Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Το μυστήριο δάσος με τα… πλάγια δέντρα στην Πολωνία. Τι λένε γι αυτό οι επιστήμονες



Υπάρχει ένα μικρό δάσος στην Πολωνία, γνωστό για το περίεργο σχήμα των δέντρων του.
Περίπου 400 δέντρα από όλο το δάσος, έχουν μία κλίση περίπου 90 μοιρών, στο σημείο κοντά στο χώμα και μετά ισιώνουν και παίρνουν τη φυσιολογική πορεία τους.

Οι επιστήμονες αδυνατούν να εξηγήσουν το γεγονός, ενώ εικασίες κάνουν λόγο για πειράματα γενετικής, Γερμανών του Γ' Ράιχ, είτε απλώς για το αποτέλεσμα μιας δυνατής και μακροχρόνιας χιονοθύελλας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ










Πηγή : ingossip.gr


Καθηγητής εξηγεί γιατί δεν θεωρεί το ΙSIS μεγάλη απειλή



Το ISIS δεν είναι τόσο μεγάλη απειλή όσο νομίζουμε, σημειώνει ο καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών Αλέξανδρος Κούτσης, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στην ΕΡΤ.  

Ο καθηγητής θύμισε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ήταν ένα παρακλάδι από το ισλαμικό μέτωπο, που δημιούργησαν και εξόπλισαν Ηνωμένες Πολιτείες και Τουρκία σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν τον Άσαντ στη Συρία.  

Το κομμάτι αυτό του «δημιουργήματος» Αμερικανών και Τούρκων αποσχίστηκε από το συνολικό Μέτωπο με επικεφαλής τον Μπαγκντάντι που έχει σπουδάσει ισλαμικό δίκαιο, ερμηνεύοντας το ισλαμικό δίκαιο σύμφωνα με τις πρώτες αρχές της εποχής του Μωάμεθ.

Την άποψη αυτή, όπως είπε ο καθηγητής, δεν δέχεται η πλειοψηφία των μουσουλμάνων, όπως δεν τη δέχονται και τα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή τα οποία το ISIS θέλει να ανατρέψει επειδή τα θεωρεί κοσμικά. Για αυτό και-όπως τόνισε- δεν θεωρεί το ISIS μεγάλη απειλή.   Εκεί που αποτελεί απειλή το Ισλαμικό Κράτος είναι στην αστάθεια που προκαλεί στην περιοχή με το προσφυγικό και τις διαμάχες ανάμεσα στις μειονότητες. «Στο παρελθόν λόγω ψυχρού πολέμου η Δύση στήριζε δικτατορικά καθεστώτα για να μην ανέβει η αριστερά, μετά το χτύπημα στη Νέα Υόρκη ο εχθρός είναι η τρομοκρατία.

Η δυτική πολιτική παραμένει στη στήριξη των δικτατοριών  και  τώρα με την τρομοκρατία του ISIS», τόνισε ο κ. Κούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε αυτή την τακτική «λάθος». Η λύση είναι-όπως είπε- να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. «Να βρεθεί μια λειτουργική πολιτική λύση που θα φέρει οικονομική ανάπτυξη και  θα οδηγήσει σε ένα δημοκρατικό, στο μέτρο του δυνατού,  καθεστώς με το οποίο θα ζήσουν οι μειονότητες. Η προσέγγιση είναι να λύνουμε τα προβλήματα, φέροντας ειρήνη", είπε ο καθηγητής.



Πηγή: lifo.gr




Θύματα του μακελειού στο Παρίσι -Ποιοι ήταν, πού έχασαν τη ζωή τους


Πολλοί από αυτούς που τραυματίστηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι δίνουν ακόμη μάχη για τη ζωή τους, σε νοσοκομεία της γαλλικής πρωτεύουσας.
Οι 99 από αυτούς είναι ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από τον τραυματισμό τους στο μακελειό της Παρασκευής, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 129 άτομα. Μετά από τις επιθέσεις, ακολούθησε χάος, με φίλους και συγγενείς να στρέφονται στα social media αναζητώντας τους αγαπημένους τους.
Πολίτες τουλάχιστον 15 χωρών είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Ο Guardian παρουσίασε τα ονόματα και τις ιστορίες κάποιων από αυτούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί.
Ελοντί Μπρέιγ, 23 ετών, Γαλλία
Ηταν στη συναυλία των Eagles of Death Metal με φίλους. Ενας από αυτούς, μιλώντας στο Time, δήλωσε ότι την έχασε όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Βγήκε τρέχοντας από τον συναυλιακό χώρο, με έναν άνδρα που ήταν δίπλα του προσπαθώντας να διαφύγει, να πέφτει νεκρός. Οταν βγήκε, βρήκε κάποιους από τους φίλους του, αλλά η Μπρέιγ έλειπε. «Μπορείς να το φανταστείς; Τη μία ημέρα είσαι μία ευτυχισμένη νέα, που παίζει video games και την επομένη είσαι σε μία λίμνη αίματος με πτώματα τριγύρω σου», είπε ο αδερφός της, Αλέξις.
Βαλεντίν Ριμπέ, 26 ετών, Γαλλία
Ηταν δικηγόρος, απόφοιτος του London School of Economics. Σκοτώθηκε στο Bataclan. Η εταιρεία του τον περιέγραψε ως έναν ταλαντούχο δικηγόρο, εξαιρετικά συμπαθή και ως μία υπέροχη προσωπικότητα στο γραφείο.
Νικ Αλεξάντερ, 36 ετών, Βρετανία
Πουλούσε αναμνηστικά για τους Eagles of Death Metal. Η σύντροφός του, Πολίνα Μπάκλεϊ, τον αναζητούσε απεγνωσμένα στο Twitter. «Κάποιος να με βοηθήσει σας παρακαλώ να βρω το αγόρι μου, Νικ Αλεξάντερ», έγραψε. Η πρώην σύντροφός του, Ελεν Γουίλσον, ήταν στο Bataclan μαζί του και είπε πως έπεσαν στο πάτωμα όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Εκείνη τραυματίστηκε και στα δύο πόδια, ενώ πυροβόλησαν τον Αλεξάντερ μπροστά της. «Είχε γυρισμένη την πλάτη σε εμένα, δεν μπορούσα να δω τι συνέβαινε, προσπάθησα να τον κάνω να συνεχίσει να μιλάει, προσπάθησα να του κάνω τεχνητή αναπνοή και οι δράστες απλά πυροβολούσαν από τις σκιές όποιον έλεγε κάτι. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, τον κράτησα στην αγκαλιά μου και του είπα πως τον αγαπάω».
Νοχέμι Γκονζάλες, ΗΠΑ/ Μεξικό
Είχε διπλή υπηκοότητα, σπούδαζε στο Παρίσι σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Αλλοι φοιτητές από το πρόγραμμα ανταλλαγής επίσης τραυματίστηκαν στην επίθεση.
Τομάς Αΐντ, 32 ετών, Γαλλία
Παραγωγός της Universal Music France, σκοτώθηκε στο Bataclan.
Μαρί και Μανού, Γαλλία
Αλλοι δύο εργαζόμενοι στην Universal Music France, επίσης έχασαν τη ζωή τους, με τον πρόεδρο της εταιρείας Πασκάλ Νεγκρέ να δημοσιοποιεί στο Twitter τα μικρά τους ονόματα.
Φαμπρίς Ντιμπουά, Γαλλία
Εργαζόταν σε διαφημιστική εταιρεία, σκοτώθηκε στο Bataclan. Ηταν πατέρας παιδιών.
Λόλα Σαλίν, Γαλλία
Ο πατέρας της επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι άφησε την τελευταία της πνοή στο Bataclan.
Μάθιου Χος, 38 ετών, Γαλλία
Τεχνικός στο τηλεοπτικό κανάλι France 24, με πάθος για τη ροκ. Πατέρας εξάχρονου παιδιού.
Γκιγιόμ Ντεσέφ, 43 ετών, Γαλλία
Κριτικός στο γαλλικό πολιτιστικό περιοδικό Les Inrocks, ήταν επίσης στο συναυλιακό χώρο. Πατέρας δύο παιδιών.
Ορελί ντε Περέτι, 33 ετών, Γαλλία
Η οικογένειά της προσπαθούσε να τη βρει όλη τη νύχτα. Οπως είπε η αδελφή της, μιλώντας στους New York Times, αγαπούσε τη μουσική και της άρεσε να ζωγραφίζει.
Ελσα Ντελ Πλας, Γαλλία και Πατρίσια Σαν Μαρτί, 55 ετών, Χιλή
Η Ντελ Πλας πέθανε μαζί με τη μητέρα της, Σαν Μαρτί, στο Bataclan. Η πρώτη ήταν τσελίστρια. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Χιλής, η Σαν Μάρτιν ήταν ανιψιά του πρέσβη της χώρας στο Μεξικό.
Λουίς Φελίπες Ζοσέ Βαλέ, Χιλή
Ηταν επαγγελματίας μουσικός που ζούσε στο Παρίσι με την Γαλλίδα σύντροφό του τα τελευταία 10 χρόνια.
Σεντρόκ Μοντίτ, Γαλλία
Είχε πάει στο Bataclan μαζί με πέντε φίλους.
Αστα Ντιακιτέ, Γαλλία
Τον θάνατό της επιβεβαίωσε ο ξάδερφός της, διεθνής ποδοσφαιριστής της Γαλλίας Λασανά Ντιαρά. «Ηταν σαν μεγάλη αδερφή για εμένα», είπε.
Μισελί Ζιλ Χάιμεζ, 27 ετών, Μεξικό
Ηταν από την πόλη Τουξπάν στην Βερακρούζ, είχε αρραβωνιαστεί μόλις τον προηγούμενο μήνα.
Αλμπέρτο Γκονζάλεζ Γκαρίδο, 29 ετών, Ισπανία
Βρισκόταν και εκείνος στο Bataclan. Ηταν μηχανικός και ζούσε στη Γαλλία με τη σύζυγό του. Ηταν μαζί στη συναυλία, αλλά μέσα στο χάος που επικράτησε χωρίστηκαν.
Ντζαμίλα Χουντ, 41, Γαλλία
Σκοτώθηκε σε ένα καφέ στην οδό Σαρόν. Εργαζόταν σε οίκο μόδας.



Πηγή: iefimerida.gr 


Ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που απαθανάτισε τη στιγμή της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο, μοιράζεται τις αναμνήσεις του.



Πολυτεχνείο, 42 χρόνια μετά...

Μία από τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ακουμπά στο μεγαλείο κάποιων «τρελών», κάποιων αποφασισμένων, να σταθούν μπροστά από ένα τανκ, πιστεύοντας ότι έτσι θα το κρατήσουν έξω από το Πολυτεχνείο, νομίζοντας ότι η χούντα θα λυγίσει. Ήταν στις 17 Νοέμβρη. Τη στιγμή αυτή απαθανάτισε μέσα από τον φωτογραφικό του φακό ο Τέλης Σαρρηκώστας.

Ένας από τους σημαντικότερους φωτορεπόρτερ στη χώρα μας, που για 40 χρόνια μιλούσε με τη φωτογραφική του μηχανή. Σήμερα, μιλάει στο «Πρακτορείο», για όσα έζησε εκείνο το αξέχαστο τριήμερο, που είχε δώσει πάλι στους Έλληνες την περηφάνια τους.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 1973

«Βγαίνοντας από το Πολυτεχνείο ήξερα ότι θα γίνονταν σημαντικά, ιστορικά γεγονότα. Κοίταζαν κατάματα τον φακό κι έλεγαν τα αιτήματά τους. Από τον τόνο της φωνής τους και τα βλέμματα καταλάβαμε ότι οι φοιτητές μιλούσαν σοβαρά». Αυτές ήταν οι πρώτες σκέψεις του Τέλη Σαρρηκώστα, αμέσως μετά τη συνέντευξη που έδωσαν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 1973, σχεδόν ένα 24ωρο πριν τα δραματικά γεγονότα και την οποία είχε παρακολουθήσει μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

Είναι ο μοναδικός φωτορεπόρτερ -εργαζόταν για το Associated Press - που απαθανάτισε τη στιγμή της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο. Ο ίδιος στέκεται ιδιαίτερα σε δύο από τις δεκάδες φωτογραφίες του. Αυτή που δείχνει το τανκ έτοιμο για την εισβολή και εκείνη όταν το τανκ έχει περάσει πια την πύλη. Χάρη σε αυτόν και στον Ολλανδό φωτορεπόρτερ Άλμπερτ Κουράντ, που βρισκόταν απέναντι από το Πολυτεχνείο, στο ξενοδοχείο Ακροπόλ, και τράβηξε το γνωστό φιλμάκι των μόλις 35 δευτερολέπτων, «η φωτεινή σελίδα της ελληνικής ιστορίας» που γράφτηκε από τους φοιτητές στο Πολυτεχνείο αποκτά αδιάσειστα ντοκουμέντα. Και κρατά ζωντανή τη θυσία τους.

Ο Τέλης Σαρρηκώστας συνεχίζει την αφήγησή του: «Το Πολυτεχνείο γεμίζει κόσμο, οι εκατοντάδες γίνονται χιλιάδες. Γίνονται τρομερές διαδηλώσεις, πέφτει πολύ ξύλο. Μόλις βραδιάζει, η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη και για εμάς, δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ. Είμαι 30 ετών, 12 χρόνια επαγγελματίας.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 1973

Το βράδυ της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου 1973, βρίσκομαι στα γραφεία του Associated Press, Ακαδημίας 27, στον 7ο όροφο, στο πλυσταριό, που είναι το «χημείο» μου, εμφανίζω φωτογραφίες. Είναι λίγο πριν από τις 9 το βράδυ όταν ακούω ένα περίεργο θόρυβο. Ήταν ο θόρυβος που έκαναν οι ερπύστριες από τα τανκς. Πηγαίνω στον διευθυντή μου, έναν ελληνοαμερικανό, μου λέει, πήγαινε να δεις τι συμβαίνει...

Του ζητάω να έρθει μαζί μου, όπως και γίνεται. Παίρνω τις δύο φωτογραφικές μηχανές και όσα φιλμ μπορώ. Φτάνουμε στο Πολυτεχνείο. Σταματάμε μπροστά στο Μινιόν, κατευθύνομαι με τις δύο μηχανές Στουρνάρη και Πατησίων. Εκατοντάδες αστυνομικοί και μπράβοι. Το γνωστό τανκ έχει φτάσει μπροστά στην πύλη.

Με ήρεμες και αργές κινήσεις αρχίζω να φωτογραφίζω. Χωρίς φλας. Όση ώρα δουλεύω, ακούω τον λοχία πάνω στον πυργίσκο του τανκ, όχι περισσότερα από τριάντα μέτρα μακριά μου, να λέει «μάλιστα», «διατάξτε» και να κρατά το περίστροφο στο χέρι. Την ίδια ώρα, ακούω με πολύ μεγάλη συγκίνηση τους φοιτητές από τα παράθυρα να φωνάζουν προς τους στρατιώτες «Είμαστε Έλληνες, είμαστε αδέλφια». Ανοίγουν τα πουκάμισά τους και φωνάζουν: «Αν μας νομίζετε εχθρούς πυροβολήστε μας, εμείς σας θεωρούμε αδέλφια μας».

Ούτε εγώ φοβάμαι. Όταν κάποιος γίνεται φωτορεπόρτερ έχει αποφασίσει για τη ζωή του. Είμαι επαγγελματίας και πρέπει να κάνω το καθήκον μου. Έχω αρκετή ψυχραιμία γιατί μόνο έτσι θα μπορώ να δουλέψω. Μετά από κάποια ώρα ο προϊστάμενός μου φεύγει με τα πρώτα φιλμ. Είμαι ήσυχος η μισή δουλειά είναι ασφαλής.

Οι φοιτητές έχουν σκαρφαλώσει στα κάγκελα και στην πύλη στην Πατησίων και στην πύλη στη Στουρνάρη. Έχουν σκαρφαλώσει στα κολωνάκια. Φωνάζουν συνθήματα παρά τον κίνδυνο. Μπροστά τους οι αστυνομικοί κραδαίνουν δοκάρια και προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν.

Ξημερώματα Σαββάτου 17 Νοεμβρίου 1973, 3 παρά 7 λεπτά

Έχω πια τραβήξει αρκετά φιλμ, τα έχω κρύψει σε κάλτσες, σε εσώρουχα. Ακούω τον λοχία να λέει «Μάλιστα. Μάλιστα». Γυρίζει τον πυργίσκο ανάποδα και κάνει όπισθεν προς την ελληνοαμερικανική αγορά που ήταν απέναντι από το Πολυτεχνείο. Σκέφτομαι, δόξα σοι ο Θεός, πήρε εντολή να φύγει. Και τότε φουλάρει τη μηχανή και με όση δύναμη έχει κατευθύνεται και χτυπάει με τις ερπύστριες τις κολώνες στην πύλη του Πολυτεχνείου. Βλέπω τα παιδιά να πέφτουν σαν πορτοκάλια… Με δεύτερη προσπάθεια, δεύτερο χτύπημα, ισοπεδώνει τις κολώνες, πατάει τη μερσεντές που είχαν βάλει οι φοιτητές πίσω από την πύλη και ανοίγει διάδρομο για τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες που μπαίνουν μέσα με αλαλαγμούς…

Όταν συνέρχομαι από την έκπληξη, πάω στο μέσον της Πατησίων για να φωτογραφίσω το τανκ μέσα στο Πολυτεχνείο. Τρία καρέ πρόλαβα να τραβήξω… αστυνομικοί έπεσαν πάνω μου με καδρόνια… Ευτυχώς, με ζικ ζακ αποφεύγω την πρώτη καδρονιά, κάνω μεταβολή και αρχίζω να τρέχω… πίσω μου γίνεται χαμός… Πυροβολισμοί, κραυγές… Ακούω πολλά βογκητά φοιτητών, φωνές αστυνομικών… Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Προλαβαίνω και στρίβω στην Ακαδημίας… πέφτω σε κλοιό 300 αστυνομικών, «ηρεμώ», βάζω τις μηχανές στην τσάντα και τους ζητώ να περάσω και περνώ…

Στο γραφείο, μέχρι το πρωί τυπώνω πάνω από δέκα φωτογραφίες, όσα έζησα νωρίτερα τα λέω στον προϊστάμενό μου και τα γράφει σε κείμενο που τις συνοδεύει… Τις επόμενες ώρες αυτές οι φωτογραφίες κατακλύζουν όλες τις εφημερίδες σε Αμερική και Ευρώπη. Νιώθω ικανοποίηση για τη δουλειά μου, ότι όσα συνέβησαν έχουν αποτυπωθεί».

Τα χρόνια που ακολουθούν ο Τέλης Σαρρηκώστας αποφεύγει κάθε επαφή με τα ΜΜΕ. «Φρόντισα να κάνω εκθέσεις και να μιλήσω. Έχω πάνω από 100 φωτογραφίες αλλά δεν βλέπω κανένα ενδιαφέρον… Και αναρωτιέμαι κάποιες φορές, «άξιζε η θυσία τους; Βρήκε ανταπόκριση; Βλέπω την εκμετάλλευση…» λέει και καταλήγει:

«Κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου, δεν παραλείπω να επισκέπτομαι το Πολυτεχνείο, κάνω τη βόλτα μου στην περιοχή… Μου έρχονται στο μυαλό όλες εκείνες οι τρομερές στιγμές. Νιώθω χαρά γιατί είμαι σήμερα εδώ και μιλάω γι’ αυτές. Νιώθω θλίψη για εκείνους τους φοιτητές, όσα πέρασαν… Όμως, σκέφτομαι, εκείνοι δεν ένιωθαν έτσι. Ήταν αποφασισμένοι να πεθάνουν για τον σκοπό τους. Η αντίσταση των φοιτητών ήταν ο τάφος της χούντας. Είναι ήρωες».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, euro2day


Οπλοστάσιο βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο σε προάστιο του Παρισιού




Αυτοκίνητο γεμάτο με καλάσνικοφ, ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Το μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Seat εντοπίστηκε στο Μοντρέιγ και θεωρείται ότι το χρησιμοποιήσαν κάποιοι από τους δράστες για να ξεφύγουν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν την παρουσία ενός μαύρου Seat κοντά στα σημεία των επιθέσεων σε μπαρ και εστιατόρια σε τρεις τοποθεσίες του Παρισιού το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το BBC, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται η θεωρία ότι ορισμένοι από τους ένοπλους κατάφεραν να ξεφύγουν μετά τις επιθέσεις.

Την ίδια ώρα έξι άτομα από το περιβάλλον του Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαϊ, του γάλλου καμικάζι ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στο θέατρο Bataclan τέθηκαν υπό κράτηση.

Γάλλος γνωστός στις Αρχές ένας από τους δράστες στο Παρίσι, «νήμα» στο Βέλγιο
Ο 29χρονος γεννήθηκε στην πόλη Κουρκουρόν, 25 χλμ. νότια του Παρισιού και ζούσε τουλάχιστον έως το 2012 στη γειτονική πόλη Σαρτρ, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Monde αναφέρει ότι ο Ισμαήλ Μοστεφαϊ είναι πολύ πιθανό να πέρασε μερικούς μήνες στη Συρία τον χειμώνα του 2013-2014.

Ο 29χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία. Από το 2004 μέχρι το 2010 είχε καταδικαστεί οκτώ φορές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ωστόσο ποτέ δεν φυλακίστηκε.

Συλλήψεις έχουν γίνει και στο Βέλγιο, οι οποίες σύμφωνα με τα όσα είπε ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών σχετίζονται με τις έρευνες για το Παρίσι. Για επτά άτομα που βρίσκονται στα χέρια των βελγικών αρχών έκανε λόγο αξιωματούχος. Ωστόσο, εισαγγελείς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των συλληψεων.

Σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο RTBF, δύο από τους δράστες των επιθέσεων ήταν από τις Βρυξέλλες.

Ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν πρόκειται να συναντηθεί το απόγευμα στο Παρίσι με τον γάλλο ομόλογό του Μπερνάρ Καζνέβ για να συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας και επιτήρησης των γαλλο-βελγικών συνόρων που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.

Παράλληλα, το συριακό διαβατήριο το οποίο βρέθηκε κοντά στη σορό του ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας ενδέχεται να είναι πλαστό, όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CBS επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Πλαστό ενδέχεται να είναι το συριακό διαβατήριο ενός εκ των τρομοκρατών
Ο κάτοχος του διαβατηρίου είχε περάσει τον περασμένο μήνα από τη Σερβία, όπου είχε ζητήσει άσυλο, ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Ένας από τους υπόπτους για τρομοκρατία, ο Α.Α., που αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, είχε καταγραφεί στις 7 Οκτωβρίου φέτος στο μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο, όπου ζήτησε επισήμως άσυλο», αναφέρει το υπουργείο σε δήλωσή του.

Ο γάλλος που συνελήφθη το Σάββατο  στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ στο Λονδίνο αφού είχε προκαλέσει την εκκένωση τερματικού σταθμού λόγω της ύποπτης συμπεριφοράς του, είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο και έναν σουγιά με ελατήριο. Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση και θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Ιμπραήμ αλ Τζααφάρι, δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του είχαν πληροφορίες ότι η Γαλλία, οι ΗΠΑ και το Ιράν ήταν μεταξύ των χωρών που είχαν στοχοποιηθεί. Ο ίδιος τόνισε στο περιθώριο των συνομιλιών στη Βιέννη ότι και οι τρεις χώρες είχαν ενημερωθεί για τις πληροφορίες αυτές.

Η Γαλλία έχει κηρύξει τριήμερο πένθος στη μνήμη των 129 θυμάτων, ενώ ειδική τελετή οργανώνεται από τις οικογένειες των νεκρών και των 350 τραυματιών στην Παναγία των Παρισίων εντός της ημέρας.

Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί οι σοροί 103 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.

«Έχουν αναγνωρισθεί 103 σοροί, υπάρχουν 20 έως 30 πρόσωπα που δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες» δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.


Ο ίδιος δήλωσε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS στη Συρία και χαρακτήρισε το Ισλαμικό Κράτος ως έναν πολύ καλά οργανωμένο εχθρό.

Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, από την πλευρά του, ακύρωσε το ταξίδι του στην Αττάλεια της Τουρκίας όπου διεξάγεται η διήμερη Σύνοδος Κορυφής της G20.



Πηγή : in.gr


Η κατάρρευση των ενοικίων εξαφάνισε τους μεγαλοεισοδηματίες από την Ελλάδα




Ο εμποράκος... πέθανε από καιρό. Ο ραντιέρης, με την κατάρρευση των επιτοκίων αλλά και τον φόβο του «κουρέματος» έχει περίπου εξαφανιστεί και αυτός ως είδος. Πλέον, ήρθε η ώρα και του... εισοδηματία. Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που παρουσιάζει σήμερα η «Κ» αποκαλύπτουν δύο πράγματα:

1. Τα εισοδήματα από ενοίκια έχουν καταρρεύσει. Το 2011 δηλώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις 8,87 δισ. ευρώ αποκλειστικά από ενοίκια, ποσό το οποίο εισπράχθηκε κατά τη διάρκεια του 2010, πρώτη χρονιά της κρίσης και των μνημονίων. Στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, δηλώθηκαν όλα-όλα 5,5 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, στα χρόνια των μνημονίων το εισόδημα από ενοίκια έχει υποχωρήσει μέχρι τώρα –στα χαρτιά– κατά 38% και το Δημόσιο έχει χάσει πρόσθετη φορολογητέα ύλη 3,3 δισ. ευρώ. Προφανώς, στην πραγματικότητα οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς η φοροαποφυγή στον χώρο του real estate με την καταβολή των μισθωμάτων κάτω από το τραπέζι υπήρχε και θα υπάρχει. Τα στατιστικά αποτυπώνουν τη ζημιά που έχει γίνει από τους νομοταγείς.

2. Μεγαλοεισοδηματίες, τουλάχιστον στα χαρτιά της εφορίας, δεν υπάρχουν. Οσοι φαντάζονται ότι ακόμη και σήμερα ζουν ανάμεσά μας άνθρωποι που περιμένουν πώς και πώς την 1η του μηνός για να εισπράξουν μερικές χιλιάδες ευρώ από τα διαμερίσματα και τα μαγαζιά τους θα διαψευστούν.

Σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία που εξασφάλισε η «Κ», εισοδήματα από ενοίκια δηλώνουν συνολικά 1,7 εκατ. φορολογούμενοι. Από αυτούς, το... 1,6 εκατ. φορολογούμενοι εμφανίζει ποσά κάτω των 12.000 ευρώ. Δηλαδή, το 95% των εισοδηματιών εισπράττει από 1.000 ευρώ τον μήνα και κάτω από τα ενοίκια. Εννοείται, βεβαίως, ότι το ποσό αυτό είναι... προ ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας (ΕΝΦΙΑ). Αν αφαιρεθεί και ο φόρος κατοχής, το καθαρό εισόδημα πέφτει ακόμη πιο χαμηλά.

Φορολογική κλίμακα

Πόσοι είναι οι μεγαλοεισοδηματίες; Αν οριστεί ως τέτοιος αυτός που εισπράττει από ενοίκια περισσότερα από 100.000 ευρώ τον χρόνο, τότε η λίστα της εφορίας έχει να αποκαλύψει όχι περισσότερα από... 500 ονόματα.

Τα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία. Μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας είναι να αυξηθεί η φορολογία στα ενοίκια προκειμένου να εξασφαλιστούν πρόσθετα έσοδα της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ για το 2016. Μάλιστα, το μνημόνιο ορίζει ρητώς ότι εισοδήματα έως 12.000 ευρώ αποκλειστικά από ενοίκια θα πρέπει να φορολογούνται με συντελεστή 15% από 11% που είναι σήμερα, ενώ τα εισοδήματα από 12.000 ευρώ και άνω θα πρέπει να φορολογούνται με 35% αντί για 33%.

Η συγκεκριμένη διάταξη μπήκε και βγήκε από τον νόμο με τα προαπαιτούμενα προ μηνός. Το υπουργείο Οικονομικών θέλησε να κερδίσει χρόνο ώστε να την φέρει ξανά στη Βουλή τροποποιημένη. Με ποιο τρόπο;

Η κυβέρνηση θέλει να διαφοροποιήσει τους συντελεστές έτσι ώστε να επιβαρυνθούν οι έχοντες πολλά εισοδήματα από ενοίκια και να ελαφρυνθούν οι μικροεισοδηματίες, οι οποίοι βάσει του υφιστάμενου καθεστώτος πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ. Σε επίπεδο προθέσεων, έχει συζητηθεί ακόμη και το ενδεχόμενο θέσπισης ενιαίας φορολογικής κλίμακας στην οποία εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις, θα προστίθενται και τα εισοδήματα από ενοίκια.

Η επανένταξη

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η επανένταξη των εισοδημάτων από ενοίκια στην κλίμακα θα αποδειχθεί πολύ δύσκολη υπόθεση, τουλάχιστον από δημοσιονομικής άποψης. Επανένταξη σημαίνει ότι ένα μέρος του εισοδήματος από ακίνητα δεν θα φορολογείται λόγω της έκπτωσης φόρου που προβλέπει η κλίμακα (σ.σ. για τα εισοδήματα του 2015 ίσχυσε έκπτωση φόρου έως 2.100 που ισοδυναμούσε με αφορολόγητο 9.550 ευρώ). Από τη στιγμή που 95% των εισοδηματιών δηλώνουν κάτω από 12.000 ευρώ, ο κίνδυνος να μην εισπραχθούν καν τα περυσινά φορολογικά έσοδα (σ.σ. εκτιμάται ότι συγκεντρώθηκαν λιγότερα από 950 εκατ. ευρώ) θα μεγαλώσει.

Ασφαλώς, με την ένταξη στην κλίμακα, κάποιοι θα βρεθούν να πληρώνουν φόρο ο οποίος θα υπολογιστεί με συντελεστή ακόμη και 42%, δεδομένου ότι η προσθήκη των ενοικίων στα υπόλοιπα εισοδήματα θα τους ανεβάσει στο τελευταίο κλιμάκιο. Ο αριθμός αυτών των φορολογουμένων, όμως, δεν θα είναι τόσο μεγάλος ώστε να υπερκαλύψει τις απώλειες εσόδων από τους μικροεισοδηματίες.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις για τη φορολόγηση των ενοικίων αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου είναι ένα από τα σοβαρότερα προαπαιτούμενα της δεύτερης λίστας, που συνδέεται και με την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά και με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Φοροδοτική η απόδοση των ακινήτων

Στο μηδέν τείνει η μισθωτική απόδοση των ακινήτων, καθώς μετά την κατάρρευση των ενοικίων, την επιβολή του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), αλλά και τη φορολόγηση των ενοικίων από το πρώτο ευρώ, ακόμη και έξι ή και επτά ενοίκια (από τα 12 που καταβάλλονται ετησίως) μπορεί να καταλήγουν αυτομάτως στην εφορία. Την ίδια ώρα, η κατάργηση και της δυνατότητας εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο –αποτέλεσε και αυτό μνημονιακό προαπαιτούμενο– πολλαπλασίασε το ρίσκο της επένδυσης που λέγεται «ενοικίαση ιδιόκτητου ακινήτου».

Σε ένα διαμέρισμα αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ, το ενοίκιο δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει πλέον τα 250-300 ευρώ, ανάλογα βέβαια και με την περιοχή. Δεδομένου, μάλιστα, ότι η πραγματική αξία αυτού του ακινήτου μπορεί να είναι ακόμη και η μισή συγκριτικά με την αντικειμενική, δύσκολα συναντώνται πλέον υψηλότερα ενοίκια. Αν λοιπόν υποτεθεί ότι το συγκεκριμένο ακίνητο αποδίδει περίπου 3.600 ευρώ ετησίως, ο ιδιοκτήτης του, πέραν του ρίσκου της μη είσπραξης, πρέπει να υπολογίσει:

1. Τον ΕΝΦΙΑ. Αυτό το διαμέρισμα μπορεί να επιβαρύνεται με φόρο κατοχής ακόμη και 500-600 ευρώ.

2. Τον φόρο εισοδήματος. Με το ισχύον σύστημα, ο φόρος μπορεί να κυμαίνεται από 396 έως 1.188 ευρώ, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ιδιοκτήτη. Το μοντέλο φορολόγησης του μνημονίου (συντελεστές 15% και 35% αντί για 11% και 33% που είναι σήμερα) ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον λογαριασμό έτσι ώστε να κυμαίνεται από τα 540 έως τα 1.260 ευρώ.

3. Την εισφορά αλληλεγγύης. Μπορεί να κυμαίνεται από 0,7% έως και 6%, ανάλογα με τα εισοδήματα του ιδιοκτήτη. Ετσι, σε απόλυτους αριθμούς, ο φόρος κυμαίνεται από 25 έως 216 ευρώ.

Να λοιπόν που σε ένα εισόδημα 3.600 ευρώ από ενοίκια, οι φόροι μπορεί να κυμαίνονται από 1.165 έως 2.076 ευρώ. Ποιος είναι ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής; Κάτι ανάμεσα σε 32% και... 58%.


Πηγή : kathimerini.gr


Ζήτησε αμοιβή 36.000 ευρώ για να μεταφέρει πρόσφυγες στη Γερμανία



Δύο χιλιάδες ευρώ έλαβε από συνολικά 18 πρόσφυγες, νεαρός Ρουμάνος

Δύο χιλιάδες ευρώ έλαβε από συνολικά 18 πρόσφυγες, νεαρός Ρουμάνος προκειμένου να τους μεταφέρει από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στη Γερμανία.

Το ταξίδι τους σταμάτησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, όταν διαπίστωσαν ότι στο βαν που οδηγούσε ο 20χρονος Ρουμάνος, επέβαιναν συνολικά 18 αλλοδαποί (16 υπήκοοι Συρίας – 2 υπήκοοι Ιράκ), που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί εισήλθαν στη χώρα μας από σημείο της ελληνο - τουρκικής μεθορίου και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο με αρχικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τελικό τη Γερμανία.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.


Πηγή : tovima.gr


Νίκος Φίλης: «Μοίρασε» προφυλακτικά σε δημοτικό! – KATAΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ από εξοργισμένους γονείς!



Καταγγελία-σοκ από εξοργισμένους γονείς σχολείου της Ηλιούπολης και τον πατέρα Κ. Πετάση. Οδηγίες και για την άμβλωση

Δωρεάν προφυλακτικά αλλά και οδηγίες για τον «σωστό» χρόνο της άμβλωσης περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, η διάλεξη που προ ημερών πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.

Το απίστευτο περιστατικό, που καταδεικνύει το όραμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τα σύγχρονα ελληνικά σχολεία, έφερε  στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» κατόπιν καταγγελιών εξοργισμένων γονέων αλλά και του εφημέριου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιούπολης πατέρα Κωνσταντίνου Πετάση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εβδομαδιαίας εφημερίδας, μάλιστα, όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Πανταζόπουλου, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει υπάρξει υποψήφιος δήμαρχος της πόλης με ανεξάρτητο σχηματισμό, προερχόμενο, όμως, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

 Κοιτούσαν απορημένοι

Την ημέρα εκείνη (29 Οκτωβρίου) ειδική επιστήμονας επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα και ανάμεσα σε άλλα έκανε επίδειξη προφυλακτικών στους μικρούς μαθητές -που κοιτούσαν απορημένοι-, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τις διάφορες παραλλαγές που αυτά μπορεί να έχουν στο χρώμα και στη γεύση! Επιπλέον, η επισκέπτρια ενημέρωσε τα παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού (ήτοι 11 ετών) ότι υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης προγεννητικού ελέγχου και σε περίπτωση που το έμβρυο νοσεί μπορεί να γίνει έκτρωση ακόμη και μετά τον δεύτερο μήνα!

Οσα εξοργιστικά ακούστηκαν στη σχολική αίθουσα καυτηρίασε με ανάρτησή του στο ιστολόγιο της ενορίας ο πατέρας Κωνσταντίνος, ενώ ενδεικτική της αγανάκτησης των γονέων είναι η μαρτυρία μιας μητέρας μαθητή που φοιτά στο εν λόγω σχολείο: «Ρώτησα την επιστήμονα, η οποία είναι επισκέπτρια υγείας του ΙΚΑ, αν κάποιος έχει εγκρίνει όσα λέει και μου απάντησε ότι είναι πνευματική ιδιοκτησία της το υλικό που αναφέρει. Επικοινώνησα με το υπουργείο Παιδείας και μου είπαν ότι αυτά δεν γίνονται, να κάνω καταγγελία. Δήλωσαν ότι πέσαμε σε… στραβή περίπτωση. Πήγα και στην Αστυνομία, αλλά με παρέπεμψαν στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας συγκεκριμένα ότι παλαιότερα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, τώρα είναι με “δεμένα χέρια”».

 Το βιβλίο γυμνασίου με τον ηλεκτρολόγο και την ανήλικη

Στη σχέση της 15χρονης Μαρίας με τον 25άρη Σάκη τον… ηλεκτρολόγο αναφέρεται -ευτυχώς επιγραμματικά- το τετράδιο εργασιών της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α’ Γυμνασίου.

Το σχολικό εγχειρίδιο, που απευθύνεται σε παιδιά 12 και 13 ετών, περιλαμβάνει το συγκεκριμένο ανάγνωσμα (απόσπασμα του βιβλίου της Ρούλας Κακλαμανάκη «Γραφές αθωότητας») προκειμένου να γίνουν αντιληπτές στους μαθητές οι διαφορές ανάμεσα στον γραπτό και τον προφορικό λόγο.

Συγκεκριμένα, το όνομα του κατά τα άλλα συμπαθούς ηλεκτρολόγου, ο οποίος, όπως μαθαίνουμε από το σύντομο διήγημα, διατηρεί και δικό του κατάστημα (!), χρησιμοποιείται με ατυχώς κωμικό τρόπο ώστε να δοθεί στους μαθητές το παράδειγμα της λέξης «οσάκις».

Εκτός από το «εκπαιδευτικό» κομμάτι, πάντως, η σχέση του 25χρονου με τη 15χρονη χαρακτηρίζεται ως ο «πρώτος έρωτας» της τάξης και παρουσιάζεται ως γνωστός στον περίγυρο της μαθήτριας, την τύχη της οποίας φαίνεται ότι ζηλεύουν οι συνομήλικές της!

Το συγκεκριμένο απόσπασμα είχε προκαλέσει αίσθηση το 2013, οπότε και είχε αναδειχθεί, ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποσυρθεί από τα σχολικά βιβλία.


Πηγές : dimokratianews.gr, newsone.gr



Παρίσι: Εντοπίστηκε και 2ο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες - Συλλήψεις στις Βρυξέλλες



Εντοπίστηκε στο Μοντρέιγ -στα ανατολικά προάστια του Παρισιού- αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τις επιθέσεις που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής σε δύο εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Νωρίτερα είχε εντοπισθεί και ένα ακόμη όχημα, γκρι, μάρκας Polo, με ξένες πινακίδες κοντά στο Μπατακλάν. Μέσα στο  - νοικιασμένο - αυτοκίνητο, ξένων πινακίδων, η αστυνομία βρήκε μία κλήση που επιβεβαίωσε το χειρότερο σενάριο αλλά βοήθησε ιδιαίτερα στις έρευνες, γράφει ο Guardian.

Η κλήση είχε εκδοθεί στις Βρυξέλλες.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν δήλωσε το Σάββατο ότι το αυτοκίνητο που νοικιάστηκε στο Βέλγιο συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι και πρόσθεσε ότι το είχε νοικιάσει ένας Γάλλος που ζει στις Βρυξέλλες καθώς και ότι οι αρχές το σταμάτησαν νωρίς χθες στα σύνορα με το Βέλγιο.

Ο Γάλλος αυτός "αποτέλεσε το αντικείμενο οδικού ελέγχου το Σάββατο το πρωί μαζί με δύο άλλους που επέβαιναν σε ένα άλλο όχημα", σημείωσε ο Μολέν, προσθέτοντας ότι αυτοί οι τρεις συνελήφθησαν από την βελγική αστυνομία και ότι "δεν ήταν γνωστοί στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών".

Στο Παρίσι εντωμεταξύ πολλές μαρτυρίες κάνουν λόγο για την άφιξη των βομβιστών με ένα αυτοκίνητο που είχε βελγικές πινακίδες.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν εξάλλου το Σάββατο σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, κατά την διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας σε φτωχή συνοικία των Βρυξελλών, συλλήψεις που συνδέονται με τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς που συνελήφθησαν στην συνοικία Μολενμπέκ πιστεύεται ότι είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ στο Παρίσι, όπου δύο αυτοκίνητα με βελγικές πινακίδες κατασχέθηκαν κοντά στις περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν οι προχθεσινές αιματηρές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και η αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν.



Οι συλλήψεις αυτές "μπορούν να εξεταστούν σε σχέση με ένα αυτοκίνητο Polo που είχε νοικιαστεί στο Βέλγιο και βρέθηκε μπροστά στην (αίθουσα συναυλιών του) Μπατακλάν", δήλωσε παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Κόεν Γκενς στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό RTBF.

"Αυτός που νοίκιασε το αυτοκίνητο ήταν ένας Βέλγος. Τον γνωρίζουμε από τον αδελφό του", πρόσθεσε ωστόσο ο ίδιος από την πλευρά του, ενώ νωρίτερα ο εισαγγελέας του Παρισιού είχε δηλώσει ότι ήταν Γάλλος αυτός που νοίκιασε το αυτοκίνητο.

Η συνοικία Μολενμπέκ συνδέθηκε φέτοςκαι με άλλες επιθέσεις που έγιναν στην Γαλλία. Αξιωματούχοι της ασφάλειας δήλωσαν ότι οι ισλαμιστές που σκότωσαν ανθρώπους σε εβραϊκό παντοπωλείο τον Ιανουάριο στο Παρίσι παράλληλα με την επίθεση στο περιοδικό "Σαρλί Εμπντό" είχαν προμηθευτεί τα όπλα τους από την περιοχή. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον δράστη της επίθεσης που απετράπη στο τρένο Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, τον περασμένο Αύγουστο.

"Το Βέλγιο είναι κατά κάποιον τρόπο η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης", δήλωσε στο Reuters ε δικός σε θέματα διεθνούς ασφάλειας, ενώ ένας άλλος, ο Ραφαέλο Παντούτσι, του Royal United Services Institut του Λονδίνου σημείωσε: "Τα δίκτυα μεταξύ της Γαλλίας και του Βελγίου έχουν πολύ στενούς δεσμούς εδώ και κάποιον καιρό".

Ο πρωθυπουργός Μισέλ δήλωσε: "Το Βέλγιο έχει μια κεντρική θέση στην καρδιά της Ευρώπης, μια μικρή χώρα που η τοποθεσία της ευνοεί την μετακίνηση ανθρώπων με εχθρικές προθέσεις".



Πηγή: skai.gr


Σοκαριστικό Βίντεο: τα πρώτα δευτερόλεπτα τρόμου στο Μπατακλάν



Νέο βίντεο ήρθε στην επιφάνεια που καταγράφει τη στιγμή που η συναυλία στο Μπατακλάν διακόπτεται βίαια από πυροβολισμούς των τρομοκρατών, με τα μέλη του συγκροτήματος να εγκαταλείπουν τη σκηνή.

Η δυνατή μουσική των Eagles of Death Metal επισκιάστηκε από τους πυροβολισμούς. Ένα νέο βίντεο, τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο, καταγράφει τα πρώτα δευτερόλεπτα που άρχισε η «σφαγή» στο Μπατακλάν το βράδυ της Παρασκευής.

Τα μέλη του συγκροτήματος έφυγαν τρέχοντας από τη σκηνή και σύμφωνα με τον αδερφό του ντράμερ κατάφεραν να βγουν από το κτίριο σώα και αβλαβή μέσα από μια πόρτα στα παρασκήνια.





Το protothema.gr παρουσιάζει τα ονόματα και τα εισιτήρια των Σύριων βομβιστών που πέρασαν από τη Λέρο



Οι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές Μ.Αλμαχμόντ και Α.Αλμοχαμάντ ναυάγησαν κοντά στη Λέρο αρχές Οκτωβρίου - Στις 5 Οκτωβρίου μεταφέρθηκαν στην Κάλυμνο και από εκεί πήραν το πλοίο για Πειραιά - Ήταν μεταξύ των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι


Ένα συριακό διαβατήριο που βρέθηκε έξω από το Stade de France, εκεί όπου το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη με την οποία ξεκίνησε η ακολουθία της τυφλής βίας και του τρόμου στο Παρίσι, ήταν το στοιχείο που οδήγησε τις αρχές στον εντοπισμό ενός εκ των υπόπτων δραστών των τρομοκρατικών υποθέσεων. Οπως βεβαιώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης, «ο κάτοχος του διαβατηρίου αυτού είχε πέρασει από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου «όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα».

Το www.protothema.gr αποκαλύπτει σήμερα, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, το όνομα του κατόχου του διαβατηρίου ο οποίος στις αρχές Οκτωβρίου είχε περάσει από τη Λέρο. Ο ύποπτος τζιχαντιστής, όπως έγινε γνωστό αργά το Σάββατο δεν ήταν μόνος αλλά συνοδευόταν από ακόμη ένα πρόσωπο. Οι δύο άνδρες που είχαν συριακά διαβατήρια θεωρούνται εμπλεκόμενοι στις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλησαν την γαλλική πρωτεύουσα προκαλώντας εκατόμβες νεκρών και τραυματιών.

Οι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές είναι ο Μ.Αλμαχμόντ και ο Α.Αλμοχαμάντ, όπως αναφέρεται στα διαβατήρια τα οποία ταυτοποιήθηκαν στη Λέρο και οι δύο Σύριοι χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν εισιτήρια με τα οποία μετακινήθηκαν στον Πειραιά. Αυτή την στιγμή δεν είναι προφανές αν τα διαβατήρια των δύο υπόπτων είναι πραγματικά ή πλαστά. Από το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι οι δύο εμπλεκόμενοι στις τρομοκρατικές επιθέσεις συνέχισαν το ταξίδι τους προς το Παρίσι κρυμμένοι μέσα στα καραβάνια των προσφύγων, που τους προσέφεραν την «τέλεια» κάλυψη για να περάσουν απαρατήρητοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το www.protothema.gr, ο Μ.Αλμαχμόντ και ο Α.Αλμοχαμάντ ναυάγησαν κοντά στη Λέρο και μεταφέρθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες στη Λέρο όπου και ταυτοποιήθηκαν. Οι δύο εμπλεκόμενοι στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι παρέμειναν στη Λέρο το διήμερο 3 και 4 Οκτωβρίου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αναγνώρισής τους. Την επομένη, δηλαδή στις 5 Οκτωβρίου, ο Μ.Αλμαχμόντ και ο Α.Αλμοχαμάντ, χρησιμοποιώντας τα συριακά διαβατήρια που είχαν στη διάθεσή τους έκλεισαν δύο εισιτήρια με τα οποία πήραν το πλοίο για τον Πειραιά. Επειδή την ημερομηνία εκείνη δεν υπήρχε δρομολόγιο από την Λέρο προς τον Πειραιά, οι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές μετακινήθηκαν με πλοιάριο προς την Κάλυμνο και εκεί επιβιβάστηκαν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Διαγόρας» το οποίο τους μετέφερε στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα διαβατήριά τους στη συνέχεια πήραν σφραγίδα τόσο στην Κροατία όσο και στην Αυστρία.



Τριανταεννέα μέρες αργότερα, το διαβατήριο ενός εκ των δύο Σύριων βρέθηκε έξω από το Stade de France. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές το διαβατήριο ανήκε στον βομβιστή που ανατινάχθηκε θέλοντας να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους αθώους. Ήταν 21:20 βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, έξω από το γήπεδο Stade de France, κατά τη διάρκεια του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία. Η πρώτη έκρηξη του «καμικάζι» βομβιστή που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά όπως είχε αποφασίσει το Ισλαμικό Κράτος, έγινε δίπλα από τον χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένα γύρω στα 80.000 άτομα, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Οι ελληνικές αρχές, απαντώντας σε ερώτημα των γαλλικών υπηρεσιών αν οι δύο τζιχαντιστές είχαν περάσει στην Ευρώπη από την Ελλάδα, επιβεβαίωσαν ότι οι δύο ύποπτοι, δηλαδή ο Μ.Αλμαχμόντ και ο Α.Αλμοχαμάντ είχαν ταυτοποιηθεί στη Λέρο. Το www.protothema.gr αποκαλύπτει σήμερα τα ονόματά τους και φέρνει στη δημοσιότητα τα εισιτήρια με τα οποία ταξίδεψαν από την Κάλυμνο προς τον Πειραιά στις 5 Οκτωβρίου.


Το πέρασμα του τζιχαντιστή που έγινε βομβιστής αυτοκτονίας έξω από το Stade de France από τη Λέρο, όπως προκύπτει από το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, έγινε πρώτο θέμα σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης με πιο χαρακτηριστικό τον τίτλο του Guardian ο οποίος έγραψε ότι «Σύρος που πέρασε από την Ελλάδα με τη ροή των προσφύγων είναι ένας από τους δολοφόνους του ISIS».





Πηγή : protothema.gr


Φοβερές αποκαλύψεις Πανούση : «Μου ζητούσαν να “αφήσω τα παιδιά”...»




«Οταν γίνονταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα "να αφήσω τα παιδιά"»! Στην αποκάλυψη αυτή που αναδεικνύει την προβληματική ή και ενοχική σχέση της κυβέρνησης με τους «μπαχαλάκηδες» προβαίνει ο Γιάννης Πανούσης, δηλώνοντας «ιδιαίτερα ανήσυχος» για το διαφαινόμενο ενδεχόμενο οι διάδοχοί του να εφαρμόσουν το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ «κατάργηση των ΜΑΤ και διάλογο με τους κουκουλοφόρους».

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί μετά τις καταγγελίες του ότι δεχόταν απειλές από ποινικούς κρατούμενους και τρομοκράτες που έχουν ανοιχτή γραμμή με συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πανούσης απαντά ευθέως στην κυβέρνηση που αμφισβητεί την αξιοπιστία του. Υπογραμμίζει ότι τα αποδεικτικά έγγραφα που κατέθεσε στην εισαγγελία, «έχουν υπογραφές, σφραγίδες και κοινοποιήσεις» και χαρακτηρίζει «συνταγματικά ανεπίτρεπτη» τη «γραβατωμένη μήνυση» που κατέθεσαν- φωτογραφικά εναντίον του- οι κ. Τόσκας και Παρασκευόπουλος και «ανεύθυνους» και «ασόβαρους» τους κ. Κατρούγκαλο και Δρίτσα που έσπευσαν να τον απαξιώσουν, χωρίς να γνωρίζουν την υπόθεση. Επισημαίνεται ότι ο κ. Πανούσης αποφεύγει να απαντήσει αρνητικά στο ερώτημα «αν έχει επιπλέον στοιχεία που εμπλέκουν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ». Σχολιάζοντας, τέλος, την αιφνίδια απομάκρυνση του ταξίαρχου Σταύρου Σταυρόπουλου από τη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., δεν απέκλεισε την πιθανότητα να εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και ευχήθηκε να μην ακολουθήσουν κι άλλες παρεμφερείς επιλογές που θα επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες του...

– Γιατί έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες για να αποκαλύψετε ότι δέχεστε απειλές κ. Πανούση;

– Πότε θα έπρεπε να το κάνω; Ως υπουργός ενημέρωσα μέσω του διοικητή της ΕΥΠ, τον πρωθυπουργό και τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης. Αρα ο θεσμικός μου ρόλος ολοκληρώθηκε. Ανέμενα τις κινήσεις τους, αλλά δεν δόθηκε ούτε πολιτική λύση, ούτε δικαστική με παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης. Ρωτώ λοιπόν: Θα ήταν σωστό να καταθέσω μήνυση κατά κρατουμένων, κάτι που είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης, ή να καταγγείλω τότε δημοσίως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού; Αν δημοσιοποιούσα προεκλογικά τις απειλές εναντίον μου, θα έλεγαν ότι παρεμβαίνω στις εκλογές. Αν πάλι τα δημοσιοποιούσα αμέσως μετά τις εκλογές, θα ισχυρίζονταν κάποιοι ότι πικράθηκα που δεν ήμουν ξανά υπουργός, ενώ αυτό είχε συμφωνηθεί με τον πρωθυπουργό προ καιρού. Δημοσιοποίησα την υπόθεση δύο μήνες μετά επειδή συνεχίζονταν οι απειλές σε βάρος μου. Και παρόλα αυτά κάποιοι «γνήσιοι της αριστεράς του τίποτα», όπως τους χαρακτηρίζω, κάτι ψελλίζουν ότι είμαι μέλος συνωμοσίας ανατροπής του Τσίπρα και άλλα χαριτωμένα, ενώ γνωρίζουν ότι ποτέ δεν έχω στραφεί κατά του πρωθυπουργού και ως θεσμού και ως ανθρώπου που με τίμησε.

Με τον κ. Τσίπρα

– Είχατε ποτέ μιλήσει ευθέως στον πρωθυπουργό είτε στο τριψήφιο είτε κατ’ ιδίαν γι’ αυτό το θέμα κι αν όχι, γιατί;

– Δεν μίλησα ποτέ με τον πρωθυπουργό, πρώτον γιατί ήταν η εποχή του Grexit και δεύτερον γιατί πίστευα ότι όλα αυτά θα τελείωναν. Υπέθετα ότι οι πληροφορίες που του έδωσε ο διοικητής της ΕΥΠ θα τον ανησυχούσαν, αλλά προφανώς είχε άλλες προτεραιότητες.

– Τον διάδοχό σας τον ενημερώσατε όταν ανέλαβε καθήκοντα μετά τις εκλογές;

– Δεν κλήθηκα ποτέ για ενημέρωση από τον κ. Τόσκα και για κανένα θέμα. Οταν μου τηλεφώνησε μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσής μου, του είπα να ενημερωθεί από τον κ. Ρουμπάτη και μετά τα λέμε. Αντ’ αυτού άρχισαν οι δηλώσεις για ανύπαρκτες διαρροές εγγράφων και οι «γραβατωμένες» μηνύσεις. Το λέω διότι ξαφνιάστηκα βλέποντας για πρώτη φορά τους δύο υπουργούς με επίσημη αμφίεση να καταθέτουν εκ μέρους του κράτους μήνυση που με φωτογραφίζει, όταν η κυβέρνηση ήταν που με προέτρεψε να καταθέσω ό,τι στοιχεία είχα στον εισαγγελέα. Αντιφατικό, οξύμωρο αλλά και συνταγματικά ανεπίτρεπτο.

– Δεν είναι όμως οξύμωρο να κάνετε αυτές τις αποκαλύψεις σήμερα, όταν θα μπορούσατε από την υπουργική σας θέση να ξηλώσετε ένα κύκλωμα που σήμερα καταγγέλλετε ότι υπάρχει μεταξύ φυλακών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ;

– Το επαναλαμβάνω γιατί προφανώς δεν έχει γίνει σαφές. Ενημέρωσα τότε τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον οποίο εξακολουθώ να εκτιμώ ως άνθρωπο και ως επιστήμονα. Στην αποκλειστική του αρμοδιότητα και βούληση ήταν να κάνει τον έλεγχο. Τέτοια αρμοδιότητα εγώ δεν είχα.

– Τις αντιδράσεις της κυβέρνησης έναντι των αποκαλύψεών σας πώς τις κρίνετε;

– Αμηχανο-ανήσυχες. Εκτιμώ ότι κακώς κλιμακώνουν την υπόθεση και κάκιστα μου επιτίθενται. Αντιλαμβάνομαι τη «γραμμή» «να διαβάλουμε τον Πανούση για να αμβλύνουμε τη σοβαρότητα των καταγγελιών του», αλλά η προσωπική ευθύνη και η σοβαρότητα των υπουργών μιας κυβέρνησης δεν πρέπει να θυσιάζονται τόσο εύκολα. Οπως π.χ. με τις αυτόκλητες δηλώσεις του κ. Βαρεμένου περί Τζέιμς Μποντ ή τα περί «αστυνομικής λογοτεχνίας» που είπαν οι κ. Κατρούγκαλος και Δρίτσας.

– Στην αρχή της εβδομάδας είπατε ότι μια πιθανή αντικατάσταση της ηγεσίας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων θα δημιουργούσε εντύπωση συγκάλυψης αναφορικά με την έρευνα για τη συμμετοχή αστυνομικών σε δίκτυα δουλεμπόρων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης απομάκρυνε τον κ. Στ. Σταυρόπουλο από επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας. Πιστεύετε ότι αυτή η αποπομπή σχετίζεται με τις απειλές κατά της ζωής σας από κρατουμένους του Κορυδαλλού, δεδομένου ότι πρόσωπα που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας Σταυρόπουλου, σας είχαν στοχοποιήσει;

– Αυτό είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας σε όλα τα επίπεδα. Της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της εισαγγελίας Διαφθοράς. Εγώ είπα δημόσια την άποψή μου και εκτιμώ ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει το ταχύτερο να διαλευκανθεί πλήρως. Σε ό,τι αφορά την αποπομπή του κ. Σταυρόπουλου, προφανώς ο υπουργός έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του. Αλλά ο χρόνος και ο τρόπος παίζουν ρόλο τόσο στην αμεροληψία των αποφάσεων, όσο και στην καχυποψία με την οποία κανείς μπορεί να τις κρίνει. Αν αυτή ήταν μια πρώτη κίνηση και θα ακολουθήσουν κι άλλες στην ίδια κατεύθυνση, φοβάμαι ότι και ο πιο καλοπροαίρετος θα αρχίσει πλέον να διακρίνει πολιτική σκοπιμότητα. Θα φανεί, όμως, αυτό. Επίκεινται έκτακτες κρίσεις, θα δούμε ποιος θα αναλάβει π.χ. την οικονομική αστυνομία, αν θα υπάρξει απαλλαγή υπόπτων κ.λπ.

– Πέραν του κ. Λάμπρου, έχετε υπαινιχθεί ότι στο εν λόγω κύκλωμα υπάρχουν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια εκ των οποίων είναι βουλευτές. Εχετε στοιχεία γι’ αυτές τις καταγγελίες κι αν ναι γιατί δεν τα αποκαλύπτετε;

– Δεν υπαινίχθηκα τίποτα και για κανέναν. Δεν έχω διαρρεύσει κανένα έγγραφο. Τα έχει μόνο η εισαγγελέας του Α.Π. Αλλωστε ουδείς διατείνεται ότι διαθέτει έστω και ένα έγγραφο. Οι διάλογοι είναι άλλο θέμα και δεν με αφορά.

Κάποιοι βάζουν αυτογκόλ

– Επιπλέον στοιχεία για κομματικά και κυβερνητικά στελέχη που ενεργούσαν ως «μεσάζοντες» μεταξύ κυβέρνησης και φυλακών έχετε πέραν του κ. Λάμπρου;

– Αυτά βγαίνουν σιγά σιγά από μόνα τους. Προφανώς δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Λάμπρου και ποτέ βέβαια δεν έκανα υπαινιγμό για συνολική ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Αλλά υπάρχουν κάποιοι που ήδη βάζουν αυτογκόλ. Μην μου πείτε ότι φταίω εγώ που οι τρεις, μέχρι στιγμής, ανακοινώσεις μίσους των Φίλων των Πυρήνων της Φωτιάς και οι δηλώσεις πολλών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «μοιάζουν». Δεν είδα όμως κανένα σχόλιο γι’ αυτή τη σύμπτωση από τους λαλίστατους που με διαβάλλουν. Μάλιστα στο υστερόγραφο της τρίτης τους ανακοίνωσης οι Φίλοι των Πυρήνων μοιάζουν να προβλέπουν τη μήνυση εναντίον μου. Δεν καταγγέλλω. Απλώς ερωτήματα θέτω στην κρίση κάθε πολίτη.

– Κάποιοι, πάντως, ήδη αμφισβητούν την αξιοπιστία και το περιεχόμενο των εγγράφων που καταθέσατε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

– Ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Δεν έχω να δηλώσω τίποτα.

– Κατά τη γνώμη σας μπορεί να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία των εγγράφων;

– Μα τι να αμφισβητηθεί; Τα έγγραφα που παρέδωσα έχουν πάνω τους σφραγίδες, υπογραφές και κοινοποιήσεις.

– Στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι οι επαφές στελεχών της με φυλακισμένους τρομοκράτες είχαν στόχο να εξασφαλίσουν «ειρήνη» στις φυλακές και τα Εξάρχεια. Πιστεύετε τη συγκεκριμένη εκδοχή ή εκτιμάτε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης μπήκε σε μια άτυπη διαπραγμάτευση με κρατουμένους για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους;

–  Δεν ξέρω τι ακριβώς σκεφτόταν και σκέφτεται το υπουργείο. Γνωρίζω όμως ότι υπήρχαν και υπάρχουν θεσμικά όργανα, όπως το Συμβούλιο των Φυλακών, ο Εισαγγελέας, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, που θα μπορούσαν κάλλιστα να αντιμετωπίσουν με πλήρη διαφάνεια τα αιτήματα ή τα προβλήματα των κρατουμένων. Και εξυπακούεται βέβαια χωρίς να δέχονται τις συμβουλές κανενός...

– Αλήθεια αυτήν τη σχέση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τις παρυφές της τρομοκρατίας πώς την ερμηνεύετε; Είναι άλλη κουλτούρα δημοκρατικής αντίληψης συγκεκριμένων προσώπων τα οποία εν αντιθέσει με τα στελέχη όλων των άλλων κομμάτων πιστεύουν π.χ. ότι υπάρχουν στις φυλακές πολιτικοί κρατούμενοι;

– Αυτό πρέπει να το ρωτήσετε σε όσους κάνουν τις σχετικές δηλώσεις. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει νομιμοποιημένη αριστερή βία, ούτε ότι επιτρέπεται στις δημοκρατίες ο ένοπλος αγώνας. Αλλο η κοινωνική απειθαρχία, άλλο η πολιτική ανυπακοή κι άλλο «σκοτώνω γιατί έτσι θ’ αλλάξω τον κόσμο».

– Αρα δεν πιστεύετε ότι υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές...

– Προφανώς και όχι. Στη φυλακή βρίσκονται μόνον ποινικοί κρατούμενοι.

Ποιοι «κυβερνούν» τις φυλακές

– Τώρα που ζήσατε και εκ των έσω τα πράγματα, είναι αλήθεια ότι οι φυλακές της χώρας αυτοδιοικούνται από συγκεκριμένους κρατούμενους;

– Θα σας απαντήσω με ένα βαρύτερο ρήμα. Οι φυλακές «κυβερνώνται» από συγκεκριμένα κυκλώματα και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο. Χειρότερο και από τον σωφρονιστικό καταναγκασμό ή την όποια αδικαιολόγητη βία των φυλάκων. Και επί τη ευκαιρία επιτρέψτε μου να επαναλάβω κάτι το οποίο μπορείτε να βρείτε σε δεκάδες άρθρα και βιβλία μου. Ημουν και είμαι πάντα υπέρμαχος των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Αλλωστε, τόσο το Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής το 2011 στο οποίο ήμουν επιστημονικός υπεύθυνος, όσο και το ν/σ του Νέου Σωφρονιστικού Κώδικα που εκκρεμεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί διετία έχουν τη «σφραγίδα» μου. Και αναρωτιέμαι: Αυτό δεν το γνωρίζουν όσοι με καταγγέλλουν ως εκφραστή της καταστολής; Ή τους παραπλανούν ορισμένοι για να κρύψουν τα δικά τους κόλπα;

– Εχετε πει ότι δεν σας ενδιαφέρει η πολιτική ως επάγγελμα. Αυτό αποκλείει το ενδεχόμενο να εμπλακείτε εκ νέου σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό;

– Δεν έχω «πάστα πολιτικού». Δεν παύω, όμως, να ασχολούμαι με τον δημόσιο χώρο. Δεν βλέπω κανένα λόγο να ενταχθώ σε κάποιο κόμμα. Για να απαντήσω όμως ευθέως στο ερώτημά σας, οποιαδήποτε πρόβλεψη ή και αυτοδέ­σμευση «περί μέλλοντος και αβεβαίου» είναι σχεδόν πάντα ατυχής.

«Δεν ενέδωσα στις υποδείξεις»

– Αλήθεια, στο διάστημα της υπουργίας σας, δεχθήκατε ποτέ παρεμβάσεις είτε από τον πρωθυπουργό είτε από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή της ηγεσίας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ή άλλων κρίσιμων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.;

– Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο εποπτεύων υπουργός Ν. Βούτσης έκαναν ποτέ και για οποιοδήποτε λόγο παρέμβαση στο έργο μου. Κυκλοφορούσαν τέτοια σενάρια, έφταναν και σε μένα με τη μορφή των βολιδοσκοπήσεων, αλλά προσέκρουαν πάνω στον δικό μου τρόπο διοίκησης. Ελπίζω, ωστόσο, να είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόλις έφυγα άρχισαν οι αλλαγές.

– Το λέτε σαν να μην το πιστεύετε.

– Δεν μου αρέσει η δίκη προθέσεων. Αλλά βλέπω πολλές κινήσεις που με κάνουν να ανησυχώ. Οχι μόνο γι’ αυτά που γίνονται, αλλά γι’ αυτά που έρχονται.

– Αλλου τύπου πιέσεις από κυβερνητικά στελέχη, π.χ. για συλληφθέντες σε επεισόδια, δεχθήκατε;

– Πιέσεις όχι. Υποδείξεις ναι. Αλλά «δεν συνεμμορφώθην...».

– Πείτε μας ένα παράδειγμα.

– Σε επεισόδια που είχαν γίνει συλλήψεις δέχθηκα τηλεφωνήματα «να αφήσω τα παιδιά». Αλλά η αστυνομία όφειλε να κάνει τη δουλειά της και προφανώς δεν ενέδωσα. Από την άλλη μέρα, όμως, συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός και συγκεκριμένη εφημερίδα κλιμάκωσαν τον ιερό αγώνα της απομάκρυνσής μου, διότι συνέβαλα στο να συλληφθούν και να καταδικασθούν «κοινωνικοί αγωνιστές». Ετσι χαρακτήριζαν τα εν λόγω ΜΜΕ αυτούς που πετούσαν μολότοφ, μερικοί από τους οποίους σημειωτέον καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Δεν σας κρύβω ότι μετά τις συγκεκριμένες επιθέσεις, τις οποίες δεν αποδοκίμασαν ακόμη και συνάδελφοί μου, συνειδητοποίησα ότι οι δικές μου μέρες ήταν μετρημένες πια στο υπουργείο.

– Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών πώς τα κρίνετε; Περιμένετε αντιδράσεις από τον αντεξουσιαστικό χώρο μετά τις δηλώσεις σας;

– Ως την ώρα είχαμε τις τρεις ανακοινώσεις των «Φίλων των Πυρήνων της Φωτιάς» που αναφέρονταν μόνο σε μένα. Αλλά τα έκτροπα που συνέβησαν την Πέμπτη στην πανελλαδική απεργία και που δεν είχαν συμβεί στη διάρκεια της ήπιας διαχείρισης που επέλεξα στην επτάμηνη θητεία μου, και ένα κείμενο ιδιαίτερου μίσους του Νίκου Ρωμανού –σας θυμίζω παρεμπιπτόντως ότι στη νομοθέτηση της διάταξης για το βραχιολάκι είχα πρωτοστατήσει ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ– δημιουργούν μια νέα κατάσταση στον χώρο της αντιπαράθεσης των αντεξουσιαστών με την πολιτεία που με ανησυχεί ιδιαίτερα. Για μένα έχει ιδιαίτερο πολιτικό και εγκληματολογικό ενδιαφέρον να δω με ποιο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αρμόδιοι υπουργοί θα εφαρμόσουν πλέον το νέο δόγμα «καταστολής» που επικαλέστηκαν, όπως τον αφοπλισμό της αστυνομίας, την κατάργηση των ΜΑΤ ή τον «διάλογο» με τους κουκουλοφόρους...


Κωνσταντίνος Ζούλας, Γιάννης Σουλιώτης
Έντυπη Καθημερινή


Η σοκολάτα είναι 10 εκατομμυρίων ετών!



Το δέντρο του κακάο, απ’ όπου προέρχεται η σοκολάτα, είναι πολύ παλαιότερο απ’ ό,τι θεωρούσαν οι επιστήμονες έως τώρα. Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, οι εξελικτικές ρίζες του απλώνονται 10 εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν. Ερευνητές από διάφορες χώρες, με τον Βρετανό βοτανολόγο δρα Τζέημς Ρίτσαρντσον του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου του Εδιμβούργου επικεφαλής, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό οικολογίας και βιολογίας Frontiers in Ecology and Evolution, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το δέντρο του κακάο (Theobroma cacao) είναι ένα από αρχαιότερα είδη του γένους Theobroma. Εμφανίσθηκε πριν από περίπου 10 εκατ. χρόνια στην περιοχή του Αμαζονίου και των Άνδεων της Νότιας Αμερικής.

Το γεγονός ότι το κακαόδεντρο είναι τόσο παλιό αποτελεί καλή είδηση, επειδή σημαίνει ότι είχε αρκετό χρόνο για να εξελιχθεί και να αποκτήσει μια μεγάλη γκάμα γενετικών ποικιλιών. Αυτές οι άγριες ποικιλίες του κακάο μπορούν να διασταυρωθούν με τις αγροτικές καλλιέργειές του κακάο, ώστε να το καταστήσουν μελλοντικά πιο ανθεκτικό στις ασθένειες και στην κλιματική αλλαγή. Ακόμη μπορεί να οδηγήσουν σε νέες γεύσεις σοκολάτας -πράγμα που συνιστά καλό νέο για τη σοκολατοβιομηχανία.

Η σοκολάτα, η οποία παράγεται από τους σπόρους του δέντρου του κακάο, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις στον κόσμο και τα σοκολατένια προϊόντα αποτελούν μια τεράστια παγκόσμια αγορά περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Καθώς όμως η διεθνής ζήτηση αυξάνει συνεχώς, εκφράζονται φόβοι ότι οι βιομηχανίες κάποια στιγμή θα αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση.

Βασικό πρόβλημα, όπως και με άλλα αγροτικά προϊόντα (π.χ. η μπανάνα), είναι ότι οι απανταχού καλλιέργειες κακάο είναι γενετικά όμοιες, άρα ευάλωτες στις ασθένειες και στα παράσιτα. Η έλλειψη γενετικής ποικιλομορφίας, σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, απειλεί τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας κακάο και σοκολάτας. Όμως η νέα έρευνα δημιουργεί ελπίδες για το μέλλον. Γι’ αυτό, οι ερευνητές ετοιμάζουν μεγάλη αποστολή στη Νότια Αμερική για να συλλέξουν όσα περισσότερα δείγματα ποικιλιών άγριων δέντρων κακάο μπορέσουν.



Πηγή: onmed.gr


ΈνωσηΣχολώνΝαυαγοσωστικήςΕλλάδος



Το NewsOtherWise.gr στηρίζει τις προσπάθειες όλων των φορέων που συμμετέχουν στην προσπάθεια διάσωσης ανθρώπινων ψυχών που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο στα νερά του Αιγαίου.



ΕΣΝΕ - ΈνωσηΣχολώνΝαυαγοσωστικήςΕλλάδος

ΕΝΑΚ/Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία: Γραφείο Τύπου.

Facebook: Help Us Save Lives in the Aegean

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αιγαίο Ώρα 0. Η Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία αναγνωρισμένη σχολή ναυαγοσωστικής από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ανακοινώνει ότι στηρίζει την Εθνική Προσπάθεια της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, στη σπουδαία απόφασή της, για Κοινή Συλλογική προσπάθεια Διάσωσης ανθρώπινων ψυχών στην καθημερινή τραγωδία που εξελίσσεται στη νήσο Λέσβο. Το δράμα που απεικονίζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι δυστυχώς μεγαλύτερο. Παρακαλούμε σε Εθνικό και Διεθνή επίπεδο, όσο και όπως μπορεί ο καθένας μας, να βοηθήσει αυτό το πολύ δύσκολο, επικίνδυνο και άκρως απαραίτητο, εγχείρημα της ΕΣΝΕ. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε, αν οποιοσδήποτε, εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο και θάνατο, είτε από Έλληνες& ξένους ναυαγοσώστες, σχολές, είτε από φορείς και ΜΚΟ. Πάμε όλοι μαζί Ταπεινά και με όνομα, ΜΟΝΟ τις λέξεις: Αγάπη, Φιλότιμο, Προσφορά. Αν συμφωνείτε, ας κοινοποιήσουμε όλοι, αυτή την προσπάθεια άμεσα ΠΑΝΤΟΥ.

Κάτω από τις εντολές του Υπουργείου Ναυτιλίας, της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης και της ΕΣΝΕ / Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας, η ΕΝΑΚ αναχώρησε την Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2015, μαζί με όσες ναυαγοσωστικές σχολές αποτελούν την πρώτη ομάδα δράσης, για την Μυτιλήνη. Μοναδική Αποστολή μας, είναι να διαφυλάξουμε την ανθρώπινη ζωή (μετανάστες), χωρίς διάκριση φυλής, αλλά με γνώμονα το καθήκον ενός επαγγελματία Ναυαγοσώστη. Ο Θεός να δίνει δύναμη σε όλα τα μέλη της αποστολής, μιας αποστολής άκρως επικίνδυνης και απαιτητικής Θα χρειαστούμε την Αρωγή όλων σας!

Οι Ναυαγοσωστικές Σχολές ΕΝΑΚ - ΠΑΣΧΝΑ - ΝΑΒΕ - ACTION CLUB, έφτασαν όλες μαζί ενωμένες, την Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2015, στη Μυτιλήνη. Η αποστολή αποτελείται από επαγγελματίες Ναυαγοσώστες, που θα προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, στις δύσκολες ώρες, που καθημερινά προκύπτουν, υπό το συντονισμό του Λιμενικού Σώματος.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ - ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ!!!

Ας στηρίξουμε όλοι, αυτή τη συλλογική προσπάθεια, να διαρκέσει όσο γίνεται μεγαλύτερο διάστημα.

Τις τελευταίες ημέρες ο καιρός είναι μπουνάτσα (άπνοια) και σχετικά ζεστός, όπως όλες τις προηγούμενες και οι ναυαγοσώστες των σχολών της ΕΣΝΕ, επιχειρούν στις βόρειες ακτές της Μυτιλήνης. Η ομάδα έχει στη διάθεσή της ένα εξοπλισμένο φουσκωτό σκάφος 7μ της ΕΝΑΚ και έρχονται και άλλα. Από σήμερα θα σας ενημερώνουμε για τη δράση μας απλά, χωρίς παχιά λόγια και υπερβολές. Το θέμα είναι Εθνικό και ταυτόχρονα Ευρωπαϊκό και Διεθνές.

ΕΝΑΚ RESCUE TEAM, Τηλ. Υποστήριξης : 2109575470 - info@enak.gr

Νίκος Γιοβανίδης, Γενικός Γραμματέας ΕΣΝΕ 6944 303053.



'Oπως καθαρίστριες :211 πρώην σχολικοί φύλακες τοποθετούνται σε θέσεις υγειονομικού προσωπικού



Εάν είναι δυνατόν κάποιος να τους σταματήσει!!

Η τακτική με τις καθαρίστριες συνεχίζεται και σε άλλους φορείς και όχι απλά όπου να΄ναι αλλά στην υγεία!!

Διαβάζουμε στο iatropedia.gr

Σε θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τοποθετούνται οι 211 πρώην σχολικοί φύλακες, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Να σημειωθεί ότι η ετήσια δαπάνη της τοποθέτησης αυτής ανέρχεται σε 211.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τρεις αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που δημοσιεύονται στο ΦΕΚ Β΄/2436/ της 11ης Νοεμβρίου 2015, συνολικά 211 πρώην σχολικοί φύλακες, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και στο πλαίσιο της κινητικότητας είχαν μεταφερθεί σε θέσεις εκπαιδευτικής βαθμίδας ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) ειδικότητας Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού, αλλάζουν εκπαιδευτική βαθμίδα.

Οι θέσεις τους μετατρέπονται αναδρομικά από 11 Μαϊου 2015, ημερομηνία δημοσίευσης του «νόμου Κατρούγκαλου», σε ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), με βάση την παράγραφο 3 του άρθρου 18 του συγκεκριμένου νόμου: «Οι θέσεις του κλάδου ΥΕ στις οποίες έχουν τοποθετηθεί υπάλληλοι της ειδικότητας των Σχολικών Φυλάκων κλάδου ΔΕ δυνάμει οριστικών πινάκων μετατρέπονται αυτοδικαίως σε προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ΔΕ της ίδιας ειδικότητας».

Πρόκειται για 54 θέσεις στα νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, 77 θέσεις στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και 80 θέσεις στη 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.


Παρίσι: Το αποτύπωμα του κομμένου δαχτύλου του Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι



Ο πατέρας και ο αδελφός ενός από τους καμικάζι που δολοφόνησαν 89 ανθρώπους το βράδυ της Παρασκευής στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν στο Παρίσι, του Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι, τέθηκαν υπό κράτηση και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην έρευνα των γαλλικών αρχών, υπό κράτηση βρίσκονται ο πατέρας και ο αδελφός ενός Γάλλου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν, ο οποίος αναγνωρίστηκε από αποτύπωμα ενός κομμένου δακτύλου και ονομαζόταν Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι.

Επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην κατοικία του πατέρα του 29χρονου Γάλλου στο Ρομιγί-σιρ-Σεν (κεντροανατολική Γαλλία) και στου αδελφού του στην Μποντούφλ, στην περιφέρεια του Παρισιού, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.

Το αποτύπωμα του κομμένου δαχτύλου
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μία συνοικία με μονοκατοικίες στην κοινότητα Ρομιγί-σιρ-Σεν έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας που ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες η επιχείρηση αφορούσε τον οικογενειακό περίγυρο ενός από τους δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν. Πρόκειται για έναν Γάλλο 29 ετών γεννημένο στο Κουρκουρόν, κοντά στο Παρίσι. Ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί για αδικήματα του κοινού ποινού δικαίου αλλά δεν είχε φυλακιστεί ποτέ. Αναγνωρίστηκε από τις αρχές χάρη στο αποτύπωμα ενός κομμένου δακτύλου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εμπλοκή με τους Θεσμούς! "Στον αέρα" η δόση 2 δισ. ευρώ!



Χωρίς συμφωνία έληξε στις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής η 14ωρη διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών και αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση στις 12:00. Άγνωστο είναι επί του παρόντος εάν θα συνέλθει σήμερα το EuroWorking Group (EwG) για να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισεκ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Βασικό «αγκάθι» παραμένουν τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Ακόμη υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες για να επέλθει συμφωνία στα υπόλοιπα ζητήματα από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων (μείωση τιμών στα γενόσημα φάρμακα κ.λπ.).

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, υπάρχει απόσταση μεταξύ ελληνικής πλευράς και θεσμών για το εάν η νέα αγορά που θα δημιουργηθεί για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα αφορά μόνον δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ (που είναι επιχειρηματικά) ή και σε μικρότερα δάνεια (συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών). Επίσης, για το εάν όσοι αποκτήσουν τα «κόκκινα» δάνεια (π.χ. funds), θα έχουν και τη δυνατότητα να «κυνηγούν» τον δανειολήπτη για την εξόφληση της οφειλής.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν επιτάχυνση στην εκδίκαση των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και προσλήψεις προσωπικού στα δικαστήρια της χώρας.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Αυτός είναι ο παιδόφιλος που συνελήφθη στο Κερατσίνι



Στη δημοσιότητα, έδωσε η εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 29-10-2015 στο Κερατσίνι, για αποπλάνηση ανηλίκου.

Πρόκειται για τον Κούτσικο Βασίλειο του Λάμπρου και της Μαρίας, γεννηθέντα το 1982 στον Πειραιά.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δύο μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων από την εγκληματική του δράση και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των λοιπών ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.


Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος παιδόφιλος είχε συλληφθεί στον Πειραιά για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.


Ειδικότερα, ο δράστης την περασμένη Τετάρτη 28 Οκτωβρίου έκανε ασελγείς πράξεις σε 14χρονη, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να τη δελεάσει, προσφέροντάς της μικρό χρηματικό ποσό για να τον ακολουθήσει στο σπίτι του.

Την επόμενη ημέρα έγινε αντιληπτός στο ίδιο σημείο, από διερχόμενους και προσήχθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος είχε προβεί κατ΄ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις και προτάσεις σε βάρος της 14χρονης, καθώς και σε άλλα δύο ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 9 και 10 ετών, στην ίδια περιοχή.



Πηγή


Εντόπισαν πτώμα σε λίμνη στο… Google Earth




Μετά από εννέα χρόνια λύθηκε το μυστήριο

Οι συγγενείς του 72χρονου άνδρα που αγνοείτο από το 2006 λύθηκε πριν από λίγες μέρες αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε πέσει με το αυτοκίνητο του σε μια λιμνούλα.

Ο David Lee Niles, ένας πατέρας που έπασχε από καρκίνο, εθεάθη τελευταία φορά πεζός έξω από μια πάμπ στο Μίσιγκαν στις 11 Οκτωβρίου 2006 και από τότε δεν τον ξαναείδαν ποτέ. Μάλιστα από το 2011 οι συγγενείς του είχαν χάσει κάθε ελπίδα να τον ξαναδούν ζωντανό. Πριν από λίγες μέρες ένας άνδρας που στόλιζε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο περίπου μισό χιλιόμετρο από το σπίτι που έμενε ο ηλικιωμένος είδε κάτι να φαίνεται στη λίμνη και ήταν η οροφή του αυτοκινήτου του άνδρα.

Όπως αποδείχτηκε όμως το αυτοκίνητο με τον νεκρό άνδρα ήταν ορατό εδώ και χρόνια απλά δεν είχαν αντιληφθεί τι ακριβώς είναι. Στους χάρτες του Google Earth φαίνεται το αυτοκίνητο μέσα στη λίμνη στο σημείο που βρέθηκε! Μέσα στο αυτοκίνητο που ανασύρθηκε υπήρχαν σκελετικά υπολείμματα του 72χρονου ο οποίος όπως αποδείχτηκε είχε πέσει μέσα στη λίμνη πριν από 9 χρόνια με το όχημά του. Οι συγγενείς του, που βρήκαν τα προσωπικά του αντικείμενα επιβεβαίωσαν ότι ανήκει στον άνθρωπό τους αν και δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμη γενετικά από τα δόντια του. Παρά το γεγονός ότι το βυθισμένο αυτοκίνητο είναι σαφώς ορατό στο Google Maps δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτό το αντικείμενο ήταν ο αγνοούμενος ηλικιωμένος.

Ο γιος του λέει πως έστω και αργά το μυστήριο λύθηκε και έφτασε στο τέλος μια μακρά αναζήτηση ετών. Πλέον το πιο σημαντικό είναι ότι γνωρίζουν τι απέγινε ο συγγενής τους που αγνοείτο για χρόνια. Το Google Earth είχε την απάντηση όλα αυτά τα χρόνια και έκρυβε καλά το μυστικό. Το μόνο που δε θα μάθουν πότε είναι αν επρόκειτο για ατύχημα ή αυτοκτονία.





Πηγή


Οι τρομοκράτες πυροβολούσαν και τα άτομα με αναπηρία μέσα στο θέατρο στο Μπατακλάν



Πήγαν στο πίσω μέρος της αίθουσας που βρίσκονταν άνθρωποι σε αναπηρικά καροτσάκια και άρχισαν να πυροβολούν, περιγράφει η 49χρονη Έλεν Γούιλσον.

Κανένα έλεος δεν έδειξαν οι τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες από τη σφαγή στο θέατρο στο Μπατακλάν όπου έχασαν τη ζωή τους 87 άνθρωποι οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και σκότωσαν ακόμα και άτομα με αναπηρία.

Η μαρτυρία της 49χρονης Έλεν Γουίλσον συγκλονίζει:

«Πήγαν στο πίσω μέρος της αίθουσας όπου βρίσκονταν άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια και απλά ξεκίνησαν να πυροβολούν εναντίον τους. Όποτε, μάλιστα, κάποιο από τα άτομα αυτά πρσπαθούσε να ξεφύγει τότε ένας από τους τρομοκράτες το ξαναπυροβολούσε».

Στα χέρια της Γουίλσον, η οποία τραυματίστηκε από σφαίρες στα πόδια, πέθανε ο 36χρονος Νικ Αλεξάντερ, ο ένας από τους Βρετανούς που φέρεται να έχασε τη ζωή του στις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Και η συγκλονιστική περιγραφή της Γουίλσον συνεχίζεται: «Ακούσαμε φωνές από έξω και οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν μέσα στην αίθουσα. Δεν ξέραμε τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε ξαφνικά πέντε ή έξια άτομα μπήκαν με οπλοπολυβόλα στα χέρια και ξεκίνησαν να πυροβολούν αδιακριτώς. Επικράτησε χάος. Ο Νικ ήταν μπροστά μου όταν κάτσαμε στο πάτωμα. Ξαφνικά κάποιος μπροστά μας κουνήθηκε και τότε οι τρομοκράτες στράφηκαν προς το μέρος μας και άρχισαν να μας πυροβολούν. Ο Νικ είχε γυρισμένη την πλάτη σε μένα και δεν έβλεπα τι γινόταν. Όταν τον γύρισα είδα ότι είχε τραυματιστεί. Προσπάθησα να τους δώσω το "φιλί της ζωής" αλλά ήταν αργά». «Πέθανε μπροστά στα μάτια μου» κατέληξε η τραυματισμένη 49χρονη.




Πηγή: protothema.gr






Ο Giannis νίκησε τον ΛεΜπρόν με νταμπλ-νταμπλ



Μετά από συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, οι Μπακς επιβλήθηκαν των Καβαλίερς με 108-105, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει νταμπλ-νταμπλ, βοηθώντας καταλυτικά προκειμένου να καταφέρει το Μιλγουόκι να πάρει τη νίκη απέναντι στην παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Οι Καβαλίερς ταξίδεψαν στο Μιλγουόκι έχοντας 8 συνεχόμενες νίκες, όμως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η παρέα του λογάριαζαν χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο "βασιλιάς" έκανε τα πάντα προκειμένου να οδηγήσει τους περσινούς φιναλίστ στη νίκη. Έβαλε 37 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ), μάταια όμως. Οι Μπακς πάλεψαν μέχρι τέλους για τη νικη και τα κατάφεραν, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει νταμπλ-νταμπλ ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 16 πόντους (4/5 βολές, 6/16 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 τάπες και 2 λάθη σε 44'31". Ο Έλληνας άσος αποβλήθηκε λίγο πριν από το τέλος της δεύτερης παράτασης.

Μιλγουόκι Μπακς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 108-105

Τα 12λεπτα: 23-23, 50-44, 70-61, 88-88 παρ.: 96-96

Κάρτερ-Γουίλιαμς 17, Μπέιλες 17, Μονρό 16 (17 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 16 (11 ριμπ.), Βάσκες 13, Πάρκερ 12, Μίντλετον 11.

Ανεβασμένος ο "Παπ", ήττα οι Νάγκετς
Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι στο ΝΒΑ, ωστόσο οι Νάγκετς γνώρισαν την ήττα από τους Σανς με 105-81. Ο Έλληνας διεθνής άσος αγωνίστηκε για 19'58" και είχε 9 πόντους (1/2 βολές, 4/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Φίνιξ Σανς-Ντένβερ Νάγκετς 105-81

Μπλέντσο 30, Γκούντγουιν 12, Τσάντλερ 11, Τελέτοβιτς 11, Νάιτ 10-Μπάρτον 19 (12 ριμπ.). Μουντιάι 13, Παπανικολάου 9.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:
Χιούστον Ρόκετς-Ντάλας Μάβερικς 98-110

Χάρντεν 25 (10 ασίστ), Τζόουνς 23, Τέρι 19, Καπέλα 7 (10 ριμπ.)-Φέλτον 23, Βιλανουέβα 19, Χάρις 15, Πάουελ 13, Γουίλιαμς 11, Πατσούλια 10.

Ουάσινγκτον Γουίζαρντς-Ορλάντο Μάτζικ 108-99

Χάμφρις 23, Τεμπλ 18, Γουόλ 15 (11 ασίστ), Γκορτάτ 13 (10 ριμπ.), Πόρτερ 9 (10 ριμπ.)-Βούτσεβιτς 19 (13 ριμπ.), Φουρνιέ 18, Πέιτον 17, Γκόρντον 12, Χάρις 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Φιλαδέλφεια 76ερς 92-83

Όλντριτζ 17 (19 ριμπ.), Πάρκερ 16, Ντάνκαν 15, Άντερσον 10, Γουέστ 10-Οκαφόρ 21 (12 ριμπ.), Γκραντ 12, Σάμπσον 9.



Πηγή : contra.gr


Βέλγιο: Συλλήψεις «πολλών ατόμων» για την επίθεση στο Παρίσι



Σε συλλήψεις «πολλών ατόμων» για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι προχώρησε η αστυνομία στο Βέλγιο, σε μια επιχείρηση που πραγματοποίησε στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Κουν Χέενς.

Με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός διευκρίνισε ότι έγιναν «πολλές έρευνες και συλλήψεις» που σχετίζονταν με ένα όχημα με βελγικές πινακίδες κυκλοφορίας που θεάθηκε στο Παρίσι.
Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες των επιθέσεων είχαν αναφέρει ότι είδαν τους δράστες να επιβαίνουν σε ένα αυτοκίνητο με βελγικές πινακίδες. Μέσα στο όχημα αυτό βρέθηκαν αποδείξεις από ένα πάρκινγκ στο Μολενμπέκ.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Επισήμως πάντως δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των συλληφθέντων.
Σε μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου RTBF, διακρίνεται ένας άνδρας που φορά χειροπέδες και έχει δεμένα τα μάτια.
Οι αστυνομικοί σταμάτησαν «ένα Golf 3, παλιό μοντέλο, έβγαλαν από μέσα έναν άνδρα και του πέρασαν χειροπέδες» είπε ένας κάτοικος της περιοχής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Τα γεγονότα αυτά έγιναν «γύρω στις 5 το απόγευμα (18.00 ώρα Ελλάδας) και ο δρόμος ήταν αποκλεισμένος», πρόσθεσε η ίδια πηγή διευκρινίζοντας ότι ο συλληφθείς ήταν περίπου 30-40 ετών.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ένοπλοι αστυνομικοί --ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες-- καθώς και άνδρες της υπηρεσίας αποναρκοθέτησης του υπουργείου Άμυνας.


Ο Αγιούμπ Ελ Χαζάνι, ο δράστης της επίθεσης στο τρένο Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, τον περασμένο Αύγουστο, είχε μείνει για ένα διάστημα στο σπίτι της αδελφής του στο Μολενμπέκ.



Πηγή