Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Μάρτιν Σούλτς για Τσίπρα : «Με αυτόν τον τύπο, την έχετε βάψει…»



Η αξιολόγηση θα μείνει ανοιχτή μέχρις ότου παρεμβει η Μέρκελ, λένε από το Μαξίμου. Και ποντάρουν στον Μάρτιν Σουλτς - ίσως επειδή δεν γνωρίζουν τι έχει πει κάποια στιγμή για τον Αλέξη Τσίπρα ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος σήμερα για την καγκελαρία.

Με βάση αυτά που διαμηνύονται από το (πάρα…) πολύ στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, όσοι ελπίζουν σε γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να περιορίσουν πολύ τις προσδοκίες τους. Στο γραφείο του υπερυψωμένου ισογείου στο Μέγαρο Μαξίμου, οι συζητήσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Εν πολλοίς όμως είναι συμπέρασμα αυθαίρετο και πάντως βασισμένο σε πρόσκαιρες ενδείξεις. Η συλλογιστική έχει δύο σκέλη: 

Το πρώτο είναι ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα χάσει από τον Μάρτιν Σουλτς στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα θα είναι κεντρικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία και ότι ακόμη κι αν δεν χάσει η καγκελάριος, όσο αισθάνεται πίεση θα αναγκαστεί να αλλάξει γραμμή στο ελληνικό ζήτημα, αδειάζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το δεύτερο είναι ότι μαζί με τα άδειασμα του Σόιμπλε, θα μείνει ξεκρέμαστο και το ΔΝΤ, το οποίο θα αναγκαστεί και αυτό να χαλαρώσει τις απαιτήσεις του έναντι της Ελλάδας.  Ή να αποχωρήσει από το πρόγραμμα. Μετά θα έλθει ο Σουλτς και όλα θα είναι όμορφα.

Προς επιβεβαίωση αυτών, πρόσωπο του στενού κύκλου του κ. Τσίπρα (πιο στενός δεν γίνεται…), έλεγε το Σάββατο το μεσημέρι: «Το θέμα είναι απλό: θέλει η Μέρκελ να πάει σε εκλογές με το ελληνικό θέμα ανοιχτό; Δεν θέλει. Κάποια στιγμή θα πρέπει να παρέμβει». Σε σχέση δε με το ΔΝΤ, η ίδια πηγή έλεγε ότι «πρέπει να αναθεωρήσει».

Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει: παράταση της διαπραγμάτευσης, με σπέκουλα και χορευτικές φιγούρες, μέχρις ότου αποφασίσει η Μέρκελ «να παρέμβει» και το ΔΝΤ «να αναθεωρήσει». Πλην όμως, η καγκελάριος έχει ήδη παρέμβει, λέγοντας στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να τα βρει με τους θεσμούς. Ο,τι λέει πάντα δηλαδή… Και το χειρότερο είναι πως αυτά στα οποία ποντάρει τα ρέστα του για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζονται στην προσδοκία ότι ο Μάρτιν Σουλτς (αφού έχει προεξοφληθεί η νίκη του από την Κουμουνδούρου), θα γυρίσει όλα τα τραπέζια της Ευρώπης ανάποδα και θα προτάξει τα στήθη του υπέρ της Ελλάδας και του Τσίπρα, καταργώντας μνημόνια και συμφωνίες, εκδίδοντας ευρωομόλογα και υποκλινόμενος στο μέγεθος της ελληνικής Αριστεράς.
Κάπως έτσι, κάποτε, έλπιζαν και στον Ολάντ…

Για να μην έχουν οι ακροατές του κ. Τσίπρα αυταπάτες σαν κι αυτές της ηγεσίας της χώρας, ένα περιστατικό του Ιανουαρίου του 2015 είναι ενδεικτικό: μόλις τέσσερις ημέρες έπειτα από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 29 Ιανουαρίου 2015, ο Σουλτς, με την ιδιότητα τότε του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε μία μακρά συζήτηση με τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις δημόσιες δηλώσεις του φαινόταν κάπως «κουμπωμένος», ήταν ευδιάκριτο ότι προσποιούνταν όταν δήλωνε ικανοποιημένος για το ότι ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει μονομερώς το θέμα της χώρας».

Λίγες ώρες αργότερα όμως, εμφανώς ανήσυχος και θυμωμένος, έλεγε σε έλληνες συνομιλητές του: «Με αυτόν τον τύπο, την έχετε βάψει». Το είπε λίγο χειρότερα, αλλά δεν είναι πρέπον να γράφονται τέτοια πράγματα…



Άγγελος Κωβαίος
Πηγή : prototagon.gr


Νέα Δημοκρατία:Η συζήτηση Ξανθού – αντιεξουσιαστών αποκαλύπτει τις σχέσεις τους...




Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού. από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση 

«Κουκουλοφόροι και αναρχικοί συζητούν ανενόχλητοι στο γραφείο του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού. 

Του δίνουν εντολές και του ζητούν το λόγο για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας. 

Τον ψέγουν γιατί δεν αποφυλακίζονται νωρίτερα οι τρομοκράτες...

Ο κ. Ξανθός απολογείται και τους υπενθυμίζει ότι έχει υπογράψει για την αποφυλάκιση του τρομοκράτη Ξηρού. 

Από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους και το κάνει πράξη. 

Άλλωστε το πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης αφορούσε εξυπηρετήσεις σε τρομοκράτες.

Οι σχέσεις είναι γνωστές. Τώρα, όμως, αποκαλύπτονται!

Για τις σχέσεις αυτές, για το άβατο των Εξαρχείων και την ανασφάλεια των πολιτών, αναμένουμε την προσεχή Παρασκευή τον κ. Τσίπρα να απολογηθεί στην ερώτηση που έχει καταθέσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Επαναλαμβάνουμε ότι με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν αμέσως στη χώρα».  


Ο Τόσκας βλέπει επιτυχίες της κυβέρνησης που κάποιοι τις μειώνουν και γελάει ο κόσμος




Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είναι από αυτούς που ζουν καθημερινά φορώντας τα γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας και βλέπει επιτυχίες της κυβέρνησης.

Αναρωτιόμαστε θεωρεί και ο ίδιος ότι είναι επιτυχημένος στην αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας;

Δέν τον πονάνε τα μάτια του φορώντας τα γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας όλη μέρα; 

Αποδοκίμασε σήμερα ο κ. Τόσκας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ  τον Ν. Φίλη εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για τις αιχμές που άφησε κατά του Αλέξη Τσίπρα

Είπε λοιπόν ο κ. Τόσκας : «Αν κάποιοι θέλουν να μειώνουν τις μεγάλες επιτυχίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, αυτό είναι λανθασμένη εκτίμηση, στη μεγάλη μάχη δεν υπάρχουν μόνο επιτυχίες, αλλά η συνισταμένη πιστεύω ότι οδηγεί σε σωστή κατεύθυνση. Η κυβέρνηση πηγαίνει σε σωστή κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης φαίνεται ότι θα είναι θετικό και θα σταθεροποιηθεί η χώρα». 

Κατά τον κ. Τόσκα λοιπόν Η κυβέρνηση πηγαίνει σε σωστή κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης φαίνεται ότι θα είναι θετικό και θα σταθεροποιηθεί η χώρα και το κυριώτερο,  τις μεγάλες επιτυχίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης!!

Μοιράζεται δεμάτια αανό με τα κιλά κύριε Τόσκα αράξτε μην σας πιάσει η μέση σας


Αυτό που ζούμε δεν είναι απλά κρίση είναι η απόλυτη παρακμή της χώρας



Κώστας Βουκελάτος

Οι πλειοψηφία των Ελλήνων νιώθουν ψυχικά εξουθενωμένοι γιατί μια ανίκανη κυβέρνηση τους παγίδεψε.

Είναι πλέον διαπιστωμένο ότι η χώρα δεν βρίσκεται απλά σε κρίση, αλλά σε απόλυτη παρακμή.

Ένας λαός βρίσκεται σε απόγνωση και ανασφάλεια βλέποντας μια παντελώς ανεπαρκή καθεστωτική κυβέρνηση να έχει το τιμόνι της χώρας μας με μόνη της έννοια το πόσο περισσότερο θα παραμείνει στην εξουσία επειδή ξέρει ότι δεν θα την ξαναδεί ούτε με το κιάλι. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι καθηλωμένη σε αδιαλλαξίες, με ένα προσωπικό που δεν έχει βρει τρόπο να διαχειριστεί την διετή αποτυχία του και αυτό που κάνει είναι να προσπαθεί να αποφύγει την ήττα που έρχεται. 

Το χειρότερο είναι ότι το αριστερό καθεστώς που μας κυβερνά παντελώς ανίκανο να δώσει την παραμικρή ανάσα στην Ελλάδα προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία  ότι προέχει η επιβίωση μας οπότε στεγνώστε και πληρώστε για να παραμείνουμε κυβέρνηση και αφήστε την ανάπτυξη.

Αντίθετα δίνει πολλές ανάσες στους καθεστωτικούς της ημετέρους γεμίζοντας το δημόσιο με υπαλλήλους και μοιράζοντας λεφτά που παίρνει από φόρους, μισθούς και συντάξεις σε εκλεκτούς της για διάφορες εργολαβίες νομίζοντας έτσι ότι θα αλώσει το δημόσιο ώστε να εδραιώσει το αριστερό καθεστώς.

Η κυβέρνηση ξέρει ότι στις εκλογές θα καταποντιστεί και δεν θα ξαναδεί εξουσία τουλάχιστον για ένα αιώνα και έτσι έχουν βάλει μπροστά το σχέδιο της προπαγάνδας και του ψεύδους λέγοντας αισχρά ψέματα για την εικόνα της κοινωνίας παρουσιάζοντας την όπως αυτοί θέλουν εξοργίζοντας τους Έλληνες περισσότερο.

Τους αγκαλιάζουν στους δρόμους και τους φυλάνε λένε με θράσος οι Συριζαίοι και τους λένε βάλτε και άλλους φόρους, μέχρι σε αυτό το σημείο έχουν φτάσει, να λένε τέτοια αισχρά ψέματα που ξεφεύγουν από την απλή προπαγάνδα και φτάνουν σε επίπεδα αλητείας.

Ο  Έλληνας δεν είναι κάτοικος Βενεζουέλας να βγεί στους δρόμους και να συγκρουστεί με το καθεστώς, αν και για να γίνει το καθεστώς κυβέρνηση έβγαιναν όλοι στους δρόμους και τις πλατείες και κατάφεραν να πάρουν στον λαιμό τους όλη την χώρα.

Ο Έλληνας  τηρεί στάση αναμονής παρά την απόλυτη παρακμή που βιώνει γιατί γνωρίζει ότι θα πάμε σύντομα σε εκλογές και θα τελειώνουμε με τους λαϊκιστές του καθεστώτος, όλη αυτή την άθλια συριζαϊκή  παρέα που δηλητηριάζει καθημερινά τα μυαλά μας με προπαγάνδα και αισχρά ψέματα.

Οι προσδοκίες των Ελλήνων από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις  εκλογές είναι μεγάλες, δεν θα υπάρξει κανένας χρόνος προσαρμογής γιατί αυτό που θα έχει αφήσει πίσω του ο Τσίπρας με το ασκέρι του θα είναι δύσκολο να μαζευτεί άμεσα. 



Παιδιά και μπαλκόνι: Πως να τα προστατέψετε- Οδηγός διαχείρισης του υπερκινητικού παιδιού



Το τραγικό γεγονός που σημάδεψε την χθεσινή μέρα με τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός 6χρονου παιδιού που έπεσε από 4ο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά, θυμίζει για πολλοστή φορά ότι ακόμα κι αν λάβουμε όλα τα γνωστά μέτρα προστασίας, το κακό μπορεί να συμβεί. Η λύση ίσως βρίσκεται στο παιδί…

Ένα μωρό μόλις αρχίσει να μπουσουλάει, κινδυνεύει να βάλει τα χεράκια του στις πρίζες ή να φάει οτιδήποτε ακατάλληλο... Όταν αρχίζει να περπατάει, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο καθώς μπορεί να ανοίξει μια πόρτα και να φύγει. Μπορεί να πέσει από σκάλες. Μπορεί να πνιγεί σε μια λεκανίτσα με νερό. Να σφηνώσει το κεφάλι ανάμεσα σε δυο κάγκελα. Και βέβαια μετά τα 2 έτη μπορεί να σκαρφαλώσει σε ένα μπαλκόνι, να σκύψει προς τα κάτω το κεφάλι, να αλλάξει το κέντρο βάρους και να πέσει στο κενό... Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι γονείς τόσο  μικρών παιδιών, είναι να βάλουν το γνωστό δίχτυ στα μπαλκόνια, να ασφαλίσουν τα ντουλάπια και τις πρίζες, να καλύψουν με κάτι μαλακό τις αιχμηρές γωνίες. Αλλά το βασικό είναι να τα προσέχουν συνεχώς καθώς δεν είναι σε θέση να καταλάβουν αν του εξηγήσουν τους κινδύνους.

Τι γίνεται όμως όταν το παιδί είναι σχολικής πια ηλικίας;

Εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Πρόκειται για ένα παιδί με αντίληψη και σωματική δύναμη, που ακόμα κι αν αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερκινητικότητας, είναι σημαντικό οι γονείς να στρέψουν την προσοχή από τα τεχνητά μέσα πρόληψης ατυχήματος (δίχτυ κλπ), στην συζήτηση και τις δραστηριότητες εκτόνωσης... Άλλωστε, ένα παιδί 5, 6 ή 7 ετών μπορεί να αφαιρέσει μια ασφάλεια από την πρίζα, να σκαρφαλώσει ψηλά και γενικά να υπερβεί τα "εμπόδια" που χρησιμοποιούν οι γονείς για να το προστατεύσουν.

Όπως εξηγεί σε άρθρο της η ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος, Αλεξάνδρα Καππάτου, "παράλληλα με την ελλειμματική προσοχή (που μπορεί να διαγνωστεί σε παιδιά που πάνε στο σχολείο) υπάρχει και η υπερκινητικότητα που σχετίζεται με αυξημένη κινητική δραστηριότητα και παρορμητικότητα σε σχέση με την ηλικία του παιδιού και το στάδιο ανάπτυξής του. Η διαταραχή γίνεται αντιληπτή κυρίως όταν το παιδί καλείται να λειτουργήσει σε κάποια ομάδα, όπως στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο ή στο σχολείο. Για να διαγνωσθεί αυτό το πρόβλημα, το παιδί πρέπει να παρουσιάζει 6 από τα παρακάτω συμπτώματα, τουλάχιστον για διάστημα 6 μηνών, σε βαθμό τέτοιο που δεν φαίνεται λογικό να συμβαδίζει με το επίπεδο της ανάπτυξής του.

- Κουνάει τα χέρια ή τα πόδια ή κουνιέται διαρκώς στην καρέκλα του.
- Έχει δυσκολία το να παραμείνει καθιστό όταν του το ζητάμε.
- Αφαιρείται εύκολα από εξωτερικά ερεθίσματα.
- Σηκώνεται συχνά στην τάξη ή σε άλλες περιστάσεις που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι καθιστό.
- Συχνά τρέχει ή σκαρφαλώνει σε συνθήκες μη αρμόζουσες.
- Συχνά έχει δυσκολία να παραμείνει ήρεμο σε παιχνίδια ή σε δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου.
- Είναι συχνά στην «πρίζα» ή αντιδρά σαν αν κάθεται στα καρφιά.
- Συχνά μιλάει πολύ.
- Αφήνει να του ξεφεύγει η απάντηση σε μια ερώτηση που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
- Δυσκολεύεται συχνά να περιμένει τη σειρά του.
- Διακόπτει συχνά ή επιβάλλει την παρουσία του (π.χ. διακόπτει τις συζητήσεις ή το παιχνίδι).

Τύποι διαταραχής

Οι τύποι διαταραχής κατηγοριοποιούνται (και ονομάζονται ή χαρακτηρίζονται) ανάλογα με τον υπερτερεί το πρόβλημα της ελλειμματικής προσοχής ή το πρόβλημα της υπερκινητικότητας και της παρορμητικότητας.

Αντιμετώπιση

Όσο πιο νωρίς διαγνωστεί η διαταραχή τόσο πιο άμεση θα είναι η αντιμετώπιση και καλύτερη η μελλοντική πορεία του παιδιού. Τα περισσότερα παιδιά που γίνεται έγκαιρη διάγνωση παρουσιάζουν βελτίωση και καλή προσαρμογή.

Παρ’ ότι η χρήση φαρμάκων αποφεύγεται, ωστόσο σε περιπτώσεις υπερκινητικών παιδιών, που η συμπεριφορά τους είναι εξαιρετικά ενοχλητική ή και επικίνδυνη, συστήνεται φαρμακευτική αγωγή .
Η ειδική παιδαγωγική βοήθεια και η θεραπεία συμπεριφοράς είναι αναγκαίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αφενός η ψυχολογική επιβάρυνση του παιδιού, στο γνωστικό τομέα, στοχεύοντας έτσι στην καλή σχολική προσαρμογή του. Κάθε περίπτωση απαιτεί διαφορετικό τρόπο θεραπείας και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η ηλικία του παιδιού, το φύλο του, οι ατομικές ανάγκες του, η ιδιοσυγκρασία του, οι εμπειρίες του, η συγκεκριμένη μορφή που παίρνει το πρόβλημά του, το οικογενειακό περιβάλλον από το οποίο προέρχεται , το επίπεδο των δυσκολιών του κ.λπ.

Η στάση των γονιών

Οι γονείς ίσως χρειαστούν να εκπαιδευτούν από τον ειδικό, ώστε να μάθουν να αντιμετωπίζουν σωστά το παιδί. Οι γονείς πρέπει:

- Να έχουν προσδοκίες ανάλογες με τις δυνατότητες του παιδιού.
- Να έχουν υπόψη τους ότι το παιδί χρειάζεται ενθάρρυνση, έπαινο και αποδοχή από αυτούς.
- Να γνωρίζουν ότι η αντίδραση του παιδιού είναι ανεξάρτητη από τη θέλησή του.
- Να έχουν κατά νου ότι το παιδί ξεχνά πολύ γρήγορα τις οδηγίες ή τις απαγορεύσεις τους .
- Σε περιπτώσεις έντασης να προσπαθούν να του στρέψουν αλλού την προσοχή, για να αποφεύγονται οι αντιπαραθέσεις, που δεν οδηγούν πουθενά.
- Να λαμβάνουν υπόψη ότι η μελέτη των μαθημάτων γίνεται πιο εύκολη, όταν απομακρύνουν οτιδήποτε αποσπά την προσοχή του.
- Να γνωρίζουν ότι είναι προτιμότερο το παιδί να ακολουθεί ένα αυστηρά καθορισμένο πρόγραμμα.
- Να έχουν υπόψη τους ότι τα υπερκινητικά παιδιά θέλουν περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν μια εργασία.
- Να θυμούνται ότι, επειδή τα υπερκινητικά παιδιά έχουν ανάγκη να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους, είναι καλό να ασχολούνται με την κολύμβηση, το στίβο ή άλλα αθλήματα.



Πηγή : iatropedia.gr


Τα μέτρα της κυβέρνησης σε απλούς αριθμούς μέσα σε δύο χρόνια



Μέτρα που ξεπερνούν τα 13,5 δισ. ευρώ θα έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στους 24 μήνες διακυβέρνησης της εφόσον τελικά αποδεχθεί το νέο πακέτο λιτότητας που ζητούν οι θεσμοί -και κυρίως το ΔΝΤ- ύψους 3,6 δισ. ευρώ για την περίοδο από το 2018 και μετά.

Αυτό που έχει αποδειχθεί στην πράξη είναι ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε αφορούν σε παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων, είτε σε παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών υπεραποδίδουν δημοσιονομικά και τελικά προκύπτει μεγαλύτερο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο.

Βέβαια αυτό έχει υφεσιακές επιπτώσεις, καθώς τα μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί και τα οποία δεν είναι ορθά υπολογισμένα ως προς τη δημοσιονομική του απόδοση -πχ. οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και οι περικοπές συντάξεων- «ροκανίζουν» τη δυναμική της ανάπτυξης, κάτι που το τελευταίο διάστημα έχει επανειλημμένα επισημάνει το ΔΝΤ.

Στα μέσα του 2015 στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου η κυβέρνηση ψήφισε δημοσιονομικά μέτρα ονομαστικού ύψους 4,35 δισ. ευρώ. Αυτά απέδωσαν δημοσιονομικά περισσότερα του αναμενομένου με αποτέλεσμα η Ελλάδα να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, επίδοση που ήταν καλύτερη του στόχου του προϋπολογισμού που προέβλεπε έλλειμμα 0,25%.

Για το 2016 η κυβέρνηση ψήφισε επιπρόσθετες παρεμβάσεις σε φόρους και δαπάνες συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Και αυτές απέδωσαν περισσότερο, με αποτέλεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα να ανέλθει στο 2% του ΑΕΠ, επίδοση που ήταν καλύτερη του στόχου που αφορούσε σε πρωτογενές πλεόνασμα 0,50% του ΑΕΠ.

Για το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ψηφίσει μέτρα συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,05 δισ. ευρώ αφορούν σε παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων και τα 960 εκατ. ευρώ σε παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών. Εφέτος το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να ανέλθει στο 1,75% του ΑΕΠ βάσει Μνημονίου, ωστόσο όλοι , ακόμη και το ΔΝΤ, αναμένουν επίδοση που θα είναι καλύτερη του στόχου.

Πλέον η κυβέρνηση καλείται για το 2018 και μετά να νομοθετήσει μέτρα όπως οι περικοπές στο αφορολόγητο και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις , τα οποία μαζί με περιμετρικές αλλαγές στις φοροαπαλλαγές και άλλες παρεμβάσεις θα οδηγήσουν σε δημοσιονομικό όφελος 3,6 δισ. ευρώ – 4 δισ. ευρώ σε ονομαστικούς όρους.

Και τονίζεται η αναφορά σε «ονομαστικούς όρους» , καθώς η πραγματικότητα έχει δείξει πως τελικά τα μέτρα οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερο δημοσιονομικό όφελος, από το αρχικά υπολογιζόμενο. Με αυτές τις παρεμβάσεις οι θεσμοί συναινούν πως θα είναι εφικτό η Ελλάδα να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% τουλάχιστον έως το 2023.

Εάν τελικά στα ήδη ψηφισμένα μέτρα ονομαστικού ύψους 10 δισ. ευρώ της περιόδου 2015-2017 προστεθούν και τα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ – 4 δισ. ευρώ που ζητούν σήμερα οι δανειστές, τα συνολικά μέτρα που θα έχει ψηφίσει – και εφαρμόσει- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα είναι της τάξης των 13,5 δισ. ευρώ τουλάχιστον.




Θανάσης Κουκάκης
Πηγή : cnn.gr


5 δημοκοπικές εταιρίες Alco, Kapa Research, Metron Analysis, ΜRB και ΠΑΜΑΚ βγάζουν Νέα Δημοκρατία με 11,6%



Η Καθημερινή παρουσιάζει μια «υπερ-δημοσκόπηση» βγάζοντας τον μέσο όρο των εκτιμήσεων από πέντε δημοκοπικές εταιρίες (Alco, Kapa Research, Metron Analysis, ΜRB και ΠΑΜΑΚ τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017), σύμφωνα με την οποία το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται με ποσοστό 11,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά έχουν ώς εξής :

ΝΔ 29,9%, 
ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, 
ΧΑ 8%, 
ΚΚΕ 6,7%, 
ΔΗΣΥ 6,5%, 
ΕΚΕ 2,9%, 
ΑΝΕΛ 2,5%, 
Ποτάμι 2%, 
Πλεύση Ελευθερίας 2,6%, 
ΛΑΕ 1,2% 
5,5% άλλο κόμμα, 
13,9% αναποφάσιστοι.

Από την «υπερ-δημοσκόπηση» προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την αυτοδυναμία όποτε κι αν διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς της αρκεί να αποσπάσει την εμπιστοσύνη έστω του 1/3 των αναποφάσιστων 4,6% του 13,9% το οποίο θα προστεθεί στο 29,9%.






Φίλης σε Τσίπρα : Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση; Δεν έχει καμία νομιμοποιητικη βάση αυτή η κυβέρνηση.



Άρχισαν τα όργανα, κατά την παρέμβαση του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης, ο οποίος τα έβαλε με την τακτική της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση.

Αμφισβήτησε ανοιχτά την στρατηγική και τα αποτελέσματα της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα και την συγκυβέρνηση με Καμμένο.

Είπε στον Τσίπρα με λίγα λόγια ότι έχει αποτύχει πλήρως και ο ίδιος και η κυβέρνηση του πηγαίνοντας και ένα βήμα παραπάνω και λέγοντας ότι ο Τσίπρας κοροϊδεύει τον κόσμο που τον ακούει "Ο Τσίπρας λέει ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα αλλά ξεχνάει ότι τον ακούει ο λαός" είπε.

Είπε ο Ν. Φίλης :

Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας (για την αξιολόγηση). 
Κάκιστοι οι αντίπαλοι (οι δανειστές), αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι. Ο Τσίπρας υπόσχεται αλλά τον ακούει ο ελληνικός λαός
"Καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου θα κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι" ανέφερε.
Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί, όμως να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι.Πρόσθεσε πως "το "ούτε ένα ευρώ μέτρα" το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το άκουσαν και 10 εκατομμύρια Έλληνες. Θα βοηθήσουμε να απαλύνουμε τις συνέπειες των νέων μέτρων αλλά επειδή μπορεί να συμβεί να πάρουμε νέα μέτρα θα είναι ακόμη ένα σημείο το οποίο ο αντίπαλος θα το χρεώσει στην πολιτική αναξιοπιστία μας. Όλα μπορείς να τα κάνεις αν είσαι ειλικρινής και τίποτα δεν μπορείς να κάνεις αν ο άλλος σου λέει ότι κοροϊδεύεις τον κόσμο".
Δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει να έχει νομιμοποίηση μόνο  της κυβέρνησης.
Μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί (πια) να υπάρξει. 
Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση Δεν έχει καμία νομιμοποιητικη βάση αυτή η κυβέρνηση!  Είπε για τον Πάνο Καμμένο, χαρακτηριστικά: "πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;"
Το «εμείς και οι άλλοι» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι.
Δεν μας εμποδίζει η τρόικα να δίνουμε μάχη αξιών. Φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμα μας.
Πρέπει να κάνουμε μονομερή νομοθετική πρωτοβουλία σε υγεία, εκατό δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, παιδεία εκτός μνημονίου. 
Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό (στο ΠΑΣΟΚ). Δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης για τον ΔΟΛ.