Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Χειμωνάς για τη διορισμένη αδελφή του Καρανίκα: Από τα πλέον χυδαία και ανήθικα συριζοτρόλ!



Στην είδηση ότι και η αδερφή του Νίκου Καρανίκα έχει διοριστεί σε κρατική θέση, και συγκεκριμένα στον ΟΛΘ, το διαδίκτυο ξεκίνησε να θυμάται ποια είναι η Ξανθούλα Καρανίκα.

Την αρχή έκανε ο συγγραφέας και υπεύθυνος Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χειμωνάς. «Η αδερφή του Καρανίκα δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Το όνομα Ξανθούλα Καρανίκα είναι γνωστό σε όλους εμάς τους "γερμανοτσολιάδες" των σόσιαλ μίντια. Από τα πλέον χυδαία και ανήθικα συριζοτρόλ, πρωτοστάτησε στις περισσότερες ιντερνετικές επιθέσεις και στοχοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι έμμισθες ορδές της Κουμουνδούρου τα τελευταία έξι χρόνια. Μιλάμε για το άτομο που εμμέσως δικαιολόγησε την εν ψυχρώ δολοφονία από τρομοκράτες του 50χρονου ταξιτζή στην Πάρο ενώ πρόσφατα ταύτισε τον αδερφό της με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Μαθαίνω πως η Ξανθούλα διορίστηκε και αυτή στο Δημόσιο. Όχι άδικα. Τόσα χρόνια τη μάτωνε τη φανέλα», έγραψε ο Θανάσης Χειμωνάς στο Facebook.


Η ανάρτηση της Ξανθούλας Καρανίκα

Αν και στο Facebook πλέον δεν υπάρχει κάποιο προφίλ με το όνομα της Ξανθούλας Καρανίκα μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει ότι όντως είχε κάνει κάποιο σχόλιο στο facebook στο οποίο εξέφραζε την άποψή της για την δολοφονία του 50χρονου ταξιτζή Δημήτρη Μίχα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τρομοκρατών στην Νάουσα της Πάρου τον Αύγουστο του 2012. Στο σχόλιο έγραφε τα παρακάτω:


Υπενθυμίζουμε ότι, αργότερα, για τη δολοφονία του 50χρονου ταξιτζή καταδικάστηκε ο Τάσος Θεοφίλου, που φέρεται να συμμετείχε στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Βουλευτής για μία ημέρα

Η Ξανθούλα Καρανίκα εξελέγη βουλευτής Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές του 2012. Διετέλεσε όμως βουλευτής μόνο για μία ημέρα



Πηγή:  iefimerida.gr 


ΚΕΠΚΑ: ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ




Έρευνα τιμών για το σαρακοστιανό τραπέζι διενέργησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.    

Το ΚΕΠΚΑ ενημερώνει τους καταναλωτές για τη σημαντική διακύμανση των τιμών των τροφίμων, που κοσμούν το σαρακοστιανό τραπέζι. Φυσικά, είναι γνωστό ότι η υψηλότερη τιμή δε σημαίνει, απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα.


Συγκεκριμένα το ΚΕΠΚΑ στην ανακοίνωση του αναφέρει αναφέρει:

Οι καταναλωτές πρέπει:
1. Να ερευνούμε, πριν αγοράσουμε.
2. Να αποφεύγουμε τους πλανόδιους πωλητές, για αγορές προϊόντων.
3. Να αποφεύγουμε τις υπερβολές στις ποσότητες, που αγοράζουμε.
4. Να χρησιμοποιούμε τις γνώσεις, τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά μας και να επιλέγουμε κατάστημα της εμπιστοσύνης μας, για να πετύχουμε την «ελάχιστη» προστασία της υγείας μας και της τσέπης μας.
5. Να καταγγέλλουμε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., όποιο πρόβλημα διαπιστώνουμε, για να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας.

Δεν αγοράζουμε προϊόντα που αυξήθηκαν οι τιμές τους εν μέσω κρίσης.

Γι’ αυτό το ΚΕ.Π.ΚΑ. δημοσιεύει και τις περσινές τιμές.




Νομίζατε ότι είναι μόνο ο Σουλτάνος; Η σύζυγος του Ταγίπ Ερντογάν νοσταλγός των χαρεμιών




Τι άλλο θα ακούσουμε από το καθεστώς του Σουλτάνου Ερντογάν

H σύζυγος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, δήλωσε την Τετάρτη ότι το οθωμανικό χαρέμι συνιστούσε «ένα σχολείο για να προετοιμαστούν οι γυναίκες για τη ζωή».

«Το χαρέμι ήταν ένα σχολείο για τα μέλη της οθωμανικής δυναστείας και ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα για την προετοιμασία των γυναικών στην ζωή» δήλωσε η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας κατά τη διάρκεια δημόσιας τοποθέτησης στην Αγκυρα η οποία μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Οπως και ο σύζυγός της, η Εμινέ Ερντογάν είναι πιστή μουσουλμάνα και δεν κρύβει τον θαυμασμό της για την ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η θέση που διατύπωσε για τα χαρέμια πυροδότησε επικριτικά σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Την εποχή του Μουράτ Γ΄(σουλτάνος του 16ου αιώνα) τα μοναδικά αντικείμενα που δεν εισέρχονταν στο χαρέμι ήταν τα βιβλία» επισήμανε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η Εζλέμ Κουρουμλάρ, μια πανεπιστημιακός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ





Όπως η Τουρκία έτσι και τα Σκόπια εκμεταλεύονται την ανικανότητα Τσίπρα για να πετύχουν στόχους όπως η ένταξη των δεύτερων στο ΝΑΤΟ




Έχουν βρει και τα κάνουν, κερδίζοντας από την ανικανότητα, την ανεπάρκεια και την μη σοβαρότητα αυτής της τραγικής κυβέρνησης που δεν λέει να φύγει μήπως και βρει τον δρόμο της η χώρα.

Όταν κραύγαζε η Χριστοδουλοπούλου ανοίξαμε και σας περιμένουμε ελεύθερα και χωρίς κανένα έλεγχο δεν καταλάβαινε την σοβαρότητα των λόγων της και τα απακόλουθα της εγκληματικής της συμπεριφοράς για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτά τα λάθη εκμεταλλεύονται Τουρκία και Σκόπια για να κερδίσουν οφέλη εκβιάζοντας την Ευρώπη και αφήνοντας την Ελλάδα να υποφέρει στα χέρια ανίκανων.

Διαβάζουμε στο news247.gr


Τα Σκόπια ελπίζουν ότι η μεταναστευτική κρίση θα τα φέρει πιο κοντά στο ΝΑΤΟ. Τι δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας

Η ΠΓΔΜ ελπίζει πως το γεγονός ότι σταμάτησε τους μετανάστες στα σύνορά της με την Ελλάδα, ενέργεια που ουσιαστικά έκλεισε την οδό των Βαλκανίων προς τη βόρεια Ευρώπη, θα τη βοηθήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ζόραν Γιόλεφσκι.

Απαντώντας στην ερώτηση αν η στάση της ΠΓΔΜ στην κρίση θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Γιόλεφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΠΓΔΜ «θα πάρει τη θέση της στο τραπέζι του ΝΑΤΟ». «Δείξαμε ότι είμαστε ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σλοβενία πως η περιοχή των Βαλκανίων θα είναι πιο σταθερή όταν περισσότερες χώρες της περιοχής ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία. Το Μαυροβούνιο προσκλήθηκε τον Δεκέμβριο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η Βοσνία φιλοδοξεί επίσης να γίνει μέλος της Ατλαντικής συμμαχίας.

"Μια πρόσκληση για το Μαυροβούνιο είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός", τόνισε ενώ εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι μια πρόσκληση για την ΠΓΔΜ "θα είναι επίσης σημαντική, όπως και η ενεργοποίηση της διαδικασίας (ένταξης στο ΝΑΤΟ) για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Αυτό θα βοηθήσει τη σταθερότητα και την ευημερία της νοτιοανατολικής Ευρώπης".

Ο Γιόλεφσκι πρόσθεσε πως τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα δεν είναι εντελώς κλειστά για τους μετανάστες, αν και το Ρόιτερς επισημαίνει πως περίπου 14.000 με 15.000 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα καθώς η ΠΓΔΜ επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στη ροή των μεταναστών.

Ο Γιόλεφσκι δήλωσε πως η χώρα του συντονίζει τις ενέργειές της με τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία και την Αυστρία.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει να εμποδίζει, με τη βοήθεια του στρατού, τους παράτυπους μετανάστες να διασχίζουν τα σύνορά της και κάλεσε την ΕΕ, άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία να βρουν μια κοινή λύση για τη σύγκρουση στη Συρία.


Έφοδος της Δίωξης Ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - 11 συλλήψεις



Στη σύλληψη έντεκα μελών κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και της Ο.Π.Κ.Ε., στο πλαίσιο επιχείρησης που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα σε χώρους του ΑΠΘ.   

Πρόκειται για δέκα αλλοδαπούς άντρες κι έναν ημεδαπό, ηλικίας από 20 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και 29χρονος υπήκοος Αλβανίας ως ηγετικό στέλεχος, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης, της παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων, της Απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών και της Αντίστασης. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, με τα μέλη της να λειτουργούν με συγκεκριμένη δομή και συνολικό σχεδιασμό, ενώ ενεργούσαν με πυραμιδικό σύστημα «διοίκησης», στην κορυφή του οποίου βρισκόταν το 29χρονο ηγετικό στέλεχος, που συντόνιζε και κατηύθυνε τις κινήσεις των υπολοίπων μελών. Επιπρόσθετα, τέσσερα από τα μέλη λειτουργούσαν ως προμηθευτές, πέντε ως τσιλιαδόροι, ενώ 27χρονος αλλοδαπός είχε αναλάβει το ρόλο του «ταμία» με τη συγκέντρωση και φύλαξη χρηματικών ποσών – εσόδων της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος. Υπογραμμίζεται ότι, ο 29χρονος προαναφερόμενος άντρας, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική επιχείρηση, προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης και επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, επιτάχυνε κινούμενος επιθετικά προς το μέρος των αστυνομικών.   

Κατασχέθηκαν συνολικά 13 δέματα που περιείχαν ποσότητες κάνναβης, έτοιμα να διοχετευτούν σε υποψήφιους αγοραστές και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.   Επιπλέον, συνελήφθησαν έξι ακόμη άτομα, έπειτα από συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών με μέλη της οργάνωσης. Σημειώνεται τέλος ότι, τρείς εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, ενώ σε βάρος 32χρονου μέλους της οργάνωσης, που είχε το ρόλο του προμηθευτή, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 



Πηγή : policenet.gr


Στη δημοσιότητα 22.000 ονόματα και διευθύνσεις τζιχαντιστών



Ενα USB με τα ονόματα 22.000 μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι έχει στην κατοχή του το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News

Τα στοιχεία παραδόθηκαν στο δίκτυο από πρώην μέλος της οργάνωσης, το οποίο τα έκλεψε από τον επικεφαλής της εσωτερικής αστυνομίας του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ηλεκτρονικές καταγραφές περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις ή και αριθμούς τηλεφώνων των μελών που προέρχονται από τις αιτήσεις ένταξης ανθρώπων από 55 χώρες που έχουν καταταγεί στις τάξεις της οργάνωσης.

Ορισμένα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες για τζιχαντιστές που μέχρι στιγμής δεν είχαν εντοπισθεί στη Δυτική Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τις χώρες του Μάγρεμπ και τη Μέση Ανατολή.

Το Sky News έχει ενημερώσει τις αρχές για τα ντοκουμέντα που περιείλθαν στην κατοχή του, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Βρετανίας δεν ήταν διαθέσιμα για να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Το έγγραφο που δίνεται στα υποψήφια μέλη περιλάμβάνει 23 ερωτήσεις: ομάδα αίματος, γένος, επίπεδο κατανόησης της σαρία κλπ.

Ο Ρίτσαρντ Μπάρετ, πρώην επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Βρετανίας δήλωσε μέσω του Twitter ότι τα στοιχεία «αποτελούν ανεκτίμητης αξίας πηγή πληροφοριών για τους αναλυτές».

Τα στοιχεία δόθηκαν στο Sky News από έναν πρώην μαχητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος με το όνομα Αμπού Χάμεντ.

Αφού έκλεψε τα στοιχεία, τα μεταβίβασε σε δημοσιογράφο στην Τουρκία εξηγώντας ότι εγκατέλειψε τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από «την κατάρρευση των ισλαμικών αξιών στις οποίες πιστεύει στους κόλπους της οργάνωσης». Σύμφωνα με τον ίδιο, η τζιχαντισιτκή οργάνωση έχει εγκαταλείψει το στρατηγείο της στη Ράκα και το έχει μεταφέρει στην έρημο.



Πηγή : ethnos.gr


Ιερόδουλη αποκαλύπτει στο BBC ότι στην Τουρκία πολλοί νομίζουν πως το σεξ γίνεται από τον αφαλό


Η συγκλονιστική αποκάλυψη Τουρκάλας ιερόδουλης σε δημοσιογράφο του BBC - Πώς οι εργαζόμενες στους οίκους ανοχής στην Τουρκία αποτρέπουν τα «εγκλήματα τιμής»

Η σειρά ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Sex in strange places» (το σεξ σε παράξενα μέρη) επισκέφθηκε την Τουρκία και η δημοσιογράφος του βρετανικού καναλιού Stacey Dooley έκανε ρεπορτάζ σε οίκους ανοχής της γειτονικής χώρας. 

Η δημοσιογράφος μίλησε με μια  ιερόδουλη, την Χούλια, που δήλωσε ότι από την ηλικία των 15 ετών είναι στην πορνεία και παρά το ότι οι οίκοι ανοχής είναι νόμιμοι στην Τουρκία, τρέμει στην ιδέα πως θα ανακαλύψει η οικογένειά της το επάγγελμά της, επειδή είναι σίγουρο ότι οι δικοί της θα την σκοτώσουν. Εκείνο όμως που εξέπληξε την Βρετανίδα δημοσιογράφο είναι η αποκάλυψη της Χούλια ότι οι περισσότεροι άντρες που επισκέπτονται τους οίκους ανοχής στην γειτονική χώρα νομίζουν ότι το σεξ γίνεται από τον αφαλό.

Η Stacey Dooley παρά το ότι έχει επισκεφθεί πολλές χώρες στον κόσμο και ασχολείται με γυναικεία θέματα δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ακούει κάτι τέτοιο! Η Χούλια υποστήριξε ότι η παντελής έλλειψη σεξουαλικής εκπαίδευσης στην Τουρκία ευθύνεται για την άγνοια των αντρών στο σεξ και υποστήριξε ότι, αν δεν υπήρχαν οι ιερόδουλες να δείξουν στους Τούρκους πώς να κάνουν σεξ, πολλοί θα είχαν σκοτώσει την γυναίκα τους από την πρώτη νύχτα του γάμου τους.

Σύμφωνα με την Χούλια η παρθενία στην Τουρκία είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση και όσοι άντρες προσπαθούν να κάνουν σεξ με την σύζυγό τους την πρώτη νύχτα του γάμου τους από τον αφαλό, αν δεν είχαν «ενημερωθεί» στους οίκους ανοχής, θα σκότωναν την νύφη αφού δεν θα έβλεπαν αίμα μετά την σεξουαλική συνεύρεση.

«Είναι από τα πιο παράξενα πράγματα που έχω ακούσει. Έχω μιλήσει με πολλές ιερόδουλες σε όλο τον κόσμο και αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο», δήλωσε έκπληκτη η Βρετανίδα δημοσιογράφος.


Πηγή : protothema.gr


Τουρκία: «Όχι» στην επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών που είναι ήδη στην Ελλάδα



Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιστοιχεί σε χιλιάδες και όχι σε εκατομμύρια, δήλωσε επιπλέον στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.

Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.

Η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, διευκρίνισε ο τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιστοιχεί σε χιλιάδες και όχι σε εκατομμύρια, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ανατολή.

Ο Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε επίσης ότι η υποψήφια για ένταξη χώρα Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι την 1η Μαΐου.



Πηγή: skai.gr


Κάμερες στο τιμόνι: πότε είναι πιο πιθανό να τρακάρουμε;



Ο "φόρος αίματος" που πληρώνουν τα κράτη σε όλο τον πλανήτη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, συνεχίζει να είναι υπερβολικά υψηλός. Μία νέα, εκτενής μελέτη -η μεγαλύτερη του είδους της- επιχείρησε να εντοπίσει πότε οι οδηγοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να τρακάρουν, προκειμένου να βοηθήσει στην οικοδόμηση πιο υπεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τη μελέτη, πέραν των καλά γνωστών παραγόντων που αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος στον δρόμο, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η πληκτρολόγηση στο κινητό, υπάρχει ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας κινδύνου, ο οποίος ενδέχεται να μη λαμβάνει τη δέουσα προσοχή: οι συναισθηματικοί οδηγοί (emotional drivers).

Ειδικότερα, οι Αμερικανοί ερευνητές πίσω από τη μελέτη σημειώνουν ότι οι οδηγοί που πιάνουν το τιμόνι σε συνθήκες συναισθηματικής έντασης, έχουν σχεδόν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα στον δρόμο. Η οδήγηση αυτού του στυλ διαπιστώθηκε να είναι πιο επικίνδυνη, ακόμα και από την οδήγηση την ώρα που μιλάμε στο κινητό. 


Στα πλαίσια της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (ΗΠΑ), ερευνητές από το Ινστιτούτο Μεταφορών του Πανεπιστημίου Virginia Tech, τοποθέτησαν κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες στα αυτοκίνητα περισσότερων από 3500 ανθρώπων, ηλικίας 16 (ηλικία απόκτησης διπλώματος οδήγησης στις ΗΠΑ) έως 98 ετών.

Για 3 χρόνια, οι ερευνητές παρακολουθούσαν και κατέγραφαν όλες τις κινήσεις των συμμετεχόντων, προκειμένου να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει τα δευτερόλεπτα πριν και κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου ατυχήματος. Συνολικά, σε αυτό το χρονικό διάστημα, τα αυτοκίνητα ταξίδεψαν 56327040 χιλιόμετρα και ενεπλάκησαν σε 905 σοβαρά ατυχήματα.

Όπως σημειώνεται στη μελέτη, η οποία είναι η πρώτη η οποία παρέχει μία άμεση και επικεντρωμένη στα τρακαρίσματα ανάλυση των παραγόντων που οδηγούν σε ατυχήματα στον δρόμο, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ο ανθρώπινος παράγοντας (κούραση, λάθη, ανικανότητα, έλλειψη προσοχής) παίζει ρόλο στο 90% των ατυχημάτων.



Πιο ειδικά, οι ερευνητές τονίζουν ότι αιτίες όπως οι μηχανικές βλάβες ή η ζημιά στα ελαστικά, ήταν εξαιρετικά σπάνιες, ενώ εντοπίστηκε ότι η οδήγηση σε καταστάσεις συναισθηματικής φόρτισης, όπως για παράδειγμα μετά από έναν τσακωμό, ήταν ένας από τους σημαντικότερους "κρυφούς" λόγους που οδηγούν σε τρακάρισμα.

Συγκεκριμένα, η έρευνα διαπίστωσε ότι:

Οι “συναισθηματικοί οδηγοί" (emotional drivers), αυτοί δηλαδή που οδηγούσαν σε καταστάσεις έντονου θυμού και λύπης ή ταραγμένοι, είχαν περίπου 9,8 φορές περισσότερες πιθανότητες να τρακάρουν σε σχέση με τους οδηγούς με σωστή συμπεριφορά και περίπου 5 φορές περισσότερες σε σχέση με τους οδηγούς που μιλούσαν στο κινητό τους.


  • Η συναισθηματική φόρτιση κατά τη διάρκεια οδήγησης είναι πιο επικίνδυνη ακόμα και από τη συζήτηση με έναν συνεπιβάτη, την ενασχόληση με το ραδιόφωνο ή το σύστημα κλιματισμού, αλλά και από την οδήγηση όταν είμαστε νυσταγμένοι.
  • Αν και δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο, η οδήγηση σε υπερυψωμένη συναισθηματική κατάσταση δεν είναι σπάνια, καθώς σε 1 κάθε 500 ταξίδια οι οδηγοί κρίθηκαν θυμωμένοι, λυπημένοι, ταραγμένοι ή έκλαιγαν κατά τη διάρκεια της οδήγησης
  • Η οδήγηση ενώ μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο διπλασιάζει τις πιθανότητες ενός ατυχήματος. 
  • Η οδήγηση ενώ πληκτρολογούμε στο κινητό αυξάνει πάνω από 12 φορές τις πιθανότητες να εμπλακούμε σε ατύχημα.
  • Η λανθασμένη οδήγηση (λάθος χρήση των φρένων, στροφές χωρίς προειδοποίηση) αυξάνει επίσης σημαντικά τον κίνδυνο ατυχήματος.

Άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας ήταν ότι (προφανώς) η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχήματος, αλλά παραδόξως, ο χορός στη θέση του οδηγού και η τοποθέτηση μακιγιάζ δεν διαπιστώθηκε να αυξάνουν στατιστικά σημαντικά τον κίνδυνο.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η συζήτηση με ένα παιδί, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, παρά το γεγονός ότι μπορεί να θεωρηθεί περισπασμός, εντοπίστηκε στην πραγματικότητα, να μειώνει τις πιθανότητες ατυχήματος, ίσως επειδή οι οδηγοί που έχουν στο αυτοκίνητο έναν ανήλικο προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα.



Πηγή : pathfinder.gr


Αποκάλυψη: Δύο στις δέκα Βρετανίδες αεροσυνοδοί κάνουν σεξ εν πτήσει με τους επιβάτες!



Διαβάστε τα ένοχα μυστικά, που μέχρι σήμερα κρατούσαν καλά κρυμμένα οι αεροσυνοδοί - Σεξ στον ουρανό με συναδέλφους και επιβάτες, ψέματα και άλλα πολλά, φέρνει στο προσκήνιο νέα έρευνα για το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών

Αν ο κόσμος εδώ στην γη δεν είναι «αγγελικά πλασμένος» το ίδιο, δυστυχώς, ισχύει και στον ουρανό. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει μια νέα εκτενής έρευνα που διενεργήθηκε για το προσωπικό καμπίνας των αεροπορικών εταιρειών σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.

Το 89% των ιπτάμενων συνοδών παραδέχθηκε, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ότι έχει «σπάσει» τους κανονισμούς των αεροπορικών εταιρειών για τις οποίες εργάζεται. «Πρωταθλήτριες» στο σεξ στον αέρα οι Βρετανίδες αεροσυνοδοί, αποκάλυψαν ότι το 14% εξ αυτών, ηλικίας 18 ετών και άνω, που εργάζονται τα τελευταία πέντε χρόνια ως προσωπικό καμπίνας στα αεροσκάφη, κάνουν σεξ κατά την πτήση με επιβάτες.

Το 21% των αεροσυνοδών από την Βρετανία εξομολογήθηκε ότι συνηθίζει να έχει σεξουαλικές συνευρέσεις με συναδέλφους κατά την διάρκεια της πτήσης, ενώ το «κοινό έγκλημα» της πλειοψηφίας του ιπτάμενου προσωπικού όλων των εταιρειών είναι τα ψέμματα στους ανυποψίαστους επιβάτες, για τον κατάλογο διαθέσιμων προϊόντων του αεροσκάφους για αγορά. Οι αεροσυνοδοί παραδέχθηκαν ότι συχνά δεν γνωρίζουν ποια προϊόντα από τον κατάλογο είναι στην πραγματικότητα διαθέσιμα και προτιμούν να πουν ψέμματα, παρά να ερευνήσουν το θέμα.


Το 54% των ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσε ότι κλέβει τους επιβάτες στα ρέστα, ειδικότερα όταν τους αλλάζουν χρήματα από ένα νόμισμα σε κάποιο άλλο και παραδέχθηκε ότι οι επιβάτες σχεδόν ποτέ δεν τσεκάρουν τα ρέστα τους.

Οι Γερμανοί ιπτάμενοι συνοδοί είναι οι «πρωταθλητές» στην κλοπή χρημάτων από τους επιβάτες με το να δίνουν λάθος ρέστα και, έχει υπολογιστεί ότι με αυτή την μέθοδο εξαπάτησης μαζεύουν 410 λίρες Αγγλίας κάθε χρόνο, δεύτεροι έρχονται οι Βρετανοί που συγκεντρώνουν 300 λίρες ετησίως από τα «λάθος ρέστα», στην τρίτη θέση κατατάσσεται το προσωπικό των αεροσκαφών από την Ισπανία, που κατορθώνει να βάλει στην άκρη 121 λίρες τον χρόνο και στην τέταρτη θέση για το «σπορ» είναι οι Ιταλοί, που βάζουν στην άκρη «κομπόδεμα» 75 λίρες ετησίως από τους «αθώους» επιβάτες, που δεν ελέγχουν τα ρέστα τους, όταν πετούν.

Το 7% του πληρώματος καμπίνας των αεροσκαφών «σπάει» τον κανόνα για δώρα και φιλοδωρήματα και τα δέχεται ευχαρίστως από τους επιβάτες. Η έρευνα διενεργήθηκε από την ιστοσελίδα jetcost.co.uk, που ειδικεύεται στην σύγκριση τιμών για τα αεροπορικά εισιτήρια. Ο Antoine Michelat, ιδρυτής της ιστοσελίδας, δήλωσε ότι είναι εντελώς απαράδεκτο για το πλήρωμα καμπίνας να κλέβει τα ρέστα των επιβατών και ανέφερε ότι 30 λίρες τον μήνα μπορεί να φαίνεται ένα μικρό ποσόν, αλλά αυτό σημαίνει ότι κλέβουν από τους επιβάτες περισσότερες από 300 λίρες ετησίως.


Πηγή : protothema.gr


Αβραμόπουλος προς «28»: Κίνδυνος ανθρωπιστικής καταστροφής στην Ελλάδα




Τονίζοντας ότι οι «28» θα αναζητήσουν τι «μπορούν να κάνουν όλοι μαζί» στο προσφυγικό, ο επίτροπος για Υποθέσεις Μετανάστευσης ανέφερε, προσερχόμενος στη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει «ανθρωπιστική καταστροφή».

Το συμβούλιο των υπουργών των «28» Πέμπτη και Παρασκευή θα εξετάσει τις εξελίξεις στο προσφυγικό αλλά και ζητήματα τρομοκρατίας και, σε αυτό το πλαίσιο, και ελέγχους στην οπλοκατοχή. 

Ο Δ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί υψηλότερος αριθμός μετεγκαταστάσεων ημερησίως.

Υπογράμμισε ακόμα ότι «αν πραγματικά θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση από την πίσω πόρτα, θα πρέπει να ανοίξουμε ένα ασφαλές και νόμιμο παράθυρο στους μετανάστες, ειδάλλως οι αδίστακτοι διακινητές θα προσπαθήσουν να βρουν νέους διαδρόμους».





Πώς είναι τα σύνορα μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών!




Από τη συμφωνία του Σένγκεν το 1985, οι περιορισμοί στην κίνηση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης έχουν σιγά-σιγά χαθεί. Με έδρα την Ολλανδία, ο φωτογράφος Valerio Vincenzo αποφάσισε να τεκμηριώσει αυτή την αλλαγή στη σειρά του “Borderline, the Frontiers of Peace», παρουσιάζοντας τα εντυπωσιακά σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών. “Σε παραλίες, σε λιβάδια, στη θάλασσα ή σε ποτάμια οι χώρες της Ευρώπης γειτνιάζουν και τα σύνορά τους μοιάζουν να χάνονται στον ορίζοντα…”, λέει ο φωτογράφος…

















Πηγή : perierga.gr


Πόσο πιθανός είναι ένας ακόμα πόλεμος στη Μέση Ανατολή;




Γράφει ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΙΧΑΣ
Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ-ISDA)

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξένησε η εφημερίδα «al Akhbar» του Λιβάνου, σύμφωνα με το οποίο, Αμερικανοί αξιωματούχοι προχώρησαν σε προειδοποίηση προς τους Λιβανέζους, να μη δώσουν αφορμή στους Ισραηλινούς, αφού οι τελευταίοι φέρονται να αναζητούν πρόσχημα για να εξαπολύσουν επίθεση στον Λίβανο…

Υποτίθεται, ότι οι Ισραηλινοί έχουν ευθυγραμμίσει την πολιτική τους με αυτή της Σαουδικής Αραβίας, αναφορά που ταιριάζει με άλλα δημοσιεύματα και πληροφορίες που θέλουν τις δυο χώρες να έχουν συγκλίνει στρατηγικά, ενώπιον του κοινού αντιπάλου, που είναι το σιιτικό Ιράν με τις πυρηνικές δραστηριότητες και τις φιλοδοξίες ανάδειξης σε ηγέτιδα δύναμη της Μέσης Ανατολής, οδηγώντας σε σύγκλιση τον σουνιτικό κόσμο με τον παραδοσιακό εχθρό, τους Ισραηλινούς…

Η λογική πίσω από έναν τέτοιο υπολογισμό, θα μπορούσε να είναι η αξιοποίηση της συγκυρίας κατά την οποία η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου, «μακρύ χέρι» του Ιράν στην περιοχή και τα παράλια της Μεσογείου, έχει υποστεί σημαντικές απώλειες εξαιτίας των συγκρούσεων στο πλευρό του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία.

Σύμφωνα με την Εθνική Εκτίμηση Πληροφοριών (NIE: National Intelligence Estimate) των Ισραηλινών, η οργάνωση έχει χάσει 1.500 μαχητές στη Συρία, ενώ άλλοι 6.000 εκτιμάται ότι έχουν τραυματιστεί. Μια ομιλία του ηγέτη της, σεΐχη Χασάν Νασράλα στα μέσα Φεβρουαρίου χαρακτηρίστηκε από -σχετική πάντα- μετριοπάθεια, αποφεύγοντας για πρώτη φορά να κάνει λόγο για εξαφάνιση του Ισραήλ από τον χάρτη, με τις εκτιμήσεις ειδικών να συμφωνούν ότι πρόκειται για έμμεση υπόσχεση του Νασράλα ότι τα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ θα παραμείνουν ήρεμα.

Θα είχε λογική κατά συνέπεια, το να επιδιώξει να εμπλέξει σε σύγκρουση κανείς την οργάνωση τώρα, προτού καταφέρει να ανακάμψει. Η Χεζμπολάχ βέβαια απειλεί με τη μεταφορά του πολέμου εντός του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει πλέον τη δυνατότητα, ενώ η εμπειρία που έχει αποκομίσει πολεμώντας στη Συρία προσδίδει αξιοπιστία στον ισχυρισμό.

Τα οπλικά συστήματα που φέρεται να διαθέτει στο οπλοστάσιό της η Χεζμπολάχ, θα μπορούσαν να απειλήσουν τις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια κλιμάκωση που θα οδηγούσε σε εμπλοκή και άλλων παραγόντων στη σύρραξη.

Ίσως αυτή η προοπτική να υπαγορεύει στα μάτια πολλών την εμπλοκή της Ρωσίας στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της περιοχής… Άλλος παράγοντας αβεβαιότητας είναι ότι συχνά η λιβανέζικη σιιτική ένοπλη οργάνωση εμφανίζει στις πολεμικές αναμετρήσεις κάποιο νέο οπλικό σύστημα που έχει προσθέσει στο οπλοστάσιό της, το οποίο δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει ο μηχανισμός συλλογής πληροφοριών του αντιπάλου.

Επιπρόσθετα όμως, η πιθανότητα ένας τέτοιος πόλεμος να μην είναι μεμονωμένος αλλά συμπαρασύρει και άλλα μέτωπα, είναι υπαρκτή. Παρότι θεωρητικά οι σουνιτικές μοναρχίες του Κόλπου θα μπορούσαν να ελέγξουν τη συμπεριφορά της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα, αυξάνονται τα ανησυχητικά δημοσιεύματα…

Αυτά τα δημοσιεύματα αφορούν τόσο το ότι η οργάνωση έχει καταφέρει να ανανεώσει το πυραυλικό της οπλοστάσιο, όσο και για την απειλή που συνιστούν τα υπόγεια τούνελ που κατασκευάζει η Χαμάς, με σκοπό να μπορούν οι δυνάμεις της να βρεθούν εντός ισραηλινού εδάφους για να διεξάγουν επιχειρήσεις.

Ωστόσο, ειδικά όσον αφορά τα τούνελ, θα πρέπει να επισημανθεί η δήλωση του αρχηγού του ισραηλινού γενικού επιτελείου, Γκαμπί Έιζενκοτ, ο οποίος έκανε λόγο για σοβαρές τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα, κάτι που απηχεί ειδήσεις που είχαν κυκλοφορήσει για τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν τόσο στη χώρα όσο και στις ΗΠΑ.

Αποτελούσε μήνυμα ότι οι Ισραηλινοί έχουν τρόπο να γνωρίζουν πλέον τα τούνελ που κατασκευάζει η Χαμάς και θα της επιφυλάξει μια δυσάρεστη έκπληξη εάν υπάρξει σύρραξη; Ουδείς γνωρίζει. Ενδεχομένως ναι, αν και θα πρέπει να απαντηθεί ένα σημαντικό από στρατιωτικής απόψεως ερώτημα…

Για ποιον λόγο να μην προκριθεί μια προληπτική στρατιωτική ενέργεια που στείλει ξεκάθαρα αυτό το μήνυμα στον αντίπαλο, επιχειρώντας να στήσει τείχος αποτροπής; Οι πρόσφατες καταρρεύσεις τούνελ της Χαμάς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μαχητές και όχι μόνο, θα μπορούσαν άραγε να ερμηνευθούν με βάση αυτή τη λογική;

Όσον αφορά τον επανεξοπλισμό με ρουκέτες, όπως αναφέρεται σχετικά, στις αρχές του θέρους του 2014, η Χαμάς διέθετε περί τις 12.000 ρουκέτες διαφόρων βεληνεκών, εκ των οποίων εκτόξευσε εναντίον του Ισραήλ 4.600 κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που διήρκεσε 50 ημέρες, ενώ άλλες 4.000 εξουδετερώθηκαν από τα αεροπορικά πλήγματα της ισραηλινής Αεροπορίας.

Ως αποτέλεσμα, η οργάνωση έμεινε με περίπου το ένα τρίτο της δύναμής της. Προτεραιότητά της, μετά τη λήξη του πολέμου και στο διάστημα που έχει ακολουθήσει, ήταν να ανακτήσει το οπλοστάσιό της και εάν πιστέψει κανείς τις αναφορές των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, τα έχει καταφέρει.

Ωστόσο, κατά μέσο όρο πρόκειται για ρουκέτες μικρότερου βεληνεκούς και χαμηλότερης ποιότητας, λιγότερο αξιόπιστες επιχειρησιακά, πάντα κατ’ εκτίμηση. Η Χαμάς φέρεται να δίνει έμφαση στα βλήματα όλμων, αφού η εμπειρία κατέδειξε ότι αυξάνει το κόστος της ισραηλινής πλευράς, καταστρέφοντας τις περιουσίες των Ισραηλινών που κατοικούν στις γύρω περιοχές, αλλά και προκαλώντας απώλειες στις ισραηλινές δυνάμεις που σταθμεύουν πέριξ της Γάζας, σε περίπτωση επιχειρήσεων.

Η ισραηλινή στρατιωτική κατασκοπεία έχει προειδοποιήσει, ότι η επιδεινούμενη κατάσταση σε ανθρωπιστικό επίπεδο στη Γάζα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξέσπασμα μιας ακόμα σύγκρουσης, εάν ο πληθυσμός στραφεί εναντίον της ηγεσίας της Χαμάς, η οποία για να συσπειρώσει τους Παλαιστίνιους θα κάνει αυτό που έκανε πάντα: Θα προκαλούσε νέα σύγκρουση, ώστε να ανανέωνε την εμπιστοσύνη του κόσμου, ότι είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να τους προστατεύσει. Και αυτό έχει τη δική του στρατηγική λογική…

Το ζητούμενο που εγείρεται εξαιτίας των ευρύτερων εξελίξεων στην περιοχή, είναι το πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει την κατάσταση ενδεχόμενη ανακοίνωση βημάτων εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ. Όπως καθετί στη ζωή και αυτή η προοπτική θα είχε τα θετικά και τα αρνητικά της.

Εάν υπήρχε συμφωνία, σε μια πρώτη ανάγνωση θα μπορούσαν να υιοθετηθούν μέτρα που θα εκτόνωναν την ένταση που έχουν αρχίσει σχεδόν οι πάντες να υπάρχει στον ορίζοντα. Όμως, αυτό θα νομιμοποιούσε την ανάμιξη της Τουρκίας στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που θα εξόργιζε την Αίγυπτο και τη Ρωσία!

Το Κάιρο υπό την ηγεσία του στρατάρχη εν αποστρατεία, προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, δεν επιθυμεί την παραμικρή τουρκική ανάμιξη στην περιοχή, δεδομένης της πρόσδεσής της στις δυνάμεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η δε Μόσχα θα ενίστατο επίσης, όσο τουλάχιστον διαρκεί η τρέχουσα κρίση στις σχέσεις της με την Άγκυρα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι σχέσεις Ισραήλ-Ρωσίας βρίσκονται σε καλό – έως εξαιρετικό – επίπεδο.

Όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν από το Ισραήλ που θα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις. Ενδεχόμενη συμφωνία με την Τουρκία θα μπορούσε να ενισχύσει τις σχέσεις του Τελ Αβίβ με το ΝΑΤΟ, εξυπηρετώντας μια πάγια επιδίωξη της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής του, καθώς επίσης και να προσθέσει έναν προφανή πελάτη για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, όσο Τουρκία και Κατάρ επηρεάζουν τη στάση της Χαμάς, μια συμφωνία θα μπορούσε να «αγοράσει» χρόνο ειρήνης για το Ισραήλ, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι χώρες αυτές θα έβαζαν «φρένο» στον επανεξοπλισμό του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης.

Στην όλη εικόνα θα πρέπει να προστεθεί και η διαφαινόμενη συμφωνία των υπευθύνων – πολιτικών και στρατιωτικών – για τη χάραξη στρατηγικής στο Ισραήλ, ότι η ανατροπή της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν αποτελεί επιλογή, αφού όλες οι διαφαινόμενες εναλλακτικές υπόσχονται πολύ δυσμενέστερες εξελίξεις...





Στους 164 οι νεκροί από γρίπη αλλά στις ΜΕΘ μειώνονται οι ασθενείς



Μόνο 49 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ανά την χώρα με επιπλοκές της γρίπης και κάποιοι εξ αυτών δεν είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση με την έννοια ότι δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Αυτό σημαίνει ότι για φέτος ξεπερνάμε σιγά σιγά την δύσκολη περίοδο.

Με 49 ασθενείς να νοσηλεύονται με γρίπη στις Μονάδες Εντατικής, όπως ενημερώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, την ώρα που στην αρχή της εβδομάδας οι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες ήταν 55, είναι σαφές ότι η επιδημία γρίπης για φέτος είναι σε φθίνουσα πορεία.

Συνολικά σε ΜΕΘ με επιπλοκές της γρίπης έχουν νοσηλευθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο 391 άτομα με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα που δεν είχαν εμβολιαστεί.



Πηγή : iatropedia.gr


Στη φυλακή η συμμορία των παππούδων - Ήταν το ριφιφί του αιώνα



Τα μέλη μιας συμμορίας παππούδων, που πραγματοποίησε ένα θρασύτατο ριφιφί πέρσι στη συνοικία των κοσμηματοπωλών στο Λονδίνο, οδηγήθηκαν σήμερα στη φυλακή, αφού καταδικάστηκαν για μια από τις μεγαλύτερες διαρρήξεις στην ιστορία της Βρετανίας.

Την ώρα που οι συνταξιούχοι διαρρήκτες καταδικάζονταν για το ριφιφί, πέρσι το Πάσχα στο κτίριο των θυρίδων ασφαλείας του Χάτον Γκάρντεν, η αστυνομία επαναλάμβανε την έκκλησή της για τον εντοπισμό ενός μυστηριώδους προσώπου, του αποκαλούμενου "Μπάζιλ", που θεωρείται εκ των εγκεφάλων της υπόθεσης. Οι αρχές αναζητούν επίσης ακόμη μεγάλο μέρος της λείας.

"Είναι σαφές ότι η διάρρηξη αυτή βρίσκεται από μόνη της σε μια δική της κλίμακα, όσον αφορά τη φιλοδοξία, τον λεπτομερή σχεδιασμό, το επίπεδο της προετοιμασίας και την οργάνωση της ομάδας που τη διέπραξε, αλλά επίσης και σε ό,τι αφορά την αξία των κλοπιμαίων", είπε ο δικαστής Κρίστοφερ Κιντς.

Στις 2 Απριλίου 2015 οι "παππούδες" συναντήθηκαν στο κτίριο των θυρίδων ασφαλείας και ο "Μπάζιλ" τους οδήγησε στο εσωτερικό του. Μπήκαν από το φρεάτιο του ανελκυστήρα και κατέβηκαν στο θησαυροφυλάκιο όπου χρησιμοποίησαν βαριά μηχανήματα για να τρυπήσουν τον χοντρό, τσιμεντένιο τοίχο. Η πρώτη προσπάθειά τους απέτυχε και έτσι επέστρεψαν την επόμενη ημέρα, οπότε κατάφεραν να διαρρήξουν 73 θυρίδες και να κλέψουν χρυσό, ασήμι, διαμάντια και κοσμήματα αξίας 14 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Τζον Κόλινς, 75 ετών, ο Τέρι Πέρκινς, 67 ετών, ο Ντάνιελ Τζόουνς, 59 ετών και ο Ουίλιαμ Λίνκολν, 60 ετών, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών ενώ ο 59χρονος Καρλ Γουντ σε κάθειρξη 6 ετών. Ο νεώτερος όλων, ο 49χρονος Χιου Ντόιλ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών με αναστολή.

Ο Μπράιαν Ρίντερ, ο 76χρονος που θεωρείται "αρχηγός" της συμμορίας ασθενεί βαριά και το δικαστήριο δεν αποφάσισε σήμερα την ποινή του. Ο Ρίντερ είχε χρησιμοποιήσει την κάρτα δωρεάν μετακινήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τα άτομα τρίτης ηλικίας προκειμένου να μεταβεί στο σημείο της διάρρηξης.

Πολλά από τα μέλη της συμμορίας είχαν βεβαρημένο ποινικό μητρώο: ο Ρίντερ είχε καταδικαστεί για τη διάρρηξη, το 1983, στο θησαυροφυλάκιο της Brink's-Mat, στο Αεροδρόμιο Χίθροου, όταν κλάπηκαν ράβδοι χρυσοί αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι τα δύο τρίτα της λείας από το ριφιφί στο Χάτον Γκάρντεν δεν έχουν βρεθεί ακόμη και οι αρχές δίνουν αμοιβή 20.000 λιρών για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη και την καταδίκη του "Μπάζιλ".


Πηγή : newsit.gr


Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής εκδιώχθηκε από το Κοινοβούλιο



Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας... Πρόκειται για τον Έλληνα ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό, ο οποίος απομακρύνθηκε με απόφαση του προέδρου του Μάρτιν Σουλτς μετά από χυδαία σχολια για το προσφυγικό.

Κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στην Ολομέλεια, ο Ε. Συναδινός ανέφερε: «Όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Το σχόλιο αυτό έκανε έξω φρενών τον Μάρτιν Σούλτς, ο οποίος αποφάσισε να διώξει τον ευρωβουλευτή από την Ολομέλεια.

Εξηγώντας την απόφασή του ο κ. Σούλτς είπε ότι σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.

«Γι αυτό με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε σε συνδυασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός» εξήγησε ο πρόεδρος.

Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν αμέσως να φωνάζουν και να αποκαλούν φασίστα τον κ. Σουλτς.

Ο ατάραχος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απάντησε ότι «όταν λαμβάνονται αμελητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση» και κάλεσε εκ νέου τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει.


Πηγή : ethnos.gr


Αντετοκούνμπο το «τέλειο κορμί στο ΝΒΑ»!




ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ESPN

Σε μία ξεχωριστή ανάλυση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο προχώρησε το «ESPN», χαρακτηρίζοντάς τον ως το κορυφαίο κορμί στο ΝΒΑ και επικεντρώνοντας σε ξεχωριστές κατηγορίες για να το υποστηρίξει.

Η ενότητα True Hoops ανέλυσε τη σωματοδομή του Έλληνας φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς μιλώντας για την πρόοδο που έχει κάνει στα χρόνια που βρίσκεται στις ΗΠΑ και στα στοιχεία που έχει το σώμα του.

Το άρθρο επικεντρώνεται στο άνοιγμα των χεριών του καθώς είναι κατά 10,1 εκατοστά μεγαλύτερο από το ύψος του. Στο ύψος του, μιας και ο 21χρονος έχει ψηλώσει κατά 6 πόντους από τότε που πέρασε τον Ατλαντικό και παράλληλα «δεν έχασε κάτι από την αρχική σταθερότητα και ευελιξία του» όπως αναφέρεται.

Γίνεται αναφορά ακόμα, στη μυική του μάζ μιας και τους 18 τελευταίους μήνες έχει πάει από τα 89 κιλά στα 100,7 κιλά διατηρώντας όμως την ιδανική μυική κατάσταση, έχοντας αυξήσει τη δύναμή του κάτι που του δίνει τόσο ευελιξία όσο και εκρηκτικότητα.


Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στο μήκος των χεριών του που από άκρη του αντίχειρα έως την άκρη του μικρού δαχτύλου φτάνει στα 30,5εκ. τη στιγμή που πχ του Λεμπρόν Τζέιμς είναι 23,5εκ. και ενός μέσου άνδρα στα 18,8εκ.!

Ανάλυση υπάρχει ακόμα για τον κορμό του, τους αχίλλειους τένοντές του αλλά και την πλευρική του κίνηση. Μάλιστα το κομμάτι αρχίζει με την παραδοχή πως: «στην έναρξη της σεζόν 2012-2013, ο 18χρονος Γιάννης μπήκε στο ραντάρ των σκάουτερ του ΝΒΑ, κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου. Δεν παρακολούθησε το Draft Combine ή τις ατομικές προπονήσεις των ομάδων πριν γίνει επιλογή στο Νο15 του ντραφτ το 2013, οπότε δεν είχε μετρηθεί εκτενώς. Είχε παίξει στις μικρές κατηγορίες της Ελλάδας και στη δεύτερη των ανδρών, οπότε κανείς δεν γνώριζε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο ΝΒΑ. Το κορμί του όμως ήταν ένα από τα καλύτερα που είχαν δει ποτέ οι σκάουτερ.»






Πηγή : sentragoal.gr


Έρευνα: "Απροστάτευτες" οι φωτογραφίες των γυναικών στις συσκευές τους!





Έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International  παρουσίασε ότι πάνω από το  57% των γυναικών στην Ευρώπη θεωρούν τις φωτογραφίες και τα βίντεο που αποθηκεύουν στα κινητά τους τηλέφωνα πιο σημαντικά από ο,τιδήποτε άλλο στη συσκευή τους, ακόμη κι από την ίδια τη συσκευή!

Το 25% των γυναικών ανησυχεί για την online ασφάλεια των φωτογραφιών αλλά πολλές αδυνατούν να εφαρμόσουν ακόμα και βασικά μέτρα ασφάλειας για να τις προστατεύσουν.

Το αντίστοιχο ποσοστό στον αντρικό πληθυσμό φτάνει το 42%.

Η έρευνα αυτή έδειξε ότι ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανόν να μοιραστούν με άλλους φωτογραφίες των ίδιων 48% και ανθρώπων που γνωρίζουν 40%, σε σύγκριση με το 43% και το 33% των ανδρών, αντίστοιχα, μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους, όπως δήλωσε το 29%, είναι η ασφάλεια των φωτογραφιών και των βίντεο τους, σε περίπτωση που ένας ψηφιακός εγκληματίας αποκτούσε πρόσβαση στη συσκευή τους.

Μία στις δύο Ευρωπαίες ανησυχούν ότι οι φωτογραφίες και άλλες προσωπικές τους πληροφορίες θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν με ακατάλληλο τρόπο και χωρίς την συγκατάθεση τους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει  ψυχολογική βλάβη, σε περίπτωση που οι φωτογραφίες σταλούν σε λάθος άτομα.

Ενα 25% ανησυχεί ότι ένα τέτοιο συμβάν θα μπορούσε ακόμα και να βλάψει τις σχέσεις του.

Ένα 15% των γυναικών πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο, σε σύγκριση με το 25% των ανδρών.

Μόλις το 15% των Ευρωπαίων γυναικών πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο, σε σύγκριση με το 25% των ανδρών.

Ως αποτέλεσμα, δεν εφαρμόζουν μέτρα ασφάλειας για την προστασία των πολύτιμων φωτογραφιών τους ή άλλων ευαίσθητων πληροφοριών, που είναι αποθηκευμένες στις συσκευές τους.

Σε αντίθεση με τους άνδρες, το 16% των Ευρωπαίων γυναικών παραδέχεται ότι δεν προστατεύει τη συσκευή του με κωδικό πρόσβασης, ενώ το 10% δεν χρησιμοποιεί κανενός είδους λύση ασφάλειας.

Αυτή η έλλειψη εκτίμησης του κίνδυνου επιβεβαιώνεται και από πρόσφατο online τεστ ασφάλειας, όπου το 27% των γυναικών παραδέχτηκε ότι δεν διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών του, διακινδυνεύοντας, έτσι, να χάσει όλες τις πολύτιμες φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία, αν η συσκευή κλαπεί ή καταστραφεί.

Συγκριτικά, οι άνδρες είναι περισσότερο προετοιμασμένοι, καθώς το 80% αυτών διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών του.

Τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για να αποτραπεί η πρόσβαση απατεώνων σε εικόνες, βίντεο και άλλα πολύτιμα δεδομένα, τα αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα σε ψηφιακές συσκευές, πρέπει να προστατεύονται με κωδικούς πρόσβασης και κρυπτογράφηση.

Θα πρέπει, επίσης, να δημιουργούνται συχνά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων, ώστε να μην χαθούν για πάντα, αν η συσκευή κλαπεί ή καταστραφεί.

Αν αυτά τα δεδομένα κοινοποιηθούν ή αντιγραφούν, θα πρέπει να είναι κρυπτογραφημένα, ώστε να παραμείνουν προστατευμένα, ακόμη κι αν πέσουν σε λάθος χέρια.

Τα δεδομένα προέρχονται από την έρευνα «Consumer Security Risks 2015» και από ειδικό online τεστ της Kaspersky Lab, η οποία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ψηφιακής ασφάλειας στον κόσμο και η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση του κλάδου.

Η εταιρεία είναι μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων παρόχων λύσεων ασφάλειας για χρήστες τερματικών συσκευών στον κόσμο, βάσει στοιχείων της IDC για το 2014.

Από το 1997, η Kaspersky Lab παρουσιάζει καινοτομίες στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, προσφέροντας αποδοτικές λύσεις για την προστασία των καταναλωτών, των μικρομεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η Kaspersky Lab είναι μία διεθνής εταιρεία, με λειτουργίες που εκτείνονται σε 200 χώρες και Περιφέρειες ανά τον κόσμο, ενώ παρέχει online ασφάλεια σε πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες, όπως αναφέρει το newsit.gr.


Πηγή


Ασύλληπτη ΤΡΑΓΩΔΙΑ στο Παλαιό Φάληρο: ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ 15χρονη πέφτοντας στο ΚΕΝΟ από τον 5ο όροφο




Η ανήλικη μαθήτρια φέρεται να είχε ενημερώσει για την σοκαριστική πράξη της τις φίλες της

Σε πένθος έχει βυθιστεί η γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, καθώς την Τετάρτη ένα κοριτσάκι μόλις 15 χρονών έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η νεαρή μαθήτρια, για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους, έκανε βουτιά θανάτου από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου έμενε μαζί με την οικογένεια της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανήλικη είχε στείλει μήνυμα στις φίλες της, ενημερώνοντας της για την τραγική πράξη της.

Εκείνες, πανικόβλητες ενημέρωσαν τη μητέρα της ότι η κόρη της θέλει να αυτοκτονήσει. Αμέσως, η μητέρα της έτρεξε στο σπίτι ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Η κόρη της είχε προλάβει να πέσει στο κενό και είχε ήδη αφήσει την τελευταία της πνοή. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία η οποία πήρε καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης μαθήτριας.