Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης : Ήρθε η ώρα να πάρει ο λαός την Δημοκρατία στα χέρια του!

Εγώ δεν θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του να είναι τα παρακάτω: 

«Η παροχολογία δεν έχει θέση στη δοκιμαζόμενη Ελλάδα της κρίσης, δεν θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις, δεν θα μοιράσω χρήματα που δεν υπάρχουν» 

«Δεσμεύομαι να κάνουμε τα πάντα για να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση» 

«Γνωρίζω ότι απευθύνομαι σε μια κοινωνία βαθιά απογοητευμένη από την αδίστακτη δημαγωγία από το βήμα της ΔΕΘ» 

O κ. Τσίπρας «εξακολουθεί να διχάζει με το λόγο και τις πράξεις του, επιμένει να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις. Όσο και αν προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή έχει μόνο σκοπό την παραμονή του στην κυβέρνηση».

Ήρθε η ώρα να πάρει ο λαός την Δημοκρατία στα χέρια του είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζοντας :

«Πρέπει να δούμε το μέλλον αλλά δεν θα ξεχάσουμε το παρελθόν ότι για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο η χώρα κινδύνευσε πέρυσι με καταστροφή» 

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας


Μείωση φορολογικών συντελεστών : 

Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο) καθώς και η φορολόγηση στα μερίσματα από το 15% στο 5%.

Επανέρχεται ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.

Αυξάνεται το όριο υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ.

Με τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% του ΑΕΠ θα επέλθουν οι παρακάτω φορολογικές αλλαγές : 

Μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα με εισαγωγικό συντελεστή 9%.
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22

Η κοστολόγηση των εξαγγελιών θα κοστίσουν 1,3 δις ευρώ τον πρώτο χρόνο και 1,9 δις ευρώ τη διετία».

Τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από :

200 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου κατά 12%.
400 εκατομμύρια ευρώ, από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ και όλων των Νομικών Προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης.
150 εκατομμύρια ευρώ, από την αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους.
140 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των δαπανών για τόκους στα Έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, φτάνοντας το κόστος στο ύψος του 2014.
140 εκατομμύρια ευρώ, από τον εξορθολογισμό της κρατικής επιχορήγησης στα ευγενή ταμεία.
100 εκατομμύρια ευρώ, από το συμψηφισμό οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με αγροτικές επιδοτήσεις.
150 εκατομμύρια ευρώ, από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές προμήθειες και την Εθνική Στρατηγική για το Φάρμακο.
20 εκατομμύρια ευρώ από τη συγχώνευση κτιριακών υποδομών.
75 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 300 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία, από τη διατήρηση της υπάρχουσας σχέσης προσλήψεων και αποχωρήσεων στο δημόσιο.
100 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 400 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία από την κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015 και από τη στρατηγική εκχωρήσεων (outsourcing) στον ιδιωτικό τομέα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ λέγοντας ότι "θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας".Συνέχισε εξαγγέλλοντας και την μείωση του ειδικού τέλους που πληρώνουμε για την ΕΡΤ μέσο του λογαριασμού της ΔΕΗ στο μισό, από 36€ που είναι σήμερα σε 18€.




Επανεξελέγη ο Ισίδωρος Ντογιάκος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών





Νέος προϊστάμενος στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας επανεξελέγη και πάλι για δεύτερη θητεία ο  εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος θα  βρίσκεται στο συγκεκριμένο πόστο για ακόμη δύο χρόνια.

Ο κ. Ντογιάκος κατά τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη νέων προϊσταμένων στις εισαγγελίες και τα Πρωτοδικεία, έλαβε 39 σταυρούς. Ακολουθούν οι συνάδελφοί του επίσης εισαγγελείς Εφετών κ. Αντώνης Λιόγας με 30 σταυρούς και η κυρία Γεωργία Τσατάνη με 7 σταυρούς.

Ο κ. Ντογιάκος ήταν υποψήφιος για τη θέση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών αν και του επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα πειθαρχική ποινή στέρησης αποδοχών 40 ημερών από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Η σχετική απόφαση ωστόσο δεν καθαρογράφτηκε και δεν επιδόθηκε στον κ. Ντογιάκο, όπως ορίζει ο νόμος και στην εισαγγελία Εφετών χορηγήθηκε τελικά από τον Άρειο Πάγο, βεβαίωση ότι ο νυν προϊστάμενος του Εφετείου δεν έχει κώλυμα να κατέβει στις εκλογές. 


Η Γερασιμίδου ξεφτιλίζει την Θεανώ Φωτίου με μία ανοιχτή επιστολή



Διαβάζουμε στο enikos.gr

Με ανοιχτή επιστολή της προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, η Ελένη Γερασιμίδου σχολιάζει με το δικό της, ξεχωριστό τρόπο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. 

Ανοιχτή Επιστολή προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου,

από Γυναίκα με Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Έχεις δίκιο Θεανώ μου! Συγγνώμη που δε σε αποκαλώ με τον τίτλο σου, αλλά σε νιώθω τόσο οικεία. Είσαι μια από μας! Έχεις δίκιο, το βροντοφωνάζω!

Αν μας δώσεις 200 ευρώ σε μετρητά θα μας καταστρέψεις. Διότι εγώ που είμαι μαθημένη από πάντα στον καπνιστό σολομό, το ροκφόρ και το μπρι, θα τα ξοδέψω μεμιάς στο ντελικατέσεν της γειτονιάς και θα μείνω και χρεωμένη. Ενώ τα 70 που μου δίνεις για νοίκι καλύπτουν τεράστιο ποσοστό του μισθώματος της χαμοκέλας μου. Τα δε άλλα 70 σε προπληρωμένη κάρτα για ρύζι, πατάτες, μακαρόνια, φτερούγες κοτόπουλου, μισό κιλό κιμά λάπα, ένα τέταρτο κιλό φέτα προσφοράς, κανά γιαούρτι και γάλα είναι υπεραρκετά για έναν ολόκληρο μήνα!

Αλήθεια, με τα 10 που περισσεύουν να πληρώσω ένα μέρος του ΕΝΦΙΑ για το χέρσο που έχω στο χωριό ή να τ’ αφήσω για την ανάκαμψη;

Σε ρωτώ γιατί ανέκαθεν μου έδινες τις καλύτερες λύσεις. Βέβαια, με τα γεμιστά που πρότεινες πέρυσι ξόδεψα κάτι παραπάνω σε ρεύμα και έπαθα και μια δυσκοιλιότητα από το πολύ ρύζι. Γι’ αυτό συγχώρα με λίγο αν σε απασχόλησα. Η δυσκοιλιότητα δημιουργεί απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Για την «αντιγραφή»

Ελένη Γερασιμίδου (συνταξιούχος ηθοποιός)






Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα με τον διοικητή ΤτΕ το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου


Στουρνάρας: Γελοία και ανάξια σχολιασμού η πληροφορία ότι δήθεν ανάγκασε υπουργό να παραιτηθεί λόγω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ως «γελοία και ανάξια σχολιασμού σκευωρία που δείχνει την απελπισία όλων αυτών που εξυφαίνουν τέτοια σενάρια» θεωρεί, ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας τις οποίες άφησαν να διαρρεύσουν οι «γνωστοί κύκλοι» ότι δήθεν ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ Αντρέας Λυκουρέντζος αναγκάστηκε από τον κ. Στουρνάρα να παραιτηθεί λόγω της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η σκευωρία αυτή φαίνεται να καταπίπτει όταν ο κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε ότι όχι μόνον δεν είχε στην αρμοδιότητά του το ΚΕΕΛΠΝΟ (ήταν Φωτεινή Σκοπούλη, συνεπώς τι είδους πιέσεις να δεχτεί;), διαψεύδοντας επίσης κατηγορηματικά ότι ο λόγος της παραίτησής του ήταν οι πιέσεις που του ασκήθηκαν. Επιπλέον ο γαλάζιος πρώην υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι «στην επί ενός έτους θητείας μου στο υπουργείο, ουδέποτε και ουδένα ετέθη ανάλογο θέμα».

Πάντως το όλο ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο ραντεβού που κλείστηκε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Ο κ. Στουρνάρας είχε επικοινωνήσει με δική του πρωτοβουλία με τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει για την εξέλιξη της εφόδου της οικονομικής αστυνομίας και του εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς στο γραφείο της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου, την περασμένη Πέμπτη στην Κηφισιά και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν. 

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο κεντρικός τραπεζίτης θα συζητήσει κυρίως τις εξελίξεις στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα. Σημειώνεται ότι ο κ. Στουρνάρας είχε τυχαία συνάντηση (μέσα στο αεροπλάνο στη πτήση για τη Θεσσαλονίκη) και με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, αλλά και με τον Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο.


Πηγή : tovima.gr


Καραμανλής - Σαμαράς κοντά στο Μητσοτάκη στην ΔΕΘ η Ν.Δ. ενωμένη όσο ποτέ




Τη «συμφωνία αλήθειας» με τους πολίτες θα παρουσιάσει απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που θα κάνει προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στις 8μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Το παρών  στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη αναμένεται να δώσουν δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς δείχνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη όσο ποτέ για το κοινό καλό της χώρας.

Την Νέα Δημοκρατία την χρειάζεται περισσότερο από όσο ποτέ άλλοτε η χώρα και ο Ελληνικός λαός, μετά τις καταστροφικές συνέπειες που έχει επιφέρει η ας το πούμε "πολιτική" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στη 1μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».


Εισαγγελία Εφετών: Υποψήφιος παρά την καταδίκη ο Ισίδωρος Ντογιάκος



Ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, με αποτέλεσμα, παρά την πειθαρχική του καταδίκη, ο κ. Ντογιάκος να μετάσχει στην εκλογική διαδικασία που διενεργείται σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών για επιλογή νέου προϊσταμένου.

Μετά την πειθαρχική του καταδίκη πριν από λίγες ημέρες που είχε προκαλέσει  έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, καθώς είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτος και επιπλέον να μην μπορεί να μετάσχει ως υποψήφιος κυριολεκτικώς στο «παρά πέντε» στις σημερινές εκλογές  για τις νευραλγικές θέσεις της δικαστικής ιεαρχίας, χθες το σκηνικό άλλαξε άρδην

Τελικώς ο κ. Ντογιάκος θα είναι  υποψήφιος για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών παρά την πειθαρχική του καταδίκη για προσβολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου. Η συμμετοχή στις εκλογές επικυρώθηκε με έγγραφο, που κοινοποιήθηκε στον ίδιο, κατόπιν ερωτήματος του προς τον Αρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, για το αν μπορεί να είναι ή όχι υποψήφιος, παρά την πειθαρχική καταδίκη και ενόψει του γεγονότος, ότι δεν του έχει επιδοθεί ακόμα η καταδικαστική απόφαση.

Πάντως, σε περίπτωση εκλογής του κ. Ντογιάκου, είναι άγνωστο τί θα γίνει αν στο μεταξύ του κοινοποιηθεί η πειθαρχική καταδίκη.

Σημειωτέον ότι η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου προβλέπει στέρηση μισθού για 40 ημέρες, καθώς κρίθηκε ένοχος πειθαρχικά, διότι σε ανακοίνωση - πρόσκληση για σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών πριν ένα χρόνο είχε  θέσει ως τίτλο «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου», αναφερόμενος σε αμφισβητήσεις από την πλευρά της Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου της εκλογής του στην Εισαγγελία Εφετών.

Σε πρώτο βαθμό ο κ. Ντογιάκος είχε καταδικαστεί σε απλή επίπληξη, αλλά στη συνέχεια ασκήθηκε έφεση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με ανακοίνωση του αργά χθες το απόγευμα, αντέκρουσε τις αιτιάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και εμμένει στη θέση ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα.

«Για πολλοστή φορά, αναφέρει ο υπουργός, επισημαίνω ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν σπαράσσεται, απονέμεται εύρυθμα και χωρίς παρεμβάσεις από ευσυνείδητους λειτουργούς. Δομικό της πρόβλημα κατά βάση σωρευμένο από το παρελθόν οι καθυστερήσεις».

Μετά την εξέλιξη που σημειώθηκε μία ημέρα πριν την εκλογική αναμέτρηση, ώστε ο κ. Ντογιάκος να είναι τελικώς υποψήφιος κατά την σημερινή εκλογική διαδικασία, τη θέση του προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας θα διεκδικήσουν ο ίδιος, προϊστάμενος της ως τώρα, και ο εισαγγελέας Αντώνης Λιώγας.

Για το Εφετείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτει ο πρόεδρος εφετών Θεόδωρος Κανελλόπουλος που θεωρείται και φαβορί αλλά και ο πρόεδρος εφετών Γεώργιος Παπανδρέου. Για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο νυν προϊστάμενος Ηλίας Ζαγοραίος που όλα δείχνουν ότι θα επανεκλεγεί και η Ολυμπία Κλειτσάκη ενώ για το Πρωτοδικείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτουν συνολικά πέντε δικαστικοί λειτουργοί με επικρατέστερους τον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς Κων Σαργιώτη, Ελευθέριο Γεωργίλη και Ιωάννη Παπαϊωάννου, ενώ επίσης υποψηφιότητα θέτουν οι Αικατερίνη Παπαδημητροπούλου και Δημήτριος Σκουτέρης.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
Πηγή : kathimerini.gr


Νέα μείωση τον Οκτώβριο με εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις



Δεν φτάνει η νέα μείωση στις κύριες αυτή την φορά συντάξεις αλλά θα γίνει και αναδρομικά σε τέσσερις δόσεις  από την 1η Ιουλίου.

Από τις συντάξεις του Οκτωβρίου, που θα καταβληθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η επιβολή εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ που εκδόθηκε αργά την νύχτα της Παρασκευής, το μέτρο ισχύει από την 1η Ιουλίου και «το ποσό της εισφοράς που προκύπτει, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις από 1/7/2016 θα παρακρατηθεί σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, με την πρώτη δόση να παρακρατείται μαζί με την σύνταξη του μήνα Νοεμβρίου 2016».




Αλαβάνος για Τσίπρα: Ούτε οι χούντες έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα,ούτε οι Μεταξάς και Παπαδόπουλος





Σίγουρα ο Αλέκος Αλαβάνος κάθε μέρα που ξυπνάει θα καταριέται την ώρα και την στιγμή που παρέδωσε το κόμμα στον Αλέξη Τσίπρα.

Πριν από λίγο στο Parapolitika FM 90.1, ο Αλέκος Αλαβάνος "στόλισε" με πάρα πολύ σκληρά λόγια τον Αλέξη Τσίπρα την ομάδα του Μαξίμου και την κυβέρνηση γενικότερα.

Ο Αλέκος Αλαβάνος είπε : «Μιλάμε για μια μεγάλη προδοσία. Ούτε οι χούντες έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος. Αμφιβάλλω εάν πολιτικοί από το δεξιό χώρο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Με αυτή τη συμφωνία γινόμαστε αποικία» αναφερόμενος στο υπέρ ταμείο και τις αποκρατικοποιήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Αλαβάνος έκανε ειδική αναφορά και για στελέχη που είναι κοντά στον Τσίπρα λέγοντας : «Είναι δυνατόν να θεωρείτε το Φλαμπουράρη, το Βούτση, τον Παππά υποδείγματα του νέου πολιτικού που έρχεται από την αριστερά; Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. Δεν πούλησε καμία άλλη κυβέρνηση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την εθνική περιουσία» 

Για το τέλος o Αλέκος Αλαβάνος είπε ότι πως υπάρχουν σοβαρές ποινικές ευθύνες γιατί πρόκειται για εκποίηση δημόσιας περιουσίας.


«Προχωρούμε ενωμένοι» δήλωσαν Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την 81η  Δ.Ε.Θ., συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στα γραφεία της  Περιφέρειας.

Μετά τη συνάντηση, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Απ. Τζιτζικώστας: «Δέχθηκα, με μεγάλη χαρά, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έναν καλό μου φίλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συζητήσαμε μια σειρά από θέματα, κυρίως εκείνα που αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το σημαντικό έργο που γίνεται εδώ. 

Παρουσίασα τα σημαντικά αποτελέσματα στο ΕΣΠΑ. Μιλήσαμε για τα μεγάλα έργα υποδομής που γίνονται στην Κεντρική Μακεδονία. Έργα τα οποία δημιουργούν θέσεις εργασίας, φέρνουν εισόδημα στην αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας, έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Έργα σε όλους τους τομείς: την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το περιβάλλον, τις υποδομές, τις μεταφορές. 

Συζητήσαμε, επίσης, για τις μεγάλες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις που κάνουμε στον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για τις γενναίες αλλαγές που κάναμε στον οργανισμό της Περιφέρειας, για να καταστήσουμε την Κεντρική Μακεδονία μια φιλική Περιφέρεια στο επιχειρείν, δημιουργώντας αυτήν την ανεξάρτητη διεύθυνση, που θα λειτουργεί ως υπηρεσία μιας στάσης για τον επιχειρηματία και τον υποψήφιο επενδυτή. Ταυτόχρονα, τον ενημέρωσα για όλες τις κινήσεις που κάνουμε για να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και τους χρόνους εξυπηρέτησης πολιτών, επαγγελματιών, επιχειρηματιών. 

Ταυτόχρονα, τον ενημέρωσα για σημαντικά έργα που ετοιμάζουμε για το επόμενο διάστημα, όπως είναι η σύνδεση των πρωτευουσών και των 7 περιφερειακών μας ενοτήτων με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ένα αίτημα της κοινωνίας χρόνιο, το οποίο αποτελεί και προεκλογική μας δέσμευση και το οποίο υλοποιείται. Εντός του 2017 ξεκινούν τα έργα, μεγάλα και μικρά.

Αλλά και για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας που χρειαζόμαστε ως Περιφέρεια σε σχέση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πετύχαμε μια σημαντική νίκη, εθνική νίκη. Κατορθώσαμε να βάλουμε στα συμπεράσματα, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από μερικές πλευρές, το γεγονός ότι θα πρέπει να γίνει αναλογικός επιμερισμός των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη, σε κάθε Κράτος – μέλος, ανάλογα με τον πληθυσμό. Είναι ένα επίσημο, πλέον, κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έχει αυτή τη ρητή δέσμευση, η οποία - όπως αντιλαμβάνεστε -  θα λειτουργήσει για το συμφέρον της χώρας μας. 
Και, ταυτόχρονα, ζήτησα και τη βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας ώστε να αποσυμφορηθεί, το επόμενο διάστημα, η Κεντρική Μακεδονία, η οποία φιλοξενεί, εδώ και πάρα πολύ καιρό, την πλειοψηφία του πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών όλης της χώρας. 

Κλείνοντας, Πρόεδρε, θέλω πραγματικά να σε ευχαριστήσω. Είναι για μας χαρά, που φαίνεται ότι ένας άνθρωπος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα θέματα της Περιφέρειάς μας και τα προβλήματα. Και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε, έτσι ώστε να φέρουμε ουσιαστικά αποτελέσματα στον τόπο μας». 

Κ. Μητσοτάκης: «Είχα την πολύ μεγάλη χαρά να επισκεφθώ σήμερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να συζητήσω με τον Περιφερειάρχη και καλό μου φίλο, τον Απόστολο, το πολύ σπουδαίο έργο το οποίο γίνεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και δρομολογεί μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικά έργα, σε πολλούς τομείς, που θα βελτιώσουν τις υποδομές και θα καταστήσουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πιο ανταγωνιστική. Είναι έργα τα οποία θα μπορέσουν, όταν με το καλό ολοκληρωθούν, να αλλάξουν συνολικά την όψη της Κεντρικής Μακεδονίας και να εκμεταλλευτούν το πολύ σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο έχει η Περιφέρεια σε μια σειρά από επιμέρους τομείς. 

Χάρηκα ιδιαίτερα με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης ως προς τον εξορθολογισμό της δομής της Περιφέρειας. Τα ζητήματα των οργανισμών και της απλοποίησης των διοικητικών δομών, ήταν στο επίκεντρο της προσπάθειας που κατέβαλα ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η επέκταση, λοιπόν, αυτής της προσπάθειας στον δεύτερο και στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι απόλυτη προτεραιότητα. Έτσι ώστε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να αξιοποιήσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο διαθέτουμε στο Δημόσιο. 

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και πάλι, το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. Έχω επισημάνει σε πολλές ευκαιρίες ότι υπάρχει μια δυσανάλογα μεγάλη κατανομή προσφύγων και μεταναστών στη Κεντρική Μακεδονία. Έχω, επίσης, επισημάνει ότι δυστυχώς το κεντρικό Κράτος δεν έχει καταφέρει ακόμα να εκπονήσει έναν κεντρικό σχεδιασμό διαχείρισης αυτού του προβλήματος. Έτσι ώστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να κατανεμηθούν σε όλη την επικράτεια, σε όσο το δυνατόν μικρότερες δομές και με όσο το δυνατόν καλύτερη συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Δυστυχώς, αυτό δεν έχει γίνει. Ο χειμώνας πλησιάζει και πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες και το πρόβλημα δυστυχώς θα γίνει χειρότερο. 

Συμπληρωματικά, έχουμε και εξαιρετικά ανησυχητικές καταγγελίες από τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα, ο οποίος, δυστυχώς, επιβεβαιώνει αυτά τα οποία είχαμε πει ως Νέα Δημοκρατία εδώ και πολύ καιρό. Ότι υπάρχει ζήτημα στη διαχείριση των κονδυλιών για την υποστήριξη των προσφύγων και των μεταναστών. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, ο υπουργός, ο πρωθυπουργός, αλλά μέχρι στιγμής και η Δικαιοσύνη, κωφεύουν σε αυτές τις εξαιρετικά ανησυχητικές κατηγορίες. 

Κλείνοντας, θέλω και πάλι να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους αντιπεριφερειάρχες για το πολύ σημαντικό έργο το οποίο γίνεται στην Περιφέρεια. Και να τον διαβεβαιώσω ότι, ως Νέα Δημοκρατία, θα είμαστε αρωγοί στη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια την οποία καταβάλλει». 

Απ. Τζιτζικώστας: «Συμβολικά να σας δώσω κάτι για το καινούριο γραφείο σας, γιατί κάποιοι φαίνεται να έχουν ξεχάσει μια σημαντική ανασκαφή που γίνεται. Επειδή ξέρω την ευαισθησία σας σε θέματα πολιτισμού, θέλω αυτό εδώ να σας θυμίζει πάντα μια πραγματικά σημαντική ανασκαφή. Την ανασκαφή της Αμφίπολης, η οποία δυστυχώς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει μείνει πίσω. Εμείς μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα κατευθύνουμε 1.500.000 ευρώ περίπου, αλλά δεν αρκούν.  Και ζητώ - πρώτα ο Θεός, με το καλό - όταν γίνετε Κυβέρνηση, να δεσμευτείτε από τώρα ότι αυτό το έργο θα προχωρήσει και θα αναδειχθεί για να μπορεί πλέον να το επισκεφτεί και ο κόσμος. Έλληνες και ξένοι». 

Κ. Μητσοτάκης: «Ευχαριστώ πάρα πολύ. Και με την ευκαιρία αυτή να πω ότι μεγάλες αρχαιολογικές ανασκαφές και οι πολιτιστικοί θησαυροί της χώρας, όπως το μοναδικό μνημείο της Αμφίπολης, ανήκουν σε όλο τον ελληνικό λαό. Είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι απαράδεκτο να γίνονται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. Υπάρχει μια, προβληματική καθυστέρηση, στην περαιτέρω δουλειά η οποία πρέπει να γίνει στην Αμφίπολη. Δεν γνωρίζω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση, μια τόσο σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη πρέπει να αναδειχθεί, να προβληθεί και φυσικά να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης επισκεπτών και τελικά πόλο πλούτου, όχι μόνο για την περιοχή της Αμφίπολης, αλλά και για όλη την Κεντρική Μακεδονία». 

Δημοσιογράφος: «Επειδή είχατε διατελέσει και αντίπαλοι στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, και υπήρξαν και κάποιες εντάσεις κάποτε στις σχέσεις σας, θεωρείτε ότι όλα αυτά είναι πια ξεχασμένα και παρελθόν;».   

Κ. Μητσοτάκης: «Εμείς είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, όταν και οι δύο κατεβήκαμε υποψήφιοι, ότι την επόμενη μέρα της εκλογικής μάχης, δεν μας χωρίζει τίποτα. Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται ενωμένη. Και εν πάση περιπτώσει χρέος της δικής μας γενιάς - γιατί είμαστε και οι δύο νέοι άνθρωποι - είναι αυτά να τα αφήνουμε πίσω μας και να συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό. Έτσι προσεγγίζουμε το ζήτημα αυτό. Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον Απόστολο, για τη δουλειά την οποία κάνει και - όπως αντιλαμβάνεστε - δεν υπάρχει κανένα απολύτως τέτοιο ζήτημα». 

Απ. Τζιτζικώστας: «Είναι γεγονός ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά. Είμαστε νέοι άνθρωποι και για το καλό της παράταξης, αλλά και της χώρας, είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό στόχο που έχουμε: Να φέρουμε στη χώρα μια καλύτερη Κυβέρνηση».  


Αναγνωρισμένο παγκοσμίως ως κορυφαίο το κρητικό κρασί



Σαράντα δύο χιλιάδες στρέμματα αμπελώνα παράγουν σήμερα το κρητικό κρασί – 300.000 εκατόλιτρα- η ιστορία του οποίου μετρά χιλιάδες χρόνια και συνεχίζει να γράφεται με σημαντικές διακρίσεις, όπως η υποψηφιότητα που έλαβε από τα «Wine Enthusiast Wine Star Awards 2016». Ο αμπελώνας της Κρήτης είναι υποψήφιος στα βραβεία που διοργανώνει κάθε χρόνο το παγκοσμίου φήμης αμερικανικό περιοδικό «Wine Enthusiast» για την Οινική Περιφέρεια της χρονιάς (Wine region of the year).

Το ίδιο βραβείο διεκδικούν η Champagne της Γαλλίας, η Sonoma County της Καλλιφόρνιας (Η.Π.Α.), η Provence της Γαλλίας και η Willamette Valley του Όρεγκον (Η.Π.Α.). Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο. «Το γεγονός ότι είμαστε υποψήφιοι σε αυτή την κατηγορία μαζί με τις συγκεκριμένες περιοχές είναι ήδη βράβευση για εμάς», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του δικτύου οινοποιών της Κρήτης, Νίκος Μηλιαράκης.

«Από το 2013 έχουμε ξεκινήσει μια τακτική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Είναι μια αγορά που καταναλώνει πολύ κρασί, είναι ανοιχτή σε νέα πράγματα και το κύμα του ελληνικού κρασιού είχε αρχίσει να σηκώνεται εκεί, οπότε ήταν περισσότερο δεκτικοί σε οτιδήποτε παράγει η Ελλάδα», υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «είμαστε κάθε χρόνο, παρόντες με παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες. Άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι γίνεται στην Κρήτη. Έχει πλέον αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα της. Λένε ότι είναι μια περιοχή που είναι μεν άγνωστη, αλλά έχει να δείξει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σε οινογνώστες και καταναλωτές. Εμπιστευόμενοι, πλέον, ότι το κρασί που παράγει η Κρήτη είναι σταθερά καλό, μπαίνουν στη διαδικασία να το αναδείξουν μέσα από αυτή τη διάκριση».

Το 70% του οίνου που παράγει η Κρήτη πωλείται στο νησί, το 15% στην υπόλοιπη Ελλάδα – κυρίως στην Αθήνα – και το υπόλοιπο 15 % εξάγεται. Η εξαγωγική δραστηριότητα των κρητικών οινοποιών επικεντρώνεται στις ευρωπαϊκές αγορές, όπως Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Σερβία, Ολλανδία, Σουηδία αλλά και στις ΗΠΑ. Όπως σημειώνει ο κ Μηλιαράκης: «Μια αγορά που ακόμη δεν έχουμε αγγίξει αλλά είναι στόχος, είναι η αγορά της Αυστραλίας. Είχαμε κάνει κάποιες κινήσεις και στην αγορά της Κίνας αλλά περιορίσαμε λίγο τις δραστηριότητές μας διότι τελικά, εκτιμήσαμε ότι είναι πολύ μεγάλο το κόστος που χρειάζεται για να φανείς εκεί, σε σχέση με το αποτέλεσμα».

Στόχος του δικτύου οινοποιών Κρήτης εκτός από την προώθηση του ελληνικού κρασιού είναι και η προώθηση του οινοτουρισμού. «Περίπου 200 χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τα οινοποιεία μας και η τάση είναι αυξητική» παρατηρεί ο κ Μηλιαράκης, υπογραμμίζοντας πως «η ενίσχυση του ονόματος του κρητικού κρασιού ενισχύει και το ενδιαφέρον του καταναλωτή για το τουριστικό προϊόν». Αναφερόμενος στο φετινό καλοκαίρι ο κ Μηλιαράκης κάνει λόγο για μια «περίεργη τουριστική σεζόν καθώς τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα, αλλά οι τουρίστες είχαν μικρή καταναλωτική δύναμη. Εξάλλου, η πληρότητα των ξενοδοχείων δεν ενισχύει απαραίτητα την περιφερειακή οικονομία».

Το 70% της οινικής παραγωγής του νησιού γίνεται στο νομό Ηρακλείου, όπου χτυπά η καρδιά της οινοποιίας στην Κρήτη. Εκεί δραστηριοποιούνται τα 22 από τα συνολικά 31 οινοποιεία του νησιού. Σημαντική οινοπαραγωγός περιοχή είναι επίσης η Σητεία, ενώ τα τελευταία χρόνια μεγάλη ανάπτυξη στο συγκεκριμένο τομέα γνωρίζει ο νομός Χανίων.

«Το πιο ισχυρό στοιχείο για τον οίνο στην Κρήτη είναι οι γηγενείς ποικιλίες. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τουλάχιστον 11 ποικιλίες αυτόχθονες, που καλλιεργούνται κατά κύριο λόγο ή αποκλειστικά στην Κρήτη. Η βηλάνα, το βιδιανό, το λιάτικο, το κοτσιφάλι, το θραψαθήρι καλ. Η ιστορικότητά τους χαρακτηρίζεται από την Κρήτη. Πάνω σε αυτό πατάμε για να μπορέσουμε να διαφοροποιηθούμε σαν οινοπαραγωγική περιοχή σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας ή του υπόλοιπου κόσμου. Τα κρασιά της Κρήτης είναι ιδιαίτερα γιατί προέρχονται από ιδιαίτερες ποικιλίες», λέει ο κ Μηλιαράκης και αποκαλύπτει την πιο διάσημη ποικιλία του νησιού: «Το βιδιανό είναι αυτή τη στιγμή η κρητική ποικιλία που αναδεικνύεται περισσότερο και έχει και τα περισσότερα εχέγγυα για να κάνει μια διεθνή καριέρα. Αυτό αναγνωρίζεται από ειδικούς και μη. Έχει ταυτόχρονα και αρωματικό και γευστικό πλούτο, έχει σώμα. Κάτι που δύσκολα βρίσκεις, δηλαδή τέτοιο συνδυασμό σε τέτοιο επίπεδο, διεθνώς».

Όσο για τη φετινή παραγωγή, ο κ Μηλιαράκης εκτιμά πως «τα πράγματα έχουν κυλήσει πολύ καλά. Είχαμε μια σταθερότητα, παρά το γεγονός της ανομβρίας. Ποιοτικά είμαστε σε πολύ υψηλά επίπεδα, ποσοτικά είμαστε πιο περιορισμένοι απ όσο θα υπολογίζαμε αρχικά». Ο ίδιος, όπως είναι αναμενόμενο, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο θέμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μιλώντας για ένα «πολλαπλό πρόβλημα». «Δεν είναι μόνο η επιβάρυνση κατά 0,10-015 ευρώ το λίτρο το κρασί. Είναι η γραφειοκρατία. Καταναλώνουμε πολλές εργατοώρες, να καταθέτουμε στο τελωνείο τι παράγουμε, τι εμφιαλώνουμε, τι πουλάμε, πόσο το πουλάμε… Υπάρχει, επίσης, απίστευτο ταμειακό πρόβλημα, διότι ο ΦΠΑ που προκύπτει από αυτά τα οποία πρέπει να καταθέτουμε κάθε μήνα στο τελωνείο, δεν συμψηφίζεται με τον ΦΠΑ που πάει στην εφορία, οπότε ένα οινοποιείο που έχει μια εξαγωγική δραστηριότητα, μπορεί να κάνει πιστωτικό 15-20 χιλιάδες ευρώ ΦΠΑ στην εφορία, και από την άλλη, στο τελωνείο να πρέπει να πληρώσει 10 χιλιάδες ευρώ. Από τις αρχές Ιανουαρίου μας βάλανε μια υποχρέωση ότι κάθε τέλος του μήνα εμείς πρέπει να πάμε να πληρώσουμε 6,7,10,15 χιλιάδες ευρώ μετρητά στο τελωνείο. Σε αυτή την περίοδο που διανύουμε , τέτοια ταμειακή επιβάρυνση είναι εξαιρετικά σημαντική. Εξάλλου, όπου μπαίνει φόρος και τέτοια επιβάρυνση αυξάνεται η παραοικονομία. Χάνει όλο το ΦΠΑ από τα προϊόντα που κυκλοφορούν χωρίς παραστατικά. Τα έσοδα που προϋπολογίζει το κράτος από αυτή την ενέργεια, δεν μπορεί να τα συγκεντρώσει. Είναι πολύ λιγότερα αυτά που καταφέρνει να εισπράξει».


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Ντοκουμέντο με την μεταμόρφωση της Πόλα Ρούπα - Η λέξη της μελαχρινής γυναίκας που σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική




Το φως της δημοσιότητας βλέπουν καρέ από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της τράπεζας στη Μαλεσίνα, που χτυπήθηκε από την τριάδα των ληστών, των οποίων επικεφαλής θεωρείται από την αστυνομία, η Πόλα Ρούπα.

Πρόκειται για την γυναίκα που στα καρέ από το βίντεο εμφανίζεται μελαχρινή και με καρέ μαλλί. Μαζί της μια ακόμη νεαρή γυναίκα αλλά και ένας άνδρας με μουσάκι και μουστάκι που μιλούσε -σύμφωνα με τις μαρτυρίες- σε σπαστά ελληνικά.

Η τριάδα των ληστών υπεξαίρεσε συνολικά 180 χιλιάδες ευρώ από την τράπεζα, όμως ο τρόπος δράσης όσο και η φρασεολογία της επικεφαλής, παρέπεμψαν αμέσως τους αστυνομικούς, στη διασημότερη καταζητούμενη στην Ελλάδα.



“Καθίστε ήσυχοι. Γίνεται απαλλοτρίωση των χρημάτων της τράπεζας, αν δεν αντιδράσετε δεν θα σας πειράξει κανείς” είπε η γυναίκα και η λέξη “απαλλοτρίωση” σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική. Οι δράστες, δυο γυναίκες και ένας άνδρας, εισέβαλαν την ώρα που το υποκατάστημα είχε κλείσει για το κοινό, αλλά οι υπάλληλοι βρίσκονταν ακόμη στις θέσεις τους.




Το υλικό από τις κάμερες στο εσωτερικό του υποκαταστήματος της τράπεζας δείχνει ότι και οι τρεις δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι, ωστόσο οι έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, αναγνωρίζουν την Πόλα Ρούπα ως τη μια από τις δύο γυναίκες λόγω του σωματότυπου και του τρόπου με τον οποίο προχωρούσε και κινούνταν.



Ένα σημαντικό στοιχείο στην έρευνα είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο. Αν και οι δράστες φαίνεται ότι “έπλυναν” το εσωτερικό με χλωρίνη, τα εργαστήρια κατάφεραν να εντοπίσουν κάποια στοιχεία τα οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που οδηγούν στη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη.

Το γεγονός επίσης ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί λιγότερες από 48 ώρες απ' την Αθήνα και σε αυτό είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούν σε ίδιου τύπου αυτοκίνητο παραπέμπουν επίσης σε δράση τρομοκρατικής ομάδας...


Πηγή: Alpha TV, newsit.gr


Μπουτάρης: «Δεν είμαι Ν.Δ. αλλά στηρίζω τον Μητσοτάκη, είναι ο πιο καλός από όλους»




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη 81η  Δ.Ε.Θ., συναντήθηκε με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη  Μπουτάρη, στο Δημαρχείο.

Μετά τη συνάντηση, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Γ. Μπουτάρης: «Υποδεχθήκαμε, σήμερα, τον Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στην καθιερωμένη επίσκεψη, που κάνουν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων, ενόψει της Δ.Ε.Θ. Βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης εκτός του ότι είπε πως έρχεται και θα έρχεται τακτικά στη Θεσσαλονίκη, διότι η Δ.Ε.Θ. είναι μια ιστορία που συμβαίνει μια φορά το χρόνο, νομίζω ότι οι απόψεις που μας είπε, όταν του θέσαμε τα βασικά προβλήματα της πόλης, έχουν πολύ μεγάλη ανταπόκριση στις ελπίδες μας ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να πάει πολύ καλύτερα».

Κ. Μητσοτάκης: «Με μεγάλη χαρά συνάντησα, σήμερα, το Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση μαζί του, για τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης. Θα αδικούσαμε τη Θεσσαλονίκη και τις προοπτικές της, εάν περιορίζαμε το  εύρος αυτής της συζήτησης στο πλαίσιο της ετήσιας επίσκεψης των πολιτικών αρχηγών στην πόλη.

Η Θεσσαλονίκη, σήμερα, αντιμετωπίζει μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στις συγκοινωνίες, στις γενικότερες υποδομές. Αλλά, ταυτόχρονα, βρίσκεται αντιμέτωπη και με πολύ ενδιαφέρουσες προοπτικές. Μια πόλη η οποία έχει τη δυνατότητα να γίνει κέντρο ανάπτυξης, καινοτομίας, πολιτισμού, αλλά και παιδείας. Και πράγματι, οι πόλεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια, βρίσκονται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής δυναμικής. Η Θεσσαλονίκη έχει μπει στο δίκτυο των 100 πιο ανθεκτικών πόλεων. Και πράγματι, αγαπητέ Δήμαρχε, και η Θεσσαλονίκη, αλλά και οι Θεσσαλονικείς, έχουν δείξει πολύ μεγάλη αντοχή στα χρόνια της κρίσης.

Ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, όλοι μαζί – κεντρικό Κράτος, Δήμος, Περιφέρεια – με καλύτερο επίπεδο συνεννόησης και διευκολύνοντας το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή με περισσότερους βαθμούς αυτονομίας, αυτές τις μεγάλες προοπτικές, ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη αυτό που πραγματικά της αξίζει. Και πάλι σας ευχαριστώ για την ευγενική φιλοξενία. Και, βέβαια, ανανεώνουμε το ραντεβού μας πολύ σύντομα για να συνεχίσουμε αυτήν την ενδιαφέρουσα συζήτηση».

Γ. Μπουτάρης: «Εγώ έχω δηλώσει ότι δεν είμαι Νέα Δημοκρατία. Αλλά τον κ. Μητσοτάκη τον στηρίζω, γιατί, προφανώς, είναι ο πιο καλός από όλους. Μην μπαίνουμε σε τέτοια συζήτηση. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι, επειδή ο Πρόεδρος έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, ακούει με άλλο αυτί όλες τις απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και έχει και τον τρόπο να φιλτράρει αυτά που πρέπει να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια και το Κράτος».

Κ. Μητσοτάκης: «Αφού ευχαριστήσω το Δήμαρχο για τα καλά του λόγια, να πω ότι η δική μας δουλειά είναι να αντιμετωπίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β'  Βαθμού ακομμάτιστα. Αυτό έκανα πάντα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είναι γνωστό ότι με το Δήμαρχο προερχόμαστε από άλλους ιδεολογικούς χώρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε ένα πεδίο κοινής λογικής. 

Διότι αυτό το οποίο λείπει σήμερα από τη χώρα, αυτό που λείπει κυρίως από τη Δημόσια Διοίκηση σε όλα τα επίπεδα, είναι ακριβώς αυτή η κοινή λογική. Άνθρωποι να κάθονται κάτω, να βλέπουν ποια είναι τα συγκεκριμένα προβλήματα και να προτείνουν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει και ο νέος πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας, μακριά από στερεότυπα του παρελθόντος. Η δική μας δουλειά – δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ – είτε κάποιος είναι δήμαρχος, είτε είναι υπουργός, είτε είναι πρωθυπουργός, είναι βασικά να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Και το επίπεδο της συνεργασίας μας κυρίως σε αυτόν τον τομέα κρίνεται».


Νέα δημοσκόπηση με 8 μονάδες μπροστά τήν Ν.Δ.




Μία νέα δημοσκόπηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την εταιρεία Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr και το οποίο δεν έχει ανατροπές στην πρωτιά, αλλά στα μικρότερα κόμματα επικρατεί κόλαση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μόλις με 13%, δηλαδή η διαφορά φτάνει στο 8%.

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου έρχεται το ΚΚΕ με 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή έρχεται τέταρτη με ποσοστό 4,6%. Το τελευταίο κόμμα που φαίνεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση να μπαίνει στη Βουλή είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 3,1%.

Στα υπόλοιπα κόμματα γίνεται πραγματικά χαλασμός. Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν εισέρχεται στη Βουλή με ποσοστό 2,1% και ομοίως το Ποτάμι με ποσοστό 1,6%, η Ένωση Κεντρώων με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στη δημοσκόπηση είναι μεγάλο και φτάνει το 18%, ενώ εξίσου μεγάλο είναι το ποσοστό όσων πολιτών δηλώνουν λευκό ή άκυρο και φτάνει το 11,2%. Αξιοσημείωτο είναι πως ένα ποσοστό 9,9% δηλώνει πως δεν θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές.

Λίγο διαφορετική είναι όμως η εικόμνα στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή, καθώς η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη με μέσο όρο 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Χρυσή Αυγή επίσης με 7,5%. Στη Βουλή εισέρχεται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 6,5%, ενώ η έκπληξη έρχεται και από την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που με ποσοστό 3,5% εισέχεται στη Βουλή.

Αντίθετα, το Ποτάμι με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5% είναι τα κόμματα που δεν εισέρχονται στη Βουλή.

Στη δημοσκόπηση φαίνεται πως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 30% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 25%. Και στην παράσταση νίκης πάντως προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 61%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21%.

Αναφορικά με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα πως τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δεν γίνεται πιστευτή από το 56% των ερωτηθέντων.

Αναφορικά με τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, το 23% την κρίνει αρνητικά, ενώ αντίθετα το 54% θεωρεί πως τελικά θα την υλοποιήσει.




Πηγή: tvxs.gr