Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

«Έρχεται. Θα πεθάνω»: Τα μηνύματα 30χρονου από το κλαμπ στο Ορλάντο



Ορλάντο, Φλόριντα

Τις τελευταίες δραματικές στιγμές πριν από τον θάνατό του στο ναϊτκλάμπ στο Ορλάντο της Φλόριντα αποκαλύπτουν τα μηνύματα που έστειλε ο Έντι Τζάστις στην μητέρα του, Μίνα. 

«Μαμά σ' αγαπάω» και «Έρχεται. Θα πεθάνω» ήταν μερικά μόνο από τα μηνύματα που έλαβε στο κινητό της η Μίνα Τζάστις από τον γιο της που ήταν εγκλωβισμένος στο μπάνιο του γκέι κλαμπ Pulse όπου εισέβαλε ο 29χρονος Ομάρ Σεντίκε Ματίν, σκοτώνοντας 49 άτομα (ο 50ός νεκρός ήταν ο ίδιος ο δράστης που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά) και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

Η Μίνα Τζάστις κοιμόταν όταν έλαβε τα ξημερώματα της Κυριακής το πρώτο μήνυμα από τον 30χρονο γιο τις.

«Μανούλα, σ' αγαπάω. Είμαι στο κλαμπ όπου πυροβολούν» έγραφε το πρώτο μήνυμα, με ώρα 02:06 τα ξημερώματα.

Η Μίνα Τζάστις επιχείρησε να τηλεφωνήσει στον γιο της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Του έστειλε μήνυμα ρωτώντας τον αν είναι καλά. 

Στις 02:07 απάντησε: «Παγιδευμένος στο μπάνιο».

Εκείνη τον ρώτησε σε ποιο κλαμπ βρίσκεται. «Pulse. Στο κέντρο. Πάρε τηλέφωνο την αστυνομία».

Στις 02:08 της έστειλε το μήνυμα: «Θα πεθάνω».

Η Μίνα Τζάστις τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και στη συνέχεια έστειλε σειρά μηνυμάτων στον γιο της.

«Τους παίρνω τηλέφωνο τώρα. Είσαι ακόμα εκεί; Απάντησε το γα***ένο το τηλέφωνό σου. Πάρε τους τηλέφωνο. Πάρε με τηλέφωνο».

Ο Έντι ήταν ένα αγόρι που του άρεσε το καλό φαγητό και η γυμναστική. Του άρεσε να κάνει τους πάντες να γελάνε και ζούσε σε ένα σπίτι στο κέντρο του Ορλάντο. 

Στις 02:39 τα ξημερώματα, ο Έντι της έστειλε άλλο ένα μήνυμα: «Παρ' τους τηλέφωνο μανούλα. Τώρα». Της έγραψε ότι βρίσκεται στο μπάνιο.

«Έρχεται. Θα πεθάνω» έγραφε στο μήνυμά του.

Η Τζάστις τον ρώτησε εάν υπήρχαν τραυματίες. «Πολλοί. Ναι» ήταν η απάντησή του στις 02:42. 

Όταν είδε ότι ο γιος της δεν απαντούσε, του έστειλε μηνύματα, ρωτώντας τον εάν στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί.

«Όχι» τής απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα. «Μας έχει πιάσει. Πρέπει να έρθουν να μας πάρουν».

Στις 02:49 η Μίνα Τζάστις τού έστειλε μήνυμα ότι η αστυνομία βρίσκεται έξω από το κλαμπ και του ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί της όταν τον βρουν οι αστυνομικοί.

«Γρήγορα. Είναι στο μπάνιο μαζί μας» της είπε.

Εκείνη ρώτησε: «Ο άνδρας βρίσκεται στο μπάνιο μαζί σας;»

Στις 02:50 έλαβε ένα ακόμα μήνυμα: «Είναι τρομοκράτης». Και ένα λεπτό μετά: «Ναι».

Αυτό ήταν και το τελευταίο μήνυμα που έλαβε η Μίνα Τζάστις, η οποία έσπευσε στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν μέλη των οικογενειών των θυμάτων και των ανθρώπων που βρίσκονταν στο κλαμπ την ώρα της επίθεσης. 

Ώρες αργότερα δεν ήξερε εάν ο γιος της ζούσε ή είχε πεθάνει. Μόλις τις πρώτες ώρες της Δευτέρας οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο γιος της ήταν νεκρός.



Newsroom ΔΟΛ



Οι 40 εταιρείες στις οποίες θα ήθελαν να εργαστούν οι περισσότεροι Έλληνες 18-35 ετών



Λίστα με τις 40 εταιρείες στις οποίες θα ήθελαν να εργαστούν οι περισσότεροι Έλληνες της «γενιάς Υ» (18-35 ετών) δημοσιεύει το CareerGuide του Kariera.gr, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήχθη σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην έρευνα, που έγινε για τρίτη χρονιά, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος-Μάιος 2016, έλαβαν μέρος 5.208 νέοι, εκπρόσωποι της γενιάς Υ (γεννημένοι την περίοδο 1980-2000) ηλικίας 18-35 ετών, φοιτητές και απόφοιτοι ΑΕΙ/ΑΤΕΙ απ’ όλη την Ελλάδα με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου και τυχαία δειγματοληψία.

Η λίστα έχει ως εξής:

GOOGLE
Coca-Cola Τρία Έψιλον
Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
Όμιλος OTE
P&G HELLAS
ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ AE
Ελληνικά Πετρέλαια
Microsoft
Nestlé Ελλάς SA
ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas
PwC
Apple
Deloitte
Aegean
Μπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε.
ΑΚΤΩΡ
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
Ιnditex
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος
Ernst & Young
Τράπεζα Πειραιώς
MCKINSEY
Όμιλος Υγεία
LIDL ΕΛΛΑΣ
L’Oréal
Mondelēz International Inc.
NIKE
AB Βασιλόπουλος
Alpha Bank
KΟΡΡΕΣ
Όμιλος Τιτάν
Apivita
IKEA
INTRACOM
Μασούτης A.E.
SΚROUTZ
BIC ΒΙΟΛΕΞ
MΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ)
ΔΕΗ
VODAFONE


Στα συμπεράσματα της έρευνας περιλαμβάνονται τα εξής:

Η συντριπτική πλειοψηφία στο σύνολό της (73%) επιθυμεί να εργαστεί σε εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρουσιάζονται στην κατηγορία των ΜΚΟ (4%). Χαμηλά είναι και τα ποσοστά για το Δημόσιο (8%) και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (6%). Δεύτερη σε προτίμηση μετά τον ιδιωτικό τομέα έρχεται η αυτό-απασχόληση με 9%.

Πάνω από το ένα τρίτο των νέων (35%) θέλουν να απασχοληθούν σε μεγάλες εταιρείες (μέχρι 200 άτομα) και το 32% σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.Σε μικρομεσαία επιχείρηση (μέχρι 70 άτομα) θα ήθελα να εργαστεί το 27% και με μικρή, οικογενειακή (έως 10 άτομα) το 6%.

Το 53% των νέων προτιμά να εργαστεί σε Ελληνική εταιρεία και το 47% σε ξένη/πολυεθνική εταιρεία.

Οι εταιρείες Υψηλής Τεχνολογίας και Πληροφορικής, η Βιομηχανία, οι Τράπεζες, Χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και Εταιρίες Συμβούλων, οι και οι εταιρείες Ενέργειας/Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών και ο Τουρισμός είναι οι κλάδοι που φαίνεται να συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των νέων φοιτητών και αποφοίτων, ενώ ο Αγροτικός Τομέας, οι Κατασκευές, το Λιανικό Εμπόριο και η Βαριά Βιομηχανία τη μικρότερη σχετικά προτίμηση.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Τι συνέβη την τελευταία μέρα των δεινοσαύρων



Ουάσινγκτον

Συνέβη μια ωραία πρωία του Μεσοζωικού αιώνα, πριν από περίπου 66 εκατομμύρια χρόνια. Όλα ήταν ήσυχα στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα η χερσόνησος Γιουκατάν του Μεξικού, με δεινόσαυρους και υπερμεγέθη έντομα να περιφέρονται στα κωνοφόρα δάση και τους βαλτότοπους του Τσιξουλούμπ. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, όλα είχαν καταστραφεί. 

Ένας βράχος από το Διάστημα, μεγάλος σαν βουνό, πέφτει προς στη Γη με ταχύτητα 64.000 χιλιομέτρων την ώρα, και για μια στιγμή φαίνεται μεγαλύτερος και λαμπρότερος από τον Ήλιο καθώς σχίζει τον ουρανό. Μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα, συντρίβεται και απελευθερώνει ενέργεια που εκτιμάται στα 100 τρισεκατομμύρια τόνους TNT, ή ένα δισεκατομμύριο βόμβες σαν της Χιροσίμα.

O κρατήρας του Τσιξουλούμπ, διαμέτρου 185 χιλιομέτρων, έχει διαβρωθεί και σήμερα δεν διακρίνεται από την επιφάνεια (Καλλιτεχνική απεικόνιση: Detlev Van)  

Η πρόσκρουση σκάβει τον γήινοι φλοιό σε βάθος 30 χιλιομέτρων και δημιουργεί κρατήρα διαμέτρου 185 χιλιομέτρων. Εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα πετρωμάτων εξαερώνονται και αρχίζουν ένα ντόμινο καταστροφής που εξαφανίζει το 75% των ζωντανών οργανισμών στη Γη, ανάμεσά τους και οι περισσότεροι δεινόσαυροι.

Η θεωρία της πρόσκρουσης διατυπώθηκε τη δεκαετία του 1980, ωστόσο η ανακάλυψη του κρατήρα του Τσιξουλούμπ στο Μεξικό τη δεκαετία του 1990 έδωσε για πρώτη φορά στους επιστήμονες μια εικόνα για το πού και το πότε, υπενθυμίζει το National Geographic.

Οι άμεσες επιπτώσεις του κομβικού βομβαρδισμού μπορούν να εκτιμηθούν με τον «υπολογιστή πρόσκρουσης» που αναπτύχθηκε από γεωεπιστήμονες του Πανεπιστημίου «Πέρντιου» της Ιντιάνα και του Imperial College του Λονδίνου. Ο χρήστης εισάγει τις βασικές παραμέτρους, όπως το μέγεθος, η ταχύτητα και η γωνία πρόσκρουσης εισερχόμενου αντικειμένου, και το πρόγραμμα αναλαμβάνει να δώσει μια εικόνα των άμεσων συνεπειών.

«Μπορείς να εισάγεις διαφορετικές αποστάσεις από το σημείο πρόσκρουσης και να δεις πώς τα αποτελέσματα αλλάζουν ανάλογα με την απόσταση» εξηγεί στο National Geographic η Τζοάνα Μόργκαν, μέλος της βρετανικής ερευνητικής ομάδας που ανοίγει την πρώτη γεώτρηση στον κρατήρα του Τσιξουλούμπ.

«Αν βρισκόσουν κοντά, ας πούμε σε ακτίνα 1.000 χιλιομέτρων από την πρόσκρουση, θα σκοτωνόσουν ακαριαία ή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» αναφέρει η ερευνήτρια.

Πράγματι, ο θάνατος θα ήταν βέβαιος για οποιονδήποτε βρισκόταν αρκετά κοντά για να δει την πύρινη σφαίρα, συμφωνεί ο Γκάρεθ Κόλινς, μέλος της ερευνητικής ομάδας που ανέπτυξε τον υπολογιστή πρόσκρουσης στο Imperial College.

Εννέα δευτερόλεπτα μετά την ώρα μηδέν, η θερμική ακτινοβολία της πρόσκρουσης τσιγαρίζει τον υποθετικό παρατηρητή μας. Οτιδήποτε μπορεί να καεί -θάμνοι, δέντρα και ολόκληρα δάση- φτάνει στο σημείο ανάφλεξης και πιάνει αυθόρμητα φωτιά από την ακτινοβολία.

Και μετά τη πυρκαγιά, έρχεται η ώρα, της πλημμύρας: ανάλογα με το ανάγλυφο της περιοχής, η πρόσκρουση πιστεύεται ότι σήκωνε τσουνάμι με ύψος μέχρι 305 μέτρα. 

Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, το τράνταγμα του κοσμικού χτυπήματος θα ξεπερνούσε τους 10,1 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ. «Ένα σεισμικό συμβάν αυτού του μεγέθους θα αντιστοιχούσε με το να εκδηλωθούν ταυτόχρονα όλοι οι σεισμοί του κόσμου τα τελευταία 160 χρόνια» λέει ο Ρικ Άστερ, καθηγητής Σεισμολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και πρώην πρόεδρος της Σεισμολογικής Εταιρείας Αμερικής.

Περίπου 8 λεπτά μετά την ώρα μηδέν, συντρίμμια της πρόσκρουσης αρχίζουν να πέφτουν προς τη Γη, πνίγοντας τα πάντα σε ένα κάλυμμα από πυρωμένες πέτρες και στάχτη.

Περίπου 45 λεπτά αργότερα, ένας αφύσικος άνεμος χτυπά τον παρατηρητή με ταχύτητα 960 χιλιομέτρων την ώρα, ισοπεδώνοντας ό,τι είχε καταφέρει να μείνει όρθιο. Μαζί με τη ριπή φτάνει ο κρότος της πρόσκρουσης, ένα βιβλικό βουητό των 105 decibel, εκκωφαντικό σαν αεριωθούμενο που πετά σε χαμηλό ύψος.

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, σε περιοχές που παρέμειναν ασφαλείς από τις άμεσες επιπτώσεις, ο ουρανός πρώτα μαυρίζει από τον κουρνιαχτό και μετά φωτίζεται από συντρίμμια που εκτινάχθηκαν στο Διάστημα και μετά έπεσαν στην ατμόσφαιρα σαν πεφταστέρια.

«Δεν θα έμοιαζαν με κανονικούς διάττοντες αστέρες ή μετέωρα» εκτιμά ο Γκάρεθ Κόλινς του Imperial College. «Τα μετέωρα κινούνται με μεγαλύτερες ταχύτητες και καίγονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Τα συντρίμμια θα εισέρχονταν στην ατμόσφαιρα σε μικρότερο ύψος και με μικρότερη ταχύτητα, εκπέμποντας κυρίως υπέρυθρη ακτινοβολία. Δεν είμαι σίγουρος με τι θα έμοιαζαν. Θα είχαν κάτι σαν κοκκινωπή λάμψη φαντάζομαι».

Σίγουρα θα πέρασε καιρός μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την σκόνη. «Τις πρώτες ώρες το σκοτάδι θα ήταν σχεδόν απόλυτο» συνεχίζει ο Κόλινς. Για εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια, ο πλανήτης έμεινε βυθισμένος στο ημίφως.

Κι όμως, μια απόκοσμη λάμψη διακρίνεται στον ορίζοντα. Πυρακτωμένα συντρίμμια που έπεσαν στο έδαφος προκαλούν πρωτοφανείς πυρκαγιές που τυλίγουν τη Γη και αφήνουν πίσω τους ένα στρώμα στάχτης, το οποίο παραμένει στα ιζήματα μέχρι και σήμερα ως μάρτυρας του μεγέθους της καταστροφής.

Όμως ο σημαντικότερος παράγοντας στη μαζική εξαφάνιση ειδών ήταν πιθανότατα το παγκόσμιο σκοτάδι, το οποίο μείωσε τη φωτοσύνθεση των φυτών σε δραματικά χαμηλά επίπεδα, και στέρησε έτσι από τη βασική πηγή τροφής τους τα περισσότερα μεγαλόσωμα ζώα.

Το φαινόμενο εκτιμάται ότι επιδεινώθηκε από τα θειούχα πετρώματα του Τσιξουλούμπ. Το θείο του υπεδάφους εκτινάχθηκε στην ατμόσφαιρα, αντέδρασε με υδρατμούς και σχημάτισε θειικό οξύ, το οποίο έπεσε στη Γη ως διαβρωτική βροχή από βιτριόλι.

Εκτός από θείο, όμως, τα ασβεστολιθικά πετρώματα του Τσιξουλούμπ πρέπει να απελευθέρωσαν κατά την πρόσκρουση γιγάντιες ποσότητες άνθρακα: δέκα δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα, εκατό δισεκατομμύρια τόνους μονοξειδίου και ακόμα 100 δισεκατομμύρια τόνους μεθανίου, εκτιμά ο Ντέιβιντ Κρινγκ, γεωλόγος του Lunar and Planetary Institute.

Όταν ο ουρανός καθάρισε, τα αέρια αυτά πιστεύεται ότι προκάλεσαν ένα ακραίο φαινόμενο θερμοκηπίου, ανεβάζοντας δραματικά τη θερμοκρασία για δεκαετίες ή αιώνες.

Κοντολογίς, αιτία της μαζικής εξαφάνισης ήταν το διπλό χτύπημα ενός πυρηνικού χειμώνα, τον οποίο ακολούθησε ένα επεισόδιο ακραίας παγκόσμιας θέρμανσης.

Υπάρχουν ωστόσο και εναλλακτικές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες η εξαφάνιση των δεινόσαυρων προκλήθηκε από την πρόσκρουση του Τσιξουλούμπ σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως γιγαντιαίες ηφαιστειακές εκρήξεις.

Ό,τι κι αν συνέβη, το αρχείο των απολιθωμάτων μαρτυρά ότι τουλάχιστον επτά στα δέκα είδη του πλανήτη εξαφανίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων όλων των τετράποδων ζώων με βάρος άνω των 25 κιλών.

Υπήρχαν όμως και αυτοί που επέζησαν της παγκόσμιας καταστροφής. Ανάμεσά τους μια ομάδα δεινόσαυρων που είχαν μάθει να πετούν, και ήταν οι πρόγονοι όλων των σημερινών πτηνών.

Και αυτό σημαίνει ότι, αντίθετα με την ευρέως διαδεδομένη άποψη, η πρόσκρουση του Τσιξουλούμπ δεν εξαφάνισε όλους τους δεινόσαυρους.

Μερικοί πετούν σήμερα ανάμεσά μας, απόγονοι των ηρωικών επιζώντων.


Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

Newsroom ΔΟΛ


Βουλιμία στα παιδιά: Πώς μπορούν οι γονείς να συμβάλλουν στην θεραπεία



Νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the Academy of Child and Adolescent Psychiatry, δείχνει ότι η συμμετοχή των ίδιων των γονέων στην διαδικασία αντιμετώπισης της βουλιμίας στο παιδί, θα μπορούσε να φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη τυχαιοποιημένη κλινική έρευνα επάνω σε έφηβους και έφηβες με ψυχογενή βουλιμία και διεξήχθη από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με τον τρόπο που οι κλινικοί γιατροί έχουν ιστορικά εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζουν περιστατικά νεαρών ατόμων με βουλιμία, με διαδικασίες όπου οι γονείς αποκλείονται από την παροχή συμβουλών.

“Οι γονείς πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στη θεραπεία παιδιών και εφήβων με διατροφικές διαταραχές”, δήλωσε ο Daniel Le Grange, καθηγητής παιδικής υγείας και ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων UCSF Benioff του Σαν Φρανσίσκο.

Και πρόσθεσε: “Αυτή η μελέτη δείχνει οριστικά ότι η γονική εμπλοκή είναι επιτακτική ανάγκη για την επιτυχή θεραπεία των εφήβων με νευρική βουλιμία. Πηγαίνει σε αντίθεση με την εκπαίδευση που οι γιατροί λαμβάνουν στην ψυχιατρική, η οποία διδάσκει ότι οι γονείς ευθύνονται για τη βουλιμία, και ως εκ τούτου θα πρέπει να παραλειφθούν από τη θεραπεία”.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι τα παιδιά-ασθενείς που συμμετείχαν σε οικογενειακή θεραπεία (ΟΘ) είχαν υψηλότερα ποσοστά αποχής από την πολυφαγία και τον έμετο (κλασικά συμπτώματα της βουλιμίας) από εκείνα που υποβάλλονταν σε γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία (ΓΣΘ) και μόνο (χωρίς την συμμετοχή των γονέων τους).

Μετά την αρχική θεραπεία, το 39% των ασθενών σε ΟΘ είχε αισθητή μείωση των συμπτωμάτων της βουλιμίας, σε σύγκριση με το 20% των ασθενών που ακολούθησαν ΓΣΘ. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου παρακολούθησης διάρκειας 6 μηνών, το 44% των ασθενών ΟΘ είχε μειωμένα συμπτώματα βουλιμίας έναντι 25% των ασθενών ΓΣΘ. Μετά από ένα χρόνο, τα ποσοστά αποχής ήταν στο 49% και 32% αντίστοιχα.



Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : hngn.com, iatropedia.gr


Αφαίρεσαν ενεργή οπλοβομβίδα από το κρανίο στρατιώτη



Δείτε το video από το CNN.gr







Ομολόγησε ο συνομήλικος φίλος του 14χρονου. Τον σκότωσε 'γιατί τον μείωνε'




Συγκλονιστικές εξελίξεις στο έγκλημα της Γέφυρας Θεσσαλονίκης. Ο φίλος του 14χρονου ομολόγησε ότι είναι ο φονιάς. Το θύμα το βρήκε ο πατέρας του δράστη χωρίς να ξέρει ότι το είχε κάνει το παιδί του. Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ για το φονικό που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.

Ομολόγησε ο 14χρονος φίλος του θύματος με τον οποίο μαζί γύρισαν από το αναψυκτήριο το βράδυ, πως εκείνος ήταν ο δράστης της φρικτής δολοφονίας! Άλλωστε οι Αρχές είχαν ήδη τα αποτυπώματά του και το γενετικό του υλικό στο μαχαίρι.

Ο 14χρονος δράστης είπε στους αστυνομικούς που έμειναν εμβρόντητοι όπως και οι γονείς του παιδιού, πως αυτό το έπραξε καθώς όπως υποστήριξε ο φίλος του επί δύο χρόνια τον μείωνε συνεχώς με διάφορα υποτιμητικά σχόλια για πλήθος ζητημάτων από την παρουσία του στο σχολείο μέχρι την οικογένειά του και κάθε τι που όπως είπε αφορούσε την καθημερινότητά του...

Αν και τη μοιραία νύχτα δεν προέκυψε να υπήρξε μεταξύ τους κάποια έντονη προστριβή παρά ένα σχόλιο αντίστοιχου ύφους, - την οικονομική δυνατότητα του πατέρα του να πάρει ένα τρακτέρ, ο 14χρονος καθώς επέστρεφαν μαζί στο σπίτι, πήγε πήρε το μαχαίρι που απείχε μόλις 70 μέτρα από το σημείο του εγκλήματος και τον χτύπησε στον λαιμό με αυτό δύο φορές με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα..., αφού προηγήθηκε πάλη μεταξύ τους, κατά την οποία προκλήθηκαν τα αμυντικά τραύματα που έφερε το θύμα στο χέρι.



Μετά επέστρεψε στο σπίτι του προσποιήθηκε πως απλά δεν γνώριζε τι συνέβη με τον φίλο του και πως απλά τον άφησε όταν χώρισαν οι δρόμοι τους για τα σπίτια τους, κάτι το οποίο ισχυρίστηκε και στους γονείς του φίλου του και στην Αστυνομία.

Τραγική ειρωνεία, είναι πως το παιδί το βρήκε νεκρό ο πατέρας του δράστη, το πρωί, απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο του χωριού, μέσα σε ένα χωράφι, ο οποίος ωστόσο δεν φέρεται να γνώριζε τι είχε συμβεί με τον γιο του και το άτυχο παιδάκι και βοηθούσε στις έρευνες εντοπισμού...

Ο 14χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας θα οδηγηθεί την Δευτέρα στο Εισαγγελέα Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 14χρονος δράστης και οι γονείς του είχαν προσαχθεί από την περιοχή της Γέφυρας στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από το μεσημέρι και εξετάζονταν ενδελεχώς, όπως επίσης εξετάστηκαν και όλοι οι ανήλικοι που ήταν παρόντες στο τραπέζι το βράδυ του Σαββάτου, στο αναψυκτήριο της Γέφυρας. 

Το ματωμένο κουζινομάχαιρο που βρέθηκε στο σημείο είχε ό,τι χρειάζονται οι Αρχές συν το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια του παιδιού από την πάλη που προηγήθηκε για να μπορέσουν να εξιχνιάσουν την φρικτή δολοφονία. Σε κατ' οίκον έρευνα βρέθηκε μάλιστα το μπλουζάκι που φορούσε το παιδί με λεκέδες αίματος.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν λάβει επίσης υλικό κλειστών κυκλωμάτων από δύο σημεία του χωριού που εξέτασαν καρέ-καρέ και στα οποία τους μόνους που είδαν ήταν τα δύο παιδιά να περπατούν στον δρόμο, δίχως να προκύψει η παρουσία άλλου, κάτι που τους κίνησε την υποψία. Οι άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής προχώρησαν και σε κατ' οίκον έρευνα στο σπίτι του 14χρονου δράστη, μήπως ανακάλυπταν εκεί κάποια σημείωση, ημερολόγιο ή οτιδήποτε παρόμοιο.

Τόσο οι αστυνομικοί όσο και η ιατροδικαστής που έκαναν την αυτοψία στον χώρο που βρέθηκε νεκρό το παιδί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όλα έγιναν στο σημείο που βρέθηκε, μόλις 70 μέτρα δηλαδή από το σπίτι του φίλου του θύματος και δράστη, του φρικτού αυτού εγκλήματος μεταξύ δύο μικρών παιδιών που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο και θα συγκλονίζει δυστυχώς για πολλά ακόμα χρόνια...



(Φωτογραφία: e-koufalia.gr)


Θοδωρής Παναγιωτίδης
Πηγή : news247.gr


Θρίλερ με την εξέλιξη της υγείας της Μαριέττας Γιαννάκου




Παραμένει στη ΜΕΘ καθώς η απόπειρα να την αποσωληνώσουν δεν στέφθηκε με επιτυχία

Από το κρεβάτι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας συνεχίζει να δίνει τη μάχη της η Μαριέττα Γιαννάκου μετά το έμφραγμα που υπέστη στα τέλη Μαΐου.

Οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» στο οποίο νοσηλεύεται η πρώην υπουργός επιχείρησαν να την αποσωληνώσουν προκειμένου να δουν αν ο οργανισμός της μπορεί να ανταπεξέλθει. Δυστυχώς, όμως, ο επιβαρυμένος οργανισμός της κυρίας Γιαννάκου δεν άντεξε τη δοκιμασία και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να επιστρέψει άμεσα για νοσηλεία στο κρεβάτι της ΜΕΘ.

Η πρώην ευρωβουλευτής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά την αγγειοπλαστική στην οποία υποβλήθηκε κυρίως για την υποστήριξη του αναπνευστικού της συστήματος που ήταν πολύ επιβαρυμένο και λόγω του καρδιακού επεισοδίου και λόγω του χρόνιου πνευμονολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Η κυρία Γιαννάκου είχε αντιμετωπίσει άλλη μια μεγάλη περιπέτεια υγείας πριν από οκτώ χρόνια καθώς είχε υποστεί και πάλι έμφραγμα ενώ είχε υποβληθεί και σε ακρωτηριασμό του κάτω άκρου της λόγω επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη από τον οποίο έπασχε.


Πηγή : protohema.gr


Ακυρώθηκε πτήση της Aegean από Κύπρο λόγω ύποπτου σημειώματος



Καθηλωμένο στο έδαφος έμεινε χθες το απόγευμα αεροσκάφος της Aegean που επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο Λάρνακα - Λονδίνο.  

Αιτία στάθηκε ένα σημείωμα που έγραψε στην αγγλική ένας  21χρονος  Βρετανός επιβάτης πακιστανικής καταγωγής  μόλις άρχισε το αεροσκάφος να τροχοδρομεί  προς τον δίαυλο για την απογείωση.

Το σημείωμα που έγραφε «αν θα πεθάνω θα πεθάνω αργά» έγινε αντιληπτό από τους αεροσυνοδούς οι οποίοι και το γνωστοποίησαν στον κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Ο κυβερνήτης αποφασίζοντας την ακύρωση της πτήσης ειδοποίησε τις αρχές. Μετά την αποβίβαση επιβατών και πληρώματος η Αστυνομία άρχισε έρευνες στο αεροπλάνο για τον εντοπισμό τυχόν εκρηκτικών χωρίς να προκύψει οτιδήποτε  το ύποπτο.

Οι επιβάτες  αναχώρησαν αργότερα  για το Λονδίνο με άλλο αεροσκάφος της εταιρείας.

Ο 21χρονος  συνελήφθη και μετά από σύντομη ανάκριση κρίθηκε ότι είχε ανάγκη ψυχιατρικής εξέτασης και για τον σκοπό αυτό εξασφαλίστηκε διάταγμα Δικαστηρίου. Εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο και κρίθηκε ότι χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας γι’ αυτό και θα μεταφερθεί στα ψυχιατρικά ιδρύματα Αθαλάσσας.




Πηγή: Philenews, ethnos.gr


Με τις κλωτσιές έδιωξαν το Πολάκη στην Ιεράπετρα




Διαβάζουμε στο newsit.gr και βλέπουμε ότι τα πράγματα έχουν σκληρύνει για τα στελέχη της κυβέρνησης και ο δικαιολογημένα αγανακτισμένος πολίτης δεν κρατιέται πλέον και δεν ανέχεται αυτά που ακούει από τους υπουργούς που μιλάνε χωρίς να υπολογίζουν κανένα και δεν κάνουν τίποτα για την κοινωνία ειδικά στο θέμα της δημόσιας υγείας.

Πηγή: cretapost

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν κάτοικοι της Ιεράπετρας και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο στον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Κάτοικοι της περιοχής τον περίμεναν και μόλις ο υπουργός πλησίασε την είσοδο του νοσοκομείου, εξαγριωμένοι πολίτες που βρίσκονταν εκεί, άρχισαν να τον κλωτσούν. Όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε αναστάτωση στο σημείο με τον υπουργό να μπαίνει κακήν κακώς μέσα στο κτίριο του νοσοκομείου.


Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία κλιμάκωση των αγώνων τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με απόβαση στο… Ηράκλειο και πορείες.


Μάλιστα, η απόφαση του κ. Πολάκη να επισκεφτεί το νοσοκομείο Ιεράπετρας ανακοινώθηκε την ώρα που κάτοικοι και τοπικοί φορείς βρίσκονταν στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνας Ιεράπετρας:

«Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας και όλης της Νοτιοανατολικής Κρήτης που εξυπηρετούμαστε από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, παλεύουμε αποφασιστικά και ακούραστα, εδώ και έξι χρόνια, για το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Οι αγώνες μας ενάντια στις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές παλιών και νέων κυβερνήσεων έχουν κρατήσει το νοσοκομείο μας ανοιχτό και ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Με αγώνες απαντάμε στα νέα μνημονιακά μέτρα που επιβάλλουν κυβέρνηση και «θεσμοί» οδηγώντας στην πλήρη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη φοροαρπαγή του εισοδήματος των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων, την καταστροφή των μικρομεσαίων και των αγροτών, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΗ, σύσσωμη η Ιεράπετρα, δήμος, φορείς και κάτοικοι «υποδεχόμαστε» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

Να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για μόνιμους διορισμούς γιατρών και προσωπικού

Να δρομολογηθούν τώρα όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Να προστεθούν άμεσα οι δύο οργανικές θέσεις (πνευμονολόγου και οδοντίατρου) που μετατράπηκαν σε θέσεις της παθολογικής κλινική.

Νέο οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας

Να διασφαλιστεί ένα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΛΗΡΕΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό».





36 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να νομιμοποιηθεί η κάνναβη για ιατρική χρήση! Επικεφαλής ο Μπαλαούρας


Επικεφαλής αυτής της κίνησης ποιος άλλος ο Μπαλαούρας

Διαβάζουμε στα tanea.gr

Την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την ιατρική κάνναβη ζητούν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, με ερώτησή τους, καλούν τον υπουργό Υγείας να απαντήσει σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί έτσι ώστε να αρχίσει ένας διάλογος σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο για το ζήτημα αυτό. 

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με επικεφαλής τον Γεράσιμο Μπαλαούρα, ζητούν επίσης να πληροφορηθούν ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης και με ποιο χρονοδιάγραμμα; 

Όπως επισημαίνουν, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή Κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και του Συμβουλίου, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις καλλιέργειας των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis sativa» και έτσι άρχισαν οι πρώτες καλλιέργειες βιομηχανικής κάνναβης και το Φθινόπωρο θα υπάρξει η πρώτη συγκομιδή. 

Τέλος, στο κείμενο της ερώτησής τους παραθέτουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, το Ισραήλ από το 2007 έχει νομιμοποιήσει την ιατρική εφαρμογή της κάνναβης και πολλές εταιρείες με αποκλειστική άδεια από το κράτος παράγουν ετησίως τόνους για 22.000 εγγεγραμμένους ασθενείς και για σημαντικές εξαγωγές σε πολλά κράτη, όπως στις ΗΠΑ και στην Ιταλία, για να μειωθούν τα έξοδα εισαγωγών φαρμάκων από κάνναβη, το κράτος αποφάσισε το 2015 την καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης από τον στρατό για εγγεγραμμένους ασθενείς.

«Τα οικονομικά οφέλη από την καλλιέργεια εντός της χώρας μας της κάνναβης για ιατρική/θεραπευτική και ερευνητική χρήση θα είναι πολλαπλά» τονίζουν οι βουλευτές και εξειδικεύουν ότι θα επιτευχθεί αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας και της μεταποίησης, επανέναρξη εξαγωγών προϊόντων κάνναβης, ύστερα από πολλές δεκαετίες παύσης, ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων που θα γλυτώσουν την επιβάρυνση από τα ακριβά συνταγογραφούμενα προϊόντα της φαρμακοβιομηχανίας.





Τις καθεστωτικές φοβικές θέσεις Φίλη ενστερνίζεται ο κύριος Παπαδημούλης



Τις καθεστωτικές φοβικές θέσεις Φίλη ενστερνίζεται ο κύριος Παπαδημούλης και με ένα μήνυμα στο twitter σχολιάζει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Η κοινωνία θέλει σταθερότητα, ανάπτυξη, δουλειές, μείωση της ανεργίας, δικαιοσύνη. Η εμμονή της ΝΔ στα γιουρούσια και την οξύτητα, θα ηττηθεί», γράφει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης 

Η κοινωνία θέλει σταθερότητα, ανάπτυξη, δουλειές, μείωση της ανεργίας, δικαιοσύνη. Η εμμονή της ΝΔ στα γιουρούσια κ την οξύτητα, θα ηττηθεί.


«Στρατιώτης του Χαλιφάτου» ο μακελάρης του Ορλάντο



Αυτό υποστηρίζει σε ραδιοφωνικό του μήνυμα το Ισλαμικό Κράτος - «Μπήκε σε μια σύναξη σταυροφόρων όπου σκότωσε και τραυμάτισε περισσότερους από 100» μετέδωσε το ραδιόφωνο Albayan - Πώς το FBI τον έχασε μέσα από τα χέρια του - Μαρτυρίες που σοκάρουν για το φονικό με τους 50 νεκρούς

Τους χειρότερους φόβους των Αμερικανών επιβεβαίωσε το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωσή του μέσω του ραδιοφώνου Albayan που απηχεί τις θέσεις των τζιχαντιστών καθώς υποστηρίζει ότι ο Ομάρ Ματίν ήταν «στρατιώτης του Χαλιφάτου».

Όπως μεταδίδει το Reuters στο επίσημο μήνυμα από το Ισλαμικό Κράτος αναφέρεται ότι «ένας από τους στρατιώτες του χαλιφάτου στην Αμερική εκτέλεσε μια εισβολή στο σύστημα ασφαλείας καθώς κατάφερε να μπει σε μια σύναξη σταυροφόρων σε νυχτερινό κέντρο για ομοφυλόφιλους στο Ορλάντο της Φλόριντα... όπου σκότωσε και τραυμάτισε περισσότερους από 100 πριν σκοτωθεί και ο ίδιος».

Η επίθεση του Ματίν αποτελεί το φονικότερο περιστατικό με πυροβολισμούς στην ιστορία των ΗΠΑ και πλέον αποτελεί το πρώτο χτύπημα στην καρδιά των ΗΠΑ του Ισλαμικού Κράτους.


Γελούσε την ώρα που θέριζε κόσμο


Η διεθνής κοινότητα είναι σοκαρισμένη από το χθεσινό μακελειό στο νυχτερινό κλαμπ του Ορλάντο της Φλόριντα με τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό και το Ισλαμικό Κράτος να επαίρεται για την εν ψυχρώ δολοφονία 50 θαμώνων του νυχτερινού καταστήματος, στο οποίο σύχναζε η κοινότητα των ομοφυλόφιλων της περιοχής.

H γκέι κοινότητα των ΗΠΑ βρίσκεται στο στόχαστρο της ισλαμικής τρομοκρατίας, σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την ώρα που το αμερικάνικο «Μπατακλάν» επαναφέρει στο προσκήνιο «καυτά» ζητήματα στις ΗΠΑ, όπως το θέμα της οπλοκατοχής και κυρίως το θέμα της ασφάλειας. 

Πώς ένας άνθρωπος γνωστός στο FBI για την υιοθέτηση εξτρεμιστικών θέσεων κατόρθωσε να αγοράσει όπλα και να περάσει στην πράξη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους στο κλαμπ του Ορλάντο; Ελεύθερος και με λευκό ποινικό μητρώο, ο Ομάρ Μάτιν είχε στην κατοχή δύο άδειες οπλοκατοχής και έτσι μπόρεσε να αγοράσει, δύο ημέρες πριν από την επίθεση, ένα περίστροφο και ένα αυτόματο όπλο.

Πώς είναι δυνατόν το FBI να είχε ανακρίνει στο παρελθόν τον δράστη Ομάρ Ματίν και να τον άφησε να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια του; Τρεις ημέρες πριν το μακελειό, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι θα εξαπολύσουν επιθέσεις κι όμως οι αμερικανικές αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την τραγωδία. Ο δράστης ήταν εξοπλισμένος σαν «αστακός», αν και είχε στο παρελθόν τον είχε ανακρίνει το FBI σχετικά με τις διασυνδέσεις του με Αμερικανό τζιχαντιστή.  

Την ώρα που οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν συνεργάτες του δράστη που αιματοκύλησε το μπαρ, τα διεθνή ΜΜΕ αποκαλύπτουν πληροφορίες για την ψυχολογική του κατάσταση. 

Ο 29χρονος δράστης, που έτρεφε αισθήματα μίσους για τους άνδρες που φιλούσαν άνδρες, χαμογελούσε σαρκαστικά την ώρα που σκότωνε εν ψυχρώ τους θαμώνες τους μπαρ, σύμφωνα με μαρτυρίες. Μόνο ένα ψυχολογικά ασταθές άτομο θα μπορούσε να χαίρεται την ώρα που δολοφονεί αθώους ανθρώπους. Μετά τις δηλώσεις της πρώην συζύγου του, Sitora Yusufiy, σύμφωνα με τις οποίες ο Ομάρ Ματίν είναι ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο, έρχεται και το FBI να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα. 



Μετά την τραγωδία, οι ΗΠΑ παραμένουν σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής υπό τον φόβο νέων χτυπημάτων από το Ισλαμικό Κράτος. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει σήμερα συνάντηση με τους επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας στη συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι παρόντες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον, ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ, ο διευθυντής του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου (NCTC) Νίκολας Ράσμουσεν και η Αμερικανίδα υφυπουργός Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς.

Οι αξιωματούχοι αναμένεται να ενημερώσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την πορεία της έρευνας σχετικά με την επίθεση στη Ορλάντο.

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε το μακελειό «ενέργεια τρόμου, ενέργεια μίσους». Ωστόσο, το FBI σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι υπήρχε άμεση σύνδεση ανάμεσα στον Όμαρ και ξένες εξτρεμιστικές οργανώσεις.


Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το κλαμπ


Ο 17χρονος Χοσέ Κολόν είναι από το Πουέρτο Ρίκο και ζει δίπλα στο κλαμπ του Ορλάντο.

«Στις 2 τα ξημερώματα άκουσα θόρυβο και είδα έναν άνδρα να προχωρά προς το κλαμπ βαριά οπλισμένος», δήλωσε σοκαρισμένος στα αμερικανικά ΜΜΕ. 

Ήταν μία από τις πρώτες μαρτυρίες για το έγκλημα μίσους που θα ακολουθούσε. 

«Τον βλέπω να κατεβαίνει στο πάρκινγκ και να σκοτώνει, να σκοτώνει, να σκοτώνει. Αφού μπήκε στο κλαμπ, άνοιξε αμέσως πυρ, ενώ τράβηξε προς το μέρος του και ορισμένους ομήρους. Έπεσα αμέσως στο πάτωμα και το μόνο που άκουγα ήταν φωνές. Δεν ήταν σποραδικοί πυροβολισμοί, ήταν συνεχόμενοι», είπε.

Μεταξύ 3 και 4 τα ξημερώματα, ο νεαρός Χοσέ Κολόν δεν άκουγε πλέον τίποτα. Η αστυνομία είχε αποφασίσει να μπει μέσα στο κλαμπ με τις ειδικές δυνάμεις. Περίπου στις 5 τα ξημερώματα, τρεις ώρες μετά την πρώτη εικόνα που είχε δει ο 17χρονος Χοσέ, όλα είχαν τελειώσει. Ο Ματίν έπεφτε νεκρός και η φρίκη λάμβανε τέλος.

Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο κλαμπ, ο 17χρονος έβλεπε να καταφτάνουν στην περιοχή τα ασθενοφόρα. Χάος και απελπισία κυριαρχούσαν στην άλλοτε ήσυχη Orange Avenue του Ορλάντο, λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης.

«Υπήρχαν άνθρωποι που μου ζητούσαν να τους πάω στο νοσοκομείο», συνέχισε.

Την ίδια ώρα, η Σερίς Γιάνγκ είχε τύχη βουνό. Πήγε στο κλαμπ για να παίξει μουσική, αλλά έφυγε στη 1 τα ξημερώματα. Μία ώρα προτού ο δράστης φτάσει εκεί. 

«Ήταν ένα σαββατόβραδο όπως όλα. Το μέρος ήταν γεμάτο και όλοι περνούσαν καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο μπαρ», δήλωσε.

Ο Κρίστοφερ Χάνσον είχε πιει μόλις μια γουλιά από το ποτό του όταν άκουσε συνεχείς πυροβολισμούς.

«Έβλεπα ανθρώπους να πέφτουν νεκροί. Μπαμ, μπαμ, μπαμ», υποστήριξε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Ο ίδιος δεν είδε ποτέ τον δράστη. Αργότερα ενημερώθηκε για την ταυτότητά του. 

«Η πρώτη μου κίνηση από ένστικτο ήταν να πέσω κάτω και να αρχίσω να σέρνομαι στο πάτωμα. Υπήρχε κόσμος που με ποδοπατούσε. Πήγαινα ζιγκ-ζαγκ, για καλό και για κακό και όσο πιο μακριά μπορούσα από το κέντρο της πίστας, καθώς άκουγα τις σφαίρες γύρω μου», αποκάλυψε.
    
Ο φοιτητής Τζόσουα ΜακΓκιλ είπε ότι ο ίδιος και οι φίλοι του μπήκαν σε χώρο που κανονικά είναι μόνο για το προσωπικό, προκειμένου να γλιτώσουν.

«Όταν βγήκαμε έξω στο πάρκινγκ, μπορούσα ακόμα να ακούσω πυροβολισμούς. Μπήκα κάτω από ένα αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή είδα ένα άλλο άτομο  γεμάτο αίματα. Τον βοήθησα να κρυφτεί στο αυτοκίνητο», δήλωσε συγκλονισμένος.


«Ήταν ένας ήρεμος πιστός», λέει ο ιμάμης του δράστη

Πάντως, ο ιμάμης του τεμένους όπου ο δράστης προσευχόταν με τον γιο του κάθε Κυριακή έχει μία άλλη εικόνα από αυτήν που δίνουν η πρώην σύζυγός του και το FBI για τον 29χρονο.

Στο Fort Pierce, περίπου 200 χιλιόμετρα νότια του Ορλάντο, βρίσκεται το τέμενος όπου προσευχόταν συχνά ο Ομάρ Ματίν τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο ιμάμης του υποστηρίζει ότι ο Ματίν ήταν ένας ήρεμος πιστός ο οποίος  κρατούσε αποστάσεις από τους άλλους.

«Δεν είχε πολλούς φίλους», υποστηρίζει ο ιμάμης, ο οποίος διευθύνει το Ισλαμικό Κέντρο του Fort Pierce. 

«Ερχόταν συχνά με τον μικρό γιο του τα απογεύματα για να προσευχηθεί και εν συνεχεία έφευγε. Προσευχόταν πολλές φορές την εβδομάδα. Την τελευταία φορά που τον είδα ήταν την περασμένη Παρασκευή. Ο Ομάρ Ματίν δεν έδειχνε κανένα σημάδι ριζοσπαστικοποίησης, ούτε είχε δείξει ποτέ  την αποστροφή του στους ομοφυλόφιλους», επισημαίνει ο ιμάμης. 



Από το 2007 εργαζόταν ως ένοπλος φρουρός στη μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας του κόσμου!

Εν τω μεταξύ σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο μακελάρης εργαζόταν για τη G4S, τη μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας του κόσμου, και οπλοφορούσε στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, ανακοίνωσε η εταιρεία. 

«Ήταν ένοπλος φρουρός», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της G4S, ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε πως ο Ματίν εργαζόταν στην G4S από την 10η Σεπτεμβρίου 2007.


Το FBI τον είχε ανακρίνει και τον άφησε ελεύθερο

Ωστόσο, την ίδια ώρα ερωτηματικά προκαλούν οι πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης είχε βρεθεί στο στόχαστρο του FBI το 2013 και το 2014. 

Ο Ματίν φερόταν να έχει σχέσεις με τρομοκράτες με αποτέλεσμα να ανακριθεί από Ομοσπονδιακούς, χωρίς όμως τελικά να κρατηθεί, καθώς δεν προέκυψε κάτι από τα λεγόμενά του, όπως αποκάλυψε αξιωματούχος του FBI. 

«Το FBI έλαβε γνώση για την ύπαρξή του όταν εκείνος είχε προβεί σε κάποια σχόλια μιλώντας σε συναδέλφους του με τα οποία άφηνε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως έχει διασυνδέσεις με τρομοκράτες» δήλωσε ο Ρόναλντ Χόπερ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε και διευκρίνισε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ τον είχε ανακρίνει δύο φορές. Επιπλέον, είχε τραβήξει την προσοχή του FBI καθώς φερόταν να έχει σχέσεις με έναν Αμερικανό βομβιστή αυτοκτονίας.

Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να αντιληφθεί κανείς τον πανικό που επικράτησε όταν ο δράστης έσπειρε το θάνατο στο κλαμπ στο Ορλάντο τα ξημερώματα της Κυριακής. Στο παρακάτω βίντεο ακούγονται οι απανωτοί πυροβολισμοί και ένας άντρας τρομοκρατημένος να λέει: «Ω, Θεέ μου. Άνθρωποι σκοτώνονται εκεί μέσα»


Πηγή : protothema.gr


Αυτόματες κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο - Επιστρέφουν και τα πρόστιμα για αποδείξεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS


Στα προαπαιτούμενα και οι κατασχέσεις, αλλά και τα πρόστιμα, έρχονται με το αναθεωρημένο μνημόνιο.

Ουσιαστικά μιλάμε για άμεση επαναφορά των προστίμων για αποδείξεις και όλες τις άλλες φορολογικές παραβάσεις, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει και αυστηρότερες ρυθμίσεις για αυτόματες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν χρέη στο Δημόσιο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες έρχεται αναθεώρηση των διατάξεων που προέβλεπαν μειωμένα πρόστιμα στο πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων, κάτι που θα σημάνει την επαναφορά των αυτοτελών προστίμων σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Παράλληλα αναμορφώνεται ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων για την αναγκαστική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων όσων δεν είναι συνεπείς στις οφειλές τους προς το Δημόσιο.


Πηγή : newsit.gr