Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Πουλί καρφώθηκε στη μύτη αεροπλάνου



Πουλί καρφώθηκε στο ρύγχος του αεροσκάφους της πτήσης American Airlines 1498 που απογειώθηκε από το Μεξικό και προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 2015 14.000 πτηνά έπεσαν πάνω σε αεροσκάφη. 



Το 52% των ατυχημάτων συμβαίνουν μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου, τότε που τα πτηνά αφήνουν τις φωλιές τους και αποδημούν.

Από το 1988, 247 αεροσκάφη έχουν καταστραφεί λόγω των ατυχημάτων αυτών. 


Το Πολυτεχνείο φωλιά κακοποιών έγινε πάλι το ορμητήριο αντιεξουσιαστών εχθές το βράδυ



Το Πολυτεχνείο είναι πλέον γιάφκα κακοποιών και μόνο σαν πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί, με ευθύνη της πρυτανείας, του υπουργείου δημόσιας τάξης, και του υπουργείου παιδείας.

Εχθές το βράδυ αντιεξουσιαστές βγήκαν από την πύλη του Πολυτεχνείου που βρίσκεται στη Τοσίτσα και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην Πατησίων.

Μόλις τελείωσαν οι μολότοφ οι αντιεξουσιαστές επέστρεψαν ανενόχλητοι στο Πολυτεχνείο.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί αστυνομικών και ούτε μία προσαγωγή κουκουλοφόρου.


Κάλυμνος: Δολοφονήθηκε άγρια ο φοιτητής- Πριν τον σκοτώσουν τον ξυλοκόπησαν


Νεκρός και μάλιστα δολοφονημένος εντοπίστηκε ο 21χρονος φοιτητής Νικόλαος Χατζηπαύλου, στις 5 το απόγευμα το Σαββάτου, στην ευρύτερη περιοχή στην οποία χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός σε μια ρεματιά στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου, περίπου 200 μέτρα από το σημείο που είχε εντοπιστεί το ποδήλατό του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρει βαθύ τραύμα στο μέτωπο, με όλες τις ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας.

Τον φοιτητή εντόπισε ένας νεαρός που μάζευε χόρτα στη περιοχή, ενώ η σορός του άτυχου νέου φέρει εμφανείς μώλωπες και εκδορές που αποδεικνύουν ότι το παιδί σύρθηκε από τον ή τους δολοφόνους του στα βράχια και αφέθηκε στο σημείο…

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το θύμα έχει ξυλοκοπηθεί άγρια στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα, ενώ ένας γιατρός του νησιού που τον είδε για μία πρώτη εκτίμηση, δεν μπορεί να καταλήξει με βεβαιότητα αν το τραύμα που φέρει στο κεφάλι είναι από πυροβολισμό ή από κάποιο άλλο όργανο.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως ενδεχομένως έχει πυροβοληθεί, ωστόσο για να είναι σίγουροι αναμένουν στο νησί ιατροδικαστή από την Ρόδο που θα μεταβεί για αυτοψία, η οποία θα γίνει πιθανόν το πρωί για να βλέπει καλύτερα και στη συνέχεια θα μεταφερθεί η σορός στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Ρόδου, όπου θα γίνουν η νεκροψία-νεκροτομή και όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.

Πρόσθετα, ακριβώς για την καλύτερη διερεύνηση της υπόθεσης, μεταβαίνει εσπευσμένα στην Κάλυμνο και κλιμάκιο εξειδικευμένων αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που θα παράσχουν βοήθεια και την τεχνογνωσία τους στους συναδέλφους τους, για την συντομότερη το δυνατό εξιχνίαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως τα παπούτσια και οι κάλτσες του παιδιού βρέθηκαν 20 χλμ. μακριά, στην άλλη άκρη του βουνού, στην άσφαλτο και συγκεκριμένα στο Βαθύ Καλύμνου, όπου προφανώς οι δράστες τα πέταξαν εκεί για να δυσχεράνουν τις έρευνες των Αρχών.

Εντύπωση προκαλεί πως το σημείο είχε ερευνηθεί τις προηγούμενες ημέρες και δεν είχε εντοπιστεί ο άτυχος νέος. Αυτό σημαίνει ή ότι δεν είχε γίνει αντιληπτός ή ότι ο δράστης ή οι δράστες τον έσυραν εκ νέου από το σημείο του φονικού.

Μάλιστα, από τις Αρχές πιστεύουν πως ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι του, τον μετέφεραν στο σημείο που βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής.

Οι έρευνες γίνονται προς πάσα κατεύθυνση συμπεριλαμβανομένων των κυνηγών που είχαν βγει στο βουνό εκείνη την ημέρα και εξετάζεται βεβαίως η πιθανότητα ο άτυχος νέος να έπεσε άθελά του πάνω σε κάποια παράνομη συναλλαγή με μοιραία για εκείνον αποτελέσματα, αφού η ευρύτερη αυτή περιοχή θεωρείται αρκετά κακόφημη και συχνάζουν εκεί τοξικομανείς και άτομα που διακινούν ναρκωτικά. Όπως και να έχει οι απαντήσεις αυτού του φρικτού εγκλήματος κρύβονται στο νησί.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξαφανίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, 19 Νοεμβρίου από το κέντρο της Καλύμνου. Είχε πάει τις τελευταίες ημέρες στο νησί για να δει την οικογένεια του. Η μητέρα του υπηρετεί ως δασκάλα στη Κάλυμνο.

Η δήλωση εξαφάνισής του έγινε από τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βγήκε με το ποδήλατό του από το σπίτι του στην Χώρα για να κάνει μία βόλτα στο νησί. Το κινητό του τηλέφωνο το είχε αφήσει στο σπίτι.

Οι ώρες περνούσαν όμως και ο 21χρονος δεν επέστρεφε με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι γονείς του και να απευθυνθούν στην Αστυνομία.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε παρατημένο το ποδήλατό του το απόγευμα της εξαφάνισής του και συγκεκριμένα, μόλις 5 ώρες μετά, σε μονοπάτι που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία, όμως όσο και αν ερευνήθηκε η συγκεκριμένη περιοχή δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του νεαρού.

Μόλις την Τρίτη το απόγευμα εντοπίστηκαν στην εντελώς άλλη άκρη του βουνού και στην άσφαλτο, στον δρόμο που συνδέει τα χωριά της Καλύμνου, τα παπούτσια και οι κάλτσες του, που αναγνωρίστηκαν ως δικά του από την οικογένεια.

Όλες αυτές τις ημέρες, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, εθελοντές και διασώστες, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικός σκύλος-ανιχνευτής της ΕΜΑΚ «χτένιζαν» κάθε σπιθαμή της περιοχής δίχως το παραμικρό αποτέλεσμα… μέχρι που το απόγευμα του Σαββάτου, το παιδί εντοπίστηκε εντελώς τυχαία.


ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
Πηγή: news247.gr


Αυτοδυναμία για την Νέα Δημοκρατία δείχνει νέα δημοσκόπηση, ανεβαίνουν τα νούμερα της κεντροαριστεράς




Προβάδισμα 11,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα τα ΝΕΑ.

Πρόθεση ψήφου :



Αναλυτικά :

Νέα Δημοκρατία 24,9% 
ΣΥΡΙΖΑ 16,9%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,8% 
Χρυσή Αυγή με 5,2%
ΚΚΕ με 4,2%
Ένωση Κεντρώων 2,2% 
Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,9%
Πλεύση Ελευθερίας 1,6% 
Ποτάμι με 1%. 

Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10% ενώ 3,4% απαντά άλλο κόμμα και 7,1% άκυρο/λευκό.

Εκτίμηση ψήφου :




Αναλυτικά :

Νέα Δημοκρατία : 35,6% έναντι 
ΣΥΡΙΖΑ 24,1% 
Δημοκρατική Συμπαράταξη 12,5% 
Χρυσή Αυγή 7% 
ΚΚΕ 6%
Ένωση Κεντρώων 3,1%
ΑΝΕΛ 2,6%
Πλεύση Ελευθερίας 2,3%
Ποτάμι 1,5%.

Η ΝΔ έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με 68% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτακης που συγκεντρώνει ποσοστό 23% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα ενώ ο κανένας απαντά το 43%.

Το 72% απαντά ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση με μόλις το 18% των Ελλήνων να κρίνει ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Το 49% πιστεύει ότι οι οικονομικές συνθήκες τους επόμενους μήνες θα γίνουν χειρότερες, το 34% πιστεύει ότι θα μείνουν ίδιες και μόλις το 14% ότι θα καλυτερέψουν.


Πάνω από 40 εκατ. οι σύγχρονοι σκλάβοι


Η πρόσφατη αποκάλυψη για την ύπαρξη σκλαβοπάζαρων Αφρικανών προσφύγων στη Λιβύη δεν είναι μεμονωμένο γεγονός: περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων το ένα τέταρτο παιδιά, είναι αυτή τη στιγμή σκλάβοι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2016.

Η έννοια της σύγχρονης σκλαβιάς περιλαμβάνει την αναγκαστική εργασία, που αφορά 25 εκατομμύρια ανθρώπους και τους αναγκαστικούς γάμους (που αφορά 15 εκατ. ανθρώπους). Ομως οι αριθμοί αυτοί αναμφίβολα είναι υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα, υπογραμμίζουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας (ILO) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) όπως εξάλλου και η ομάδα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Walk Free Foundation, που συνέταξαν την έρευνα.

Περίπου 25 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να εργαστούν σε ιδιώτες, καθώς και σε εργοστάσια, εργοτάξια και αγρούς. Η έκθεση αναφέρει το παράδειγμα των 600 ψαράδων που κρατούνταν σε αλιευτικά στην Ινδονησία επί χρόνια.

Τα χρέη είναι η αιτία της αναγκαστικής εργασίας για περισσότερους από τους μισούς σκλάβους. Ωστόσο, τα ναρκωτικά, η σωματική κακοποίηση, ο χαμηλός μισθός ή ακόμη και το γεγονός ότι εργάζονται πολύ μακριά από το σπίτι τους είναι μερικοί από τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι για να τους κρατούν δέσμιους.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και περίπου 5 εκατ. άνθρωποι οι οποίοι ωθούνται στην πορνεία, ενώ λίγο περισσότερα από 4 εκατομμύρια είναι θύματα αναγκαστικής εργασίας από το κράτος (στη φυλακή). Οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν το 74% των σκλάβων, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 29 εκατομμύρια.

Ενα στα τέσσερα θύματα της σύγχρονης σκλαβιάς είναι παιδί, δηλαδή στο σύνολό τους ανέρχονται περίπου σε 10 εκατομμύρια. Περίπου 15,4 εκατ. άνθρωποι παντρεύονται παρά τη θέλησή τους. Περισσότεροι από το ένα τρίτο είναι κάτω των 18 ετών και σχεδόν όλοι γυναίκες. Πρόκειται για μια μορφή σκλαβιάς ιδιαίτερα διαδεδομένης στην Αφρική και την Ασία. Εξάλλου οι γυναίκες αποτελούν το 99% των θυμάτων αναγκαστικής εργασίας που ωθούνται στην πορνεία.

Το 62% των περιπτώσεων της «σύγχρονης σκλαβιάς» έχει αποκαλυφθεί στην Ασία και στον Ειρηνικό. Αυτή η περιοχή κατατάσσεται πρώτη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων, είτε πρόκειται για σεξουαλική εκμετάλλευση (73%) είτε για αναγκαστικούς γάμους (55%).


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πως έστησε τη φλεγόμενη παγίδα στα παιδιά του ο αυτόχειρας πατέρας στη Ν. Σμύρνη


Σοκάρει η τραγωδία που εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη και είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους, ένας πατέρας και τα δύο δίδυμα παιδιά του. Ο πατέρας έβαλε φωτιά για να καούν τα παιδιά και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε.

«… καλά θα κάνει ο πεθερός μου να ασχοληθεί με τις κόρες του και εγώ θα ασχοληθώ με τα παιδιά μου. Και όχι, όμως, αυτός! Πριν βιαστείτε να με κρίνετε να μάθετε και τα λάθη των άλλων. Το χάπι της αδικίας δεν μπορώ να το καταπιώ», αναφέρει συνεχώς στα σημειώματα που άφησε σε όλο το σπίτι ο πατέρας που τα ξημερώματα για να εκδικηθεί τον πατριό της πρώην συζύγου του έβαλε φωτιά στο στρώμα που κοιμόντουσαν τα δίδυμα αγοράκια του και σκόρπισε το θάνατο.

«Αυτός ο άνθρωπος βγάζει μαύρα 30.000 ευρώ το χρόνο, μαύρα. Ένσημα σε υπαλλήλους του δεν κόλλησε σχεδόν ποτέ! Πως γίνετε αυτό, με μια δουλειά που επιβάλλει τουλάχιστον δύο άτομα αν όχι τρία; Το ΙΚΑ τι θα κάνει για αυτό; Γιατί συνεχίζει να δουλεύει μαύρα; Να παίρνει σύνταξη και κάποιος άλλος που είναι νόμιμος να πεινάει;» έγραψε λίγο πριν πραγματοποιήσει την αρρωστημένη πράξη του.

«Όλα μου τα πράγματα, τα άφησα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Στους δρόμους. Το Κράτος τι θα κάνει για όλα αυτά που αναφέρω; Στις σημειώσεις που άφησα; Δεν πρέπει κάποιοι επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά;», έγραφε σε χαρτιά κρεμασμένα στους τοίχους.

Σε άλλο σημείο των σημειωμάτων αναφέρει «εσείς με τρελάνατε. Αν υπάρχει κράτος τώρα θέλω να φανεί σας βαρέθηκα όλους !!!».

Σε ακόμα ένα σημείωμα απειλεί ότι θα απευθυνθεί σε κανάλια και δημοσιογράφους για να εκδικηθεί τον πρώην πεθερό του και μέσα στις ασυνάρτητες και όλο μίσος λέξεις αφήνει να εννοηθεί ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην επιστρέψουν τα δυο παιδιά του στην πρώην σύζυγο του.

Το πιο ανατριχιαστικό πάντως είναι το γεγονός ότι και τα τρία θύματα βρέθηκαν στο χολ στου σπιτιού και μάλιστα ο 50χρόνος είχε φροντίσει να κλειδώσει τις πόρτες, ώστε όταν βάλει φωτιά να μην μπορούν εύκολα οι πυροσβέστες να μπουν στο διαμέρισμα για να τους σώσουν.

Aπό την φωτιά που επεκτάθηκε στο υπνοδωμάτιο του μικρού σπιτιού στην οδό Κοραή, στην Νέα Σμύρνη, μετά από την προσπάθεια του 45χρονου να αυτοπυρποληθεί, προκλήθηκαν αναθυμιάσεις, οι οποίες δηλητηρίασαν τους πνεύμονες των δύο μικρών παιδιών, τα οποία έδωσαν «μάχη για την ζωή», αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο αυτόχειρας.

Εφιαλτικό σενάριο που ερευνούν τώρα οι αρχές, είναι τα παιδιά να ξύπνησαν από τον καπνό και να προσπάθησαν να σωθούν πηγαίνοντας προς την εξώπορτα, η οποία όμως ήταν κλειδωμένη!

Την απάντηση θα πρέπει να την δώσει ο ιατροδικαστής ο οποίος θα διαπιστώσει αν τα παιδιά πέθαναν από τις αναθυμιάσεις στον ύπνο τους ή στην προσπάθεια τους να σωθούν με τον 50 χρόνο να τα ακολουθεί.



Πηγή: real.gr


Κάλπες τον Σεπτέμβριο του 2018 ετοιμάζει το Μαξίμου με τρικ, λάσπη και αυταπάτες



Στην αμερικανική και τη βρετανική πολιτική σκηνή υπάρχει εδώ και δεκαετίες μία έκφραση για να περιγράψει το πολιτικό σύνδρομο μιας κυβέρνησης στους τελευταίους μήνες της θητείας της, οπότε έχει ξοδέψει το πολιτικό της κεφάλαιο και λειτουργεί διεκπεραιωτικά ως το πολιτικό της τέλος.

«Lame Duck», σε ακριβή μετάφραση «κουτσή πάπια», είναι η φράση που βρίσκεται στο στόμα διπλωματών, διεθνών παρατηρητών των ελληνικών εξελίξεων, ακόμα και επιχειρηματιών-υποψήφιων επενδυτών για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., που θεωρούν ότι η κυβέρνηση πορεύεται με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού για δυναμικό come back συνεχίζεται ερήμην της πλειονότητας της κοινής γνώμης, παρά το γεγονός ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η κυβέρνηση καταβάλλουν στο προσκήνιο, και κυρίως στο παρασκήνιο, πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η ανάγνωση των τελευταίων δημοσκοπήσεων -ανεξάρτητα της απόστασης των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας στην πρόθεση ή την εκτίμηση ψήφου που διαφέρει από εταιρία σε εταιρία- οδηγεί σε ένα κοινό συμπέρασμα που έχει απογοητεύσει την ηγεσία της κυβέρνησης. Η πολιτική κατάσταση δείχνει παγιωμένα χαρακτηριστικά και παρουσιάζει ελάχιστες διαφορές από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι κορώνες, οι ύβρεις και η αμφισβήτηση των μετρήσεων αντιμετωπίζονται ως αδυναμία κι όχι ως ένδειξη ισχύος.

Αρνητική έκπληξη ήταν για τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του το γεγονός ότι οι λεγόμενες «θετικές ειδήσεις», όπως η στήριξη των δανειστών, η στήριξη των ΗΠΑ, οι διεθνείς πρωτοβουλίες, το κοινωνικό μέρισμα κ.ά., δεν κατάφεραν όχι απλώς να αλλάξουν την κατάσταση, αλλά και να «κουνήσουν» τους αρνητικούς δείκτες για τον πρωθυπουργό προσωπικά και την κυβέρνηση συνολικά.

Αντιθέτως, τα αρνητικά γεγονότα, όπως η ακραία υπερφορολόγηση, η ανθρώπινη τραγωδία στην Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, νωρίτερα η πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό ή η πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική, αλλά και οι τραγικές συνθήκες στις οποίες ζουν οι μετανάστες στη χώρα μας, σε αντίθεση με το παρελθόν, τώρα χρεώνονται στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Μετά από περίπου τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., η προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών στους προηγούμενους και ο υπέρμετρος λαϊκισμός αντιμετωπίζονται ως προσπάθεια υποτίμησης των πολιτών, με αδιαφορία ως και οργή.

Σε ό,τι αφορά τη σκανδαλολογία, στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τα δικά της άπλυτα, για την πλειονότητα της κοινής γνώμης -ακόμα και για ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματικά πιστεύουν ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν διεφθαρμένες- αποτελεί απόσειση ευθυνών και προσπάθεια αποπροσανατολισμού και λιγότερο βούληση για διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει την προκήρυξη εκλογών τον Αύγουστο και τη διενέργειά τους τον Σεπτέμβριο του 2018, με την προϋπόθεση ότι ο οδικός χάρτης της οικονομίας θα υλοποιηθεί όπως έχει σχεδιαστεί και δεν θα υπάρξει απρόοπτο που θα τινάξει στον αέρα το σχεδιασμό. Η βασική παραδοχή είναι ότι θα μπορέσει να «ψαλιδίσει» κάπως τη μεγάλη διαφορά που τον χωρίζει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ., χρησιμοποιώντας μία δέσμευση των δανειστών -συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ- για λήψη μέτρων για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος, έγκαιρη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και προεκλογικό διακύβευμα το ποιος θα οδηγήσει τη χώρα στη μεταμνημονιακή περίοδο.

Η ναρκοθέτηση της «μεταμνημονιακής περιόδου» από τα μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση Τσίπρα από τον Μάιο του 2017 για το 2018 και την τριετία 2019-2021, αφενός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα γίνουν -εκτός απροόπτου, που αφορά στις εξελίξεις στη Γερμανία- εκλογές το 2019 και αφετέρου, δεν θα περιλαμβάνεται στην προεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης.

Περιμένοντας το Βερολίνο

Είναι ενδεικτικός του άγχους που έχει κυριεύσει την κυβέρνηση να μην ξεφύγουν τα πράγματα από τον πολιτικό σχεδιασμό, ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στον επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς την Παρασκευή το μεσημέρι στο αεροδρόμιο. «Μη χαθεί η ευκαιρία, να κάνεις κάτι καλό για τους πολλούς, ακόμα και κάνοντας υποχωρήσεις» του είπε εκλιπαρώντας τον να μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας με την Ανγκελα Μέρκελ. Ο λόγος είναι ότι ενδεχόμενη -με μικρές πιθανότητες πλέον- συνέχιση της αβεβαιότητας στη Γερμανία θα σήμαινε αβεβαιότητα για το ελληνικό πρόγραμμα και παράταση που θα τίναζε στον αέρα το σχέδιο Τσίπρα. Ωστόσο, μετά την προσέγγιση του CDU με το SPD όλα δείχνουν ότι οι Γερμανοί οδεύουν προς συγκρότηση κυβέρνησης.

Σκανδαλολογίας το ανάγνωσμα

Οπως οι περισσότερες κυβερνήσεις στην Ελλάδα πράττουν όταν αντιλαμβάνονται ότι τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος, έτσι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ετοιμάζει μπαράζ αποκαλύψεων υποθέσεων με οσμή διαφθοράς με σκοπό να επιβαρύνει το κλίμα, να επικρατήσουν η όξυνση και η πόλωση, να κερδίσει τις εντυπώσεις έναντι των αντιπάλων της, στο μαλακό υπογάστριο της πολιτικής που παραδοσιακά είναι η ηθική της πλευρά. Η κυβέρνηση ετοιμάζει επιθέσεις επί δικαίων και αδίκων, έχει συντονιστεί με το σύστημα των ΜΜΕ που υποστηρίζει και την υποστηρίζουν, με σκοπό οι τελευταίοι μήνες να κατακλυστούν από «σκάνδαλα» που θα αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τη συνέχιση της λιτότητας, την ακραία φορολόγηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και την προσπάθεια εξάρτησής της από την πολιτική των έκτακτων επιδομάτων, την έλλειψη επενδύσεων, προοπτικής και ανάπτυξης της οικονομίας.

 Περιμένουν δημοσκοπήσεις για οριστικές αποφάσεις

Οι δημοσκοπήσεις του Νοεμβρίου ήταν απογοητευτικές για τον πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες αλλαγής κλίματος που ρεαλιστικά υπάρχουν υπέρ του ιδίου και της κυβέρνησής του, το Μαξίμου όμως αναμένει άλλα δύο κύματα δημοσκοπήσεων πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το χρόνο των εκλογών. Ενα προς το τέλος του χρόνου και ένα στα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου.

Τότε θα έχει καταγραφεί η ολοκλήρωση -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- της τρίτης αξιολόγησης, το ΔΝΤ θα έχει δημοσιοποιήσει τι θα κάνει με το ελληνικό πρόγραμμα και -όπως πιστεύει το Μαξίμου- η νέα γερμανική κυβέρνηση θα έχει συναινέσει στα μέτρα που θα αφορούν στο χρέος, το τέλος του τρίτου προγράμματος αλλά και το καθεστώς της επόμενης ημέρας για την ελληνική οικονομία, δηλαδή για την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018. Σε αυτό το «πικ» -όπως λένε οι αναλυτές- οι μετρήσεις θα είναι καθοριστικές.

Αν δείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να «ψαλιδίσει» τη διαφορά με τη Ν.Δ., θα ενισχύσει και το φλερτ προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που τότε θα κάνει το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος -που θα βασίζεται και πάλι στο ΠΑΣΟΚ- και θα περιμένει το κατάλληλο timing του τέλους του προγράμματος για να προκηρύξει εκλογές.

Αν δείξουν ότι η βελόνα συνεχίζει να μην κουνιέται για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί. Από την αιφνιδιαστική προσφυγή στις κάλπες ως την προκήρυξη εκλογών το 2019. Εδώ το Μαξίμου θα πρέπει να σχεδιάσει τι θα κάνει με το χρόνο των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών και αν θα πάει σε διπλές ή τριπλές εκλογές ή αν θα εξαντλήσει τη συνταγματική προθεσμία.

 ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Τσίπρας-Καμμένος… Δάμων και Φιντίας, παρά τις γκρίνιες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία βάρυνε εξαιρετικά το κλίμα για τον Πάνο Καμμένο καθώς προστέθηκε σε μία σειρά υποθέσεων που θέτουν εν αμφιβόλω το επιχείρημα περί ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Το ότι ο κ. Καμμένος είναι «κόκκινο πανί» για κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Κ.Ο. ή και της κυβέρνησης δεν σημαίνει τίποτε για την πολιτική και προσωπική σχέση Τσίπρα-Καμμένου που παραμένει στενή και δυνατή, όπως και η σχέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας με στελέχη πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, όπως ο Νίκος Παππάς, ο Παύλος Πολλάκης και άλλοι, καθώς τους δένει και η συχνή κοινωνική παρέα.

Ως εκ τούτου, οι ενστάσεις ενάντια στη στρατηγική επιλογή για συγκυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛ. και τον κ. Καμμένο ή οι επιθέσεις εναντίον του υπουργού Αμυνας αποτελούν και μηνύματα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης προς το Μαξίμου. Πολλώ δε μάλλον, όταν το τελευταίο διάστημα και μετά την απόσταση που έχει πάρει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από τους «53+», προσεγγίζοντας περισσότερο το Μαξίμου -παρά την κακή του σχέση με τον Νίκο Παππά- έχει διαπιστωθεί συντονισμός μεταξύ των κινήσεων των «53+» και στελεχών όπως ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Σκουρλέτης, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νίκος Φίλης, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νίκος Ξυδάκης, ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης κ.ά.

Η διαχείριση αυτών των αντιδράσεων από την πλευρά του Μαξίμου εξελίσσεται παράλληλα σε προσκήνιο και παρασκήνιο.

Στο προσκήνιο, ο Αλέξης Τσίπρας μετατρέπει -όπως θα κάνει και αύριο Δευτέρα στη Βουλή- τις επιθέσεις κατά του υπουργού Αμυνας σε απειλή για την κυβέρνηση στο σύνολό της, αναγκάζοντας βουλευτές και στελέχη, που διαφωνούν ή αντιδρούν, να υποταχθούν «στον υπέρτατο στόχο».

Στο παρασκήνιο, η ηγετική ομάδα όχι απλώς δεν πιστεύει ότι μπορούν να συντονιστούν κινήσεις πραγματικής αμφισβήτησης της συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ. και πτώσης της κυβέρνησης, αλλά αφήνουν να εξελίσσονται τέτοιες αντιδράσεις, ώστε να λειτουργούν ως ιδεολογικό αντίβαρο σε στελέχη και ψηφοφόρους που δεν βλέπουν με καλό μάτι τη σύμπραξη με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ. Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τις αντιδράσεις εναντίον του κ. Καμμένου, όσο διατηρούνται σε επίπεδο γκρίνιας, με ισχυρό ενδεχόμενο κάποιες διαφωνίες να είναι και… προσυνεννοημένες για να εκλαμβάνονται ως αντίβαρο.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 


Μητσοτάκης για την βία των γυναικών : Χρέος μας να πολεμήσουμε αποφασιστικά την βία



Με μια ανάρτηση στο Twitter o πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

«Μία στις τρεις γυναίκες πέφτουν θύματα βίας. Χρέος μας να πολεμήσουμε αποφασιστικά την βία στηρίζοντας τες με κάθε μέσο. Κοινή μας ευθύνη να εξαλείψουμε τον φόβο που κλείνει στόματα» 





55χρονη Ρουμάνα εξωθούσε στην πορνεία 44χρονη Ελληνίδα



55χρονη υπήκοος Ρουμανίας εξωθούσε στην πορνεία 44χρονη ημεδαπή, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συνελήφθησαν , 25-11-2017 στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, μια 55χρονη υπήκοος Ρουμανίας και μία 44χρονη ημεδαπή, για τα αδικήματα της μαστροπείας και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την πάταξη των εγκλημάτων κατά της εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη η 55χρονη υπήκοος Ρουμανίας, ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, γιατί όπως προέκυψε προωθούσε στην πορνεία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό του καταστήματος έναντι χρηματικής αμοιβής,  την 44χρονη ημεδαπή η οποία εργαζόταν σε αυτό ως σερβιτόρα.

Ακολούθως, σε έρευνα που έγινε βρέθηκε στην κατοχή της 55χρονης προσημειωμένο χρηματικό ποσό των εκατόν (100) ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ στην κατοχή της 44χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ οι συλληφθείσες  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.