Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Αβραμόπουλος: Δεν προβλέπεται αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν

(Φωτογραφία:  Eurokinissi )




Σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΕ να ζητήσει από την Ελλάδα να προχωρήσει σε αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων της εντός τριμήνου, ο Επίτροπος  Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε ότι δεν προβλέπεται αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε: «Σήμερα το Συμβούλιο υιοθέτησε (όπως ήταν και αναμενόμενο!) τις συστάσεις για να βελτιωθούν οι ελλείψεις και αδυναμίες στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας –που είναι και τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν».

«Από τη στιγμή που διαπιστώθηκαν αυτές οι αδυναμίες ξεκίνησε μια διαδικασία -η οποία αποβαίνει στη προστασία της ζώνης Σένγκεν μέσω της εφαρμογής των κανόνων. Δεν είναι απαραίτητο ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει στο άρθρο "26" βάσει του οποίου θα μπορεί να ληφθεί απόφαση για να συνεχίσουν να ισχύουν οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ χωρών Σένγκεν, όπως συμβαίνει ήδη στη Γερμανία και στην Αυστρία για παράδειγμα» τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν προβλέπεται αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν. Αντί να εστιάζουμε στη κινδυνολογία, μπορούμε να διαπιστώσουμε τα θετικά βήματα στα οποία κάνουν αναφορά και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Επιτροπής. Υπάρχει σαφής επιτάχυνση από την ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει κάθε δυνατή στήριξη για να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες που σχετίζονται και με τη μεταναστευτική πίεση. Όλοι δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό: να αποκατασταθεί η ομαλή και η πλήρης λειτουργία της ζώνης Σένγκεν και να διαφυλαχθεί η ελεύθερη μετακίνηση» συμπλήρωσε.

ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κατρούγκαλος: Το πρωί τους έλεγε λαμόγια και τώρα τους καλεί σε διάλογο




Με τεντωμένα νεύρα η κυβέρνηση συνολικά παρακολουθεί το εν εξελίξει συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα με το Μέγαρο Μαξίμου να τηρεί προς το παρόν στάση αναμονής και ήπιας διαχείρισης της κατάστασης προς αποφυγή προκλήσεων και ακραίων καταστάσεων.

Πάντως τις τελευταίες ώρες καταγράφεται μια διπλή τακτική από τους αρμόδιους υπουργούς καθώς ο μεν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου απευθύνει διαρκώς πρόσκλησεις διαλόγου στο πλαίσιο και της πρότασης του Πρωθυπουργού, ο δε αναπληρωτής υπουργός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε πιο σκληρή γραμμή υποστηρίζει ότι στα επεισόδια πρωτοστατούν ακροδεξιά στοιχεία, ενώ κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον τόνο των διαδηλώσεων έδινε "γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής".

Να σημειωθεί ότι εδώ και μέρες είναι σε εξέλιξη ένας άτυπος διάλογος στο παρασκήνιο μέσω email, τηλεφωνημάτων και μυστικών συναντήσεων προκειμένου να να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις και να τεθούν οι βάσεις για την επίσημη έναρξη του διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών.

Και ίσως δεν ήταν τυχαία η αναφορά πριν από λίγο στη Βουλή του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου ότι "η κυβέρνηση θεωρεί τους αγρότες συνεργάτες της και τους περιμένει από βδομάδα στο διάλογο όχι μόνο για το ασφαλιστκό...."

"Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες και τους περιμένουμε να κοιταχτούμε στα μάτια και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις", ανέφερε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η επιβάρυνση των αγροτών στην κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία, στην οποία βρίσκεται το 88% των αγροτών θα επιβαρυνθεί με μια αύξηση ασφαλιστικών εισφορών το μήνα το 2017 και στο τέλος της μεταβατικής περιόδου η επιβάρυνση θα είναι 93 ευρώ το μήνα και θα πάρουν τη σύνταξη των 384 ευρώ και ότι αντιστοιχεί στο αναλογικό κομμάτι.

Οι αγρότες δεν ενοχλούνται για την αύξηση κατά 15 ευρώ το μήνα στις ασφαλιστικές εισφορές, είπε ο υπουργός Εργασίας αλλά από το γεγονός, ότι για δεκαετίες τώρα το χώμα πετρώνει και τα χωριά ερημώνουν, ενώ το πάρτι των κοινωνικών επιδοτήσεων ήταν για τους λίγους με τους πολλούς να ζουν ίσα ίσα.

Οι αγρότες είναι συνεργάτες μας στο νέο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της χώρας που είναι ευλογημένη από τη φύση και διαθέτει την πιο μορφωμένη γενιά Ελλήνων. Στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε τους εκπροσώπους του παλιού πολιτικού κόσμου, όπως τους αποκάλεσε, ότι επιμένουν στις πρακτικές της ανομίας, της διαπλοκής και του ψέματος.

"Τίποτε δεν έμαθαν τίποτε δεν ξέχασαν" είπε επικαλούμενος το απόφθεγμα του Ταλεϋράνδου για τη δυναστεία των Βουρβόνων, ενώ χαρακτήρισε "ψέμα" την αναφορά που είχε κάνει λίγο πριν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης είχε επίσης κατηγορήσει τον υπουργό Εργασίας, ότι "ψεύδεται", όταν υποστηρίζει ότι το προσχέδιο για το ασφαλιστικό εκπονήθηκε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλέστηκε ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία, οι υπάλληλοι του υπουργείου δεν είχαν καμία συμμετοχή στην εκπόνηση του προσχεδίου.

"Προφανώς συνεργαζόμαστε με τους διευθυντές του υπουργείου Εργασίας" είπε ο κ. Κατρούγκαλος και απέδωσε την ανακοίνωση σε συνδικαλιστικές πρακτικές που εκκινούν από την μετακίνηση της διευθύντριας κοινωνικών ασφαλίσεων σε άλλη θέση.


Πηγή : newsit.gr


Το σημερινό στο Σύνταγμα δεν έχει προηγούμενο



Χιλιάδες αγρότες βρίσκονται αυτή την στιγμή στο Σύνταγμα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, ο αριθμός ολοένα αυξάνεται καθώς καταφθάνουν αγρότες από όλη την Ελλάδα μαζικά, ενώ εκεί βρίσκονται και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι.

Αγρότες έχουν ανάψει φωτιά με κλαδιά μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, ενώ η πομπή με τα 20 τρακτέρ περνά μπροστά από τη Βουλή.

Οι αγρότες έχουν στήσει σκηνές και διαμηνύουν ότι θα κάνουν κατάληψη του Συντάγματος για τουλάχιστον δύο ημέρες.





φωτό : iefimerida


Game of Thrones: νέες φωτογραφίες από την 6η σεζόν




To HBO αποκάλυψε μία σειρά από φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται μερικοί πρωταγωνιστές της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, και μας οδηγούν σε κάποιες εικασίες για το τι πρόκειται να γίνει στον επερχόμενο κύκλο. Προσοχή, ακολουθούν ενδεχόμενα SPOILERS.

Η γκαλερί αποτελείται από πάνω από 20 φωτογραφίες, στις οποίες όσο και αν ψάχνουμε, Jon Snow δεν θα βρούμε. Οι πρώτες εικόνες μας δίνουν μία γεύση από το βόρειο Westeros και λίγο από τον νότο.

Μεταξύ άλλων, στις φωτογραφίες βλέπουμε τον Theon Greyjoy και τη Sansa Stark, τους οποίους τελευταία φορά τους είχαμε δει να πηδάνe από τους τοίχους του Winterfell σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγουν από τον Ramsay Bolton.

Αυτός ο κύκλος φαίνεται ότι θα επιβεβαιώσει την τραγική τύχη της Myrcella Baratheon, αφού αν καταλαβαίνουμε καλά από τις εικόνες, μάλλον τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Ο αδερφός της, Tommen, και ο βιολογικός της πατέρας, Jamie, στέκονται και την κοιτούν να κείτεται, προφανώς, νεκρή.

Όπως είχαμε δει στην προηγούμενη σεζόν, η Myrcella έπειτα από επίσκεψη του Jamie στο Dorne, παίρνει τον δρόμο της επιστροφής, μόνο που η Ellaria Sand, σύντροφος του αποθανόντα Oberyn Martell είχε άλλα σχέδια. Η τελευταία γεύση που πήραμε από τον προηγούμενο κύκλο, ήταν η Ellaria να δηλητηριάζει τη Myrcella.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται, επίσης, η Cercei Lannister η οποία συναντιέται με τον αδερφό της Jamie, ενώ ανάμεσα στο φωτογραφικό υλικό βλέπουμε και την Daenerys Targaryen η οποία στον προηγούμενο κύκλο είχε βρεθεί περικυκλωμένη από ένα άγνωστο Dothraki Khalasar.

Από την γκαλερί φωτογραφιών δεν λείπει η Arya Stark, η οποία φαίνεται να έχει χάσει εντελώς την όρασή της, ο Tyrion Lannister, ο Lord Varys, o Bran Stark (πόσο τον περιμέναμε) να... στέκεται (!) πλάι στο Κοράκι με τα Τρία Μάτια, η Missandei, ο High Sparrow, ο Ramsay Bolton και ο πατέρας του Roose, η Yara Greyjoy και ο πατέρας της Balon, ο Davos Seaworth, η Melisandre, ο Grey Worm, η Brienne, ο Sam και η Gilly.

Ωστόσο, Petyr Baelish, Margaery Tyrell, Jorah Mormont, Daario Naharis, Hodor και φυσικά, Jon Snow, λείπουν από το οπτικό μας πεδίο. Η καινούρια σειρά θα κάνει την πρεμιέρα της στις 24 Απριλίου στο HBO. Μέχρι τότε... υπομονή!

Το φωτογραφικό υλικό


























Πηγή : pathfinder.gr


Κινητοποίηση εκπαιδευτικών την Τετάρτη-Zητούν μόνιμους διορισμούς



Βολές κατά Φίλη σε ανακοίνωση των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Με το σύνθημα: «Όχι στη λογιστική αντίληψη στην εκπαίδευση. Ναι σε μόνιμους διορισμούς», προχωρούν σε κινητοποιήσεις δάσκαλοι και καθηγητές την ερχόμενη Τετάρτη.

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ κήρυξαν δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12:00-14:00 και 14:00-16:00), ούτως ώστε οι εκπαιδευτικοί να συγκεντρωθούν στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, στις 13:30. 

Αίτημά τους είναι να μην πραγματοποιηθούν άλλες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αλλά μόνιμοι διορισμοί.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι δάσκαλοι καταγγέλλουν ότι τα κενά στα σχολεία «καλά κρατούν» και τονίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιστρατεύει αντιεκπαιδευτική μέθοδο για τη μέτρηση των κενών, τη «λογιστική των ωρών». 

«Όσο το υπουργείο συνεχίζει να βλέπει διδακτικές ώρες αντί για σχολικές τάξεις, τόσο θα συνεχίσει να διαλύει δημοτικά σχολεία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΟΕ.

Σημειώνεται, ότι η ΔΟΕ είχε διαμαρτυρηθεί έντονα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την περασμένη Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, για τις δηλώσεις του υπουργού, Ν. Φίλη, περί πλασματικών κενών.



Πηγή : tovima.gr


ΥΠΕΞ Αυστρίας: Τα Σκόπια πρέπει να είναι έτοιμα να σταματήσουν τους πρόσφυγες



Η ΠΓΔΜ πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμη να σταματήσει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα της με την Ελλάδα, δεδομένου ότι μετά την Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μεταναστευτικές ροές, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, στα Σκόπια με τον ομόλογό του , Νίκολα Πόποσκι.

«Συμφωνήσαμε ότι η Αυστρία θα στηρίξει τη χώρα σας, όχι μόνο με στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό, αλλά και με εξοπλισμό προκειμένου να μπορέσει η Μακεδονία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε ο κ. Κουρτς.

Ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας ανέφερε ότι η χώρα του δέχτηκε πέρυσι περίπου 90.000 πρόσφυγες και πως ο αριθμός αυτός θα μειωθεί στους 37.500 για φέτος.

«Πιθανότατα το όριο αυτό θα έχει καλυφθεί σε μερικούς μήνες και τότε η Αυστρία θα αναγκαστεί να σταματήσει την είσοδο προσφύγων στο έδαφός της» δήλωσε ο κ. Κουρτς, σημειώνοντας πως μία τέτοια απόφασή σίγουρα θα επηρεάσει τις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος του διαδρόμου που ακολουθούν οι πρόσφυγες και αυτές είναι η ΠΓΔΜ, η Σερβία, η Κροατία και η Σλοβενία.

Ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η ανάπτυξη ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επικαλούμενος την «άσχημη εμπειρία με την Ελλάδα, η οποία αρνείται κάθε βοήθεια».

Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι το 2016 θα διέλθουν από τη χώρα τόσοι πρόσφυγες, όσους δεχτούν οι χώρες της Ε.Ε. και ανήγγειλε την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα με την Ελλάδα σχετικά με τις διελεύσεις.

Ο κ. Πόποσκι συμπλήρωσε ότι η ΠΓΔΜ θα συντονίσει τις προσπάθειές της με τις άλλες χώρες του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου σχετικά με την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και τα μέτρα που θα λάβει η χώρα του προς την κατεύθυνση αυτή θα αντανακλούν τις όποιες αποφάσεις της Γερμανίας, της Αυστρίας και άλλων χωρών της Ε.Ε. που αποτελούν τον τελικό προορισμό των προσφύγων.


Πηγή : ethnos.gr


Online προτάσεις από τη βάση για το νέο καταστατικό της Ν.Δ.




Την απόφασή του για την έναρξη των διαδικασιών του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου του κόμματος ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί άμεσα τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει κατά τη διάρκεια της τετράμηνης εσωκομματικής εκλογής νέου Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για μια Νέα Δημοκρατία «Από την Αρχή». Ταυτόχρονα ξεκινά δημόσια διαβούλευση για το καταστατικό στην ιστοσελίδα synedrio.nd.gr με στόχο να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα σύγχρονο κόμμα που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία.

Το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το τριήμερο 22 – 24 Απριλίου 2016.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου ορίστηκε με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την απόφασή του έκανε την εξής δήλωση (on camera):

«Προκηρύσσω σήμερα το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 ως τις 24 Απριλίου στην Αθήνα.

Δεν θα είναι ένα ακόμη Συνέδριο που θα αφορά μόνο τα κομματικά στελέχη. Είναι μια αφετηρία για ένα ποιοτικό άλμα στην πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό αφορά όλους τους πολίτες και θέλω να εξηγήσω γιατί.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει σήμερα μια νέα αρχή για τη μετεξέλιξή της σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό, ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. Μέσα από τις καινούργιες δομές που φιλοδοξούμε να υιοθετήσουμε στο 10ο Συνέδριο, θα δυναμώσουμε τη φωνή του κάθε πολίτη που θέλει να παράξει πολιτική.

Με τον διαχωρισμό κράτους - κόμματος, με την κατάργηση πελατειακών δεσμών μεταξύ πολιτών και κομμάτων, με διαφάνεια, με αξιοκρατία η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να εκφράσει το αύριο των πολλών, ξεβολεύοντας το χθες των λίγων και των προνομιούχων.

Καλώ τα 400.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχουν στη διαβούλευση για το νέο καταστατικό η οποία βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο.

Καλώ όλους τους πολίτες με τη συμμετοχή τους να δώσουν νέα πνοή στην πολιτική να γίνουν μέλη και να βοηθήσουν να κτίσουμε το κοινό μας σπίτι.

Σήμερα στη Νέα Δημοκρατία έχουν θέση κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας.

Μαζί, θα δημιουργήσουμε τη Νέα Δημοκρατία του αύριο, τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης».



Το χρονοδιάγραμμα προς το 10ο Τακτικό Συνέδριο

Με την ανακοίνωση της απόφασης δόθηκαν στη δημοσιότητα η Εισηγητική Έκθεση του καταστατικού, ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για το καταστατικό, ενώ άνοιξε και το σύστημα online εγγραφών (για νέα μέλη) και επαναβεβαιώσεων στην ιστοσελίδα synedrio.nd.gr.

Οι βασικές ημερομηνίες των προσυνεδριακών διαδικασιών είναι:

12 Φεβρουαρίου: Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα synedrio.nd.gr και ανοίγει η δυνατότητα online εγγραφών για νέα μέλη

11 Μαρτίου: Κλείνει το σύστημα online εγγραφών – επαναβεβαιώσεων

20 Μαρτίου: Εκλογή Προέδρου ΟΝΝΕΔ

3 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών και Αντιπροσώπων - Συνέδρων για το 10ο Τακτικό Συνέδριο

6 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Υπευθύνων Θεματικών Τομέων των Νομαρχιακών Οργανώσεων

9 – 10 Απριλίου: Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

11 Απριλίου: Ολοκλήρωση διαβούλευσης για το καταστατικό

17 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων

18 Απριλίου: Δημοσιοποίηση προσχεδίου καταστατικού

22 – 24 Απριλίου:  Διεξαγωγή Εργασιών 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.



Πηγή : kathimerini.gr


Καρτέλ Κολωνακίου: Tι άκουσαν οι κοριοί της ΕΛΑΣ




Σε… 277 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών από το «καρτέλ του Κολωνακίου» αναζητά η Δίωξη Ναρκωτικών τους διακινητές και τους πελάτες.

Σε… 277 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών από το «καρτέλ του Κολωνακίου» με αποδέκτες μέλη επιχειρηματικών κύκλων μεγάλης οικονομικής επιφάνειας και γνωστά πρόσωπα του ελληνικού «life style», αναζητούν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, πρόσωπα της showbiz, που μπορεί να εμπλέκονται στη διακίνηση των ναρκωτικών.

«Περιμένουμε να ‘γεννήσουν’ τα τηλέφωνα» αναφέρουν αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, συνεχίζοντας τις έρευνες για τους κατόχους τηλεφωνικών συνδέσεων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, οι οποίοι φαίνεται να είχαν ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες του καρτέλ, χωρίς ακόμη να έχουν εντοπιστεί.

Όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία πολλές από αυτές τις ύποπτες τηλεφωνικές συνδέσεις ανήκουν σε συνολικά «πακέτα» γνωστών επιχειρήσεων και εταιρειών, στις οποίες αναζητούνται οι επίμαχοι χρήστες τους.

Κάποιες από τις εταιρείες ήταν «δωρητές» της ΕΛ.ΑΣ.. Από τις εκατοντάδες συνομιλίες του καρτέλ φέρεται να προκύπτει και η «πελατεία». Ανάμεσα τους μνημονεύονται πασίγνωστη ηθοποιός, παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιών, σεναριογράφος, δικηγόροι, επιχειρηματίας της Μυκόνου και μερικοί της Αθήνας, όπως και πολλοί «κοσμικοί».   

Στο μεταξύ, «αστέρι» των μικτών πολεμικών τεχνών ΜΜΑ και πρωταγωνιστής ταινίας ήταν ο αρχηγός της δεύτερης ομάδας του… καρτέλ του Κολωνακίου, ο οποίος συνεργαζόταν με τον αναζητούμενο 52χρονο ιδιοκτήτη κοσμικών στεκιών στην περιοχή, για τη διακίνηση κοκαΐνης, χασίς και άλλων ναρκωτικών σε πελάτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών αναφέρουν πως από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει πως το κύκλωμα διακινούσε εβδομαδιαίως περίπου μισό κιλό κοκαΐνης και 20 κιλά ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης με διανομές κατ’ οίκον!   

Το κύκλωμα φαίνεται να ήταν ο βασικός τροφοδότης ναρκωτικών επιχειρηματικών κύκλων και υψηλής κοινωνίας, με τα κέρδη τους να έχουν εκτοξευτεί περίπου στα 10.000.000 ευρώ σε χρονικό διάστημα δύο χρόνων δραστηριοποίησης. Τα 6 εκατομμύρια από την πώληση κοκαΐνης και τα υπόλοιπα από χασίς και άλλες ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, ο 52χρονος επιχειρηματίας που αναζητείται, βρισκόταν στις διαπραγματεύσεις για να ανοίξει νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι παρά το γεγονός ότι δεν είχε εισοδήματα, ενώ το γνωστό εστιατόριο που διατηρούσε στο Κολωνάκι είχε κλείσει πριν από περίπου 1,5 χρόνο. Ερευνήθηκε η εμπλοκή και ενός δεύτερου επιχειρηματία, που διατηρεί καταστήματα στο Κολωνάκι και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς όμως να προκύψει κάτι σε βάρος του.



Το «ντελίβερι» και τα… μπλόκα των αγροτών

Από τις χιλιάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες μελών του κυκλώματος, προκύπτει σε κάποιες από αυτές, πως ο ίδιος ο 52χρονος επιχειρηματίας πήγαινε τα ναρκωτικά της παραγγελίας στο σπίτι του «επίσημου» πελάτη. Είναι χαρακτηριστική μία από αυτές:

Πελάτης: Τι κανείς ρε φίλε;

Επιχειρηματίας: Είμαι έτοιμος φιλαράκο σπίτι σου έρχομαι!

Πελάτης: ναι ναι σπίτι.

 Σε κάποιους άλλους διαλόγους μελών του κυκλώματος τις τελευταίες ημέρες πριν από τη σύλληψή τους καταγράφονται τα… παράπονα των ανυπόμονων πελατών για την καθυστέρηση της παραγγελίας τους, με τους κατηγορουμένους να την αποδίδουν στα… μπλόκα των αγροτών, και το κλείσιμο των δρόμων που εμποδίζουν την μεταφορά των ναρκωτικών στην πρωτεύουσα. Ένας από αυτούς έχει ως εξής:

Πελάτης: Γιατί αργούμε έτσι;

Κατηγορούμενος: Δεν φταίω εγώ. Δεν βλέπεις τι γίνεται με τα μπλόκα; Πως να περάσουν τα πράγματα...;

Πελάτης: Τόση καθυστέρηση; Και αν οι αγρότες μείνουν ένα μήνα ακόμα το θα γίνει;

Κατηγορούμενος: Θα βρω λύση μην ανησυχείς. Και εγώ έχω πρόβλημα. Θα το φτιάξω όμως.

 Κάποιες άλλες φορές οι πελάτες διαμαρτύρονταν για την ποιότητα των ναρκωτικών που είχαν παραλάβει και παραπονούνταν γι αυτό.

Πελάτης: Μεγάλε θα κάνω φασαρία. Έχουμε αρρωστήσει όλοι εδώ πέρα. Κάτι δεν πάει καλά. Γιατί; Ούτε η φούστα ούτε η μπλούζα (δύο είδη ναρκωτικών) ήταν καλά.

Κατηγορούμενος: Σοβαρά μιλάς; Τώρα μαθαίνω θα πάρω τα παιδιά να αλλάξω μαγαζί.  Σορυ ε...

 Στις συνομιλίες δίνονται διάφορες κώδικες ονομασίες στις ναρκωτικές ουσίες, όπως «ψωμί αλβανικό», «άχυρο πράσινο με πολλά φύλλα και μεγάλοι παπάδες», «λουλούδια», «φωτό», «μπουφάν», «δεκάλεπτη μπλούζα» , «20 τραγούδια», «ατομάκια μονά», «κατοστάρι πράσινο», «100 αβγά», «τσόκο», «φου», «κρεμούλα» και άλλα. Ένας από τους προμηθευτές διαφημίζει την «Πατρίδα», που είναι καλής ποιότητας ακατέργαστη κάνναβη ελληνικής προέλευσης.

Ο «Kico» και ο «Fighter»

Ο «Kico», ο «ΕΝΙΑ», ο «ΖΑΝΙ», ο «ERO», ο «μαχητής» ήταν μερικά από τα ψευδώνυμα των μελών των δύο υποομάδων του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Ο 23χρονος «Kico» από την Αλβανία ήταν ο αρχηγός της πρώτης ομάδας με υπαρχηγό τον 30χρονο Έλληνα αναζητούμενο με το προσωνύμιο «ERO». Αυτή η ομάδα ήταν υπεύθυνη για την ανεύρεση και εισαγωγή από την Αλβανία ποσοτήτων ναρκωτικών και την προμήθειά των τεσσάρων άλλων συνεργών τους για την αποθήκευση και διακίνηση σε διάφορα άτομα. Στην δεύτερη ομάδα αρχηγός φέρεται ο 33χρονος αθλητής μικτών πολεμικών τεχνών σε «κλουβιά», ο οποίος σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν υπεύθυνος για την εύρεση ναρκωτικών ουσιών από τον «ΖΑΝΙ», 30χρονος από την Αλβανία, και περαιτέρω διάθεσή τους στον 52χρονο αναζητούμενο επιχειρηματία και έναν 34χρονο Έλληνα, που αποθήκευαν και διακινούσαν τα ναρκωτικά στην «υψηλή κοινωνία».  

Επαφή με τους αρχηγούς για την προμήθεια ναρκωτικών είχαν άτομα με τα ψευδώνυμα «Παππούς», «Γαυράκος», «Δαίμονας», «Βάγγος», «Ξάδερφος», «Ηρακλής», «Κατέλης», «Τζώρτζης» και άλλα.

 Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν εννέα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί και τέσσερις ημεδαποί. Κατασχεθήκαν 20.927 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 461 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 152 γραμμάρια κοκαΐνης και 10 δενδρύλλια κάνναβης. Επίσης κατασχέθηκαν 27.415 ευρώ, ένα πιστόλι, δύο αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, πέντε ζυγαριές ακριβείας και 18 κινητά τηλέφωνα.



Πηγή : thetoc.gr


Έχουν παγώσει οι πωλήσεις των αυτοκινήτων σε απόγνωση οι έμποροι




ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Παρά τις διαβεβαιώσεις απο το Νοέμβριο οτι η απόσυρση παλιών αυτοκινήτων, θα παραταθεί, η Κυβέρνηση δεν φέρνει την τροπολογία στη Βουλή κρατώντας όμηρο την αγορά και τους χιλιάδες εργαζομένους της.  

Η Κυβερνητική δικαιολογία “δε μας αφήνουν οι δανειστές” με δυσπιστία ακούγεται στα αυτιά των ανθρώπων της αγοράς και των υποψηφίων αγοραστών, αφού το μέτρο, ήταν σε ισχύ προ της… καθόδου των Τροϊκανών στην Ελλάδα. Με λίγα λόγια ήταν ένα μέτρο που η Τρόικα το βρήκε σε ισχύ, οπότε δε χρειάζονταν αντίμετρα.

Απο την άλλη, είναι εμφανές, σε όλα τα νούμερα -που λατρεύουν οι δανειστές- οτι το μέτρο της απόσυρσης παλαιών οχημάτων, εκτός τα περιβαντολογικά οφέλη, φέρνει και χρήματα στα κρατικά ταμεία, κάτι που δε συνέβει τον Ιανουάριο, με τις πληροφορίες μας να κάνουν λόγο για ελάχιστες πωλήσεις νέων οχημάτων.

Είναι δεδομένο οτι η πτώση του μόλις 2,5% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, δεν αντανακλά πιστά την κατάσταση. Και αυτό διότι οι πωλήσεις έχουν πλέον «παγώσει» σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές περιμένουν να εφαρμοστεί και πάλι το μέτρο της απόσυρσης για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα.

Όσα αυτοκίνητα είχαν εκτελωνιστεί (πουληθεί δηλαδή) στα τέλη του 2015 ταξινομήθηκαν τον Ιανουάριο. Τον Ιανουάριο δε οι πωλήσεις ήταν ελάχιστες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ζητήσει από τους δανειστές μας να εγκρίνουν την τουλάχιστον εξάμηνη παράταση της απόσυρσης, ώστε να την συμπεριλάβουν σε κάποια τροπολογία.
Απο την άλλη, ποιος ήταν ο λόγος που ακόμα μία φορά η Κυβέρνηση καθυστέρησε χαρακτηριστικά και το αίτημα αυτό δεν έγινε από τα τέλη του προηγούμενου έτους, με αποτέλεσμα αφενός το κράτος να χάνει έσοδα και αφετέρου να κινδυνεύουν για μία ακόμη φορά χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο του αυτοκινήτου;

Ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, κ. Δημήτρης Πάτσιος, μίλησε στο NewsAuto.gr για την παρούσα κατάσταση και τι πρέπει να γίνει ώστε να επανέλθει η σχετική ηρεμία στην αγορά.

«Είναι γεγονός ότι η αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται σε τέλμα από τις αρχές του χρόνου. Αν και η κυβέρνηση διαμήνυσε θετικά, πριν τις γιορτές, για την παράταση της απόσυρσης, τουλάχιστον ως το καλοκαίρι, η σχετική νομοθετική ρύθμιση δεν έχει υλοποιηθεί ως σήμερα. Αποτέλεσμα είναι, αρκετές χιλιάδες αγοραστές να έχουν εγκλωβιστεί σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο, αναμένοντας τα κίνητρα από τη συνέχιση της απόσυρσης.

Τον Ιανουάριο οι ταξινομήσεις μπορεί μεν να ανήλθαν σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα, όμως αυτές προέκυψαν από τις πωλήσεις τελωνισμένων οχημάτων με απόσυρση, πριν δηλαδή την 31/12/2015. Συνεπώς, η κακή κατάσταση θα αποτυπωθεί τον Φεβρουάριο, όπου καθώς έχουν εξαντληθεί τα τελωνισμένα αποθέματα, οι ταξινομήσεις μπορεί να είναι εμφανιστούν μειωμένες ως και κατά 2-3.000 αυτοκίνητα.

Η απόσυρση, πέρα από το πολύ σημαντικό όφελος για τους καταναλωτές (€ 1.000 ως € 2.800) και την ανανέωση του στόλου, προκαλεί σημαντική αύξηση στα έσοδα από την αγορά αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, περίπου 46-48 εκατομμύρια ευρώ εισπράττονται επιπλέον σε Τέλος Ταξινόμησης και ΦΠΑ κάθε χρόνο που διαρκεί το μέτρο. Η διακοπή της απόσυρσης, επαναφορά μετά από μήνες κλπ ασφαλώς δημιουργεί εξαιρετικά προβλήματα στην (πολύπαθη) αγορά του αυτοκινήτου και οδηγεί σε αδιέξοδο τους αγοραστές.

Η θέση του ΣΕΑΑ είναι η διατήρηση του μέτρου, ωσότου η πολιτεία είναι απολύτως έτοιμη για την αναμόρφωση της φορολογίας αγοράς (Τέλος Ταξινόμησης), λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι έχει υπερφορολογηθεί η χρήση του αυτοκινήτου (τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τεκμήρια, ΕΦΚ καυσίμων κλπ)».


Πηγή : newsauto.gr


Αναγέννηση οστών: Η επιτυχία του ‘Ελληνα ερευνητή, Μανώλη Παπασταύρου



Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, με επικεφαλής Έλληνα διδακτορικό ερευνητή, ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο που βοηθά στην αναγέννηση των οστών, αναλύοντας τη μικρο-δομή των 3D τυπωμένων εμφυτευμάτων οστών. Η καινοτομία έγκειται στο ότι καταφέρνει να «χειραγωγήσει» την ανάπτυξη των κρυστάλλων μέσα στο υλικό που εκτυπώνεται, έτσι ώστε αυτό να γίνει ταυτόχρονα πιο ανθεκτικό, αλλά και βιοδιασπώμενο.

Αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της αντοχής των 3D τυπωμένων εμφυτευμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ασθενείς με καρκίνο ή θύματα ατυχημάτων που έχουν υποστεί σημαντική απώλεια οστικής μάζας να ανακάμψουν πιο γρήγορα από ποτέ.

bone_printingΗ τεχνική, που βασίζεται στην τρισδιάστατη εκτύπωση μιας οστικής «σκαλωσιάς» (ικριώματος) πάνω στην οποία στη συνέχεια αναπτύσσονται τα κύτταρα, κυκλοφορεί το αίμα και αναγεννάται ένα πλήρες οστό, θα βοηθήσει τους ορθοπεδικούς χειρούργους να αντικαταστήσουν τα μεταλλικά εμφυτεύματα.

Ο Μανώλης Παπασταύρου είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας Σχεδιασμού για την Υγεία και την Ευεξία στη Σχολή Αρχιτεκτονικής, Σχεδίου και Δομημένου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Nottingham Trent. Η έρευνά του εποπτεύεται από τον καθηγητή της σχολής του Φίλιπ Μπρίντον και από τον δρ. Ντέηβιντ Φέαρχερστ της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας. Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο συνέδριο «Εκτυπώσεις για το Μέλλον» του Ινστιτούτο Φυσικής στο Λονδίνο.

Το εκτυπωμένο ικρίωμα αποτελείται από τα ίδια βιοϋλικά που υπάρχουν στο φυσικό οστό και διαλύονται στον οργανισμό, καθώς ο ασθενής ανακάμπτει και αναπτύσσει νέο οστό. Η νέα μέθοδος, που βελτιώνει την μικροδομή του οστικού ικριώματος, επιτυγχάνει αυξημένη ανθεκτικότητα του συνθετικού οστού και προορίζεται για ασθενείς που έχουν υποστεί βλάβη στα οστά τους, συνήθως λόγω καρκίνου ή σοβαρού κατάγματος.

Η οστική «σκαλωσιά» είναι ένα τρισδιάστατο πλέγμα που λειτουργεί ως προσωρινή «γέφυρα», η οποία θα επιτρέψει την αναγέννηση του φυσικού ιστού του οστού. Με τη βοήθεια υπολογιστή, μπορεί να εκτυπωθεί στο ακριβές μέγεθος και σχήμα για κάθε ασθενή. Είναι πορώδης, ώστε να διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος και την καλλιέργεια κυττάρων πάνω της.

«Η τρισδιάστατη εκτύπωση συνδυάζεται με την ψύξη σε θερμοκρασία κάτω του μηδενός των κρυστάλλων του χρησιμοποιούμενου υλικού, πράγμα που μειώνει σημαντικά τον χρόνο και το κόστος δημιουργίας αυτών των προσθετικών συσκευών. Μακροπρόθεσμα, αυτή η έρευνα θα βοηθήσει, ώστε να αντικατασταθεί η χρήση του μετάλλου στα ορθοπεδικά εμφυτεύματα, από υλικά που μπορούν να διασπαστούν μέσα στο σώμα» δήλωσε ο Έλληνας ερευνητής.


Πηγή : enallaxnews.gr


Είναι ασήμαντοι, ανίκανοι και τιποτένιοι ηγέτες, άγονται και φέρονται από την Τουρκία



Και ξαφνικά, μετά την επίσκεψη της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ στην Τουρκία, το ΝΑΤΟ είδε το …φως. Είδε ότι το προσφυγικό είναι τεράστιο ζήτημα και χρήζει αποφάσεων, αποφάσεων που η πολύ μικρή ευρωπαϊκή ηγεσία, αλλά και η ελληνική, αδυνατούσαν να λάβουν. Aσχετα αν η ελληνική αντιπολίτευση διατείνεται το αντίθετο σε ότι αφορά τις ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα. Πρέπει να ξυπνήσουμε και να το καταλάβουμε: Είναι πολύ μικρή χώρα η πατρίδα μας για ένα τόσο τεράστιο ζήτημα.

Έτσι η Ευρώπη, που αποδείχθηκε μικρή και ασήμαντη για να αντιμετωπίσει την κρίση, εμπλέκοντας και τη «φιλάνθρωπη» Τουρκία στο παιχνίδι, αφού πρώτα τα έκανε θάλασσα – όπως στην Ουκρανία και την Συρία – τώρα φωνάζει το «ιππικό», τους Γιάνκηδες, ουσιαστικά, σε βοήθεια.

Και το «ιππικό» που μέχρι σήμερα δεν γνώριζε τίποτα για τον …ρόλο της Τουρκίας και των από αυτήν ορμώμενων διακινητών που γεμίζουν την Ευρώπη όχι μόνο με πρόσφυγες, αλλά και με οικονομικούς μετανάστες, αποφάσισε να δράσει και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, η ηγεσία της οποίας αδυνατεί να διαισθανθεί, καν, τους κινδύνους που το όλο ζήτημα συνεπάγεται.

Και όχι μόνο. Όπως ανέφερε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ το ΝΑΤΟ θα επέμβει μετά από αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ναι, της Τουρκίας που, μέλος του ΝΑΤΟ όντας, προκάλεσε τον πόλεμο στην Συρία, μαζί με κάτι έξυπνους Γάλλους υπουργούς και κάποιους σουλτάνους και εμίρηδες. Το καταλάβατε; Της Τουρκίας, που ευθύνεται για τον πόλεμο,και που έκανε εξαγωγή την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Το ΝΑΤΟ λοιπόν θα επέμβει. Με ποιον τρόπο; Θα βυθίσει τα σκάφη των Τούρκων διακινητών τα έμφορτα με πρόσφυγες και μετανάστες; Θα τα κυριεύει, με τους όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγετε για τους επιβαίνοντες και κατόπιν θα τους επιστρέφει στην Τουρκία; Θα αποβιβάσει δυνάμεις στις τουρκικές ακτές και θα κυνηγήσει τους διακινητές; Θα επιτηρεί τις ακτές αυτές με πλοία του; Ουδείς γνωρίζει. Και γιατί όλα αυτά, τόσο καιρό, δεν τα έκανε η σύμμαχος Τουρκία; Δεν μπορούσε; Φυσικά και μπορούσε. Δεν ήθελε.

Οι πληροφορίες ότι οι ίδιες οι τουρκικές αρχές έπαιζαν και παίζουν παιχνίδια με τις ζωές προσφύγων και μεταναστών μόνο άγνωστες δεν είναι τόσο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όσο και πέραν του Ατλαντικού. Τι αλλάζει λοιπόν τώρα; Και το σημαντικότερο, τι αλλάζει τώρα για την Ελλάδα;

Πέραν της υπεραισιοδοξίας του Έλληνα ΥΠΑΜ, ο οποίος περιχαρής δήλωσε πως η εμπλοκή του ΝΑΤΟ σημαίνει το τέλος του προσφυγικού προβλήματος, η πραγματική εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στο ελληνικό Αιγαίο, σημαίνει δύο πράγματα:

Πρώτον επιβεβαιώνει την αδυναμία της Ελλάδας να προασπίσει τα θαλάσσιά της σύνορα – τα οποία κατά τον πρωθυπουργό πάντως δεν υπάρχουν – αλλά και τη ΜΟΙΡΑΙΑ, εμπλοκή της Τουρκίας στο ελληνικό αρχιπέλαγος, καθώς αποτελεί νατοϊκό εταίρο και άρα, υπό την ομπρέλα της συμμαχίας, έστω, αποκτά δικαιώματα εκεί που δεν πρέπει.

Και μάλιστα αποκτά δικαιώματα σε με περίοδο που η Ελλάδα είναι κάτω, πεσμένη, και πιεσμένη. Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι η παρουσία νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο είναι κακή. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την ελληνική πλευρά, αν αυτή είχε λάβει την πρωτοβουλία και δεν συρόταν, για μια ακόμα φορά, πίσω από τις εξελίξεις, χωρίς σχέδιο, ή αν θα ένιωθε και θα ήταν ικανή να διαχειριστεί το όλο ζήτημα.

Είναι όμως; Αυτό μέλλει να αποδειχθεί. Ωστόσο η μέχρι στιγμής ελληνική απρονοησία και οι κινήσεις της απέναντι πλευράς δεν προδιαθέτουν ευχάριστα. Ακόμα και η ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Άγκυρα, αμφισβητώντας το δικαίωμα της Ελλάδας στην έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο, με αφορμή το τραγικό περιστατικό της συντριβής του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, λέει πολλά και δεν προϊδεάζει για θετικές εξελίξεις. Εκτός και αν όντως η Τουρκία αποφασίσει, πραγματικά, να συνεργαστεί. Με ποιο όμως αντάλλαγμα;

Αποδεικνύεται πάντως ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με πρώτους τους Γερμανούς της Μέρκελ, είναι ασήμαντοι, ανίκανοι και τιποτένιοι, άγονται και φέρονται από την Τουρκία…



WWW.MIGNATIOU.COM


Αποκάλυψη: Ο Τσίπρας συμφώνησε να κλείσει τα σύνορα με αντάλλαγμα το ασφαλιστικό




«Το Βερολίνο είναι πρόθυμο να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, αρκεί η Αθήνα να λάβει άμεσα μέτρα για τους πρόσφυγες και να δεχθεί το κλείσιμο των συνόρων», γράφει ο Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος έχει πληροφορίες από τη Γερμανία, στο protagon.gr.

Και προσθέτει ο Τάσος Τέλλογλου, στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του:

Την διάθεση της γερμανικής κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική στο θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης επιβεβαίωσε προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Ασφαλείς πληροφορίες από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να στηρίξει την ελληνική, παρά τις παρατηρήσεις των θεσμών – και ειδικά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – για τα νούμερα που «δεν βγαίνουν». Μάλιστα ακόμα και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο «κουαρτέτο» αμφιβάλλει για τη βιωσιμότητα των ελληνικών προτάσεων, ωστόσο αναμένεται να λάβει πολιτικές οδηγίες και να παραμείνει σιωπηρός.

Τι ζητάει το Βερολίνο

Τι ζητάει όμως το Βερολίνο; Η Αθήνα να λάβει άμεσα και «σκληρά» μέτρα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και φυσικά να ανεχθεί «προσωρινό» κλείσιμο συνόρων. Αλλωστε για κάτι τέτοιο ήδη η κυβέρνηση προετοιμάζει την κοινή γνώμη. Παράλληλα τις τελευταίες μέρες δεν τοποθετείται στα έγγραφα των προσφύγων η σφραγίδα «επιθυμεί να μεταβεί στη Γερμανία», ενώ η ΠΓΔΜ προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες ως να μην έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα, κάτι που δείχνει ότι η ελληνική διαχείριση θεωρείται αναξιόπιστη.

Η Αθήνα ελπίζει ότι το «κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου» θα στείλει «σήμα» στους πρόσφυγες ότι ο δρόμος δεν περνάει πλέον από την Ελλάδα. Λογικά οι πρόσφυγες θα αλλάξουν δρόμο. Το κρίσιμο θέμα είναι πόσοι θα έχουν μείνει μέσα στο ελληνικό μπουκάλι. Αυτούς θα τους αναλάβει η χώρα μας.

Για αυτό ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής παρακάλεσε τους δημάρχους να αναζητήσουν και πέραν του Σχιστού δεύτερο χώρο στην Αττική. Πόσος καιρός θα χρειασθεί για να εκδηλωθεί η νέα ευρωπαϊκή πολιτική με τη σιωπηρή ανοχή της Αθήνας; Τουλάχιστον όσο χρειασθεί μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση.


Πηγή: iefimerida.gr 


Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για παιδική πορνογραφία και ρατσισμό στο ελληνικό Διαδίκτυο


Αυξανόμενες είναι οι καταγγελίες για περιστατικά παιδικής πορνογραφίας και ρατσιστικές συμπεριφορές στο ελληνικό Ίντερνετ.

Αυξανόμενες είναι οι καταγγελίες για περιστατικά παιδικής πορνογραφίας και ρατσιστικές συμπεριφορές στο ελληνικό Ίντερνετ.

Σε ανάρτησή στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, σύμφωνα με στοιχεία της SafeLine για το 2015, ο αριθμός των καταγγελιών ήταν υψηλός, φτάνοντας περίπου τις 4.000.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταγγελιών αφορούσε εγκλήματα σχετικά με την παιδική πορνογραφία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, τις οικονομικές απάτες που έλαβαν χώρα στο Διαδίκτυο και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κυρίως, μέσα από κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook.

Τριπλασιάστηκαν οι καταγγελίες για ρατσιστικά εγκλήματα το 2015 έναντι του 2014, φθάνοντας τις 152 από 46 ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημαντική αύξηση υπάρχει και στις καταγγελίες για εγκλήματα σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση του παιδιού στον κυβερνοχώρο, όπως τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω Διαδικτύου και το cyberbullying.

Οι καταγγελίες που δέχθηκε η SafeLine με θέμα την παιδική πορνογραφία ξεπέρασαν το 2015 τις 160.

Υψηλό ήταν και το [ποσοστό μέσα στο 2015, για καταγγελίες σχετικά με παράνομες δραστηριότητες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Οι 830 καταγγελίες που δέχθηκε η SafeLine το 2015, αφορούσαν μόνο τo Facebook.



Πηγή: skai.gr


Γερμανικός Τύπος: Ολοι εναντίον του Τσίπρα


Η απόφαση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με περιπολίες στο Αιγαίο φιγουράρει σήμερα στα πρωτοσέλιδα του γερμανικού τύπου ενώ μεγάλη μερίδα του Τύπου ασχολείται και με την έκρυθμη κατάσταση στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας στο θέμα των περιπολιών του NATO στο Αιγαίο η εφημερίδα Handelsblatt κάνει έναν απολογισμό της ελληνικής κυβέρνησης. «Χάος με τους πρόσφυγες, μαζικές απεργίες, οδοφράγματα, πτώση στο χρηματιστήριο. Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο έλληνας πρωθυπουργός πιέζεται από όλες τις πλευρές. Οι δανειστές τον πιέζουν για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, από τις οποίες ενδεχομένως να εξαρτάται το πολιτικό του μέλλον. Ο Τσίπρας φαίνεται να χάνει τον έλεγχο. Πολλές κινήσεις του μοιάζουν να μην έχουν σχέδιο και συντονισμό ειδικά στην προσφυγική πολιτική. Την Τρίτη ο Τσίπρας απέκλειε κατηγορηματικά την περιπολία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Την επόμενη ημέρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συμφώνησε με την αποστολή».

Ο αρθρογράφος στη συνέχεια θίγει και το θέμα του ασφαλιστικού: «Οι αργές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δημιουργούν ανασφάλεια στις αγορές. Η πιο καυτή πατάτα είναι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Τα καταστροφικά νούμερα στον τομέα των συντάξεων είναι μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης χρέους. Γι' αυτό η εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων αποτελεί μια από τις κεντρικές αποστολές της μεταρρύθμισης. Ωστόσο εξελίσσεται σε πρόκληση, στην οποία θα μπορούσε να αποτύχει ο Τσίπρας».

Την σύνδεση της προσφυγικής με την οικονομική κρίση επιχειρεί σε άρθρο της η σημερινή Süddeutsche Zeitung. «Παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να καθυστερούν οι επίμαχες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού στην Ελλάδα, οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εμφανίζονται μετριοπαθείς. Το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει αλλάξει. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί κανείς να δει μόνο τη μία κρίση χωρίς να βλέπει την άλλη. Ωστόσο κανείς από τους κορυφαίους πολιτικούς, ούτε στις Βρυξέλλες αλλά ούτε και στην Αθήνα, θέλει να το πει αυτό ξεκάθαρα. Στους κυβερνητικούς κύκλους της Αθήνας καθώς και σε κύκλους ευρωπαίων διπλωματών στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού και η προσφυγική κρίση συνδέονται. Η Γερμανία είναι αρκετά συγκρατημένη όσον αφορά την άσκηση κριτικής στα σχέδια που προβλέπουν υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και ενδέχεται να αποδυναμώσουν την οικονομία. Ξαφνικά οι δανειστές δείχνουν κάτι σαν κατανόηση», σχολιάζει η εφημερίδα.

«Όλοι εναντίον του Τσίπρα»

Από τον σημερινό τύπο δεν λείπουν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες την Ελλάδα. Εκτενέστατο ρεπορτάζ με τίτλο «Όλοι εναντίον του Τσίπρα» δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Die Zeit, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «ο Τσίπρας βρίσκεται εγκλωβισμένος μεταξύ των απαιτήσεων των δανειστών και των διεκδικήσεων του λαού. Πρόκειται για ένα γνωστό φαινόμενο που συνετέλεσε στην καταστροφή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Για τον Τσίπρα προστίθεται όμως και ένας ακόμη παράγοντας που λέγεται προσφυγική κρίση».

Ο δημοσιογράφος αξιολογεί το καυτό ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ως εξής: «Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι δικαιότερη από τις προηγούμενες με την έννοια ότι πλέον δεν μένει κανείς στο απυρόβλητο. Παρ' όλα αυτά ακούγεται από κύκλους της ΕΕ ότι οι δανειστές δεν είναι ακόμη ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις. Αλλά και αυτό μοιάζει γνωστό. Αναρωτιέται κανείς: Πότε θα τελειώσει αυτός ο κύκλος;».


Πηγή: Deutsche Welle, ethnos.gr


1,9% του ΑΕΠ συρρικνώθηκε η οικονομία


Κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση και 1,9% του ΑΕΠ σε ετήσια συρρικνώθηκε η οικονομία το τέταρτο τρίμηνο με βάση την πρώτη εκτίμηση. Ετσι, για το σύνολο του έτους, η πτώση προσδιορίζεται σε 0,66% αντί των προσδοκιών για μηδενική μεταβολή.

Δυσάρεστη «έκπληξη» από το ΑΕΠ - Στο 0,66% η ύφεση το 2015

Υψηλότερη από τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα και ήθελαν την οικονομία να σημειώνει μηδενική ή οριακή ύφεση το 2015 ήταν η συρρίκνωση της οικονομίας.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 και με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου παρουσίασε μείωση κατά 0,6% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2015, ενώ σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο 2014 η πτώση ήταν 1,9%.

Με αυτό το δεδομένο, η ύφεση για το σύνολο της χρονιάς διαμορφώνεται σε 0,66% του ΑΕΠ. Ποσοστό που πάντως είναι πολύ χαμηλότερο από τις προβλέψεις που είχαν γίνει τον Αύγουστο, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές. Μάλιστα η ύφεση το 4ο τρίμηνο εμφανίζεται μικρότερη από τη μέση εκτίμηση οικονομολόγων στο Reuters, που περίμεναν ότι θα διαμορφωθεί σε 0,9% σε τριμηνιαία βάση. 

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός αποτελεί μειονέκτημα στην προσπάθεια της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για τα δημοσιονομικά θέματα. Σημειώνεται ότι για το 2016 η πρόβλεψη είναι ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,7%.

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι αυτή είναι η πρώτη μέτρηση και τα στοιχεία αναμένεται να αναθεωρηθούν, όταν καταρτιστούν και ανακοινωθούν τα προσωρινά στοιχεία στις 29/02/2016, με βάση επικαιροποιημένα πρωτογενή στοιχεία που θα έχουν καταστεί διαθέσιμα τότε. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Δεκεμβρίου ισοζυγίου πληρωμών), είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).


Πηγή : euro2day.gr


Πρωτόγνωρες καταστάσεις έξω από το ΥΠ. Αγροτικής Ανάπτυξης



Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Οι αγρότες της Κρήτης που βρίσκονται από το πρωί εκεί επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του υπουργείου με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Οι αγρότες εξαγριώθηκαν και άρχισαν να πετάνε πέτρες και ότι άλλο έβρισκαν με αποτέλεσμα να μην μείνει τζάμι για τζάμι στα παράθυρα του Υπουργείου.

Το ποιο περίεργο ήταν ότι αντί να κυνηγάει η αστυνομία τους αγρότες, οι αγρότες πήραν στο κυνήγι τα ΜΑΤ με τις γκλίτσες.

Αυτή την στιγμή η αστυνομία έχει καταφέρει να χωρίσει και να διασπάσει τους αγρότες σε εστίες σταματώντας για την ώρα τα επεισόδια.