Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Αυτά ποιος θα τα πληρώσει κύριε Τσίπρα; Ζημιές απο συμμορίες λαθρομεταναστών




Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε Ελληνικό και Τάε Κβον Ντο – Συμμορίες μεταναστών πωλούν προστασία – Στρατός στο Ελληνικό στήνει σκηνές

Δεν είναι μόνο πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για το τι θα κάνει με τους εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, πολλοί από τους οποίους έφτασαν στην Αθήνα μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στην Ειδομένη, αλλά φαίνεται πως έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο, με συμμορίες μεταναστών να κάνουν ό,τι θέλουν και να πωλούν "προστασία" σε άλλους μετανάστες.
Συμμορίες που εκβιάζουν και δέρνουν, εκμεταλλευόμενες ανθρώπους σε ανάγκη, ανθρώπους εντελώς απροστάτευτους από την πολιτεία. Για συμμορίες που προκαλούν φθορές σε δημόσια περιουσία. Συμμορίες όπως αυτή που δρα στο Ελληνικό και έκανε γυαλιά καρφιά το κλειστό του χόκεϊ. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το vimaonline.gr είναι χαρακτηριστικές.













Αλλά δεν είναι μόνο ότι προκαλούν φθορές στους χώρους όπου φιλοξενούνται. Όπως κατήγγειλε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ομάδα Μαροκινών (άγνωστο αν είναι η ίδια που προκάλεσε τις καταστροφές στο χόκεϊ) πουλά προστασία σε άλλους μετανάστες! "Βρήκα έναν με σπασμένο χέρι και έναν άλλο γδαρμένο κυριολεκτικά Ιρανός ο ένας Αλγερινός ο άλλος. Μου είπαν ότι μια ομάδα Μαροκινών τους εκβιάζει πως είτε μας δίνετε τα λεφτά σας, είτε φεύγετε. Το αποτέλεσμα είναι να τους γδύνουν, να τους χτυπάνε και να τους βγάζουν έξω από το κέντρο", είπε. Χρειάστηκε η επέμβαση δυο διμοιριών των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μαροκινοί βρέθηκαν αργότερα στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο, όπου επίσης φιλοξενούνται μετανάστες (όπως και στο κλειστό μπάσκετ στο Ελληνικό, εκτός από το χόκεϊ) και χρειάστηκε κι εκεί η επέμβαση των αστυνομικών αρχών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μετά τις συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών. Περίπου 100 άτομα που θεωρήθηκε ότι ευθύνονταν για την ένταση, μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.

το κλειστό του Φαλήρου, τα ξημερώματα του Σαββάτου (12.12.2015) έγινε ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό: Ένας Μαροκινός υποστήριζε ότι του έκλεψαν το εισιτήριο για το λεωφορείο και το κινητό του τηλέφωνο και μέσα στην απόγνωσή του απείλησε να αυτοκτονήσει, καθώς βρέθηκε στα χέρια του ένα ξυραφάκι! Τελικά, όπως αποδείχθηκε, το εισιτήριο το είχε πάνω του, ενώ το κινητό του βρέθηκε στα πράγματά του. Ακολούθησε μία μικρή ένταση η οποία δεν πήρε έκταση, σύμφωνα με την αστυνομία.



Πηγές : vimaonline.gr, newsit.gr


Τόσκας: Η χώρα και η οικονομία μας δεν αντέχει άλλους μετανάστες



«Ας κάνουν και οι Ευρωπαίοι αυτό που τους αναλογεί»

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να δέχεται συνεχή ροή μεταναστών που δεν την αντέχει η χώρα μας ούτε η οικονομία μας» διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψή στις εγκαταστάσεις του Ταε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.

«Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί» δήλωσε στον απόηχο της έντασης που επικράτησε το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο ανάμεσα σε μαροκινούς και αλγερινούς μετανάστες.

«Καλείται πλέον η Ευρώπη και καλείται όλος ο κόσμος να το αντιμετωπίσει και με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, τις ευρωπαϊκές, αλλά και με βάση το ρεαλισμό. Γιατί εδώ, δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας. Kαι το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η κατάσταση είναι απόλυτα ήρεμη. Δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα, επομένως κοιτάζουμε κυρίως το πώς θα υποστηριχθεί αυτός ο κόσμος εδώ» διευκρίνισε ο κ. Τόσκας.

«Βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ξεπερνάει όπως καταλαβαίνετε και τα όρια της χώρας μας και τα όρια τα ευρωπαϊκά» επισήμανε ο υπουργός. «Ήρθαμε σε αυτό το χώρο που φιλοξενούνται αρκετοί μετανάστες, όπως και στο Ελληνικό, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση και ο κ. Μουζάλας που έχει την κύρια ευθύνη, ως υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και εμείς που έχουμε την ευθύνη της φύλαξης. O καθένας βοηθάει όσο μπορεί τώρα εδώ» πρόσθεσε.


«Θα ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο, θα πατάσσονται άμεσα οι παραβάτες που δημιουργούν προβλήματα και θα κινείται η προβλεπόμενη νομική διαδικασία» διαβεβαίωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ο οποίος παραμένει στις εγκαταστάσεις για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής απέστειλαν επιστολή στο Δημήτρη Αβραμόπουλο όπου «παραθέτουν τις θέσεις της Ελλάδας» σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο η Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG) θα αναλάβει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αντικαταστήσει τη Frontex.



Πηγή: skai.gr



Μεϊμαράκης: «Είναι στα χέρια των νεοδημοκρατών να τελειώνουμε την πρώτη Κυριακή»



Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξη, μεταξύ άλλων, πως: «Η παραίτησή μου ήταν δείγμα νεοδημοκρατικού ήθους»

Τη διαφωνία του για τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές επισήμανε για ακόμα μία φορά  ο υποψήφιος για την Προεδρεία της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης ,μιλώντας για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.  «Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να εγγυηθεί μια τεχνική διαδικασία. Από το 2009 , είμαι κάθετα αντίθετος με τη συγκεκριμένη διάταξη της διενέργειας εκλογών . Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να γίνονται εκλογές χωρίς εκλογικό κατάλογο και εκλογικό σώμα» , είπε στη Βεργίνα Τηλεόραση , στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με τον Στέργιο Καλόγηρο και την Άννα Τσίμου.

Αναφερόμενος ο κ Μεϊμαράκης στο ενδεχόμενο δεύτερου γύρου εκλογών τόνισε πως «είναι στα χέρια των νεοδημοκρατών να τελειώνουμε την πρώτη Κυριακή», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπική του στάση λέγοντας ότι «η παραίτησή μου ήταν δείγμα νεοδημοκρατικού ήθους».

Ο ίδιος εξήγησε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα διάσπασης του κόμματος, άλλωστε αυτό το εγγυάται η πλατιά βάση της ΝΔ . «Όποιος και να εκλεγεί θα τον υπηρετήσω» , είπε χαρακτηριστικά ο κ Μεϊμαράκης. Μάλιστα αποκάλυψε πως σε περίπτωση που εκλεγεί στην αρχηγία της ΝΔ θα προχωρήσει σε «ένα ανοιχτών οριζόντων Συνέδριο απευθυνόμενος ακόμη και σ αυτούς που δεν ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά έχουν τις γνώσεις ώστε να συνταχθεί το νέο σχέδιο για την Ελλάδα του 2020. Στόχος είναι να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Όχι αυτών που θα μας ψηφίσουν». 

«Είμαι πλήρως αντίθετος στην φορολόγηση των αγροτών και θέλω να διευκρινίσω πως η ΝΔ ποτέ δεν ψήφισε κάτι τέτοιο. Εμείς», ξεκαθάρισε ο κ Μεϊμαράκης, «ψηφίσαμε στόχους και χρονοδιάγραμμα. Το πώς υλοποιείται αυτό, είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, όχι δική μας».

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε τους φόρους κατά 30% . Είπαμε οι φόροι πρέπει να τελειώσουν και να ξεκινήσουμε αναπτυξιακές διαδικασίες και μέτρα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε πλήρως την πολιτική αυτή και μάλιστα μην κάνοντας κοινωνική πολιτική όπως είχε υποσχεθεί. Γι αυτό και δεν στηρίζουμε πολιτικές που προσβλέπουν σε νέους φόρους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, ο κ Μεϊμαράκης απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα προς συζήτηση. «Δεν μιλάμε για στήριξη αλλά για συνεννόηση. Υπάρχουν ζητήματα στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεννόηση. Για τα σοβαρά εθνικά θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας μας θα πρέπει να βρούμε την Εθνική γραμμή αυτή είναι η κατεύθυνση της Κεντροδεξιάς. Για παράδειγμα για το Προσφυγικό, εμείς είπαμε να γίνουν τα hot spots (κέντρα ταυτοποίησης προσφύγων) να γίνουν στην Τουρκία, αυτό το συζητάμε. Εμείς προτείναμε να υπάρξει επαναπροώθηση μεταναστών και να  ευρωπαϊκή πολιτική για την αποτροπή της μαζικής ροής των προσφύγων. Τυγχάνει να έχουμε και Ευρωπαίο Επίτροπο που ήθελε να βοηθήσει σ αυτή την κατεύθυνση, όμως η ελληνική Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τη βοήθειά του».



Πηγή 


Εξαρθρώθηκε Γεωργιανή σπείρα α λα Κορλεόνε! Απόλυτο αφεντικό ο "Πατρόν", καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι




Η Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής, με μία συντονισμένη επιχείρηση, κατάφερε το βράδυ της Παρασκευής να εξαρθρώσει μία εξαιρετικά επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για σπείρα Γεωργιανών, η οποία λειτουργούσε στα πρότυπα συγγενικής μαφίας του Κορλεόνε.

Ξεκάθαρη ιεραρχία, με τον "Πατρόν" στην κορυφή
Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ένας ηλικιωμένος Γεωργιανός, ο οποίος μάλιστα ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ήταν ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός, ή αλλιώς, στα πρότυπα της μαφιόζικης οικογένειας, ο "Πατρόν". Σχεδίαζε όλες τις επιχειρήσεις στο πολυτελέστατο σπίτι του στα νοτιοαναλτοικά προάστια.

Η σπείρα "χτυπούσε" κυρίως πολυτελέστατα σπίτια. Τα μέλη της παρακολουθούσαν για καιρό τα... υποψήφια σπίτια, ούτως ώστε να γωρίζουν πότε απουσίαζαν οι ένοικοι, καθώς και την πιθανή ύπαρξη συστημάτων ασφαλείας. Φυσικά δεν έμεναν... ασυγκίνητοι και από τα πολυτελή αυτοκίνητα των ενοίκων.

Ο "Πατρόν" έδινε και... μπόνους!

Τα μέλη της σπείρας "χτυπούσαν" κυρίως μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες. Τις ώρες δηλαδή που οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Όλα τα κλοπιμαία κατέληγαν στα χέρια του "Πατρόν", ο οποίος στη συνέχεια τα μοίραζε ανάλογα με τις ανάγκες που είχε το κάθε μέλος της οργάνωσης και φυσικά το βαθμό που είχε στην ιεραρχία.

Μάλιστα έδινε και μπόνους σε όσους είχαν κάνει καλή δουλειά, ενώ όταν κάποιο μέλος συλλαμβάνονταν και οδηγούνταν στη φυλακή, ο "Πατρόν" αναλάμβανε όλα τα δικαστικά έξοδα, καθώς και τα έξοδα της οικογένειάς του.

Περισσότερες από 100 διαρρήξεις σε όλη την Αττική έχουν ήδη διαπιστωθεί, με τις αρχές, ωστόσο, να πιστεύουν ότι οι διαρρήξεις για τις οποίες ευθύνεται η συγκεκριμένη σπείρα είναι τουλάχιστον διπλάσιες.

Η ευρεία επειχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε τουλάχιστον επτά διαφορετικά σημεία. Συνελήφθησαν τουλάχιστον δέκα άτομα και κατασχέθηκαν πολλά κλοπιμαία, μεταξύ των οποίων χρήματα, κοσμήματα και αυτοκίνητα.



Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit,gr


Άνεξέλεγκτες ομάδες λαθρομεταναστών Μαροκινών κακοποιών στο Τάε Κβον Ντο!



Πολλές αναφορές για κλεψιές και ξυλοδαρμούς από Μαροκινούς κακοποιούς λαθρομετανάστες καταγγέλονται από τους φιλοξενούμενους στο Τάε Κβον Ντο.

Εχθές το βράδυ ένα παράνομος λαθρομετανάστης Μαροκινός υποστήριζε ότι του κλέψανε το εισιτήριο για το λεωφορείο και το κινητό του τηλέφωνο και για αυτή την αιτία απειλούσε να αυτοκτονήσει με ένα ξυραφάκι.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, το εισιτήριο το είχε πάνω του, ενώ το κινητό του βρέθηκε στα πράγματά του.

Αυτή η πράξη του παράνομου Μαροκινού λαθρομετανάστη γιατί δεν είναι πρόσφυγας φαίνεται ότι στήθηκε για να προκαλέσει ένταση και ξεσηκωμό στους άλλους φιλοξενούμενους στο Τάε Κβον Ντο κάτι που παραλίγο να γίνει αλλά απετράπη αλλά υπάρχει φόβος για υποκινούμενες εντάσεις που θα κάνουν τα πράγματα ανεξέλεγκτα.


«Βγήκε μπροστά» ο Γ.Παπανικολάου κατά του Α.Τσίπρα για τους λάθρο στα νότια προάστια: «Πώς τολμάς να μιλάς;»



"Βγήκε μπροστά" δήμαρχος Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου και απάντησε στην δήλβση Α.Τσίπρα με την οποία κατηγορεί τον ίδιο και τους υπόλοιπους δημάρχους των νοτίων προαστίων για λαϊκισμό, την στιγμή που οι δήμοι του έχουν καταστεί με ευθύνη της κυβέρνησης "αποθήκες ψυχών" από την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών.


Επί της ουσίας ο δήμαρχος Γλυφάδας εκφράζει την απορία του για το "πως τολμάει" ο Α.Τσίπρας να τους κατηγορεί για λαϊκισμό όταν εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής έχουν δημιουργηθεί τόσο σοβαρά προβλήματα στα νότια προάστια (αλλά και σε όλη την Ελλάδα).

Αυτός ως οφείλει υπερασπίζεται τους δημότες του, που δεν νιώθουν πλέον ασφαλείς ενώ κινδυνεύουν και με οικονομική ζημία.

Οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Γλυφάδας, Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης με επιστολή τους στον αρμόδιο υπουργό ζητούσαν ενημέρωση για τα σχέδιο της κυβέρνησης και έθεταν ζητήματα ασφαλείας και δημόσιας υγιεινής.

Ώμος η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο οποίος αντί να απαντήσει επί της ουσίας, τους κατηγόρησε για λαϊκισμό και πως δεν έχουν προτάσεις!

Η δήλωση ανέβηκε και στο twiiter του πρωθυπουργού.


Η απάντηση του δημάρχου Γλυφάδας δεν άργησε ούτε στιγμή:

«Στους Δημάρχους που έχουν προστρέξει από την πρώτη στιγμή, που δείχνουν ευαισθησία και ανθρωπιά, που αγωνιούν για τον τόπο τους, ο κ. Τσίπρας απάντησε με κατηγορίες για λαϊκισμό!

Αφού ανακάλυψε ότι οι μετανάστες τελικά ούτε "λιάζονται" ούτε "εξαφανίζονται", αφού άφησε τους Σκοπιανούς να υψώσουν φράκτη, αφού απέτυχε πλήρως στις επαναπροωθήσεις, ο Πρωθυπουργός επιτίθεται στις δημοτικές αρχές, που με τα λίγα μέσα που διαθέτουν προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Όλοι κρινόμαστε».




Πηγή : pronews.gr


Κύριε Τσίπρα πάλι ψέματα; Η εφορία κατάσχει πρώτη κατοικία 90 τ.μ για 1300 €



Γιατί πριν 1 μήνα έλεγες ότι δεν θα γίνουν κατασχέσεις σε χρέη κάτω από 5.000, αλλά το σπίτι της γυναίκας το πήρες για 1300 ευρώ?

Ο ας πούμε πρωθυπουργός, πριν ούτε ένα μήνα, οριόταν στη Βουλή των Ανθελλήνων, ότι δεν θα γίνει καμία κατάσχεση σε ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν εξαιτίας της κρίσης.

Ότι δεν θα γινόταν ΚΑΜΙΑ κατάσχεση σε πρώτη κατοικία για χρέη κάτω από 5.000€.

Γελάστε κόσμε γιατί πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις ήρθε κατασχετήριο πρώτης κατοικίας σε φίλη των κατοχικών Νέων.

Προσέξτε όχι ειδοποίηση κατάσχεσης, αλλά ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και μάλιστα για την γελοία οφειλή των 1300 ευρώ.

Το καλύτερο τα κουμάσια υπάλληλοι όπως θα δείτε στην έκθεση που συνέταξαν αποτίμησαν χωρίς κανένα αντικειμενικό μέσο, την αξία του σπιτιού 90 τμ, σε μόλις 30.000 € κατά την «ελεύθερη κρίση» όπως λέει και το κατασχετήριο.

Ρε κουμάσι Αλέξη, ρε Καμμένε ψεύτη που μας έτρεχες να διαδηλώνουν για τους πλειστηριασμούς…

Που είναι ο νόμος ρε ;

Η γυναίκα αυτή ΠΟΤΕ δεν κλήθηκε στην εφορία για εξηγήσεις. ΠΟΤΕ

Η γυναίκα αυτή ΠΟΤΕ δεν κλήθηκε σε ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ, ούτε σε κανένα άλλο δικαστήριο να υπερασπισθεί στον εαυτό της και την περιουσία της.









Πηγή : eglimatikotita.gr


Πάγκαλος: Όταν δεν είσαι τίποτα και καμαρώνεις γιατί έγινες στα 40 Πρωθυπουργός είσαι ψώνιο



Πυρά κατά του Πρωθυπουργού εξαπολύει μέσω Twitter ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

"Οίηση είναι η υπερβολική αυτοεκτίμηση. Όταν δεν είσαι τίποτα και καμαρώνεις γιατί έγινες στα 40 Πρωθυπουργός είσαι απλώς ψώνιο" έγραψε ο πρώην υπουργός.

"Δηλαδή αυτό ήταν το νόημα; να ξεπεράσουμε τη Ντόρα; Μπράβο ρε σύντροφοι!" συνέχισε ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος προφανώς στην αντιπαράθεση που είχαν στη βουλή  η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αλέξης Τσίπρας.

"Δεν υπάρχει ιστορικό υπόβαθρο για τζάκια στην Ελλάδα. Είναι απλώς φαντασιώσεις κομπλεξικών μικροαστών"κατέληξε ο κ.Πάγκαλος.







Πηγή : enikos.gr


Έλεος 13 αστυνομικοί και 2 περιπολικά για να συλλάβουν ένα παππού καστανά



Μεγάλη εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ενόψει Χριστουγέννων, αλλά είχε και απρόοπτα και ένταση.

Επτά αστυνομικοί με κράνη, μετέβησαν στην γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους όπου βρισκόταν με το καρότσι του ηλικιωμένος καστανάς. Μετά από σχετική καταγγελία οι άνδρες της ΕΛΑΣ ήθελαν να συλλάβουν τον ηλικιωμένο που φώναζε πως δεν είναι παράνομος, ενώ η Αστυνομία του ξεκαθάρισε ότι το καρότσι του με όλα τα προϊόντα κατάσχεται. Ο ίδιος αντέδρασε έντονα, δεν ήθελε να του κατάσχουν το καρότσι του και λόγω της έντασης και της ηλικίας του έχασε τις αισθήσεις του. Το πλήθος που κοιτούσε το περιστατικό αποσβολωμένο, έσπευσε αμέσως πάνω από τον ηλικιωμένο.

Οι αστυνομικοί τράβηξαν απότομα το καρότσι, τα κάστανα έπεσαν στο έδαφος και στην γωνία απέναντι περίμενε γερανός για να «σηκώσει» το καρότσι. Την ίδια ώρα έφτασε και περιπολικό προκειμένου να πάρει τον ηλικιωμένο καστανά.

Τελικά έφτασε πρώτα το ασθενοφόρο που παρέλαβε τον άνδρα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρχαν στο σημείο 13 αστυνομικοί, δύο περιπολικά και ένας γερανός. Για έναν ηλικιωμένο καστανά.









Πηγή : iefimerida.gr


Ανοιχτά πλέον ο Καραμανλής υπέρ Μειμαράκη ώς την μοναδική επιλογή



Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής  μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν τελευταία, ότι αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Ευ. Μεϊμαράκη, φρόντισε να  διαψεύσει τα όσα ακούγονται και μέσο των συνεργατών είπε:

«Είναι απολύτως σταθερή η εμπιστοσύνη του Κώστα Καραμανλή στο πρόσωπο του Ευ. Μεϊμαράκη. Ο Καραμανλής, εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο Μεϊμαράκης, είναι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα».

Μετά από αυτή την ξεκάθαρη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού φαίνεται ότι όλος ο μηχανισμός Καραμανλή έχει δραστηροποιηθεί για την υποψηφιότητα  Μεϊμαράκη








"Άλλος για το Αιγαίο"; Ξέφραγο αμπέλι όποια οργάνωση θέλει έρχεται για να κάνει ...έρευνα και διάσωση!




Όποιος θέλει κάνει έρευνα-διάσωση στο Αιγαίο.Δεν είναι μόνο οι ΜΚΟ ισλαμιστών που ήδη δρουν στη Μυτιλήνη . Άλλη ΜΚΟ ανακοινώνει ότι στις 18 Δεκεμβρίου να κάνει επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο.


Η ΜΚΟ moas.eu ανακοίνωσε ότι στις 18 Δεκεμβρίου έρχεται με δύο ταχύπλοες λέμβους για να προσφέρουν βοήθεια. Η οποία βεβαίως καλοδεχούμενη είναι. Το ερώτημα όμως είναι τι είναι όλες αυτές οι ΜΚΟ που σχεδόν κάθε μέρα εμφανίζοναι στην περιοχή. Τις ελέγχει κάποιος; Ζητάμε εμείς τη βοήθειά τους; Τι επιχειρούν να κάνουν και που στοχεύουν;



Και βέβαια το μόνιμο ερώτημα που θέτουμε: τα επίσημα ευρωπαϊκά κράτη εκτός από το να μας κουνάνε το δάχτυλο, δεν θα έπρεπε να έχουν σπεύσει ήδη με πραγματικά χρήσιμα μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για να βοηθήσουν; 



Στον χάρτη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της moas.eu φαίνονται οι περιοχές όπου σκοπεύουν να κάνουν “έρευνα και διάσωση”. Η ισροσελίδα της έχει ενδιαφέρον .Υπάρχει ολόκληρη κατηγορία για την “αποστολή στο Αιγαίο”.



Όπως αναφέρει η moas.eu ,έχει ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία με τίτλο #OneMore. Έχει ως στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.Πως; Καλεί τους πολίτες των χωρών που δραστηριοποιείται να δωρίσουν…ένα ακόμη σωσίβιο για τους πρόσφυγες που περνούν το Αιγαίο! Μα το ζήτημα είναι να μην φθάνουν εκεί οι άνθρωποι.

Το πιο περίεργο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ εμφανίζεται να διαθέτει πανάκριβο και υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Ακόμη και υπερσύγρχονα drones! Όλα αυτά προκαλούν εντύπωση και καχυποψία.



Τα ερωτήματα: οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν για όλες αυτές τις αποστολές; Τις εγκρίνουν; Κι αν όχι τι σκοπεύουν να κάνουν;








Πηγή : onalert.gr





Παναθηναϊκός - Ζιελόνα Γκόρα: Χαλαρή νίκη και... στους "16" το "τριφύλλι"




Ανετη νίκη και την πρόκριση πήρε ο Παναθηναϊκός στον... “τελικό” με την Ζιελόνα Γκόρα, την οποία νίκησε 82-51 και "σφράγισε" την πρόκρισή του στο TOP-16 της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός... ξεδιπλώθηκε από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα και στάθηκε αδύνατο στη Ζιέλονα Γκόρα να τον αντιμετωπίσει και να του βάλει “φρένο”.

Από το ημίχρονο και μετά ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμη πιο δυνατός και είχε για ηγέτη τον Καλάθη που... φρόντιζε να κρατά τους "πράσινους" σε καλό ρυθμό στο ματς. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ζιέλονα δεν μπόρεσε να σκοράρει ως το 37’ και το σκορ έφτασε στο 81-47!

Στην τελευταία αγωνιστική το “τριφύλλι” αν νικήσει τη Ζαλγκίρις στη Λιθουανία θα τερματίσει στην τρίτη θέση, διαφορετικά θα βρεθεί στην τέταρτη και θα... προκύψει “ελληνικός εμφύλιος” στον όμιλο με τον Ολυμπιακό.

Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο Καλάθης με 18 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Γκιστ είχε 14.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-33, 67-47, 82-51.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 2, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 10, Φώτσης 9, Ραντούλιτσα 6, Φελντέιν 8, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 14, Καλάθης 18, Παπαγιάννης 1, Κούζμιτς 8.

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Φιλιπόφσκι): Μπουστ 5, Ρέινολντς 8, Σέβτσικ 6, Πόνιτκα Μαρ. 2, Πόνιτκα Ματ. 11, Γκρουσέτσκι, Χρίτσανιουκ 5, Ζαμοΐσκι 3, Μπορόβνιακ 3, Κόζαρεκ 8



Πηγή


Βρυχηθμοί Πούτιν: Όποια δύναμη απειλεί τη Ρωσία στη Συρία θα καταστρέφεται



Σε σκληρή προειδοποίηση προς την Τουρκία στη σκιά της κατάρριψης του Su-24, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαμηνύει ότι ο ρωσικός στρατός στη Συρία «θα καταστρέφει άμεσα» οποιαδήποτε δύναμη τον απειλεί. Δίνει εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να απαντούν «άμεσα και με τον πιο σκληρό τρόπο», σημειώνοντας ότι ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία έχει ενισχυθεί με επιπλέον αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας -προαναγγέλλοντας παράλληλα, σε επίδειξη δύναμης, περαιτέρω εκσυγχρονισμό του ρωσικού οπλοστασίου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικαλείται την προάσπιση της ίδιας της Ρωσίας από την απειλή του Ισλαμικού Κράτους ως κίνητρο της στρατιωτικής επιχείρησης στο έδαφος της Συρίας, ενώ παράλληλα δηλώνει πως οι ρωσικές δυνάμεις στηρίζουν μονάδες του αντιπολιτευόμενου Ελεύθερου Συριακού σε κοινές επιχειρήσεις με τον στρατό του Άσαντ κατά τζιχαντιστών.

Μιλώντας από το βήμα ετήσιας συνόδου της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας στο υπουργείο Άμυνας, ο Πούτιν χαρακτήρισε ως προτεραιότητα-κλειδί την «ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων και την εφαρμογή προγραμμάτων διαστημικής άμυνας».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε από πλευράς του ότι ο στρατός έχει παραλάβει φέτος 35 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, 243 αεροσκάφη, 90 συστήματα αεράμυνας και 1.172 άρματα μάχης και άλλα θωρακισμένα.

Το Ναυτικό έχει επίσης παραλάβει δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια εξοπλισμένα με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, δύο συμβατικά υποβρύχια και οκτώ πολεμικά πλοία, ενώ, όπως ανέφερε, υπάρχουν εξίσου φιλόδοξα σχέδια για τον εκσυγχρονισμού των οπλοστασίων της χώρας για το επόμενο έτος, παρά την αρνητική πορεία της οικονομίας.

Χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στην Τουρκία, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά σε όποιες «επιπλέον προκλήσεις», σημειώνοντας ότι η ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία έχει ενισχυθεί με συστήματα αεράμυνας και επιπλέον αεροσκάφη.

«Σας διατάσσω να ενεργείτε με τον σκληρότερο τρόπο» δήλωσε απευθυνόμενος στη στρατιωτική ηγεσία.

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη συροτουρκική μεθόριο την 24η Νοεμβρίου -η πρώτη φορά που κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ χτυπά ρωσικό αεροσκάφος σε περισσότερο από μισό αιώνα- έχει οδηγήσει τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις σε σημείο μηδέν με πόλεμο δηλώσεων και σειρά οικονομικών αντιποίνων εκ μέρους της Μόσχας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε ότι η ρωσική στρατιωτική δράση προς υποστήριξη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων συνέβαλε στην μεταβολή της κατάστασης επί του εδάφους. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ρωσία συνδράμει μονάδες του αντιπολιτευόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχονται τους «τρομοκράτες» στη Συρία, παρέχοντάς τους αεροπορική κάλυψη και παραδίδοντάς τους όπλα και πυρομαχικά.

Κατά τον Πούτιν, η ρωσική αεροπορία συνδράμει «στο να ενωθούν οι προσπάθειες των κυβερνητικών στρατευμάτων και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

«Τώρα αρκετές από τις μονάδες [του Ελεύθερου Συριακού Στρατού] που αριθμούν πάνω από 5.000 άνδρες συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά τρομοκρατών μαζί με τις τακτικές δυνάμεις στις επαρχίες Χομς, Χάμα, Χαλέπι και Ράκα» είπε ο Πούτιν. «Τους υποστηρίζουμε από αέρος, όπως και τον συριακό στρατό, τους συνδράμουμε με όπλα, πυρομαχικά και παράσχουμε υλική υποστήριξη» συνέχισε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία δεν υπαγορεύονται από αφηρημένα γεωπολιτικά συμφέροντα, ούτε από την επιθυμία να δοκιμαστεί νέος οπλισμός. »Η επιχείρηση ξεκίνησε γιατί το Νταές [αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) απειλεί άμεσα την Ρωσία» τόνισε.

«Οι στρατιώτες μας στη Συρία πρώτα απ' όλα υπερασπίζονται τη χώρα τους» υπογράμμισε.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο Ρώσος Άμυνας Σερκέι Σόιγκου δήλωσε ότι η επιρροή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία συνεχίζεται να επεκτείνεται. Αυτήν τη στιγμή το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει περίπου το 70% της επικράτειας της Συρίας, είπε προσθέτοντας ότι στη Συρία και του Ιράκ υπάρχουν περίπου 60.000 μαχητές της ISIS.

«Το πεδίο επιρροής του Ισλαμικού Κράτους επεκτείνεται» είπε ο Σεργκέι Σόιγκου, σημειώνοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης των ενεργειών τους στην κεντρική Ασία και τον Καύκασο». Ο ίδιος ανέφερε ότι τα drone έχουν αποδειχθεί απαραίτητο σκέλος της στρατιωτικής επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα διαθέτει περίπου 1.720 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.



Ευαγγελία Μπίφη
Newsroom ΔΟΛ


Οι πρώτες φωτογραφίες από τη δολοφονία του Περάλτα



Στο φως της δημοσιότητας έρχονται φωτογραφίες και βίντεο από τη δολοφονία του Άρνολντ Περάλτα έξω από εμπορικό κέντρο στην Ονδούρα...

Ο 26χρονος άσος, με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με την Club Deportivo Olimpia για τη φετινή σεζόν, επέστρεψε στη γενέτειρά του, τη La Ceiba, όμως έμελλε να γίνει ακόμα ένα θύμα του υψηλού επιπέδου εγκληματικότητας στη συγκεκριμένη πόλη...

Στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου, το οποίο είχε επισκεφθεί, άγνωστος που παραμένει ελεύθερος μέχρι και αυτή τη στιγμή με την Αστυνομία να μην έχει ενδείξεις για τον δράστη, πυροβόλησε τον Περάλτα.

Η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια της συζύγου του...

Δείτε τις φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος:







Πηγή : gazzetta.gr


ΑΙΣΧΟΣ : Παιδοκόμος καταδικάστηκε σε μόλις 6,5 χρόνια για 23 βιασμούς βρεφών έως 3 ετών


Ένας βοηθός παιδοκόμος καταδικάστηκε την Παρασκευή στη Σουηδία σε κάθειρξη 6,5 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για 23 βιασμούς και άλλες διακεκριμένες σεξουαλικές επιθέσεις.
Σουηδία: Παιδοκόμος καταδικάστηκε για βιασμούς μικρών κοριτσιών

Ένας βοηθός παιδοκόμος καταδικάστηκε την Παρασκευή στη Σουηδία σε κάθειρξη 6,5 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για 23 βιασμούς και άλλες διακεκριμένες σεξουαλικές επιθέσεις που διέπραξε σε βάρος κοριτσιών ηλικίας 1 έως 3 ετών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όπου εργαζόταν.

Ο άνδρας, που μετακινούνταν συχνά στην περιοχή Κρίστιανσταντ (νότια), ομολόγησε την ενοχή του για τα εγκλήματα που διέπραξε το διάστημα μεταξύ Μαρτίου του 2014 και Ιουνίου του 2015 σε συνολικά οκτώ παιδικούς σταθμούς.

«Ο άνδρας κακοποιούσε σεξουαλικά πολλά κοριτσάκια τη στιγμή που άλλαζε τις πάνες τους. Τα κοριτσάκια ήταν μεταξύ ενός και τριών ετών. Ο άνδρας, ηλικίας 40 ετών, κατέγραφε τους βιασμούς στο κινητό του τηλέφωνο» επισήμανε το δικαστήριο του Κρίστιανσταντ.

Τα εγκλήματά του είναι «διακεκριμένα» λόγω της επιρροής που ασκούσε στα θύματά του, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί κι επειδή «πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους», υπογραμμίζουν οι δικαστές στην απόφασή τους.

Το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τις αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών είχε ως αποτέλεσμα να αποφύγει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί η ανώτατη ποινή κάθειρξης, ήτοι τα 7,5 χρόνια.

«Αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι πολύ σπάνια» δεδομένης της ηλικίας των θυμάτων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου, ο Μάρκους Νίλσον.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και στην κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας.

Ο άνδρας συνελήφθη τον Ιούλιο αφού επιτέθηκε σε ένα κοριτσάκι που έπαιζε σε ένα θεματικό πάρκο όπου εκείνος εργαζόταν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Έθραυστη η συνοχή της κυβέρνησης για ασφαλιστικό και αγρότες



Συνεχίζει τις εντατικές επαφές με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει των νομοσχεδίων - φωτιά που έρχονται στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε χθες το βράδυ με βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας και σήμερα με βουλευτές της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας, με το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών να αποτελούν κοινό τόπο στις αντιδράσεις που διατυπώνουν οι βουλευτές της περιφέρειας.

Πληροφορίες φέρουν συγκεκριμένα τους βουλευτές Θεσσαλίας του κόμματος να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το ασφαλιστικό, με τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση έχει θέσει κόκκινες γραμμές και δεν θα τις υπερβεί.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία των αγροτών, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές της Θεσσαλίας να συναντηθούν με τους αγρότες, να τους ακούσουν και να τους στηρίξουν και εκείνοι από την πλευρά τους ζήτησαν να υπάρξουν δράσεις που θα ισοφαρίσουν τα φορολογικά μέτρα, όπως για παράδειγμα αρδευτικά έργα ώστε να ελαφρυνθεί το κόστος παραγωγής.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι κατά Σγουρίδη

Το αγροτικό είναι μεγάλο "αγκάθι" για την κυβέρνηση και είναι ενδεικτικές οι αντιδράσεις και οι αποδοκιμασίες στις οποίες προχώρησαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι κατά του υφυπουργού Γεωργίας Παναγιώτη Σγουρίδη πριν από την έναρξη συνεδρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Φερών.

Οι αγρότες μπήκαν στον χώρο του συνεδρίου και κάλεσαν τον υφυπουργό και τους παριστάμενους βουλευτές να φύγουν επιδεικνύοντας "αξιοπρέπεια", απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου.

"Είστε όλοι ανεπιθύμητοι! Τα υπογράψατε όλα, όλα τα υπογράψατε! Εσείς θα κάνετε Χριστούγεννα, εμείς όχι! φώναζαν μεταξύ άλλων οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, με τους τελευταίους να διαμαρτύρονται έντονα και για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται.



Πηγή


Διαπραγματεύθηκαν... σκληρά για να πουλήσουν τελικά τα “κόκκινα” δάνεια! – Ποια εξαιρούνται



Σε συμφωνία κατέληξαν Ελλάδα και δανειστές για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, το βράδυ της Παρασκευής. Η συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με το κουαρτέτο στο Hilton άρχισε στις 16.30 και διήρκησε περίπου πέντε ώρες και ενώ είχε προηγηθεί η... ολονυχτία στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συμφωνία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνάντησης και συνέχισε: "από τον Φεβρουάριο θα ισχύσει το κανονιστικό πλαίσιο που συμφωνήσαμε σήμερα, ενώ θα υπάρξει νέος γύρος διαβουλεύσεων για τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι η εκταμίευση της δόσης αναμένεται στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Για τις αποκρατικοποιήσεις σχολίασε ότι “έχουμε μια στρατηγική έκθεση που σιγά-σιγά θα μετατραπεί σε νόμο. Δηλαδή οι βασικές αιχμές, ποια περιουσιακά στοιχεία θα είναι μέσα, η διοικητική μορφή, πώς θα γίνει το κομμάτι των επενδύσεων”, ενώ σε ερώτηση για το αν θα είναι κάτω από 50 δισ. το ταμείο, απάντησε “Αυτό θα το δείτε. Η στρατηγική έκθεση δεν μιλάει για αριθμούς “.

Για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επισήμανε ότι θα περάσει σε νέο ταμείο: “Θα έχει μια διοικούσα επιτροπή που θα επιβλέπει και από κάτω θα έχει κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων: Δηλαδή ακίνητα, τράπεζες, κρατικές επιχειρήσεις, άλλα περιουσιακά στοιχεία που δημιουργούν εισόδημα”.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών, ξεκαθάρισε ότι: “Τις μειώσεις μισθών τις διαπραγματευτήκαμε το καλοκαίρι. Αυτό που λέτε το προέβλεπε το σχέδιο Γιούνκερ επί του οποίου ψήφισε ο ελληνικός λαός. Η νέα συμφωνία προβλέπει απλά διαφορετικές ταχύτητες αυξήσεων“.

Τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα αναμένεται να κατατεθούν αύριο, Σάββατο, στη Βουλή, με στόχο την τελική ψήφισή τους έως την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, ενώ την Τετάρτη αναμένεται νέα συνεδρίαση του EuroWorking Group, ώστε να δοθεί το "πράσινο" φως για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Σε δύο φάσεις η συμφωνία για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια

"Ανοίγει η αγορά για τη διαχείριση από ιδιωτικές εταιρείες των μεγάλων κόκκινων δανείων μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης.
Σε δύο φάσεις θα υλοποιηθεί η συμφωνία που αφορά στα "κόκκινα" δάνεια, σε πρώτη φάση και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 εξαιρούνται από τη διαδικασία διαχείρισης εκτός τραπεζικών ιδρυμάτων όλα τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( κατά τον ευρωπαϊκό ορισμό) καθώς και τα καταναλωτικά δάνεια. Το καθεστώς των εξαιρέσεων θα επανεξεταστεί μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στο πλαίσιο ενός νέου κανονιστικού πλαισίου.

Το κανονιστικό πλαίσιο, σύμφωνα με τους υπουργούς, θα ορίζει τις επιμέρους κατηγορίες, οι οποίες θα εξαιρεθούν. Το ίδιο κανονιστικό πλαίσιο θα ορίζει και τις εξαιρέσεις, αλλά και τους όρους πώλησης "κόκκινων δανείων" που θα αφορούν σε μικρομεσαίες, όπως αυτές ορίζονται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό. Ειδικότερα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως μεσαία επιχείρηση ορίζεται η επιχείρηση η οποία απασχολεί λιγότερους από 250 εργαζομένους και της οποίας ο κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ ο ορισμός μικρή επιχείρηση αφορά εταιρείες με λιγότερους από 50 εργαζομένους και κύκλο εργασιών μέχρι 10 εκατ. ευρώ.



Το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, οι δύο υπουργοί ανέφεραν ότι συμφωνήθηκε μια στρατηγική έκθεση, η οποία σταδιακά θα καταλήξει σε νόμο. Διευκρίνισε, πάντως, ότι στην παρούσα συμφωνία δεν γίνεται λόγος για τα 50 δισ. ευρώ που είναι ο αρχικός στόχος και για το έαν το ποσό αυτό θα μειωθεί λόγω των χαμηλότερων αναγκών για κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών. Προανήγγειλαν ότι θα ενεργοποιηθεί έως το Πάσχα, ότι θα μετάσχει σε αυτό το ΤΧΣ και ότι διοικητικά θα διαρθρωθεί μία διοικούσα επιτροπή, αλλά και "μπαλόνια" που θα επιβλέπουν πακέτα περιουσιακών στοιχείων.

Δημιουργείται υπέρ ταμείο που θα συμπεριλάβει και το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου (ακίνητα, ΔΕΚΟ, τράπεζες κλπ.).
Μισθολόγιο στο Δημόσιο
Οι υπουργοί ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε δημόσιους υπαλλήλους στο ενιαίο μισθολόγιο.



Υπενθυμίζεται ότι στη λίστα του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων για το 1 δισ. ευρώ περιέχονται οι διατάξεις για:

- Τα κόκκινα δάνεια με επίκεντρο το πλαίσιο για τη χορήγηση αδειών σε μη τραπεζικά ιδρύματα που θα διαχειρίζονται τα "κόκκινα" δάνεια.

- Την εφαρμογή του πτωχευτικού δικαίου που πρόσφατα θεσπίστηκε.

- Οι νέοι κανόνες της ΤτΕ για τα κριτήρια αξιολόγησης της οικονομικής δυνατότητας του δανειολήπτη και οι κανόνες επιλογής και αξιολόγησης της διοίκησης των τραπεζών μέσω του ΤΧΣ.

- Το πλαίσιο για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μέσω ομάδας δράσης που θα ετοιμάσει τις σχετικές προτάσεις.

- Το νέο χωροταξικό και ο δασικός νόμος.

- Το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

- Νέα αποτίμηση για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

- Νέες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ με επίκεντρο τα καύσιμα και τα αναψυκτικά.

- Σαφές χρονοδιάγραμμα για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

- Ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων

- Δράσεις κατά της φοροδιαφυγής ειδικά στα καύσιμα και στις τριγωνικές συναλλαγές ΦΠΑ.

- Δευτερογενής νομοθεσία για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία και στις διαγνωστικές εξετάσεις.

- Εφαρμογή του Νόμου για το ΕΣΠΑ με τη λήψη όλων των αναγκαίων αποφάσεων για την εξάλειψη των καθυστερήσεων.



Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, capital.gr, newsit.gr