Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραπαίει - Βούτσης εναντίον Πανούση



Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση περί “εσχάτης προδοσίας” του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, εξόργισε τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση που έκανε λόγο για “λεκτικές ακρότητες”.

Με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Πανούσης καταλόγισε στον Γιάνη Βαρουφάκη το ποινικό αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Βούτση.

“Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Πανούσης για τα περί εσχάτης προδοσίας του Γιάνη Βαρουφάκη”, δήλωσε ο κ. Βούτσης.


Πηγή : newsit.gr


Πρόεδρος Τσεχίας προς λαθρομετανάστες: Κανόνες αλλιώς δρόμο – Δεν σας καλέσαμε εδώ



Ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον των λαθρομεταναστών, έπειτα από την εξέγερση κάποιων από αυτούς που βρίσκονται σε κέντρο κράτησης, καλώντας τους να «σεβαστούν του κανόνες» της χώρας.
«Κανείς δεν σας κάλεσε εδώ. Και καθότι βρίσκεστε ήδη εδώ θα πρέπει να σέβεστε τους κανόνες μας, όπως σεβόμαστε εμείς τους δικούς σας όταν ερχόμαστε στη χώρας σας», δήλωσε ο Ζέμαν στη διάρκεια μιας εκπομπής που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο της εφημερίδας Blesk.

«Αν δεν σας αρέσει, να φύγετε», τόνισε.

Την Παρασκευή η αστυνομία της Τσεχίας αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να συγκρατήσει περίπου 100 μετανάστες οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από το κέντρο κράτησης στην Μπέλα-ποντ- Μπεζντέζεμ όπου βρίσκονται αναμένοντας την απέλασή τους.

Επρόκειτο κυρίως για μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Πακιστάν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας αλλοδαπών Κατερίνα Ρέντλοβα.

«Τους ανθρώπους αυτούς μπορούμε να τους βοηθήσουμε καλύτερα στη δική τους χώρα», επεσήμανε ο Ζέμαν.

«Πρέπει να δράσουμε για την καταστολή των τρομοκρατικών καθεστώτων, κυρίως του Ισλαμικού Κράτους, ώστε να εξαλείψουμε τη βασική αιτία αναχώρησης (των μεταναστών προς την Ευρώπη)», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Sanep που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το 70,8% των Τσέχων εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την υποδοχή στη χώρα τους μεταναστών από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή.

Η Τσεχία έχει δεσμευθεί να υποδεχθεί στο έδαφός της 1.500 πρόσφυγες ως το 2017. Μέχρι στιγμής είναι κυρίως χώρα μετάβασης προς τη δυτική Ευρώπη.

Στη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών του έτους η αστυνομία αλλοδαπών συνέλαβε στην Τσεχία 3.018 παράτυπους μετανάστες, αύξηση 48% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2014, σύμφωνα με τον Ρέντλοβα.


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ, newsit.gr


Αγγιξαν τα 2 δισ. τα ανεξόφλητα χρέη προς τη ΔΕΗ λόγω capital controls




Στον αέρα τίναξαν κυριολεκτικά τα capital controls την πρώτη στοχευμένη προσπάθεια της ΔΕΗ να ανακόψει τον υψηλό ρυθμό αύξησης των ανεξόφλητων οφειλών που απειλούν να στεγνώσουν τη ρευστότητά της. Από 1,8 δισ. ευρώ πριν από την επιβολή των capital controls έφτασαν στα 2 δισ. ευρώ, καθώς το διάστημα της τραπεζικής αργίας έτρεξαν με ρυθμό 10%.

Η τελευταία αυτή αρνητική εξέλιξη ήρθε τη στιγμή που η νέα διοίκηση της ΔΕΗ του κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, αξιολογώντας το πρόβλημα ως μείζον για τη λειτουργία της επιχείρησης, είχε θέσει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα διακανονισμών (με μειωμένη προκαταβολή και μέχρι 36 δόσεις), με στόχο τη βελτίωση της εισπραξιμότητας.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η ΔΕΗ έθεσε σε λειτουργία και ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα για τον εντοπισμό καταναλωτών που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και δεν πληρώνουν. Πρόκειται για το ηλεκτρονικό σύστημα SAP, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να εντοπίσει τους «μπαταχτσήδες». Επειτα από σχεδόν ένα μήνα λειτουργίας του, το «δίχτυ» έβγαλε τα πρώτα «λαβράκια». Η εικόνα που προέκυψε είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των οφειλών που δυνητικά μπορούν να εισπραχθούν, δεν προέρχεται από αδύναμους οικονομικά πολίτες και προβληματικές επιχειρήσεις, όπως θα ανέμενε κανείς.

Είναι ενδεικτικές οι περιπτώσεις που μεταφέρουν στην «Κ» αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ: Πολυτελής βίλα 300 τ.μ. στον Βαρνάβα με κατανάλωση 18.000 κιλοβατώρων το τετράμηνο, προφανώς με θερμαινόμενη πισίνα, αφού μια μέση κατανάλωση τετραμελούς οικογένειας κυμαίνεται στις 2.000 κιλοβατώρες, χρωστούσε 35.000 ευρώ, καθώς είχε να πληρώσει ολόκληρο λογαριασμό από το 2011. Τον Ιανουάριο του 2015 μάλιστα, ο εν λόγω καταναλωτής εντάχθηκε στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να μην μπορεί να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος, καθώς προστατεύεται από το ειδικό καθεστώς του ΚΟΤ! Το σύστημα εντόπισε 15 ακόμη βίλες στην Αττική, που αποτελούν αντίστοιχες περιπτώσεις και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης.

Επίσης, περίπου 20 εταιρείες σ’ ένα νησί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, χρωστάνε στη ΔΕΗ συνολικά πάνω από 4 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών γνωστή ξενοδοχειακή αλυσίδα 5 αστέρων με 100% πληρότητα στην τρέχουσα σεζόν, η οποία έχει 12 ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος ύψους 220.000 ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα μετέβη εκεί κλιμάκιο της ΔΕΗ έπειτα από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αποπληρωμής λογαριασμών, αφού παρατηρείται ότι οι ντόπιοι «δείχνουν μια ανεπίτρεπτη αδιαφορία» ως προς την εξόφληση των λογαριασμών τους.

Παρουσιάσθηκαν στοιχεία στα οποία φαίνεται ότι ενώ το νησί αποτελεί το 16% των πελατών του συνολικού κλάδου νήσων, οι οφειλές τους αντιπροσωπεύουν το 34% των συνολικών οφειλών του κλάδου, ενώ ο μέσος όρος επισφαλειών φτάνει στο 78%, όταν το αντίστοιχο μέγεθος για το σύνολο των νησιών είναι 60% και στο Διδυμότειχο με σημαντικά χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, στο 34%. «Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ο καταναλωτής στο Διδυμότειχο και να μην πληρώνει ο καταναλωτής της Ρόδου» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, υπογραμμίζοντας την «κοινωνική ευαισθησία» που θα πρέπει να επιδείξει η ΔΕΗ σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Την εβδομάδα που πέρασε στο στόχαστρο του συστήματος SAP μπήκαν κέντρα διασκέδασης, καφέ, μπαρ, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια σε όλη την επικράτεια. Εντόπισε 100 περιπτώσεις πανελλαδικά, με συνολικές οφειλές 6 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτού του συστήματος αλλά και με τη συνδρομή 10 εξειδικευμένων νομικών γραφείων που προσέλαβε την περασμένη Πέμπτη, η ΔΕΗ θα επιδιώξει την είσπραξη ενός ποσού της τάξης περίπου 900 εκατ. ευρώ από το συνολικό ποσό των 2 δισ. ευρώ, καθώς το μεγαλύτερο μέρος από τα υπόλοιπα θεωρείται ανείσπρακτο.

Από το συνολικό ποσό, 1,3 δισ. ευρώ προέρχεται από το δίκτυο χαμηλής τάσης, δηλαδή οικιακούς καταναλωτές και μικρές εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και επαγγελματικά εργαστήρια. Από αυτά, 100 εκατ. ευρώ προέρχονται από τους συνολικά 640.000 καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο ΚΟΤ και τους περίπου 85-90 χιλιάδες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, στους οποίους δεν μπορεί να γίνει διακοπή για απλήρωτες οφειλές.

Στα 290 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές από συνολικά 440.000 καταναλωτές, στην πλειοψηφία τους εμπορικές επιχειρήσεις που έκλεισαν από το 2011 και μετά, όπως και από εξοχικές κατοικίες που κατέβασαν οικειοθελώς τον διακόπτη. Στα 210 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ανεξόφλητα της μέσης τάσης (μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις) και στα 280 εκατ. ευρώ της υψηλής τάσης εκ των οποίων πάνω από 200 εκατ. της Λάρκο.

Στα 210 εκατ. ευρώ, τέλος, ανέρχεται το «φέσι» από τον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Επιβράβευση καλοπληρωτών

«Μπόνους» για τους καλοπληρωτές θα προβλέπει η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, που καταρτίζεται αυτή την περίοδο και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο. Η καθιέρωση ενός τέτοιου εργαλείου προέκυψε κυρίως από την ανάγκη επιβράβευσης των καταναλωτών που παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, σε αντιδιαστολή με τους «σκοπίμως κακοπληρωτές». Η διοίκηση της ΔΕΗ προσβλέπει επίσης στο ότι θα αποτελέσει ένα κίνητρο για τους καταναλωτές, που θα βοηθήσει στο να ανακόψει τον υψηλό ρυθμό αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Βασικός άξονας της νέας πολιτικής που σχεδιάζει η διοίκηση της ΔΕΗ είναι και η μείωση των βιομηχανικών τιμολογίων. Από τις συζητήσεις με τους εταίρους, τέλος, θα εξαρτηθεί η πολιτική που θα ακολουθήσει στα αγροτικά τιμολόγια, η οποία σήμερα επιδοτείται με ένα κόστος της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ ετησίως.



Έντυπη Καθημερινή


Ρωσίδα τουρίστρια διαμελίστηκε από ταχύπλοο στη Ρόδο




Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα 37χρονη Ρωσίδα τουρίστριαη οποία διαμελίστηκε από ταχύπλοο,ενώ κολυμπούσε στην περιοχή Τραουνού Αφάντου Ρόδου.Η άτυχη Ρωσίδα αναζητούνταν από χθες το βράδυ όταν στην παραλία βρέθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα και δυστυχώς εντοπίστηκε διαμελισμένη σήμερα τα ξημερώματα.

Ως υπεύθυνος για το δυστύχημα αυτό, συνελήφθη και εξετάζεται από άνδρες του λιμεναρχείου της Ρόδου, χειριστής ταχύπλοου σκάφους το οποίο το απόγευμα του Σαββάτου κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή, εκτελώντας θαλάσσια σπορ.Πρόκειται για 43χρονο Ελβετό ο οποίος κρατείται και πρόκειται να παραπεμφθεί στην αντιεισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου εντός της ημέρας.



Πηγή: newsbeast.gr



Τουρίστας βρέθηκε κρεμασμένος σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Πρέβεζα



Σε κατάσταση σοκ η σύντροφος του 30χρονου Νορβηγού, η σορός του οποίου αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Απαγχονισμένος στο μπάνιο δωματίου σε ξενοδοχείο της Πρέβεζας, όπου διέμενε, εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, ένας 30χρονος Νορβηγός τουρίστας.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η σύντροφός του με την οποία συνταξίδευε και η οποία ήδη παρακολουθείται από ψυχολόγο, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν άμεση και η σορός του άτυχου 30χρονου αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την διενέργεια της νεκροψίας - νεκροτομής από τον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, σύμφωνα με το Epirusgate.

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το μοιραίο συμβάν διενεργεί το Α.Τ.Πρέβεζας.



Πηγή: skai.gr


Δεν σκότωσα τον άντρα μου ούτε ομολόγησα το έγκλημα




Δεν σκότωσα εγώ τον άνδρα μου. Δεν θα μπορούσα ποτέ να αφήσω το παιδί μου χωρίς τον πατέρα του. Τον Θανάση τον αγαπούσα... Αυτά είναι τα πρώτα λόγια της Δήμητρας Βούλγαρη, που κατηγορείται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο δολοφόνησε τον σύζυγό της στην Κοιλάδα Αργολίδας.

Από την προηγούμενη Παρασκευή, όταν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ομολόγησε με λεπτομέρειες το βράδυ του φόνου, την έχουν αποκαλέσει «διαβολική χήρα», «γυναίκα-αράχνη», «πανούργα δολοφόνο». Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» μέσα από τη φυλακή, η φωνή της σχεδόν δεν βγαίνει: η 37χρονη φιλόλογος έχει καταρρεύσει. «Δεν ομολόγησα ποτέ στην αστυνομία το έγκλημα που μου χρεώνεται», θα μας πει...
Μόλις δέκα μέρες έχουν περάσει από την ομολογία-ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του 42χρονου Θανάση Λάμπρου. Για περίπου οχτώ μήνες, το έγκλημα του πρώην ναυτικού παρέμενε ανεξιχνίαστο. Κατά το διάστημα αυτό, η σύζυγός του με εμφανίσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή αναζητούσε τους δολοφόνους του άνδρα της.
Η τοπική κοινωνία της Αργολίδας, αλλά και όσοι γνώριζαν την υπόθεση, έπεσαν από τα σύννεφα στο άκουσμα της είδησης ότι η 37χρονη Δήμητρα είχε παραδεχθεί ότι η ίδια σκότωσε τον 42χρονο. Οργή και αγανάκτηση ήταν η αντίδραση των συγγενών του πρώην ναυτικού.

Ωστόσο, η 37χρονη φιλόλογος αμφισβητεί ότι έχει πει αυτά που της καταλογίζουν οι αστυνομικοί. Ηδη, από την ίδια εκείνη μέρα δεν θέλησε να υπογράψει την απολογία της. «Δεν το έκανα εγώ», επιμένει μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» για να συμπληρώσει πως «με την οικογένεια του Θανάση δεν έχουμε διαφορές. Θέλουμε να βρεθούν οι πραγματικοί δολοφόνοι του άντρα μου».
Οργιάζουν οι φήμες
Την ίδια ώρα, στα χωριά της Ερμιονίδας «ανθούν» τα σενάρια για παράνομους ερωτικούς δεσμούς που η αποκάλυψή τους ίσως ρίξει φως στην πολύκροτη υπόθεση. Τα ένοχα μυστικά της κλειστής κοινωνίας της Κοιλάδας συζητούνται εδώ και μήνες στα καφενεία και τα πηγαδάκια, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι είναι μύθος και τι πραγματικότητα. Τα στοιχεία που αρχικά δεν είχαν αξιολογηθεί από τους αστυνομικούς, εξετάζονται τώρα ξανά, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα ακριβή κίνητρα της δολοφονίας...

Ο 42χρονος πρώην ναυτικός εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού φίλου του στις 8 Δεκεμβρίου 2014, με δύο τραύματα από περίστροφο στο στήθος και το κεφάλι. Το όπλο είχε βρεθεί δίπλα του. Αυτό έκανε αρχικά τους αστυνομικούς λανθασμένα να υποθέσουν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, γεγονός που υπήρξε καθοριστικό για την περαιτέρω έρευνα, καθώς πολύτιμα στοιχεία χάθηκαν τις πρώτες κιόλας ώρες.
Η εκδοχή αυτή ανατράπηκε σύντομα, από τα ευρήματα του ιατροδικαστή. Οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση, ωστόσο επί πέντε μήνες τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά. Χρειάστηκε μια επιστολή της αδερφής του θύματος προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, για να δοθεί νέα ώθηση στην υπόθεση. «Πέντε μήνες μαρτυρικοί, βασανιστικοί, πέντε μήνες που δολοφονείται καθημερινά ο αδερφός μου. Οσο οι υπαίτιοι της δολοφονίας του παραμένουν ασύλληπτοι και κυκλοφορούν ελεύθεροι, συνεχίζουν τη ζωή τους ίσως κανονικά, εργάζονται, διασκεδάζουν, τόσο ο πόνος μας μεγαλώνει», ανέφερε η Αθανασία Λάμπρου στο γράμμα της, ζητώντας το αυτονόητο, όπως ανέφερε, να ενταθούν οι έρευνες και να βρεθούν οι δράστες.

Τρεις αξιωματικοί από την Ασφάλεια Αττικής και τη Θεσσαλία μετέβησαν στην Αργολίδα. Ανοιξαν δικό τους κύκλο καταθέσεων και ερευνών και βρήκαν μία προς μία τις αντιφάσεις της υπόθεσης. Μέχρι που τελικά η 37χρονη ομολόγησε...

Πώς περιγράφει τη σκηνή του εγκλήματος

Στην απολογία της 24ης Ιουλίου, την οποία αρνήθηκε να υπογράψει τελικά και πλέον αρνείται κατηγορηματικά, η Δήμητρα Βούλγαρη περιγράφει τη σκηνή του εγκλήματος ως εξής: «Ανησύχησα που έλειπε ο Θανάσης και με το αυτοκίνητο πήγα στο σπίτι του επιστήθιου φίλου του. Πάρκαρα το αυτοκίνητο και εκεί είδα το μηχανάκι του. Ο άντρας μου ήταν όρθιος μπροστά στην είσοδο του σπιτιού. Ηταν σκυθρωπός με δολοφονικό βλέμμα και με κοιτούσε με μίσος...», διηγήθηκε στους αστυνομικούς.
Και συνέχισε: «Μου ήρθαν στο μυαλό οι κουβέντες που μου είχε πει, ότι δηλαδή, εάν με έπιανε με γκόμενο, πρώτα θα σκότωνε εμένα και ύστερα τον άλλον. Με όποιον μίλαγα, νόμιζε ότι τον είχα γκόμενο. Ξαφνικά βλέπω τον Θανάση να με σημαδεύει με ένα όπλο. Τρόμαξα. Σταμάτησα απότομα και του λέω: τι κάνεις εκεί; Είσαι τρελός, σημαδεύεις εμένα;


Ο Θανάσης δεν μου απάντησε και συνέχισε να με σημαδεύει στο ύψος του στήθους. Παρέμενε σιωπηλός. Φοβήθηκα... Ημουν βέβαιη ότι είχε έρθει το τέλος μου και ενστικτωδώς αντέδρασα», σημείωνε.
«Σηκώθηκα απότομα και με το χέρι μου άρπαξα το όπλο για να τον σταματήσω. Απευθείας το έστρεψα στο κεφάλι μου, βάζοντας το δάχτυλό μου στη σκανδάλη και του είπα: ?αφού δεν το έκανες εσύ, θα το κάνω εγώ για να ησυχάσω?.

Βρέθηκα σε πλήρη σύγχυση και δεν έκανα μπλόφα. Το εννοούσα. Με το όπλο στο αυτί μου έκανα 3 βήματα πίσω για να μη με ζυγώσει και μου πάρει το όπλο. Αυτός όρμησε και με τα δυο του χέρια με άρπαξε από τα χέρια και βιαίως με τράβηξε προς το μέρος του κολλώντας με πάνω στο σώμα του.
Με το δεξί χέρι του άρπαξε το αριστερό μου και με το άλλο το δεξί μου χέρι, με το όποιο κρατούσα το όπλο, με το δάχτυλό μου στη σκανδάλη».
Η 37χρονη υποστήριξε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε: «Τραβώντας με βίαια πάνω στο σώμα του τα χέρια μου εκτάθηκαν... Τότε προκλήθηκε πυροβολισμός. Είδα τον Θανάση να τραντάζεται και να λυγίζουν τα πόδια του συνεχίζοντας να κρατά με δύναμη τα χέρια μου, γονάτισε και με παρέσυρε προς τα κάτω, στιγμή κατά την οποία προκλήθηκε ο δεύτερος πυροβολισμός».
Οργισμένοι οι συγγενείς για την κοροϊδία
Η ομολογία της γέμισε οργή τους συγγενείς του 42χρονου Θ. Λάμπρου, όχι μόνο για τη δολοφονία, αλλά και για την κοροϊδία.
Παρόλο που σε κατάθεσή του ο ίδιος ανέφερε πως δεν πίστευε πως η 37χρονη ήταν στυγερή δολοφόνος, αλλά πως γνώριζε τον πραγματικό ένοχο, μετά την παραδοχή της, ο πατέρας του θύματος, Τάσος Λάμπρου, δήλωσε στο «Εθνος» πως «αν δεν πάει ισόβια, θα το βρει από μένα».
Σπύρος Ρομποτής, δικηγόρος
«Στη δικογραφία υπάρχουν κενά και αντιφάσεις»
«Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι καίτοι η κατηγορουμένη επί επτά μήνες και στο πλαίσιο επτά μαρτυρικών καταθέσεων αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της σε εγκληματική πράξη, αίφνης, όταν καλείται για όγδοη φορά ενώπιον της Αστυνομίας, πρώτον εξετάζεται με την ιδιότητα της κατηγορουμένης, δεύτερον αρνείται να κάνει χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων της (π.χ. παράσταση με συνήγορο, προθεσμία για απολογία, λήψη αντιγράφων της δικογραφίας κ.ά.) και τέλος, παραδόξως, ομολογεί προφορικά την ενοχή της, όχι όμως και γραπτώς μέσω της απολογίας της, την οποία και δεν υπογράφει», δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» ο Σπύρος Ρομποτής, δικηγόρος της 37χρονης Δ. Βούλγαρη.
«Εξάλλου, από επισταμένη μελέτη των εγγράφων της δικογραφίας, εύλογα διαπιστώνει κανείς ότι τα όποια επιβαρυντικά στοιχεία που της αποδίδονται και επιχειρείται να αναδειχθούν ως ουσιώδη, κάθε άλλο παρά σημαντικά είναι. Συγχρόνως, από την έως σήμερα προανακριτική διαδικασία, στη σχηματισθείσα δικογραφία παρουσιάζονται κενά και αντιφάσεις, που εν καιρώ θα αναδειχθούν και θα προκαλέσουν ποικίλες αντιδράσεις», καταλήγει ο Σπ. Ρομποτής.


ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

ethnos.gr


Εξαρθρώθηκε οργάνωση στην Καβάλα που εξέδιδε γυναίκες




Εγκληματική οργάνωση που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας. Μάλιστα, μετά από αστυνομική επιχείρηση, οι Αρχές συνέλαβαν στην περιοχή της Καβάλας πέντε μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και έναν 46χρονο αστυνομικό.

Επίσης συνελήφθησαν δύο άνδρες 52 και 55 ετών καθώς και δύο γυναίκες 41 και 43 ετών, η τελευταία υπήκοος Ουκρανίας. Οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούν έναν ακόμη 46χρονο, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν είναι ηγετικό μέλος της οργάνωσης.

Η δράση της «ομάδας», σύμφωνα με τις Αρχές, ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, λειτουργώντας δύο μπαρ, ως “βιτρίνες” στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, στα οποία είτε παραχωρούσε γυναίκες σε πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, είτε τις εξέδιδε σε χώρο που όριζε ο εκάστοτε πελάτης.

Ο αστυνομικός συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση, παρέχοντας πληροφορίες στο 46χρονο ηγετικό μέλος, σχετικά με επικείμενους ελέγχους, ενώ κάλυπτε τη λειτουργία του μπαρ στην Καβάλα, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης αποσκοπούσαν στη δημιουργία διεθνούς δικτύου εντοπισμού αλλοδαπών γυναικών, στην μεταφορά τους στην Ελλάδα, στην απόκτηση εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα μας, μέσω γάμων με ημεδαπούς, και ακολούθως στην εκμετάλλευσή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.


Πηγή


Προειδοποίηση Πανούση για ενδεχόμενα σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή εκτροπής


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για Γιάνη Βαρουφάκη: «Διαπιστώνω στοιχεία ύβρεως, αχαριστίας και έλλειψης τιμής και στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση»

Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξή του στο Βήμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η αποσταθεροποίηση του νομίσματος θέτει ζήτημα διατάραξης εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, καθώς «η αποσταθεροποίηση του νομίσματος, η αποσύνδεση νομίσματος-ασφάλειας συναλλαγών και κατ’ επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β΄του Ποινικού Κώδικα» (σ.σ. στοιχειοθετείται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας).

Σχολιάζοντας ειδικά το ενδεχόμενο κάποιοι να επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής ο κ. Πανούσης παρατηρεί: «υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης,αλλά όχι αλλαγή καθεστώτος».

Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Βαρουφάκη μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά ότι «στο ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης του όλου θέματος μετά την απομάκρυνσή του, διαπιστώνω στοιχεία ύβρεως, αχαριστίας και έλλειψης τιμής και στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση».

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το πολιτικό τους μέλλον, ο κ. Πανούσης απαντά: «Κοινός παρονομαστής θα έπρεπε να είναι αυτό που ονομάζουμε ηθική της αριστεράς. Η παραίτηση δηλαδή από το κόμμα και από τα αξιώματα και η απευθείας προσφυγή στο λαό (όποτε διεξαχθούν εκλογές), ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να κρίνει τις διαφορετικές προσεγγίσεις». Ειδικότερα για τον κ.Λαφαζάνη, ο κ. Πανούσης λέει: «είναι ο Παναγιώτης ένας έντιμος άνθρωπος και σωστός σε αυτά που λέει. Απλώς στο οποιοδήποτε σχέδιό του, που δεν είναι ούτε ευκρινές ούτε κατανοητό, φαίνεται ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις διαστάσεις της παγκοσμιοποίησης, της ΕΕ και των εθνικών κινδύνων, και ιδίως της μη νομιμοποίησής τους από τον ελληνικό λαό».

Σε ερώτημα για όσους προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή είναι κυβέρνηση αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε», ο κ. Πανούσης λέει ότι «μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότωφ. Ε, δεν θα τους περάσει».

O αναπληρωτής υπουργός προτείνει στον Α.Τσίπρα «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει αντίστροφα». Αναφέρει επίσης ότι η αριστερά έκανε ιστορικά λάθη όταν ήταν αντιπολίτευση, αλλά τώρα που είναι κυβέρνηση κινδυνεύει να κάνει εγκληματικά λάθη και ήδη κυριαρχεί το σύνδρομο ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση.

Για τη συμπεριφορά τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην αστυνομία, ο κ. Πανούσης δηλώνει ότι «μερικοί μισούν την Αστυνομία επειδή μισούν τους νόμους και το κράτος. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι με διάφορες πλάτες να παραβιάσουν τους νόμους ελευθέρως ,αφού σου λένε ‘έχουμε αριστερή κυβέρνηση και θα μείνουμε ατιμώρητοι'. Άλλοι ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότωφ. Όλα αυτά αποτελούν στρέβλωση και της Δημοκρατίας και της Αριστεράς. Βάλλομαι λες και είμαι επιχειρησιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει. Ο απολογισμός ωστόσο των έξι μηνών σε σχέση με φθορές, τραυματισμούς κλπ, όπως διαπιστώνει αβίαστα κανείς, είναι ότι η στρατηγική της ήπιας διαχείρισης είναι καλύτερη σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο. Παρά ταύτα είμαι έτοιμος να συνομιλήσω με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και με ορισμένους ‘κόκκινους' δημοσιογράφους για την έννοια της Αριστερής Αστυνομίας, τα όρια και τους κανόνες της δημοκρατίας. Γιατί όλοι αυτοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι χωρίς κράτος και δίκαιο δεν μπορεί να υπάρξει κράτος δικαίου, το οποίο επαγγέλλεται η αριστερά και το ζητούν οι πολίτες».



Πηγή: skai.gr


Αμετανόητος ο Βαρουφάκης : Αν ήμουν πρωθυπουργός θα είχα εφαρμόσει το plan B



Απτόητος, παρά τις έντονες αντιδράσεις που ξεσηκώνει πλέον και εντός του ΣΥΡΙΖΑ με τις απόψεις του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τάσσεται εκ νέου υπέρ της εφαρμογής του plan b με την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος, στη συνέντευξή του στην ισπανική "El Pais".

Όπως δηλώνει, μάλιστα, θα είχε ήδη επιλέξει αυτόν τον δρόμο αν ήταν εκείνος πρωθυπουργός στη θέση του Αλέξη Τσίπρα. Ερωτηθείς γιατί δεν πάτησε το "κουμπί ενεργοποίησης" του σχεδίου, ο κ. Βαρουφάκης απαντά ότι "η δουλειά ήταν αυτή ενός πρωθυπουργού" και προσθέτει:
"Η δική μου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως υπουργός ήταν να αναπτύξω τα καλύτερα δυνατά εργαλεία για όταν θα ελάμβανε αυτή την απόφαση".

Ο ίδιος τονίζει ότι "υπήρχαν επιχειρήματα υπέρ του σχεδίου, υπήρχαν και επιχειρήματα για να μην πατηθεί το κουμπί", ενώ όταν του ζητείται να διευκρινίσει τι θα έκανε ο ίδιος, απαντά χωρίς ενδοιασμούς:
"Ναι (θα το έκανα) και το έχω πει δημοσίως, αλλά ήμουν στην πλευρά της μειοψηφίας και σέβομαι την απόφαση της πλειοψηφίας".
Στην ίδια συνέντευξη, ο πρώην ΥΠΟΙΚ ασκεί δριμεία κριτική στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Σημειώνει ότι η συμφωνία είναι στην ουσία "μέρος του σχεδίου Σόιμπλε", και όχι εναλλακτική σε αυτό, και επισημαίνει πως "είναι σχεδιασμένη να αποτύχει" προδικάζοντας την αποτυχία της.
Μεταξύ των άλλων, στη συνέντευξή του στην "El Pais", ο κ. Βαρουφάκης δίνει συμβουλές στους Ισπανούς να... μην γίνουν Έλληνες.


Πηγή : ethnos.gr


Αυξημένα είναι τα κρούσματα εγκληματικότητας στην Ελλάδα



Αυξημένα είναι τα κρούσματα εγκληματικότητας, σε ό,τι αφορά επιθέσεις σε σπίτια και καταστήματα τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα στην Αττική, αφού οι ληστές φαίνεται πως στοχεύουν στα χρήματα που έχουν αποσύρει οι πολίτες από τις τράπεζες, πριν τα capital controls.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το α' εξάμηνο του 2015 καταγράφεται σημαντική αύξηση στις ληστείες και στις κλοπές στα σπίτια και τα καταστήματα, που αποτελούν "εύκολους" στόχους.

Δεν είναι λίγες, μάλιστα, οι περιπτώσεις που κακοποιοί βασανίζουν τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα τα χρήματα τους.

Ειδικότερα, οι περιπτώσεις κλοπής και ληστείας στην Αττική ανέρχονται κατά το α' εξάμηνο του 2015:

Σε οικίες, στις 6.600 (από 6.319 το α' εξάμηνο του 2014, δηλαδή 281 περισσότερες)

Σε καταστήματα, στις 2.575 (από 2.131, δηλαδή 444 περισσότερες)

Αρπαγές τσαντών, στις 527 (από 478, δηλαδή 49 περισσότερες).


megatv.com


«Τώρα που έφυγαν οι κορμοράνοι»..στον Ελαιώνα μετεγκαθίστανται οι Αφγανοί λαθρομετανάστες από το Πεδίον του Άρεως




Κάποτε στο μέρος αυτό θα γινόταν μια πολύ μεγάλη επιχειρηματική αλλά και μια και αθλητική επένδυση,κάτι ππου σημαίνει ότι η περιοχή θα αναβαθμιζόταν..από τα καταστήματα και το γήπεδο 45 χιλ θέσεων που θα έφτιαχνε η παε Παναθηναϊκός..

Όμως κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν 3 κορμοράνους...και ρυάκια...πήγαν την υπόθεση στο Στε και η κατάληξη γνωστή...
Ο χώρος παραμείνει μια τεράστια χαβούζα,με τσαντίρια από αθίγγανους,πακιστανούς και κλέφτες μετάλλων που μολύνουν όλη την Αθήνα όταν τα λιώνουν για να τα πουλήσουν σε εργοστάσια και βιοτεχνίες σιδηροκατασκευών...

Μετά από 8 χρόνια υποβάθμισης και βρωμιάς...οι υπεύθυνοι όλης αυτής της κατάστασης που τώρα έγιναν κυβέρνηση,το παραδίδουν μετα χαράς σε Αφγανούς λαθρομετανάστες,θα βάλουν τον στρατό να τους στήσει σκηνές και κοντέινερ,ενώ τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας θα φροντίσουν για τα συσσίτια τους...μέχρι να καταφέρουν να δραπετεύσουν από την Ελλάδα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες..
Όλα αυτά με λεφτά των φορολογουμένων.. βεβαίως βεβαίως...κι αν δώσει κατιτίς η Ε.Ε... πάλι καλά να λέμε !!!!

Να υπενθυμίσω πως λίγο πιο πέρα από τα κυβερνητικά λαθροτσαντήρια που θα στηθούνν,σε λίγο θα αρχίσει και η κατασκευή του περιβόητου τεμένους που ψηφίστηκε από τους πασοκονεοδημοκράτες και λοιπούς κολαούζους της προηγούμενης κυβέρνησης...να έχουν οι άνθρωποι να προσκυνάνε και κάπου,μέχρι να καταφέρουν να λακίσουν για άλλες πολιτείες.

Σύμφωνα με το  mega :

Η μετεγκατάσταση εκατοντάδων Αφγανών που ζουν εδώ και δυο εβδομάδες στο Πεδίον του Άρεως σε περιοχή στα όρια του δήμου Αθηναίων μέσα στην επόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε σε έκτακτη σημερινή σύσκεψη υπουργών και άλλων παραγόντων υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Έπεσαν στο τραπέζι πολλές προτάσεις για τοποθεσίες αλλά φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση του Ελαιώνα στον Βοτανικό, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Κριτήριο ήταν ο συντομότερος χρόνος και τα λιγότερα χρήματα για τη μετεγκατάσταση, ωστόσο, η λύση θα είναι προσωρινή καθώς από το φθινόπωρο θα αναζητηθεί άλλη, μονιμότερη.

Η αστυνομία θα δώσει τα κοντέινερ, ο στρατός τις σκηνές, το υπουργείο Υγείας θα φροντίσει για την διασφάλιση των συνθηκών υγείας ενώ τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας τα συσσίτια.

Το κόστος θα καλυφθεί από κρατικούς φορείς αλλά η κυβέρνηση θα αναζητήσει και έκτακτη χρηματοδότηση από ΕΕ για το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών.


eglimatikotita.gr


Φορο-καταιγίδα για εκατομμύρια φορολογούμενους - Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ, ακίνητα και αγρότες



Οι παρεμβάσεις που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών αφορούν στα εξής:

1. ΕΝΦΙΑ: Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί και φέτος με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες οι οποίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας υπερβαίνουν τις εμπορικές τιμές σε ποσοστό που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και το 50%.

Με δεδομένο ότι ο ετήσιος εισπρακτικός στόχος παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρξουν παρεμβάσεις στο φόρο οι οποίες θα δίνουν μια «γεύση» δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών στα ακίνητα μεταφέροντας μέρος των επιβαρύνσεων από τους μικροιδιοκτήτες ακινήτων στους έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία. Στο τραπέζι είναι η αύξηση των εσόδων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ που υπολογίζεται με βάση την αξία της ακίνητης περιουσίας σε σχέση με τον κύριο φόρο του ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται ανά τετραγωνικό μέτρο. Για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται διάφορες προτάσεις που αφορούν στα εξής:

• Αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού φόρου και μείωση του αφορολόγητου ορίου. Σήμερα ο συμπληρωτικός φόρος ενεργοποιείται για συνολική αξία περιουσίας (αστικά ακίνητα) που υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ και οι συντελεστές του κυμαίνονται από 0,1% έως 1%. Συζητείται το αφορολόγητο όριο μπορεί να μειωθεί στα 250.000 ευρώ ή στα 200.000 ευρώ και οι συντελεστές να ξεκινούν από το 0,3% και να φθάνουν ακόμη και στο 2% για πολύ μεγάλες ακίνητες περιουσίες.

• Παρεμβάσεις στους συντελεστές υπολογισμού του κυρίου φόρου. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαν να μειωθούν οι συντελεστές για τις κατοικίες με χαμηλή αντικειμενική αξία για παράδειγμα μέχρι 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα οποίες ο συντελεστής φόρου είναι 2 έως 2,9 ευρώ ανά μέτρο και να αυξηθούν οι συντελεστές στα υψηλότερα κλιμάκια π.χ. για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ που σήμερα κυμαίνονται από 6 έως 13 ευρώ/τμ.

• Μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Σημειώνεται ότι για τα συγκεκριμένα ακίνητα ο ΕΝΦΙΑ του 2014 ήταν μειωμένος κατά 30% και για να διατηρηθεί ή να αυξηθεί το ποσοστό της έκπτωσης απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση.

Πάντως τα χρονικά περιθώρια για την οριστικοποίηση της μορφής του ΕΝΦΙΑ είναι ασφυκτικά και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο φόρος που θα πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων να είναι ο ίδιος με αυτόν που κατέβαλαν πέρυσι. Σε κάθε περίπτωση ο φόρος θα πρέπει να έχει εισπραχθεί το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016. Κάθε καθυστέρηση σημαίνει ότι μειώνεται και ο αριθμός των δόσεων στον οποίο θα κληθούν οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν τον φόρο. Στην καλύτερη περίπτωση ο φόρος θα ξεκινήσει να εισπράττεται από τον Οκτώβριο για να εξοφληθεί σε πέντε να εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις έως το τέλος Φεβρουαρίου.

2. Αγρότες: Οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών είναι ένα θέμα που προκαλεί αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και τα κυβερνητικά στελέχη αναζητούν αντίβαρα στις προωθούμενες ρυθμίσεις για να περιορίσουν τις αντιδράσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο γίνεται ήδη μια προσπάθεια να βρεθούν τα μέτρα εκείνα τα οποία θα έρθουν να λειάνουν τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών.

Ηδη, έχουν γίνει διάφορες συζητήσεις για ταυτόχρονη προώθηση αντίμετρων όπως:

• Η διεύρυνση των δαπανών των αγροτών που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά τους. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να περιοριστεί η φορολογητέα ύλη των αγροτών πάνω στην οποία θα επιβληθούν τα νέα φορολογικά μέτρα.

• Η θέσπιση αφορολόγητου ορίου για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, το οποίο θα χτίζεται με αποδείξεις που θα προκύπτουν από τις αγορές με πλαστικό χρήμα.
Με βάση όσα έχουν ζητήσει μετ' επιτάσεως οι δανειστές αργά ή γρήγορα η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να νομοθετήσει αλλαγές οι οποίες αφορούν:
-Την ανάκληση των διατάξεων για ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.
-Τη σταδιακή κατάργηση της ευνοϊκής φορολόγησης (με συντελεστή 13% αντί για 26% των υπολοίπων ελευθέρων επαγγελματιών) των αγροτών.
-Την κατάργηση της έκπτωσης φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, μέσω επιστροφών.

3. Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης: Οι δανειστές έθεσαν θέμα μείωσης του φορολογικού συντελεστή 8% που επιβάλλεται σε φορολογούμενους με εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ. Το μέτρο αυτό ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου στη Βουλή με το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων. Ωστόσο, η κυβέρνηση αντιδρά στο συγκεκριμένο αίτημα, καθώς θεωρεί ότι «είναι πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας».

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι το «κουαρτέτο» των θεσμών έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων και μια άλλη πρόταση που προβλέπει:

Αλλαγή της κλίμακας της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με την επιβολή φόρου 6% για όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ. Δηλαδή οι δανειστές ζητούν ο συντελεστής της εισφοράς ζητείται να αυξηθεί από το 4% στο 6% για εισοδήματα από 50.000,01 ευρώ έως 100.000 ευρώ, να παραμείνει στο 6% για εισοδήματα από 100.001 έως 500.000 ευρώ και να μειωθεί από το 8% στο 6% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, τα οποία δηλώνονται μόνο από 230 άτομα.

Νέο σοκ για «μπλοκάκια» και ελεύθερους επαγγελματίες

Προβληματισμό προκαλούν τα σενάρια για σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για τις ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η αύξηση θα γίνει σε δυο φάσεις από το 55% στο 75% για φέτος και στο 100% το 2016 για πάνω από 700.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με «μπλοκάκια».

Η αύξηση της προκαταβολής φόρου θα έχει ως συνέπεια να εκτιναχθούν στα ύψη από το επόμενο έτος οι φορολογικές επιβαρύνσεις όλων των μικρομεσαίων επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών. Το 2016 οι επιτηδευματίες εκτός από τον κύριο φόρο που θα επιβληθεί με 26% από το πρώτο ευρώ θα επιβαρυνθούν και με προκαταβολή φόρου που θα υπολογιστεί πλέον με 75% αντί 55%. Ακόμη πιο μεγάλες θα είναι οι επιβαρύνσεις το 2017 για τα εισοδήματα του 2016, καθώς η προκαταβολή φόρου θα αυξηθεί περαιτέρω από το 75% στο 100%.


Πηγή: Ημερησία, newsit.gr


Επικριτικός προς την Ελλάδα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ



Επικριτικός προς την Ελλάδα για τους χειρισμούς της στον τρόπο που αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό, ήταν ο  επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Βανσάν Κοστέλ.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ άσκησε έντονη κριτική στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει έως τώρα η χώρα μας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, επισημαίνοντας την απουσία συντονισμού και κεντρικής διαχείρισης της κρίσης.

Παράλληλα είπε πως μέχρι στιγμής καμία Αρχή δεν έχει αναλάβει τη συνολική ευθύνη για τα παραπάνω. Επισήμανε να αναβαθμιστεί σε ένα ψηλότερο επίπεδο ο ρόλος της Ελλάδας, άτι που θα συμβεί με τη συνεργασία πολλών υπουργείων.

Ο κ. Κοστέλ πάντως αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει περισσότερη χρηματοδοτική στήριξη προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μαζική εισροή μεταναστών και προσφύγων. Ενδεικτικά τόνισε ότι τα χρήματα που λαμβάνει η χώρα μας αρκούν για τη φιλοξενία 10.000 έως 15.000 ανθρώπων ανά έτος, τη στιγμή που έως τώρα οι αφίξεις του 2015 ανέρχονται σε περίπου 109.000.

Ο αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας χαρακτήρισε επονείδιστες τις συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται οι άνθρωποι που φτάνουν στη χώρα μας. Υπογράμμισε ότι χρειάζονται εγκαταστάσεις στέγασης και σίτισης των αφιχθέντων, καθώς οι λύσεις που έχουν βρεθεί ως τώρα είναι συνήθως προϊόν πρωτοβουλιών εθελοντών, και συχνά είναι προσωρινές ή ανεπαρκείς.


kathimerini.gr


Ελλάδα - Λιθουανία 68-58



Με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και με τους Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη να κάνουν νταμπλ-νταμπλ η Ελλάδα κέρδισε με 68-58 την Λιθουανία και προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων. Αντίπαλος στον τελικό (2/8, 21.15) η Τουρκία

Η Ελλάδα είναι στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς μετά την Γαλλία έριξε στο καναβάτσο και την Λιθουανία κερδίζοντας με 68-58. Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου μετά το αρχικό μούδιασμα έδειξαν ότι το ήθελαν πολύ το ματς και με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (22π.-14ριμπ.-7 ασίστ την ώρα που όλη η ομάδα είχε 14) και Γιώργο Παπαγιάννη (15π.-10ριμπ) να κάνουν νταμπλ-ντάμπλ η επικράτηση ήρθε δίνοντας ένα πανηγυρικό τόνο στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Πλέον αύριο (2/8, 21.15) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τουρκία στον μεγάλο τελικό!

Στο άλλο παιχνίδι των ημιτελικών η Τουρκία για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό χρειάστηκε να κερδίσει με 82-77 την Βοσνία αφού πρώτα κάλυψε μία διαφορά που έφτασε ακόμα και τους 17 πόντους (43-26 στο δεύτερο δεκάλεπτο)! Οι Τούρκοι με ολική αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο μπόρεσαν να ρίξουν στο καναβάτσο τους Βόσνιους.

Ο αγώνας

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν τρακαρισμένες από την σημασία του αποτελέσματος. Ένας αργός ρυθμός κυριαρχούσε στο ματς και οι δύο ομάδες επιχειρούσαν πολλά σουτ προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο τα τρίποντα ήταν 2/9 για την Ελλάδα και 2/7 για τους Λιθουανούς.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη μεγαλύτερη διάρκεια ήταν μπροστά στο σκορ κι αυτό το όφειλε κατά κύριο λόγο στον Παπαγιάννη, η παρουσία του οποίου δέσποζε κάτω από τα δύο καλάθια. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού σε πολλές φάσεις μπορούσε να αναχαιτισθεί μόνο με φάουλ κάτι που δημιούργησε πονοκεφάλους στον Στομπέργκας. Η ελληνική υπεροχή δεν μπορούσε να μεταφραστεί σε κάποια διαφορά ασφαλείας κι έτσι με τον Εκόντας να βρίσκει τρόπους να σκοράρει μέσα από το ζωγραφιστό το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 29-27.

Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, είχε ελληνική αύρα. Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να είναι χάρμα ιδέσθαι, τον Παπαγιάννη να συνεχίζει να κυριαρχεί στα καλάθια, τον Μουράτο να "τρώει σίδερα" στην άμυνα και τον Δίπλαρο να σκοράρει όποτε χρειάζεται η Ελλάδα άνοιξε το ρυθμό του παιχνιδιού κάτι που είχε ευεργετικά αποτελέσματα. Η ελληνική ομάδα παρά την αντίσταση που προσπάθησε να προβάλει η Λιθουανία με τους Μπελιάουσκας και Σεντεκέρσκις τελικά κατάφερε να κερδίσει και να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 29-27, 45-43, 68-58.

Ελλάδα: Λούντζης 8, Ντουζίδης, Μιλεντίγιεβιτς 1, Φλιώνης, Μιχαλούτσος, Μουράτος 5, Σκουλίδας 8, Χρηστίδης, Δίπλαρος 9, Σκορδάς, Παπαγιάννης 15 (με 10 ριμπάουντ), Χαραλαμπόπουλος 22 (με 14 ριμπάουντ).

Λιθουανία: Κουλμπόκα, Μπελιάουσκας 19, Ντιενίνις, Πιλάουσκας 7, Σεντεκέρσκις 13 (με 15 ριμπάουντ), Ματσιούλις 2, Βάρνας 2, Εκόντας 5, Μπιρούτις 10, Γκαλινάουσκας, Μπερούτσκα, Σβαμπάρις.



sport24.gr


Σκότωσαν και τον αδελφό του Σεσίλ, τον Τζέρικο!



Μετά από την παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του Σεσίλ, έρχεται η ανακοίνωση των αρχών της Ζιμπάμπουε ότι βρέθηκε σκοτωμένος και ο αδελφός του, ο Τζέρικο.

Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση, το άτυχο λιοντάρι βρέθηκε νεκρό από σφαίρα στις 4 σήμερα το απόγευμα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, ενώ όσο εξελίσσεται η έρευνα θα ανακοινωθούν περισσότερα σχετικά με τις λεπτομέρειες του θανάτου του.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι μετά την δολοφονία του Σεσίλ από τον αμερικάνο οδοντίατρο Πάλμερ, ο Τζέρικο ήταν εκείνος που είχε αναλάβει να προστατεύει την αγέλη με τις έξι λέαινες και τα μικρά τους λιονταράκια. Όπως έλεγαν μάλιστα οι ειδικοί του Πάρκου, το έργο του θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς χωρίς την βοήθεια του Σεσίλ, θα έπρεπε να δώσει μεγάλες μάχες με ξένα λιοντάρια που θα ήθελαν να καταλάβουν την περιοχή τους.

Μετά και τον θάνατο του Τζέρικο, η αγέλη αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, καθώς θα αναγκαστούν να χωρίσουν ως ομάδα, αντιμετωπίζοντας πλέον όχι μόνο τους κινδύνους από τα άλλα λιοντάρια αλλά και από τους ανθρώπους.

Μετά το πρώτο σοκ, η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε ανακοίνωσε ήδη την απαγόρευση του κυνηγιού των λιονταριών στην χώρα, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.



Πηγή: protothema.gr


Ετοιμάζει βαλίτσες για Ρηγίλλης η Νέα Δημοκρατία



Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στο ιστορικό, νεοκλασικό, κτήριο της οδού Ρηγίλλης 18.

Τον χώρο έχει ήδη επισκεφθεί κλιμάκιο μηχανικών και αρχιτεκτόνων, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τις εργασίες που απαιτούνται να γίνουν ώστε να καταστεί λειτουργικό, αλλά και να αποτιμήσει το συνολικό κόστος μίας εκ βάθρων ανακαίνισης των γραφείων και ενός φρεσκαρίσματος του εξωτερικού του κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στο ρεπορτάζ του το protothema.gr, το νεοκλασικό της Ρηγίλλης βρέθηκε σε σχετικά καλή κατάσταση.

Ωστόσο, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στους χώρους του 2ου ορόφου, όπου τα ξύλινα πατώματα, λόγω της υγρασίας, έχουν φουσκώσει σε αρκετά σημεία, ενώ στο σύνολό τους θα πρέπει να τριφτούν και να γυαλιστούν.

Κάποιες φθορές έχουν υποστεί, επίσης, οι τοίχοι και τα ταβάνια του κτηρίου, δεδομένου ότι σε αρκετά σημεία είτε έχει ξεφτίσει ο σοβάς τους είτε έχουν πιάσει μούχλα. Παράλληλα, πρόβλημα υπάρχει και με τα 4 μπαλκόνια, τα οποία χαρακτηρίστηκαν περίπου ως ετοιμόρροπα και χρήζουν άμεσης αναστήλωσης.

Πάντως εκείνο που ανησύχησε περισσότερο τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς που είδαν το κτήριο, ήταν η μεγάλη έκταση των αλλαγών που θα πρέπει να γίνουν σε επίπεδο υδραυλικών, ψύξης και θέρμανσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στα στελέχη της Ν Δ που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση του θέματος, το εν λόγω κτήριο είναι εξαιρετικά ενεργοβόρο ως προς την ψύξη και την θέρμανσή του και ως εκ τούτου θα απαιτηθούν αρκετές και στοχευμένες εργασίες οι οποίες όμως έχουν ένα σημαντικό βαθμό δυσκολίας δεδομένου ότι, επειδή πρόκειται για διατηρητέο κτήριο, δεν επιτρέπεται να γίνουν αλλαγές στην διαρρύθμιση του (απαγορεύεται λ.χ να δημιουργηθεί μία κεντρική μονάδα ψύξης- θέρμανσης ή να μπουν επιπλέον σώματα καλοριφέρ, πλην των ελαχίστων που υπάρχουν).

Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι τα χρήματα που κατέβαλε κάθε μήνα η Ν.Δ στη ΔΕΗ όταν είχε υπό την κατοχή της το κτήριο, ήταν περίπου όσα έδινε και για το ενοίκιο.

Με βάση τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, από την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες, θα απαιτηθούν 4 με 5 εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κτηρίου, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία, τον Σεπτέμβρη ή το αργότερο τον προσεχή Οκτώβρη η Νέα Δημοκρατία θα έχει επιστρέψει και πάλι στην ιστορική της έδρα.

Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο η μετακόμιση της Ν.Δ να πάει λίγο πιο πίσω, καθώς οι μηχανικοί που έκαναν αυτοψία στο χώρο θεωρούν πιθανό να υπάρξει κάποια καθυστέρηση στην έκδοση των δεκάδων αδειών που απαιτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι μόνο, προκειμένου να ξεκινήσει η ανακαίνιση.

Θα πρόκειται για την 4η ανακαίνιση του νεοκλασικού της Ρηγίλλης από μέρους του κόμματος της Ν.Δ, δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί 3 ακόμη στο διάστημα των 38 ετών που το εν λόγω κτήριο αποτελούσε την έδρα του κόμματος. Να επισημάνουμε πως το κτήριο, ανήκει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τα τελευταία 2 χρόνια παραμένει ξενοίκιαστο.

Καρμική σχέση

Η Ν.Δ θα εγκαταλείψει το νεοκλασικό της Ρηγίλλης το 2011. Τότε, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά η έδρα του κόμματος θα μεταφερθεί στη Λεωφόρο Συγγρού. Λίγες εβδομάδες αργότερα στο κτήριο θα εγκατασταθεί η έδρα του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» με πρόεδρο τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη.

Ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ άλλωστε μοιάζει να έχει αποκτήσει μια καρμική σχέση με το ιστορικό κτήριο, δεδομένου ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι στενά συνδεδεμένο με την πολιτική του διαδρομή στο χώρο της συντηρητικής παράταξης.

Εκεί είχε γράψει την δική του ιστορία ως ο πιο πετυχημένος γραμματέας του κόμματος, σε αυτό επέστρεψε ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας και από αυτό θέλει να ξεκινήσει τη διαδικασία επανεκκίνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν ήταν όμως μόνο η σημειολογία και ο συμβολισμός που μέτρησε στην λήψη της απόφαση να επιστρέψει η Ν.Δ στην ιστορική της βάση.

Ανάλογα μέτρησε και η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η νέα πολιτική ηγεσία του κόμματος να περιορίσει δραστικά τα έξοδα που καταβάλει κάθε μήνα για ενοίκια. Αυτή τη στιγμή η Ν.Δ καταβάλει περίπου 75 χιλ. ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για τα κτήρια που χρησιμοποιεί.

Η μερίδα του λέοντος, περίπου 50 χιλ. ευρώ, πηγαίνει για το κτήριο της Λεωφόρου Συγγρού, όπου στεγάζονται σήμερα τα γραφεία του κόμματος. Επίσης, άλλα 12 χιλ. ευρώ στοιχίζει το ενοίκιο για το κτήριο της ΟΝΝΕΔ στη Λ. Μεσογείων, ενώ άλλα τόσα δίνονται για τα 2 κτήρια που χρησιμοποιεί η διοικούσα Θεσσαλονίκης.

Στις προθέσεις της νέας ηγεσίας είναι, μέσα στο επόμενο δίμηνο το συνολικό ποσό που καταβάλει η Ν.Δ για ενοίκια να πέσει από τα 75, στα 25 χιλ. ευρώ.

Αυτό θα γίνει εφικτό όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του κόμματος, αφού το ενοίκιο για το κτήριο της Ρηγίλλης δεν θα ξεπερνά τα 10 χιλ. ευρώ το μήνα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ν.Δ βρίσκεται σε συνεννόηση και με τους ιδιοκτήτες των άλλων ακινήτων που νοικιάζει ζητώντας μείωση στα ενοίκια καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητηθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Οι ημερομηνίες σταθμοί του Μεγάρου

Την άνοιξη του 1975, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ιδρυτής της Ν.Δ, θα επιλέξει ως έδρα του νεοσύστατου κόμματος το νεοκλασικό κτήριο της οδού Ρηγίλλης 18. Την ευθύνη επιλογής του κτηρίου που έως και μερικούς μήνες νωρίτερα στεγάζονταν η Βασιλική Χωροφυλακή, θα έχει ο τότε γενικός διευθυντής του κόμματος Τιμολέων Λούης.

-Τον Δεκέμβριο του 1981 στην Αίθουσα Κήπων της Ρηγίλλης εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

Το 1993, αμέσως μετά την εκλογή του κ. Μ. Εβερτ στην ηγεσία της ΝΔ η Αίθουσα Κήπων της Ρηγίλλης μετονομάζεται σε Αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Το 2011 η ΝΔ εγκαταλείπει το νεοκλασσικό της Ρηγίλλης και μετακομίζει στη Λεωφ. Συγγρού. Λίγες εβδομάδες αργότερα στο κτήριο μεταφέρεται η έδρα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το 2012 το κτήριο παύει οριστικά να συνδέεται χωροταξικά με τη Ν.Δ, καθώς το Ινστιτούτο Δημοκρατίας αποχωρεί. Έκτοτε παραμένει ξενοίκιαστο.



Πηγή




Βόμβες Πανούση: Εσχάτη προδοσία από τον Βαρουφάκη - Η Ζωή θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό




Σε ευθείες βολές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και όσων επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής του πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής, προχώρησε ο Γιάννης Πανούσης.

Με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει: «Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος» τονίζει.

Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε» αναφέρει: «Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει».

Στη συνέντευξη του προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα "να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει ανάποδα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνηση του".

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέει πως "διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας", ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως "θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό".

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφέρει επίσης ότι "έχει άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Γ. Πανούσης αναφέρει: "Έξι μήνες τώρα η Αριστερά προσδιορίζεται με τα λόγια και όχι με τις πράξεις της".

Για την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: "Υπάρχει το σύνδρομο για το ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις αγεφύρωτες διαφωνίες πλην όμως καμία πλευρά δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα".

Η μεγαλύτερη ενόχληση του είναι πως κάποιοι εκ των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατακρίνουν τη λειτουργία της Αστυνομίας:

"Μερικοί άνθρωποι μισούν την Αστυνομία, επειδή μισούν τους νόμους και το κράτος. Πολλοί πιστεύουν πως δεν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι με διάφορες πλάτες να παραβιάσουν τους νόμους ελευθέρως αφού σου λένε, "έχουμε αριστερή κυβέρνηση, και θα μείνουμε ατιμώρητοι". Άλλοι ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τις μολότοφ.... Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και με κόκκινους δημοσιογράφους για τη λειτουργία της Αστυνομίας αν και βάλλομαι λες και είμαι επιχειρησιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει".

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέει αναλυτικά:

"Η αποσταθεροποίηση του νομίσματος και κατ' επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β' του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. αδίκημα εσχάτης προδοσίας).



Πηγή: iefimerida.gr