Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Πρωθυπουργός της Αυστραλίας : ”Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη!”



Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ στο Ισλάμ και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!

Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Επί πλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με την δήλωση της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια.

Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard – Australia σε ελεύθερη μετάφραση:

“ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ… Είτε σας αρέσει είτε όχι. Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.

Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία.

Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, να μάθετε την γλώσσα μας.

Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο. Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.

 Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και ειρήνη μαζί μας.
Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία:

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.

‘Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε. Εσείς ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ να έλθετε εδώ. Επομένως ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ την χώρα που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε.”

Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι…

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία

Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο

Που είναι λοιπόν ευτυχισμένοι;

Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία

Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία

Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά

Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ

Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία

Είναι ευτυχισμένοι στην Γερμανία

Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία

Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία

Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία

Είναι ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική

Και ποιόν κατηγορούν;

Όχι το Ισλάμ!

Όχι τους ηγέτες τους!

Όχι τους εαυτούς τους!

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ

Και θέλουν να τις αλλάξουν, ώστε να μοιάζουν με τις χώρες στις οποίες ήταν δυστυχείς….



Πηγή : athensmagazine.gr


Το πρώτο χτύπημα των Anonymoys στο ISIS - Δημοσιοποίησαν 1000 λογαριασμούς Τζιχαντιστών



Οι Anonymous, όπως ανέφεραν στο Twitter, δημοσιοποίησαν 1000 λογαριασμούς στο Twitter υποστηρικτών και μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Είχε προηγηθεί βίντεο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στο οποίο κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Στο Βίντεο οι Anonymous δηλώνουν ότι ξεκίνησαν την μεγαλύτερη επιχείρηση κυβερνοεπιθέσων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με στόχους ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα social media ατόμων που εμπλέκονται και προπαγανδίζουν τον ISIS.





Πηγή: alfavita.gr





"Απο το Παρίσι με αγάπη" - Μήνυμα στους τζιχαντιστές σε αμερικανικούς πυραύλους! ΦΩΤΟ




Το μήνυμα «Από το Παρίσι με αγάπη» (From Paris With Love) αναγράφεται σε αμερικανικούς πυραύλους που θα χτυπήσουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους.

Οι φωτογραφίες των πυραύλων εχουν κάνει την εμφάνιση τους στα social media και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Το μήνυμα εμφανίζεται σε πυραύλους τύπου Hellfire και βόμβες JDAM σε μια πράξη αλληλεγγύης στους Γάλλους και στα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού.



Αν και δεν εχει επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα των φωτογραφιών το μήνυμα φαίνεται να το έγραψαν μέλη του στρατού των ΗΠΑ.
Ειναι γνωστό οτι μηνύματα για εκείνους τους οποίους στοχοποιούν πυραυλοι ειναι στρατιωτική παράδοση των ΗΠΑ απο τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν αεροπορικές επιδρομές κατα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, αν και ο ακριβής στόχος δεν είναι γνωστός.




Πηγή : onalert.gr


«Θα πηδήξω τον Πανούση εσωκομματικά. Θα τον κάνω να με θυμάται...»



Ολοι οι εντυπωσιακοί διάλογοι και οι καταθέσεις από τον απόρρητο φάκελο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου

«Θα πηδήξω τον Πανούση εσωκομματικά. Ξέρω κάποιες μ...ίες που είχε κάνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης σαν σύμβουλος. Θα τον κάνω τον μ...α να με θυμάται σε προσωπικό επίπεδο. Θα δει η π...α».

Αυτές είναι ορισμένες από τις απειλές και τις υβριστικές εκφράσεις που διατυπώνει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης σε καταγεγραμμένες συνομιλίες που είχε τον περασμένο Μάρτιο με ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε επαφές που είχε με στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να υπάρξουν  παρεμβάσεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και να απομακρυνθούν σύμβουλοι της τότε υπουργού Μετανάστευσης Τασίας Χριστοδουλοπούλου, με κύριους στόχους του την αντικατάσταση  Πανούση από τον κ. Ησυχο - αργότερα προσχώρησε στη Λαϊκή Ενότητα - αλλά και την προώθηση στη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ανώτατου αξιωματικού που εμφανίζεται ως στενός φίλος του.

Μάλιστα σε άλλη συνομιλία την ίδια περίοδο αναφέρεται το ίδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία που είχε με τον Πάνο Λάμπρου (πρωταγωνιστή στις πρόσφατες καταγγελίες του κ. Πανούση) για την εκδίωξη υπηρεσιακών παραγόντων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είπα στον Λάμπρου που είμαστε μαζί πάνω στο υπουργείο και κάνουμε συσκέψεις για τις φυλακές: Διώξτε τους και θα σου πω ακόμη ποιους άλλους».

Ο δικαστικός φάκελος

«Το Βήμα» παρουσιάζει τον άγνωστο δικαστικό φάκελο που χειρίζεται η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου για τις ύποπτες διασυνδέσεις υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με κυκλώματα δουλεμπόρων όπου φέρεται παρεμβατικό ρόλο να έχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Πανούση να βρίσκεται στο επίκεντρο των αναφορών, αφού θεωρείται ότι στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Ενα μεγάλο τμήμα αυτού του φακέλου συντάχθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ο προϊστάμενος της οποίας  Σταύρος Σταυρόπουλος απομακρύνθηκε προ μερικών ημερών με επίκληση ότι ήταν «μη αποδοτικός» ενώ είχε σωρεία επιτυχιών σε θέματα τόσο δίωξης οργανωμένου εγκλήματος όσο και  διαφθοράς στα σώματα ασφαλείας.

Η έρευνα ξεκίνησε προ διετίας ύστερα από αρχική εξέταση των ύποπτων σχέσεων δουλεμπόρων με στελέχη της ΕΥΠ και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Τότε είχαν καταγραφεί δεκάδες συνομιλίες και ανταλλαγές SMS μεταξύ αξιωματούχων και διακινητών λαθρομεταναστών που εισέπρατταν μεγάλα ποσά για αυτές τις παράνομες συναλλαγές τους με αστυνομικούς σε ζητήματα νομιμοποίησης αλλοδαπών. Ηδη σε δύο αξιωματούχους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Ο ένας εξ αυτών στο απολογητικό υπόμνημά του στον αρμόδιο ανακριτή σημείωσε για τον διακινητή μεταναστών (είναι αναζητούμενος): «Γνωριζόμαστε από πολλών ετών και διατηρούσαμε κοινωνικές σχέσεις, δεδομένου ότι ως άνθρωπος είναι ευχάριστος και   συμπαθής. Επιπλέον είχε μια θετική πορεία στην κοινωνία μας και εν γένει πρόκειται για έναν καθημερινό αγωνιστή του ίδιου και της οικογένειάς του». Ο ίδιος αξιωματικός ισχυρίστηκε ότι έδινε στον εν λόγω αλλοδαπό «γενικές συμβουλές για θέματα αλλοδαπών» και ότι «δεν γνώριζε ότι αυτός έπαιρνε χρήματα».

Σημαντικό ενδιαφέρον έχει η κατάθεση που έδωσε στις 5 Μαΐου 2015 ο προηγούμενος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, του οποίου η αντικατάσταση... προαναγγελλόταν στις υποκλαπείσες συνομιλίες. Κατέθεσε ότι ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που προορίζεται, σύμφωνα με τις υποκλαπείσες συνομιλίες, ως νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. του έλεγε σε συσκέψεις για τον ήδη κατηγορούμενο αξιωματικό: «Εχει δουλέψει πολύ, γνωρίζει το αντικείμενο, είναι "καλό παιδί", μην τον πιέζεις και πάθει τίποτα», καθώς και ότι υπήρξαν αντιδράσεις όταν προσπάθησε να βάλει συνεργάτες στον ύποπτο αξιωματικό του Αλλοδαπών.

Οι συνομιλίες

«Ειδικό βάρος» αποδίδεται στον φάκελο της εισαγγελέως Διαφθοράς στις συνομιλίες που είχε ο κατηγορούμενος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με 66χρονο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε πολυετή γνωριμία με ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας που στοχεύει στην ηγεσία.

Σε μία από αυτές ο αξιωματικός λέει στον 66χρονο: «Πρέπει να γίνουν οι κρίσεις το συντομότερο για να αναλάβει ο καθένας το πόστο του», για να του απαντήσει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα γίνουν, σήμερα ξεκινάνε και τώρα είδες πάει να... φορτώ. Φώναξε ο υπουργός τον... (σ.σ.: αναφέρεται  το όνομα του ανώτατου αξιωματικού) και έχω βάλει τον Μπαλάφα τον Γιάννη να πάρει τον Πανούση και να του πει "τι είναι αυτά, με τον (ίδιο αξιωματικό) κάθεσαι και ασχολείσαι;"».

Σε μία άλλη περίπτωση που υπήρξε, τον Μάρτιο του 2015, εμπλοκή του εν λόγω ανώτατου αξιωματικού με εντολή να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης το εν λόγω στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται να λέει: «Τώρα δεν μπορώ, θα γίνει θέμα. Ασε τώρα, αυτή τη στιγμή κυνηγάω, έχω πάρει και τον έχω στείλει και μίλησα και με τον Γαβριήλ τον Σακελλαρίδη που μου είπε  ότι έχει κάνει παρέμβαση ο ίδιος προσωπικά με τον Νίκο τον Παππά», για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Και περιμένουμε γιατί ο Νίκος ο Παππάς έχει δύναμη. Κατάλαβες τώρα, δεν είναι αστεία τώρα.  Και περιμένω να (ακατάληπτη φράση) αυτό το θέμα για να πάει υπαρχηγός να τελειώνουμε».

Στη συνέχεια γίνεται συζήτηση για πρόθεση του κ. Πανούση να αποστρατεύσει  τον ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και σε παρέμβαση μιας υπουργού. Οπως λέει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «η υπουργός μπήκε μέσα και του λέει "πρόσεξε, μην τον καρατομήσεις"».

Οσον αφορά την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, της οποίας ο προϊστάμενος τώρα αποστρατεύθηκε, σε συζήτηση που γίνεται στις 13 Μαρτίου 2015 ο κατηγορούμενος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει: «Είναι η αχίλλειος πτέρνα η δικιά μας. Σ' το είχα πει ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσει...».  



Το θέμα των συμβούλων
Διάλογοι που καίνε

Για το θέμα των συμβούλων της πρώην υπουργού Μετανάστευσης (συζήτηση στις 4 Μαρτίου 2015):

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Εγώ περιμένω μέσα σε μια εβδομάδα μέσα, σε δέκα ημέρες να πάρουν τον πούλο και οι δύο από εκεί, ακούς;

Κατηγορούμενος αξιωματικός: Εχε υπόψη σου ότι μία από αυτές που έχει είναι τελείως άσχετη. Δεν ξέρει ούτε νομοθεσία ούτε τίποτα.

Στέλ. ΣΥΡ.: Ναι, το θέμα είναι ότι εγώ επειδή μετέφερα στον Πάνο τον Λάμπρου που είμαστε μαζί πάνω στο υπουργείο και κάνουμε συσκέψεις για τις φυλακές μετέφερα την εικόνα αυτή. Διώξτε τους και θα σου πω ακόμα ποιους άλλους.
Για την ισχύ που πρέπει να αποκτήσουν στο κυβερνητικό σχήμα και την αντικατάσταση του κ. Πανούση (συζήτηση  στις 4 Μαρτίου 2015)

Κατηγορούμενος αξιωματικός: Αν και εμείς είμαστε μαλθακοί, θα τους δίνουμε το δικαίωμα να τα ξανακάνουν συνεχώς αυτά. Αν δεν αντιδράσουμε και αν δεν βάλουμε κάποιους ανθρώπους στη θέση τους.

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Ε, ναι, εντάξει, θ' αλλάξει ο υπουργός (σ.σ.: ο κ. Πανούσης).  Θα αλλάξει ο υπουργός  κάποια στιγμή, μέσα σ' ένα τετράμηνο-πεντάμηνο και εκεί θα σου πω το πώς θα γίνει.

Κατηγ. αξιωμ.: Ετσι ακριβώς.

Στέλ ΣΥΡ.:  Μόλις πάει κανένας Ησυχος απάνω, θα σου πω εγώ τι θα γίνει. Κατάλαβες τι γίνεται;

Κατηγ. αξιωμ.: Α, μπράβο,  μαζί σου, τώρα είπες το σωστό όνομα. Συμφωνώ μαζί σου.
Σημειώνεται ότι στην επόμενη φάση της συζήτησης γίνεται αναφορά σε επικοινωνία του κ. Ησυχου με τον εν λόγω ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., για να συμπληρώσει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Κατάλαβες τι γίνεται; Και το μάτι εκεί πάνω θα είναι αυτός».

Οσον αφορά την υπηρεσιακή πορεία του εν λόγω ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται  (5 Μαρτίου 2015)  ότι δεν θα ήταν θετική «αν δεν ήταν ο Τάσος ο Κουράκης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Νίκος ο Παππάς και ο Ησυχος».




Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Πηγή : tovima.gr



Με επίθεση κατά της Ουάσινγκτον απειλεί το Ισλαμικό Κράτος



Με νέο βίντεο, στο οποίο προειδοποιεί όλες τις χώρες οι οποίες συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ότι θα έχουν την τύχη της Γαλλίας επανέρχεται τη Δευτέρα το Ισλαμικό Κράτος.

Στο ίδιο βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί, οι τζιχαντιστές απειλούν με νέο χτύπημα στην Ουάσινγκτον.

Κάνοντας λόγο για «εκστρατεία σταυροφόρων», οι τζιχαντιστές προειδοποιούν ότι θα επιτεθούν στα κράτη που συμμετέχουν σε αυτήν, όπως έκαναν στο κέντρο του Παρισιού, και δίνουν «όρκο» ότι θα επιτεθούν στην Ουάσινγκτον, το κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών.


Πηγή


Ο Τόνι Μπλερ στο Μέγαρο Μαξίμου για τον TAP




Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας το Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί. Ο κ. Μπλερ έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από πολυάριθμη ομάδα ανδρών ασφαλείας. Τον υποδέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Η συζήτηση με τον κ. Παππά περιεστράφη γύρω από τον αγωγό TAP, για τον οποίο ενδαφέρονται οι Βρετανοί.

Τη συνάντηση Τσίπρα - Μπλερ επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.



Νίκος Χασαπόπουλος
Newsroom ΔΟΛ


Αυτοί είναι οι πέντε τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι




23 συλλήψεις από την γαλλική αστυνομία σε 168 επιχειρήσεις την νύχτα της Κυριακής - Μέσα από τα χέρια τους έχασαν οι Γάλλοι τον όγδοο δράστη - Επέβαινε σε αυτοκίνητο που σταμάτησαν για έρευνα στα σύνορα με Βέλγιο λίγες ώρες μετά την επίθεση - Τι λέει ο Γάλλος εισαγγελέας για τον τρομοκράτη που πέρασε από τη Λέρο - Πάνω από 20 συλλήψεις σε 168 επιχειρήσεις σε όλη τη Γαλλία

Πέντε από τους εφτά τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το Παρίσι και  σκοτώθηκαν την νύχτα της Παρασκευής έχουν πλέον ταυτοποιηθεί από τις γαλλικές αρχές.

Το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε πως ένας από τους δράστες του μακελειού στο Μπατακλάν ήταν ο Σαμί Αμιμούρ, γάλλος υπήκοος, ενώ πέμπτος τρομοκράτης είναι ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ, που πέρασε από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου και ανατινάχθηκε έξω από το Stade de France. Οι αρχές έχουν ακόμη ταυτοποιήσει τον Ομάρ Ισμαήλ Μουσταφάι, που συμμετείχε στην σφαγή του Μπατακλάν, τον Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ, που αυτοανατινάχθηκε στο Comptoir Voltaire καφέ και τον Μπιλάλ Χαντφί, επίσης έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας έξω από το στάδιο.

Υπενθυμίζεται πως ένας όγδοος τρομοκράτης, ο Σελάχ Αμπντεσλάμ, αδερφός του νεκρού Ιμπραήμ, καταζητείται από τις αρχές, που τον άφησαν να ξεφύγει μέσα από τα χέρια τους λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, καθώς περνούσε τα σύνορα για το Βέλγιο.


Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τους τρομοκράτες που συμμετείχαν στις επιθέσεις

-Θέατρο Μπατακλάν
Τρεις ήταν οι δράστες που αιματοκύλησαν το θέατρο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ροκ συναυλία. Και οι τρεις είναι νεκροί: Δύο ανατινάχθηκαν με τα γιλέκα που φορούσαν, ενώ ο τρίτος σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών. Ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας ήταν ο Ομάρ Ισμαήλ Μοσταφάι, που αναγνωρίστηκε βάσει δακτυλικών αποτυπωμάτων από ένα κομμένο δάχτυλο που βρέθηκε στο σημείο. Γεννήθηκε στο Κουρκουρόν και προσευχόταν σε ένα τέμενος του προαστίου Σαρτρ. Σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερώσει τη Γαλλία πως ο άντρας αυτός είναι επικίνδυνος και ζητούσαν πληροφορίες για το αν βρίσκεται σε γαλλικό έδαφος. Ο Μοστεφάι είχε μπει στην Τουρκία το 2013, όμως δεν υπήρχε επίσημη καταγραφή εξόδου του από τη χώρα. Τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιούνιο του 2015, οι αρχές ζήτησαν από τη Γαλλία ενημέρωση, η οποία πάντως δεν ήρθε ποτέ.



Ο Ομάρ Ισμαήλ Μοσταφάι

Ένας ακόμα δράστης ταυτοποιήθηκε την Δευτέρα, χωρίς ακόμα να είναι γνωστό εάν πρόκειται για τον δεύτερο καμικάζι ή για τον άντρα που πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Πρόκειται για τον Σαμί Αμιμούρ, γεννημένο στο Παρίσι το 1987 και οποίος ζούσε στο προάστιο Ντρανσί. Εργαζόταν σαν οδηγός λεωφορείου και ήταν και αυτός γνωστός στις αρχές, λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση του 2012, αφού είχε τεθεί υπό ανάκριση και δικαστικό έλεγχο μετά την προσπάθειά του να μεταβεί στην Υεμένη. Αυτός εξαφανίστηκε το φθινόπωρο του 2013 και εκείνη τη χρονιά είχε εκδοθεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης.



Ο Σαμί Αμουμίρ

Η ταυτότητα του τρίτου μακελάρη του Μπατακλάν παραμένει άγνωστη.

-Λεωφόρος Βολτέρ
Ο Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ, που αναφέρεται και ως Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, 31 ετών, είναι ένας από τα τρία αδέρφια που πιστεύεται ότι συμμετείχαν στις επιθέσεις. Εχει ταυτοποιηθεί σαν ο άνθρωπος που νοίκιασε ένα αυτοκίνητο SEAT που χρησιμοποιήθηκε για τις επιθέσεις. Πυροδότησε το γιλέκο αυτοκτονίας που φορούσε στο Comptoir Voltaire καφέ, τραυματίζοντας πολύ σοβαρά έναν περαστικό.

-Stade de France
Τρεις καμικάζι αυτοκτονίας σκοτώθηκαν γύρω από το στάδιο, πυροδοτώντας τα γιλέκα τους. Ένας ήταν ο Μπιλάλ Χαντφί, ηλικίας 19 ή 20 ετών, που ζούσε στο Βέλγιο.




Ο Μπιλάλ Χαντφί

Δεύτερος ο 25χρονος Αχμέντ Αλμοχαμέντ. Πρόκειται για τον άντρα, το διαβατήριο του οποίου βρέθηκε στον τόπο όπου ανατινάχθηκε. Ο άντρας είχε περάσει και είχε καταγραφεί ως πρόσφυγας στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου. Τα δακτυλικά αποτυπώματά του ταιριάζουν με αυτά του άνδρα που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέ. «Σε αυτό το στάδιο, μολονότι η αυθεντικότητα του διαβατηρίου στο όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, γεννηθέντα στις 10 Σεπτεμβρίου 1990 στην Ιντλίμπ, στη Συρία, χρειάζεται να επαληθευτεί, υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στα δακτυλικά αποτυπώματα του καμικάζι και αυτών που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Ελλάδα τον Οκτώβριο», σημειώνει ο ίδιος στην ανακοίνωση.




Για τον τρίτο νεκρό τρομοκράτη στο σημείο δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση. 


«Χτενίζουν» τη χώρα οι αστυνομικοί: 168 επιχειρήσεις σε όλη τη Γαλλία

Με αμείωτη ένταση και με περισσότερες από 20 συλλήψεις σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις στη Γαλλία προκειμένου να εντοπιστούν συνεργοί των τρομοκρατών που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν εκτεταμένες έρευνες και 162 επιχειρήσεις στην Τουλούζ, την Λυόν, την Γκρενόμπλ, το Καλαί και σε προάστια του Παρισιού. Τουλάχιστον μία από τις επιχειρήσεις αυτές που έγιναν την νύχτα της Κυριακής σε γαλλικές πόλεις σε όλη την επικράτεια, συνδέεται άμεσα με το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής, καθώς οι αρχές ερεύνησαν στο προάστιο του Παρισιού Μπομπινί το σπίτι και ανέκριναν την οικογένεια του Σαμί Αμουμίρ, ενός από τους δράστες του Μπατακλάν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην Τουλούζ, οι ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας συνέλαβαν τρία άτομα χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν και πώς σχετίζονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ κατασχέθηκε και οπλισμός. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι συλλήψεις έγιναν και στην πόλη Γκρενόμπλ όπου και κατασχέθηκαν και όπλα. Στην Τουλούζ το 2012 ο Ισλαμιστής Μοχάμεντ Μερά είχε σκοτώσει τρία μικρά εβραιόπουλα, έναν ραβίνο και τρεις αλεξιπτωτιστές.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό BMFTV, κατά την έφοδο της αστυνομίας σε κτήριο στην Λυόν, εντοπίστηκαν όπλα, μεταξύ των οποίων και ρουκετοβόλο, που μεταφέρθηκε στα εργαστήρια του Παρισιού για εξέταση. Από το σημείο συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι, χωρίς προς το παρόν, να υπάρχει άμεση σύνδεσή τους με τα γεγονότα του Παρισιού. 


Ψάχνουν παντού τον όγδοο ύποπτο

Εκτός των επτά δραστών, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων σε έξι διαφορετικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, υπάρχει και άλλος ένας, γαλλικής εθνικότητας, ο οποίος νοίκιασε ένα αυτοκίνητο Polo, μάρκας Volkswagen, το οποίο εθεάθη έξω από το συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, όπου 89 άνθρωποι εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές.

Ο άνδρας αυτός, μάλιστα, που παραμένει ασύλληπτος, είναι, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, αδερφός ενός εκ των επτά συλληφθέντων στο Βέλγιο. Το απόγευμα της Κυριακής η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία ενός άνδρα που γεννήθηκε στο Βέλγιο και φέρεται να είναι ο όγδοος δράστης του πολύνεκρου μακελειού της Παρασκευής.

Πρόκειται για τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, γαλλικής εθνικότητας, που γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1989 στις Βρυξέλλες. Εις βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, αφού το ανθρωποκυνηγητό, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη.

Τον σταμάτησαν σε έλεγχο, έλεγξαν τα στοιχεία του και τον άφησαν να φύγει

Ο άνδρας αυτός, σύμφωνα με το κανάλι BFM TV, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, «δεν βρισκόταν μεταξύ των επτά νεκρών δραστών ή των ανδρών που, μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο» ως ύποπτοι για διασύνδεση με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία.

Ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι η αστυνομία σταμάτησε, το βράδυ του Σαββάτου, τρεις άνδρες στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο, αλλά, από τη στιγμή που τα ονόματά τους δεν βρίσκονταν σε καμία λίστα καταζητουμένων, τους επιτράπηκε να συνεχίσουν -πιθανότατα κατευθύνονταν στη βελγική συνοικία Μολενμπέκ, όπου από το Σάββατο έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις, όλες για σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Μεταξύ αυτών των ανδρών βρισκόταν, κατά πληροφορίες, και ο καταζητούμενος, πλέον, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.


Το Μολενμπέκ είναι μια λαϊκή συνοικία, όπου ζουν πολλοί μετανάστες. Εδώ και 20 χρόνια, εκεί είχαν διαμείνει οι δράστες πολλών τζιχαντιστικών επιθέσεων, από το δολοφόνο του διοικητή Μασούντ το 2001 στο Αφγανιστάν έως τον δράστη του φονικού στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Μέχντι Νεμούς, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, τον Μάιο του 2014.


Ελεύθερος ο τρίτος αδερφός Αμπντεσλάμ που είχε συλληφθεί στο Βέλγιο

Ένας τρίτος αδερφός Αμπντεσλάμ (εκτός από τον ύποπτο που διαφεύγει και τον νεκρό τρομοκράτη που ταυτοποιήθηκε στο Μπατακλάν), του οποίου το μικρό όνομα είναι κατά πάσα πιθανότητα Μοχάμεντ (αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί), θεωρείται πως έχει συλληφθεί μαζί με άλλους έξι υπόπτους στην περιοχή Μολενμπέκ των Βρυξελλών, σε επιχείρηση της αστυνομίας που έλαβε χώρα το Σάββατο. Ο ίδιος, ο πατέρας του και η νύφη του βρίσκονταν υπό κράτηση και ανακρίθηκαν από τις αρχές για πολλές ώρες, ενώ όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι της Δευτέρας.




Πηγή ; protothema.gr


«Αποκλείεται συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις»



Το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους απέκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας. «Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να μας αναγκάσει», δήλωσε (ΣΚΑΪ).

Υπογράμμισε δε ότι η χώρα μας έχει να διαδραματίσει άλλο ρόλο στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στη Συρία, προκειμένου να εγκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα.

Όταν ο κ. Βίτσας ρωτήθηκε εάν μέσω της Ελλάδας μπορεί να περνούν τζιχαντιστές σε χώρες της Ευρώπης, απάντησε ότι δεν μπορεί να το αποκλείσει, αλλά υπογράμμισε ότι το Ισλαμικό Κράτος διαμορφώνει θύλακες στα δυτικά κράτη.

Στην ίδια γραμμή και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος προέβη σε ανάλογες δηλώσεις (ΑΝΤ1), αποκλείοντας το ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας σε ενδεχόμενη επέμβαση.

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τονίζοντας ότι «είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου».

Σχετικά με για τη φύλαξη των συνόρων είπε πως «δεν εμπλέκονται οι δυνάμεις άμυνας. Δεν μπορεί μια στρατιωτική υπηρεσία να αναλάβει αλλά, οι ένοπλες δυνάμεις μόνο συνδράμουν».

Πρόσθεσε μάλιστα η κατάσταση με την προσφυγική κρίση δεν θα ήταν ίδια εάν τα τελευταία τέσσερα χρόνια «η Ευρώπη επέβαλε στην Τουρκία να τηρεί τη συμφωνία που έχει υπογράψει για την επαναπροώθηση προσφύγων».



Πηγή : efsyn.gr


Ντόρα Μπακογιάννη σε Α. Τσίπρα: Τί ξέρεις για τις καταγγελίες Πανούση;





Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με την υπόθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, συνδέοντας την με τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας.

"Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και τα ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας της χώρας αποκτούν επείγοντα και κρίσιμο χαρακτήρα, ο κ. πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, ιδιαίτερα όταν διαμορφώνεται κλίμα καχυποψίας και διαπιστώνεται διάλυση των αρμόδιων υπηρεσιών", σημειώνει η κ. Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει, μεταξύ άλλων, αν ο ίδιος "είχε ενημερωθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις δημοσιευμένες συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών" και αν καταδικάζει δηλώσεις καταδικασμένων που καλούν σε ένοπλη βία.

Αναλυτικά, η ερώτηση της Ντ. Μπακογιάννη, έχει ως εξής:
Μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, αναμέναμε τη σοβαρή και υπεύθυνη τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού. Αντ’ αυτού, κατατέθηκε μήνυση "κατ’ αγνώστων". Με άλλα λόγια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, καταθέτουν μήνυση εναντίον της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, στην οποία συμμετέχουν.
       Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και τα ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας της χώρας αποκτούν επείγοντα και κρίσιμο χαρακτήρα, ο κ. Πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, ιδιαίτερα όταν διαμορφώνεται κλίμα καχυποψίας  και διαπιστώνεται διάλυση των αρμόδιων υπηρεσιών.
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1.       Είχε ενημερωθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις δημοσιευμένες πλέον συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών για νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης; Αν ο κ. Παρασκευόπουλος είχε αυτονομηθεί από την κυβέρνηση, για ποιο λόγο παραμένει στη θέση του; Επίσης, καταδικάζει ο Πρωθυπουργός δηλώσεις καταδικασμένων που καλούν σε ένοπλη βία (π.χ. μανιφέστο Ν. Ρωμανού για "Μαύρο Δεκέμβρη");

2.       Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 13/10/2015 να δηλώνει ότι "η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ κάνει εξαιρετική δουλειά κι όπου διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα επεμβαίνει άμεσα" και ένα μήνα αργότερα να αποπέμπεται ο επικεφαλής της; Η συγκεκριμένη αποπομπή αποτελεί μέρος της δημοσιοποιημένης συναλλαγής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με ποινικούς και καταδικασμένους για τρομοκρατία;





Πηγή


Ο 'εγκέφαλος' των επιθέσεων στο Παρίσι ίσως είχε περάσει πέρυσι τα Χριστούγεννα από την Αθήνα




Ο διαβόητος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο 27χρονος Βέλγο-Μαροκινός «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής επίθεσης του ISIS στο Παρίσι φαίνεται ότι είτε πέρασε από την Αθήνα πέρυσι τα Χριστούγεννα είτε έγινε χρήση ενός τηλεφώνου που είχε από κάποιον σύνδεσμό του στην χώρα.

Επιβεβαιώνουν οι γαλλικές Αρχές ότι ο Τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια το χτύπημα στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής.
Γνωστός και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, ο 27χρονος γεννήθηκε στο Μόλενμπικ, μια γειτονιά των Βρυξελλών που έχει ονομαστεί και «γειτονιά των τρομοκρατών», εκεί όπου τα τελευταία 24ωρα οι βελγικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 7 συλλήψεις.



Το Βέλγιο δεν είναι τυχαία χώρα, καθώς σύμφωνα με πολλές διωκτικές Αρχές θεωρείται η χώρα της ΕΕ με τον μεγαλύτερο πυρήνα Τζιχαντιστών και η Ελλάδα θεωρείται μία χώρα που χρησιμοποιείται από αυτούς ως «πύλη εισόδου» ή ενδιάμεσος σταθμός. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, αδερφός του καταζητούμενου Σαλά Αμπντεσλάμ και του καμικάζι Ιμπραίμ Αμπντεσλάμ που ανατινάχθηκε στη Rue Voltaire.

Ο διαβόητος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο 27χρονος Βέλγο-Μαροκινός που πλέον θεωρείται ότι είναι ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής επίθεσης του ISIS στο Παρίσι φαίνεται ότι είτε πέρασε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα είτε έγινε χρήση ενός τηλεφώνου που είχε από κάποιον σύνδεσμό του στην χώρα. Το σήμα αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας την περίοδο των Χριστουγέννων πέρυσι, είχε εντοπιστεί περίπου στην περιοχή της Ομόνοιας και αν ήταν εκείνος, κατάφερε την τελευταία στιγμή να διαφύγει.



Οι γαλλικές Αρχές όπως και  οι αντίστοιχες βελγικές έχουν στείλει στην Ελλάδα όλα τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του νούμερο ένα καταζητούμενου Τζιχαντιστή τρομοκράτη. Στα ίχνη του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είχαν φτάσει τον περασμένο Ιανουάριο, οι βελγικές αρχές όταν είχαν καταφέρει να αποτρέψουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα των Τζιχαντιστών στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου. Τότε, οι Βέλγοι ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές πως ένας εκ των συλληφθέντων στο Βέλγιο είχε τηλεφωνικές επαφές με τον αδελφό του ο οποίος φερόταν να έχει ρόλο συντονιστή και χρηματοδότη της ομάδας των τρομοκρατών.

Το σήμα του συντονιστή τρομοκράτη οδηγούσε στην Αθήνα και ακολούθησε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου τότε είχαν συλληφθεί δυο Μαροκινοί και ένας Αλγερινός. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής είχαν εντοπίσει και το ύποπτο κινητό, ωστόσο αυτό δεν ανήκε σε κανέναν από τους συλληφθέντες.

Το τηλέφωνο αυτό ανήκε πιθανότατα στον ίδιο τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος όμως βρισκόταν ήδη στη Συρία. Μετά από απίστευτες παλινωδίες των Βέλγων που κράτησαν περίπου δύο 24ωρα, απάντησαν τελικά στις ελληνικές Αρχές πως οι προσαχθέντες από το Παγκράτι δεν είχαν καμία σχέση με την δική τους υπόθεση και έτσι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι πλην ενός Μαροκινού που αποφάσισαν τελικά πως έπρεπε να εξεταστεί περαιτέρω, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει στην έκδοσή του στο Βέλγιο. Έκτοτε, κανείς δεν γνωρίζει τι ακολούθησε σε σχέση με το συγκεκριμένο άτομο και αν όντως είχε άμεση σχέση με τον Αμπααούντ.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει πάντως εκείνη την εποχή στην προσαγωγή διαφόρων ατόμων που εξετάστηκαν ως ύποπτοι για σύσταση πυρήνα Τζιχαντιστών στην «καρδιά» της Αθήνας και ανάμεσά τους ένα άτομο που έκανε «πνευματικό» προσηλυτισμό στην περιοχή της Ομόνοιας.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο μέσω της επιχείρησης "Θησέας" από την ημέρα έναρξής της, είχαν δαχτυλοσκοπηθεί έως τότε 75.000 παράτυποι μετανάστες που κινούνταν στο κέντρο της Αθήνας, κάτι που διευκολύνει τις έρευνες σε παρόμοιες περιπτώσεις, καθώς έχουν μία επιπλέον «τράπεζα δεδομένων» στην κατοχή τους οι Αρχές.

Όπως και να έχει, μέχρι τώρα, από την επισταμένη έρευνα των αρμόδιων ελληνικών Αρχών δεν έχει προκύψει και δεν έχει στοιχειοθετηθεί η ύπαρξη επιχειρησιακού πυρήνα Τζιχαντιστών στην χώρα μας παρά μεμονωμένες περιπτώσεις που αφορούν τον θεωρητικό προσηλυτισμό από ορισμένους. Οι ελληνικές Αρχές έχουν λίστες στη διάθεσή τους με άτομα που έχουν θέσει υπό στενή παρακολούθηση. Αυτές οι λίστες με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα διαρκώς αναβαθμίζονται, αλλά έχουν δοθεί και σαφείς εντολές για αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας και της Αστυνομικής παρουσίας σε νευραλγικά σημεία που θα μπορούσαν να θεωρηθούν στόχοι.

Αυτό που ανησυχεί πολύ πάντως αρκετούς Έλληνες αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι όχι τόσο το ενδεχόμενο απευθείας στοχοποίησης της χώρας μας (κάτι που ούτως ή άλλως δεν έχει συμβεί ούτε στο παρελθόν), αλλά μην αυτό συμβεί εξαιτίας ενός ενδεχόμενου μπαράζ δημιουργίας φραχτών ή μονομερών ενεργειών που αφορούν την εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν από ορισμένες άλλες χώρες της ΕΕ και αυτό οδηγήσει στην ουσία στον απόλυτο εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην χώρα μας…

Σε μία τέτοια περίπτωση θα  μπορούσαν ενδεχομένως και ορισμένοι ακραίοι που μπορεί να κρύβονται ανάμεσά τους, εφόσον δεν θα κατάφερναν να φτάσουν στην χώρα που θέλουν, να χρησιμοποιούσαν την χώρα μας για ένα συμβολικό χτύπημα στην ΕΕ. Αυτό είναι που καθιστά και απόλυτα μεγάλη ευθύνη την πρόληψη σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο και σε νούμερο ένα προτεραιότητα για την ασφάλεια της χώρας μας.

Αντίστοιχα τα ΕΚΑΜ και όλες οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις έχουν εκπαιδευτεί στην χώρα μας και σε συνεργασία με ξένες αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σενάρια, ωστόσο, όλοι οι έμπειροι αξιωματικοί επισημαίνουν ότι όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη το πάνω χέρι σε αυτές τις περιπτώσεις το έχει αυτός που αιφνιδιάζει και όχι αυτός που καταστέλλει, γι αυτό και χρειάζεται να πέσει όλη η προσοχή πρωτίστως στην πρόληψη, στις στενές παρακολουθήσεις, στην στενή συνεργασία με άλλες Μυστικές Υπηρεσίες και στο «χτίσιμο» ενός όσο το δυνατόν συμπαγούς δικτύου πληροφόρησης της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής.



Θοδωρής Παναγιωτίδης
Πηγή : news247.gr


Πυρήνες τζιχαντιστών σε Καλλιθέα και Ν. Κόσμο; Συναγερμός σε ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική




- Στενές παρακολουθήσεις ατόμων ατόμων που κινούνται σε περιοχές της Αττικής
- Ήδη έχουν ζητηθεί από τους Γάλλους πληροφορίες για τουλάχιστον πέντε άτομα
- Υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο που από τον Ν. Κόσμο έφυγε για Συρία για να πολεμήσει
- Χώρα “τράνζιτ” η Ελλάδα για τους Τζιχαντιστές;

Οι επιθέσεις στο Παρίσι άλλαξαν τα δεδομένα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αμέσως διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους τρομοκράτες του ISIS (τουλάχιστον ένας) είχε περάσει από την Ελλάδα στο ταξίδι του μέχρι τη Γαλλία για να συμμετάσχει ως κομάντο αυτοκτονίας. Το παράδειγμα του τζιχαντιστή που πέρασε από τη Λέρο δεν έθεσε απλά σε συναγερμό τη χώρα για τρομοκράτες που μπορεί να περάσουν “τράνζιτ” από την Ελλάδα, αλλά και για θύλακες τρομοκρατών που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα ή έχουν επιλέξει τη χώρα μας ως τόπο συγκέντρωσης και βάση για επιθέσεις σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Ήδη οι γαλλικές αρχές έχουν στείλει κατάλογο με τουλάχιστον πέντε ονόματα υπόπτων στις ελληνικές αρχές οι οποίες κινητοποιούνται προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το ΄Έθνος” κλιμάκια αξιωματικών της ΕΥΠ αλλά και της αστυνομίας είναι έτοιμα να επέμβουν και θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι άτομα τα οποία ήδη παρακολουθούνται κινητοποιούνται. Ήδη η ΕΥΠ γνωρίζει πρόσωπα και χώρους και τις τελευταίες ημέρες οι παρακολουθήσεις έχουν γίνει ακόμη πιο στενές. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν μπει στο μικροσκόπιο ένας χώρος στην Καλλιθέα ο οποίος χρησιμοποιείται ως τζαμί, αλλά και ένα κατάστημα στον Νέο Κόσμο. Και στους δύο χώρους έχουν εντοπιστεί άτομα με συγκεκριμένη δραστηριότητα τα οποία παρακολουθούνται στενά. Μάλιστα οι αρχές στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο άτομο το οποίο έχει ταξιδέψει από τον Νέο Κόσμο προς τη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των δυνάμεων που μάχονται το καθεστώς Άσαντ.
Σε κάθε περίπτωση αν και έχουν υπάρξει στο παρελθόν συλλήψεις ατόμων που έχουν εισέλθει στη χώρα μας μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών δεν έχει διαπιστωθεί οργανωμένη δράση ομάδων ή ατόμων, ωστόσο με τον ISIS να δρα με πυρήνες δύο και τριών ατόμων τίποτε δεν αποκλείεται και έτσι οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό.



Πηγή : newsit.gr


Θρίλερ» για συμφωνία εντός 24 ωρών



Μόλις ένα στα τέσσερα κόκκινα στεγαστικά καλύπτει έως τώρα η συμφωνία παρά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις. Μέθοδο που θα καλύψει τη «μεσαία» τάξη και θα αποκαλύψει τους «μπαταχτσήδες» αναζητούν κυβέρνηση και θεσμοί. Γρίφος και η συνολική διαχείριση των κόκκινων δανείων.
«Θρίλερ» για συμφωνία εντός 24 ωρών με τους θεσμούς

Τα κριτήρια που θα προστατεύουν την κύρια κατοικία και της «μεσαίας» τάξης από τον πλειστηριασμό καθώς και η συνολική διαχείριση των κόκκινων δανείων φυσικών και νομικών προσώπων είναι οι δύο εκκρεμότητες που απομένουν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία που θα ξεκλειδώσει την υποδόση των 2 δισ. ευρώ αλλά και τα 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της 17ωρης(!) διαπραγμάτευσης του οικονομικού επιτελείου και των δανειστών που ολοκληρώθηκε στις 5 το πρωί της Δευτέρας και θα συνεχιστεί στις 2 το μεσημέρι. Στόχος η συμφωνία να επιτευχθεί πριν από το EWG που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προανήγγειλε ότι θα γίνει την Τρίτη. Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter χθες το μεσημέρι έκανε λόγο για «πρόοδο» που έχει συντελεστεί.

Οπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας υπάρχει σύγκληση για την προστασία του 25% της κυρίας κατοικίας των αδυνάτων, κάτι που ήταν απαίτηση των θεσμών.

Ο στόχος όμως της ελληνικής πλευράς είναι η προστασία να φθάνει η κάλυψη -με κάποια κριτήρια που θα μπουν- έως και το 58% των κόκκινων στεγαστικών δανείων ώστε η ομπρέλα να καλύψει και τα μεσαία στρώματα.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας αναζητείται πλέγμα κριτηρίων που «θα ξεσκεπάζει τους μπαταχτσήδες» σε αυτή την κατηγορία των δανειοληπτών.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα milestones, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή έχει επέλθει συμφωνία. Πρόκειται για θέματα όπως η διακυβέρνηση των τραπεζών και ο ρόλος του ΤΧΣ.

Το πέρασμα από το Μαξίμου

Οι χθεσινές διαπραγματεύσεις διακόπηκαν για περίπου 3 ώρες προκειμένου το οικονομικό επιτελείο να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και να συζητήσει με τον πρωθυπουργό. Αργότερα από το οικονομικό επιτελείο έγινε γνωστό ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει σύντομα συμφωνία που θα αφορά το "νόμο Κατσέλη" και τα επιχειρηματικά δάνεια. Οπως αναφέρθηκε:

* Στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία σε ποσοστό που θα φτάνει στο 60%.

* Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν νοικοκυριά που ήταν συνεπή στις υποχρεώσεις τους, σε μεγάλο ποσοστό, και σήμερα αδυνατούν να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις δόσεις τους. Θα πρέπει, βέβαια, να έχουν διάθεση συνεργασίας.

* Μέτρα και κριτήρια θα υπάρξουν προκειμένου να μην προστατευτούν όσοι σκοπίμως, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

* Θα μπει πλαφόν στον αριθμό των πλειστηριασμών που θα μπορεί να προχωρά η τράπεζα μέσα σ' ένα χρόνο.

* Θα υπάρχουν κριτήρια που θα αφορούν την αντικειμενική αξία της κατοικίας, το ετήσιο εισόδημα, ενώ δεν θα υπάρξει κανένα κριτήριο ένταξης στο "νόμο Κατσέλη" που θα αφορά τα συνολικά χρέη του δανειολήπτη.

Σε ότι αφορά συνολικά τα κόκκινα δάνεια, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες η γραμμή των δανειστών είναι να μεταβιβαστούν σε funds τα κόκκινα δάνεια φυσικών και νομικών προσώπων, δηλαδή πέρα από τα μεγάλα επιχειρηματικά, στεγαστικά και δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θέση που βρίσκει αντίθετη την ελληνική πλευρά.

Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε πως η ελληνική πλευρά δεν συζητά την πώληση των δανείων σε funds ενώ άλλο κυβερνητικό στέλεχος που συμμετέχει στη διαπραγμάτευση ξεκαθάρισε πως η συζήτηση για τη διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και όχι τα εξυπηρετούμενα.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος δεν θα υπάρξει νομοθέτημα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων αλλά η χάραξη μιας στρατηγικής. Αντιθέτως, με νόμο θα περάσει η συμφωνία για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.



Πηγή : euro2day.gr


Πυρά από τους δικηγόρους για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας



Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας δεν θα επιφέρει επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά θα την επιβραδύνει

Τα πυρά του δικηγορικού και δικαστικού κόσμου δέχθηκε ο νέος Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΔΠ), η εφαρμογή του οποίου αρχίζει με την είσοδο του νέου έτους, ενώ οι δικαστές τονίζουν ότι η εφαρμογή του νέου ΚΔΠ αντί να επιταχύνει την απονομή της Δικαιοσύνης, αντίθετα θα επιφέρει μεγαλύτερη καθυστέρηση. Παράλληλα,  οι δικηγόροι ζητούν να ανασταλεί τουλάχιστον για έξι μήνες η εφαρμογή του νέου ΚΠΔ.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε στην Αθήνα με βασικό θέμα την επικείμενη ισχύος (1.1.2016) των ρυθμίσεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τα προβλήματα που ανακύπτουν.

Στις εργασίες της Ολομέλειας προσκλήθηκαν και παρέστησαν ο πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών Εφέτης Σπ. Γεωργουλέας και η πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά Εφέτης Βασιλική  Ανδρουλάκη.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί με αναλυτικές εισηγήσεις τους ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν στην πράξη από την εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και για το αδιέξοδο, στο οποίο θα περιέλθουν τα μεγάλα Πρωτοδικεία της χώρας, από τον Απρίλιο του 2016.

Αναλυτικότερα,  ο εφέτης κ. Γεωργουλέας, τονίζοντας ότι ομιλεί ως εφαρμοστής των νόμων που έχει υπηρεσιακό και συνταγματικό καθήκον να μεριμνά για την αποτελεσματική υλοποίησή τους, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι:
•       Με δεδομένο ότι οι αγωγές που κατατίθενται έως 31.12.2015 προσδιορίζονται για τον Μάιο του έτους 2019, η εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, από 1.1.2016, συνεπάγεται την παράλληλη συνύπαρξη και συνεφαρμογή των δύο δικαστικών συστημάτων τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.
•       Η συνύπαρξη αυτή, χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, θα επιβαρύνει υπέρμετρα τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι πρόσφατα αποφάσισαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών να διπλασιάσουν τις δικογραφίες που χρεώνονται μηνιαίως, από 30-40 σήμερα σε 60 ή και 80, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που θα δημιουργηθούν.
•       Με βάση τα παραπάνω, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών, παρατήρησε ότι ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας δεν θα επιφέρει επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς η κατά τα ως άνω επιβάρυνση των δικαστών θα επιβραδύνει αναγκαστικά το χρόνο επεξεργασίας των υποθέσεων και δημοσίευσης των αποφάσεων.
•       Αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται τόσο σε δικαστές (αυτή τη στιγμή λείπουν από το Πρωτοδικείο της Αθήνας για διάφορους λόγους 48 δικαστικοί λειτουργοί σε σύνολο 436 οργανικών θέσεων) όσο και υπαλλήλων (όπου  έχουν καταγραφεί 310 οργανικά κενά).
•       Επεσήμανε την παντελή απουσία αποθηκευτικών χώρων για τη αποτελεσματική φύλαξη των δικογραφιών, αλλά και την υστέρηση του Πρωτοδικείου σε υλικοτεχνική υποδομή, ιδίως σε υπηρεσίες μηχανογράφησης των υπηρεσιών του.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Πειραιά Βασιλική  Ανδρουλάκη, επεσήμανε τις δυσχέρειες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην έλλειψη κτιριακής υποδομής, στο μειωμένο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων και στην μετάθεση του προβλήματος στους δικαστές, οι οποίοι καλούνται στο εξής να διαχειρισθούν διπλάσιο αριθμό υποθέσεων. Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων  Βασίλειος Αλεξανδρής  ενημέρωσε αναλυτικά τους συναδέλφους του για όλες τις εξελίξεις που πραγματοποιήθηκαν  τον τελευταίο διάστημα σχετικά με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ακόμη, ο κ. Αλεξανδρής αναφέρθηκε στην από  5.11.2015 επιστολή του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, με την οποία ζήτησε ενημέρωση για το αν πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα η δημόσια δέσμευση του υπουργού περί νομοθετικών αλλαγών του Κώδικα, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ολομέλειας, «πριν από τη θέση σε ισχύ των επαχθών διατάξεων», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Εξάλλου, ο κ. Αλεξανδρής  υπέβαλε συνημμένα αναλυτικό υπόμνημα περί των προβλημάτων εφαρμογής του Κώδικα, ενώ ζήτησε να ανασταλεί για τουλάχιστον έξι μήνες η εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ.
Επιπλέον ανέφερε ότι το ίδιο   υπόμνημα το απέστειλε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jangland, την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ  Γιούνκερ και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Κρις Άλλεν.    
Στην συνέχεια, ακολούθησε διαλογική συζήτηση, όπου, μεταξύ άλλων, επικρίθηκε από όλους η αδράνεια του υπουργού Δικαιοσύνης να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του.

Ως προς τα ασφαλιστικά θέματα των δικηγόρων  αναφέρθηκε ότι  οι "θεσμοί" επέμειναν στην κατάργηση ευνοϊκών διατάξεων για τους ασφαλισμένους του Ταμείου, παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή τους είχε  αυξήσει κατά 14% τις εισπράξεις του.
Τέλος, αναφορικά με το επικείμενο  νομοσχέδιο για την αναδιαμόρφωση του ασφαλιστικού,  το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ αποφάσισε, ομόφωνα, να προτείνει στην Κυβέρνηση να παραμείνει το Ταμείο ως έχει σήμερα.
Η Ολομέλεια θα συγκληθεί και πάλι  στις 5 Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να λάβει αποφάσεις σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειες και  πρωτοβουλίες του δικηγορικού κόσμου.



Πηγή : protothema.gr