Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Συνελήφθη Γάλλος με 100 κιλά εκρηκτικών και καλάσνικοφ



Γάλλος πολίτης έχει τεθεί υπό κράτηση στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας, έχοντας στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και καλάσνικοφ.

Γάλλος πολίτης έχει τεθεί υπό κράτηση στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας, έχοντας στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Μ6, ο άνδρας μετέφερε τουλάχιστον 100 κιλά εκρηκτικών.

Την είδηση επιβεβαίωσε το RIA Novosti μέσω της συνοριακής υπηρεσίας της Ουκρανίας.

"Ναι, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που συνέβη, αλλά είναι η SBU (υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας) υπεύθυνη για τις διευκρινίσεις" είπε το κανάλι. Η SBU, υπηρεσία ασφάλειας της Ουκρανίας, η οποία παρεμβαίνει σε υπόθεση που εμπλέκονται αλλοδαποί, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με την γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα DNA, ο άνδρας συνελήφθη στις 21 Μαΐου και εξακολουθεί να κρατείται από τις ουκρανικές αρχές. 

Το τελευταίο διάστημα οι αρχές ασφαλείας έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό ενόψει του Euro 2016 που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, ενώ ταξιδιωτική οδηγία έχουν εκδώσει οι ΗΠΑ, υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος.



Πηγή : thetoc.gr


ΝΔ: Τα ψέματα και η ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν έχουν όρια



Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών στην οποία έκανε το μαύρο άσπρο εκτοξεύοντας ψέματα.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Συγγρού σχετικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την υπεράσπιση των εργασιακών  «όλοι οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους και παρέδωσε στα ξένα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ, επομένως όλοι καταλαβαίνουν ότι όσο υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία άλλο τόσο θα υπερασπιστεί και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων».

«Αλήθεια ο κ. Τσίπρας τολμάει να πει τι έχει συμφωνήσει για τα εργασιακά προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία;», αναρωτιέται η Νέα Δημοκρατία και καταλήγει στην ανακοίνωση πως «τα ψέματα και η ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν έχουν όρια». 


Ο Βαλς ξεκαθάρισε : ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη θέση στην οικογένεια των ευρωσοσιαλιστών!

Ι

Ρώτησαν όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα τα Νέα τον κ. Βάλς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση όπως είναι στην στην οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο κ. Βαλς ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος: «Όχι ακόμα, όχι ακόμα. Έστω κι αν ο Αλέξης Τσίπρας παρίσταται στις συναντήσεις των αρχηγών-κρατών που ανήκουν στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Από την άλλη πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πρέπει να δουλέψει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αριστερά «οφείλει να είναι προοδευτική, πραγματιστική και δημοκρατική»! Μήπως ο κύριος Βάλς βλέπει ότι βλέπουμε όλοι οι Έλληνες και έτσι δίνει ένα μήνυμα;

Κανονικά εάν δεν ήταν δημοσιογραφική η ερώτηση νομίζουμε ότι θα έλεγε φωναχτά και ουρλιάζοντας "τρελοί είσαστε; Τι νομίζεται ότι είναι η Ευρώπη; Για σκεφτείτε εάν ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα μέσα;"




«Κόβει» δρομολόγια ο ΟΑΣΑ



«Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» είναι η λύση που δίνει το υπουργείο Υποδομών και ο ΟΑΣΑ στα επανειλημμένα κρούσματα δολιοφθοράς κατά οχημάτων και σταθμών των αστικών συγκοινωνιών. Το τελευταίο περιστατικό εμπρησμού οχήματος τρόλεϊ κοντά στο Πολυτεχνείο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αποτέλεσμα ήταν ο ΟΑΣΑ να προχωρήσει σε διακοπή ορισμένων δρομολογίων για συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου.

Συγκεκριμένα ο ΟΑΣΑ, προκειμένου να προστατέψει τα οχήματά του και κυρίως το επιβατικό κοινό, αποφάσισε να διακόψει κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ από τις 9 μ.μ. έως και τη λήξη των δρομολογίων την κυκλοφορία των οχημάτων έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα παρακάμπτουν την οδό Πατησίων μεταξύ των οδών Ιουλιανού και Χαλκοκονδύλη ακολουθώντας εναλλακτικές διαδρομές. Οι γραμμές τρόλεϊ που επηρεάζονται από την τροποποίηση είναι οι 2, 3, 4, 5, 6, 11 και 15 όπως επίσης και οι λεωφορειακές γραμμές 022, 054, 224, 500, 622, 608, 035, Α8, Β12, Γ12 και Α7.

Διατηρώντας μια επιφύλαξη, καθώς εξακολουθεί να αναμένει νεότερες οδηγίες από την ΕΛ.ΑΣ., ο ΟΑΣΑ σημειώνει ότι δεν αποκλείεται η παράκαμψη του Πολυτεχνείου να επεκταθεί και σε άλλες ημέρες της εβδομάδας ή και ώρες. Η τροποποίηση είναι προσωρινή, επισήμως τουλάχιστον, ωστόσο εάν δεν βρεθεί τρόπος αστυνόμευσης της περιοχής, δεν φαίνεται να αποσύρεται το μέτρο.

Οι επιθέσεις κατά εργαζομένων στις συγκοινωνίες, κατά οχημάτων και οι βανδαλισμοί εξοπλισμού, όπως στα ακυρωτικά μηχανήματα στους σταθμούς μετρό, έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας, ενώ η ικανότητα αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού έχει αποδειχθεί περιορισμένη. Αποκορύφωμα ήταν η δημοσιοποίηση των ονομάτων των ελεγκτών του μετρό σε ιστοσελίδα, με παράλληλα προτροπή άσκησης βίας εναντίον τους, η οποία όμως στην πράξη δεν οδήγησε στην παραμικρή ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στους σταθμούς. Το μόνο μέτρο που ελήφθη ήταν οι περιπολίες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στις εξόδους και εισόδους των σταθμών του μετρό, οι οποίοι όμως δεν έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης εντός των σταθμών.

Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» μεταξύ των δρομολογίων λεωφορείων των ΟΣΥ. Η εταιρεία αδυνατεί να προβεί σε οποιαδήποτε αποτελεσματική κίνηση και την κατάσταση έχουν πάρει στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Η αστυνομία δεν είναι σε θέση να διαθέσει περιπολικά τα οποία θα συνοδεύουν τα λεωφορεία καθ’ όλη τη διάρκεια των επικίνδυνων διαδρομών κι έτσι οι οδηγοί αποφασίζουν να διακόψουν τα δρομολόγια το βράδυ. Το φαινόμενο επιθέσεων κατά λεωφορείων είναι καθημερινό και δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος καταπολέμησής τους, εξηγούν στην «Κ» εργαζόμενοι των ΟΣΥ. Επιθέσεις με πέτρες, ρίψεις μολότοφ, εκφοβισμός επιβατών, παρενοχλήσεις γυναικών, ακόμη και χρήση ναρκωτικών μέσα στα λεωφορεία είναι μερικά από τα περιστατικά με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι εργαζόμενοι και επιβάτες. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι επιθέσεις σημειώνονται στα δρομολόγια που εκτελούνται σε περιοχές όπως είναι η Ελευσίνα, το Ανω Πέραμα, το Μενίδι, η Ζοφριά, τα Ανω Λιόσια και ο Ασπρόπυργος.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η λεωφορειακή γραμμή 805 στον Ασπρόπυργο η οποία λόγω των συστηματικών επιθέσεων σταματά την εκτέλεση δρομολογίων νωρίτερα και πριν διανύσει το σύνολο της προγραμματισμένης διαδρομής για λόγους ασφαλείας. Το χειμώνα σταματούν νωρίτερα τα δρομολόγια γιατί σκοτεινιάζει νωρίτερα, αλλά το καλοκαίρι η διακοπή μετατίθεται. Σε περιόδους που διαπιστώνεται ηρεμία, οι οδηγοί δρομολογούν και πάλι κανονικά τα λεωφορεία. Πριν από περίπου τρία χρόνια είχε ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιθέσεων που δέχθηκε η γραμμή 805, με αποτέλεσμα για ένα διάστημα τα δρομολόγια να πραγματοποιούνται με τη συνοδεία περιπολικού, τακτική η οποία όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οπως εξηγούν οι οδηγοί, πρωταγωνιστές των επιθέσεων συνήθως είναι είτε ομάδες Ρομά ή ομάδες - συμμορίες ανηλίκων.

Στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές η επίθεση κατά των λεωφορείων μεταφράζεται σε αντιδραστικότητα κατά της εξουσίας.


Έντυπη Καθημερινή


Τρολιά θα δέσω στο λαιμό σας.



Γράφει ο Πάνος Παπαγιαννόπουλος 

Η παραπληροφόρηση είναι τεράστια.. Οι παραποιημένες δηλώσεις και οι χαλκευμένες ειδήσεις δίνουν και παίρνουν.. 

Μερικές αγγίζουν και τα όρια της χοντροκομένης φάρσας, ενώ άλλες είναι τόσο πειστικά κατασκευασμένες που είναι πολύ εύκολο να "την πατήσεις"...

Τις περισσότερες φορές λοιπόν γινόμαστε, σχεδόν όλοι, θύματα ενός νέου είδους αντιπολίτευσης που στόχο κυρίως έχει την απαξίωση της πολιτικής σκηνής του τόπου και ειδικά της εκάστοτε κυβέρνησης, κατά το δοκούν... 

Η κυβέρνηση που φέρει εις πέρας όλα όσα έχει υποσχεθεί, η κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και κυρίως τον πολίτη που την εμπιστεύτηκε,η κυβέρνηση που λέει αλήθειες και μόνο,η κυβέρνηση που δίνει αγώνες για την πατρίδα, δεν πτοείται από κανενός είδους προβοκάτσια... 

Κύριε πρωθυπουργέ.. Αν υπήρχε συνέπεια μεταξύ των λόγων και των έργων σας, κανείς δεν θα τολμούσε να διαβάλλει,να χλευάσει, να κατηγορήσει κανένα μέλος της κυβέρνησής σας, ακόμα κι εσάς τον ίδιο... 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη "τρολιά" από το να κοροϊδεύεις έναν ολόκληρο λαό αναίσχυντα και να προσπαθείς να τον πείσεις ότι το "αλλά λέω κι άλλα κάνω" είναι είτε στην φαντασία του, είτε γίνεται για το καλό του.. 

Κυβέρνηση που κάθε μέρα αναιρεί τον εαυτό της με λόγια και με έργα αυτοσατυρίζοντας την όποια ιδεολογία της, δεν έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται για την "πλάκα" που της κάνει ο κάθε ευφάνταστος κακοπροαίρετος και μη... 

Προς το παρόν γελάμε με τα χάλια σας, τα χάλια μας, τα χάλια τους.... 

Προς το παρόν........................



Δίχως ίχνος ντροπής και αυτοκριτικής ο Αλέξης Τσίπρας



Όλα τα είχαμε ακούσει αλλά να χαρακτηρίζει και «λαϊκισμό» την κριτική στην πολιτική του αυτός ο ανεύθυνος σε φτάνει στα όρια του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία από τις δηλώσεις των στελεχών αυτής της κυβέρνησης ότι έχουμε πλέον ένα αριστερό καθεστώς επικίνδυνο και ανεύθυνο που δεν αντιλαμβάνεται την ζημιά που κάνει η κάθε μέρα παραμονής του στην εξουσία και στους πολίτες και στην χώρα η οποία βουλιάζει.

Λέει διάφορα στην συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών και όποιος την διαβάσει καταλαβαίνει αμέσως ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν ευτυχίας και ανάπτυξης αλλά δεν ζεί στην χώρα που ο ίδιος και η κυβέρνηση του καταστρέφουν!!!

Διαβάζουμε στο protothema.gr :

Συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» - Μιλά για ανάπτυξη παρά την φοροκαταιγίδα και τις μειώσεις εισοδημάτων που συμφώνησε με τους δανειστές - Επικαλείται τις εκλογές του Σεπτεμβρίου για τη μνημονιακή του στροφή - Τι λέει για τις offshore των υπουργών 

Να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η κυβέρνησή του αλλάζει σελίδα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο. 

Δίχως ίχνος αυτοκριτικής ο κ. Τσίπρας, επιμένει ότι το “το πλαίσιο της Θεσσαλονίκης παραμένει”, επικαλείται τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ως νομιμοποίηση της μνημονιακής του στροφής και αναμασά τα περί “δίκαιης ανάπτυξης” ως επόμενο στόχο της κυβέρνησής του. Δεν παραλείπει δεν να εξαπολύσει επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” βαπτίζοντας “λαϊκισμό” την κριτική στην κυβερνητική πολιτική. 

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας για μία ακόμη φορά αποφεύγει να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα όπως: 

-ότι με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους που περιλαμβάνει η συμφωνία με τους εταίρους μειώνεται το πραγματικό εισόδημα των πολιτών κάτι που στο παρελθόν είχε επανειλημμένως καταγγείλει

-στο εάν η κυβέρνηση θέλει ή δεν θέλει την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα 

-στο ότι ακόμη και η μελλοντική υπόσχεση για το χρέος εξαρτάται από την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων. 

-γιατί αναγκάστηκε να αλλάξει θέση η κυβέρνηση στο θέμα των “offshore” των πολιτικών προσώπων

-Αποδίδει την κριτική για “προδοσία της αριστεράς” από πρώην συντρόφους του σε “θεωρίες συνωμοσίας”

-Ανησυχία προκαλεί η υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι “θα υπερασπιστούμε την εργασία όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και με τις συντάξεις”. 

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας στην ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από την απόφαση του Eurogroup απαντά: “Είμαι ικανοποιημένος από, γιατί είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να πετύχουμε δεδομένων των συσχετισμών. Σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι υπουργοί συμπεριλαμβανομένου και του Σόιμπλε δεν ήθελαν να ακούσουν για την απομείωση του χρέους”. Αναγνωρίζει πάντως ότι το θέμα μετατίθεται για αργότερα και συναρτάται με την μελλοντική απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου: “...Μπορεί τελικά να καταλήξαμε σε συμβιβασμό ώστε να μη αναγκαστεί το γερμανικό κοινοβούλιο να επικυρώσει τη συμφωνία πριν τις γερμανικές εκλογές, ωστόσο για πρώτη φορά δεν έχουμε υποσχέσεις αλλά σαφείς δεσμεύσεις. Και το σημαντικότερο: η συμφωνία περιλαμβάνει έναν “κόφτη χρέους” που διασφαλίζει ότι η χώρα δεν θα καταβάλλει για αποπληρωμή του χρέους περισσότερο από το 15% του ΑΕΠ της”. 

Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση μίας νέας αρχής για την κυβέρνησή του: “Σήμερα με την πρώτη αξιολόγηση και την ελάφρυνση του χρέους έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου. Μπορούμε λοιπόν να πούμε πια ότι η σελίδα έχει αλλάξει και η νέα περίοδος προς την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας έχει αρχίσει”. Ακολούθως περιγράφει τους στόχους της επόμενης περιόδου: “Θα είναι αυτό που έχουμε ονομάσει δίκαιη ανάπτυξη. Γιατί η χώρα και η οικονομία μπαίνουν σε φάση ανασυγκρότησης. Και δίκαιη γιατί μία τέτοια ανάπτυξη έχει νόημα μόνο όταν τα οφέλη της διαχέονται στην κοινωνία. Μιλάμε λοιπόν για ανάπτυξη που θα συνοδεύεται με ολοένα και ισχυρότερη κοινωνική προστασία, με στήριξη της εργασίας και της μικρής και μεσαίας οικονομίας αλλά και κατανομή του οφέλους όπως ακριβώς κατανεμήθηκαν και τα βάρη”. 

Σε ερώτημα για το αν υπάρχουν στελέχη της κυβέρνησης που δεν απέδωσαν όσο θα έπρεπε απαντά ότι “Υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβερνητική λειτουργία ήταν δέσμια της διαπραγμάτευσης. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε τις κυβερνητικές μας επιδόσεις και να αξιολογηθούμε”. 

Αναφέρεται στον εκλογικό νόμο: “Ο εκλογικός νόμος είναι αντικείμενο ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου που πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως, δηλαδή πολύ πριν από τις επόμενες εκλογές που είναι το Φθινόπωρο του 2019 ώστε να καταλήξουμε χωρίς να υπάρχουν στο μυαλό μας πολιτικές σκοπιμότητες”. 

Για το θέμα της λειτουργίας των τάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “Θέλουμε οι τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχουν και να λειτουργούν ως παράγοντας διαλόγου και εμπλουτισμού της θεωρητικής συζήτησης μέσα στο κόμμα. Δεν θέλουμε να λειτουργούν σαν οχήματα προσωπικών επιδιώξεων και σαν προσχήματα για τη νομιμοποίηση, αποχαλίνωση και εξάπλωση κάθε είδους παραγοντισμού”. 


Επίθεση εξαπολύει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί έναν άκρως διχαστικό λόγο, εκτοξεύοντας ύβρεις σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται...Αυτοπαρουσιάζεται σαν μεταρρυθμιστής αλλά πέραν των απολύσεων και της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων που ήταν οι δικές του μεταρρυθμίσεις ως υπουργού δεν έχει να διατυπώσει ούτε μισή προγραμματική θέση που να τον δεσμεύει σε κάτι. Μόνη φορά που προσπάθησε να μιλήσει επί της ουσίας ήταν εκεί που έπρεπε στην Washington Post. Και υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις του ΔΝΤ. Στην ελληνική Βουλή μιλάει με γελοιογραφίες του Αρκά. Αν νομίζει ότι έτσι θα διαμορφώσει όρους ιδεολογικής ηγεμονίας εμάς μας περισσεύει”. 




Έκθεση του State Department για τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο



Ο αριθμός των τρομοκρατικών ενεργειών σε διεθνές επίπεδο μειώθηκε και το 2015 και οι νεκροί από αυτές ήταν λιγότεροι, παρά τις επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), οι οποίες είχαν ευρεία κάλυψη στα ΜΜΕ, σύμφωνα με την ετήσια σχετική έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το ΙΚ παραμένει σημαντική απειλή και διέπραξε πολυαίμακτες τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία, στον Λίβανο και στην Τουρκία, πάντως σε διεθνές επίπεδο η βία αποκλιμακώθηκε σε χώρες όπως είναι το Πακιστάν, το Ιράκ και η Νιγηρία, αναφέρεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατά μέσον όρο διαπράττονταν 981 «τρομοκρατικές ενέργειες» τον μήνα το 2015 οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 28.328 ανθρώπους.

«Ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατικών ενεργειών το 2015 μειώθηκε κατά 13% και ο αριθμός των νεκρών από αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες μειώθηκε κατά 14% σε σύγκριση με το 2014», σύμφωνα με την έκθεση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, η οποία εστάλη σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Πρόκειται για «την πρώτη μείωση του αριθμού των τρομοκρατικών ενεργειών που διαπράχθηκαν στον κόσμο από το 2012», αναφέρεται στην έκθεση της αμερικανικής διπλωματίας.

Πάντως, πίσω από το ενθαρρυντικό αυτό στοιχείο κρύβονται πιο σκοτεινές πραγματικότητες, όπως για παράδειγμα η μεγάλη αύξηση των επιθέσεων που καταγράφηκε στην Τουρκία, το Μπανγκλαντές, την Αίγυπτο, τη Συρία και τις Φιλιππίνες.

Η έκθεση επιμένει επίσης στο γεγονός ότι «η παγκόσμια απειλή της τρομοκρατίας συνέχισε να εξελίσσεται με ταχύτητα το 2015, καθώς γίνεται όλο και περισσότερο αποκεντρωμένη και διασκορπισμένη».

Στο έγγραφο διατυπώνονται επίσης επικρίσεις εναντίον ορισμένων χωρών, όπου οι εξτρεμιστές εκμεταλλεύονται κρίσεις, στερήσεις ή δυσμενείς περιστάσεις ή όπου τα μέσα για «να εκφράζονται οι διαφωνίες με ελεύθερο και ειρηνικό τρόπο» καταστέλλονται.

Στις χώρες αυτές, στις οποίες συγκαταλέγονται κράτη που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, επισημαίνεται ότι το δικαστικό σύστημα είναι προκατειλημμένο ή οι δυνάμεις ασφαλείας διαπράττουν καταχρήσεις. Σε χώρες όπου διεφθαρμένοι πολιτικοί παραμένουν ατιμώρητοι, μη κρατικοί παράγοντες που χρησιμοποιούν βία μπορεί να κερδίζουν στήριξη στον πληθυσμό, αναφέρεται.

Ωστόσο, η σοβαρότερη απειλή παραμένει το ΙΚ και η πλειάδα των οργανώσεων που συνδέονται με αυτό, που δεν σταματούν να αυξάνονται.

Η οργάνωση έχει χάσει έδαφος στο «χαλιφάτο» το οποίο εγκαθίδρυσε σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας που ελέγχει, ενώ αδυνατεί όλο και περισσότερο να βρει πηγές χρηματοδότησης, λόγω της πίεσης που ασκείται από τον διεθνή συνασπισμό υπό αμερικανική ηγεσία, αναφέρεται στην έκθεση.

Όμως το ΙΚ ελέγχει επίσης περιοχές της Λιβύης, ενώ ο βραχίονάς του στη Χερσόνησο του Σινά ενισχύεται, όπως έδειξαν οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που εξαπέλυσε και η ανάληψη της ευθύνης για τη συντριβή ενός αεροσκάφους ρωσικής αεροπορικής εταιρείας.

Η οργάνωση απέκτησε επίσης ερείσματα στο Αφγανιστάν, ενώ ενέπνευσε επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν από «πρόσωπα ή μικρές ομάδες προσώπων που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μόνοι τους σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο».

Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ, που έχει έδρα τη Νιγηρία, έχει ορκιστεί πίστη στο ΙΚ, όμως βρίσκεται αντιμέτωπη με όλο και περισσότερη πίεση από τα κυβερνητικά στρατεύματα πολλών χωρών της περιοχής όπου δρα.

Όσον αφορά την αλ Κάιντα, άλλοτε δημόσιο κίνδυνο υπ' αριθμόν ένα, η οργάνωση προσπαθεί να επανέλθει και συνεχίζει να εμπνέει επιθέσεις, ειδικά στην Υεμένη και στην ανατολική Αφρική, σύμφωνα με την έκθεση.


Πηγή : newsit.gr


Τριπλό "χτύπημα" για τους συνταξιούχους η κατάργηση του ΕΚΑΣ



Τρία βήματα… πίσω έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει ένα βήμα μπροστά σε σχέση με το ΕΚΑΣ. Μπορεί να κατάφερε να πείσει τους δανειστές να μη ζητηθεί αναδρομική επιστροφή του συγκεκριμένου προνοιακού επιδόματος που έλαβαν 90.000 χαμηλοσυνταξιούχοι το α΄ πεντάμηνο του 2016, έκανε όμως τρεις υποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα ζητήσει την αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ του Ιουνίου 2016 από εκείνους που το χάνουν πλήρως από τον ερχόμενο Ιούλιο, θα κόψει τέσσερις μήνες νωρίτερα το συγκεκριμένο επίδομα το 2017, ενώ και με το νόμο πλέον πρέπει να εξοικονομήσει 900 εκατ. ευρώ μέχρι το 2019 από την πλήρη κατάργηση του.

Πιο αναλυτικά :

·Εξακολουθούν να ισχύουν τα αρχικά αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια τα οποία προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, τα οποία αφαιρούν το ΕΚΑΣ από 90.000 χαμηλοσυνταξιούχους (οι οποίοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 664 ευρώ)  από τις συντάξεις τις οποίες θα λάβουν στα τέλη Ιουνίου –αρχές Ιουλίου. Έτσι σε ετήσια βάση χάνουν αποδοχές οι οποίες αντιστοιχούν μέχρι και σε 2 "συντάξεις" ή στο 15%. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διατείνεται ότι  κάνει "ταξικό πόλεμο" και υπερασπίζεται πρωτίστως τους χαμηλοεισοδηματίες και έτσι και τους χαμηλοσυνταξιούχους , έρχεται να πλήξει πρώτα αυτές τις κοινωνικές ομάδες.

·Με τροπολογία που πέρασε χθες ο Υπ. Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος προβλέπεται ότι ο επαναπροσδιορισμός των δικαιούχων του ΕΚΑΣ με βάση τα νέα εισοδηματικά κριτήρια θα γίνει στα τέλη του 2016, ενώ η χορήγηση του ΕΚΑΣ στους νέους δικαιούχους θα ξεκινά  την 1η Ιανουαρίου του 2017 και η μη χορήγηση του στους μη δικαιούχους θα ξεκινά επίσης την ίδια ημερομηνία. Αντίθετα αρχικά ο νόμος Κατρούγκαλου προέβλεπε πως ο επαναπροσδιορισμός των δικαιούχων και ο αποκλεισμός των μη δικαιούχων θα γινόταν τ΄ αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2017 και η μη χορήγηση του ΕΚΑΣ στους μη δικαιούχους θα ξεκινούσε από την 1η Μαΐου. Με βάση τροπολογία που είχε περάσει η κυβέρνηση στις 22 Μαΐου (η οποία όμως καταργήθηκε με άλλη χθεσινή τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του ΕΚΑΣ από την 1η Ιουνίου του 2016 και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2016) προβλεπόταν η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους μη δικαιούχους (με βάση τα νέα κριτήρια) σε 12 -30 δόσεις. Έτσι οι μη δικαιούχοι του ΕΚΑΣ για το 2017, θα μπορούσαν  -πριν περάσει η χθεσινή τροπολογία-  να λάβουν κανονικά το συγκεκριμένο επίδομα κατά τους τέσσερις μήνες του 2017 (Ιανουάριο έως και Απρίλιο του 2017) και έπειτα να το επιστρέψουν αναδρομικά ακόμα και σε… δυόμιση χρόνια μέσω ακόμα και 30 μηνιαίων παρακρατήσεων από τις συντάξεις τους.  Κάτι τέτοιο τελικά δεν θα γίνει.

·Η ίδια τροπολογία που πέρασε χθες ο κ. Κατρούγκαλος προβλέπει ρητά την εξοικονόμηση η οποία πρέπει να προκύψει κατ ΄έτος από τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ την περίοδο 2016 -2019. Συγκεκριμένα, αποτελεί νόμο του κράτους η κυβερνητική πρόβλεψη για περικοπή :

-168 εκατ. ευρώ το 2016 (μείον 38 εκατ. ευρώ που "χάνονται" λόγω της μη αναδρομικής επιστροφής του ΕΚΑΣ του α΄πενταμήνου 2016)

-401 εκατ. ευρώ το 2017

- 234 εκατ. ευρώ το 2018

- 97 εκατ. ευρώ το 2019 .

Η πρόβλεψη αυτή υπήρχε με εξαίρεση εκείνη του 2019 που ήταν χαμηλότερη μιας και αρχικά είχε προβλεφθεί περικοπή του ΕΚΑΣ και το 2020, αποτυπωνόταν μέχρι πρότινος μόνο στην έκθεση.




Του Δημήτρη Κατσαγάνη 
Πηγή : capital.gr


Και τους τάφους των Βενιζέλων έβαλε ενέχυρο το Τσίπρας στο υπερταμείο!




Διαβάζουμε στο Flashnews.gr και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε :

Στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου  μεταβιβάζονται και οι «Τάφοι των Βενιζέλων»,  με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, την Πέμπτη, από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο , παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών ότι το εθνικό μνημείο θα περιέλθει στην τοπική κοινωνία.

Με αφορμή την επίμαχη τροπολογία ο  Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος  «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νικολάς Παπαδάκης, δήλωσε:

«Οι τάφοι των Βενιζέλων είναι ένας τόπος μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας, ένα προσκύνημα με χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Η σχετική τροπολογία με την οποία μεταβιβάζεται η έκταση στην ΕΤΑΔ δεν είναι δυνατόν να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, εφόσον πράγματι βρίσκεται σε εκκρεμότητα η τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία έχει ξεκινήσει από ετών, για την οριστική παραχώρηση της έκτασης. 

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ως ένας αναγνωρισμένος πανελλήνια και διεθνώς οργανισμός που είναι αφιερωμένος στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης του μεγάλου πολιτικού, εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι, παρά τις αντίθετες υπουργικές διαβεβαιώσεις ήδη από το 2011, το σημαντικό αυτό ζήτημα παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα. 

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε εξέλιξη που θα αλλοιώνει την ιστορική μνήμη, καθώς θεωρούμε αδιανόητη και ανεπίτρεπτη ακόμη και την παραμικρή συζήτηση περί ενδεχόμενης εκμετάλλευσης του ακινήτου ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών εκπροσώπων της. Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε το συντομότερο αυτό το εθνικό μνημείο να περιέλθει οριστικά στην τοπική κοινωνία.»


Τερματισμό επιχείρησης ΝΑΤΟ διεκδικεί η Τουρκία



Η τουρκική αμηχανία για τη διαφαινόμενη συνέχιση της νατοϊκής δράσης στο Αιγαίο, ιδίως έπειτα από τη σχετική δημόσια ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για αποστολή ενός αμερικανικού πλοίου, οδηγεί την Αγκυρα στην ανακίνηση των συμμαχικών διαδικασιών, προκειμένου να διακοπεί η επιχείρηση των πλοίων του ΝΑΤΟ στο αρχιπέλαγος. Η πιθανότητα ενίσχυσης του στολίσκου των εννέα συμμαχικών πλοίων (γερμανικό «Bonn», ολλανδικό «Van Amstel», ελληνικά «Νικηφόρος Φωκάς», «Σπέτσαι» και «Καλλιστώ», τουρκικό «Bodrum», γαλλικό «Jacoubet», αγγλικό «Cardigan Bay» και το καναδικό «Fredericton», που είναι αποσπασμένο στη Μαύρη Θάλασσα) με ένα αμερικανικό και ένα πολωνικό πρακτικά ακυρώνει την τουρκική επιδίωξη διακοπής της δράσης της SNMG-2 στο Αιγαίο Πέλαγος. Οι πιέσεις της Αγκυρας έχουν γίνει κατ’ αρχάς σαφείς εντός του ΝΑΤΟ, όπου έχει καταθέσει non paper με το οποίο εξηγεί (όπως είχε γνωστοποιήσει και την περασμένη Κυριακή η «Κ») ότι οι βασικοί σκοποί της δράσης, δηλαδή η μείωση των μεταναστευτικών ροών, έχουν πρακτικά επιτευχθεί, ως εκ τούτου καθίσταται περιττή η συνέχισή της. Αυτή η γραμμή έγινε σαφής και χθες στο πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, η οποία αναφέρει ότι η Αγκυρα αναζητεί τρόπους ολοκλήρωσης της επιχείρησης στο Αιγαίο. Πάντως, προ ολίγων ημερών κατεγράφη μια ανοδική καμπή –ασυνήθιστη τους τελευταίους δύο μήνες, κατά τους οποίους οι ροές είναι μειωμένες– καθώς σημειώθηκε η είσοδος 160 παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί τη διαιώνιση της νατοϊκής παρουσίας στο Αιγαίο, διότι λειτουργεί ανατρεπτικά σε μια σειρά σχεδιασμών, ιδίως εκείνων που αφορούν την εδραίωσή της ως ανερχόμενης, περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο. Χθες έγινε, επίσης, γνωστό ότι η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Κατερίνα Μπούρα απάντησε στους ισχυρισμούς του Τούρκου ομολόγου της για την έκταση της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ, με επιστολή η οποία διανεμήθηκε ως δημόσιο έγγραφο. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), στην επιστολή της με ημερομηνία 23 Μαΐου η κ. Μπούρα τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί «ξεπερνούν κατά πολύ τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, με την άρνηση του δικαιώματος των ελληνικών νησιών να έχουν θαλάσσιες ζώνες, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας». Σημειώνεται, τέλος, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς θα κινήσει τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη, την οποία ανακίνησε, ενώ δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν και διυπουργικές κυβερνητικές συνεδριάσεις για τα ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα.




Έντυπη Καθημερινή


Ο Φίλης αποκάλεσε δευτερεύον μάθημα τα αρχαία και τα μείωσε κατά μία ώρα





Το ότι δεν μπόρεσες ποτέ να καταλάβεις τα αρχαία και δεν μπορούσες με το φτωχό σου το μυαλό να τα μάθεις και να τα θεωρείς σοβαρό μάθημα δεν θα πληρώσουν την ανεπάρκεια σου στην μόρφωση οι νέες γενιές.

Όταν χώρες του εξωτερικού βάζουν ως κύριο μάθημα τα αρχαία ελληνικά στα σχολεία, εδώ ο Φίλης επειδή δεν μπορούσε να τα μάθει από μικρός τα θεωρεί παρά φύσιν διδασκαλία.

Έχει πολλά να διορθώσει ο επόμενος υπουργός παιδείας και σημαντικά τα οποία διαλύει ο σημερινός υπουργός.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να τοποθετούνται υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς βάση της επάρκειας και της παιδείας τους όχι απλά για να καλύψουμε μια υποχρέωση.

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Φίλη για  «παρά φύσιν» διδασκαλίας «Κόβει» μία ώρα Αρχαία από τα Γυμνάσια ο Φίλης.

Διαβάζουμε στο protothema.gr :

Μειώνονται οι ώρες των μαθημάτων εβδομαδιαίως στο Γυμνάσιο από 35 σε 32 - Εισάγεται η «περιγραφική βαθμολογία» του μαθητή, όπως στο Δημοτικό - Καταργούνται οι εξετάσεις στα «δευτερεύοντα» μαθήματα - Το σχολικό έτος θα ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου

Μείωση κατά τρεις ώρες στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του γυμνασίου, λήξη του διδακτικού έτους στις 31 Μαΐου και κατάργηση εξετάσεων στα αποκαλούμενα δευτερεύοντα μαθήματα ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είπε ότι θα κοπούν κατά μία ώρα τα Αρχαία Ελληνικά, χωρίς να ξεκαθαριστεί ποια άλλα μαθήματα θα περικοπούν. Ουσιαστικά, ο κ. Φίλης είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή, όταν έκανε λόγο για «παρά φύσιν» διδασκαλία των Αρχαίων στο γυμνάσιο.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, είπε ότι ο υπουργός Παιδείας δεν ξεκαθάρισε εάν στις εξετάσεις του γυμνασίου στα πρωτεύοντα μαθήματα θα απορρίπτονται μαθητές ή θα κρίνονται όλοι προβιβάσιμοι και δεν θα γίνονται επαναληπτικές εξετάσεις. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση στην ΟΛΜΕ, θα καταργηθούν οι εξετάσεις στα δευτερεύοντα μαθήματα. Παράλληλα, θα εισαχθεί η περιγραφική βαθμολογία του μαθητή, όπως γίνεται στις μικρές τάξεις του δημοτικού. Πιλοτικά, σε έναν αριθμό σχολικών μονάδων, από το επόμενο σχολικό έτος 2016-17, η βαθμολογία των μαθητών θα συνοδεύεται και από περιγραφική αξιολόγηση. 

Ο υπουργός ανακοίνωσε τη μείωση κατά τρεις ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα σε κάθε τάξη (από 35 σε 32), ενώ η επιμήκυνση του διδακτικού έτους έως τις 31 Μαΐου θα γίνει λόγω του περιορισμού των εξετάσεων. 

Επίσης, ανακοινώθηκε διαχωρισμός του σχολικού έτους σε δύο τετράμηνα, αντί για τρία τρίμηνα, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διδακτικού χρόνου, καθώς και εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης 


Πέθανε ο Μοχάμεντ Άλι



Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους ο Μοχάμεντ Άλι η Κάσιους Μαρσέλους Κλέι που ήταν και το πραγματικό του όνομα . 

Επί 32 χρόνια ο Μοχάμεντ Άλι έδινε μάχη με την νόσο του Πάρκινσον και τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Φοίνιξ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1942 και ασχολήθηκε με την Πυγμαχία όπου και έφτασε συνολικά στις 56 νίκες, με μόλις πέντε ήττες και κατακτώντας τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960, αποσύρθηκε από την πυγμαχία το 1981.

Απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη για τις θέσεις του πάνω σε θρησκευτικά και πολιτικά ζητήματα, αποτελώντας σύμβολο διαμαρτυρίας σε θέματα της ελευθερίας των Αφροαμερικάνων. Στη δεκαετία του 1960 ασπάστηκε το Ισλάμ, προσχωρώντας στην οργάνωση των Μαύρων Μουσουλμάνων και μετονομάστηκε σε Μοχάμεντ Άλι, θεωρώντας πως μέχρι τότε κατείχε το όνομα ενός δούλου. 

Έχει λάβει το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας και το 2005 ιδρύθηκε προς τιμή του το Κέντρο Μοχάμεντ Άλι, αφιερωμένο στη ζωή του, στην αθλητική σταδιοδρομία του και στα ιδανικά που υπερασπίστηκε.