Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μειμαράκη για τον χαμό του Αγγέλου




Το μήνυμα του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη

  1. Αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του καλού μου φίλου κ μαχητή της ΝΔ Γιάννη Αγγέλου.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του


H Samsung ετοιμάζει έξυπνους φακούς επαφής με ενσωματωμένη κάμερα



Φακούς επαφής με ενσωματωμένη κάμερα, μικροσκοπική οθόνη και κεραία σκέφτεται να δημιουργήσει η Samsung.

Φακούς επαφής με ενσωματωμένη κάμερα, οι οποίοι θα μπορούν να προβάλουν εικόνες απ' ευθείας στο μάτι του χρήστη, σχεδιάζει να δημιουργήσει η Samsung και μάλιστα έχει ήδη καταθέσει την σχετική ευρεσιτεχνία.

Οπως αποκαλύπτει το ιστολόγιο της νοτιοκορεάτικης εταιρίας στον φακό επαφής θα είναι προσαρμοσμένα μια κάμερα, μια οθόνη και μια κεραία για σύνδεση με smartphone. Ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει τις λειτουργίες του φακού επαφής, μέσω της κίνηση του ματιού του.

Η αίτηση για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας αναφέρει ότι ο φακός επαφής θα μπορεί να προσφέρει πολύ καλύτερη εικόνα από τα έξυπνα γυαλιά και θα είναι πιο βολικός για τον χρήστη.



Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο αν η Samsung έχει αποφασίσει να δημιουργήσει αυτούς τους φακούς επαφής και να τους διαθέσει στο εμπόριο, ή απλά να κατοχυρώσει την ιδέα για μελλοντική χρήση.

Η εταιρία έχει κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «Gear Blink» στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα. Ενδεχομένως λοιπόν, τα στελέχη της να σκέφτονται σοβαρά να δημιουργήσουν το συγκεκριμένο εμπορικό προϊόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ανάλογες συσκευές πειραματίζεται και η Google. Αυτόν τον καιρό διεξάγει δοκιμές σε «έξυπνους φακούς» οι οποίοι μπορούν να βοηθούν τους ανθρώπους με διαβήτη να μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στα δάκρυά τους. 


Πηγή : thetoc.gr


Η λιτότητα ευνοεί νοσήματα όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης


Η κρίση, η λιτότητα και η φτώχεια επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες με τρόπο που ευνοείται η ανάπτυξη νοσημάτων όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, αναφέρει στο μήνυμά του το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Συγκεκριμένα το υπουργείο αναφέρει:

«Η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με στόχευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) βρίσκει πάνω από 400 εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο να ζουν πάσχοντες από τη νόσο. Κύριοι παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση του ΣΔ είναι η έλλειψη φυσικής άσκησης και η ανθυγιεινή διατροφή. Η κρίση, η λιτότητα και η φτώχεια επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες με τρόπο που ευνοείται η ανάπτυξη νοσημάτων όπως ο ΣΔ. 

Η αγωγή υγείας, η πρωτογενής και η δευτερογενής πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η ορθή θεραπευτική αγωγή μπορούν σήμερα να ελαφρύνουν το βάρος της ασθένειας και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων για το Σύστημα Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι ο ρυθμισμένος πάσχων μπορεί να μακροημερεύσει με μικρές, καθημερινές προσαρμογές στη διατροφή, την άσκηση και τη φαρμακευτική θεραπεία. 

Οι παρεμβάσεις Δημόσιας Υγείας οφείλουν να γίνονται με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση και εμπειρία, τα πλεονεκτήματα της Μεσογειακής Διατροφής, την ανάπτυξη της ΠΦΥ και της δυναμικότητας του Συστήματος Υγείας και την προαγωγή υγιεινών συνηθειών. 

Η διαχείριση της νόσου περιλαμβάνει παρεμβάσεις οι οποίες στοχεύουν στον τρόπο ζωής, εκπαίδευση του ασθενούς προς διευκόλυνση της ατομικής φροντίδας, προσυμπτωματικό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση των επιπλοκών της νόσου και παροχή φροντίδας υγείας μέσω φαρμακευτικής αγωγής. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι βασικό συστατικό των πολιτικών υγείας του Υπουργείου Υγείας.»



Πηγή : health.in.gr


Συνελήφθησαν μέλη του "Ρουβίκωνα" για την επίθεση στο Πρώτο Θέμα



Δύο μέλη του “Ρουβίκωνα” συνελήφθησαν μέσα στη νύχτα, ύστερα από έρευνες της κρατικής ασφάλειας, για την επίθεση στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.

Πρόκειται για δύο άνδρες 34 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Έχοντας το υλικό από τις εξωτερικές κάμερες, η κρατική ασφάλεια έκανε έρευνες και στην οδό Δεκελείας εντόπισε και ταυτοποίησε τους δύο άνδρες.

Υπενθυμίζουμε  ότι το πρωί της Παρασκευής, ομάδα περίπου 16 κουκουλοφόρων, πραγματοποίησαν επίθεση στα γραφεία του "Πρώτου Θέματος", σπάζοντας τζαμαρίες και προκαλώντας φθορές στο κτίριο.
Στο στόχαστρο των αγνώστων βρέθηκαν και τα αυτοκίνητα δύο εργαζόμενων της εφημερίδας. Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται επίθεση εναντίον της εφημερίδας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα Ρουβίκωνας με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου που αναφέρει: "Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο".


Πηγή : newsit.gr


Καμιά προστασία για την πρώτη κατοικία! Έγινε κατάσχεση πρώτης κατοικίας για ΕΝΦΙΑ


Την ώρα που η κυβέρνηση τσακώνεται για την λίστα Λαγκάρντ ο πολίτης υποφέρει από την καταστροφική πολιτική που τους έχει επιβάλει.

Η εφορία έστειλε ειδοποίηση σε ζευγάρι ηλικιωμένων συνταξιούχων

Ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, κατήγγειλε στην πρωινή εκπομπή στο Mega πως έλαβε κατασχετήριο της πρώτης τους κατοικίας γιατί αδυνατούσε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως δήλωσε το ζευγάρι σήμερα στην εκπομπή, το σπίτι στο οποίο διαμένει, κληρονομήθηκε από τους γονείς της συζύγου και ο φόρος για το 2015 έφτασε τις 30.000 ευρώ απο τις προσαυξήσεις και τους τοκογλυφικούς τόκους που επιβάλλει η εφορία, όταν το ετήσιο εισόδημά τους από τις συντάξεις δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Μάλιστα, κατάφερε να μπει στις 100 δόσεις, ώστε να τακτοποιήσει την οφειλή του, αλλά ακόμα κι έτσι, το ζευγάρι αδυνατούσε να πληρώνει δόση, ύψους 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος συνολικά είχε φτάσει στο ποσό των 198.000 ευρώ λόγω των τοκογλυφικών χρεών που επιβάλλει η εφορία και έτσι καθίστανται ανείσπρακτα η πλειοψηφία των οφειλών.

Όπως δήλωσε το ζευγάρι, προσπάθησε πολλές φορές να πουλήσει το σπίτι, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει αγοραστή και για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του άρχισε να πουλά κοσμήματα και έπιπλα.

Η αποχή των δικηγόρων έχει σώσει μέχρι στιγμής το ζευγάρι των ηλικιωμένων και όχι η ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ότι θα και θα και θα με αποτέλεσμα να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό για να τους ψηφίσει.




Η κυβέρνηση μιλά για συμφωνία! Δυστυχώς ετοιμαστείτε για άγριους φόρους



Το ΔΝΤ παραμένει ανυποχώρητο στις απαιτήσεις του, συμφωνία  για να κλείσει η αξιολόγηση στην Αθήνα δεν βρίσκεται και η κυβέρνηση μεταφέρει το «παζάρι» για τα μέτρα σε δέκα μέρες στην Ουάσιγκτον, όπου Τσακαλώτος, Λαγκάρντ, Σόιμπλε και Ντράγκι και τα επιτελεία τους θα βάλουν στο τραπέζι το αν θα βάλει χρήματα το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και αν θα ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας για «να βγαίνουν οι αριθμοί» στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ όμως επιμένει ότι ο «λογαριασμός» δεν κλείνει με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος οι Ευρωπαίοι δανειστές θα ετοιμάσουν ένα κείμενο χωρίς το ΔΝΤ και άλλο ένα μαζί με το ΔΝΤ, όπου θα καταγράφονται σε ποια νέα μέτρα συμφωνούν και πού διαφωνούν. Με τα δύο κείμενα στις βαλίτσες του, από τις 15 Απριλίου και μετά, ο κύριος Τσακαλώτος θα βάζει και θα βγάζει μέτρα, μιλώντας απευθείας με τους προϊσταμένους των ελεγκτών.

Πού θα γείρει η πλάστιγγα; Προς το παρόν, όσα μέτρα και αν προτείνει η κυβέρνση, τα κλιμάκια των ελεγκτών δεν ικανοποιούνται. Απαιτούν θυσίες σε όλα τα ανοικτά μέτωπα για νέους φόρους, συντάξεις και «κόκκινα δάνεια». Για αυτό η κυβέρνηση ελπίζει να βάλει φρένο, με την προσπάθεια να καταλήξει σε δύο ξεχωριστά κείμενα με Ευρωπαίους και ΔΝΤ.

Η λίστα των νέων μέτρων συνεχώς διευρύνεται και αυτό μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή, οπότε ο κύριος Τσακαλώτος ελπίζει, όπως λέει, να οριστικοποιηθούν τα κείμενα της συμφωνίας. Και μετά από αυτό όμως, μαζί με όποιες αλλαγές τυχόν γίνουν στην Ουάσιγκτον, τα μέτρα θα πρέπει να επικυρωθούν από το Eurogroup και τελικώς να πάρουν τη μορφή νόμων, για τους οποίους θα πρέπει και πάλι να δώσουν την έγκρισή τους οι δανειστές.

Αισίως πλέον ο αριθμός των νέων μέτρων λιτότητας υπολογίζεται σε πάνω από τριάντα, που κατανέμονται κυρίως σε αυξήσεις φόρων και εισφορών. «Ψίχουλα» αναμένονται μόνο από περικοπές δαπανών, ενώ άδηλο παραμένει αν θα διασωθούν τελικώς και πώς τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Το «πακέτο» των προτάσεων περιλαμβάνει ήδη μέτρα ύψους 1,8-2 δισ. ευρώ με μέτρα όπως:

–  αυξήσεις στους φόρους για τα ΙΧ, αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης, φόρο στα ΙΧ με ξένες πινακίδες κλπ.

–  αύξηση του ΕΦΚ στην βενζίνης κατά 5-10 λεπτά ανά λίτρο για έσοδα 100-200 εκατ. ευρώ

–  επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία 3 – 6 ευρώ για έσοδα 150 εκατ. ευρώ

–  αύξηση τελών στην κινητή τηλεφωνία από 12% σε 15% και έως και 20%

–  επιβολή τέλους και στην συνδρομητική τηλεόραση

–  αύξηση φόρου σε καπνό-ποτά  για έσοδα 150 εκατ. ευρώ

–  αύξηση  του φόρου στο φυσικό αέριο στη βιομηχανία (25 εκατ. ευρώ)

–  νέα φορολογική κλίμακα με μεγάλες επιβαρύνσεις στα εισοδήματα από 1.500 ευρώ το μήνα και άνω

–  επιβολή τέλους στις τραπεζικές επιταγές (αν και συναντά αντιστάσεις από την ΕΚΤ)

–  αντικατάσταση του ειδικού τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ με ισοδύναμα μέτρο που πιθανόν να αφορά το σύνολο της στοιχηματικής αγοράς για έσοδα έως 500 εκατ. ευρώ.​

Ετοιμάζουν «κουτσή» συμφωνία για το θεαθήναι

Μια «κουτσή» συμφωνία για τα μέτρα στα οποία ως τώρα έχουν υπάρξει σημάδια σύγκλισης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, αντί για ολοκληρωμένο πακέτο συμφωνίας που αναμενόταν καταρχήν ως το Φεβρουάριο ή έως το Πάσχα των Καθολικών αλλά συνεχώς αναβάλλεται, θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τις επόμενες μέρες -και πάντως πριν από την αναχώρηση των ελεγκτών στις 12 ή 13 Απριλίου – οι κύριοι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στις 6.40 στο Χίλτον και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ.

Όπως όλα δείχνουν όμως, μία πλήρης συμφωνία -πακέτο  είναι ακόμη πολύ μακριά. Γι’ αυτό, όπως παραδέχονταν πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση και οι δανειστές επιδιώκουν να καθησυχάσουν για τις ανησυχίες που προκαλεί η καθυστέρηση (καθώς πλέον και η Goldman Sachs ακόμα διαβλέπει τον κίνδυνο ενός Grexit μέσα στον Ιούλιο ) με μια δήλωση θετικής προόδου μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων και μία καταγραφή των μετώπων που μένουν ανοιχτά προς διαπραγμάτευση έως τις 22 Απριλίου.

Αρμόδια πηγή εξηγούσε πως θα πρόκειται για ένα «ντραφτ» που θα θυμίζει ανακοίνωση συμφωνίας, τουλάχιστον για όσα μέτρα έχουν κλειδώσει, αλλά από τις επόμενες μέρες και αυτό θα αλλάζει, θα σβήνεται και θα γράφεται αλλά και πάλι δεν θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη συμφωνία.

Ενδεικτικό της ανησυχίας και της πίεσης που κυριαρχεί στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, είναι ίσως ότι σήμερα ήταν μία από τις σπάνιες αν όχι η πρώτη φορά , που πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στο Χίλτον, προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των κυρίων Τσακαλώτου, Χουλιαράκη, Σταθάκη και όλων των άλλων επιτελών της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, αντί για το κλασικό καφεδάκι μίση ωρίτσα πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στο ξενοδοχείο.

Ενώ όμως η ελληνική διαγραμματική ομάδα τρέχει τώρα για μέτρα και για συμφωνία, ιδιαιτέρως χαλαροί εμφανίζονται αντιθέτως οι επικεφαλής των δανειστών. Είναι χαρατηριστικό ότι η λύση ώρα μόλις πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες το απόγευμα στην Αθήνα , επέστρεψε από τη βόλτα και τα ψώνια του στο ξενοδοχείο ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού  στήριξης Νικόλα Τζιαμαριόλι, ενώ λίγο νωρίτερα το μεσημέρι και ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν κύριος Ντέκλαν Κοστέλο είχε αφιερώσει το χρόνο του για να κάνει γυμναστική στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου όπου διαμένει και διεξάγονται οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Με τα δεδομένα αυτά πάντως, εξαιρετικά αμφίβολο θεωρείται και το εάν θα υπάρξει σήμερα ή αύριο τελική συμφωνία μεταξύ Δ.Ν.Τ., Ευρωπαίων δανειστών και κυβέρνησης για τα φορολογικά μέτρα , καθώς πλέον δείχνουν ότι προετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων μετά τις συναντήσεις την Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Δ.Ν.Τ. και της παγκόσμιας τράπεζας.

«Ξαφνική» αισιοδοξία για συμφωνία

Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για ένα πρώτο «ντραφτ» είτε για μία πιο οριστική και συνολική συμφωνία, οι δύο πλευρές εμφανίζονται από κυβερνητικές πλευρές να συγκλίνουν διαρκώς όλο και περισσότερο -και μάλλον απρόσμενα γρήγορα.

Όπως λένε, στο ασφαλιστικό κυβέρνηση και δανειστές είναι πολύ κοντά (ιδίως μετά την αποδοχή εκ μέρους των Θεσμών της ελληνικής πρότασης για εθνική σύνταξη 384 ευρώ με 20 έτη ασφάλισης), στο φορολογικό υπάρχει σημαντική πρόοδος, με λίγα πράγματα να απομένουν, ενώ ακόμα και στο θέμα των «κόκκινων δανείων» λέγεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προωθεί μία φόρμουλα που και αποδεκτή μπορεί να γίνει από την Τρόικα και διαχειρίσιμη να είναι πολιτικά και κοινωνικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν, είναι πιθανόν η πρόοδος αυτή να είναι αποτέλεσμα της αγωνίας και της ανησυχίας που υπάρχουν στην Αθήνα για τις αντιδράσεις διεθνώς και τις επιπτώσεις που θα προκληθούν στην οικονομία, από μία αίσθηση νέας μεγάλης παράτασης στο μέτωπο της αξιολόγησης.

Η διατήρηση της εκκρεμότητας και της αβεβαιότητας επαναφέρει ήδη σενάρια περί Grexit, τα οποία, εάν πυκνώνουν στην πορεία, θα έχουν επιβαρύνει το οικονομικό κλίμα και γι’ αυτό τουλάχιστον η κυβέρνηση, αλλά πιθανόν και η ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών, να θέλουν γρήγορο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ σε ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα για την επόμενη τριετία και ότι οι Ευρωπαίοι είναι κατ’ αρχήν ευχαριστημένοι από το ύψος αυτού του πακέτου, φαίνεται ότι η τελική συμφωνία είναι μάλλον θέμα χρόνου, κάτι που σημαίνει πως στη λογική πολλών είναι πλέον επιλογή «ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει σύντομα».


Πηγή : greekmoney.gr


Προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ Γεροβασίλη να αποπροσανατολίσουν από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα



Κώστας Βουκελάτος

Βρήκε θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και είπε να προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα από την αποδεδειγμένη ανικανότητα να κυβερνήσει σοβαρά αυτή η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο Γιάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά. 

Η έγκυρη εφημερίδα αναφέρει ότι , ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS. Η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο δεν δημιουργούσε υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σοβαρές οι ευθύνες του περιβάλλοντος Σαμαρά και μόνο του περιβάλλοντος Σαμαρά το ότι έχουν ευθύνες θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουν στην δικαιοσύνη κάτι που ο ελληνικός λαός στην κατάσταση που βρίσκεται δεν τον ενδιαφέρει αλλά θα πρέπει να ενδιαφέρει την δικαιοσύνη και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν οφείλει να απαντήσει πουθενά.

Αυτό το πήρε η κυβέρνηση πάνω στον πανικό της για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην χώρα και για τα οποία φέρει αποκλειστική ευθύνη και τα βγήκε με ανακοινώσεις τύπου : «Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα.

Όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη.

Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση.», αναφέρει η κυρία Γεροβασίλη

Ερώτηση; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία τι σχέση έχει με την οικογένεια Σαμαρά; Ρωτήστε απευθείας το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού!!

Πιάνονται από παντού νομίζοντας ότι θα αποπροσανατολίσουν τον άμοιρο πολίτη που ταλαιπωρείται και ξεφτιλίζεται διεθνώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Διαβήτης: Τα ελληνικά βότανα που τον καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά



Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, απόρροια της κακής διατροφής από το “γρήγορο φαγητό” και της ελλιπούς σωματικής άσκησης από την καθιστική εργασία και τις πολλές ώρες μπροστά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο διαβήτης έχει χαρακτηριστεί ως η επόμενη μεγάλη μάστιγα μετά τον καρκίνο. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι εκείνες οι τροφές που περιορίζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη, ή τον καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά.

Η “απάντηση” κρύβεται στα βότανα που παρέχει η Φύση. Δείτε ποια είναι αυτά που καταπολεμούν τον διαβήτη πιο αποτελεσματικά:

Βασιλικός: Σε μια μικρή επιστημονική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 40 άτομα με διαβήτη τύπου-2, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που καταναλώνουν βασιλικό ήταν σε θέση να μειώσουν επίπεδα της γλυκόζης νηστείας στο αίμα τους κατά περίπου 17,6%. Επιπλέον, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους μετά την κατανάλωση ενός γεύματος μειώθηκαν κατά 7,3%.

Κανέλα: Το αρωματικό αυτό φυτό δεν ανεβάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αλλά το αντίθετο. Σε έρευνα του 2003 διαπιστώθηκε ότι μετά από μόλις 40 ημέρες, ένας τύπος κανέλας που ονομάζεται Cinnamomum aromaticum ή cassia βρέθηκε ότι μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα κατά σχεδόν 30%.

Χαμομήλι: Το χαμομήλι έχει την ικανότητα να βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, να αφαιρεί από αυτό τη ζάχαρη και να την αποθηκεύσει στο ήπαρ. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή ανάμεσα σε άλλα βότανα και μπαχαρικά που μπορείτε να προμηθευτείτε για να κάνετε κάποιο ρόφημα, όπως τσάι.

Κύμινο: Η πικάντικη, καπνιστή γεύση του κύμινου είναι ακόμα μια γεύση που μπορούν να απολαύσουν οι διαβητικοί ή όσοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη. Όχι μόνο μειώνει τη χοληστερόλη και το σάκχαρο στο αίμα, αλλά ρυθμίζει τα υποπροϊόντα της γλυκοζυλίωσης (AGEs), τα οποία είναι επιβλαβή ανησυχητικό για εκείνους που έχουν την ασθένεια.




Πηγές : naturalnews.com, iatropedia.gr


Χυμοί: Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι για την υγεία σας – Προσοχή στις παγίδες!





Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταθερά, οι δροσεροί χυμοί γίνονται και πάλι πολύ ελκυστικοί.

Δεν είναι, όμως, όλοι οι χυμοί το ίδιο ευεργετικοί για την υγεία σας. Δείτε παρακάτω ποιους χυμούς είναι καλύτερο να προτιμάτε:

Κορυφαία επιλογή: Χυμός από λαχανικά


Το λυκοπένιο στον χυμό τομάτας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη. Ο χυμός τεύτλων μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την πίεση του αίματος. Ο χυμό λαχανικών που είναι παχύρρευστος έχει κάποια ποσότητα ινών (αλλά όχι τόση όση τα ωμά λαχανικά) και, ως γνωστόν, οι φυτικές ίνες μειώνουν την πείνα. Με τον χυμό λαχανικών θα πάρετε πολύ λιγότερη ζάχαρη και λιγότερες θερμίδες από ό,τι με τον τυπικό χυμό φρούτων. Δώστε προσοχή στο νάτριο, όμως, ή επιλέξετε έναν χυμό με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Η χειρότερη επιλογή: Έτοιμοι χυμοί τύπου “κοκτέιλ”


Αν βλέπετε στην ετικέτα τις εκφράσεις “juice cocktail”, ή “juice-flavored beverage”, ή “juice drink”, τότε είναι καλό να αποφύγετε τον εν λόγω “χυμό”. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα αυτά έχουν μόνο μικρές ποσότητες πραγματικού χυμού. Τα κύρια συστατικά τους είναι συνήθως νερό, μικρές ποσότητες του χυμού και κάποιο είδος γλυκαντικού, όπως το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη. Από διατροφικής άποψης, αυτά τα ποτά είναι παρόμοια με τα περισσότερα αναψυκτικά: πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες, αλλά φτωχά σε θρεπτικά συστατικά. Το απλό νερό είναι πολύ καλύτερη επιλογή.

Το δίλημμα των 100% φρέσκων χυμών φρούτων


Τι γίνεται με τον καθαρό χυμό φρούτων χωρίς προσθήκη γλυκαντικών ουσιών; Είναι αλήθεια ότι οι 100% χυμοί φρούτων είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη C και το κάλιο. Το πρόβλημα είναι ότι αν πίνετε μεγάλες ποσότητες, αυτοί οι χυμοί μπορεί να γίνουν μία επιπλέον πηγή ζάχαρης και θερμίδων. Ναι, καλά ακούσατε! Τα σάκχαρα στα φρούτα είναι σε μεγάλη συγκέντρωση στους χυμούς τους. Ο χυμός, επίσης, δεν περιέχει την ίδια ποσότητα ινών και φυτοθρεπτικών συστατικών που έχουν τα φρέσκα φρούτα. Γι' αυτό πολλοί ειδικοί συνιστούν να μην πίνετε πάνω από μία μερίδα φρεσκοστιμμένου 100% φυσικού χυμού την ημέρα.

Καλή επιλογή: Χυμός από ρόδι


Αν “πρέπει” να πίνετε ένα ποτήρι χυμό κάθε μέρα, τότε πρέπει να επιλέγετε να έναν πολύ καλό χυμό. Ο χυμός από ρόδι βρίσκεται στις κορυφαίες επιλογές. Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και θερμίδες, αλλά προσφέρει πολύ καλά για την υγεία σας θρεπτικά συστατικά, κυρίως αντιοξειδωτικά. Μάλιστα, ο χυμός ροδιού έχει μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δύναμη από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι!

Τι ισχύει με τον πιο διαδεδομένο χυμό, εκείνον από πορτοκάλι;


Τα καλά νέα είναι πως ο χυμός πορτοκαλιού είναι γεμάτος με βιταμίνη C. Μερικοί χυμοί πορτοκαλιού μάλιστα στο εμπόριο είναι και εμπλουτισμένοι με ασβέστιο και βιταμίνη D, που είναι καλά για τα οστά σας. Ο χυμός πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη έχει λιγότερες θερμίδες από κάποιο χυμό μούρων, ή σταφυλιού. Το αρνητικό είναι είναι ότι έχει επίσης λιγότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από ό,τι οι πιο σκουρόχρωμοι χυμοί, όπως εκείνοι από σταφύλι, βατόμουρο και ρόδι.


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγές : webmd.com, iatropedia.gr


Tέλη κυκλοφορίας με το μήνα




Τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, καταβάλλοντας μέρος των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, θα έχουν σύντομα δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι έθεσαν μαζικά και στα τέλη του περασμένου έτους τα αυτοκίνητά τους σε ακινησία, για να γλιτώσουν από τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης. 

 Η τροπολογία θα προβλέπει ανάκτηση πινακίδων: 

Για ένα μήνα, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. 

Παράδειγμα για Ι.Χ. 2000 κυβικών στο οποίο αντιστοιχούν ετήσια τέλη 640 ευρώ, θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του να ανακτήσει τις πινακίδες του για έναν μήνα καταβάλλοντας 107 ευρώ. 

Για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. 

Για 5 μήνες θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη για τους 5 μήνες συν δύο ακόμη. 

Εάν ισχύσει η διάταξη τον Μάιο και θελήσει κάποιος να κινήσει το όχημά του από τον Ιούνιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, δηλαδή 7 μήνες, τότε θα πρέπει να πληρώσει τέλη εννέα μηνών για να ανακτήσει τις πινακίδες, υπάρχει προσαύξηση δηλαδή δύο μηνών και θα πρέπει να καταβάλει 6 συν 2 ή 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας σύνολο 427 ευρώ με παράδειγμα ετήσια τέλη 640€.





Alpha Bank: Μη αναστρέψιμη η αρνητική επίδραση των φόρων, συρρίκνωση έχουν υποστεί οι επενδύσεις



Για την συρρίκνωση που έχουν υποστεί οι επενδύσεις κατά την διάρκεια της εξαετούς ύφεσης της οικονομίας αναφέρει το το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της Alpha Bank.

Στην βιομηχανία η παραγωγή κεφαλαιακών αγαθών υπέστη καθίζηση κατά 64,4% την περίοδο 2007-2015. Ειδικά το 2015, η μείωση της παραγωγής επενδυτικών αγαθών έφθασε το 6,5%, ως αποτέλεσμα της επανεμφανίσεως έντονης αβεβαιότητας και καταρρεύσεως του επενδυτικού κλίματος.

Ο επιχειρηματικός κόσμος όπως αναφέρεται στην έκθεση μετέθεσε τις επενδυτικές αποφάσεις και αντιμετώπισε τις μεταβολές της ζητήσεως διά της μεταβολής του βαθμού χρησιμοποιήσεως του εργοστασιακού δυναμικού στη βιομηχανία. Είναι ενδεικτικό ότι ο βαθμός χρησιμοποιήσεως του εργοστασιακού δυναμικού μειώθηκε κατά 22,8% σωρευτικά την περίοδο 2007-2015.

Επιβραδύνθηκε σημαντικά και η ροή εκταμιεύσεως του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καθυστερήσεις σε δημόσια έργα υποδομής και εν γένει να αποδυναμωθεί η επενδυτική προσπάθεια.

Η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων  στο τρίτο τρίμηνο του 2015 και συνεπαγόμενα η επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας στην οικονομία, επέφερε την μεγάλη υποχώρηση των δεικτών επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία, στις Κατασκευές και στις Υπηρεσίες.


Πρόωρες εκλογές, προβλέπει η Bank Of America



Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες βλέπει η Bank Of America ως πιθανότερη επίπτωση για την Ελλάδα αν υπάρξει ναυάγιο στη διαδικασία της αξιολόγησης ή καταψήφισης των μέτρων. 

Στη ανάλυση της η Bank Of America καταγράφει δυο αρνητικά σενάρια για την αξιολόγηση, η οποία ωστόσο εκτιμά πως ακόμη και αν όλα πάνε στραβά δεν αναμένεται να επανέλθουν οι κίνδυνοι του περασμένου καλοκαιριού περί Grexit, αλλά η πιο πιθανή επίπτωση είναι οι πρόωρες εκλογές.


Όπως αναφέρει η Bank of America, ως βασικό της σενάριο είναι το θετικό. Αυτό σημαίνει ότι εάν η Ελλάδα αποδεχτεί επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα της τάξεως του 2,5% του ΑΕΠ μέχρι το καλοκαίρι, εκτιμάται ότι η ανάκαμψη θα επιβεβαιωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Άλλωστε η Ελλάδα θα έχει ένα «καθαρό» δημοσιονομικό πλάνο διετίας, μειώνοντας τον πολιτικό κίνδυνο, ενώ η ΕΚΤ θα επαναφέρει το waver για τις ελληνικές τράπεζες και θα ξεκινήσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης πριν το τέλος του έτους.

Επίσης, σε αυτό το σενάριο η Ελλάδα θα έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο διαχείρισης του μεγάλου όγκου των προβληματικών δανείων (NPLs), το οποίο θα επιτρέψει στους ιθύνοντες τη σταδιακή άρση των capital controls μέχρι το προσεχές φθινόπωρο.

Παράλληλα, η βιωσιμότητα του μακροπρόθεσμου χρέους θα βελτιωθεί σημαντικά, ενώ οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να συζητήσουν ρεαλιστικά τα μέτρα που θα λάβουν για την διευθέτηση του χρέους, στη βάση πάντα τις προόδου εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Σε αυτό το σενάριο η οικονομία τελικά θα αρχίσει να ανακάμπτει, αναφέρει χαρακτηριστικά η Bank of America.

Τα μέρη του παζλ είναι όλα προς το θετικό σενάριο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξουν κάποιες εμπλοκές. Άλλωστε, η αξιολόγηση θα έπρεπε να κλείσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά οι συζητήσεις ακόμη συνεχίζονται.

Από που μπορεί να υπάρξουν εμπλοκές; Ένας κίνδυνος είναι να μην εγκριθεί από την ελληνική Βουλή το πακέτο των μέτρων που ενδεχομένως να συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.
Αλλος κίνδυνος είναι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να μην καταφέρουν να συμφωνήσουν πάνω στο μοντέλο που απαιτείται για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Όμως, σύμφωνα με την Bank of America, όλες αυτές οι παράμετροι μπορούν να αποδυναμωθούν, καθώς υπάρχουν ισχυρά κίνητρα να αποφευχθεί μία ακόμη ελληνική κρίση, την ώρα που η Ευρώπη έχει μπροστά της ένα δύσκολο βρετανικό δημοψήφισμα και μια προσφυγική κρίση που είναι ακόμη μακρυά από τη λύση της.

Δύο σενάρια
Εάν όμως σκεφτεί κανείς τι θα μπορούσε πραγματικά να πάει στραβά, τότε δύο είναι αυτά τα σενάρια που πιθανόν να συνέβαιναν:

Σενάριο 1: Να υπάρξει συμφωνία αλλά η ελληνική Βουλή να μην εγκρίνει το πακέτο των μέτρων. Σε μια τέτοια περίπτωση θα προκηρύσσονταν πρόωρες εκλογές και μια νέα κυβέρνηση πιθανόν να ολοκλήρωνε την αξιολόγηση.

Σενάριο 2: Να καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις τόσο ώστε η Ελλάδα να κινδύνευε να μην έχει να καλύψει τις πληρωμές ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ τον Ιούλιο. Σε μια τέτοια περίπτωση πιθανόν κάποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάμβανε πρωτοβουλία στήριξης της κυβέρνησης προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία, ή να άλλαζε ο κυβερνητικός συνασπισμός, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν τις νέες εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση όμως, επισημαίνει η Bank of America, δεν αναμένεται να επανέλθουν οι κίνδυνοι που είδαμε το περασμένο καλοκαίρι (πχ Grexit), καθώς ακόμη και σε αυτά τα δύο αρνητικά σενάρια η πιο πιθανή επίπτωση θα ήταν οι πρόωρες εκλογές.

Η Bank of America κλείνει την ανάλυσή της με μια παράξενη προτροπή προς όλες τις πλευρές, να μην αφήσουν τα πράγματα να πάρουν άσχημη τροπή. Πιθανή αποτυχία συμφωνίας δεν θα οδηγούσε σε Grexit και ίσως να προκαλούσε αναστάτωση βραχυπρόθεσμα.

Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα πάντα τηρούσε τις δεσμεύσεις της και ολοκλήρωνε τις αξιολογήσεις, παρά τις μακρές καθυστερήσεις. Μάλιστα, τώρα γνωρίζει ότι μια αξιολόγηση θα της έφερνε πολλά «δώρα»…



Πηγή : zougla.gr


Συμπλοκές για τους μετανάστες στον Πειραιά



Μικροσυμπλοκές μεταξύ ομάδας ατόμων που συμμετείχαν χθες το απόγευμα στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο του Πειραιά και μελών της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιούσαν επίσης συγκέντρωση, σημειώθηκαν κοντά στο Δημοτικό Θέατρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων αντιλήφθηκε έναν χρυσαυγίτη και του επιτέθηκε φραστικά και τότε εκείνος κάλεσε ομοϊδεάτες του. Επικράτησε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ δεν έλειψαν οι μάχες σώμα με σώμα. Η επέμβαση της αστυνομίας με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ήταν άμεση, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή προσαγωγές. Η Χρυσή Αυγή, νωρίτερα, με επιθετική ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «σχέδια ισλαμοποίησης της Ελλάδος» και ότι «οι καμπάνες στην πόλη μας δεν ηχούν πλέον για να μην ενοχλούνται οι ισλαμιστές». Από την πλευρά της, η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ζητούσε να φύγουν «οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τον Πειραιά και τις γειτονιές του Παύλου Φύσσα», να μείνουν μακριά από «πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους στο λιμάνι του Πειραιά».

«Κλούβες» της αστυνομίας παρέμεναν στην περιοχή μέχρι αργά χθες το βράδυ, ενώ ανάλογα μέτρα είχαν ληφθεί και έξω από το λιμάνι του Πειραιά στον ηλεκτρικό σταθμό.

Στο μεταξύ, νέα επιχείρηση των λιμενικών αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες να αποχωρήσουν. Για πρώτη φορά εκφράστηκε από επίσημα χείλη η πρόθεση της κυβέρνησης να εκκενωθεί ο Πειραιάς. «Είναι υποχρεωτικό να φύγετε από το λιμάνι. Είναι απαίτηση της κυβέρνησης» ήταν η ακριβής δήλωση του λιμενάρχη χθες το μεσημέρι. Απευθυνόμενος με το μεγάφωνο στο συγκεντρωμένο πλήθος της Πύλης Ε2, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το λιμάνι δεν είναι hotspot, είναι προσωρινός χώρος διαμονής, πρέπει να πάτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, οι Σύροι στην Ημαθία και οι Αφγανοί στη Μαλακάσα. Περιμένουμε να μαζέψετε τις σκηνές σας». Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε νωρίτερα και στην Πύλη Ε1 στην οποία ζουν 2.500 άτομα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες απάντησαν με φωνές και συνθήματα «Ανοίξτε τα σύνορα», «Ελευθερία-Αλληλεγγύη», «Δεν αντέχουμε άλλο», ενώ ορισμένοι προχώρησαν και σε καθιστική διαμαρτυρία, αποδοκιμάζοντας τους άντρες του λιμενικού που συνόδευαν τον λιμενάρχη.

Το βράδυ της Πέμπτης την ώρα του συσσιτίου κυκλοφόρησε στους πρόσφυγες ένα φυλλάδιο δύο όψεων γραμμένο στα αραβικά και τα φαρσί, που έλεγε: «Μην μπαίνετε στα πούλμαν, παραμείνετε στον Πειραιά οι αγώνες μας θα συνεχιστούν μέχρι τέλους» και το υπέγραφαν οι «Ενωμένοι Πρόσφυγες».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμενικό, την Πέμπτη μόνο ένα πούλμαν με 46 ανθρώπους έφυγε από το λιμάνι για κέντρο φιλοξενίας στην Ημαθία, ενώ την Παρασκευή ο αριθμός αυξήθηκε ελάχιστα, αφού μέχρι το απόγευμα είχαν αναχωρήσει σχεδόν 100 άτομα. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από τους άνδρες του λιμενικού, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στον Πειραιά είναι 4.660, εκ των οποίων 2.180 βρίσκονται στην Πύλη Ε1, 1.000 στην Πέτρινη Αποθήκη και 1.485 στην Πύλη Ε2.


Έντυπη Καθημερινή