Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Ο κ. Τσίπρας μπέρδεψε τα Χριστούγεννα με την Πρωταπριλιά




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα είπε σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας μπέρδεψε τα Χριστούγεννα με την Πρωταπριλιά.

Ψεύδεται για την αξιολόγηση. Ψεύδεται για την ανάπτυξη. Ψεύδεται για τις συντάξεις.

Καθυστερεί την αξιολόγηση, παγώνοντας την οικονομία.  

Πετσοκόβει το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους. 

Αυξάνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. 

Κηρύσσει πόλεμο στους άνεργους και εξοντώνει τους εργαζόμενους.

Ο κ. Τσίπρας κρατά αιχμάλωτη τη χώρα. Το γνωρίζουν όλοι αυτό. 

Γι’ αυτό το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι πλέον πλειοψηφικό».  


Διατροφή:Οι «αντίπαλοι» των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς




Ημέρες εορτών κι οι μυρωδιές των φαγητών και των γλυκών ξεχύνονται από παντού. Ένα διατροφικό θέμα που συζητιέται είναι ποια τρόφιμα υπερτερούν σε σχέση με κάποια άλλα. Τα βασικά ανταγωνιστικά ζευγάρια είναι το χοιρινό με τη γαλοπούλα και το μελομακάρονο με τον κουραμπιέ. Παρακάτω θα τα αναλύσουμε αν και στο τέλος ο νικητής είναι αυτός που ταιριάζει με τις γευστικές μας προτιμήσεις…

γράφει η Αστερίνα Σταματάκη, διαιτολόγος- διατροφολόγος

Η ξενόφερτη γαλοπούλα: Η γαλοπούλα μας εφοδιάζει με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας ενώ δεν αποδίδει πολλές θερμίδες . Το κρέας της γαλοπούλας είναι πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φώσφορο. Καλό θα ήταν να αποφεύγεται η κατανάλωση της πέτσας καθώς έχει αρκετές θερμίδες αλλά και κορεσμένα λιπαρά οξέα. Σχετικά με τη γέμιση της γαλοπούλας , περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά που προέρχονται από το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς. Για μια πιο «ελαφριά» γέμιση μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε κιμά και να προσθέσετε λαχανικά .

Το παραδοσιακό χοιρινό: Το χοιρινό αποτελεί κι αυτό καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε σίδηρο και σε ψευδάργυρο. Το χοιρινό είναι λίγο παρεξηγημένο , καταρχήν γιατί έχει αρκετά μεγάλη αναλογία πολυακόρεστων λιπαρών οξέων αλλά και γιατί το λίπος του είναι ορατό και μπορούμε να το αφαιρέσουμε. Βέβαια, σε σχέση με τη γαλοπούλα περιέχει περισσότερα κορεσμένα λιπαρά οξέα. Αν προσέχετε την κατανάλωση του λίπους , επιλέξτε τα πιο άπαχα κομμάτια του χοίρου όπως είναι το μπούτι, το ψαρονέφρι και το κότσι. Προτιμήστε μαγειρικές που «παντρεύουν» το χοιρινό με λαχανικά όπως είναι τα πράσα και το σέλινο.

Και συνεχίζουμε με τα γλυκά :

Μελομακάρονο: Το καλό με τα μελομακάρονα είναι ότι δεν περιέχουν ζωικό λίπος αλλά το πολύτιμο ελαιόλαδο. Επίσης, περιέχουν καρύδια, κανέλα και μέλι που περιέχουν ωφέλιμα θρεπτικά στοιχεία όπως ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνης Ε. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι γλυκά και έχουν αρκετές θερμίδες οπότε θα πρέπει να προσέχουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε. Τέλος, δώστε προσοχή στα μελομακάρονα που αγοράζετε καθώς μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί φοινικέλαιο αντί για ελαιόλαδο και αντικατάσταση μεγάλου μέρους του μελιού με γλυκόζη.

Κουραμπιέδες: Οι κουραμπιέδες περιέχουν περισσότερα λιπαρά τα οποία προέρχονται από ζωικά τρόφιμα δηλαδή από το βούτυρο και τους κρόκους των αυγών. Θα πρέπει όμως να πούμε , ότι οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες, εξαρτάται βέβαια πάντα από τη συνταγή τους.





Πηγή : iatropedia.gr


Ρέπλικες τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι αεροπειρατές στο λιβυκό αεροσκάφος



Ρέπλικες ήταν τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες που διέπραξαν αεροπειρατεία την Παρασκευή σε λιβυκό αεροσκάφος, σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη και οι αεροπειρατές οπλισμένοι με χειροβομβίδες και ένα περίστροφο ανάγκασαν το πλήρωμα να το οδηγήσει στη Μάλτα.

Οι 116 όμηροι απελευθερώθηκαν χωρίς να τραυματιστεί κανείς και οι δράστες παραδόθηκαν στις Αρχές.

Στο αεροσκάφος τύπου Α320 της κρατικής εταιρίας Afriqiyah Airways επέβαιναν 111 επιβάτες οι 82 είναι άνδρες, οι 28 γυναίκες, ενώ υπήρχε και ένα μωρό.

Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί στη Λιβύη, αλλά ο αεροπειρατής (ή αεροπειρατές) αρνήθηκαν. Ο πιλότος ενημέρωσε σχετικά τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης και στη συνέχεια διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μάλτα και οι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αφού οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, ένας άνδρας εμφανίστηκε για λίγα λεπτά στην πόρτα του αεροσκάφους κρατώντας μια πράσινη σημαία, τη σημαία της Λιβύης την εποχή του Καντάφι.

Οι δράστες ήταν νοσταλγοί του Καντάφι.

Στις εικόνες που πρόβαλαν τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται οι δύο αεροπειρατές να οδηγούνται εκτός του αεροσκάφους φορώντας χειροπέδες.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Λιβύης μετέδωσε ότι ένας αεροπειρατής, ο οποίος υποστήριξε ότι ονομάζεται Μούσα Σάχα, είπε σε τηλεφωνική συνδιάλεξη ότι είναι ο ηγέτης του Αλ Φάτεχ Αλ Τζάντιντ, ή Το Νέο Αλ Φάτεχ.

Το Αλ Φάτεχ είναι το όνομα που έδωσε ο Καντάφι στον μήνα Σεπτέμβριο, τον μήνα που διέπραξε το πραξικόπημα του 1969, και η λέξη αυτή δηλώνει την άνοδό του στην εξουσία. Σε ένα tweet, ο τηλεοπτικός σταθμός αργότερα συμπλήρωσε ότι ο αεροπειρατής είπε: «Λάβαμε αυτό το μέτρο για να ανακηρύξουμε και να προβάλουμε το νέο μας κόμμα».

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Σέμπχα της νοτιοδυτικής Λιβύης και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, μία διαδρομή που διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο ώρες. Η αεροπορική εταιρεία Afriqiyah Airways είναι κρατική.

Το μικρό αυτό νησί της Μεσογείου και μέλος της ΕΕ, η Μάλτα, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων βορείως της Τρίπολης.

Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι σκοτώθηκε στην εξέγερση το 2011 και η χώρα μαστίζεται έκτοτε από βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε φατρίες.



Πηγή : tanea.gr


Κινητοποίηση της Αστυνομίας: Φρουρός θεώρησε «ύποπτη» μια σταθμευμένη μηχανή απέναντι από το ΥΠΟΙΚ




Στο σημείο μετέβησαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών - Διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάτι το ύποπτο

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από τον εντοπισμό μίας μοτοσικλέτας που θεωρήθηκε ύποπτη, επί της Καραγιώργη Σερβίας, απέναντι από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω μοτοσικλέτα ήταν για αρκετή ώρα σταθμευμένη σε ένα συγκεκριμένο σημείο και ο φρουρός του υπουργείου Οικονομικών θεώρησε το περιστατικό αυτό ύποπτο.

Έτσι, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές και στο σημείο μετέβησαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Έπειτα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κάτι το ύποπτο ή κάποιος κίνδυνος και ο δρόμος δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία, σηματοδοτώντας τη λήξη του συναγερμού στην περιοχή, που, σημειωτέον, λόγω του εορταστικού κλίματος των ημερών, ήταν γεμάτη από κόσμο.



Πηγή : protothema.gr


Σκρουτζ… όπως λέμε Βόλφγκανγκ Σόιμπλε




Ευχές με υπονοούμενα έστειλε για τα Χριστούγεννα το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο μέσω συνειρμών τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Οι δικές μας ευχές είναι πέρα και πάνω από τους Εμπενίζερ (Σκρουτζ) αυτού του κόσμου. Δεν το βάζουν κάτω οι ευχές μας, όπως δεν το βάζουμε κάτω κι εμείς», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ευχετήρια κάρτα του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών.

Αναμφίβολα το πνεύμα της κάρτας ακολουθεί εκείνο της συνέντευξης του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στην οποία έκανε αναφορές στη... σωτηρία της ψυχής και στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»...


Πηγή : cnn.gr


Δημοσκόπηση: Πρόωρες κάλπες το 2017 «βλέπει» το 63%! Μόνο το 0,7% νιώθει σιγουριά




Σε νέα δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα «Real News», οι πρόωρες εκλογές φαίνονται ένα πιθανό σενάριο για την πλειοψηφία των Ελλήνων. 

Το 23,8% των ερωτηθέντων απαντάει πώς είναι «πολύ πιθανό» να γίνουν, 
το 39,2% ότι είναι «αρκετά πιθανό» 
το 21,2% «όχι και τόσο πιθανό».
και μόλις το 7,9% απαντά «καθόλου πιθανό» 

Τα παρακάτω ευρήματα δείχνουν την ανησυχία των πολιτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την πορεία της χώρας που χαρακτηρίζεται από «ανησυχία», «φόβο», «οργή» και «ντροπή», μόλις το 0,7% έχει «σιγουριά».

Το 63,1% των πολιτών νιώθει «ανησυχία» , 
Το (47,9%) «φόβο» , 
«οργή» (29,7%) 
«ντροπή» (24,3%)
και μόλις το 0,7% αισθάνεται «σιγουριά»

Στο ερώτημα «πόσο ικανός/ δυνατός αισθάνεστε να διατηρήσετε τη σημερινή ποιότητα ζωής σας και το 2017», το 77%, δηλαδή περίπου οι 8 στους 10 απαντά «λίγο» και «καθόλου» και μόλις το 19,5% πολύ.

Ενδεικτικό της κατάστασης και για το πώς βλέπουν το μέλλον τους στην χώρα 4 στους 10 νέους, ηλικίας 18-24 ετών, εάν είχαν την ευκαιρία θα μετανάστευαν σε χώρα του εξωτερικού. 


Ν..Δ. : Ο Βαξεβάνης επίσημος εργολάβος εκτόξευσης λάσπης της Κυβέρνησης



Βλέποντας την κατρακύλα του Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τόνους λάσπης από εντεταλμένους λασπολόγους ώστε να κτυπήσει την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας νομίζοντας έτσι ότι θα καταφέρει να καλύψει την ανικανότητα την ανεπάρκεια της.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο επίσημος εργολάβος εκτόξευσης λάσπης της Κυβέρνησης κ. Βαξεβάνης, ξαναχτύπησε.

Από το πρώτο φύλλο κυκλοφορίας της νέας εφημερίδας του κ. Καλογρίτσα, επισημάναμε τον πραγματικό σκοπό έκδοσής της που δεν είναι άλλος από την εκτέλεση συμβολαίων σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων της απερχόμενης παρέας του Μαξίμου.

Μετά το φιάσκο του διαγωνισμού παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και την παροιμιώδη αποτυχία των κ. Τσίπρα και Παππά να αποκτήσουν κανάλι με δάνεια της Τράπεζας Αττικής, ο επίδοξος καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Καλογρίτσας, προκαλεί τους πολίτες με ένα ψευδές και χυδαίο πρωτοσέλιδο, που επιχειρεί να εμπλέξει σε δήθεν τραπεζικό σκάνδαλο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα αγνοώντας ότι η εταιρία “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και τα τραπεζικά της δάνεια είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.

Ό,τι και αν κάνει, όμως, όποιες βρώμικες μεθόδους και αν χρησιμοποιήσει η παρέα του Μαξίμου, θα βουλιάξει στη λάσπη που κατασκευάζει.

Η αλήθεια πάντα κερδίζει».