Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τέλος οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών του ΟΑΕΕ


Καταργήθηκαν οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών του ΟΑΕΕ Καταργούνται οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών του ΟΑΕΕ σύμφωνα με εγκύκλιο της Διοίκησης του Ταμείου που εκδόθηκε σήμερα ενώ παύουν όλες οι διώξεις και οι υποθέσεις τίθενται στο Αρχείο

Συγκεκριμένα υποθέσεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα. Εκκρεμή ένδικα μέσα δεν εισάγονται για συζήτηση και αν έχουν εισαχθεί αποσύρονται από τον Εισαγγελέα. Οι υποθέσεις τίθενται και στις δύο περιπτώσεις στο Αρχείο ". Επιπλέον, " αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων για τις ανωτέρω παραβάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά την δημοσίευση του παρόντος νόμου, δεν εκτελούνται.

Αν άρχισε η εκτέλεση τους, διακόπτεται ". Με τις προαναφερόμενες διατάξεις παύει να ισχύει εφεξής η δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης εισφορών με ενέργειες που προβλέπονται από τον αναγκαστικό νόμο 86/67 και, παράλληλα, υποθέσεις ή αποφάσεις που εκκρεμούν ή δεν έχουν εκτελεστεί, αντίστοιχα, αρχειοθετούνται ή δεν εκτελούνται. Ειδικότερα:

-   Δεν υποβάλλονται εφεξής μηνυτήριες αναφορές.
-   Μηνύσεις για τις οποίες εκκρεμεί εκδίκαση, τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμοδίου Εισαγγελέα.
 -  Εφέσεις και αιτήσεις αναιρέσεων ( εκκρεμή ένδικα μέσα ) δεν συζητούνται ή αν έχουν εισαχθεί για συζήτηση αποσύρονται με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα και τίθενται στο αρχείο.
-  Ποινικές αποφάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά την δημοσίευση του Νόμου, δεν εκτελούνται και αν έχει αρχίσει η εκτέλεσή τους, διακόπτεται.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση των υποθέσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των προαναφερόμενων διατάξεων σας ενημερώνουμε ότι :
-  Η Υπηρεσία μας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πληροφορικής, έχει μεριμνήσει ώστε να ενημερωθεί μαζικά η εφαρμογή μηνύσεων (ARIS) στο πεδίο: Απόφαση Δικαστηρίου με το λογότυπο : Αποσύρεται Ν. 4331/2015
-  Η ενημέρωση αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις χρονικού διαστήματος 01/07/2015-31/12/2015 ( τελευταία ημερομηνία δικαστηρίων Αττικής ) . Εάν εκκρεμούν υποθέσεις σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα πρέπει να ενημερωθεί η Υπηρεσία μας για να προσαρμοσθεί, αντίστοιχα, η ενημέρωση της εφαρμογής.
-  Η ένδειξη "Μ" στο Μηχανογραφικό Σύστημα Εισφορών θα παραμένει αφενός για γενικότερους πληροφοριακούς λόγους αφετέρου διότι η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς αποτελεί διακοπτικό της παραγραφής γεγονός.
-   Παύει η εκπροσώπηση του Οργανισμού στα Ποινικά Δικαστήρια .

Οι αρμόδιοι, για την εκπροσώπηση, υπάλληλοι θα πρέπει σε συνεννόηση με τις κατά τόπο Εισαγγελίες να επιβεβαιώσουν την εφαρμογή των νέων διατάξεων .




dikaiologitika.gr


Κ. Μίχαλος: Το τραπεζικό μπλόκο οδηγεί σε «λουκέτα»



Την προώθηση ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους σε προμηθευτές και πελάτες του εξωτερικού, ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Μάρδα και την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

Ο κ. Μίχαλος προειδοποιεί για κίνδυνο καταστροφής των επιχειρήσεων που λόγω των περιορισμών στην τραπεζική πίστη έχουν αθετήσει ή κινδυνεύουν να αθετήσουν τις συμφωνίες με τους προμηθευτές και τους πελάτες στους στο εξωτερικό και κατά συνέπεια για έκρηξη της ανεργίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται, ήδη εκκρεμούν τουλάχιστον 6.000 αιτήματα επιχειρήσεων για αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό που αφορούν πληρωμές πρώτων υλών κι εμπορευμάτων και ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο.

Η πρόταση των επιμελητηρίων είναι να επιτραπεί σε όσες ελληνικές επιχειρήσεις εισάγουν συνάλλαγμα, λόγω προώθησης των προϊόντων τους σε ξένους πελάτες, να το επανεξάγουν σε ποσοστό τουλάχιστον 80%, προκειμένου οι προμηθευτές τους να τους αποστείλουν πρώτες ύλες και προϊόντα.

Επίσης, προτείνεται να επιτραπεί η μετατροπή συναλλάγματος σε ευρώ και μέσω διατραπεζικών συναλλαγών οι επιχειρήσεις να μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο εσωτερικό.
Ο κ. Μίχαλος θέτει τέλος το ερώτημα για ποιο λόγο η τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαγορεύει την πρόωρη μερική ή ολική εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα καθώς κάτι τέτοιο θα έδινε πρόσθετη ρευστότητα στις τράπεζες.



naftemporiki.gr


Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής κοσμημάτων αξίας άνω των 300.000 ευρώ



Τρεις άντρες -ηλικίας 30, 33 και 35 ετών- και μία 34χρονη γυναίκα ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία ως οι δράστες κλοπής κοσμημάτων, χρηματικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ, που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ ένας από αυτούς, ο 30χρονος, συνελήφθη αρχές Μαρτίου του 2015 και κρατείται σε κατάστημα κράτησης, φερόμενος ως μέλος εγκληματικής ομάδας, που διέπραξε ληστείες και κλοπές σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων καταστημάτων της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πολύμηνης έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2014 η τετραμελής σπείρα εντόπισε και παρακολούθησε 45χρονο έμπορο κοσμημάτων και τους συνεργάτες του, να δειγματίζουν το εμπόρευμά τους σε κεντρικά κοσμηματοπωλεία της πόλης. Όταν οι παθόντες απομακρύνθηκαν από το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, οι δράστες το διέρρηξαν και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του πλήθος κοσμημάτων, η χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στις 300.000 ευρώ, καθώς και χρηματικό ποσό 2.200 ευρώ και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.
Στη δικογραφία περιγράφεται ο τρόπος δράσης της σπείρας, με εντατική παρακολούθηση των υποψήφιων θυμάτων τους και με σκοπό την αιφνιδιαστική απόσπαση της λείας. Προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίηση των στοιχείων τους από τις αστυνομικές Αρχές οι φερόμενοι ως δράστες χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες σε άτομα ξένης υπηκοότητας.



imerisia.gr


Βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά γνωστού εφοπλιστή



Bαρύτατες ποινικές διώξεις άσκησε η Εισαγγελία της Αθήνας κατά γνωστού επιχειρηματία-εφοπλιστή και στενού του συνεργάτη για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διέπραξε σωρεία ποινικών αδικημάτων, οργανώνοντας εκβιασμούς, ακόμα και απόπειρες ανθρωποκτονιών, προκειμένου να διευθετήσει οικονομικές εκκρεμότητες και άλλα θέματα.

Και στους δύο οι εισαγγελικές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα προληπτικά, ενώ τη σκυτάλη των ερευνών ανέλαβε ανακριτής.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη που υπήρξε επικεφαλής της έρευνας (διενεργήθηκε από τέσσερις συνολικά εισαγγελείς) ο εν λόγω εφοπλιστής ο οποίος και προσφάτως είχε δικαστικές εμπλοκές (κρατήθηκε και προσωρινά) για θέματα που αφορούσαν δάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζα της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος και η οποία δεν ανακεφαλαιοποιήθηκε, οργάνωσε με πρώην αστυνομικούς και μπράβους ολόκληρο «σύστημα» εκβιασμών, απειλών, με ξυλοδαρμούς μέχρι και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο εισαγγελικό πόρισμα που αριθμεί 30 σελίδες περίπου περιγράφονται οι σκληρές μέθοδοι που εφάρμοζε η εν λόγω «συμμορία» για να τακτοποιηθούν διά της βίας και με σκληρές συμπεριφορές οικονομικά θέματα η να τεθούν σε άλλη βάση αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες για οικονομικά θέματα.

Μεταξύ των θυμάτων, ορισμένα από τα οποία κατήγγειλαν τα βίαια περιστατικά σε βάρος τους, υπήρξε και δικηγόρος ο οποίος εδάρη ανηλεώς, ενώ στη λίστα των ατόμων που δέχθηκαν εκβιασμούς, εκρήξεις, απειλές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και άλλα μετέχουν και γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης είναι ενδεικτική της σοβαρότητας που αποδίδουν οι εισαγγελικές αρχές στην υπόθεση που διερευνήθηκε σχολαστικά από την Εισαγγελία.

Πέραν της εγκληματικής οργάνωσης (διεύθυνση και σύσταση) που βαρύνουν τον γνωστό εφοπλιστή άλλοτε στενό του συνεργάτη (και αυτός είχε δικαστικές εμπλοκές και είχε προσωρινά κρατηθεί) αλλά και τους μετέχοντες στη «συμμορία» μπράβους και πρώην αστυνομικούς, οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν είναι:

Για εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με επιβαρυντικές περιστάσεις,
Για ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση,
Για επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου
Για σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης,
Για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία,
Για έκρηξη με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.

Επίσης για άλλα αδικήματα όπως υπόθαλψη εγκληματία, παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου, αθέμιτη παρακολούθηση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μεμονωμένες εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και άλλα.

Ειδικότερα επί λέξει στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η συμπεριφορά τους εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ηγετικό ρόλο είχαν οι Β.Ρ. και Π. και η οποία δρούσε συστηματικά με υποδομή και με συστήματα παρακολούθησης όσο και με ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό βλάβης των παρακολουθούμενων προσώπων, αφού γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες».

Οι μετέχοντες στην «ομάδα κρούσης» που διέπραττε τα πάσης φύσεως εγκλήματα κατά εισαγγελικό πόρισμα, είχε συγκροτηθεί από πρώην αστυνομικούς και αλλοδαπούς μπράβους, κυρίως αλβανικής καταγωγής.

Οι «επικεφαλής» της εγκληματικής οργάνωσης, ο γνωστός εφοπλιστής και ο στενός του συνεργάτης είχαν - κατά το εισαγγελικό πόρισμα- εφοδιαστεί και με δικό τους βαλιτσάκι που έκαναν παρακολουθήσεις των θυμάτων τους αλλά και συνεργατών τους για να ελέγχουν την υλοποίηση των σχεδίων τους ενώ στο πόρισμα σημειώνονται και περιπτώσεις ανατριχιαστικών μεθόδων  που εφάρμοζε η «συμμορία».

Οι εισαγγελείς που μετείχαν στην ομάδα υπό την κυρία Τουλουπάκη που διενήργησε την έρευνα είναι οι Χρ. Ντζούρας, Γ. Καλούδης και Ροζαλία Λάλη.



ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

kathimerini.gr


Πέντε δισ. η ζημιά του Δημοσίου από τα «θαλασσοδάνεια» της ΑΤΕ



Στην Εισαγγελία της Αθήνας διαβίβασε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες το πόρισμα για την ΑΤΕ.

Σημαντικά στοιχεία, περιλαμβάνει το πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας και αφορά στις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012.

Για τη διαβίβαση του πορίσματος από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, στην οποία τονίζεται ότι «με το πόρισμα αυτό και τη σχετική Έκθεση Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν. Για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων».

Στην ανακοίνωση του κ. Νικολούδη τονίζεται ότι «Χωρίς καμία αμφιβολία η περίπτωση της ΑΤΕ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, αφού η εν τέλει ζημία του Δημοσίου από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο πόρισμα αφορά δείγμα μόνο του συνολικού αριθμού των παρανόμως χορηγηθέντων και ουδέποτε επιστραφέντων δανείων.

«Εμείς ανοίξαμε τον δρόμο και τώρα είναι η σειρά της τακτικής Δικαιοσύνης να προχωρήσει στον δρόμο αυτό και να διεκπεραιώσει το πραγματικά δύσκολο έργο της απόδοσης ευθυνών για κάθε ένα από τα 1300 αγύριστα δάνεια. Είμαστε βέβαιοι ότι, παρά τις δυσκολίες χειρισμού αυτής της τεράστιας σε όγκο υπόθεσης, η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της με επιτυχία» αναφέρει ο κ. Νικολούδης και σημειώνει με νόημα: «τώρα πλέον έχουν συγκεκριμένο σχήμα και μορφή και κυρίως έχουν συγκεκριμένα ονόματα, έστω κι αν έχει αποκαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

«Η ΑΤΕ δεν είναι απλά μια Τράπεζα που χρεοκόπησε. Η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων. Η ΑΤΕ ήταν το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κυριότεροι εκφραστές του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα. Ήταν τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε κάποιοι θεσμοί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί) να καταντήσουν εσμοί» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας και ζητά την «πλήρης δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης» και την «απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει», ενώ στέλνει και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «όλα όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν στην ώρα τους και με τον σωστό τρόπο. Η Δικαιοσύνη δεν ξεχνά αλλά και δεν πρέπει να ενεργεί βιαστικά και παρορμητικά».


thetoc.gr


Δριμύ κατηγορώ Τσίπρα κατά διαφωνούντων



Σαφέστατες αιχμές κατά των διαφωνούντων στο εσωτερικό της κυβέρνησης άφησε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα», υπογράμμισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μιλώντας το πρωί σε συνεργάτες του, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε το πρόσφατο δημοσίευμα της «Κ», σύμφωνα με το οποίο, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προετοίμαζε «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο.

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής», σημείωσε.

«Εχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού,όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε. Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση», ανέφερε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, προσθέτοντας:

«Η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα είναι καθοριστική και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας οριοθέτησε και τους τέσσερις άξονες στους οποίους η κυβέρνηση θα πρέπει να ρίξει το βάρος το επόμενο διάστημα:

• Καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,
• Προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα
• Προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων
• Προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

«Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας», επισήμανε ακόμη και κατέληξε:

«Ο “κομματικός” ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον “κοινωνικό”. Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα».



kathimerini.gr


Πολ Κρούγκμαν: «Ισως υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης»



Την έκπληξή του για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση πήγε στις διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει κάποιο εφεδρικό σχέδιο εκφράζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε συνέντευξή του στο CNN. Υποστηρίζει μάλιστα ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πως θα υπάρξει Grexit, το οποίο θα έχει τεράστιες επιπτώσεις για το ευρωπαϊκό project.

«Δεν το σκέφτηκα ποτέ ότι δεν θα ήταν προετοιμασμένοι να ορθώσουν το ανάστημά τους χωρίς να έχουν κάνει οποιοδήποτε σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης... το εκπληκτικό είναι ότι νόμιζαν πως θα μπορούσαν απλώς να απαιτήσουν καλύτερους όρους χωρίς να έχουν οποιοδήποτε σχέδιο backup», δήλωσε στο CNN ο νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν.

«Οπωσδήποτε είναι ένα σοκ. Όμως, ξέρετε, κατά κάποιον τρόπο, είναι ανέλπιδο όπως και να έχει... δεν είναι ότι οι όροι που προσφέρθηκαν προηγουμένως ήταν εφικτοί. Οι νέοι όροι είναι ακόμα χειρότεροι, όμως οι όροι που τους προσφέρονταν πριν και πάλι δεν θα ήταν αποτελεσματικοί. Άρα, ίσως υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο αρθρογράφος της εφημερίδας «The New York Times» εκφράζει την άποψη ότι «στο τέλος η Ελλάδα είτε θα λάβει κάποιου είδους τεράστια ελάφρυνση χρέους ή θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ».

«Στοιχηματίζω ότι θα υπάρξει Grexit με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, κάτι που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις για το μέλλον του ευρωπαϊκού project. Και αν η Ελλάδα φύγει και στη συνέχει αρχίσει να ανακάμπτει, που μάλλον αυτό θα συμβεί, αυτό, με τη σειρά του, θα είναι κατά κάποιο τρόπο θα ενθαρρύνει κι άλλες πολιτικές κινήσεις να αμφισβητήσουν το ευρώ», δηλώνει ο Πολ Κρούγκμαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολ Κρούγκμαν είχε συμβουλεύσει τους Ελληνες πολίτες να πουν μέσω του δημοψηφίσματος «όχι» σε περισσότερη λιτότητα.


lesvosrepor.gr


Ντροπή αύριο Τετάρτη 22/7 λήγει η περίοδος χάριτος που έδωσε η ΔΕΗ



Αύριο Τετάρτη 22/7 λήγει η περίοδος χάριτος που έδωσε η ΔΕΗ στους πελάτες της για την πληρωμή των λογαριασμών, σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αποφασίστηκε η λήξη της τραπεζικής αργίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, μέχρι και αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου δεν θα επιβαρύνονται με τόκους οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί και οι ληξιπρόθεσμες δόσεις των διακανονισμών, ρύθμιση που ίσχυε ήδη από την ημερομηνία έναρξης της τραπεζικής αργίας (29.06.2015).

Παράλληλα, η επιχείρηση καλεί τους καταναλωτές να τακτοποιήσουν τις όποιες οφειλές έχουν το ταχύτερο δυνατόν και να επωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα διακανονισμών που ανακοινώθηκε πρόσφατα και περιλαμβάνει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους ρύθμισης οφειλών έως και σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Η ΔΕΗ υπενθυμίζει επίσης ότι κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας (29/6-22/7) έλαβε σειρά μέτρων για τη διευκόλυνση των καταναλωτών, όπως:

– Άρση όλων των μέτρων που εφαρμόζονται στις περιπτώσεις πελατών που δείχνουν ασυνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους.

– Αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής.

– Εξακολούθηση των διακανονισμών που έχουν συναφθεί, ανεξαρτήτως εάν οι πελάτες έχουν ανταποκριθεί στις πληρωμές ή μη.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις δίνει το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών 11770.


ΕΛΣΤΑΤ: «Βουτιά» στα δημόσια έσοδα το α' τρίμηνο




Κατά 1,1 δισ ευρώ ήταν μειωμένα τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης στο πρώτο τρίμηνο του 2015, έναντι του ίδιου περσινού διαστήματος, συμφωνά με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει τη συγκράτηση της κατανάλωσης και την απόφαση των φορολογούμενων να μην εκπληρώσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας της περιόδου εκείνης, καθώς και της αβεβαιότητας γύρω από την διαπραγμάτευση για μια σειρά φορολογικών μέτρων.

Την ίδια ώρα, οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκαν κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του έτους, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμοιβές για την εργασία στο πρώτο τρίμηνο του 2015 ανήλθαν στο 25,2% επί του συνόλου των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης, από 25,6% πέρσι στο ίδιο διάστημα, ενώ οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές υποχώρησαν στο 44,9%, από 45,4%.

Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, αυτό ανήλθε στα 301,5 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2015, από 315 δισ. την ίδια περίοδο πέρσι, με τη μείωση να αποδίδεται στην επιστροφή προς τον  Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF) των 10,9 δισ. ευρώ που ήταν στην κατοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Επίσης, στο πρώτο τρίμηνο του 2015 η Ελλάδα αποπλήρωσε 2,8 δισ. ευρω στο ΔΝΤ, χωρίς να αντλήσει νέο δάνειο.


kathimerini.gr




Πανούσης «αδειάζει» Βαλαβάνη: Δεν παρακολουθούμε κανένα, δεν μπλεκόμαστε σε παιχνίδια εντυπώσεων


Διευκρινιστική ανακοίνωση σε δηλώσεις της πρώην υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρει αναλυτικά, "η κυρία Βαλαβάνη, ως Υπουργός, όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο Κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες. Όφειλε επίσης να γνωρίζει ότι τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων.

Εάν παρά ταύτα και στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής η κυρία Βαλαβάνη έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών ως Υπουργού συνιστάται να απευθυνθεί στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές (Ε.Ε.Τ.Τ., Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κλπ.) προκειμένου να εξετασθούν οι καταγγελίες της".


Πηγή


Σύγκληση της ΚΕ και έκτακτο Συνέδριο ζητάει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την τεράστια ήτα όπως την χαρακτηρίζει



Τεράστια ήττα για τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα χαρακτηρίζει τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Επιτροπή και να γίνει έκτακτο Συνέδριο.

«Το πρωτοφανές πραξικόπημα το οποίο προκάλεσαν οι δανειστές, δεν ήταν παρά το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς ακραίων εκβιασμών που οδήγησαν την κυβέρνηση σ' ένα ασφυκτικό πολιτικό αδιέξοδο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι «απουσίαζε ένα εναλλακτικό σχέδιο ρήξης που θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης όσο και ως επιλογή της κυβέρνησης, γεγονός που ήταν καθοριστικός παράγοντας εγκλωβισμού μας». Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί, επίσης, κριτική για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μια σειρά από «μονομερείς ενέργειες» που, μεταξύ άλλων, «θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν πόρους για την υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, η ανεπάρκεια του κομματικού μηχανισμού (κόμμα και νεολαία) ήταν καθοριστική. Η μη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πριν την ψήφιση των προαπαιτούμενων, μετέφερε όλο το βάρος σε αναρμόδια όργανα, όπως η ΚΟ, και στην ατομική ευθύνη-συνείδηση του κάθε βουλευτή. Η ατροφία των καθοδηγητικών οργάνων και οι εξω-συλλογικές αποφάσεις είναι οι δύο συμπληρωματικές όψεις της ίδιας σχέσης», αναφέρει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου έρχεται απέναντι στις ιδεολογικές μας καταβολές, τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, τις συλλογικές μας αποφάσεις κι ανατρέπει μια μακρά πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κίνδυνο να τσακίσει την ελπίδα για ένα διαφορετικό δρόμο στη μοναδική χώρα της ΕΕ όπου η Αριστερά πέτυχε μια ιστορική νίκη. Γι' αυτούς τους λόγους είμαστε ενάντια στη συμφωνία».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, σε αυτή τη φάση, να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτο συνέδριο, που συνιστά το ανώτατο σώμα απόφασης του κόμματος, και το οποίο θα έχει τη συνολική ευθύνη για τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου και το σχεδιασμό της στρατηγικής του επόμενου διαστήματος», σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη και πρέπει να προστατέψει όλα τα μέλη του από προσωπικές επιθέσεις εναντίον τους, που καμία σχέση δεν έχουν με τις αρχές κι αξίες της Αριστεράς».


Nooz.gr


Κωνσταντοπούλου: Συνεχίζει τον «ανένδοτο αγώνα»



Σταυρόπουλος Λάμπρος

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε για άλλη μια φορά η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία συνεχίζει τον «ανένδοτο αγώνα» κατά της συμφωνίας με τους δανειστές. Μιλώντας στην διακοινοβουλευτική συνέλευση Ελλήνων της διασποράς τους είπε ότι «έρχεστε στην Ελλάδα σε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη στιγμή». «Η παρουσία σας και η συνδρομή σας στην πατρίδα αποτελεί ζωτικό και επιτακτικό στοιχείο υπεράσπισης όλων εκείνων των ελλήνων και του δημοκρατικού κόσμου που αγωνίστηκαν διαχρονικά», σημείωσε τονίζοντας: «Ξέρω ότι έχετε άγρυπνα τα βλέμματα σας πάνω στη χώρα και ότι αγωνιάτε για τις εξελίξεις. Θα σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς εξωραϊσμούς και καλλωπισμούς».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της». Και πρόσθεσε: «Το κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου  2015, να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της συνόδου ηγετών της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης».

«Από τις 13 Ιουλίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητά τους να συζητήσουν», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι «έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες στις οποίες καλείται η Βουλή να νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν και ούτε να ανταλλάξουν απόψεις».

Και πρόσθεσε: «Υποχρεώνεται μια κυβέρνηση, η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί και αντιστρατεύεται αυτό το πρόγραμμα, να το φέρει προς ψήφιση υπό την απειλή βίαιου θανάτου της κοινωνίας, υπό την απειλή υποβολής σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας».


tovima.gr


Ερχεται η... «Δρακουλέσκου» επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα



Την έχουν αποκαλέσει... Δρακουλέσκου ή «δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο». Είναι η Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου η οποία... αναβαθμίστηκε και από την τρόικα της Κύπρου αναλαμβάνει την τρόικα της Ελλάδας που ξεκινά δουλειά τις επόμενες ημέρες.
Η κ. Βελκουλέσκου αναμένεται να είναι η νέα επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην τρόικα που θα είναι στην Ελλάδα και θα κάνει την αξιολόγηση. Θα πάρει τη θέση του Ρίσι Γκογιάλ καθώς έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας αφού συμμετείχε και στο παρελθόν στα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.
Ηταν εκ των συντακτών έκθεσης που είχε δημοσιοποιηθεί το καλοκαίρι του 2009 την οποία και συνυπέγραφε, μεταξύ άλλων, και ο πρώην επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κ. Μπ. Τράα.
Το βαφτιστικό της όνομα, Ντέλια, προδίδει την αγάπη των γονιών της για την Αρχαία Ελλάδα. Ανάγεται στη Δηλία Αρτέμιδα. Αποτελεί προσδιοριστικό του τόπου όπου γεννήθηκε η θεά του κυνηγιού, τη Δήλο.

Από τα βιογραφικά στοιχεία της που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο γνωρίζουμε ότι η Ντέλια Μοράου γεννήθηκε το 1975. Το 1992 τέλειωσε το λύκειο Γκέοργκε Λαζάρ στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά της νομενκλατούρας του Βουκουρεστίου. Χάρη σε υποτροφία που κέρδισε έφυγε για σπουδές στην Αμερική, και πήρε πτυχίο απ' το γυναικείο κολέγιο Ουίλσον το 1997.

Εκείνα τα χρόνια γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο Βίκτορ Βελκουλέσκου, φοιτητή τότε στη σχολή Βιολογίας του Stanford. Σήμερα ο δρ. Βελκουλέσκου είναι ένας από τους πιο σπουδαίους Ρουμάνους επιστήμονες.
Η σκληρή τεχνοκράτισσα άφησε εποχή στην Κύπρο λόγω των θέσεών της με αποτέλεσμα η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» να της δώσει το όνομα... «Δρακουλέσκου». Η Βελκουλέσκου έχει κερδίσει τη φήμη «σκληρής» μονεταρίστριας εξαιτίας των εργασιών και των μελετών που έχει εκπονήσει. Από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες.
Έχουν θεματολογία που φανερώνει την εξειδίκευση της Βελκουλέσκου σε θέματα μακρο-οικονομίας, όπως η σύνδεση της γήρανσης του πληθυσμού με τα προβλήματα των ασφαλιστικών Ταμείων. Θεωρείται ο ιθύνων νους για το σχέδιο σταδιακής απόλυσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μνημόνιο. Για την κρίση εντός της ΕΕ εκπόνησε το 2010 την μελέτη «Μερικοί δυσάρεστοι αριθμητικοί δείκτες για τα δημόσια οικονομικά της Ευρώπης».
Από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες. Μάλιστα θεωρείται ο ιθύνων νους για το σχέδιο σταδιακής απόλυσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μνημόνιο.


Πηγή


Επί ποδός πολέμου οι δικηγόροι για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας



Εκτάκτως συγκαλείται στην Αθήνα η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να καθορίσει τη στάση του δικηγορικού σώματος μετά την κατάθεση στην Βουλή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Το σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που έχει συνταχθεί από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή του αρεοπαγίτη Ιωάννη Χαμηλοθώρη, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των Δικηγορικών Συλλόγων και ο δικηγορικός κόσμος το έχει καταδικάσει με δημοψήφισμά τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και είχε κατέλθει σε απεργία διαρκείας, η οποία ανεστάλη λόγω των βουλευτικών εκλογών του Ιανουαρίου 2015.

Το σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο στην Βουλή περιλαμβάνει και διατάξεις που αφορούν τους πλειστηριασμούς, της ενίσχυσης των τραπεζικών προνομίων, της κατάργησης της εμμάρτυρης απόδειξης κ.λπ.
Συγκεκριμένα, για τους πλειστηριασμούς το νέο σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προβλέπει ότι πλέον θα γίνονται όχι με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων -όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα- αλλά με βάση τις εμπορικές αξίες. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση «ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά τον χρόνο της κατάσχεσης, ενώ σήμερα, ορίζεται η αξία που προκύπτει από τον προσδιορισμό της αξίας του ακινήτου με αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τον νόμο 1249/1982.
Σημειώνεται ότι η εσπευσμένη κατάθεση στη Βουλή ενός σχεδίου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ήταν προαπαιτούμενο για την έναρξη διαπραγμάτευσης και επίτευξης συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).


Πηγή


Κυβέρνηση: Η φορολόγηση των αγροτών δεν είναι στα προαπαιτούμενα



Αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20ή Αυγούστου, σύμφωνα με δήλωση που έκανε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Στα προαπαιτούμενα αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες.

Όπως ειδικότερα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «σύμφωνα με την Απόφαση της Συνόδου των Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης της 12.7.2015 και η οποία κυρώθηκε στη Βουλή και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Ν.4334 ΦΕΚ 80), τα προαπαιτούμενα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα μας προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι:

Α) Oι αλλαγές στον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό, η διασφάλιση της πλήρους ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης για την Σταθερότητα ,τον Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Mε εξαίρεση το συνταξιοδοτικό, η ψήφιση του οποίου, κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς μετατέθηκε για αργότερα, τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν από τη Βουλή στις 15 Ιουλίου.

Β) Η υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η μεταφορά της οδηγίας για την στήριξη και την εξυγίανση των Τραπεζών. Τα μέτρα αυτά θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή στις 22 Ιουλίου».
«Αμέσως μετά την ψήφιση των παραπάνω προαπαιτουμένων ,θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι κανένα από τα παραπάνω προαπαιτούμενα δεν αφορά την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες. Συνεπώς η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για υποτιθέμενη ψήφιση τέτοιων μέτρων στις αρχές Αυγούστου, είναι εντελώς ανυπόστατη».


Πηγή