Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Αυτά είναι τα ... μπουμπούκια που ρήμαζαν τα σπίτια σε βόρεια και νότια προάστια



Ο ανάπηρος αρχινονός κλεισμένος στο σπίτι έδινε εντολές. Τα μέλη της σπείρας που δρούσε στα πρότυπα της γεωργιανής μαφίας καθημερινά βρίσκονταν στο δρόμο και έψαχναν για τον επόμενο στόχο.

Οι αστυνομικοί δίνουν στη δημοσιότητα τα πρόσωπά τους αναζητώντας πληροφορίες για τη δράση τους.













Οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς και 210-6875115 και 210-6875116 του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


"Έφυγε" η Αννα Συνοδινού





Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Άννα Συνοδινού. Η μεγάλη τραγωδός άφησε την τελευταία της πνοή σε ιδιωτική κλινική στην Κυψέλη. Η υγεία της είχε επιδεινωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ το καλοκαίρι του 2014 είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με λοίμωξη του αναπνευστικού και είχε υποβληθεί σε γαστροστομία. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Άννα Συνοδινού γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου του 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, πρώην Βασιλικού. Οι μεγαλύτερες θεατρικές της παρουσίες της ήταν στις αρχαίες τραγωδίες «Αντιγόνη», «Ηλέκτρα», «Ανδρομάχη», «Ιφιγένεια», καθώς και στην αρχαία κωμωδία «Λυσιστράτη», πάντα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Επίσης είχε πρωταγωνιστήσει και σε πλήθος θεατρικών έργων, κυρίως του Σαίξπηρ καθώς και πολλών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, κατέχοντας μια από τις πλέον εξέχουσες θέσεις των τραγωδών ηθοποιών του σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου.

Ηθοποιός με σπάνιο μέταλλο φωνής, προσωπικότητα χαρισματική, γυναίκα με ισχυρή θέληση και πείσμα, η 'Αννα Συνοδινού τίμησε την τέχνη της όσο λίγοι. Η σπουδαία τραγωδός, υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το σανίδι σε μια καλλιτεχνική πορεία, που μετρά μόνο επιτυχίες και τιμητικές διακρίσεις. Κυρίαρχη μιας τερατώδους τεχνικής, η 'Αννα Συνοδινού έπλαθε τους ρόλους της με αφοπλιστική ευχέρεια. Πίστευε στην αξία του ποιητικού θεάτρου και το υπηρέτησε με άξονα την ανάδειξη του λόγου. Διέπρεψε τόσο στο κλασικό όσο και στο σύγχρονο δραματολόγιο, ερμηνεύοντας ηρωίδες σε τραγωδίες, κωμωδίες και απειράριθμους χαρακτήρες σε δράματα και κωμωδίες Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Η ερμηνεία της στην «Αντιγόνη» με σκηνοθέτη τον Αλέξη Μινωτή (Επίδαυρος, 1956) την καθιέρωσε ως άξια ερμηνεύτρια τραγικών ηρωίδων. Η «'Αλκηστις» με σκηνοθέτη τον Τάκη Μουζενίδη (1963) και η«Ελένη» (1966) με σκηνοθέτη τον Γιώργο Θεοδοσιάδη, μαζί με τις εξαίσιες «Ιφιγένειές εν Αυλίδι» σε σκηνοθεσία Κώστα Μιχαηλίδη (1957 και 1958, 1961) υπήρξαν μεγάλες προσωπικές της επιτυχίες και την τοποθέτησαν στις πλέον εξέχουσες θέσεις των τραγωδών ηθοποιών του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου. Αλλά και η «Λυσιστράτη» της, η «Κλυταιμνήστρα», η «Τρισεύγενη», η «Γέρμα», η «Δεσποινίς Τζούλια», η «Δυσδαιμόνα» ανέδειξαν το εύρος του ταλέντου της.

Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Θεάτρου του Εθνικού Κήπου (πρώην Βασιλικού Κήπου), καθώς και του Θεάτρου του Λυκαβηττού που για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης. Έχει λάβει μέρος σε πολλά ξένα Φεστιβάλ, όπως Γαλλίας, Γιουγκοσλαβίας, Ιταλίας, Ρωσίας κ.ά.

Η Άννα Συνοδινού κόσμησε με την παρουσία της και το ελληνικό κοινοβούλιο, όπου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1974, με τη Νέα Δημοκρατία. Διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1977-1981) και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων το 1987-1989 με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ. Παραιτήθηκε του βουλευτικού της αξιώματος τον Μάρτιο του 1990 κατά την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση «αν της λείπει η πολιτική», σε συνέντευξη που παραχώρησε το 2007 στην εφημερίδα «Καθημερινή», είχε απαντήσει: «Σκέφτομαι και λειτουργώ πολιτικά. Κάθε τι που κάνω είναι πολιτική πράξη. Και οι παραστάσεις που δίνω για την πολιτιστική επιμόρφωση των εφήβων, πολιτική πράξη δεν είναι; Τα παιδιά είναι το ωραιότερο κοινό του κόσμου. Οι μεγάλοι λειτουργούν κατόπιν κριτικής, ενώ τα παιδιά βάσει ενστίκτου». Ενώ για το ποιοι είναι οι ήρωες σήμερα, είχε δηλώσει: «Καμία εποχή δεν έμεινε γυμνή από ήρωες. Είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο. Νέοι ήρωες θα δημιουργηθούν αναγκαστικά. Ξέρετε τι έχει σημασία σήμερα; Να βλέπουν οι νέοι πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να κρατάνε το λόγο της τιμής τους. Για να υπάρχουν προοπτικές».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους οικείους της 'Αννας Συνοδινού και τους εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια της.

«Μία μεγάλη Ελληνίδα, η Άννα Συνοδινού, έφυγε από κοντά μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την απώλεια της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού και πολιτικού. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η Άννα Συνοδινού διακρίθηκε όχι μόνο στη θεατρική, αλλά και την πολιτική σκηνή, όπου άφησε τεράστια κοινωνική προσφορά. «Τίμησε την παράταξή μας ως βουλευτής και υφυπουργός των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εισηγήθηκε προτάσεις για τους αδύναμους, την προστασία της τρίτης ηλικίας, της μητρότητας, των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τιμήθηκε με παράσημα της ελληνικής πολιτείας αλλά και ξένων κρατών.Η Άννα Συνοδινού υπηρέτησε τους αγώνες για τη δημοκρατία, την πατρίδα μας, την ελληνική κοινωνία. Η μνήμη της θα είναι αθάνατη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια της Άννας Συνοδινού. Της Ελληνίδας που τίμησε τον Πολιτισμό, αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία, υπηρέτησε την Παράταξή μας και πρόσφερε πολλά στην Ελληνική κοινωνία. Μία Ελληνίδα που δίδαξε με το ήθος και το έργο της. Που τιμήθηκε από την Πολιτεία και τίμησε την Πατρίδα μας, με την εξαίρετη προσφορά της. Οι Έλληνες την ευγνωμονούμε για όσα πρόσφερε και θα τιμούμε για πάντα τη μνήμη της».





Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Το παιδί δεν κάνει! Δε μπορεί να είναι ηγέτης




«Ο κ. Τσίπρας έτυχε πολύ καλύτερης μεταχείρισης από τους Ευρωπαίους, από ότι έλαβε ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση μας και θα έλεγα και από τους Αμερικανούς. Ποτέ Έλληνας Πρωθυπουργός δεν πήρε 251 βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο και ανακηρύχτηκε ηγέτης και προτίμησε να τα κλωτσήσει και να ξαναγίνει ομαδάρχης της ομάδας του στον ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεκαθαρίσει τα εσωτερικά του», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στο πρωινό του Mega.

O κ. Μεϊμαράκης συνέχισε την επίθεση στον Πρωθυπουργό λέγοντας: «Ουδέποτε έγινε σε Έλληνα ή Ευρωπαίο πολιτικό συνέντευξη με τέτοιο ακροατήριο τύπου Κλίντον. Ξέρετε τι είναι να έχεις όλο αυτό το επενδυτικό κοινό από κάτω και τελικά να το χάσεις; Ξέρετε τι ευκαιρία ήταν αυτό για την χώρα και να τους λες ότι αν επενδύσετε στη χώρα θα πρέπει να δώσεις και κάτι κάτω από το τραπέζι; Είναι αυτό ανικανότητα; Είναι απειρία; Είναι ότι ήταν απροετοίμαστος;» και πρόσθεσε: «Το παιδί δεν κάνει. Δύο φορές του δώσαμε επίπεδο εθνικού ηγέτη και ο ίδιος απέδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό το ύψος»

«ο κ. Τσίπρας έχει ξεχάσει την Αριστερά και γυρίζει σιγά σιγά στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο και για αυτό έχει καλή σχέση με τον Ολάντ», σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε χαμογελώντας: «Τρελαίνομαι από τη χαρά μου να ακούω  Λενιστή, Μαρξιστή να μου λέει ότι ιδιωτικοποίησε τον Αστέρα ή τον ΟΛΠ».

Την ίδια στιγμή ο κ. Μεϊμαράκης, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα οικουμενικής κυβέρνησης και δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε  μείωση των συντάξεων.



Πηγή : parapolitika.gr



Ομολογία-σοκ από Μουζάλα: Στην Ελλάδα θα εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες


Χαρακτηρίζει, μάλιστα, τον αριθμό διαχειρίσιμο - Την ίδια ώρα παραδέχθηκε ότι πλέον ένας στους δύο που περνάει στην Ελλάδα από την Τουρκία είναι παράνομος μετανάστης και όχι πρόσφυγας

Στη δραματική ομολογία ότι πλέον όσοι περνούν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια είναι κατά 50% παράνομοι μετανάστες και κατά 50% πρόσφυγες όταν πριν από δύο μήνες η αναλογία ήταν 80% πρόσφυγες και 20% παράνομοι μετανάστες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα για όλους είναι υπαρκτή και αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που συνεχίζεται η ροή των ανθρώπων προς την Ελλάδα. Ο δεύτερος λόγος κατά τον κ. Μουζάλα είναι η συνέχιση της ύπαρξης κυκλωμάτων στην Τουρκία που τροφοδοτούν μετανάστες χωρίς χαρτιά την προσφυγική ροή.

Για τους μετανάστες υπάρχουν τρεις δυνατότητες τόνισε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο ΣΚΑΪ και αφού είπε ότι «κάποιους πρόσφυγες τους φιλοξενούμε και ακολουθουμε την οδό της μετεγκατάστασης»:

- να ζητήσουν άσυλο, 

- να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει μέλλον εδώ και να ζητήσουν επαναπατρισμό 

- να υπάρξει αναγκαστικός επαναπατρισμός αλλά αυτό έχει δυσκολίες λόγω δυσαρμονίας ανταπόκρισης χωρών όπως το Πακιστάν

Κατά τον κ. Μουζάλα ακόμα η Ελλάδα «δεν έχει πρακτική απόδειξη ότι η Τουρκία προσπαθεί να σταματήσει τους δουλεμπόρους».

Χαρακτήρισε, τέλος, υπαρκτό τον κίνδυνο να κλείσουν τα σύνορα και να εγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα μετά την αλλαγή στάσης των ευρωπαϊκών χωρών στο θέμα της διαχείρισης των συνόρων τους.

«Η φυσική ροή των πραγμάτων είναι να εγκλωβιστεί ένας διαχειρίσιμος αριθμός προσφύγων στην Ελλάδα της τάξης των μερικών δεκάδων χιλιάδων. Όταν κλείσουν τα σύνορα και φτάσει το μήνυμα στο Μαρόκο ότι δεν περνούν στην Ευρώπη αλλά κρατούνται και επαναπατρίζονται τότε η ροή θα σταματήσει» κατέληξε ο κ. Μουζάλας.





Ληστές με σφυριά χτύπησαν στον Άγιο Παντελεήμονα



Μία γυναίκα στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα βίωσε τον τρόμο μέσα στο σπίτι της

Με την απειλή σφυριών, τέσσερις άγνωστοι ακινητοποίησαν και λήστεψαν γυναίκα υπήκοο Κίνας,  το απόγευμα της Τετάρτης στον 'Αγιο Παντελεήμονα. Οι δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα όπου διαμένει η γυναίκα, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, την απείλησαν κραδαίνοντας σφυριά και αφού έκαναν άνω-κάτω όλο το σπίτι, βρήκαν και αφαίρεσαν περίπου 10.000 ευρώ.

Η παθούσα ένοικος του διαμερίσματος ειδοποίησε την Αστυνομία, που διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.



Πηγή: skai.gr


Προβάδισμα νίκης Μεϊμαράκη σε δημοσκόπηση όσων ψηφίζουν την Κυριακή




Ποσοστό 52,5% δείχνει δημοσκόπηση της Οpinion Poll για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν την Κυριακή. 
Μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα εμφανίζει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης λίγα 24ωρα πριν από το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Ερευνα της Opinion Poll που διενεργήθηκε μεταξύ 4-6 Ιανουαρίου 2016 δείχνει ότι ο πρώην μεταβατικός πρόεδρος κόβει πρώτος το νήμα, καθώς διευρύνει το προβάδισμα που είχε στον πρώτο γύρο στις 15,4 μονάδες. Ενα ποσοστό 8,9% των ψηφοφόρων πάντως παραμένει αναποφάσιστο.
Ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται σημαντικά τόσο στην παράσταση νίκης, όσο και στα λοιπά ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης
Αναλυτικά:
Θα ψηφίσετε στον 2ο γύρο των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στις 10 Ιανουαρίου;
Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο εάν έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν στο 2ο γύρο των εκλογών της ΝΔ στις 10/1. Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλ-λον θα προσέλθει στις κάλπες. Μόλις το 1,1% δηλώνει με βεβαιότητα ότι δεν θα ψηφίσει.

Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να εγγυηθεί περισσότερο την ενότητα και την ανανέωση της παράταξης;
Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα αλλά και την ανανέωση της παράταξης. Οκ. Μεϊμαράκης επιλέγεται από το 48,6% των ερωτώμενων, ποσοστό που ανεβαίνει στο 50,1% σε όσους θα συμμετάσχουν σίγουρα στην εκλογή προέδρου.
Ποιος πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός και έχει περισσότερες πι-θανότητες να κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές;
Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιος πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός και έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επό-μενες εκλογές. Σε σύγκριση με το προηγούμενο ερώτημα παρατηρούνται μικρές διαφο-ροποιήσεις με ελαφρά αυξημένο το ποσοστό του κ. Μητσοτάκη.

Ποιον από τους παρακάτω θα επιλέξετε για πρόεδρο της Ν.Δ. στις εκλογές στις 10 Ιανουαρίου;
Ο κ. Μειμαράκης προηγείται καθαρά με ποσοστό 51,6%, που ανέρχεται στο 52,5% σε όσους σίγουρα θα ψηφίσουν. Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί με 36,3%, ενώ το 8,9% των ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο.

Ανεξάρτητα από ποιον επιλέγετε, ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της Ν.Δ.;
Ο κ. Μειμαράκης προηγείται και στην παράσταση νίκης με συντριπτική διαφορά λαμβάνο-ντας 53,1% , έναντι 25,7% του κ. Μητσοτάκη.



Κύκλοι Μητσοτάκη για δημοσκόπηση: «Θα πέσει έξω όπως και στον πρώτο γύρο»
Η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη Αμφισβητεί τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Οpinion Poll που δίνουν προβάδισμα 52,5% στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ την Κυριακή. 
Από το περιβάλλον του κ.Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έπεσε έξω πριν τον πρώτο γύρο, αφού έδινε στον πρώην υπουργό ποσοστό 17,6% και φυσικά τον άφηνε εκτός β΄ γύρου.
«Όσο μέσα έπεσε η συγκεκριμένη εταιρία στην πρόβλεψη του α' γύρου που έδινε στον κ. Μεϊμαράκη ποσοστό 49,8% και στον κ. Μητσοτάκη ποσοστό 17,6% άλλο τόσο θα πέσει μέσα και στην πρόβλεψη του αποτελέσματος του β΄ γύρου.
Άλλωστε η ίδια η εταιρία ομολόγησε ότι δεν έχει τη λίστα των πολιτών που ψήφισαν στον α' γύρο και οι 930 που απάντησαν, κατά δήλωσή τους πήγαν στη κάλπη των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου.
Κυριακή κοντή γιορτή», αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Πηγή


Για τουλάχιστον πέντε χρόνια πρέπει οι φορολογούμενοι να κρατούν τις παλιές αποδείξεις




Για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών θα πρέπει οι φορολογούμενοι να κρατούν τις αποδείξεις των προηγούμενων ετών με βάση τις οποίες έχτισαν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης δήλωσε στη Βουλή ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τις αποδείξεις αυτές προκειμένου να τις επιδείξουν σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου. Ακόμη είπε ότι «για το 2016 κρατάμε όλες τις αποδείξεις» και πως θα έρθει διάταξη στη Βουλή για επέκταση τραπεζικών συναλλαγών.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα παρέχονται διευκρινίσεις για το θέμα.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι όλοι οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τις αποδείξεις από αγορές προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών με τις οποίες δικαιολόγησαν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματός τους τουλάχιστον για πέντε χρόνια για τη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων.

Σημειώνεται ότι με βάση τον νόμο οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να συγκεντρώνουν αποδείξεις για να δικαιούνται το αφορολόγητο ποσό μέχρι και τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014.


Βουλή: Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης για τις παλιές αποδείξεις των φορολογούμενων

Για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2015 και θα δηλωθούν το 2016 στην εφορία δεν ίσχυσε τελικά αυτή η υποχρέωση.

Για τα εισοδήματα που αποκτώνται φέτος το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος θα δικαιούνται οι φορολογούμενοι εφόσον κάνουν αγορές με τη χρήση πιστωτικών καρτών.
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο κ. Αλεξιάδης αυτό θα ισχύει για όλες τις δαπάνες, ακόμη και αυτές που αφορούν πληρωμές λογαριασμών των ΔΕΚΟ.

Επίσης όλες οι δαπάνες της δήλωσης (ενοίκια, ιατρικές κ.α.) θα πρέπει να γίνονται μέσω πλαστικού χρήματος ή τραπεζικών λογαριασμών για να αναγνωρίζονται από την εφορία.


Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki


Νεκρός ο δράστης της απόπειρας εισβολής σε αστυνομικό τμήμα



Συναγερμός σήμανε ξανά το μεσημέρι της Πέμπτης στο Παρίσι. Ανήμερα της πρώτης επετείου από την πολύνεκρη επίθεση  στο Charlie Hebdo, σημειώθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από αστυνομικό τμήμα στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των γαλλικών μμε, άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι και ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά προσπάθησε να εισβάλλει στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στη Rue de la Goutte d'Or στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού. Οι αστυνομικοί ανοιξαν πυρ και τον σκότωσαν.



Το σημείο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.





Πηγή


Κρινόμαστε και από αυτούς που έχουμε δίπλα μας! “Σύμφωνο συμβίωσης” μετάξύ Παπαμιμίκου-Μητσοτάκη




Διαβάζουμε στο ysterografa.gr ότι ο Παπαμιμίκος στηρίζει Κυριάκο και αυτό προσθέτει άλλο ένα βαρίδι στον Μητσοτάκη στην προσπάθεια του να βγει αρχηγός στην Νέα Δημοκρατία.

Ο καθένας φτιάχνει την εικόνα του, κρίνεται και από τα στελέχη που μαζεύει δίπλα του αυτή είναι η γνώμη μας και την γράφουμε.

Το άρθρο στο ysterografa.gr
Λάζαρος Καλλιανιώτης

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά του Ανδρέα Παπαμιμίκου, από την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον χαρακτηρισμό “πορτιέρης”, που αφιέρωσε στον απερχόμενο Γραμματέα του κόμματος, να γίνεται… viral, φαίνεται ότι έχει ουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πληροφορήθηκε εγκαίρως το “σύμφωνο συμβίωσης” στο οποίο κατέληξαν επισήμως τα τελευταία 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, προκειμένου ο απερχόμενος Γραμματέας της ΝΔ να στηρίξει με τον μηχανισμό του τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και κορυφαίο υπουργό των κυβερνήσεων του Αντώνη Σαμαρά, στην προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο μηχανισμός Παπαμιμίκου θα δουλέψει υπέρ ενός υποψηφίου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς στον πρώτο γύρο οι δυνάμεις του άλλοτε προέδρου της ΟΝΝΕΔ είχαν στρατευτεί στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα με μάλλον… άτυχα αποτελέσματα.

Οι τελικές υπογραφές στο σύμφωνο συμβίωσης Παπαμιμίκου-Μητσοτάκη έπεσαν μετά και τη μεσολάβηση στελεχών που έχουν ανοιχτούς διαύλους και προς τις δυο πλευρές, με στόχο να περιοριστεί το εύρος της επικράτησης Μεϊμαράκη, και να μην έχει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την ευχέρεια χειρισμών για θεαματικές ανατροπές και ριζικές αλλαγές στον σκουριασμένο κομματικό μηχανισμό της Συγγρού, του οποίου προϊσταται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Μένει να φανεί το αποτέλεσμα του “πολιτικού γάμου” Παπαμιμίκου-Μητσοτάκη, τη στιγμή που μετά και την “άλωση” του Βορρά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τα 2/3 των στελεχών που στήριξαν στη Βόρεια Ελλάδα τον Απόστολο Τζιτζικώστα να βρίσκονται πλέον στο στρατόπεδο Μεϊμαράκη, οι εκτιμήσεις για το εύρος της νίκης του άλλοτε Προέδρου της Βουλής, “δείχνουν” προς επιβλητικά ποσοστά.


Λαμπραντόρ παίρνει το λεωφορείο για το πάρκο και επιστρέφει!





Το 2χρονο λαμπραντόρ εν ονόματι Eclipse ζει στο Σιάτλ και μπορεί να μετακινηθεί με το λεωφορείο σαν άνθρωπος. Τι σημαίνει αυτό;

Το σκυλί μπαίνει στη γραμμή D που οδηγεί στο πάρκο και μετά από 3-4 στάσεις κατεβαίνει και περνάει μερικές ευχάριστες ώρες με παιχνίδι και τρέξιμο εκεί. Στη συνέχεια παίρνει πάλι το ίδιο λεωφορείο για την επιστροφή, φτάνοντας σώο και αβλαβές στο σπίτι του.

Ο ιδιοκτήτης του Jeff Young λέει ότι έκαναν οι δυο τους πολλές φορές τη διαδρομή από όταν ο σκύλος ήταν μερικών μηνών.

Στην πορεία μόνος του τα καταφέρνει μια χαρά, είναι ευγενικός με τους επιβάτες, δέχεται τα χάδια τους, είναι προσεκτικός στον δρόμο (περπατά πάντα στο πεζοδρόμιο) και κάπως έτσι απολαμβ’ανει τη βόλτα του χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρουσίας δίπλα του…


Πηγή: perierga.gr


Στρατούλης: Η κυβέρνηση προωθεί την ολοκληρωτική κατεδάφιση των συντάξεων



Υποστηρίζει ότι στόχος είναι να μειωθούν οι συνταξιοδοτικές δαπάνες κατά 1,8 δις ευρώ, προκειμένου να τα πάρουν οι δανειστές «για την αποπληρωμή του ενός επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας»

Σκληρή επίθεση προς την κυβέρνηση για τις προτάσεις, που κατέθεσε προς τους δανειστές για το ασφαλιστικό, εξαπολύει το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. 

Όπως τονίζει “οι προτάσεις δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με κύρια θύματα τους χαμηλοσυνταξιούχους λόγω σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ, τους νέους συνταξιούχους και τους αγρότες”.

Κατά τον κ. Στρατούλη “στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ το 2016, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του ενός επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας”.

Ο πρώην βουλευτής επισημαίνει ότι “το κουαρτέτο των δανειστών στις «διαπραγματεύσεις» θα αξιοποιήσει αυτές τις σφαγιαστικές προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να πετύχει αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τα παλαιομνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) έχουν συμφωνήσει μαζί του στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης”.

Αναλύοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι:

➢Από 1/1/2016 περίπου 60.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ σταματούν να παίρνουν το επίδομα λόγω αυστηροποίησης των εισοδηματικών κριτηρίων και, σταδιακά, μέχρι 1/1/2020 κόβεται το επίδομα και στους υπόλοιπους, ώστε να καταργηθεί εντελώς. Εάν πάρουμε υπόψη ότι αυτό το δικαιούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αυτό σημαίνει ότι περίπου 300.000 οικογένειες θα οδηγηθούν κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας με μείωση μηνιαίου εισοδήματος 193 ευρώ κατά μέσο όρο.

➢Οι συντάξεις υπερηλίκων ανασφάλιστων Ελλήνων και ομογενών, ύψους 360 ευρώ το μήνα, επανέρχονται ως Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά με τόσο αυστηρές προϋποθέσεις που δεν θα το πάρει σχεδόν κανείς.

➢Η εγγυημένη, υποτίθεται, από το κράτος εθνική σύνταξη, ύψους 384 ευρώ, δίνεται με τέτοιες προϋποθέσεις που μεγάλες κατηγορίες δικαιούχων – κυρίως ΑμεΑ με αναπηρία μικρότερη του 80% και όσοι/ες φύγουν με μειωμένη σύνταξη πρις την ηλικία των 67 ετών - θα παίρνουν πολύ λιγότερα από αυτό το ποσό.
➢Το αναλογικό τμήμα της σύνταξης υπολογίζεται με τέτοιο τρόπο λόγω του ότι ο συντάξιμος μισθός καθορίζεται με το μέσο όρο των μηνιαίων αποδοχών στο σύνολο του εργασιακού βίου και οι συντελεστές αναπλήρωσης μειώνονται δραστικά, ώστε η τελική σύνταξη να είναι μειωμένη για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την 1/1/2016 από 15% έως 30%. Πρόκειται για τη «σφαγή» των «νέων» συνταξιούχων. Για τις κύριες συντάξεις, οι οποίες ήδη καταβάλλονται, αναφέρεται ότι θα επανυπολογιστούν με βάση τα όσα ισχύουν για τους «νέους» συνταξιούχους και ότι όταν προκύπτει μείωση, αυτή θα δίνεται ως προσωπική διαφορά, η οποία όμως θα βαίνει μειούμενη μετά το 2018 που λήγει το μνημόνιο, με συνέπεια τη μείωση των συντάξεων και των νυν συνταξιούχων. Ωστόσο, μειώσεις έχουν γίνει στις καταβαλλόμενες συντάξεις λόγω αύξησης της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη σε 6%, λόγω μείωσης της κατώτερης σύνταξης για όσους/σες συνταξιοδοτούνται μετά την 1/7/2015, και λόγω αύξησης από 19-8-2015, της ποινής κατά 10% επιπλέον για όσους κάνουν χρήση του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης.

➢Στις επικουρικές συντάξεις εφαρμόζεται για όλους/ες η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που μετονομάζεται σε κανόνα βιωσιμότητας και προβλέπει συνεχείς μειώσεις τους, ενώ για τις ήδη καταβαλλόμενες επικουρικές αναφέρεται ότι μετά την 31/7/2018 θα ισχύσουν και για αυτές οι μειώσεις. Οι επικουρικές έχουν μειωθεί κατά 6% λόγω θέσπισης αντίστοιχου ποσοστού κράτησης για την υγειονομική περίθαλψη.

➢Για τις εφάπαξ παροχές καθιερώνεται νέος μαθηματικός τύπος, σύμφωνα με τον οποίο οι μειώσεις θα κυμανθούν από 10% έως 15%, ενώ αυτές για τα μερίσματα του μετοχικού ταμείου πολιτικών υπαλλήλων θα φτάσουν στο 30%.

➢Αυξάνονται δραστικά οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και, κυρίως, των αγροτών που τριπλασιάζονται από 7% σε 20%.

➢Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές μόνο για την επικουρική ασφάλιση κατά μια ποσοστιαία μονάδα για τους εργοδότες και κατά 0,5% για τους εργαζομένους, παραμερίζοντας την αρχική κυβερνητική πρόταση για την αύξηση των εισφορών και στις κύριες συντάξεις, πράγμα που καθιστά αδύνατη τη μείωση κατά 1,8 δισ. ευρώ των συνταξιοδοτικών δαπανών και επομένως προοιωνίζει μειώσεις και στις σημερινές καταβαλλόμενες συντάξεις, οι οποίες θα προκύψουν από τις «διαπραγματεύσεις» με το «κουαρτέτο» των δανειστών.

➢Ενοποιούνται αναδρομικά από 1/1/2016 όλα τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας ασφάλισης και εφάπαξ (πρόνοιας) σε ένα υπέρ-ταμείο με άμεσο κίνδυνο πλήρους οργανωτικής παραλυσίας και ταλαιπωρίας έως βασανισμού, των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων ασφαλισμένων, ενώ η διάχυση χρεών και ελλειμμάτων των πιο «προβληματικών» ταμείων θα έχει δραματικές συνέπειες για όλες τις συντάξεις. Τέτοιας έκτασης οργανωτικές αλλαγές στον υπόλοιπο κόσμο γίνονται με μεταβατική περίοδο 3 έως και 10 ετών και μετά από διάλογο με τους φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών.



Πηγή : protothema.gr


Επισημοποιήθηκε ο «γάμος» Γεωργιάδη – Μητσοτάκη



Το συντονισμό των κινήσεων τους για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής συζήτησαν ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Οι δυο τους μίλησαν σε σύσκεψη με τη συμμετοχή πυρήνων υποστηρικτών του Αδωνι Γεωργιάδη από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, την οποία προετοίμασε ο κ. Γεωργιάδης, θέτοντας έτσι τις δυνάμεις του στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης εμφανίστηκαν δίπλα-δίπλα στον αγιασμό που έκανε στη Θεσσαλονίκη ο μητροπολίτης Ανθιμος και φωτογραφήθηκαν με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, και αντάλλαξαν θερμές χειραψίες μεταξύ τους.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το απόγευμα στην Αθήνα.



Πηγή: newsbeast.gr






Το καθεστώς στην Τουρκία πετάει την ευθύνη για την νέα τραγωδία στο Αιγαίο στην Ελλάδα




Το υπουργείο Ναυτιλίας διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα μερίδας του τουρκικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία, η τραγωδία στα τουρκικά παράλια, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων προσφύγων, οφείλεται σε δήθεν επαναπροώθηση των σκαφών που επέβαιναν, από το Λιμενικό.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι μετά από έρευνα προκύπτει ότι, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εκδήλωσης του συμβάντος, στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της Λέσβου περιπολούσαν δύο σκάφη της δύναμης της FRONTEX, από τις αναφορές των οποίων, ουδεμία ανάμιξη προκύπτει στην τραγωδία. 

Το υπουργείο εκτιμά ότι θα πρέπει να εξαντληθεί από όλους τους εμπλεκόμενους, κάθε δυνατή προσπάθεια καταπολέμησης των οργανωμένων δικτύων, προκειμένου να αποτρέπεται η επιβίβαση προσφύγων σε ανασφαλή σκάφη, υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, όπως επικρατούν σήμερα και επικρατούσαν κατά την χρονική περίοδο εκδήλωσης του συμβάντος.

Το υπουργείο σημειώνει ότι το τελευταίο διήμερο στην περιοχή της Λέσβου με θυελλώδεις ανέμους  εκτέθηκαν σε θανάσιμο κίνδυνο 2.156 πρόσφυγες, οι οποίοι με την βοήθεια των ελληνικών Λιμενικών Αρχών και της Frontex αποβιβάστηκαν στο νησί.

«Θεωρούμε ότι η αναζήτηση ευθυνών σε τρίτους από τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν βοηθούν στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας για την αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων που αφορούν τις προσφυγικές ροές» καταλήγει το υπουργείο.


ΔΟΛ


Σκληρές απαντήσεις Παρασκευόπουλου και Παπαγγελόπουλου στην Ενωση Εισαγγελέων για τις λίστες φοροφυγάδων





Έντονα αντέδρασαν την Τρίτη τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος η οποία αναφερόταν στην πρόσφατη διάταξη που ψηφίστηκε από την Βουλή για τη δικαστική χρήση αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.λπ.) που αποκτήθηκαν με μη νόμιμο τρόπο.

Παράλληλα, από το ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, παραιτήθηκαν πέντε μέλη του, εκφράζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε «παρέμβαση» η οποία «εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης» τη νέα διάταξη που περιληφθεί στο νόμο 4356/2015 για την επέκταση του σύμφωνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, και επιτρέπει τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων που έχουν συλλεγεί με παράνομο τρόπο σε υποθέσεις που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς. Παράλληλα, η Ένωση χαρακτήριζε αμφιβόλου συνταγματικότητας την επίμαχη διάταξη.

Σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης διάταξης και καλεί «τη Δικαιοσύνη να εκτελέσει την αποστολή της ζυγίζοντας ακριβώς τις συνταγματικές αξίες».

Η δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου έχει ως εξής: 

«Σύμβολο της Δικαιοσύνης είναι η ζυγαριά. Οι περισσότερες από τις κρίσεις της, αν όχι όλες, προϋποθέτουν σταθμίσεις συμφερόντων, αγαθών, αξιών. Στο επίκαιρο θέμα πρέπει να σταθμιστούν συνταγματικά κατοχυρωμένες αξίες: από τη μια το απόρρητο και η προστασία προσωπικών δεδομένων, από την άλλη το δικαίωμα δικαστικής προστασίας και ακροάσεως που ενέχει και το δικαίωμα του πολίτη να μπορεί να αποδεικνύει το δίκιο του. 

Ο ποινικός έλεγχος μιας μεγάλης εκτάσεως φοροδιαφυγής προφανώς και βαραίνει ως αίτημα απόδοσης δικαιοσύνης, επειδή εξυπηρετεί τόσο το κοινωνικό όσο και το δημόσιο-δημοσιονομικό συμφέρον και μάλιστα σε μια εποχή όπου τα δημόσια οικονομικά δοκιμάζονται. Θυμίζω ότι οι κατάλογοι στοιχείων (λίστες) αφορούν αφενός χιλιάδες αναφερόμενους πολίτες, αφετέρου το σύνολο των φορολογουμένων πολιτών και το επίπεδο της διαβίωσής τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο νόμος 4356/2015 θεσπίζει συγκεκριμένα κριτήρια, που εγγυώνται την οφειλόμενη συνταγματική στάθμιση: κατά το νόμο το αποδεικτικό μέσον για να χρησιμοποιηθεί στη δίκη θα πρέπει να ήταν το μοναδικό, να μην αποκτήθηκε κατά τρόπο προσβλητικό της αξιοπρέπειας, ενώ και το έννομο όφελος από τη χρήση του να είναι αναλογικά υπέρτερο.

Ο νόμος 4356/2015 επομένως ούτε αστοχεί, ούτε προκρίνει , ούτε αντιβαίνει στο Σύνταγμα. Καλεί τη δικαιοσύνη να εκτελέσει την αποστολή της ζυγίζοντας ακριβώς τις συνταγματικές αξίες. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η Ένωση Εισαγγελέων με την ανακοίνωσή της φαίνεται να τοποθετεί τη συνταγματική αξία της δικαστικής προστασίας σε δεύτερη μοίρα». 

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός για Θέματα Διαφθοράς Δ. Παπαγγελόπουλος, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις και ο ελληνικός λαός να πληρώνει δυσβάσταχτους φόρους, αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους οι διαπλεκόμενοι και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος».
Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος θέτει το ερώτημα εάν ο πρόεδρος της Ένωσης Κ. Τζαβέλλας και ο γενικός γραμματέας Δ. Ζημιανίτης στη χθεσινή ανακοίνωσή τους αναφέρονται σε συγκεκριμένη υπόθεση, και εάν ναι, ποια είναι αυτή, καταλήγοντας: «Προς το παρόν… αυτά».

Παραιτήσεις στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Με κοινή επιστολή παραιτήθηκαν τους πέντε μέλη του ΔΣ της Ένωσης. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο Παρασκευά Αδάμη, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Γεώργιο Νούλη, τον ταμία Ιωάννη Παναγόπουλο και τα μέλη Ευθυμία Σωτηροπούλου και Αντώνιο Παπαματθαίου.

Στην επιστολή παραίτησής τους οι πέντε, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούνται λόγους απτόμενους της εσωτερικής λειτουργίας του ΔΣ ως συλλογικού οργάνου και δη του τρόπου λήψεως αποφάσεων επί θεμάτων μείζονος σημασίας για τον κλάδο, χωρίς ωστόσο να κάνουν καμία αναφορά στο περιεχόμενο της χθεσινής ανακοίνωσης της Ένωσης.



Πηγή : tanea.gr


Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω ισχυρών ανέμων





Σε ισχύ από τα ξημερώματα το απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ είναι από τα ξημερώματα απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 7 με 9 μποφόρ.

Στις 7:30 το πρωί τα δρομολόγια από τον Πειραιά των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων Blue Star Delos και Blue Star Paros δεν εκτελέστηκαν.

Επίσης, για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνου, Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.