Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ελλάδα είναι η πρώτη δουλειά του Τσίπρα γιατί μέχρι πριν 7 μήνες δεν είχε κολλήσει ούτε ένα έσνημο γιατί δεν πρόλαβε!




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Πώς μπορείς να διοικήσεις μια χώρα και να δουλέψεις σοβαρά για το καλό της όταν δεν έχεις ούτε ένα ένσημο δουλειάς;

Πώς μπορείς να στηρίξεις τον ιδιωτικό τομέα και να βοηθήσεις στην ανάπτυξη μιας χώρας όταν δεν έχεις δουλέψει και δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ζωή των 40 χρόνων σου;

Πώς μπορείς να εκτιμήσεις την δουλειά και να καταλάβεις τι σημαίνει απόλυση και δουλειά στον ιδιωτικό τομέα όπως και το πώς είναι ζεις με μισθό των 300 και 400 ευρώ όταν δεν έχεις κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ζωή των 40 χρόνων σου;

Ακούσαμε προχθές ένα απίστευτο επιχείρημα του Αλέκου Φλαμπουράρη απατώντας στον πρόεδρο της ΝΔ που υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κολλήσει ένσημα. 

Δικαιολόγησε ο Φλαμπουράρης στο ότι δεν έχει δουλέψει εδώ και 40 χρόνια ο Τσίπρας λέγοντας :

«Ο κ. Τσίπρας τελείωσε το Πολυτεχνείο, πήγε στο στρατό, γύρισε από το στρατό, έγινε γραμματέας της Νεολαίας, έκανε μεταπτυχιακά. Πήγε στο τεχνικό γραφείο που είχαν τα αδέρφια του, άρχισε να δουλεύει... Από εκεί και πέρα, στα 32 πότε θα προλάβει;», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Επικρατείας μιλώντας στα Παραπολιτικά FM και συνέχισε την απίστευτη επιχειρηματολογία του: «Ας βρει κάποιον 30άρη να δει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο!».

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι δεν είναι δίκαιο αυτό το επιχείρημα προς έναν 40άρη «ο οποίος από τα 30 του είναι πρόεδρος του Συνασπισμού και μετά του ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτοί οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που μας κυβερνούσαν δυστυχώς έχοντας τέτοιες αντιλήψεις και ξεστομίζοντας χωρίς ντροπή τέτοιες προκλητικές δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Πείτε του Φλαμπουράρη να πει στον Τσίπρα ότι υπάρχουν παιδιά που από τα 18 τους χρόνια αν και φοιτητές δουλεύουν με αξιοπρέπεια και κολλάνε ένσημα μέχρι να πάρουν το πτυχίο τους και το μεταπτυχιακό τους οπότε όταν μπουν πλέον επαγγελματίες και επιστήμονες στην αγορά εργασίας έχουν τα ένσημα τους και μπορούν να δουλέψουν σωστά με σοβαρότητα και αυτό που κάνουν το κάνουν καλά αντίθετα από ένα 40άρη που δεν έχει δουλέψει ποτέ του.

Και δεν είναι ένας μόνο 30αρής με ένσημα είναι χιλιάδες Έλληνες πολίτες με ένσημα, με φιλότιμο και αξιοπρέπεια που λείπουν από το αφεντικό του τον Τσίπρα τον ανεπάγγελτο κηφήνα με πρώτη του δουλειά την Ελλάδα. 



Στην Σαουδική Αραβία 100.000 τέντες με κλιματισμό που μπορούν να φιλοξενήσουν 3 εκατομμύρια μετανάστες παραμένουν άδειες



Ενώ η Ευρώπη παίρνει το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης

Ενώ στις οι ευρωπαϊκές χώρες γίνονται ακόμα διαλέξεις για την αποτυχία τους να λάβουν μέτρα για να δεχτούν αρκετούς πρόσφυγες, στην Σαουδική Αραβία - η οποία δεν έχει δεχτεί ακόμα μετανάστες και πρόσφυγες είναι από πάντα έτοιμη και διαθέτει 100.000 κλιματιζόμενα σκηνές που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι και αυτή την στιγμή είναι άδειες σε αναμονή και δεν προβλέπεται να προσφερθούν από τους Σαουδάραβες για να βοηθήσουν την Ευρώπη.

Το εκτεταμένο δίκτυο με υψηλής ποιότητας σκηνές βρίσκονται στην πόλη Μίνα και εξαπλώνεται σε ολόκληρη έκταση 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε μια κοιλάδα, χρησιμοποιούνται δε αυτές οι εγκαταστάσεις μόνο για 5 ημέρες το χρόνο από Χατζ προσκυνητές, για το υπόλοιπο του έτους, η Μίνα παραμένει λίγο πολύ έρημη.



Οι σκηνές, οι οποίες μετρούν 8 χ 8 μέτρα, κατασκευάστηκαν από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στη δεκαετία του 1990 και αναβαθμίστηκαν το 1997 και είναι απόδειξη ότι άμα θέλεις μπορείς δεν χρειάζεται να κάνεις συσκέψεις επί συσκέψεων ειδικά όταν ο κόμπος έχει φτάσει στον λαιμό βρίσκεις λύσεις. Οι εγκαταστάσεις χωρίζονται σε στρατόπεδα που περιλαμβάνουν κουζίνα και μπάνιο είναι πλήρης εγκαταστάσεων και οι Σαουδάραβες τις έχουν και κάθονται.



Οι σκηνές θα μπορούσαν να παρέχουν καταφύγιο για σχεδόν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία που έχουν εκτοπιστεί από τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας, η οποία εν μέρει επιδεινώνεται και από το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στην χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό σε ομάδες τζιχαντιστών.



Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post, οι πλούσιες του Κόλπου αραβικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και άλλοι έχουν ακριβώς μηδέν εισροές από πρόσφυγες προερχόμενους από την Συρία. Παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία ισχυρίζεται ότι έχει στο έδαφος της 500.000 πρόσφυγες από την Συρία από το 2011, ομάδες από τα ανθρώπινα δικαιώματα επισημαίνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν ως μετανάστες στην Σαουδική Αραβία. Πολλοί από αυτούς είναι και οι νόμιμοι μετανάστες που εγκαταστάθηκαν εκεί για δουλειά εδώ και χρόνια. Σε σύγκριση, ο Λίβανος έχει δεχτεί 1,3 εκατομμύρια πρόσφυγες - περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού τους.



Ενώ αρνείται να λάβει περισσότερους πρόσφυγες, η Σαουδική Αραβία έχει προσφερθεί να χτίσει 200 τζαμιά για τους 500.000 μετανάστες στη Γερμανία αλλά για φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων στο έδαφος της με τις έτοιμες υποδομές ούτε κουβέντα.



Οι Σαουδάραβες υποστηρίζουν ότι οι σκηνές στο Μίνα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να φιλοξενήσουν το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στη Μέκκα, αλλά δεδομένου ότι η αραβική έννοια της Ummah υποτίθεται ότι προσφέρει προστασία σε όλους τους μουσουλμάνους σε μία αδελφότητα, σίγουρα θα μπορούσε να βρεθεί μια εναλλακτική τοποθεσία στην Σαουδική Αραβία και στα άλλα πλούσια Αραβικά κράτη, που θα μπορούσε να γίνει ένα σπίτι για απελπισμένες οικογένειες που εγκαταλείπουν τον πόλεμο και τις διώξεις ISIS;



Ενώ στην Ευρώπη να επιβαρύνονται με εκατομμύρια μεταναστών ανθρώπων που δεν μοιράζονται τον ίδιο πολιτισμό ή τη θρησκεία, τα αραβικά κράτη του Κόλπου αρνούνται να βάλουν το λιθαράκι τους, στην επίλυση έστω και με το να δώσουν χρήματα για να βοηθήσουν στο πρόβλημα.



Η πιθανότητα οι Σαουδάραβες να καλέσουν πρόσφυγες από τη Συρία για να μείνουν στο Mina είναι σχεδόν μηδενική, αλλά οι χιλιάδες των κενών σκηνών χρησιμεύσει ως μια φυσική αναπαράσταση της υποκρισίας των  πλούσιων κρατών του Κόλπου, απόδειξη ότι εάν ήθελαν θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά με την κρίση.


Επιμέλεια από infowars.com : Κώστας Βουκελάτος



«Αστοχία» Ν. Κοτζιά με την υπηρεσιακή




Δυσφορία στους κόλπους της υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει προκαλέσει ο ισχυρισμός του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά περί οδηγίας από την Αθήνα προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ για αποχή από ψηφοφορία, η οποία έγινε χθες με θέμα «Βασικές Αρχές Διαδικασιών Αναδιάρθρωσης Δημοσίου Χρέους». Ο κ. Κοτζιάς κατηγορεί τους υπηρεσιακούς υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών ότι άλλαξαν απόφαση που, όπως λέει, είχε ληφθεί από τον κ. Αλ. Τσίπρα και είχε δρομολογηθεί από τον ίδιο για υπερψήφιση του σχετικού ψηφίσματος που ετέθη προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Από την υπηρεσιακή κυβέρνηση απορρίπτουν τις κατηγορίες του κ. Κοτζιά, και επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε ετέθη θέμα αλλαγής της στάσης της στο συγκεκριμένο ψήφισμα.

Κυβερνητικές πηγές υπενθύμιζαν ότι η θέση της Ελλάδας στη συγκεκριμένη ψηφοφορία διαμορφώθηκε έπειτα από εξέταση των εισηγήσεων που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες και δη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και το υπουργείο Οικονομικών. Επί τούτω πρόσθεταν ότι η στάση που τήρησε η Ελλάδα στη χθεσινή ψηφοφορία είναι απολύτως ανάλογη με εκείνη που είχε και το 2014 κατά την υιοθέτηση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αντιστοίχου σχεδίου απόφασης για το χρέος της Αργεντινής. Η στάση αυτή τηρήθηκε και κατά τη διάρκεια του 2015, τόνιζαν, όταν όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. αποφάσισαν (διά του COREPER) να μην εμπλακούν στις διαδικασίες που αφορούσαν το ψήφισμα που κατατέθηκε χθες στον ΟΗΕ.

Πηγές της υπηρεσιακής κυβέρνησης επεσήμαναν τους τέσσερις βασικούς άξονες οι οποίοι αιτιολογούν απολύτως τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η Ελλάδα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Πρώτον, το ελληνικό χρέος δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το χρέος των αναπτυσσόμενων χωρών, τις οποίες και αφορούσε η χθεσινή πρόταση που κατατέθηκε προς ψηφοφορία. Υπενθυμίζουν ότι ποσοστό άνω του 70% του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδας κατακρατείται από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η ιδιομορφία, λοιπόν, του ελληνικού χρέους ουδεμία σχέση έχει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Αργεντινής ή άλλων αναπτυσσόμενων κρατών.

Δεύτερον, αν η Ελλάδα ψήφιζε σε αυτή τη διαδικασία, θα ήταν η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που θα έπραττε κάτι τέτοιο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτή καθαυτήν η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη υπαγορεύει τη διερεύνηση και εφαρμογή πιθανών μεθόδων αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους μέσα σε αυτό το πολύ σαφές και οριοθετημένο θεσμικό πλαίσιο. Ο ΟΗΕ δεν δύναται, τόσο λόγω της αναρμοδιότητάς του, όσο και διότι δεν διαθέτει τη σχετική εμπειρία, να διερευνήσει ουσιαστικά λύσεις για τη διαχείριση και απομείωση του ελληνικού χρέους.

Τρίτον, θα ήταν παράδοξο για την Ελλάδα να ψηφίσει εναντίον των δανειστών της σε ένα ψήφισμα δίχως καμία νομική αξία, τη στιγμή, μάλιστα, που υπολογίζει σε πρωτοβουλίες εκ μέρους τους για την ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους. Και, τέταρτον, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν παρείχε καμία οδηγία προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ για μεταβολή της στάσης σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κοτζιάς.

Η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες από τις 28 χώρες της Ε.Ε. (με εξαίρεση τις: Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Μάλτα, Πολωνία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο), απείχε και από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για την ύψωση των σημαιών των κρατών-παρατηρητών που δεν είναι μέλη του ΟΗΕ, με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση την Παλαιστινιακή Αρχή.



Πηγή : kathimerini.gr


Όταν δίνεις θάρρος σε λάθος ανθρώπους: Καβάλησε το καλάμι ο Λεβέντης στην ΔΕΘ



Άδικα περίμεναν χθες το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι τον Βασίλη Λεβέντη. Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων δεν εμφανίστηκε ποτέ στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη φετινή παρουσία του στην 80ή ΔΕΘ. Αντί για το αυτονόητο, τους έστησε όλους και προτίμησε την τηλεοπτική καρέκλα της πρωινής εκπομπής της Πόπης Τσαπανίδου στην οποία, ευρισκόμενος σε έξαρση, ισχυρίστηκε ότι θα πάρει πάνω από 8% και θα είναι τρίτο κόμμα στη Βουλή!

Επίσημη δικαιολογία δεν δόθηκε, απλά οι διοργανωτές σημείωσαν ότι «ο κ. Λεβέντης αναχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα». Τι ακούστηκε στο παρασκήνιο; Οτι, επειδή ο κ. Λεβέντης πληροφορήθηκε ότι δεν θα υπάρχουν τηλεοπτικές παρουσίες από τα κεντρικά κανάλια, προτίμησε να μην εμφανιστεί. Μάλιστα, για να μη φύγουν άπραγοι οι δημοσιογράφοι, έγινε στο πόδι μια πρόχειρη παρουσίαση των υποψηφίων του κόμματος σε Α” και Β” Θεσσαλονίκης – εκδήλωση που έμοιαζε περισσότερο με πανηγύρι.

Αυτή, όμως, δεν ήταν και ο μοναδική απρέπεια του κ. Λεβέντη απέναντι στη ΔΕΘ και τη Θεσσαλονίκη. Είχε προηγηθεί ακόμη ένα «στήσιμο». Αυτή τη φορά προς τη διοίκηση της ΔΕΘ, τη Δευτέρα το απόγευμα, ημέρα κατά την οποία είχε οριστεί η επίσημη εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της διοίκησης. Μάταια τον ανέμεναν. Δεν έδωσε σημεία ζωής, ενώ δεν φρόντισε ούτε να ενημερώσει για την απουσία του. Αντίθετα, φρόντισε να είναι συνεπής στο ραντεβού με τους οπαδούς του στην εκδήλωση που έγινε το ίδιο βράδυ στο Βελλίδειο!



Πηγή


Καταγγελία – σοκ: Ο πατέρας του μικρού Αϊλάν ήταν δουλέμπορος.(Βίντεο)



Γυναίκα που βρισκόταν στο σκάφος ισχυρίστηκε πως ο Κουρντί ήταν διακινητής λαθρομεταναστών..                                                                                                                                                                          
Μια αμφιλεγόμενη πληροφορία έρχεται από τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας για τον πατέρα του μικρού Αϊλάν που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια της οικογένειας του να περάσει από τη Συρία στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την dailymail, όταν μια γυναίκα από το Ιράκ, που έχασε τα δυο της παιδιά στο ταξίδι που πνίγηκε ο Αϊλάν, τον κατηγόρησε ότι είναι μέλος του κυκλώματος διακίνησης, ο Αμπντουλάχ Κουρντί τη χτύπησε.

Η γυναίκα από το Ιράκ, με το όνομα Ζαϊνάν Αμπάς, είπε πως ο Κουρντί οδηγούσε το σκάφος που ναυάγησε παρασέρνοντας στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους.




Πηγή : newsbeast.gr


Οι εκλογές μπορεί να καθυστερήσουν την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα




Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα ενδεχομένως να καθυστερήσουν την εκταμίευση της βοήθειας από τους Ευρωπαίους δανειστές προς την Αθήνα.

Για αυτό το ενδεχόμενο προειδοποίησαν οι αναλυτές της Standard & Poor's. Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε στο «CCC+» την αξιολόγηση της Ελλάδας, με σταθερή προοπτική.

Αναλυτές του οίκου με έδρα τη Νέα Υόρκη, ανέφεραν ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την επόμενη δόση. Οπως εξήγησαν, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που πέρασαν πριν προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές, δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

«Αν και η ελληνική οικονομία παραμένει εύθραυστη και το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αβέβαιο, θεωρούμε ότι ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει υποχωρήσει σε λιγότερο από 1 στις 3», ανέφερε ακόμη η Standard & Poor's.


Πηγή


Αλεξιάδης: «Nα φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα»




Την διαβεβαίωση πως οι έλεγχοι που θα διενεργήσει η εφορία μέσω του περιουσιολογίου δεν θα επηρεάσουν τη μεγάλη πλειονότητα των καταθετών παρέσχε σήμερα Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στους ελέγχους της Εφορίας στις τραπεζικές καταθέσεις, είπε ότι η μεγάλη πλειονότητα των καταθετών δεν έχει να φοβάται τίποτα.

«Έχουν να φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα», είπε και ανέφερε πως για τις αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό ο στόχος των Αρχών είναι να πετύχουν την εθελοντική αποκάλυψή και τον επαναπατρισμό τους.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δοθεί αμνηστία, αλλά ούτε και θα επιβληθεί ένας πολύ υψηλός και τιμωρητικός φόρος», υπογράμμισε και κάλεσε τους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Παράλληλα, τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες κλήθηκαν από το γραφείο της οικονομικής εισαγγελίας να αποστείλουν στοιχεία για επενδύσεις άνω των 500 χιλ. ευρώ που αφορούν στο διάστημα 1/6/2014 με 30/6/2015.

Τράπεζες και χρηματιστηριακές θα πρέπει να γνωστοποιήσουν τόσο τα στοιχεία των πελατών τους, τον θεματοφύλακα των επενδύσεων, καθώς και όλες τις κινήσεις για τοποθετήσεις άνω των 500 χιλ. ευρώ σε ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια καθώς και σε κάθε άλλο χρηματοοικονομικό προϊόν.



Πηγή : tanea.gr


Θύελλα σε media και διαδίκτυο για το ιδιωτικό σχολείο του Τσίπρα



Με ελλείψεις το πρώτο κουδούνι για τους 1.300.000 μαθητές που πήγαν στα δημόσια σχολεία - Πρεμιέρα και για τα παιδιά του Αλ.Τσίπρα σε δυο ιδιωτικά σχολεία της Πλάκας - Δείτε την κ. Περιστέρα Μπαζιάνα στον αγιασμό της «Σχολής Χιλλ»

Ευρεία απήχηση είχε η αποκάλυψη που έκανε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για την πρεμιέρα του μεγαλύτερου γιου του Αλέξη Τσίπρα στο Νηπιαγωγείο. Η πρώτη ημέρα του σχολικού έτους ξεκίνησε με χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών με το υπουργείο Παιδείας να υπολογίζει τα κενά σε 7.000 εκπαιδευτικούς και τις διδασκαλικές ομοσπονδίες να μιλούν για έναν υπερτριπλάσιο αριθμό, της τάξης των 25.000 κενών.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για 1.300.000 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με την υπηρεσιακή κυβέρνηση να πασχίζει να μπαλώσει το ερεβώδες κενό στην εκπαίδευση που παρέλαβε από τη διοίκηση του τέως υπουργού, Αριστείδη Μπαλτά. Κατέφυγε μάλιστα στις παρακλήσεις, ακόμη και στην εθελοντική μετακίνηση δασκάλων και την ευσυνειδησία των δημόσιων λειτουργών, προκειμένου η σχολική χρονιά να συνεχιστεί, έστω και όπως-όπως, για όλα τα ελληνόπουλα.

Την Παρασκευή βρέθηκε για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο και ο μεγαλύτερος γιος του πρώην πρωθυπουργού. Συνοδευόμενος από την μητέρα του, κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα, ο Φοίβος-Παύλος παρουσιάστηκε στο ιστορικό ιδιωτικό νηπιαγωγείο της «Σχολής Χιλλ», στην περιοχή της Πλάκας. Πρόκειται για ένα σχολείο που θεωρείται εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα προνήπια, νήπια και τα παιδιά του δημοτικού. Η «Σχολή Χιλλ» είναι ιδιωτική και τα δίδακτρα για ένα νήπιο, όπως ο Φοίβος-Παύλος Τσίπρας είναι της τάξης των 7.000 έως 11.000 ευρώ ετησίως. Για την προετοιμασία του ετέρου τέκνου του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα, του Ορφέα-Ερνέστο, φροντίζει ο επίσης ιδιωτικός παιδικός σταθμός «Αγκάλη», στην συνοικία της Πλάκας που κοστίζει επίσης 7.000 ευρώ.

Καυστικά ήταν τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους περισσότερους να καυτηριάζουν την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού και να επισημαίνουν την αντίφαση για την επιλογή ενός ιδιωτικού σχολείου για τα παιδιά του.












«Και ο Τσίπρας γυρίζει την πλάτη στο δημόσιο σχολείο» γράφει στον κεντρικό τίτλο του πρωτοσέλιδου η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος επισημαίνοντας ότι «επέλεξε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ενώ τα δημόσια υπολειτουργούν.

«Ο γιος του Τσίπρα στο νήπιο Χιλλ με 5.700 ετήσίως και η Περιστέρα στην πρεμιέρα» φιλοξενεί την είδηση στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα Δημοκρατία.

«Πρώτη μέρα σε ιδιωτικό σχολείο για τον Φοίβο-Παύλο Τσίπρα με διακριτική αστυνομική παρουσία» σημειώνει tovima.gr.

«Πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο για τον πρωτότοκο γιο του Τσίπρα- Η Μπέτυ Μπαζιάνα στον αγιασμό. Στο ιστορικό ιδιωτικό νηπιαγωγείο της «Σχολής Χιλλ», στην περιοχή της Πλάκας» γράφει η ιστοσελίδα star.gr κάνοντας εκτενές αφιέρωμα στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο που επέλεξε ο πρώην πρωθυπουργός.

«"Πρεμιέρα" σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο για το γιο του Αλ. Τσίπρα και της Περιστέρας Μπαζιάνα» γράφει το imerisia.gr

«Η Περιστέρα και ο Τσίπρας Jr πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο μεγάλος γιος του Αλέξη Τσίπρα πήγε συνοδεία της μαμάς του στο νηπιαγωγείο της Σχολής Χιλλ» γράφει το thetoc.gr.

«Πρώτη μέρα στο σχολείο: Η Περιστέρα πήγε τον Τσίπρα junior στη Σχολή Χιλλ στην Πλάκα» γράφει το iefimerida.gr με την επισήμανση ότι πρόκειται για «ένα από τα πιο σικ ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας».

«Η μαμά Μπέτυ Μπαζιάνα πήγε σήμερα πρώτη μέρα στο σχολείο για τον αγιασμό, τον μεγάλο γιό του Αλέξη Τσίπρα, Φοίβο - Παύλο. Ο μικρός Τσίπρας θα φοιτήσει στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο της «Σχολής Χιλλ» στην Πλάκα με δίδακτρα από 7.000 έως 11.000 ευρώ το χρόνο» σημειώνει το newsit.gr.



Πηγή : protothema.gr


Αρνητικό ισοζύγιο μισθωτής απασχόλησης τον Αύγουστο του 2015, με την απώλεια 441 θέσεων εργασίας




Nέα μείωση της μισθωτής εργασίας κατά 441 θέσεις καταγράφηκε τον Aύγουστο, τον δεύτερο μήνα των capital controls και στο… ζενίθ της τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Eργάνη», τον Aύγουστο το ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων είχε αρνητικό πρόσημο κατά 441 θέσεις έναντι του αντίστοιχου μήνα πέρυσι, που ήταν θετικό κατά 1.311, με αποτέλεσμα η απώλεια μεταξύ Aυγούστου 2014 και Aυγούστου 2015 να φτάνει τις 1.752 θέσεις. Tον ίδιο μήνα κυριάρχησαν, για δεύτερο συνεχή μήνα, οι προσλήψεις με μερική και εκ περιτροπής εργασία έναντι της πλήρους απασχόλησης (το 52,73% του συνολικού αριθμού των προσλήψεων, από 83,93% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα Iούλιο).

TO IΣOZYΓIO

Στη διάρκεια του Aυγούστου αναγγέλθηκαν 120.631 προσλήψεις και χάθηκαν 121.072 θέσεις είτε λόγω απολύσεων (55.715) είτε λόγω οικειοθελών αποχωρήσεων (65.357), ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι είχαν γίνει 103.551 προσλήψεις και 102.240 αποχωρήσεις, αφήνοντας θετικό πρόσημο στο ισοζύγιο της μισθωτής απασχόλησης, αν και σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (1.311 θέσεις έναντι 10.969 τον Aύγουστο του 2013). Aρνητικό ήταν το αποτέλεσμα προσλήψεων και απολύσεων και στο οκτάμηνο Iανουαρίου – Aυγούστου, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν χαθεί 4.859 θέσεις (186.024 φέτος έναντι 190.883 το αντίστοιχο περσινό διάστημα). Bασική αιτία ήταν η μεγάλη απώλεια θέσεων τον Iούλιο (-16.658 θέσεις).

Περισσότερες ήταν οι απολύσεις σε σχέση με τις προσλήψεις για πρώτη φορά για τους νέους σε ηλικία έως 29 ετών καθώς και στους κλάδους των καταλυμάτων και της εστίασης παρά την αυξημένη, λόγω εποχικότητας, κίνηση.

EYEΛIKTEΣ ΣYMBAΣEIΣ

Στο σύνολο των 120.631 αναγγελιών προσλήψεων που έγιναν στην «Eργάνη» τον Aύγουστο, οι 63.614 ήταν με μειωμένα ωράρια και αντίστοιχα μειωμένους μισθούς (οι 44.961 με καθεστώς μερικής απασχόλησης και οι 18.653 με σύστημα εκ περιτροπής εργασίας) και μόνο οι 57.017 ήταν πλήρους απασχόλησης.

Tον ίδιο μήνα μετατράπηκαν 4.138 συμβάσεις εργασίας ήδη εργαζομένων από πλήρους σε μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης και υπογράφηκαν πέντε επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, προβλέποντας μειώσεις μισθών 6,5% κατά μέσο όρο.



Πηγή


Δύο δημοσκοπήσεις με διαφορά 0,2 έως 1% ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ.




Δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega την Παρασκευή, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, φέρνει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 0,2 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά

ΣΥΡΙΖΑ 26,0%

Νέα Δημοκρατία 25,8%

Χρυσή Αυγή 6,5%

Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,0%

ΚΚΕ 5,7%

Το Ποτάμι 4,4%

Λαϊκή Ενότητα 3,6%

Ενωση Κεντρώων 3,3%

Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,0%

Αλλο 1,3%

Δεν θα ψηφίσω - Λευκό/Ακυρο 4,4%

Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 10%

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συσπείρωση 60% ενώ η Νέα Δημοκρατία 80%.


Οι βασικές καρτέλες της δημοσκόπησης:

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, θετικές και μάλλον θετικές απόψεις εκφράζουν οι πολίτες σε ποσοστό:

45% για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη
42,9% για τον Αλέξη Τσίπρα
40,2% για τη Φώφη Γεννηματά
40,2% για τον Σταύρο Θεοδωράκη
28,4 για τον Δημήτρη Κουτσούμπα
26,8% για τον Πάνο Καμμένο
22,1% για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη
11,5% για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Στο ερώτημα για το ποιος πολιτικός αρχηγός ήταν πιο πειστικός στο ντιμπέιτ, οι πολίτες απάντησαν:

18,5% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
18% ο Αλέξης Τσίπρας
10,5% ο Σταύρος Θεοδράκης
10% η Φώφη Γεννηματά
8% ο Δημήτρης Κουτσούμπας
3,3% ο Πάνος Καμμένος
3% ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
26,3% Κανένας από αυτούς

Κληθέντες να απαντήσουν «πόσο ενδιαφέρον ήταν το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών;», οι πολίτες απαντούν: «Πολύ/αρκετά» σε ποσοστό 12,8% και «Λίγο/καθόλου» σε ποσοστό 87,2%.

Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάι

Μπροστά περνά ο ΣΥΡΙΖΑ (28,5%) στην εκτίμηση και πρόθεση ψήφου με μόλις 1 ποσοστιαία μονάδα διαφορά από τη ΝΔ (27,5%) βάσει της νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ που διενεργήθηκε την περίοδο 9-11 Σεπτεμβρίου, αφού είχε προηγηθεί και το debate των πολιτικών αρχηγών.

(Ανεβασμένο) ποσοστό 7% για την Χρυσή Αυγή που παραμένει τρίτο κόμμα.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%, πολύ κοντά το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, έπεται με το Ποτάμι με 5% και η Ένωση Κεντρώων στο 4,5%.

Η Λαϊκή Ενότητα στο όριο του 3% μπαίνει στη Βουλή ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ με 2%.

Μειώθηκε το ποσοστό των αναποφάσιστων από 10,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ σε 8%.



Πηγή


Ντάισελμπλουμ: Στο χέρι των Ελλήνων το αν θα γίνουν Βόρεια ή Νότια Κορέα




Δηκτικός απέναντι στον τρόπο διακυβέρνησης της Ελλάδας μέσα στα χρόνια εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οπως δήλωσε, μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση, οι κυβερνήσεις της χώρας ήταν βουτηγμένες στη διαφθορά, χαρακτηριζόντουσαν από ανειλικρίνεια, ενώ ο δημόσιος τομέας δεν λειτουργούσε καθόλου σωστά.

Μάλιστα, τόνισε πως όταν η χώρα καταφέρει να διοικηθεί με ορθό και αξιοπρεπή τρόπο, θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Οσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Ντάισελμπλουμ εκτίμησε πως η εφαρμογή τους θα είναι δύσκολη, καθώς όπως υπογράμμισε «οι Έλληνες έχουν μακρά παράδοση να "διορθώνουν" μια τρύπα με μια άλλη. Κακή λογιστική, διαφθορά, φοροδιαφυγή».
Καταλήγοντας, υποστήριξε πως είναι στο χέρι των Ελλήνων να γίνουν Βόρεια ή Νότια Κορέα, «καθαρή φτώχεια ή μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου».



Πηγή


Οταν ο Λαπαβίτσας έχασε την ψυχραιμία του με συνταξιούχο -«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»




Ενα περιστατικό που συνέβη χθες στο Νέο Ψυχικό με πρωταγωνιστή την υποψήφιο βουλευτή της Λαϊκής Ενότητας και υπέρμαχο της δραχμής Κώστα Λαπαβίτσα περιγράφει ο Βηματοδότης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη γνωστή στήλη, καθώς περπατούσε τρώγοντας χθες στο δρόμο ο κ. Λαπαβίτσας τον πλησίασε ένας συνταξιούχος λέγοντάς του: «Εχεις μούτρα και τρως σπανακοτυρόπιτες; Δεν ντρέπεσαι; Θέλεις να μας οδηγήσεις στη δραχμή, να μας αφανίσεις». Ο υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας του είπε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, με τον συνταξιούχο να του ανταπαντά:  «Πώς δεν είναι έτσι; Εχεις τα λεφτά σου στην Αγγλία, εκεί εξασφαλισμένα και θέλεις να μας πας στη δραχμή; Για να οικονομήσετε; Είναι ντροπή αυτό που κάνεις».

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Λαπαβίτσας φαίνεται ότι έχασε την ψυχραιμία του. «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εγώ έχω λεφτά στην Αγγλία;» είπε στον συνταξιούχο, ενώ στον καβγά επενέβη  και ο συνοδός του του υποψήφιου βουλευτή φωνάζοντας στον συνταξιούχο: «Είσαι αλήτης. Αυτό που κάνεις είναι αλητεία».



 Πηγή: iefimerida.gr