Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Παραμένει προκλητική η κυβέρνηση με νέα φωτογραφική διάταξη υπέρ Ιβάν Σαββίδη



Νέα φωτογραφική διάταξη υπέρ Ιβάν Σαββίδη περνάει προκλητικά η διαπλεκόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 16 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο απαλλάσσει από τον φόρο υπεραξίας επιχειρήσεις που πώλησαν ή μίσθωσαν ακίνητο σε άλλη επιχείρηση αναφέρονται οι καταγγελίες που ειπώθηκαν από βουλευτές.

«Γιατί η ρύθμιση έχει αναδρομικό χαρακτήρα; Ποιους φωτογραφίζετε; Είναι δυνατόν οι μεταβιβάσεις που γίνονται σήμερα να έχουν φόρο υπεραξίας και πριν το 2013 να τους χαρίσουμε το φόρο;» ρώτησε μετά την προκλητική φωτογραφική διάταξη ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος.

Από τη ΝΔ, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος είπε ότι το άρθρο 16 εγείρει «πολύ σοβαρά ερωτηματικά»: «Περιμένουμε εξηγήσεις από την κυρία υπουργό, από τη στιγμή που η διάταξη περιλαμβάνει και εκκρεμείς υποθέσεις, ενώ δεν είναι σαφές τι θα γίνει για τις περιπτώσεις που ο φόρος έχει ήδη καταβληθεί», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς ρώτησε την αρμόδια υπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου αν με την πώληση του 17% του Μέγκα στον Ιβάν Σαββίδη ο επιχειρηματίας έχει την υποχρέωση να πληρώσει ή απαλλάσσεται.

«Αν πάρει και τίτλους ιδιοκτησίας επιχείρησης πληρώνει. Αν πάρει το κτήριο με πέντε καρέκλες δεν θα πληρώσει» είπε η κ Παπανάτσιου, και επεσήμανε ότι μιλάμε για μεταβίβαση της επιχείρησης με υφιστάμενο εξοπλισμό και όχι πώληση η μίσθωση ακινήτου, ενώ επικαλέστηκε την ανάγκη αποσυμφόρησης των δικαστηρίων για την αλλαγή της νομοθεσίας.

Αναμένονται εύλογες απαντήσεις για την νέα υπόθεση διαπλοκής που απασχολεί την κυβέρνηση Τσίπρα.



Η κίνηση Γλέζου για τον Μητσοτάκη που συγκλόνισε τον Κυριάκο



Ο πολιτικός πολιτισμός σε όλο του το μεγαλείο αποτυπώθηκε χθες με μια κίνηση που έκανε μια μεγάλη μορφή της ελληνικής ιστορίας ο Μανώλης Γλέζος εις μνήμην του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το κουδούνι του σπιτιού της οικογένειας του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λυκαβηττό χτύπησε αργά το βράδυ της Τρίτης. Όλοι ήταν εκεί και δεν περίμεναν κανέναν. Κανόνιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της κηδείας του πατριάρχη της οικογένειας.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου» ο απρόσμενος επισκέπτης ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος κράταγε και ένα κόκκινο γαρίφαλο. Ηθελε να τιμήσει τον μεγάλο του φίλο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ανήμερα μάλιστα της επετείου που ο ίδιος μαζί με τον Απόστολο Σάντα είχαν κατεβάσει το 1941 τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκινήθηκε και έσπευσε να συστήσει στη μικρή του κόρη Δάφνη τον κ. Γλέζο, λέγοντάς της: «Εχεις απέναντί σου έναν μεγάλο ήρωα, έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης».

Ο Μανώλης Γλέζος είχε και κάτι ακόμα. Παρέδωσε ένα γράμμα στην οικογένεια Μητσοτάκη, το οποίο ξεκινούσε με ένα απόσπασμα από την Ομήρου Ιλιάδα Ι 63-65, όπου έλεγε ότι «Αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιος έστιν εκείνος, ος πολέμου έραται επιδημίου οκρυόεντος» (ακοινώνητος, άγριος και άπατρις είναι αυτός που τον εμφύλιο πόλεμο αγαπά).

Στο ειλικρινές γράμμα προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο Μανώλης Γλέζος έγραφε: «Πιστός στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξεν ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής. Oποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις. Γνωρίστηκα μαζί του το 1953 και υπήρξαν διαφορετικές οι απόψεις μας για το πολιτικό γίγνεσθαι. Η διαφορά, όμως, αυτή δεν υπήρξε να γίνουμε οχτροί. Η χούντα στις 21 Απριλίου 1967 μας ξαναντάμωσε στον ίδιο θάλαμο στο Γουδή και μετά στο Πικέρμι. Γνωστή η ιστορία που έχουμε από κοινού δημοσιοποιήσει».



ΦΩΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ



Πηγή : newsit.gr


Εάν είναι δυνατόν η κυβέρνηση μείωσε προκλητικά τους ελέγχους για το λαθρεμπόριο καυσίμων αφήνοντας το να λειτουργεί ασύδοτα.




Πρώτη φορά στην Ελλάδα κυβέρνηση, πριμοδοτεί, τόσο στεγνά και προκλητικά το έγκλημα από όπου και εάν προέρχεται.

Διαβάζουμε στο euro2day.gr

Χειρόφρενο… στους ελέγχους για την πάταξη του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων έχουν τραβήξει τα ειδικά εξοπλισμένα οχήματα των ΚΕΔΑΚ, που εποπτεύονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την ίδια στιγμή, ελάχιστα από τα πρόστιμα που έχουν επιβάλει τα Κλιμάκια έχουν εισπραχθεί, μένοντας έτσι στο απυρόβλητο… οι επιτήδειοι που νοθεύουν τη βενζίνη και το ντίζελ κίνησης.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ουσιαστικά την κατάρρευση ενός σημαντικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της νοθείας και της λαθραίας διακίνησης των καυσίμων. Προκύπτουν από έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, το οποίο ζήτησε με ερώτηση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

Πιο συγκεκριμένα, το 2014 είχαν ελεγχθεί 4.018 πρατήρια και εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων. Το 2015 ο αριθμός υποχώρησε στις 3.240 και το 2016 ο αριθμός των ελέγχων συρρικνώθηκε στους 1.875. Πρόκειται για μία μεγάληπτώση της τάξης του 53% από το 2014 έως και το 2016.

Τα δείγματα βενζίνης που ελήφθησαν το 2014 ήταν 7.335, την επόμενη χρονιά καταμετρήθηκαν σε 5.987, για να υποχωρήσουν θεαματικά στα 3.608.

Μειωμένα ήταν και τα δείγματα πετρελαίου που πήραν τα ΚΕΔΑΚ για να τα ελέγξουν. Το 2014 ήταν 5.072, το 2015 έπεσαν στις 4.681 και το 2016 ήταν μόλις 3.082.

Αποτέλεσμα της μείωσης των ελέγχων των συνεργείων του υπουργείου ήταν και οι λιγότερες παραβάσεις που εντοπίστηκαν. Το 2014 εκδόθηκαν 40 αποφάσεις με πρόστιμα συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ. Το 2015 οι αποφάσεις υποχώρησαν στις 12, με πρόστιμα μόλις 13.921 ευρώ, ενώ το 2016 οι σχετικές αποφάσεις ήταν 10, με πρόστιμα ύψους 178.191 ευρώ. Η μείωση ξεπέρασε το 90%.

Τι απέγινε όμως με τα ποσά; Εισπράχθηκαν; Τα στοιχεία είναι άκρως απογοητευτικά. Από το 1,7 εκατ. ευρώ του 2014 οι αρμόδιες ΔΟΥ έβαλαν στα ταμεία μόλις 125.543 ευρώ!

Όσον αφορά τις επόμενες δύο χρονιές, η διεύθυνση των ΚΕΔΑΚ ακόμη προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία από 24 ΔΟΥ!

Γιατί περιορίστηκαν οι έλεγχοι; Η απάντηση του κ. Σταθάκη είναι αφοπλιστική: «Είναι γεγονός ότι οι έλεγχοι έχουν ατονήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνοκαθώς η ανά έλεγχο αμοιβή των ΚΕΔΑΚ που καθοριζόταν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και ΠΕΝ, από την 1η Ιανουαρίου του 2016 καταργήθηκε».

Ο υπουργός αναγγέλλει την προσωρινή επαναφορά της αμοιβής: «Το ΥΠΕΝ, αντιλαμβανόμενο το πρόβλημα, προωθεί τροπολογία του άρθρου 21 του ν. 4354/2015 με την οποία επαναφέρεται προσωρινά η ανά έλεγχο αμοιβή των ΚΕΔΑΚ, ώστε να δοθεί ο χρόνος για τον σχεδιασμό ενός νέου μηχανισμού ελέγχων με τη δημιουργία ενός μητρώου, το οποίο θα χρηματοδοτείται από τα έσοδά του και δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός ΠΕΝ Γιάννης Μανιάτης ασκεί δριμεία κριτική, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «πλήρη ανικανότητα στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων».






Το τελευταίο "αντίο" στον ηγέτη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη



Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αλλά και πολίτες που συρρέουν από νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αποχαιρετούν σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Τον πολιτικό που δικαιώθηκε εν ζωή και εάν είχε η Ελλάδα ακολουθήσει το όραμα του, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα σε τέτοια κατάσταση και δεν θα σχηματιζόντουσαν κυβερνήσεις που είναι εντελώς ακατάλληλες για να κυβερνούν την χώρα.

Τα λόγια του πάντα ήταν ουσιαστικά και προφητικά :

"Μπορείτε να την αναθεματίζετε την πολιτική όσο θέλετε αλλά από την πολιτική εξαρτάται η μοίρα σας. Ο πολιτικός καθορίζει την μοίρα των λαών και γιαυτό προσέχετε τι κάνετε όταν ψηφίζετε. Δέν φτάνει να κλαιγόμαστε εκ των υστέρων ότι έχουμε χειρότερη βουλή. Εσείς βγάζετε την βουλή. Κατά συνέπεια την ψήφο του, ο πολίτης, πρέπει να την προσέχει για να κάνει ότι καλύτερο μπορεί."

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης










Ο Ρουβίκωνας πέταξε υβριστικά φέιγ βολάν κατά Παπαδήμου στον «Ευαγγελισμό»



Μέλη του Ρουβίκωνα στις 17:45 το απόγευμα της Τρίτης έκαναν παρέμβαση με φέιγ βολάν έξω από τον Ευαγγελισμό, υβρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό και απειλώντας ότι «όσοι γίνουν πρωθυπουργοί, όλοι τους θα πεθάνουν».

Τρία άτομα της αναρχικής οργάνωσης πέταξαν υβριστικά φέιγ βολάν κατά του Λουκά Παπαδήμου έξω από το Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός μετά τον τραυματισμό του από το τρομοδέμα.

«Σε πήραν από τις τράπεζες, σε βάλαν στη Βουλή, Παπαδήμο ψόφα να κάνουμε γιορτή» έγραφαν κάποια από τα φέιγ βολάν ενώ σε άλλα υπήρχε η φράση «Όσοι γίνουν πρωθυπουργοί, όλοι τους θα πεθάνουν» από τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

Πριν από λίγο πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με τρικάκια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Τα τρικάκια έγραφαν: «Όσοι γίνουν πρωθυπουργοί όλοι τους θα πεθάνουν - Μ. Βαμβακάρης» και:
«Σε πήραν απ'τις τράπεζες σε βάλαν στη βουλή, Παπαδήμο ψόφα να κάνουμε γιορτή».

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας


Τα μέλη του Ρουβίκωνα τράπηκαν σε φυγή, πριν επέμβουν οι άνδρες ασφαλείας και η αστυνομία. Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το υλικό από τις κάμερες.




Πηγή: iefimerida.gr 


Αυτοί είναι οι Αλβανοί που κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο ανδρών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 40 και 32 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 23-5-2017 στην Ηλεία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-05-2017 Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί στην Ηλεία για πορνογραφία ανηλίκων)

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων, για τις αξιόποινες πράξεις :

της πορνογραφίας ανηλίκων (παραγωγή, δημοσίευση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας) κατ΄ εξακολούθηση μέσω πληροφοριακών συστημάτων και κατά συνήθεια με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους κατ΄ εξακολούθηση, των πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων (εξώθηση ανηλίκου να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις με τη χρήση εξαναγκασμού και απειλής, όπου ο παθών δεν συμπλήρωσε το δωδέκατο έτος της ηλικίας του) κατ΄ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες :

Α) (ΕΠ) BALA (ΟΝ) QEMAL του HAMIDE και της MARJE γεννηθείς 1-8-1977 στην Αλβανία,





Β) (ΕΠ) PRENCI (ΟΝ) HASAN του VASIL και της SERVETTE γεννηθείς 22-9-1985 στην Αλβανία,




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι (28-07-2017) σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τέλεσαν.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας στον τηλεφωνικό αριθμό 2623071111 , για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας με την υπόθεση ενώ σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Και όμως είναι υπουργός παιδείας! Γαβρόγλου υπέρ καταληψιών μαθητών: Υπερβολικοί οι δικαστές



Αποδεικνύεται ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήρθαν για να διαλύσουν και όχι για να βελτιώσουν τους τομείς εποπτείας τους.

Και άλλος υπουργός της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στράφηκε κατά των δικαστών, που τιμώρησαν τρεις μαθητές που μετείχαν σε καταλήψεις στο Ρέθυμνο πέρυσι αλλά και του διευθυντή του σχολείου τους που τους παρέπεμψε κακός όπως ισχυρίζεται στην Δικαιοσύνη.

Ο Κώστας Γαβρόγλου χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κίνηση του διευθυντή και υπερβολική την απόφαση του δικαστηρίου, που καταδίκασε τους μαθητές σε κοινωνική εργασία, προσθέτοντας ότι στιγματίζει 14χρονα παιδιά. 

Ακόμα, ο υπουργός Παιδείας προτίθεται να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης την επανεξέταση των σχετικών άρθρων του ποινικού κώδικα, ώστε να αποτραπούν ανάλογες καταδίκες.

Δηλαδή ο κ. Γαβρόγλου θέλει να γίνει ανεξέλεγκτη η δράση των μαθητών που θέλουν να κλείνουν τα σχολεία όποτε θέλουν και χωρίς συνέπειες. Με λίγα λόγια να μοιάσουν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα που έχει προϊστορία στο κομμάτι των καταλήψεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση σε κοινωνική εργασία τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που πήραν μέρος στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου, θεωρεί απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του διευθυντή του σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου. 

Υπερβολική κρίνεται και η απόφαση των δικαστικών αρχών που εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στιγματίζοντας 14χρονα παιδιά εφ’ όρου ζωής, επειδή συμμετείχαν σε μια κατάληψη.

Ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, προτίθεται να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, να επανεξετάσει τα σχετικά άρθρα του ποινικού κώδικα που αναφέρονται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες καταδίκες.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων νομοθέτησε πέρσι την κατάργηση του "μαθητικού ιδιώνυμου" που είχε θεσπιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Δεκέμβριο του 1999 και είχε αποκτήσει ισχύ νόμου με τον νόμο 2811 του 2000. Με τη διάταξη αυτή είχε καταργηθεί η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις.

Τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των διευθυντών σχολείων, των συλλόγων διδασκόντων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές».