Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

H Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα κατά της Τσατάνη



H Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας έξω από το σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.

Ολόκληρο το κείμενο των τρομοκρατών:

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί...

Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της.

Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ' τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.

Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ' τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.

Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας.

Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.

Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ' τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.

Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.

Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια...

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.

Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I..

Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκύρηξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις».

Θα επανέλθουμε...»

Στο μεταξύ, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., επανέρχονται από σήμερα στα καθήκοντα φύλαξης της εισαγγελέως οι δύο αστυνομικοί και το όχημα που είχαν αποδεσμευτεί στα τέλη Σεπτεμβρίου από τη φρούρησή της.


Παιδιά και τεχνολογία: πώς οι οθόνες έγιναν η «ψηφιακή ηρωίνη» του σήμερα

Leon Edler/ http://leillo.com/


Ένα μήνα και κάτι πριν, η New York Post δεν χαρίστηκε σε αυτό που αποκαλεί "ηρωίνη από data". Σε αυτό ο Δρ. Nicholas Kardaras, ψυχοθεραπευτής και αρθρογράφος, αφηγήθηκε την ιστορία της Σούζαν όπως υφάνθηκε μέσα από τις συνεδρίες του μαζί της. 

Η Σούζαν είναι μια μητέρα ενος 6χρονου αγοριού που αγόρασε στον γιο της ένα tablet όταν ξεκίνησε στην πρώτη Δημοτικού για να μην είναι τεχνολογικά αναλφάβητος. Στην αρχή ο μικρός απολάμβανε τη γνώση, μετά ανακάλυψε το παιχνίδι, μετά μυήθηκε σε ψηφιακό παιχνίδι online, μετά το χάος. "Η Σούζαν έβλεπε αλλαγές στον Τζον" γράφει ο Kardaras.

"Είχε αρχίσει να απορροφάται όλο και περισσότερο από το παιχνίδι του, είχε χάσει το ενδιαφέρον του για το μπέιζμπολ και το διάβασμα βιβλίων και αρνούταν να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού. Μερικά πρωινά ξυπνούσε και της έλεγε οτι εβλεπε τετράγωνα στα όνειρά του. Αν και αυτο την απασχολούσε, πίστευε πως ο γιος της μπορει απλά να είχε ζωηρή φαντασία. Καθώς η συμπεριφορά του συνέχιζε να χειροτερεύει, προσπάθησε να του πάρει το παιχνίδι, αλλά ο Τζον άρχισε να έχει κρίσεις θυμού. Οι εκρήξεις του ήταν τόσο άσχημες που ενέδιδε, προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της ξανά και ξανά ότι 'ειναι εκπαιδευτικό'. Τότε μια νύχτα συνειδητοποίησε πως κάτι δεν πήγαινε καθόλoυ καλά. Όταν η Σούζαν μπήκε στο δωμάτιο του για να ελέγξει αν ο γιος της κοιμόταν μετά την καληνύχτα τους "τρόμαξε".

Ο εξάχρονος καθόταν στο κρεβάτι του σχεδόν εκστασιασμένος. Μέσα στον πανικό της, η Σουζαν χρειάστηκε να τον ταρακουνήσει πολλές φορές για να συνέλθει. Δεν μπορούσε να καταλάβει πως το κάποτε υγιές, χαρούμενο αγοράκι της ειχε εθιστεί τοσο στο παιχνίδι που είχε μεταλλαχτεί σε έναν κατατονικό, ναρκωμένο άνθρωπο. Έναν τοξικομανή της τεχνολογίας".

Στο άρθρο του ο αρθρογράφος αναφέρεται στον Στιβ Τζομπς που είχε απαγορέψει στα παιδιά του να ασχολούνται με gadgets και οθόνες περισσότερο από όσο τους επέτρεπε αλλά και σε άλλα στελέχη της Silicon Valley που επιλέγουν να στέλνουν τα παιδιά τους μοντεσσοριανά όπου η χρήση της τεχνολογίας είναι περιορισμένη.



"Πολλοί γονείς καταλαβαίνουν ότι οι φωτεινές οθόνες έχουν αρνητική επιρροή στα παιδιά. Βλέπουμε τις επιθετικές εκρήξεις θυμού όταν παίρνουμε τις συσκευές μακριά και την ελλειπη ικανότητα συγκέντρωσης όταν τα παιδιά παύουν δέχονται αδιάκοπα ερεθίσματα από τις συσκευές τους. Ακόμα χειρότερα: βλέπουμε παιδιά που βαριούνται, που είναι απαθή, αδιάφορα και βαρετά όταν δεν έχουν μια συσκευή στα χέρια τους. Αλλά είναι ακόμα χειρότερο απ’ ότι πιστεύουμε" σημειώνει.

Στη συνέχεια όλα όσα αφηγείται είναι τρομακτικά, δυσοίωνα, ανησυχητικά. "Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι οθόνες μπορούν να επηρεάσουν το μπροστινό μέρος του εγκεφάλου με τον ίδιο τρόπο που το επηρεάζει η κοκαίνη. Η τεχνολογία είναι τόσο υπερδιεγερτική που ανεβάζει τα επιπεδα ντοπαμίνης όσο το σεξ. Αυτό το εθιστικό αποτελέσμα είναι ο λόγος που ο Dr. Peter Whybrow, διευθυντής του τμήματος νευροεπιστήμης στο UCLA αποκαλεί τις οθόνες "ηλεκτρονική κοκαϊνη", ενώ κινέζοι ερευνητές προτιμούν τον όρο "ψηφιακή ηρωίνη". Ο Dr. Andrew Doan, επικεφαλής του τμήματος έρευνας πάνω στους εθισμούς για το Πεντάγωνο και το αμερικάνικο ναυτικό αποκαλεί τα βιντεοπαιχνίδια και την τεχνολογία οθόνης "ψηφιακά ναρκωτικά".

Σήμερα εκατοντάδες κλινικές μελέτες δείχνουν ότι οι οθόνες αυξάνουν την κατάθλιψη, το άγχος και την επιθετικότητα και μπορούν να οδηγήσουν σε ψυχωσικά επεισόδια κατά τα οποία ο παίκτης χάνει την επαφή με την πραγματικότητα.

"Στην κλινική μου μελέτη με πάνω από 1000 εφήβους τα τελευταία 15 χρόνια, βρήκα το παλιό ρητό 'Μια ουγκιά πρόληψης αξίζει όσο μια λίβρα θεραπείας' να ταιριάζει απόλυτα όταν μιλάμε για εθισμό στην τεχνολογία. Μόλις το παιδί περάσει τη διαχωριστική γραμμή του αληθινού τεχνολογικού εθισμού, η θεραπεία μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Για την ακρίβεια, βρήκα πολύ ευκολότερο να θεραπεύσω χρήστες ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, παρά χαμένους στο μάτριξ video gamers ή εθισμένους στα social media και το Facebook".

Ο εθισμός τρομάζει

"Σύμφωνα με ανακοίνωση του 2013 της αμερικάνικης ακαδημίας παιδιάτρων, τα παιδιά από 8 έως 10 ετών ξοδεύουν 8 ώρες τη μέρα σε διάφορα ψηφιακά μέσα, ενώ οι έφηβοι περνούν 11 ώρες μπροστά σε οθόνες. 1 στα 3 παιδιά χρησιμοποιεί tablets ή smartphones πριν καν μιλήσουν. Όπως αναφέρει η Δρ. Kimberly Young στο βιβλίο “Internet Addiction” της Dr. Kimberly Young, 18% των χρηστών του internet στη φάση του κολλεγίου υποφέρουν από τεχνολογικό εθισμό στις ΗΠΑ" αναφέρει η New York Post και διευκρινίζει ότι για να αποτοξινωθεί ο εγκέφαλος ενός εθισμένου στις οθόνες χρήστη απαιτείται ολοκληρωτική αποχή από τα ψηφιακά μέσα.



"Η συνήθης περίοδος αποχής είναι από 4 εως 6 βδομάδες, αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για ένα υπερδιεργεμένο νευρικό σύστημα να κάνει 'επανεκκίνηση. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο στην τωρινή μας κοινωνία όπου οι οθόνες βρίσκονται παντού. Ένα άτομο μπορεί να ζήσει χωρίς ναρκωτικά ή αλκοόλ. Με τον τεχνολογικό εθισμό όμως, υπάρχουν παντού ψηφιακοί πειρασμοί" προσθέτει.

Στo ερώτημα πώς προστατεύουμε τα παιδιά από τη μάστιγα ο Δρ. Nicholas Kardaras διευκρινίζει ότι είναι κάτι δύσκολο, όχι όμως ανέφικτο.

"Το κλειδί είναι να αποτρέψεις τα παιδιά από το να κολλήσει σε οθόνες. Αυτό σημαίνει πραγματικά τουβλάκια αντί των ψηφιακών τους avatar, βιβλία αντί για tablets, φύση και άθληση αντί για τηλεόραση... Οι ψυχολόγοι καταλαβαίνουν πως η υγιής ανάπτυξη των παιδιών περιλαμβάνει επικοινωνία, δημιουργικό φανταστικό παιχνίδι και επαφή με τον αληθινό, φυσικό κόσμο. Δυστυχώς ο εθιστικός κόσμος της οθόνης θαμπώνει και εμποδίζει αυτές τις διαδικασίες υγιούς ανάπτυξης".

Στον επίλογο του ο αρθρογράφος επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε. "Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Τζον ειναι πολυ καλυτερα. Χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή γραφείου και έχει βρει κάποια ισορροπία στη ζωή του: παίζει σε ομάδα και έχει αρκετούς φίλους στο σχολείο. Αλλά η μητέρα του είναι ακόμα σε επιφυλακή ως προς τη χρήση τεχνολογίας γιατί κάθε εθισμός μπορεί εύκολα να αποπλανήσει κάποιον σε στιγμές αδυναμίας του".

Παιδιά και Youtube, μια σχέση που μπορεί να είναι τοξική 

Τα "ασαφή όρια" μεταξύ "αστέρων" του YouTube και των τηλεθεατών τους μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα νεαρά παιδιά, προειδοποιεί η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση NSPCC με ανησυχία. Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ειδησεογραφικού δικτύου BBC η Έμιλι Τσέρι, μέλος της NSPCC, δήλωσε πρόσφατα ότι οι "YouTubers" (οι άνθρωποι που φτιάχνουν κανάλια και ανεβάζουν βίντεό τους στο YouTube) θα πρέπει να χτίζουν τη σχέση μεταξύ αυτών και των "ακόλουθών" με προσοχή.

"Ένα παιδί μου είπε πρόσφατα ότι το να ‘τσεκάρει' τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το τι κάνουν οι αγαπημένοι του σταρ στο YouTube είναι τόσο σημαντικό για αυτόν όσο το φαγητό", δήλωσε η Τσέρι κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio 5 Live.

Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε ότι οι δημιουργοί περιεχομένου στο YouTube είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το "δικό τους περιεχόμενο και συμπεριφορά" στην πλατφόρμα βίντεο περιεχομένου.

"Ως εταιρία έχουμε θέσει στις κοινότητές μας σαφείς οδηγίες, οι οποίες καθορίζουν τους κανόνες στο YouTube", δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος της ψηφιακής πλατφόρμας Θία Ο'Χιρ. "Είναι πραγματικά σημαντικό για τους δημιουργούς να αντιλαμβάνονται τις ευθύνες που έρχονται όταν αποκτάς ένα ευρύ κοινό και μια παγκόσμια βάση ‘οπαδών'" πρόσθεσε.

"Προσπαθούμε επίσης να παρέχουμε πρακτική υποστήριξη και οδηγίες στους δημιουργούς ώστε να τους βοηθήσουμε να δημιουργήσουν το σωστό είδος περιεχομένου και να έχουν σωστή σχέση με τους οπαδούς τους" καταλήγει.

"Είναι ευθύνη των γονιών και των σχολείων να συμμετέχουν και να κατανοούν τι σημαίνει να είσαι ένα νεαρό άτομο στον 21ο αιώνα. Εμείς στο YouTube μεγαλώνουμε μαζί με την κοινότητα. Συχνά αναπτύσσουμε εργαλεία που ζητά η κοινότητα. Το YouTube έχει αυστηρούς κανόνες και θα διακόψει το κανάλι οποιουδήποτε δεν συμμορφώνεται με τις κατευθυντήριες γραμμές μας" αναφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει καταγραφεί μικρός -αλλά σεβαστός- αριθμός ισχυρισμών ανάρμοστης συμπεριφοράς εναντίον προσωπικοτήτων του YouTube.

Oι τρεις κανόνες όπως τους υπενθύμισε η NSPCC

"Μην μοιράζεστε ποτέ τα προσωπικά σας στοιχεία στο Διαδίκτυο".
"Μην αποδέχεστε αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που δεν γνωρίζετε στην προσωπική σας ζωή"
"Να συζητάτε με τους γονείς σας σχετικά με τι ιστοσελίδες επισκεπτόσαστε και το τι κάνετε".




Λουκάς Καρνής 
Πηγή : cnn.gr


Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης: Παράγοντες κινδύνου και συμπτώματα του “σιωπηλού δολοφόνου”




Η 13η Οκτωβρίου κάθε χρόνο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης, η οποία εστιάζει την προσοχή του κοινού σε μία σοβαρή πάθηση που συχνά παραβλέπεται και παρεξηγείται: την θρόμβωση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο ανημέρα των γενεθλίων του Rudolf Virchow, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στην παθοφυσιολογία της θρόμβωσης. Πρόκειται για έναν Γερμανό γιατρό, παθολόγο, βιολόγο και ανθρωπολόγο, που ανέπτυξε πρώτος την έννοια της “θρόμβωσης” και η έρευνά του μας βοήθησε στην κατανόηση αυτής της κατάστασης. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας του Βερολίνου, το οποίο παλαιότερα ονομαζόταν Μουσείο Παθολογίας Rudolf Virchow.


Σκοπός της σημερινής ημέρας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας στην αναγνώριση της σοβαρότητας της θρόμβωσης, συμπεριλαμβανομένων των αιτιών, των παραγόντων κινδύνου, των συμπτωμάτων και της πρόληψης μέσω κατάλληλων θεραπειών. Ένας στους 4 ανθρώπους πεθαίνει από ασθένειες που προκαλούνται ή συνδέονται με την θρόμβωση!


Θρόμβωση είναι ο σχηματισμός δυνητικά θανατηφόρων θρόμβων αίματος στις αρτηρίες (αρτηριακή θρόμβωση), ή στις φλέβες (φλεβική θρόμβωση). Μόλις σχηματιστεί, ο θρόμβος μπορεί να επιβραδύνει, ή να εμποδίσει εντελώς την κανονική ροή του αίματος, ενώ μπορεί και να φύγει από την θέση του και, μέσω της ροής του αίματος, να φτάσει σε κάποιο όργανο. Όταν ένας θρόμβος μπαίνει στην κυκλοφορία του αίματος, λέμε ότι υπάρχει εμβολή. Η θρόμβωση είναι μια πολύ κοινή υποκείμενη αιτία της καρδιακής προσβολής, του εγκεφαλικού επεισοδίου και της φλεβικής θρομβοεμβολής. Αυτές οι τρεις παθήσεις είναι γνωστές και ως οι τρεις καρδιαγγειακοί δολοφόνοι.


http://www.worldthrombosisday.org

Φλεβική θρόμβωση: Ποιοι κινδυνεύουν από τον «σιωπηλό δολοφόνο»

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (ΕΒΦΘ) συμβαίνει όταν ένας θρόμβος αίματος σχηματίζει σε μία ή περισσότερες από τις εν τω βάθει φλέβες του σώματός σας, συνήθως στα πόδια σας. Η ΕΒΦΘ μπορεί να προκαλέσει πόνο στα κάτω άκρα, ή πρήξιμο, αλλά μπορεί να εξελιχθεί και χωρίς συμπτώματα.

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση μπορεί να αναπτυχθεί αν έχετε ορισμένες ιατρικές παθήσεις που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο πήζει το αίμα σας. Μπορεί επίσης να σας συμβεί από παρατεταμένη ακινησία, όπως μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση, μετά από ένα ατύχημα, ή όταν είστε καθηλωμένοι σε ένα κρεβάτι για αρκετό καιρό.

Η ΕΒΦΘ είναι μια σοβαρή κατάσταση, επειδή θρόμβοι αίματος στις φλέβες σας μπορεί να αποσπαστούν από το σημείο που σχηματίστηκαν, να “ταξιδέψουν” στο κυκλοφορικό σας σύστημα και να φτάσουν στους πνεύμονές σας, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος προς αυτούς (πνευμονική εμβολή).

Συμπτώματα

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση μπορεί να εκδηλωθεί με τα ακόλουθα συμπτώματα:

Πρήξιμο στο ένα πόδι. Σπάνια, μπορεί να υπάρχει πρήξιμο και στα δύο πόδια.
Πόνος στο πόδι. Ο πόνος συχνά ξεκινά στην κνήμη και θα τον αισθανθείτε σαν να είναι κράμπα ή γενικευμένος πόνος.
Υπάρχει, ωστόσο, μεγάλη πιθανότητα η ΕΒΦΘ να συμβεί χωρίς εμφανή συμπτώματα.

Τα προειδοποιητικά συμπτώματα της πνευμονικής εμβολής από εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση περιλαμβάνουν:

Ανεξήγητη και ξαφνική δύσπνοια
Πόνος στο στήθος ή δυσφορία που χειροτερεύει όταν παίρνετε μια βαθιά αναπνοή, ή όταν βήχετε
Αίσθημα ζαλάδας ή λιποθυμία
Ταχυπαλμία
Βήχας με αίμα
Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση

Πολλοί παράγοντες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της ΕΒΦΘ, και όσο περισσότερους από αυτούς που ακολουθούν έχετε, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος που διατρέχετε.


Αυτοί οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν:

Κληρονομική διαταραχή της πήξης του αίματος. Μερικοί άνθρωποι κληρονομούν μια διαταραχή που κάνει το αίμα τους να δημιουργεί θρόμβους πιο εύκολα.

Παρατεταμένη κατάκλιση, όπως κατά τη διάρκεια μιας μακράς παραμονής στο νοσοκομείο. Όταν τα πόδια σας παραμένουν ακίνητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι μύες σας δεν συστέλλονται για να βοηθήσουν στην κυκλοφορία του αίματος, και αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος.

Τραυματισμός ή χειρουργική επέμβαση. Ένας τραυματισμός στις φλέβες ή μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος.

Εγκυμοσύνη. Η εγκυμοσύνη αυξάνει την πίεση στις φλέβες στην πύελο και τα πόδια σας. Οι γυναίκες με κληρονομική διαταραχή της πήξης του αίματος έχουν αυξημένο κίνδυνο. Ο κίνδυνος θρόμβων στο αίμα από την εγκυμοσύνη μπορεί να συνεχιστεί για μέχρι και έξι εβδομάδες αφότου γεννήσετε.

Αντισυλληπτικά χάπια ή θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης. Τα αντισυλληπτικά χάπια και η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης και μπορεί να αυξήσουν την ικανότητα του αίματος σας να πήζει.

Αν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Το υπερβολικό βάρος αυξάνει την πίεση στις φλέβες στην πύελο και τα πόδια σας.

Κάπνισμα. Το κάπνισμα επηρεάζει την πήξη του αίματος και την κυκλοφορία, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της ΕΒΦΘ.

Καρκίνος. Ορισμένες μορφές καρκίνου αυξάνουν την ποσότητα των ουσιών στο αίμα σας που το κάνουν να πήζει. Ορισμένες μορφές θεραπείας του καρκίνου αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος.

Καρδιακή ανεπάρκεια. Τα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ΕΒΦΘ και της πνευμονικής εμβολής. Επειδή οι άνθρωποι με καρδιακή ανεπάρκεια έχουν ήδη περιορισμένη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, τα συμπτώματα που προκαλούνται από ακόμη και μια μικρή πνευμονική εμβολή είναι πιο επικίνδυνα.

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου. Ασθένειες του εντέρου, όπως η νόσος του Crohn (κοιλιοκάκη), ή η ελκώδης κολίτιδα, αυξάνουν τον κίνδυνο της ΕΒΦΘ.

Κληρονομικότητα. Αν κάποιος στην οικογένειά σας είχε ΕΒΦΘ ή είχε υποστεί πνευμονική εμβολή παλιότερα, τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε και εσείς ΕΒΦΘ.

Ηλικία. Όσοι είναι άνω των 60 ετών έχουν αυξημένο κίνδυνο ΕΒΦΘ, αν και ουσιαστικά πρόκειται για μία πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Αν κάθεστε για μεγάλες χρονικές περιόδους, όπως σε μεγάλα ταξίδια με το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο. Όταν τα πόδια σας παραμένουν ακίνητα για πολλές ώρες, οι μύες σας δεν συστέλλονται και αυτό οδηγεί κακή κυκλοφορία του αίματος. Θρόμβοι αίματος μπορούν να σχηματιστούν στις γάμπες των ποδιών σας, αν οι μύες της γάμπας σας δεν κινούνται για μεγάλες χρονικές περιόδους.




Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : mayoclinic.org, iatropedia.gr



Λαμία: Συλλήψεις για φθορές σε υπό κατάληψη ΕΠΑΛ

(Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Έναν 16χρονο μαθητή, καθώς και έναν νεαρό εξωσχολικό, αλβανικής καταγωγής, συνέλαβαν οι αστυνομικοί, μέσα στο υπό κατάληψη 1ο ΕΠΑΛ της Λαμίας, λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, άνοιξαν τις πόρτες του σχολείου γιατί οι μαθητές έκαιγαν θρανία και καρέκλες στο προαύλιο του σχολείου, γεγονός το οποίο καταγγέλθηκε. 

Στην αστυνομία, οδηγήθηκε και η μητέρα του 16χρονου μαθητή.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα υπό κατάληψη τελούν, εκτός από το πρώτο ΕΠΑΛ Λαμίας, το 2ο, 3ο, 5ο, 6ο  Γενικό Λύκειο της Λαμίας και 2ο ΕΠΑΛ.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Νέα Δημοκρατία για τους πλειστηριασμούς




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν με ευθύνη της κυβέρνησης αναφορικά για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

«Το θράσος και ο κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει τέλος. 

Οι Τσίπρας - Καμμένος που πολέμησαν λυσσαλέα και καταψήφισαν κάθε ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, κουνάνε σήμερα το δάχτυλο στην κοινωνία. 

Μια κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλά ότι επί Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. 

Σε αντίθεση σήμερα με τον κ. Τσίπρα που τότε κορόιδευε την κοινωνία λέγοντας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. 

Τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε δεν τους σώζουν από την οργή των πολιτών». 


Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ¨Στόχος μας η Εισαγγελέας Εφετών κ. Τσατάνη




Η έκρηξη στην Ιπποκράτους ήταν έργο των Συνωμοσίας πυρήνων της φωτιάς και στόχος ήταν η εισαγγελέας Εφετών κ. Τσατάνη.

Η οργάνωση στην προκήρυξη της που αναλάμβανε την ευθύνη και δημοσιεύθηκε πριν λίγη ώρα ήξερε ότι δεν είχε επαρκή φρουρά η κυρία Τσατάνη και έτσι χτύπησε ποιο εύκολα.


Ο "έμπειρος" αδίστακτος Σουλτάνος του καθεστώτος είπε : Αρχάρια στην πολιτική η Κλίντον



Ο σουλτάνος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έκδοση κανενός εγκληματία στις ΗΠΑ όσο αυτές δεν εκδίδουν στην Τουρκία τον Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Στην ερώτηση για τις επικείμενες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πλέον ακατάλληλος να απαντήσει για σοβαρά θέματα σουλτάνος της Τουρκίας δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Χίλαρι Κλίντον «αρχάρια στην πολιτική».



Ο Πολάκης αγνόησε καρκινοπαθή αρνούμενος να μιλήσει μαζί της



Σύμφωνα με το cyclades24.gr

Ένταση προκλήθηκε στην είσοδο του αεροδρομίου της Σύρου όταν η καρκινοπαθής Ελένη Ρούσσου, γνώστη για το δράμα που ζει τα τελευταία χρόνια, έχοντας αρκετά προβλήματα τόσο υγείας όσο και οικονομικά, καθώς αρκετές φορές έχει ζητήσει βοήθεια από τα ΜΜΕ του νησιού, προκειμένου να εισακουστούν τα προβλήματα της συνάντησε τον Παύλο Πολάκη. Όλα ξεκίνησαν στο νοσοκομείο του νησιού, όταν η καρκινοπαθής ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό υγείας να του μιλήσει και να του μεταφέρει το Γολγοθά της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζει. Εκείνος, όπως υποστηρίζει η γυναίκα, την ενημέρωσε ότι θα μεταβεί στο αεροδρόμιο και θα της μιλήσει εκεί.

Η κυρία Ελένη όμως δεν μπόρεσε τελικά να βγάλει από μέσα της αυτά που την απασχολούν όλα αυτά τα χρόνια, με τον κ. Πολάκη να μην δέχεται να την ακούσει λέγοντας της χαρακτηριστικά ότι έχω έρθει για άλλο λόγο στο νησί. ''Δεν μπορώ'' ακούγεται να λέει ο Παύλος Πολάκης στο βίντεο, παρουσία και του Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την καρκινοπαθή να φωνάζει και τον αναπληρωτή υπουργό υγείας να προχωράει στα ενδότερα του αεροδρομίου.

Η κα Ρούσσου φωνάζει: ''Εμείς σας ψηφίσαμε…εμείς σας βγάλαμε και πρέπει να με ακούσεις και εύχομαι στα παιδιά σας αν έχετε παιδιά να μην πάθουν αυτά που έχω πάθει εγώ κ. Πολάκη''. Τα πυρά της γυναίκας δέχτηκαν στο τέλος οι δυο βουλευτές των Κυκλάδων οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για τα προβλήματα. Δείτε το επίμαχο βίντεο...




Τέλη κυκλοφορίας 2017: Καμπάνες για αυτοκίνητα πριν το 2010



Αν και το υπουργείο επιμένει ότι οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 θα είναι μικρές και διορθωτικές όλα δείχνουν ότι θα είναι τουλάχιστον τέσσερις οι κατηγορίες αυτοκινήτων που θα επηρεαστούν και η πλειοψηφία των ιδιοκτητών θα βρεθεί να πληρώνει περισσότερα χρήματα.

Το υπουργείο θέλει πρώτα απ' όλα να σταματήσει την ... αιμορραγία πινακίδων. Έτσι θα υπάρξει ελάφρυνση η οποία θα φτάνει το 10% για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.926 κυβικών εκατοστών.

Όχι όμως για όλα τα λεγόμενα και δίλιτρα, αλλά για τα παλιά. Μάλιστα το όριο φαίνεται να μπαίνει στα 10 έτη ή για την ακρίβεια για τα αυτοκίνητα προ του 2005. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η μείωση για οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει πριν το 2.000.

Κάπου εδώ όμως οι ελαφρύνσεις τελειώνουν και αρχίζουν οι επιβαρύνσεις, σύμφωνα πάντα με διαρροές και σενάρια που κυκλοφορούν.

Έτσι για να μην χαθούν έσοδα λόγω των παραπάνω μειώσεων το υπουργείο σχεδιάζει να αυξήσει τα τέλη στα αυτοκίνητα από το 2005 ως το 2010, αλλά και στα καινούργια αυτοκίνητα καθώς αναμένεται μείωση του ορίου απαλλαγής από τα 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα στα 85 γραμμάρια ή και χαμηλότερα.



Πηγή : newsit.gr


Περικοπές και καταργήσεις προνοιακών επιδομάτων «φωτογραφίζει» η Φωτίου



Στην έμμεση παραδοχή ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα μέσω του «εξορθολογισμού και της αναμόρφωσης του προνοιακού χάρτη της χώρας», προέβη το υπουργείο Εργασίας.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από τον ΣΕΒ που κάνει λόγο για ανάγκη ύπαρξης «αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων» για να εμποδιστούν οι πελατειακές σχέσεις. 

Εμμέσως πλην σαφώς όμως, επιβεβαιώνει ότι επίκεινται παρεμβάσεις που θα αλλάξουν «τον προνοιακό χάρτη». Άρα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν περικοπές ή ακόμα και κατάργηση προνοιακών επιδομάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Φωτίου τονίζει ότι τις «προηγούμενες δεκαετίες υπήρχε καθεστώς πολυνομίας και κακονομίας, που εξέθρεψε και υπέθαλψε πελατειακές σχέσεις και κατασπατάλησε πολύτιμους πόρους». 

Τώρα η κ. Φωτίου θεωρεί ότι με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει βρίσκεται σε εξέλιξη «μία μαζική αναδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού του κατακερματισμένου συστήματος παροχών και κοινωνικών δομών και αναμόρφωσης του προνοιακού χάρτη της χώρας». 

Αυτή η προσπάθεια περιλαμβάνει ενιαίο φορέα επιδομάτων, ηλεκτρονική πλατφόρμα δικαιούχων και καταβολών, εθνικό μηχανισμό παρακολούθησης, συντονισμού και αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης με ενιαίο γεωπληροφοριακό σύστημα. 

Περιλαμβάνει δηλαδή, πολύ περισσότερα από τα «αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια» που ο ΣΕΒ θεωρεί αναγκαία, ώστε να εμποδιστούν οι πελατειακές σχέσεις. Οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναληφθεί.




Του Βασίλη Αγγελόπουλου
Πηγή : dikaiologitika.gr


ΗΠΑ: Αεροσκάφος συνετρίβη «εσκεμμένα» στο Κονέτικατ - Ένας νεκρός



Ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη την Τρίτη το απόγευμα στην Πολιτεία του Κονέτικατ (βορειοανατολικές ΗΠΑ) με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εκ των δύο επιβαινόντων, συνεπεία μιας «εσκεμμένης ενέργειας» τα κίνητρα της οποίας δεν έχουν διαλευκανθεί, έκαναν χθες γνωστό οι αμερικανικές αρχές.

Εξαιτίας της εκούσιας φύσης του δυστυχήματος, η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανέλαβε τις έρευνες, όπως διευκρίνισε η αμερικανική αρχή για την ασφάλεια των μεταφορών (NTSB) σε ένα δελτίο Τύπου.

Έναν μήνα μετά τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, τα αμερικανικά ΜΜΕ προχωρούν σε εικασίες σχετικά με το ενδεχόμενο να υπήρχαν τρομοκρατικά κίνητρα, καθώς το αεροσκάφος συνετρίβη πλησίον ενός συγκροτήματος που θεωρείται ευαίσθητου χαρακτήρα καθώς ανήκει στην εταιρεία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών Pratt and Whitney.

Το αεροσκάφος κατέπεσε την Τρίτη το απόγευμα αφού συγκρούστηκε σε έναν πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος και γραμμές μεταφοράς κοντά στην πόλη Χάρτφορντ, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, The Hartford Courant.

Ένας εκ των επιβαινόντων σκοτώθηκε επί τόπου, ένας εκπαιδευόμενος πιλότος ηλικίας 28 ετών που ονομάζεται Φέρας Φρέιτεχ, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι New York Times γράφουν ότι ο Φρέιτεχ ήταν Ιορδανός υπήκοος.
Ο δεύτερος επιβάτης, ο δάσκαλός του, σύμφωνα με τη Hartford Courant, τραυματίστηκε αλλά μπορεί και καταθέτει στους ερευνητές.

Επικαλούμενη μια αστυνομική πηγή, η εφημερίδα επισήμανε ότι η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο διαμέρισμα του Φρέιτεχ «χωρίς να εντοπίσει στοιχεία τρομοκρατίας».

Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να καθορίσουν ποιος εκ των δύο ανδρών είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους τη στιγμή της συντριβής. Η εφημερίδα αναφέρει ότι μαθητής και εκπαιδευτής είχαν εμπλακεί σε μια διένεξη ακριβώς πριν από το δυστύχημα.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr


Γερμανία: Αυτοκτόνησε στο κελί του ο Σύρος που «σχεδίαζε επίθεση στο Βερολίνο»


Σύρος μετανάστης ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση σε κέντρο της Λειψίας λόγω υποψίας ότι σχεδίαζε βομβιστική επίθεση σε αεροδρόμιο του Βερολίνου αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Δικαιοσύνης του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας.

Η αστυνομία πιστεύει πως ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, 22 ετών, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία από πέρσι, σχεδίαζε επίθεση παρόμοια με αυτές του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άτομα, και του Βελγίου τον Μάρτιο φέτος, με 32 νεκρούς.

«Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίού 2016, ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, ο οποίος ήταν ύποπτος σχεδιασμού σοβαρής επίθεσης, αυτοκτόνησε στο κέντρο κράτησης του νοσοκομείου των φυλακών της Λειψίας», ανακοίνωσε το υπουργείο στην ιστοσελίδα του, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες σε συνέντευξη Τύπου στην Δρέσδη σήμερα Πέμπτη στις 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

«Βρισκόταν υπό 24ωρη παρακολούθηση, αλλά κρεμάστηκε...»

Νωρίτερα, ο γερμανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Spiegel Online ανέφερε ότι ο Αλμπάκρ βρισκόταν υπό 24ωρη παρακολούθηση λόγω του αυξημένου κινδύνου αυτοκτονίας ή απεργίας πείνας. Δεν είναι γνωστό ακόμα πώς αυτοκτόνησε, αλλά το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA μετέδωσε ότι κρεμάστηκε στο κελί του.

Ο Αλμπάκρ συνελήφθη τη Δευτέρα αφού δύο συμπατριώτες του τον έδεσαν στο διαμέρισμά τους στη Λειψία και κάλεσαν την αστυνομία. 

Ο τρόπος σύλληψής του έχει εγείρει ερωτήματα για πιθανό λάθος της αστυνομίας που δεν κατάφερε να τον συλλάβει το Σάββατο, με αποτέλεσμα να εξαπολύσει διήμερο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.



Πηγή : tanea.gr


Σημαντική απάντηση απέσπασε η Ντόρα Μπακογιάννη από τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου




Η βουλευτής της ΝΔ και συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνεδρίαση (12/10) της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του  Συμβουλίου της Ευρώπης απηύθυνε, εκ μέρους του ΕΛΚ, την ακόλουθη ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Μετά την 15η Ιουλίου, όταν ο λαός της Τουρκίας προστάτευσε τη δημοκρατία του, έχουμε κάποιες περίεργες δηλώσεις από τον πρόεδρο Ερντογάν,  με τις οποίες φαίνεται να αμφισβητεί μακροχρόνιες συμβάσεις, όπως και η Συνθήκη της Λωζάννης, ή απειλεί την Ευρώπη με μη τήρηση της συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Η Τουρκία θα τιμήσει την υπογραφή της στις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες;»

Στην απάντησή του ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «Όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, είτε τους αρέσει είτε όχι.  Αυτό το γεγονός,  δεν σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του, για το πόσο σωστές ήταν αυτές οι συμφωνίες ή πόσο δικαιολογημένες. Ο πρόεδρος Ερντογάν σαφώς μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του για συμφωνίες που έχουν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για την Τουρκία. Αυτό είναι ελευθερία έκφρασης. Δεν είναι απειλή εναντίον της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας».


Κλείνουν προσωρινά 256 κοινωνικές δομές - Χωρίς υποστήριξη 118.000 οικονομικά αδύναμοι πολίτες



Την ολοκλήρωση της τρίτης παράτασης χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας την 31η Οκτωβρίου 2016 κάνει γνωστή σήμερα με έγγραφο της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου και ήδη η αναστάτωση είναι μεγάλη σε εργαζόμενους και δικαιούχους όπου αποτελούν χιλιάδες πάνω από 100.000 συμπολίτες μας, που εξυπηρετούνται και βρίσκονται σε «καθεστώς» οικονομικής εξαθλίωσης

Σύμφωνα με το έγγραφο Φωτιου ενόψει της επικείμενης ολοκλήρωσης της τρίτης κατά σειρά παράτασης χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας (Δομές Φτώχειας) από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.),γίνεται γνωστό ότι η καταληκτική ημερομηνία χρηματοδότησης των Δομών Φτώχειας από το εθνικό σκέλος του Π.Δ.Ε. είναι η 31η Οκτωβρίου 2016. 

Μετά την ημερομηνία αυτή, η λειτουργία των Δομών Φτώχειας, εντάσσεται μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-20. Το πρόβλημα όμως που προκύπτει είναι λόγω ότι στην πραγματικότητα όμως τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα δεν έχουν ξεκινήσει να εντάσσουν τις νέες δομες ακόμα. 

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για παράδειγμα μόλις έγινε η ένταξη των δομών οι οποίες έχουν χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από τις 1/1/2017. ενώ στην πραγματικότητα ώσπου να διεξαχθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη νόμιμη πρόσληψη του προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και τις νόμιμες διαδικασίες για την προμήθεια του εξοπλισμού των δομών (διαγωνισμοί κλπ) , το νωρίτερο που θα είναι οι δήμοι σε θέση να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. θα είναι το Μάρτιο του 2017. 

Αντίστοιχα σε άλλες Περιφέρειες, όπως για παράδειγμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν έχουν καν προκηρύξει στα ΠΕΠ τις δομές και επομένως είναι τελείως ανέφικτο να λειτουργήσουν με το νέο πλαίσιο άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι από 1/11/2016 «κλείνουν» 256 δομές και ότι τα 118.000 άτομα τα οποία εξυπηρετούνται σήμερα, παύουν να λαμβάνουν υπηρεσίες. 

Χρειάζεται να συνυπολογίσουμε ότι πρόκειται για άτομα και οικογένειες τα οποία ζουν σε ακραία φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό και είναι απόλυτα εξαρτημένα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από τους δήμους για την καθημερινή τους επιβίωση!




Πηγή :dikaiologitika.gr


Ποιους πλειστηριασμούς ακινήτων θα «παγώσει» η Εφορία



Η τροπολογία βάζει τον πήχη προστασίας στις 180.000 αντικειμενικής αξίας

Να βάλει «φρένο» σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς την εφορία σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά τις διαστάσεις που λαμβάνουν οι αντιδράσεις στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, αλλά και τις πιέσεις που δέχονται οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με εντολή του πρωθυπουργού προωθείται άμεσα η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα τείχος προστασίας για τις πλέον οικονομικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, με ένα συνδυασμό εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Η τροπολογία, η οποία βρίσκεται υπό διαμόρφωση, αρχικά βάζει τον πήχη προστασίας στις 180.000 αντικειμενικής αξίας πρώτης κατοικίας, προκειμένου για άγαμους, με προσαύξηση 20.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και το τρίτο.

Παράλληλα, προβλέπεται και εισοδηματικό κριτήριο. Από τους πλειστηριασμούς της εφορίας θα προστατεύονται οφειλέτες με οικογενειακό εισόδημα (με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης) στο ύψος των 13.906 ευρώ για άγαμους και 23.659 ευρώ για ζευγάρια με προσαύξηση 5.714 ευρώ για όσους έχουν έως τρία παιδιά.

Για αυτές τις περιπτώσεις φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας σχεδιάζεται να παγώσουν έως την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Έχει προβλεφθεί παράλληλα η δυνατότητα παράτασης της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (εφορίες, τελωνεία) και πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2017, με κοινή απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Για το κυβερνητικό σχέδιο, δεν είναι γνωστό αν έχουν ενημερωθεί οι δανειστές και αν θα ζητηθεί η γνώμη τους.

Η ψήφισή της τροπολογίας θα βάζει φρένο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας φορολογουμένων με χαμηλά εισοδήματα και σχετικά μικρής αξίας σπίτια, όμως δεν θα παγώνουν όμως οι κατασχέσεις ή οι δεσμεύσεις ακινήτων για χρέη προς την εφορία, ούτε όλα τα άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, τα οποία βρίσκονται σήμερα στη διακριτική ευχέρεια των αρμόδιων οργάνων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι το μέτρο αφορά σε φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές όλων των φυσικών προσώπων με πρώτη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων και των εμπόρων οι οποίοι δεν καλύπτονται από τον «νόμο Κατσέλη».


Πηγή : newsbeast.gr


Ήταν η εισαγγελέας Εφετών κ. Τσατσάνη ο στόχος της βόμβας στα Εξάρχεια;




Στην κυρία εισαγγελέα είχαν μειώσει την προσωπική της φρουρά αν και χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας και είναι στόχος.

Έκρηξη σημειώθηκε στις 22:40 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο βιβλιοπωλείο "Ελεύθερη Σκέψη" επί της οδού Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, το οποίο φέρεται να έχει βιβλία με ακροδεξιό περιεχόμενο, ωστόσο στην ίδια πολυκατοικία και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο διαμένει η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη, για την οποία η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε διατάξει πειθαρχική έρευνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου, ενώ στην επιτροπή της Βουλής, ζήτησε να μην γίνει κατά την κατάθεσή της προβολή του προσώπου της γιατί χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla στις 22:18, που προειδοποιούσε για το χτύπημα και τόνιζε πως δεν είναι φάρσα. Ωστόσο, η αστυνομία είναι έντονα προβληματισμένη καθώς η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα από ότι ο άγνωστος είχε πει. Μάλιστα την ώρα της έκρηξης είκοσι λεπτά πριν τις 12, αντί 10 λεπτών αργότερα, η αστυνομία εκκένωνε ακόμη την περιοχή.

Μάλιστα, έδωσε χρονικό όριο μισής ώρας. Ο άγνωστος είπε πως η βόμβα έχει τοποθετηθεί επί της οδού Ιπποκράτους 112, χωρίς να διευκρινίζει όμως αν ήταν για το βιβλιοπωλείο ή για την εισαγγελέα που μένει ακριβώς από πάνω.

Ο αυτοσχέδιος, μάλλον ωρολογιακός, εκρηκτικός μηχανισμός, ήταν τοποθετημένος μέσα σε μία πλαστική σακούλα, μπροστά από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και στο πεζοδρόμιο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στο βιβλιοπωλείο και σε τζαμαρίες πολυκατοικιών, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί κανείς.

Η εισαγγελέας ενδεχομένως είχε συνοδό αστυνομικό όχι όμως και φρουρά. Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά για να απομακρύνουν εγκαίρως τον κόσμο και όντως δέκα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ η βόμβα μικρής ισχύος εξερράγη, ευτυχώς δίχως να προκληθεί κανείς τραυματισμός, παρά μόνο υλικές υλικές.

Ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη Θέμης Σοφός δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως και ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα.

Ο κ. Σοφός πρόσθεσε επίσης, ότι η εισαγγελέας Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση.



Με πληροφορίες απο το news247.gr