Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

«Ελληνοποιούν» τους μετανάστες με κυβερνητική απόφαση




Ενα σχέδιο εγκατάστασης στη χώρα μας και προώθησης στην αγορά εργασίας των παράνομων μεταναστών και των χιλιάδων προσφύγων, οι ροές των οποίων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, φαίνεται ότι υλοποιεί σταδιακά η κυβέρνηση, έχοντας ξεκινήσει τις σχετικές διεργασίες από το 2015, την ώρα που και ο καθ’ ύλην αρμόδιος αν. υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, παραδέχεται ότι η Ελλάδα από χώρα transit μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης. 

Οπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», η συγκεκριμένη εξέλιξη δρομολογήθηκε με κοινή απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και Εργασίας, που δημοσιεύθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2015 και υπογράφηκε από τους Γιάννη Μουζάλα, Γιώργο Σταθάκη και Ουρανία Αντωνοπούλου, αντίστοιχα. Με αυτήν καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας πολιτών τρίτων χωρών που παραμένουν στην Ελλάδα υπό καθεστώς αναβολής απομάκρυνσης. 


Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, οι εισελθόντες παρανόμως στην Ελλάδα για τους οποίους συντρέχουν οι όροι μη επαναπροώθησής του, διότι έχουν υποστεί βασανιστήρια και άλλη απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση, όπως όλοι οι προερχόμενοι από τη Συρία και άλλες χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, δεν απελαύνονται και, αφού λάβουν αναβολή απομάκρυνσης ή βεβαίωση περί μη απομάκρυνσης για ανθρωπιστικούς λόγους, δικαιούνται να ζητήσουν και να τους χορηγηθεί (ανανεώσιμη) άδεια εργασίας έξι μηνών. 
Επιθυμία της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι ο αριθμός τους να μην ξεπερνά τους 20.000.Ενδεικτικά ήταν τα όσα δήλωσε την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, κατά την εισήγησή του ενώπιον των στελεχών της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «οι μόνιμες θέσεις δεν θα υπερβούν σε καμία περίπτωση το 1/50 των συνολικών ροών». Ωστόσο πιθανόν κάτι τέτοιο να μην είναι εφικτό λόγω του μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων που βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας.


ΕΠΙ ΓΙΩΡΓΟΥ

 Η εν λόγω απόφαση στηρίζεται στον Νόμο 3907/2011, που είχε ψηφιστεί επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου για την ίδρυση της Υπηρεσίας Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 37, όπου προβλέπεται πως σε όσους παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς λαμβάνουν αναβολή απομάκρυνσης και «απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δημόσιου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα καλύπτουν τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια, να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης σε διάφορες περιοχές της χώρας».  Η κυβέρνηση αξιοποίησε και τον Νόμο 4332/2015 «περί ιθαγενείας» της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, στον οποίο αναφέρεται ότι δεν εκδίδεται απόφαση απέλασης «σε περίπτωση συνδρομής των όρων της αρχής μη επαναπροώθησης, όπως αυτή αποτυπώνεται στο άρθρο 3 της Σύμβασης κατά των βασανιστηρίων και άλλων τρόπων σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας». 

Με βάση την απόφαση Μουζάλα-Σταθάκη-Αντωνοπούλου, στους υπηκόους τρίτων χωρών που καλύπτουν αυτές τις προϋποθέσεις δίνεται η δυνατότητα να εργάζονται αποκλειστικά και μόνο στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, στον τομέα της οικιακής εργασίας, καθώς και στον κλάδο του ιματισμού. Προβλέπεται, επίσης, ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που θα απολαμβάνουν αυτές τις πρόνοιες θα μπορούν να εργάζονται στο σύνολο της επικράτειας, εκτός από τους νομούς Εβρου, Ξάνθης και Ροδόπης και από αυτούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, προφανώς για εθνικούς λόγους, λόγω της ύπαρξης σε αυτές τις περιοχές έντονου μουσουλμανικού στοιχείου. Επίσης, η απόφαση αυτή δεν ισχύει για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αλλά και σε Κω, Ρόδο, Κάρπαθο και Κάλυμνο, λόγω της ύπαρξης εκεί των hot spots και μεγάλου αριθμού μεταναστών. 
Ετσι, όσοι από τους μετανάστες έχουν φθάσει στην Ελλάδα μπορούν να επικαλεστούν ανθρωπιστικούς λόγους και, αφού υπαχθούν σε αυτό το καθεστώς, να ζητήσουν και να λάβουν εξάμηνη άδεια εργασίας, που θα ανανεώνεται. 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

 Δεν είναι τυχαίο ότι την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, άφησε να εννοηθεί ότι οι πρόσφυγες θα μείνουν στη χώρα μας για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, επιβεβαιώνοντας και προηγούμενο δημοσίευμα των «Π», σύμφωνα με το οποίο στις 31/12/2015 η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της λειτουργίας των κέντρων υποδοχής μεταναστών για τρία χρόνια, και συγκεκριμένα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018. 
Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας, μιλώντας προ ημερών στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, υποστήριξε πως η παρουσία των μεταναστών και των προσφύγων θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες την ίδια άποψη εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM: «Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο. Μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία, να εργαστούν και να ενσωματωθούν». O ίδιος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας πως «τέτοιο καταφύγιο έχει προσφέρει πολλές φορές η Ελλάδα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που έμειναν στην Ελλάδα και τα παιδιά τους μιλούν μόνο ελληνικά δεν προσέφεραν στη χώρα;». 
Αυτή η εξέλιξη, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, λόγω του ότι οι εργοδότες είναι πολύ πιθανόν να προτιμούν μετανάστες που έχουν υπαχθεί στο συγκεκριμένο καθεστώς, λόγω των χαμηλών μισθών που θα λαμβάνουν, ενώ δεν αποκλείεται να ενισχυθεί και η «μαύρη» εργασία. 


Κατά 1.000% αυξήθηκαν πέρυσι οι προσφυγικές ροές

Τη δραματική αύξηση των ροών προσφύγων και μεταναστών το 2015, η οποία σε σχέση με το 2014 ξεπερνά το 1.000%, αποκαλύπτουν στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών, με τον αριθμό των ανθρώπων που συνελήφθησαν από τις Αρχές να προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο, όταν μόλις το 2014 ο ίδιος αριθμός ήταν κοντά στις 72.000. 

Τα στοιχεία διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Κυριαζίδη. Σύμφωνα με αυτά, μόνο το 2015 ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που μπήκαν στην Ελλάδα έφτασε τον πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα αριθμό των 911.471, χωρίς να υπολογίζονται όσοι πιθανώς δεν εντοπίστηκαν από τις Αρχές. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο στην απάντησή του περιορίζεται στη σταδιακή αύξηση σε σχέση με το 2014, η αλήθεια είναι πως η αύξηση ήταν κατακόρυφη, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες το 2014 ήταν 72.632, με το ποσοστό της αύξησης να είναι πάνω από 1.000%. 

Με βάση την απάντηση του κ. Τόσκα, η πλειονότητα των εισελθόντων πέρσι ήταν Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί. Συγκεκριμένα από τους 911.471, περισσότεροι από τους μισούς (54,8%) ήταν υπήκοοι της Συρίας, περίπου ένας στους τέσσερις (23,40%) Αφγανός υπήκοος, ενώ το 10,07% Ιρακινοί υπήκοοι. Αντίθετα, την ίδια χρονιά ο αριθμός των επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών ήταν μόλις 20.868, εκ των οποίων οι 3.771 εθελούσιες.


Του Δημήτρη Κουνιά 
 Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 


Το βαθύτερο σημείο του πλανήτη σφύζει από ζωή και... θορύβους!



Αν κανείς βαρέθηκε την κάθε είδους ηχορύπανση και ονειρεύεται τη γαλήνη των βυθών, μάλλον πλανάται

Αν κανείς βαρέθηκε την κάθε είδους ηχορύπανση και ονειρεύεται τη γαλήνη των βυθών, μάλλον πλανάται. Μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι ακόμη και το πιο βαθύ σημείο των θαλασσών, η Τάφρος των Μαριανών στον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι γεμάτη θορύβους, από σεισμούς έως ήχους από φάλαινες και προπέλες πλοίων.

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες κρυφάκουσαν για καιρό το βαθύτερο σημείο της Γης και προς μεγάλη έκπληξή τους, αντί για ησυχία, ανακάλυψαν μια κακοφωνία από φυσικούς και ανθρωπογενείς ήχους.

Οι ερευνητές της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, της Αμερικανικής Ακτοφυλακής και του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον βύθισαν επί τρεις εβδομάδες σε βάθος έως 10.972 μέτρων ένα υδρόφωνο εξωτερικά ενισχυμένο με τιτάνιο για να αντέξει την τρομερή πίεση, που είναι πάνω από 1.000 φορές μεγαλύτερη από ό,τι στην επιφάνεια της θάλασσας.

«Θα περίμενε κανείς πως το βαθύτερο σημείο του ωκεανού θα ήταν ένα από τα πιο ήσυχα μέρη στη Γη. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει ένας σχεδόν συνεχής θόρυβος από φυσικές και ανθρωπογενείς πηγές», δήλωσε ο ωκεανογράφος της ΝΟΑΑ και επικεφαλής της έρευνας Ρόμπερτ Τζιάκ.

Όπως διαπιστώθηκε υπάρχει στο υπόβαθρο ένα βουητό που προκαλείται από κοντινούς και μακρινούς υποθαλάσσιους σεισμούς, ενώ παράλληλα ακούγονται οι διακριτοί ήχοι των φαλαινών. Ακόμη και οι τυφώνες που περνάνε από την επιφάνεια της θάλασσας ακούγονται σε μεγάλο βαθμό σε τόσο μεγάλα βάθη, αλλά επίσης τα μεγάλα κύματα. Και βεβαίως, κάθε λίγο και λιγάκι ακούγονται οι ήχοι από τις προπέλες των πλοίων και των υποβρυχίων, αλλά και από διάφορα υποθαλάσσια κατασκευαστικά έργα σε αρκετή απόσταση.

Η Τάφρος των Μαριανών βρίσκεται στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανατολικά των Μαριάνων Νήσων, και το βαθύτερο σημείο της είναι το «Challenger Deep». Μέχρι τώρα ποτέ δεν είχε καταβυθιστεί ένα υδρόφωνο σε βάθος μεγαλύτερο των 1,6 χιλιομέτρων περίπου. Χρειάσθηκαν πάνω από έξι ώρες για να φθάσει το υδρόφωνο από την επιφάνεια της θάλασσας στο βυθό της Τάφρου.

Η έρευνα θα επαναληφθεί το 2017 και τότε το υδρόφωνο θα παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο βυθό, ενώ θα συνοδεύεται από μια κάμερα βαθέος ωκεανού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της οργάνωσης προστασίας και ερευνών των ωκεανών Ocean Conservation Research, οι ωκεανοί είναι σήμερα περίπου δέκα φορές πιο θορυβώδεις από ό,τι πριν 50 χρόνια.


Πηγή : news.gr



«Le Figaro» : Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει το οριστικό κλείσιμο του δρόμου των Βαλκανίων, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια



Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινά σε λίγες ώρες η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

Η αρχή έγινε από τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» η οποία αποκάλυψε ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει το οριστικό κλείσιμο του δρόμου των Βαλκανίων, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Λίγο αργότερα, ήρθε και η ολέθρια επιβεβαίωση, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα: «Οι 28 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν την Κυριακή να κλείσουν το Δρόμο των Βαλκανίων. Το κύμα των παράνομων μεταναστών που μεταφέρονται στα δυτικά Βαλκάνια φτάνει στο τέλος του: αυτός ο δρόμος θα είναι στο εξής κλειστός», αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων, το οποίο θα δοθεί στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

«Η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα κάνει το μάξιμουμ για να τη βοηθήσει να διαχειριστεί την κατάσταση», συνεχίζει το κείμενο, στο οποίο έχουν ήδη συμφωνήσει κι οι 28 χώρες - μέλη. 

Αυτό σημαίνει ότι κι η Ελλάδα (!) συμφώνησε να κλείσουν οριστικά τα σύνορα, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια. Συμφώνησε, δηλαδή, να μετατραπεί η χώρα μας σε ένα απέραντο «πάρκινγκ» προσφύγων και μεταναστών, σε «αποθήκη ψυχών».



Πηγή :  difernews.gr


Η Τουρκία συνεργός με σχέδιο στο έγκλημα των μεταναστευτικών ροών ζητάει ανταλάγματα για τους μετανάστες


Κώστας Βουκελάτος

Αντί να περάσει η Τουρκία και όλη η κυβέρνηση Ερντογάν από ειδικό δικαστήριο με την κατηγορία της συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση που μεθοδικά και με σχέδιο στέλνει ασύστολα, πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα και κατά επέκταση στην Ευρώπη, την αφήνουν να ζητάει και ανταλλάγματα.

Το έγκλημα για την απαράδεκτη Ευρώπη, που δεν μπορεί να προφυλάξει τον εαυτό της και τα κράτη μέλη της από αποδεδειγμένες πρακτικές ανατολικών ισλαμιστικών και μουσουλμανικών κρατών όπως η Τουρκία, είναι ότι η σημερινή διάσκεψη δεν θα ασχοληθεί μόνο με το προσφυγικό αλλά και με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ!!! 

Εάν είναι δυνατόν μία χώρα που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, με αποδεδειγμένες καταγγελίες ότι προμηθεύει τους εγκληματίες ισλαμιστές με όπλα, παραβιάζει την ελευθερία του τύπου και έχει άμεση συνέργεια στις ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών, έχει το θράσος να δηλώνει ότι «Η σημερινή διάσκεψη δεν θα ασχοληθεί μόνο με το προσφυγικό αλλά και με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ» μέσο του πρωθυπουργού της  Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Η σημερινή διάσκεψη δεν θα ασχοληθεί μόνο με το προσφυγικό αλλά και με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου ξεκαθαρίζοντας ποια είναι τα ανταλλάγματα που ζητά η Άγκυρα προκειμένου να δώσει «χείρα βοηθείας» για το προσφυγικό.

«Θα πρέπει να δούμε όλη την εικόνα και όχι μόνο τη μετανάστευση και χαίρομαι που σήμερα υπάρχει συνειδητοποίηση αυτών των προκλήσεων» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός χωρίς ίχνος ντροπής αφού έχει βρεί και τα κάνει.

Και τόνισε με θράσος η χώρα που είναι η πλέον αποδεδειγμένα ακατάλληλη για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η σημερινή διάσκεψη δείχνει το πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία.

Και η Ευρώπη κάθετε και τους ακούει ΑΙΣΧΟΣ!!!


Ντόναλντ Τραμπ ή Τεντ Κρουζ; Το δίλημμα απόγνωσης των Ρεπουμπλικάνων



Σε απόγνωση βρίσκονται τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να βρουν τρόπο για να εμποδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να λάβει το προεδρικό χρίσμα του κόμματος. Προβληματισμός επικρατεί και για το ενδεχόμενο της ανασύνταξής τους πίσω από τον Τεντ Κρουζ, το όνομα του οποίου ενισχύει την πόλωση, ενώ είναι γνωστός για τη συμμετοχή του, στη συντηρητική κίνηση “Tea Party.”

Ο 45χρονος Κρουζ, Γερουσιαστής από το Τέξας, επικράτησε στους προκριματικούς εκλογικούς κύκλους στο Κάνσας και το Μέιν, το Σαββατοκύριακο, ενισχύοντας το επιχείρημά του, ότι αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική επιλογή έναντι του 69χρονου Ντόναλντ Τραμπ. Η βάση εξουσίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι επιφυλακτική έως αρνητική για τις ακραίες εξαγγελίες του Τραμπ, σχετικά με την απέλαση 11 εκατ. παράνομων μεταναστών, αλλά και για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Στο επίπεδο της τελικής στήριξης ή μη του Κρουζ από το παραδοσιακό ρεπουμπλικανικό κατεστημένο, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αρνητική άποψη, καθώς τον χαρακτηρίζουν ως “υπερσυντηρητικό” για τις επιλογές των Αμερικανών ψηφοφόρων, στον ορίζοντα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. Από την πλευρά του, ο Κρουζ που μπήκε στην προκριματική κούρσα ως “αουτσάιντερ” έχει επιρροή στους παραδοσιακούς ευαγγελιστές, ενώ υποστηρίζει το μαζικό βομβαρδισμό του Ισλαμικού Κράτους και την κατάργηση της φοροεισπρακτικής υπηρεσίας (IRS) στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ηγετικοί κύκλοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Ουάσιγκτον του καταλογίζουν ευθύνες για τον ηγετικό ρόλο του στο αδιέξοδο που προκλήθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο το 2013, με άμεση συνέπεια τη διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για 16 ημέρες.

Παράλληλα, ο δημοσκόπος των Ρεπουμπλικάνων, Νέιλ Νιουχάουζ τονίζει ότι ο Κρουζ δεν έχει ακόμη δώσει ενδείξεις για την ικανότητά του, να επηρεάσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, πέρα από αυτά των υπέρ-συντηρητικών ψηφοφόρων. “Όπως εξελίσσεται η κάτασταση, δε θεωρώ πιθανό για τον Τεντ Κρουζ ν' αποκτήσει την προεκλογική δυναμική που θα σταματήσει για τους Ρεπουμπλικανούς, την ανοδική πορεία του Ντόναλντ Τραμπ,” δηλώνει ο Νιουχάουζ που είχε ηγετική θέση στην προεδρική καμπάνια του Μιτ Ρόμνεϊ, το 2012.

Η Κιμ Ριμ ηγετικό μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ρεπουμπλικάνων Γυναικών, υποστηρίζει ότι τόσο ο Τραμπ, όσο και ο Κρουζ, προκαλούν πόλωση μέσα στο ίδιο τους, το κόμμα. Η Ριμ τόνιζει ότι αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται τρεις γραμμές μέσα στους Ρεπουμπλικάνους: αυτοί που υποστηρίζουν τον Τραμπ, αυτοί που υποστηρίζουν τον Κρουζ και αυτοί που υποστηρίζουν το κατεστημένο του κόμματος. “Οι οπαδοί του Κρουζ δε θέλουν να υποστηρίξουν τον Τραμπ και οι οπαδοί του Τραμπ δε θέλουν να υποστηρίξουν τον Κρουζ, ενώ κάποιοι από το κατεστημένο του κόμματος, δε θέλουν να υποστηρίξουν κανέναν από τους δύο. Δε βλέπω κάποια λύση ισορροπίας...,” τονίζει.

Ανάμεικτα συναισθήματα επικρατούν και για τη δημοσκοπική δυναμική του Κρουζ, στη Φλόριντα και στο Οχάιο, πολιτείες για τις οποίες ακολουθούν προκριματικοί κύκλοι, ενισχύοντας τον προβληματισμό, για το αν η υποστήριξη στον Κρουζ είναι η καλύτερη επιλογή που θα σταματήσει την προκριματική εκλογική άνοδο του Τραμπ.


Καθημερινή


Μείωση καταθέσεων κατά 1,15 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο


Λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας

Μειωθήκαν κατά 1,15 δισ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, σε μηνιαίες συναλλαγές, τον Ιανουάριο 2016 μετά από αύξηση κατά 2,5 δισ.ευρώ που παρουσίασαν τον Δεκέμβριο του 2015, όπως αναφέρεται στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank.

«Η αισθητή αυτή κάμψη των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα αποδίδεται στην επίταση της αβεβαιότητας σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και αφετέρου στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, γεγονός που στοιχειοθετείται από την μηνιαία πτώση των καταθέσεων όψεως ( -1,4 δισ.ευρώ)», εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank.

Σύμφωνα με στοιχεία της ανάλυσης «η εντός του Ιανουαρίου 2016 εκροή των ιδιωτικών καταθέσεων προήλθε πρωτίστως από τη μείωση των επιχειρηματικών καταθέσεων ( 1,3 δισ.ευρώ) και κατά πολύ λιγότερο των νοικοκυριών (161 εκατ.ευρώ). Κατά συνέπεια το υπόλοιπο των ιδιωτικών καταθέσεων διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 2016 στα 122.228 εκατ.ευρώ μειωμένο κατά 25,8 δισ. ευρώ ή κατά - 17,4% έναντι του Ιανουαρίου του 2015».

«Οι ιδιωτικές καταθέσεις του Ιανουαρίου 2016 των 122,2 δισ. ευρώ ήταν μειωμένες κατά 115,5 δισ. έναντι του μεγίστου υπολοίπου καταθέσεων ιδιωτών των 237,8 δισ. ευρώ που κατεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2009. Μάλιστα το 32,9% της μείωσης κατεγράφη στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και οδήγησε στη θέσπιση στις 28 Ιουνίου 2015 της τραπεζικής αργίας. Μεταξύ του Νοεμβρίου 2014 και του Ιουνίου 2015, οι τραπεζικές καταθέσεις των ιδιωτών μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 40,5 δισ. ευρώ ή κατά -26%. Μάλιστα η εκροή καταθέσεων τον Ιανουάριο του 2015 ύψους 11,2 δισ. ευρώ ήταν η μεγαλύτερη από την εκδήλωση της ελληνικής κρίσης.

Σχετικά με τη σύνθεση των καταθέσεων τον Ιανουάριο 2016 συγκριτικά με τον Ιανουάριο 2015 παρατηρήθηκε πτώση των καταθέσεων προθεσμίας κατά 41,3% και αύξηση των καταθέσεων ταμιευτηρίου (+14,4%) και όψεως (+12,6%)», αναφέρεται στην ανάλυση της Alpha Bank.

Σημειώνεται ωστόσο ότι οι καταθέσεις όψεως μειώθηκαν σημαντικά σε μηνιαία βάση κατά 1,4 δισ. ευρώ ή κατά 6,0%, εξέλιξη που είναι συνεπής με τη μείωση του όγκου των συναλλαγών. Η υποκατάσταση καταθέσεων προθεσμίας σε ταμιευτηρίου παρατηρείται εντονότερα από τον Ιούλιο 2015, όταν επιβλήθηκαν οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πεντάμηνο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2015 οι καταθέσεις ταμιευτηρίου αυξήθηκαν κατά 5 δισ. ευρώ οι καταθέσεις όψεως κατά 4,3 δισ. ευρώ ενώ οι προθεσμιακές καταθέσεις μειώθηκαν κατά 6,7 δισ. ευρώ.

Πηγή : imerisia.gr


Βρέθηκε εγκλωβισμένη γυναίκα σε ασανσέρ έναν μήνα μετά



Ένα συνεργείο που θα επισκεύαζε ασανσέρ σε πολυκατοικία στην κινεζική πόλη Σιάν, βρέθηκε μπροστά στο πτώμα μιας γυναίκας 43 χρονών ανοίγοντας τις πόρτες του θαλάμου.

 Η γυναίκα ήταν ένοικος της πολυκατοικίας και εγκλωβίστηκε όταν τα μέλη του συνεργείου σταμάτησαν τη λειτουργία του ασανσέρ χωρίς να πάρουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Σύμφωνα με το BBC, ο ανελκυστήρας τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 30 Ιανουαρίου και το συνεργείο μπήκε στον θάλαμο, 1η Μαρτίου.

 Ένας από τους λόγους που καθυστέρησε η επισκευή ήταν οι εορτασμοί της κινέζικης πρωτοχρονιάς. 

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στο ασανσέρ βρέθηκαν σημάδια που δείχνουν ότι η γυναίκα ενδεχομένως να προσπάθησε να βγει.

Το συνεργείο μόλις σταμάτησε την λειτουργία του ασανσέρ περιορίστηκε στο να φωνάξει μόνο εάν είναι κανένας μέσα και αυτή τους η απροσεξία οδήγησε σε εγκληματική αμέλεια.




Νέος διαγωνισμός για τα Airbus της παλιάς Ολυμπιακής



Tο ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί υποψήφιους επενδυτές

Την επανεκκίνηση της διαδικασίας πώλησης των δύο «ορφανών» Airbus A340-300 της κρατικής Ολυμπιακής Αεροπορίας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), τρία χρόνια μετά την ακύρωση της πώλησής τους στην αμερικανική Apollo Aviation από το Ελεγκτικό Συνέδριο και έξι χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα του υπουργείου Οικονομικών να τα πουλήσει μέσα από διεθνή διαγωνισμό. 

Πρόκειται για τα τετρακινητήρια Airbus A340-300 με αριθμούς κατασκευαστή (MSN) 280 και 292, τα οποία είχαν αγοραστεί το 1999 από την παλιά Ολυμπιακή Αεροπορία με χρηματοδοτική μίσθωση. 

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση, υπό την προϋπόθεση να μεταβιβαστούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας στο ΤΑΙΠΕΔ από το Ελληνικό Δημόσιο μέχρι και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Και αυτό διότι οι τίτλοι ανήκουν ακόμη στην κυπριακή εταιρία ειδικού σκοπού Ottinger Enterprises Limited, η οποία είχε συσταθεί για τους σκοπούς της χρηματοδοτικής μίσθωσης, λόγω της υποθήκης που είχαν εγγράψει οι δανειστές της παλαιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Τα αεροσκάφη θα πωληθούν σε κατάσταση «as is -where is», ύστερα από έλεγχο τον οποίο μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές σε συνεργασία με τους συμβούλους του Έργου, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ

«Η έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιοποίησης των δύο αεροσκαφών καθίσταται επιτακτική, δεδομένου του υψηλού κόστους συντήρησης (CAMO) και στάθμευσης των εν λόγω αεροσκαφών ενόψει και της συνεχιζόμενης απαξίωσης τους λόγω παλαίωσης» αναφέρει το Ταμείο.

Το «κουβάρι» των δύο αεροσκαφών άρχισε να μπλέκει το 2005, όταν το δημόσιο υπεισήλθε στις συμβάσεις δανεισμού και όλες τις συμπληρωματικές συμβάσεις υποκαθιστώντας την Ολυμπιακή Αεροπορία. 

Μάλιστα, μολονότι οι υποχρεώσεις από τη χρηματοδοτική μίσθωση αποπληρώθηκαν το 2011 επί υπουργίας του κ. Γιάννη Ραγκούση, οι τίτλοι ιδιοκτησίας των δυο αεροσκαφών παραμένουν ακόμη στην κυριότητα της Ottinger.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του 2011, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων επικύρωσε την πώληση των τεσσάρων Αirbus στην αμερικανική Apollo Aviation με τίμημα 40 εκατ. δολάρια και με συμβατική ημερομηνία παράδοσης τον Φεβρουάριο του 2012. Τελικώς, η σύμβαση πώλησης υπεγράφη από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα τον Ιούλιο του 2012.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, οι Αμερικανοί είχαν το δικαίωμα να αποδεχθούν το κάθε αεροσκάφος ξεχωριστά έπειτα από διενέργεια τεχνικού ελέγχου. Τα πρώτα δύο αεροσκάφη παρελήφθησαν το φθινόπωρο του 2012 και το τίμημα κατεβλήθη. 

Στο μεταξύ, η εμπλοκή της υπόθεσης έγινε ακόμη μεγαλύτερη το 2013, όταν η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβίβασε στο ΤΑΙΠΕΔ τα εμπράγματα και ενοχικά δικαιώματα του δημοσίου επί των τεσσάρων αεροσκαφών, χωρίς στην ουσία να τα κατέχει για δύο από αυτά, καθώς ακόμη και σήμερα αυτά ανήκουν στην κυπριακή εταιρία. 

Οι Αμερικανοί της Apollo εντόπισαν προβλήματα στους κινητήρες της πρώτης παρτίδας και ζήτησαν μείωση του τιμήματος, το οποίο ύστερα από μήνες διαπραγματεύσεων ορίστηκε σε 9 εκατ. δολάρια ανά αεροσκάφος. Η τροποποιητική σύμβαση υπεβλήθη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο το φθινόπωρο του 2013 την απέρριψε, με αποτέλεσμα η Apollo να καταγγείλει τη σύμβαση και να αποχωρήσει. Το ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε αίτηση ανάκλησης της απόφασης και δικαιώθηκε, όμως ήταν αργά.

Τον Ιανουάριο του 2014 το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην προετοιμασία για την πώληση των δύο αεροσκαφών με νέο διεθνή διαγωνισμό, ενώ μετά την ολοκλήρωση του νομικού και τεχνικού ελέγχου των δύο αεροσκαφών από τους τεχνικούς (ICF SH&E) και νομικούς (Norton Rose Fulbright) συμβούλους, το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε τα τεύχη του διαγωνισμού τον Ιούνιο του 2014 και αποφάσισε την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, ευθύς μετά την μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας από το δημόσιο στο Ταμείο.

Έκτοτε, η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας εκκρεμούσε, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η αναγκαία προϋπόθεση της μεταβίβασης των τίτλων κυριότητας των δύο αεροσκαφών από το δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ ή της βεβαίας προς τους επενδυτές υπόσχεσης (comfort letter) μεταβίβασης της κυριότητας των αεροσκαφών από το κράτος στο ΤΑΙΠΕΔ.

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό της ελαφρότητας με την οποία χειρίζεται το θέμα το υπουργείο Οικονομικών το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ δημόσια παραδέχεται ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα με επιστολές και e-mail από το εποπτεύον υπουργείο του «την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών για την εκπλήρωση της ανωτέρω αναγκαίας προϋπόθεσης, παραμένοντας σε επικοινωνία με αυτό για την παροχή οποιασδήποτε ενημέρωσης ή βοήθειας».





Χεκίμογλου Αχιλλέας
BHMA


Σαμαράς: Κοινοί και αδιόρθωτοι συκοφάντες στο ΣΥΡΙΖΑ


Δριμύ κατηγορώ του πρώην πρωθυπουργού προς το κυβερνών κόμμα. Υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, δήλωσε δικαιωμένος από τις εξελίξεις. Εξέφρασε τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ για τον ίδιο διεμήνυσε πως... δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα.


Σαμαράς: Κοινοί και αδιόρθωτοι συκοφάντες στο ΣΥΡΙΖΑ-Δεν υποστέλλω τη σημαία του αγώνα

Μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε δικαιωμένος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, αλλά και για τις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει πριν από τις περσινές εκλογές για το ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκε σε σειρά λαθών του κυβερνώντος κόμματος, για τα οποία «θα λογοδοτήσει» και τα οποία –όπως είπε- «πήγαν πίσω τη χώρα», καταλήγοντας στη διαπίστωση ότι «δεν έκανε απλώς «κάποια λάθη», ολόκληρος είναι ένα πελώριο λάθος! Ήταν ένα τραγικό «ατύχημα» που δεν έπρεπε να συμβεί».

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «με αντιπάλους σου μπορείς να συνεργαστείς, αν το καλέσει η ανάγκη, όμως με συκοφάντες ποτέ», ενώ ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για όσους συσχετίζουν το «κύκλωμα εκβιαστών» με την κυβέρνησή του.

Όσον αφορά τη ΝΔ, όπως εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός, «μπορεί να δώσει ξανά αληθινή ελπίδα στον τόπο» και κάλεσε όλους να σταθούν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη που «μπορεί να τα καταφέρει».
Για τον ίδιο, ανέφερε ότι «δεν υποστέλλω τη σημαία του αγώνα. Δεν το έκανα ποτέ στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται να το κάνω...».

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς είπε για:

-Την κυβέρνησή του: Θεωρώ τύχη και υψίστη τιμή ότι υπηρέτησα τη χώρα μου όχι στα εύκολα, αλλά στα δύσκολα! Κι είμαι υπερήφανος, γιατί στις μέρες που εγώ την υπηρέτησα τη φέραμε σε πολύ καλύτερη θέση απ' ό,τι τη βρήκαμε. Πάλεψα με «θεούς και δαίμονες». Αλλά κράτησα τη χώρα όρθια... Είδα πολλές φορές την κρίσιμη στιγμή να μου «τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια». Όχι μία, πολλές φορές. Κι από πολλές πλευρές...

-Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ: Δυστυχώς, δεν έκαναν «κάποια λάθη». Τα έκαναν όλα λάθος! Ήταν λάθος του κ. Τσίπρα ο Βαρουφάκης . Ήταν λάθος του η κα. Κωνσταντοπούλου. Ήταν λάθος του η κα. Τασία. Δεν υπάρχει τίποτε που να υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας και να μην έκανε το ακριβώς αντίθετο... Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τη χώρα πίσω! Δεν έκανε απλώς «κάποια λάθη». Ολόκληρος είναι ένα πελώριο λάθος! Ένα τραγικό «ατύχημα» που δεν έπρεπε να συμβεί. Αλλά συνέβη... Και τώρα λέει κι άλλα ψέματα για να καλύψει τα αλλεπάλληλα λάθη του. Ο λαϊκισμός και η εξαπάτηση με τον ολοκληρωτισμό ερωτοτροπούν πάντοτε! Όταν η Ελλάδα, με τόσες θυσίες του λαού της, κατάφερνε πέρσι τον Ιανουάριο να βγαίνει και από την κρίση και από τα μνημόνια κι από την ύφεση - κι έρχεσαι εσύ, υπόσχεσαι ότι θα τα κάνεις όλα «καλύτερα», κι ένα χρόνο αργότερα τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα, αυτό θα σε κυνηγά για πάντα. Γι' αυτά όλα θα λογοδοτήσει! Κι η «τιμωρία» αυτή έχει αρχίσει, μη κάνετε λάθος... Η φθορά τους είναι ήδη τεράστια!

-Το προσφυγικό – μεταναστευτικό: Ήταν λάθος του που άνοιξε τα σύνορα. Και προσκάλεσε τους πάντες να έλθουν... Ήταν λάθος του που μας έλεγε πως «δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες», πως όλοι «πρόσφυγες» είναι τάχα. Τώρα τον αναγκάζουν να τους ξεχωρίζει... Ήταν λάθος του που έκλεισε την «Αμυγδαλέζα», το κλειστό κέντρο κράτησης παράνομων, απ' όπου τελικά ζητούσαν μόνοι τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Και στις μέρες μας πράγματι, ελέγξαμε τις ροές. Είναι απάνθρωπο, να συμβιώνουν σε καταυλισμούς οι πρόσφυγες μαζί με παράνομους μετανάστες. Πρέπει να τους διαχωρίσουμε, γιατί σε λίγο οι πρόσφυγες θα γίνουν θύματα βίας από κάποιους «λαθραίους». Ήταν λάθος του που ζητούσε την κατάργηση της FRONTEX και διακήρυσσε πως θα... διαλύσει το ΝΑΤΟ!

-Την οικονομία: Ήταν λάθος του Τσίπρα, όταν κραύγαζε πως «θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές»! Ήταν λάθος του Τσίπρα, που δεν έκλεισε, πέρσι τον Ιούνιο, την τελευταία «αξιολόγηση» της προηγούμενης συμφωνίας που, έτσι κι αλλιώς, τελείωνε. Ήταν λάθος του που αύξησε τη φορολογία, ήταν λάθος του που έδιωξε επενδυτές, ήταν λάθος του που ματαίωσε αποκρατικοποιήσεις. Ήταν λάθος του που κραύγαζε: «Μέρκελ go home».

-Το κύκλωμα εκβιαστών: Συκοφαντούν τους αντιπάλους τους και προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως την πληροφόρηση. Χτυπάνε μανιασμένα την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ καταστρέφουν οι ίδιοι τη χώρα... Έφτασαν στο έσχατο κατάντημα να κατηγορούν εμάς για «κύκλωμα εκβιαστών». Μας «χρεώνουν» ποιους; Αυτούς που έβριζαν εμάς επί χρόνια και στήριζαν το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα! Μέχρι και πρωτοσέλιδο, ολοσέλιδο... κηδειόσημο είχε βγάλει για μένα αυτό το «κύκλωμα»! Ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ τον στήριζαν με κάθε τρόπο. Μέχρι και τη μέρα του debate των πολιτικών αρχηγών, τους έβγαλαν στην κρατική ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, να βρίζουν τη Νέα Δημοκρατία! Αυτούς προσπαθούν να μας «χρεώσουν» τώρα. Τέτοιο κατάντημα... Είναι κοινοί συκοφάντες!

-Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: Με ανθρώπους που έκαναν λάθη – ακόμα και βαριά λάθη - μπορείς να συνεργαστείς. Αν αναγνωρίσουν τα λάθη τους, βέβαια... Με ανθρώπους που είπαν ψέματα – ακόμα και σε βαθμό εξαπάτησης – μπορείς να συνεργαστείς, αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις. Εφ' όσον ζητήσουν, βέβαια, συγγνώμη για τα ψέματά τους... Αλλά με ανθρώπους που, πέρα από τα ψέματα που είπαν και λένε ακόμα, πέρα από τα λάθη που έκαναν και κάνουν ακόμα, συκοφαντούσαν συνεχώς και συνεχίζουν να συκοφαντούν, δεν μπορεί κανείς να συνεργαστεί. Γιατί όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο συκοφάντης είναι το χειρότερο «θηρίο! Με αντιπάλους σου, ναι, μπορείς να συνεργαστείς, αν το καλέσει η ανάγκη. Με συκοφάντες ποτέ!

-Αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ: Παριστάνει ότι θέλει να ελέγξει τη «διαπλοκή» και αποκαλύπτεται ότι πάει να ελέγξει απευθείας την αδειοδότηση των ΜΜΕ. Να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη πληροφόρηση.

-Τη Νέα Δημοκρατία: Δεν θα αργήσει να ξημερώσει! Μπορεί ακόμα η χώρα να ξαναγυρίσει στις πολιτικές που δοκιμάστηκαν και απέδωσαν... Το κάναμε ήδη μια φορά, στις δραματικές συνθήκες το 2012. Θα το ξανακάνουμε! Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση γι' αυτό. Και άλλες δυνάμεις είναι σήμερα πιο ώριμες απ' ό,τι ήταν λίγους μήνες πριν. Η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει και να μείνει σε ευρωπαϊκή πορεία. Οι φόροι μπορούν να αρχίσουν ξανά να μειώνονται και η ανάπτυξη να επιστρέψει. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει ξανά αληθινή Ελπίδα στον τόπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να τα καταφέρει. Κι είμαστε όλοι δίπλα του...

-Για τον ίδιο: Με γνωρίζετε όλοι καλά τόσα χρόνια πλέον... Ξέρετε πως αυτά που λέω τα πιστεύω. Ξέρετε πως αυτά που πιστεύω, τα παλεύω πάντα. Και «μόνος και μετά πολλών»... Ξέρετε ότι δεν υποστέλλω τη σημαία του αγώνα. Δεν το έκανα ποτέ στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται να το κάνω... Είμαι παρών, είμαι μαζί σας, είμαι δίπλα σας... Αυτή την Ελλάδα που ονειρευόμαστε θα την φτιάξουμε όλοι μαζί.



Φίλιππος Πανταζής 


Τρύφων Αλεξιάδης: Καθυστερήσαμε ένα μήνα με τις φορολογικές δηλώσεις




H κυβέρνηση δε θα επιβαρύνει τα νησιά με ένα ακόμη μέτρο, όπως αυτό της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, λόγω του προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε τηλεφωνική παρέμβαση στο Mega. "Εξετάζουμε το θέμα του φορολογικού ανταγωνισμού ιδιαίτερα σε ευαίσθητες εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά περιοχές. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αυτό το μέτρο με τους θεσμούς και ελπίζω να υπάρξει θετική κατάληξη".

Αναφερόμενος στις φορολογικές δηλώσεις, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ παραδέχτηκε πως υπάρχει καθυστέρηση ενός μηνός, που αποτελεί κυρίως δική του ευθύνη και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί οι διμηνιαίες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου να γίνουν μηνιαίες και περισσότερες, ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανομή των φορολογικών υποχρεώσεων μέσα στη χρονιά: "Η πρώτη δόση ελπίζουμε πως θα είναι το Μάιο".

Σχετικά με τις αποδείξεις, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι θα κατατεθούν άμεσα νομοσχέδια, στα οποία θα υπάρξει διάταξη για όσους έχουν δικαίωμα αφορολόγητου να χτίζουν ένα ποσοστό αυτού με πλαστικό χρήμα, για το οποίο δεν θα χρειάζεται να κρατούν αποδείξεις. "Δευτέρα ή Τρίτη κατατίθεται στη Βουλή και ελπίζω να ψηφιστεί ομόφωνα. Οι πολίτες πάντως, πρέπει να ζητούν αποδείξεις, ώστε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή".


Πηγή: news.gre-forologia.gr


Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός - Φάρος Κερατσινίου - Παναθηναϊκός 54-101



Ο πολυνίκης Παναθηναϊκός έκανε δικό του κι αυτό το Κύπελλο Ελλάδος (54-101 επί του Φάρου Κερατσινίου στο ΟΑΚΑ), έφτασε στις 17 κατακτήσεις κι έκανε την αρχή του ιδανικού τέλους του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Φάρος Κερατσινίου έκανε την υπέρβαση κι έφτασε μέχρι τη μάχη του τροπαίου του Κυπέλλου Ελλάδος, προσεχώς θα συνεχίσει με ακόμη μία άνοδο σε κατηγορία και στην Α1 αυτή τη φορά, αλλά ο 41ος τελικός στο ΟΑΚΑ (9.000θ.) εξ αρχής είχε... πράσινο χρώμα. Τόσο γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, όσο γιατί ήταν ο τελευταίος του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Τα προγνωστικά δε χωρούσαν στην αναμέτρηση, το τελικό 54-101 ήρθε όσο πιο απλά γινόταν κι ο Παναθηναϊκός συνέχισε να γράφει τη δική του ιστορία στο θεσμό με την 17η κατάκτηση του τροπαίου (ο Ολυμπιακός 9, ο Άρης 8, η ΑΕΚ 3, ο ΠΑΟΚ 3 κι ο Πανιώνιος 1) για τον 58ο τίτλο του στα χρονικά. Όσο για τον 36χρονο αρχηγό του, έφτασε στα 10 τρόπαια Κυπέλλου Ελλάδος και συνεχίζει για ό,τι άλλο έχει απομείνει μέχρι την αποχώρησή του απ' την ενεργό δράση. Συγχρόνως πρόκειται για τον πρώτο τίτλο του προπονητή Σάσα Τζόρτζεβιτς σε συλλογικό επίπεδο.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και τον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής Ομάδος, τον 39χρονο Μιχάλη Κακιούζη, ο οποίος, επέστρεψε σε τελικό του θεσμού (Κυπελλούχος Ελλάδος 2000 & 2001) λίγο πριν κι απ' το δικό του τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός έκανε... πάρτι στη ρακέτα (52π.) απ' τα πρώτα λεπτά (3-16 στο 5' με τέταρτο alley-oop), ο Φάρος Κερατσινίου δυσκολευόταν ακόμη και να σκάσει τη μπάλα (κι όμως!), τα λάθη του διαδέχονταν το ένα το άλλο (36π. ο Παναθηναϊκός) κι ο τελικός... τελείωσε πριν καν αρχίσει. Το τελικό +47 αποτελεί ρεκόρ διαφορά σε τελικό του θεσμού μετά απ' το +40 (110-70) του Άρη επί του Πανελληνίου το 1987, ενώ η 100άρα είναι η μόλις τρίτη (κι Ολυμπιακός-Πανιώνιος 103-88 το 1977).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης (12π. με 6/8δίπ., 0/1β., 4ρ., 2ασ., 2κλ., 3κοψ. σε 24:21) κυριάρχησε πάνω απ' τη στεφάνη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Θα 'ταν άδικο για οποιοδήποτε παίκτη οποιασδήποτε ομάδος να... καταχωρηθεί.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η διαφορά είχε μόνο μία επιλογή απ' τα πρώτα λεπτά και δεν ήταν άλλη απ' την... ανηφόρα: Πρώτη διψήφια (και ποτέ ξανά μονοψήφια) στο 4' (2-12), +20 (13-33) στο 12', +30 (24-54) στο 20', +40 (36-76) στο 29', +50 (44-94) στο 36' και +51 (45-96) στο 37' για τη μέγιστη τιμή.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Φάρος Κερατσινίου κρατά την εμπειρία της συμμετοχής σε τελικό κι ο Παναθηναϊκός την επιστροφή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου μετά από ένα μήνα.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Φάρος Κερατσινίου ξεχνά το τελικό σκορ κι ο Παναθηναϊκός τις 8 άστοχες ελεύθερες βολές (9/17β.) και... τα πάντα, αφού ακολουθεί η κρίσιμη αναμέτρηση της Ευρωλίγκας (10η αγων. ΤΟΡ 16) με τον Ερυθρό Αστέρα (11/3, 21:00/novasports 2) στην Kombank Arena του Βελιγραδίου.

Τα δεκάλεπτα: 12-31, 26-57, 38-76, 54-101

Φάρος Κερατσινίου (Πολέμης): Καράμπουλας 11 (1τρίπ., 2ρ.), Μπατής 2 (4ρ., 4ασ., 2κλ., 2λ.), Κατούφας 2 (3ρ., 2λ.), Παπαμακάριος 5 (1τρίπ., 2ρ., 5ασ., 5λ.), Σκορδίλης 14 (4ρ., 3κλ.), Παπαδόπουλος 2 (3λ.), Κουντουράς, Πετροδημόπουλος 4 (2ρ.), Λιακόπουλος 4 (2ρ., 4λ.), Αγγελόπουλος 7 (2ρ., 2λ.), Κομποδιέτας 3 (1τρίπ.), Κακιούζης

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς 13 (2τρίπ., 3ρ. 3ασ.), Φελντέιν 11 (2τρίπ., 3ρ., 5ασ., 2κλ.), Γκιστ 13 (1τρίπ., 4ρ., 7ασ.), Παπαγιάννης 12 (4ρ., 2ασ., 2κλ., 3κοψ.), Χέινς 8 (2τρίπ., 6ρ.), Χαραλαμπόπουλος 6 (2ρ.), Μποχωρίδης 9 (2τρίπ., 2λ.), Φώτσης 4 (5ρ.), Ραντούλιτσα 3 93ρ., 2ασ.), Διαμαντίδης 8 (2τρίπ., 2ρ., 3ασ., 2κλ.), Κούζμιτς 5 (3ρ.)



Πηγή :  gazzetta.gr 



Φτιάχνουν 14 νέα hotspots σε μια εβδομάδα




Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το συντονιστικό όργανο ο αριθμός των προσφύγων στην ελληνική επικράτεια ανέρχεται σε 33.320.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το συντονιστικό όργανο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, ο αριθμός των προσφύγων στην ελληνική επικράτεια ανέρχεται σε 33320.

Ενδιαφέρον έχει ομως η ενημέρωση για τα νέα κέντρα φιλοξενίας που σύμφωνα με το συντονιστικό κέντρο θα λειτουργήσουν από αύριο και συνολικά θα φιλοξενηθούν 17.400 άνθρωποι. Τα 14 νέα hotspots θα λειτουργήσουν αυτήν την εβδομάδα, ενώ ένα ακόμη, στο Λιτόχωρο, προγραμματίζεται για μετά τις 15 Μαρτίου.



Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ζήτησε από όλους να ετοιμαστούν για ένα μεγάλο νούμερο προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.«Μέσα σε πολύ μικρό χρόνο πρέπει να στήσουμε χιλιάδες θέσεις πολύ προσωρινής διαμονής. Στο Ελληνικό δεν είναι οι συνθήκες που θέλουμε, αλλά η άλλη λύση είναι άλλες πλατείες», τονισε.

Σημείωσε επίσης ότι χτίζονται 10.000 θέσεις την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι μετά την συγκέντρωσή τους θα «δούμε την διανομή τους», επισημαίνοντας οτι «στην αρχή μιας κρίσης προσπαθείς να λύσεις το άμεσο πρόβλημα».

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο Γιάννης Μουζάλας όσο και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχουν αναφέρει τον αριθμό 150.000 για το πλήθος των προσφύγων που θα μπορούσε να αντέξει η χώρα.



Πηγή : thetoc.gr