Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αστυνομικοί μέσα σε εγκληματική ομάδα που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ



Εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία εγκληματική ομάδα που εμπλέται σε αδικήματα σε βάρος αλλοδαπών.

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί και τρεις ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον ακόμα πέντε άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν χρηματικά ποσά και μεγάλος αριθμός απομιμητικών προϊόντων.

Οι δύο αστυνομικοί -που ήταν αποσπασμένοι για τις δράσεις παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας- τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι εμπλεκόμενοι συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη αδικημάτων, προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος από αλλοδαπούς.

Εντόπιζαν τις παράνομες αποθήκες με τα απομιμητικά προϊόντα στο κέντρο και αντί να συλληφθούν οι ιδιοκτήτες και να κατασχεθούν τα προϊόντα, οι αστυνομικοί δεν έκαναν δικογραφία ούτε προχωρούσαν σε συλλήψεις αλλά αντιθέτως λάμβαναν τα προϊόντα, τα έδιναν σε δικούς τους συνεργούς αλλοδαπούς, οι οποίοι με τη σειρά τους τα πουλούσαν στο κέντρο για να γίνει μετά ο διαμοιρασμός των κερδών.

Έρευνα έγινε και στα σπίτια των αστυνομικών και βρέθηκαν τόσο προϊόντα όσο και χρήματα ενώ εκτός από τους αστυνομικούς και τους τρεις αλλοδαπούς αναζητούνται για την υπόθεση πέντε ακόμα άτομα.


Πηγή : megatv


Ο περιθωριακός Λεβέντης από star της trash TV τώρα και στην Βουλή



Η βουλή έπιασε πάτο και η απαξίωση της πολιτικής ζωής της χώρας μας οδηγεί στην απόλυτη ξεφτίλα γιατί δυστυχώς έτσι είναι γελάει η υφήλιος με συγκεκριμένους περιθωριακούς τύπους που έχουμε οδηγήσει εμείς οι ψηφοφόροι με την ψήφο μας στην βουλή για να μας εκπροσωπήσουν.

Εάν νομίζουμε δίνοντας σε τέτοιους τύπους την ιδιότητα του βουλευτή ότι θα τιμωρήσουμε το πολιτικό σύστημα κάνουμε λάθος γιατί το μόνο που κερδίζουμε με τέτοιου είδους διαμαρτυρία είναι να κάνουμε  μεγάλο κακό μόνο σε εμάς τους ίδιους και την χώρα μας.

Τι μου έχει μείνει εμένα από τον Βασίλη Λεβέντη για όλα αυτά τα χρόνια που τον παρακολουθώ και θεωρώ ότι η βουλή σήμερα έχοντας πλέον και τον ίδιο ως έναν από τους 300 βουλευτές υποβαθμίστηκε περισσότερο.

Από το 1974 ο Βασίλης Λεβέντης βρίσκεται στο περιθώριο της  πολιτικής. Αρχικά  ως υποψήφιος του ΠαΣοΚ, αργότερα το 1989 της ΝΔ στην Β’ Αθηνών και ήρθε 29ος από τους 31, το 1986 ήθελε να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος και φυσικά πάτωσε και πάλι, όλα αυτά σε εποχές που η πολιτική είχε κάποια σοβαρότητα.

Το 1990 ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 67, που  μετονομάστηκε Κανάλι 40. Ο σταθμός στα τέλη του 2000 πουλήθηκε και μετονομάστηκε Extra Channel και εν συνεχεία  Extra Channel 3.

Ο Λεβέντης κράτησε το 20% των μετοχών του καναλιού και μια τρίωρη εβδομαδιαία εκπομπή. Αργότερα σε μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έχασε μεγάλο μέρος των μετοχών του αλλά διατήρησε την εκπομπή του και έγινε μια καλτ φιγούρα βρίζοντας πολιτικούς και τηλεθεατές και τώρα μέσα στην απόλυτη παρακμή που έχει οδηγηθεί η πολιτική ζωή της χώρας τα τελευταία 5 χρόνια βρέθηκε και στη Βουλή.

Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έλαβε μέρος το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη  δεν ξεπέρασε ποτέ το 0,25% αλλά σήμερα μέσα στην απόλυτη παρακμή η οποία οδήγησε στην βουλή απίθανες τραγικές προσωπικότητες κάνοντας τους βουλευτές έδειξε και στον ίδιο από τον Ιανουάριο του 2015 δίνοντας του το 1,79% ότι στις επόμενες ήρθε και του ίδιου η ώρα να βάλει το λιθαράκι του υποβαθμίζοντας και άλλο το κοινοβούλιο.

Η βρισιές και οι κατάρες του σε ψηφοφόρους και πολιτικούς δείχνουν και την προσωπικότητα του και σας αναφέρω μερικές από αυτές που βρήκα στον ηλεκτρονικό τύπο.


1.     O Θεός να στείλει καρκίνο στον Μητσοτάκη και όλα του τα σόγια και στον Παπανδρέου και όλα του τα σόγια.

2.     Κλείνει ο Μητσοτάκης συνεπικουρούµενος από το άλλο φασιστόµουτρο, τον Ανδρέα Παπανδρέου,  το Κανάλι 67.

3.     Ζητώ από τον Θεό αυτό που δεν έκανε ο λαός ως τώρα να το κάνει αυτός: να πεθάνουν κι οι δυο τώρα στις εκλογές, πριν τις εκλογές, και όλος ο λαός να ψηφίσει την Ενωση Κεντρώων.

4.     Να δώσετε λεφτά όλοι να θάψω τον Μητσοτάκη και τον Παπανδρέου.

5.     Να πάρει ο διάολος όλους τους οπαδούς του Μητσοτάκη και όλους τους οπαδούς του Παπανδρέου.

6.     Για τα γκάλοπ: Μηδέν οι ώρες τους, να πεθάνουν. Πρώτη φορά ζητώ από τον Θεό να µε ακούσει και του ζητώ να πεθάνουν οι προδότες, οι προδότες της δηµοκρατικής Ελλάδας, οι προδότες των οστών του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου. Κάποια ζώα δεν µε πιστεύανε, τώρα θα µε πιστέψουν ευτυχώς και τα ζώα.

7.     Σας έλεγα ζώα και γκρινιάζατε. Δεν σας έλεγα για κανέναν άλλον λόγο, σας αγαπούσα, αλλά ψηφίζατε ανθρώπους οι οποίοι σας κορόιδευαν, σας πρόδιδαν, σας ενέπαιζαν, λέρωναν το µητρώο και την ηθική σας.

8.     Τώρα θα καταλάβετε τα ζώα της Δεξιάς και τα ζώα της Χαριλάου Τρικούπη ποιος ήταν ο Λεβέντης. 

Ακολουθούν και ορισμένα από τα πολλά video της καριέρας του :









Αναρωτιέμαι με αυτές τις λίγες αναφορές στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων τι περιμένει ο Έλληνας από αυτόν και το κόμμα του ότι θα προσφέρει για το καλό της χώρας; 


Κώστας Βουκελάτος


Ποτάμι: Συκοφαντικές επιθέσεις από την «παρέα του Μαξίμου»



Αιχμηρή ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, την «παρέα του Μαξίμου», όπως την χαρακτηρίζει, εξέδωσε το Σάββατο το Ποτάμι, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα για συκοφαντικές επιθέσεις και λασπολογία, με αφορμή ανάρτηση της ιστοσελίδας left.gr.

«Λίγες ώρες μετά την σαφή προειδοποίηση του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον κ. Τσίπρα να σταματήσουν οι άνθρωποί του να ρίχνουν λάσπη στο Ποτάμι γιατί αυτό θα σημάνει μετωπική σύγκρουση, “η παρέα του Μαξίμου” ξαναχτύπησε», αναφέρει το Ποτάμι και συνεχίζει:

«Αυτή τη φορά έδωσαν εντολή στους υπαλλήλους τους να κατασκευάσουν ένα λιβελογράφημα με τίτλο “Ο Μπόμπολας απέλυσε τον Σταύρο Θεοδωράκη”. “Πώς να εξηγήσεις αλλιώς το μένος του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή κατά των καναλαρχών και των τριγωνικών σχέσεων media - πολιτικών – τραπεζών”, αναρωτιούνται οι υπάλληλοι του Πρωθυπουργού, υπαινισσόμενοι ότι είναι η πρώτη φορά που ο Επικεφαλής του Ποταμιού έκανε αναφορά στις τριγωνικές σχέσεις διαπλοκής και στα χρέη των καναλιών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, που επαναλαμβάνει σχετικές πρόσφατες τοποθετήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για το ζήτημα αυτό:

«Στην Διακαναλική συνέντευξη Τύπου της 21.1.15 (πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου δηλαδή) ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να πληρώνονται στον ελληνικό λαό. Οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία, άρα τα κανάλια πρέπει να πληρώνουν στον ελληνικό λαό και πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους όρους για να έχουν αυτές τις άδειες και θα πρέπει βέβαια να πάμε σε μια νέα διαδικασία να μπουν πιθανόν και νέοι παίκτες στο παιχνίδι».

Στην πρώτη του ομιλία στην Βουλή, στις προγραμματικές δηλώσεις της 10.2.15 (μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου δηλαδή) ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Η τριγωνική σχέση τραπεζών – MEDIA και πολιτικής νοθεύει την ενημέρωση, προσπαθεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και επιβαρύνει εκτός των άλλων και τα δημόσια – εν τη ευρεία εννοία – ταμεία».

Και στις 23.7.15 στην συζήτηση στη Βουλή για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον κ. Παππά είπε: «Φέρατε σήμερα έναν νόμο για τα κανάλια. Ποια είναι η άποψή μας; Πολύ αργήσατε. Σας είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι το Ποτάμι θα είναι μαζί σας στη μάχη αν είστε αποφασισμένοι να συγκρουστείτε όντως με τη διαπλοκή και να σπάσετε το τρίγωνο πολιτικής-τραπεζών-media. Παντού πρέπει να μπουν κανόνες και όλοι πρέπει να πληρώσουν», υπενθυμίζει το Ποτάμι και προσθέτει:

«Αυτές είναι τρεις από τις πολλές αναφορές που έχει κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στις «τριγωνικές σχέσεις διαπλοκής» και στα «χρέη των καναλιών». Οι ξεκάθαρες αυτές θέσεις του Ποταμιού είναι άλλωστε και ο κύριος λόγος που μερίδα των «συστημικών ΜΜΕ» πολεμάει το Ποτάμι ενώ καθημερινά προβάλλει με διθυραμβικούς τίτλους το έργο συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπουργών που με υποσχέσεις – και όσο πρόλαβαν και με αποφάσεις – εξασφαλίζουν στο «παλιό σύστημα» την διαιώνισή του».

«Γιατί όμως «η παρέα του Μαξίμου» επιμένει να επιτίθεται βρώμικα στο Ποτάμι και στον Επικεφαλής του Ποταμιού; Πριν δώσουμε την δική μας απάντηση καλούμε τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει ο ίδιος προσωπικά την χυδαία επίθεση. Αν δεν την καταδικάσει η κατηγορία του λασπολόγου συκοφάντη θα τον συνοδεύει προσωπικά», επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση, που καταλήγει στο εξής υστερόγραφο:

«Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αυτή τη φορά τη βρώμικη δουλειά της «παρέας του Μαξίμου» ανέλαβε να διεκπεραιώσει το κομματικό και χρηματοδοτούμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ left.gr με ανυπόγραφη ανάρτηση. Όταν τους ζητήθηκαν εξηγήσεις, «έδειξαν» την «παρέα του Μαξίμου». Για την ακρίβεια υπέδειξαν συγκεκριμένο έμπιστο υπουργό του κ.Τσίπρα. Και τη διασπορά του λιβελογραφήματος ανέλαβαν δύο γνωστοί σε όλη την πιάτσα υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ».



Πηγή : kathimerini.gr


Μήνυμα «αλλαγής» στη Ν.Δ. από τη Θεσσαλονίκη



Πυρετός κινητικότητας στα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Οι «4» οργανώνουν και προετοιμάζουν τις ενέργειές τους προκειμένου να συλλέξουν όσο μπορούν περισσότερους ψηφοφόρους.

Μέχρι στιγμής, ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει επιλέξει τη στρατηγική αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, οι άλλοι τρεις «μνηστήρες», πίσω από τα χαμόγελα και τις δηλώσεις ενότητας, έχουν γραμμή αμφισβήτησης του Β. Μεϊμαράκη και χαράσσουν εντελώς διαφορετικές τακτικές από αυτήν του προέδρου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μπορεί μεν να αποφεύγει τη μετωπική με τον κ. Μεϊμαράκη, όμως οι κινήσεις του φαίνεται να επικεντρώνονται στην αποδυνάμωση των ερεισμάτων που έχει ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ν.Δ. Το Σάββατο, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να την ακούσουν οι πολίτες.

«Η παράταξη μας έχει μπει σε μια πολύ δύσκολη θέση μετά από τόσες απανωτές ήττες. Πρέπει να δείξουμε ότι αλλάζουμε. Για να μας ξανακούσουν οι πολίτες. Για να μπορέσουμε αυτά που θα τους πούμε να είναι πειστικά και να μας ξαναεμπιστευθούνε. Η σημερινή μας συνάντηση, δεν είναι παρά η αρχή της μεγάλης αλλαγής που πρέπει να έρθει. Αλλαγή στη Ν.Δ., αλλαγή στη νοοτροπία της παράταξής μας για να αλλάξουμε τελικά πρώτα όλοι εμείς για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και όλη τη χώρα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας, κατά τη συνάντηση που είχε με υποστηρικτές του στα γραφεία του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με εκπροσώπους των σωματείων των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής και άκουσε τα αιτήματα τους. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι η περίπτωση της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές είναι ένα «περίτρανο» παράδειγμα πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διώχνει τις επενδύσεις.

«Εμείς πιστεύουμε στις επενδύσεις , αρκεί να μη βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία των συνανθρώπων μας», υποστήριξε και πρόσθεσε πως οι δικαστικές αποφάσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει βλάβη στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων από την εν λόγω επένδυση και δήλωσε ότι είναι δίπλα στην προσπάθεια των μεταλλωρύχων.

Σύμφωνα με το προεκλογικό του πρόγραμμα, ο κ. Τζιτζικώστας σήμερα περιοδεύει στον νομό Ημαθίας και την Κυριακή στους νομούς Κιλκίς και Πέλλας.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι στιγμής σχολιάζει αρνητικά όλες τις αναφορές του κ. Μεϊμαράκη -από το εκλογικό ποσοστό της Ν.Δ. μέχρι και την αντιπολιτευτική γραμμή που είχε ακολουθήσει- ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης (που ξεκινάει την περιοδεία του τη Δευτέρα από τις Σκουριές) ετοιμάζεται να υψώσει τους τόνους στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.



Πηγή : efsyn.gr


ΝΔ: Προκλητική για τους Έλληνες η ομιλία του Τσίπρα



«Αποτελούν, τουλάχιστον, πρόκληση για τους Έλληνες οι αναφορές του κ. Τσίπρα σε αδικίες, νεοφιλελεύθερα δόγματα και λιτότητα, όταν ο ίδιος, τη στιγμή αυτή, ετοιμάζει νομοσχέδιο με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά», λέει η Συγγρού

Πρόκληση για τους Έλληνες χαρακτηρίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τις αναφορές του πρωθυπουργού σε «αδικίες, νεοφιλελεύθερα δόγματα και λιτότητα» όταν ο ίδιος όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζει νομοσχέδιο με αυτά τα χαρακτηριστικά.

«Αποτελούν, τουλάχιστον, πρόκληση για τους Έλληνες οι αναφορές του κ. Τσίπρα σε αδικίες, νεοφιλελεύθερα δόγματα και λιτότητα, όταν ο ίδιος, τη στιγμή αυτή, ετοιμάζει νομοσχέδιο με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά», λέει η Συγγρού.

«Προκαλεί ταυτόχρονα δέος η αναφορά του σε “συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος», καθώς ήδη οι υπουργοί του προεξοφλούν μεγάλες οριζόντιες περικοπές συντάξεων. Εκείνο που φέρνει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι επιπλέον φόροι, δραματικές περικοπές σε συντάξεις, συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος».



Πηγή : protothema.gr


Παρακράτος τραμπούκων και εκβιαστών στο ποδόσφαιρο κατήγγειλε ο Τσίπρας



Έτοιμος να συγκρουστεί με τη διαφθορά και το… παρακράτος των τραμπουκισμών και των εκβιασμών (όπως το χαρακτήρισε) που δρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ! Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα «κάθαρσης», ενώ στο ίδιο ύφος μίλησε και στις προγραμματικές δηλώσεις του στη βουλή.

Τόνισε πως κανείς δε θα σταματήσει την κυβέρνηση από το να «καθαρίσει» το ποδόσφαιρο, ενώ οι αναφορές του σε «παρακράτος», «τραμπούκους» και «εκβιαστές» αναμφίβολα προκαλούν αίσθηση για το πόσο ενήμερη είναι οι Έλληνες πολιτικοί σχετικά με τα «καυτά» ζητήματα του αθλητισμού.

Το μήνυμα του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: «Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και όλους τους οικονομικούς ελέγχους στις αθλητικές ομοσπονδίες, που εκκρεμούσαν για περισσότερο από μία δεκαετία. Και να καταλάβουν καλά ορισμένοι.

Το κράτος και το παρακράτος των τραμπουκισμών και των εκβιασμών, δεν ακουμπάει σε εμάς. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην δεδομένη απόφασή μας να υπάρξει ένα νομοθετικό πλαίσιο και κανόνες σε αυτό τον τόπο».

Μένει να φανεί, πόσο άμεση θα είναι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα σε συνδυασμός με τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.


Newsroom ΔΟΛ


Θρίλερ με ένοπλο άνδρα στο Χαλάνδρι



Ανέβηκε στην ταράτσα σπιτιού και άρχισε να πυροβολεί Η Αστυνομία απέκλεισε τη γύρω περιοχή. Επί τόπου έσπευσαν διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ταράτσα σπιτιού στην οδό Τριπόλεως, στο Χαλάνδρι, κι άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Επί τόπου έσπευσαν περιπολικά της Αστυνομίας, διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ., όχημα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τη γύρω περιοχή. Τελικά, μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να τον κατεβάσουν από την ταράτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε επιχειρήσει, πριν από λίγες ημέρες, να βάλει φωτιά στο σπίτι του.


Πηγή


Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Αλλο κράτος, άλλο κυβέρνηση και άλλο το κόμμα



Να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη Λαϊκή Παράταξη της Αριστεράς ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΕ του κόμματος.

Να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη Λαϊκή Παράταξη της Αριστεράς ανοίγοντας τις πόρτες για να υποδεχτεί τον λαϊκό κόσμο που στήριξε το κόμμα στις πρόσφατες εκλογές, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΕ του κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στις πρόσφατες εκλογές υπήρξε ο απόλυτος διαχωρισμός της ψήφου που φάνηκε ότι υπήρξε ταξικό κριτήριο στην τελική επιλογή. Για τον λόγο αυτό ζήτησε να ανοίξουν οι πόρτες του κόμματος και να ενταχθεί ο λαϊκός κόσμος που δεν ανήκε παραδοσιακά στην Αριστερά. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από το κόμμα να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος προκειμένου να υπάρξει αντιστοίχιση του κόμματος με την εκλογική του βάση.

«Η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών, είτε για να διατηρηθούν με τεχνητό τρόπο κάποιοι εσωκομματικοί συσχετισμοί, ξεριζώνοντας το κόμμα από την κοινωνία, είτε, ενδεχομένως, με το σκεπτικό του «λίγοι και καλοί», έληξε οριστικά στις 20 Σεπτέμβρη», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «έληξε τόσο γιατί η παραλειτουργία κόμματος μέσα στο κόμμα τελείωσε - και μάλιστα με άδοξο τρόπο. Όσο όμως και γιατί εμείς δεν ζητάμε ούτε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ούτε σύσταση από το συντονιστή της οργάνωσης μελών για την πρόσληψη κάποιου, όπως συνέβαινε τα τελευταία σαράντα χρόνια αδιαλείπτως σ' αυτόν τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά, υπαινοσσόμενος κυρίως την λειτουργία των κομματικών οργανώσεων των δύο μεγάλων κομμάτων.

Αναφέρθηκε με επιμονή στην ανάγκη να ανοιχτεί το κόμμα στους πολίτες και στον κόσμο που τον στήριξε και να τον καλέσει να παίξει καθοριστικό ρόλο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του στη νέα εποχή που ξεκίνησε στις 20 Σεπτέμβρη, θα πρέπει να είναι "κόμμα εκτός κράτους", για να θυμηθούμε έναν όρο του Γκράμσι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθώντας να παρουσιάσει την νέα σχέση του κόμματος και του κράτους. «Δηλαδή, ένα κόμμα που δεν απορροφάται από το κράτος, δεν κρατικοποιείται με τη μαζική μεταπήδηση των στελεχών του στον κρατικό μηχανισμό, δεν αποκόπτεται από τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπεί και δεν εκφυλίζεται σε κρατικό όργανο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θα κληθούν να εκλέξουν τα μέλη της Π.Γ καθώς και τον γραμματέα της ΚΕ, προανήγγειλε συνέδριο του κόμματος στο οποίο όμως θα πρέπει να εκπροσωπούνται οι κοινωνικές δυνάμεις που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ανεξάρτητα αν για δεκαετίες ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και Νέα Δημοκρατία. «Να μην ξεχνάμε ποτέ, ότι αν αυτοί οι άνθρωποι δεν άλλαζαν την ψήφο τους, αν δεν έρχονταν σε μας, εμείς σήμερα δεν θα βρισκόμασταν στην κυβέρνηση. Έχουμε χρέος να κάνουμε τη σχέση μας μαζί τους οργανική -  να μην τους αποτρέπουμε, να μην τους απομακρύνουμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προσδιορίζοντας τους βασικούς άξονες του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτοί είναι: «Να αποκαταστήσουμε αδικίες, να ξεριζώσουμε ριζωμένες αντιλήψεις στο κράτος και την κοινωνία, να κινητοποιήσουμε τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε μια κατεύθυνση δημοκρατικής και παραγωγικής αναγέννησης της χώρας μας, ύστερα από την προηγούμενη καταστροφική πενταετία. Αυτός είναι ο στόχος των τομών, των ρήξεων και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα θέσουμε σε εφαρμογή».

Για μία ακόμη φορά παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής οι οποίοι είναι: α). η δημοκρατική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και η εισαγωγή νέου, ενιαίου μισθολογίου από την 1η Γενάρη του 2016, χωρίς καμία απώλεια εισοδήματος για κανέναν από τους εντασσόμενους σε αυτό, β). η στήριξη του κοινωνικού κράτους σε όλες του τις πτυχές,  η διεύρυνση των παρεμβάσεων για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας και η αντιμετώπιση της φτώχειας. Από τον Μάρτη του 2016 και μέχρι το τέλος του χρόνου ο σχεδιασμός μας προβλέπει την ένταξη επιπλέον εκατόν πενήντα χιλιάδων ανέργων σε προγράμματα απασχόλησης.γ). η δημιουργία ενός νέου μοντέλου στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που θα αποτελεί το βασικό πυλώνα για το νέο σύστημα υπηρεσιών υγείας. δ) η μεταρρύθμιση στην παιδεία, με νέο χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης και έρευνας ώστε τα Πανεπιστήμια, τα Τεχνολογικά και Ερευνητικά Ιδρύματα, να αναλάβουν ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. ε) η συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, προστατεύοντας το επίπεδο των παροχών. στ). η αντιμετώπιση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

«Όσοι αετονύχηδες οφείλουν στον ελληνικό λαό, θα εμφανισθούν ένας προς ένα στον γκισέ για να καταβάλουν τα οφειλόμενα. Γιατί το πάρτι τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του που κράτησε περισσότερο από 1, 5 ώρα.


Πηγή : thetoc.gr


Πατέρας κρατούσε έγκλειστο το γιό του για τρία χρόνια για να μην τον δώσει στη μητέρα του



Το αγοράκι που βρίσκεται σε σύγχυση δεν πήγε ποτέ στο σχολείο

Ένας 37χρονος Γάλλος συνελήφθη στην ανατολική Γαλλία, καθώς κρατούσε έγκλειστο στο σπίτι του για ένα διάστημα τριών ετών τον γιο του, ηλικίας σήμερα 8 ετών, για να μην το δώσει στη μητέρα του, που είχε πάρει την επιμέλεια, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.  
Το αγοράκι, που βρίσκεται σε σύγχυση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε άθλια κατάσταση, με το σώμα του γεμάτο τσιμπήματα από έντομα και τα μαλλιά του γεμάτα ψείρες, περιέγραψε η εισαγγελία του Μιλούζ.  

Το παιδί δεν πήγε ποτέ σχολείο.

Η μοναδική του σύνδεση με τον έξω κόσμο, τα τελευταία τρία χρόνια, ήταν ένα τηλεοπτικό δίκτυο για παιδιά.   Το αγοράκι νοσηλεύεται σε μια ειδική ιατρική μονάδα, προσμένοντας να ξανασμίξει με τη μητέρα του.   Στον πατέρα, ηλικίας 37 ετών, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απαγωγής και της κατακράτησης, και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30 ετών. Η εισαγγελία ζήτησε σήμερα την προφυλάκισή του.  

Τα ίχνη του πατέρα και του μικρού παιδιού είχαν χαθεί μετά τον χωρισμό του ζευγαριού, που διέμενε στη Νίκαια (νοτιοανατολικά) έως τον Οκτώβριο του 2012. Η αστυνομία ωστόσο κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη τους πρόσφατα στο Μιλούζ από το σήμα του κινητού τηλεφώνου του πατέρα.   Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον πατέρα στα γραφεία ενός πρώην του εργοδότη, όπου τον ακινητοποίησαν. Κατόπιν η αστυνομία απελευθέρωσε το αγοράκι.


Πηγή: lifo.gr


Τουρκία-Μακελειό στην Αγκυρα: 98 νεκροί από βομβιστική επίθεση πριν από «πορεία ειρήνης»



Διπλή έκρηξη με στόχο διαδηλωτές έσπειρε τον θάνατο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό - Οι βομβιστές αυτοκτονίας χρησιμοποίησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς με σφαιρίδια για να έχουν περισσότερα θύματα - Πάνω από 186 οι τραυματίες, 28 σε κρίσιμη κατάσταση - Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο τούρκος πρωθυπουργός - Για «επίθεση μίσους» μίλησε ο Ερντογάν

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας που έσπειρε τον θάνατο και τον πανικό σε προσυγκέντρωση πορείας για το Κουρδικό.



Από την επίθεση έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 98 άτομα και έχουν τραυματιστεί 186, εκ των οποίων οι 28 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του τουρκικού υπουργείου Υγείας. Ο υπουργός Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 96. Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει γίνει στην Τουρκία εδώ και χρόνια.

Ο Νταβούτογλου τόνισε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως δύο βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν τη διπλή επίθεση. Οι βομβιστικές επιθέσεις είχαν στόχο την τουρκική ενότητα, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία, δήλωσε.

Ο τούρκος πρωθυπουργός υπέδειξε ως υπόπτους το Ισλαμικό Κράτος, τους μαχητές του ΡΚΚ και τη ριζοσπαστική οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο).

Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν στο Reuters πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες είχαν τοποθετήσει στους εκρηκτικούς μηχανισμούς μεταλλικά σφαιρίδια, για να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι οι δράστες ήταν πεζοί και ζωσμένοι με εκρηκτικά, αφού, όπως σημείωσε, από τις εκρήξεις δεν καταστράφηκε κανένα όχημα.

Η διπλή έκρηξη χτύπησε συγκέντρωση συνδικάτων και του φιλοκουρδικού HDP έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

Με κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε ο πρόεδρος της Τουρκίας την πολύνεκρη «επίθεση μίσους» στην Άγκυρα, λέγοντας ότι «στοχεύσει την ειρήνη του έθνους». Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε έκκληση για αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα απέναντι στην τρομοκρατία.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτήν την επίθεση μίσους εναντίον της ενότητας και της ειρήνης της χώρας μας» ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας.

Αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, έχουν ως στόχο να σπείρουν τη διχόνοια στην τουρκική κοινωνία.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε εσπευσμένα σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση στη μετάδοση εικόνων που δείχνουν τις εκρήξεις, όπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το Reuters. Ο ίδιος αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι οι δράστες ήταν πεζοί και ζωσμένοι με εκρηκτικά, αφού, όπως σημείωσε, από τις εκρήξεις δεν καταστράφηκε κανένα όχημα.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στον κόμβο του κεντρικού σιδηροδρομικού το πρωί του Σαββάτου πριν από συγκέντρωση για μεγάλη «πορεία ειρήνης» με φόντο τη νέα σύγκρουση στο μέτωπο του Κουρδικού.

Λίγο μετά τις 10:00, όταν είχαν ήδη αρχίσει αρκετοί για την πορεία που διοργάνωναν συνδικάτα -αρκετοί με σημαίες του φιλοκουρδικού κόμματος HDP- σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη. Η δεύτερη ακολούθησε ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα.

Πλάνα στα τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν σορούς που κείτονταν στο δρόμο να έχουν καλυφθεί με σημαίες της συγκέντρωσης. Οι σοροί σχημάτιζαν σύο κύκλους, σε μικρή σχετικά απόσταση μεταξύ τους.


Στο σημείο επικράτησε πανικός ενώ ασθενοφόρα και περιπολικά προσπαθούσαν να πλησιάσουν το σημείο.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη διαπιστωμένα. Τουρκικά ΜΜΕ είχαν από τις πρώτες στιγμές μεταδώσει πως υπάρχουν αναφορές για βομβιστή αυτοκτονίας - που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί.


Μαζί με το θερμό μέτωπο του Κουρδικού, η έκρηξη σημειώνεται τρεις εβδομάδες πριν τις νέες εκλογές που στήνονται εξαιτίας της αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά τις κάλπες του Ιουνίου.  Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, επιθέσεις είχαν βάλει στόχο συγκεντρώσεις του φιλοκουρδικού HDP σε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Ευρώπη, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ κάνουν εκκληση για ενότητα στην Τουρκία

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε την Τουρκία να «παραμείνει ενωμένη απέναντι στους τρομοκράτες και τις απειλές τους» μετά την επίθεση που σημειώθηκε σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης στην Άγκυρα και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 86 άνθρωποι.

«Ο τουρκικός λαός και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να παραμείνουν ενωμένες απέναντι στους τρομοκράτες και όλους εκείνους που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα η οποία αντιμετωπίζει πολλές απειλές» ανέφερε η Μογκερίνι σε ανακοίνωση που εξέδωσε από κοινού με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης της ΕΕ.

Η αμερικανική κυβέρνηση καταδίκασε με τον πλέον σθεναρό τρόπο την «φρικτή τρομοκρατική» επίθεση στην Τουρκία, καταγγέλλοντας τη «διαστροφή» των δραστών.

«Το γεγονός ότι αυτή η επίθεση διαπράχθηκε πριν από μια συγκέντρωση για την ειρήνη υπογραμμίζει τη διαστροφή εκείνων που είναι υπεύθυνοι και υπενθυμίζει την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας στην περιοχή» δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSC) του Λευκού Οίκου.

Ο Λευκός Οίκος απέστειλε, επίσης, τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στο πλευρό της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού λαού καθώς μαζί αντιμετωπίζουμε τη μάστιγα της τρομοκρατίας. Οι φρικτές αυτές επιθέσεις, αντί να αποθαρρύνουν τις προσπάθειές μας, το μόνο που θα κάνουν είναι να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας» επισήμανε η αμερικανική κυβέρνηση.

Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε επίσης την επίθεση: «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για αυτή τη φρικτή επίθεση εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν για την ειρήνη» τόνισε.

Για επίθεση κατά «των πολιτικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρήνης» έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Εφόσον επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις περί τρομοκρατικών χτυπημάτων, πρόκειται για να μία ιδιαιτέρα άνανδρη ενέργεια, που στόχευε να πλήξει άμεσα τα πολιτικά δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ειρήνη» επισήμανε η Μέρκελ σε μήνυμα προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «η τουρκική κυβέρνηση και το σύνολο της τουρκικής κοινωνίας» θα απαντήσουν με αποφασιστικό και δημοκρατικό τρόπο στην τρομοκρατία.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ μίλησε για «βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον φιλειρηνικών διαδηλωτών», υποστηρίζοντας ότι οι δράστες επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρόμου και εκφοβισμού πριν από τις εκλογές.

Για «θρασύδειλη τρομοκρατική επίθεση» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στον τουρκικό λαό.

Με κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε νωρίτερα και ο πρόεδρος της Τουρκίας την πολύνεκρη «επίθεση μίσους» στην Άγκυρα, λέγοντας ότι «στοχεύσει την ειρήνη του έθνους».

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε έκκληση για αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα απέναντι στην τρομοκρατία.

Καταδικάζει η Αθήνα

Την έντονη καταδίκη του εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για το πολύνεκρο μακελειό σε συγκέντρωση στην Άγκυρα, στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άτομα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην Άγκυρα» αναφέρει η Αθήνα.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη το μεσημέρι του Σαββάτου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επίθεση.

Σοκ στις πρώτες σελίδες των Μέσων Ενημέρωσης

Πρώτο θέμα στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και στην κορυφή των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων βρίσκεται το πολύνεκρο μακελειό στην Άγκυρα, που απειλεί να εκτροχιάσει ακόμη περισσότερο το τεταμένο κλίμα στην Τουρκία. Τα ξένα ΜΜΕ υπογραμμίζουν ιδιαίτερα την εμπρηστική δυναμική της τραγωδίας στην πορεία προς τις κάλπες, με την Τουρκία να οδεύει σε εκλογές μέσα στο αίμα.

«Διπλή έκρηξη σκοτώνει τουλάχιστον 30 στην τουρκική πρωτεύουσα» είναι από το πρωί το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του βρετανικού BBC, το οποίο που παρουσιάζει εκτενώς το νέο θερμό στάδιο του Κουρδικού αλλά και την ατμόσφαιρα πριν τις κάλπες.

Καθώς ούτε η προηγούμενη προεκλογική περίοδος δεν ήταν αναίμακτη, με στόχο συγκεντρώσεις του HDP, το δίκτυο επισημαίνει πως πολλοί φοβούνταν πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 1ης Νοεμβρίου ενισχυόταν ο κίνδυνος επίθεσης.

Ο Guardian υπενθυμίζει από την πλευρά του πως κεντρική συγκέντρωση του HDP είχε γίνει στόχος πριν τις κάλπες του Ιουνίου και επισημαίνει πως «η χώρα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο συναγερμού έχοντας ξεκινήσει "συντονισμένο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", με επιδρομές κατά της ISIS, του PKK και "σκούπες" υπόπτων στο εσωτερικό».

«Η αστυνομία βλέπει τρομοκρατική επίθεση με στόχο διαδηλωτές» βάζει τίτλο η γερμανική FAZ, που επισημαίνει ότι η επίθεση γίνεται «λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, από τις οποίες το κόμμα του Ερντογάν θέλει να βγει αυτοδύναμο και να εκδιώξει το HDP από το Κοινοβούλιο».

Η Sueddeutsche Zeitung βλέπει την επίθεση «να καταστρέφει την ελπίδα για ειρηνικό προεκλογικό αγώνα», στο κείμενο ανάλυσής της μετά το μακελειό.

Μετά τα όσα δραματικά έχουν μεσολαβήσει από τις κάλπες του Ιουνίου, «το ΑΚΡ του Ερντογάν προσπαθεί να παρουσιαστεί ως κόμμα που καταπολεμά την τρομοκρατία και πως μόνο εκείνο αυτοδύναμο μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή σε ήρεμες εποχές», για να καταλήξει: «Η επίθεση δείχνει πως σε αυτές τις εκλογές θα κινητοποιηθεί κάθε μέσο».




Πηγή : tovima.gr


Μόνιμα CAPITAL CONTROLS σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους




Κυβερνητικό σχέδιο θα αναγκάζει στη χρήση πλαστικού χρήματος και θα περιορίσει την ανάληψη μετρητών στα 150 ευρώ την εβδομάδα.

Σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων όπως και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών, έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Το μέτρο-σοκ αφορά περίπου 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους στο δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βασικός άξονας του σχεδίου είναι να περικοπεί στις παραπάνω κατηγορίες η εβδομαδιαία λήψη μετρητών από τις τράπεζες στα 150 ευρώ από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα.

Τα υπόλοιπα χρήματα (μισθοδοσίας ή σύνταξης) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να εξαιρεθούν συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι περιορισμένη.




Πηγή: voria.gr


Έκλεισε το πολυνομοσχέδιο με τους δανειστές - Τη Δευτέρα στη Βουλή



Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα για να προχωρήσει το ταχύτερο στην ψήφισή του και να απελευθερώσει τις δόσεις της πρώτης αξιολόγησης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο στο 35% για τα υψηλότερα, καθώς και την εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών διατάξεων που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και θέτουν σε εφαρμογή τα γενικά όρια ηλικίας που είναι το 62ο  έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και το 67ο έτος με 15 ή περισσότερα χρόνια ασφάλισης.

Ο ρυθμίσεις για τις συντάξεις έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιουλίου και περιλαμβάνουν και τις διατάξεις για την αναλογική καταβολή του κρατικού-εγγυημένου μέρους των αποδοχών από το Δημόσιο. 

Στα φορολογικά μέτρα καθορίζεται ρήτρα ότι η ρύθμιση των οφειλών θα γίνεται ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη και όχι υποχρεωτικά σε 100 δόσεις.

Με άλλη διάταξη αυξάνονται στο 50% τα πρόστιμα για την μη απόδοση των παρακρατούμενων φόρων (ΦΜΥ και ΦΠΑ) ενώ προβλέπονται περοσσότερο αυστηρές ποινικές κυρώσεις για τους οφειλέτες.

Ειδικό άρθρο υπάρχει για την διαχείριση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία μπαίνει ψηλά στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων.

Το νομοσχέδιο υπογράφουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης.

Οι πληροφορίες θέλουν ότι οι διατάξεις με τις οποίες υλοποιούνται όλα τα προαπαιτούμενα της πρώτης δέσμης του μνημονίου έχουν τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών. 

Μέχρι τη Δευτέρα οι φορείς και τα κόμματα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα σχόλια και τις προτάσεις τους. 

Το πλήρες κείμενο του νομσχεδίου δημοσίευσε Το Βήμα.