Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Παράδοξο: Η επίθεση καρχαρία του... έσωσε τη ζωή [εικόνες]




O Eugene Finney κολυμπούσε σε παραλία της Καλιφόρνια, όταν ένας καρχαρίας του επιτέθηκε, αφήνοντάς του πληγές, μελανιές και πολύ πόνο.

«Κάτι με χτύπησε από πίσω. Ποτέ δεν έχω βιώσει τέτοιο πόνο κατά το παρελθόν», δήλωσε στο WBZ.

Βγαίνοντας από το νερό η κόρη του είδε πως η πλάτη του είχε γεμίσει αίματα, παρόλο αυτά ο Eugene δεν έκρινε αναγκαίο να πάει σε κάποιο νοσοκομείο να δουν τις πληγές του.



Επιστρέφοντας στο σπίτι τους μετά τις οικογενειακές διακοπές τους στην Καλιφόρνια, ο πόνος άρχισε να γίνεται αφόρητος τόσο στην πλάτη όσο και στο στήθος. Τότε αποφάσισε πως έπρεπε να επισκεφτεί το νοσοκομείο.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως είχε εσωτερικούς μώλωπες, οι οποίοι είχαν προκληθεί από την επίθεση του καρχαρία, ωστόσο, δεν ήταν το μόνο που αποκάλυψαν.

«Εντόπισαν έναν όγκο στο δεξί μου νεφρό στο μέγεθος ενός καρυδιού», λέει ο Eugene.


Ο κακοήθης όγκος αφαιρέθηκε πριν από δύο εβδομάδες, με τον πατέρα δύο παιδιών να μην χρειάζεται να υποβληθεί ούτε σε χημιοθεραπείες ούτε σε ακτινοβολίες.

«Νιώθω τυχερός. Πραγματικά αισθάνομαι σαν να έχω πάρει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και δεν πρόκειται να την χαραμίσω», αναφέρει.



Πηγή: iefimerida.gr





Η Ζωή άρχισε τα «δικά της» – Σκάβει τον λάκκο του Λαφαζάνη



Η εκλογική συντριβή της Λαϊκής Ενότητας των αριστεριστών που διασπάστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ έφερε «σύννεφα» στις σχέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ της εφημερίδας Τα ΝΕΑ η πρώην πρόεδρος της Βουλής «χρεώνει» στον Παναγιώτη Λαφαζάνη την αποτυχία εισόδου στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα οι σκέψεις για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από την Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ωριμάσει.

Από τη Λαϊκή Ενότητα πάντως δηλώνουν άγνοια για τη δυσαρέσκεια της κας Κωνσταντοπούλου και προετοιμάζουν την επόμενη μέρα του κόμματος.

Η αρχή θα γίνει με την πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου στο Σινέ Κεραμεικός.

Θα ακολουθήσει Πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Τέλος στις αρχές του 2016 αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του κόμματος.



Πηγή : tribune.gr


Αλεξιάδης: Μεταφέρεται, δεν καταργείται το ΣΔΟΕ



Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί το ΣΔΟΕ, καθώς και ότι δεν θα παραγραφεί καμία υπόθεση έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τελωνειακού και φορολογικού ελέγχου, καθώς και 500 υπαλλήλων και 3.500 υποθέσεων, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σημειώνεται ότι το μνημόνιο προβλέπει ότι οι υποθέσεις που θα μεταφερθούν θα αποτελέσουν απλά πληροφοριακά δελτία. Αυτό σημαίνει ότι 3.500 θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή αν και ήταν κοντά στη ολοκλήρωση του ελέγχου. Για τις υποθέσεις αυτές ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι είναι προβληματικό το ότι θα πρέπει να ελεγχθούν από την αρχή, ενώ σημείωσε ότι η κυβερνητική εισήγηση προς τους δανειστές είναι να περάσουν στη ΓΓΔΕ και οι υπόλοιπες 34.500 υποθέσεις, καθώς είναι προφανές ότι με 200 άτομα που θα απομείνουν στο ΣΔΟΕ δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν όλες αυτές οι υποθέσεις. Πάντως για τις 3.500 υποθέσεις που θα μεταφερθούν ανέφερε ότι: «Δεν θα ελεγχθούν οι υποθέσεις από εξωγήινους, εφοριακοί και τελωνειακοί τις ήλεγχαν, το ίδιο θα συμβεί και τώρα».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι εντός του 2016 θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος για όλες τις περιπτώσεις της λίστας Λαγκάρντ, ενώ θα συνεχιστεί κανονικά ο έλεγχος για τα εμβάσματα εξωτερικού, ακίνητα Λονδίνου και τη λίστα Λιχτενστάιν. Ωστόσο, για τη μείωση των ελέγχων της λίστας Λαγκάρντ που παρατηρείται το 2015, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Αλεξιάδης άφησε έκθετο τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Π. Δάνη, σημειώνοντας ότι θα αποδοθούν ευθύνες για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στους ελέγχους των μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής είτε από το ΣΔΟΕ είτε από άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή από ομίλους που κάνουν κήρυγμα στα συνέδρια κατά της φοροδιαφυγής. Δεν μπορεί να γίνεται όλη η φοροδιαφυγή από υδραυλικούς, συνεργεία, ηλεκτρολόγους υπογράμμισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η ετήσια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 15-20 δισ. ευρώ τον χρόνο. «Θα πάμε παντού, το μόνο άβατο για εμάς είναι το Αγιον Ορος, τίποτα άλλο». Ας προσέχουν όσοι εμπλέκονται με το σπορ της φοροδιαφυγής.



Έντυπη Καθημερινή


Θρίλερ με πτήση προς την Κρήτη - Έχασε τις αισθήσεις του ο πιλότος




Πρόκειται για ένα αεροσκάφος της easyJet, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Gatwick στο Λονδίνο και είχε προορισμό την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος ένιωσε αδιαθεσία κατά τη  διάρκεια της πτήσης. Ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου τελικά έκανε με ασφάλεια, αναγκαστική προσγείωση, στη Βενετία.

Αμέσως μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος, ο πιλότος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Μέσα στο αεροσκάφος ήταν 164 επιβάτες οι οποίοι σύμφωνα με την dailymail έφτασαν στο Ηράκλειο, με άλλο αεροσκάφος, που έστειλε η αεροπορική εταιρεία στη Βενετία το απόγευμα.



Πηγή: dailymail


Εικόνα ΣΟΚ..Αίματα και σύριγγες τοξικομανών μέσα στις τουαλέτες των συρμών στον προαστιακό στην γραμμή του αεροδρομίου



Οι τουαλέτες των συρμών που χρησιμοποιούνται  στην γραμμή του αεροδρομίου -Κιάτου παρουσιάζουν μια αποκαρδιωτική  εως προσβλητική εικόνα για το επιβατικό κοινό...

Εκτός του ότι παρουσιάζουν βλάβες ή γεμίζουν ή χρειάζονται νερό (κάτι που είναι αναμενόμενο )και παρουσιάζεται μεγάλη δυσκολία στην άμεση αντίδραση λόγω διανυκτέρευσης των συρμών στο αεροδρόμιο πλέον έχει  ενταθεί το φαινόμενο να παραβιάζονται ενώ είναι κλειδωμένες από τοξικομανείς για να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Παντού αίματα ..σύριγγες πεταμένες στο πάτωμα και εκτεταμένες φθορές είναι στην ημερήσια διάταξη...

ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που παραμένουν εντός για ώρες τοξικομανείς..

Είναι εικόνα αυτή για μεταφορικό μέσο που συνδέει το κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας με την πρωτευουσα της;
Είναι εικόνα για τουρίστα;

Οι εργαζόμενοι έχουν επισημάνει το θέμα με αναφορές τους αρκετές φορές.

Είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση των υπευθύνων.




Πηγή: Νέα Εργαζομένων ΟΣΥ, eglimatikotita.gr


Συνταρακτική εξέλιξη στην υπόθεση του Noor 1..η εισαγγελέας διέταξε έφοδο στις φυλακές Κορυδαλλού



Συνταρακτική εξέλιξη στην υπόθεση του Noor 1, καθώς η εισαγγελέας διέταξε έφοδο στον Κορυδαλλό και ψάχνει για ύποπτες συναντήσεις με τη μεσολάβηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ!

Μία πληροφορία που προκαλεί σάλο φέρνει στο φως της δημοσιότητας, δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος. Σύμφωνα με αυτό, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια συμμετείχε σε ύποπτες συναντήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού με κρατουμένους σχετικά με την υπόθεση του φορτηγού πλοίου «Noor 1», που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης!

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που επικαλείται ο συντάκτης του δημοσιεύματος, το νέο αυτό εύρημα που προκαλεί σάλο προέκυψε μετά από αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε στις φυλακές Κορυδαλλού (υπό τις οδηγίες της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού κυρίας Σταματίνας Περιμένη) το απόγευμα της Πέμπτης από δικαστικούς λειτουργούς και αστυνομικούς, που εξέταζαν έγγραφη αναφορά  ότι ένας επιχειρηματίας και πρώην αθλητικός παράγοντας, εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση του «Noor 1» (ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία) δεχόταν παρατύπως επισκέψεις στις φυλακές Κορυδαλλού από επιχειρηματία του Πειραιά, πρώην πρόεδρο μικρής ΠΑΕ με την υποβοήθηση σωφρονιστικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, στόχος αυτών των συναντήσεων ήταν εκτός των άλλων «να ασκηθούν πιέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς που ασχολούνται με την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης».

Η νέα αυτή αποκάλυψη έρχεται λίγες ημέρες μετά την παραίτηση δικαστικής λειτουργού που είχε ορισθεί ως πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώ αυτό που γίνεται προσπάθεια να γίνει αντιληπτό είναι αν αυτή η παραίτηση έχει να κάνει με αυτές τις «συνεννοήσεις εντός Κορυδαλλού», σχετικά με αυτή την πολύκροτη υπόθεση, που ήδη εκδικάζεται στο Εφετείο της Αθήνας.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, στην έρευνα συγκεντρώθηκε υλικό από τις κάμερες εντός των φυλακών (αλλά και μαρτυρίες), που επιβεβαιώνουν ότι έγιναν τουλάχιστον τέσσερις επισκέψεις από τον εν λόγω επιχειρηματία σε κρατούμενο στον Κορυδαλλό με την υποβοήθηση δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων στις οποίες όμως φέρεται να συμμετείχε -χωρίς υπηρεσιακό λόγο- και αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας που συνόδευε τον επιχειρηματία και ο οποίος παλιότερα συμμετείχε στη φρούρηση γνωστού πολιτικού προσώπου. Ο εν λόγω αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να διατηρούσε προσωπική γνωριμία με τον κρατούμενο και να βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στο… πλευρό ανθρώπων του περιβάλλοντός του!

Σε όλες αυτές τις νέες αποκαλύψεις ελέγχονται ακόμα πληροφορίες που θέλουν κατηγορούμενο για την υπόθεση του «Noor 1» να έχει πρόσφατα συναντήσεις στον χώρο του αρχιφυλακείου του Κορυδαλλού με βαρυποινίτη που είχε απασχολήσει προσφάτως τις διωκτικές αρχές.




Πηγή: Το Βήμα, eglimatikotita.gr


Σοκ! Έκοψε το χέρι υπηρέτριας επειδή του ζήτησε να πληρωθεί



Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μία Ινδή γυναίκα που εργαζόταν ως υπηρέτρια σε σπίτι της Σαουδικής Αραβίας. O εργοδότης της, τής έκοψε το χέρι! Σίγουρα, η Kasturi Munirathnam, δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, όταν ζήτησε από το αφεντικό της το αυτονόητο, να την πληρώσει.

Η γυναίκα, η οποία κατάγεται από ένα χωριό κοντά στο Vellore, είχε φτάσει στη Σαουδική Αραβία πριν από δύο μήνες. Τον Αύγουστο, η Kasturi μετατέθηκε σε ένα σπίτι στο Ριάντ, όπου διέμεναν μόνο γυναίκες. Όπως δήλωσε η ίδια, o φόρτος εργασίας ήταν μεγάλος και δεν είχε καν τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τους συγγενείς της στην Ινδία. Καθημερινά υποβαλλόταν σε βασανιστήρια, ενώ δεν της καταβάλλονταν οι μισθοί της. Όταν η Kasturi κατάφερε να πάρει βοήθεια από έναν γνωστό της, τον Tamil Nadu, αμέσως την κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο και έκτοτε την υπέβαλαν σε ψυχικά και σωματικά βασανιστήρια. Δεν έφτανε αυτό, αλλά απειλούσαν να τη σκοτώσουν και οι υπόλοιπες γυναίκες του σπιτιού. Έτσι, προσπάθησε να διαφύγει από το μπαλκόνι του δωματίου. Ωστόσο, την κατάλαβε το αφεντικό της, την άρπαξε από το χέρι και της το έκοψε.

Οι Ινδοί αξιωματούχοι της πρεσβείας έχουν αναλάβει να τη βοηθήσουν. Διεξάγεται έρευνα από την Αλ-Sahafa αστυνομία. Η Ινδία ζήτησε "αυστηρά μέτρα" και "σοβαρή τιμωρία" από τη Σαουδική Αραβία για τον εργοδότης της. Η Kasturi είναι το στήριγμα της οικογένειάς, που αποτελείται από τον άρρωστο σύζυγό της, τις τρεις κόρες και τον γιο της.

Πηγή: Ibtimes, Indianexpress


Περισσότεροι από 7.000 μετανάστες έρχονται καθημερινά στην Ελλάδα





Ξαφνική αύξηση προκειμένου να προλάβουν την επιδείνωση του καιρού διαπιστώνει σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης

Μια ξαφνική αύξηση του αριθμού των προσφύγων που έφτασαν στα ελληνικά νησιά την περασμένη εβδομάδα, με 7.000 αποβιβάσεις καθημερινά έναντι 4.500 στα τέλη του Σεπτεμβρίου, το οποίο μπορεί να συνδέεται με το γεγονός ότι έχει αρχίσει να επιδεινώνεται ο καιρός, διαπιστώνει σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβεί στη Λέσβο αύριο, Σάββατο, και θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, δήλωσε παράλληλα η εκπρόσωπός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Μελίσα Φλέμινγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Φλέμινγκ πρόσθεσε ότι η UNHCR χαιρετίζει την έναρξη του προγράμματος μετεγκατάστασης που άρχισε η ΕΕ, με την μεταφορά σήμερα από την Ιταλία στην Σουηδία 19 προσφύγων που προέρχονται από την Ερυθραία, και εξέφρασε την ελπίδα να αρχίσει γρήγορα η μετεγκατάσταση προσφύγων και γι'αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.

"Νομίζουμε ότι η αρχή θα είναι αργή, αλλά θα υπάρξει μια επιτάχυνση μόλις η διαδικασία λειτουργήσει", σημείωσε.



Πηγή


Στην Βουλή μία ακόμη δικογραφία για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής





Η δικογραφία αφορά σε ηχογραφημένες συνομιλίες που είχε με πρόσωπα από το γραφείο της ΧΑ - «Αν χρειαστεί θα λερώσουμε τα χέρια μας» ακούγεται να λέει στο υλικό ο Ν. Μιχαλολιάκος

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε στη Βουλή μια ακόμη δικογραφία που αφορά τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και ζητείται να αρθεί η βουλευτική του ασυλία.
         
Η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητεί την άρση της ασυλίας του κ. Μιχαλολιάκου,  έτσι ώστε να είναι δυνατή η άσκηση   σε βάρος του ποινικής δίωξης για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Η σε βάρος του κ. Μιχαλολιάκου δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά σε ηχογραφημένες συνομιλίες (3.9.2011) που είχε με πρόσωπα από  το γραφείο της Χρυσής Αυγής στην Ανατολική Αττική.
           
Κατά τις συνομιλίες αυτές υπήρχαν απειλητικές και απαξιωτικές αναφορές, αλλά και αναφορές με υπονοούμενα  σε βάρος  ανθρώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και κατά  άλλων  προσώπων.

Οι αναφορές αυτές αφορούσαν πολιτικούς, δημοσιογράφους, κ.λπ. και έγιναν με αφορμή σχόλια και κριτική που ασκήθηκε για ενέργειες στελεχών  της Χρυσής Αυγής.

Στις τηλεφωνικές αναφορές ο κ. Μιχαλολιάκος, μεταξύ των άλλων, έλεγε ότι «αν χρειαστεί θα λερώσουμε τα χέρια μας», «να ντρέπονται και να φοβούνται αυτοί  γιατί υπάρχουν χρυσαυγίτες», «έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας, αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα».

Να σημειωθεί ότι το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο σε μορφή CD είναι στα χέρια της Εισαγγελίας.



Παναγιώτης Τσιμπούκης

Πηγή : protothema.gr
           


Απαλλαγή Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου



Την απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της καταγραφής και δημοσιοποίησης συνομιλίας με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Αντώνη Λιόγα ο οποίος στην 32 σελίδων πρόταση του, ανέφερε  ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη ο Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς η επίμαχη συνομιλία αφορούσε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, τα οποία θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας:

"Η επίδικη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο υπηρεσιακό γραφείο του γ.γ της κυβέρνησης και ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή και η είσοδος τρίτων προσώπων σε αυτό, ελεύθερη. Δεν έθιγε και δεν αναφερόταν καν στην ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου. Αντίθετα, αποτελούσε μία προεχόντως επαγγελματική-πολιτική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του Τάκη Μπαλτάκου, ως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και η οποία, λόγω της φύσεως και του είδους των εκπληρουμένων αυτών καθηκόντων, υπόκειται σε έλεγχο και κριτική.

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνιζε πως ο Ηλίας Κασσιδιάρης, χρησιμοποίησε το υλικό της συζήτησης που είχε με τον Τάκη Μπαλτάκο όταν η Βουλή, εκτελώντας χρέη δικαστικής εξουσίας, εξέταζε το αίτημα του Εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του, κατά τρόπο θεμιτό.

«Η επίκληση της συνομιλίας, αποσκοπούσε στην αποτροπή της αιτούμενης δίωξης του για σοβαρό ποινικό αδίκημα που του αποδίδετο... υπήρξε δε κατά την άποψή μας θεμιτή. Ενόψει, μάλιστα, και του ότι η ως άνω υποκλαπείσα συνομιλία αποτελούσε το μόνο αναγκαίο και πρόσφορο μέσο που αυτός διέθετε για την ενίσχυση των ισχυρισμών του» αναφέρει η εισαγγελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη συνομιλία καταγράφηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη το Νοέμβριο του 201, ενώ ήταν σ εξέλιξη δικαστική έρευνα για την Χρυσή Αυγή, και δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2014 στην Βουλή. Ο βουλευτής ήταν κατηγορούμενος για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας, καθώς και για χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.



Ιωάννα Μάνδρου

Πηγή : kathimerini.gr


«Ψαλίδι» στα ακατάσχετα όρια μισθών - συντάξεων



Οι αλλαγές στα ακατάσχετα όρια μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών βοηθημάτων και καταθέσεων για οφειλές προς το Δημόσιο διευκρινίζονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Τα νέα όρια ισχύουν από 19 Αυγούστου βάσει του εφαρμοστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή, ωστόσο με δεδομένο ότι λόγω capital controls οι κατασχέσεις έχουν παγώσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου πρακτικά θα ισχύσουν από Νοέμβριο (και αυτό αν δεν δοθεί νέα παράταση).

Το νέο όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση μισθού, σύνταξης, καταθέσης, ασφαλιστικού βοηθήματος για οφειλές στο Δημόσιο μειώνεται στα 1.000 ευρώ (από 1.500 ευρώ που ίσχυε).

Ειδικότερα, τα νέα όρια, με βάση όσα ψήφισε η Βουλή, όπως περιγράφονται στην εγκύκλιο είναι:


  • το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου είναι 1.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς.



  • για ποσά άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 50% αυτών.

  • για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού.


  • το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα έχει μειωθεί από 1.500 ευρώ σε 1.250 ευρώ μηνιαίως.


  • Εξαιρούνται της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις, καθώς και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ. Στις περιπτώσεις που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του 50% του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού.



Η διάταξη εφαρμόζεται τόσο στις κατασχέσεις που επιβάλλονται μετά την έναρξη ισχύος της (δηλ. από 19-08-2015), ανεξάρτητα από το χρόνο γένεσης των απαιτήσεων του Δημοσίου καθώς και στις ήδη επιβληθείσες ενεργείς κατασχέσεις για τις απαιτήσεις (από μισθούς, συντάξεις και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα) του οφειλέτη έναντι του τρίτου που γεννώνται από την έναρξη ισχύος της (δηλαδή κατασχέσεις για τις οποίες ο τρίτος έχει προβεί σε θετική δήλωση και υφίστανται αποδοτέα από αυτόν ποσά στο Δημόσιο με βάση τις προγενέστερες διατάξεις).

Διευκρινίζεται ότι στην έννοια των υποχρεωτικών εισφορών εμπίπτουν οι υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές και τυχόν υποχρεωτικές κρατήσεις που επιβάλλονται με νόμο, όπως είναι οι υποχρεωτικές κρατήσεις του άρθρου 38 του ν. 3986/2011, ενώ δεν εμπίπτουν ο παρακρατούμενος Φ.Μ.Υ., το παρακρατούμενο ποσό έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 καθώς και τυχόν παρακρατήσεις από δάνεια.

Ακόμη, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη, μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, για την επιβολή της κατάσχεσης, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών.

Για τις κατασχέσεις που θα επιβληθούν μετά την έναρξη ισχύος της παραπάνω διάταξης, θα πρέπει στο κατασχετήριο να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό που κατάσχεται (όχι ποσοστό), ώστε να εφαρμόζονται οι περιορισμοί που τίθενται στον νόμο, δηλαδή το συνολικό ποσό που απομένει στον οφειλέτη να μην είναι μικρότερο από τα ανωτέρω ρητά καθορισθέντα όρια.

Υπενθυμίζεται ότι για τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν γνωστοποιήσει τον μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό τους στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, με την οποία θα γνωστοποιείται ο μοναδικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός. Στην περίπτωση που υπάρχει λογαριασμός περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων θα πρέπει να γνωστοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ο λογαριασμός αυτός.

Α.Τ

Newsroom ΔΟΛ


Σπανούλης: «Φτωχότερο το μπάσκετ χωρίς τον Διαμαντίδη»



Ο Βασίλης Σπανούλης αναφερόμενος στην αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη από την ενεργό δράση, τόνισε πως «το μπάσκετ θα είναι φτωχότερο».

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ των καναλιών Novasports με τίτλο «Μan To Man» ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν.

Ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε ότι, «Δεν είναι ωραίο να αποχωρούν τέτοιοι παίκτες. Το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ γίνεται φτωχότερο. Εύχομαι να απολαύσουμε τις μονομαχίες μας και να κερδίσει ο καλύτερος φέτος».



Πηγή : gazzetta.gr 


Μεϊμαράκης: Η φοροκαταιγίδα απασχολεί τον κόσμο, όχι οι εκλογές της ΝΔ




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Επισκέφτηκα τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Βούτση. Είχα μια μακρά συζήτηση μαζί του, για το θέμα της λειτουργίας της Βουλής. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Βούτσης, ως έμπειρος κοινοβουλευτικός, θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το κύρος της Βουλής. Και σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλουμε όλοι μας. Είχαμε μια εποικοδομητική, καλή συζήτηση. Πιστεύω ότι θα εκφράσει το Κοινοβούλιο αυτόνομα και όχι την κυβέρνηση. Του ζήτησα να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιθυμούσε -και πιστεύω ότι έτσι πρέπει να λειτουργήσει η Βουλή- τουλάχιστον το πρώτο νομοσχέδιο να μην είναι κατεπείγον, να μην είναι ένα άρθρο και να υπάρχει η άνεση να το συζητήσουμε. Διότι, τελικά, το προηγούμενο επτάμηνο, τα κατεπείγοντα ήταν περισσότερα από όσα ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Βρήκα ανταπόκριση από τον κ. Βούτση. Και πιστεύω ότι με ολόκληρο το Προεδρείο, οι Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, θα προσπαθήσουν να συνεννοηθούν, ώστε το Κοινοβούλιο να σταθεί στον αυτόνομο ρόλο του, σε υψηλό επίπεδο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στις 22 Νοεμβρίου ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Αυτά που ενδιαφέρουν, αυτή τη στιγμή, είναι η φοροκαταιγίδα που έρχεται, οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, η περικοπή του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, η περικοπή του επιδόματος για τα άτομα με αναπηρία. Τώρα, οι πολίτες έχουν μιλήσει. Η κοινωνία έχει μιλήσει. Η Νέα Δημοκρατία, με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει γράψει πάνω από 28%. Όλα αυτά, επομένως, είναι ζητήματα δευτερεύοντα στη σημερινή φάση και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας».



Πηγή : koolnews.gr


Μητσοτάκης: Αυτή θα είναι η δική μου Νέα Δημοκρατία





«Θέλω να ξανακάνω τη ΝΔ μεγάλο κόμμα εξουσίας, κεντρικό διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιό του ως υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Στέλνοντας ενωτικό μήνυμα και στους συνυποψηφίους του, ζήτησε να έχουν μεταξύ τους ειλικρινή και πολιτισμένο διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι αρκετά πλήρωσε η ΝΔ του διχασμούς.
Απευθυνόμενος στο εκλογικό σώμα τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής σε ανοικτή διαδικασία εκλογής.
«Θέλω να συνδιαμορφώσουμε με τους φίλους το μέλλον του κοινού μας σπιτιού», είπε και ανέλυσε το δικό του σχέδιο για την επόμενη ημέρα της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα κόμμα αξιών που θα επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο τις βασικές αξίες της παράταξης «για να αντιπαρατεθούμε επιτέλους στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, που θα μιλήσει ουσιαστικά για ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες, που θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είναι κάποιος πατριώτης».

Συμπλήρωσε ότι θέλει ένα κόμμα που θα παράγει εφαρμοσμένη πολιτική, που δεν διστάζει να μιλήσει για ισοδύναμα φοβούμενο ότι έτσι θα αποξενώσει κάποια συντεχνία, που θα ασχοληθεί περισσότερο με τη δημόσια ευημερία και λιγότερο με την παραγωγή ατομικού πλούτου.
«Θέλω ένα κόμμα που θα δώσει πραγματικές ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Δεν θέλω ένα κόμμα που θα διοικείται από αρχηγό και την παρέα του», συνέχισε και τάχθηκε υπέρ της θέσπισης θητείας για τον πρόεδρο και υπέρ της πρότασης η βάση να έχει λόγο και στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών.

«Θέλω μια ΝΔ που δεν θα χωρίζεται σε σαμαρικούς, μητσοτακικούς, καραμανλικούς, μεϊμαρακικούς», είπε μεταξύ άλλων και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αυτή τη ΝΔ μπορούμε να την κάνουμε πράξη».

«Δεν γίνεται ο νικητής πρόεδρος να διαγράφει τον ηττημένο. Όλοι οι υποψήφιοι να συμφωνήσουμε ότι θα στηρίξουμε το νικητή. Αυτό περιμένει ο κόσμος. Όλοι είμαστε στρατιώτες και ως στρατιώτες θα πορευτούμε όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα», υπογράμμισε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά πέντε «Α» για την επόμενη ημέρα του κόμματος και του τόπου: Ανανέωση, Ανάπτυξη, Αναδιάρθρωση του κράτους, Αριστεία και Αξιοπιστία.

«Ζητώ τη στήριξή σας, τη δύναμή σας να αλλάξουμε τη ΝΔ δραστικά. Και αλλάζοντας τη ΝΔ να αλλάξουμε και την Ελλάδα με μια υπερήφανη, μεγάλη κεντροδεξιά. Να είστε καλά και με τη στήριξή σας στις 22 του Νοέμβρη θα είμαστε νικητές», σημείωσε με έμφαση κλείνοντας την ομιλία του.


Πηγή: ΑΜΠΕ, ethnos.gr


Κ. Δαφέρμος: Ο Κάντας με εκβίαζε και αναγκάστηκα να του δώσω μίζα



Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο έμπορος όπλων Κώστας Δαφέρμος για μίζες 1,7 εκατομμυρίων στον Αντώνη Κάντα για την υπόθεση του εξοπλιστικού Κορνέτ.

Όσο για τους άλλους δυο κατηγορούμενους, τον γιο του κ. Δαφέρμου και ενα ακόμα μέλος ΔΣ εταιρίας αφέθηκαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και εγγύηση 80.000 ευρώ έκαστος.

Η πρώτη ομολογία μίζας κατόπιν εκβιασμού

Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Δαφέρμος, εμφανώς οργισμένος έγινε ο πρώτος κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών που παραδέχτηκε πως έδωσε μίζα στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα κατόπιν εκβιασμού. Συγκεκριμένα υποστήριξε πως εξαναγκάστηκε να του δώσει χρήματα, χωρίς να θυμάται πόσα, καθώς σε αλλεπάλληλες συναντήσεις τους στον γραφείο του Αντώνη Κάντα στο υπουργείο Άμυνας, τον απειλούσε πώς θα φροντίσει να καθυστερήσει η υπόθεση των Ρωσικών Κορνέτ με αποτέλεσμα εκείνος να έχανε την αντιπροσώπευση των Κορνέτ αφού θα φαινόταν ότι καθυστερούσε λόγω επαγγελματικής ανεπάρκειας. Μάλιστα έχει ήδη προτείνει 5 μάρτυρες που θα καταθέσουν για να επιβεβαιώσουν ισχυρισμούς του.

Γιατί ενέδωσε

Ο κατηγορούμενος περιγράφοντας γιατί ενέδωσε στις πιέσεις του Αντώνη Κάντα, αφού όπως διατείνεται διαθέτει τα καλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, είπε πως εκείνη την περίοδο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αντιμετώπισε μια μεθοδευμένη δικαστική περιπέτεια στην Τουρκία την οποία θεωρούσε στημένη και για την οποία τελικά αθωώθηκε.
Παράλληλα δεχόταν ανώνυμες απειλές και ανηλεή πόλεμο απο τους ανταγωνιστές του με αποτέλεσμα, εξαιτίας του φόβου μήπως απαξιωθεί η δουλειά του και το όνομά του σε θέματα εξοπλιστικών ήταν ευάλωτος σε εκβιασμούς.

Το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Ελβετία και την Αυστρία προέκυψε πως από την εταιρία Σκόρπιονς του κ. Δαφέρμου στην Αυστρία έφυγε μια επιταγή με 800.000 προς άλλη εταιρία (που εικάζεται από τις αρχές ότι ανήκει στον ίδιο) και από κεί κατέληξε σε λογαριασμό του Αντώνη Κάντα στην UBS στην Ελβετία. Ο Κάντας είχε πεί τότε πως του δόθηκαν και χρήματα σε μετρητά.  Το δεύτερο στοιχείο είναι πως υπάρχει μια διαδρομή χρήματος, συγκεκριμένα 980.000 που καταλήγουν στον Κάντα, και δη σε λογαριασμό που έχει δώσει ο ίδιος στην ανάκριση και έχει πεί ότι προέρχονται απο τον Δαφέρμο για τα Κορνέτ. Και για τα δυο ο κ. Δαφέρμος είπε πως δεν θυμάται ποσά γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια αλλά επανέλαβε ότι τα χρήματα που έδωσε ήταν προϊόν εκβιασμού.

Τα καλύτερα

Την περασμένη Τετάρτη πάντως όταν οδηγήθηκε στον ανακριτή, ο επιχειρηματίας εξέφραζε σε ιδιωτικές συνομιλίες με δημοσιογράφους, την πεποίθηση του πως τα ρωσικά αντιαρματικά Κορνέτ ήταν το καλύτερο οπλικό σύστημα που πήρε ποτέ η χώρα και πως η τιμή της σύμβασης ήταν απολύτως ευνοϊκή για  τη χώρα:  "Είμαι αθώος. Η σύμβαση είναι πολλαπλώς επωφελής για το ελληνικό δημόσιο. Αν βρεθεί έστω και ένας να πεί και να αποδείξει πως υπάρχει ζημία του δημοσίου έστω κι ένα ευρώ απο τη σύμβαση αυτή, τότε ας πάω ισόβια. Υποδεέστερα όπλα πουλήθηκαν σε πολλαπλάσια τιμή στη Ρουμανία", φέρεται να ισχυρίζεται ο κ. Δαφέρμος, ο οποίος χαρακτηρίζει "το καλύτερο οπλικό σύστημα το Κορνέτ".


Του Παναγιώτη Στάθη
Πηγή : capital.gr