.

5. ΤΑΠ.

6. ΦΠΑ σε νεόδμητα ακίνητα.

7. Φόρος μεταβίβασης.

8. Φόρος γονικής παροχής ακινήτου.

9. Φόρος δωρεάς ακινήτου. 

10.  Φόρος κληρονομιάς ακινήτου.

11. Φόρος χρησικτησίας.

12. Φόρος ανταλλαγής.

13. Φόρος διανομής.

14. Δημοτικός φόρος.

15. Τέλη Νομικών.

16. Τέλος Μεταγραφής.

17. Τέλος εγγραφής.

18. Πρόστιμο διατήρησης αυθαιρέτου.

19. Πρόστιμο νέου αυθαιρέτου.

20. Εισφορά σε γη και χρήμα.

21. Φόρος ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες (Offshore).


Του Σπύρου Δημητρέλη
Πηγή : capital.gr


Τουρκάλα μοντέλο απειλεί την Ελλάδα με… οθωμανικά χαστούκια



Τουρκάλα μοντέλο απειλεί την Ελλάδα με… οθωμανικά χαστούκια. Πρόκειται για την Μερβέ Ακκανάτ η οποία είναι το μοντέλο που εξελέγη πρώτη την περασμένη εβδομάδα στον διαγωνισμό Top Model Of Turkey, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη της, είχε προτάσεις από την Ελλάδα, αλλά τις απέρριψε λόγω της στάσης της χώρας μας απέναντι στην Τουρκία.

«Είχα προτάσεις για να μετάσχω στην εβδομάδα μόδας που θα γίνει στις 30 Μαρτίου στην Αθήνα, αλλά απέρριψα αυτή την πρόταση, λόγω της στάσης που τηρεί το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα απέναντι στην χώρα μας. Η Ελλάδα πρέπει να μάθει την θέση της.

Εμείς είμαστε εγγόνια των Οθωμανών. Ξέρουμε και να τείνουμε «κλάδο ελαίας» στους καταπιεσμένους και να χτυπάμε οθωμανικά χαστούκια σε αυτούς που τους πρέπει», ανέφερε συγκεκριμένα.

Η Μερβέ Ακκανάτ στην ίδια συνέντευξη δήλωσε χαρούμενη που βγήκε πρώτη στον διαγωνισμό Top Model Of Turkey και σημείωσε πως είναι περήφανη που θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στον διαγωνισμό Top Model Of World. Παράληλα ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται να ασχοληθεί με την ηθοποιία ή να γίνει παρουσιάστρια. «Θα συνεχίσω μόνο την καριέρα μου μοντέλο.



Πηγή : lykavitos.gr