Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Απάντηση σε όλο αυτό που ζει ο ίδιος δίνει μέσω του facebook ο καθηγητής του Παντείου Άγγελος Συρίγος


Ο κ. Συρίγος αποφάσισε να απαντήσει για την κακουργηματική στοχοποίηση του από αντιεξουσιαστές, με μια ανάρτηση στο facebook:

Τί έγινε και φτάσαμε ως εδώ;

Μερικές φορές, ένα καθημερινό γεγονός φέρνει στην επιφάνεια πολύ σοβαρά πράγματα που υπάρχουν δίπλα μας αλλά δεν τα βλέπουμε (ή κάνουμε ότι τα αγνοούμε).

Μία τέτοια περίπτωση ήταν και το πλοίο «Αγία Ζώνη ΙΙ». Μέσα από το ναυάγιό του αναδείχθηκε το καθ’ όλα ανθηρό λαθρεμπόριο καυσίμων.

Έτσι έγινε και με την ιστορία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017 από μία φιλική παρατήρηση προς έναν άγνωστο νεαρό που έγραφε συνθήματα σε έναν φρεσκοβαμμένο τοίχο έξω από το Πάντειο.

Οι φίλοι του ενοχλήθηκαν που κάποιος επεσήμανε την καταστροφή του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Πανεπιστημίου.

Μου επιτέθηκαν με μανία, χωρίς να γνωρίζουν ποιος είμαι, μανία από την οποία με έσωσε η ακαριαία αντίδραση των παρισταμένων φοιτητών.

Το συμπτωματικό αυτό γεγονός έβγαλε στην επιφάνεια ένα απόστημα το μέγεθος του οποίου ακόμη δεν έχουμε διαπιστώσει:

– Η αστυνομία αδυνατούσε να διαχειρισθεί ένα γεγονός που δεν έγινε σε πανεπιστημιακό χώρο –όπου και το θρυλικό «άσυλο»- αλλά στον πεζόδρομο έξω από το Πάντειο. Έκτοτε απέχει από τα τεκταινόμενα είτε συμβαίνουν σε πανεπιστημιακό χώρο είτε σε δημοτική αίθουσα στα Γιάννενα.

– Όσοι ήσαν παρόντες στο δικαστήριο που ακολούθησε την αυτόφωρη σύλληψη του ενός εκ των δραστών, είδαν από την «ομάδα συμπαραστάσεως» στο δράστη, τη διάχυτη απειλή που βιώνουν οι δικαστές όταν δικάζουν τέτοιες υποθέσεις.

– Μία περιθωριακή ομάδα νεαρών, εντελώς άσχετη με την φοιτητική κοινότητα του Παντείου κάνει την επαναστατική της γυμναστική στο Πάντειο μία φορά την εβδομάδα. Φωνάζουν και γράφουν συνθήματα, απειλούν, προπηλακίζουν. Θέλουν να τρομοκρατήσουν. Το θετικό είναι ότι μπροστά στην ειρηνική αλλά σθεναρή αντίδραση των φοιτητών -που τους έχουν βαφτίσει «φυτά»- δεν τολμούν πλέον να μπουν στα αμφιθέατρα.

– Πλήθος αφισών έχει κολληθεί στους τοίχους με ονομαστικές αναφορές και στοχοποίηση και άλλων καθηγητών. Στα μέσα Απριλίου κυκλοφόρησε ένα έντυπο υπό τον τίτλο «τα οκτώ καθάρματα του Παντείου». Αφορούσε σε καθηγητές που για κάποιο λόγο «ενοχλούσαν».

Η τελευταία αφίσα με τη φωτογραφία μου και την ουσιαστική επικήρυξή μου δείχνει τα επικίνδυνα μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσουμε ως κοινωνία. Ασήμαντες μειοψηφίες που διέρχονται βίαια μέσα θέλουν να καθορίζουν τις απόψεις, την έκφραση της γνώμης, τον τρόπο ζωής, την ίδια την ελευθερία μας.

Αυτά, όμως, δεν έγιναν χθες. Εμείς τα εκκολάψαμε κι εμείς τα ανεχθήκαμε όταν ανδρώθηκαν. Σήμερα πλέον κυριαρχεί ο (εύλογος) φόβος του «πού να πάω να μπλέξω με τους αλήτες;».

Το θέμα πλέον δεν είναι μόνον η ελευθερία του λόγου στα Πανεπιστήμια. Το θέμα είναι τι κοινωνία θέλουμε.

Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας.







Θωρηκτό Αβέρωφ: Πλέει προς Θεσσαλονίκη - Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ



Σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» απέπλευσε από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα Φλοίσβου και πλέει για το λιμένα Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει έως τις αρχές Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Σκοπός του πλου είναι το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», το «Θωρηκτό της νίκης» να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το ένδοξο πλοίο το οποίο συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση της νεότερης ελληνικής ιστορίας χωρίς ουδέποτε να γνωρίσει την ήττα.

Στο πλαίσιο του κατάπλου και της παραμονής του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη, πέραν των εκδηλώσεων «ΒΟΤΣΕΙΑ 2017» και της καθιερωμένης συμμετοχής τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού στην παρέλαση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, προγραμματίζεται η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν, επίσκεψη Σχολείων και ξενάγηση επί του πλοίου, συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού σε συναυλίες στον προβλήτα ελλιμενισμού του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» και στο Βασιλικό Θέατρο, ιστιοπλοϊκούς αγώνες με συμμετοχή τοπικών ναυταθλητικών συλλόγων, έκθεση αφιερωμένη στο Ναύαρχο Βότση, ημερίδα με θέμα "Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος", και επίδειξη από Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε θαλάσσιο χώρο του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Θωρηκτό Αβέρωφ: H ιστορία πίσω από το ιστορικό πλοίο - ΦΩΤΟ

Κατά την τελική φάση του πλου του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη επιτρέπεται και παράλληλα ενθαρρύνεται η τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών ή Συλλόγων.

Σημειώνεται, ότι το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», θα πλεύσει για πρώτη φορά μακριά από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, μετά το 1945 όπου ολοκλήρωσε την ενεργό του υπηρεσία και το 1986 όπου μεθόρμισε από τον Πόρο, αρχικά στη Μαρίνα Ζέας και στη μετέπειτα σημερινή του θέση, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό.








Πηγή : onalert.gr


Αυτό είναι το Fake Taxi – Το ταξί των οργίων ήρθε στην Αθήνα



Τα βλέμματα των περαστικών και των κατοίκων της Κυψέλης έχει κλέψει τις τελευταίες ημέρες ένα ταξί που είναι σταθμευμένο στην οδό Λέσβου και είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για τις "κούρσες του σεξ"... Το Fake Taxi της ιστοσελίδας ταινιών πορνό, Pornhub, φαίνεται πως μετά το Άμστερνταμ, την Πράγα και το Μαϊάμι έφτασε και στην Αθήνα και, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, έκανε τις βόλτες του στους δρόμους της πρωτεύουσας "ψαρεύοντας" τους επίδοξους πρωταγωνιστές των σκηνών σεξ.

Το Fake Taxi αποτελεί ενα απο τα πλέον ελκυστικά σενάρια ερωτικών ταινιών με εκατομμύρια views στα μεγάλα σαιτ της παγκόσμιας βιομηχανίας του πορνό και εκατοντάδες σκηνές σεξ γυρισμένες στα πίσω καθίσματα των «ροζ» ταξί.

Το «ταξι του σεξ» εθεάθη σταθμευμένο στα στενά περιμετρικά της οδού Πατησίων πριν απο 20 ημέρες με τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν λόγο για μια αλλοδαπή καλλονή και το σύντροφό της να έχουν νοικιάσει δωμάτιο στη γειτονιά και τις νύχτες να ξεκινούν τις κούρσες του έρωτα…



«Απο την ημέρα που άρχισε να γίνεται γνωστό στα σαιτ και να ακούγεται, το ζευγάρι που το οδηγούσε εξαφανίστηκε. Φοβήθηκαν, μάλλον, με αυτούς που μάζευαν μέσα», λέει στο Newsit ένας κάτοικος της περιοχής, όπου είναι παρατημένο το γκρι ταξι με τις βρετανικές πινακίδες τις τελευταίες πέντε ημέρες, και καταγγέλλει πως είδε το «ταξι του σεξ» να «ψαρεύει» υποψήφιους πορνοστάρ στα στέκια των τοξικομανών και των αστέγων της Πατησίων.



Ωστόσο, οι περισσότεροι διασκεδάζουν με την παρουσία του διάσημου επισκέπτη στη γειτονιά τους και σπεύδουν να φωτογραφηθούν μπροστά απο το Fake Taxi την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια για τις σκηνές σεξ που έχουν γυριστεί στους δρόμους της Αθήνας. Στο παρμπρίζ του υπάρχει μια συσκευασία αυτοσχέδιου αλκοτεστ ενώ στα πίσω καθίσματα οι οδηγοί του έχουν αφήσει ένα κιβώτιο με ενεργειακά ποτά που ενδεχομένως έδωσαν τις απαραίτητες δυνάμεις στους Έλληνες, ερασιτέχνες πορνοστάρ…


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κ. ΣΤΑΜΟΥ
Πηγή : newsit.gr


Ποιος είναι ο «επαναστάτης» Καλφαγιάννης που έφαγε τον Τσακνή από την ΕΡΤ


Με αξιοπερίεργη... χρονοκαθυστέρηση υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής, επικαλούμενος ισορροπίες και καταστάσεις τις οποίες όχι μόνο γνώριζε (και πάντως όφειλε να γνωρίζει...) αλλά τις είχε ανεχθεί κιόλας στη διάρκεια της 2,5 ετών θητείας του στο καφκικό Ραδιομέγαρο.

Ο καταξιωμένος συνθέτης, στην ανακοίνωση της παραίτησής του, αλλά και σε δηλώσεις του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρει πως θεώρησε ότι μετά τη χθεσινή εκδήλωση (σ.σ.: επίσημη παρουσίαση του νέου ΔΣ της εταιρείας από τον υπουργό κ. Νίκο Παπά) υπήρξε νομιμοποίηση του «καλφαγιανισμού» στην ΕΡΤ, από την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει «αυτό ας γίνει χωρίς εμένα».

Για τους μη γνώστες των...  διαχρονικών άδυτων της ΕΡΤ, ο όρος «καλφαγιανισμός» που χρησιμοποίησε αναφέρεται στον σχεδόν... ισόβιο πρόεδρο της συνδικαλιστικής ΠΟΣΠΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη. Και στα όσα αυτός είπε κατά τη χθεσινή επίσημη τελετή, τα οποία, κατά τον κ. Τσακνή, «άφησαν αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά του...». Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ φέρεται να δηλώνει κατά την εκδήλωση ότι «πρέπει να υπάρξει ενοποίηση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου», καταγγέλλοντας ουσιαστικά ότι υπό αυτές τις συνθήκες την τελευταία διετία επικράτησε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ρουσφετολογία και εξυπηρέτηση ημετέρων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Διονύση Τσακνή

«Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, "τη εξαιρέσει εμού".
Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.
Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ»

Μια παλιά ιστορία

Νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, στη θέση του παραιτηθέντος Λάμπη Ταγματάρχη, τοποθετήθηκε τον Αύγουστο ο Βασίλης Κωστόπουλος. Και τότε ο κ. Τσακνής υπέβαλε την... πρώτη του παραίτηση, επειδή διαφωνούσε με την τοποθέτηση αυτή, καθώς πριν από 10 χρόνια οι δύο άνδρες είχαν βρεθεί στα δικαστήρια, με αφορμή την ΑΕΠΙ. Ο συνθέτης, ως μέλος της ΑΕΠΙ, είχε καταθέσει εναντίον του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Το ζήτημα της υπογραφής σύμβασης της ΕΡΤ με την ΑΕΠΙ είχε επανέλθει το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την Οικονομική Αστυνομία και ο νέος διευθύνων σύμβουλος είχε παγώσει τη διαδικασία.

Αν, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΕΡΤ ένιωθε ότι θα είχε προβλήματα η συνεργασία του με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, γιατί δεν επέμεινε στην αρχική του παραίτηση, αλλά την... κατάπιε και περίμενε την επίσημη τοποθέτησή του τρεις μήνες αργότερα για να... φουντώσει και να εξαπολύσει μύδρους κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ;

Οι παροικούντες στους διαδρόμους της ΕΡΤ λένε ότι είχε βρεθεί ένας «βελούδινος συμβιβασμός» ως προς τις αρμοδιότητες και ο πρόεδρος... καταπράυνε τις ενστάσεις του. Άλλωστε, και μετά την αναγγελία της τοποθέτησης Κωστόπουλου ο κ. Τσακνής είχε δώσει δείγματα συνεργασίας αλλά και «επαναστατικού» χαρακτήρα, όταν κατά τα αποκαλυπτήρια του «έργου» στην είσοδο της ΕΡΤ... εις μνήμην των «πεσόντων» στην περίοδο του «μαύρου»  που έστησε η ΠΟΣΠΕΡΤ, καθύβρισε («σκασμός, εσύ να σκάσεις επιτέλους!») τη Ραχήλ Μακρή, και μάλιστα παρουσία του κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη!

Προφανώς, λοιπόν, αυτό που κίνησε... ετεροχρονισμένα τις όποιες ενστάσεις του κ. Τσακνή ήταν τα όσα υπαινίχθηκε σε βάρος του ο κ. Καλφαγιάννης, και ιδίως το γεγονός ότι τόσο ο παριστάμενος υπουργός όσο και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον υπερασπίσθηκαν...

Ο... θεσμός Καλφαγιάννης!

Ο αρχισυνδικαλιστής της ΕΡΤ, ΠΑΣΟΚικής (και δη φανατικής...) προέλευσης, θεωρείται από πολιτικούς αλλά και εργαζόμενους στο ίδρυμα ότι είναι αυτός που στην ουσία κυβερνάει το «μαγαζί», επιβάλλει όρους και για  χρόνια (γιατί... οι κυβερνήσεις έρχονταν και παρέρχονταν, αλλά ο Καλφαγιάννης έμενε!) είχε πετύχει να επικρατεί ένας σκληρός συντεχνιασμός στην ΕΡΤ, στον οποίον αποδίδονται τα περισσότερα δεινά κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, που στο τέλος οδήγησαν (με απολύτως άκομψο με τρόπο...) στο κλείσιμο της ασύμφορης και χωρίς απήχηση ΕΡΤ.

Ο κ. Καλφαγιάννης είναι και η... ψυχή της ΕΡΤ open που εξέπεμπε επί «μαύρου». Η λειτουργία της οποίας επιχειρήθηκε να παραταθεί και αφού η κυβέρνηση ξανάνοιξε (όπως ξανάνοιξε...) την ΕΡΤ, μέχρι να γίνουν οι «διαπραγματεύσεις» για το μέλλον των παιδιών που «έπεσαν στον αγώνα», παρά την απόφαση να κλείσει, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη και φυλάκιση του Παναγιώτη Καλφαγιάννη -έστω και για μια νύχτα...

Έκτοτε, κατά τα... ειωθότα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ αποκατέστησε πλήρως τις σχέσεις του με την τρέχουσα εξουσία, οι απόψεις του εισακούονται και ενίοτε (κατά την εκτίμηση Τσακνή, τουλάχιστον...) αναλαμβάνει και ρόλους σπίλωσης, με τη «διακριτική» ανοχή της κυβερνητικής και κομματικής ηγεσίας.

Ο κ. Τσακνής θα έπρεπε, όταν δεχόταν να αναλάβει τα ηνία της ΕΡΤ, να ξέρει τι ακριβώς αναλαμβάνει και ποιοι είναι αυτοί που στην πραγματικότητα (και διαχρονικά, για να είμαστε ειλικρινείς) την κουμαντάρουν.

Γιατί ο «επαναστάτης» συνθέτης δεν μάθαινε από τους ίδιους του τους στίχους; Πιο διορατικός και «ελεύθερος» ήταν όταν έγραφε:

«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
ξεγράψτε με απ’ τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας

Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στον φόνο δεν θα μ’ έχετε».



Πηγή: iefimerida.gr 


Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: Φιάσκο το ηλεκτρονικό εισιτήριο – Σταματούν την έκδοσή του!


Με μια πρωτοφανή απόφαση η ΣΤΑ.ΣΥ ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου διακόπτει την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου! Έτσι από αύριο ηλεκτρονικό εισιτήριο τέλος!

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε την παύση της έκδοσης  ηλεκτρονικού εισιτηρίου από αύριο 5/10/2017 και μέχρι την επίλυση των προβλημάτων, ενώ θα συνεχιστεί κανονικά η έκδοση χάρτινου εισιτηρίου για  την εξυπηρέτηση των επιβατών και για να μην υπάρξει απώλεια εσόδων για την Εταιρεία».

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι το Σωματείο έθεσε, εγγράφως, πριν ακόμα ξεκινήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου το ζήτημα της έγκαιρης προετοιμασίας σε όλα τα επίπεδα.

Λένε ακόμα ότι στη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής καταγράφηκαν οι δυσλειτουργίες που προέκυπταν και περίμεναν ότι μετά τις  παρεμβάσεις τους θα διορθωθούν  οι αστοχίες.

Όμως, όπως λένε τα προβλήματα αντί να αντιμετωπισθούν διογκώθηκαν.

Και τονίζουν:

«Επειδή:

εδώ και ένα χρόνο παρά τις αλλεπάλληλες προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις μας, ζητώντας διάλογο και συνεννόηση, οι αρμόδιοι ( ΣΤΑ.ΣΥ ΟΑΣΑ) κωφεύουν γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα και τις λειτουργικές ιδιαιτερότητες και προτείναμε λύσεις ώστε να καταστεί το σύστημα λειτουργικό
ένα ακόμα σύστημα που έχει χρυσοπληρώσει ο Ελληνικός λαός κινδυνεύει να αχρηστευτεί και δεν θα λειτουργήσει με το «κόψιμο της κορδέλας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε την παύση της έκδοσης  ηλεκτρονικού εισιτηρίου από αύριο 5/10/2017 και μέχρι την επίλυση των προβλημάτων, ενώ θα συνεχιστεί κανονικά η έκδοση χάρτινου εισιτηρίου για  την εξυπηρέτηση των επιβατών και για να μην υπάρξει απώλεια εσόδων για την Εταιρεία».


Πηγή : newsit.gr


Βαρουφάκης: Η σύζυγός μου βιντεοσκοπούσε τηλεφωνικούς μου διαλόγους



Την σύζυγό του Δανάη Στράτου εμφανίζει ως «συνεργό» του στην καταγραφή των συνομιλιών του κατά την περίοδο που διαπραγματευόταν ως υπουργός Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με το εισαγωγικό κεφάλαιο «Περί πηγών και αναφορών» του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη Ανίκητοι Ηττημένοι, που αποτελεί την ελληνική έκδοση του βιβλίου Adults in the Room,  η κ. Στράτου βιντεοσκοπούσε τηλεφωνικούς διαλόγους που είχε ως υπουργός εκείνη την περίοδο.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «σ' ένα βιβλίο όπου τόσο πολλά εξαρτώνται από το 'τι είπε ποιος σε ποιον και πότε' κατέβαλα κάθε προσπάθεια να διασφαλίσω την ακρίβεια των αναφορών στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Για τον σκοπό αυτό κατέφυγα σε διαλόγους ηχογραφημένους με το κινητό μου (από τα Eurogroup και κάποιες επίσημες συναντήσεις εκτός Ελλάδας με τους δανειστές), σε τηλεφωνικούς διαλόγους μου τους οποίους βιντεοσκοπούσε η Δανάη Στράτου τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο σπίτι μας και σε χειρόγραφες σημειώσεις που κρατούσα τον καιρό εκείνο μετά από συνομιλίες, συσκέψεις κτλ».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αγγλική εκδοχή του βιβλίου, το όνομα της συζύγου του κ. Βαρουφάκη δεν υπάρχει πουθενά στο αντίστοιχο χωρίο που αναφέρεται στην καταγραφή των συνομιλιών του κατά την κρίσιμη εκείνη περίοδο.

Τέλος, ο κ Βαρούφακης διευκρινίζει πως: «οι φημισμένες μου ηχογραφήσεις αφορούν μόνον επίσημες συνομιλίες με εκπροσώπους των δανειστών εκτός Ελλάδας – ποτέ συνομιλίες με συντρόφους, συναδέλφους ή άλλους Έλληνες συνδιαμορφωτές των γεγονότων».



Πηγή : kathimerini.gr


Κατάληψη Ρουβίκωνα στην εφορία Ψυχικού


Τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν γύρω στις 07:30 στη ΔΟΥ Ψυχικού και πέταξαν φέιγ βολάν ενώ ανάρτησαν και ένα πανό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν προκληθεί κάποιες υλικές ζημιές και ότι έχουν γίνει 15 προσαγωγές με άγνωστη κατάληξη, αν και γνωρίζουμε όλοι οι Έλληνες τις εντολές που έχουν οι αστυνομικοί από τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την κυβέρνηση, με λίγα λόγια να τους πηγαίνουν με περιπολικά στα σπίτια τους.


Την ανικανότητα τους και τις ιδεοληψίες τους ο Φλαμπουράρης την ρίχνει στις Κασσάνδρες



Έχει καταντήσει γελοίο την ανικανότητα τους και τις ιδεοληψίες τους να τις ρίχνουν στους άλλους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ειδικά οι "στελεχάρες" του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φλαμπουράρης αντί να κάνει την δουλειά του με λίγη ικανότητα τόλμησε να πει ότι για μια ακόμη φορά οι “Κασσάνδρες” διαψεύστηκαν» για την επένδυση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. 

Ο κ. Φλαμπουράρης, δήλωσε σαν μην έχει συμβεί τίποτα ότι «η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει», τονίζοντας πως «το δρόμο άνοιξαν:

α) η προχθεσινή απόφαση της Επιτροπής Ενστάσεων ότι δεν αποτελούν δασική έκταση τα 37 στρέμματα και
β) η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με τον χαρακτηρισμό ως αρχαιολογικού χώρου ενός μικρού τμήματος μόλις 280 στρεμμάτων, επί συνόλου 6.500».

Τραγικοί!!!


Κυριάκος Μητοστάκης : Η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα είναι το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που στήθηκε ποτέ σε βάρος του ελληνικού λαού.



Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Η παρουσία σας αυτήν την ξεχωριστή μέρα με τιμά και με συγκινεί. Είμαστε απόψε όλοι εδώ στο Μενίδι, στο Δήμο Αχαρνών για να γιορτάσουμε μαζί την 43η επέτειο ίδρυσης της μεγάλης μας παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας. Δε θέλω να ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε ένα Kόμμα των πολλών, μια γνήσια λαϊκή παράταξη.

Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό φίλες και φίλοι. Απέναντι σ’ αυτούς που θέλουν να χωρίσουν ταξικά την κοινωνία εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας και λέμε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες: Ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα, γιατί αξίζουμε καλύτερα.

Όπως και σε όλη την ελληνική Επικράτεια, έτσι και εδώ στο Μενίδι δεν λείπουν τα προβλήματα. Δεν είμαι όμως εδώ σήμερα για να σας μιλήσω για τα προβλήματα, για την ανεργία, για τα μικρά εισοδήματα, για τον φόβο στις γειτονιές και στα σπίτια σας. Αυτά, άλλωστε, τα ξέρετε, τα ζείτε κάθε μέρα. Είμαι εδώ για να σας μιλήσω για τις λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Γιατί εμείς οι Έλληνες - το ξέρω ότι το αισθάνεστε και εσείς, το αισθάνονται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας - πραγματικά αξίζουμε καλύτερα. Και γιατί - πάνω από όλα - πρέπει να ξαναβρούμε την πίστη μας, όχι απλά στη χώρα μας, αλλά στους ίδιους τους εαυτούς μας. Για να ξαναζωντανέψουμε την Ελλάδα. Μια Ελλάδα στην οποία κανείς, μα κανείς, δεν επιτρέπεται να μένει στην άκρη.

Σαράντα τρία χρόνια μετά την ίδρυση της μεγάλης μας παράταξης και η φλόγα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει δυνατή. Μας φωτίζει το δρόμο της Ελευθερίας, το δρόμο της Δημοκρατίας. Συμβολίζει το ιστορικό μας παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα καθοδηγεί και το μέλλον μας. Σηματοδοτεί μια μεγάλη ιστορική διαδρομή. Αλλά μας θυμίζει, επίσης, ότι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία δεν έχει τελειώσει. Έχουμε υποχρέωση ως παράταξη να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο.

Θέλω να σας πω εδώ, από το Μενίδι, σε μια εντυπωσιακή – πραγματικά - ανοιχτή συγκέντρωση, πόσο περήφανος αισθάνομαι. Περήφανος που υπηρετώ μια παράταξη με τόσο σημαντική προσφορά στον τόπο. Και νοιώθω την μεγάλη ευθύνη, τη βαριά ευθύνη, όχι μόνο να τιμήσω το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα να εγγυηθώ και το μέλλον της. Και η πιο βαριά παρακαταθήκη που μας άφησε ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι να κοιτάζουμε μπροστά.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής - τον γνώρισα όταν ήμουν μικρό παιδάκι στο Παρίσι - ήταν ένας πολιτικός που ήξερε πάντα να ανοίγει νέους δρόμους. Έτσι ώστε να μπορούν να ανοίγουν συνέχεια νέα κεφάλαια για τη χώρα μας. Και αυτή είναι σήμερα η μεγάλη πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας, αυτό είναι το δικό μας χρέος. Το χρέος της δικής μας γενιάς. Να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει. Να κοιτάξουμε προς τα μπρος. Να πάμε μπροστά την Ελλάδα και τελικά να κάνουμε καλύτερη τη δική σας ζωή, τη ζωή των Ελλήνων.



Φίλες και φίλοι,

Σε κάθε ιστορική επέτειο η σκέψη μας γυρίζει στο παρελθόν, στις μεγάλες αυτές εικόνες που αποτυπώνονται για πάντα στη μνήμη μας και είναι χαραγμένες στη συλλογική συνείδηση του λαού μας. Είναι η εικόνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να γυρίζει ένα βράδυ Ιουλίου, να βγαίνει από το αεροπλάνο για να λυτρώσει ένα λαό από τα δεινά της επταετούς δικτατορίας. Η εικόνα του ιδρυτή της παράταξης μας ο οποίος γύρισε για να θεμελιώσει μία καλύτερη Δημοκρατία - την καλύτερη Δημοκρατία  που γνώρισε ποτέ ο τόπος - και για να βάλει επίσης τη χώρα μας  βαθιά στο κέντρο, στην καρδιά της Ευρώπης.

Είναι η εικόνα του Γεωργίου Ράλλη να ενσαρκώνει το ήθος και την ευπρέπεια, αρετές σπάνιες στην πολιτική, ιδίως σε δύσκολες και ταραγμένες εποχές. 

Είναι η εικόνα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να αντιμάχεται  στην σκληρή δεκαετία του ΄80 τα κύματα ενός λαϊκισμού χωρίς όρια. Να ξαναφέρνει τη Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση μιλώντας για οικονομική ελευθερία, για μεταρρυθμίσεις. Οι ιδέες του  σήμερα δικαιώνονται.

Είναι η εικόνα του Κώστα Καραμανλή που ηγείτο μία Ελλάδας που κέρδιζε και που διεκδίκησε τη θέση που της άξιζε  εντός και εκτός συνόρων.

Είναι η εικόνα του Αντώνη Σαμαρά, να καταθέτει με  όλη τη δύναμη της ψυχής του την προσπάθεια  να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Και να το πετυχαίνει απέναντι στην πολιτική ευτέλεια των αντιπάλων του.

Είναι οι εικόνες του μεγάλου  ευπατρίδη Ευάγγελου Αβέρωφ, του μαχητή Μιλτιάδη Έβερτ, του μεγάλου αγωνιστή της παράταξης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να μάχονται όλοι στην πρώτη γραμμή και να κρατούν τη Νέα Δημοκρατία όρθια και δυνατή  όχι μόνο στις καλές εποχές, αλλά και σε δύσκολες, σε αντίξοες συνθήκες.

 Και βέβαια, είναι και η μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, που έδωσε το αίμα του για τη Δημοκρατία και την εθνική συμφιλίωση. Χρωστάμε  όλοι μας, σε όλους, όσοι κράτησαν το τιμόνι της παράταξης, δείχνοντας ο καθένας την αξία του. Όπως χρωστάμε και στα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας  σε όλη τη χώρα.

Χρωστάμε ειδικά στις ΟΝΝΕΔίτισες και στους ΟΝΝΕΔίτες και στα παιδιά της Δ.Α.Π. που  συνεχίζουν να παλεύουν για τις προοδευτικές και φιλελεύθερες ιδέες στα Πανεπιστήμια και στα Τ.Ε.Ι. Χρωστάμε, όμως,  πάνω από όλα,  στους απλούς Nεοδημοκράτες, σε όλους εσάς. Χρωστάμε στους πολίτες που δεν έσπασαν πεζοδρόμια και βιτρίνες, που δεν ξέφυγαν ποτέ από τα όρια, που έμαθαν να ελπίζουν, να αγωνίζονται, να υπομένουν,  και να προσφέρουν στην πατρίδα τους.

Τους χρωστάμε, σας χρωστάμε, ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί σήμερα εσείς είστε η σπονδυλική στήλη αυτής  της παράταξης. Εσείς μας κρατήσατε όρθιους στις δύσκολες στιγμές όταν άλλα μεγάλα Κόμματα έφτασαν στα όρια της διάλυσης. Θέλω να γνωρίζετε φίλες και φίλοι, εσείς οι απλοί αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας, δεν θα προδώσουμε τα όνειρα σας. Θέλω, όμως, να ξέρετε και κάτι ακόμα: Η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι ανοιχτό Κόμμα. Ανοιχτό σε όλους όσοι θέλουν να έρθουν σε εμάς. Σε όλους όσοι θέλουν να μας συνδράμουν σε μια σκληρή και στεγνή εποχή, σε μια εποχή απόλυτης απαξίωσης της πολιτικής. Σε όλους όσοι θέλουν να είναι παρόντες σε ένα νέο μεγάλο ξεκίνημα.



Φίλες και φίλοι,

Η Νέα Δημοκρατία είναι η πρώτη, είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Επάνω μας ακουμπούν οι ελπίδες των Ελλήνων και αυτών που δεν μας στηρίζουν. Και στην μεγάλη παράταξή μας, στη Νέα Δημοκρατία, θα δοθεί σύντομα και πάλι η ευθύνη να χαράξει ξανά την ιστορία της πατρίδας μας. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η αποστολή μας. Είναι για μένα μεγάλη τιμή να υπηρετήσω μαζί σας αυτό τον αγώνα. Ξέρω ότι το ίδιο νιώθετε κι εσείς. Την μάχη αυτή θα την κερδίσουμε μαζί. Και μαζί θα γράψουμε μια νέα ιστορία για τη χώρα, μια νέα ιστορία για την πατρίδα μας.



Φίλες και φίλοι,

Η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα είναι το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που στήθηκε ποτέ σε βάρος του ελληνικού λαού. Όλοι θυμούνται τι υποσχέθηκαν και τι έκαναν. Ανέβηκαν στην εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις για το σκίσιμο των Μνημονίων και σήμερα τα υπογράφουν δύο - δύο. Θέλω να το υπενθυμίζουμε συνέχεια, γιατί έχει τη σημασία του, γιατί η αξιοπιστία στην πολιτική έχει σημασία. Υποσχέθηκαν ένα πακέτο παροχών 12 δις ευρώ και πήραν από την τσέπη σας 15 δις ευρώ. Υποσχέθηκαν ότι θα στηρίξουν τους πιο αδύναμους. Έφεραν τελικά, όμως, περισσότερη φτώχεια και αυτό το γνωρίζεται αγαπητέ Δήμαρχε, εδώ στις περιοχές της Δυτικής Αθήνας, που αντιμετωπίζεται τα περισσότερα προβλήματα.

Μίλησαν κάποιοι για διαφάνεια. Ήρθαν ως τιμητές της κάθαρσης και διαπλέκονται σε κάθε σκιά της δημόσιας ζωής. Μίλησαν για αξιοκρατία στο Δημόσιο και νομοθετούν μόνο για τα ρουσφέτια τους. Μίλησαν για πρόοδο αυτοί που δήθεν εκφράζουν την αριστερή προοδευτικότητα και γύρισαν την Παιδεία πίσω τριάντα χρόνια. Μίλησαν για Δημοκρατία. Μας είπαν ότι είναι κάθε λέξη του Συντάγματος, αλλά βλέπουμε, ταυτόχρονα, επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και την υλοποίηση ενός σχεδίου ελέγχου κάθε πτυχής της δημόσιας ζωής. Παρίσταναν, υποτίθεται, τους αποτελεσματικούς διαχειριστές και έδειξαν παροιμιώδη ανικανότητα στη διαχείριση κάθε κρίσης. Το παρακολουθήσαμε στις πυρκαγιές στα δάση της Αττικής, στα μολυσμένα νερά του Σαρωνικού. Το βλέπουμε και σήμερα ακόμα στα hot spots των προσφύγων και μεταναστών, τα οποία γεμίζουν με ανησυχητική ταχύτητα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το βλέπουμε φυσικά και στις επενδύσεις οι οποίες διαρκώς εξαγγέλλονται στα λόγια και συνεχώς βαλτώνουν, επειδή άλλα λένε και άλλα κάνουν.

Ανοίγω μια μικρή παρένθεση. Διάβαζα σήμερα μια ενδιαφέρουσα έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που τι λέει αυτή η έκθεση; Ότι αν συνεχίσουμε με τον τρέχοντα ρυθμό επενδύσεων, θα φτάσουμε στο επίπεδο των επενδύσεων που είχαμε το 2008. Πότε φίλες και φίλοι; Το 2033. Αυτή είναι η πορεία στην οποία μας έχει βάλει η σημερινή Κυβέρνηση.

Και βέβαια είναι οι ίδιοι, οι οποίοι μας είχαν «πιπιλήσει» τα αυτιά με το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Και είδαμε Υπουργούς τζογαδόρους να ξοδεύουν σε μετρητά, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, όσα μπορεί ένας απλός πολίτης να σηκώσει από Α.Τ.Μ. σε τρεις μήνες. Χωρίς λογοδοσία και χωρίς λογαριασμό. Και ο στρατός της συμπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μαζί, να τα δέχεται όλα αυτά, χωρίς ούτε μια διαμαρτυρία, μόνο και μόνο για να μην χάσουν την καρέκλα. Ποτέ, φίλες και φίλοι, στην Μεταπολίτευση η χώρα δεν είχε μία Κυβέρνηση τόσο πολιτικά και ηθικά απαξιωμένη. Ένα ολόκληρο αφήγημα που χτίστηκε με ψέματα με στη χειρότερη μορφή δημαγωγίας, έχει πλέον αποκαλυφθεί. Και όσοι πιστεύουν αφελώς ότι αυτοί που μας κυβερνούν έπαθαν και έμαθαν δεν έχουν καταλάβει. Με ψέματα ανέβηκαν και με ψέματα συνεχίζουν. Σας θυμίζω ότι μας έλεγαν, μέχρι και πριν από λίγο στη Βουλή, «κανένα νέο μέτρο». Είμαστε σήμερα πρωταθλητές στους φόρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποσχέθηκαν κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά για δείτε ποια είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας, περισσότερη εργασιακή ζούγκλα και ανεξέλεγκτες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας από ότι είχαμε πριν. Και όλα αυτά βέβαια την ώρα που το μεγάλο ψέμα, περί σκισίματος των Μνημονίων, το διαδέχεται ένα νέο μεγάλο ψέμα για την δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια.

Εδώ θέλω να σταθώ λίγο, φίλοι και φίλες. Μιλάνε κάποιοι για δήθεν καθαρή έξοδο. Ποιοι είναι αυτοί που το λένε αυτό; Αυτοί που έχουν ήδη υπογράψει μέτρα για πολλά χρόνια από τώρα. Αυτοί που ήδη έχουν συμφωνήσει, για το 19 και το 20, σε μειώσεις μισθών, σε μειώσεις συντάξεων, σε αυξήσεις φόρων και σε περικοπή κοινωνικών επιδομάτων μέσα στο 2018, δεν αναφέρομαι για το  τι θα γίνει στο 2019 και στο 2020. Είναι οι ίδιοι που έχουν δεσμεύσει την χώρα σε πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% για πολλά χρόνια μετά. Η σημερινή Κυβέρνηση, φίλες και φίλοι, περιφρονεί την κοινωνία, καταστρέφει τη χώρα. Δεν ξέρουν, δεν θέλουν και δεν μπορούν να πάνε την πατρίδα μπροστά. Ας κάνουν επιτέλους στην άκρη αυτό είναι το μήνυμα, σήμερα εδώ, από το Μενίδι, από την Δυτική Αττική.


Φίλες και φίλοι,

Είχα την ευκαιρία αυτούς τους 19 μήνες, που έχω την τιμή να ηγούμαι αυτής της μεγάλης παράταξης να γυρίσω ολόκληρη την Ελλάδα. Αύριο και μεθαύριο θα βρεθώ στις Σέρρες και στο Κιλκίς. Το έκανα γιατί ήθελα και θέλω να έρθω πρόσωπο με πρόσωπο με τους Έλληνες, ιδίως αυτούς που αισθάνονται ότι η φωνή τους δεν μπορεί να ακουστεί σήμερα. Γιατί την δική τους φωνή θέλω πάνω απ’ όλα να δυναμώσω. Τη φωνή όλων εκείνων που μου έκαναν την τιμή - σε αμέτρητες συζητήσεις μαζί τους - να μου πουν την προσωπική τους ιστορία, να μοιραστούν μαζί μου τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, αλλά  και τις οικογένειες που δεν αντέχουν τα συνεχόμενα βάρη. Τους επαγγελματίες - και ξέρω ότι έχουμε πολλούς ανάμεσά μας σήμερα - που έχουν γονατίσει από την υπερ – φορολόγηση, αλλά και από τις αυξημένες εισφορές. Για τη γενιά των 360 ευρώ η οποία είναι εδώ, δημιούργημα του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Είναι δημιούργημα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ανέβηκαν, σας θυμίζω, με υποσχέσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Συναντώ συχνά αυτούς τους νέους ανθρώπους που βλέπουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να παραβιάζονται και μια Κυβέρνηση να μην κάνει τίποτα γι’ αυτό. Και συναντώ, βέβαια, εργαζόμενους των 450, των 500 ευρώ, μερικής απασχόλησης. Θέλω να σας επαναλάβω - για άλλη μια φορά - ότι αυτοί οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ από το 2019 και μετά, για πρώτη φορά, θα πληρώσουν με απόφαση Αλέξη Τσίπρα, φόρο εισοδήματος.

Είμαστε εδώ, φίλες και φίλοι, για να σταθούμε στο πλευρό της κάθε οικογένειας που ζει στη σκιά και στο φόβο της εγκληματικότητας. Για να μπορεί κάθε παιδί να πηγαίνει στο σχολείο με ασφάλεια και κανείς γονιός να μην καρδιοχτυπά για το τι μπορεί να συμβεί. Για να μην ξαναζήσουμε τραγικά περιστατικά, όπως αυτά που ζήσατε εδώ στο Μενίδι  πριν από λίγους μήνες. Αλλά και για να μην ζουν μέσα στην αγωνία, ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Πρόσφατα, πριν από δύο μέρες, η Ελληνική Αστυνομία είχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, την απελευθέρωση του επιχειρηματία, του κυρίου Λεμπιδάκη. Θέλω να την συγχαρώ και δημόσια για αυτήν την μεγάλη επιτυχία και της αξίζει ένα θερμό χειροκρότημα. Αλλά αυτό που πέτυχε η αστυνομία στην Κρήτη μπορεί να το πετύχει παντού. Αρκεί ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τόσκας να αφήσουν την αστυνομία να κάνει επιτέλους τη δουλειά της. Να κάνει τη δουλειά της στα Εξάρχεια, αλλά να την κάνει εδώ και στο Μενίδι, στις περιοχές που θεωρούνται άβατα, στον Ασπρόπυργο, σε περιοχές στις οποίες οι άνθρωποι αισθάνονται πραγματικά απροστάτευτοι. Εδώ πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας, εδώ πρέπει να στελεχώσουμε τα αστυνομικά τμήματα, εδώ έχετε την μεγαλύτερη ανάγκη από ασφάλεια και εμείς την ασφάλεια του μέσου Έλληνα πολίτη - ειδικά του πιο αδύναμου -θα την εγγυηθούμε και στο ζήτημα αυτό δεν χωρούν εκπτώσεις. Προτεραιότητά μας δεν θα κουραστώ να το λέω - σας είπα στην αρχή ότι είμαστε μια μεγάλη λαϊκή παράταξη - είναι να στηρίξουμε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.  

Έγινε μεγάλη συζήτηση για την έννοια των κοινωνικών και των οικονομικών ανισοτήτων. Θα σας πω, για ακόμα μια φορά, ότι τις ανισότητες  δεν τις πολεμάς με λόγια, αλλά με πράξεις. Και τους πιο αδύναμους δεν τους στηρίζεις μόνο με ένα επίδομα, που μπορεί να κρατήσει λίγους μήνες, βγαλμένο μέσα από το στράγγισμα της πραγματικής οικονομίας, αλλά μέσα από μια υγιή βιώσιμη ανάπτυξη για όλους. Τους πιο αδύναμους τους στηρίζεις, πάνω από όλα, δημιουργώντας νέες δουλειές. Και μόνο οι νέες δουλειές που αποτελούν την κεντρική προτεραιότητα του προγράμματός μας απελευθερώνουν ανέργους και χαμηλόμισθους από τον εφιάλτη της ανεργίας και της απομόνωσης. Αυτό θα κάνουμε και αυτή είναι η μεγάλη μας προτεραιότητα. Ξέρουμε να το κάνουμε, ξέρουμε πως θα προσελκύσουμε μεγάλες και μικρές επενδύσεις και μπορούμε να πετύχουμε μια μεγάλη αναπτυξιακή έκρηξη τα επόμενα χρόνια για όλη την  Επικράτεια.

Κυρίως, όμως, εδώ για τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές, τις περιοχές με τα περισσότερα προβλήματα, της Δυτικής Αθήνας, ο στόχος μας πρέπει να είναι απλός και φιλόδοξος ταυτόχρονα. Μέσα στην επόμενη πενταετία πρέπει ο μέσος όρος της ανεργίας στην Ελλάδα να πέσει στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είναι φιλόδοξος, αλλά πρέπει να τον πετύχουμε. Και μπορούμε να το πετύχουμε. Και βέβαια, τα εισοδήματα δεν τα βελτιώνεις τάζοντας λεφτά που δεν υπάρχουν. Τα εισοδήματα σήμερα τα βελτιώνεις μειώνοντας τους φόρους. Και εμείς τους φόρους θα τους μειώσουμε. Ξεκινώντας από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 29% σε 20%, εντός μιας διετίας. Και για να το πετύχουμε αυτό θα συμμαζέψουμε το Κράτος. Γιατί όλοι ξέρουν ότι και σήμερα το Ελληνικό Κράτος χρειάζεται συμμάζεμα. Σοβαρό και σύγχρονο Κράτος, που σέβεται τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, δεν το φτιάχνεις μέσα από πελατειακές σχέσεις και γραφειοκρατικές εμμονές. Το φτιάχνεις με αξιολόγηση. Το φτιάχνεις με αξιοκρατία. Το φτιάχνεις με ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Το φτιάχνεις με ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε αυτήν την προσπάθεια, δεν είναι πελάτες. Είναι σύμμαχοι σε αυτό τον αγώνα. Κι αυτό θέλουμε. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά. Αλλά να αξιολογούνται και να αισθάνονται ότι όταν τα πηγαίνουνε καλά, όταν καταθέτουν το υστέρημα της προσωπικής τους προσπάθειας, θα υπάρχει κάποιος που θα αναγνωρίσει αυτήν την προσπάθεια, είτε του ατόμου, είτε της ομάδας και θα τους επιβραβεύσει. Συναντώ παντού, όπου πηγαίνω, σε δημόσιες υπηρεσίες, εξαιρετικά άξιους δημόσιους υπαλλήλους. Είχα πρόσφατα την εμπειρία να επισκεφτώ το Πρωτοδικείο της Αθήνας και είδα δημόσιους υπαλλήλους, δικαστικούς λειτουργούς, διοικητικούς υπαλλήλους, να δουλεύουν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αλλά το έκαναν με μεράκι, με προσπάθεια και με διάθεση εξυπηρέτησης του πολίτη. Αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι αξίζουν να αξιολογηθούν και ζητούν την αξιολόγηση. Αυτοί που δεν θέλουν την αξιολόγηση είναι αυτοί που λουφάρουν. Και αυτοί είναι η μειοψηφία. 

Ευκαιρίες  σήμερα δεν δημιουργείς  τάζοντας διορισμούς στο Δημόσιο. Ευκαιρίες δημιουργείς  φτιάχνοντας - πάνω από όλα - καλύτερα δημόσια σχολεία και Πανεπιστήμια για να έχουν όλα τα παιδιά περισσότερες προοπτικές εξέλιξης. Φτιάχνοντας καλές τεχνικές και επαγγελματικές  σχολές για όσους θέλουν πραγματικά  επαγγελματικά εφόδια. Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο και θα έχουμε την ευκαιρία να το αναπτύξουμε τους επόμενους μήνες σε πολύ μεγαλύτερο βάθος. Δίνω μεγάλη προσωπική έμφαση στα θέματα της Παιδείας και το κάνω όχι από συμβατική υποχρέωση γιατί ο κάθε υποψήφιος πρωθυπουργός πρέπει να μιλάει και για την Παιδεία,  αλλά γιατί θεωρώ  τη βελτίωση της Παιδείας αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση του Έθνους. Και η αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας θα παίξει κεντρικό ρόλο στο σχέδιο μας. Το σχέδιο μας  το οποίο θα προσφέρει δουλειές, ευκαιρίες, αλλά και σιγουριά και ασφάλεια σε όλους. Θα το ξεδιπλώσουμε, όπως σας είπα, τους επόμενους μήνες σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Ξεκινάμε  αυτήν την Κυριακή τον κύκλο των  Προσυνεδρίων μας, για να καταλήξουμε στα μέσα Δεκεμβρίου στο ενδέκατο Συνέδριο  του Κόμματος μας όπου θα επικυρωθούν οι αρχές και οι  άξονες του προγράμματός μας. Γιατί βλέπετε τις δεσμεύσεις μας εμείς τις τηρούμε. Είχα δεσμευθεί στο Τακτικό Συνέδριο ότι θα κάνουμε ένα Συνέδριο το χρόνο. Και το κάνουμε αυτό, γιατί το Συνέδριο είναι μία ευκαιρία να ανοίξουμε τις πόρτες μας, να δώσουμε βήμα και σε ανθρώπους έξω από τη Νέα Δημοκρατία να μας καταθέσουν τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους και να κάνουμε μία μεγάλη, μία γόνιμη σύνθεση ακούγοντας όλους όσοι θέλουν να εκφέρουν την άποψη τους. Θέλω να σας διαβεβαιώσω φίλες και φίλοι. Είμαστε έτοιμοι. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη. Έχουμε και το σχέδιο και τη βούληση και τους ανθρώπους για να προχωρήσουμε. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω, για άλλη μία φορά,  ότι δεν ζητάμε την ψήφο των πολιτών απλώς για να φύγει μια κακή και ηθικά απαξιωμένη Κυβέρνηση. Ζητάμε την θετική ψήφο των πολιτών για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει, όλα όσα χρειάζεται η χώρα μας.


Φίλες και φίλοι,

Το είπα και στην αρχή, είμαι  πολύ περήφανος  όπως πρέπει να αισθάνεστε όλοι περήφανοι για την μεγάλη μας παράταξη. Αλλά είμαι και ο τελευταίος που θα πω ότι δεν έχουμε κάνει και εμείς λάθη. Εμείς, όμως, μαθαίνουμε από τα λάθη τα δικά μας και των άλλων. Θέλουμε, όμως σήμερα, οι πολίτες να μας ακούσουν. Να μας ζυγίσουν, να ζυγίσουν αυτά τα οποία λέμε με όση αυστηρότητα θέλουν. Να συγκρίνουν αυτά τα οποία  λέμε εμείς, τις μετρημένες και κοστολογημένες δεσμεύσεις,  με τα ψέματα κάποιων  άλλων και θα  δουν τη διαφορά. Θα δουν από τη μία μια Κυβέρνηση αποτυχημένη και απαξιωμένη που κρατιέται με λάσπη, ψέματα και δικαιολογίες. Και από την άλλη θα δούνε  μία παράταξη ειλικρινή  που έχει συναίσθηση της πραγματικότητας, να αλλάζει και να βελτιώνεται. Μία παράταξη που δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Που  ανοίγεται σε νέες ιδέες πάντα όμως - και δεν θέλω να το ξεχνάτε αυτό - με σεβασμό  στην ιστορία μας,  με σεβασμό στις αξίες μας, με σεβασμό στις ιδέες μας. Θέλω να σας διαβάσω γιατί θεωρώ ότι είναι πάντα επίκαιρο αυτό το απόσπασμα από την ιδρυτική  διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας που δημοσιεύτηκε πριν ακριβώς από 43 χρόνια. Προσέξτε τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή  και διαπιστώστε και σήμερα πόσο επίκαιρα είναι: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με την λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Οι ρίζες μας στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές. Και οι αξίες μας πιο επίκαιρες από ποτέ. Ελευθερία, υγιής πατριωτισμός, αλληλεγγύη, αξιοκρατία. Πίστη στους Έλληνες. Πάνω απ’ όλα πίστη στη δημιουργική δύναμη του λαού μας.  Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία, με μπροστάρη την ΟΝΝΕΔ, με μπροστάρη τη νεολαία μας, αλλάζει, ανανεώνεται, εκσυγχρονίζεται. Όπως οφείλει να κάνει κάθε ζωντανός πολιτικός οργανισμός.

Στην επέτειο, λοιπόν, της ίδρυσης της μεγάλης φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας θέλω να απευθύνω ξανά ένα κάλεσμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες: Ελάτε μαζί μας. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την Ελλάδα. Δεν μας νοιάζει από ποιο πολιτικό χώρο έρχεστε. Δεν μας απασχολεί τι ψηφίσατε στο παρελθόν. Αρκεί να θέλετε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Να μοιράζεστε μαζί μας τις κοινές μας αξίες και τα κοινά μας οράματα. Η Νέα Δημοκρατία, θέλω να το ξαναπώ εδώ από το Μενίδι, είναι ένα ανοιχτό Κόμμα. Διχαστικά μηνύματα, περιφρόνηση των πολιτών για παλαιότερες επιλογές τους, λογικές ρεβανσισμού και αλαζονείας, δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ για να διχάζουμε. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες. Για να δικαιώσουμε την επιλογή τους. Θα βγάλουμε τη χώρα από το βάλτο της κρίσης και τη λάσπη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Θα φέρουμε δουλειές, ευκαιρίες και πάνω απ’ όλα ασφάλεια για τους πολίτες της. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και μπορούμε καλύτερα. Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί δυνατά. Πάμε όλοι μαζί να γράψουμε την δική μας ιστορία. Χρόνια πολλά στη μεγάλη μας παράταξη. Χρόνια πολλά στη Νέα Δημοκρατία και πάμε μπροστά δυνατά. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, σας ευχαριστώ για το θερμό χειροκρότημα, σας ευχαριστώ για το πάθος σας, σας ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό σας. Να είστε καλά. 


Απλήρωτοι οι εκδότες απο το 2016 σταματούν την διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων



Έχει να τους πληρώσει το κράτος από το 2016 και αποφάσισαν την αναστολή διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους αποφάσισε 

Ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ), εκφράζει την αδυναμία του να στηρίξει με ιδίους πόρους τη διανομή των βιβλίων και καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας δεν τους έχει ακόμα πληρώσει τιμολόγια που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015 – 2016.

Σε ανακοίνωση του ΣΕΕΒΙ αναφέρεται ότι η καθυστέρηση πληρωμών υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και κυρίως λογικής και «αυτό σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε υποστεί δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας».


Σημαντικά ευρήματα από την νέα ανασκαφή στο ναυάγιο των αντικυθήρων



Σημαντικά ευρήματα, όπως ένα χάλκινο τμήμα με πτυχώσεις ενδύματος, προερχόμενο από άγαλμα, και ένα χάλκινο δεξί χέρι, που σώζεται από τον ώμο μέχρι τα δάκτυλα, καθώς και άλλα που μένει να αποσαφηνιστούν, ανελκύστηκαν κατά τη φετινή υποβρύχια ανασκαφή στον χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, την οποία διεξήγαγε η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ). 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανελκύστηκε, επίσης, συσσωμάτωμα, που δημιουργήθηκε γύρω από κάποιο σιδερένιο αντικείμενο και το οποίο έχει πλήρως οξειδωθεί και έχει αφήσει το αποτύπωμά του. Στο ίδιο συσσωμάτωμα παρατηρήθηκαν εγκλωβισμένα φύλλα μολύβδου, όστρακα και κομμάτια ξύλου. Μέσα στο συσσωμάτωμα, όπως έδειξε η ραδιογραφία, υπάρχει και μία μεσόμφαλη μεταλλική φιάλη, το είδος μετάλλου της οποίας θα φανεί μετά την απελευθέρωσή της από τον επίπαγο.

Επίσης, εντοπίστηκαν «μία ορθογώνια, πρακτικώς ακέραιη πλάκα από πολύχρωμο ερυθρωπό μάρμαρο, από επίστεψη τράπεζας με περιχείλωμα στην κυρία όψη, διαστάσεων 68 εκ. x 35 εκ., πάχους 5 εκ, «μία ακόμα ενσφράγιστη λαβή αμφορέως, παρόμοια με δύο άλλες που είχαν βρεθεί στις παλαιότερες έρευνες, ενώ «αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσα στα χάλκινα ευρήματα συγκαταλέγεται δισκοειδές αντικείμενο, πολύ οξειδωμένο, με τέσσερις διάτρητες αποφύσεις, πάνω στο οποίο, όπως έδειξε η ραδιογραφία, υπάρχει παράσταση ζώου, πιθανόν βοοειδούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα αποτελεί ξύλινο τμήμα από το ίδιο το πλοίο (κέλυφος και νομείς), το οποίο συνδυαζόμενο με τα ευρήματα του φορτίου και το σημείο εντοπισμού του, διασαφηνίζει περαιτέρω την εικόνα του γεγονότος του ναυτικού ατυχήματος, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τις έμμεσες πληροφορίες από την ανέλκυση των σφουγγαράδων το 1900.

Επιπλέον, βρέθηκαν και άλλα μικροαντικείμενα, θραύσματα κεραμικής, καρφιά από το ίδιο το πλοίο, ελάσματα από την επιμολύβδωση του σκάφους, ενώ αντικείμενα που μαρτυρούν την παρουσία της ομάδας Cousteau - ΥΠΠΕ το 1976 σημάνθηκαν ή ανελκύστηκαν.

«Από την ανασκαφή προέρχονται και αδιάγνωστα, με την αρχική οπτική επισκόπηση, αντικείμενα, τα οποία θα μελετηθούν στη συνέχεια για την ταύτισή τους» σημειώνει το ΥΠΠΟΑ.

Η έρευνα διήρκησε από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, κάτω από ιδιαίτερα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Κατά τη φετινή έρευνα συνεχίστηκε η ανασκαφή στον θαλάσσιο χώρο, από τον οποίο προέρχονται τα σκελετικά κατάλοιπα της περυσινής αποστολής, καθώς και εξαρτήματα από το ίδιο το πλοίο.

«Ταυτόχρονα, η ανασκαφή επεκτάθηκε σε δύο ακόμα περιοχές, όπου εντοπίστηκαν κάτω από μεγάλους λίθινους όγκους, οι οποίοι κατέληξαν στον βυθό συνεπεία κάποιου ισχυρού σεισμικού γεγονότος, θραύσματα χαλκών και μαρμάρινων αγαλμάτων, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο μελλοντικής έρευνας» εξηγεί το υπουργείο Πολιτισμού.

Η έρευνα διενεργήθηκε, όπως πάντα, υπό τη διεύθυνση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, διά της προϊσταμένης της, Α. Σίμωσι, ενώ επιστημονικοί υπεύθυνοι και διεξάγοντες στο πεδίο είναι οι αρχαιολόγοι της ΕΕΑ, Θ. Θεοδούλου και Δ. Κουρκουμέλης. Με την ερευνητική ομάδα συνεργάζεται ο δρ. αρχαιολόγος-τεχνολόγος Μπρένταν Φόλεϊ από το Πανεπιστήμιο του Λουντ. 

Η έρευνα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και η χρηματοδότησή της έγινε από πόρους που εξασφάλισε ο κ. Φόλεϊ και διέθεσε διά μέσου του Πανεπιστημίου του Λουντ ή διά μέσου της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αργώ». 

Την έρευνα υποστήριξαν η ελβετική εταιρεία «Hublot», το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, το Swordspoint Foundation, η Autodesk, η ΟΤΕ-COSMOTE, και η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων. Όπως επισημαίνει το υπουργείο, «ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Δήμο Κυθήρων, ο οποίος παρέχει όλες τις δημοτικές υποδομές φιλοξενίας στα Αντικύθηρα, καθώς και στους κατοίκους των Αντικυθήρων.


Πηγή : tanea.gr


Νέα Δημοκρατία : Πρωτοφανής λαθροχειρία στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, με θύματα χιλιάδες δικαιούχους σύνταξης




Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, για τις αλχημείες της Κυβέρνησης στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και αλχημείες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τροποποίησε για ένατη φορά τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ 2017, με σκοπό να εμφανίσει εικονικά πλεονάσματα.

Θυσίασε, στον επικοινωνιακό τακτικισμό της, χιλιάδες δικαιούχους σύνταξης, παγώνοντας το δικαίωμά τους σε αυτή.

Με μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αλλοίωσε τον ήδη εγκεκριμένο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, αυξάνοντας τα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό και μειώνοντας τις δαπάνες που αφορούν την έκδοση νέων συντάξεων.

Συγκεκριμένα, το δήθεν πλεόνασμα που εμφάνισε ξαφνικά ο ΕΦΚΑ, διαμορφώθηκε:

Πρώτον, από την περαιτέρω αύξηση των εσόδων του από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 244.000.000 ευρώ, γεγονός, που επιβεβαιώνει την αστοχία του ΕΦΚΑ στα έσοδα.

Και δεύτερο, από τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 549.483.720 ευρώ, που προκύπτει αφενός από τις μειώσεις στις συντάξεις και αφετέρου από το πάγωμα της έκδοσης νέων συνταξιοδοτικών πράξεων.

Πρόκειται, για προφανή λαθροχειρία, που αποκαλύπτει ταυτόχρονα την αναλγησία της Κυβέρνησης σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων σύνταξης γήρατος, θανάτου και αναπηρίας, που περιμένουν εδώ και 3 χρόνια για να πληρωθούν τους κόπους μιας ζωής».


Μειώνεται κατά δυο χρόνια το όριο ηλικίας για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας - Ποιοι δικαιούνται μεγαλύτερης αναβολής



Τροπολογία με την οποία θα μειώνεται κατά δύο χρόνια, στα 33 από 35 που ισχύει σήμερα, το όριο ηλικίας για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας, προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ρυθμίζει θέματα σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Βίτσας προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας που θα δίνει το δικαίωμα περισσότερου χρόνου αναβολής στράτευσης και στους επιστήμονες που έχουν διακριθεί στη χώρα μας, εκτός από εκείνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό θα καταρτιστεί ένας κατάλογος ερευνητικών ιδρυμάτων, όπως είναι για παράδειγμα ο Δημόκριτος. «Τα παιδιά που δουλεύουν εκεί και πιθανώς η δουλειά τους να έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το να δουλεύει κάποιος στο Λονδίνο, να απολαμβάνουν την δυνατότητα μεγαλύτερης αναβολής στράτευσης», είπε για συμπληρώσει πως είναι κι αυτός ένας τρόπος να μπει ένα φρένο στο φαινόμενο του “brain drain”.

Με άλλη τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή θα απονέμεται τιμητικά επιπλέον βαθμός σε αξιωματικούς πολεμικής διαθεσιμότητας που έχουν αναπηρία 100%.



Πηγή : antenna.gr


Κοροϊδεύουν τον κόσμο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπερφορολόγηση και ανεργία στο 28,7% – «Κόλαφος» τα στοιχεία του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ



Διαβάζουμε με απογοήτευση στον Ελεύθερο Τύπο για την κοροϊδία που υφίσταται ο ελληνικός λαός από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι όλα πάνε καλά και θα βγούμε από τα μνημόνια 

Το ρεπορτάζ

Όνειρα θερινή νυκτός» μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τα όνειρα του πρωθυπουργού για έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, εάν συνυπολογίσει κανείς τα στοιχεία που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) ΓΣΕΕ.

«Η ελληνική οικονομία αναζητά μια ανοδική διέξοδο» τόνισε ο κ. Αργείτης, ωστόσο τα στοιχεία και τα σημερινά δεδομένα δεν υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια σταθερή διατηρήσιμη αναπτυξιακή δυναμική.

Ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου αμφισβήτησε τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του 2018 κατά 2,8%, ενώ μίλησε για «ψευδαισθήσεις, αυταπάτες και αστήριχτες εκτιμήσεις». Δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του 2018 σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτό θα σημάνει νέα μέτρα.

«Οι αμυδρές ενδείξεις για βελτίωση των δεδομένων δεν συνιστούν αλλαγή του οικονομικού κλίματος», πρόσθεσε και χαρακτήρισε ως «αστείο» τη λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος τόνισε ότι η οικονομία παραμένει στο κατώτατο σημείο πτώσης που βρέθηκε μετά το 2013 και δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν για την «έναρξη δυναμικής μεγένθυσής της». Η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης δεν μπορεί να δημιουργήσει αυτές τις προϋποθέσεις σημείωσε και πρόσθεσε: «τα υπάρχοντα πρωτογενή πλεονάσματα δεν είναι ούτε βιώσιμα ούτε διατηρήσιμα».

Εκτίμησε ότι η χώρα θα παραμείνει σε επιτροπεία και μετά το 2018 και πως η προληπτική γραμμή στήριξης θα δοθεί στη χώρα μόνο με την υπογραφή νέου μνημονίου. Χαρακτήρισε τέλος ως «μετέωρα» τα κυβερνητικά αφηγήματα για λύση του χρέους και έξοδο της χώρας από την επιτήρηση.

Τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης περιλαμβάνουν τα εξής:
1. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σημείο καμπής. Για δεύτερη φορά μετά το 2014 αναζητά διέξοδο από την εύθραυστη σταθεροποίησή της στο χαμηλό επίπεδο δραστηριότητας στο οποίο βρίσκεται μετά τη μεγάλη ύφεση της περιόδου 2010-2013.

2. Δεν παρατηρούνται οι μακροοικονομικοί και οι παραγωγικοί μετασχηματισμοί που θα δημιουργούσαν ουσιαστικές προϋποθέσεις μετάβασης της οικονομίας προς μια δυναμική και διατηρήσιμη ανάκαμψη.

3. Οι επενδύσεις έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο κατά 63% χαμηλότερο από αυτό του α’ τριμήνου του 2008, κάνοντας εμφανές το τεράστιο επενδυτικό κενό στο οποίο έχει περιέλθει η οικονομία. Υπολογίζεται ότι -με βάση τον μέσο ρυθμό αύξησης των επενδύσεων του 2016- ο όγκος των επενδύσεων θα φτάσει στο επίπεδο του α’ τριμήνου του 2008 το α’ τρίμηνο του 2033.

4. Η κατανάλωση έχει σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο χαμηλότερο κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο του α’ τριμήνου του 2008. Το επίπεδό της δεν θα είναι διατηρήσιμο δεδομένων των επικείμενων μέτρων λιτότητας και αν δεν υπάρξει ένα ισχυρό σοκ απασχόλησης και εισοδημάτων στην οικονομία.

5. Ο όγκος των εξαγωγών σε πραγματικούς όρους απέχει πολύ από το να καταστεί βασικός αναπτυξιακός μοχλός της οικονομίας.

6. Παρατηρούνται υψηλά ποσοστά υποαπασχόλησης, η οποία κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει σχεδόν τριπλασιαστεί (από 99 χιλιάδες εργαζομένους το 2008 σε 267 χιλιάδες το 2017), και των απογοητευμένων ανέργων, που επίσης υπερτριπλασιάζεται (από 37 χιλιάδες σε 109 χιλιάδες) την αντίστοιχη περίοδο.

7. Η σημαντική αύξηση των επισφαλών θέσεων εργασίας επηρεάζει τη μεταβολή των μισθών, καθώς ο μέσος μισθός των απασχολουμένων με μερική απασχόληση ήταν το 2016 397,67 ευρώ. Η εξέλιξη αυτή επιφέρει σοβαρές μακροοικονομικές επιπτώσεις, καθώς ουσιαστικά λειτουργεί ως κρυφός μηχανισμός λιτότητας.

8. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της EU-SILC για το 2015, το 34,7% των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση και το 42,13% των εργαζομένων με μερική απασχόληση λαμβάνουν μισθό χαμηλότερο του κατώτατου. Το γεγονός ότι ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων κινείται γύρω και κάτω από το όριο της φτώχειας είναι ένδειξη της εύθραυστης κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας.

Η εκτίμηση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ είναι ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αναζητά έναν δυναμικό μηχανισμό δημιουργίας εισοδημάτων και ροών ρευστότητας που θα ενεργοποιήσει διατηρήσιμες επεκτατικές τάσεις στον πραγματικό τομέα, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και θα βελτιώσει τη φερεγγυότητα και τη ρευστότητα του τραπεζικού και του δημόσιου τομέα της οικονομίας. Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι προϋπόθεση για την ουσιαστική έξοδο της χώρας από την κρίση χρέους και για τη δημιουργία βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων που θα την αποδεσμεύσουν από την επιτροπεία των δανειστών.


Δείτε εδώ την έκθεση αναλυτικά