Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Παγκόσμιος συναγερμός! Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να σκοτώσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ!




Τρομοκρατικό "χτύπημα" αλά... Μαραθώνιο Βοστόνης..

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές από τη στιγμή που έγινε γνωστό το σχέδιο των τζιχαντιστών να σκοτώσουν τη Βασίλισσα Ελισάβετ το ερχόμενο Σάββατο, όταν θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!


Η Daily Mail επικαλείται αποκλειστικές πηγές που αναφέρουν ότι η Βασίλισσα της Αγγλίας, αλλά και ο πρίγκιπας Κάρολος είναι στόχοι του ISIS που σχεδιάζει να χτυπήσει με βόμβα και ήδη οι αρχές σχεδιάζουν τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλειας για την ημέρα των εκδηλώσεων.

“Παρόλο που η απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα είναι πολύ σοβαρή, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τις εκδηλώσεις...”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Στην περίπτωση που το σχέδιο των τζιχαντιστών είναι υπαρκτό, σημαίνει ότι επιθυμούν να προκαλέσουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα, ανάλογο με αυτό των αδερφών Τσαρνάεφ στο Μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013. Κι αυτό, γιατί επιλέγουν μία ημέρα που χιλιάδες κόσμος θα βρίσκεται στους δρόμους της Αγγλίας και όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη.

Το πρόγραμμα της Βασίλισσας Ελισάβετ, το ερχόμενο Σάββατο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μια τελετή στο κεντρικό Λονδίνο, την οποία θα παρακολουθήσει μαζί με τον Δούκα του Εδιμβούργου και περισσόερους από 1.000 βετεράνους και μέλη του στρατού.

Η ιστορική 15η Αυγούστου 1945

Στις 9 Αυγούστου, οι Η.Π.Α., έριξαν τη δεύτερη ατομική βόμβα (μετά από αυτή στη Χιροσίμα) στην Ιστορία της Ανθρωπότητας, αυτή τη φορά στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας.

Στις 11 ακριβώς το πρωί της 9ης Αυγούστου 1945, το συνοδό Β-29, με την ονομασία “The Great Artiste” (ο μεγάλος αρτίστας), έριξε τρία αλεξίπτωτα με όργανα, καθώς και ένα γράμμα προς έναν Ιάπωνα επιστήμονα, τον οποίο παρακινούσαν οι Αμερικανοί να ενημερώσει τους συμπατριώτες του για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η ρίψη ατομικών βομβών.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 11:01 τοπική ώρα, το B-29 Superfortress Bockscar, έριξε το βαρύ φορτίο του πάνω από το Ναγκασάκι. Η ατομική βόμβα εξερράγη σε ύψος 469 μέτρων πάνω από το έδαφος της πόλης και 3.000 μέτρα μακρύτερα από τον προκαθορισμένο στόχο.

Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000 κάτοικοι της πόλης Ναγκασάκι, σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ άλλοι τόσοι πέθαναν κατά τους επόμενους έξι μήνες από τις παρενέργειες της ατομικής βόμβας.

Τελικά, έξι ημέρες μετά τη ρίψη της δεύτερης και τελευταίας έως σήμερα ατομικής βόμβας κατά ανθρώπων, στις 15 Αυγούστου 1945, (και δύο μόλις ημέρες πριν από την ολοκλήρωση κατασκευής και τρίτης ατομικής βόμβας από τους Αμερικανούς), ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας Χιροχίτο, μην έχοντας άλλη λύση, ανακοίνωσε την άνευ όρων παράδοση της χώρας του στους Συμμάχους, με την υπογραφή της παράδοσης να πραγματοποιείται στις 2 Σεπτεμβρίου 1945, πάνω στο αμερικανικό θωρηκτό USS Missouri.


Πηγή: newsit.gr


Τριαντάχρονος Μπαγκλαντεσιανός θώπευε τρίχρονο αγόρι..Ομολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι στη χώρα του αυτό είναι συνηθισμένο



Ρέθυμνο: Ενώπιον δικαιοσύνης οδηγείται ένας 30χρονος από το Μπαγκλαντές με την κατηγορία της αποπλάνησης ανήλικου, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου μετά από καταγγελία...


 που έγινε σε βάρος του από τη γιαγιά ενός τρίχρονου αγοριού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η γιαγιά του τρίχρονου διαπίστωσε ότι το παιδί είχε πάει στο διπλανό σπίτι από αυτό της οικογένειας, όπου διαμένει ο 30χρονος και είδε ότι ο άντρας είχε κατεβάσει την πάνα του παιδιού θωπεύοντας το.

Αμέσως, φρόντισε να παρέμβει και να ενημερώσει και τις αστυνομικές αρχές.

Αστυνομικοί της ασφάλειας Ρεθύμνου συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα τον 30χρονο, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε την πράξη του, δικαιολογώντας την ως κάτι συνηθισμένο στη χώρα του.

Ο αλλοδαπός άντρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αύριο θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Ρεθύμνου.

Πηγή: goodnet.gr


Μία είναι η αλήθεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε πολύ χειρότερα για την χώρα και τους Έλληνες!!!



Δεν χωράει διάψευση για την πλήρη αποτυχία σε βάρος της χώρας και σε όλα τα επίπεδα από την κυβέρνηση αχταρμά που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλα τα επίπεδα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που φαίνεται όπως η υγεία και η κοινωνική πρόνοια και σε άλλα όπως το εργασιακό και οι συντάξεις που θα φανεί σε λίγες ημέρες.

Κοινός αυτή η καταστροφική κυβέρνηση τυχοδιωκτών έπαιξαν την Ελλάδα και τους πολίτες της για 7 μήνες με αποτέλεσμα να φέρουν τα χειρότερα αντικοινωνικά μέτρα όλων των εποχών.

Μία από τις καταστροφικές συνέπειες της ανικανότητας του τυχδιωκτισμού και της ανεπάρκειας αυτής της κυβέρνησης είναι η ύφεση που έρχεται και θα γονατίσει και άλλο την οικονομία και τις επιχειρήσεις οι οποίες θα οδηγηθούν στα λουκέτα και την αύξηση της ανεργίας η οποία προβλέπεται να ξεπεράσει το 30%.

διαβάζουμε στην καθημερινή : 

Μεταξύ 2,1 και 2,3% αναμένεται να κινηθεί η ύφεση φέτος, όπως προκύπτει απο τις διαπραγματεύσεις Αθήνας και δανειστών, ενώ οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός φέτος θα παρουσιάσει μηδενικό πρωτογενές αποτέλεσμα. Αυτό προκύπτει απο τα όσα ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, ενώ οι συζητήσεις των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας και των επικεφαλής των δανειστών συνεχίζονται, με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία το βράδυ της Δευτέρας ή το πολύ το πρωΐ της Τρίτης.

Παράλληλα, τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα είναι μέσα στα προαπαιτούμενα μέτρα που θα ψηφιστούν άμεσα. Αντιθέτως, οι παρεμβάσεις στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ενδεχομένως να μεταφερθούν για τον Οκτώβριο και τη συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει, όπως φαίνεται, το πότε ακριβώς θα προωθηθούν.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής νέας μαραθώνιας συζήτησης μεταξύ των υπουργών και των επικεφαλής των θεσμών (ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας), η διαπραγμάτευση κινείται πλέον στο επίπεδο της «γραμμή – γραμμή» εξέτασης του τελικού κειμένου. Κάτι που υποδεικνύει το βαθμό προόδου και τις ιδιαιτέρως αυξημένες πιθανότητες να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται απο το πρωί της Δευτέρας, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων αλλά και των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη με τους επικεφαλής των θεσμών. Και οι δύο πλευρές επιδιώκουν να κλείσει σήμερα ή το πολύ μέχρι το πρωί της Τρίτης η συμφωνία, ώστε να προωθηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο άμεσα για να ψηφιστεί μέχρι την Πέμπτη.

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα έχει δύο άρθρα. Το ένα θα περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) ύψους έως 52 δις ευρώ. Το δεύτερο άρθρο θα αφορά στα προαπαιτούμενα μέτρα που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση για να προχωρήσει η εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος που επιδιώκεται από την ελληνική πλευρά να ανέλθει στα 25 δις ευρώ.

Δεδομένου του ύψους της πρώτης δόσης που ζητά η κυβέρνηση (σχεδόν το 50% του συνόλου του νέου τριετούς δανείου), τα προαπαιτούμενα αναμένεται να είναι «πολλά», όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη. Χθες, από τη συζήτηση προέκυπταν διαφορές στα εξής σημεία:

- Κόκκινα δάνεια: Η κυβέρνηση επιμένει να υπάρξει ένας δημόσιος φορέας ο οποίος θα αναλαμβάνει μέρος των κόκκινων δανείων και να μην πωλούνται αυτά από τις τράπεζες σε διάφορα funds.

- Εργασιακά: Οι δανειστές ζητούνε ο χρόνος της μετενέργειας να πάει στους τρεις μήνες από έξι που είναι σήμερα.

- Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων: Στο ζήτημα αυτό παραμένει διαφορά για τη διαχείριση των εσόδων του ταμείου.

Ωστόσο, σύγκλιση διαπιστώθηκε στο θέμα των αλλαγών της ρύθμισης των 100 δόσεων. Όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει η αύξηση του επιτοκίου στο 5% από 3% που είναι σήμερα για οφειλές άνω των 5000 ευρώ, ενώ για οφειλές κάτω των 5000 ευρώ θα παραμείνει μηδενικό το επιτόκιο εφόσον:

- Ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα

- Εχει περιουσία χαμηλότερη των 150.000 ευρώ

- Το χρέος του όταν εισήλθε στη ρύθμιση δεν ξεπερνούσε το 50% του ετήσιου εισοδήματός του.

Πάντως, οι δανειστές ζητούν οι οφειλέτες να χάνουν την ρύθμιση αν δεν ικανοποιούν τα χρέη τους. Σχετικά με τη φορολόγηση των αγροτών, προς το παρόν αναμένεται να προχωρήσει η τμηματική αύξηση του πετρελαίου των αγροτών, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου του 2015 που θα εφαρμοστεί το 50% της αύξησης, ενώ το υπόλοιπο 50% θα επιβληθεί από 1η Οκτωβρίου του 2016.


Κόκκινα δάνεια: Η τρόικα θέλει οπωσδήποτε να πωληθούν σε ιδιώτες – Τι προβλέπει το σχέδιο του Μνημονίου για επιχειρήσεις και νοικοκυριά



Είναι ίσως το μεγαλύτερο αγκάθι της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές και αυτό είναι που εμποδίζει το κλείσιμο της συμφωνίας.

Το θέμα με τα κόκκινα δάνεια είναι μια καυτή πατάτα στα χέρια της κυβέρνησης αφού αν περάσουν τελικά οι θέσεις της τρόικας, τότε οι συνέπειες από αυτό το μέτρο του Μνημονίου θα είναι οι πιο σκληρές και οι πιο εμφανείς για τους πολίτες.

Με τα κόκκινα δάνεια να φτάνουν τα 90 δις ευρώ και από αυτά 50% να είναι των καταναλωτικών, 35% των επιχειρηματικών και 29% των στεγαστικών η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί.

Αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο αφού με το σχέδιο που έχουν υποβάλλει οι δανειστές ζητούν την συνεργασία της κυβέρνησης με τις τράπεζες, την ΤτΕ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την διαμόρφωση μιας στρατηγικής αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η κυβέρνηση θέλει να υπάρχει ένας ενδιάμεσος φορέας για την διαχείριση των κόκκινων δανείων αλλά οι δανειστές δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν.
Επίσης, αυτό που ζητούν επίμονα είναι να πωλούνται τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds τα οποία θα αναλαμβάνουν την είσπραξη τους.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ οι δανειστές ζητούν:

1. Τα κόκκινα δάνεια των επχιειρήσεων πρέπει να χωριστούν ανάλογα με το αν οι επιχειρήσεις είναι βιώσιμες ή όχι. Για τις βιώσιμες θα υπάρξει μια ρύθμιση βάση του Κώδικα Δεοντολογίας της ΤτΕ. Για τις επιχειρήσεις που θα κρίνονται μη βιώσιμες, θα πτωχεύουν και θα ρευστοποιούνται τα στοιχεία τους. Για τα δάνεια των ιδιωτών δεν έχει διαρρεύσει κάτι συγκεκριμένο.

2. Έως το τέλος του χρόνου πρέπει να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (με αυτό τον τρόπο δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων). Η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να μπουν ιδιώτες στην ανακεφαλαιοποίηση και να ενισχυθεί η προοπτική επιστροφής τους στον ιδιωτικό τομέα.

3. Διασφάλιση ότι θα είναι ανεξάρτητο το ΤΧΣ, δηλαδή η κυβέρνηση δεν θα εμπλέκεται στην διακυβέρνηση των τραπεζών.

Οι δανειστές λένε όχι στην πρόταση της κυβέρνησης για την δημιουργία ενός ενδιάμεσου φορέα στον οποίο θα μεταφέρονται όλα τα κόκκινα δάνεια. Αντιπροτείνουν η κάθε τράπεζα να μπορεί να διαχειρίζεται τα δικά της δάνεια.
Οι τράπεζες διαμηνύουν ότι ήδη η κάθε τράπεζα έχει δικό της τμήμα που ασχολείται με τα κόκκινα δάνεια μάλιστα σε αυτά απασχολούνται συνολικά περί τους 5.500 υπαλλήλους.

Αν τελικά γίνει αυτό, οι τράπεζες θα πωλήσουν μερος των δανείων σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν την είσπραξη των δανείων με όποιο τρόπο μπορούν. Και αυτό όπως έχουμε δει στο παρελθόν έχει ανυπολόγιστες συνέπειες με οικογενειακά δράματα, με πολίτες σε απόγνωση και με περιουσίες να βγαίνουν σε μια νύχτα στο σφυρί.



Πηγή : newsit.gr


Δειτε το βίντεο του MiG-29 που σαρώνει στο διαδίκτυο!



Το παρακάτω βίντεο γυρίστηκε στην επίδειξη αεροσκαφών RIAT (Royal International Air Tattoo) στην αεροπορική βάση της RAF στο Fairford, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο θα δείτε ενα MiG-29 Fulcrum της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας να ξεκινάει την επίδειξη του με μια καταπληκτική απογείωση την οποία ακολουθεί μια κατακόρυφη άνοδος.

Αν και άλλα μαχητικά μπορούν να εκτελέσουν τον ίδιο ελιγμό, το βίντεο εχει σαρώσει στο ιντερνετ γιατί δείχνει σαφώς την ξαφνική και γρήγορη, άνοδό του Πολωνικού Fulcrum.

Δειτε το εντυπωσιακό βίντεο!



Πηγή : onalert.gr


Τραγωδία! Άφησε την 20χρονη κόρη του να πνιγεί για να μην την ατιμάσουν οι άντρες ναυαγοσώστες




Η εμμονή με την κόρη του στάθηκε τελικά αφορμή για να την αφήσει να πεθάνει.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία στο Ντουμπάι, με τον αξιωματικό της αστυνομίας Ahmed Burqibah να δηλώνει πως είναι ένα από τα περιστατικά που δεν μπορεί να ξεχάσει.

"Με σόκαρε όπως και πολλούς άλλους που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση. Ο Ασιάτης πατέρας πήρε τη γυναίκα και τα παιδιά του στην παραλία για πικνίκ.

Τα παιδιά κολυμπούσαν στην παραλία όταν ξαφνικά η 20χρονη άρχισε να πνίγεται, ουρλιάζοντας για βοήθεια.

Δύο άντρες ναυαγοσώστες, που βρίσκονταν στην παραλία, έσπευσαν να βοηθήσουν την 20χρονη αλλά ο πατέρας τους δεν επέτρεψε να την πλησιάσουν για να τη βοηθήσουν.

Το εμπόδιο ήτα η πεποίθηση αυτού του πατέρα. Θεώρησε ότι αν αυτοί οι άνθρωποι αγγίξουν την κόρη του τότε θα την ατιμάσουν. Στέρησε τη ζωή της κόρης του".

Μέχρι, όπως ανέφερε, να τον απομακρύνουν, η 20χρονη είχε πνιγεί. "Ο πατέρας ήταν ψηλός και δυνατός άντρας. Τους είπε ότι προτιμά την κόρη του νεκρή από το να την αγγίξουν παράξενοι άντρες.

"Πέθανε ενώ είχε την ευκαιρία να ζήσει ειδικά από τη στιγμή που οι ναυαγοσώστες ήταν τόσο κοντά της για να τη βγάλουν από το νερό".


Πηγή: Metro, newsit.gr


Οι τζιχαντιστές και ο νέος παγκόσμιος χάρτης – Που "ανήκει" η Ελλάδα



Τα σχέδιά του για το ποιες περιοχές προτίθεται να κατακτήσει μέχρι το 2020 στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και την Κίνα αποκάλυψε το Ισλαμικό Κράτος, με τους τζιχαντιστές να φτιάχνουν... νέο παγκόσμιο χάρτη!
Οι τζιχαντιστές θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο και δεν κρύβουν τις προθέσεις τους. Και θέλουν να έχουν κατακτήσει μέρος της Ευρώπης (και την Ελλάδα), της Βόρειας Αφρικής, την Αραβική Χερσόνησο και την Κίνα μέχρι το 2020.

Ο χάρτης με τις περιοχές που θέλει να κατακτήσει τα επόμενα πέντε χρόνια το Ισλαμικό Κράτος αποκαλύπτεται στο βιβλίο του ρεπόρτερ του BBC, Άντριου Χόσκεν "Η Αυτοκρατορία του Φόβου: Στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους".

Το χαλιφάτο, το κράτος που έχει ιδρύσει το ISIS και κυβερνάται από το νόμο της Σαρία, καλύπτει την Ιβηρική (μαζί και με τη Γαλλία), τη Βαλκανική και την Αραβική Χερσόνησο, μεγάλο μέρος της Βόρειας Αφρικής και την Κίνα! Εκτείνεται δηλαδή από την Πορτογαλία μέχρι την Κίνα.

Στην Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γαλλία έχει δοθεί το όνομα Ανταλούς και είναι η αραβική ονομασία που είχαν δώσει στις συγκεκριμένες περιοχές οι Μαυριτανοί από τον 8ο έως τον 15ο αιώνα.



Πηγή: mirror.co.uk, newsit.gr


Διαλύουν την παιδεία : Σκέψεις για άμεση κατάργηση των ολοήμερων δημοτικών σχολείων




Κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκονται ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της χώρας. Κι αυτό γιατί στο υπουργείο Παιδείας εξετάζεται η κατάργησή τους, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.

Οπως ανφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», τα κονδύλια που θα δίνονταν για την κάλυψη των αναγκών στο ολοήμερο σχολείο μελετάται να αξιοποιηθούν για προσλήψεις εκπαιδευτικών για το βασικό σχολικό πρόγραμμα. Ομως, η κατάργηση των ολοήμερων θα προκαλέσει οξύτατο πρόβλημα στις οικογένειες περίπου 340.000 μαθητών.

Ειδικότερα, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αριθμός των ελλείψεων εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα κινηθεί μεταξύ 24.000 με 26.000. Ωστόσο, προς το παρόν έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις για την κάλυψη μόλις 12.000 θέσεων. Εξαιτίας των δυσκολιών στη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού και της εξοικονόμησης πόρων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξετάζει την κατάργηση του προγράμματος των ολοήμερων δημοτικών σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), το οποίο ξεκίνησε με ευρωπαϊκά κονδύλια το 2010 και για το οποίο απαιτείται η πρόσληψη εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων (πληροφορική, καλλιτεχνικά, φυσική αγωγή κ.ά.).

Στο ολοήμερο σχολείο η έναρξη του υποχρεωτικού προγράμματος γίνεται στις 8.10 το πρωί και το βασικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 12.20 για την Α΄ και Β΄ Δημοτικού και στη 1.15 μ.μ. για τις επόμενες τέσσερις τάξεις. Βέβαια, εάν το Δημοτικό είναι ολοήμερο, το πρόγραμμά του ολοκληρώνεται στις 2 μ.μ. για όλες τις τάξεις, ενώ στην απογευματινή ζώνη ΕΑΕΠ παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης των μαθητών από 3.30 μ.μ. έως 3.40 μ.μ.

Το διευρυμένο ωράριο του ολοήμερου, εκτός από το ότι εξυπηρετεί τους γονείς, δίνει τη δυνατότητα στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα να προσφέρει νέες δραστηριότητες που έχουν ανάγκη οι μαθητές. Η αξία των ολοήμερων σχολείων καταδεικνύεται από το γεγονός ότι είναι πολύ δημοφιλή: τα σχολεία με ΕΑΕΠ καλύπτουν το 58% του μαθητικού πληθυσμού των δημοτικών σχολείων (589.000 το σύνολο). Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2010, επί υπουργίας Αννας Διαμαντοπούλου, και έως το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς συνολικά, από τα 4.564 δημοτικά σχολεία της χώρας τα 1.336 λειτούργησαν με ΕΑΕΠ, με τα περισσότερα να βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα με τα πολυπληθέστερα σχολεία.



Πηγή:  iefimerida.gr


Η Κατερίνα Περιστέρη απαντά στο άθλιο δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή για την Αμφίπολη








Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδα «Αυγή», το οποίο αναφέρει ότι η Αμφίπολη είναι ένα φιάσκο, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και Υπεύθυνη Ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη ξεφτιλίζοντας ουσιαστικά την εφημερίδα και τον συντάκτη του άρθρου.
Αναλυτικά
«Προς την Εφημερίδα Αυγή 9 Αυγούστου 2015
Αξιότιμε κ. Διευθυντά
Με οργή και έκπληξη διάβασα στο σημερινό άρθρο της εφημερίδας σας το πρωτοσέλιδο με τίτλο «Φιάσκο Σαμαρά η Αμφίπολη» το οποίο εκτός του ότι βρίθει από ανακρίβειες, με απαξιώνει προσωπικά και λοιδορεί το επιστημονικό μου έργο ενώ εκτοξεύει την ασύλληπτη κατηγορία ότι έθεσα σε κίνδυνο το Μνημείο με τη χρήση εκσκαφέων για την αποχωμάτωση.
Στο άρθρο της η κ. Πόλυ Κρημνιώτη ισχυρίζεται ότι «τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από την ανασκαφική έρευνα, έρχονται να ανατρέψουν τη χρονολόγηση του Μνημείου, η οποία διολισθαίνει από τον 4ο π.Χ αιώνα στους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους (δεύτερο μισό του 2ου π.Χ αιώνα -1ος αιώνας).
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, την ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, την πραγματοποίησα εγώ ως επικεφαλής της ανασκαφής και Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών συνεπικουρούμενη από επιστημονική ομάδα όλων των ειδικοτήτων (αρχιτέκτονες, μηχανικούς, συντηρητές όπως επίσης και εκπροσώπους Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων). Αναρωτιέμαι η εφημερίδα σας σε ποια ανασκαφική έρευνα αναφέρεται;
Γράφετε επίσης για την «έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού αποτελούμενο από έγκριτους αρχαιολόγους, με πολυετή ανασκαφική εμπειρία στη Μακεδονία, στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αμφίπολης όπου φυλάσσονται η κεραμική και άλλα κινητά ευρήματα της ανασκαφής, στις 30 Μαΐου.»
Θα σας παρακαλούσα να μου υποδείξετε το υπηρεσιακό έγγραφο με το οποίο με ενημερώνει το Υπουργείο Πολιτισμού για τη διενέργεια αυτοψίας στο Μνημείο, διότι κάτι τέτοιο δεν έφτασε ποτέ στα χέρια μου. Ως εκ τούτου, δεν υπήρξε κανένα νομίμως ορισμένο κλιμάκιο ή επιστημονική επιτροπή που να επισκέφτηκε το Μνημείο για να διενεργήσει αυτοψία. Και μου γεννώνται δικαίως απορίες:
Αλήθεια με ποια κριτήρια ορίστηκε το ανύπαρκτο κλιμάκιο στο οποίο αναφέρεστε;
Ποιοι το απάρτιζαν;
Πότε ορίστηκε;
Γιατί μετά την ολοκλήρωση της υποτιθέμενης αυτοψίας δεν έβγαλε το Υπουργείο Πολιτισμού Δελτίο Τύπου ώστε να ενημερώνει για το υποτιθέμενο επιστημονικό πόρισμα;
Αναφέρεστε στην 30η Μαίου ως ημερομηνία διενέργειας της υποτιθέμενης αυτοψίας. Όντως εκείνη την ημέρα έγινε μια επίσκεψη στο Μνημείο με επικεφαλής τη Αν.Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, την οποία συνόδευαν δύο διευθύντριες Εφορειών στο πλαίσιο φιλικής επίσκεψης και συγκεκριμένα οι κ.κ. Αγγελική Κοτταρίδη και Πολυξένη Βελένη μετά του συζύγου της. Στη φιλική αυτή επίσκεψη, συνόδευσα τις κυρίες στο Μουσείο της Αμφίπολης και στη συνέχεια τις ξενάγησα στο Ταφικό Μνημείο του Τύμβου Καστά για περίπου μισή ώρα.
Και ερωτώ εσάς κ. Διευθυντά και τους αποδέκτες του άρθρου σας με το οποίο μάλιστα καυτηριάζετε και απαξιώνετε το δικό μου έργο, είναι δυνατόν να γίνει αυτοψία και να βγει επιστημονικό πόρισμα που αφορά τη χρονολόγηση του Μνημείου στο πλαίσιο μιας φιλικής επίσκεψης μισής ώρας;
Θέλω να πιστεύω ότι η συντάκτης του άρθρου κ. Πόλυ Κρημνιώτη, προφανώς δεν είχε υπόψιν της τα στοιχεία τα οποία σας έδωσα και ως εκ τούτου συνέταξε ένα κείμενο το οποίο βρίθει από ανακρίβειες και ψεύδη.
Και επειδή αναφέρεται και στο δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας ότι η επιστημονική κοινότητα έφερε αντιρρήσεις για τη χρήση εκσκαφέων για την αποχωμάτωση του λόφου από την οποία δήθεν ενέκυψαν προβλήματα στατικότητας του Μνημείου, θα ήθελα να ρωτήσω εσάς και τους επικριτές μου, πως αλλιώς θα μπορούσαν να απομακρυνθούν τα μπάζα από τις προηγούμενες ανασκαφές του Δ. Λαζαρίδη τα οποία υψώνονταν στα 15 μέτρα και σε μεγάλη έκταση; Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για χιλιάδες τόνους χώμα το οποίο απομακρύνθηκε με εκατοντάδες φορτηγά με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα από εξειδικευμένα άτομα και υπό στενή επιτήρηση; Προς τι οι αντιρρήσεις για την απομάκρυνση τους με σύγχρονα μέσα; Με τον ίδιο τρόπο ενεργούν οι αρχαιολόγοι στις σύγχρονες ανασκαφές κ. Διευθυντά. Δεν ζούμε στην εποχή του Λίθου στην Αρχαιολογία ξέρετε ώστε να μεταφέρουμε τα μπάζα με καλαθάκια! Και φυσικά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στατικότητας του Μνημείου. Το αντίθετο μάλιστα! Αποφορτίστηκε η οροφή από πρόσθετο βάρος. Και όλο αυτό δεν έγινε με δική μου απόφαση αλλά κατόπιν μελέτης και με τη σύμπραξη ειδικών μηχανικών οι οποίοι συνεργάζονται χρόνια με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Επίσης τη μομφή για την on line μετάδοση της ανασκαφής να την προσάψετε σε όσους ανήκει και όχι σε μένα προσωπικά. Αν θυμάστε, και αν όχι θα σας το θυμίσω εγώ, δεν ήμουν εκείνη που έτρεχα νυχθημερόν από κανάλι σε κανάλι για να δίνω συνεντεύξεις και να κάνω δηλώσεις «επιστημονικές» εξάγοντας αρχαιολογικά συμπεράσματα εκ του μακρόθεν. Δεν πιστεύω στην τηλεαρχαιολογία και τόσο ο βίος μου, όσο και το επιστημονικό μου έργο το αποδεικνύει περίτρανα. Αντιθέτως άλλοι συνάδελφοι μου και μη, κυνηγώντας τα περίφημα 5 λεπτά δημοσιότητας, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το Μνημείο που βρέθηκε στη Μακεδονική γη και να γίνουν διάσημοι με τα δήθεν αδιάσειστα στοιχεία τους τα οποία αντλούσαν απλώς από φωτογραφίες και χωρίς να έχουν πατήσει το πόδι τους στην ανασκαφή.
Τέλος σε ότι αφορά την δήθεν νέα χρονολόγηση του Μνημείου, θα ήθελα να σας δώσω μια πληροφορία την οποία προφανώς αγνοεί η συντάκτης του άρθρου καθώς στην πρώτη επιστημονική παρουσίαση στην οποία ανακοινώθηκαν τα πρώτα επιστημονικά συμπεράσματα στις 29 Νοεμβρίου 2014 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ανασκαφής, είχα τονίσει ότι το Ταφικό Συγκρότημα του Τύμβου Καστά Αμφίπολης (Περίβολος, Λέων, Ταφικό Μνημείο) κατασκευάστηκε στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα (325-300 π.Χ.) με διάρκεια ζωής μέχρι και τους Ρωμαϊκούς χρόνους, οπότε και καταστρέφεται εν μέρει ο Περίβολος. Όμως τον 2ο π.Χ. αιώνα οι Μακεδόνες προχωρούν στη σφράγιση του Ταφικού Μνημείο για να το προστατεύσουν. Έτσι κατασκευάζονται οι τοίχοι σφράγισης μπροστά από τους διαφραγματικούς τοίχους με τις Καρυάτιδες και τις Σφίγγες.
Αν οι επικριτές μου μπερδεύονται με τη χρονολόγηση και γενικώς με το τι ανακαλύφθηκε και αποκαλύφθηκε στον Τύμβο Καστά, ας λάβουν υπόψιν τους ότι το ερχόμενο Φθινόπωρο, θα παρουσιάσω τα τεκμηριωμένα επιστημονικά συμπεράσματα και πορίσματα τόσο τα δικά μου όσο και της ανασκαφικής και μελετητικής ομάδας μου, οπότε θα προσκληθούν επισήμως για να τους λυθούν οι απορίες. Το να προβαίνουν σε αήθεις επιθέσεις και δήθεν επιστημονικά συμπεράσματα, απλώς τους εκθέτει.
Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την απαντητική μου επιστολή, στην ίδια θέση και έκταση με το δημοσίευμα της Εφημερίδας Αυγή, το οποίο με εκθέτει βάναυσα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με τιμή
Κατερίνα Περιστέρη
Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών
Υπεύθυνη Ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης»


"Κοιτώντας το στράτευμα να αυτοκτονεί"! Ευθύνες με ονοματεπώνυμο και έλλειμμα δικαιοσύνης




Μόλις λίγα 24ωρα βρισκόταν στην 3η Μ/Κ Ταξιαρχία “Ρίμινι” στην Ορεστιάδα, ο στρατιώτης που αυτοκτόνησε στη σκοπιά.Είχε παρουσιαστεί με την τελευταία ΕΣΣΟ και μόλις είχε πάρει μετάθεση για την συγκεκριμένη μονάδα. Συνάδελφοί του λένε ότι ήταν παιδί χαμηλών τόνων , ευαίσθητο. Δεν είχε προλάβει να μοιραστεί μαζί τους τα προβλήματα και τις ανησυχίες του. Φαίνεται ότι είχε πολλά και από τα δύο. Όπως πολλά προβλήματα έχει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των στρατεύσιμων αλλά και των στελεχών.

Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες οι ΕΔ ζουν έναν εφιάλτη που υποτίθεται ότι εδώ και πολλά χρόνια είχαμε αφήσει πίσω μας. Οι αυτοκτονίες στο στράτευμα παρουσιάζουν δραματική αύξηση και αυτό φαίνεται ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό από την στρατιωτική ηγεσία.

Θα μας πουν για τις ομάδες ψυχολόγων του στρατού που με εντολές Αρχηγών θα παρέχουν υποστήριξη σε στρατεύσιμους και στελέχη. Όλα αυτά μετά από την αυτοκτονία του υπαξιωματικού στην Σάμο. Για τα αίτια της οποίας πολλά λέγονται και ακούγονται και ακόμη περισσότερα ερευνώνται.

Δεν μας είπαν όμως πόσους ψυχολόγους έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του το στράτευμα. Και δεν μας λένε τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι επιστήμονες.μετά από έξι χρόνια κατά τα οποία τα στελέχη αισθάνονται να είναι ξεχασμένοι απ΄ όλους και κυρίως από τις ηγεσίες τους. Κατά τα οποία οι στρατεύσιμοι παρουσιάζονται σ΄ ένα περιβάλλον που έχει πολύ επιβαρυνθεί, έχοντας να σηκώσουν οι περισσότεροι και τα οικογενειακά προβλήματα που έχει προκαλέσει η ίδια κρίση.

Ποιος ασχολήθηκε σοβαρά ,με συνέπεια και επιμονή με τα προβλήματα των στελεχών; Εκτός από δηλώσεις αναγνώρισης και πίστης για το έργο που παράγουν, ποιο ήταν το χειροπιαστό γεγονός που απέδειξε ότι η στρατιωτική ηγεσία ασχολήθηκε με τους ανθρώπους που διοικεί; Θα στεναχωρήσουμε πολλούς -μεταξύ των οποίων και “στρατιωτικούς”- αλλά το μοναδικό που έχουν να θυμούνται οι στρατιωτικοί ως πραγματική δικαίωση είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ! Την οποία όμως κανείς δεν του την χάρισε ,και κανείς δεν τους βοήθησε να την κερδίσουν. Τίποτα άλλο δεν έγινε.

Για τους στρατεύσιμους ποιος ανησύχησε; Για πρώτη φορά στα χρονικά , οι στρατιώτες απέφευγαν να πάρουν την άδειά τους ,γιατί δεν έχουν χρήματα ούτε για τα εισιτήριά τους. Δεν βγαίνουν ούτε έξοδο, γιατί ακόμη και τα λιγοστά ευρώ για ένα καφέ μαζί με τους συναδέλφους τους, τους λείπουν! Δεν είναι γνωστά αυτά στην στρατιωτική ηγεσία; Ποια ήταν τα μέτρα που ελήφθησαν;

Οι ψυχολόγοι που θα “τρέχουν” πάνω κάτω, μετά από ένα δεκαπενθήμερο με τρεις αυτοκτονίες; Δύο στελεχών κι ενός στρατεύσιμου;

Αναγνωρίζουμε ότι είναι άδικο να σηκώσει το βάρος μόνος ο σημερινός Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης. Όταν το ΓΕΣ τα τελευταία χρόνια αλλάζει Αρχηγό κάθε …έξι μήνες τι θα έπρεπε να περιμένουμε; Αλλά γι΄ αυτό υπάρχει υπεύθυνος με ονοματεπώνυμο και ο κ.Καμμένος ,όπως και οι προκάτοχοί του το γνωρίζουν. Γι΄ αυτό έχουν και μερίδιο ευθύνης. Το ΓΕΣ και ο Στρατός Ξηράς αντιμετωπίστηκαν τα τελευταία χρόνια με τρόπο απαράδεκτα ερασιτεχνικό. Μέρος του “λογαριασμού” πληρώνουμε τώρα . Και φοβόμαστε ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει.

Κλείνοντας θα προτείναμε σ΄ όσους διαχειρίζονται την τύχη του στρατεύματος να ρίξουν μια ματιά στο ρητό της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας όπου υπηρετούσε ο στρατιώτης μας που αυτοκτόνησε: "ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟΝ ΟΠΛΟΝ ΑΡΕΤΗ" ,λέει . Η αρετή είναι όπλο που ποτέ δεν μπορούν να σου το αφαιρέσουν, σημαίνει και το υποστήριξε ο Αντισθένης. Ποια απ΄ όλες τις αρετές θα πρέπει να κρατήσουν οι στρταιωτικοί μας ηγέτες  από το ΓΕΕΘΑ , το ΓΕΣ ,το ΓΕΝ ,το ΓΕΑ  ,μέχρι και την τελευταία γωνιά της Ελλάδας; Από τις 15 που ανέφερε ο Αριστοτέλης, νομίζουμε ότι σε μία πρέπει να επικεντρωθούν : στη Δικαιοσύνη. Λείπει πολύ από το στράτευμα…


Πηγή : onalert.gr


ΣΤΑ ΔΥΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ : Επαφές Λαφαζάνη-Αλαβάνου για νέο κόμμα




Τη δημιουργία νέου κόμματος, του «κόμματος της δραχμής», φαίνεται πως έχει δρομολογήσει η Αριστερή Πλατφόρμα, γεγονός που προκύπτει από τις καθημερινές τοποθετήσεις κυρίως του επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος επικρίνει με σφοδρότητα τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του Αλ.Τσίπρα.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής  παρότι οι «δραχμιστές» του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν στην τελική σύγκρουση κατά την τελευταία σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, ο στόχος τους είναι πλέον διακηρυγμένος: συσπείρωση και δημιουργία ενός μετώπου στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα μιλά ανοιχτά για την έξοδο από την Ευρωζώνη, την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και τη δημιουργία ενός καθεστώτος σοσιαλιστικού τύπου -κατά κάποιους, μιας Κούβας της Μεσογείου.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ενεργοποιήσει διαύλους επικοινωνίας με τα λοιπά σχήματα που βρίσκονται αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τμήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β του Αλ. Αλαβάνου. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έτοιμος για μια σύμπραξη, από τη στιγμή που το σχίσμα στην Κουμουνδούρου επισημοποιηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κατ' ιδίαν συνομιλία του την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω μεγάλη εκτίμηση στον Παν.Λαφαζάνη για την εντιμότητά του και την πίστη του στις θέσεις που υποστηρίζαμε πάντα». Παράλληλα, αν και δηλώνει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαδικασία προπαρασκευαστικών επαφών με στελέχη της Πλατφόρμας, εντούτοις δεν κρύβει ότι αυτό αποτελεί επιδίωξη.

«Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού μετώπου, αυτή ήταν πάγια θέση μας και παραμένει» υποστηρίζει, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το μέτωπο θα πρέπει να συναντηθούν και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Νέα επίθεση Λαφαζάνη σε Τσίπρα

Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητεί «να μην θυσιάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της κυβέρνησης» και χαρακτηρίζει «παταγωδώς αποτυχημένη» τη διαπραγματευτική τακτική που ακολουθήθηκε.

«Η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς και αυτή η παταγώδης αποτυχία έγινε η αφορμή να προχωράει η κυβέρνηση στην υπογραφή ενός νέου τρίτου καταστρεπτικού μνημονίου. Η διαπραγματευτική κυβερνητική τακτική ήταν γεμάτη από παλινωδίες, αντιφάσεις και μεγάλες αυταπάτες, ενώ η αδιέξοδη παράταση των διαπραγματεύσεων επιδείνωνε την οικονομική ύφεση και στράγγιζε και τα τελευταία πολύτιμα αποθεματικά της χώρας, αφήνοντας την πατρίδα μας έκθετη στο έλεος των βρώμικων εκβιασμών της ΕΚΤ» λέει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λαφαζάνης κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν είχε ως εναλλακτική πολιτική μια «έξοδο από την Ευρωζώνη», η οποία «θα καθιστούσε παρελθόν την Ελλάδα ως ευρωατλαντικό οικόπεδο», ενώ υποστηρίζει πως «η μεγαλύτερη αυταπάτη ήταν η φαντασίωση ότι μπορούσε το σημερινό νεοαποικιακό ευρωζωνικό κατεστημένο να αποδεχθεί, με ένα μείγμα από κυβερνητικές ικεσίες και κατάρες, μια δήθεν 'καλή συμφωνία'».

Ο κ. Λαφαζάνης επαναλαμβάνει ότι «οι βουλευτές με αναφορά την Αριστερή Πλατφόρμα» θα καταψηφίσουν τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή και τονίζει:

«Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο μνημόνιο. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να γλιτώσει την κατακραυγή, προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».


Πηγή


Γαλλία: Ξέχασαν την κόρη τους σε εστιατόριο και το έμαθαν από το... ραδιόφωνο!




Η «δίψα» για διακοπές στην Κυανή Ακτή αποδείχθηκε σημαντικότερη από όλα για τους δύο γονείς - Θα δούμε αν χρειαστεί να παρέμβει εισαγγελέας δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας

Τουλάχιστον αφηρημένοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δύο Γάλλοι που στο ταξίδι τους για διακοπές στην Κυανή Ακτή ξέχασαν την 3χρονη κόρη τους σε εστιατόριο!

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο γονείς από τη στιγμή που «παράτησαν» την κόρη τους διένυσαν συνολικά 150 χιλιόμετρα μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι το ένα από τα τρία παιδιά τους δεν ήταν μαζί τους στο αυτοκίνητο.

Όπως, μάλιστα, έγινε γνωστό, οι γονείς κατάλαβαν την απουσία της μικρής αφού άκουσαν τη σχετική είδηση στο... ραδιόφωνο!

Για καλή τύχη της 3χρονης άλλοι ταξιδιώτες στο χώρο στάθμευσης κοντά στο Λοριόλ της νότιας Γαλλίας την είχαν εντοπίσει και είχαν ειδοποιήσει τις αρχές οι οποίες με τη σειρά τους εξέδωσαν τη σχετική ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης.

Το μόνο που μπορούσε να πει το κοριτσάκι ήταν ότι είχε έναν αδερφό και μια αδερφή και ότι «πήγαινε στη θάλασσα», καθώς και ότι είδε «το αυτοκίνητο του μπαμπά να φεύγει», είπε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το σήμα μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο 45 λεπτά αφού είχε αποχωρήσει η οικογένεια με το αυτοκίνητο, οπότε οι γονείς ειδοποίησαν την αστυνομία και επέστρεψαν για να παραλάβουν το παιδί.

«Η οικογένεια είχε περάσει την Αιξ-αν-Προβάνς (150 χμ από το χώρο εστίασης) και πηγαίναν προς το Σεν Ραφαέλ, και κανείς τους δεν είχε προσέξει ότι η μικρή έλειπε», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας, «θα ακούσουμε τί έχουν να πουν και θα μιλήσουμε στον εισαγγελέα στην Βαλόνς για να δούμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε περαιτέρω».


Πηγή


Προς εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη: Λύσεις εξπρές προκρίνει ο Αλέξης Τσίπρας




Εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη φαίνεται να προκρίνει ο πρωθυπουργός.

Να κλείσει άμεσα και ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους η συμφωνία επιμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ μόλις πέσουν οι υπογραφές και ψηφιστεί το νέο μνημόνιο από τη Βουλή, τότε θα λάβει άμεσα τις αποφάσεις για τον χρόνο των εκλογών - όπου από τις εισηγήσεις που δέχεται, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει να προτιμά την ημερομηνία της 20ης Σεπτεμβρίου, αν και εφόσον θεσμικά είναι εφικτό.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με γοργά βήματα και συγκεκριμένη τακτική, η ελληνική πλευρά κάνει όλες τις "αναγκαίες" υποχωρήσεις απέναντι στο κουαρτέτο

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης έχουν λάβει ξεκάθαρες εντολές από τον πρωθυπουργό  να κλείσουν άμεσα τη συμφωνία για να πάει στη Βουλή προς ψήφιση - ίσως και την Πέμπτη.

Ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί δυο εισηγήσεις για το χρόνο των εκλογών:

1) να προχωρήσει αμέσως μετά την καταψήφιση της συμφωνίας από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και πιθανόν και άλλους βουλευτές. Τότε οι κάλπες θα στηθούν όσο πιο γρήγορα μπορεί μέσα στο Σεπτέμβριο. Στόχος του είναι να προσφύγει σε εκλογές πριν αρχίσει να εφαρμόζει μέτρα του μνημονίου, αλλά και να προλάβει τη δημιουργία κόμματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

2) ενδεχομένως να μην προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία. Το σενάριο αυτό συνδέεται με τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, αλλά και πιέσεις για να προηγηθεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι οι εκλογές θα τοποθετηθούν στις αρχές του Νοεμβρίου.

Πάντως, τα σχέδια του Μαξίμου για κάλπες εξπρές προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις από την Αριστερή Πλατφόρμα.

«Με κάθε ειλικρίνεια λέω ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο Μνημόνιο. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να γλιτώσει την κατακραυγή, προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές, μέσα στον Σεπτέμβριο, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «Αυγή» ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Πηγή


Ερευνα για εμπρησμό για την «ύποπτη» πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη



Ερευνα για την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χτες το βράδυ, σε πευκοδάσος στη Βαρυμπόμπη, απειλώντας για μια ακόμα φορά την Πάρνηθα, πριν τελικά τεθεί υπό έλεγχο, ξεκίνησε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.
Με πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβέστες, εθελοντές και δυνάμεις των ΟΤΑ, κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, ενώ το πρωί έκαναν προληπτικά ρίψεις νερού και εναέρια μέσα και παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της και την αποτροπή του κινδύνου αναζωπυρώσεων.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση της περιοχής και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες και άλλα οικήματα, που είναι διάσπαρτα στο δάσος.
Τους αρμόδιους αξιωματικούς του Π.Σ. προβληματίζει η ώρα και το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, (εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Ι. Μίχα), καθώς και στο παρελθόν έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στην ίδια περιοχή.






Τίρανα: 21 τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου




Η έκρηξη σημειώθηκε σε ζαχαροπλαστείο και κατέστρεψε πολλά καταστήματα και καφετέριες στην περιοχή, ενώ σκόρπισε πανικό και χάος ανάμεσα στους θαμώνες και του περαστικούς, που έτρεχαν αιμόφυρτοι

Εικοσιένα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από σφοδρή έκρηξη σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας της Αλβανίας, Τίρανα, αργα χθες το βράδυ.


Η έκρηξη σημειώθηκε σε ζαχαροπλαστείο και κατέστρεψε πολλά καταστήματα και καφετέριες στην περιοχή, ενώ σκόρπισε πανικό και χάος ανάμεσα στους θαμώνες και του περαστικούς, που έτρεχαν αιμόφυρτοι.

Οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης και ανέφεραν ότι η έκρηξη προήλθε από φιάλη υγραερίου που εξερράγη στην κουζίνα του ζαχαροπλαστείου.

Τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, είπε ένας από τους γιατρούς νοσοκομείου των Τίρανων οπου νοσηλεύονται.


Πηγή : protothema.gr



Συλλήψεις στο Λουτράκι Κορινθίας για ναρκωτικά, όπλα και βεγγαλικά



Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί του τμήματος Λουτρακίου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 23χρονου, τη στιγμή που βρίσκονταν μέσα σε αυτό και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.
Συλλήψεις στο Λουτράκι Κορινθίας για ναρκωτικά, όπλα και βεγγαλικά
Για κατοχή ναρκωτικών, όπλων και βεγγαλικών κατηγορούνται τέσσερα άτομα, ηλικίας 23, 25, 26, και 27 ετών, τα οποία συνελήφθησαν από την Αστυνομία, στο Λουτράκι Κορινθίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί του τμήματος Λουτρακίου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 23χρονου, τη στιγμή που βρίσκονταν μέσα σε αυτό και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί, τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και σε αυτοκίνητα, βρήκαν 72 γραμμάρια χασίς, περίπου τέσσερα γραμμάρια κοκαΐνης, τέσσερα γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA, μία ζυγαριά ακριβείας, τρία σπαθιά, δύο μαχαίρια, δύο σουγιάδες, τέσσερις κροτίδες, τρία καπνογόνα, 10 φυσίγγια, καθώς και μία σφεντόνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, euro2day.gr


Μαξίμου: Μέτρα και αμέσως εκλογές






Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Να κλείσει ανεξαρτήτως του οποιοδήποτε πολιτικού κόστους η συμφωνία επιμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε περίπτωση που αυτό πραγματοποιηθεί, τότε θα λάβει άμεσα τις αποφάσεις για τον χρόνο των εκλογών.

Οι υποχωρήσεις που φέρεται να έχει κάνει και χθες, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση, ενισχύουν τις πιθανότητες για άμεσες κάλπες, αμέσως μετά τη συμφωνία.

Οι δύο εισηγήσεις

Ο πρωθυπουργός πάντως εξετάζει προσεκτικά δυο εισηγήσεις που έχει δεχθεί, σε συσχέτιση πάντοτε με την υπογραφή της συμφωνίας και με τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας:

Πρώτη εισήγηση, αμέσως μετά την καταψήφιση της συμφωνίας από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλους βουλευτές, να προχωρήσει άμεσα σε προσφυγή στις κάλπες.

Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα αφήσει τον χρόνο να φθείρει την κυβέρνησή του, θα αιφνιδιάσει την -ανέτοιμη ακόμα- αντιπολίτευση και, βεβαίως, δεν θα δώσει χρόνο στον Παναγιώτη Λαφαζάνη για την συγκρότηση του εν ιδρύσει κόμματός του.

Ο Αλ. Τσίπρας, άλλωστε, αν επιλέξει αυτή τη λύση, δεν θα θέσει τους βουλευτές που δεν θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όπως ήδη διαμηνύουν στενοί του συνεργάτες, θα τους θέσει εκτός λίστας.

Δεύτερη εισήγηση, να μην προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, εφόσον βεβαίως πάντα επιτευχθεί συμφωνία, αλλά να αναμένει τις αρχές Νοεμβρίου και συγκεκριμένα την Κυριακή 8 του μήνα, προκειμένου να προσφύγει στις κάλπες, αφού προηγουμένως ξεκινήσει συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται ρεαλιστικότερη, αφού φέρεται να την προκρίνει και ένα μεγάλο μέρος των δανειστών που μετά τον συμβιβασμό Τσίπρα, δεν επιδιώκει πλέον με κάθε τρόπο την πτώση της κυβέρνησής του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν αποκλείεται να τεθούν αμέσως εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίσουν τη συμφωνία, ενώ το Συνέδριο θα διεξαχθεί αρχές Οκτωβρίου, χωρίς τη συμμετοχή της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων διαφωνούντων σε αυτό.

Αντιθέτως, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία και η χώρα οδηγηθεί σε δάνειο-γέφυρα, το Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί ενώπιον πολύ δυσχερούς θέσης, αφού θα αναγκαστεί να προσφύγει σε νέα ψηφοφορία στη Βουλή, για νέα -τρίτα κατά σειρά- προαπαιτούμενα, με αμφίβολα αποτελέσματα για τις αντοχές της κυβέρνησης που θα φτάσει στη συμφωνία-Μνημόνιο περαιτέρω αποδυναμωμένη.

Η αντίδραση της Πλατφόρμας σε κάλπες-εξπρές

Τα σχέδια του Μαξίμου για κάλπες εξπρές προκαλούν την οργή της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με κάθε ειλικρίνεια λέω ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο Μνημόνιο. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να γλιτώσει την κατακραυγή, προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές, μέσα στον Σεπτέμβριο, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «Αυγή» ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ακόμα πιο σφοδρή για τα σχέδια του Μαξίμου ήταν η αντίδραση στην ιστοσελίδα Iskra.

Φαβορί η Βασιλική Θάνου

Σε περίπτωση, πάντως, πρόωρων εκλογών, η πολιτική ζωή θα εισέλθει σε διαδικασία διερευνητικών εκλογών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της χθεσινής Realnews ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σκοπεύει να αποφύγει τις εντολές σχηματισμού κυβέρνησης στα τρία κόμματα και να προχωρήσει απευθείας στην επόμενη φάση, που είναι η συνάντησή του με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ύστατη προσπάθεια αποφυγής της κάλπης.

Επειδή, όμως, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκροτήσει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει εντός των συνταγματικών προθεσμιών τη χώρα σε εκλογές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαβορί για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και από τη στιγμή που δεν έχει οριστεί ακόμα νέος πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.


Πηγή : real.gr