Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ο Ρουβίκωνας χαίρετε για τον δολοφόνο τρομοκράτη Κουφοντίνα




Μόνο σε ένα κράτος που κυβερνά μια επικίνδυνη ακροαριστερά όπως ο ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνουν τέτοιες αθλιότητες που αφήνουν άφωνη την κοινωνία.

Η ανάρτηση παρέμεινε δημοσιευμένη για μία περίπου ώρα και στη συνέχεια «κατέβηκε». 

Την ανάρτηση αποκάλυψαν σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά του Ρουβίκωνα τονίζοντας ότι χαρακτήριζαν ως αρχηγό τους τον Κουφοντίνα.

"Ανάσα λευτεριάς για τον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά από 15 χρόνια εγκλεισμού. Η άδεια – ενώ τη δικαιούταν – άργησε χρόνια. Άργησε, καθώς ο Κουφοντίνας δεν έδινε – δεν έδωσε – τη «δήλωση μετανοίας» που του ζητούσε το Καθεστώς. Δεν βγήκε να αποκηρύξει τη δράση του. Δεν είπε «έκανα λάθος». Δε λύγισε, παρόλο που δεν υπάρχει τίποτε πιο δελεαστικό για έναν αιχμάλωτο απ’ την – έστω στιγμιαία – απελευθέρωση του. Δεν εμφάνισε τις Ιδέες του σαν «σφάλματα του παρελθόντος». Δεν τις ξεφτίλισε. Έτσι τις κράτησε ζωντανές".




Μπακογιάννη : Είναι ύβρις αυτό που γίνεται



"Εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών που ονόμασε η κα. Κούρτοβικ ότι ασχημονούμε και μιλάμε, και παρεμβαίνουμε στη διαδικασία. Λοιπόν, εγώ ναι, παρεμβαίνω στη διαδικασία", δήλωσε οργισμένη η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας την άδεια, του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς και τις δηλώσεις ντροπής  της συνηγόρου του κα. Κούρτοβικ στις κάμερες.

Η Ντόρα Μπακογιάννη,τόνισε ότι: "Ξεκάθαρα λέω ότι είναι ύβρις αυτό το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή μπροστά μου. Διότι αν σεβόταν τον νόμο ο κ. Κουφοντίνας, τον οποίο επικαλείται σήμερα αυτός και η κυρία Κούρτοβικ, δεν θα έπαιρνε ένα 45άρι πιστόλι και θα αφαιρούσε τη ζωή ανθρώπων, πατεράδων, γιων, συντρόφων, ανθρώπων από τους φίλους τους".

"Ο κ. Κουφοντίνας έδωσε στον εαυτό του το δικαίωμα να είναι κριτής, δικαστής και εκτελεστής. Από πού ως που; Και εμείς ασχημονούμε; Εμείς, που σήμερα έχουμε βγει πράγματι από το πρωί και φωνάζουμε; Γιατί φωνάζουμε;", συμπλήρωσε με οργή και απογοήτευση η κα. Μπακογιάννη.




Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών 29χρονου ημεδαπού για αποπλάνηση ανηλίκου



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα την 1-11-2017 από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατηγορούμενος για αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο τέταρτο έτος της ηλικίας του, σε ασέλγεια υπό την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης της από πρόσωπο που παραδίδει μαθήματα στον ανήλικο, κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα και της αποπλάνησης παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας του.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:

ΒΟΥΤΥΡΙΤΣΑ Ιωάννη του Παναγιώτη και της Ερμιόνης, γεννηθέντα στις 6-11-1988 στο Μαρούσι Αττικής



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Κάλεσαν τον Ομπάμα ένορκο σε δίκη και εμφανίστηκε!



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάστηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο της γενέτειράς του Σικάγο αποκρινόμενος, όπως κάθε Αμερικανός πολίτης, στο αίτημα να υπηρετήσει ως ένορκος.

Ωστόσο ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ απαλλάχθηκε γρήγορα από το δικαστήριο, αφού αποκλείστηκε έναντι άλλων υποψηφίων, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Chicago Tribune.

Παρόλο που δεν θα είναι τελικά ένορκος, έστω και η σύντομη παρουσία του Ομπάμα στο δικαστήριο τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας. 




«Είναι φοβερός!», δήλωσε ένας υπάλληλος του δικαστηρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η Κέλι Μπούλικ, μια άλλη υποψήφια ένορκος δήλωσε ότι ένιωσε «σαν βούτυρο που λιώνει», όταν του έσφιξε το χέρι.

Ο Ομπάμα έφτασε με μια αυτοκινητοπομπή, συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές τους, ενώ έξω από το δικαστήριο τον ανέμεναν αρκετοί Αμερικανοί που ήθελαν να τους υπογράψει το βιβλίο του.

Πρώην καθηγητής νομικής, ο Ομπάμα ανέμενε όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες του που είχαν κληρωθεί για να δει αν θα τον επιλέξουν για ένορκο.

Ο Ομπάμα δεν είναι ο πρώτος

Δεν είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος που καλείται να συμμετάσχει σε σώμα ενόρκων. Ο προκάτοχός του Τζορτζ Ου. Μπους είχε κληθεί το 2015 στο Τέξας, όμως επίσης τελικά απαλλάχθηκε.


Πηγή : newsit.gr


«Μόνο στην Ελλάδα δεν αξιοποιούνται όλες οι παραγωγικές δυνατότητες»



Ανάπτυξη με αστερίσκους «βλέπει» τόσο για την Ευρωζώνη όσο και για την Ελλάδα το Γερμανικό Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στην ετήσια 460σέλιδη έκθεσή τους προς τη γερμανική κυβέρνηση.

Ανάπτυξη 2,0% θα παρουσιάσει η γερμανική οικονομία φέτος σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των πέντε γερμανών «Σοφών» και 2,2% το 2018. Ανάλογα υψηλοί είναι οι αριθμοί και για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη (2,3% και 2,1%).  Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας οι πέντε «Σοφοί» της γερμανικής οικονομίας εκτιμούν ότι φέτος το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,9% και το 2018 κατά 2,0 %, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι η ανεργία θα κυμανθεί φέτος στο 21,5% και την επόμενη χρονιά θα περιοριστεί περί το 20%.

Η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη οφείλεται σύμφωνα με την έρευνα κυρίως στη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ. Οι γερμανοί εμπειρογνώμονες συνιστούν όμως τον σταδιακό τερματισμό αυτής της πολιτικής, δηλαδή της αγοράς ομολόγων των κρατών μελών της Ευρωζώνης από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με την έρευνα μια από τις συνέπειες της οικονομικής ανόδου στην ευρωζώνη είναι η «αισθητή» μείωση των κενών εθνικής παραγωγής. Με άλλα λόγια, το πραγματικό ΑΕΠ κινείται στα ίδια επίπεδα με το δυνητικό.

Μοναδική εξαίρεση είναι η Ελλάδα όπου δεν αξιοποιούνται πλήρως οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Τα κενά εθνικής παραγωγής το 2017 θα κυμανθούν στο -7,6%.

Αναφερόμενη στην ανεργία στην Ελλάδα η έρευνα εκτιμά ότι θα μειωθεί από 23,6% πέρυσι στο 21,5% φέτος, ενώ το 2018 θα πέσει στο 20,0%. Οι νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα οφείλονται κυρίως στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα. Είναι όμως συζητήσιμο κατά πόσο θα συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία όταν άλλοι τουριστικοί προορισμοί στη Μεσόγειο επιστρέψουν στην πολιτική σταθερότητα.

Τέλος, η έκθεση διαπιστώνει έναν συσχετισμό ανάμεσα στο ποσοστό ανεργίας και την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Χώρες με υψηλή ανεργία όπως η Ελλάδα κατέβαλαν μεγαλύτερες προσπάθειες απ' ό,τι χώρες με χαμηλά ποσοστά.



Πηγή: Deutsche Welle, Καθημερινή


Συνελήφθη ο οδηγός του ΙΧ που πήγε παρασύρει αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ



Συνελήφθη χθες το βράδυ, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο οδηγός που προσπάθησε να παρασύρει με το ΙΧ αυτοκίνητό του αστυνομικούς της διμοιρίας που φρουρεί τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα. 

Πρόκειται για 35χρονο ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Το περιστατικό συνέβη στη 01.15, ξημερώματα Τετάρτης, δύο μέρες μετά την ένοπλη επίθεση εναντίον της ίδιας δύναμης, στο ίδιο ακριβώς σημείο, στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου.

Οι αστυνομικοί είδαν ξαφνικά ένα ΙΧ αυτοκίνητο να μπαίνει με μεγάλη ταχύτητα από την οδό Ανδρέα Μεταξά και με ελιγμούς να φτάνει στο φανάρι, όπου σταμάτησε. Οι αστυνομικοί της διμοιρίας πλησίασαν για να ελέγξουν τον άνδρα που οδηγούσε, αλλά αυτός έκανε πρώτα όπισθεν κι έπειτα μπροστά με ταχύτητα, προσπαθώντας να χτυπήσει τον έναν από τους αστυνομικούς. 

Στην συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει, αλλά ένας από τους αστυνομικους πυροβόλησε το λάστιχο το οχήματος, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί σε μικρή απόσταση, ο οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε, αλλά από τα στοιχεία που προέκυψαν εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το βράδυ στο σπίτι του.


Απύθμενο θράσος από τον γιο του Κουφοντίνα που απαντά στον Μητοστάκη



Θρασύτατη απάντηση έδωσε o γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα Έκτωρ Κουφοντίνας μέσα από τον προσωπικού του λογαριασμό του στο facebook, στον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς να έχει ίχνος ντροπής.

«Πέφτουν οι μάσκες λοιπόν. Βλέπουμε ποιοι παρενέβαιναν στη δικαιοσύνη που αρνιόταν το δικαίωμα στην άδεια εδώ και 8 χρόνια, παραβιάζοντας κατάφωρα και συστηματικά τον νόμο, ζητώντας επίμονα μια δήλωση αποκήρυξης, σήμερα δεν έγινε τίποτε άλλο από το πιο απλό και αυτονόητο: Εφαρμόστηκε ο νόμος. Ο ισχύον νόμος. Ο αστικός νόμος. Έστω και με καθυστέρηση 8 ετών. Το μόνο που είναι “αδιανόητο” κ. Μητσοτάκη είναι το θράσος σου. Μια λέξη μόνο: Siemens».

Απλά έχουν βρει την κατάλληλη κυβέρνηση και τα κάνουν δυστυχώς.


Ντόρα: «Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;»



«Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;» διερωτάται η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Δηλώνει άναυδη και καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση

«Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα. Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή. Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;» 



Τελεσίγραφο θεσμών για έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών



Τελεσίγραφο για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου απευθύνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι, παρά τα θετικά μηνύματα από την Αθήνα, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για την πρόοδο της αξιολόγησης και την αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το τέλος του έτους, τονίζουν ότι το θέμα των πλειστηριασμών και της ασφάλειας των συμβολαιογράφων μπορεί να δυναμιτίσει την αξιολόγηση. Οι πλειστηριασμοί πρέπει να ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου και να διεξαχθούν σε όλη τη χώρα αλλιώς η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί, ξεκαθάριζαν στην «Κ» αρμόδιοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών. Οι ίδιοι οι αξιωματούχοι τονίζουν πως αναμένουν να δουν τους πλειστηριασμούς «να συμβαίνουν σε όλες τις τράπεζες και σε όλη τη χώρα και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις», ενώ συγχρόνως επισημαίνουν ότι, «αν η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους, θα βρει τον τρόπο να το πετύχει. Αν θέλουν να σταματήσουν τη βία μπορούν να τη σταματήσουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υπό την απειλή να τεθεί σε κίνδυνο η αξιολόγηση, η κυβέρνηση που μέχρι σήμερα παρακολουθούσε απαθής τις εξελίξεις, επιδεικνύοντας ανοχή ακόμη και στα επεισόδια προπηλακισμών, φαίνεται να κάνει στροφή στο θέμα.

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι θα ληφθούν «όλα τα μέτρα, ώστε οι στρατηγικοί κακοπληρωτές να μην κρύβονται πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων». Είχε προηγηθεί ευρεία συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, κατά την οποία αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

• Η αυτεπάγγελτη δίωξη –και όχι η δίωξη κατ’ έγκληση όπως ισχύει σήμερα– όσων διαπράττουν το αδίκημα της απειλής ή της διατάραξης της οικιακής ειρήνης εις βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς και

• Η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Αρμόδιοι παράγοντες που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη παραπέμπουν στην εμπειρία των διοδίων, όταν θεσμοθετήθηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη όσων συμμετείχαν στο κίνημα «Δεν πληρώνω» για τον έλεγχο του φαινομένου που είχε πάρει ανάλογες διαστάσεις.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας του θέματος είναι ότι στη χθεσινή σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι πλειστηριασμοί για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Με δεδομένο, όπως είπε, ότι έχει προβλεφθεί «η προστασία της πρώτης κατοικίας έως τις 300.000 ευρώ εμπορικής αξίας, το να προστατεύουμε πλειστηριασμούς ακινήτων εμπορικής αξίας 500 χιλ. ή 1 εκατ. ευρώ δεν είναι υπερασπίσιμο και δεν έχει κοινωνικό χαρακτήρα». «Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πρέπει να πληρώσουν», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη «να ξεμπλοκάρει το τραπεζικό σύστημα και ενόψει των stress tests».

Σε δηλώσεις του στους Financial Times ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης, επισήμανε την επίπτωση που θα έχει η καθυστέρηση στη διενέργεια πλειστηριασμών τόσο στο ύψος των προβλέψεων που θα πρέπει να σχηματίσουν μελλοντικά οι τράπεζες, όσο και στη ρευστότητά τους, καθώς τα δάνεια αυτά θα παρέμεναν στα βιβλία τους. Μετά τις χθεσινές δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας τους, οι συμβολαιογράφοι θα κληθούν να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους ως προς την απόφασή τους να απέχουν από τους πλειστηριασμούς έως και τα τέλη Δεκεμβρίου. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να τεθούν υπό την κρίση της γενικής συνέλευσης που θα συγκληθεί τις προσεχείς ημέρες – ενδεχομένως σήμερα ή αύριο.

Ορόσημο σε κάθε περίπτωση αποτελεί η 29η Νοεμβρίου που θα πρέπει να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει νομοθετηθεί το αυστηρότερο πλαίσιο για την προστασία των συμβολαιογράφων που συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κάτι που προϋποθέτει την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα. Στόχος σύμφωνα με πληροφορίες –εφόσον προηγουμένως αποφασιστεί η αναστολή της αποχής από τους συμβολαιογράφους– είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα να τεθεί σε εφαρμογή, αλλά όχι σε πλήρη λειτουργία, δηλαδή με βάση το πρόγραμμα των τριών ημερών ανά εβδομάδα, κάτι που επίσης απαιτεί νομοθετική αλλαγή και σε κάθε περίπτωση συμφωνία με τους θεσμούς.



ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δασκάλα προέτρεψε 9χρονα να χαστουκίσουν συμμαθητή τους



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία σε βάρος δασκάλας του 6ου Δημοτικού σχολείου Αλίμου, η οποία κατηγορείται ότι έβαλε μικρά παιδιά να χαστουκίσουν συμμαθητή τους.

Το αδιανόητο αυτό -όπως καταγγέλεται- γεγονός έχει σαν αποτέλσμα οι γονείς να έχουν ξεκινήσει ήδη τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να διώξουν την δασκάλα από το σχολείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας 9χρονος μαθητής κατά τη διάρκεια του μαθήματος της μουσικής προσποιήθηκε ότι οδηγεί ένα αυτοκίνητο. Η δασκάλα εξοργίστηκε και αντέδρασε με τον εξής απαράδεκτο τρόπο. Ζήτησε από τους συμμαθητές του να διακόψουν το μάθημα τους και να αρχίσουν να τον χτυπούν.

Κάποια από τα μικρά παιδιά παρέμειναν στις θέσεις τους, όμως τα περισσότερα σηκώθηκαν και άρχισαν να χτυπούν τον συμμαθητή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δασκάλα είπε εκ των υστέρων στον διευθυντή του σχολείου ότι το περιστατικό συνέβη «πάνω στον θυμό της», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το γεγονός.

Οι γονείς του μαθητή έχουν καταθέσει μήνυση σε βάρος της δασκάλας, καθώς και έγγραφη αναφορά στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.




Κ.Χ.
Πηγή : in.gr


Το Ίδρυμα Νιάρχος φτιάχνει τρία νοσοκομεία και δωρίζει αεροσκάφη και ασθενοφόρα




Μετά το Κέντρο Πολιτισμού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προχωρά σε μία ζωτικής σημασίας δωρεά στον πολύπαθο χώρο της Υγείας 

«Στηρίζοντας την υγεία»: το μεγάλο πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 200εκατ. ευρώ στον ζωτικό χώρο της υγείας, με ανεγέρσεις δυο νέων Νοσοκομείων, μιας νοσηλευτικής σχολής, με ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με δημιουργία πτητικού στόλου για αεροδιακομιδές και ενίσχυση του ΕΚΑΒ με 143 ασθενοφόρα, παρουσιάστηκε σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Ανδρέα Δρακόπουλο και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κκ. Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.


Πρόκειται για την πιο σημαντική δωρεά στη χώρα μας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μετά από εκείνη που έγινε με το Κέντρο Πολιτισμού. Μια δωρεά, που όπως επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, υλοποιείται χάρη στον Σταύρο Νιάρχο. 

«Αν δεν υπήρχε ο θείος μου, Σταύρος Νιάρχος, δεν θα υπάρχει τίποτα από όλα αυτά σήμερα. Χάρη σε αυτόν μπορούμε να κάνουμε τις δράσεις μας και να σχεδιάζουμε τις ενέργειες μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρακόπουλος, προσθέτοντας επίσης πως ήταν σημαντική η συνεργασία του Ιδρύματος και με το υπουργείο Υγείας. Χαρακτήρισε δε τους κκ. Ξανθό και Πολάκη ως σημαντικούς συνεργάτες τους για τον σχεδιασμό των παρεμβάσεων στην υγεία.

Ανέγερση δύο νοσοκομείων - ανακαίνιση της νοσηλευτικής σχολής

Σύμφωνα με την αναλυτική παρουσίαση της δωρεάς, έχει  δρομολογηθεί η ανέγερση των δυο Νοσοκομείων και η ανακαίνιση της νοσηλευτικής σχολής στον "Ευαγγελισμό", τα οποία μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο κ. Δρακόπουλος θα φέρουν την αρχιτεκτονική σφραγίδα του Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, ο οποίος είναι ο δημιουργός και του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. 

«Θα είναι έργα πρωτοποριακά, με άξονα τον ασθενή, τους συγγενείς αλλά και το περιβάλλον στο όποιο θα ενταχθούν» είπε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος. Τα νοσοκομεία, στην Κομοτηνή και το Παιδιατρικό-Ογκολογικό στη Θεσσαλονίκη, θα είναι δυναμικότητας 250 κλινών. Το δε κτήριο των νοσηλευτών στον "Ευαγγελισμό"» επιλέχθηκε όπως εξήγησε κ. Δρακόπουλος επιλέχθηκε να ανακαινιστεί για να σηματοδοτήσει την προσφορά των νοσηλευτών καθώς το νοσοκομείο πρωτολειτούργησε από το σώμα των αδελφών νοσοκόμων.

«Μια εμβληματική δωρεά ανάλογη με το εμβληματικό κτήριο που φιλοξενούμαστε. Μια επένδυση στην υγεία, στην κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια της χώρας. Μια παρέμβαση αλληλεγγύης απέναντι στην κοινωνία και τις ανάγκες των ανθρώπων», χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός το πλέγμα δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο δημόσιο σύστημα Υγείας, προσθέτοντας πως η προοπτική της συνεργασίας με το Ίδρυμα είναι ιδιαίτερα ευοίωνη. 

«Μας εντυπωσίασε ο σεβασμός του Ιδρύματος  στην ιεράρχηση των αναγκών όπως έγινε από το υπουργείο»,  είπε και διευκρίνισε πως έγινε ανασχεδιασμός των δωρεών σύμφωνα με τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος Υγείας που εκτίμησε η ηγεσία της Αριστοτέλους.

«Υπάρχει ασυμμετρία ανάμεσα στις ανάγκες στο πεδίο της Υγείας και τους διαθέσιμους πόρους. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε συνέργειες και σχεδιασμό για την υλοποίηση δράσεων»,  κατέληξε ο κ. Ξανθός, στην ομιλία του μετά τον κ. Δρακόπουλο.

Απτή απόδειξη της αναζήτησης συνεργειών από πλευράς τους του υπουργείου Υγείας θεώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης τις δωρεές ύψους 200 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.  Ο κ. Πολακης έσπευσε βεβαίως να προσδώσει τον αναγκαίο... ταξικό χαρακτήρα και σε αυτή την εκδήλωση, αλλά και στην ίδια την πρωτοβουλία, λέγοντας πως "τέτοιες πρωτοβουλίες, δωρεές πρέπει να γίνονται από εκπροσώπους της αστικής τάξης" και πως «πρέπει όσοι κερδίζουν να επιστρέφουν χρήματα στη χώρα μας».

Αναφερόμενος στις επιμέρους δωρεές, ο κ. Πολάκης είπε για την ανέγερση του νοσοκομείου Κομοτηνής ότι αποφασίστηκε για εθνικούς λόγους, ενώ για το παιδιατρικό -ογκολογικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ότι καλύπτει ένα μεγάλο κενό στο σύστημα Υγείας.  Επίσης, αναφέρθηκε στην προμήθεια pet scan για τέσσερα νοσοκομεία της χώρας καθώς και ενός μηχανήματος για την παραγωγή του ράδιο φαρμάκου που σήμερα διατίθεται σε μονοπώλιο.

Επισκευάζονται τρία ελικόπτερα, αγοράζονται δύο αεροπλάνα διακομιδών

 Ο κ. Πολακης επικεντρώθηκε στις δωρεές των πτητικών μέσων, εξηγώντας πως «θα επισκευαστούν τα τρία ελικόπτερα που επειδή δεν είχαν σύμβαση συντήρησης είχαν ακινητοποιηθεί και θα αγοραστούν δυο αεροπλάνα διακομιδών που θα προσφέρουν τεράστια οικονομία κλίμακος σε σχέση με τις διακομιδές που γίνονται με τα C130. Η Πολεμική Αεροπορία θα συνεχίσει να τα κινεί. Έτσι φτιάχνουμε ένα δίκτυο πτητικό σε όλη τη χώρα με βάση στη Σύρο, τη Ρόδο, το Άκτιο, τα Μέγαρα, τη Χαλκιδική».

Ερωτηθείς ο κ. Ξανθός από πολίτη μέσω πλατφόρμα συζήτησης που άνοιξε διαδικτυακά, για το πώς και με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία που θα δωρηθούν από το Ίδρυμα, απάντησε πως τον ίδιο προβληματισμό είχε αρχικά και η διεύθυνση του Ιδρύματος, αλλά πλέον ο σχεδιασμός του υπουργείου και η σταδιακή κάλυψη των κενών δίνουν την κατάλληλη απάντηση. Επιχείρησε πάντως να δικαιολογηθεί γενικώς για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ λέγοντας πως «δίνουμε μάχη  τον  με τον χρόνο γιατί είναι δυσκίνητο το σύστημα της χώρας και μάχη με τις αντοχές των ανθρώπων».

Κλείνοντας, ο κ. Δρακόπουλος τόνισε πως «με δουλειά και επιμονή και διαφάνεια όλα γίνονται. Είναι απόδειξη η δράση του Ιδρύματος. Ας μην υποτιμούμε τους εαυτούς μας, το λέω ως Έλληνας όχι ως διευθυντής ούτε ιδρύματος».

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της νέας σειράς εκδηλώσεων του Ιδρύματος με τίτλο «Διάλογοι» 

Μέσα από τη σειρά εκδηλώσεων Διάλογοι, το ΙΣΝ σκοπεύει να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, ανθρώπους που με το έργο και τη δράση τους εμπνέουν και ευελπιστεί να ενθαρρύνει συζητήσεις γύρω από καίρια ζητήματα της ζωής σε όλο τον κόσμο. 

Οι Διάλογοι θα φωτίσουν πτυχές των κύριων θεματικών στις οποίες δραστηριοποιείται το ΙΣΝ: Τέχνη και Πολιτισμός, Παιδεία, Υγεία και Αθλητισμός και Κοινωνική Πρόνοια, ενώ θα διεξάγονται ζωντανά, σε χώρο προσβάσιμο από το κοινό, με προεγγραφή, αλλά θα είναι διαθέσιμοι και διαδικτυακά, live ή on demand, στο www.SNF.org.



Παναγιώτα Καρλατήρα
Πηγή : protothema.gr


Επίκαιρη Επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. προς τον ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένο



Ο Τομεάρχης  και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και οι βουλευτές του Κόμματος που μετέχουν στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κατέθεσαν σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο με θέμα «Πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία με διακρατική συμφωνία».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ


Προς:Τον Υπουργό  Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

Θέμα:«Πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία».

ΣΧΕΤ: α. Ερώτηση και ΑΚΕ 954/77//06-11-2017 Βουλή των Ελλήνων         β. Φ.900α/1390/15737/07-11-2017/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ.

κ. Υπουργέ,

  Με το (α) σχετικό έγγραφο μας, υποβάλλαμε με την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία Ερώτηση και ΑΚΕ με συγκεκριμένα ερωτήματα και αίτημα κατάθεσης συγκεκριμένων εγγράφων, σχετικά με την πώληση πυρομαχικών του Ελληνικού Στρατού και της Πολεμικής μας Αεροπορίας στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας (ΒΣΑ) . 

  Στην υπόψη ερώτηση μας απαντήσατε με το (β) σχετικό έγγραφο σας, από το οποίο προκύπτει η αποφυγή απάντησης σε καίρια ερωτήματα μας και η ελλιπής κατάθεση ορισμένων εκ των αιτηθέντων εγγράφων.

  Επιπλέον, μας γνωρίζετε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα του τύπου ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, βρίθουν ανακριβειών και εξυπηρετούν  σκοπούς πέραν της ενημέρωσης, δίχως να κατονομάζετε ποιοι είναι αυτοί οι σκοποί.

  Επισημαίνουμε, ότι η διαφάνεια στις δοσοληψίες των δημοσίων υπηρεσιών μας και ιδιαιτέρως των υπηρεσιών του «ευαίσθητου» Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι υποχρέωση της Δημόσιας Διοίκησης και ζητούμενο από τον Ελληνικό Λαό.

  Επειδή, η (β) σχετική απάντηση σας κρίνεται ως ελλιπής και επιπρόσθετα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας και έχουν προκύψει νέα, επί του θέματος, στοιχεία, μετατρέπουμε την (α) όμοια Ερώτηση μας σε Επίκαιρη Επερώτηση.  

Κατόπιν των παραπάνω, επερωτάται ο κ. Υπουργός, :

1. Την 13 Ιουν.2017, ενημερώθηκε η ΓΔΑΕΕ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από την Ελληνική Πρεσβεία στο Ριάντ (κος Ηλίας Κλουβάτος) ότι ο Διευθυντής Συμβάσεων και Συμφωνιών του Υπουργείου Άμυνας (ΥΠΑΜ) του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (ΒΣΑ) αγνοεί την δραστηριότητα του κ.Παπαδόπουλου και επιθυμεί οι όποιες συνομιλίες να γίνονται «GovernmenttoGovernment». Υπάρχει σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία που να επιβεβαιώνει τα ισχυριζόμενα του εν λόγω αξιωματικού;  

2. Γιατί δεν αξιολογήθηκε επαρκώς η ως άνω ενημέρωση της ΓΔΑΕΕ από την Ελληνική Πρεσβεία στο Ριάντ για άγνοια της δραστηριότητας του κ.Παπαδόπουλου από τους αρμόδιους παράγοντες το ΥΠΑΜ/ΒΣΑ, ώστε να ζητήσετε επίσημα από το ΥΠΑΜ/ΒΣΑ την επιβεβαίωση περί της νόμιμης εκπροσώπησης του κ.Παπαδόπουλου, πριν υπογραφεί η συμφωνία; 

3. Εφόσον υφίσταται η ενημέρωση της ΓΔΑΕΕ την 13 Ιουν.2017 ότι το ΥΠΑΜ/ΒΣΑ αγνοεί τον κ.Παπαδόπουλο, γιατί διατάξατε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΓΔΑΕΕ να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη το απόγευμα της ίδιας ημέρας, προκειμένου εσπευσμένα να υπογράψουν την σύμβαση μαζί του στο αεροδρόμιο της Μίκρας; Γιατί τόση βιασύνη για υπογραφή; Γιατί δεν υπεγράφη η συμφωνία στην έδρα της ΓΔΑΕΕ; Αληθεύει ότι οι αξιωματούχοι μετακινήθηκαν με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας από το Αεροδρόμιο της Ελευσίνας προς τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση; Μπορείτε να καταθέσετε το σχετικό Σχέδιο Πτήσης; 

4. Γνωρίζετε να μας ενημερώσετε για το ποια θεσμική αρχή του ΥΠΑΜ/ΒΣΑ είναι τελικά περισσότερο αρμόδια για την διαπίστευση πληρεξουσιότητας εκπροσώπησης στις διακρατικές συμφωνίες τους; Του Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Εξοπλισμού και Πυρομαχικών της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ του ΒΣΑ που εξουσιοδοτεί τον κ.Παπαδόπουλο ή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Συμβάσεων και Συμφωνιών του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ του ΒΣΑ που αγνοεί τον κ.Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο και ζητά «GovernmenttoGovernment» συνομιλίες μαζί τους με ταυτόχρονη επίσκεψη τους στην Ελλάδα; 

5. Γνωρίζετε το λόγο που το έγγραφο που δημοσιεύσατε ως αποδεικτικό της εξουσιοδότησης του κ. Βασίλείου Παπαδόπουλου, ενώ είχε ζητηθεί ο έλεγχος της εγκυρότητας του ήδη από τις 27/10/2016, φέρει επικύρωση ακριβούς φωτοαντιγραφού στις 07.11.2017, δηλαδή σε χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης; Συνηθίζετε να υπογράφετε συμβάσεις με τον κ. Παπαδόπουλο ή άλλους χωρίς να έχει προηγηθεί ο έλεγχος για το αν οι μεσάζοντες - εκπρόσωποι πράγματι λειτουργούν για κατ’ εντολή των αντισυμβαλλομένων μερών; Γνωρίζετε γιατί ο μεσάζοντας-εκπρόσωπος κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, δεν συνόδευσε την επίσημη αποστολή των αξιωματικών της Σαουδικής Αραβίας όταν επισκέφθηκαν για το σκοπό αυτό τη χώρα μας στις 29 και 30 Αυγούστου του 2017; 

6. Γιατί, προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα στην εκτέλεση της συμφωνίας, δεν ήλθατε σε απευθείας συνεννόηση με τον ομόλογο σας στο ΒΣΑ, προκειμένου να σας  προσδιορίσει αυτός τον αρμόδιο φορέα του ΥΠΑΜ/ΒΣΑ για να συνομιλήσετε-διαπραγματευτείτε και εκτελέσετε με επιτυχία την συμφωνία;

7. Όπως μας γνωρίσατε στην (β) σχετική απάντηση σας, η υπογραφείσα συμφωνία την 13 Ιουν.2017 δεν υλοποιήθηκε γιατί ο αντισυμβαλλόμενος κ.Παπαδόπουλος δεν άνοιξε, μέχρι σήμερα σε Τράπεζα, ανέγκλητη πίστωση (έπρεπε εντός 10ημέρου από την υπογραφή). Τι εξήγηση δίνετε για αυτό; Μετά την εξέλιξη αυτή συνεχίζει να ισχύει η συμφωνία και μέχρι πότε θα περιμένετε την κατάθεση της ανέγκλητης πίστωσης; Εφόσον ο κ.Παπαδόπουλος απεδείχθη ασυνεπής γιατί δεν αναλάβατε τις δέουσες ενέργειες προς το ΥΠΑΜ/ΒΣΑ; 

8. Έχετε δώσει ο ίδιος εντολή έγγραφη ή προφορική στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΓΔΑΕΕ, μεταξύ αυτών και ο Ταξίαρχος κ.Παπαδάκης, να δεχθούν και συνομιλήσουν με την επίσημη αντιπροσωπεία του ΥΠΑΜ/ΒΣΑ που επισκέφθηκε την Χώρα μας την 29 Αυγούστου 2017;  

9. Με δεδομένα, την γνώση και συμμετοχή των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΑ στην διαμόρφωση του προγράμματος της ως άνω επίσκεψης της επίσημης αντιπροσωπείας του ΥΠΑΜ/ΒΣΑ, ποιες ακριβώς ενέργειες του Ανώτατου Αξιωματικού του Στρατού Ξηράς και Ανώτερου Αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν πέραν των προβλεπομένων, οι οποίες παραβίασαν την αρχή της εμπιστευτικότητας στην διακρατική συμφωνία, παρά την ρητή σας εντολή; Η υπόψη ρητή εντολή σας είναι έγγραφη ή προφορική και ποιο το ακριβές της περιεχόμενο;

10. Την 30 Αυγούστου 2017, καλέσατε στο γραφείο σας και θέσατε ναι ή όχι τον Ανώτατο Αξιωματικό ης ΓΔΑΕΕ, παρουσία Ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΘΑ, σε διαθεσιμότητα διότι «ανήκει σε κύκλωμα που υπονομεύει την διακρατική συμφωνία με το ΒΣΑ» και διατάξατε την φρούρηση του στον προθάλαμο του γραφείου σας, όπου και παρέμεινε φρουρούμενος επί μισή ώρα; Εάν δεν είναι αυτή προσβλητική συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας τότε ποια είναι;

11. Δύνασθε να εγγυηθείτε την επίτευξη και εκτέλεση της διακρατικής συμφωνίας με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ; Επίσης δύνασθε να διαβεβαιώσετε ότι η αναγνώριση ή μη της εκπροσώπησης του κ.Παπαδόπουλου, από το ΥΠΑΜ/ΒΣΑ, δεν είναι η βασική αιτία μη υλοποίησης μέχρι σήμερα της εν λόγω διακρατικής συμφωνίας;

12. Τέλος, κ. Υπουργέ, γνωρίζετε γιατί ενώ η σύμβαση της 13ης Ιουνίου 2017 που συνάψατε με τον δήθεν εκπρόσωπο κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο για την πώληση 300.000 βλημάτων 105 mm, η  επίσημη αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας που επισκέφθηκε τη Χώρα μας στις 29.08.2017 δια του επικεφαλή της, ζήτησε την προμήθεια μόνο των 100.000 βλημάτων 105 mm που είχε εγκριθεί η άμεση χρηματοδότηση της;

Αθήνα, 08.05.2017


Οι Επερωτώντες Βουλευτές:


1. ΒασίλειοςΚικίλιας
2. Αναστάσιος Δημοσχάκης
3. Κωνσταντίνος Τσιάρας 
4. Σάββας Αναστασιάδης 
5. Άδωνις - Σπυρίδων Γεωργιάδης 
6. Αθανάσιος Δαβάκης
7. Αθανάσιος Καββαδάς
8. Σταύρος Καλαφάτης
9. ΣυμεώνΚεδίκογλου
10. ΙωάννηςΚεφαλογιάννης 
11. Γεώργιος Κουμουτσάκος
12. Κωνσταντίνος Τασούλας 
13. Ευάγγελος - Βασίλειος Μεϊμαράκης



Μητσοτάκης : Η επανεκκίνηση της οικονομίας θα έλθει μέσα από τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.



Σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 4ο προσυνέδριο στο Ηράκλειο Κρήτης

Η Ελλάδα που παράγει και εξάγει. Οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας

Η επανεκκίνηση της οικονομίας θα έλθει μέσα από τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.
Με τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων.
Με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς και μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις σε κλάδους με προστιθέμενη αξία.

Στόχοι:

Αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία ώστε αυτές να φτάσουν στο 20% του Α.Ε.Π.
Αύξηση των εξαγωγών σε επίπεδο μεγαλύτερο του 40% του Α.Ε.Π.
Επίτευξη ετήσιων ρυθμών ανάπτυξης στο 4% του Α.Ε.Π. και δημιουργία τουλάχιστον 120 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα κάθε χρόνο.

Οριζόντια δράση: Μείωση της φορολογίας 
Προωθούμε μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση:

Μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια.
Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στα 25.000 ευρώ. 
Μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον 2% για αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις άνω των 50 εργαζομένων.
Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών.
Φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία. 


Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το μέρισμα 2017
Το πλεόνασμα βασίζεται:

Στην εξοντωτική φορολόγηση των έντιμων και συνεπών Ελλήνων, όπως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης προκλητικά παραδέχεται.
Στη μη - χορήγηση εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων.
Σε μη καταβολή των υποχρεώσεων του Κράτους.

Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει πίσω στους πολίτες τουλάχιστον ένα μέρος από αυτό που τους έκλεψε.

Συγκεκριμένα προτείνουμε:

Να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους πλέον αδύναμους, τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ με ειδική πρόβλεψη  το επίδομα να είναι μεγαλύτερο για ανέργους που έχουν οικογένειες με παιδιά ή και μονογονεϊκές οικογένειες.

Να υπάρξει εντός του 2017 μείωση του ΕΝΦΙΑ με τρόπο ώστε αυτή να ευνοήσει πρωτίστως τους φτωχότερους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Ειδικότερα, προτείνουμε όσοι το 2017 πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μέχρι 500 ευρώ να έχουν μείωση 30%, όσοι καταβάλουν μέχρι 1.500 ευρώ να τους επιστραφεί το 20% και όσοι πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ να έχουν μείωση 10%.

Τέλος προτείνουμε να αποπληρωθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες, και ιδίως δε σε όσους το Κράτος οφείλει συντάξεις.

1. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο πλευρό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων   

Πρόγραμμα «Δεύτερη ευκαιρία»

Στόχος είναι η ελάφρυνση των υγιών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που πνίγονται από χρέη σε τράπεζες, εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία και αντιμετωπίζουν την απίστευτη γραφειοκρατία που επέλεξε ως λύση η Κυβέρνηση.

Πως θα το πετύχουμε; Σε δύο βήματα:

1. Οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη  με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες.

2.  Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Με άλλα λόγια, αν το ποσοστό διαγραφής των χρεών ενός οφειλέτη προς τράπεζες είναι Χ%, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι Χ% θα είναι και το ποσοστό διαγραφής των προσαυξήσεων και των προστίμων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Τι άλλα προτείνουμε:

Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο έως 10 ετών. 
Αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στα 25.000 ευρώ.
Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πόρους του ΕΣΠΑ.
                                
2. Βιομηχανία και Μεταποίηση: Η Ελλάδα που παράγει

Απλοποίηση αδειοδοτήσεων
Η βασική αλλαγή φιλοσοφίας είναι η αντιστροφή του βάρους της απόδειξης της συμμόρφωσης από τον ιδιώτη στο Κράτος.
Απόλυτος σεβασμός στην τήρηση των προθεσμιών.
Αν δεν τηρηθούν οι προθεσμίες, οι αδειοδοτικές αρμοδιότητες θα ασκούνται από μία και μόνη δημόσια αρχή σε επίπεδο υφυπουργού.
Mεταφορά ελεγκτικής αρμοδιότητας σε ιδιώτες (όπως συμβαίνει με ΚΤΕΟ).

Σύγχρονο χωροταξικό και πολεοδομικό πλαίσιο
Κάθε επένδυση θα προσδιορίζεται μόνο με βάση το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμά της.
Οι χρήσεις γης θα διαχωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: κατοικία, παραγωγικές δραστηριότητες, ειδικές χρήσεις, τουρισμός.

Προσιτό ενεργειακό κόστος
Περιορισμός του μεριδίου αγοράς της Δ.Ε.Η.
Είσοδος στρατηγικού επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ.
Επανεκκίνηση των έργων διασύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και των διαγωνισμών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Μεγαλύτερη αξιοποίηση του φυσικού αερίου και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας (βιομάζα, βιοαερίο, γεωθερμία).

3. Εξωστρέφεια: Η Ελλάδα δεν πάει πουθενά χωρίς εξαγωγές

Μετά από 3 χαμένα χρόνια πρέπει άμεσα να γίνει μία νέα αρχή με μια σειρά από πρωτοβουλίες:

Διεύρυνση του ωραρίου στα τελωνεία.
Ενοποίηση των επιμέρους δημοσίων δομών σε ένα ενιαίο φορέα.
Άμεση επιστροφή του Φ.Π.Α. στους εξαγωγείς.


4. Στήριξη της νέας και δυναμικής επιχειρηματικότητας

Ειδικά φορολογικά κίνητρα που θα κινητοποιήσουν ιδιωτικά κεφάλαια για την χρηματοδοτική υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Π.χ. φορολογική έκπτωση έως και 75% στο κεφάλαιο που επενδύεται και θέσπιση αφορολόγητου για τα κέρδη από πώληση μετοχών σε νεοφυείς επιχειρήσεις όπως συμβαίνει σε Κύπρο, Πορτογαλία και άλλες χώρες.
Παροχή κινήτρων σε business angels ώστε να επενδύουν σε ελληνικές startups.

5. Τουρισμός - Η Ελλάδα στην κορυφή των προορισμών

Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την τουριστική προβολή της χώρας με την επιλογή ενός brand στο οποίο θα επενδύσουμε για πολλά χρόνια.
Κατάργηση του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα.
Κίνητρα αύξησης  του συντελεστή δόμησης για τις τουριστικές επιχειρήσεις που αναβαθμίζουν ενεργειακά τις μονάδες.
Νέο φιλοεπενδυτικό χωροταξικό πλαίσιο, σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας.

6. Κράτος και οικονομία στον ψηφιακή κόσμο 

            Το σχέδιό μας έχει την ονομασία «Ψηφιακή Ομάδα ΔΕΛΤΑ: Και αφορά Δίκτυα, Δημόσιο, Δεξιότητες, Δεδομένα».

Ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελληνικής Οικονομίας και της Δημόσιας Διοίκησης.
Αξιοποίηση της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας προς όφελος του πολίτη με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου για ψηφιακές υπηρεσίες και τα πνευματικά δικαιώματα.
Ανάπτυξη και διαχείριση των δημόσιων ψηφιακών υποδομών, μέσα από συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα.
Άνοιγμα των δεδομένων του δημόσιου τομέα και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, για να δημιουργηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Δεσμευόμαστε επίσης για την αντιμετώπιση του Ψηφιακού χάσματος, στηρίζοντας όσους δεν έχουν πρόσβαση με:

Προγράμματα ψηφιακής επιμόρφωσης ανέργων μέσης ηλικίας.
Επιδοτούμενη πρόσβαση στο internet στα άτομα άνω των 65 ετών.
Άρση ψηφιακού αποκλεισµού ειδικών πληθυσμιακών οµάδων (ΑΜΕΑ).
Ενθάρρυνση να δημιουργηθεί σε κάθε Δήμο «σχολή» για τα ψηφιακά για όλους τους πολίτες.
Καθιέρωση μιας γραμμής βοήθειας για ζητήματα πρόσβασης στο internet εθνικής εμβέλειας.

Καλή Επιχειρηματικότητα

Επί Νέας Δημοκρατίας θα υπάρχουν επιβράβευση της συνέπειας και της τήρησης των νόμων, αλλά και αυστηρότατοι έλεγχοι των επιχειρηματιών που καταφεύγουν στη μαύρη εργασία.

Γι’ αυτό και εισάγουμε το λευκό μητρώο επιχειρήσεων, προσφέροντας κίνητρα με μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζομένους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις.

Αντιθέτως επιχειρηματίες που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία, έχουν απλήρωτους εργαζόμενους και τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους θα μας βρουν απέναντι και θα υπόκεινται αμέσως στις συνέπειες του νόμου.


Απίστευτο το πρώτο πιστόλι της 17Ν ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε άδεια δύο ημερών από τις φυλακές



Διήμερη άδεια ζήτησε και έλαβε από τις φυλακές ο τρομοκράτης και σκληρός κακοποιός Δημήτρης Κουφοντίνας, όπου εκτίει την ποινή του, καθώς είναι καταδικασμένος σε πολλές φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17Ν. 

Το ηγετικό στέλεχος της 17Ν Δ. Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες ως κορυφαίο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Σε μια συγκυρία κατά την οποία ο νόμος Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών αλλά και εν γένει τα θέματα ασφάλειας βρίσκονται στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης, η άδεια εξόδου προς τον Κουφοντίνα, που διατηρεί τακτική δημόσια παρουσία, αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο έντασης. 

Εντονη ήταν η αντίδραση του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος με σχόλιο που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στο Τwitter χαρακτήρισε «αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα». Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

«Αναυδη» δήλωσε χθες το βράδυ και η Ντόρα Μπακογιάννη (Action 24), σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν, «την ώρα που έχουμε 2.000 αποφυλακισμένους του νόμου Παρασκευόπουλου και την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, να συζητάμε ότι μπορεί να πάρει άδεια ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες», για τις οποίες, όπως σημείωσε, δεν έδειξε μεταμέλεια. «Πρώτη φορά ο εισαγγελέας που συμμετέχει σε αυτό το συμβούλιο αποφασίζει να δώσει άδεια στον Κουφοντίνα», προσέθεσε η κ. Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» το ότι ο εισαγγελέας δίνει άδεια «στο πιστόλι της 17Ν», ενώ ζήτησε επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του σε 9ήμερη άδεια λόγω εορτών, δραπέτευσε από τις φυλακές στις αρχές Ιανουαρίου 2014 (δεν έδωσε το «παρών» στο Α.Τ. Καλλικράτειας στη Χαλκιδική) ο επίσης καταδικασμένος για την τρομοκρατική δράση της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός. Ο Ξηρός συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές ένα χρόνο αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου 2015.