Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Και άργησες κυρία Γεροβασίλη έπρεπε να σε είχαν αμολήσει μέρες: Το «Παραιτηθείτε» κινείται εχθρικά στην χώρα!



Άφησαν το καλύτερο για το τέλος να το σερβίρει ποιος άλλος η Γεροβασίλη.

Πλέον ο φόβος της κυβέρνησης μήπως πέσει και φύγει κυνηγημένη δεν είναι μόνο υπαρκτός αλλά εκδηλώνεται με τον χειρότερο τρόπο με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου λέγοντας ότι μια συγκέντρωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής είναι εχθρική για την χώρα.

Αυτές δεν είναι σοβαρές δηλώσεις αλλά θυμίζουν εξουσίες που δίνουν εντολή σε καθεστωτικά φερέφωνα να προπαγανδίζουν και να σπιλώνουν όλες τις ενέργειες που θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι κατά του κράτους και αυτών που κυβερνάνε.

Διαβάζουμε στο newsit.gr

«Το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει και να πει την άποψή του, είναι αναφαίρετο. Από εκεί και μετά, γίνεται μια κριτική όσον αφορά το γιατί γίνεται και ποια είναι τα αιτήματα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην ΕΡΤ, Ιωαννίνων.

Και συνέχισε: «Το «παραιτηθείτε», λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή. Με αυτή την έννοια, το σχολιάζω πολιτικά μόνο. Κατά τα άλλα, είναι ελεύθερος ο καθένας να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει. Βεβαίως, κρίνονται αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να πουν ότι είναι απολίτικο και κόσμος δυσαρεστημένος, ενώ στα αλήθεια δεν πρόκειται περί τέτοιου. Πρόκειται περί συγκαλύψεως στελεχών συγκεκριμένων πολιτικών χώρων και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και καλά θα έκαναν να είναι με το όνομά τους και την υπογραφή τους. Δεν είχαν να φοβηθούν κάτι από αυτό, αλλά νομίζω ότι έχουν να φοβηθούν τη μη συμμετοχή των ανθρώπων, εάν οι ίδιοι ήταν οι διοργανωτές».

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν πολιτική συγκέντρωση, χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, μπορεί να υπάρχει απάντησε: 

«Κατά την άποψή μου, όχι. Λέω ότι προσπάθησαν να κρυφτούν οι διοργανωτές και να πουν ότι κανείς δεν συμμετέχει σε όλο αυτό αλλά όλο αυτό γίνεται αυθορμήτως. Το σχολιάζω όσον αφορά αυτό. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένα θέμα να σχολιάσω περαιτέρω, για μια συγκέντρωση η οποία έχει δικαίωμα ο καθένας να την οργανώσει και να την κάνει».


Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής το νέο όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης




Νέο όργανο προπαγάνδας είναι έτοιμο από την κυβέρνηση για να κάνει το αγέννητο γεννημένο και να "βομβαρδίζει" τους πολίτες με αυτό που θέλει η κυβέρνηση να ακούσουν

Διαβάζουμε στο protothema.gr 


Σε αυτό συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εθνικής Άμυνας, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών  

Συνεδριάζει, στις 12 το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (ΣΕΕΠ). 

Το ΣΕΕΠ είναι αρμόδιο για τον στρατηγικό σχεδιασμό της εθνικής επικοινωνιακής πολιτικής και συνέρχεται σήμερα σε πρώτη συνεδρίαση μετά τη θέσπισή του από τη Βουλή.

Το Σ.Ε.Ε.Π. αποτελείται από:

   α) τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ή τον νόμιμο αναπληρωτή του,
   β) τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ή τον νόμιμο αναπληρωτή του,
   γ) τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας ή τον νόμιμο αναπληρωτή του,
   δ) τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ή τον νόμιμο αναπληρωτή του,
   ε) τον υπουργό Εξωτερικών ή τον νόμιμο αναπληρωτή του,
   στ) τον υπουργό Οικονομικών ή τον νόμιμο αναπληρωτή του,
   ζ) τον αρμόδιο για την εθνική επικοινωνιακή πολιτική υπουργό ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.
   
Οι νόμιμοι αναπληρωτές των μελών του Σ.Ε.Ε.Π. είναι τουλάχιστον γενικοί γραμματείς υπουργείου ή αυτοτελούς Γενικής Γραμματείας και ορίζονται με απόφαση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού.

Το Σ.Ε.Ε.Π. συνεδριάζει τακτικά μια φορά τον χρόνο για την έγκριση, αξιολόγηση ή αναθεώρηση του στρατηγικού σχεδίου εθνικής επικοινωνιακής πολιτικής και έκτακτα οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο ο πρωθυπουργός.

Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Στις συνεδριάσεις του συμμετέχουν αμισθί, χωρίς δικαίωμα ψήφου και με συμβουλευτικό ρόλο, δύο καθηγητές πρώτης βαθμίδας Τμημάτων Επικοινωνίας Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, οι οποίοι ορίζονται κατ' έτος με κοινή απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του αρμόδιου για την εθνική επικοινωνιακή πολιτική υπουργού.



Περιμένοντας το Αναπάντεχο




Της Νάντιας Γρινιεζάκη.


Παρατηρώντας τον τρόπο επικοινωνίας των κυβερνητικών στελεχών και των υποστηρικτών τους το τελευταίο τρίμηνο μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα πως  ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείται από τα τα εκάστοτε κυβερνητικά στελέχη από το 2010 έως σήμερα. Πρέπει να προβληματιστεί ολόκληρη η κοινωνία πλέον από τον τρόπο με τον οποίο τα δεινά που νομοθετούνται μεταφράζονται σε ευλογία για τον τόπο και για τους πολίτες. Πολιτική επιχειρηματολογία για κάποιους, προπαγάνδα για κάποιους άλλους, οι συνέπειες των οποίων σε κάθε περίπτωση μειώνουν αισθητά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Ένα βιοτικό επίπεδο το οποίο πέραν των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις βάλλεται από τους αμέτρητους φόρους που επιβάλλονται, την μείωση της εγχώριας  επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και την φυγή των παραγωγικότερων πολιτών στο εξωτερικό.

Ο σκοπός όλων πλέον γίνεται πασιφανής. Αυτό που κάποτε ο Υπουργός Στουρνάρας παρουσίαζε ως αυτοσκοπό αρχίζει και ξεθολώνει. Η «Εξωστρέφεια» ο προσανατολισμός της οικονομίας μας,  δείχνει τα πραγματικά της δόντια. Παράδειγμα εξωστρέφειας υπάρχει λαμπρό. Η Κίνα! Ωστόσο κανείς δεν ενημέρωσε τους ψηφοφόρους-πολίτες πως εξωστρέφεια σε οικονομίες που εμπορεύονται προϊόντα πρωτογενούς τομέα και υπηρεσιών και μάλιστα απέναντι σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, σημαίνουν πως στο εσωτερικό υπάρχει οικονομική ανέχεια, οικονομικές ανισότητες και συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια ολίγων. Πόσο δε μάλλον από την στιγμή που στο παιχνίδι υπάρχουν πολυεθνικές.

Επιπροσθέτως η αύξηση της φορολογίας σε συνδυασμό με τα αυξημένα κόστη ενέργειας και τις δομικές αλλοιώσεις και αγκυλώσεις του κρατικού μηχανισμού κάνει τις ελληνικές επιχειρήσεις μη ανταγωνιστικές. Ακόμα και στην περίπτωση της εξωστρέφειας το όλο εγχείρημα στηρίζεται σε γυάλινα πόδια.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχέδιο το οποίο να λαμβάνει υπ’ όψη του το σύνολο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ελληνικής πραγματικότητας. Δεν είναι υγιές στο όνομα της σύγκλισης να αλλάζουν βιαίως εθνικά συστήματα συσσώρευσης, τα οποία έχουν ριζώσει μέσα στην κάθε χώρα. Οι συνθήκες Μάαστριχτ και Λισσαβόνας δεν είναι ποινικό αδίκημα να αναθεωρηθούν αφού αποδεικνύεται στην πράξη πως αποτέλεσα μια λάθος επιλογή. Ένα ολόκληρο σύστημα στην ΕΕ δομήθηκε πάνω σε κάποιες αρχές τις οποίες ο λαός της Ευρώπης ουδέποτε κατανόησε και για τις οποίες ουδέποτε ρωτήθηκε.  Με τον τρόπο που ακολουθείται τώρα, η σύγκλιση(βασική αρχή της ΕΕ) τίθεται εν αμφιβόλω αφού οι κεντρικές χώρες(Γερμανία κλπ) μέσα σε μια πενταετία έχουν αυξήσει την απόσταση από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που καλύφθηκε μεταξύ τους από την δεκαετία του 1980 όταν και άρχισαν να εκταμιεύονται τα πακέτα Ντελόρ.

Εν κατακλείδι η ελληνική οικονομία ασθμαίνοντας περιμένει το αναπάντεχο. Τον οριστικό της θάνατο. Τα νούμερα είναι δεδομένα και δεν αλλάζουν. Το εμπροσθοβαρές ΕΣΠΑ 2014-2020(με τις παράτασεις 2023) θα έχει απορροφηθεί κατά το ήμισυ μέχρι το 2018(τυχαία τον Ιανουάριο του 2019 ολοκληρώνεται η θητεία της Κυβέρνησης αν δεν παραιτηθεί νωρίτερα) και για την επόμενη πενταετία θα πρέπει να απορροφηθούν χρήματα ελάχιστα. Ωστόσο ποιος να προβληματιστεί και γιατί; Θα είναι πρόβλημα για την καινούργια κυβέρνηση, και επειδή δεν θα λύνεται θύμα ο ελληνικός λαός. 


Έξτρα παροχές για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης



Στα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των φτωχών νοικοκυριών που υλοποιεί η κυβέρνηση αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στα μέσα του επόμενου μήνα (15 - 20 Ιουλίου) θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους 30 δήμους που θα εφαρμοστεί πιλοτικά έως το τέλος του έτους, ενώ έως τότε θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας. 

Η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι για τη χορήγηση του ΚΕΑ θα ληφθούν υπ' όψιν τα εισοδήματα των έξι μηνών που προηγήθηκαν της υποβολής της αίτησης. Ακόμη είπε τα προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται, ενώ συμπλήρωσε ότι το εισόδημα θα συνοδεύεται από άλλα μέτρα όπως παροχή δωρεάν φαρμάκων και δωρεάν νερού, καθώς και σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά στους δήμους που έχουν πληγεί από τη φτώχεια.

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί με τη ΔΕΗ νέο χαμηλότερο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ πρόσθεσε ότι επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να εξεταστεί η δυνατότητα για επιδότηση ενοικίου σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες του προγράμματος είναι για το 10% των δικαιούχων η διαδικασία ένταξης στην αγορά εργασίας, διευκρινίζοντας ότι θα απεντάσσονται όσοι συστηματικά αποφεύγουν να εργαστούν. 

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το ΚΕΑ είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.


Πηγή : naftemporiki.gr


Τραμπ: Ακυρώνει διαπιστεύσεις δημοσιογράφων της Washington Post



Υποστηρίζοντας πως η Washington Post «γράφει ψέματα» για τον ίδιο και την προεκλογική του εκστρατεία, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρνει σε ένα παραπάνω επίπεδο τη μάχη με τα ΜΜΕ και σταματά τις διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους της εφημερίδας για την εκστρατεία του.

«Λόγω της απίστευτα ανακριβούς κάλυψης της εκστρατείας Τραμπ, η οποία έχει σπάσει ρεκόρ, ανακαλούμε άμεσα στις διαπιστεύσεις της ανέντιμης και τσαρλατάνικης εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Η απόφαση σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας αυτής δεν θα μπορούν να πηγαίνουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του υποψηφίου, να ταξιδεύουν μαζί του ή να είναι παρόντες σε συνεντεύξεις Τύπου και άλλες εκδηλώσεις για τις οποίες απαιτείται διαπίστευση.

Η εκστρατεία του Τραμπ, σε ανακοίνωσή της, υποστήριξε ότι οι δημοσιογράφοι της Ποστ «δεν έχουν καμιά δημοσιογραφική ακεραιότητα και γράφουν ψεύδη σχετικά με τον κ. Τραμπ. Ο κ. Τραμπ δεν νοιάζεται αν ένα ρεπορτάζ είναι αρνητικό για το πρόσωπό του, αλλά πρέπει να είναι τίμιο».

Ακόμη, η εκστρατεία του Τραμπ επανέλαβε τις επικρίσεις που έχει κάνει ο υποψήφιος εναντίον του ιδιοκτήτη της Ουάσινγκτον Ποστ Τζεφ Μπέζος, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης του διαδικτυακού πολυκαταστήματος Amazon.com.

Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο η εκστρατεία ενός υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ να αρνείται να διαπιστεύσει εργαζόμενους σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

«Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να ανακαλέσει τις διαπιστεύσεις της Ουάσινγκτον Ποστ δεν αποτελεί τίποτε λιγότερο από μια αποκήρυξη του ρόλου ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Τύπου», ανέφερε ο διευθυντής της εφημερίδας Μάρτι Μπάρον σε μια ανακοίνωσή του.

«Επειδή η κάλυψη δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλει ο υποψήφιος, ένας ειδησεογραφικός οργανισμός αποβάλλεται. Η Ποστ θα συνεχίσει να καλύπτει τη δραστηριότητα του Ντόναλντ Τραμπ όπως το κάνει συνεχώς—με τιμή, με εντιμότητα, με ακρίβεια, με ενέργεια και χωρίς να ταλαντεύεται. Είμαστε υπερήφανοι για την κάλυψή μας και θα τη συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

Μια πηγή προσκείμενη στην εκστρατεία του Τραμπ είπε πως η ανάκληση των διαπιστεύσεων ίσως είναι προσωρινή και υπενθύμισε ότι το ίδιο είχε συμβεί με τους δημοσιογράφους άλλων μέσων ενημέρωσης, όπως το Politico, αλλά ο υποψήφιος κατόπιν μετέβαλε τη στάση του.

Ωστόσο ο Μπεν Σμιθ, διευθυντής του Buzzfeed, είπε πως και στον δικό του οργανισμό απαγορεύεται να καλύπτουν επίσημες εκδηλώσεις του Τραμπ, ενώ και ο ιστότοπος Huffington Post ανέφερε μέσω Twitter πως η απαγόρευση επιβάλλεται και στους δικούς του δημοσιογράφους.

Ο Τραμπ φέρεται να εξοργίστηκε λόγω ενός κειμένου που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Ποστ χθες Δευτέρα και τον εμφάνιζε να «συνδέει» τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με τους τζιχαντιστές μετά την πολυαίμακτη επίθεση στη Φλόριντα. Ο αρχικός τίτλος του κειμένου, «Ο Ντόναλντ Τραμπ διατείνεται πως ο πρόεδρος Ομπάμα ενέχεται στο μακελειό στο Ορλάντο», διορθώθηκε σε «Ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να συνδέει τον πρόεδρο Ομπάμα με το μακελειό στο Ορλάντο», μέσα σε μια ώρα από την ανάρτησή του στον ιστότοπο.

Ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) Ρόμπερτ Μαχόνι σημείωσε από την πλευρά του πως «ένας υποψήφιος για το ανώτατο αξίωμα της χώρας δεν σημαίνει πως αποκτά το δικαίωμα να επιλέγει τι δημοσιεύει μια εφημερίδα. Αυτό δίνει την τέλεια δικαιολογία σε αυταρχικούς ηγέτες να πατάξουν ακόμη περισσότερο τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους. Προτρέπω τον Ντόναλντ Τραμπ να επανεξετάσει τη στάση του και να αφήσει την Ουάσινγκτον Ποστ να κάνει τη δουλειά της».



Πηγή : tovima.gr


Το ωραιότερο σπίτι στην Κεφαλλονιά!



Στην Κεφαλονιά βρίσκεται το ωραιότερο σπίτι της υφηλίου. Συγκεκριμένα, σε μια από τις στροφές του δρόμου που οδηγεί στην πανέμορφη και διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς, τον Μύρτο, βρίσκεται ένα σπίτι αρκετά διάσημο. 

Το σπίτι αυτό, φημολογείται ότι ανήκει σε ένα Γάλλο συγγραφέα και πλέον τους καλοκαιρινούς μήνες νοικιάζεται με τη βδομάδα. 

Το σπίτι έχει τρία υπνοδωμάτια, τετράγωνο τζακούζι απ’ έξω, ένα guest house πέτρινο και γραφικό, καθώς και αρκετά τζάκια. 

Όμως, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι απεριόριστη και πανέμορφη θέα, καθώς οι ένοικοι και οι φιλοξενούμενοί του μπορούν να θαυμάσουν τον Μύρτο από ψηλά, καθώς και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους. 








Πηγή : newsone.gr



Ετοιμάζουν και νέα συγκέντρωση 5 Ιουλίου με σύνθημα το ΟΧΙ! Αυτό που θα το χρεώσουν;





Αύριο έχουμε την συγκέντρωση των "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ" και η οποία έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν την θέλει με τίποτα γιατί νόμιζε ότι είναι λαοπρόβλητο και αγαπητό κόμμα ότι και να κάνει ότι να λέει.

Αλλά υπάρχουν και όρια και στο ψέμα και στην απάτη και στην ανικανότητα να κυβερνήσεις, βουλιάζοντας περισσότερο την χώρα στην ύφεση και στην ανασφάλεια.

Ο Φίλης είναι ο πρώτος που πολέμησε αυτή την συγκέντρωση, ίσως γιατί κάποιοι στην κυβέρνηση ξέροντας τι έχουν κάνει φοβούνται μην έχουν την τύχη του Μαδούρου στην Βενεζουέλα και ξεσηκωθούν μόνιμα οι πολίτες μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.

Φυσικά και η κυβέρνηση θα χρέωνε την κίνηση των "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ" στην Νέα Δημοκρατία η οποία όπως λένε ξεσηκώνει τον κόσμο κατά της τέλειας κυβέρνησης που λειτουργεί άψογα.

Ένα άλλο κίνημα όμως διοργανώνει επίσης συγκέντρωση κατά της κυβέρνησης 5 Ιουλίου στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα.

Με σύνθημα : Αξιοπρέπεια Αλληλεγγύη Ανατροπή ‎5/7 Μεγάλη συγκέντρωση του ΟΧΙ - 1 χρόνος μετά

Στο κείμενο που έχουν αναρτήσει στο facebook λένε γιατί γίνεται αυτή η συγκέντρωση και είμαστε περίεργοι αυτή η κίνηση θα κινείται επίσης στα όρια της συνταγματικότητας κύριε Φίλη;

Που θα χρεώσουν αυτή η συγκέντρωση; Σε ποιους; 

Πρέπει να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι μόλις τώρα ο λαός άρχισε να ξυπνάει και οι αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης είναι δίκαιες και δεν χωράει αμφισβήτηση από νοήμονες μη καθεστωτικούς σοβαρούς ανθρώπους. οι υπόλοιποι μπορεί να λένε ότι θέλουν. 

Ακολουθεί το κείμενο:

Το ΟΧΙ θα ξαναβγεί μπροστά και θα καθορίσει τις εξελίξεις. Αυτή την φορά με ανθρώπους αποφασισμένους, αυτούς που δεν πρόδωσαν τον λαό και την νεολαία.

1 χρόνο μετά να είμαστε ξανά εκεί, στο Σύνταγμα για να θυμηθούμε το μεγάλο ΟΧΙ της 5ης Ιούλη και να το κάνουμε οδηγό στη νέα πορεία για την ελευθερία μας!

Όσοι πιστεύουμε ότι τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος!
Όσοι πιστεύουμε ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση αλλά το πρόβλημα!
Όσοι πιστεύουμε ότι μέσα στη φυλακή του ευρώ και της Ε.Ε δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση!
Όσοι είμαστε αποφασισμένοι, μαζί με όσες δυνάμεις και πρόσωπα στήριξαν το περήφανο ΟΧΙ και δεν το πρόδωσαν για τις καρέκλες της εξουσίας!

Την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 7μ.μ (την ίδια ώρα που έκλειναν οι κάλπες και έβγαινε το 62% ΟΧΙ ) όλοι ΕΜΕΙΣ να είμαστε ΕΚΕΙ!

Να ανακτήσουμε δυνάμεις, να δώσουμε ξανά πνοή στο κίνημα, να σχεδιάσουμε το αύριο!


Οι Ευρωπαίοι φοβούνται το ISIS, οι Έλληνες την οικονομική κρίση



Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θεωρούν το Ισλαμικό Κράτος τη σημαντικότερη απειλή για τις χώρες τους. Όχι, όμως οι Έλληνες έπειτα από σχεδόν επτά χρόνια οικονομικής ύφεσης.

Οι Ευρωπαίοι θεωρούν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους, αξιολογώντας την ως σοβαρότερη από την κλιματική αλλαγή, την οικονομική αστάθεια και την κρίση των προσφύγων, όπως κατέδειξε έρευνα του Pew Research Center που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι ερωτηθέντες σε εννιά από τα 10 ευρωπαϊκά κράτη που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα απάντησαν πως θεωρούν το ΙΚ τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις χώρες τους, με το 93% των Ισπανών και το 91% των Γάλλων να χαρακτηρίζουν την οργάνωση αυτή «μείζονα απειλή».

Στις περισσότερες χώρες η συγκεκριμένη έρευνα διενεργήθηκε τον Απρίλιο, έναν μήνα αφότου τζιχαντιστές που είχαν ορκιστεί πίστη στο ΙΚ σκότωσαν 32 ανθρώπους στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας. Η έρευνα του Pew δημοσιοποιήθηκε μία ημέρα αφότου ένας ένοπλος που ορκίστηκε πίστη στο ΙΚ σκότωσε 49 ανθρώπους σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Η Ελλάδα, που δυσκολεύεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη έπειτα από σχεδόν επτά χρόνια οικονομικής ύφεσης, ήταν η μόνη χώρα όπου οι ερωτηθέντες δεν αξιολόγησαν το ΙΚ ως τη σημαντικότερη απειλή. Το 95% των Ελλήνων θεωρεί ότι η παγκόσμια οικονομική αστάθεια είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα.

Ισχυρές πλειοψηφίες και στις δέκα χώρες θεωρούν την κλιματική αλλαγή μείζονα απειλή, ωστόσο η έρευνα κατέγραψε εκ διαμέτρου αντίθετες γνώμες σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες.

Στην Πολωνία, το 73% του δείγματος θεωρεί την άφιξη μεγάλων αριθμών προσφύγων από εμπόλεμες χώρες, όπως η Συρία και το Ιράκ, μείζονα απειλή· πρόκειται για το ίδιο ακριβώς ποσοστό που χαρακτήρισε το ΙΚ τη μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα αυτή.

Συγκριτικά, στη Γερμανία το 31% και στη Σουηδία μόλις το 24% απάντησε ότι θεωρεί τους πρόσφυγες μείζονα απειλή, παρά το γεγονός ότι αυτά τα δύο κράτη έχουν υποδεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες κατά κεφαλήν σε όλη την ΕΕ.

Κατά μέσον όρο, περίπου το ένα τρίτο του δείγματος και στις δέκα χώρες απάντησε πως θεωρεί τις εντάσεις με τη Ρωσία και την ισχυροποίηση της Κίνας, που αναδεικνύεται σε μεγάλη δύναμη σε διεθνές επίπεδο, μείζονες απειλές.

Στην Πολωνία το αποτέλεσμα ήταν και πάλι πολύ διαφορετικό, με το 71% του δείγματος να χαρακτηρίζει τη Ρωσία σημαντικό κίνδυνο, ποσοστό υπερδιπλάσιο των αντίστοιχων στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία ή τη Βρετανία.



Πηγή : news247.gr


Προσοχή στην ένοχη Ελλάδα μεταξύ Euro και Αλβανίας!





Της Νάντιας Γρινιεζάκη

Φυτίλι έτοιμο να εκραγεί είναι για ακόμη μία φορά οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία , ύστερα από το «αντικανονικό» χτύπημα των τελευταίων σε αγώνα του Euro 2016 στην πόλη του Παρισιού. 

Πάντα η μπάλα και η πολιτική ήταν δύο καυτά θέματα που απασχολούσαν τον κόσμο παγκοσμίως, σε συνδυασμό όμως του προσφυγικού ζητήματος και της διεθνής οικονομικής κρίσης , τα πράγματα είναι ίσως χειρότερα από ποτέ. Η παλιά παριζιάνικη εσάνς που αναδυόταν στον αέρα του Παρισιού , είναι πλέον παρελθόν , η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και ο θεσμός του euroματώνει!

Περιμέναμε καιρό το εναρκτήριο λάκτισμα και αντί να μιλάμε για τόπι μιλάμε για ριγκ. Καμία σωτηρία για τους ποδοσφαιρόφιλους! Οι Άγγλοι τσάκισαν τους μαρσεγέζους , οι αστυνομικοί τους Άγγλους, οι Ρώσοι τους Άγγλους ,οι οπαδοί της Nice κάτι Iρλανδούς και Πολωνούς, οι Γερμανοί κατέβηκαν με ναζιστικές σημαίες, οι Αλβανοί γέννησαν 90.000 τσαμίδες και τους σκότωσαν κιολας, οι Τούρκοι ανέβασαν πανί για τον Μάρκο το παλικάρι που σκοτώθηκε στην Πόλη, οι Σέρβοι τσάκισαν τους Τούρκους, το ίδιο και κάποιοι Άγγλοι και κάποιοι Γάλλοι . Πάνω από 150 είναι οι αστυνομικοί που έχουν τραυματιστεί αυτές τις ημέρες και είμαστε ακόμη στην αρχή του ποδοσφαιρικού θεσμού!

Άντε μετά να ευχαριστηθείς μπάλα , που μέσω τηλεόρασης είναι ακόμη δωρεάν ,να ξεφύγει το μυαλό σου από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας καθημερινά και να κοιμηθείς ήσυχος!!





Μας κοροϊδεύουν; Μετά τις εκπτώσεις της ΔΕΗ έρχεται νέα αύξηση στους λογαριασμούς;



Πριν καν προλάβουν να δουν μείωση στον λογαριασμό του ρεύματος οι καταναλωτές που είναι συνεπείς και πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ έρχονται δυσάρεστα νέα.

Το σενάριο για νέα αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ έχει τροφοδοτήσει η αναπροσαρμογή του πρώην τέλους ΑΠΕ προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα που έχει προκύψει.

Οι πληροφορίες μιλούν ακόμη και για αύξηση 3% στο ρεύμα λόγω ελλείμματος στον Ειδικό Λογαριασμό υπέρ ΑΠΕ το οποίο φθάνει τα 250 εκατομμύρια.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας μελετά τρόπους να επιμεριστεί το κόστος στους καταναλωτές, ωστόσο οι βιομηχανίες αρνούνται να σηκώσουν εκ νέου το βάρος.



Πηγή : newsit.gr


Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής συνεννόησης ζητά ο Θεοχαρόπουλος



Πρόσωπα κοινής αποδοχής και συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανάγκη συγκρότησης μίας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής συνεννόησης στην οποία μπορεί να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε από την Λάρισα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Δεν εννοούμε όμως μοίρασμα θέσεων, αλλά κυβέρνηση με πρόσωπα κοινής αποδοχής, που θα βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια εντός τριετίας με πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει βασικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και όχι τις αντιμεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή τις απορυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας», διευκρίνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία μεγάλη προοδευτική σοσιαλδημοκρατική παράταξη που θα βρεθεί απέναντι, «τόσο στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας όσο και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος που πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλία στο πλαίσιο των διεργασιών για την ανασυγκρότηση του χώρου της ευρύτερης κεντροαριστεράς, δήλωσε ότι αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου το πόρισμα της Επιτροπής Διαλόγου (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, κλπ), «ώστε να προχωρήσουν τα κόμματα, χωρίς αμφισημίες, ταλαντεύσεις και κομματικούς εγωισμούς στο επόμενο βήμα - τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που έχει ανάγκη ο τόπος».

Αναφερόμενος δε, στον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοχαρόπουλος επανέλαβε ότι είναι πάγιο αίτημα της Αριστεράς η απλή αναλογική, ενώ θεώρησε απαραίτητη τη συνταγματική αναθεώρηση, «όχι όμως για μικροκομματικούς λόγους».



Πηγή : newsbomb.gr


Πολάκης: Συνεχίζουμε και άσε τα σκυλιά να ουρλιάζουν



Άντι να προβληματιστεί ο Πολάκης για τα γεγονότα στην Ιεράπετρα προκλητικά ανεβάζει αναρτήσεις λέγοντας Συνεχίζουμε και άσε τα σκυλιά να ουρλιάζουν.

Μετά από αυτή την ανάρτηση θα πρέπει να προβληματιστούν περισσότερο οι συντοπίτες του που τον έχουν εκλέξει βουλευτή της περιοχής τους

Με μια ανάρτηση στο Facebook σχολίασε ο Παύλος Πολάκης, τα επεισόδια στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

"Εξαιρετική κουβέντα στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας με τους φορείς του νοσοκομείου, την επιτροπή των κατοίκων, τον δήμαρχο, τη διοίκηση της ΥΠΕ και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Ανάλυση του τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και σαφείς δεσμεύσεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου Ιεράπετρας και των άλλων νοσοκομείων του νομού.

«Το show απο δέκα ακροδεξιούς και πέντε Λαετζήδες για τις ανάγκες των καναλιών που ήθελαν "φασαρία" δεν μπόρεσαν να αμαυρώσουν ούτε να σταματήσουν τη συζήτηση με τον κόσμο. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ», πρόσθεσε ο κ. Πολάκης."





Ντόρα «Είναι δυνατόν, να θεωρείται, παμπλουτίδης, γραφικός ή τρελός, όποιος διαδηλώνει εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;»




Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο ΒΗΜΑ 99,5 λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει το πιο αυταρχικό πρόσωπο που έχουμε βιώσει, στη Μεταπολίτευση «Δεν βγαίνει μόνο σε αυτό, βγαίνει στον τρόπο με τον οποίο, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παρουσίασε την έρευνα του ΒΗΜΑΤΟΣ. Βγαίνει στη Βουλή όπου οι υπουργοί, δεν έρχονται να απαντήσουν, βγαίνει στον τρόπο, με τον οποίον, αν παρακολουθήσετε τα δελτία ειδήσεων στην ΕΡΤ, νομίζετε ότι ζείτε σε μία χώρα, στην οποία τα πάντα, τα πάντα, είναι τέλεια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών για την διαδήλωση της 15ης Ιουνίου με το σύνθημα "Παραιτηθείτε" είπε η πρώην υπουργός ΥΠΕΞ  «Είναι δυνατόν, να θεωρείται, παμπλουτίδης, γραφικός ή τρελός, όποιος διαδηλώνει εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;».

Δεν θα πάω στη συγκέντρωση δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη γιατί, «δεν θέλω να δώσω στον εκάστοτε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ την ευχαρίστηση να λέει, πήγε η Ντόρα, άρα είναι η ΝΔ από πίσω».

Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική είπε «Βλέπετε μία έξαρση προκλητικότητας, Τουρκικής, μια σαφώς κλιμάκωση των Τουρκικών προκλήσεων, μια έξαρση, αλβανικού εθνικισμού και μια αντίδραση της ελληνικής πλευράς, η οποία κατά την άποψή μου είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Δεν έχω ζήσει ποτέ υπουργείο το οποίο κάνει Εξωτερική πολιτική με κύκλους. Ταυτόχρονα, ζούμε το φαινόμενο του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, να πηγαίνει στην Αλβανία και παρουσία του Αλβανού υπουργού, να διαψεύδει τους κύκλους του υπουργείου του. Αυτό, δεν έχει ξανασυμβεί, κύριοι».

Για την αλλαγή στον εκλογικό νόμο η Ντόρα Μπακογιάννη είπε «Ξεκάθαρα, όχι. Δεν θα ψηφίζαμε (έναν αναλογικότερο εκλογικό νόμο), τουλάχιστον εγώ δεν θα εισηγηθώ να ψηφίσουμε, διότι δεν τους εμπιστεύομαι. Η λογική ότι θα κάνουν αναλογικότερο νόμο, ο οποίος βασικά θα ευνοεί το δεύτερο κόμμα, έναντι του πρώτου γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές, κτλ. Τα έχω ζήσει, στο μακρινό παρελθόν, από τον αείμνηστο Κουτσόγιωργα».

«Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, να πετύχει το οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα, τον οδηγεί στο να διχάσει τους Έλληνες, είναι παλιά συνταγή, δοκιμασμένη συνταγή, από όλα τα αυταρχικά κόμματα τα οποία έχουν περάσει».



Πηγή


Στουρνάρας στους FT: Η χώρα χρειάζεται νέα συμφωνία με τους δανειστές



Νέα συμφωνία με τους ευρωπαίους δανειστές, η οποία θα περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους και μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2018 ζητά ο Στουρνάρας

Νέα συμφωνία με τους ευρωπαίους δανειστές, η οποία θα περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους και μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2018, ζητά ο Γιάννης Στουρνάρας με άρθρο-παρέμβαση στους Financial Times.

«Οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει τη δέσμευσή τους να παρέχουν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Συμφώνησαν σε αυτό τον Νοέμβριο του 2012 και θα έπρεπε να είχε συμβεί το 2014 όταν η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δισ το 2013. Ποτέ δεν συνέβη. Η απόφαση καθυστέρησε λόγω του εγχώριου εκλογικού κύκλου των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών. Το ίδιο συνέβη και στις 24 Μαΐου του τρέχοντος έτους, όταν το Eurogroup ανέβαλε και πάλι τη σχετική απόφαση για το 2018 , παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ρητά την ανάγκη να διατηρηθούν οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης σε διαχειρίσιμα επίπεδα και ο λόγος του χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε μια πτωτική τάση» σημειώνει ο διοικητής της ΤτΕ. 

«Είναι πλέον καιρός να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ των μεταρρυθμίσεων και ανακούφιση χρέους. Από το 2010, η Ελλάδα έχει υποστεί μια μνημειώδη δημοσιονομική προσαρμογή , σε μια κλίμακα που καμία άλλη χώρα δεν έχει βιώσει από τη Μεγάλη Ύφεση. Παρά τις καθυστερήσεις υπήρξαν αρκετές επιτυχίες διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και της αγοράς προϊόντων» προσθέτει. 

Όπως σημειώνει ο κ. Στουρνάρας, «τώρα η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία με τους εταίρους και τους δανειστές της, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά . Δεν είναι ρεαλιστικό, ούτε κοινωνικά εφικτό, να απαιτήσουμε η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 τοις εκατό του ΑΕΠ από το 2018 και εξής. Αυτό θα πρέπει να μειωθεί στο 2 τοις εκατό, επιτρέποντας ένα πιο ισορροπημένο μείγμα οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στη μείωση της φορολογίας, την ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων και τη συμβολή σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης».

«Επιπλέον, η κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδα και οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν την πιο σοβαρή απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα: το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs). Αυτό είναι κυρίως το αποτέλεσμα μιας επταετούς ύφεσης που έχει μειώσει το ΑΕΠ κατά περισσότερο από 25 τοις εκατό. Οι ελληνικές τράπεζες , μετά από διαδοχικές (και επιτυχημένες) ανακεφαλαιοποιήσεις εν μέσω δύσκολων συνθηκών, έχουν τώρα αρκετά κεφάλαια, προβλέψεις και εξασφαλίσεις και έτσι είναι σε θέση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι πρόσφατες ευνοϊκές τροποποιήσεις της νομοθεσίας , καθώς και οι πιο ευνοϊκές συνθήκες στην ελληνική οικονομία μετά τo Eurogroup του Μαϊου κάνουν αυτές τις πρωτοβουλίες ευκολότερες», αναφέρει.

«Μειωμένοι τελικοί δημοσιονομικοί στόχοι και η ελάφρυνση του χρέους είναι τα κίνητρα που θα κρατήσουν την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία σε κίνηση . Οι μεταρρυθμίσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανάπτυξη της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, η ενισχυμένη είσπραξη των φόρων και η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι οι ενέργειες στις οποίες οι έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και σε πνεύμα εθνικής ενότητας, προκειμένου να επιτευχθεί υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη» καταλήγει στο άρθρο του ο Γ. Στουρνάρας. 


Πηγή : thetoc.gr


Ένας αστυνομικός και η συντροφός του δολοφονήθηκαν, το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη




Ένας 42χρονος αξιωματικός της αστυνομίας δολοφονήθηκε από έναν άνδρα που του κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι χθες βράδυ μπροστά στο σπίτι του θύματος, στο Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι, και ο δράστης, που υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, όπου κατόπιν η σύντροφος του αστυνομικού ανακαλύφθηκε νεκρή.

Ο δράστης έπεσε νεκρός αργότερα από πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, που ανακάλυψαν τον γιο του ζευγαριού, τριών ετών, σώο.

Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική υποδιεύθυνση της γαλλικής εισαγγελίας. Κατά συγκλίνουσες πηγές, ο άνδρας υποστήριξε ότι ανήκει στην οργάνωση ΙΚ κατά τη διάρκεια συνομιλίας με διαπραγματευτή της RAID.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε ερευνητές ότι ο δράστης κραύγασε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν επιτέθηκε στον αστυνομικό.

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το ΙΚ, μέσω μιας ανάρτησης του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, στον ιστότοπό του.

«Θα χυθεί άπλετο φως» στην «ακριβή φύση» αυτής της «φρικιαστικής τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στην επίθεση, προσθέτοντας ότι θα έχει μια συνάντηση στις 07:45 στο Ελιζέ για να ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας.

Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ, όπου 49 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι πενήντα και πλέον τραυματίστηκαν σε ένα γκέι κλαμπ από τα πυρά ενός Αμερικανού αφγανικής καταγωγής. Τη ευθύνη και για αυτή την ενέργεια ανέλαβε το ΙΚ.

Στη Γαλλία, όπου διεξάγεται από την 10η Ιουνίου το Euro 2016, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας θεωρείται υψηλός από τις αρχές.

Η επίθεση εναντίον του αξιωματικού της αστυνομίας, που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Λε Μιρό, έγινε περί τις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Μανιανβίλ, στο Ιβλίν, δυτικά του κέντρου του Παρισιού.

Λίγη ώρα αργότερα όλοι οι περίοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ η αστυνομία απέκλεισε όλη την περιοχή, πριν φθάσει επιτόπου μια μονάδα της RAID. «Άρχισαν διαπραγματεύσεις και καταρτίστηκε ένα σχέδιο επίθεσης», αφηγήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας Πιερ-Ανρί Μπραντέ. «Οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα και αποφασίστηκε (οι άνδρες της RAID να προχωρήσουν σε) επίθεση», πρόσθεσε.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα στη συνοικία.

Μετά την επέμβαση των αστυνομικών, βρέθηκε πέρα από το πτώμα του δράστη «η σορός μιας γυναίκας», ανέφερε εισαγγελέας.

Η γυναίκα, η σύντροφος του αξιωματικού που δολοφονήθηκε, ήταν διοικητικός υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα του Μαντ λα Ζολί, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ εξέφρασε την «τεράστια θλίψη του» και εξήρε τον «επαγγελματισμό» των μελών της RAID. Θα μεταβεί σήμερα το πρωί στα αστυνομικά τμήματα του Μιρό και του Μαντ λα Ζολί για να «εκφράσει την αλληλεγγύη της κυβέρνησης».



Πηγή : kathimerini.gr