Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ελληνικό: Συνταγή φτώχειας και διαφθοράς



Χθες οι Σκουριές, σήμερα το Ελληνικό.

Δεν είναι άσχημη επίδοση για μια κυβέρνηση που κατά τα άλλα αναγνωρίζει τη σημασία της προσέλκυσης επενδύσεων και καλεί τους απανταχού επενδυτές να έρθουν στη χώρα μας, να δεσμεύσουν κεφάλαια, να αναλώσουν ανθρώπινους πόρους και χρόνο για να έχουν αυτοί καλές αποδόσεις κι εμείς ανάπτυξη, έσοδα, θέσεις απασχόλησης.

Η Ελλάδα είναι φθηνή πια, ύστερα από επτά χρόνια κρίσης και εσωτερικής υποτίμησης. Επίσης, αν και έχασε πολλούς από τους ανθρώπους της, οι οποίοι αναζήτησαν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, εξακολουθεί να διαθέτει επιστήμονες και τεχνίτες υψηλής ποιότητας.

Το πρόβλημα είναι πως εκτός από χαμηλές αξίες και φθηνό αλλά ποιοτικό εργατικό δυναμικό δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο. Είναι ασταθής, απρόβλεπτη και αναξιόπιστη σε βαθμό ανόητα αυτοκαταστροφικό.

Το Ελληνικό είναι η επιτομή της παθογένειάς της. Ένας επενδυτής κλείνει μια συμφωνία με την Πολιτεία. Η συμφωνία, το επενδυτικό σχέδιο, οι όροι και οι προϋποθέσεις υλοποίησής της εγκρίνονται από την κυβέρνηση και κυρώνονται από τη Βουλή. Κι αφού γίνουν αυτά, έρχεται η γνωμοδότηση ενός κρατικού φορέα και η απόφαση ενός υπουργού κι όλα ανατρέπονται.

Είτε προχωρήσει είτε όχι η επένδυση στο Ελληνικό, είτε η κυβέρνηση παρέμβει για na ισχύσουν τα συμφωνηθέντα είτε ο επενδυτής υποχωρήσει και δεχθεί τις αλλαγές που ζητεί η κ. Κονιόρδου, το κακό έχει γίνει.

Ο επόμενος που θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εμπλακεί σε μια επένδυση στην Ελλάδα θα το σκεφτεί δύο και τρεις φορές. Κι αν τελικά το κάνει, θα πρέπει να έχει ακόμη πιο ισχυρό κίνητρο προκειμένου να επιλέξει να αγνοήσει την αβεβαιότητα και τον κίνδυνο ανατροπών.

Ξέρω μόνο δύο τέτοια κίνητρα:

Πρώτον, να γίνουμε ακόμη πιο φθηνοί ως χώρα. Να προσφέρουμε ακόμη χαμηλότερες τιμές, ακόμη χαμηλότερες αμοιβές.

Δεύτερον, να δώσουμε άλλα ανταλλάγματα, κάτω από το τραπέζι.

Συνεπώς, ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση τις επενδύσεις είναι η συνταγή είτε για περισσότερη φτώχεια είτε για περισσότερη διαφθορά.

Συνήθως αυτά τα δύο πάνε πακέτο.  


ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΡΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ένα βήμα πριν την επίσημη χρεοκοπία η Βενεζουέλα



Η Βενεζουέλα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επίσημη χρεοκοπία καθώς ένας διεθνής οργανισμός παραγωγών ετοιμάζεται να εκτιμήσει το κατά πόσο θα πρέπει να αποπληρωθούν ασφάλιστρα επί χρεογράφων που θα έπρεπε να έχει πληρώσει η κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA.

O πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η χώρα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της προς το εξωτερικό, αλλά υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει μια τελευταία πληρωμή ύψους 1,1 δισ. δολαρίων ενός ομολόγου της PDVSA. Η πληρωμή έπρεπε να γίνει την προηγούμενη Παρασκευή και ενώ κάποιοι ομολογιούχοι αναμένουν πως τα χρήματα θα μεταφερθούν σύντομα, κάποιοι άλλοι λένε ότι η προθεσμία έχει παρέλθει εδώ και ημέρες.

«Δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις καθυστερήσεις των πληρωμών», αναφέρει η Σιομπτχάν Μόρντεν, επικεφαλής στρατηγικής ομολόγων Λατινικής Αμερικής της Nomura.

Μια ομάδα που έχει συστήσει ο Διεθνής Οργανισμός Swaps και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association) θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να αποφασίσει το αν η καθυστέρηση της αποπληρωμής των ομολόγων συνιστά «πιστωτικό γεγονός». Μια τέτοια απόφαση θα ενεργοποιήσει την αποπληρωμή των ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου (Credit Default Swaps), τα εργαλεία που ασφαλίζουν έναντι πιθανότητας χρεοκοπίας.

Η επιτροπή του ISDA, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού κλάδου από εταιρείες όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan και η Pimco, θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη.

«Δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει η συνεδρίαση αλλά δεν αναμένουμε ότι θα πάρει πολύ ώρα», ανέφερε ο Στιούαρτ Κούλβερχάους, επικεφαλής οικονομολόγος της Exotix. «Είναι πιθανό να εκτιμήσουν ότι η Βενεζουέλα έκανε την πληρωμή αλλά δεν υπήρξε μεταβίβαση των χρημάτων λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα πληρωμών, αν και σε αντίστοιχη περίπτωση στην Αργεντινή το 2014 τα CDS ενεργοποιήθηκαν».

Οι τιμές των CDS της Βενεζουέλας έχουν εκτοξευθεί αυτή την εβδομάδα. Οι επενδυτές πιστεύουν πως τα σχόλια του κ. Μαδούρο για «αναχρηματοδότηση και αναδιάρθρωση» των χρεών της Βενεζουέλας πρακτικά σημαίνουν πως η χώρα θα προχωρήσει σε χρεοκοπία.

Η Βενεζουέλα έχει καλέσει τους ομολογιούχους της PDVSA στο Καράκας για διαπραγματεύσεις στις 13 Νοεμβρίου, αλλά δεν αναμένονται θεαματικά αποτελέσματα από τις συνομιλίες. Ειδικά οι Αμερικανοί επενδυτές μπορεί και να μην εμφανιστούν δεδομένου ότι ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας που είναι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις θεωρείται από τις ΗΠΑ λαθρέμπορός ναρκωτικών. 


Πηγή : insider.gr


Μετά από 40 χρόνια τα Mastic Spa φεύγουν από τη Χίο -Το ξέσπασμα του ιδιοκτήτη



Εκτός Ελλάδος μεταφέρει την παραγωγή των φυσικών καλλυντικών από μαστίχα (Mastic Spa)  η οικογένεια Σόδη μετά από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο νησί της Χίου.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γιώργος Σόδης με μια οργισμένη ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν την οικογένειά του να «απογαλακτιστεί» από τη Χίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.  Μεταξύ άλλων επισημαίνει τα δυσβάστακτα  μεταφορικά κόστη, την επιβολή υψηλού ΦΠΑ, την έλλειψη χωροθέτησης Βιομηχανικής Περιοχής κ.α.

 Η μονάδα ιδρύθηκε το 1977 και ήταν το μοναδικό εργοστάσιο  παραγωγής καλλυντικών σε ολόκληρο το Αιγαίο, με υπερπλήρως εξοπλισμένο χημείο. Το 2008 η Mastic Spa διέθετε  δίκτυο 28 καταστημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είχε πωλήσεις 3,5 εκατ. ευρώ, κέρδη 250.000 ευρώ και 40 εργαζομένους.

Υπενθυμίζεται πως το 2012 η Mastic Spa τέθηκε σε εκκαθάριση, με χρέη προς τράπεζες, προμηθευτές και πρώην εργαζομένους, καθώς είχε πληγεί από την κρίση και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό από τα πολυκαταστήματα που προσέφεραν φυσικά καλλυντικά τα οποία όμως ήταν πιο φθηνά.

Το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα αδέλφια Σόδη έκλεισαν την παλιά εταιρεία και δημιούργησαν τη Χία Γη ΕΠΕ. Διατήρησαν το εργαστήριο παραγωγής καλλυντικών στη Χίο και δύο καταστήματα - το ένα στη Χίο και το άλλο Γιάννενα.
Τώρα όμως οι τιτλοι τέλους έπεσαν οριστικά για την ιστορική και καινοτόμα για την εποχή που ιδρύθηκε εταιρεία.

Διαβάστε ολόκληρη την οργισμένη ανάρτηση του Γιώργου Σόδη στο Facebook: 

«PS. I Love You…

Πόσο διαρκεί η αληθινή αγάπη? Αιώνια! Πόσο στοιχίζει όμως? 2,000,000 €+!!

Πέρασαν αισίως 40 χρόνια από τότε που ο πατέρας μου, δημιούργησε το πρώτο και μοναδικό (ακόμα και μέχρι σήμερα) εργαστήριο παραγωγής καλλυντικών σε ολόκληρη την νησιωτική Ελλάδα! 

Το 1977 ήταν, όταν η απόφαση του να ασχοληθεί με τα καλλυντικά, συνδυάστηκε με την παράφορη αγάπη του για την Χίο και αποφάσισε να δημιουργήσει στο νησί την παραγωγική του μονάδα.

Για 40 χρόνια, μπολιασμένοι κι εμείς μ ‘αυτήν την ακαταλαβίστικη εμμονή του, να μην θέλει να αποχωριστεί την Χίο, συνεχίσαμε την παραγωγική δραστηριότητα, μεγαλώσαμε, επενδύσαμε, τσουρουφλιστήκαμε από τους δέσμιους της μαστίχας και τόσες πολλές ακόμα, ιστορίες ‘αγάπης και μίσους’.

Σήμερα στα 2017, σήμερα στα γεράματα μου, αποφάσισα να απογαλακτιστώ από την Χίο. Ως εδώ ήταν!

Παίρνω τα καλλυντικακια μου, τα μηχανηματάκια μου, τα χεράκια μου και κινώ για άλλες πολιτείες. Όπου κι αν είναι, φτάνει να είναι μακριά από την Χίο!

Και δυστυχώς δεν λυπάμαι ούτε που το λέω, ούτε που το αισθάνομαι. (Έκτος βέβαια από τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ παιδιά που με τίμησαν με την συνεργασία τους και αναγκάστηκα να τα απολύσω).

Θα περίμενα να νοιώθω τόσο θλιβερά, φεύγοντας από τον τόπο μου, την καθημερινότητα μου, την βολή μου.

Όποια στιγμή όμως με ακουμπήσουν αυτά τα συναισθήματα, στο μυαλό μου, έρχεται η μορφή των παιδιών μου και χαμογελάω αυθόρμητα.

Όχι δεν πρόκειται να τα καταδικάσω στην Χίο! Τέλος! Δεν έχω αυτό το δικαίωμα.

Αλήθεια γιατί γράφω αυτή την επιστολή? Ποιος νοιάζεται το που θα είμαι εγώ? Δυστυχώς, εκτός από τους γνωστούς που ξεφυσούν από ανακούφιση που φεύγω, ξέρω ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Κι όμως θα έπρεπε. Γιατί φεύγει μια παραγωγική μονάδα από τη Χίο. Και ρίχνει και κατάμαυρη πέτρα πίσω της.

Φεύγει μια παραγωγική μονάδα που :

• Ήταν και παραμένει μέχρι χτες, μια πρότυπη και μοναδική μονάδα παραγωγής καλλυντικών σε ολόκληρο το Αιγαίο, με υπερπληρως εξοπλισμένο χημείο, μεταξύ άλλων.
• Επένδυσε περισσότερα από 1,500,000 € με ίδια κεφάλαια για τον εξοπλισμό του εργαστηρίου
• Απασχόλησε εκατοντάδες συμπολίτες μας 
• Έβγαλε την μαστίχα από την αφάνεια, παράγωντας στην ΧΙΟ περισσότερα από 250 διαφορετικά καλλυντικά είδη με μαστίχα.
• Διαφήμισε την Χίο και την μαστίχα της στα πέρατα της γης, με ολοδικά της χρήματα.
• Δημιούργησε το μεγαλύτερο Ελληνικό δίκτυο καταστημάτων καλλυντικών (Mastic Spa), με 20 καταστήματα στην Ελλάδα, με καταστήματα σε Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ, Άμστερνταμ, Τορόντο κλπ.

Μπορεί να ξεχνάω κι άλλα ‘κατορθώματα’. Αλλά δεν έχει σημασία. Απολύτως καμιά!...». 



Πηγή:  iefimerida.gr 


Συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. αρμόδιο για θέματα ενεργειακής ένωσης κ. Μ. Sefvovic



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα ο Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Ενεργειακής Ένωσης κ. Maros Sefcovic. Συζήτησαν την ενεργειακή πολιτική της χώρας, την πορεία της Ελλάδας στο πλαίσιο της Κοινής Ενεργειακής Πολιτικής της Ε.Ε., καθώς και τους στόχους της τελευταίας.

Η πολύ περιορισμένη πρόοδος της σημερινής Κυβέρνησης στα ενεργειακά ζητήματα έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για την ενεργειακή πορεία και σταθερότητα της χώρας ιδίως μετά το 2018, ενόψει  της προβλεπόμενης ιδιωτικοποίησης του 40% της Δ.Ε.Η.

Ο Πρόεδρος της Νέας  Δημοκρατίας και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησαν εκτενώς τον κίνδυνο σοβαρών ελλείψεων ρευστότητας της Δ.Ε.Η στο εγγύς μέλλον. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε έμφαση, όχι μόνο στην ανάγκη ανοίγματος της αγοράς, μέσω της εκπλήρωσης του στόχου ιδιωτικοποίησης του 40% της Δ.Ε.Η., αλλά κυρίως στη διάσωση επιχείρησης.

Η Κυβέρνηση προχωρά στην πώληση των πιο προσοδοφόρων περιουσιακών στοιχείων της Δ.Ε.Η. (βλ. ΑΔΜΗΕ), αλλά δυστυχώς στις χαμηλότερες δυνατές τιμές. Οι Ελληνικές Αρχές, όχι μόνο δεν έχουν διασφαλίσει το ενδιαφέρον των αγοραστών (οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρίες έχουν ως στόχο την αποεπένδυση από τις αγορές άνθρακα) αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ίδιας της εταιρίας.



Στο ζήτημα της Δ.Ε.Η. επισημάνθηκε η ανάγκη διασφάλισης της προστασίας των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών που έχουν εκτινάξει σε 2,4 δις ευρώ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της επιχείρησης.  

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν τη συμβολή της Επιτροπής σε θέματα τεχνογνωσίας  για την ανάπτυξη μη ληγνιτικών περιφερειακών μονάδων ενέργειας. Ο Επίτροπος τόνισε την ανάγκη αποεπένδυσης της χώρας από ληγνιτικές αγορές και ανάπτυξης Α.Π.Ε. και αγορών γκαζιού (βλ. East MED). Ανέφερε πως η Ελλάδα έχει απορροφήσει 520 εκ. ευρώ τα τελευταία χρόνια για ενεργειακά ζητήματα τα οποία μπορεί να πολλαπλασιάσει με τη μέθοδο της μόχλευσης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (E.I.B.), το  σχέδιο Γιούνκερ και ιδιωτικές επενδύσεις.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν τέλος στην ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων της χώρας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την προτεραιότητα που δίνει στη χάραξη εθνικής ενεργειακής πολιτικής.


Ανακοίνωση της Lamda Development αναδεικνύει την ανικανότητα της ακατάλληλης για την χώρα κυβέρνησης Τσίπρα


Η Lamda Development απέναντι στις τελευταίες αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και συνακόλουθα του υπουργείου Πολιτισμού τόσο για το ζήτημα των αρχαιολογικών χώρων όσο και για τους επιπλέον όρους και τις ενστάσεις για το ύψος των κτιρίων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από την κ. Λυδία Κονιόρδου.

Η ανακοίνωση:

Με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού περί οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου και επιβολής 16 όρων για την έγκριση του Σχεδίου Ανάπτυξης, η Lamda Development S.A. τοποθετείται ως εξής:  

Ως προς το θέμα του αρχαιολογικού χώρου

Όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα εντός της έκτασης είχαν γνωστοποιηθεί στους 9 υποψήφιους επενδυτές στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού που προκηρύχθηκε το 2011. Αυτά τα ευρήματα ήταν το αποτέλεσμα των εργασιών που είχαν γίνει μέχρι τότε, τόσο κατά την κατασκευή του Αεροδρομίου, όσο και κατά την υλοποίηση των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Τραμ και το Μετρό. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου μόνο στην περιοχή του Αγίου Κοσμά. Η Εταιρία τα έλαβε υπόψη της κατά το σχεδιασμό της ανάπτυξης με ιδιαίτερη μέριμνα για την ανάδειξή τους, όπως επιβάλλεται σε μια τέτοιας εμβέλειας επένδυση.

Παράλληλα, η - επικυρωμένη από τη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2016 - Σύμβαση περιλαμβάνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την περίπτωση εύρεσης νέων αρχαιοτήτων, ενώ, ούτως ή άλλως, εξακολουθούν να ισχύουν καθ’ ολοκληρία και όσα προβλέπουν οι αρχαιολογικοί νόμοι. 

Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι δεν προέκυψε κανένα νέο εύρημα, το Υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε νέο αρχαιολογικό χώρο.  

Κατά συνέπεια και παρ’ ότι έχουν μεσολαβήσει η υπογραφή της αρχικής Σύμβασης (Νοέμβριος 2014), η υπογραφή της Τροποποιητικής Σύμβασης (Ιούλιος 2016) και η κύρωση των δύο ανωτέρω Συμβάσεων από τη Βουλή (Σεπτέμβριος 2016), η Εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με αιφνιδιαστική ανατροπή των συμφωνημένων, με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υλοποίηση του Σχεδίου Ανάπτυξης. 

Η ανατροπή αυτή επηρεάζει σημαντικό τμήμα του σχεδιασμού του έργου, αυξάνει σημαντικά και με τρόπο μη προβλέψιμο τους κινδύνους από τη γραφειοκρατία, ενώ δυσχεραίνει σημαντικά την προώθηση των επιμέρους επενδύσεων.

Η δημιουργούμενη αβεβαιότητα από τα ανωτέρω επιδεινώνεται από το γεγονός ότι, βάσει της Υπουργικής Απόφασης, αναιρείται το πρόσφατα υπογραφέν Μνημόνιο, το οποίο είχε προηγουμένως εγκριθεί από 11 Υπουργούς στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Ως προς το θέμα της επιβολής 16 όρων στο Σχέδιο Ανάπτυξης: 

Στην κυρωμένη από τη Βουλή Σύμβαση προβλέπεται ρητά ως όρος για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η έγκριση του ΣΟΑ «ουσιωδώς στη μορφή στην οποία υποβλήθηκε» από την Εταιρία στα πλαίσια του διαγωνισμού. Η Υπουργική Απόφαση επιβάλει δεκαέξι (16) νέους όρους. Συνεπώς, δημιουργούνται ανατροπές, κενά και ασάφειες, τα οποία προετοιμάζουν το έδαφος για νέες μελλοντικές αυθαίρετες ερμηνείες, από όπου κι αν αυτές προέλθουν. 

Είναι προφανές, ότι η Επένδυση δεν είναι δυνατόν να ευοδωθεί, όσο συνεχείς ανατροπές και νέα εμπόδια οδηγούν σε αλλοίωση του Σχεδίου Ανάπτυξης με τρόπους που δεν προβλέπονται από τη Σύμβαση.

Ειδικότερα, τίθεται περιορισμός στα ύψη των κτιρίων. Συγκεκριμένα, ενώ ο Νόμος με βάση τον οποίο σχεδιάστηκε η Ανάπτυξη, έθετε τους όρους βάσει των οποίων μπορεί να υλοποιηθεί μεγάλος αριθμός υψηλών κτιρίων, χωρίς περιορισμό ύψους, η Υπουργική Απόφαση θέτει ως όρο την επανεξέταση του ύψους των κτιρίων, αλλοιώνοντας έτσι τη δέσμευση των νόμων απέναντι στους Επενδυτές. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα υψηλά κτίρια της σχεδιαζόμενης ανάπτυξης, αποτελούν ένα από τα πλέον εμβληματικά στοιχεία της, με στόχο την ενδυνάμωση της Αθήνας ως σύγχρονου τουριστικού προορισμού.  

Όπως είναι φυσικό, το σύνολο αυτών των ανατροπών και ανακολουθιών, αλλά και η πρακτική της συνεχούς έγερσης νέων εμποδίων, διαρρηγνύουν το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης. Ταυτόχρονα, δημιουργούν έντονο προβληματισμό ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης της επένδυσης, της οποίας η αναγκαιότητα διακηρύσσεται με τον πιο επίσημο τρόπο από την Ελληνική Πολιτεία, ενώ η κρισιμότητά της είναι αδιαμφισβήτητη από όλες τις πλευρές.

Εν κατακλείδι, η Εταιρία παραμένει από την πρώτη στιγμή προσηλωμένη στα συμβατικά κείμενα που έχει υπογράψει με την Ελληνική Πολιτεία. Η Εταιρία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να απαιτήσει το ίδιο και από τα λοιπά συμβαλλόμενα μέρη, καθ’ ότι αυτό αποτελεί τη μόνη ασφαλή οδό για την επιτυχή πλήρωση όλων των αιρέσεων και την έναρξη του έργου. Συνεχής ανατροπή του συμφωνηθέντος και κυρωθέντος από τη Βουλή πλαισίου ή συνεχής έγερση νέων εμποδίων, δημιουργεί κλίμα αέναης και ανολοκλήρωτης διαπραγμάτευσης, διαρρηγνύει το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης και εγείρει πολλαπλά και εύλογα ερωτηματικά για πολλά ζητήματα.




Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις με έγγραφα για το σκάνδαλο Καμμένου με την Σαουδική Αραβία



«Τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία ή και κάποια άλλη; Τελικά ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος» ήταν το ερώτημα που έθεσαν η Μαρία Σπυράκη και οι κύριοι Κικίλιας και Παναγιωτόπουλος  

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία μετά τις σημερινές αποκαλύψεις της ΝΔ. 

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη με τον τομεάρχη Άμυνας Βασίλη Κικίλια και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο, υποστήριξαν ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, που σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο δεν είναι «μεσάζων» αλλά ο αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας εμφανζόταν παραλλήλως και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας που ενδιαφερόταν επίσης να αποκτήσει 300.000 βλήματα των 105mm, ακριβώς όπως και η Σαουδική Αραβία!

Τα στελέχη της ΝΔ έδωσαν στη δημοσιότητα έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπαδόπουλος, αντιπρόσωπος υποτίθεται της Σαουδικής Αραβίας, είχε παρουσιαστεί και σαν εκπρόσωπος της Ιορδανίας, ενδιαφερόμενος να αγοράσει 300.000 βλήματα των 105mm, όσα δηλαδή περιλάμβανε και η παρτίδα για την οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον και οι Σαουδάραβες.

«Τελικά ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος; Τη Σαουδική Αραβία,την Ιορδανία ή και κάποια άλλη; Και έναντι ποιου ακριβώς κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι προφανές πια ότι στενότερες σχέσεις είχε με τον υπουργό Αμύνης παρά με τακράτη που τάχα εκπροσωπεί» τόνισε η κυρία Σπυράκη.


«Έγινε ή όχι έρευνα για το αν ο Βασίλειος Παπαδόπουλος εκπροσωπεί πράγματι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας; Το έγγραφο που παρουσίασε ως τάχα επίσημο σήμερα ο κ. Καμμένος αφορά μια εντελώς διαφορετική σύμβαση. Πρόκειται για αμερικανικές βόμβες MK82 του 1974 που ουδεμία σχέση έχουν με τα 300.000 βλήματα τύπου 105mm και τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Παπαδόπουλο» κατήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας και παρουσίασε τις ανακρίβειες που εντόπισε η ΝΔ στο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής ο Πάνος Καμμένος.



«Έχει κάνει κι άλλη συμφωνία ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο; Έχουν γνώση οι αμερικανικές αρχές για την πώληση του υλικού MK82 δεδομένου ότι χρειάζεται άδεια από τις ΗΠΑ για την μεταπώλησή του;» ήταν το άλλο ερώτημα που έθεσε ο κ. Κικίλιας, τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Μάλιστα, μετά την αποκάλυψη του Ανδρέα Λοβέρδου ότι επί υπουργίας Πάνου Καμμένου ο Βασίλειος Παπαδόπουλος εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) για την πώληση οπλισμού στην Κένυα, τα στελέχη της ΝΔ έθεσαν το ερώτημα: «Έχει υπογράψει κι άλλες συμφωνίες ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο; Κι αν ναι, ποιες;».



Ελένη Στεργίου
Πηγή : proptothema.gr


Από Ρωσία ή Καζακστάν το ραδιενεργό νέφος που ανιχνεύθηκε στην Ελλάδα



Πιθανότατα από ατύχημα μεταξύ Ουραλίων και Βόλγα

Το ραδιενεργό νέφος του στοιχείου ρουθηνίου-106 που ανιχνεύθηκε στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- από τις αρχές έως τα μέσα Οκτωβρίου περίπου, πιθανότατα προήλθε από κάποιο ατύχημα, το οποίο συνέβη στη Ρωσία ή στο Καζακστάν, σε κάποια περιοχή ανάμεσα στα Ουράλια όρη και στον ποταμό Βόλγα, αν και η ακριβής τοποθεσία είναι αδύνατο να προσδιορισθεί.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες του εθνικού Iνστιτούτου Ακτινοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (IRSN) της Γαλλίας, ύστερα από μελέτη των στοιχείων για την εξάπλωση της ραδιενεργής ρύπανσης, σε σχέση με τα μετεωρολογικά δεδομένα. Όπως εκτιμούν, δεν επρόκειτο για ατύχημα σε πυρηνικό αντιδραστήρα, αλλά μάλλον σε κάποια εγκατάσταση επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων ή σε κάποιο ιατρικό κέντρο που κάνει χρήση ραδιενεργών ισοτόπων.

Το γαλλικό ινστιτούτο εκτιμά ότι η διαρροή -που έγινε αισθητή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες- συνέβη την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε κάποια επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία ή στο περιβάλλον.

«Οι ρωσικές Αρχές δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν κάποιο ατύχημα στην περιοχή τους» ανέφερε ο διευθυντής του IRSN Ζαν-Μαρκ Περές στο πρακτορείο Reuters και πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει ανάλογη επαφή με τις καζακστανικές Αρχές. 

Οι Γάλλοι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι ποσότητες του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου-106 που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα, ήσαν μεγάλες, ανάμεσα στα 100 και στα 300 τερα-μπεκερέλ. Όπως είπαν, αν ένα ατύχημα τέτοιου μεγέθους είχε συμβεί στη Γαλλία, θα είχε καταστήσει αναγκαία την εκκένωση ή την απομόνωση των ανθρώπων σε μια ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή του ατυχήματος.

Το Ινστιτούτο ανέφερε επίσης ότι η πιθανότητα εισαγωγής τροφίμων (π.χ. μανιταριών) από την πιθανή περιοχή του ατυχήματος είναι πολύ μικρή, ενώ σε κάθε περίπτωση θεωρεί πολύ μικρό τον δυνητικό κίνδυνο για την υγεία. 

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) έχει ανακοινώσει προ εβδομάδων ότι το ρουθήνιο-106 δεν είναι πια ανιχνεύσιμο στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας. Το ίδιο ανακοίνωσε και το IRSN για την ατμόσφαιρα της Γαλλίας.


Πηγή : tovima.gr


Παππούς πλήρωσε πρόστιμο γιατί έκλεψε φαγητό για το διαβητικό εγγόνι του!



Ντόρο έχει προκαλέσει η απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει σε πρόστιμο ύψους 250 ευρώ, 70χρονο ο οποίος έκλεψε από υπεραγορά στην Λάρνακα ένα φιλέτο κοτόπουλο αξίας 6 ευρώ και 40 σεντς για να ταΐσει τον εγγονό του.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα, με τους πολίτες να κατακεραυνώνουν την δικαιοσύνη και να μιλούν για δυο μέτρα και δυο σταθμά, αφού μεγάλα ονόματα που «έφαγαν» εκατομμύρια δεν τα «άγγιξε» κανείς.

«Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Αναγκάστηκα και έκλεψα γιατί δεν πληρώθηκα τη σύνταξη μου. Λυπόμουν να μείνει νηστικός ο εγγονός μου», είχε αναφέρει ο 70χρονος ενώπιον του δικαστηρίου.

Μιλώντας στον REPORTER ο 70χρονος, δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του χαρακτηρίζοντάς την «βλακώδη».

Όπως εξήγησε, υπήρχε καθυστέρηση στην σύνταξή του και λόγω του ότι ο νεαρός εγγονός του «είναι διαβητικός, βάζει 4 ενέσεις την ημέρα και ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή», αναγκάστηκε να κλέψει.

Ο 70χρονος μαζί με την σύζυγό του η οποία δεν εργάζεται, μεγαλώνουν από ενός και δύο ετών αντίστοιχα τα δυο εγγόνια τους ενώ μαζί τους διαμένει και η μια εκ των δυο κόρων τους.

«Τα βγάζουμε πέρα… Έτυχε… Αναγκάστηκα» ανέφερε ο 70χρονος ο οποίος επαναλάμβανε ότι ήταν λάθος η πράξη του ενώ σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου είπε ότι «το αδίκημα είπε το δικαστήριο προνοεί μέχρι και 6 μήνες φυλάκισης αλλά επέδειξε επιείκεια και μου είπαν να πληρώσω μόνο το πρόστιμο».

«Ευχαριστώ»…

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου πολλοί συμπολίτες μας εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν τον 70χρονο, είτε να του πληρώσουν το πρόστιμο είτε τα έξοδα του δικηγόρου.

«Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στις μέρες μας. Και θέλω νε ευχαριστήσω μέσω εσάς όλους αυτούς που προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν» ήταν τα λόγια του 70χρονου, συγκινημένος από το κύμα ανθρωπιάς που επέδειξαν συμπολίτες μας.

Επαναλαμβάνοντας ξανά τη λέξη ευχαριστώ, ο 70χρονος τόνισε: «Δεν θέλω να στερηθεί κανένας για να βοηθήσει εμένα…» 

Θερμή παράκληση του 70χρονου είναι να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ίδιου και της οικογένειάς του καθώς δεν επιθυμεί περαιτέρω δημοσιότητα και έκταση του θέματος κάτι το οποίο ευελπιστεί ότι θα γίνει σεβαστό από όλους.

Πλήρωσε με δανεικά το πρόστιμο ο παππούς  – Του τα επέστρεψε το ΕΛΑΜ

Κύμα ανθρωπιάς υπήρξε τις τελευταίες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της καταδίκης παππού με πρόστιμο ύψους 250 ευρώ,  επειδή έκλεψε από υπεραγορά στην Λάρνακα ένα φιλέτο κοτόπουλο αξίας 6 ευρώ και 40 σεντς για να ταΐσει τον εγγονό του.

Πολλοί πολίτες μέσω τηλεφωνημάτων και αναρτήσεων στα social media προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν το πρόστιμο που επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στον παππού, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να του παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται η οικογένεια του.

Εξάλλου ο Γενικός Εισαγγελέας με χθεσινή του ανακοίνωση ανέφερε ότι η υπόθεση δεν ήταν εις γνώση του, ενώ μιλώντας στο ΡΙΚ τόνισε ότι σε  τέτοιου είδους υποθέσεις  λαμβάνονται  υπόψη οι ανθρωπιστικοί παράγοντες .

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως απονεμηθεί χάρη στον 70χρονο και να διαγραφεί το πρόστιμο με το οποίο τον καταδίκασε το δικαστήριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας ωστόσο, ο 70χρονος είχε δανειστεί χρήματα και πλήρωσε το πρόστιμο και για αυτό με κάθε αξιοπρέπεια δεν δέχθηκε οποιαδήποτε άλλη οικονομική βοήθεια από τους πολίτες αναφέροντας ότι είναι καλύτερα να βοηθηθούν άλλες οικογένειες που το έχουν περισσότερη ανάγκη.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης αν και το πρόστιμο έχει πληρωθεί, το ΕΛΑΜ ήρθε σε επαφή με τον 70χρονο και μετά από ενέργειες του Προέδρου του Χρίστου Χρίστου, του επέστρεψε τα χρήματα που δανείστηκε για να πληρώσει τα 250 ευρώ.

Θερμή παράκληση του 70χρονου είναι να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ίδιου και της οικογένειάς του καθώς δεν επιθυμεί περαιτέρω δημοσιότητα και έκταση του θέματος κάτι το οποίο ευελπιστεί ότι θα γίνει σεβαστό από όλους.

Διαγράφουν το πρόστιμο στον παππού που έκλεψε το κοτόπουλο
Τη διαγραφή του προστίμου που επέβαλε το Δικαστήριο σε συνταξιούχο για κλοπή από υπεραγορά μικρής αξίας τροφίμου, θα συστήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε χθες, η Νομική Υπηρεσία σημειώνει ότι «ουδέποτε τέθηκε ενώπιον της Υπηρεσίας για οδηγίες και ουδέποτε ήρθε σε γνώση του Γενικού Εισαγγελέα ούτε και ζητήθηκε από κανένα η μη δίωξη ή η αναστολή ποινικής δίωξης, έτσι ώστε να μπορούσε ο ίδιος να έχει γνώση και να ασκήσει οποιανδήποτε διακριτική ευχέρεια» στην υπόθεση αυτή.

Η Υπηρεσία αναφέρει ακόμη ότι  «η άσκηση ποινικής δίωξης στην περίπτωση εκείνη, λόγω της φύσης του αδικήματος, έγινε από την Αστυνομία κατόπιν απαίτησης του Διευθυντή της υπεραγοράς και ουδέποτε τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας».

Επισημαίνεται επίσης ότι «καθημερινά ο Γενικός Εισαγγελέας εξετάζει αιτήματα αναστολής ποινικών διώξεων και πλείστες είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες δίδονται οδηγίες για μη έναρξη ή για αναστολή ποινικών διώξεων για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους στις κατάλληλες περιπτώσεις».

Παρά ταύτα, καταλήγει η ανακοίνωση, «η ευκολία με την οποία ασκείται κριτική στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα χωρίς γνώση των γεγονότων, είναι αξιοσημείωτη».


Ντίνα Κλεάνθους
Πηγή : tanea-diaspora.net


ΕΚΑΣ τέλος για 140.000 συνταξιούχους από το 2018



Σοκ έρχεται για το ΕΚΑΣ με τη νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας, καθώς με τα νέα κριτήρια μένουν εκτός για το 2018 περίπου 140.000 δικαιούχοι οι οποίοι θα λάβουν για τελευταία φορά το επίδομα αυτό με τη σύνταξη Δεκεμβρίου που πληρώνεται στο τέλος Νοεμβρίου.

Οι δικαιούχοι σήμερα είναι περίπου 220.000 και θα μείνουν για το 2018 οι 80.000.

Το ποσό που θα δοθεί το 2018 για το ΕΚΑΣ έχει κλειδώσει στο νέο προϋπολογισμό του υπουργείου και περιορίζεται σε μόλις 81 εκατ. ευρώ. Το 2017 δόθηκαν 319 εκατ. ευρώ.

Η μείωση κατά 238 εκατ. ευρώ στο ΕΚΑΣ θα γίνει «μια κι έξω» από τις συντάξεις που θα πληρωθούν στις 21 Δεκεμβρίου 2017.

Για το 2019 θα μοιραστούν το ΕΚΑΣ λιγότεροι δικαιούχοι καθώς το επίδομα περιορίζεται σε μόλις 45-50 ευρώ και από το 2020 καταργείται οριστικά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ψήφισε νόμο που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος και προβλέπει νέα μείωση στα ποσά του ΕΚΑΣ με ταυτόχρονη μείωση στα εισοδηματικά κριτήρια! Αυτή είναι η βάση της νέας απόφασης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου.

Τυράκι…

Η κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι της άγριας περικοπής εξετάζει να δώσει, από το αμφιλεγόμενο μέρισμα του 1,2 δισ. ευρώ, ένα μηνιάτικο του ΕΚΑΣ ή και μεγαλύτερο ποσό σε όσους σταματήσουν να το παίρνουν από τον επόμενο μήνα.

Η νέα απόφαση αναμένεται να εκδοθεί ως τις 20 Νοεμβρίου (το αργότερο) και θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την περικοπή του ΕΚΑΣ με άμεση ισχύ από την πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου 2018 που θα γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου 2017.

Τα νέα κριτήρια θα μειώνουν και τα όρια εισοδήματος αλλά και τα ποσά του ΕΚΑΣ, καθώς αυτό το μικτό σύστημα περικοπής το έχει ψηφίσει ήδη η κυβέρνηση στην παρ. 9β του άρθρου δεύτερου του ν. 4393/2016 η οποία αντικατέστησε την παρ. 4 του άρθρου 92 του ν. 4387/2016.

«Διπλά» κριτήρια

Η επίμαχη διάταξη προβλέπει ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, εκδιδόμενη σε ετήσια βάση, αναπροσαρμόζονται τα ποσά που αναφέρονται στα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ, καθώς και τα ποσά του επιδόματος. Η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης καθώς και ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος για κάθε έτος λαμβάνουν χώρα το αργότερο μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, έτσι ώστε από 1ης Ιανουαρίου κάθε έτους να μη χορηγείται ΕΚΑΣ σε μη δικαιούχους.

Τα «διπλά» κριτήρια θα εφαρμοστούν φέτος για πρώτη φορά. Στην απόφαση του 2016 το υπουργείο μείωσε κατά 50% όλα τα ποσά του επιδόματος. Τα 230 ευρώ έγιναν 115, τα 172,5 έγιναν 86,25 ευρώ, τα 115 έγιναν 57,5 και τα 30 ευρώ καταργήθηκαν. Η νέα απόφαση ετοιμάζεται στη βάση δύο παραμέτρων:

1 Νέα μείωση στα ποσά, πιθανότατα κατά 30%-40%, με ενδεχόμενη κατάργηση του ποσού της τελευταίας κλίμακας των 57,5 ευρώ.

2 Μείωση στα εισοδηματικά όρια, ώστε το επίδομα, εκτός από κουτσουρεμένο, να το παίρνουν και λιγότεροι δικαιούχοι.

Τα νέα ποσά
Με μια νέα μείωση φέτος κατά 40% τα 115 ευρώ θα γίνουν 70 ευρώ, τα 86,25 ευρώ θα γίνουν 51,75 ευρώ και είναι πιθανό να καταργηθεί η κλίμακα των 57,5 ευρώ, που θα σημάνει και αυτόματη κατάργηση δικαιούχων.

Αυτό που συμφωνήθηκε με την τρόικα είναι η μείωση των δικαιούχων ώστε κάθε χρόνο να καταβάλλεται σε λιγότερους και από το 2020 σε κανέναν.

Μέσα στο 2016 και το 2017, η συνολική περικοπή που έγινε στο ΕΚΑΣ ανήλθε στα 570 εκατ. ευρώ. Για το 2018, μαζί με τα 570 εκατ. ευρώ που κόπηκαν ήδη από τους χαμηλοσυνταξιούχους, η συνολική περικοπή θα ανέλθει στα 808 εκατ. ευρώ!
Αυτό σημαίνει επιπλέον μείωση κατά 238 εκατ. ευρώ το 2018, ποσό που αναλογικά αφήνει έξω περίπου 140.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Οι υπόλοιποι 80.000 δικαιούχοι που θα απομείνουν θα έχουν να μοιραστούν μόλις 81 εκατ. ευρώ για το ΕΚΑΣ του 2018.

Εξετάζεται να πέσουν ως 25% τα όρια εισοδήματος, που σημαίνει ότι για να συνεχίσει να παίρνει κάποιος ΕΚΑΣ το 2018 θα πρέπει η μηνιαία του σύνταξη ή το άθροισμα συντάξεων (κύρια, επικουρική) να μην υπερβαίνει τα 498 ευρώ, αντί 664 ευρώ που είναι σήμερα.

Παράλληλα και προκειμένου να βγει η μεγάλη περικοπή των 238 εκατ. ευρώ, μελετάται και η μείωση των ποσών ΕΚΑΣ κατά 30% ως 40% έναντι της μείωσης 50% που έγινε πέρυσι για το ΕΚΑΣ του 2017.

Αντισταθμιστικά

Την ίδια στιγμή αδειάζει και το πουγκί των αντισταθμιστικών μέτρων που ισχύουν πλέον για λίγους από όσους μένουν χωρίς ΕΚΑΣ.

Για το 2018 η εφαρμογή των αντισταθμιστικών μέτρων του άρθρου 33 του ν. 4411/2016 περιορίζεται σε περίπου 17 εκατ. ευρώ, έναντι 33 εκατ. ευρώ που ήταν για το 2016.

Η μείωση αυτή σημαίνει -εκτός απροόπτου- ότι οι μόνοι που θα εξακολουθήσουν να παίρνουν ενίσχυση ίση με το ΕΚΑΣ που έχασαν ή θα χάσουν το 2018 είναι οι συνταξιούχοι με αναπηρία 80% και άνω, καθώς και ο ένας εκ των δύο συζύγων που είναι δικαιούχοι σήμερα και δεν θα είναι δικαιούχοι το 2018.

Είναι πιθανό τα νέα και πιο αυστηρά κριτήρια να εφαρμοστούν και σε όσους λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση επειδή απώλεσαν το ΕΚΑΣ. Για παράδειγμα, μπορεί να μείνουν για αυτή την κατηγορία αμετάβλητα τα όρια εισοδήματος, αλλά να μειωθούν τα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης και να είναι ίδια με τα μειωμένα ποσά του ΕΚΑΣ.


Κώστας Κατίκος
Ελεύθερος Τύπος


Μαθητής στην Κρήτη πήρε αποβολή γιατί ύψωσε σημαία στο σχολείο του



Το περιστατικό συνέβη στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο με τον μαθητή να παίρνει σήμερα αποβολή με την αιτιολογία ότι η πράξη αυτή ταν επικίνδυνη.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο Flashnews.gr, στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη στον ιστό σημαία - όπως προβλέπεται - εδώ και περίπου 4 χρόνια,  παρόλο που το θέμα είχε θιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν από μαθητές.

Το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία.

Η πράξη του όμως αυτή φαίνεται ότι θα του στοίχιζε...

Σήμερα η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.


Το Flashnews.gr ρώτησε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργο Τερζάκη αν εχει ενημερωθεί σχετικά με το θέμα και για το αν ισχύουν οι καταγγελίες αυτές, ο ίδιος ωστόσο είπε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν κάτι και θα το διερευνήσει. Σε ερώτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που έχουν γίνει τα πράγματα όπως περιγράφονται στην καταγγελία, ανέφερε ότι "Την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι να κλείσει."

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η απάντηση της διεύθυνσης του σχολείου σχετικά με το θέμα και όλες τις καταγγελίες που αφορούν στην υπόθεση.


Πηγή : Flashnews.gr


Περίεργη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου προκαλεί νέα ερωτηματικά για την διαδικασία αποφυλακίσεων



«Η χορήγηση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα μας αιφνιδίασε απολύτως, ενώ υπάρχει δυσφορία και από δικαστικούς κύκλους. Υπήρξε μετά την αλλαγή του εισαγγελέα των φυλακών τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού η προηγούμενη δικαστική λειτουργός κυρία Σταματίνα Περιμένη προέβαλε βέτο με το δεδομένο ότι ο «Λουκάς» της 17Ν δεν αποκήρυσσε τις θέσεις του. Τουλάχιστον δύο φορές τους τελευταίους μήνες υπήρξε «παρέμβαση» στο σπίτι της στην Καλλιθέα και ακολούθησε η αντικατάστασή της. Ασκούνται πλέον μεγάλες πιέσεις και από ξένες διωκτικές υπηρεσίες …».

Σε αυτή την αναφορά, προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την διήμερη άδεια στο βασικό μέλος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος είχε κατηγορηθεί για 11 ανθρωποκτονίες της οργάνωσης. 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανυκτέρευσε στο σπίτι του στον Βαρνάβα. Στην διάρκεια του πρώτου 24ωρου εκτός φυλακών όπου υπάρχει διακριτική επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ συναντήθηκε με παλιούς φίλους και «συντρόφους» του, άτομα που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης στις δίκη της 17Ν και άλλα πρόσωπα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου προκαλεί νέα ερωτηματικά για την διαδικασία αποφυλακίσεων

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί έγγραφο με την μορφή γνωμοδότησης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που στάλθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017 στους υπευθύνους των φυλακών Κορυδαλλού και φαίνεται να επιτρέπει -σύμφωνα με στελέχη του σωφρονιστικού καταστήματος- την αποφυλάκιση ατόμων που εξαιρούσαν οι πρόσφατοι νόμοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αφορούν αδικήματα για ληστείες μετά φόνου, ασέλγειες κλπ. Το έγγραφο αυτό που είναι στην διάθεση του «Βήματος» έχει θέμα την «εφαρμογή διατάξεων του Νόμου 4489/2017 για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης».



Βασίλης Γ.Λαμπρόπουλος
Πηγή : in.gr


Νέα Δημοκρατία : Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής υποστήριξε σήμερα στην Βουλή ότι ο δολοφόνος Κουφοντίνας πήρε άδεια με νόμο που ψηφίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας. Ουδέν ψευδέστερον. 

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νόμο 4274/14 όρισε ρητά ότι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη, δεν μπορούν να πάρουν άδεια εξόδου πριν παρέλθουν 18 έτη πραγματικής κράτησης. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το που κατέλαβε την εξουσία, κατήργησε αυτή τη διάταξη και επανάφερε τα 8 έτη κράτησης ως χρονική προϋπόθεση άδειας ακόμη και των τρομοκρατών.

Υ.Γ. Θα είχε ενδιαφέρον οι κατά τα άλλα λαλίστατοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να μας πουν πώς σχολιάζουν ότι ο γιος του Νίκου Βούτση, ο καταδικασθείς για συμμετοχή του στους Πυρήνες της Φωτιάς Χρήστος Πολίτης και ο συνιδρυτής του Ρουβίκωνα Λάμπρος Γούλας βρέθηκαν σήμερα στον Κορυδαλλό για να πανηγυρίσουν την έξοδο του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη».


Φωτογραφίες 32χρονου Πακιστανού κατηγορούμενου για «εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής»



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ενός 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, κατηγορούμενου για «εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής», ο οποίος είχε συλληφθεί στις (10-10-2017), το βράδυ, στην Πάτρα, μαζί με έναν 54χρονο ημεδαπό από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και βρίσκεται προφυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον :

(επ) ALI (ον) AHSAN του ALI LIAQAT και της AKHTAR BIBI , γεννηθείς 03-02-1985

στo Πακιστάν,




Σε βάρος του συλληφθέντα, ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Ανηλίκων Πατρών, ποινική δίωξη, για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιού που συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη κατ΄ εξακολούθηση και της πορνογραφίας ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι (8-5-2018), σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και κυρίως των ανηλίκων και καθιστά ευχερέστερη την πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων και την διερεύνηση της συμμετοχής του κατηγορουμένου και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2610695150 , 2610695130 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Τέτοιους επικίνδυνους έχει μέλη του ο ΣΥΡΙΖΑ : Π. Λάμπρου: Ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν ήρθε για να φύγει



Με αυτές τις δηλώσεις φαίνεται ποιοι, πίεσαν τον Παρασκευόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ να περάσει αυτός ο εγκληματικός νόμος σε βάρος της κοινωνίας και με μοναδικό σκοπό να ευνοηθούν τρομοκράτες και σκληροί κακοποιοί. 

Αυτοί οι άνθρωποι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία και αμετανόητοι βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις, όπως ο Πάνος Λάμπρου που υπερασπίζεται ανοιχτά τρομοκράτες.

Από τις δηλώσεις του φαίνεται ότι ποτέ δεν του άρεσε η νομιμότητα και ο νόμος που εφαρμοζόταν, στην πρό ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εποχή και θέλει το μπάχαλο και την επικινδυνότητα, που δημιουργεί το έγκλημα Παρασκευόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ.

«Το προ Παρασκευόπουλου τιμωρητικό εξοντωτικό μοντέλο, με την εφαρμογή λογικών ‘’Αλκατράζ’’ και ‘’εξπρές του μεσονυχτίου’’, δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς» γράφει ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιοσύνης, σε άρθρο του που τιτλοφορείται «ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ – Η άγρια ‘’κανονικότητα’’ της Νέας Δημοκρατίας» και το οποίο φιλοξενείται στον ιστότοπο των 53 commonality.gr.

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν αποτελεί αριστερή παρένθεση. Δεν ήρθε για να φύγει και να δώσει τη σκυτάλη στον άφρονα σωφρονισμό της απάνθρωπης ακροδεξιάς αντίληψης» σημειώνει στην παρέμβασή του ο κ. Λάμπρου με αφορμή και την 48ώρη άδεια που έλαβε ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας.


Λακωνία: Κρατούσε άταφη τη νεκρή θεία του για να της παίρνει τη σύνταξη, πριν την κάψει!



H 95χρονη φέρεται να είχε πεθάνει εδώ και αρκετές ημέρες - Το απέκρυψε ο 53χρονος προκειμένου να λαμβάνει τη σύνταξη - Έβαλε φωτιά για να καλύψει την παράνομη πράξη του

Μια περίεργη υπόθεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε σπίτι στη Λακωνία ερευνά το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας καθώς μέσα στο σπίτι που κάηκε βρέθηκε νεκρή μια 95χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη φωτιά φέρεται να έβαλε ο 53χρονος ανιψιός της ο οποίος θέλησε με αυτό τον τρόπο να καλύψει την παράνομη πράξη του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ηλικιωμένη γυναίκα φέρεται να είχε πεθάνει εδώ και αρκετές ημέρες, γεγονός που ο 53χρονος ανιψιός της απέκρυψε από τις Αρχές, έτσι ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή της. Για το λίγο αυτό έβαλε φωτιά στο σπίτι ώστε αργότερα να υποστηρίξει ότι η θεία του πέθανε από τη φωτιά. 

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης και οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Σπάρτης και του τμήματος Ευρώτα που διεξήγαγαν την έρευνα διαπίστωσαν, ότι την φωτιά είχε βάλει ο 53χρονος ανιψιός της ηλικιωμένης ο οποίος ζούσε μαζί της.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης και η άτυχη γυναίκα βρέθηκε με εγκαύματα σε όλο της το σώμα κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από τους πυροσβέστες που έφτασαν με δύο οχήματα.  Αμέσως διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου όμως διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός της. 

Ο 53χρονος, ο οποίος προκάλεσε πυρκαγιά, είχε προσπαθήσει να κρυφτεί αλλά τον εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Ο δολοφόνος εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό.



Λίνα Κεκέση
Πηγή : protothema.gr


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την άδεια του μακελάρη τρομοκράτη Κουφοντίνα



Παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη βουλή για την άδεια στον τρομοκράτη Κουφοντίνα.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Τα λόγια που θα πω σήμερα απηχούν τις απόψεις της μεγάλης, της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μιλώ σήμερα, μόνο ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ούτε ως συγγενής θύματος τρομοκρατίας. Μιλώ ως ένας σοκαρισμένος πολίτης, που παρακολουθεί σήμερα το μεγαλύτερο τρομοκράτη της χώρας μας, έναν αμετανόητο δολοφόνο, το πιστόλι της “17Ν” να βγαίνει με άδεια από τη φυλακή.  Να απολαμβάνει ένα προνόμιο της ελληνικής Πολιτείας την οποία ο ίδιος συνεχίζει να τραυματίζει, όχι τόσο με τις πράξεις του, με το γεμάτο μίσος λόγο του. Γεννιέται ένα ερώτημα νομικό, πολιτικό, φιλοσοφικό: Δικαιούται άδεια ο Κουφοντίνας;

Κατ’ αρχάς πρέπει να σας πω ότι επί της αρχής - και εγώ  και η Παράταξη την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ - είμαστε υπέρ της λογικής των αδειών. Υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται, όχι μόνο οι τυπικές, αλλά και οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την χορήγηση μιας τέτοιας άδειας. Και ποια είναι η ουσιαστική προϋπόθεση για να πάρει ένας κατάδικος, ένας κρατούμενος άδεια; Να έχει δείξει μεταμέλεια, συμμόρφωση και διάθεση ομαλής κοινωνικής επανένταξης. 

Στην περίπτωση, λοιπόν, του Δημήτρη Κουφοντίνα, η ουσιαστική αυτή προϋπόθεση απλά δεν υπάρχει. Ο Κουφοντίνας, μέσα από το δημόσιο λόγο του, όλα αυτά τα χρόνια, δηλώνει ότι παραμένει αμετανόητος. Δεν μετανοεί για τίποτα από όλα όσα έκανε. Λειτουργεί - και μέσα από την φυλακή - ως ο ουσιαστικός ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Ουσιαστικά καλεί, με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν το δρόμο του, να γίνουν και αυτοί δολοφόνοι. Δείχνει αυτή η συμπεριφορά, άνθρωπο που θέλει να επανενταχτεί ομαλά στην κοινωνία; Αυτό ακριβώς επιβραβεύουμε σήμερα;

Ζητώ από την Κυβέρνηση, μιας και είναι εδώ ο αρμόδιος Υπουργός, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα. Και μην μας πείτε πάλι ότι δεν σχολιάζετε αποφάσεις της Δικαιοσύνης, διότι εδώ δεν μιλάμε για δικαστική απόφαση. Μιλάμε για μια απόφαση διοικητικού χαρακτήρα. Και μην μας πείτε πάλι ότι και ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε βγει με άδεια. Κακώς βγήκε. Και θυμόμαστε ότι παραβίασε τους όρους και μετά τον ψάχναμε. Και μέχρι να συλληφθεί είχε διαπράξει κι άλλα αδικήματα.

Υπάρχει, όμως, και μια άλλη διάσταση την οποία σύντομα θέλω να αναφέρω: Πότε ακριβώς παίρνεται αυτή η απόφαση; Στη χειρότερη δυνατή συγκυρία. Την ώρα που η οργανωμένη βία και η ανομία είναι  σε έξαρση. Πριν από τρεις μέρες, κάποια νέα παιδιά, Έλληνες αστυνομικοί που έκαναν τη δουλειά τους, δέχτηκαν πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - αυτό έγινε μετά τη συζήτηση που είχαμε στη Βουλή. Την ώρα που, στα Εξάρχεια, δημιουργείται μια νέα γενιά τρομοκρατών, με διασυνδέσεις με το κοινό ποινικό έγκλημα.

Αυτή την τραγική πραγματικότητα κάποιοι - και μέσα σε αυτή την αίθουσα - προσπαθούν συστηματικά να την απαξιώσουν. Να την παρουσιάσουν ως μια δήθεν εμμονή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των υπόλοιπων Κομμάτων, που αγωνίζονται μονίμως να αναδείξουν το θέμα αυτό στην επικαιρότητα. Είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος για τον οποίο δεν θα πάψουμε ποτέ να προειδοποιούμε. Την ώρα που ομάδες τραμπούκων, που κινούνται συστηματικά εκτός της νομιμότητας με την ανοχή της Κυβέρνησης, απειλούν και κομπάζουν.

Ξέρετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πως χαρακτήρισε ο αρχηγός του Ρουβίκωνα, με δημόσια ανάρτησή του, σήμερα το πρωί, τον Κουφοντίνα; Το γνωρίζετε; Ως το μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη. Μάλιστα. Έχουμε τρελαθεί τελείως σε αυτή την  χώρα; Ως πότε θα συνεχίσετε όλοι εσείς να αγνοείτε το πρόβλημα; Να υποβαθμίζετε τη δράση αυτών των ομάδων και να αγνοείτε τους συμβολισμούς πίσω από κάθε πράξη και πίσω από κάθε λόγο; Σας το λέω για άλλη μια φορά: Επιμένετε να κάνετε πως δεν το ακούτε. Κανείς δεν έπιασε απευθείας το πιστόλι. Πρώτα ξεκινάς από τα μυαλά, από τα πρότυπα, από τις ιδέες, περνάς στις μολότοφ και, κάποια στιγμή, κάποιοι θα καταλήξουν στο καλάζνικοφ και στα σαρανταπεντάρια. Ως πότε θα θεωρείτε, επιτέλους, αυτά τα πρώτα στάδια ακίνδυνα; Και τι συμβολισμοί είναι αυτοί; Και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος συμβολισμός τον οποίο θέλω να σχολιάσω. 

Πριν δύο μέρες, ο Υπουργός Παιδείας - προσέξτε, ο Υπουργός Παιδείας - εγκάλεσε δημόσια έναν πρύτανη Ελληνικού Πανεπιστημίου, επειδή λέει καλεί - προσέξτε καλεί - την Αστυνομία στο Πανεπιστήμιο! Λες και ο εχθρός του Πανεπιστημίου είναι η Αστυνομία και όχι ο κάθε λογής εγκληματίας που το χρησιμοποιεί ως ορμητήριο ή οι έμποροι ναρκωτικών που κυκλοφορούν ελεύθερα στους χώρους του. Τι μηνύματα είναι αυτά; Και τι σόι Κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία είναι αυτή που ανέχεται σήμερα τους Ρουβίκωνες, κ. Κοντονή, να εγκωμιάζουν τη δράση του Κουφοντίνα και την ίδια ώρα καταγγέλλει πρυτάνεις, επειδή προσφεύγουν στην Αστυνομία για να προστατευτούν από εγκληματίες και τραμπούκους!

Φοβάμαι ότι έχετε χάσει κάθε μέτρο και κάθε λογική. Κάντε, επιτέλους, αυτό που πρέπει απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Η κοινωνία απαιτεί μηδενική ανοχή, όχι μόνο απέναντι στις πράξεις τρομοκρατίας, αλλά και απέναντι σε αυτούς που εγκωμιάζουν με τα λόγια τους τις πράξεις τρομοκρατίας.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, την ώρα που ο κ. Κουφοντίνας θα κυκλοφορεί μαζί με διάφορους θαυμαστές του, που είδα ότι τον υποδέχθηκαν έξω από τις φυλακές και τον αποθεώνουν, η δική μας σκέψη - και πιστεύω η σκέψη της μεγάλης πλειοψηφίας της Ελληνικής κοινωνίας - είναι στη μνήμη, αλλά και στους συγγενείς, στις μητέρες, στις συζύγους, στα αδέρφια, στα παιδιά, στους φίλους: Του Θάνου Αξαρλιάν. Του Νίκου Μομφεράτου. Του Παναγιώτη Ρουσέτη. Του Δημήτρη Αγγελόπουλου. Του Αλέξανδρου Αθανασιάδη - Μποδοσάκη. Του Ουίλιαμ Νορντίν. Του Παύλου Μπακογιάννη. Του Ρόναλντ Στιούαρντ. Του Τσετίν Γιορκού. Του Μιχάλη Βρανόπουλου. Του Ομέρ Σιπαχίογλου. Του Κωστή Περατικού. Του Στίβεν Σόντερς.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Όμως η Δημοκρατία αμύνεται. Ανεκτική Δημοκρατία, «ναι», αδύναμη Δημοκρατία «όχι». Και η ανοχή σε όλους όσοι εξακολουθούν να δηλώνουν εχθροί της Δημοκρατίας και εργάζονται συστηματικά εις βάρος της πρέπει να είναι μηδενική. Στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των οικογενειών τους, οφείλουμε να φωνάξουμε δυνατά από κοινού ένα βροντερό «ΩΣ ΕΔΩ». 




Στάση εργασίας σήμερα στο μετρό



Σήμερα το πρωί Παρασκευή, και μέχρι τις 9 π.μ. δεν κυκλοφορούν οι συρμοί του μετρό λόγω στάσης εργασίας του σωματείου των ηλεκτροδηγών. 


Αυτός είναι ο 58χρονος που δολοφόνησε την 32χρονη Δώρα



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 58χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 7-11-2017 από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για ανθρωποκτονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στον προαύλιο χώρο νεκροταφείου.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πρόκειται για τον ΕΣΣΑΤΖΑΝΙΑΝ-ΣΟΡΟΠΙΔΗ Εμμανουήλ του Γρηγορίου και της Σταυρούλας, γεννηθέντα στις 3-1-1959 στη Νέα Ιωνία



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 9-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, της διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476227 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.