Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΝΔ: Ο Πάνος Καμμένος κάνει διακοπές με τα C-130 και τα Super Puma




Τα «ταξίδια» του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου από και προς την Ικαρία τις προηγούμενες ημέρες με αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας σχολιάζει σε δήλωση του ο Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας.

«Η χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο καιγόταν με ανθρώπινα θύματα και τεράστιες καταστροφές. Την ίδια στιγμή ελάμβανε χώρα κυβερνητικός ανασχηματισμός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σοβαρή ρήξη στο εσωτερικό της πλειοψηφίας.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ενεπλάκη και στα δύο.  Μετείχε με εναέρια και επίγεια μέσα στις προσπάθειες κατάσβεσης όπου  και σημειώθηκε ατυχές συμβάν με την αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στη Λακωνία, χωρίς ευτυχώς οι πιλότοι να υποστούν κάτι σοβαρό, ενώ στον ανασχηματισμό αντικαταστάθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός  Εθνικής Αμύνης.

Ο κ. Π. Καμμένος, Υπουργός Εθνικής Αμύνης, την Παρασκευή το πρωί εγκαινίασε χρήσιμο δημόσιο έργο στην Ικαρία που εκτελεί η ΔΙΔΕΡΓΩΝ. Ενόψει της έκτασης των πύρινων μετώπων και της πτώσης του Canadair η στρατιωτική ηγεσία που συνόδευσε τον Υπουργό στην Ικαρία επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα με το ελικόπτερο Σινούκ με το οποίο και είχε μεταβεί. Ο κ. Καμμένος παρέμεινε στην Ικαρία. Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε από την απουσία του κ. Καμμένου εκτός Αθηνών, ενώ οι φωτιές μαίνονταν, επέστρεψε στην Αθήνα αργά το απόγευμα της Παρασκευής με SUPER PUMA που μετέβη στην Ικαρία από τη Χίο.

Το ίδιο βράδυ και ενώ εμφανίστηκε στις κάμερες για να καταγγείλει προσπάθεια αποσταθεροποίησης, επέστρεψε στην Ικαρία με το SUPER PUMA.

Την Κυριακή το πρωί C-130 απογειώθηκε από Ελευσίνα και μετέβη στην Ικαρία προκειμένου να μεταφέρει τον κ. Καμμένο για πραγματοποίηση προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης στο Τελ Αβίβ.

Είναι άγνωστο εάν ο κ. Καμμένος θα επιστρέψει στην Ικαρία ή στην Αθήνα μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ωστόσο διερωτάται κανείς τι εννοούσε όταν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου κατήγγειλε απόπειρα αποσταθεροποίησης. Αποσταθεροποίησης της χώρας ή των διακοπών του;
Αλλά και αν δεν μας απαντήσει, είναι βέβαιο πως θα απαντήσει ο ελληνικός λαός που κρίνει τους πάντες, ιδιαίτερα αυτές τις πάρα πολύ δύσκολες ώρες που ο καθένας οφείλει να είναι στο πόστο του και να κάνει τη δουλειά του.




Πηγή: iefimerida.gr






Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε αυτοκτονία 25χρονου




Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε μια ακόμα περίπτωση αυτοκτονίας, μέσω της online διαδικασίας «Cyber Alert», σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Πρόκειται για έναν 25χρονο, ο οποίος μετά από άμεσες ενέργειες, εντοπίστηκε εγκαίρως, τη στιγμή που είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, από χρήστη του διαδικτύου, ότι άτομο που κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε στείλει μήνυμα από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο παρέπεμπε σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν αμέσως έρευνα των στοιχείων και δεδομένων του χρήστη που έστειλε το μήνυμα, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του. Από την έρευνα, καθώς και από την επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους τηλεφωνίας και διαδικτύου, ταυτοποιήθηκε ο 25χρονος ως χρήστης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν.

Σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και ύστερα από τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 25χρονος εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών. Αμεσα μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.



imerisia.gr


ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 4,2% στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία το Μάιο



Μείωση κατά 4,2% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιοµηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του µηνός Μαΐου 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαΐου 2014, έναντι µείωσης 4,3% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο µέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαµήνου Ιουνίου 2014 - Μαΐου 2015, σε σύγκριση µε τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαµήνου Ιουνίου 2013 - Μαΐου 2014, παρουσίασε µείωση κατά 1,9%, έναντι µείωσης 5,4% που σηµειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούµενων δωδεκαµήνων.

Ανάλυση ετήσιων µεταβολών Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιοµηχανία

Η µείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιοµηχανία κατά 4,2% το µήνα Μάιο 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2014, οφείλεται στις παρακάτω µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:

α. Στη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατοµείων κατά 8,3%.
Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλε κυρίως, η µείωση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου εξόρυξης µεταλλούχων µεταλλευµάτων.

β. Στη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 4,2%
Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, δερµάτων – ειδών υπόδησης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, µηχανοκίνητων οχηµάτων ρυµουλκούµενων, ηµιρυµουλκούµενων και επισκευών και εγκατάστασης µηχανηµάτων και εξοπλισµού.

Επίσης, η µείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιοµηχανία κατά 4,2% το µήνα Μάιο 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2014, οφείλεται στις µεταβολές των δεικτών των επιµέρους αγορών ως εξής:

- Στη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 5,5%.
- Στη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 2,6%.

Ανάλυση ετήσιων µεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

Η µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 5,5% το µήνα Μάιο 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2014, οφείλεται στις µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατοµείων κατά 4,9%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και εξόρυξης µεταλλούχων µεταλλευµάτων.

β. Στη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 5,6%.
Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, ηλεκτρολογικού εξοπλισµού, µηχανοκίνητων οχηµάτων, ρυµουλκούµενων, ηµιρυµουλκούµενων και επισκευών και εγκατάστασης µηχανηµάτων και εξοπλισµού.

Ανάλυση ετήσιων µεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς
Η µείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 2,6% το µήνα Μάιο 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2014, οφείλεται στις µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:

α. Στη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων–Λατοµείων κατά 18,4%.
Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλε κυρίως, η µείωση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου εξόρυξης µεταλλούχων µεταλλευµάτων.

β. Στη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 2,3%.
Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα και µηχανοκίνητων οχηµάτων, ρυµουλκούµενων, ηµιρυµουλκούµενων.

Επίσης, η µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιοµηχανία κατά 2,6% το µήνα Μάιο 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2014, οφείλεται στις µεταβολές των δεικτών των επιµέρους αγορών ως εξής:

- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 5,5%.
- Στη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 5,9%.


capital.gr



ΣΑΜΟΣ: Απόβαση λαθρομεταναστών μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστη παραλία με λουόμενους! VIDEO



Είναι απίστευτες οι εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι της Σάμου, όπου λαθρομετανάστες αποβιβάζονται πλέον στο νησί χωρίς κανένα πρόβλημα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμη και στα πιο πολυσύχναστα μέρη, αφού κανείς πια δεν τους εμποδίζει!

Στην πλειοψηφία τους είναι Σύριοι, αλλά σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, αναμεσά τους υπάρχουν και ύποπτα στοιχεία και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν ερχόμενοι στη χώρα μας.

Οι Τούρκοι δουλέμποροι σε συνεργασία και με Σαμιώτες, εκμεταλευόμενοι τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν, δεν διστάζουν μπροστά στο εύκολο κέρδος να παίζουν ακόμη και με την ασφάλεια της χώρας.

Είναι άμεση απαίτηση πολλών κατοίκων του νησιού, οι αρμόδιες αρχές και το πολιτικό προσωπικό να ρίξει το βάρος του στην έρευνα και τον εντοπισμό αυτών των κακοποιών στοιχείων που εκμεταλεύονται το ανθρώπινο δράμα και να οδηγηθούν στη φυλακή!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα βίντεο που σας δημοσιεύει η ''ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ'', όπου ένα σκάφος γεμάτο με λαθρομετανάστες ανενόχλητα αποβιβάζεται (πριν από 2 ημέρες) σε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού (στο Ποτάμι Καρλοβάσου) και κυριολεκτικά μπροστά σε λουόμενους τουρίστες!!!

Είναι χαρακτηριστικό επίσης να πούμε πως κοινή διαπίστωση των πολιτών είναι πως η FRONTEX με τους καλοπληρωμένους υπαλλήλους της, παίζει καθαρά διακοσμητικό ρόλο στο νησί και οι αρμόδιοι πρέπει να επανεξετάσουν και αυτόν τον παράγοντα!

Παρόλα αυτά το Λιμεναρχείο Σάμου είχε μια επιτυχία χθες το μεσημέρι, όταν συνέλαβε έναν 45χρονο τούρκο διακινητή, στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου λίγο νωρίτερα είχε αποβιβάσει 22 λαθρομετανάστες.

Ο διακινητής εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού και μετά από καταδίωξη συνελήφθη και φυσικά κατασχέθηκε και το σκάφος του. ΔΕΙΤΕ ΤΑ 2 ΒΙΝΤΕΟ που μας έδωσε ο αναγνώστης της εφημερίδας μας Θεοδ. Κοντ.




i-samos.gr


Τουρκία: Πολύνεκρη έκρηξη κοντα στα σύνορα με Συρία



Στους 27 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα στην τουρκική πόλη Σουρούτς κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 100, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών και με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο Reuters

Η επίθεση σημειώθηκε στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου στην καρδιά αυτής της πόλης που βρίσκεται απέναντι από τη συριακή πόλη Κομπάνι όπου οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκαν στα τέλη Ιουνίου από τις κουρδικές δυνάμεις έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις.

Λίγο αργότερα, έκρηξη σημειώθηκε και στο γειτονικό Κομπάνι, αλλά οι πληροφορίες σχετικά με αυτή την επίθεση παραμένουν συγκεγχυμένες. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η δεύτερη αυτή έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου που διαχειρίζονται οι κούρδοι πολιτοφύλακες YPG, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο της πόλης.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των πολιτοφυλάκων έκανε λόγο για "εκρήξεις" στο Κομπάνι στη διάρκεια επιχείρησης για την απενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν τοποθετήσει οι τζιχαντιστές του ΙΚ.

Αναφορικά με την έκρηξη στο Σουρούτς, την οποία το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση», το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε εικόνες με πτώματα να κείτονται κάτω από δένδρα έξω από το κτίριο του πολιτιστικού κέντρου στην πόλη αυτή, που απέχει περίπου 10 χλμ. από το Κομπάνι.

«Καλούμε όλους να παραμείνουν ενωμένοι και ψύχραιμοι μπροστά σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση, η οποία στοχεύει εναντίον της ενότητας της χώρας μας», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το υπουργείο.

«Είδα περισσότερα από 20 πτώματα. Θεωρώ ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι μεγαλύτερος από 50. Ακόμη τους μεταφέρουν με ασθενοφόρα. Ηταν μία τεράστια έκρηξη. Όλοι τρανταχτήκαμε», είπε τηλεφωνικώς στο Reuters ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μεχμέτ.

Η Περβίν Μπουλντάν, μία βουλευτής του αντιπολιτευόμενου φιλο-κουρδικού κόμματος HDP, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που νεαροί Κούρδοι συγκεντρώνονταν στο πολιτιστικό κέντρο στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής τους στο Κομπάνι.

«Νεαροί Τούρκοι και Κούρδοι είχαν συγκεντρωθεί για να περάσουν στο Κομπάνι και ήταν προγραμματισμένες τριήμερες ή τετραήμερες δραστηριότητες», είπε η ίδια στο Reuters και πρόσθεσε ότι βουλευτές του HDP βρίσκονται καθ' οδόν προς τον τόπο της έκρηξης.

Νοσοκομειακή πηγή δήλωσε ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 20 κι έκανε επείγουσα έκκληση για αιμοδότες.


tanea.gr


ΤΑΙΠΕΔ: Κακουργηματικές διώξεις για 28 ακίνητα



Ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις ασκήθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά τριών μελών του ΔΣ και άλλων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ για μη επωφελή αξιοποίηση 28 ακινήτων, που σύμφωνα με μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων κόστισε στο Δημόσιο πάνω από 580 εκ. ευρώ.

Οι διώξεις ασκήθηκαν μετά από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Σέβη και Αγγελικής Τριανταφύλλου, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχαν υποβάλει δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, προκειμένου να διερευνηθεί αν η αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ 28 ακινήτων του Δημοσίου μέσω πώλησης και επαναμίσθωσης ήταν επωφελής.

Η δίωξη που ασκήθηκε με βάση τα ευρήματα της προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τα οποία η διαδικασία που τηρήθηκε δεν ήταν επωφελής για τα συμφέροντα του Δημοσίου, αφορά:

Α. Το αδίκημα της υπεξαίρεσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, το οποίο στρέφεται κατά τριών μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Να σημειωθεί ότι με βάση τον καταστατικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ τα μέλη του ΔΣ για πράξεις ή παραλείψεις τους που έχουν την έγκριση του επιστημονικού συμβουλίου κι έχουν περάσει από την κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έχουν καμία ποινική ή αστική ευθύνη. Έτσι δεν διώκονται για το αδίκημα της απιστίας αλλά μόνο για την υπεξαίρεση.

Β. Το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία με την επιβαρυντική περίσταση του 1608 και με ζημιά που υπερβαίνει τα 580 εκατ. ευρώ, που στρέφεται κατά των μελών του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο φάκελος της δικογραφίας αφορά τα 28 ακίνητα, πέντε κτίρια των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, 13 κτίρια ΔΟY και πέντε κτίρια της Αστυνομίας, που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και λειτουργική μίσθωση τους (sale-and-lease-back), για 20 χρόνια.

Η συναλλαγή που ελέγχθηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2014, με ομόφωνη εισήγηση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων και απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, και αφορά δυο συμβάσεις πώλησης και 28 συμβάσεις επαναμίσθωσης για 20 χρόνια με αντισυμβαλλόμενα μέλη το Δημόσιο και δυο αναδόχους (Eurobank Properties, ΕΘΝΙΚΗ Πανγαία).

Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 261 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει ετησίως μισθώματα που για το πρώτο έτος ανέρχονταν σε 25,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο περίπου 200 σελίδων εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται ότι τα μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων παρότι μπορούσαν, λόγω των γνώσεων και των ικανοτήτων τους, να εισηγηθούν τροποποίηση των όρων της συναλλαγής ώστε η αξιοποίηση της περιουσίας να καταστεί συμφέρουσα για το Δημόσιο, δεν το έπραξαν και ομόφωνα γνωμοδότησαν προς το ΔΣ ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν επωφελής.

Οι εισαγγελείς εκτιμούν πως η επίμαχη διαδικασία αποδείχτηκε ασύμφορη και απειλούσε ζημιά του ελληνικού δημοσίου ανερχόμενη σε τουλάχιστον 580 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση αναφέρονται επίσης, σε "επαχθείς μισθωτικούς όρους" που επάγονται ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί εκ των προτέρων.

Επισημαίνουν, μάλιστα, συγκεκριμένες περιπτώσεις ακινήτων και μισθωμάτων που κατέβαλε το Δημόσιο, όπως συνολικό ποσό των 6,6 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε μίσθωμα που πλήρωσε το Δημόσιο μέχρι τον Ιούνιο του 2015 για τη μίσθωση κενών ή εν μέρει κενών κτιρίων για το κτίριο του Κεράνη και το κτίριο του υπουργείου Υγείας (πρώην Ολυμπιακό κέντρο γραπτού Τύπου). Επισημαίνουν, επίσης, ότι σημειώθηκε σε κάποιες περιπτώσεις υποτίμηση της "εύλογης αξίας των ακινήτων" με αποτέλεσμα τη μείωση του τιμήματος που εισέπραξε το Δημόσιο.

Χαρακτηριστικά, στο πόρισμα γίνεται λόγος στις περιπτώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Γενικού Χημείου του Κράτους, στις οποίες οι εισαγγελείς θεωρούν ότι δεν εκτιμήθηκε η αξία της γης, καθώς απέμενε συντελεστής δόμησης. Κρίνουν, ακόμη, ότι δεν εκτιμήθηκε η μελλοντική υπεραξία των ακινήτων λόγω μεταβολής των χρήσεων γης, όπως στην περίπτωση του υπουργείου Παιδείας.

Η δίωξη στα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αφορά την μη απόδοση τόκων, που ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ μετά την είσπραξη του τιμήματος και εντός δέκα ημερών. Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, όφειλαν αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας και την είσπραξη του τιμήματος και το αργότερο μέσα σε δέκα μέρες να πιστώσουν το ποσό στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου μαζί με τους αναλογούντες τόκους τους οποίους δεν απέδωσαν.

Η υπόθεση ανατέθηκε στον ανακριτή Διαφθοράς Κωνσταντίνο Σαργιώτη.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ερευνήσει και την υπόθεση μη αποδοθέντων τόκων για τη σύμβαση που αφορά το GOLDEN HALL, που φτάνουν τα 361.000 ευρώ. Για την υπόθεση διώκονται μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ για υπεξαίρεση, ωστόσο έχει διαχωριστεί η δικογραφία, καθώς η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ελεγχθεί αν προκύπτουν ενδείξεις για την τέλεση και του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ,Nooz.gr


Χωρίς πρόωρες συντάξεις και φορολόγηση αγροτών το νομοσχέδιο της Τετάρτης


Δεν θα αφορούν στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ούτε και στη φορολόγηση των αγροτών οι ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τετάρτη. Η νομοθετική πρωτοβουλία που θα απασχολήσει τη Βουλή αυτή την εβδομάδα θα αφορά δύο κρίσιμους τομείς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση και ψηφοφορία που θα γίνει την Τετάρτη θα αφορά στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη. Θα αφορά επίσης στην ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

Στη Βουλή δεν έρχονται αυτή την εβδομάδα οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς και οι τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών.


ethnos.gr


Τραγωδία στη Βουλιαγμένη – Πνίγηκε αγοράκι 6 ετών



Τραγικό το θέαμα που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν απόγευμα Κυριακής στην ελεύθερη παραλία της Βουλιαγμένης. Είδαν ένα μικρό παιδί να επιπλέει. Δυστυχώς το παιδί είχε χάσει τη ζωή του

Το 6χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε αμέσως στο Ασκληπιείο της Βούλας, ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν το παραμικρό. Διαπίστωσαν απλά τον θάνατό του. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης.



newsit.gr



Εκλογές: Με λιγότερους από 120 πέφτουμε, λέει το Μαξίμου – Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής θέλουν οι Βρυξέλλες



Την Τετάρτη κρίνονται πολλά ως προς τον χρόνο των εκλογών κατά τη νέα ψηφοφορία στη Βουλή για τα μέτρα. Το Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να διατηρηθεί στην κυβέρνηση το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφόσον υπάρξουν κι άλλες απώλειες, εάν η δύναμη των βουλευτών πέσει κάτω από τους 120.

Με την Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη να έχει κηρύξει αντάρτικο το Μαξίμου στέλνει ενόψει της ψηφοφορίας του δεύτερου πακέτου μέτρων ένα σαφές μήνυμα:

Αν ο αριθμός της κυβέρνησης πλειοψηφίας είναι μεθαύριο μικρότερος των 120, πέφτει η κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ξεκαθαρίζει πως “η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη προς την κοινή μας πορεία”.
Κάπως έτσι όλα δείχνουν εκλογές. Η ερχόμενη Τετάρτη και η ψήφιση του δεύτερου πακέτου μέτρων θα δείξει τον χρόνο που μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση.

Στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να πάει σε εκλογές άμεσα, με όριο τον Σεπτέμβριο, ώστε να υπάρξει και το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο κόμμα (οι εκλογές είναι με λίστα), ενώ υπάρχει και η άποψη ότι πρέπει να δοθεί και η μάχη του χρέους, μεταθέτοντας έτσι τις εκλογές για τον Οκτώβριο.

Την ίδια ώρα οι Βρυξέλλες που πολύ θα ήθελαν να δουν στην Ελλάδα μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής έτσι ώστε να περάσουν τα μέτρα και να ξεκινήσει η εφαρμογή τους, διαβάζοντας την κατάσταση μοιάζουν να έχουν αποδεχθεί την προοπτική των εκλογών έτσι ώστε να μην υπάρχει πολιτική αναταραχή σε ό,τι αφορά στο κυβερνητικό σχήμα.


Πηγή



Βαρουφάκης: Κανείς δεν πιστεύει στη συμφωνία – Θα παραμείνω ενεργός



«Κανείς δεν πιστεύει σε αυτή τη συμφωνία», ούτε καν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζει ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

«Η Ελλάδα ήταν σε χρεοκοπία πριν αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όσα συνέβησαν στη συνέχεια ήταν μία πολιτική επιλογή για να ανατραπεί η εκλογή αυτή», τονίζει μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έβαλαν την κυβέρνηση στη γωνία από την πρώτη ημέρα. Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι φέρει κάποια ευθύνη, απαντά: «Απολύτως όχι. Όλοι κάνουμε λάθη αλλά εμείς είμαστε θύματα. Οι θεσμοί μάς κακομεταχειρίστηκαν και μας αφαίρεσαν οξυγόνο μέχρι που παραδοθήκαμε».

Ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί ότι δεν υπάρχουν τώρα περιθώρια για να ζητηθεί περικοπή του χρέους και εκτιμά πως «όποιος υποστηρίζει αυτή τη θεωρία δεν έχει κατανοήσει τι συνέβη». «Από το 2010 το ελληνικό κράτος είναι οικονομικά αφερέγγυο», σημειώνει.

Εκτιμά δε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να τον απομακρύνει. Ο Πρωθυπουργός κατάλαβε ότι τον απειλούσαν με περίστροφο και μπορούσε να διαλέξει ανάμεσα στο να τον εκτελέσουν και στο να παραδοθεί. Αποφάσισε ότι η δεύτερη δυνατότητα ήταν η καλύτερη στρατηγική».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επαναλαμβάνει ότι κανείς δεν πιστεύει σε αυτή τη συμφωνία. «Γνωρίζω ότι ο Τσίπρας δεν πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην κυβέρνηση. Ένα πρόγραμμα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως καταστροφικό», αναφέρει.

Θεωρεί ότι «δεν υπάρχουν τεχνικά μέτρα που μπορούν να κάνουν να λειτουργήσει ένα μη εφαρμόσιμο πρόγραμμα», στο οποίο, κατά την άποψή του, δεν πιστεύει ούτε ο Σόιμπλε και που επιβλήθηκε στην Ελλάδα για εκδίκηση.

Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει, παράλληλα, ότι παραιτήθηκε τη νύχτα του δημοψηφίσματος, «γιατί η κυβέρνηση έκανε λάθος να μην χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμά του για να ασκήσει πίεση επί των πιστωτών».

Σε σχέση τέλος με τη μελλοντική του δράση, ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι θα παραμείνει βουλευτής, θεωρώντας ότι ο ρόλος του ενισχύθηκε από τα γεγονότα και ότι οφείλει να το πράξει και για τους 140.000 ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν στις εκλογές, αναδεικνύοντάς τον σε «πρώτο σε σταυρούς βουλευτή της χώρας». Ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.



emea.gr


«Έχει φωτιά αλλά μην ανησυχείς, έρχομαι»



Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γιάννης Καλλιντεράκης μίλησε με τη σύζυγό του στο τηλέφωνο ενώ βρισκόταν στον Υμηττό, όπου πήγαινε καθημερινά για περπάτημα ύστερα από επέμβαση στη μέση του. «Έχει φωτιά στο βουνό, αλλά μην ανησυχείς. Είμαι καλά και έρχομαι», της είπε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ωστόσο οι ώρες περνούσαν και ο 47χρονος δεν επέστρεφε στο σπίτι του ενώ η φωτιά στον Υμηττό γιγαντωνόταν από τους θυελλώδεις ανέμους.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», η σύζυγός του κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνισή του και από εκείνη την ώρα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ήταν αυτή η τελευταία βόλτα  του άτυχου άνδρα στον Υμηττό. Φαίνεται πως η φωτιά τον πρόλαβε. Η ταυτοποίησή του έγινε με τη μέθοδο DNA ενώ νωρίτερα η αδελφή του είχε αναγνωρίσει το ρολόι του...

«Διψούσε για ζωή, ζούσε την κάθε στιγμή, ήταν πολύ περήφανος για την κόρη του, τη λάτρευε», λέει φίλος του 47χρονου στην εφημερίδα. «Του άρεσε το περπάτημα στη φύση. Αν έκανε όπως συνήθως 10-13 χιλιόμετρα περπάτημα, θα είχε εισχωρήσει αρκετά και προφανώς δεν πρόλαβε να φύγει. Δεν ξέρω... Ήξερε να εκτιμά την επικινδυνότητα κάθε κατάστασης. Αλλά έτσι που τον ξέρω ο Γιάννης θα ήταν ικανός και να προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά και γι' αυτό να μην έφυγε. Δεν ξέρω τι να πω. Σίγουρα εγκλωβίστηκε από τη φωτιά, θυμάστε πόσο φυσούσε;»



Πηγή


Το 1974 τα κύρια θύματα ήταν οι Ελληνοκύπριοι, παραδέχθηκε ο Ακιντζί - Ικανοποίηση Αναστασιάδη



«Παρά τα όσα πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι το 1950 και το 1960, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 1974 έγινε πόλεμος με κύρια θύματα τους Ελληνοκυπρίους», παραδέχθηκε απόψε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης , Μουσταφά Ακιντζί, σε μήνυμά του για την αυριανή επέτειο της τουρκικής εισβολής.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επισήμανε την ανάγκη οι νεότερες γενιές να μοιραστούν τις ευλογίες του νησιού και να έχουν μια καλύτερη ζωή, χωρίς την αβεβαιότητα για το μέλλον.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι στόχος είναι η επίτευξη διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδιακής λύσης, «που να βασίζεται στην πολιτική ισότητα και την ασφάλεια».
Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προσπάθειες για λύση θα έχουν κατάληξη, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, η οποία θα λάβει την έγκριση και των δύο κοινοτήτων σε ταυτόχρονα δημοψηφίσματα.
Στόχος μας, είπε, «είναι να υπάρξει μόνιμη ειρήνη στο νησί χωρίς συμβιβασμούς στο θέμα της ελευθερίας, της ισότητας και της ασφάλειας».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι με «ιδιαίτερη ικανοποίηση» έχει σημειώσει τα λεχθέντα από τον Μουσταφά Ακιντζί. «Η αναφορά του ότι τα κύρια δεινά τα υπέστησαν το 1974 οι Ελληνοκύπριοι είναι μια αναφορά, αν θέλετε, που δείχνει ανδρεία», τόνισε.

Από την ώρα που παραδεχόμαστε, συνέχισε, ότι διεπράχθησαν λάθη, όχι μόνο από πλευράς Τουρκοκυπρίων, βεβαίως, αλλά και από δικής μας - και η αυτοκριτική δεν είναι κακό- αλλά κυρίως με την τουρκική εισβολή σε βάρος της ελληνοκυπριακής κοινότητας « θέλω να πιστεύω ότι η αναγνώριση αυτή, η διαπίστωση των σφαλμάτων θα μας οδηγήσει σε έναν πιο ουσιαστικό και πιο αποτελεσματικό διάλογο».

Στο μήνυμά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έκανε αναφορά στα γεγονότα, που ακολούθησαν την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι επρόκειτο για μια δύσκολη περίοδο για ολόκληρο το νησί καθώς αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Αναφέρθηκε στο πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών, το οποίο , είπε, « περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση». Ένα τέτοιο πραξικόπημα θα μπορούσε να αποφευχθεί "μόνο με μια στρατιωτική επιχείρηση", υποστήριξε.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, συνέχισε ο κ. Ακιντζί, ότι «ακόμα και εμείς που αναφερόμαστε στην επιχείρηση ως "ειρηνική επιχείρηση", αυτή ήταν πράγματι ένας πόλεμος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πολεμικές συνθήκες ήταν δύσκολες και σκληρές. Κάποιοι έχασαν την ζωή τους και άλλοι έχασαν τους συγγενείς τους, σπίτια χάθηκαν και οικογένειες διασκορπίστηκαν. Επιπλέον, χιλιάδες από εμάς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το τραύμα της προσφυγιάς».
Ο Ακιντζί αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μια δομή (στα κατεχόμενα), που να μπορεί να σταθεί «στα δικά της πόδια, που να έχει την ικανότητα να κυβερνήσει, να αναπτύξει την οικονομία της και τη δημοκρατία».


imerisia.gr


Νότιος Αφρική: Καρχαρίας επιτέθηκε σε σέρφερ μπροστά στις κάμερες (video)



Γιοχάνεσμπουργκ: Ο αυστραλός σέρφερ Μικ Φάνινγκ, τρεις φορές πρωταθλητής κόσμου, γλίτωσε χωρίς τραύματα έπειτα από επίθεση καρχαρία στη διάρκεια αθλητικής διοργάνωσης στη Νότια Αφρική, η οποία μεταδιδόταν ζωντανά στην τηλεόραση.  

«Καθόμουν πάνω στη σανίδα και αισθάνθηκα κάτι να σφηνώνεται στο σχοινί που συνδέει το πόδι μου με τη σανίδα» είπε ο σέρφερ μετά την επίθεση.   «Άρχισα να κλοτσάω και να φωνάζω, προσπαθώντας να τον απομακρύνω. Είδα μόνο ένα πτερύγιο. Δεν είδα τα δόντια του. Περίμενα ότι θα έρθει να με δαγκώσει όταν κολυμπούσα.

Τον χτύπησα στη ράχη του» , αφηγήθηκε.   Ο Φάνινγκ, 34 ετών, συμμετείχε στον τελικό της διοργάνωσης στο Τζέφρις Μπέι, στην ακτή του ανατολικού Ακρωτηρίου, κοντά στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Στο βίντεο ο Φάνινγκ φαίνεται καθισμένος πάνω στη σανίδα του ενώ ένα πτερύγιο τον πλησιάζει από πίσω. Ο σέρφερ προσπαθεί να κρατηθεί, όμως ο καρχαρίας καταφέρνει να τον ρίξει μέσα στο νερό.   Ένας άνδρας της ασφάλειας της διοργάνωσης έσπευσε με τζετ σκι να τον βοηθήσει, όπως και ο συμπατριώτης και συναθλητής του Τζούλιαν Ουίλσον.

Ο Φάνινγκ δεν τραυματίστηκε.   Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κοντά στους σέρφερ εθεάθη και δεύτερος καρχαρίας.   Το J-Bay Open, μια από τις διοργανώσεις του παγκόσμιου πρωταθλήματος σερφ, ματαιώθηκε μετά την επίθεση του καρχαρία.



philenews.com