Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ απέχει από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ




Στο ΘΕΜΑ και στο protothema.gr δεν τους δόθηκε ποτέ δυνατότητα να υποβάλουν ερώτηση τα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Από τότε που ήρθε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και έγινε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίνεται ο λόγος στο «ΘΕΜΑ» και στο protothema.gr, προκειμένου να υποβάλουν ερωτήσεις στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. 

Ετσι οι  δημοσιογράφοι του «Θέματος» αποφάσισαν να μην παραστούν στη φετινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού. Θα ήταν άκομψο εκ μέρους μας (προς τους άλλους συναδέλφους μας στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να ρωτήσουν) να επικαλεστούμε το μέγεθος και τις κυκλοφοριακές επιδόσεις του δικού μας Μέσου. Αλλά και... ντεκόρ σε συνεντεύξεις δεν συνηθίζουμε να είμαστε.

ΥΓ.: Περιττό να τονίσουμε ότι οι στήλες της εφημερίδας, το protothema.gr καθώς και τα μικρόφωνα του νέου μας ραδιοφώνου θα είναι πάντοτε διαθέσιμα για όλους. 




Μία στημένη συνέντευξη Τσίπρα ντροπή για την ενημέρωση



Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε στην συνέντευξη Τσίπρα στην ΔΕΘ γιατί απλά ήταν στημένη και ραμμένη στα μέτρα του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν έγινε καμία ερώτηση που να εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό και τα όσα περνάει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Δεν έγινε καμία ερώτηση στο γιατί τόσα ψέματα και γιατί εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό;

Ο ελληνικός λαός περίμενε να ξεμπροστιάσουν και να ταπεινώσουν τον Αλέξη Τσίπρα και όχι να ακούνε τον μονόλογο σανού του Αλέξη Τσίπρα!! 

Μόνο ο ΣΚΑΙ σεβόμενος τους τηλεθεατές του διέκοψε στο πρώτο τέταρτο την συνέντευξη Τσίπρα γιατί απλά ντράπηκε για αυτό που μεταδίδει.

Συνέντευξη ντροπής για την ενημέρωση του Ελληνικού λαού.


H κόπρος του... Αυγέα ! Εκτός από τα ψέματα ξεφτιλίζεται και για την αμορφωσιά του ο Τσίπρας :



Μετά την παραποίηση της ιστορίας με τον Οδυσσέα και τις Σειρήνες ήρθε η ώρα του Αυγεία να αλλάξει όνομα σε Αυγέα

Αυτοί που του τα γράφουν στο Μαξίμου πρέπει να ήταν μονίμως απόντες από τα μαθήματα ιστορίας, όπως και της γεωγραφίας και εκμεταλλεύονται ότι ο Τσίπρας ήταν μονίμως απών από όλα τα μαθήματα και δεν σκαμπάζει από τίποτα.

«Θα καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγέα», είπε ο κ. Τσίπρας υπονοώντας ότι και καλά η κυβέρνησή του θα πατάξει τη διαφθορά κάτι που δεν φαίνεται ούτε για πλάκα, ειδικά με αυτά έχουν σκάσει για ελλιπής ελέγχους στο λαθρεμπόριο καυσίμων και το σβήσιμο προστίμων λαθρεμπορίας τσιγάρων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως και για αυτά που ακούγονται σήμερα για το ΚΕΛΠΝΟ και τον Παύλο Πολάκη.
 
Η λάθος έκφραση «Θα καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγέα» ενώ το σωστό είναι «η κόπρος του Αυγεία» από τον μύθο του Ηρακλή έδειξε ακόμα μια φορά την έλλειψη γνώσεων στις στελεχάρες του Μαξίμου που γράφουν τις ομιλίες του απίστευτου Τσίπρα.

Φυσικά και η νέα ξεφτίλα δεν πέρασε απαρατήρητη από την Νέα Δημοκρατία και όσους λίγους  δεν έβλεπαν την Εθνική και τον άκουγαν για πλάκα.

Νέα Δημοκρατία : «'Αραγε ο κ. Τσίπρας έχει συνηθίσει να λέει ψέματα ακόμη και για τους ελληνικούς μύθους ή είναι τόσο άσχετος; Ή μήπως και τα δυο;».






Σημεία και τέρατα στο ΚΕΕΛΠΝΟ



Απιστία εκατομμυρίων ευρώ, απάτη, υπεξαιρέσεις εγγράφων, διασπάθιση χρήματος, αλλοιώσεις αποφάσεων διοικητικού συμβουλίου, «εξαφανίσεις» αρχειακού υλικού, τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και βιντεοσκοπήσεις είναι μόνο μερικά από τα απίστευτα που περιγράφει η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ που συνυπογράφεται από νομική σύμβουλο αλλά και από άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία κατατέθηκε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κατά του προέδρου του Οργανισμού Θ. Ρόζεμπεργκ και δύο συνεργατών-συμβούλων του (Ν. Χαμτζούδη, δικηγόρου, και Γιώργου Μαλαβάκη, οικονομολόγου).

Στη μηνυτήρια αναφορά, που αποκαλύπτει σήμερα η «Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στο ρεπορτάζ του Γιάννη Χρηστάκου, εκτός από την υπόθεση με την εταιρεία σεκιούριτι Τριπλ Ες, που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα τον Μάρτιο, εμφανίζεται ο Οργανισμός, με τις ευλογίες του πολιτικού του προϊσταμένου Π. Πολάκη, να πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και σε άλλη εταιρεία φύλαξης -και πάλι χωρίς σύμβαση-, ενώ το ίδιο συμβαίνει και για μια εταιρεία Πληροφορικής. Ολα αυτά, ενώ υπάρχει ήδη, εδώ και πολύ καιρό, δικαστική απόφαση -την οποία δεν εκτελεί ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Ρόζενμπεργκ- που επιβάλλει την απομάκρυνση από το ΚΕΕΛΠΝΟ της εταιρείας Τριπλ Ες, την αντικατάστασή της από την Ελληνική Αστυνομία, και μάλιστα με το σκεπτικό ότι η εταιρεία έχει ανεξέλεγκτη πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων.

Παρακολουθήσεις τηλεφώνων αλλά και βιντεοσκοπήσεις

Παράλληλα, τo ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωσε στην εταιρεία Πληροφορικής Epsilon Tele Data OE το ποσό των 800.000 ευρώ για την αναβάθμιση και τη συντήρηση των συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η εταιρεία αυτή, η τρίτη κατά σειρά, δεν έχει σύμβαση, και μάλιστα ο υπεύθυνος του γραφείου Πληροφορικής του Οργανισμού έχει σταματήσει να παραλαμβάνει το έργο που του παραδίδουν. Φαίνεται, όμως, ότι η εταιρεία παρέχει και άλλου είδους υπηρεσίες... Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έχουν παγιδευτεί όλα τα τηλέφωνα και οι υπολογιστές τους, και μάλιστα πρόσφατα έγινε συνακρόαση κλήσης δύο υπαλλήλων που ακουγόταν σε όλον τον όροφο! 


Πηγή: parapolitika.gr


Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων για την ομιλία Τσίπρα στην ΔΕΘ


Το Ποτάμι μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ έκανε την παρακάτω ανακοίνωση

«O κ.Τσίπρας επεχείρησε και σήμερα να δείξει ότι άλλαξε μυαλά»

«Πάει το χρέος, οι κακοί Ευρωπαίοι, τα κακά μνημόνια, οι επιχειρηματίες που πίνουν το αίμα του λαού. Ανακάλυψε τώρα ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση με επενδύσεις και ανάπτυξη. Από το Grexit να πάμε στο Grinvest, είπε. Μόνο που το Grexit είχε συνδεθεί με τον τυχοδιωκτισμό του που κόστισε στην Ελλάδα άλλο ένα μνημόνιο και παράταση της κρίσης, ενώ το Grinvest είναι γι΄αυτόν άλλο ένα σύνθημα. Όσοι έχουν επιχειρήσει να επενδύσουν στην Ελλάδα ξέρουν καλά τι ταλαιπωρία υφίστανται και πόσα εμπόδια βάζει διαρκώς η κυβέρνηση. Τι πόλεμο δέχονται από υπουργούς και βουλευτές. Η Ελλάδα μπορεί πράγματι να φύγει μπροστά. Κι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ανακαλύπτουν με καθυστέρηση δεκαετιών το σύγχρονο κόσμο».

Η Ένωση Κεντρώων για την ομιλία Τσίπρα στην ΔΕΘ

Ο κ. Τσίπρας στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ εμφανίστηκε αποκομμένος από την πραγματικότητα, έδειξε ότι πιστεύει, ότι μια κοινωνία οικονομικά νεκρή και ένας λαός εξοργισμένος και θυμωμένος, ονομάζονται κανονικότητα και Δικαιοσύνη, αναφέρει η Ένωση Κεντρώων και συνεχίζει
«Είπε ότι του χρόνου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και θα συζητάμε και θα κάνουμε σχέδια για το μέλλον της χώρας. Ελλάδα θα υπάρχει και του χρόνου, αλλά χωρίς τον κ. Τσίπρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ένωση Κεντρώων σιγοντάρει τον κ. Μητσοτάκη τον οποίο θεωρούμε εξίσου ανεπαρκή και επικίνδυνο. Αν θέλει ο κ. Τσίπρας, να δει τα λόγια του τι απήχηση έχουν να κάνει μια βόλτα χωρίς φρουρούς και σωματοφύλακες στην πλατεία Αριστοτέλους». 






Για όλα εκείνα τα βράδια που ήθελες να του/της στείλεις μήνυμα αλλά δεν το έκανες ποτέ!



Είναι και κάτι βράδια που κάτι σε τρώει μέσα σου. Νιώθεις πιο ευάλωτος/η και είσαι έτοιμος/η να στείλεις το κλασικό «Τι κάνεις;»…

Για κάποιους αυτά τα βράδια είναι τα βράδια που κάθονται και τα πίνουν με την παρέα τους. Σε άλλους πάλι η επιθυμία αυτή έρχεται όταν βλέπουν μία ταινία ή ακούν ένα τραγούδι ή όταν, πάλι, θυμηθούν ένα περιστατικό με αυτό το άτομο στο οποίο θέλουν να στείλουν μήνυμα. 

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι κανείς ποτέ δεν τολμά. Δεν τολμά να στείλει ένα «Τι νέα;» ή ακόμη περισσότερο ένα «Σε σκέφτομαι» και ένα «Μου λείπεις». 

«Και αν με απορρίψει;», «αν τελικά τα πράγματα δεν έχουν την κατάληξη που θέλω εγώ;», αυτά  είναι μερικά από τα ερωτήματα που βομβαρδίζουν την σκέψη σου και δε σε αφήνουν να ρισκάρεις για αυτό που ποθείς. 

Ναι, μπορεί να σε απορρίψει και να μην σου απαντήσει καν στο μήνυμα που του/της έστειλες αλλά αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να ανταποκριθεί; Δεν είναι κρίμα να μένεις στη δειλία και την σιγουριά σου απλά και μόνο για μην πληγώσεις τον εγωισμό σου; 

Αν όμως όλα πάνε όπως τα θες και τελικά καταφέρεις να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματα σου και να βρεις ανταπόκριση, τότε η χαρά και η συναισθηματική ικανοποίηση που θα νιώσεις δε θα συγκρίνονται με τίποτα άλλο. 

Ο άνθρωπος που αγαπάς, που σου λείπει ή που μπορεί να μην ήταν και ποτέ «δικός σου», τώρα βρίσκεται πίσω από μία οθόνη και απαντάει στα δικά σου μηνύματα. Νιώθει και εκείνος/η όπως και εσύ και θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα και ίσως να ξεκινήσει κάτι πιο σταθερό και μόνιμο μαζί σου, κάτι που μπορεί να μην σου περνάει καν από το μυαλό. 

Τόλμησε το, λοιπόν! Στείλε μία φορά σε μήνυμα τι πραγματικά σκέφτεσαι και ίσως τα πράγματα εξελιχθούν πολύ καλύτερα από αυτό που περίμενες. Και αν τελικά φας «άκυρο», τουλάχιστον θα ξέρεις ότι προσπάθησες για κάτι που ήθελες πραγματικά και δε το άφησες να μείνει στο ντουλάπι με τα «απωθημένα» σου! 


Αθανασία Βιδάλη
Πηγή : klik.gr





Η Ίρμα στράγγιξε τον ωκεανό στις Μπαχάμες



Το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα είναι καταστροφικό και οι αρχές των ΗΠΑ κάνουν δραματικές εκκλήσεις για να προστατεύσουν τα σχεδόν 6 εκατ. πολίτες που απειλούνται από το πέρασμά του.

Η εικόνα ωστόσο που αντίκρισαν οι κάτοικοι μιας περιοχής στις Μπαχάμες, απ' όπου πέρασε τις προηγούμενες ημέρες, δεν έχει προηγούμενο. Ο τυφώνας Ίρμα, που όταν πέρασε από το τροπικό νησιωτικό σύμπλεγμα κυριολεκτικά στράγγιξε τον ωκεανό, αφήνοντας πίσω του την... άμμο και τα φύκια.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι στο Λονγκ Άιλαντ στις Μπαχάμες, αντίκρισαν το μοναδικό αυτό θέαμα και το κατέγραψαν στην κάμερα. Το θέαμα προκαλεί δέος.



Πηγή : newsbeast.gr


Τέσσερεις ολόκληρες ώρες οι αντιεξουσιαστές προσπαθούσαν να κάψουν αστυνομικούς



Από τις 23:00 χθες το βράδυ έως τις 3:00 τα ξημερώματα, αντιεξουσιαστές έκαναν αλλεπάλληλες απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ.

Οι επιθέσεις άρχισαν με πρώτα θύματα τους άντρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβολή της οδού Πατησίων με την Τοσίτσα, αφού δεν κατάφεραν να κάψουν κανένα αστυνομικό, 1:00 πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στην οδό Σολωμού και εκεί δεν κατάφεραν να τραυματίσουν η να σκοτώσουν αστυνομικούς και έκαναν νέα επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ η οποία βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Ευτυχώς και πάλι δεν υπήρχαν τραυματισμοί και έγιναν τέσσερις προσαγωγές αλλά όχι συλλήψεις για τα σοβαρά κακουργήματα που διαπράττουν οι αντιεξουσιαστές κάθε βράδυ στο κέντρο της Αθήνας με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου δημόσιας τάξης.




Αναδρομικές εισφορές σε ένα εκατομμύριο ασφαλισμένους



Τριπλό λογαριασμό αναδρομικών εισφορών στέλνει ο ΕΦΚΑ σε περισσότερους από 1 εκατ. ασφαλισμένους, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν χρωστούμενα ακόμη και από το 2012 στους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Ο «τυφώνας» των αναδρομικών εισφορών «χτυπά» αγρότες, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι, πέραν των επιβαρύνσεων που θα κληθούν να επωμιστούν λόγω των εισφορών του παρελθόντος, θα βρεθούν προ εκπλήξεων όταν θα γίνει ο συμψηφισμός των εισφορών του 2017 με βάση το εισόδημα του 2016, που είναι κατά κανόνα χαμηλότερο από του 2015.

Σε αυτή τη διαδικασία, όσοι περιμένουν να πάρουν πίσω εισφορές που κατέβαλαν μέσα στο έτος επειδή είχαν υπολογιστεί με το εισόδημα του 2015 θα διαπιστώσουν ότι πρώτα θα γίνει ο συμψηφισμός των ποσών επιστροφής εισφορών με τις τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έως το 2016 αλλά και με τις τρέχουσες του 2017 που δεν κατεβλήθησαν και στη συνέχεια, αν υπάρξει πιστωτικό υπόλοιπο, θα μπορεί να επιστραφεί ή να παραμείνει στην ασφαλιστική καρτέλα των προσώπων αυτών το πιστωτικό υπόλοιπο για τυχόν συμψηφισμό με τις μελλοντικές τους εισφορές.

Τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο λήγουν οι διαδοχικές παρατάσεις που έδωσε ο ΕΦΚΑ στους αγρότες και τους επιστήμονες για να καταβάλουν οφειλόμενες εισφορές προηγουμένων ετών. Ο λογαριασμός αυτός έρχεται μαζεμένος και εκτοξεύει το σύνολο των εισφορών που θα πρέπει να καταβάλουν. Νέα παράταση δεν φαίνεται ότι είναι εφικτή, γιατί από αυτές τις εισφορές ο ΕΦΚΑ περιμένει να κλείσει τις τρύπες των ελλειμμάτων του 2017.

Τον τριπλό λογαριασμό των αναδρομικών εισφορών καλούνται να πληρώσουν:

1. Οι 650.000 αγρότες καλούνται να πληρώσουν έως τον Νοέμβριο, που λήγει η προθεσμία, την εισφορά του β’ εξαμήνου του 2016, εκτός από τις τρέχουσες μηνιαίες εισφορές του 2017. Ο λογαριασμός των αναδρομικών εισφορών β’ εξαμήνου 2016 ξεκινά από τα 535 ευρώ και φτάνει στα 1.163 ευρώ, επάνω στα ποσά αυτά έρχονται να προστεθούν και οι τρέχουσες εισφορές του 2017 που είναι βάσει εισοδήματος. Αγρότης που έως το 2016 ασφαλιζόταν στην πρώτη κατηγορία του ΟΓΑ και πληρώνει την ελάχιστη εισφορά του 2017, δηλαδή 88 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει τώρα, μαζί με τα 535 ευρώ της παλιάς εισφοράς, το ποσό των 623 ευρώ. Αγρότης που ήταν στην έβδομη κατηγορία του ΟΓΑ έως το 2016 και δίνει τώρα την ελάχιστη μηνιαία εισφορά των 88 ευρώ για το 2017 θα έχει να καταβάλει έως τον Νοέμβριο και τα 1.163 ευρώ της εισφοράς β’ εξαμήνου του 2016. Ο λογαριασμός δηλαδή θα έρθει στα 1.251 ευρώ για μία φορά λόγω της αναδρομικής πληρωμής.

2. Πάνω από 250.000 φαρμακοποιοί, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές πρόκειται να πάρουν εντός του Οκτωβρίου τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ με τις αναδρομικές εισφορές για τους κλάδους επικούρησης και εφάπαξ. Οι εισφορές χρεώνονται από 1/1/2017 με ποσοστά 7% για την επικουρική ασφάλιση και 4% για το εφάπαξ επί του δηλωθέντος εισοδήματος του 2015. Μηχανικοί και δικηγόροι έχουν και τις δύο εισφορές, δηλαδή θα τους έρθει ραβασάκι με αναδρομική εισφορά 11%, ενώ οι φαρμακοποιοί και γιατροί έχουν μόνον το 4% για το εφάπαξ. Οι αναδρομικές επιβαρύνσεις ανεβάζουν την ελάχιστη εισφορά από 1/1/2017 στα 222 ευρώ το μήνα, αντί 157 ευρώ, για τους μηχανικούς και τους δικηγόρους και στα 180 ευρώ αντίστοιχα για τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Η ελάχιστη εισφορά επιβάλλεται για εισόδημα έως 7.033 ευρώ το χρόνο. Για εισόδημα μηχανικού, δικηγόρου, συμβολαιογράφου, στις 16.000 ευρώ η εισφορά από τα 272 ευρώ το μήνα ανεβαίνει κατά 106 ευρώ το μήνα και διαμορφώνεται στα 388 ευρώ.

Στις 40.000 ευρώ εισοδήματος ο λογαριασμός των εισφορών από τα 613 ευρώ το μήνα, που είναι τώρα, ανεβαίνει κατά 250 ευρώ με τις αναδρομικές εισφορές επικούρησης και εφάπαξ και το συνολικό ποσό εισφορών από 1/1/2017 καθορίζεται στα 863 ευρώ. Τα 250 ευρώ, που είναι η επιπλέον χρέωση, θα έρθουν μαζεμένα τον Οκτώβριο, που σημαίνει ότι για 10 μήνες η οφειλή φτάνει στις 2.500 ευρώ. Στις 61.000 εισοδήματος οι εισφορές ανεβαίνουν κατά 420 ευρώ από 1/1/2017 και η αναδρομική χρέωση για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου φτάνει στις 4.200 ευρώ!!! Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε στα «λόγια» ότι οι αναδρομικές εισφορές των επιστημόνων θα πληρωθούν σε τόσες δόσεις όσοι και οι μήνες που καθυστέρησαν να βγουν το 2017. Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο, γιατί από τα 613 ευρώ, για παράδειγμα, που πληρώνει τώρα ένας μηχανικός με εισόδημα 40.000 ευρώ θα πρέπει από τον επόμενο μήνα να καταβάλει 863 ευρώ.



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Μίχαλος: Πολύ βαριά τα τραύματα αν δεν ολοκληρωθεί ταχέως η γ' αξιολόγηση

Φωτογραφία:  ΑΠΕ 


Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση «τα τραύματα θα είναι πολύ βαριά», υπογράμμισε από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Κώστας Μίχαλος, μεταφέροντας την έκκληση της αγοράς -όπως επισήμανε- στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

«Αυτή η αξιολόγηση δεν μπορεί να καθυστερήσει σε καμία των περιπτώσεων όσο καθυστέρησε η δεύτερη, γιατί θα είναι πολύ βαριά τα τραύματα. Σε περίπτωση, δε, που το ΔΝΤ αποφασίσει να εξέλθει αυτής της συμφωνίας, [...] ας εξέλθει, προς Θεού όμως δεν πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να μπορέσει να φύγει με τον θόρυβο που θέλει να δημιουργήσει αποχωρώντας από τη συμφωνία» σημείωσε ο κ. Μίχαλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο γεύμα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕΕ. 

«Πρωτίστως το πολιτικό σύστημα της χώρας και οι φορείς να σταθούμε σαν γροθιά απέναντι στο ΔΝΤ, γιατί θα δημιουργηθούν πολλά ερωτήματα ώς προς τους σκοπούς που υπηρετεί» πρόσθεσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα αγκάθια που υπάρχουν σήμερα -όπως είπε- για τις ελληνικές επιχειρήσεις, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην υψηλή φορολογία και τη σοβαρή έλλειψη ρευστότητας, την έλλειψη αναπτυξιακού μετασχηματισμού, τη γραφειοκρατία και το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις οικονομίας της γνώσης.

«Θέλω να πιστεύω ότι και ο πρωθυπουργός θα δώσει κάποιες απαντήσεις και θα προτείνει λύσεις άμεσου χαρακτήρα, ώστε να μπορέσουμε, επιτέλους, να ξεφύγουμε από αυτόν τον υφεσιακό χαρακτήρα που βιώνουμε. Πράγματι, αυτήν τη στιγμή και ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης παρατηρείται σταθεροποίηση κι ανάταση. Αν όμως δεν αντιμετωπίσουμε βασικά προβλήματα θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Από την πλευρά του, αναφερόμενος στην κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, υποστήριξε πως αυτή δεν συμβαδίζει με τη θετική κίνηση κάποιων δεικτών, την οποία κάποιοι ερμηνεύουν ως σημάδι επανεκκίνησης. 

«Το συνεχώς μειούμενο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών κρατά χαμηλή την εσωτερική ζήτηση. Αυτό, σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη ρευστότητα, τους υψηλότερους φόρους και τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές έχει φέρει ασφυξία στην αγορά και έχει οδηγήσει την οικονομία σε έναν υφεσιακό κύκλο. Αυτή είναι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», είπε ο κ. Μπακατσέλος, προσθέτοντας πως «καθημερινά παρατηρείται κλείσιμο επιχειρήσεων, οι οποίες λίγα χρόνια πριν ήταν υγιέστατες. Οι προβλέψεις της ΓΣΕΒΕΕ είναι δυσοίωνες. Και βέβαια πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και τη χρονική υστέρηση μέχρι να αποτυπωθεί πλήρως το αρνητικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στο ΑΕΠ της χώρας από κάθε επιχείρηση που κλείνει. Με άλλα, λόγια η ύφεση της οικονομίας έχει σημαντική κεκτημένη ταχύτητα και ορμή και θα αργήσει ακόμη και ένα επενδυτικό σοκ να την επανεκκινήσει».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΘ, «μπορεί η φοροεξόντωση του ιδιωτικού τομέα να είναι δημοσιονομικά ισοδύναμη με την αποφυγή της μείωσης του δημόσιου τομέα και τη μη πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά οι πιστωτές μας, είτε είναι οι εταίροι μας, είτε οι αγορές, ότι αυτό το μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής δεν μπορεί να είναι βιώσιμο».

Ο κ. Μπακατσέλος αναφέρθηκε, ακόμη, στην αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία κάνοντας δυσθεώρητο το επιτόκιο δανεισμού της σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Αυτό, όπως ο ίδιος συμπλήρωσε, μετακυλίεται και στο επιτόκιο δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.«Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι έχουμε τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή στην Ευρώπη, αντιλαμβάνεται το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζουν εξ' αρχής οι ελληνικές επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ.

Τι πρέπει να γίνει

Επίσης, ο κ. Μπακατσέλος τόνισε την ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και να δοθούν κίνητρα για την επιστροφή στις τράπεζες των 42 δισ. ευρώ «που βρίσκονται στα στρώματα» αλλά και των χρημάτων που εξήχθησαν νομίμως στο εξωτερικό. Αν δεν συμβεί αυτό, υπογράμμισε, δεν αποκλείεται να χρειαστεί και νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, «ο στόχος της επανεκκίνησης της οικονομίας είναι εθνικός και η ανάγκη για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι επιτακτική. Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και δεν υπάρχουν και δικαιολογίες για καθυστερήσεις. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και συγκρούσεις με μικρά ή μεγάλα συμφέροντα. Χρειάζεται να ξεπεράσουμε κομματικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Χρειάζεται η συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων και ομοψυχία. Ή θα πετύχουμε όλοι μαζί ή θα δούμε τη χώρα μας να μπαίνει στο περιθώριο για τα επόμενα τριάντα χρόνια».


Πηγές : in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ο κατά συρροή δολοφόνος που σκότωνε μόνο εγκληματίες, ακόμη και τον πατέρα του που δολοφόνησε τη μάνα του. Τον μαχαίρωσε 22 φορές και του ξερίζωσε την καρδιά...



Ο Πέδρο Ροντρίγκες Φίλιο έχει χαρακτηριστεί ως ο «κατά συρροή δολοφόνος των κατά συρροή δολοφόνων» γιατί σκότωνε εγκληματίες. Εκτιμάται ότι αφαίρεσε πάνω από εκατό ανθρώπινες
ζωές. 

Οι εβδομήντα έχουν επιβεβαιωθεί με αδιάσειστα στοιχεία Αυτό που εξέπληξε τις διωκτικές αρχές ήταν ότι ένα από τα θύματα του ήταν ο πατέρας του. Ο Φίλιο γεννήθηκε το 1954 σε μια φάρμα στην Βραζιλία. Το κεφαλάκι του ήταν τραυματισμένο επειδή ο πατέρας του χτυπούσε την μητέρα του, όσο ήταν έγκυος. Η σωματική κακοποίηση μητέρας και γιου συνεχίστηκε συστηματικά και τα επόμενα χρόνια. Οι συνέπειες στη ψυχοσύνθεσή του ήταν ολέθριες. 

Σε ηλικία 13 ετών, επιτέθηκε στον ξάδερφο τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά, χωρίς όμως να τον σκοτώσει. Ήταν το πρώτο σημάδι της μετέπειτα παρανοϊκής του δράσης. Αναπαράσταση της δολοφονίας του πατέρα του. Ο Φίλιο ξερίζωσε την καρδιά του και την δάγκωσε. Ένα χρόνο αργότερα διέπραξε την πρώτη του δολοφονία με θύμα τον αντιδήμαρχο της Αλφένας, μιας περιοχής στην Νότια Βραζιλία. Ο αντιδήμαρχος είχε απολύσει τον πατέρα του, που δούλευε ως φύλακας σε σχολείο, επειδή υπήρχαν υποψίες ότι έκλεβε φαγητό από την σχολική κουζίνα. Ο Φίλιο πήρε την εκδίκησή του πυροβολώντας τον αντιδήμαρχο με μια καραμπίνα. 

Αφού πέρασε ένας μήνας, σκότωσε έναν φύλακα του σχολείου επειδή πίστευε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός κλέφτης. Μετά τις δολοφονίες για να γλιτώσει από τη σύλληψη, μετακόμισε στο Σάο Πάολο στην νοτιοανατολική Βραζιλία.  Η εγκληματική του δράση συνεχίστηκε εκεί. Έκανε διαρρήξεις και σκότωσε έναν έμπορο ναρκωτικών. 

Στο Σάο Πάολο γνώρισε και ερωτεύτηκε την Μαρία Απαρεσίντα Ολυμπία, την οποία σχεδίασε να αρραβωνιαστεί και να δημιουργήσουν οικογένεια. Όμως η κοπέλα δολοφονήθηκε από μια συμμορία. Ο Φίλιο εξοργίστηκε. Τίποτα δεν τον σταματούσε από το να πάρει εκδίκηση. Πήγε σε ένα γάμο που οργάνωνε ο αρχηγός της συμμορίας. Σκότωσε επτά άτομα και τραυμάτισε άλλα δεκαέξι. Λίγους μήνες αργότερα, πυροβόλησε θανάσιμα το αγόρι της ξαδέρφης του επειδή την είχε αφήσει έγκυο και αρνούνταν να την παντρευτεί. Μέχρι να φτάσει την ηλικία των 18 ετών είχε σκοτώσει δέκα ανθρώπους. 

Ο Πέδρο Ροντρίγκες Φίλιο το 1973 όταν συνελήφθη από την αστυνομία. Επόμενο θύμα ήταν ο άνθρωπος που σκότωσε τη μητέρα του. Όταν ο Φίλιο έμαθε ότι ο πατέρας του είχε μαχαιρώσει και κατακρεουργήσει τη μάνα του ξεπέρασε κάθε όριο. Πήγε στις φυλακές όπου κρατούνταν και τον μαχαίρωσε 22 φορές. Αφού είχε πεθάνει, του ξερίζωσε την καρδιά και έφαγε ένα κομμάτι της. Αφού κατάφερε να δραπετεύσει από τους φύλακες, ο Φίλιο συνέχισε να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Η τακτική του ήταν απλή. Έβρισκε τα ονόματα και τις διευθύνσεις εγκληματιών και τους σκότωνε εν ψυχρώ με βασικό όπλο ένα μαχαίρι. 

Το 1973 συνελήφθη. Δίπλα του στο περιπολικό καθόταν ένας άντρας που κατηγορούνταν για βιασμούς. Ο Φίλιο τον σκότωσε χωρίς δεύτερη σκέψη. Στη διάρκεια της φυλάκισης του σκότωσε τουλάχιστον σαράντα επτά ακόμα συγκρατούμενούς του. Η επιλογή τους ήταν τυχαία, αφού έτσι και αλλιώς όλοι τους ήταν εγκληματίες. 

Οι φήμες όμως γι αυτόν διογκώνονταν και λέγεται πως δολοφόνησε έναν εγκληματία επειδή είχε φτερνιστεί δυνατά. Έβλεπε τον εαυτό του ως ήρωα και ένιωθε πως «καθάριζε» τον κόσμο από τα αποβράσματα. Όπως είχε πει: «το συναίσθημα του να σκοτώνεις άλλους εγκληματίες είναι υπέροχο και μου δίνει ικανοποίηση». 

Ο Φίλιο καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης, η οποία ήταν η μεγαλύτερη ποινή που προέβλεπε το Δίκαιο της Βραζιλίας. 

Το 2003  απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης εξαιτίας των δολοφονιών που είχε κάνει εντός της φυλακής. Αποφυλακίστηκε το 2007, αλλά λίγο αργότερα το 2011 συνελήφθη ξανά με την κατηγορία ότι προκαλούσε ταραχές. 

Η πολιτεία κατάλαβε ότι ο Φίλιο προφανώς δεν μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και ανεξέλεγκτος.



Πηγή : mixanitouxronou.gr


Κινδυνεύουν από την κυβέρνηση Τσίπρα χιλιάδες ΑΜΕΑ να βρεθούν χωρίς προνοιακό επίδομα



Έρχονται οι δανειστές, και πιέζουν να καταργηθούν επιδόματα.

Στο στόχαστρο των δανειστών και της κυβέρνησης είναι τα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ειδικότερα αυτό που θέλουν οι δανειστές και είναι ένα μεγάλο έγκλημα έτσι και το δεχτεί όπως έχει δεχτεί τα πάντα η κυβέρνηση Τσίπρα είναι να καταργηθεί εάν είναι δυνατόν η χορήγηση καρτών μετακίνησης για τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τα ΑΜΕΑ καθώς και τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.

Η δανειστές ζητούν αναδιοργάνωση του τρόπου αξιολόγησης της αναπηρίας και την ιδιωτικοποίηση των ΚΕΠΑ που πιστοποιούν τα ποσοστά αναπηρίας αλλά και την αξιολόγηση των ικανοτήτων των αναπήρων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο επιστημονικό εργαλείο του Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Με λίγα λόγια η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα αυτά τα τρία χρόνια θα έχει θύματα και τα άτομα με ειδικές ανάγκες εάν δεν αντιδράσουν οι οργανώσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Με ψυχή η Εθνική μας στους 8 του Ευρωμπάσκετ



Η Ελλάδα είναι στους προημιτελικούς του Ευρωμπάσκετ. Η νίκη επί της Λιθουανίας με 77-64 την στέλνει στους οχτώ, όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη το νικητή της αναμέτρησης Κροατία-Ρωσία στο Σινάν Ερτνέμ.

Λιθουανία (Αντομάιτις): Καλνιέτις 11, Γιουσκεβίτσιους, Ματσιούλις 5, Γκετσεβίτσιους, Βαλαντσιούνας 13, Κουζμίνσκας 20, Μοτιεγιούνας 1, Μιλάκνις, Μπέντζιους, Γκριγκόνις 7, Γκουντάιτις, Ουλανόβας 7

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 14, Μπουρούσης 11, Σλούκας 21, Παππάς 3, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 11, Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 5


Ο Ίρμα σε λίγες ώρες θα σαρώσει τη Φλόριντα



Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν, ο τυφώνας Ίρμα, που υποβιβάστηκε σε κατηγορία 3, θα πλήξει το κατώτερο άκρο της Φλόριντα, το West Key τις επόμενες ώρες, με ταχύτητες ανέμων 205 χλμ/ώρα. 

6,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας έλαβαν εντολή εκκένωσης, έναντι 5,6 εκατομμυρίων χθες το βράδυ, επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Περισσότεροι από 54.000 άνθρωποι έσπευσαν σε περίπου 320 καταφύγια που έχουν ανοίξει οι αρχές σε ολόκληρη την Φλόριντα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι έχουν λάβει από μόνοι τους μέτρα προφύλαξης, πριν από την προβλεπόμενη άφιξη την Κυριακή το πρωί της Ίρμα.






Αδίστακτος Τσίπρας μοίρασε σανό στην ΔΕΘ! Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας είναι αστείος στο ρόλο του σοβαρού και υπεύθυνου πρωθυπουργού



Ένας αδίστακτος Τσίπρας άφησε άφωνους όσους λίγους τον άκουσαν να μιλάει από τα ΜΜΕ κάνοντας τον επιτυχημένο και μοιράζοντας υποσχέσεις.

Για μία ακόμα φορά ο Αλέξης Τσίπρας αδίστακτος στο ψέμα και την απάτη μοίρασε μπόλικο σανό παρουσιάζοντας μια άλλη χώρα.

Ανακάλυψε και το Grinvest ξεχνώντας την κατάντια της ανικανότητας του με την επένδυση του Ελληνικού, και την κατάντια στην οποία έχει φέρει την πλειοψηφία των επιχειρηματιών του ιδιωτικού τομέα με υπερφορολόγηση και στάση την πληρωμών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Τόλμησε με θράσος να επαναφέρει το περσινό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που δεν εφάρμοσε ποτέ.

Ο Τσίπρας δείχνει καθαρά ότι δεν βάζει μυαλό είναι ένας παθολογικά ψεύτης και άρχισε τις υποσχέσεις εκθειάζοντας τα δήθεν "έργα" της κυβέρνησης του.

Εμφανίστηκε για επιτυχημένος και ο ίδιος και η κυβέρνηση του και μάλιστα μιλούσε για την ανύπαρκτη αποτελεσματικότητα που έχει αυτό το τσίρκο που ηγείται και κυβερνά δυστυχώς την χώρα.

Μετά τον σανό Τσίπρα από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας είναι αστείος στο ρόλο του σοβαρού και υπεύθυνου πρωθυπουργού. Εμφανίστηκε σε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες. Χωρίς κανένα σχέδιο για το μέλλον του τόπου. Επέστρεψε με θράσος στον τόπο του εγκλήματος, για να ξανακάνει αυτό που τόσο καλά ξέρει. 

Να ανεβάσει μια κακόγουστη θεατρική παράσταση. 

Στην πρώτη πράξη, εμφανίστηκε ως αμετανόητος δημαγωγός, υποσχόμενος ανάπτυξη. Εκείνος που κόστισε 100 δις ευρώ στη χώρα, που ευθύνεται για την ύφεση δύο χρόνων και την σημερινή αναιμική πορεία, ενώ η οικονομία μπορούσε να αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό. 

Στην δεύτερη πράξη, ανακάλυψε όψιμα τους επενδυτές. Πανηγυρίζει για τις επενδύσεις που ο ίδιος πολέμησε και ξεχνά τα εμπόδια που ο ίδιος υψώνει: Την υπερφορολόγηση, την πιστωτική ασφυξία, την εχθρότητα στην επιχειρηματικότητα,  όλα όσα  μπλοκάρουν μεγάλες επενδύσεις. Απ’ το Ελληνικό, μέχρι τις Σκουριές. Ούτε μια λέξη για τα δισεκατομμύρια που χρωστά το Κράτος στους ιδιώτες. 

Στην τρίτη πράξη, έχει το θράσος να μιλάει στους νέους ανθρώπους. Σε αυτούς που μετέτρεψε στη γενιά των 360 ευρώ γκρεμίζοντας τις ελπίδες τους.

Στην τέταρτη πράξη, μας είπε ότι μας βγάζει απ’ τα μνημόνια. Ποιος; Ο πρωθυπουργός των άγριων περικοπών στις συντάξεις, στους μισθούς, στο αφορολόγητο.  Ο πρωθυπουργός του ΕΦΚΑ και του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, αλλά αύξησε. Ο πρωθυπουργός του τρίτου και του τέταρτου μνημονίου μέχρι το 2022.   

Δεν αξίζουν οι Έλληνες άλλη κοροϊδία και αποτυχίες. 

Ο  κ. Τσίπρας παίζει το κρυφτούλι για να αποφύγει τις αναγκαίες αλλαγές που θα ανοίξουν δουλειές για τους πολλούς. 

Η Ελλάδα χρειάζεται αλήθειες και έργα.  Όχι ψέματα και λόγια.

Χρειάζεται πολιτική αλλαγή και μια αποτελεσματική Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη». 


Έκρηξη του μηχανικού που φώτισε την Ακρόπολη: Ντροπή!



«Δεν σκέφτηκε κανείς τους καν να πλύνει τους προβολείς που έχουν πιάσει 2 δάχτυλα βρόμας που έχει αλλοιώσει εντελώς τα φωτοτεχνικά τους χαρακτηριστικά του μνημείου;»

Με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν και την ομιλία του στην Πνύκα με φόντο την ...φωτισμένη Ακρόπολη, ο ενεργειακός - μηχανολόγος μηχανικός, Κώστας Κάππος, υπεύθυνος για τον φωτισμό της Ακρόπολης το 2004, μιλά για τις νύχτες που «κρεμασμένος από τα βράχια στις 3.00 το πρωί, ρύθμιζε τις δέσμες φωτός» και καταγγέλλει ότι εξαιτίας της αδιαφορίας των υπευθύνων ο φωτισμός του Ιερού Βράχου παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. 

«Δεν σκέφτηκε κανείς τους καν να πλύνει τους προβολείς που έχουν πιάσει 2 δάχτυλα βρόμας που έχει αλλοιώσει εντελώς τα φωτοτεχνικά τους χαρακτηριστικά του μνημείου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Το 2004 ξοδεύτηκαν συνολικά 1.200.000 ευρώ για να αποκτήσουν τα μνημεία της Ακροπόλεως το φωτισμό αναδείξεως που τους άξιζε. Αγωνίστηκα όχι μόνο να ολοκληρώσω τις μελέτες, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή που ρύθμιζα τις δέσμες των προβολέων, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ, κρεμασμένος από τα βράχια στις 3.00 το πρωί, γιατί πίστευα στην αναγκαιότητα αυτού του Έργου και το αγαπάω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο έχω σχεδιάσει στην καριέρα μου..

Έκτοτε, κανένας υπάλληλος από τους πολλούς που ασχολούνται με την Ακρόπολη δεν σκέφτηκε καν να πλύνει τους προβολείς που εχουν πιάσει 2 δάχτυλα βρώμας που έχει αλλοιώσει εντελώς τα φωτοτεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Τοποθετούν εντελώς ακατάλληλους λαμπτήρες, έχουν χαλάσει τη σκόπευσή τους, οι μισοί δεν δουλεύουν καν, και όλα αυτά για ένα κονδύλι της τάξης των 50.000 ευρώ που θα κόστιζε η συντήρηση της εγκατάστασης (προσωπικά, έχω προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες μου, μια και είμαι πια ο μόνος που ξέρει όλη την εγκατάσταση).

Αναρωτιέμαι, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για την οικτρή εικόνα που δείχνουν σε όλο τον κόσμο κάθε φορά; Δεν καταλαβαίνουν ότι η εικόνα της εγκατάλειψης αυτής, είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η εικόνα της Πτώσης μας;

Κοινοποιείστε αυτή την ανάρτηση φίλοι μου. Μας ντροπιάζει όλους αυτή η εικόνα και πρέπει να αλλάξει!!»


Πηγή : thetoc.gr


Κοντά στην αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, 12,5 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ



Νέα δημοσκόπηση από την MARC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται την Νέα Δημοκρατία για την επόμενη κυβέρνηση.

Από την δημοσκόπηση προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία ακουμπάει την αυτοδυναμία .

Συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων έχει ως εξής:

ΝΔ: 31,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 19%
Χρυσή Αυγή: 7,1%
ΚΚΕ: 6,9%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,9%
Ένωση Κεντρώων: 2,7%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,4%
Ποτάμι: 2,3%
Λαϊκή Ενότητα: 1,6%.

Το 66% δηλώνει ότι δεν πιστεύει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και το 42% των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία.