Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Φόρμα Άρνησης Εμβολιασμού από τους Έλληνες παιδιάτρους



Δυναμική απάντηση στους πρεσβευτές του αντιεμβολιαστικού κινήματος δίνουν οι Έλληνες παιδίατροι μέσω της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας ζητώντας τους να
συμπληρώνουν στο εξής Φόρμα Άρνησης Εμβολιασμού. Η φόρμα δημιουργήθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή της ΕΕΠ, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης Αμερικανικής και η συμπλήρωσή της είναι προαιρετική.

Στόχος των παιδιάτρων είναι από τη μία πλευρά οι γονείς θα αντιληφθούν τι ακριβώς αρνούνται και ενδεχομένως να αναθεωρήσουν την άποψή τους για την τακτική μη εμβολιασμού των παιδιών τους, από την άλλη οι ίδιοι οι παιδίατροι ως επαγγελματίες θα διαθέτουν αποδεικτικό στοιχείο εφόσον αυτό ζητηθεί ή χρειαστεί σε περίπτωση σοβαρής νόσησης των παιδιών αυτών.

Η Εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "το πρόβλημα άρνησης εμβολιασμού στο ιατρείο επαφίεται αποκλειστικά στην διαχειριστική ικανότητα του κάθε παιδιάτρου και την σχέση που έχετε με τους γονείς του παιδιού.

Η φόρμα άρνησης αποτελεί στην ουσία μια διαδικασία που μπορείτε να επικαλεστείτε για να πείσετε τους γονείς ότι είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη ο μη εμβολιασμός των παιδιών τους και ότι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη αυτή υπογράφοντας το έγγραφο αυτό".


της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Βούτσης: Τα «πόθεν έσχες» των δικαστών πρέπει να δημοσιοποιούνται



«Δεν πρέπει να υπάρχει ανισότητα ως προς την αντιμετώπιση των υπόχρεων»

Στη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των ανώτατων και ανώτερων δικαστικών λειτουργών, εμμένει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επικαλούμενος λόγους ισονομίας.

«Η διαφάνεια και η ανάρτηση των δηλώσεων των ‘300’ του Κοινοβουλίου, αποτελεί κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα, και δεν πρέπει να υπάρχει ανισότητα ως προς την αντιμετώπιση των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες» δήλωσε ο στην Ολομέλεια κατά την συνεδρίαση ψήφισης του Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης, διευκρίνισε πάντως πως «σε καμία περίπτωση η πρότασή του αυτή για δημοσιοποίηση των ‘πόθεν έσχες’ των δικαστών, δεν αφορά στους Πρωτοδίκες.

Σημειώνεται ότι με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, έξι δικαστικές Ενώσεις εξέφρασαν την αντίθεση τους στη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» τους, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση διατρέχουν τον κίνδυνο εγκληματικών ή άλλων πράξεων εναντίον τους.



Πηγή: skai.gr


Η Ζωή ρίχνει αλάτι στις πληγές του ΣΥΡΙΖΑ



Λέγεται ότι στην πολιτική οι εσωκομματικές διαμάχες είναι οι χειρότερες. Ίσως όμως οι διαμάχες ανάμεσα σε πρώην συντρόφους τις υπερβαίνουν, καθώς εκεί περισσεύει το δηλητήριο. Όπως και στον διαξιφισμό Κωνσταντοπούλου- Παπαδημούλη, στα μαρμαρένια αλώνια του Twitter.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αναφέρθηκε -με τρόπο δηλητηριώδη- στην ύπαρξη ενός ελικοπτέρου στον αττικό ουρανό, με κυκλική πτήση πάνω από την πορεία.

"Πάνω από την πορεία πετούσε επίμονα ένα ελικόπτερο. Φαίνεται βρέθηκαν λεφτά για καύσιμα. Ελπίζω να έχουν και για όταν τους χρειαστούν", έγραψε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, επιφυλάσσοντας μία έμμεση αναφορά στο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα υποχρεωθεί να φύγει... με ελικόπτερο, όπως είχε γίνει και στην Αργεντινή, προ ετών.

Αυτό το επιχείρημα άλλωστε το είχε χρησιμοποιήσει η λεγόμενη "αντιμνημονιακή" πλευρά, και στις περιπτώσεις των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά. Το είχαν χρησιμοποιήσει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ηγούνταν του αντιμνημονιακού στρατοπέδου.

Στην κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε με αιχμηρό τρόπο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης: "Με όσα γράφει περί ελικοπτέρων η Κωνσταντοπούλου, αναπαράγει μία ακραία εκ δεξιών ρητορική. Ναι στην κριτική, όχι στις αθλιότητες. Θλίψη...".

Ο κ. Παπαδημούλης, εμφανώς οργισμένος, χαρακτηρίζει αθλιότητες τα σχόλια της κ. Κωνσταντοπούλου. Προφανώς τον ενοχλεί το γεγονός ότι αναφέρεται στην κυβέρνηση Τσίπρα. Διότι κατά το παρελθόν δεν είχε χαρακτηρίσει "αθλιότητες" ανάλογα επιχειρήματα περί ελικοπτέρων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, βεβαίως, δύσκολα αφήνει κάποιον άλλο να έχει την τελευταία λέξη. Συνεπώς έσπευσε να απαντήσει, επιστρέφοντας τις κατηγορίες.

"Οι νεομνημονιακοί έχετε προσχωρήσει στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική. Αθλιότητα είναι να αυτοαποκαλείσθε αριστεροί".

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρίχνει αλάτι σε δύο πληγές της κυβέρνησης: Αμφισβητεί το ότι είναι αριστεροί και τους χαρακτηρίζει (νεο)μνημονιακούς και νεοφιλελεύθερους. Ό,τι χειρότερο για τον μέσο συριζαίο...




Πηγή : Nooz.gr


Νεκρός ο σκύλος της αστυνομίας που μπήκε πρώτος στο διαμέρισμα των τρομοκρατών



Εναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο χρησιμοποίησε η γαλλική αστυνομία, προκειμένου να ανιχνεύσει την ύπαρξη εκρηκτικών υλών στο διαμέρισμα όπου διέμεναν οι τρομοκράτες στο Παρίσι, οι οποίοι τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Οπως ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία, ο σκύλος, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε τα ξημερώματα στην επιχείρηση κατά των τρομοκρατών που βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα, είναι νεκρός.

Οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον του με καλάσνικοφ, όταν αντιλήφθηκαν από πού προερχόταν και αμέσως ξεκίνησε η ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο σκύλος ήταν Κ-9 (ειδικά εκπαιδευμένος για την Αστυνομία) ήταν 7 ετών και έφερε το όνομα Diesel.




Πηγή: iefimerida.gr


Επεισόδια στη συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος




Ομάδα διαδηλωτών πέρασε από την είσοδο στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου - Νωρίτερα αποδοκιμάστηκε ο Λαφαζάνης στον οποίο πέταξαν μπουκάλια με νερό - Με χρήση χημικών τους απώθησαν οι αστυνομικοί

Μεγάλη ένταση επικράτησε νωρίτερα ώρα στη Βουλή καθώς ομάδες αγροτών που διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή από την πλαϊνή είσοδο εκεί όπου βρίσκεται το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι αστυνομικοί που τους αντιλήφθηκαν τους απώθησαν με χρήση χημικών με τους αγρότες να απαντούν με τη σειρά τους πετώντας νεράντζια.






Η ένταση παραμένει στην πλατεία Συντάγματος καθώς οι αγρότες παραμένουν μπροστά στη Βουλή ενώ κατά διαστήματα ομάδες πετούν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές διαδηλωτών με τους αγρότες να ζητούν την απελευθέρωσή τους, αίτημα που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δεκτό.

Η πρώτη στιγμή έντασης εκδηλώθηκε όταν τους διαδηλωτές προσέγγισε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης τον οποίο μερίδα αγροτών αποδοκίμασε με ορισμένους να τους πετάνε μπουκάλια με νερό.

Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο φορολόγησής τους αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.


«Είμαι εδώ να διαμαρτυρηθώ για το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα που θέλουν να εφαρμόσουν, καθώς και για τις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Μας φεύγουν τα παιδιά. Έχω μεγάλη παραγωγή 480 πρόβατα με 500 στρέμματα χωράφια για τα ζωντανά και χρωστάω παντού. Έφερα και τον μικρό Αλέξη (το προβατάκι) να διαμαρτυρηθεί και αυτός. Όχι ενάντια στον μεγάλο γιατί τον ψηφίσαμε, αλλά συμβολικά δείχνει τον μεγάλο στα δόντια των δανειστών», είπε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Τζιώλης κτηνοτρόφος από την Θεσσαλία.

«Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία έχουν κατέβει περισσότερα από 40 λεωφορεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής της Πρωτουβουλίας Αγροτών Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι στο συλλαλητήριο θα δώσουν το παρόν αγρότες μεταξύ άλλων από την Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Στο συλλαλητήριο των αγροτών παίρνουν  μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προιόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των ξεκίνησε στις 9 το πρωί στην Πλατεία Βάθη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.







Πηγή : protothema.gr


ΔΕΗ: 200.000 καταναλωτές οφείλουν το 45 % του συνολικού χρέους



Από το σύνολο των 2,1 εκατ. καταναλωτών με οφειλές προς τη ΔΕΗ, οι 200.000 οφείλουν το 45% του συνολικού χρέους προς τη ΔΕΗ, δηλαδή ποσό της
τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Σε αυτήν την κατηγορία καταναλωτών, δηλαδή εκείνους που κατά τεκμήριο έχουν οικονομική ευχέρεια (ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, επιχειρήσεις, πολυτελείς κατοικίες, κλπ.) δίνεται προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος και όχι στα φτωχά νοικοκυριά.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από νέες διευκρινίσεις που έδωσε σήμερα η ΔΕΗ σε σχέση με το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαψεύδοντας παράλληλα πληροφορίες περί αυξήσεων στα τιμολόγια. Αντίθετα η επιχείρηση υπενθυμίζει ότι το Σεπτέμβριο έγινε μείωση τιμολογίων σε πολλές κατηγορίες πελατών, κόστους 80 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ δηλώνει ότι σε συνάρτηση με την οικονομική της ανάκαμψη θα επιδιώξει την περαιτέρω μείωση των τιμολογίων.

Σε σχέση με τα ληξιπρόθεσμα χρέη η ΔΕΗ επαναλαμβάνει πως οι αναφορές περί εκατοντάδων χιλιάδων αποκοπών λόγω χρέους αποτελούν μυθεύματα και παραθέτει απολογιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, το 2012 έγιναν 315.000 διακοπές, το 2013 έφθασαν σε 290.000 και το 2014 σε 222.000, ενώ από την ημέρα που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση μέχρι σήμερα έχουν γίνει 17.254. Τονίζει ακόμη ότι:

- Η ΔΕΗ πριν προσφύγει στο μέσο της αποκοπής λόγω χρέους έχει προηγουμένως εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επίτευξης διακανονισμού με τους οφειλέτες της. Από τον περασμένο Ιούνιο έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα διακανονισμών με το οποίο παρέχονται εξαιρετικά ευνοϊκές διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των οφειλών. Συγκεκριμένα, η οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε έως και 36 δόσεις, με προκαταβολή ίση με το 10% της οφειλής. Η κάθε δόση μπορεί να φθάνει κατ' ελάχιστο στο 30% του τρέχοντος λογαριασμού.

-Δεν γίνονται αποκοπές σε άτομα που είναι ενταγμένα στο μητρώο των ευάλωτων πελατών, σε όσους χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, καθώς επίσης σε περιοχές που έχουν πληγεί και τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε κάθε περίπτωση διακοπής και εφόσον γίνει διακανονισμός, ο ΔΕΔΔΗΕ φροντίζει να αποκαθιστά την ηλεκτροδότηση αυθημερόν. Σε ελάχιστες περιπτώσεις κατά τις οποίες, εξαιτίας λάθους ή αστοχίας του συστήματος υπάρξει καθυστέρηση, οι υπηρεσίες της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι φροντίζουν άμεσα για την αποκατάσταση.

-Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά (παρεμβάσεις στους μετρητές, ρευματοκλοπή, κλπ) δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε μια ευνομούμενη Πολιτεία. Στις περιπτώσεις αυτές η προκαταβολή κατά τον διακανονισμό ανέρχεται στο 30% - 50%.

Η ΔΕΗ εκφράζει τέλος την ελπίδα η νομοθετική και δικαστική εξουσία να συμβάλουν στην εξάλειψη αυτών των παραβατικών φαινομένων, καθώς και ότι η επιχείρηση δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί στο μέλλον ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, όπως πολλές φορές συνέβη στο παρελθόν με αποκορύφωμα το ΕΕΤΗΔΕ («χαράτσι»).




Πηγή :  news247.gr


Επίκαιρη ερώτηση 15 βουλευτών στον πρωθυπουργό,«περί γραφείου «εξυπηρετήσεων» που διατηρούν δύο υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη



Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσαν 15 βουλευτές στον πρωθυπουργό με θέμα «Είναι αποφασισμένος ο Πρωθυπουργός να καταπολεμήσει τη διαφθορά που βρίσκεται στα «σπλάχνα» της Κυβέρνησής του;».

Αναλύτικα η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν απασχολήσει πολύ έντονα το δημόσιο διάλογο, αναφορές και δημοσιεύματα «περί γραφείου «εξυπηρετήσεων» που διατηρούν δύο υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη με τη συνεπικουρία μεγαλοεργολάβου και το οποίο επιταχύνει με την καταβολή «γρηγορόσημου» υποθέσεις πολιτών». Παρά το πολύ σοβαρό του θέματος, δεν υπήρξε καμία απολύτως διάψευση ή αντίδραση από πλευράς Κυβέρνησης.

Σήμερα Τρίτη, 17-11-15, στον ρ/σ «Βήμα FM» (εκπομπή: «Ταπί και ψύχραιμοι» των δημ. κ.κ. Γ. Παπαχρήστου, Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλου) καθώς και στην εφημερίδα «Τα Νέα» έγινε αναφορά μεταξύ άλλων περί «κοινού «γραφείου»[…] επί της οδού Συγγρού[…] όροφος[…] των κ.κ. Χ. Σπίρτζη και Ν. Παππά [...]», ενώ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στη στήλη «Βηματοδότης» της εφημερίδας «Το Βήμα», ότι «[…]έχει νοικιαστεί από μεγαλοεργολάβο για λογαριασμό τους (συνεπικουρούμενων και από ένα τρίτο κυβερνητικό πρόσωπο)[…]».

Ωστόσο θυμίζουμε ότι πρόσφατα κατά τη συζήτηση του σ/ν για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, με το οποίο η Κυβέρνηση δια των κ.κ. Σπίρτζη - Παππά προσπαθεί να δημιουργήσει «Υπουργό Καναλάρχη» μέσω ενός απόλυτα συγκεντρωτικού συστήματος αδειοδοτήσεων, εισήχθη την τελευταία στιγμή νομοτεχνική βελτίωση με την οποία η Κυβέρνηση δημιούργησε μια άλλη κατηγορία καναλαρχών που θα έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν πανελλαδικά, αλλά με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλειας (εδ. β΄, παρ. 6, άρθ. 14, ν.4339/2015). Το ερώτημα που δημιουργείται είναι εάν έχει σχέση ο παραπάνω «μεγαλοεργολάβος» με την κατηγορία αυτή;

Απορίας άξιο για όλους εμάς παραμένει το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, μερικές εβδομάδες νωρίτερα, έσπευσε να «καλύψει» την συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη στην εταιρεία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ», χωρίς να έχει δηλώσει την μεταβολή στην επίμαχη δήλωση περιουσιακής κατάστασης θέτοντας – σε πρώτη φάση – τυπικό πρόβλημα ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες. Η συγκεκριμένη εταιρία μάλιστα ανέλαβε δημόσιο έργο από την Περ. Πελοποννήσου, ύψους 3.9 εκ. ευρώ, ενόσω ήταν μέλος της Κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα και ο ν. 1558/1985 δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας. Παρά ταύτα ο Πρωθυπουργός απεφάνθη και κάλυψε τον Υπουργό Επικρατείας πριν αποφανθούν οι ελεγκτές και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι ακόμη και σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης εξακολουθεί να κατέχει μετοχές της εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» και παράλληλα να συμμετέχει στην Κυβέρνηση. Σύμφωνα με το ν. 3310/05 (άρθ.9), οι μεταβιβάσεις μετοχών σε επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με το δημόσιο πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με συμβολαιογραφικό έγγραφο και όχι με ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο φέρει μόνο μια σφραγίδα αστυνομικού οργάνου για τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «[…]περιβάλλεται το συμβολαιογραφικό τύπου ανεξαρτήτως του τόπου καταρτίσεώς της, επί ποινή ακυρότητας». Σύμφωνα δε με τις διατάξεις του άρθ. 180 Α.Κ. η άκυρη δικαιοπραξία θεωρείται ως μηδέποτε γενομένη. Αυτό στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει διατήρηση του χαρακτήρα του μετόχου με ποσοστό 50% από τον κ. Φλαμπουράρη.

Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας παρά το γεγονός ότι έκανε σημαία του όλα αυτά τα χρόνια την καταπολέμηση της διαπλοκής, αδιαφορεί προκλητικά, διατηρώντας στη θέση του Υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, παραβιάζοντας διατάξεις του μοναδικού νόμου που υπάρχει στην Ελλάδα κατά της διαπλοκής, του ν.3310/2005 από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. επί Κ. Καραμανλή, αδιαφορώντας και για τις ποινικές διαστάσεις της υπόθεσης.

Την ίδια στάση συγκάλυψης κράτησε και με την περίπτωση του Υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη, ο οποίος «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκ. ευρώ επί τρία συναπτά έτη, κι αυτό πριν να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πόθεν έσχες από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Εντύπωση προκαλεί επίσης, το γεγονός ότι ο κ. Πρωθυπουργός σιωπά και αποφεύγει να πάρει θέση στα όσα αποκαλύπτονται για διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης με ποινικούς κρατούμενους και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, παρότι είναι υποχρέωσή του να δώσει απαντήσεις στις αποκαλύψεις που αφορούν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και τη δημιουργία παρακράτους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, προκύπτει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την Κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος προεκλογικά διατυμπάνιζε τον «πόλεμο κατά της διαφθοράς» και εμφανιζόταν ως «Αρχάγγελος της κάθαρσης» και σήμερα όπως φαίνεται η Κυβέρνησή του, έχει ολοκληρωτικά παραδοθεί στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Είναι πραγματικά αποφασισμένος ο κ. Τσίπρας να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, που όπως φαίνεται είναι στα «σπλάχνα» της Κυβέρνησής του;

2. Θα αντιμετωπίσει άραγε και αυτή την υπόθεση με απαξίωση, όπως άλλωστε έκανε και με τις υποθέσεις «Βαλαβάνη», «Χαϊκάλη», «Κορωνάκη», «Πολάκη», «Φλαμπουράρη», «Σταθάκη» κ.α., και οι οποίες δυστυχώς στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν πλήρως;

3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο Πρωθυπουργός αναφορικά με την υπόθεση του κ. Αλ. Φλαμπουράρη, η οποία έχει σοβαρότατη ποινική διάσταση και σήμερα ο ίδιος διατηρεί του χαρακτήρα του μετόχου με ποσοστό 50% ;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1. Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου
2. Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
3. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Βουλευτής Ηλίας
4. Σοφία Βούλτεψη, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
5. Αθανάσιος Δαβακης, Βουλευτής Λακωνίας
6. Κωνσταντίνος Βλάσσης, Βουλευτής Αρκαδίας
7. Απόστολος Βεσυροπουλος, Βουλευτής Ημαθίας
8. Γιώργος Στύλιος, Βουλευτής Άρτας
9. Άννα Καραμανλή, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
10. Ιωάννης Βρούτσης, Βουλευτής Κυκλάδων
11. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς
12. Δημήτρης Κυριαζίδης, Βουλευτής Δράμας
13. Στέργιος Γιαννάκης, Βουλευτής Πρέβεζας
14. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
15. Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης

Τσίπρας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποκαταστήσουμε τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη»

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποκαταστήσουμε τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, στην οικονομία, στην αγορά εργασίας, στο κράτος, στα ΜΜΕ, στη Δικαιοσύνη. Κι είναι ακριβώς αυτά τα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα που ορίζουν σήμερα τις πολιτικές διαχωριστικές γραμμές, που ξεχωρίζουν τις δυνάμεις της προόδου από τις δυνάμεις της συντήρησης» διεμήνυσε, από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε την Τρίτη  στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη Μεταπολίτευση, το σίγουρο είναι ότι το τέλος της, με την κατάρρευση ενός ολόκληρου οικονομικού, παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου, επαναφέρει -και με τραγική κατάληξη την υπαγωγή της χώρα μας στο μηχανισμό της μνημονιακής επιτροπείας εδώ και πέντε χρόνια- στο προσκήνιο τα αιτήματα εκείνου του τριημέρου για λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας.

«Όχι ως επετειακή ρητορεία, αλλά ως όρο επιβίωσης του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος απευθυνόμενος στο Σώμα είπε πως ο αγώνας του ελληνικού λαού ενάντια στην κοινωνική αδικία, την εξωτερική και καταναγκαστική επιβολή ακραίων και αναποτελεσματικών νεοφιλελεύθερων μοντέλων, αλλά και ο αγώνας ενάντια στην εγχώρια διαπλοκή, που έχει βασική ευθύνη για την πορεία της χώρας στην χρεοκοπία, ο αγώνας μας για να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική με ταξικό πρόσημο υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και για την αλλαγή των συσχετισμών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και για να αποκαταστήσουμε την Δημοκρατία που δεινοπάθησε, πιάνει το νήμα της νεολαίας της αντιδικτατορικής και μεταδικτατορικής περιόδου.

«Τον αγώνα αυτόν, τις αγωνίες και τις προσδοκίες εκείνης της περιόδου, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τον καπηλευτούν κάποιοι αυτόκλητοι δήθεν σωτήρες, δυνάμεις που απουσίαζαν από τους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και αργότερα στο όνομα τάχα του λαού, αλλά πάντα ερήμην του, αδιαφορώντας για τη Δημοκρατία, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή, καμώνονται δήθεν τους υπερασπιστές του λαού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μιλούν στο όνομα του λαού δήθεν αντιεξουσιαστές, που ελέω μιας εξουσιοδότησης που δεν τους έδωσε κανείς, θεωρούν ότι μπορούν να έχουν την εξουσία της ζωής και του θανάτου. Αυτόν το αγώνα δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανένας, ούτε οι αυτόκλητοι σωτήρες δήθεν αντιεξουσιαστές, αλλά ούτε και να τους προσβάλλουν, να τους λοιδορήσουν, να τους αμφισβητήσουν, οι ακροδεξιοί νοσταλγοί της Χούντας είτε βρίσκονται στη Χρυσή Αυγή είτε αλλού, «οι αρνητές της αλήθειας, οι αναθεωρητές της Ιστορίας που βυσσοδομούν πάνω στη μνήμη, που είναι εγγεγραμμένη σε παραδόσεις, σε θεσμούς αλλά και στα ίδια τα σώματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε ένας σκληρός και άνισος αγώνας με δυνάμεις υπέρτερες και από θέσεις υπονομευμένες «όμως για πρώτη φορά, μετά από χρόνια ο αγώνας αυτός, έδωσε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να ελπίζει και να προσδοκά ένα καλύτερο μέλλον». «Κι αυτή ήταν και η προσδοκία που τον κινητοποίησε, που τον έβγαλε στο δρόμο με έναν πρωτόγνωρο δυναμισμό και μια πρωτοφανή διάθεση κινητοποίησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός, τόνισε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα σήμερα είναι να διατηρηθεί αυτή η προσδοκία για μια καλύτερη ζωή γιατί μόνο αυτή η προσδοκία μπορεί να είναι ο καταλύτης για τη συνέχιση αυτού του αγώνα, που σίγουρα δεν έχει ακόμη δικαιωθεί. Για να αλλάξει εκ βάθρων, ένα οικονομικό οικονομικό και πολιτικό μοντέλο που έχει βαθιές ρίζες και στηρίζεται σε ισχυρά συμφέροντα. Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη της ανασφάλειας και των διαρκών κρίσεων για να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας για να βγει επιτέλους η χώρα από το καθεστώς της επιτροπείας και να ξεκινήσουμε επιτέλους όλοι μαζί τον μεγάλο αγώνα για την αποκατάσταση των κοινωνικών πληγών μέσα από μία σταθερή αλλά βιώσιμη ανάπτυξη για να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και να μπει ένα τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που θα δώσουν στην νεολαία την δυνατότητα να μείνει στη χώρα, να προκόψει και να δημιουργήσει εδώ.

Στο σημείο αυτό, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι όσο κι αν προσπαθήσει το κύκλωμα διαπλοκής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που μαίνεται αυτήν την περίοδο, να διατηρήσει τα προνόμια και την εξουσία του, αυτή τη μάχη δεν πρόκειται να την κερδίσει γιατί είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμοστούν επιτέλους σε αυτή τη χώρα οι νόμοι για όλους, να τελειώσουμε με ένα σύστημα οικονομικής εξουσίας, που βγήκε απολύτως εκτός ελέγχου και έφερε την κοινωνία σε αυτό το σημείο που βρίσκεται σήμερα.

«Και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για να αποκαταστήσουμε τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, στην οικονομία, στην αγορά εργασίας, στο κράτος, στα ΜΜΕ, στην Δικαιοσύνη. Κι είναι ακριβώς αυτά τα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα που ορίζουν σήμερα τις πολιτικές διαχωριστικές γραμμές που ξεχωρίζουν τις δυνάμεις της προόδου από τις δυνάμεις της συντήρησης. Οφείλουμε όμως σήμερα να δεσμευτούμε και το μέλλον της κοινωνικής κατηγορίας που επλήγη περισσότερο, για το μέλλον της νέας γενιάς για το τι μέλλει γενέσθαι στην εκπαίδευση που βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση καθώς συσσώρευσε τεράστια προβλήματα σε σύγκρουση με ιδεοληψίες του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε με αποφασιστικότητα μια δημοκρατική μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ για τη δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημίων και για αλλαγές που στοχεύουν στην αποκατάσταση της ελεύθερης ακαδημαϊκής ζωής γιατί με τις παρεμβάσεις της τελευταίας δεκαετίας το αυτοδιοίκητο το των πανεπιστημίων, αλλά και η ακαδημαϊκή ελευθερία παραβιάστηκαν κατάφωρα με προσχήματα πολλές φορές και με ιδεολογικές κραυγές, που δυστυχώς ένωσαν με ακραίο τρόπο ιδεολογίες ασύνδετες την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία με ακραίες ακροδεξιές αντιλήψεις.



Πηγή : eglimatikotita.gr


Μεγάλη επιτυχία για την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε 3 αυτοκτονίες - Δύο 12χρόνων κοριτσιών και ενός 65χρονου



Την αυτοκτονία δύο κοριτσιών 12 ετών και ενός 65χρονου, απέτρεψε η άμεση επέμβαση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT».

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη διαδικασία «CYBER ALERT», ενημερώθηκε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την περασμένη Κυριακή το βράδυ, ότι άγνωστοι χρήστες ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν σε συνομιλίες που είχαν με άλλους χρήστες.

Αμεσα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν σε διαδικτυακές έρευνες, σε αλληλογραφία με τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, για να βρουν τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής των χρηστών. Στη συνέχεια, τα στοιχεία των ψηφιακών ερευνών παρασχέθηκαν στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, που αφορούσαν δύο 12χρονες, εντοπίστηκε ο πατέρας τους και διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική τους ακεραιότητα. Η τρίτη περίπτωση αφορούσε 65χρονο, ο οποίος βρέθηκε από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος και διασφαλίστηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. Για όλες τις περιπτώσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.



Πηγή

Πηγή


Αθλιότητα τριστοκοσμικών Τούρκων δεν σεβάστηκαν τον εθνικό μας ύμνο και τους νεκρούς στο Παρίσι



Ο διαιτητής έδωσε το σύνθημα για να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι, όμως στο Φατίχ Τερίμ δεν επικράτησε ησυχία ούτε... δευτερόλεπτο.

Οι χαρακτηρισμοί να είναι ιδιαίτερα επιεικείς για να περιγράψουν το τριτοκοσμικό σκηνικό πριν από την έναρξη του φιλικού Τουρκία - Ελλάδα.

Πριν από την έναρξη του ματς, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε το σύνθημα για να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ως φόρος τιμής για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ωστόσο, οι Τούρκοι φίλαθλοι δεν σεβάστηκαν τη στιγμή και επί της ουσίας στο γήπεδο Φατίχ Τερίμ δεν επικράτησε ησυχία ούτε... δευτερόλεπτο.



Πηγή : sdna.gr




Επεισόδια στην Αθήνα μεταξύ αγροτών - αστυνομικών



Επεισόδια αυτή την στιγμή έξω από την Βουλή στο συλλαλητήριο των αγροτών.

Πριν από λίγο χωρίς να υπάρξει πρόκληση των αγροτών άρχισε η ρίψη δακρυγόνων από τα ΜΑΤ εναντίον των αγροτών για να τους περιορίσουν κάτω από την Βουλή  στην πλατεία Συντάγματος.

Η ένταση συνεχίζεται.


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Επειδή ένας πολιτικός ποτέ δεν πιστεύει αυτά που λέει , εκπλήσσεται όταν οι άλλοι τον πιστεύουν !
ΝΤΕ ΓΚΩΛ .

Αγαπημένοι μου  πάμε να δούμε τα γεγονότα που στιγμάτισαν την εβδομάδα που πέρασε....Αλλιώς ;
Πόσο αλλιώς να τα δούμε αλήθεια ;  Προσπαθούμε να κάνουμε υγιεινή διατροφή ,  κι απ ' την άλλη παίρνουμε ψυχοφάρμακα . Κάτι το φορολογικό ,τα κόκκινα δάνεια ,οι συνταξιούχοι , και η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε συμπολίτες μας που είναι άνεργοι . Στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη καλεσμένος ήταν ο
Κ. Αδαμίδης ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ , που σε τηλεφώνημα τηλεθεατή που του έκοψαν το ρεύμα ήταν
 προκλητικότατος . Δεν έφτανε που ήταν άνεργος  και πατέρας τριών παιδιών  , του είπε...  Την ΕΥΔΑΠ την πληρώνεται ; κινητό έχετε ; Εκεί έγινε του Παπαδάκη ! Για αρκετή ώρα υπήρξε ένταση  , μέχρι που ζήτησε Ο Γ.Παπαδάκης  να πέσουν διαφημίσεις και είπε : << Δεν θέλουμε άλλο να σας ακούμε μας ενοχλεί η παρουσία σας ! >> Ο Κ. Αδαμίδης τον κατηγόρισε για φασισμό ! Κ .Αδαμίδη φασισμός  είναι η συμπεριφορά της ΔΕΗ
 στους άνεργους συμπολίτες μας ! Να θυμάστε ροδα είναι η ζωή ! Πάλι θύμωσα ! Τα τσάκρα μου κουρέλι !
Θυμάμαι που έλεγε ο Α.Τσίπρας : << Ούτε ενα σπίτι δίχως ρεύμα ! >> Τώρα λέει : <<Πάρτετα όλα !>>
Όσο για το πάρτι.. συνεχίζεται ....  Η τρόικα στο Χίλτον , τον Κ.Πανούση να λέει ότι απειλείται η ζωή του ...
Αν έχουν βάση όσα λέει τότε έχουμε θέμα !.....
Πόσα αλήθεια μας κρύβουν ; Μου θυμίζει την περσινή περίπτωση Κασιδιάρη -Μπαλτάκου .
Έχεις μια κυβέρνηση που εφαρμόζει και πιέζει την κοινωνία με μέτρα και δημιουργεί αντιδράσεις.
Την αντίδραση την βγάζει σε απεργία που ήταν μεγαλειώδης την περασμένη Πέμπτη .
Μια ομάδα αναρχικών έκαναν κάποια επεισόδια , αλλά δεν ήταν όπως παλιά...
Θυμάστε που καιγότανε η Αθήνα ;  Τι δεν καταλαβαίνετε ;  Σε όλο αυτό το χάλι της πατρίδας μας
κάτι ...μυρίζει ασχημα και τώρα βγαίνει σιγά σιγά η ...μπόχα !
Ασε που μάθαμε και το άλλο ..Το εθνόσημο απο τις στολές των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας όπως το ξέρατε ..ξεχάστετο  καταργείται ! Μήπως θέλουνε να ξεχάσουμε ότι είμαστε Έλληνες ; Αν εσείς Κ. Κυβερνώντες το ξεχάσατε ..Εμείς δεν θα πάψουμε να το θυμόμαστε !
Ευτυχώς που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεσμένος στην Χίο για την επέτειο της απελευθέρωσης της, μίλησε και για την γενοκτονία των Ποντίων και της Μ.Ασίας .
Άδειασε κανονικά τον Κ.Φύλη ! Αυτό μας άρεσε !
Εκεί που λες Σαββατοκύριακο ήρθε να ηρεμήσουμε , Παρασκευή βράδυ γίνεται τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών στο Παρίσι ! Τώρα έδεσε η μαρμελάδα !...Αν καίγεται το σπίτι του γείτονα , σε λίγο η φωτιά θα έρθει και στο δικό σου αν δεν προλάβεις !
Αλλά έχουμε το κύμα μεταναστών που  δεν λιάζονται , αλλά  πλεον ξέρουμε τι κάνουν !
Όχι όλοι ..αλλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά !
Κάποιοι απο τους τρομοκράτες είχαν περάσει απο την Λέρο ! Τα θύματα πολλά όπως και οι τραυματίες στο Παρίσι . Η Γαλλία κύρηξε τον πόλεμο στην Συρία και στους τζιχαντιστές .
Αναρωτιέμαι  εμείς μόνο βλέπουμε και καταλαβαίνουμε  τι γίνεται ;
Οι Κ. Κυβερνώντες που ξέρουν περισσότερα τι κάνουν ;
Γιατί οι πλούσιοι Έλληνες έχουν στείλει τις οικογενειές τους στο εξωτερικό ;
Όπως πριν γίνει η Μικρασιατική καταστροφή είχαν φύγει όσοι ήταν πλούσιοι ;Τι γίνεται αλήθεια που δεν γνωρίζουμε ; Ο κεραυνός στη οικονομία μας έχει πέσει ! Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι η Ελλάδα
είναι ακόμη όρθια ! Το μεταναστευτικό θέλει ανοιχτά μυαλά .
Περισσότερο όμως δράση . Να αναλάβουν άμεσα μέτρα να λυθεί το πρόβλημα με τους τζιχαντιστές ,
που απειλούν ν'αλάξουν τον παγκόσμιο χάρτη με δραματικό τρόπο .
Ας το έχει υπόψη του ο Πρωθυπουργος καθώς θα πηγαίνει στην Άγκυρα !
Κλείνοντας  έχω να πω : << Οι κοιμισμένοι είναι εργάτες και συνεργοί σε αυτά που γίνονται στον
κόσμο !>> Ηράκλειτος .

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου ελπίζω να είσαστε καλά όσο και οι... τελεαστέρες !
Πρεμιέρα έκανε την περασμένη Τρίτη η εκπομπή του Γ.Αρναούτογλου << The 2 night Show >> .
Έτσι είδαμε τον Γρηγόρη σ' ένα σκηνικό ίδιο με του  Π. Κωστόπουλου , που ήταν ίδιο με του Ν. Μαστοράκη . Αλήθεια και τι δεν είναι αντιγραφή σήμερα ; Ρωτάω εγώ ;
Σημασία έχει να κάνεις την διαφορά !Ο Γρηγόρης ένα πανικό τον είχε ..Όμως μπορεί να κάνει πολλά  ,
γιατί έχει δοκιμαστεί σε όλες σχεδόν τις ζώνες ! Είναι ταλαντούχος και θα βρεί την ...φόρμουλα !

Ο Σ Καλιβάτσης που είναι φίλος πολύ με την Ν.Παπαδημητρίου που κανει τα << Καλημερούδια >>
στο Mega , δεν του αρέσει το πρωινό του ΑΝΤ 1  !  Είπε όποιος το βλέπει είναι τρελός !
Πάρτο ..αλλιώς Σωτήρη  όλα μια απο τα ίδια είναι κάποιοι κάνουν  την διαφορά χωνεψέτο ...
Κι άσε τις φιλίες στην ..άκρη...

Στο κανάλι << Ε >> έκανε μεταγραφή ο Ν.Ευαγγελάτος . Κόσμο και κοσμάκη μάζεψε το << Ε >> !
Άλλος για την βάρκα μας ;

Στην εκπομπή της Κ.Σπυροπούλου η δημοσιογράφος της εκπομπής Φ.Πετροτσέλι , σε συνέντευξη που έκανε στην Μ. Παπανδρέου την αποκάλεσε << Γυναίκα της διπλανής πόρτας ! >>
Πλάκα μας έκανε η Φλορίντα ; Γυναίκα της διπλανής πόρτα η Μάργκαρετ ;
Αν ήταν έτσι οι γυναίκες της διπλανής πόρτας Φλορίντα ...

Εκπομπές αρχίζουν, σειρές ξεκινάνε , και σειρές κόβονται !
Έτσι κόπηκε η σειρά του ΑΛΦΑ << Μη με σκας >> με τον Π.Φιλιππίδη και Γ.Μπέζο .
Ο κόσμος δεν την αγάπησε όσο έπρεπε...Τώρα τι έγινε και ...τους τέλειωσαν απο τον ΑΛΦΑ....
Κάποια στιγμή θα μάθουμε....
Το Tip της εβδομάδας !
Ξέρω , ξέρω οι δουλειές πολλές , οι υποχρεώσεις το ίδιο , αλλά χαρίστε στον εαυτό σας
ένα μασάζ . Θα χαλαρώσετε και θα φύγει όλη η ένταση της εβδομάδας !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα
με την Χαριτίνη !


Συγκλονιστικές σκηνές, δευτερόλεπτα μετά την επίθεση στο εστιατόριο στο Παρίσι [εικόνες]



Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Πόσω μάλλον όταν οι φωτογραφίες είναι πολλές και απεικονίζουν τα πρώτα λεπτά μετά από μια τραγωδία.

Ο φωτογράφος από την Σλοβακία, Αντριαν Σβεκ, βρέθηκε στον τόπο του μακελειού, στο Παρίσι, τυχαία: Μαζί με την κοπέλα του ήταν για διακοπές στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οπως δημοσιεύει ο Guardian, την περασμένη Παρασκευή έτρωγαν δίπλα από το La Belle Equipe, το εστιατόριο που αματοκύλησαν οι τρομοκράτες σκοτώνοντας 19 ανθρώπους.

Οταν ακούστηκαν πυροβολισμοί και φωνές κόσμου που έτρεχε πανικόβλητος προς κάθε κατεύθυνση, ο Σβεκ πήρε την φωτογραφική του μηχανή – μια θρυλική αναλογική Leica M6 - και άρχισε να καταγράφει τις πρώτες στιγμές του πανικού που επικράτησε.

Το ασπρόμαυρο στις εικόνες, αποτυπώνουν όλη την ένταση, την αγωνία και την τραγωδία των στιγμών.














Πηγή: iefimerida.gr


Για συνωμοσία και προσπάθεια κατασκευής εχθρών κατηγορεί την κυβέρνηση ο Πανούσης



«Αν είχαν εντοπίσει θέμα εθνικής ασφαλείας, γιατί δεν έκαναν τίποτα από τον Μάιο;» αναρωτιέται 0- «Δεν υπάρχει αριστερή βία που νομιμοποιείται λόγω ιδεολογημάτων ή ρεβάνς»

Νέα καρφιά κατά της κυβέρνησης για τη στάση που κράτησε μετά τις αποκαλύψεις που έκανε για πολιτικούς που γνώριζαν για απειλές σε βάρος της ζωής του εξαπολύει ο Γιάννης Πανούσης με δήλωσή του λίγη ώρα πριν την εμφάνισή του ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στην πολύ αιχμηρή δήλωσή του - σε αντίθεση με τους ήπιους τόνους που κράτησε σε όσα είπε στους δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στη Βουλή - ο κ. Πανούσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κατασκευάσει εχθρούς.

Μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής ο τέως υπουργός είχε κάνει λόγο για «ώρα των θεσμών» ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα «ότι οι αντιεξουσιαστές δεν θα ορίσουν τη ζωή και το θάνατο» ως «σημαντική και δείχνει άλλο δρόμο»





Στην γραπτή δηλώση του αναρωτιέται με αφορμή τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης επικαλούμενοι λόγους εθνικής ασφαλείας «αν η κυβέρνηση έχει αποφανθεί ότι υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας (αναρωτιέμαι πως έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο του φακέλλου) τότε γιατί δεν ενήργησαν το Μάιο ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Δικαοσύνης; Τώρα το θυμήθηκαν;».

Τονίζει, επίσης, ότι «επειδή θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό της κοινωνίας (όχι της καμαρίλας) {...} δεν υπάρχει αριστερή βία που νομιμοποιείται λόγω ιδεολογημάτων ή ρεβάνς. Δεν νοείται δεξιά τρομοκρατία που καταδικάζουμε και αριστερή τρομοκρατία που ανεχόμαστε (ή συγκαλύπτουμε)».

Και καταλήγει στη δήλωσή του με ένα φαρμακερό «καρφί»: Αν έχω υποπέσει σε αδίκημα και καταδικαστών δεν θα ζητήσω κανένα ευεργέτημα. Θα εκτίσω την ποινή μου κανονικά. Οι άλλοι θα πράξουν το ίδιο; Ή θα κρυφτούν πίσω από κάποια νυχτερινή τροπολογία;».




Πηγή



Απόβαση αγροτών στο Σύνταγμα - Κλείνει πάλι το κέντρο



Στο Σύνταγμα βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι πρώτοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, οι οπο΄πιοι συγκεντρώνονται για το παναγροτικό συλλαλητήριο ενάντια στη φορολόγησή τους.   Κλειστές είναι αυτή την ώρα όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ η Βασιλίσσης Σοφίας και η Αμαλίας στο ύψος της Βουλής.   Το παναγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών πρόκειται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.  

Στο συλλαλητήριο παίρνουν μέρος ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα. ενώ κάποιοι ταξίδεψαν από την Κρήτη με τα πλοία χθες τη νύχτα.Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποί τους :

"Στο Πανελλήνιο αγροτικό συλλαλητήριο θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι συστρατευμένοι με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας μας για να δώσουμε δυναμικό παρόν και να διαμαρτυρηθούμε, για την ισοπέδωση και τις πολιτικές που ξεκληρίζουν τον αγροτικό χώρο

Εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής, χαρακτηρίζουν την συμμέτοχη των αγροτών ως μαζική, υποστηρίζουν ότι δεν θα κάνουν πίσω αναμένοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αφού εκτιμούν ότι με τα νέα μέτρα θα επέλθει οριστική καταστροφή της υπαίθρου, σημειώνοντας ότι ξεκληρίζουν τον αγροτικό χώρο.   Στόχος των παραγωγών- όπως αναφέρουν οι ίδιοι- είναι η συμβολική κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών.



Πηγή: lifo.gr


Νεκρή μία καμικάζι σε αστυνομική επιδρομή στο Παρίσι, πέντε συλληφθέντες



Τουλάχιστον έξι υπόπτους πολιόρκησε η γαλλική αστυνομία σε διαμέρισμα στο Σαν Ντενί του βόρειου Παρισιού, σε μία πολύωρη επιχείρηση κατά την οποία μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε και πέντε άτομα συνελήφθησαν. Πυροβολισμοί και εκρήξεις, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» που πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -ασαφές ακόμη αν βρισκόταν στο σημείο.



Σε εξέλιξη ακόμη η επιχείρηση, δεν έχει αποκλειστεί να παραμένει ταμπουρωμένος ένας ύποπτος. Στη συνέχεια, ανεπιβεβαίωτες αναφορές μιλούν για δεύτερο νεκρό κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εισαγγελίας, μία γυναίκα καμικάζι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ανατινάζοντας τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί.

Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα: Τρεις άνδρες που βρίσκονταν στο διαμέρισμα και άλλα δύο άτομα -ένας άνδρας και μία γυναίκα- από κοντινό σημείο. Η ταυτότητά τους δεν είναι ακόμη διαπιστωμένη.



Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας δεν κάνουν αναφορά σε τραυματίες περίοικους. Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως πέντε μέλη των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν ελαφρά.

Από το πρωί, στο προεδρικό μέγαρο βρίσκονταν με τον Φρανσουά Ολάντ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ενώ στην συνέχεια έφτασε και ο υπουργός Άμυνας Ζαν Υβ Λεντριάν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο εκ Βελγίου Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» που πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -ασαφές ακόμη αν βρίσκεται στο σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των υπόπτων που βρίσκονται στο σημείο είναι και ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσαλάμ.



Η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής να μην βγουν στο δρόμο, ενώ οι δρόμοι γύρω από το διαμέρισμα είναι γεμάτοι περιπολικά, ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων (RAID). Στρατιωτικές δυνάμεις έφτασαν μετά την έναρξη της επιχείρησης.

Η πολιορκία στο διαμέρισμα ξεκίνησε στις 04:20 (ώρα Παρισιού) και σύμφωνα με αναφορές στο Reuters, μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν «αριθμός υπόπτων». Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ότι στο στόχαστρο της επιχείρησης βρίσκεται ο Αμπαούντ, κάτι που στη συνέχεια μετέδωσε ξεχωριστά και το Reuters επικαλούμενο πηγές της εισαγγελίας.

Πριν την ανατίναξη της καμικάζι, είχαν ακουστεί τουλάχιστον επτά εκρήξεις άγνωστης ακόμη φύσης -ενδεχομένως η αστυνομία να εξουδετέρωνε ύποπτα αντικείμενα γύρω από το διαμέρισμα. Διαρκώς ακούγονταν πυροβολισμοί να ξεκινούν και σταματούν.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές στη γαλλική Monde, η οποία επικαλείται την αστυνομία, είχαν από τις πρώτες ώρες μιλήσει για «δύο τραυματίες ή νεκρούς», την ώρα που άλλα ΜΜΕ μιλούσαν για θύματα μεταξύ αστυνομικών. Στη συνέχεια, και το γαλλικό πρακτορείο μίλησε για έναν νεκρό, όμως όλες αυτές οι αναφορές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση.

Η επιχείρηση έγινε γύρω από διαμέρισμα πολύ κοντά στο Stade de France, το οποίο είχε γίνει στόχος των επιθέσεων με βομβιστές καμικάζι.

Σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, κάποιοι από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί BFMTV και iTele είχαν δείξει ερασιτεχνικό βίντεο από την επιχείρηση, ενώ μάρτυρες από την περιοχή λένε ότι ακούστηκαν διασταυρούμενα πυρά.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές στα γαλλικά ΜΜΕ, σημαντικό στοιχείο για την έρευνα αποδείχθηκε κινητό τηλέφωνο που είχε βρεθεί κοντά στο θέατρο Bataclan. Από το κινητό είχε σταλεί στις 21:42 της Παρασκευής, λίγο πριν την ομηρία, μήνυμα «ξεκίνησε, αρχίζουμε» και από το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού βρέθηκαν προηγούμενα σημεία στα οποία είχε εμφανιστεί το τηλέφωνο.

Μετρό και λεωφορεία δεν κινούνται σε σχεδόν ολόκληρο το Σαν Ντενί. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν και η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μην βγουν στο δρόμο.

Συνολικά, τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της Παρασκευής.

Η στιγμή των πυροβολισμών :






Β. Ψυχογιός
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Reuters


Μειμαράκης: Η αποκατάσταση των αδικιών θα πρέπει να ξεκινήσει από τις ευαίσθητες περιοχές



Στα προβλήματα του Έβρου και της Θράκης ευρύτερα, την επίλυση των οποίων δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει, επικεντρώθηκε κατά την αποψινή ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος εκ νέου για την αρχηγία του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος περιοδεύει από το πρωί στο νομό Έβρου.

Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα θέματα του πρωτογενή τομέα στον Έβρο και γενικότερα στη Θράκη (αύξηση του φορολογικού συντελεστή, 100% προκαταβολή φόρου εισοδήματος, αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ), δεσμεύτηκε για την άσκηση κοινοβουλευτικής πίεσης στην κυβέρνηση ως προς την καταβολή αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τη ζωονόσο της οζώδους δερματίτιδας καθώς και για την παράταση του χρόνου παραγραφής της επιδότησης κατά 12% του εργοδοτικού κόστους, είτε της έναρξης πληρωμής του για το 2010 τον πρώτο χρόνο που παραγράφεται μετά τις 31/12/2015.

Αναφορικά με την επιδότηση επιτοκίου 3%, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε απολύτως δίκαιο το αίτημα και ανέντιμη τη στάση της Πολιτείας που «μετά από τόσα χρόνια με διάταξη που είχε περάσει και που οι ίδιες οι επιχειρήσεις είχαν πιστέψει και εφήρμοσαν να ζητάει τώρα αυτές τις επιστροφές οι οποίες εν τέλει δεν μπορούν να δοθούν πίσω... Θα δούμε πώς μπορούμε να το συζητήσουμε κατά τη διάρκεια της ανακεφαλαιοποίησης και να βρούμε μαζί με το επιμελητήριο, τους ενδιαφερόμενους και τους τραπεζικούς φορείς μία λύση».

«Πρέπει να προσέξουμε ώστε η οικονομία την οποία θα ακολουθήσουμε να είναι οικονομία που υπηρετεί τελικά την Ελλάδα και την εθνική πολιτική και να υπηρετήσει ακόμα περισσότερο ευαίσθητες περιοχές όπως είναι η Θράκη», είπε. Εξέφρασε την εκτίμηση πως οι πολιτικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος (περικοπή επιδόματος πολυτέκνων) θα πρέπει να ξεκινήσουν από τις ευαίσθητες περιοχές.

«Δεν είναι ανάγκη να είναι πανελλήνιο σε πρώτη φάση. Μπορεί όμως να ξεκινήσει και να ξεκινήσει από τον Έβρο, από τη Θράκη όπου πραγματικά υπάρχει μεγάλη ανάγκη» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στην επαναφορά του προνοιακού επιδόματος των Ποντίων έστω και κατ’ αρχήν μειωμένο, ώστε όταν το επιτρέψει η πορεία της οικονομίας να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα. «Να γνωρίζετε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση της Ν.Δ. και θα φροντίσουμε να πιέσουμε την κυβέρνηση ώστε να προσπαθήσει έστω έναντι κάτι να δώσει».

Στην ομιλία του, ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «ασκεί μια πολιτική που μας βαθαίνει στην ύφεση», παρουσίασε τις προτάσεις του για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και ζήτησε από τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη με πολιτική σκέψη, διαβεβαιώνοντας για την ενότητα του κόμματος, όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.


Πηγή : real.gr


Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν: Η Λευκάδα θα «ζει» με τα Ρίχτερ για πολλούς μήνες ακόμα



Περιμένουμε μεγάλη μετασεισμική ακολουθία για πολλούς μήνες μετά τα 6,1 Ρίχτερ της Τρίτης εκτιμούν οι σεισμολόγοι

Στους ρυθμούς των Ρίχτερ κοιμήθηκε και ξύπνησε η Λευκάδα που συνεχίζει να μετρά τις πληγές της από τον ισχυρό χθεσινό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν τη μισή δυτική Ελλάδα. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο και καταγράφουν τη μετασεισμική ακολουθία.

Ο καθηγητής γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε πως οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν στο νησί του Ιονίου για πάρα πολύ καιρό ακόμη. «Εκτιμούμε πως οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν για πολλούς μήνες ακόμη. Ο σεισμός αυτός προήλθε από το ρήγμα της Λευκάδας που βρίσκεται πάνω στο επονομαζόμενο ελληνικό τόξο και μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς».

Αποκαλυπτικός όσον αφορά το χθεσινό σεισμό είναι ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Δρ Αθανάσιος Γκανάς ο οποίος εξήγησε πως ο σεισμός αυτός προήλθε από το ίδιο ρήγμα που είχε δώσει το σεισμό των 6,5 Ρίχτερ το 1948.

«Το ρήγμα της Λευκάδος έχει δυο τμήματα το βόρειο και το νότιο. Τώρα «έσπασε» το νότιο τμήμα με μέγεθος 6 Ρίχτερ ενώ το βόρειο είχε «σπάσει» τον Αύγουστο του 2003 με μέγεθος πάλι 6 Ρίχτερ. Τώρα περιμένουμε μια μεγάλη μετασεισμική ακολουθία για πολλούς μήνες ενώ θα δούμε και πόσο άλλαξε η τοπογραφία στο νησί».

Από την πλευρά του ο καθηγητής γεωφυσικής και γεωθερμίας  Ευάγγελος Λάγιος είπε στο protothema.gr: «Το 2003 είχαμε μια μετανάστευση της σεισμικής ακολουθίας προς τα νοτιοδυτικά με πολλούς μικρούς σεισμούς. Απ’ότι φαίνεται τώρα κατά πάσα πιθανότητα ενεργοποιείται και έσπασε η νοτιότερη πλευρά του ρήγματος στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού».

Σε ανάρτησή του στο facebook χθες αργά το απόγευμα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης επισημαίνει πως το συγκεκριμένο φαινόμενο ενεργοποιήθηκε αμέσως μετά τους σεισμούς της Κεφαλονιάς πέρυσι το χειμώνα ενισχύοντας την άποψη του σεισμικού ντόμινο. Συγκεκριμένα  έγραψε: «Ήταν γνωστό ότι αργά η γρήγορα θα ενεργοποιούνταν και ο ΒΒΑ κλάδος του μεγάλου αυτού ρήγματος, αμέσως μετά τους σεισμούς του Ληξουρίου παρατηρούσαμε σε καθημερινή βάση μικροσεισμική δράση ΒΑ του ακρωτηρίου Αθαιρα προς Άσσου και ακροατήρι της Νηράς. Βάλαμε επιπλέον οργανα τα οποία δυστυχώς σταμάτησαν πριν 4 μήνες όταν μας απέλυσαν 14 άτομα και όλους (5) τεχνικούς μας. Παρά τις εκκλήσεις μας και τα επίσημα έγγραφα προς την πολιτεία αγνοήθηκα εντελώς με αποκορύφωμα ένας υφυπουργός να με κατηγορήσει οτι φωνάζω για να παρω κονδύλια..... Φαίνεται προτιμούν τις μετά το σεισμό "νεκροψίες" των κτηρίων παρά την έγκαιρη ενημέρωση, προφύλαξη και λήψη μέτρων ελαχιστοποίησης των αναμενόμενων επιπτώσεων. Σήμερα δεν έχουμε τεχνικό να στείλουμε στη περιοχή ενώ θα ξαναδούμε το φαινόμενο να εχουμε ορδές πολιτικών και παρατρεχάμενων να περιδιαβαίνουν την περιοχή προς αγραν ψήφων και τάζοντας οπως έκαναν και στην Κεφαλλονιά. Θα εκτιμούσα αν καποιοι απο αυτούς ερχόταν αυτές τις μερες στο Γεωδυναμικό να ενισχύσουν την ανύπαρκτη σχεδόν νυκτερινή βάρδια.....»


Πηγή : protothema.gr


8 μήνες φυλάκιση τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Μαγκούφη, για τον τραυματισμό διαδηλώτριας



Με 8 μήνες φυλάκιση τιμώρησε το μονομελές πλημμελειοδικείο της Λαμίας, τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Χρήστο Μαγκούφη, που κατηγορούνταν γιατί στις 8 Απριλίου 2011 τραυμάτισε την Σούλα Γαλάνη, μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», κατά τη διάρκεια επεισοδίου που έγινε στα διόδια της Αγίας Τριάδας κοντά στη Λαμία, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των διοδίων.

Στην πολύωρη ακροαματική διαδικασία, ο κ. Μαγκούφης ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ποτέ δεν χτύπησε τη συγκεκριμένη γυναίκα και υπεραμύνθηκε του δικαιώματος του να πληρώνει τα διόδια. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αμφισβήτησε το σύνολο των στοιχείων που παρουσιάστηκαν και υπογράμμισε ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από την συγκεκριμένη γυναίκα, που προσπάθησε να τον εμποδίσει να πληρώσει.

Τόσο η γυναίκα που τραυματίστηκε, όσο και άλλα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» που ήταν εκείνη τη μέρα στα διόδια της Αγίας Τριάδας, ισχυρίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο κ. Μαγκούφης είχε τη δυνατότητα να πάει και να πληρώσει στα γραφεία της εταιρείας που λειτουργούν στο συγκεκριμένο σημείο. Περιέγραψαν την κάθοδό του από το αυτοκίνητο και το πώς, από τη θέση του συνοδηγού πήγε ακριβώς στην αντίθετη πλευρά του αυτοκινήτου και εκεί εξελίχτηκαν τα γεγονότα.

Η κα Γαλάνη, ο γιός της, αλλά και ένα ακόμη στέλεχος του κινήματος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι ο Χ. Μαγκούφης κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, «την ταρακούνησε αρκετές φορές, την χτυπούσε ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τα μπετά που υπάρχουν γύρω από τα διόδια», ενώ τόνισαν ότι δεν γνώριζαν την ταυτότητα του κ. Μαγκούφη την οποία πληροφορήθηκαν τις επόμενες μέρες.

Όπως κατατέθηκε η Σούλα Γαλάνη, μετά το επεισόδιο είχε λιποθυμικές τάσεις, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λαμίας όπου διαπιστώθηκε πως είχε σπασμένο ένα πλευρό αλλά και κακώσεις στον αυχένα. Παρέμεινε για δύο μέρες στο νοσοκομείο της Λαμίας και στη συνέχεια της επιβλήθηκε 10μερη ανάπαυση και έμεινε μακριά από τη δουλειά της, ενώ περίπου για 20 μέρες φορούσε προστατευτικό κολάρο στον αυχένα.

Ο κ. Μαγκούφης αρνήθηκε όλο αυτό το σκηνικό τονίζοντας μόνο την προσπάθεια του και την υποχρέωσή του να πληρώνει τα διόδια και την παρεμπόδισή του από την συγκεκριμένη γυναίκα.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον πρώην βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ο πρώην βουλευτής άσκησε έφεση – και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα σε δεύτερο βαθμό.



Πηγή : rizopoulospost.com


Συναγερμός στο Ανόβερο - Δεν πήγε στο γήπεδο η Μέρκελ - ανέβαλαν τον αγώνα



Συναγερμός σήμανε στο Ανόβερο της Γερμανίας την Τρίτη το βράδυ ύστερα από πληροφορίες για συντονισμένες επιθέσεις «ισλαμιστικού χαρακτήρα» σε κεντρικά σημεία της πόλης ενώ μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού στο στάδιο όπου θα διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου Γερμανίας-Ολλανδίας. Υποπτο αντικείμενο βρέθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες και να διακοπεί μερικώς η λειτουργία του.

Νωρίτερα και για τον ίδιο λόγο, είχε αναβληθεί ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Γερμανίας και της Ολλανδίας, τον οποίο επρόκειτο να παρακολουθήσουν η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τόμας Ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι δεν βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί και ότι δεν σκοπεύει να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, διότι αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες ή να δυσχεράνουν το έργο των αρχών στο μέλλον.

Σε «ύποπτο» αντικείμενο που εντοπίστηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόβερου, αργά το βράδυ της Τρίτης, αναφέρθηκε το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv και το Spiegel-online, επικαλούμενα πληροφορίες από την αστυνομία της πόλης. Η λειτουργία του σταθμού διακόπηκε μερικώς.

Προηγήθηκε η ακύρωση, περίπου 90 λεπτά πριν την έναρξη, του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας ενώ το στάδιο HDI-Arena στο Αννόβερο εκκενώθηκε έπειτα από πληροφορίες για την απειλή βομβιστικής επίθεσης. Εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο πριν από συναυλία. Συναγερμός σήμανε στην πόλη και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βγήκαν στους δρόμους ενώ ζητήθηκε από τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, η απόφαση για την ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των Εθνικών Ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας ελήφθη από κοινού με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, λίγο πριν προσγειωθούν στο Ανόβερο και ενώ συγκεντρώνονταν οι πληροφορίες για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Δημοσιογράφος του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου NTV ανέφερε στο CNN ότι οι αρχές στο Ανόβερο εντόπισαν εκρηκτικό μηχανισμό που επρόκειτο να πυροδοτηθεί μέσα στο στάδιο όπου θα διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Γερμανίας και Ολλανδίας, καθώς και ένα δεύτερο ύποπτο αντικείμενο σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά, δεν έχουν γίνει συλλήψεις και δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα πως βρέθηκε ασθενοφόρο μέσα στο οποίο υπήρχαν εκρηκτικά κοντά στο στάδιο.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση να ακυρωθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας ελήφθη στη βάση «αυξανόμενων πληροφοριών από το απόγευμα».

Οι πληροφορίες, παραδέχτηκε ο Ντε Μεζιέρ, προήλθαν από ξένη πηγή, αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει επακριβώς την πηγή των πληροφοριών αυτών και το μέγεθος της απειλής.

Απειλή «ισλαμιστικού χαρακτήρα»

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), το οποίο επικαλείται κύκλους ασφαλείας της Γερμανίας, η απειλή ήταν «ισλαμιστικού χαρακτήρα» και η σχετική ενημέρωση έφτασε στο Βερολίνο από τη Γαλλία.

«Ηταν μία εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε τον αγώνα, η οποία ελήφθη καθώς πολλές πληροφορίες έδειχναν προς μία συγκεκριμένη απειλή» δήλωσε ο Ντε Μεζιέρ.

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία επρόκειτο να παρακολουθήσει το ματς επέστρεψε στο Βερολίνο όταν ενημερώθηκε για την απειλή.

Ο Ντε Μεζιέρ δήλωσε ακόμη ότι δεν σκοπεύει να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, διότι αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες ή να δυσχεράνουν το έργο των αρχών στο μέλλον.

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους διευκρίνισε ότι ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα ότι βρέθηκε ασθενοφόρο με εκρηκτικά κοντά στο στάδιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ανόβερο, ελήφθησαν «συγκεκριμένες» πληροφορίες για σχεδιαζόμενη βομβιστική επίθεση εντός του σταδίου περίπου 15 λεπτά πριν ανοίξουν οι πύλες. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ελήφθησαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πολλά σημεία της πόλης, με την αστυνομία να ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και το μετρό να μην σταματά σε κάποιους σταθμούς. Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε όλη την πόλη, ενώ γίονταν έλεγχοι σε πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας του Ανόβερου Φόλκερ Κλούβε, ειδοποιήθηκαν όλοι οι διοργανωτές συναυλιών στην πόλη και τους συνεστήθη να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις.

Η εφημερίδα Syker Kreiszeitung της περιοχής του Ανόβερου μετέδωσε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι κοντά στο στάδιο της πόλης όπου το βράδυ της Τρίτης επρόκειτο να γίνει ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Γερμανίας και της Ολλανδίας εντοπίστηκε ένα «ύποπτο» πρόσωπο, γνωστό στις αρχές.

Ενδείξεις για βόμβα μέσα στο στάδιο

Νωρίτερα, για «συγκεκριμένη προειδοποίηση για εκρηκτικά» μέσα στο στάδιο του Ανόβερου όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Γερμανίας και Ολλανδίας έκανε λόγο ο επικεφαλής της Αστυνομίας της πόλης Φόλκερ Κλούβε.

«Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο κ. Κλούβε και μίλησε για «συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Ανόβερο.

Ο Ντε Μεζιέρ είχε ήδη φθάσει στην πόλη προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η Μέρκελ, όπως διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση, δεν είχε ακόμη φθάσει στο στάδιο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, πιθανότατα δεν είχε αναχωρήσει ακόμη από το Βερολίνο όταν αποφασίστηκε η ακύρωση του αγώνα. Από την ηλεκτρονική τοπική Hannoversche Allgemeine Zeitung μεταδόθηκε ότι στο στάδιο εντοπίστηκαν «ύποπτα» άτομα.

Επίσης εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Ανόβερο, όπου το βράδυ της Τρίτης θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims», μετά την απόφαση για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας-Γαλλίας, για «λόγους ασφαλείας». Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.



Πηγή : tanea.gr


Απόλυτη διάλυση : Για ένα απλό ανταλλακτικό, δεν εκδίδονται άδειες ΙΧ εδώ και μία εβδομάδα!




Καμία πράξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σύστημα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων καθώς έχει χαλάσει ένα... ανταλλακτικό!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Για πάνω από μία εβδομάδα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπολειτουργεί λόγω… ενός ανταλλακτικού!

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με την καταστροφή ενός controller. Επειδή όμως έχει διακοπεί το συμβόλαιο συντήρησης που είχε το υπουργείο, δεν υπάρχει επάρκεια ανταλλακτικών και ειδικός εξοπλισμός, ο οποίος θα πρέπει να παραγγελθεί από την αρχή!

Ως εκ τούτου, έχει «παγώσει» η έκδοση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, όπως επίσης και η ταξινόμηση ή μεταβίβασή τους!

«Υπάρχουν πολλά παράπονα, διότι πελάτες εξοφλούν τα αυτοκίνητά τους, θέλουν να τα παραλάβουν και να τα κυκλοφορήσουν και δεν υπάρχει η δυνατότητα να είναι αυτό εφικτό» ανέφερε στο Βήμα Fm ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Δημήτρης Πάτσιος.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι εκτός κάθε λογικής τόσες μέρες πρακτικά να μη λειτουργεί το υπουργείο Υποδομών. «Δεν υπάρχει προηγούμενο. Υπάρχει μια ενημέρωση από το γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού, του κ. Σγουρίδη, ότι προσπαθούν στις επόμενες μία ή δύο εργάσιμες να επιλύσουν έστω και προσωρινά το ζήτημα», δήλωσε.




Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο



Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια μόλις ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία για το Πολυτεχνείο

Πέντε συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή από την Αστυνομία, για τα επεισόδια που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων. Τρία άτομα συνελήφθησαν για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και δύο επειδή έσπασαν τζαμαρία σούπερ μάρκετ της περιοχής και στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτό, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν στις 20:00, μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Πολυτεχνείου, συνεχίζονται με την ίδια ένταση, με αντιεξουσιαστές να κάνουν επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και ξύλα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έχουν αναποδογυρίσει και καίνε κάδους απορριμμάτων τους οποίους χρησιμοποιούν ως οδοφράγματα.



Παράλληλα, έχουν προκληθεί ζημιές σε εισόδους πολυκατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η ειρηνική πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου, με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, ξεκίνησαν ήδη τα πρώτα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Στις περιοχές γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν τον «καθιερωμένο» ανταρτοπόλεμο, με βόμβες μολότοφ και φωτιές σε κάδους απορριμάτων.
Μέχρι στιγμής οι ειδικές δυνάμεις έχουν «απαντήσει» με περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους περιορίσουν.

Ειδικότερα, ομάδες νεαρών, που συμμετείχαν στην πορεία για το Πολυτεχνείο με το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έφθασαν στην πλατεία Εξαρχείων και πριν από λίγο επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη με βόμβες μολότοφ, ενώ έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους νεαρούς, οι οποίοι εξακολουθούν να επιτίθενται στους αστυνομικούς.

Ωστόσο οι νεαροί συνεχίζουν τις επιθέσεις και με πετροπόλεμο, ενάντια και στα τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν τα γεγονότα, ενώ έχουν προκαλέσει ζημιές και εισόδους πολυκατοικιών.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν διακοπεί λόγω της πορείας του Πολυτεχνείου, ενώ λειτουργεί κανονικά το μετρό. Στην κυκλοφορία έχει δοθεί και η οδός Πατησίων, παρά τα επεισόδια στα Εξάρχεια.




ΗΠΑ: Συναγερμός για βόμβα σε δυο γαλλικά αεροσκάφη




Άμεσα πραγματοποιήθηκε αναγκαστική προσγείωση και άνδρες της αστυνομίας αφού απομάκρυναν τους επιβάτες, πραγματοποίησαν έλεγχο στα αεροπλάνα

Δύο αεροσκάφη της Air France που απογειώθηκαν από τις ΗΠΑ με προορισμό το Παρίσι πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση στα αεροδρόμια «Σολτ Λέικ Σίτι» και «Χάλιφαξ», αντίστοιχα, μετά από απειλές ότι σε αυτά έχει τοποθετηθεί βόμβα.

Υπήρξε απειλή για «βόμβα» στην πτήση 55 από την Ουάσιγκτον, και στην πτήση 65 από το Λος Άντζελες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε αναγκαστική προσγείωση και άνδρες της αστυνομίας αφού απομάκρυναν τους επιβάτες, πραγματοποίησαν έλεγχο στα αεροπλάνα.



Πηγή : protothema.gr


Ανταλλαγή πυροβολισμών στο Παρίσι. Αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί



Επιχείρηση της αστυνομίας μέσα στη νύχτα στο προάστιο Σαν Ντενί, κατέληξε σε ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματισμό αστυνομικών. Πληροφορίες για επιχείρηση αυτή τη στιγμή εναντίον δύο ή τριών ατόμων. Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους

Ανταλλαγή πυροβολισμών τη νύχτα, ξημερώματα Τετάρτης, στο βόρειο προάστιο Σαν Ντενί του Παρισιού, όταν έπειτα από έφοδο της αστυνομίας άγνωστοι άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν αστυνομικούς. Δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης υποβοηθούμενες από δυνάμεις της RAID (ειδικές δυνάμεις εκτάκτου ανάγκης) ξεκίνησαν την επιχείρηση μέσα στη νύχτα όπως κάθε βράδυ μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, έπειτα από πληροφορία της έρευνας σχετικά με την υπόθεση, όταν οι δράστες με τους οποίους βρέθηκαν αντιμέτωποι άνοιξαν πυρ.
Τα γαλλικά ΜΜΕ δεν έχουν σαφή εικόνα αν η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί, ούτε βέβαια αν οι άνδρες που έβαλαν κατά αστυνομικών έχουν διαφύγει ή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύλληψής τους. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ή τρία άτομα ταμπουρωμένα σε διαμέρισμα, ενώ οι πυροβολισμοί έχουν τώρα παύσει.

Άγνωστος επίσης παραμένει ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών από την επίθεση στο Σαν Ντενί. Οι πρώτες βοήθειες έχουν μέχρι στιγμή παραλάβει έναν ελαφρά τραυματισμένο.



Πηγή: Liberation/20minutes, news247