Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Οχήματα και καταστήματα στην Ακρόπολη στο στόχαστρο λαθρομεταναστών ληστών




Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση, συνελήφθησαν δύο μέλη της..

Τριμελής εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από αυτοκίνητα και καταστήματα, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ύστερα από έρευνα στην περιοχή της Ακρόπολης, το απόγευμα της 18ης Ιουλίου συνελήφθησαν, δύο Παλαιστίνιοι, ηλικίας 40 και 42 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας 42χρονος από την Αλγερία, ο οποίος αναζητείται ως συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κλοπής κατά συναυτουργία και κατά συρροή, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για ψευδή ανώμοτι κατάθεση.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι συλληφθέντες από το 2012 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Ειδικότερα, βραδινές κυρίως ώρες, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και καταστήματα και στη συνέχεια προέβαιναν στη διάρρηξή τους αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 15 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα και καταστήματα.

Η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους, συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή.



Πηγή : eglimatikotita.gr


Η πιο ευγενική ληστεία που έγινε ποτέ... [video]



Ένας ηλικιωμένος κύριος με τραγιάσκα ψωνίζει σε ένα κατάστημα...
Ο επίσης ηλικιωμένος ιδιοκτήτης τον εξυπηρετεί όταν ο πελάτης βγάζει ένα περίστροφο από την τσέπη του και του

λέει-ευγενικά πάντα να του δώσει τα χρήματα του ταμείου...

Ο ιδιοκτήτης, που δεν μπορεί να πιστέψει ότι πραγματικά ο συνομήλικος του είναι ληστής, το διαπραγματεύεται. Του προτείνει να του δώσει κάποιο ποσό.

Ο ληστής επιμένει: «Λυπάμαι πολύ κύριε, καταλαβαίνω τι μου λέτε αλλά είναι αδύνατον. Χρειάζομαι όλο το ποσό. Τα παιδιά μου πεινάνε. Λυπάμαι πάρα πολύ, ειλικρινά».

Ο ιδιοκτήτης δίνει όλα τα χρήματα του ταμείου και του λέει να πάει «στην ευχή». «Σας ευχαριστώ» απαντάει ο ληστής. «Το εκτιμώ απεριόριστα και θα σας τα επιστρέψω μόλις μπορέσω» συνεχίζει. «Σας ευχαριστώ» απαντά το θύμα του...



newsone.gr, tro-ma-ktiko.blogspot.gr, bloko.gr


Μαγευτική κρουαζιέρα για 2.500 λαθρομετανάστες. Θα μας στοιχίσει μόλις 500.000 ευρώ!...




Τελικά η proti fora aristera ακούσε το αίτημα των φιλήσυχων προσφύγων ανάμεσα τους και αυτού από την πυρηνική δύναμη του Πακιστάν.

Μετά τις ενδομεταναστευτικές συμπλοκές στην Κω αποφάσισε να μεταφέρει δωρεάν 2.500 λαθρομετανάστες (η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα επιβιβαστούν μόνο Σύριοι αλλά είναι γνωστό ότι οι δεσμεύσεις της αριστεράς κρατάνε όσο και τα «όχι» του δημοψηφίσματος) με το κρουαζιερόπλοιο «Ελ. Βενιζέλος» στον Πειραιά, αφού τους φιλοξενήσει για 15 μέρες στα πολυτελέστατα καταστρώματα του.

Σύμφωνα με ΜΜΕ η παραμονή του πλοίου στην Κω, θα κοστίσει ΜΟΛΙΣ 500.000€! Το μισό εκατομμυριάκι ευρώ θα καλυφθεί 50-50 από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αφού η ναύλωση του πλοίου της ΑΝΕΚ συναποφασίστηκε από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Και όταν λέμε κυβέρνηση εννοούμε τον ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Και όταν λέμε περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εννοούμε τον ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Πλήρωσε 500.000€ υπερήφανε ψηφοφόρε του «ΟΧΙ» για να λιάζονται στο κρουαζερορόπλοιο οι λαθρομετανάστες...




Πηγή : axisradio.gr


Έτσι ο Έλληνας ήρωας Άλεκ Σκαρλάτος εξουδετέρωσε τον Μαροκινό τζιχαντιστή στην υπερταχεία στο Βέλγιο (βίντεο)



Στη μάχη σώμα με σώμα, κατάφεραν να αφοπλίσουν τον τζιχαντιστή, ωστόσο ο παρανοϊκός Μαροκινός κατάφερε να τραυματίσει συνολικά τρεις επιβάτες.

«Πιάστε τον», φώναξε ο Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης Άλεκ Σκαρλάτος (Alek Skarlatos) όταν είδε τον ένοπλο τζιχαντιστή να βγαίνει οπλισμένος μέσα από την τουαλέτα, στην υπερταχεία που έκανε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι.

Με το σύνθημά του αυτός και δύο ακόμα φίλοι του, ο Άντονι Σάντλερ (Anthony Sadler) και ο Σπένσερ Στόουν (Spencer Stone), κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον Μαροκινό τζιχαντιστή που οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι, ήθελε να προκαλέσει λουτρό αίματος μεταξύ των επιβατών του τρένου.

Ο Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης Άλεκ Σκαρλάτος, μέλος της εθνοφρουράς του Όρεγκον, είναι ένας από τους τέσσερις συνολικά άνδρες (ο τέταρτος είναι ένας Βρετανός, ο Κρις Νόρμαν – Chris Norman) που πήραν την πρωτοβουλία και όρμησαν στον τζιχαντιστή, σώζοντας εκατοντάδες ζωές από βέβαιη σφαγή.

Επέβαιναν στην υπερταχεία Thalys 9364 που έκανε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι. Το περιστατικό συνέβη όταν το τρένο βρισκόταν σε βελγικό έδαφος.

Ο Άλεκ Σκαρλάτος και οι δύο φίλοι του κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν τον τζιχαντιστή να βάζει τον γεμιστήρα στο καλάσνικοφ, με το οποίο ήταν οπλισμένος, μέσα στην τουαλέτα του τρένου.

Οι ηρωικοί άνδρες κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον παρανοϊκό Μαροκινό τζιχαντιστή, αλλά ο Στόουν και δύο ακόμα επιβάτες τραυματίστηκαν.


Η ελληνική σημαία στο προφίλ του Άλεκ Σκαρλάτου στο Facebook.


Ο Ελληνοαμερικανός Άλεκ Σκαρλάτος, μέλος της εθνοφρουράς του Όρεγκον.

Ο Άλεκ Σκαρλάτος, που ζει στο Ρόζενμπουργκ του Όρεγκον, βρισκόταν σε προσωπική άδεια από την Εθνοφρουρά του Όρεγκον και έκανε διακοπές στην Ευρώπη με τους φίλους του Σπένσερ Στόουν και Άντονι Σάντλερ.


Ως γνήσιος Έλληνας ο Άλεκ Σκαρλάτος, μετά την εξουδετέρωση του τζιχαντιστή στο τρένο, τηλεφώνησε στους γονείς του, Μανώλη και Κάρεν, να τους πει τι συνέβη.

Χάρη στην στρατιωτική εκπαίδευση τόσο του ίδιου, όσο και του φίλου του Άντονι Σάντλερ, κατάφεραν να βγάλουν εκτός μάχης τον τζιχαντιστή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας ήταν γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών και έχει καταγωγή από το Μαρόκο. Είναι 26 ετών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο τελευταίο βαγόνι του τρένου TGV, το οποίο μετέφερε 554 επιβάτες. Στη βαλίτσα του, ο άνδρας είχε αρκετά όπλα, ανάμεσά τους ένα Καλάσνικοφ, ένα αυτόματο περίστροφο και ξυραφάκια.

Στην πόλη Αράς, ο Άντονι Σάντλερ, ο Αλεκ Σκαρλάτος και ο Κρις Νόρμαν, ένας βρετανός που βοήθησε στην εξουδετέρωση του άνδρα, έλαβαν μετάλλια ανδρείας.

Ο Άλεξ γύρισε μόλις πριν έναν μήνα από το Αφγανιστάν. Στο τρένο βρισκόταν ως επιβάτης. «Ήταν οι διακοπές μου, η άδεια μου από το Αφγανιστάν» είπε.

Αμέσως μετά το γεγονός, ο Άλεξ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς του, Μανώλη και Κάρεν Σκαρλάτος.

Η μάχη με τον τζιχαντιστή
Ο Μαροκινός τζιχαντιστής γέμισε το καλάσνικοφ του στην τουαλέτα του τρένου προετοιμαζόμενος για την επίθεση.

Ο Σκαρλάτος και οι φίλοι του τον άκουσαν, προετοιμάστηκαν και μόλις βγήκε του όρμησαν. Ο τζιχαντιστής πυροβόλησε εναντίον τους με το πιστόλι, τραυματίζοντας τον ένα της παρέας.

Στη μάχη σώμα με σώμα, κατάφεραν να αφοπλίσουν τον τζιχαντιστή, ωστόσο ο παρανοϊκός Μαροκινός κατάφερε να μαχαιρώσει ακόμα έναν.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά τρεις επιβάτες.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε ο Άλεκ Σκαρλάτος λίγο μετά την εξουδετέρωση του τζιχαντιστή. Τον έχουν μπρούμυτα δεμένο με τα χέρια πίσω. Επίσης βλέπετε και τραυματίες από τους επιβάτες:


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το «θάρρος και την γρήγορη σκέψη» των επιβατών της υπερταχείας αμαξοστοιχίας στην Γαλλία, ανάμεσα τους και στους δύο Αμερικανούς στρατιώτες, που ακινητοποίησαν τον ένοπλο τζιχαντιστή που άνοιξε πυρ.

«Ο πρόεδρος εξέφρασε την βαθιά του ευγνωμοσύνη για το θάρρος και την γρήγορη σκέψη αρκετών επιβατών, περιλαμβανομένων και Αμερικανών στρατιωτών, που με αυταπάρνηση ακινητοποιήσαν τον ένοπλο», ανέφερε με ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος.

«Είναι ξεκάθαρο πως οι ηρωικές τους ενέργειες απέτρεψαν μια μακράν χειρότερη τραγωδία».



Πηγή : tribune.gr


«Πόρτα» στη Ζωή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στη διάσκεψη των προέδρων



Φίλης, Τσουκαλάς, Μπαλάφας και Βαρεμένος γυρίζουν την πλάτη στην πρόεδρο της Βουλής και με επιστολή τους ενημερώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην απογευματινή συνάντηση που συγκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με το επιχείρημα ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και άρα η πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου να συγκαλέσει εκτάκτως διάσκεψη των προέδρων της Βουλής είναι τακτικισμός και δεν έχει κανένα νόημα οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Φίλης, Τσουκαλάς, Μπαλάφας και Βαρεμένος που συμμετέχουν στην σύσκεψη αρνούνται να παραστούν.

Με κοινή επιστολή που υπογράφουν ο Νίκος Φίλης, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Γιώργος Βαρεμένος κάνουν γνωστή την απόφασή τους αυτή στην κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κυρία Πρόεδρε,
Η απόφασή σας να συγκαλέσετε τη Διάσκεψη των Προέδρων σήμερα, Σάββατο 22 Αυγούστου, αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια πρωτοβουλία, που δεν εξυπηρετεί καμία λειτουργία του Κοινοβουλίου, καθώς βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου, μόνο ως παρελκυστική μπορεί να εκληφθεί.

Με βάση τα παραπάνω σας δηλώνουμε ότι δεν θα ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας».

Την απόφαση να μην λάβουν μέρος στη διάσκεψη των προέδρων που έχει συγκαλέσει για τις 18:00 η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχουν λάβει επίσης το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ.



Πηγή : protothema.gr



Οι πολιτικές εξελίξεις φρενάρουν εκ νέου την ελληνική οικονομία




Στον αυτόματο πιλότο μπαίνει για μια ακόμη φορά η οικονομία λόγω των πολιτικών εξελίξεων, με τη διαφορά ότι πλέον εξαιτίας των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων είναι πολύ πιο ευάλωτη απ’ ό,τι στο παρελθόν, ενώ υπάρχουν και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα, όπως αυτά που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία αν δεν τηρηθούν θα προκαλέσουν επικίνδυνες επιπλοκές.

Μέχρι τις εκλογές, δηλαδή τουλάχιστον για ένα μήνα και υπό την προϋπόθεση ότι στη συνέχεια θα σχηματισθεί άμεσα σταθερή κυβέρνηση με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό:

1. Ολες οι διαδικασίες υλοποίησης του Μνημονίου θα «παγώσουν». Το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί με τους πιστωτές προέβλεπε ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης από την τρόικα στα τέλη Οκτωβρίου. Μέχρι τότε θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί μια σειρά από επώδυνα μέτρα, κυρίως φορολογικά και ασφαλιστικά. Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος, που δεν περιελάμβανε και μια «νεκρή» προεκλογική περίοδο, είναι εξαιρετικά αμφίβολη πλέον. Αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσουν οι εκταμιεύσεις των δόσεων του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, οι οποίες θα διετίθεντο κυρίως για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η ρευστότητα θα έρθει στην ελληνική οικονομία αργότερα.

2. Αναστέλλεται η όποια προσδοκία για επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην απευθείας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντί του έκτακτου μηχανισμού της Τράπεζας της Ελλάδος που έχει υψηλότερο κόστος. Η ΕΚΤ είχε άρει την εξαίρεση με την οποία έκανε δεκτά ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς εξέπνεε το πρόγραμμα. Τώρα, δεδομένου ότι συμφωνήθηκε νέο πρόγραμμα με την Ευρωζώνη και διατέθηκαν τα πρώτα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ΕΚΤ θα μπορούσε να δεχθεί και πάλι τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

3. Παγώνουν επίσης αποφάσεις για την υλοποίηση του προηγούμενου ΕΣΠΑ. Κονδύλια ύψους 1,4 δισ. ευρώ από αυτό το πακέτο κινδυνεύουν να χαθούν και το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αποτραπεί η οριστική απώλειά τους. Εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αντικατασταθεί από υπηρεσιακή, οι διαβουλεύσεις με την Κομισιόν θα ξαναρχίσουν μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και με ακόμη μικρότερα χρονικά περιθώρια για να γίνουν οι κατάλληλες προσαρμογές στα προγράμματα και να απορροφηθούν έγκαιρα τα κονδύλια.

4. Θα ανασταλεί η λήψη αποφάσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε έως το τέλος του έτους, καθώς από το 2016 τίθεται σε εφαρμογή η νέα οδηγία της Ε.Ε. που προβλέπει και «κούρεμα» για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Τα στρες τεστ θα συνεχιστούν κανονικά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση (π.χ. αν θα δοθούν κίνητρα συμμετοχής στους ιδιώτες) απαιτεί πολιτική απόφαση, η οποία πρέπει να ληφθεί το αργότερο τον Οκτώβριο.

Πάντως, ο επιχειρηματικός κόσμος προσδοκά ότι η σχετικά βραχεία προεκλογική περίοδος, η προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης που θα υλοποιήσει τη συμφωνία και οι μέχρι στιγμής συγκρατημένες αντιδράσεις από την πλευρά των πιστωτών θα περιορίσουν τις επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα.


Έντυπη Καθημερινή


Παρέμβαση Παυλόπουλου για το μεταναστευτικό




«Συνιστά όχι μόνο ζήτημα ασφάλειας, αλλά κυρίως ανθρωπισμού»

«Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι το Μεταναστευτικό σήμερα, με την όξυνση την οποίαν έχει, με την ιδιομορφία την οποίαν έχει, συνιστά ένα ζήτημα όχι μόνον ασφάλειας, αλλά κυρίως ζήτημα ανθρωπισμού», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και συμπλήρωσε:

«Ενα τέτοιο ζήτημα, στην έκταση την οποίαν έχει λάβει, δεν είναι δυνατόν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά να αντιμετωπισθεί από κοινού, να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. Αυτό, άλλωστε, είναι υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των οργάνων της».

Στάθηκε στην ανάγκη να συγκληθεί άμεσα μια Σύνοδος Κορυφής, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, λέγοντας: «σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία με τον ΟΗΕ, κυρίως σε θέματα Ασύλου. Είναι γνωστό ότι τα θέματα Ασύλου ανήκουν και στα Ηνωμένα Έθνη και κυρίως στην Ύπατη Αρμοστεία.

Άρα, αυτή η Σύνοδος Κορυφής πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και να καταλάβουμε ότι πλέον στην Ευρώπη το ζήτημα αυτό είναι θέμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Αλληλεγγύης, η οποία δεν είναι δυνατόν να μην εκφράζεται, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα ανθρωπισμού».

Διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα κάνει ότι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί όπως είπε «έχουμε και άλλες απόψεις ακουστεί προς αυτήν την κατεύθυνση, με κορυφαία την περίπτωση της Καγκελαρίου της Γερμανίας, της κυρίας Μέρκελ, βεβαίως για το θέμα του Ασύλου.

Όπου τόνισε την ανάγκη πλέον διαμόρφωσης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής Ασύλου, υπό τις νέες, τραγικές δυστυχώς, συνθήκες που αντιμετωπίζουμε».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Το μεταναστευτικό απειλεί να μας πνίξει σαν χώρα και πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αντιληφθούν ότι δεν είναι μόνο ελληνικό ζήτημα. Οι διαστάσεις που μπορεί να λάβει το μεταναστευτικό είναι εκρηκτικές».

Ζήτησε και εκείνος να γίνει μια σύνοδος κορυφής για το θέμα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι «οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να μένουν έτσι».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Μυτιλήνη, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι «υπάρχουν προβλήματα που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί». Χαρακτηριστικά ανέφερε παράδειγμα από την επίσκεψή του σε νοσοκομείο, με τους ανθρώπους εκεί να του λένε ότι παρά τα άλλα προβλήματα, χρειάζονται και διερμηνείς.
Επίσης, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την τραπεζική κρίση αντιμετωπίστηκαν. Σημείωσε πως η προβλεπόμενη φαρμακευτική δαπάνη για φέτος ανέρχεται στα 1.388 δισ. ευρώ από 1.620 δις. ευρώ πέρυσι.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις 4.500 προσλήψεις που είχε προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της υγείας, ωστόσο όπως είπε «έχουν και μια διαδικασία, όπως ξέρετε, ΑΣΕΠ και η άλλη διαδικασία με τους γιατρούς, που είναι ακόμα πιο χρονοβόρα, και έτσι αντιμετωπίζουμε αυτή τη δυσκολία με επικουρικό προσωπικό».

Συμπλήρωσε ότι οι 700 από αυτούς αφορούν νοσοκομεία του Αιγαίου, της Θράκης, της δυτικής Μακεδονίας και της Ηγουμενίτσας και αποκάλυψε ότι το υπουργείο σκέφτεται για μια διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς, αφού πρώτα ολοκληρώσουν το αγροτικό τους, να μπορούν να διαλέξουν όποια θέση θέλουν σε όποιο νοσοκομείο ανά την επικράτεια.

Σημείωσε οι θεσμοί αρχικά ζητούσαν 1,6 δισ. ευρώ για τη φαρμακευτική δαπάνη, πείστηκαν τελικώς να παραμείνει στα 2 δισ. ευρώ, ενώ δήλωσε ότι «είμαστε η μόνη χώρα που πλούσιοι και φτωχοί πληρώνουν τα ίδια στη φαρμακευτική δαπάνη».

Στάθηκε στην προσπάθεια του υπουργείου για την Παρασκευή φαρμάκων στην Ελλάδα καθώς «η Ελλάδα έχει και τεχνογνωσία υψηλή και εταιρείες που είναι πάρα πολύ καλές».


Πηγή : tovima.gr


«Εσπασαν» τον κλοιό ασφαλείας στα σύνορα της ΠΓΔΜ - Επεισόδια στην ουδέτερη ζώνη



Μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, πάνω από 1.500, που βρισκόταν στην ουδέτερη ζώνη της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, στο ύψος Γευγελής-Ειδομένης, κινήθηκε παράπλευρα και κατόρθωσε να περάσει τη συνοριακή γραμμή από μέρος που δεν υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία και στο οποίο δεν είχαν τοποθητηθεί συρματοπλέγματα από την μεριά της αστυνομίας της ΠΓΔΜ.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, μόλις αντιλήφθηκαν την μαζική διέλευση προσφύγων χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψη και τους χτύπησαν με γκλομπς προκειμένου να επιστρέψουν στο φυλαγμένο σημείο της ουδέτερης ζώνης με την Ελλάδα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που ήταν στην ουδέτερη ζώνη κατόρθωσαν και εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, παρά την απαγόρευση από την αστυνομία. Πολλοί από αυτούς, αρχικά, κρύφτηκαν σε αγρούς και λίγο αργότερα έφθασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωϊ, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν επίσης χειροβομβδίδες κρότου-λάμψης στο ίδιο σημείο, για να εμποδίσουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν τη συνοριακή γραμμή. Από τη χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας τραυματίστηκαν ορισμένοι πρόσφυγες και τέσσερις από αυτούς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία του Κιλκίς και της Γουμένισσας.

Την ίδια ώρα, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στα γκισέ προκειμένου να εξασφαλίσουν, αντί του ποσού των 10 ευρώ, το πολυπόθητο εισιτήριο προς τον επόμενο σταθμό: το Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία. Κι από εκεί, να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς κάποια χώρα της κεντρικής ή δυτικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παρατηρητών, από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα έχουν περάσει τα σύνορα πάνω από 1.000 άτομα καθώς αρκετοί είναι αυτοί που εισέρχονται στο έδαφος της ΠΓΔΜ από παράπλευρα μονοπάτια, όπου δεν υπάρχει αστυνομική επιτήρηση.

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία της ΠΓΔΜ, από τις 8:00 χθες το βράδυ μέχρι τις 8:00 σήμερα το πρωί, εκδόθηκαν 826 άδειες τριήμερης παραμονής στη χώρα. Απ' αυτές, οι 163 αφορούν παιδιά και οι 25 ασυνόδευτους ανήλικους.


Πηγή


Προσοχή σε emails που ζητούν ή υπόσχονται λεφτά



Επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα και να πείσουν τους χρήστες του Διαδικτύου να προχωρήσουν σε δωρεές διαφόρων χρηματικών ποσών, χρησιμοποιώντας πραγματικά και συνήθως τραγικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως φυσικές και άλλες καταστροφές.

Αυτό επιβεβαιώνει και για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 η έκθεση της Kaspersky Lab, σχετικά με το περιβάλλον των spam μηνυμάτων και των απειλών phishing. Πιο συγκεκριμένα, σε οικονομικές απάτες τύπου «Nigerian scam», παρατηρήθηκαν μηνύματα spam που εκμεταλλεύτηκαν θέματα όπως ο σεισμός στο Νεπάλ, οι προεδρικές εκλογές στη Νιγηρία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Με αυτό τον τρόπο, οι επιτιθέμενοι προσπαθούσαν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα και να πείσουν τους χρήστες του Διαδικτύου να προχωρήσουν σε εθελοντικές δωρεές.

Παρότι το ποσοστό του spam επί του συνολικού όγκου των email μειώθηκε κατά 5,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (από 59,2% σε 53,4%), το δεύτερο τρίμηνο του 2015 σημειώθηκε σημαντική αύξηση στη χρήση παγκόσμιων γεγονότων σε μηνύματα spam. Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκαν πλαστά μηνύματα που ζητούσαν από τους παραλήπτες να πραγματοποιήσουν κάποια δωρεά για να βοηθήσουν τα θύματα του σεισμού στο Νεπάλ.

Σε άλλες κακόβουλες μαζικές αλληλογραφίες, οι απατεώνες προσπάθησαν να δελεάσουν τους παραλήπτες με το ποσό των 2.000.000 δολαρίων, το οποίο υποτίθεται ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νιγηρίας ήταν έτοιμος να στείλει στον χρήστη ως αποζημίωση. Επιπλέον, υπήρξαν και δόλιες ειδοποιήσεις για κληρώσεις που δήθεν έδιναν εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία το 2016, σε μια προσπάθεια να πείσουν τους παραλήπτες να αποστείλουν στους απατεώνες τα προσωπικά τους δεδομένα για να παραλάβουν το «δώρο» τους.

«Είναι μια τακτική που οι απατεώνες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, αλλά με γεγονότα όπως ο σεισμός στο Νεπάλ, τα οποία καλύπτονται τόσο πολύ από τα ΜΜΕ παγκοσμίως, τα μηνύματα αυτά είναι πιθανό να προκαλέσουν τη συμπόνια των παραληπτών. Για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανοίγουν email προερχόμενα από άγνωστους αποστολείς και να θυμούνται να μην ακολουθούν link που βρίσκονται στα email αυτά και να μην ανοίγουν συνημμένα αρχεία. Καθώς αρκετοί απατεώνες προσπαθούν να κάνουν το όνομα και τη διεύθυνση του αποστολέα να μοιάζουν περισσότερο νόμιμα, αυτό είναι πλέον πιο σημαντικό από ποτέ», συμβουλεύει η Τατιάνα Σερμπάκοβα, αναλύτρια της Kaspersky Lab.


Πηγή


Απίστευτος πόλεμος: Ο Τσίπρας λέει τη Ζωή δικτάτορα και ο Λαφαζάνης το χαρακτηρίζει «μνημονιακό δικτάτορα»



Απίστευτοι χαρακτηρισμοί έρχονται τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα από συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή της τελευταίες επιθέσεις της κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα λακωνικό και εξαιρετικά σκληρό σχόλιο απαντούν οι κυβερνητικοί κύκλοι στις τελευταίες κινήσεις της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η σχετική διαρροή αναφέρει: «Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή».
Ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν νωρίτερα ότι η κ. Κωσταντοπούλου «επιχειρεί τον μηδενισμό της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης, άποψη που δεν τόλμησε να εκφέρει ούτε η πιο σκληρή αντιπολίτευση», ενώ επισήμαιναν ότι θεματοφύλακας του Συντάγματος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αφορμή για το νέο γύρο της σκληρής αντιπαράθεσης στάθηκαν οι δηλώσεις της κας Κωνσταντοπούλου η οποία «υποδέχθηκε» στο γραφείο σήμερα τον κ. Π. Λαφαζάνη.
Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η διαδικασία διερευνητικών εντολών άρχισε με μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί «στα μουλωχτά», μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την πρόεδρό της Βουλής, ενώ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παρασιώπησε την εκκίνηση της διαδικασίας.

Παράλληλα χαρακτήρισε «ιδιαιτέρως οχληρό» το ότι «για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή».

Η απάντηση

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας στις δηλώσεις κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Ζωής Κωνσταντοπούλου- Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφεραν ότι «οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου προφανώς συγχέουν τη μνημονιακή δικτατορία που έχει επιβληθεί στη χώρα -δυστυχώς και με δική τους ευθύνη εσχάτως- με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την οποία οφείλει να υπερασπίζεται με απαρέκκλιτη συνέπεια η Προεδρία της Βουλής».
Επιπλέον, συμπλήρωναν πως «όσο για τα περί «μηδενισμού της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης», αυτό μάλλον ως … ευφημισμός ακούγεται απέναντι σε μια διαπραγμάτευση που οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο, το οποίο απειλεί να λειτουργήσει ως χαριστική βολή στη χώρα».
Αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον με τον επικεφαλής του πολιτικού σχηματισμού ¨Λαϊκή Ενότητα¨, Παναγιώτη Λαφαζάνη η Πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε την πρόθεσή της να ζητήσει την ενημέρωση της Βουλής για τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος.

Ειδικότερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «με δεδομένο ότι υπαρχει νέα Κ.Ο. και ότι είναι πολύ πιθανή η διενέργεια εκλογών αν δεν ευοδωθούν οι εντολές σχηματισμού κυβέρνησης, θα ζητήσω να ενημερωθεί η Βουλή για όσα διαδραματίστηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος, για το τι ακριβώς ειπώθηκε σε εκείνη τη συνάντηση που φαίνεται ότι καθόρισε της εξελίξεις». Επιπλέον η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι οι πιθανές εκλογές αποτελούν ένα επιπλέον λόγο οι θεσμικοί παράγοντες και τα κόμματα να εκματελλευτούν την τελευταία κοινοβουλετική ευκαιρία να υπάρξει διάλογος και ενημέρωση της κοινωνίας.

Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι θα θέσει το θέμα στη Διάσκεψη των προέδρων (σ.σ. στη συνεδρίαση το απόγευμα) καθώς η Βουλή, όπως υποστήριξε, δεν κωλύεται αλλα υποχρεούται να συνεδριάσει και να συζητήσει για εκείνα τα θέματα που δεν προϋποθέτουν ενεργό κυβερνητική δράση. Όπως είπε αυτό θα είναι το αντικείμενο της Διάσκεψης των προέδρων, για να προσθέσει ότι αντίθετα με τους προκατόχους της που αποδέχτηκαν βίαιο κλείσιμο Βουλής, δεν θα αποδεχτεί ως πρόεδρος της Βουλής ούτε την φίμωση ούτε την παράκαμψη.

Η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε, επίσης, ότι η συνάντηση με τον κ. Λαφαζάνη είχε καθαρά θεσμικό περιεχόμενο (σ.σ. για να την ενημερώσει για τη συγκρότηση της νέας Κ.Ο.) καθώς και ότι μετά τη συνάντηση με τον κ. Λαφαζάνη θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη νέα σύνθεση των Κ.Ο. στο Κοινοβούλιο. Επιπλέον άσκησε κριτική στην Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας ότι «δεν τιμά κανέναν η τοποθετησή της μέσω κύκλων», για να συμπληρώσει ότι «η Βουλή τοποθετείται μέσω εμού, όχι μέσω κύκλων, όχι μέσω διαρροών. Οι θεσμοί πρέπει να έχουν την ευθύνη να τοποθετούνται ευθέως».

Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, για τις νέες δηλώσεις της προέδρου της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισαν:  «Ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».



Πηγή : imerisia.gr


Επίθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας σε τρένο στη Γαλλία – Tρεις τραυματίες



Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε ένα τρένο Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι από έναν ένοπλο τον οποίο ακινητοποίησαν επιβάτες της αμαξοστοιχίας και κατόπιν συνέλαβαν οι αρχές στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αράς (βόρεια Γαλλία), γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου των γαλλικών σιδηροδρόμων.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 (ώρα Ελλάδας).

Η εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) ανέφερε ότι ο άνδρας έφερε αιχμηρά αντικείμενα και πυροβόλα όπλα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της SNFC ο ένας τουλάχιστον από τους τρεις τραυματίες φέρει τραύματα από σφαίρες.

Oι δύο εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ο τρίτος έχει τραυματιστεί ελαφρύτερα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις ομάδες διάσωσης.

Στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η εταιρεία Thalys επισημαίνει ότι «οι επιβάτες είναι ασφαλείς, η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο. Το τρένο έχει σταματήσει και οι ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται στο σημείο».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή όπου συνελήφθη ο άνδρας.


Πηγή : tribune.gr


Οι Αμερικανοί σκότωσαν τον υπαρχηγό των τζιχαντιστών, Φάντιλ Άχμαντ αλ Χαγιάλι



Ο δεύτερος στην ιεραρχία από το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε την Τρίτη κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ, σε αμερικανική αεροπορική επίθεση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Φάντιλ Άχμαντ αλ Χαγιάλι, που ήταν γνωστότερος με το όνομα Χάτζι Μουτάζ, σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα όχημα μαζί με ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Ο Φάντιλ Άχμαντ αλ Χαγιάλι, γνωστός και ως Χάτζι Μουτάζ (…) σκοτώθηκε από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στις 18 Αυγούστου (…) κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ μαζί με έναν υπεύθυνο για την επικοινωνία (των τζιχαντιστών), τον Άμπου Αμπντάλα» ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Νεντ Πράις.

Ο αλ Χαγιάλι ήταν ο βασικός συντονιστής της οργάνωσης για θέματα μεταφοράς όπλων, εκρηκτικών, οχημάτων και προσώπων μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ. Ήταν επίσης υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ των οποίων και η επιχείρηση για την κατάληψη της Μοσούλης τον Ιούνιο του 2014.



Πηγή


Κηδεία - υπερθέαμα για ιταλό μαφιόζο, υπό τους ήχους του «Νονού»



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η κηδεία-υπερπαραγωγή του μαφιόζου Βιττόριο Καζαμόνικα. Ο 65χρονος ήταν ισχυρό μέλος οικογενείας, η οποία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ευθύνεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χρηματικούς εκβιασμούς, τοκογλυφία και διακίνηση ναρκωτικών.

Στην είσοδο της εκκλησίας που επελέγη για την κηδεία, σε νότια περιοχή της Ρώμης, τοιχοκολλήθηκαν αφίσες με τον νεκρό ντυμένο με άσπρα ρούχα, σαν τον Πάπα, και την φράση «είσαι ο νέος βασιλιάς της Ρώμης, τώρα πρέπει να κατακτήσεις τον ουρανό».

Το φέρετρο μεταφέρθηκε στον ναό με πολυτελή άμαξα με άλογα και την ώρα που έμπαινε στην εκκλησία ένα ελικόπτερο πετούσε ροδοπέταλα και τριαντάφυλλα στον γύρω χώρο. Δεν έλειψε μουσική από το έργο ο Νονός, με τον Αλ Πατσίνο στον ρόλο του Ντον Βίτο Κορλεόνε.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια νέα «μαφία», η οποία διατηρεί σχέσεις με την πανίσχυρη μαφία της Καλαβρίας, την Ντράγκετα, και της Νάπολης, την Καμόρρα.

Οι Καζαμόνικα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες διαθέτουν περίπου τριάντα βίλες που χτίστηκαν αυθαίρετα στην ιταλική πρωτεύουσα και ευθύνονται για χρηματικούς εκβιασμούς σε βάρος μεγάλου αριθμού εμπόρων. Οι Καζαμόνικα εγκαταστάθηκαν στην Αιώνια Πόλη κατά την δεκαετία του εβδομήντα.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, ζήτησε από τον νομάρχη της Ρώμης να του παρουσιάσει μια αναλυτική έκθεση σχετικά με το συμβάν. Ο δε ιερέας, που τέλεσε την κηδεία, δηλώνει ότι δεν γνώριζε ποιος ακριβώς ήταν ο νεκρός.

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε και ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο, όπως και ο Ματτέο Ορφίνι, πρόεδρος του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» του πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι.

Αναμένεται να εξακριβωθεί, τώρα, πως κατέστη δυνατόν να οργανωθεί μια τόσο μεγαλοπρεπής τελετή από την συγκεκριμένη οικογένεια, οκτώ μέλη της οποίας συνελήφθησαν τον περασμένο Μάρτιο με την κατηγορία της τοκογλυφίας.











Πηγή : in.gr


Kατηγορώ Τσίπρα προς Λαφαζάνη, Λαϊκή Ενότητα



Ενώπιον νέων δεδομένων βρίσκονται ο κ. Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση, καθώς η δεδηλωμένη επιθυμία τους για ταχεία διεκπεραίωση της διαδικασίας παραίτησης της κυβέρνησης και των διερευνητικών εντολών δεν ικανοποιείται. Αντιθέτως, διαμορφώνεται ένα εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα, με επίκεντρο τη διαδικασία και τις αλληλοκαταγγελίες, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, για τήρηση της νομιμότητας, πολιτικές ευθύνες, πολιτική σοβαρότητα. Το σκηνικό που κυριαρχεί προδιαθέτει για μια έντονα φορτισμένη προεκλογική περίοδο, ενώ καθίσταται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς έντονα επεισοδιακό «διαζύγιο» με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αντάξιο της σε σημαντικό βαθμό προβληματικής συνύπαρξης της κυβέρνησης με την πρόεδρο της Βουλής έως τώρα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα, διαμορφώνουν τη στρατηγική τους ενόψει εκλογών. Χθες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημοποιήθηκε η διάσπαση του κόμματος, με τη δήλωση παραίτησης και την αποχώρηση των τριών στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας που είχαν απομείνει στο εν λόγω όργανο. Ο κ. Τσίπρας θέλησε στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία να δώσει το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ εφεξής, προαναγγέλλοντας ένα νέο αφήγημα, το οποίο προφανώς θα στοχεύει σε ένα ευρύτερο εκλογικό σώμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες», τόνισε. Αφησε, στη συνέχεια, σαφείς αιχμές προς την ομάδα Λαφαζάνη, που αποχώρησε από το κόμμα, λέγοντας ότι «δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν».

Το νέο στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο το κόμμα θα οδεύσει στις εκλογές, αναμένεται να προσδιορισθεί με μεγαλύτερη σαφήνεια μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Εκεί θα συζητηθεί, εκτός όλων των άλλων, και το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, με την κομματική ηγεσία να επιζητά μέσα από αυτά να σηματοδοτηθεί άνοιγμα σε ευρύτερα εκλογικά στρώματα. Παράλληλα, το κόμμα τίθεται σε εκλογική κινητοποίηση, και ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη συγκρότηση τριών επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας, που θα διαχειρισθούν το προεκλογικό αντικείμενο.

Η προεκλογική περίοδος διαμορφώνει ήδη, πριν καλά καλά ξεκινήσει, ένα πολλαπλό μέτωπο, το οποίο θα πρέπει να διαχειρισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταρχήν, θα πρέπει να θωρακίσει τις απώλειες προς το νέο κόμμα, τη Λαϊκή Ενότητα του κ. Π. Λαφαζάνη. Από το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου είναι σαφής η στρατηγική που υιοθετούν: η απόδοση στην ομάδα Λαφαζάνη της κατηγορίας ότι ευθύνεται για την ανατροπή της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς και ο προσδιορισμός τους ως «κόμμα της δραχμής». Με τον τρόπο αυτό απευθύνεται αφενός στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, προς την οποία καταγγέλλει την «προδοσία» εκείνων που επέλεξαν να αποχωρήσουν, και αφετέρου στο ευρύτερο εκλογικό σώμα, που στην πλειοψηφία του δεν επιθυμεί επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Το δεύτερο μέτωπο αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως τη Ν.Δ. Το Μαξίμου δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μεϊμαράκης αξιοποιεί τη διερευνητική εντολή, καθώς με τον χειρισμό αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέτρεψε τον σχεδιασμό του κ. Τσίπρα να ξεμπερδεύει τάχιστα με τα διαδικαστικά. Με δεδομένο ότι τo δίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» δεν ισχύει πλέον για τον «μνημονιακό» ΣΥΡΙΖΑ, το μέτωπο προς της Ν.Δ. εστιάζεται στο να προβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα πιο κοντά στα λαϊκά στρώματα, που ναι μεν θα εφαρμόσει μνημόνιο, αλλά μπορεί να το κάνει με καλύτερο τρόπο απ’ ό,τι οι προηγούμενες κυβερνήσεις.



Πηγή


Απασφάλισε κατά Αλέξη η Ζωή: «Διέλυσες μεμιάς κυβέρνηση, κόμμα και Βουλή»



Χαρακτήρα ανοικτού πολέμου λαμβάνει πλέον η σύγκρουση των δύο άλλοτε φίλων που μέχρι πριν λίγες μέρες τους ένωνε... σχέση συντροφικότητας όπως ομολογούσαν οι ίδιοι. Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία απάντησε με πρωτοφανή σκληρότητα στις κατηγορίες της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη περι  «απελθούσης Προέδρου της Βουλής» και «θεσμικών γελοιοτήτων».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου επισημαίνει τις πράξεις και παραλείψεις του απερχόμενου πρωθυπουργού, κατηγορεί τον Τσίπρα ότι «με μιας» διέλυσε κυβέρνηση, κόμμα και Βουλή ενώ υποστηρίζει ότι ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες έχουν «βαθιά περιφρόνηση για το Σύνταγμα».

Στις αιχμηρές αναφορές της κυρίας Κωνσταντοπούλου συγκαταλέγονται και οι εξής:

-         η άρτι παραιτηθείσα Κυβέρνηση των 4 κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων.

-         Η Κυβέρνηση που άνοιξε τη Βουλή αιφνιδιαστικά για να ψηφισθεί η άκυρη και αντισυνταγματική Μνημονιακή εξουσιοδότηση στις 13 Αυγούστου.

-         Η Κυβέρνηση που εξίσου αιφνιδιαστικά στη συνέχεια δρομολόγησε διαδικασίες διερευνητικών εντολών με ορίζοντα τις εκλογές, για τις οποίες αποκαλύπτεται ότι, από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ενημερώσει τους εκβιάζοντες δανειστές (και συμφωνήσει μαζί τους), σύμφωνα με τις απερίφραστες δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και της Καγκελαρίας της Γερμανίας, την ώρα που κρατούσε τους πάντες και τη Βουλή στο σκοτάδι.

-         Δεν υπάρχει «απελθούσα Πρόεδρος», αλλά απελθούσα Κυβέρνηση, η οποία έχει άλλωστε αποχωρήσει και από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενη στην Πρόεδρο της Βουλής και αποχωρώντας συλλογικά και επιδεικτικά κατά την ομιλία της στη Βουλή- κάτι που δεν έκανε ποτέ για κανέναν και καμμία βουλευτή ή αρχηγό κόμματος.

Διαβάστε την απάντηση που εκδόθηκε από το γραφείο της  Προέδρου της Βουλής  προς την παραιτηθείσα Κυβέρνηση:

«Είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για «γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες» αλλά και … για «απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής» η άρτι παραιτηθείσα Κυβέρνηση των 4 κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων. Η Κυβέρνηση που άνοιξε τη Βουλή αιφνιδιαστικά για να ψηφισθεί η άκυρη και αντισυνταγματική Μνημονιακή εξουσιοδότηση στις 13 Αυγούστου. Η Κυβέρνηση που εξίσου αιφνιδιαστικά στη συνέχεια δρομολόγησε διαδικασίες διερευνητικών εντολών με ορίζοντα τις εκλογές, για τις οποίες αποκαλύπτεται ότι, από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ενημερώσει τους εκβιάζοντες δανειστές (και συμφωνήσει μαζί τους), σύμφωνα με τις απερίφραστες δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και της Καγκελαρίας της Γερμανίας, την ώρα που κρατούσε τους πάντες και τη Βουλή στο σκοτάδι.

Για την πρωτοφανή δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου ότι η Πρόεδρος της Βουλής «εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μειμαράκη στην επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης», αν αξίζει μία απάντηση αυτή είναι ότι άλλο η θεσμική συνεννόηση της 3ης Πολιτειακής Παράγοντος με τον 4ο Πολιτειακό Παράγοντα και άλλο η σύμπραξη, για την οποία μπορεί ακέραια να υπερηφανεύεται η προσχωρήσασα στο Μνημονιακό μπλόκ Κυβέρνηση και οι βουλευτές που, συμπράττοντας με εκπροσώπους 3 Μνημονιακών Κομμάτων επιχείρησαν προ μίας εβδομάδας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με παράκαμψη της Προέδρου της Βουλής.

Ως προς την Δημοκρατική τάξη, υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου. Δεν υπάρχει «απελθούσα Πρόεδρος», αλλά απελθούσα Κυβέρνηση, η οποία έχει άλλωστε αποχωρήσει και από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενη στην Πρόεδρο της Βουλής και αποχωρώντας συλλογικά και επιδεικτικά κατά την ομιλία της στη Βουλή- κάτι που δεν έκανε ποτέ για κανέναν και καμμία βουλευτή ή αρχηγό κόμματος.

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι κάποιοι όχι απλώς δεν είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος», αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για την Συνταγματική νομιμότητα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι’ αυτό και διαλύουν δια μιας Κυβέρνηση, Κόμμα και Βουλή».


Πηγή : imerisia.gr


Τα Σκόπια άνοιξαν τα σύνορα



Ο ορατός κίνδυνος βίαιης εισβολής χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων στο έδαφος της ΠΓΔΜ, που μπορεί να κατέληγε ακόμα και σε αιματοχυσία, ανάγκασε χθες τις αρχές των Σκοπίων να ανοίξουν τα σύνορα και να επιτρέψουν τη διέλευση συγκεντρωμένων στην πεδιάδα της Ειδομένης. Το μήνυμα, εξάλλου, είχε δοθεί νωρίς το πρωί, όταν δεκάδες νεαροί Σύροι και Αφγανοί επιχείρησαν να απωθήσουν τους πάνοπλους αστυνομικούς της ΠΓΔΜ που είχαν αναπτυχθεί, απλώνοντας μάλιστα και συρματοπλέγματα στις διόδους απ’ όπου μέχρι προχθές περνούσαν στην ΠΓΔΜ οι πρόσφυγες.

Οι φρουροί προσπάθησαν να τους σταματήσουν με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, αλλά και πλαστικές σφαίρες, και το κατάφερναν, αφού τραυμάτισαν γύρω στα δέκα άτομα, από τα οποία τουλάχιστον τέσσερα μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου, αλλά και στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Η ατμόσφαιρα όμως είχε ηλεκτριστεί επικίνδυνα έπειτα από αυτό, και το μήνυμα για το τι μπορεί να ακολουθήσει, καθώς στην «καυτή ζώνη» κατέφθαναν συνεχώς και άλλοι πρόσφυγες από το εσωτερικό της Ελλάδας, είχε μεταδοθεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε μια άλλη απεγνωσμένη ενέργειά τους και προκειμένου να πιέσουν τις αρχές των δύο χωρών να διευκολύνουν τη φυγή τους, οι πρόσφυγες έχουν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη, όπου κοιμούνται πάνω στις ράγες, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκης-Σκοπίων-Βελιγραδίου.

Κατόπιν τούτου, προς το απόγευμα, οι αρχές της γείτονος ειδοποίησαν τους συγκεντρωμένους στην ελληνική πλευρά ότι θα μπορούσαν να περάσουν κατά ομάδες, με προτεραιότητα στα γυναικόπαιδα, χωρίς να ξεκαθαρίσουν εάν έχει αρθεί οριστικά το μέτρο της εκτάκτου ανάγκης στα σύνορα, ή επρόκειτο για μια κίνηση προσωρινής εκτόνωσης της έκρυθμης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί μετά την απόφαση να απαγορευθεί η διέλευση προσφύγων στην επικράτεια της ΠΓΔΜ.

Η απειλή, ωστόσο, μιας ανθρωπιστικής κρίσης επικρέμαται στην Ειδομένη, καθώς οι πρόσφυγες συρρέουν κατά εκατοντάδες καθημερινά στην «πεδιάδα του πόνου», όπως έχει εξελιχθεί η περιοχή την οποία οι τέσσερις χιλιάδες συγκεντρωμένοι μέχρι χθες είχαν μετατρέψει σε τεράστιο υπαίθριο καταυλισμό. Κάτω από τον καυτό ήλιο, αποκαμωμένοι άνθρωποι προσπαθούσαν να βολευτούν στις σκιές δέντρων, σε μικρές σκηνές, σε αυλές σπιτιών, τρυπώνοντας για λίγη δροσιά ακόμα και σε καλαμιές ή ηλιόδεντρα στα χωράφια και άλλοι κατάκοποι κοιμούνταν καταμεσής στους χωματόδρομους.

Τα βλέμματα όλων στραμμένα στις διόδους προς τη Γευγελή, που όμως το τελευταίο εικοσιτετράωρο έφρασσαν πάνοπλοι βλοσυροί φρουροί. Οι πλέον τολμηροί αναζητούσαν άλλα περάσματα στα γύρω χωράφια, αλλά η περιοχή είναι δύσβατη και οι πεζοπόροι πρόσφυγες δεν απομακρύνονται ποτέ από τις σιδηροδρομικές γραμμές για να μη χάσουν τον προσανατολισμό τους.

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη, έχουμε εδώ 4.000 με 5.000 ανθρώπους με διαρκή αύξηση, χρειάζονται τρόφιμα, φάρμακα, οι περισσότεροι θα μείνουν εδώ αν δεν μπορέσουν να περάσουν στα Σκόπια και χρειάζονται υποδομές για την παραμονή τους», μας λέει ο Πέτρος Μάστακας, που εργάζεται για την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ωστόσο, οι τοπικές αρχές δεν δέχονται καμία συζήτηση για χρόνια παραμονή προσφύγων στον τόπο τους και βάλλουν ευθέως κατά της κυβέρνησης για παντελή απουσία σχεδιασμού αλλά και αδιαφορία, καθώς, όπως αναφέρει η πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ειδομένης Ξανθίππη Σουπλή, παρά τις προσπάθειές της να επικοινωνήσει με την αρμόδια για τη Μετανάστευση υπουργό, «δεν βγήκε ούτε μία φορά στο τηλέφωνο».

Τοπική αυτοδιοίκηση, αστυνομία, ανθρωπιστικές οργανώσεις, εθελοντές προσπαθούν να διαχειριστούν τη δύσκολη πραγματικότητα χωρίς καμία κεντρική καθοδήγηση ή κρατική βοήθεια. Η οργή για την απουσία οργανωμένης κρατικής παρουσίας και βοήθειας ξεχειλίζει. «Αυτοσχεδιάζουμε, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;» μας απαντάει ένα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ιδιαίτερα αιχμηρός είναι ο δήμαρχος Πολυκάστρου Χ. Γκαντανούδης, που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να «καθαρίσει τα νησιά για τουριστικούς λόγους και να μας φορτώσει εμάς τους πρόσφυγες, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία».



Πηγή : kathimerini.gr


Γ. Δραγασάκης: Να μην με εμπλέκει ο Ευ. Μεϊμαράκης σε ρόλους που δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδεχτώ



Απάντηση στις αναφορές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε αφήσει νωρίτερα ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ευχαριστεί τον κ. Μεϊμαράκη για την πρότασή του, ωστόσο τον κάλεσε να μην τον εμπλέκει σε ρόλους και σχέδια που δεν θα μπορούσε ποτέ να αποδεχτεί.

«Ευχαριστώ τον κ. Μεϊμαράκη για την πρότασή του. Κατανοώ ότι αυτή υπηρετεί κάποιους στόχους τακτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα ήθελα όμως να τον παρακαλέσω, στο όνομα της αμοιβαίας εκτίμησής μας, να μη με εμπλέκει σε ρόλους και σχέδια που και ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδεχτώ», έγραψε ο κ. Δραγασάκης.

«Ο κ. Δραγασάκης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που μπορεί να τον εμπιστευθεί η πλειοψηφία της Βουλής και της κοινωνίας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης.


Πηγή


"Γκάζωσε" η Εθνική, 70-56 την Τσεχία!



Η άμυνα ήταν ξανά σημείο αναφοράς για την Εθνική, ο Κώστας Κουφός ήταν ανίκητος στη ρακέτα και η Ελλάδα επικράτησε της Τσεχίας με 56-70 στο κατάμεστο "Φ. Αμοιρίδης" της Ξάνθης! Εκτός δωδεκάδας οι Καϊμακόγλου, Σλούκας.

ο πρώτο φιλικό προετοιμασίας μπροστά στο κοινό της, η Εθνική ομάδα επικράτησε της Τσεχίας με 56-70 στην πρεμιέρα του τουρνουά της Ξάνθης (21-23/8). Ο Φώτης Κατσικάρης άφησε εκτός δωδεκάδας για το σημερινό ματς τους Κώστα Σλούκα και Κώστα Καϊμακόγλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά στο Βέλγιο και την Κωνσταντινούπολη, είχε ξανά ως σημείο της αναφορά την άμυνα ενώ ο Κώστας Κουφός κέρδισε κατά κράτος τις μονομαχίες με τους αντίπαλους ψηλούς. Ο σέντερ των Kings τελείωσε το ματς με 18 πόντους (8/10 δίπ., 2/5 βολ.) και 7 ριμπάουντ σε 19'21".

Ο αγώνας
Η Εθνική Ανδρών ξεκίνησε με βασικούς τους Σπανούλη, Καλάθη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Κουφό απέναντι στους Τσέχους ενώ προσπάθησε να βρει ρυθμό μέσα από την άμυνά της. Με εξαίρεση, λοιπόν, τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα νευρική, η Ελλάδα "έδεσε" την άμυνά της με τους Ζήση, Αντετοκούνμπο, είχε τον Καλάθη να πιέζει στην μπάλα, έβγαλε υπομονή και αυτοπεποίθηση στη συνέχεια ενώ πρόσφερε όμορφες φάσεις στον κόσμο που γέμισε το "Φίλιππος Αμοιρίδης"!

Οι Τσέχοι προηγήθηκαν 14-12 με καλάθι του Βελς στα 2'17" για τη λήξη της πρώτης περιόδου ωστόσο η ελληνική ομάδα "έτρεξε" σερί 7-0 ως το τέλος του α' δεκαλέπτου, με τον Αντετοκούνμπο να βγάζει ενέργεια και να δίνει λύσεις στην επίθεση. Εν συνεχεία ο Καλάθης έβγαλε την ασίστ και ο Πρίντεζης έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (17-27, 12'53"). Η Τσεχία προσπάθησε να βρει λύσεις με το περιφερειακό σουτ ωστόσο η Ελλάδα κράτησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 30-40.

Οι διεθνείς μας έβγαλαν ωραίες συνεργασίες και υποχρέωσαν τους Τσέχους σε πολλά λάθη, το δίδυμο των Σπανούλη, Καλάθη έκανε τη διαφορά ενώ ο Κώστας Κουφός ήταν σημείο αναφορά στην επίθεση, νικώντας κατά κράτος τους ψηλούς της Τσεχίας! Η Ελλάδα έβγαλε άμυνες, προηγήθηκε με +20 (45-65) με εύκολο λέι απ του Καλάθη, παρουσίασε αυτοματισμούς στο παιχνίδι της και διατηρούσε σταθερά διαφορά ασφαλείας ως τα τελευταία λεπτά.

Οι αλλαγές και οι δοκιμές στα τελευταία λεπτά επέτρεψαν στους Τσέχους να μαζέψουν τη διαφορά στο τελικό 56-70. Αύριο (22/8, 21:15) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-40, 40-55, 56-70.

Τσεχία (Γκίντζμπουργκ): Μπέντα 2, Μπάλβιν 5, Πούμπρλα 5, Χρούμπαν 2, Σατοράνσκι 13, Βέλτς 6, Σιρίνα, Μπάρτον, Γιέλινεκ 8, Χούσκα 6, Σιλμπ 7, Βέσελι 2

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5 (8ρ), Ζήσης 2, Σπανούλης 5, Καλάθης 8, Περπέρογλου 4, Αντετοκούνμπο 11 (2κ), Κουφός 18, Γιάνκοβιτς 7, Πρίντεζης 8 (10ρ), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αγραβάνης 2

Το πανόραμα του τουρνουά

21 Αυγούστου

Βοσνία Ερζεγοβίνη-Ρωσία 52-82

Τσεχία-Ελλάδα 56-70

22 Αυγούστου

19.00 Ρωσία-Τσεχία

21.15 Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη

23 Αυγούστου

19.00 Τσεχία-Βοσνία Ερζεγοβίνη

21.15 Ελλάδα-Ρωσία


Πηγή : sport24.gr