Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Σε συναγερμό στρατός και μυστικές υπηρεσίες για την κρίση στα Σκόπια



Οι κινήσεις της Ελλάδας στα βόρεια σύνορα

Συναγερμός έχει σημάνει στα βόρεια σύνορα λόγω της κρίσης στα Σκόπια. Η Αθήνα δεν παύει να παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις τελευταίες μέρες το κλίμα αποσταθεροποίησης που δημιουργείται στα Σκόπια εξαιτίας της πόλωσης και του επικίνδυνου πολιτικού αδιεξόδου που έχει περιέλθει η χώρα, όπως γράφει ο Δήμος Βερύκιος στο Έθνος.

Μέρα με τη μέρα η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται ολοένα και περισσότερο, με τους οπαδούς του κόμματος VMRO DPMNE, του απερχόμενου πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, να διαδηλώνουν καθημερινά στους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων πόλεων και να απειλούν ότι θα αποκλείσουν το Κοινοβούλιο, με σκοπό να μην επιτρέψουν την είσοδο βουλευτών των άλλων κομμάτων.

Προς το παρόν ο βασικός αντίπαλος του Γκρούεφσκι, ο Ζόραν Ζάεφ, δεν βγάζει τους οπαδούς του στους δρόμους φοβούμενος ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Τα Σκόπια εμφανίζονται διχασμένα και δεν διαφαίνεται διέξοδος, καθώς και οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους. Οι παρεμβάσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ δεν απέφεραν λύση, ενώ η Μόσχα κατηγόρησε ΗΠΑ και ΕΕ, αλλά και την Αλβανία, για παρέμβαση στα εσωτερικά της ΠΓΔΜ.

Μπροστά σ' αυτήν τη νέα εστία αποσταθεροποίησης που δημιουργείται στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας, τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και Προστασίας του Πολίτη καλούνται άμεσα να λάβουν τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα με ενίσχυση της μεθορίου μεταξύ Φλώρινας και Καστοριάς.

Συγκεκριμένα:

Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, που πριν από μερικούς μήνες πραγματοποίησε άσκηση στην περιοχή, καλείται να είναι έτοιμη ώστε από τη στιγμή της κλήσης και εντός δύο ωρών να μπορούν να μετακινηθούν οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και εντός έξι ωρών τα τεθωρακισμένα.

Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις και οι Τελωνειακές Αρχές να εντείνουν τους ελέγχους στα «περάσματα» κατά μήκος της μεθορίου.

Οι κεντρικές Υπηρεσίες Πληροφοριών καθώς και τα περιφερειακά και τοπικά δίκτυα αυτών να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή ώστε η χώρα να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμη και ακραίες καταστάσεις στα βόρεια σύνορά της.

Για τον σκοπό αυτό τις επόμενες μέρες θα αναζητηθεί η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας με όλες τις Μυστικές Υπηρεσίες των συμμαχικών χωρών.



Πηγή : newsbeast.gr


Αλλαγή καριέρας και μετά τα 40;




Παραγωγικοί, γεμάτοι ιδέες και δύναμη για καινούργια αρχή φαίνεται πως είναι οι 40άρηδες του σήμερα. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η Ιλιάδα Κοθρά, η οποία δημιούργησε την Living Postcards.gr "θέλησα να μοιράσω στους ξένους μια διαφορετική εικόνα της Ελλάδας από αυτή που είχαν συνηθίσει να βλέπουν στα καρτ ποστάλ που ήταν κρεμασμένα στα περίπτερα. Θεωρώ ότι η ηλικιακή ομάδα των άνω των 40 έχει πληγεί από την ανεργία, τις απολύσεις. Είναι η μόνη λύση αν έχουμε μια ιδέα να την προχωρήσουμε. Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε καινούργια αρχή, να αλλάξουμε ζωή, χώρα, γειτονιά".

Για συλλογική δουλειά κάνει λόγο ο Αντρέας Στεφανίδης από την aephoria.net. "Εμείς προσπαθούμε να ενώσουμε όλους τους πόρους, ανθρώπινους, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς. Δυσκολίες υπάρχουν, αλλά υπάρχουν κι ευκαιρίες. Φτάνει όμως να τις δημιουργούμε σε συλλογικό επίπεδο. Η γενιά των άνω των 40 έχει πλούτο εμπειριών και πλούτο ιδεών. Άρα μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Και ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας από την οργάνωση Γη δήλωσε ότι "προ κρίσης υπήρχε επιχειρηματικότητα αλλά χωρίς δημιουργικότητα. Υπήρχε κρίση ιδεών. Οι οικονομικές δυσκολίες μας έκαναν να προσεγγίσουμε τα πράγματα διαφορετικά και να τα αλλάξουμε, πιθανόν διότι διαθέτουμε πλέον την εμπειρία".

Τέλος η Μαρία Παφιώλη από το cvexpers.gr επισημαίνει ότι οι άνω των 40 έχουν ιδέες αλλά η αλλαγή καριέρας δεν γίνεται σε μια μέρα. "Αυτό που λείπει είναι ένα πρόγραμμα παρέμβασης επαγγελματικού προσανατολισμού για αυτήν την ηλικιακή ομάδα".



Πηγή : kathimerini.gr


Με θράσος και χωρίς ντροπή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της αστυνομίας για την εκκένωση των καταλήψεων




Δεν αρέσει η νομιμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και αντιδρά αλλιώς πώς θα δείξει ότι προστατεύει κάθε είδους κακοποιούς σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Έτσι λοιπόν με θράσος έδειξε την αντίθεση του στην νόμιμη εισβολή των ΜΑΤ σε δυο καταλήψεις προχθές Δευτέρα, με ανακοίνωσή του από το ονομαζόμενο Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος σε ανακοίνωση που εξέδωσε τα έβαλε με τον υπουργό Τόσκα που σπανίως κάνει την δουλειά του χωρίς να εκτελεί άνωθεν εντολές ειδικά κατά αντιεξουσιαστών και κατά επέκταση με την ίδια την κυβέρνηση Τσίπρα.

Η ανακοίνωση λέει : «Η αριστερά, παραδοσιακά, ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με το δικό της τρόπο: με πρόταση, έμπνευση, αλληλεγγύη, με ανθρώπους, κίνημα και ασφαλώς όχι με τα ΜΑΤ».

Και εμείς τους λέμε δεν ντρέπεστε καθόλου ρε;;;;;;;


Επίθεση Τουσκ και Γιούνκερ στον Ερντογάν για τα περί ολλανδικού «φασισμού»



«Η Ολλανδία είναι η Ευρώπη και σήμερα θέλω να πω ότι η Ευρώπη είναι η Ολλανδία, ένα μέρος ελευθερίας και δημοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δεν είναι η Ε.Ε. που γίνεται μέρος της Τουρκίας, η Τουρκία [θέλει να γίνει] μέλος της Ε.Ε., είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η ολλανδική κυβέρνηση είναι κατάλοιπο των Ναζί έδωσαν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όποιος κατηγορεί τους Ολλανδούς για φασισμό είναι «πλήρως αποκομμένος από την πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Τουσκ ενώπιων της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου. «Η Ολλανδία είναι η Ευρώπη και σήμερα θέλω να πω ότι η Ευρώπη είναι η Ολλανδία, ένα μέρος ελευθερίας και δημοκρατίας», προσέθεσε σημειώνοντας ότι όλοι οι εταίροι επιδεικνύουν αλληλεγγύη στην Ολλανδία.

Τα σχόλια Τουσκ ήλθαν υπό τη σκιά της σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Χάγη, που ξέσπασε αφότου η ολλανδική κυβέρνηση ακύρωσε προεκλογικές εμφανίσεις δύο τούρκων υπουργών στην πόλη του Ρότερνταμ.

«Ρότερνταμ, η πόλη του Έρασμου, καταστράφηκε βίαια από τους Ναζί και σήμερα έχει δήμαρχο γεννημένο στο Μαρόκο», είπε ο κ. Τουσκ. «Όποιος βλέπει φασισμό στο Ρότερνταμ είναι πλήρως αποκομμένος από την πραγματικότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην Ευρωβουλή και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι οι Βρυξέλλες ποτέ δεν θα δεχτούν τη σύγκριση που κάνει η Τουρκία ανάμεσα στους Ναζί και την ολλανδική κυβέρνηση.

Δεν είναι η Ε.Ε. που γίνεται μέρος της Τουρκίας, η Τουρκία [θέλει να γίνει] μέλος της Ε.Ε., προσέθεσε αιχμηρά.

Πέραν της σύγκρισης με τους Ναζί, ο τούρκος πρόεδρος προκάλεσε εκ νέου την οργισμένη αντίδραση της Χάγης χθες Τρίτη, όταν άφησε αιχμές για το ρόλο της Ολλανδίας στη Σρεμπρένιτσα το 1995, όπου ολλανδοί κυανόκρανοι απέτυχαν να εμποδίσουν τη σφαγή 8.000 αμάχων.

Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι έχει μάθει τους Ολλανδούς από τη Σρεμπρένιτσα και ότι δεν πρόκειται να δεχτεί συμβουλές από ανθρώπους που έχουν «αίμα στα χέρια τους».

Για «αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας» έκανε λόγο ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.


Πηγή: skai.gr


Θέμα χρόνου η νομοθετική πρωτοβουλία για την υιοθεσία και την αναδοχή



«Το φαινόμενο της εγκατάλειψης βρεφών από τη φυσική τους οικογένεια στο μαιευτήριο, στο οποίο γεννήθηκαν, αποτελεί δυσάρεστο αλλά υπαρκτό πρόβλημα» αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, και δημοσιεύει σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στις 9 Μαρτίου, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποιος είναι ο αριθμός των βρεφών που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία της χώρας και ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, για τις διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας.

Η κ. Φωτίου αναφέρει ότι ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων στα νοσοκομεία βρεφών είναι διαρκώς μεταβαλλόμενος, καθώς από τη μια καταγράφονται νέα περαστικά εγκατάλειψης και από την άλλη καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την απομάκρυνσή τους από το νοσοκομειακό περιβάλλον. Σύμφωνα με τα έγγραφο, στις 31.1.2017, τρία βρέφη μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρεια Αττικής Παράρτημα «Μητέρα».

«Αναδοχή πρώτη αγκαλιά»

«Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει θέσει ως πρωταρχικό του στόχο την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, είτε πρόκειται για βρέφη εγκαταλελειμμένα στα Δημόσια Νοσοκομεία είτε για τα παιδιά που διαβιούν στα ιδρύματα και την παροχή σε αυτά εναλλακτικών μορφών φροντίδας» σημειώνει η αναπληρώτρια υπουργός και ενημερώνει τη Βουλή ότι στο πλαίσιο αυτό, το 2016, λειτούργησε για πρώτη φορά από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής το πρόγραμμα «Αναδοχή Πρώτη Αγκαλιά», για τα βρέφη που παραμένουν στα νοσοκομεία και τα δημόσια μαιευτήριο, μέσω της απευθείας τοποθέτησής τους σε εγκεκριμένη ανάδοχη οικογένεια, χωρίς την προηγούμενη ιδρυματοποίησή τους.

 Όπως εξηγεί η Θεανώ Φωτίου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εγκεκριμένες, από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ), ανάδοχες οικογένειες, με εμπειρία στη φροντίδα βρεφών, αναλαμβάνουν, με την παροχή οικονομικής και υλικοτεχνικής υποδομής από το ΚΚΠΠΑ, τα εν λόγω βρέφη, των οποίων οι φυσικοί γονείς δεν είναι σε θέση άμεσα ή και στο μέλλον να αναλάβουν τη φροντίδα τους.

Στο διάστημα της φιλοξενίας του παιδιού στην ανάδοχη οικογένεια, οι κοινωνικοί λειτουργοί εργάζονται για την ανεύρεση και υποστήριξη της φυσικής οικογένειας, ώστε, αν είναι δυνατόν να αναλάβει τη φροντίδα του. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, μετά από εκτίμηση της διεπιστημονικής ομάδας του αρμόδιου επιστημονικού συμβουλίου του ΚΚΠΠΑ, το θέμα προωθείται στο Δικαστήριο για κρίση και το παιδί (μετά την απόφαση του Δικαστηρίου) προωθείται για υιοθεσία, σε ζευγάρι εγκεκριμένο και καταγεγραμμένο στο μητρώο που τηρεί το ΚΚΠΠΑ. Από τον Απρίλιο του 2016 που ξεκίνησε το εν λόγω πρόγραμμα, 7 βρέφη τοποθετήθηκαν απευθείας από τα νοσοκομεία σε ανάδοχες οικογένειες, κάνει γνωστό η Θεανώ Φωτίου.

Φιλοξενία Πεντέλης

Με το έγγραφο γίνεται εξάλλου γνωστό ότι την 7η Φεβρουαρίου 2017, ο 7ος θάλαμος του Αναρρωτηρίου Πεντέλης, παράρτημα ΚΚΠΠΑ, που είχε ανακαινισθεί με τη χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, άνοιξε και υποδέχθηκε τα τελευταία 13 βρέφη, που παρέμεναν σε μαιευτήρια για κοινωνικούς και μόνο λόγους. Η συγκεκριμένη Μονάδα Βρεφών λειτουργεί με τη συνεργασία των Παιδικών Χωριών SOS και με τη χορηγία του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, αποτελεί μονάδα σύντομης φιλοξενίας και στοχεύει στην έγκαιρη παρέμβαση στην οικογένεια προέλευσης του κάθε παιδιού, ώστε να αναλάβει εκ νέου την επιμέλειά του. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, οι λύσεις της αναδοχής και της υιοθεσίας θα προσφέρονται άμεση για την οικογενειακή αποκατάσταση των βρεφών. Στις 8.2.2017 κανένα υγιές βρέφος χωρίς οικογένεια δεν παραμένει σε νοσοκομείο.

Το σύνολο των παιδιών στα ιδρύματα

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς με την ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ζητούσε να ενημερωθεί, επίσης, ποιος είναι ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα που έχουν αποστολή την ολοκλήρωση των διαδικασιών υιοθεσίας και αναδοχής των παιδιών αυτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάζει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «στο σύνολο των ιδρυμάτων που λειτουργούν στη χώρα, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτά, ηλικίας 0-18 ετών, είναι περίπου 2000».

Νέο θεσμικό πλαίσιο 

Ως προς τον σχεδιασμό αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου, η κ. Φωτίου ενημερώνει ότι η δημιουργία ενός συνολικά νέου νομικού και διοικητικού πλαισίου για την υιοθεσία είναι ύψιστη προτεραιότητα του υπουργείου, τόσο για να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα του καθεστώτος που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες όσο και για να αποτελέσει η υιοθεσία, μαζί με την αναδοχή, στοιχείο της πολιτικής αποϊδρυματοποίησης. Σκοπός είναι, όπως τονίζει, τα παιδιά που για διάφορους λόγους είναι είτε εγκαταλελειμμένα σε δημόσια Νοσοκομεία είτε διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής φροντίδας να βρουν εναλλακτικές μορφές φροντίδας, προπάντων οικογενειακό περιβάλλον.

Για τον σκοπό αυτό ετοιμάζεται, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα τεθούν κανόνες για την καταγραφή των παιδιών προς υιοθεσία ή αναδοχή, των υποψήφιων θετών ή ανάδοχων γονιών, των δομών φιλοξενίας των παιδιών μέχρι την αναδοχή ή την υιοθεσία και θα αναβαθμιστούν οι σχετικές υπηρεσίες του Υπουργείου, των Περιφερειών και των Δήμων. «Το εγχείρημα αποσκοπεί στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, χωρίς να υπάρξουν εκπτώσεις στη μέριμνα για το συμφέρον των παιδιών, αλλά και στη διαφάνεια και την αποτροπή παράνομων ενεργειών. Οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα αναληφθούν πολύ σύντομα, έπειτα από ευρεία διαβούλευση» αναφέρει η κ. Φωτίου.



Πηγή : koolnews.gr


Ασύδοτοι, ανεξέλεγκτοι κάνουν κατάληψη λόγω Κουφοντίνα με την ανοχή Τόσκα



Τρομοκράτες και κάθε είδους κακοποιοί υποστηρίζονται και έχουν δράσεις μέσα από αναρχικές οργανώσεις

Σε κατάληψη της κοσμητείας της Νομικής Σχολής προχώρησε το πρωί η ομάδα «Ρουβίκωνας» γιατί τόλμησαν να προστατέψουν κάποιοι την Νομική Σχολή  για να μην γίνει η εκδήλωση για τον τρομοκράτη δολοφόνο Κουφοντίνα.

Όπως αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντεξουσιαστικού χώρου η κατάληψη έγινε σε αντίδραση για τον αποκλεισμό του κτηρίου της Νομικής το Δεκέμβριο ενόψει εκδήλωσης για την άδεια του τρομοκράτη δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το κείμενο του Ρουβίκωνα έχει ως εξής:

Στον εν΄εξελίξει κοινωνικό και ταξικό πόλεμο που ζούμε, καθημερινά αποκαλύπτεται η αληθινή φύση των δύο αντίπαλων κόσμων. Από τη μια στέκονται αυτοί κι αυτές που αγωνίζονται για την κοινωνική ισότητα και την ελευθερία και πληρώνουν το τίμημα με απολύσεις, κυνηγητό, φυλακίσεις και κάποιες φορές ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή. Από την άλλη, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι,οι εφοπλιστές το κράτος κι από κοντά οι ρουφιάνοι τους, αυτοί που αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά, τα τσιράκια τους.

ΣτΙς 14/12 κάποια τέτοια τσιράκια, με επικεφαλής την κοσμήτορα Διονυσία Καλλινίκου, κουκουλωμένα θρασύδειλα κάτω απο το θεσμικό κουρέλι που λέγεται Κοσμητεία της Νομικής σχολής, θέλησαν να δείξουν τα δόντια σε όσους βρίσκονται σε πόλεμο με τα αφεντικά τους. Προχώρησαν σε λοκ άουτ της νομικής, κλείνοντας τις εισόδους της σχολής με ΜΑΤ και απαγορεύοντας την προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα κατα την οποία θα γινόταν και τηλεφωνική παρέμβαση του ίδιου του συντρόφου μέσα απο τη φυλακή.

Ο κόσμος απωθήθηκε απο τους μπάτσους, η εκδήλωση αναβλήθηκε και τα αφεντικά έμειναν ευχαριστημένα. Φανταζόμαστε με πόση χαρά οι <<κοσμήτορες –τσιράκια>> θα κουνούσαν τις ουρές τους ακούγοντας τα μπράβο των απο πάνω τους. Αυτές οι μεθοδεύσεις όμως δεν είναι μια εξαίρεση, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο κάποιους κρατούμενους στα υπόγεια των ελληνικών φυλακων. Ειναι η εικόνα της βίαιης και απροκάλυπτης επίθεσης που το ζούμε όλοι μας καθημερινά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ειναι η επίθεση που οι υπηρέτες των ντόπιων και ξένων αφεντικών και των μνημονίων, εξαπολύουν πάνω στα τελευταία εναπομείναντα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα παίρνοντας πίσω οτι κατακτήθηκε με αγώνες,αίμα, φυλακίσεις και εξορίες,

Ξέρουν καλά όλοι αυτοί οτι η επιτυχία των σχεδιασμών τους περνάει απαραίτητα μέσα από το τσάκισμα όποιου αντιστέκεται, γιαυτό και η επίθεση στούς πολιτικούς κρατούμενους έχει γι’αυτούς τεράστια σημασία. Οι φυλακισμένοι αγωνιστές όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Κώστας Γουρνάς, ο Φοίβος Χαρίσης ο Γιώργος Καραγιαννίδης και τόσοι άλλοι αναρχικοί και κομμουνιστές σύντροφοι, με τις πράξεις, τη στάση και τον πολιτικό τους λόγο στραπατσάρουν την εικόνα της κοινωνικής συναίνεσης και της ταξικής ειρήνης. Γκρεμίζουν με τη δύναμη του ζωντανού παραδείγματος την αντίληψη οτι κανένας δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει στην τρομακτική επίθεση που δεχόμαστε. Γελοιοποιούν το αφήγημα οτι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος ειναι ο δρόμος της ενσωμάτωσης και της υποταγής. Αυτή η πολιτική στάση των συντρόφων και κάθε αγωνιζόμενου τρομάζει τους απο πάνω. Και όσο πιό πολύ τρομάζουν τόσο πιο σπασμωδικά αντιδρούν. Γιαυτό οχι μόνο τους αρνούνται τις άδεις που δικαιούνται, αλλά προσπαθούν να φιμώσουν και τη φωνή και τον πολιτικό τους λόγο, όπως απροκάλυπτα έκαναν με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η κοσμητεία της νομικής με την πρωτοφανή φίμωση του αγωνιστή, αποκάλυψε ακόμη μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο αλλά και τον πολύμορφο χαρακτήρα της κατασταλτικής μηχανής. Αυτής που δεν φοράει απαραίτητα το κράνος του ΜΑΤατζη αλλα κάνει μια χαρά τη δουλειά φορώντας το κοστούμι της ακαδημαικής αυθεντίας. Εδειξε πώς πραγματικά αντιλαμβάνονται την έννοια της αστικής <<δικαιοσύνης>>,αυτοί που την υπηρετούν.

Εμείς σήμερα, Τετάρτη 15 Μάρτη, κάποιες εβδομάδες μετά την αθλιότητα της απέναντι στον Κουφοντίνα, <<επισκεφτήκαμε>> την κοσμητεία της νομικής καταλαμβάνοντας το χώρο και τους υπενθυμίσαμε οτι η επίθεση σε κάθε σύντροφο μας πολιτικό κρατούμενο ειναι επίθεση σε όλους και όλες. Ειναι επίθεση σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία και σαν τέτοια θα αντιμετωπίζεται πάντα από τον κόσμο του αγώνα.



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 17:00

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

Αναρχική Συλλογικότητα Νεας Φιλαδελφεια



Νέα Δημοκρατία : Η Κυβέρνηση συνεχίζει την εσωτερική στάση πληρωμών




Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και οι Αναπληρωτές Τομεάρχες, βουλευτής Επικρατείας κ. Θεόδωρος Φορτσάκης και βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Με το “καλημέρα” του νέου έτους είμαστε στο “ίδιο έργο θεατές”. Στάση πληρωμών και στέγνωμα της αγοράς. 

Ειδικότερα, το 1ο δίμηνο του έτους:

1ον. Η Κυβέρνηση συνεχίζει την εσωτερική στάση πληρωμών, στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, επιβάλλοντας αυστηρή “δίαιτα” στον ιδιωτικό τομέα.

Οι δαπάνες διαμορφώθηκαν 1 δις ευρώ χαμηλότερα από το στόχο, συμπεριλαμβανομένου και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο έχει υψηλό συντελεστή βαρύτητας στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Το αποτέλεσμα είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου να έχουν πάρει, ήδη από τον Ιανουάριο, την “ανηφόρα”, φαινόμενο που αναμένεται να διατηρηθεί και να διογκωθεί τους επόμενους μήνες.

2ον. Στο σκέλος των εσόδων, η υπέρβαση του στόχου δεν οφείλεται σε αύξηση των φορολογικών εσόδων, αλλά στο συγκυριακά υψηλότερο μέρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο ήταν σχεδόν 50% μεγαλύτερο από το στόχο.

Αν το μέρισμα ήταν στο ύψος του στόχου, το μήνα Φεβρουάριο, θα είχαμε υστέρηση εσόδων.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η ιδεοληπτική εμμονή της Κυβέρνησης στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με μέτρα ύψους 5 δις ευρώ την περίοδο 2015 - 2016 και 2,5 δις ευρώ το 2017, έχει οδηγήσει στην εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών.

Συμπερασματικά, η χώρα και η πραγματική οικονομία πληρώνουν πολύ ακριβά την αναποτελεσματικότητα, την αναβλητικότητα, τις παλινωδίες και τις ιδεοληψίες της σημερινής Κυβέρνησης.

Η αλλαγή οικονομικής πολιτικής έχει καταστεί απολύτως αναγκαία και επείγουσα.

Η εμπροσθοβαρής υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και η αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών, είναι επιβεβλημένη.

Αυτό όμως προϋποθέτει μια νέα μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, που μόνο οι εκλογές μπορεί να δώσουν».


Πήραν τους πρόσφυγες από την μία κατάληψη και τους πήγαν στην άλλη


Η γελοιότητα του κράτους μπάχαλο σε όλο της το μεγαλείο!!

Η αστυνομία έκανε την νόμιμη δουλειά της μετά από πολύ καιρό και προχώρησε την Δευτέρα στην εκκένωση του κτηρίου επί της οδού Αλκιβιάδου 4.

Οι αστυνομικοί πήραν με κλούβες τους πρόσφυγες και αντί να τους πάνε σε δομές φιλοξενίας  και στην διεύθυνση αλλοδαπών, αμόλησαν τους περισσότερους στην Ομόνοια τους οποίους πήραν οι λεγόμενοι ανεξέλεγκτοι αλληλέγγυοι και τους πήγαν σε άλλες καταλήψεις που δεν έχει επέμβει η αστυνομία.

Έτσι μόλις 30 από του 127 πρόσφυγες της Αλκιβιάδου 4 μεταφέρθηκαν σε επίσημη δομή οι υπόλοιποι ελεύθεροι παρελήφθησαν από αλληλέγγυους που τους οδήγησαν σε άλλες καταλήψεις!!

Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Καλπάζει ο αριθμός αιτήσεων για αποποιήσεις κληρονομιάς

(Φωτογραφία:  Eurokinissi )



Διαρκώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των αιτήσεων για αποποιήσεις κληρονομιάς στα χρόνια της κρίσης, καθώς οι πολίτες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που απορρέουν από περιουσιακά στοιχεία, τα οποία άλλοτε ίσως ανέμεναν ως μάννα εξ ουρανού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή στοιχεία για τις αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς στα ειρηνοδικεία της χώρας, από το 2013 έως και το 2016.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο αείμνηστος Ευάγγελος Μπασιάκος, στα τέλη του 2016.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιών διαμορφώθηκαν ως εξής: το 2013 ανήλθαν σε 29.199, το 2014 σε 41.388, το 2015 σε 45.628 και το 2016 σε 54.422. 




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κυριάκος Μητσοτάκης : Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ανάπτυξη.



Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με Επαγγελματικούς, Επιστημονικούς & Παραγωγικούς Φορείς της Ανατολικής Κρήτης ενώ στη συνέχεια, πραγματοποίησε τα εγκαίνια στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Χερσονήσου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, όπου είχε συζήτηση με εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού. Χαρακτήρισε την υπερφορολόγηση ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας και πρόσθεσε «Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ανάπτυξη. Φέρνει έσοδα στον προϋπολογισμό, αλλά με πάρα πολύ μεγάλο κόστος για την αναπτυξιακή δυναμική και την ίδια την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, γιατί απλά έχουμε μια υπέρβαση στόχων εσόδων ως αποτέλεσμα μιας στυγνής υπερφορολόγησης. Με τον τρόπο αυτό, δεν βλέπουμε όλη την εικόνα. Η χώρα δεν έχει επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης. Η πολιτική αστάθεια, η αίσθηση ότι έχουμε μια Κυβέρνηση που δεν θέλει να υλοποιήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις έχουν επιπτώσεις στη διάθεση των επενδυτών να επενδύσουν χρήματα στην αγορά».   
Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), επισημαίνοντας ότι αποτελεί «έργο επιβίωσης για την Κρήτη του 21ου αιώνα. Μιλάμε για έναν άξονα που θα ξεκινάει από τη Σητεία και θα τελειώνει στην Κίσσαμο. Η Κρήτη κρατιέται πίσω από την έλλειψη μιας τόσο βασικής υποδομής. Η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να θέσει υπόψη της πολιτικής ηγεσίας όλες τις διαστάσεις και τις επιλογές χρηματοδότησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου. Δεσμεύομαι προσωπικά να διερευνήσω την επιλογή χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με το σχήμα των πληρωμών διαθεσιμοτήτων».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνάντησε τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Ζερβό, καθώς και πολίτες με τους οποίους συζήτησε για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους.


ΗΠΑ: Αστυνομικοί εκτελούν πατέρα 6 παιδιών μπροστά στην κάμερα (video)



Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στις ΗΠΑ ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας , με θύμα 33χρονο, πατέρα 6 παιδιών. 

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στις ΗΠΑ ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα έναν 33χρονο, πατέρα 6 παιδιών, ο οποίος σκοτώνεται μπροστά στην κάμερα. 

Ο 33χρονος Μάικλ Άντονι Πέρεζ αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές των αστυνομικών για έλεγχο στο φορτηγάκι που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να αρχίσει καταδίωξή του. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ αλλά ο 33χρονος αρνήθηκε να κατέβει από αυτό. 

Οι άνδρες της αστυνομίας έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και έριξαν μέσα νερό υπό πίεση για να αναγκάσουν τον Πέρεζ να αποβιβαστεί. Οταν ο άνδρας βγήκε από το όχημα κρατούσε πίσω από την πλάτη του ένα μαχαίρι. Οι αστυνομικοί πάλεψαν μαζί του. Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο φώναζαν στους αστυνομικούς να μην πυροβολήσουν τον ύποπτο. Εκείνοι όμως άνοιξαν πυρ εναντίον του άνδρα τραυματίζοντας τον θανάσιμα. 

Στο σκληρό βίντεο έχει καταγραφεί όλη αντιπαράθεση των αστυνομικών με τον 33χρονο καθώς και άκαρπες προσπάθειες των τραυματιοφορέων να τον επαναφέρουν στην ζωή. 




Πηγή : sport-fm.gr


Ντόμινο εξελίξεων στα σχολεία μετά την απόφαση του ΣτΕ για τους διευθυντές




Αλαλούμ στα σχολεία και ντόμινο εξελίξεων στον χώρο των εκπαιδευτικών προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο Νόμος 4327/15 των Αριστείδη Μπαλτά και Τάσου Κουράκη για τον διορισμό σχολικών διευθυντών.

Το υπουργείο Παιδείας τηρεί στάση αναμονής μέχρι να λάβει επισήμως γνώση της απόφασης. Ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ήδη ότι οι αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων είναι σεβαστές και δεσμευτικές, άρα το υπουργείο, αφού μελετήσει την απόφαση, θα αναλάβει την αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία ώστε η επιλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων να είναι σύμφωνη με την απόφαση του ΣτΕ.

Η επιλογή τους πρέπει να γίνει σύντομα, ώστε το ερχόμενο σχολικό έτος να ξεκινήσει με τους νέους διευθυντές να έχουν επιλεγεί με όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση -και από τα κόμματα- στη διαδικασία που θα προκριθεί. 

Να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι τόσο απλό, καθώς η συνέντευξη -που χαρακτήριζε τη διαδικασία πριν από την αλλαγή του νόμου από τον Τάσο Κουράκη, ο οποίος εισήγαγε στη θέση της τη μυστική ψηφοφορία από τον σύλλογο διδασκόντων- είχε επίσης επικριθεί ως αδιαφανής διαδικασία.

Τα Νέα θέτουν μία σειρά ερωτημάτων με δεδομένη την απόφαση του ΣτΕ:

  • Πάνω από χίλιοι υποψήφιοι διευθυντές σχολείων ενδεχομένως να κάνουν προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια για μη τοποθέτησή τους εξαιτίας του αντισυνταγματικού νόμου. Αν δικαιωθούν;
  • Θα πρέπει να τους καταβληθεί και το επίδομα θέσης που απώλεσαν κατά την προηγούμενη διετία; Για το θέμα υπάρχει και σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο το 2012 αποφάνθηκε ότι εκπαιδευτικός που διορίστηκε αναδρομικά διευθυντής σχολικής μονάδας, βάσει δικαστικής απόφασης, δικαιούται να λάβει επίδομα ευθύνης και ειδικής απασχόλησης.
  • Ποιοι θα αναλάβουν διευθυντές σχολείων μέχρι να τοποθετηθούν νέοι διευθυντές βάσει των υποδείξεων του δικαστηρίου; Οι ίδιοι που υπηρετούν σήμερα με ασπίδα έναν νέο νόμο που θα φέρει ο Κώστας Γαβρόγλου; Οι αρχαιότεροι εκπαιδευτικοί κάθε σχολικής μονάδας; Και τι γίνεται με αυτούς που ήταν αρχαιότεροι αλλά παραιτήθηκαν επειδή δεν εξελέγησαν διευθυντές;
  • Ή μήπως οι παλιοί διευθυντές πρέπει να επανέλθουν στις θέσεις τους εφόσον, λόγω της απόφασης του ΣτΕ, η διακοπή της θητείας τους θεωρείται ως μη γενόμενη; Και αν κάποιοι εξ αυτών έχουν συνταξιοδοτηθεί; Ας σημειωθεί πάντως ότι σε πολλές περιπτώσεις συμβαίνει παλιοί και νέοι διευθυντές να είναι τα ίδια πρόσωπα, καθώς οι εκπαιδευτικοί στην πράξη είχαν γυρίσει την πλάτη στον νόμο έμπνευσης Κουράκη και ψήφισαν τους παλιούς τους διευθυντές, αναδεικνύοντάς τους εκ νέου στις θέσεις τους.
  • Τι θα γίνει με τις αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ - ΠΥΣΔΕ) στα οποία συμμετείχαν και διευθυντές των οποίων η εκλογή κρίθηκε αντισυνταγματική; Με τη συμμετοχή τους, η οποία εκπορεύεται από τη θέση, καθίστανται οι αποφάσεις των οργάνων αυτών άκυρες; Και άρα οι τοποθετήσεις, αποσπάσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών;
  • Και το πιο σημαντικό: Τι γίνεται με την αναστάτωση των σχολείων από εδώ και πέρα και με τον κίνδυνο για τη σχολική χρονιά; Επηρεάζονται από την απόφαση η έκδοση των αποτελεσμάτων, οι τίτλοι των μαθητών, οι Πανελλαδικές και οι ενδοσχολικές εξετάσεις;
Newsroom ΔΟΛ


Συνελήφθη ο ληστής ηλικιωμένων της Κυψέλης είχε αφεθεί ελεύθερος με τον νόμο Παρασκευόπουλου




Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Νιγηριανού, στο πλαίσιο έρευνας για συμμετοχή του και σε άλλες ληστείες. Είχε συλληφθεί ξανά αλλά αφέθηκε ελεύθερος με τον περίφημο εγκληματικό για την κοινωνία Νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο Νιγηριανός σκληρός κακοποιός είχε συλληφθεί το 2013 και είχε καταδικαστεί σε ποινή 10 ετών για παρόμοια αδικήματα. Αφέθηκε ελεύθερος το 2016, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, συνεχίζοντας την δράση του.

Μετά από σκληρή συμπλοκή με αστυνομικούς συνελήφθη ο ληστής, που είχε γίνει φόβος και τρόμος για ηλικιωμένους στην Κυψέλη και τον Άγιο Παντελεήμονα.

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες του Νιγηριανού που χτυπούσε ηλικιωμένους για να τους ληστέψει και πρόκειται για τον 32χρονο Prince Amechi.

Οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Σε βάρος του 32χρονου Νιγηριανού οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής 14 επιθέσεις με θύματα ηλικίας από 61 ως 95 χρόνων. 

Ο 32χρονος, έχει διαπράξει ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων: 9 στην περιοχή της Κυψέλης, 2 στον Άγιο Παντελεήμονα, 1 στους Αμπελόκηπους, 1 στην Ομόνοια και 1 στο Κολωνάκι.

Μάλιστα 4 από τα ηλικιωμένα θύματά του, παραμένουν μέχρι και σήμερα σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ένας σοβαρός πολιτικός η μια σοβαρή ομάδα βουλευτών να προσβάλει και να αλλάξει αυτό τον εγκληματικό για την κοινωνία νόμο.



Reuters: Τα Ελληνόπουλα πληρώνουν το τίμημα της οικονομικής κρίσης



Ίσως το πιο σκοτεινό σημάδι της οικονομικής καταστροφής στην Ελλάδα είναι ότι οι οικογενειακοί δεσμοί έχουν αρχίσει να καταρρέουν, επισημαίνει δημοσίευμα του πρακτορείου

Ίσως το πιο σκοτεινό σημάδι της οικονομικής καταστροφής στην Ελλάδα είναι ότι οι παραδοσιακά ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί έχουν αρχίσει να καταρρέουν, μετά από χρόνια ύφεσης, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, «μέσα στην απελπιστική οικονομική κρίση, ένα ίδρυμα για κακοποιημένα παιδιά πλέον δέχεται και εκείνα που οι γονείς τους αδυνατούν να τα ταΐσουν». 

Με το 1/4 του εργατικού δυναμικού της χώρας να μην έχει δουλειά και το 1/4 των Ελληνόπουλων να ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, «οι γονείς εξαναγκάζονται να ζητούν την ελεημοσύνη των παππούδων». Όμως και οι συντάξεις έχουν περικοπεί πολλές φορές, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο.

Στο επίκεντρο του δημοσιεύματος βρίσκεται το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το οποίο ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα για τα ορφανά πολέμου και το οποίο «αγωνίζεται πλέον να ανταποκριθεί στον αριθμό των γονέων που στρέφονται σε αυτό αναζητώντας βοήθεια». 

Αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους εκεί όλη την εβδομάδα, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Η Ηρώ Ζερβάκη, επικεφαλής του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον 40 παιδιά είναι στη λίστα αναμονής, αριθμός τετραπλάσιος συγκριτικά με πριν από δύο χρόνια. Στο ίδρυμα κοιμούνται 25 παιδιά, σε ένα «γυμνό» δωμάτιο με σειρές από ομοιόμορφα κρεβάτια, ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού και πόρων η οποία δεν επιτρέπει να αυξηθεί η χωρητικότητα.

Σύμφωνα με την κυρία Ζερβάκη, σημειώνονται καθημερινά νέες αφίξεις. Ωστόσο, για τα παιδάκια ηλικίας  2-5 ετών, ο αποχωρισμός από τους γονείς τους είναι ιδιαίτερα τραυματικός.

 «Είχαμε περιστατικά με παιδιά που προσπάθησαν να το σκάσουν για να επιστρέψουν στη μητέρα τους», δήλωσε η κ. Ζερβάκη στο Reuters. «Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις ημέρες, έτσι ρωτούν καθημερινά ''Είναι Παρασκευή;''», εξηγεί η κοινωνική λειτουργός Ανθούλα Ζαρμακούπη. «Ξέρουν ότι η μητέρα τους θα τα πάρει το σαββατοκύριακο», συμπληρώνει.

Μερικές φορές όμως, αυτό δεν είναι δυνατόν. «Εχουμε παιδιά που οι γονείς τους είναι άστεγοι, οπότε είναι δύσκολο να τα πάρουν το σαββατοκύριακο», επισημαίνει η ίδια.

Με την κρατική χρηματοδότηση να έχει περικοπεί σε βαθμό που να καλύπτει μόλις τη μισή μισθοδοσία, τα πράγματα πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολα για το ίδρυμα, το οποίο πλέον βασίζεται σε δωρεές για φαγητό και ρούχα, για να συνεχίσει τη λειτουργία του. 

Όπως παραδέχεται η κ. Ζερβάκη, δεν μπορεί καν να ξέρει με σιγουριά αν θα μπορέσει να καταβάλει τους μισθούς του επόμενου μήνα. «Δεν φαίνεται να καλυτερέψουν τα πράγματα στο άμεσο μέλλον. Θα πάρει μερικά χρόνια. Ελπίζω όχι πολλά», καταλήγει.



Πηγή : protothema.gr


Independent: Η Αθήνα προσφέρει ανταλλάγματα στη Βρετανία για να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα




«Η Ελλάδα προσφέρει αρχαιολογικά θαύματα σε αντάλλαγμα για τα Ελγίνεια». Είναι ο τίτλος του βρετανικού ρεπορτάζ που αναφέρει μάλιστα και τι ακριβώς θα δώσουμε.

Πρόκειται για δύο αριστουργήματα από το εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο. Το προσωπείο του Αγαμέμνονα, εύρημα του Σλήμαν στις Μυκήνες και το χάλκινο άγαλμα του Ποσειδώνος Αρτεμισίου.

To δημοσίευμα ισχυρίζεται πως στηρίζει τα λεγόμενα του σε δηλώσεις του πρόεδρου του Παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, Λουί Γκοντάρ. Ο ίδιος όμως το διαψεύδει κατηγορηματικά.

 «Δεν μίλησα με κανέναν δημοσιογράφο και δεν γνώριζα τίποτα για το σχετικό άρθρο. Η αναφορά σε συγκεκριμένα έργα είναι προϊόν καθαρής επινόησης από την πλευρά του δημοσιογράφου που υπογράφει το άρθρο», ανέφερε ο ίδιος.

Το υπουργείο πολιτισμού αρνείται κι εκείνο πως έχουν προταθεί αρχαία ως ανταλλάγματα, αφήνει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το βρετανικό μουσείο.  «Γίνεται μία συστηματική προσπάθεια για την επανεκκίνηση του  διάλογου για την επανένωση των Γλυπτών, με  νέα στρατηγική, η οποία δεν στηρίζεται στην δικαστική διεκδίκηση».

Την νομική οδό για την επιστροφή των γλυπτών είχε αναθέσει η Ελλάδα πριν 2 χρόνια στην Αμάλ Αλαμουντίν και το δικηγορικό της γραφείο.  Ωστόσο η κυβέρνηση Σύριζα έκανε πίσω, έκλεισε στο συρτάρι τις προσπάθειες της Λιβανέζας δικηγόρου και αποφάσισε να ακολουθήσει τη διπλωματία. 


Πηγή : star.gr


Αφού διέλυσε το ασφαλιστικό είπε να διαλύσει και τις διεθνής σχέσης



Ο Κατρούγκαλος έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτύχει εύκολα σε όλα και κρίνεται πλέον πάρα πολύ επικίνδυνος μετά τις  αναφορές του σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής τουρκικών συγκεντρώσεων στην Ελλάδα, εν όψει του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ζητηθεί να γίνουν τουρκικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα, ειδικότερα στη Θράκη, ο κ. Κατρούγκαλος -μιλώντας τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ- έκανε λόγο για υποθετικό ερώτημα. «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη. Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση Ε.Ε. - Τουρκίας», σημείωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ χωρίς να έχει αναλογιστεί τι λέει όπως δεν είχε αναλογιστεί τι κάνει με τον νόμο του για το ασφαλιστικό.

Η Ν.Δ. έβγαλε ανακοίνωση για Γ. Κατρούγκαλο: Ασυγχώρητη άγνοια ή βαριά επιπολαιότητα

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, για τις δηλώσεις του Υπουργού Αναπληρωτή Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ασυγχώρητη άγνοια ή βαριά επιπολαιότητα προδίδουν οι δηλώσεις Κατρούγκαλου. 

Ως Υπουργός Αναπληρωτής Εξωτερικών οφείλει να γνωρίζει ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες.

Επομένως, δεν έχουν καμία εμπλοκή με τα εσωτερικά ζητήματα της Τουρκίας, ούτε βέβαια με το επικείμενο δημοψήφισμα». 


Συνάντηση Κώστα Καραμανλή με Ντόρα Μπακογιάννη



Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, περί τη μία ώρα, είχε το πρωί της Τρίτης η Ντόρα Μπακογιάννη, στο πολιτικό γραφείο του και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα αλλά και για τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα κάνει συνεχείς αναφορές στον «καραμανλισμό» και την παράδοσή του.

Σύμφωνα πάντως με την «Καθημερινή», την απόφαση να εκπέμψει σαφώς και προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα «κανείς δεν μιλάει εξ ονόματός μου» έχει πάρει ο Κώστας Καραμανλής, που βλέποντας πως το τελευταίο διάστημα, είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις το θέμα να μιλάνε άλλοι όχι μόνο για αυτόν αλλά και εξ ονόματος της «κληρονομιάς» του ιδρυτή της παράταξης, θέλησε να «αναλάβει δράση». Το πρώτο… στάδιο ήταν οι δημόσιες τοποθετήσεις, δύο μάλιστα διαδοχικές, από τον εξάδελφό του, Κώστα Αχ. Καραμανλή, που «άδειασε» τον Πάνο Καμμένο εις διπλούν.

Ακολούθησε μήνυμα με τη μορφή διαρροής με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως «όσοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ να βρουν άλλους… πρωταγωνιστές. Δεν είμαι διαθέσιμος». Και την Τρίτη ακολούθησε το τρίτο, με άλλη μορφή μήνυμα, με μία απευθείας συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η συζήτηση είχε μενού και όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και όπως αναφέρουν πηγές από γραφείο Καραμανλή, εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχουν που ξεκινά από την αγαστή συνεργασία που είχαν από την περίοδο που ο κ. Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός και είχε εμπιστευτεί στην κ. Μπακογιάννη ένα από τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια, εκείνο των Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς το τελευταίο διάστημα ο τόνοι μεταξύ της πρώην υπουργού Εξωτερικών και του νυν υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, είχαν ανέβει πολύ, περνώντας μάλιστα σε προσωπικού τύπου αντιπαράθεση.



Πηγή


69.490 ο αριθμός των εισακτέων για τα Πανεπιστήμια το 2017 – 2018




Μειωμένος κατά 495 θέσεις θα είναι για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ο αριθμός των εισακτέων.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ακριβή κατανομή των θέσεων εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία, ο συνολικός αριθμός θέσεων εισακτέων ανέρχεται στις 69.490, από τις οποίες οι 42.850 αποδίδονται στα πανεπιστήμια και οι 26.640 στα ΤΕΙ.

Συγκριτικά με πέρυσι, οι θέσεις εισακτέων στα πανεπιστήμια είναι μειωμένος κατά 1.005 θέσεις, ενώ στα ΤΕΙ είναι αυξημένος κατά 510 θέσεις.

Έτος         Σύνολο εισακτέων         ΑΕΙ                            ΤΕΙ

2014-15            70.305                         46.735                         23.570

2015-2016        68.345                        44.200                          24.145

2016-2017        69.985                        43.855                           26.130

2017-2018        69.490                        42.850                           26.640

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά των αριθμό των εισακτέων ΕΔΩ