Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Alco στο 0,4% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ



Σε εκλογές θρίλερ οδηγούμαστε σύμφωνα με τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης της Alcoγια το Newsit.gr
Όπως δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ θα παλέψουν μέχρι την τελευταία ώρα για να αναδειχθεί ο νικητής των εκλογών αφού η διαφορά στα ποσοστά τους είναι από μικρή έως και αμελητέα. 

Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το νικητή των εκλογών και πολύ μάλλον την κυβέρνηση συνεργασίας που τυχόν θα προκύψει. Ωστόσο, αν η κάλπη στις 20 Σεπτεμβρίου βγάλει ποσοστά κοντά σε αυτά της σημερινής δημοσκόπησης της Alco για τo Newsit.gr τότε οδηγούμαστε με βεβαιότητα σε τουλάχιστον τρικομματική κυβέρνηση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Παρατηρώντας την δημοσκόπηση θα διαπιστώσει κανείς ότι και τα δυο κόμματα εξουσίας ανέβασαν τα ποσοστά τους αλλά η ΝΔ πιο πολύ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η πτώση των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, τον οποίο θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έβλεπε ως μόνο  κυβερνητικό εταίρο, είναι ραγδαία.

Η έκπληξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι ο Βασίλης Λεβέντης και ηΈνωση Κεντρώων με το ποσοστό του να του δίνει εισιτήριο εισόδου στην Βουλή, ενώ τοΠΑΣΟΚ είναι στάσιμο και η ΔΗΜΑΡ δεν είναι πουθενά στον εκλογικό χάρτη.

Σταθερά αλλά χαμηλά είναι τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ανοδικά κινείται το ΚΚΕ.

Κλειδί σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr είναι οι αναποφάσιστοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι η δημοφιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι ανοδική ενώ τόσο στο θέμα της διαχείρισης του χρέους, όσο και στο θέμα της εφαρμογής τωνμεταρρυθμίσεων υπάρχει ισοπαλία.


Μειμαράκης - Μπακογιάννη μαζί στο Ηράκλειο της Κρήτης



Η Ντόρα Μπακογιάννη συνόδεψε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μειμαράκη στην Κρήτη στο Ηράκλειο όπου θα μιλήσει σε προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 19:30 σήμερα 2-9-2015 στην πλατεία ελευθερίας.



Τον Βαγγέλη Μειμαράκη συνοδεύουν επίσης οι κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος τον τελευταίο καιρό είναι συνέχεια στην επικαιρότητα λόγω των αποκαλύψεων του με τις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτει για την διαφθορά στην Βουλή, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και άλλοι Κρητικοί βουλευτές και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας.


Προνοιακά επιδόματα Ιουλίου - Αυγούστου 2015



Εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 111.217.856,61 € σε Δήμους της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015, για τα προνοιακά επιδόματα Ιουλίου - Αυγούστου 2015 στους κατά νόμο δικαιούχους

Συγκεκριμένα από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών», συνολικό ποσό 111.217.856,61 € στους παρακάτω Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο έτους 2015 καθώς και στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων.

Τα ανωτέρω ποσά αποτελούν έσοδο του Κ.Α.E 0621 « Κάλυψη δαπάνης προνοιακών επιδομάτων», του προϋπολογισμού των δικαιούχων Δήμων και θα αποδoθούν σε αυτούς, με χρηματική εντολή του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αμέσως μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε με την σειρά τους να τα καταβάλουν στους δικαιούχους

Επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι οι αποδιδόμενες με την παρούσα Απόφαση πιστώσεις, αφορούν στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο 2015 ή για όσο διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης τους καθώς και ποσά που μας ζητήθηκαν από τις αρμόδιες πρόνοιες και αφορούν στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων

Τέλος παρακαλούνται οι Δήμοι να γνωρίσουν έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 τα ποσά που απαιτούνται προκειμένου να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2015


Σταθερά αμετανόητος ο Π. Λαφαζάνης: Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι



Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, εκτίμησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Μega" και απέρριψε συνεργασίες με μνημονιακές δυνάμεις. Δήλωσε ότι θα συμμετέχει στο ντιμπέιτ, αλλά χαρακτήρισε "κωμωδία" να θέλουν να πάνε σε δικομματική μάχη στημένη ανάμεσα σε δύο, με κοινό πρόγραμμα. Τι έχουν να πουν αυτοί οι άνθρωποι; Εγώ θα πάω για να γίνει συζήτηση, σημείωσε.

Δεν πάω εγώ στο εθνικό νόμισμα, θα πάμε έτσι κι αλλιώς είναι θέμα επιβίωσης της χώρας, προέβλεψε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο, θα μείνει στο μισά του δρόμου. Αυτό που γίνεται είναι το κύριο πλήγμα, και το δίνουμε στην περιφέρεια. Δεν έχουν προοπτική αυτές οι πολιτικές, είπε. Ωστόσο, τόνισε ότι το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι εργαλείο ώστε να εφαρμόσουμε ένα ανορθωτικό πρόγραμμα για τη χώρα.
Χαρακτήρισε τρομοκρατία τα όσα ακούγονται περί καταστροφής αν βγούμε από την ευρωζώνη. Δεν έχουμε νοημοσύνη, δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν χώρες που είναι εκτός ευρώ; διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι το 90% του πλανήτη έχει εθνικό νόμισμα.

Αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι δεν έγινε υπουργός για να κρατήσει κανένα αξίωμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο τόπος και ο λαός. Στην ερώτηση ότι κάποιοι λένε ότι συμπλέει με το σχέδιο Σόιμπλε (για επιστροφή στη δραχμή) απάντησε: ΄Εχετε δει κανένα τέτοιο σχέδιο Σόιμπλε; Μια φημολογία υπάρχει.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι είναι προφανές ότι ο Αλ. Τσίπρας πιέστηκε στην 17ωρη διαπραγμάτευση του Ιουλίου, σημειώνοντας και αυτό ήταν μέσα στο παιχνίδι. Μας ένωνε η αντιμνημονιακή ομπρέλα. Αντί να ακυρώσουμε τα μνημόνια, φέραμε και το τρίτο. Έλεγα ότι η επιλογή θα είναι η σύγκρουση. Αυτή να επιλέξουμε. Και ζητούσα να πάμε σε έναν άλλο δρόμο, από την επιλογή των μνημονίων, υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: Δεν ρίξαμε εμείς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παραιτήθηκε. Το θεσμικό θα ήταν να πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν το έκανε γιατί φοβόταν τη συζήτηση και φοβόταν την ψήφο εμπιστοσύνης, διότι μετά δεν θα είχε τη δυνατότητα (η κυβέρνηση) να πάει σε εκλογές και να μας αιφνιδιάσει, αλλά και να πιάσει τον ελληνικό λαό στο ύπνο. Αυτό ήταν το σχέδιο, και με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, πάμε σε εκλογές εξπρές. Καμία συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις, έχουμε πόλεμο.
Τέλος αναφερόμενος στο χρέος υποστήριξε ότι είναι ντροπή για τη χώρα να μην ζητεί τη διαγραφή του χρέους. Το δίλημμα είναι το χρέος ή η επιβίωση του ελληνικού λαού. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ότι μεταθέτουν το χρέος στις επόμενες γενιές. Καναμε αρκετά λάθη να μην κάνουμε και εγκλήματα, κατέληξε.


Πηγή


Δράσεις για την ανακούφιση προσφύγων και νησιωτών ανακοινώνει η Θάνου



Αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αναπλ. υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας δήλωσε πως αποφασίσθηκαν μέτρα που θα ανακοινωθούν από την πρωθυπουργό το απόγευμα

Συγκεκριμένες δράσεις-μέτρα ανακούφισης της κατάστασης για τους πρόσφυγες και τους κατοίκους των νησιών αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, η οποία, επί δύο και πλέον ώρες το πρωί της Τετάρτης ενημερώθηκε από τους υπουργούς για τη διαχείριση των ζητημάτων του προσφυγικού προβλήματος.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, ανέφερε ότι τα μέτρα θα έχουν στόχο, μέσα σε σύντομο χρόνο, σε ανθρώπινα χρονικά πλαίσια, να νοιώσουν οι πρόσφυγες και οι κάτοικοι των νησιών μία βελτίωση για την κατάσταση που βιώνουν. «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα αποφευχθεί η κρίση» δήλωσε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι η επίλυση του προσφυγικού προβλήματος απαιτεί την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακούφιση των πληθυσμών και υπογράμμισε ότι το ζήτημα πρέπει να διεθνοποιηθεί σε επίπεδο ΟΗΕ.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, ασφαλώς, μία υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το προσφυγικό ζήτημα, υπογράμμισε, όμως, ότι τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κ. Θάνου θα είναι πολύ συγκεκριμένα για τη βελτίωση των συνθηκών. Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι σήμερα θα έχει συνάντηση με την ΚΕΔΕ, διότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος πρέπει να περνούν μέσα από την άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, «η υλοποίηση των μέτρων αυτών θα δώσει ανάσα στα νησιά».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ στην οποία παρέστη, η Λέσβος δέχεται το 50% του όγκου των προσφύγων-μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας, η Σάμος το 26%, η Κως το 14% και ακολουθούν η Χίος, η Λέρος και άλλα νησιά.

Όπως άλλωστε ανακοίνωσε στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διεκδίκηση προγραμμάτων και δράσεων για την ενίσχυση των οικονομιών των νησιών που έχουν υποστεί πλήγμα από τη μεγάλη εισροή προσφύγων και μεταναστών τους τελευταίους μήνες, αλλά και για την ανόρθωση της τουριστικής εικόνας τους διεθνώς.


Πηγή : protothema.gr


Σύντομο τετ α τετ Μεϊμαράκη - Τσίπρα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου



Ενα σύντομο τετ α τετ είχαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναχωρούσε από την Κρήτη, αφετηρία του κύκλου περιοδειών του στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μόλις είχε φτάσει.

Οταν ο κ. Μεϊμαράκης ενημερώθηκε ότι στην διπλανή αίθουσα βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας, είπε πως «εκτός από την αστική ευγένεια υπάρχει και η κρητική ευγένεια» και πήγε και τον χαιρέτισε.



Πηγή : kathimerini.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ





Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΑ ΛΕΓΩΜΕΝ << ΩΣ ΠΟΤΕ >> !
Γ. ΣΟΥΡΗΣ .

Καλό μήνα να έχουμε αγαπημένοι μου !
Εμείς ...Πάμε να πούμε τα δικά μας ...Αλλιώς !
Πάντα χαριτολογώντας , γιατί με όσα συμβαίνουν πίνουμε τα ηρεμιστικά με τις
χούφτες . Ο Αύγουστος είχε απ' όλα . Όπως λέμε ένα ..πιτόγυρο απ' όλα ; Κάπως έτσι !
Παράπονο δεν είχαμε όσοι μείναμε στην Αθήνα , είχαμε προμηθευτεί κοχύλι και ακούγαμε
την θάλασσα . Ά σε που είχαμε το πιο in στέκι απ' όλη την Ελλάδα ! Κακά τα ψέματά σαν
την ..Βουλή δεν έχει πουθενά ! Το τι είδαν τα ματάκια μας και ακούσανε τα αυτάκια μας ,
κατακαλόκαιρο δεν λέγεται ! Μέχρι και τον Γ.Βαρουφάκη ίδιος ο Φλωρινιώτης ! Απορώ με τόση ζέστη το κουαρτέτο ( πρώην τρόικα ) που
βρήκε τόση ενέργεια και μπαινόβγαινε συνέχεια  στα υπουργεία  και ...έπεφτε γερό μαστίγιο .
Ένα μαϊστράλι , ένα βοριαδάκι δεν είχε τόσο όσο να έπαιρναν τα μυαλά τους , λίγο αέρα
μήπως κι έβλεπαν το μνημόνιο ...αλλιώς ! Αλλά μπά που τέτοια τύχη !
Ψηφίστηκε το μνημόνιο από την βουλή ! Περαστικά μας ! Τρεχάτε ποδαράκια μας με τα ραβασάκια  που
αρχίσανε να έρχονται ! Θα έχουμε ...μακρύ χειμώνα !
Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία ! Εγώ κρατάω την ουσία και ..τρελαίνομαι !
Γιατί τρελαίνομαι ; Εκλογές αποφάσισε ο Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α και έγινε των κομμάτων ....
Έτρεξαν όλοι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για άλλη ημερομηνία ...Αλλά ..τίποτα !
Πάμε λοιπόν για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου  ο κύβος ερρίφθη !
Εκλογές  ανάμεσα σε δύο εκλείψεις που έχει ο Σεπτέμβριος ,και έναν ανάδρομο
Ερμή . Θυμηθείτε ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με ανάδρομο Ερμή είχαν κάνει εκλογές .
Όπως και ο Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α πάλι με ανάδρομο είχε βγει πρώτο κόμμα ! Οπότε...τόμπολα !
Πάλι θα έχουμε γεγονότα ! Η τρέλα της εξουσίας στα δικά μας κεφαλάκια θα ξεσπάσει .
Ζούμε στη χώρα που ο Α. Τσίπρας μιλάει για την σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε , αλλά βάζει
τους σκληρότερους φόρους  ! Ο Β.Μεϊμαράκης ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά .
Το Ποτάμι , και το Π.Α.Σ.Ο.Κ συμφωνούν και αγωνίζονται , για μια καλύτερη θέση στις εκλογές .
Έχουμε την ΛΑΙΚΗ ΕΝΩΤΗΤΑ του Π.Λαφαζάνη  με την Ζ. Κωνσταντοπούλου και τόσους άλλους
να μιλάνε για καλύτερο αύριο ..με την δραχμή .
Το εθνικό μας νόμισμα Κύριοι θέλει πολύ δουλειά ! Μακάρι να ήτανε όλα τόσο απλά ποιος δεν θα
ήθελε ; Τρελαίνομαι όταν λένε για το δημοψήφισμα και το ιστορικό ΟΧΙ .
Τελικά άλλο ήταν το δημοψήφισμα : ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ;
<< ΝΑΙ >> ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ !
<< ΟΧΙ >> ΘΈΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ !
Έχει γίνει τέτοιο μπάχαλο με τα μνημόνια , που λαός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν.
Πιστεύω πως στις εκλογές το πρώτο κόμμα θα έχει ποσοστό μικρότερο ή ίσο με τον Φ.Π.Α  23% .
Εκεί να δεις γλέντια ! Ποιο κόμμα θα πάει με ποιο ; ΟΕΟ !
Όλα αυτά βέβαια εμείς τα πληρώνουμε ! Όλα στου.. κασιδιάρη το κεφάλι !
Κάποτε κάναμε διακοπές κάθε χρόνο ..σχεδόν όλο το καλοκαίρι , και εκλογές κάθε 4 χρόνια .
Τώρα γίνεται το αντίθετο ! Άντε να δούμε  ...που θα βγεί !
Πάντως τουρισμό είχαμε  παράπονο γιαιτί να έχουμε ; Βουλιάξανε τα νησιά από μετανάστες . πρόσφυγες .
Είδαμε πόσο όμορφα περνάνε όλοι...μαζί ! Λιάζονται   ! Μάλιστα φώναζαν γιατί τους είχαν τελειώσει τα... αντηλιακά !
Αλήθεια πόσοι τζιχαντιστές  έχουν έρθει στην Ελλάδα ;
Δυστυχώς λόγω αποβλάκωσης απο την τηλεόραση  ( που την θεωρούμε τέχνη ) γεμίσαμε ανασφάλεια , και διαρκή
επιθυμία να είμαστε αρεστοί . Όσοι δε βρίσκονται  σε θέσεις εξουσίας τρελαίνονται για τα χειροκροτήματα  !
Σοβαρευτείτε  επιτέλους Κύριοι !
 Παίζετε  στα ζάρια το μέλλον των παιδιών μας ξεπουλώντας ...τα πάντα !
Και κλείνοντας θα πω , πως αν ζούσε ο Αριστοφάνης και έγραφε γαι την σύγχρονη  Ελλάδα , θα συμπεριλάμβανε
όπως δήποτε στο κείμενό του την φράση : << ΕΙΣΤΕ ΖΩΑ >>  ! Και θα το απηύθυνε σε ΕΜΑΣ !
Το Tip της εβδομάδας !
Τι κι αν είναι Σεπτέμβρης ; Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ !
Πάρτε λοιπόν  πετσέτα , καφέ και τόστ και....Θάλασσα !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη
εβδομάδα με την Χαριτίνη !


«Κλείδωσε» στις 14 Σεπτεμβρίου η μεγάλη μονομαχία - 8 ή 9 το debate όλων των πολιτικών αρχηγών




Σε τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου συμφώνησαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη επικοινώνησε με την διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά και της πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών των πολιτικών αρχηγών στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Η κα Γαβρά, σύμφωνα με τις ίδες πηγές, απάντησε αμέσως θετικά σημειώνοντας ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές δραστηριότητες του προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη εκείνες τις ημέρες.

Τα δύο κόμματα τα βρήκαν επίσης για το ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. Η αρχική συνεννόηση, όμως, για διεξαγωγή του την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα κόμματα και η συζήτηση γίνεται πλέον για τις 8 ή 9 του μηνός.

Εντούτοις, στον κύκλο των επαφών με τα άλλα κόμματα, υπήρξε εμπλοκή με το πρόγραμμα της προέδρου του ΠΑΣΟ Φώφης Γεννηματά, η οποία έχει προγραμματισμένη ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ μόνο των δύο πολιτικών αρχηγών εξέφρασε και το ΚΚΕ , ενώ έχει ενστάσεις και για το κοινό ντιμπέιτ, κυρίως ως προς τη διαδικασία.

Επίσης, τη ριζική διαφωνία της Λαϊκής Ενότητας για ντιμπέιτ μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με αποκλεισμό των άλλων κομμάτων, εξέφρασε ο εκπρόσωπός της Κώστας Ήσυχος. Τόνισε επίσης την «ριζική διαφωνία της Λαϊκής Ενότητας να μην συζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής την διαδικασία και την ουσία ενός ζωντανού διαλόγου ανάμεσα στους επικεφαλής των κομμάτων», ενώ επέμεινε στην πρόταση του κόμματός του για θεματικά ντιμπέιτ.



Πηγή : imerisia.gr


«θύματα» 1 εκατ. οικογένειες. Βαρύ κόστος από τη ΦάΠΑ 23% σε σχολεία & φροντιστήρια




Προεκλογικό αλαλούμ με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έως και 1300 ευρώ η ετήσια επιβάρυνση ανά παιδί, «θύματα» 1 εκατ. οικογένειες. Τα μαζεύει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζεται να εκδώσει και νέα εγκύκλιο προκειμένου να ξεκαθαρίσει τον τρόπο επιβολής του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η εμπλοκή του φόρου στην προεκλογική μάχη οδηγεί σε νέο.. αλαλούμ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίστηκε το μέτρο μέσω του προεκλογικού του προγράμματος εκτιμώντας ότι με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση πλήττει τους… πλούσιους, χθες το βράδυ κάλεσε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να παγώσει το μέτρο ενώ υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί στις 20 Σεπτεμβρίου θα το …ακυρώσει. Προφανώς, στην αλλαγή στάσης έπαιξε ρόλο και η «ποσοτικοποίηση» των επιπτώσεων του μέτρου. Άμεσα εκτιμάται ότι πλήττονται περίπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά ενώ η ετήσια επιβάρυνση ανά νοικοκυριό μπορεί να κυμαίνεται –κατά μέσο όρο- από 700 έως και 1300 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί ανάλογα με την τάξη αλλά και το είδος της εκπαίδευσης.

Η διαπίστωση ότι τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση καλούνται να πληρώσουν οι πλούσιοι, στην πράξη αποδεικνύεται εντελώς αυθαίρετη. Πέραν από τις περίπου 80.000 οικογένειες οι οποίες τουλάχιστον πέρυσι επέλεξαν να στείλουν το παιδί τους στο ιδιωτικό σχολείο, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που υποχρεούνται να στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών ή φροντιστήρια που προετοιμάζουν τα παιδιά για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια (σ.σ μόνο οι συμμετέχοντες κάθε χρόνο ανέρχονται στις 90-100 χιλιάδες κάθε χρόνο με το ποσοστό αυτών που πηγαίνουν φροντιστήριο να αγγίζει πολλές φορές ακόμη και το… 100%). Πώς μεταφράζεται η επιβάρυνση σε απόλυτους αριθμούς;

Μια ματιά στο παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Εμπορίου αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος τα δίδακτρα που καλείται να πληρώσει ένας γονιός για το φροντιστήριο. Στην 3η λυκείου, ο γονιός μπορεί να κληθεί να πληρώσει από 1500 ευρώ έως και 3000 ευρώ. ΦΠΑ 23% στα 1500 ευρώ σημαίνει επιβάρυνση 345 ευρώ και στα 3000 ευρώ σχεδόν 690 ευρώ.

Τα βάσανα βέβαια, δεν αφορούν μόνο τους γονείς με παιδιά στο λύκειο. Ο ΦΠΑ μπαίνει και στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Όταν μεγάλο κεντρικό φροντιστήριο ζητάει από 940 ευρώ τον χρόνο από τις πρώτες κιόλας τάξεις των αγγλικών και ανεβάζει τις τιμές στα 1700 ευρώ για την τάξη του πρώτου πτυχίου, τότε γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει κίνδυνος επιβάρυνσης επιπλέον 390 ευρώ ανά παιδί.

Όσο για τα ιδιωτικά σχολεία που μπήκαν και αυτά στο «καλάθι» του ΦΠΑ, εκεί οι επερχόμενες επιβαρύνσεις για τους περίπου 80.000 γονείς είναι πολύ μεγάλες. Σε μέσα επίπεδα, τα δίδακτρα για τις βασικές σπουδές (χωρίς δηλαδή τη μεταφορά, τις απογευματινές δραστηριότητες κλπ που επίσης θα επιβαρυνθούν με ΦΠΑ) κινούνται τουλάχιστον στο λεκανοπέδιο στα 5000 ευρώ που σημαίνει ότι ο ΦΠΑ αντιστοιχεί σε περισσότερα από 1150 ευρώ. Ο μέσος όρος ανά τάξη όπως υπολογίζεται από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, διαμορφώνεται για φέτος ως εξής:

Δίδακτρα νηπιαγωγείων Αττικής: 4.570 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι η μέση επιβάρυνση αντιστοιχεί στα 1050 ευρώ
Δίδακτρα νηπιαγωγείων Περιφέρειας: 3.048 ευρώ με επιβάρυνση από τον ΦΠΑ στα 700 ευρώ
 Μέσος όρος διδάκτρων Δημοτικών Αττικής: 5000 ευρώ με την επιβάρυνση (όπως προαναφέρθηκε να διαμορφώνεται στα 1150 ευρώ)
 Ο μέσος όρος των διδάκτρων στα δημοτικά της περιφέρειας είναι 4.200 ευρώ και η μέση επιβάρυνση από τον ΦΠΑ στα 966 ευρώ
 Στα γυμνάσια της Αττικής ο μέσος όρος εκτοξεύεται στα 5.870 ευρώ και η επιβάρυνση στα 1350 ευρώ ενώ στα δίδακτρα των γυμνασίων της περιφέρειας (με μέσο όρο διδάκτρων 5260 ευρώ η μέση επιβάρυνση είναι 1210 ευρώ.
Το μόνο που απομένει να φανεί τις επόμενες ημέρες  -αν τελικώς το προεκλογικό κλίμα δεν… παρασύρει την υπηρεσιακή κυβέρνηση στο να εκδώσει τελικώς την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι τι ποσοστό του ΦΠΑ θα απορροφήσουν οι ιδιοκτήτες σχολείων και φροντιστηρίων και ποιο ποσοστό θα επιβαρύνει τελικώς τους γονιούς οι οποίοι από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, κινδυνεύουν να χάσουν έναν ή και δύο μισθούς.

Πάντως, τα φροντιστήρια και τα σχολεία, φαίνεται να ετοιμάζουν ήδη τις άμυνές τους. Ακόμη και αν δεν υπάρξει η ΠΝΠ, σχεδιάζουν να εισπράξουν χρήματα από τους γονείς με τη μέθοδο της «προκαταβολής». Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης είναι συνεχείς και η φορολογική νομοθεσία παρέχει το δικαίωμα στην επιχείρηση (φροντιστήριο ή σχολείο) να εκδώσει το τιμολόγιο με την ολοκλήρωση της παροχής της υπηρεσίας, αναφέρουν έγκυροι λογιστές.

Πότε ολοκληρώνεται η υπηρεσία; Τον Ιούνιο του 2016. Άρα, και το τιμολόγιο μπορεί να εκδοθεί τότε. Ο ΦΠΑ καταβάλλεται με την έκδοση του τιμολογίου και όχι με την είσπραξη έναντι και προκαταβολών. Αυτή η «τακτική» όπως επίσης και η παράνομη (πλην όμως πολύ πιθανό να υιοθετηθεί κατά κόρον) πρακτική της εμφάνισης «χαμηλής απόδειξης» μπορεί να καταστήσει το μέτρο στην πράξη μη αποτελεσματικό (από πλευράς είσπραξης) κάτι για το οποίο προειδοποίησε χθες με σχετική του ανακοίνωση και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Η νέα εγκύκλιος

Την έκδοση και νέας εγκυκλίου για την επιβολή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση «υπόσχεται» η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καθώς ακόμη και τώρα, οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις δεν έχουν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους για την επιβολή του φόρου. Χθες δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η εγκύκλιος της Κατερίνας Σαββαίδου με την οποία παρατείνεται έως τις 8 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή στις Δ.Ο.Υ από τις επιχειρήσεις του κλάδου (φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία κλπ) της δήλωσης μετάταξης στο καθεστώς του ΦΠΑ. Η εγκύκλιος, δεν εμπεριέχει τις αναλυτικές πληροφορίες και γι’ αυτό στο κείμενο, η κυρία Σαββαίδου επισημαίνει ότι «περαιτέρω διευκρινίσεις για λοιπά θέματα που αφορούν στην εφαρμογή, θα δοθούν με σχετική εγκύκλιο της Γ.Γ.Δ.Ε., η οποία θα εκδοθεί άμεσα». Στην πράξη αναμένονται διευκρινήσεις ειδικά σε ότι αφορά τις εξαιρέσεις από την επιβολή του φόρου. Ο νόμος ορίζει ότι δεν υπάγονται στον ΦΠΑ οι οργανισμοί που πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

· δεν έχουν ως σκοπό τη συστηματική επιδίωξη του κέρδους, τα ενδεχόμενα δε κέρδη τους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διανέμονται, αλλά να διατίθενται για τη διατήρηση ή τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών,

· η διοίκηση και διαχείριση πρέπει να ασκείται ουσιαστικά χωρίς μισθό, από πρόσωπα που δεν έχουν, είτε αυτά τα ίδια είτε μέσω τρίτων προσώπων, άμεσο ή έμμεσο συμφέρον από τα αποτελέσματα της εκμετάλλευσης των σχετικών δραστηριοτήτων και

· οι τιμές τους πρέπει να είναι κατώτερες από αυτές που καθορίζονται για ανάλογες πράξεις εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες υπόκεινται στο ΦΠΑ,

Η νέα εγκύκλιος της ΓΓΔΕ, θα καθορίσει ουσιαστικά και το ποια από τα ιδιωτικά σχολεία πληρούν τα κριτήρια για την εξαίρεση. Για τα φροντιστήρια είναι σαφές από τον νόμο ότι εξαίρεση δεν υπάρχει.

Το «άδειασμα» της Κομισιόν

Το «άδειασμα» της ελληνικής κυβέρνησης από την Κομισιόν ήρθε χθες δια στόματος της εκπροσώπου του Πιερ Μοσκοβισί η οποία υποστήριξε ότι το μέτρο δεν ήταν απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Αρκετές ώρες μετά τις επίσημες δηλώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε αργά χθες το βράδυ θέλοντας να διαψεύσει την Κομισιόν: «Η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών. Μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου. Είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά. Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Πλέον, και ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία καλούν ανοικτά την υπηρεσιακή κυβέρνηση να εκδώσει την ΠΝΠ. Για το αν απαιτείται ισοδύναμο μέτρο ή όχι, δεν γίνεται καμία αναφορά. Μένει να φανεί στην πράξη αν οι επίσημες δηλώσεις είναι ένας ακόμη εμπαιγμός εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών που εντάσσεται στην προεκλογική λογική.



Πηγή : thetoc.gr


Όταν του δίνεις θάρος θα λέει ότι θέλει ο Λεβέντης: Μπορώ σε δύο μήνες να βγάλω τη χώρα από το μνημόνιο



Στην τηλεόραση της Ζούγκλας φιλοξενήθηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Σε μια συνέντευξη εφ” όλης της ύλης, ο κος Λεβέντης αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια σε περίπτωση που το κόμμα του εισέλθει στη Βουλή. Παράλληλα κλήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήσεις τηλεθεατών για θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες.

«Πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές. Εάν μου ζητηθεί να σχηματίσω κυβέρνηση με τον Τσίπρα, εγώ δεν θα τον συναντήσω καν. Θα του στείλω μια επιστολή με 9 αιτήματα που πρέπει να εφαρμόσει και θα τον ελέγχω κάθε μήνα. Θα του δώσω περιθώριο για 8 μήνες να κάνει πρόοδο σε αυτά που του ζητώ. Αν δεν τα κάνει, ρίχνω την κυβέρνηση», ανέφερε.

«Τα κανάλια μου ζητούν αυτή την περίοδο να έρθω σε εκπομπές και να παρουσιάσουν το Lifestyle της ζωής μου, αντί να με αφήσουν να πω τις προτάσεις του κόμματος. Έχω ρίξει πολλές πόρτες γι αυτό τον λόγο. Δεν θέλουν να ακούγονται οι προτάσεις της Ένωσης Κέντρου», προσθέτει κι συνεχίζει :

«Φανταστείτε ότι κανάλι μου ζήτησε να υπογράψω συμβόλαιο ότι θα βγω πρώτος στην εκπομπή του την ημέρα των εκλογών».

Σχετικά με την νοοτροπία που υπάρχει στη χώρα μας για την «κακιά Γερμανία», ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε πως «οι Γερμανοί δεν είναι οι κακοί αλλά εμείς που είμαστε αναξιόπιστοι».

Παράλληλα ο πρόεδρος του κόμματος ισχυρίστηκε πως έχει πρόγραμμα με το οποίο η χώρα σε δύο μήνες μπορεί να βγει από το μνημόνιο.



Πηγή


Είσαι κλαψιάρης.. δεν είσαι πρότυπο άντρα! Φλέρτ στον αέρα Μπογδάνος - Αυλωνίτου



Και εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα στην ελληνική τηλεόραση, ήρθε ο πρωτοφανής καβγάς της Ελένης Αυλωνίτου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο εξαιτίας ενός… φλερτ, που θεώρησε η βουλευτής ότι της έκανε ο δημοσιογράφος.

Το απίθανο τηλεοπτικό περιστατικό συνέβη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον παρουσιαστή του καναλιού.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στην προσπάθειά του, να ρίξει τους τόνους μετά από ένα καυγά μεταξύ της Μαρίας Σπυράκη και της Ελένης Αυλωνίτου, κάλεσε την τελευταία να τον κοιτάξει, για να πάρει την απάντηση:

«Με φλερτάρετε; Δεν ταιριάζουμε. Είστε κλαψιάρης και δεν μου αρέσουν οι κλαψιάρηδες».

Με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να απαντά: «Μια στιγμή γιατί θα τα πάρω κρανίο»…




Πηγή : tribune
Video : enikos


Στην Ομόνοια πολλοί πρόσφυγες που έφτασαν το βράδυ από Μυτιλήνη




Του Μάκη Συνοδινού

Στην πλατεία Ομονοίας βρίσκονταν τα μεσάνυχτα πολλοί από τους πρόσφυγες που έφτασαν το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά από την Μυτιλήνη. Ανάμεσά τους, βρίσκονται και πολλά παιδιά.

Μιλώντας στη «Ν», αρκετοί από τους πρόσφυγες δήλωσαν ότι θα κατευθυνθούν προς το Πεδίον του Άρεως, όπου μέσω λεωφορείων θα φύγουν για τη βόρεια Ελλάδα, προσδοκώντας να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την κεντρική Ευρώπη, μέσω Βαλκανίων.

Οι υπόλοιποι αναμένεται να περάσουν τη νύχτα στις πλατείες του κέντρου της Αθήνας, ενώ με το φως της ημέρας θα αποφασίσουν πως θα πορευτούν στη συνέχεια.
Όσοι έχουν χρήματα πάνω τους, ψάχνουν για κάποιο φτηνό ξενοδοχείο στο κέντρο, ευελπιστώντας να μην ξοδέψουν πάνω από 10 ευρώ για διαμονή.



Πηγή 


Η Νέα Δημοκρατία ξανά στη Ρηγίλλης: Επιστροφή στις ρίζες




Αγκαλιά Μεϊμαράκη με Σαμαρά έξω από το ιστορικό κτίριο και τετ α τετ στα γραφεία - Ήπιων τόνων συγκέντρωση με στόχο το πάντρεμα του νέου και του παλαιού, εστιάζοντας στην επανασυσπείρωση της κεντροδεξιάς

Σαν να ενώθηκαν όλες οι «φυλές» της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης την Τρίτη και αυτό φάνηκε στους ανθρώπους που έσπευσαν να δώσουν το «παρών» στην ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος, παραμερίζοντας τα περί Σαμαρικών, Καραμανλικών και γενικά ό,τι αφορά τα εσωτερικά του κόμματος, δίνοντας βάση στην πορεία της χώρας. Εδώ και μέρες, δεκάδες άτομα από το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας προετοίμαζαν πυρετωδώς την εκδήλωση, η οποία ουσιαστικά είχε συμβολικό χαρακτήρα για να τονίσει το μότο «επιστροφή στις ρίζες», με στόχο την επανασυσπείρωση της κεντροδεξιάς, προκαλώντας όντως τη συγκίνηση των μελών του κόμματος. Στους πρώτους μήνες του 2011, η σιδερένια πόρτα του νέο κλασσικού κτιρίου στη Ρηγίλλης έκλεισε οριστικά, καθώς η ΝΔ μετακόμισε στα γραφεία της οδού Συγγρού.


Διόλου τυχαία ήταν η τοποθέτηση τριών μεγάλων οθονών κατά μήκος της Ρηγίλλης που έδειχναν εικόνες από την ιστορία του κόμματος, με έμφαση στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, του οποίου ακούγονταν -από τα μεγάφωνα -φράσεις από ομιλίες του, καθώς και η επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά την πτώση της δικτατορίας, ενώ από τα ηχεία ακούγονταν στην αρχή και τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι. Βέβαια, δεν περιορίστηκε η ΝΔ στο παρελθόν, αλλά επέλεξε και δηλώσεις όλων των προέδρων, με φινάλε τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξάλλου αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στους παλαιότερους ηγέτες του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Ράλλη, Ευάγγελο Αβέρωφ, Μιλτιάδη Έβερτ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.


Από τις έξι το απόγευμα οι γύρω δρόμοι είχαν κλείσει, με τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας να συρρέει προς το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης. Αν και υπήρχαν κάποιοι με σημαίες στα χέρια, επικρατούσε ένα ήπιο κλίμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, δίχως βροντερά κομματικά συνθήματα και το γενικότερο κλίμα δεν παρέπεμπε σε προεκλογική συγκέντρωση κόμματος. Χαμόγελα, αγκαλιές, ενθουσιασμός, έντονη συναισθηματική φόρτιση, αλλά και μία συγκρατημένη αισιοδοξία για την απόδοση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Παρά ταύτα, το αίσθημα αναπτέρωσης ήταν διάχυτο ανάμεσα στα στελέχη, βουλευτές και φίλους του κόμματος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε πως αυτό το κτίριο δεν είναι μόνο τόπος συνάντησης ιδεών, είναι οι ρίζες μας! Εδώ γράφτηκε η ιστορία της ΝΔ. Το θρυλικό μπαλκόνι στο νεοκλασικό κτίριο είχε στολιστεί με τις σημαίες της Ελλάδας, της Ευρώπης και της ΝΔ, και…. φωτιστεί στα μπλε. Εμπρός από το κτίριο έχει στηθεί η εξέδρα από την οποία θα εκφωνούσε το λόγο του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ τα καπνογόνα και τα επιφωνήματα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας σκέπαζαν την ατμόσφαιρα από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην εξέδρα ο πρόεδρος της ΝΔ. Στο αρχηγείο του κόμματος στη Συγγρού υπήρχε ομάδα, η οποία είχε εστιάσει την προσοχή της στα social media, αλλά και στη ζωντανή αναμετάδοση της συγκέντρωσης στα ηλεκτρονικά μέσα, στοχεύοντας τη νεολαία.


Κορυφαία στιγμή όταν εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην πόρτα του νεοκλασικού, ξεκινώντας από το γραφείο στη οδό Μουρούζη και από τη Λυκείου κατευθύνθηκε προς τη Ρηγίλλης, με τον κόσμο να τον σταματά, να τον φιλά και να τον χειροκροτεί. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Κώστας Καραμανλής -από την Βασιλίσσης Σοφίας- έδωσε το δυναμικό «παρών». Εκεί ήταν και πολλά στελέχη του κόμματος, παλαίμαχοι, αλλά και όλοι σχεδόν οι βουλευτές της ΝΔ. Μεταξύ αυτών ο Μάκης Βορίδης, ο Νίκος Δένδιας, Ανδρέας Κατσανιώτης, Άδωνις Γεωργιαδης, Βασίλης Οικονόμου, Φωτεινή Πιπιλή, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Νικίτας Κακλαμάνης, Σταύρος Δήμας, Βασίλης Μιχαλολιάκος, κλπ. Τα μάτια του κόσμου έκλεψαν και αρκετές γυναικείες παρουσίες, με πολλούς να σχολιάζουν με χιούμορ ότι η Ρηγίλλης είναι τελικά….μαγνήτης!


Η στιγμή, όμως, που καταχειροκροτήθηκε ήταν όταν μετά την ομιλία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατέβηκε από την εξέδρα, πλησίασε τον Αντώνη Σαμαρά και αγκαλιάστηκαν, σε μία πράξη επίδειξης ενότητας της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες εμφανώς συγκινημένοι ανέβηκαν στα γραφεία του νεοκλασικού, όπου και παρέμειναν αρκετή ώρα, συνοδευόμενοι από συνεργάτες, αλλά και τον Σταύρο Δήμα, ο οποίος είχε προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να τονίσει πως τιμά τον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίον αναφέρθηκε ειδικά λέγοντας πως κράτησε τη χώρα όρθια μετά τις εκλογές του 2012.












Πηγή : protothema.gr


Φυλλορροούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες - Νέα αποχώρηση πρώην βουλευτή




Την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανακοίνωσε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ο πρώην βουλευτής Έβρου του κόμματος, Μαρίνος Ουζουνίδης.
Αιτιολογώντας την απόφασή του, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο κ. Ουζουνίδης, εξήγησε ότι οι κύριοι λόγοι της αποχώρησής του, είναι η μη αξιοποίησή του από τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο, καθώς και «η αλλαγή της όλης φιλοσοφίας του κινήματος. Από αντιμνημονιακοί γίναμε μνημονιακοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ως προς το ενδεχόμενο προσχώρησής του σε άλλο κόμμα ο κ. Ουζουνίδης δήλωσε: «εγώ προέρχομαι από την Ν.Δ. και αν υπήρχε μία περίπτωση να επιστρέψω ή να συνεργαστώ με κάποιο άλλο κόμμα αυτή θα ήταν η Ν.Δ. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει καμία τέτοια συζήτηση».




Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, newsit


Πόθεν έσχες βουλευτών: Στο μικροσκόπιο 31 «ύποπτες» υποθέσεις




Με «μαύρες τρύπες» και ελλείψεις παραστατικών εντοπίστηκαν συνολικά 110 πολιτικοί

«Λαβράκια» που θα δημιουργήσουν πολιτικό θόρυβο εκτιμούν τα μέλη της επιτροπής «πόθεν έσχες» ότι θα βγάλει η έρευνα στους 110 πολιτικούς που εντοπίστηκαν με «μαύρες τρύπες» και ελλείψεις παραστατικών.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες οι ορκωτοί λογιστές που διεξάγουν τις έρευνες έχουν λάβει εντολή να εστιάσουν τον έλεγχό τους σε 31 συγκεκριμένες «ύποπτες» υποθέσεις για παράνομο πλουτισμό.

Τα στοιχεία προήλθαν από την καθιερωμένη έρευνα που γίνεται σε συνολικά  704  βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργούς, υπεύθυνους οικονομικών κομμάτων και πρώην πολιτικούς που υποχρεούνται να καταθέτουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γ’ αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της αρμόδιας επιτροπής Δέσποινας Χαραλαμπίδου τα «πόθεν έσχες» κατατέθηκαν το 2013 και αφορούν την δραστηριότητα του 2012. Σημείωσε ότι πιθανότατα θα δημοσιοποιηθούν αμέσως μετά τις εκλογές, τόνισε όμως ο έλεγχος συνεχίζεται για 110 περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ή ακόμα και το ΣΔΟΕ.
Συγκεκριμένα:

- από τους 704 υπόχρεους (βουλευτές, υπουργούς, ευρωβουλευτές, υπεύθυνους κομμάτων για τα οικονομικά και πρώην πολιτικούς) έχουν υποβάλει δηλώσεις οι 694 καθώς 10 αδιαφόρησαν και δεν κατέθεσαν τα «πόθεν έσχες» τους

Από τους 694 ελεγχθέντες:

- οι 49 εντοπίστηκαν με ελλείψεις παραστατικών (σ.σ. συμβόλαια, κινήσεις λογαριασμών κ.α.)

- οι 31 εμφάνισαν «αρνητικό πόθεν έσχες» δηλαδή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τις τραπεζικές τους καταθέσεις

- 20 εμφάνισαν μηδενικές τραπεζικές καταθέσεις.



Πηγή : protothema.gr


Ερωτήματα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΦΠΑ στην ιδ. εκπαίδευση




Ιδεολογική εμμονή, αδιαφορία ή συνδυασμός και των δύο; Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται εκτεθειμένη για το θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς, παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες που εντέχνως διακινήθηκαν λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα η υπηρεσιακή κυβέρνηση, φαίνεται ότι δεν έγινε καμιά προσπάθεια αναστολής της εφαρμογής του μέτρου.

Μάλιστα, χθες, σε μια πρωτοφανή επίδειξη διγλωσσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του δεσμεύθηκε ότι εάν επικρατήσει στις εκλογές θα καταργήσει το μέτρο, που ο ίδιος στο προσχέδιο προγράμματος που παρουσίασε προ ημερών εμφανίζει σχεδόν ως κοινωνικά δίκαιο. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών.  Η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία. Μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου. Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο».

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, επισήμως, από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ζητήθηκε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ιδιαίτερα από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη, που είχε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, να επικοινωνήσει με τους εταίρους και να συζητήσει τις δυνατότητες αλλαγής της επίμαχης ρύθμισης και αντικατάστασης με ισοδύναμα μέτρα που θα κάλυπταν τα 168 εκατ. ευρώ, που έχουν προϋπολογισθεί ως έσοδα από την επιβολή του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η απάντηση της Κομισιόν, ωστόσο, χθες, ότι δεν ετέθη από ελληνικής πλευράς τέτοιο θέμα, αλλά και ότι δεν ήταν οι εταίροι που ζήτησαν το συγκεκριμένο μέτρο, δημιουργεί ερωτήματα και αφήνει εκτεθειμένη την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η απελθούσα κυβέρνηση αρχικά και ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ προσδίδουν «ταξικό» χαρακτήρα στο συγκεκριμένο μέτρο και ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επιβλήθηκε προκειμένου να μπορεί η Κουμουνδούρου να προβάλει την εν λόγω ρύθμιση ως θετικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό του κομματικού επιτελείου, δεν αφορά ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης αλλά τους οικονομικά ισχυρούς που επιλέγουν τις υπηρεσίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ετσι, στο προσχέδιο προγράμματος που παρουσιάσθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση κατάφερε πολλά από τα δύσκολα φορολογικά μέτρα «να έχουν στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης». Και αναφέρεται στη συνέχεια: «Η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η φορολογία των κερδών και των πλοίων, η επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, η αύξηση των φόρων πολυτελείας είναι μέτρα που επιβαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά τα υψηλά εισοδήματα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επέρριψε ευθέως τις ευθύνες για την εμπλοκή στην έκδοση της ΠΝΠ για αναστολή εφαρμογής του μέτρου προσωπικά στον κ. Αλέξη Τσίπρα. Στο ίδιο μήκος κύματος, η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, αναφέρθηκε σε «δάκτυλο ΣΥΡΙΖΑ»



Πηγή


Στις 14 Σεπτεμβρίου το ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη - Ψάχνουν ημερομηνία για τους πολιτικούς αρχηγούς





Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις 10 Σεπτεμβρίου έγινε δεκτή από τη ΝΔ αλλά δεν μπορεί η Φώφη Γεννηματά που μιλάει στη Θεσσαλονίκη

Εγινε δεκτή από τη Νέα Δημοκρατία η πρόταση της Κουμουνδούρου για διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη τηλεμαχία ήταν να διεξαχθεί με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στις 10 Σεπτεμβρίου αλλά λόγω του ότι η κυρία Φώφη Γεννηματά μιλάει την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη ψάχνουν ημερομηνία για την πραγματοποίησή του.\

Η δεύτερη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, με την διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Πηνελόπης Γαβρά.

Είναι η πρώτη φορά που γίνονται ντιμπέιτ από τις πρόωρες εκλογές του 2009, όταν είχαν διασταυρώσει τα πυρά τους ο Κώστας Καραμανλής με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Εκτός του ντιμπέιτ θα είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος αντέδρασε με οργή και απειλεί ακόμα και με κατάληψη στα στούντιο της ΕΡΤ την ώρα της Τηλεμαχίας.

«Στήνουν ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών χωρίς τον αρχηγό του τρίτου πολιτικού κόμματος, αποκλείουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, γι' αυτό και εμείς θα αποκλείσουμε την ΕΡΤ με χίλια άτομα και θα ψάχνουν να βρουν στούντιο στο... Καρπενήσι για να πουν τα ψέματά τους οι πολιτικάντηδες της διαφθοράς και του μνημονίου» δήλωσε.



Πηγή : tovima.gr


Μια μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ




Ντέρμπι... άλλων εποχών προβλέπει άλλη μια δημοσκόπηση, που φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με μόλις με μια μονάδα, 18 μέρες πριν από τις εκλογές. Σήμερα και η μεγάλη δημοσκόπηση του NewsIt και της Alco.

Στη δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Action 24 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 26%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 25%.

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση, τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και η Ένωση Κεντρώων 3%.

Η δημοσκόπηση προβλέπει οκτακομματική Βουλή, στην οποία όμως δεν θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν ποσοστό 2,5%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 36% έναντι 32% του προέδρου της ΝΔ.

Το 68% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και 28% την αξιολογεί θετικά. Το 24% θέλει.... Μεγάλο Συνασπισμό και κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές, το 21% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτο κόμμα τη ΝΔ και το 17% με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, 8% θέλει αυτοδυναμία της ΝΔ και 17% αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή : newsit.gr