Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Τα πρακτικά της αθωωτικής απόφασης για τον Αμβρόσιο ζητά ο Κοντονής



Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, ζητά τα πρακτικά της δίκης για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, προκειμένου να ενημερωθεί για το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης. Ο Μητροπολίτης είχε κατηγορηθεί για "σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος ομοφυλόφιλων"

Για το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης για τον Μητροπολίτης Αμβρόσιο, ο οποίος κατηγορήθηκε για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και υποκίνηση μίσους κατά των ομοφυλοφίλων βάσει του αντιρατσιστικού νόμου, ζητά ενημέρωση ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Όπως είπε ο υπουργός, η αθωωτική απόφαση των ξένισε και γι'αυτόν τον λόγο θα ζητήσει τη Δευτέρα ενημέρωση.

"Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι "η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα".

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, σε βάρος του οποίου είχε κατατεθεί μήνυση για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο, κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο Αιγίου, που εξέτασε την υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Δεκέμβρη του 2015 ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έγραψε ένα άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο, στο οποίο γινόταν ρητορική μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

Στο άρθρο γινόταν, μεταξύ άλλων, κάλεσμα στους πιστούς να εναντιωθούν στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!».

Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως!

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!», σημειωνόταν.

Στις 16 Ιανουαρίου 2016 εννέα ομοφυλόφιλοι κατέθεσαν μήνυση κατά του Μητροπολίτη για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου