Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Είναι θέμα τιμής για τον κοινοβουλευτισμό να κατατεθεί πρόταση μομφής για την πρόεδρο της βουλής



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Όλος ο Ελληνικός λαός, η Ευρώπη και γενικά η γη ολόκληρη γνωρίζει ότι η κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να παραμένει Πρόεδρος της Βουλής.

Η κυβέρνηση εάν ρωτάτε μάλλον το αντιλαμβάνεται αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα ακριβώς όπως δεν μπορεί και να κυβερνήσει, να επιβληθεί σε κανένα τομέα και για τον λόγο αυτό η χώρα έχει οδηγηθεί στην απόλυτη παρακμή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέδειξε ότι είναι παντελώς ακατάλληλη να λειτουργήσει την βουλή και βάζω ερωτηματικό για το εάν είναι και κατάλληλη να λειτουργήσει ως θυρωρός και μια πολυκατοικία.

Η προχθεσινή συνέντευξη τύπου ήταν το κάτι άλλο, εάν είναι δυνατόν κάθε πρόεδρος της βουλής να δίνει συνέντευξη τύπου για τα πεπραγμένα της θητείας του και αυτό δείχνει ότι ζει στο δικό της μικρόκοσμο νομίζοντας ότι είναι ο Πάπας στο Βατικανό θεωρώντας την βουλή ανεξάρτητο κράτος.

Η όλη της συμπεριφορά δείχνει ότι κρύβει μέσα της έναν ακροαριστερό αντιεξουσιαστή αναρχικό που την εκφράζει και για τον λόγο αυτό συμπεριφέρεται αναιδέστατα σε όλους και σε όλα.

Τα συνεχή εριστικά και προσβλητικά σχόλιά της προς κάθε ομιλητή είναι ενδεικτικά της βαθιάς δυσανεξίας της προς το διάλογο και τη δημοκρατία, της απόλυτης αδυναμίας της να αντιληφθεί ότι είναι δυνατόν να υφίστανται απόψεις αντίθετες με τις δικές της.

Η κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα ασκώντας προσωπική πολιτική, αντίθετη με αυτήν της κυβέρνησης το θέμα με την επιτροπή για το χρέος μόνο γέλια μπορεί πλέον να προκαλέσει γιατί ποτέ δεν ξεκίνησε σωστά και θα τελειώσει άδοξα όσες συνεντεύξεις τύπου κάνει για να το αναδείξει ως δήθεν επιτυχία.

Η όλη συμπεριφορά της δείχνει ότι δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας που χρειάζονται οι χειρισμοί στην Ελλάδα από την κυβέρνηση και την στιγμή που η κυβέρνηση δήθεν νομίζαμε ότι  διαπραγματευόταν (χωρίς να γνωρίζουμε τα κρυφά σχέδια Βαρουφάκη Λαφαζάνη &ΣΙΑ), για νέο δάνειο αυτή ζητούσε να αναγνωρισθεί το χρέος ως παράνομο με βάση τα προκαταρκτικά πορίσματα μιας γελοίας επιτροπής που συνέστησε.

Έχει προβεί σε απαράδεκτες προσβλητικές δηλώσεις προς τους εταίρους μας και τους δανειστές κάτι που δεν το επιτρέπει το πολιτειακό της αξίωμα, συμπεριφορά καθαρά αντιδημοκρατική η οποία δεν εκφράζει το ελληνικό κράτος.

Και αντί μετά την άρνησή της να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως είχε ζητήσει ο Πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτηση της ο Τσίπρας, έμεινε άβουλος και αναβλητικός διστάζοντας να κάνει το σωστό το τίμιο και το ηθικό που αφορά την απομάκρυνση της και την παύση από τα καθήκοντα της διότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει και την πολιτική ζωή του τόπου ασκώντας τα καθήκοντα της Προέδρου της βουλής των Ελλήνων.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν φαίνεται  διατεθειμένη να εγκαταλείψει με τη θέλησή της την θέση της, η συνταγματική τάξη όμως σε ένα δημοκρατικό κράτος επιβάλλει να κινηθεί αμέσως η διαδικασία αντικατάστασής της με την υποβολή πρότασης μομφής εναντίον της.

Εάν ήθελαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση 50 υπογραφές ήταν όλες και όλες για να κατατεθεί πρόταση μομφής αλλά είναι τέτοια η παρακμή που έχει κάνει κατάληψη στην βουλή τα τελευταία 5 χρόνια και στην πολιτική ζωή γενικότερα που αδιαφορούν και οι μεν πετώντας το μπαλάκι στους δε αφήνοντας έτσι την Ζωή να απολαμβάνει τα προνόμια τα οποία της έχουν δοθεί και τα υπηρετεί λάθος και για τη  προσωπική της προβολή.

Η πρόταση μομφής εναντίον της κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου αποτελεί θέμα τιμής για τον κοινοβουλευτισμό στη χώρα μας, πρέπει επίσημα μέσα στη Βουλή να ακουστούν και να καταγραφούν οι καταγγελίες εναντίον της είναι θέμα τιμής επίσης να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές όπως θα γίνει σε 2 μήνες το αργότερο χωρίς να έχει καταγραφεί η πρόταση μομφής στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου γιατί όσα έγινα αυτούς του επτά μήνες δεν είναι ασυγχώρητα και χρειάζεται ένα μάθημα.


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν άλλαξε την ώρα της Βόρειας Κορέας



Την απόφαση να αλλάξει την ώρα της Βόρειας Κορέας πήρε ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να καταργηθεί μία ενέργεια των «ιμπεριαλιστών Ιαπώνων» από τον περασμένο αιώνα.

Έτσι οι δείκτες των ρολογιών θα δείχνουν πλέον 30 λεπτά πίσω από την ώρα της Ιαπωνίας. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, η απόφαση επικυρώθηκε την Τετάρτη (5/8) και θα εφαρμοστεί στις 15 Αυγούστου, γιορτάζοντας τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της κορεατικής χερσονήσου από την αποικιακή κυριαρχία της Ιαπωνίας.

Για τον ίδιο λόγο είχε πράξει κάτι ανάλογο το 1954 και η Νότια Κορέα, επανήλθε όμως σε κανονική ώρα το 1961. Το σκεπτικό ήταν ότι οι δύο χώρες, που είχαν ξεκινήσει από τότε συνεργασία με τις ΗΠΑ, θα έπρεπε να έχουν την ίδια ώρα, ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα στις μεταξύ τους επαφές.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Σοκ στις ΗΠΑ με 11χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε 3χρονο αγόρι




Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ένας 11χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε ένα αγοράκι τριών ετών στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.                            


Ο 11χρονος πυροβόλησε στο πρόσωπο τον τρίχρονο, ο οποιος εξέπνευσε όταν έφθασε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το CBS Detroit, τα δυο αγόρια έπαιζαν με το όπλο.

Η εισαγγελέας της κομητείας του Γουέιν Κι Γουέρδι, την οποία επικαλείται η Detroit News, διευκρίνισε ότι το 11χρονο αγόρι βρήκε το όπλο στην ντουλάπα του δωματίου του πατέρα του, τον οποίο επισκεπτόταν στο σπίτι του στο Μίσιγκαν.

Ο 11χρονος πυροβόλησε στο πρόσωπο το 3χρονο αγοράκι, το οποίο πέθανε μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, την Δευτέρα, διευκρίνισαν η Detroit News και άλλα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το CBS Detroit, τα δυο αγόρια έπαιζαν με το όπλο.

Η εισαγγελέας της κομητείας του Γουέιν Κι Γουέρδι, την οποία επικαλείται η Detroit News, διευκρίνισε ότι το 11χρονο αγόρι βρήκε το όπλο στην ντουλάπα του δωματίου του πατέρα του, τον οποίο επισκεπτόταν στο σπίτι του στο ανατολικό Ντιτρόιτ, στο Μίσιγκαν.


Ο 11χρονος πέταξε το όπλο από το παράθυρο στην αυλή και το πήρε στην συνέχεια προτού μπει σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εκεί κοντά, στο οποίο μπήκε μετά και το 3χρονο αγόρι, διευκρίνισε η Γουέρδι. Λίγο αργότερα, πυροβόλησε τον 3χρονο.

"Δεν θυμάμαι να έχουμε απαγγείλει ποτέ κατηγορίες σε κάποιον τόσο μικρό σε ηλικία για την αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής", συνέχισε η Γουέρδι, σύμφωνα με την εφημερίδα.

"Πολύ δυστυχώς, και είναι πολύ τραγικό, τα γεγονότα όπως περιγράφονται στην υπόθεση αυτή το απαιτούσαν. Η υπόθεση αυτή εξετάζεται προς το παρόν στο πλαίσιο του δικαστικού συστήματος ανηλίκων, αλλά εξακολουθεί να ερευνάται. Ως εκ τούτου δεν θα πω τίποτε άλλο αυτήν την στιγμή", πρόσθεσε η ίδια, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Detroit News.



Πηγή 


Μήνυση από τον Δήμαρχο Κω κατα της Χριστοδουλοπούλου..«Είναι διακοσμητική και λέει ασύστολα ψέματα»..




Χριστοδουλοπούλου προς Κυρίτση για το μεταναστευτικό: "Αναθεωρήστε την αρνητική στάση σας"..
Γ. Κυρίτσης (κλείσιμο Κάπτεν Ηλίας): Η διακοσμητική η κ. Χριστοδουλοπούλου -επίδειξη ανευθυνότητας- λέει ασύστολα ψέματα..

Κλείνει το ξενοδοχείο Κάπτεν-Ηλίας, ως χώρος παραμονής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, όπως αναφέρει σε απάντηση της προς τον Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση, η Αν.Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κα.Τασία Χριστοδουλοπούλου.


Σε δήλωση του, ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης επισημαίνει:

‘’Πριν από λίγο η κα. Χριστοδουλοπούλου, σε απαντητική της επιστολή, ανακοινώνει το κλείσιμο του Κάπτεν Ηλίας και επιρρίπτει την ευθύνη για αυτό στο Δήμο Κω, που από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι πρόκειται για έναν πλήρως ακατάλληλο χώρο.

Φυσικά, η κα. Χριστοδουλοπούλου δυσκολεύεται να απαντήσει γιατί δεν αναλάμβανε την ευθύνη διαχείρισης του Κάπτεν Ηλίας, στο οποίο η ίδια με τον έτερο θλιβερό συμπρωταγωνιστή της εγκατέστησαν τους παράνομους μετανάστες, χωρίς να φροντίσουν ούτε για τη σίτιση ούτε για την υγειονομική τους παρακολούθηση.

Χωρίς να έχουν σχέδιο διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. Γιατί η κατάλυση των θαλάσσιων συνόρων δεν είναι σχέδιο διαχείρισης είναι σχέδιο διάλυσης των νησιών και του τουρισμού.

Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει διαχειριστής στο κτήριο που να έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του αλλά και για ότι συμβεί.

Αυτό μας ανάγκασε να απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση ότι θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά σε περίπτωση που μέχρι τη Δευτέρα δεν αναλάβει η κα. Χριστοδουλοπούλου την ευθύνη για τη λειτουργία του Κάπτεν Ηλίας.

Και η κα.Τασία βρήκε αμέσως τη λύση: κλείνει το Κάπτεν Ηλίας φοβούμενη για τις επιπτώσεις αφού είναι εξωκοινοβουλευτική υπουργός και δεν διαθέτει βουλευτική ασυλία για να κρυφτεί πίσω από αυτήν , όπως κάνουν άλλοι.

Η διακοσμητική Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν αναγνωρίζει καμία δική της ευθύνη στη δημιουργία αυτής της υγειονομικής βόμβας στην Κω ούτε βεβαίως για το γεγονός ότι μετέτρεψε την Κω σε πόλο έλξης παράνομων μεταναστών. Θεωρεί μάλιστα ότι η τοπική κοινωνία της Κω την ευγνωμονεί για ότι έκανε.

Δεν έχει παρά να έρθει στην Κω για να το διαπιστώσει.

Η υπεύθυνη, υποτίθεται, υπουργός κάνει επίδειξη ανευθυνότητας και λέει ασύστολα ψέματα. Επιχειρεί να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην κοινωνία της Κω και στο Δήμο.

Ο Δήμος της Κω είναι ο μόνος που έχει καταθέσει ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Αύριο θα πάρει απάντηση σε ένα προς ένα τα σημεία της επιστολής που απέστειλε προς το Δήμο.

Αυτή τη φορά η απάντηση μας θα κοινοποιηθεί και στον Πρωθυπουργό.’’

Χριστοδουλοπούλου προς Κυρίτση για το μεταναστευτικό: "Αναθεωρήστε την αρνητική στάση σας"

ΠΡΟΣ:  Δήμαρχο Κω
κ. Γιώργο Κυρίτση
ΚΟΙΝ:-Υπουργό Εσωτερικών
& Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ.  Νικόλαο Βούτση
-Αν.Υπουργό Εσωτερικών &
& Διοικητικής Ανασυγκρότησης
 κ. Ιωάννη Πανούση
                                                                                               

Κύριε Δήμαρχε
Με την από 3/8/2015 υπ’αριθμ.πρωτ.2630 επιστολή σας, με εγκαλείτε –μάλιστα με υποβολή μηνυτήριας αναφοράς- για τα προβλήματα της διαχείρισης και λειτουργίας του ξενοδοχείου «Καπετάν Ηλίας» στην Κω, το οποίο λειτουργεί ως προσωρινό  κατάλυμα για τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες από τα μέσα Απριλίου του 2015.

Σας υπενθυμίζω ότι το ως άνω ξενοδοχείο παρελήφθη από εμένα την παραμονή του Πάσχα του τρέχοντος έτους, κατόπιν προσωρινής παραχώρησης από την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης προσωρινής φιλοξενίας μεγάλου αριθμού νεοεισερχομένων οι οποίοι στοιβάζονταν μέχρι τότε στο λιμάνι της Κω και πέριξ του αστυνομικού τμήματος, χωρίς καμία προοπτική άλλου καταλύματος, δεδομένου του ότι στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας και προς τον Δήμο σας, για υπόδειξη χώρου υπήρξε άρνηση συνεργασίας.

Η ως άνω πρωτοβουλία μου για την  παραλαβή του ξενοδοχείου έδωσε μια λύση στην δεδομένη στιγμή, γεγονός που αναγνωρίζει η τοπική κοινωνία της Κω και τούτο αποτυπώνεται και στην από 2/8/2015 Ανακοίνωση της συλλογικότητας «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΩΣ» η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «[..]Η λύση του ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ ήταν μια πρώτη πρόχειρη λύση, που, αν δεν είχε υπάρξει, το πρόβλημα θα ήταν διάχυτο, ανεξέλεγκτο και σίγουρα περισσότερο οξυμένο σε όλη την πόλη της Κω. Όλοι θυμόμαστε τις εικόνες με τις σκηνές στην προβλήτα του λιμανιού πριν το Πάσχα, εικόνες που μέχρι πριν 10 μέρες είχαν ξεχαστεί. [..]».

Παρότι, δεν είχα αρμοδιότητα για την διαχείριση του χώρου, αφού τούτο προϋπέθετε σύσταση και λειτουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και συνακόλουθα μια χρονοβόρα διαδικασία, πρότεινα εναλλακτικές λύσεις –όπως την ανάληψη της ευθύνης του χώρου από την ελληνική αστυνομία, αφού ο χώρος θα εξυπηρετούσε πρωτίστως τις ανάγκες καταγραφής και ταυτοποίησης των υπηρεσιών της- αλλά και ενήργησα προκειμένου να υπάρξουν εκείνες οι διευθετήσεις που θα καθιστούσαν το χώρο βιώσιμο από πλευράς συνθηκών και υγιεινής.

Δυστυχώς, σε όλες μας τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος της διαχείρισης των αναγκών των νεοεισερχομένων και της διασφάλισης της ομαλής διαβίωσης των κατοίκων του νησιού, συναντήσαμε την πρωτοφανή θεσμική πλημμέλεια, την αδιαφορία και την άρνηση συνεργασίας από την πλευρά του Δήμου Κω, των υπηρεσιών του αλλά και υμών προσωπικά, με αποτέλεσμα –μεταξύ άλλων- να απαξιωθεί και ο προσωρινός αυτός χώρος φιλοξενίας, πρωτίστως από δική σας υπαιτιότητα.

Συγκεκριμένα:
• Ευθύς εξαρχής από την παραλαβή του χώρου του ως άνω ξενοδοχείου και δη από τις 14 Απριλίου 2015, σας αποστείλαμε το υπ’αριθμ.πρωτ. 1219/14-4-2015 αίτημα, σχετικά με τη «Σύνδεση του ξενοδοχείου Καπετάν Ηλίας με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων», αίτημα το οποίο οι υπηρεσίες σας απάντησαν προ πέντε μόλις ημερών, ήτοι στις 27 Ιουλίου 2015(!) [με το υπ’αριθμ.πρωτ. 2610/27-7-2015 έγγραφο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κω], κάνοντας μάλιστα επισημάνσεις για τους κινδύνους για την δημόσια υγεία, τους οποίους προκάλεσαν οι ίδιες οι υπηρεσίες σας με την ολιγωρία τους.
• Οι αρμόδιες υπηρεσίες περισυλλογής σκουπιδιών του Δήμου αρνούνται συστηματικά, παρότι υποχρεούνται, να συλλέξουν τα σκουπίδια από τους κάδους έξω από το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μόνιμες εστίες μόλυνσης.
• Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αρνούνται, επίσης, να φροντίσουν για την αποψίλωση των χώρων πέριξ του ξενοδοχείου για την αποφυγή και κινδύνων πυρκαγιάς, παρότι και τα μέσα και την αρμοδιότητα διαθέτουν.
• Καμιά, δε, διευκόλυνση δεν παρείχαν οι υπηρεσίες του Δήμου-πολλώ, δε, μάλλον συνδρομή- στους εθελοντές που εξασφαλίζουν και διανέμουν το συσσίτιο όλο αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε αδιέξοδο και αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία για την ανακούφιση του πληθυσμού.

Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο ο Δήμος, ο οποίος αποτελεί τον κατ’ εξοχήν θεσμικό συνομιλητή της κεντρικής κυβέρνησης να στέκεται απέναντι και να μην συνεργάζεται για μια ρεαλιστική λύση, η οποία αναπόφευκτα, όπως και σε άλλους νησιωτικούς δήμους περιλαμβάνει τη λειτουργία οργανωμένου χώρου προσωρινής φιλοξενίας του νεοεισερχόμενου πληθυσμού.
Είναι εξαιρετικά προβληματικό ο Δήμος της Κω να προτείνει τη «μη λύση» του ζητήματος, εμμένοντας σε μια πρόταση άμεσης μεταφοράς του νεοεισερχόμενου πληθυσμού από το νησί της Κω, η οποία, πέραν της υψηλής δαπάνης, δεν μπορεί να εφαρμοστεί με όρους πραγματικότητας στη λογική που υποστηρίζετε, ότι, δηλαδή, ο εν λόγω πληθυσμός δεν θα παραμένει ούτε για ώρες ή λίγες ημέρες στο νησί.

Η αποφόρτιση των πιέσεων για την υποδοχή των νεοεισερχομένων στο νησί αποτελεί προτεραιότητα του κεντρικού σχεδιασμού της κυβέρνησης. Γι’ αυτό άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα, οργανώθηκαν και οργανώνονται έκτακτα δρομολόγια για την άμεση μετάβαση μεγάλου αριθμού νεοεισερχομένων από τα νησιά που δέχονται τις μεγαλύτερες ροές και βέβαια και από την Κω, στην ενδοχώρα. Τούτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι αναγκαίος ένας προσωρινός και οργανωμένος χώρος φιλοξενίας στα εν λόγω νησιά, γεγονός που είναι αντιληπτό από όλους τους άλλους Δήμους της χώρας που αντιμετωπίζουν τα ίδια ζητήματα, γι’ αυτό, άλλωστε και όλοι οι άλλοι Δήμοι συνεργάζονται σε αυτήν την κατεύθυνση, με εξαίρεση εσάς που κατέχετε «πανελλήνιο ρεκόρ» άρνησης και στείρας αντιπαράθεσης.
Η αρνητική στάση σας για την εξεύρεση λύσεων για την αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος της  προσωρινής παραμονής και φιλοξενίας του νεοεισερχόμενου πληθυσμού στην Κω καθώς και η άρνηση συνεργασίας σας, έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στους δημότες σας. Σας καλούμε να την αναθεωρήσετε και να συνεργαστείτε στην μόνη ρεαλιστική, βιώσιμη και ανθρώπινη λύση τόσο για τους δημότες της Κω όσο και για τον εισερχόμενο πληθυσμό.

Η λύση περιλαμβάνει την άμεση χωροθέτηση και λειτουργία προσωρινού χώρου φιλοξενίας, ικανού να καλύψει τις ανάγκες του νεοεισερχόμενου πληθυσμού, με τρόπο οργανωμένο προκειμένου να λήξει η προβληματική κατάσταση στην Κω, στην διαμόρφωση της οποίας έχετε με μέχρι τώρα την στάση σας συμβάλλει.

Ως προς, δε,  την λειτουργία του ξενοδοχείου «Καπετάν Ηλίας» στην Κω, σας ενημερώνω ότι, δεδομένων των άκαρπων προσπαθειών μας να εξασφαλίσουμε ικανές συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, λόγω πρωτίστως της άρνησης σας να συνεργαστείτε γι’αυτό καθώς  και των υψηλών δαπανών επισκευής για να λειτουργήσει με τις προδιαγραφές ενός χώρου υποδοχής, προτιθέμεθα να το κλείσουμε ως χώρο προσωρινής φιλοξενίας. Στη δρομολόγηση της λειτουργίας άλλου χώρου, καταλληλότερου και επαρκέστερου, οφείλετε να συνεργαστείτε, ως ελάχιστη συμβολή για την διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης τόσο για τους δημότες σας όσο και για τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και για την διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ&
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
Αναστασία Χριστοδουλοπούλου



eglimatikotita.gr


Έρχεται νέα μείωση στην τιμή της βενζίνης



Τα καλά νέα συνεχίζουν να έρχονται από το εξωτερικό. Έτσι όλα δείχνουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα η τιμή των καυσίμων κίνησης θα πέσει εκ νέου, βενζίνη και πετρέλαιο που επηρεάζονται από τις διεθνείς τιμές θα μειωθούν κι άλλο
Με την τιμή, στην Αττική να κινείται σήμερα σε ό,τι αφορά στην απλή αμόλυβδη βενζίνη κοντά στο 1,50 φαίνεται πως έρχεται μέσα στο επόμενο διάστημα νέα μικρή έστω μείωση καθώς πέφτουν οι διεθνείς τιμές του αργου πετρελαίου.

Το αργό, τύπου brent, έχασε 7 σεντς ή 0,1%, κλείνοντας στα 49,52 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου. Στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου light sweet υποχώρησε κατά 49 σεντς ή κατά 1,1% στα 44,66 δολάρια το βαρέλι -το χαμηλότερο του κλείσιμο από το Μάρτιο.

Το σκηνικό που στήνεται σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου φέρνουν καλά νέα για την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή αφού όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα (για τουλάχιστον 2 μήνες) οι τιμές θα μείνουν στα ίδια ή και πιο χαμηλά επίπεδα με σήμερα.


Πηγή : newsit.gr


Αποζημίωση-μαμούθ από νοσοκομείο σε εργαζομένη που τραυματίστηκε από πτώση δέντρου




Αποζημίωση 60.150 ευρώ εφάπαξ και υποχρέωση καταβολής μηνιαίως 500 ευρώ έως του ποσού των 266.000 ευρώ

Το ποσό των 60.150 ευρώ εφάπαξ υποχρεούται να καταβάλει διοίκηση νοσοκομείου σε εργαζομένη του, προκειμένου να την αποζημιώσει για τα όσα υπέστη όταν έπεσε πάνω της μεγάλο κλαδί δέντρου, το οποίο βρίσκονταν στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι, όμως, ότι το νοσοκομείο θα πρέπει να καταβάλλει στην άτυχη γυναίκα πλέον της αποζημίωσης και 500 ευρώ κάθε μήνα έως του ποσού των 266.000 ευρώ.

Το «πράσινο φως» για την καταβολή της αποζημίωσης άναψε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο απέρριψε την αίτηση του νοσοκομείου και επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου που ενέκρινε την καταβολή της αποζημίωσης στην εργαζόμενη και παθούσα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ιστορικό της απόφασης, τη στιγμή που η γυναίκα έβγαινε από το κτίριο του νοσοκομείου λόγω του ισχυρού ανέμου, έσπασε μεγάλο κλαδί Ευκαλύπτου το οποίο έπεσε πάνω της, προκαλώντας της κατάγματα στην αυχενική και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και στο πόδι καθώς και κακώσεις στο κεφάλι. Το αποτέλεσμα ήταν η άτυχη γυναίκα να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση με τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας κ.λπ.

Μετά την περιπέτειά της αυτή και με αφορμή τα όσα υπέστη, η γυναίκα προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια και η Δικαιοσύνη κάνοντας δεκτή την αγωγή της, έκρινε ότι ο τραυματισμός οφείλεται σε υπαιτιότητα των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου που δεν μερίμνησαν, αν και είχα σχετική υποχρέωση, για τη συντήρηση, φροντίδα και έγκυρη αποκοπή των επικίνδυνων κλαδιών. Και αυτό παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί και αλληλογραφία του νοσοκομείου με σχετική υπηρεσία του Δήμου για την επικινδυνότητα τω υψηλών δένδρων και ζητείτο άδεια κλαδέματος τους.

Η αγωγή έγινε εν μέρει δεκτή για αποζημίωση 60.150 ευρώ εφάπαξ και την υποχρέωση καταβολής μηνιαίως 500 ευρώ έως του ποσού των 266.000 ευρώ.


Πηγή : protothema.gr


Μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις βρίσκονται οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ



Μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις βρίσκονται οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ λόγω της αυξημένης έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Η ΓΓΔΕ Κ. Σαββαϊδου, ερμηνεύοντας τις διατάξεις του νόμου 4334 με τις οποίες αυξήθηκε η έκτακτη εισφορά για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, επέλεξε να σπάσει την επιβάρυνση σε δύο δόσεις.

Έτσι, με εγκύκλιό της διευκρινίζει ότι παρ’ ότι η αύξηση της έκτακτης εισφοράς ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά, επειδή ο νόμος δημοσιεύθηκε στις 16 Ιουλίου από αυτή την ημερομηνία και μετά θα αρχίσει να παρακρατείται η αυξημένη εισφορά. Τα αναδρομικά θα έρθουν τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο:

1. Κατά την παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας, τα αυξημένα κλιμάκια όσον αφορά την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έχουν εφαρμογή από την δημοσίευση των διατάξεων του ν.4334/2015, δηλαδή από 16.7.2015 και μετά και δεν τίθεται θέμα αναδρομικής παρακράτησης ειδικής εισφοράς. Συνεπώς, η παρακράτηση με τους αυξημένους συντελεστές ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης διενεργείται  για μισθοδοσίες που εκκαθαρίζονται από την ημερομηνία αυτή και μετά.

2. Τα παρακρατηθέντα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δηλωθούν στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2015, προκειμένου να συμψηφιστούν με τα συνολικά οφειλόμενα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που προέκυψαν από τα ετήσια συνολικά καθαρά τους εισοδήματα του ίδιου έτους, κατ' εφαρμογή των νέων διατάξεων.

Η νέα κλίμακα της έκτακτης εισφοράς η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή διατηρεί αμετάβλητους τους συντελεστές για εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ αλλά από τα 50.000 ευρώ και πάνω, οι συντελεστές έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Για την επιβολή της εισφοράς, λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ή σχολάζουσας κληρονομιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκτακτη εισφορά δεν επιβάλλεται σε κλιμάκια εισοδήματος, αλλά στο συνολικό εισόδημα.

Οι νέοι συντελεστές είναι:

• 0,7% (όσο ήταν και πριν) για εισοδήματα από 12.001 έως 20.000 ευρώ
• 1,4% (όσο ήταν και πριν) για εισοδήματα από 20.001 έως 30.000 ευρώ
• 2% (από 1,4%) για εισοδήματα από 30.001 έως 50.000 ευρώ
• 4% (από 2,1%) για εισοδήματα από 50.001 έως 100.000 ευρώ
• 6% (από 2,8%) για εισοδήματα από 100.001 έως 500.000 ευρώ και
• 8% (από 2,8%) για εισοδήματα από 500.001 ευρώ και πάνω.


Πηγή : newsbeast.gr


Ντόρα Μπακογιάννη: «Αποκλείεται να υπάρξει αυτοδυναμία»



«Ο λαός θα υποχρεώσεις τις πολιτικές δυνάμεις σε συνεργασία»

Τη θέση της υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας επανέλαβε την Πέμπτη η Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ωστόσο ότι τελικά ο πρωθυπουργός θα επιλέξει την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, με κόστος για τη χώρα.

Η σωστή επιλογή για τον Αλέξη Τσίπρα θα ήταν να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα κυβερνήσει ουσιαστικά με ορίζοντα διετίας, όμως το πιθανότερο είναι ότι θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ώστε να λύσει τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στον Σκάι.

Η βουλευτής της ΝΔ προειδοποίησε πως οι κάλπες θα έχουν τεράστιο κόστος για τη χώρα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, και εκτίμησε ότι κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει ούτως ή άλλως να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Η κ. Μπακογιάννη άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για εικόνα «τσίρκου» και καταγγέλλοντας ότι επί ένα επτάμηνο δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για τη χώρα.

Σχολίασε, δε, ειρωνικά πως την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους πρέπει να ασχολούμαστε με τις «γραφικότητες» της Ζωή Κωνσταντοπούλου, την «προεκλογική εκστρατεία» του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδικά για την κ. Κωνσταντοπούλου, είπε πως έχουμε φτάσει στο σημείο όπου επιλέγει «αν γελάς ή κλαις», ενώ για τον κ. Βαρουφάκη σημείωσε ότι αν και «η πολιτική ευθύνη δεν ποινικοποιείται», η υποκλοπή ΑΦΜ είναι μέγα ποινικό αδίκημα.

Αναφερόμενη τέλος στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη είπε πως αν ο Αντώνης Σαμαράς είχε παραιτηθεί αμέσως μετά τις εκλογές το θέμα ηγεσίας θα είχε πλέον λυθεί.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, αλλά μόνο μετά τις επόμενες εκλογές κατά τις οποίες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία.




Πηγή : tovima.gr



Πόσα πρέπει να αποπληρώσει η Ελλάδα στο ΔΝΤ



Ποσό ύψους 186.3 εκατομμυρίων ευρώ αποπλήρωσε χθες η Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποφεύγοντας μια νέα αθέτηση πληρωμών έναντι του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της οικονομίας της.

«Η Ελλάδα αποπλήρωσε τους τόκους οι οποίοι οφείλονταν στο ΔΝΤ σήμερα», ανέφερε εκπρόσωπος του ταμείου σε ανακοίνωσή του.

Μετά την αθέτηση πληρωμών της Ελλάδας έναντι του θεσμού την 30ή Ιουνίου και στα μέσα Ιουλίου, ένα δάνειο των Ευρωπαίων επέτρεψε στην Αθήνα να εξοφλήσει τις καθυστερούμενες οφειλές της την 20ή Ιουλίου.

Συνολικά η Ελλάδα οφείλει να αποπληρώσει στο ΔΝΤ 22 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του δανείου της, σύμφωνα με τον ιστότοπο του θεσμού. Η προσεχής πληρωμή, που ανέρχεται σε περίπου 306 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου.


sofokleousin.gr