Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχίζεται η περιοδεία Μειμαράκη στην Κρήτη




Στην Κρήτη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών έχοντας στο πλευρό του την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Λευτέρη Αυγενάκη την Όλγα και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, Κώστη Χατζηδάκη και άλλους Βουλευτές και πολιτευτές της Κρήτης.



Σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Ηρακλείου, ενώ στη συνέχεια θα έχει επισκεφθεί το Ρέθυμνο και τα Χανιά και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και με παραγωγικούς φορείς των δύο Νομών.

Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του ομιλίας στο Ηράκλειο ζήτησε ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο.

Επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα για όσα είχε προεκλογικά πει στο Ηράκλειο, κάνοντας λόγο για παραπλάνηση του λαού και ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν τις υποσχέσεις και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμένου.







Παγκόσμιο σοκ από τις εικόνες ντροπής



Συγκλονίζουν οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Τουρκία και εμφανίζουν έναν άνδρα να κράτα το πτώμα ενός μικρού παιδιού, το οποίο ξεβράστηκε σε παραλία σε ένα από τα γνωστότερα θέρετρα της Τουρκίας, μετά το πνιγμό 12 προσφύγων -που πιστεύεται ότι ήταν από τη Συρία- στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο νησί της Κω.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Επτά άνθρωποι σώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού, ενώ άλλοι δύο κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή κολυμπώντας.

Οι εικόνες είναι σκληρές και προκαλούν ανατριχίλα αλλά η δημοσίευση τους είναι και ένας τρόπος για να ξυπνήσουν επιτέλους τους Ευρωπαίους ηγέτες.






Αστυνομικοί με ποδήλατα και στην Ελλάδα!



Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται, αλλά τώρα φαίνεται ότι οι “ποδηλατάδες” αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους, αφού η ΕΛ.ΑΣ. θα παρουσιαστούν ... και σε έκθεση! Για την ακρίβεια στη ΔΕΘ όπου στο περίπτερο της Αστυνομίας θα παρουσιαστούν και οι στολές και τα ποδήλατά τους...

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος οι αστυνομικοί θα διαθέτουν ηλεκτροκίνητα ποδήλατα (προφανώς για να εξοικονομούν δυνάμεις) και η στολή τους θα περιλαμβάνει κοντομάνικη μπλούζα και βερμούδα (δεν υπάρχει προς το παρόν χειμερινή στολή με διαφορές απ' τις υπόλοιπες), αλλά και κράνος ποδηλάτου και γάντια, χωρίς όμως προς το παρόν να προβλέπεται και ελεξίσφαιρο γιλέκο.

Το μέτρο είναι... ξαναζεσταμένο. Έχει ανακοινωθεί άλλες τρεις φορές το 2002, το 2009 και το 2012, αλλά φαίνεται ότι αυτή τη φορά θα γίνει πραγματικότητα και οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα θα είναι επιφορτισμένοι με την αστυνόμευση τουριστικών περιοχών, αρχαιολογικών χώρων και εμπορικών σημείων των πόλεων, όπου η πρόσβαση συμβατικών εποχούμενων περιπολιών είναι δύσκολη.

Μια άλλη διαφορά που θα έχουν οι νέες περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. εκτός απ' το ποδήλατο θα είναι και το ότι οι αστυνομικοί θα κινούνται σε τριάδες.

Ως τώρα υπάρχουν 15 ποδήλατα και η μονάδες θα στελεχωθούν από άνδρες και γυναίκες που θα μιλούν ξένες γλώσσες (καθώς θα έρχονται σε επαφή με ξένους τουρίστες) ενώ μένει να αποφασιστεί και το που θα τοποθετηθούν.



Πηγή : newsit.gr


ΣΟΚ: Οι λαθρομετανάστες στην Κω ουρλιάζουν Τζιχάντ-Τζιχάντ..(ΒΙΝΤΕΟ)




Το ρωσικό κρατικό κανάλι RT παρουσίασε ένα απίστευτο βίντεο στο οποίο ακούγονται οι λαθρομετανάστες που φτάνουν στη Κω να φωνάζουν «τζιχάντ-τζιχάντ».

Το τζιχάντ σημαίνει ιερός πόλεμος του Ισλάμ εναντίον των απίστων».

 Το πρόβλημα στα νησιά του Αιγαίου είναι τεράστιο και οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όριά τους. Εξάλλου πριν 20 χρόνια ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Οζάλ είχε πει..

 « Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αρκεί να τους στείλουμε κάμποσα εκατομμύρια μετανάστες από εδώ, εκεί.

Μετά από είκοσι χρόνια, κάποια μέρα, θα φορέσουμε τα μαγιό μας και θα πάμε να τους καταλάβουμε».

Δείτε το Βίντεο:





Πηγή : voicenews.gr, eglimatikotita.gr


Κτήνος: Πυροβολούσε αδέσποτα απ' το μπαλκόνι του. Γυναίκα τον κατήγγειλε και πήγε και την πλάκωσε στο ξύλο μέσα στο σπίτι της




Πλάκωσε στο ξύλο την γυναίκα που τον κατήγγειλε επειδή συστηματικά πυροβολεί με αεροβόλο τ’ αδέσποτα. Ο σύζυγος της έβλεπε τον ξυλοδαρμό μέσω Skype..

Την οργή του γείτονα της οποίος συστηματικά πυροβολεί αδέσποτα και μη ζώα με αεροβόλο και παράλληλα «εκπαιδεύει» το μόλις πέντε ετών παιδί του πώς να τα βασανίζει με τον ίδιο τρόπο «εισέπραξε» η Νάνσυ Μπάκα, η οποία γρονθοκοπήθηκε από τον δράστη στις 26 Αυγούστου επειδή τον κατήγγειλε για τη δράση του στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας.

Η κα Μπάκα, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι ο δράστης διαμένει στην οδό Θεμιστοκλέους στην πόλη της Αμαλιάδας στην ίδια γειτονιά με εκείνη.

Η ίδια μην αντέχοντας να παρακολουθεί αμέτοχη τον δράστη κατά την διάπραξη τέτοιων εγκληματικών πράξεων τον κατήγγειλε στις 26 Αυγούστου στην Αστυνομία.

Η 58χρονη γυναίκα πριν τον καταγγείλει στην Αστυνομία του είχε κάνει πολλοστή φορά παρατήρηση επισημαίνοντας του πως αυτό το οποίο κάνει είναι παράνομο. Εκείνος της απάντησε ότι γράφει τον νόμο στ’ @@@ του, ενώ με ύφος της είπε ότι θα μάθει στο παιδί του να τα πυροβολεί όχι μόνο με αεροβόλο αλλά και με καραμπίνα.

Σύμφωνα με την κα Μπάκα ο δράστης – τον οποίο και ο σύζυγος της έχει δει επανειλημμένα να κακοποιεί τ’ αδέσποτα – συνηθίζει από το μπαλκόνι του σπιτιού στο δεύτερο όροφο της οικίας του να βάζει στο σημάδι τα ζώα. Μάλιστα συχνά έχει μαζί του το πιτσιρίκι στο οποίο λέει: «να έτσι θα χτυπάς τα βρωμόγατα και τα βρωμόσκυλα».

Ενώ τα πορτοκαλί σφαιρίδια του αεροβόλου, που χρησιμοποιεί δεν εντοπίζονται μόνο στις στέγες και τα μπαλκόνια των γειτονικών σπιτιών, αλλά και όπου υπάρχουν ζώα στη γειτονιά.

Η καταγγελία, η οποία έγινε στις 15:00 το μεσημέρι εκείνης της μέρας στο Α.Τ. Αμαλιάδας, εξόργισε τόσο τον δράστη που τον έκανε να πηδήξει την κλειδωμένη εξώπορτα του σπιτιού της καταγγέλλουσας και αφού μπήκε στην αυλή της μονοκατοικίας και την βρήκε μόνη της την πλάκωσε στην κυριολεξία στο ξύλο.

Οι φωνές της κας Μπάκα την οποία γρονθοκοπούσε στο κεφάλι και στα χέρια ξεσήκωσαν τη γειτονιά αλλά τον ξυλοδαρμό της είδε μέσω διαδικτύου – καθώς μιλούσε από skype μαζί του – ο σύζυγος της Ανδρέας Μπράνης, ο οποίος κάλεσε από την Αθήνα όπου βρισκόταν την Άμεση Δράση για να σώσει τη γυναίκα του.

Το περιπολικό από το Α.Τ. Αμαλιάδας πήγε στην οδό Θεμιστοκλέους αλλά ο δράστης στο μεταξύ είχε ήδη διαφύγει. Τις φωνές της 58χρονης γυναίκας άκουσε και ο κουνιάδος του δράστη, που τον είδε να πηδάει την μάντρα του γειτονικού τους σπιτιού και τον ακολούθησε, ενώ προσπάθησε να τον σταματήσει λέγοντας του «τι είναι αυτά που κάνεις».

Ο δράστης διέφυγε της σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφώρου – και αυτή τη φορά – όμως δικογραφία σε βάρος του έχει σχηματιστεί αρχικά για την υπόθεση της κακοποίησης των ζώων αλλά και για την κακοποίηση της 58χρονης γειτόνισσας του.

Η κα Μπάκα συνοδεία περιπολικού εκείνο το βράδυ μετέβη στο Α.Τ. Αμαλιάδας ώστε να γίνει η καταγραφή του συμβάντος και η μήνυση ενώ στην Αστυνομία μετέβη για κατάθεση και ο κουνιάδος του δράστη.

Η 58χρονη στη συνέχεια μεταφέρθηκε από μέλη της οικογένειας της στο Νοσοκομείο Πύργου και δύο μέρες αργότερα στις 28/8 μετέβη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών όπου και εξετάστηκε. Το πόρισμα για τα τραύματα (κακώσεις) στο κεφάλι και στο σώμα τις από τις μπουνιές, που ήταν φυσικά ορατά αφού είχαν σχηματιστεί μώλωπες, είναι σημαντικό στοιχείο της δικογραφίας.
Η κα Μπάκα εξήγησε στο www.zoosos.gr πως πριν τον ξυλοδαρμό της όταν κατέθεσε την καταγγελία για την κακοποίηση των ζώων ο αστυνομικός ο οποίος είχε βάρδια στο Α.Τ. Αμαλιάδας αφού άκουσε το όνομα του δράστη της έδειξε φωτογραφία του στον υπολογιστή πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει φάκελος για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η σύζυγος του δράστη για να τον υπερασπιστεί – που κακοποιεί ζώα και διδάσκει τα ίδια και στο αγοράκι τους – τόνιζε επανειλημμένα απευθυνόμενη στην κα Μπάκα ότι η Αστυνομία δεν πρόκειται να τους «πειράξει» επειδή η ίδια εργάζεται σε μικροβιολογικό κέντρο όπου οι αστυνομικοί κάνουν εξετάσεις και έτσι την ενημερώνουν αμέσως.

Όλα αυτά τα περιστατικά είναι πραγματικά γεγονότα που συνθέτουν ένα παράλογο σκηνικό. Και αυτά τα συμβάντα όσο και αν σας ακούγονται παράξενα δεν σπανίζουν καθόλου μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι υπερασπίζονται τις ζωές ζώων που υποφέρουν. Για την κακοποίηση των ζώων έχει ενημερωθεί η εθελοντική ομάδα «Φιλόζωοι Αμαλιάδας» τα μέλη της οποίας έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με την αδιαφορία των κατοίκων της περιοχή αναφορικά με την προστασία των ζώων.

Τι ισχύει για τα αεροβόλα όπλα
Για την απόκτηση αεροβόλου δεν απαιτείται άδεια, αφού η χρήση του είναι μόνο σκοπευτική. Όταν όμως το αεροβόλο χρησιμοποιείται για τον τραυματισμό ή την θανάτωση π.χ. ζώων τότε ο κατηγορούμενος διώκεται για οπλοχρησία και φυσικά ο νόμος 4039/2012 προβλέπει πολύ μεγάλες ποινές φυλάκισης και χρηματικές καθώς και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για όσους κακοποιούν ζώα.


Πηγή: www.zoosos.gr


Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε, δηλώνει ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας



«Έντονο κυβερνητισμό», «λογική παροχολογίας» στο πρόγραμμα, «υποβάθμιση της συλλογικής λειτουργίας του κόμματος και ανάδειξη μιας αρχηγοκεντρικής φυσιογνωμίας και αντιδημοκρατικής πολιτικής λειτουργίας», καταλογίζει ο Ηλίας Παντελάκος στον Αλέξη Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε, διαπιστώνει ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος, που με κοινή δήλωση 37 εκ των 64 μελών του Κεντρικού της Συμβουλίου, αποχώρησε από το κόμμα και διαλύθηκε. «Αυτό που βιώνουμε σήμερα όλοι και όλες που ήμασταν ενταγμένοι στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χρεοκοπία του», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Παντελάκος, που επίσης καταλογίζει τόσο ελλιπή προετοιμασία όσο και στρατηγικό αδιέξοδο στις κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και τονίζει ως μεγάλο μειονέκτημα «το γεγονός ότι το μήνυμα του δημοψηφίσματος δεν κατάφερε να μετουσιωθεί σε ή να αντιστοιχηθεί σε πολιτικό σχέδιο».

Με σκληρή γλώσσα κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του κόμματος, το πρώην στέλεχος της νεολαίας καταλογίζει «έντονο κυβερνητισμό», «λογική παροχολογίας» στο πρόγραμμα, «υποβάθμιση της συλλογικής λειτουργίας του κόμματος και ανάδειξη μιας αρχηγοκεντρικής φυσιογνωμίας και αντιδημοκρατικής πολιτικής λειτουργίας». Παράλληλα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Ηλίας Παντελάκος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας στο μέλλον, εφόσον όμως ο «μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ» αντιληφθεί την πολιτική ασφυξία και επιστρέψει στους αγώνες.

Για τον τέως γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ τέλος, η Αριστερά στην κυβέρνηση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι «αυτοσκοπός», καθώς όπως λέει: «Αν κάνουμε την κυβέρνηση αυτοσκοπό θα χάσουμε τον στόχο. Αν δεν δούμε πως το πολιτικό θα πρέπει να πλαισιώνει την κοινωνική κίνηση και να συμβάλουμε στην αυτονόμησή του, τότε το εγχείρημα της κυβέρνησης της Αριστεράς δεν θα είναι ποτέ πετυχημένο».


Πηγή : protothema.gr


Δραματική προειδοποίηση ΓΣΕΒΕΕ: Περιμένουμε 63.000 νέα λουκέτα μέσα στο επόμενο εξάμηνο




Κινδυνεύουν 138.000 θέσεις για εργοδότες,αυτοαπασχολούμενος και μισθωτούς

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση για τις μικρές επιχειρήσεις τους επόμενους έξι μήνες στην Ελλάδα έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Σύμφωνα με την έρευνα 1 στις 3 επιχειρήσεις ή 63.000 επιχειρήσεις αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο κλεισίματος. Η υλοποίηση δε του σεναρίου συνεπάγεται, σύμφωνα με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κίνδυνο απώλειας 138.000 θέσεων συνολικής απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί). Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με αυτή:

* Η μείωση επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο θα είναι 63.000 και θα αφορά κυρίως τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

* Μεγάλο μέρος των καθυστερημένων οφειλών των επιχειρήσεων αφορά τις ασφαλιστικές οφειλές προς το κύριο ασφαλιστικό ταμείο των επαγγελματιών, τον ΟΑΕΕ (35,6%).

* Ο αριθμός των επιχειρήσεων που δηλώνει ότι θα αυξήσει τις τιμές στο επόμενο εξάμηνο υπερδιπλασιάζεται (από το 5,7% στο 12,6%).

* Ο μέσος όρος μείωσης του κύκλου εργασιών κυμάνθηκε στο 21,23%, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στα γεγονότα του τελευταίου τριμήνου

* Πάνω από 1 στις 5 επιχειρήσεις θεωρεί πιθανό ότι θα απολύσει προσωπικό το επόμενο εξάμηνο. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο στις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 5 άτομα (40,2%). Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ τότε υπάρχει κίνδυνος απώλειας 55,000 θέσεων μισθωτής απασχόλησης στο επόμενο εξάμηνο. Συνολικά, αναμένεται να απολεσθούν 138,000 θέσεις απασχόλησης, αν συμπεριλάβουμε και τον αριθμό όσων αναστείλουν την επιχειρηματική δραστηριότητα (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι).

* Οι επιπτώσεις από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων ήταν ιδιαίτερα οδυνηρές. Κάθετη πτώση στον κύκλο εργασιών τους λόγω της επιβολής κεφαλαιακών έλεγχων (capital controls) σημείωσαν 9 στις 10 επιχειρήσεις. Τρεις στις 10 επιχειρήσεις σημείωσαν μείωση πάνω από 70% ενώ συνολικά για τις επιχειρήσεις η μείωση του κύκλου εργασιών ήταν μεσοσταθμικά 48%. Άμεση συνέπεια ήταν η συρρίκνωση της κατανάλωσης κατά 50% ή κατά 3,8 δισ. ευρώ κατά το διάστημα αυτό. Με μια μετριοπαθή εκτίμηση υπολογίζεται ότι από αυτή την μείωση το ελληνικό δημόσιο έχασε 570 εκ. ευρώ από έμμεσους φόρους.

* Οι μικρές επιχειρήσεις ήταν απροετοίμαστες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την επιβολή των capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών. Πιο συγκεκριμένα μόνο 1 στις 2 επιχειρήσεις χρησιμοποιεί e-banking για τις συναλλαγές της με πελάτες και προμηθευτές, ενώ 7 στις 10 δεν διαθέτουν συσκευές EFT/POS προκειμένου να πραγματοποιούν συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Εκτιμάται ότι το υψηλό κόστος αγοράς των μηχανών, αλλά και το υψηλό αναλογικό κόστος προμήθειας επί του τζίρου απέτρεψε τις μικρές επιχειρήσεις από την έγκαιρη προσαρμογή τους στη νέα ψηφιακή τραπεζική εποχή.



Πηγή


Περίπου 5.000 όπλα και μισό εκατομμύριο σφαίρες βρέθηκαν στο HADDAD 1





Τα όπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν στα δυο από τα 14 εμπορευματοκιβώτια, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Δεκατέσσερα εμπορευματοκιβώτια, ορισμένα από τα οποία περιείχαν εκατοντάδες όπλα και χιλιάδες σφαίρες, εντοπίστηκαν στο πλοίο HADDAD 1, με σημαία Βολιβίας, που κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Στελέχη του Λιμενικού, παρουσία τελωνειακού υπαλλήλου και εισαγγελέα, έχουν ξεκινήσει από το πρωί την καταγραφή του παράνομου οπλισμού που δεν αναφερόταν στα επίσημα έγγραφα του πλοίου.

Από την καταμέτρηση των δύο πρώτων εμπορευματοκιβωτίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παλέτες με κουτιά, που περιείχαν συνολικά 491.950 σφαίρες των 9 χιλιοστών, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου) των οποίων ωστόσο η καταμέτρηση ακόμα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στα επίσημα έγγραφα του πλοίου αναφερόταν η μεταφορά πλαστικών ειδών και τσιγάρων.

Μάλιστα στα επτά από τα δεκατέσσερα κοντέινερ, στον πρώτο οπτικό έλεγχο που έχει γίνει από τις Αρχές, βρίσκονται πράγματι κούτες με τσιγάρα, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι βρίσκεται στο πίσω μέρος και κάτω από αυτές.

Τα όπλα και τα πυρομαχικά ήταν επιμελώς κρυμμένα στο βάθος των κοντέινερ, πίσω από απλό φορτίο με συρταριέρες, ντουλάπια και πλαστικά χαλάκια γυμναστικής, γεγονός που αποδεικνύει την οργάνωση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν λάβει οι δράστες για την παράνομη μεταφορά των λαθραίων, έτσι ώστε σε περίπτωση που γινόταν κάποιος απλός έλεγχος, να μη γίνονταν αντιληπτά.

Ανώτεροι αξιωματικοί του Λιμενικού ανέφεραν ότι τα όπλα αυτά και οι σφαίρες μπορούσαν να εξυπηρετήσουν κανονικά πολεμική χρήση.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του την 29η Αυγούστου από την Αλεξανδρέττα (Iskenderum) της Τουρκίας και είχε δηλώσει ως τελικό προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης. Η έδρα της εταιρείας που ανήκει το πλοίο βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μέχρι σήμερα δεν φέρεται να έχει σχέση και εμπλοκή με ελληνική πλοιοκτησία.

Το πλοίο, με επταμελές αλλοδαπό πλήρωμα, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, πρωινές ώρες της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από περιπολικό του Λιμενικού, στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης.

Ο πλοίαρχος του πλοίου, που είναι Σύριος, στην πρώτη του επικοινωνία προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές δηλώνοντας τη μεταφορά άλλων προϊόντων. Οι Αρχές του Λιμενικού Σώματος, σε συνεργασία με άλλες μυστικές υπηρεσίες, είχαν πληροφόρηση ότι το συγκεκριμένο πλοίο είχε εμπλοκή σε ύποπτες δραστηριότητες διεθνώς διωκόμενες.

Μέχρι τώρα έχουν κατασχεθεί τα κινητά τηλέφωνα των μελών του πληρώματος και τα έγγραφα του πλοίου που εμφανίζουν τους παραλήπτες των εμπορευμάτων, ενώ το πλοίο, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κοντέινερ, αναμένεται να ελεγχθεί και στο εσωτερικό του από ειδικό κλιμάκιο του λιμενικού σώματος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης αναφορικά με το περιστατικό προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Για τη σημερινή νέα επιτυχία εντοπισμού και κατάσχεσης πλοίου μεταφοράς παράνομου φορτίου οπλισμού, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα και στα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να εντοπισθεί το εν λόγω πλοίο και η μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών. Η καταμέτρηση όπλων και πυρομαχικών συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την υπόθεση».



Πηγή: skai.gr


Νέο βίντεο-σοκ: Αστυνομικοί σκοτώνουν άνδρα στο Τέξας με τα χέρια ψηλά



Δύο Τεξανοί αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την προβολή ερασιτεχνικού βίντεο όπου διακρίνεται ένα άνδρας που έχει σηκώσει ψηλά τουλάχιστον το ένα του χέρι να πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών στη μέση του δρόμου, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Το βίντεο αυτό διάρκειας περίπου 4 λεπτών μεταδόθηκε από το δίκτυο KSAT, ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο στο Σαν Αντόνιο (Τέξας, νότια), το οποίο το απέκτησε αφού κατέβαλε το ποσό των 100 δολαρίων στον ερασιτέχνη εικονολήπτη.

Η αστυνομία της κομητείας του Μπέξαρ εξέφρασε αμέσως την ανησυχία της σχετικά με τις επιπτώσεις της προβολής αυτών των εικόνων στην ασφάλεια των στελεχών των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

«Το γεγονός ότι μετέδωσαν τον θάνατο ενός άνδρα για 100 δολάρια οδήγησε στη διατύπωση απειλών κατά της ζωής των αστυνομικών μας» επισημαίνει σε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το γραφείο του σερίφη του Μπέξαρ, όπου επίσης απευθύνεται έκκληση για την επικράτησης «ηρεμίας και υπομονής» σε αυτήν την υπόθεση.

Το περιστατικό αυτό βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο του Ντάρεν Γκόφορθ, ενός αναπληρωτή σερίφη τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν «εν ψυχρώ» κοντά στο Χιούστον (Τέξας) την ώρα που έβαζε βενζίνη στο περιπολικό του. Ένα έγκλημα που χαρακτηρίστηκε «εκτέλεση» από τις τοπικές αρχές.

«Εργαζόμαστε με ζήλο προκειμένου να ολοκληρώσουμε επιτυχώς την έρευνα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Θέλουμε να το κάνουμε σωστά για χάρη της οικογένειας Φλόρες, των αστυνομικών μας και της κοινότητάς μας» συνέχισε το γραφείο του σερίφη του Μπέξαρ στο Twitter.

Ο Γκίλμπερτ Φλόρες έχασε την ζωή του την Παρασκευή, μέρα μεσημέρι στο πεζοδρόμιο μιας συνοικίας.

Στο βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε από απόσταση εκείνος απεικονίζεται, με το στήθος γυμνό, να έχει σηκώσει το δεξί του χέρι ψηλά πάνω από το κεφάλι ωστόσο το αριστερό του χέρι δε διακρίνεται καθώς κρύβεται από μία κολώνα, την ώρα που δύο αστυνομικοί τον προσεγγίζουν. Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα και χωρίς ο θεατής να μπορεί να ακούσει τους διαλόγους, φαίνεται να ακούγονται δύο πυροβολισμοί και ο άνδρας σωριάζεται νεκρός στο έδαφος.

Οι δύο αστυνομικοί, ο Γκρεγκ Βάσκεζ και ο Ρόμπερτ Σάντσεζ, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία επενέβη στο σημείο έπειτα από ένα τηλεφώνημα σχετικά με ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και μόλις οι αστυνομικοί έφθασαν ανακάλυψαν μία γυναίκα και ένα παιδί, που προφανώς είχαν τραυματιστεί.
Η Σούζαν Πάμερλο, σερίφης της κομητείας, υποστήριξε ότι ο άνδρας αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του και οι υπόλοιπες μέθοδοι που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν ήταν μάταιες. Η ίδια είπε ότι υπήρξε ένας «μεγάλος διαπληκτισμός» μεταξύ των αρχών και του άνδρα.

«Σίγουρα, αυτό που προβάλλεται στο βίντεο αποτελεί αιτία ανησυχίας» τόνισε η σερίφης κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Όμως είναι σημαντικό να αφήσουμε την έρευνα να πάρει το δρόμο της για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει μια πλήρης και ενδελεχής εξέταση των γεγονότων».

Ο εισαγγελέας Νίκολας Λαχούντ υποστήριξε στο δίκτυο CNN ότι υπάρχει και ένα δεύτερο βίντεο, που μαγνητοσκοπήθηκε σε κοντινότερη απόσταση, από «καλύτερη γωνία», τονίζοντας ότι αυτές οι εικόνες είναι ανησυχητικές. Το δεύτερο βίντεο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλέστηκε πρόσωπο με γνώση των ερευνών, ο Φλόρες κρατούσε ένα μαχαίρι όταν σκοτώθηκε.

Το τοπικό παράρτημα του FBI στο Σαν Αντόνιο ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα για να καθοριστεί εάν τα δικαιώματα του Φλόρες καταπατήθηκαν, ιδίως να καθοριστεί εάν οι αστυνομικοί προχώρησαν σε «χρήση υπέρμετρης ή αδικαιολόγητης βίας».


Πηγή : imerisia.gr


Πρωτιά με 0,3% για τη ΝΔ και υπεροχή Μεϊμαράκη σε έρευνα της GPO




Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεπερνά, για πρώτη φορά, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις θετικές γνώμες με 44,3% έναντι 41,9% -Σκληρή μάχη για την τρίτη θέση ανάμεσα σε Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι -Χαμηλή πτήση για Λαϊκή Ενότητα -Μέσα ο Λεβέντης, στο όριο ο Καμμένος

Ανατροπές του εκλογικού σκηνικού προοιωνίζεται το νέο –δεύτερο- κύμα των δημοσκοπήσεων που άρχισε να βλέπει το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για επερχόμενο πολιτικό θρίλερ με αβέβαιο, μέχρι στιγμής, τελικό νικητή.

Το ελαφρύ προβάδισμα με το οποίο μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αφετηρία της κούρσας ταχύτητας προς την 20ή Σεπτεμβρίου, φαίνεται να εξανεμίζεται, ενώ σε μια από τις μετρήσεις, που διενήργησε η εταιρία GPO για το Mega, ανατρέποντας μια εικόνα που μέχρι πρότινος έμοιαζε παγιωμένη, η Νέα Δημοκρατία πέρασε οριακά μπροστά με 0,3%.

Ανεξαρτήτως, πάντως, της πολύ μικρής διαφοράς η οποία σε όλες τις μετρήσεις χωρίζει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, το γενικό συμπέρασμα που εξάγεται από τα ευρήματα των συνεχιζόμενων ερευνών είναι ότι η διαρκής ενίσχυση του ηγετικού προφίλ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που παρατηρείται, δημιουργεί τις συνθήκες για να κόψουν ο ίδιος και το κόμμα του πρώτοι το νήμα μπροστά στην κάλπη.

Δημοφιλέστερος ο αρχηγός της ΝΔ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μεϊμαράκης ξεπερνά, για πρώτη φορά, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις θετικές γνώμες προς το πρόσωπό του, συγκεντρώνοντας 44,3% και ευρισκόμενος μιάμιση εκατοστιαία μονάδα μπροστά από τον βασικό του αντίπαλο, τον τέως πρωθυπουργό που φθάνει στο 41,9%. Σχεδόν ισοδύναμοι στις θετικές γνώμες εμφανίζονται ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 39,7% και 39,5%, ενώ ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28,2%, ο Πάνος Καμμένος με 25,2%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 23,4% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11,2%.

Εκτός, όμως, από την κορυφή του πίνακα κατάταξης, ανατροπή στη σειρά των κομμάτων δείχνει η μέτρηση της GPO και στις παρακάτω θέσεις, όπου δίνεται σκληρή μάχη για την τρίτη διερευνητική εντολή, την οποία προς το παρόν αποσπά η Χρυσή Αυγή, αλλά με το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που δείχνει τάση υποχώρησης, καθώς πιέζεται από διαρροές προς τη ΝΔ, να βρίσκονται σε απόσταση βολής.

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 25,3%, αφήνοντας δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, το Ποτάμι με 4,6% και η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%.

Το κλείσιμο της ψαλίδας

Την τάση της ανατροπής είχε προαναγγείλει νωρίτερα έρευνα της  εταιρείας Alco για λογαριασμό του ιστότοπου newsit.gr που έδειξε το κλείσιμο της ψαλίδας στις επιδόσεις των δύο μεγαλύτερων κομμάτων που περιορίστηκε στο 0,4% από 1,5% που ήταν πέντε ημέρες νωρίτερα στη μέτρηση της ίδιας εταιρίας για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος».

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ μετρήθηκε στο 23% και της ΝΔ στο 22,6%. Ακολουθούν η  Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9%, η  Ένωση Κεντρώων με 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 2%. Άλλο κόμμα προτιμά το 3,5%, λευκό το 2,2%, πρόθεση για αποχή δηλώνει το 5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 14%.

«Ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας είχε δείξει νωρίτερα και έρευνα της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 που κατέγραψε τη διαφορά των δύο κομμάτων σε μόλις μια ποσοστιαία μονάδα. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 26% και η ΝΔ 25%, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνυόταν η Χρυσή Αυγή με 6%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 3%. Και σε αυτή την έρευνα  εκτός Βουλής έμεναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 2,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανερχόταν στο 10,5%.


Πηγή