Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Επιμένει ο Λεουτσάκος: Πρέπει να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα




Την άποψή του για ανάγκη επιστροφής σε εθνικό νόμισμα επανέλαβε ο Στάθης Λεουτσάκος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει τη νομισματική πολιτική στα χέρια της, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν πρόκειται για εύκολη λύση.

«Το νόμισμα πρέπει να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Εντός ευρωζώνης δεν χωράνε, δεν επιτρέπεται άλλη πολιτική πέρα από τη σκληρή λιτότητα που οδηγεί σε πλήρη υποταγή», είπε ο κ. Λεουτσάκος, μιλώντας στον Real FM. «Η χώρα πρέπει να πάρει στα χέρια της τη νομισματική πολιτική. Οφείλουμε να την προετοιμάσουμε. Δεν λέω ότι έχω στο τσεπάκι εύκολες λύσεις και δρόμους», πρόσθεσε ο βουλευτής, που παραδέχθηκε ότι εκφράζοντας τέτοιες απόψεις είναι μειοψηφία.

«Αν πάρει η χώρα μας τη νομισματική της αυτοτέλεια θα έχει δυσκολίες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρες, αλλά θα ανοίξει ο δρόμος με μεγάλα ποσοστά ανάπτυξης, με μείωση της ανεργίας και ενίσχυση του εισοδήματος», ανέφερε ακόμη ο κ. Λεουτσάκος.

«Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετατραπεί και να μεταλλαχτεί σε μνημονιακό κόμμα γιατί τότε ακυρώνεται και τότε θα αποτελέσει μία παρένθεση, θα απογοητεύσει τους πολίτες», είπε ακόμη.





Πηγή: iefimerida.gr 


Ποινική δίωξη σε βάρος δύο ατόμων για τη φωτιά στον Βύρωνα



Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος δύο ατόμων που συνελήφθησαν ως υπαίτιοι για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βύρωνα.

Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό δάσους από συγκλίνουσα αμέλεια και εμπρησμό από τον οποίο υπήρξε κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα από συγκλίνουσα αμέλεια.
Μετά την άσκηση της δίωξης οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστούν.


Πηγή


Νεκρός άνδρας βρέθηκε στο καμένο δάσος του Καρέα





Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στο καμένο δάσος του Καρέα. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε κοντά στο μνημείο των πεσόντων.

Η σορός του δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί και θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Σημειώνεται ότι αγνοείται η τύχη ενός 47χρονου αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. κοντά στην περιοχή του Υμηττού, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο 47χρονος ο οποίος υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις και ήταν σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, αγνοείται από το μεσημέρι της Παρασκευής.



Πηγή



Πάνω από 3 δισ. ευρώ έχουν ήδη στοιχίσει τα capital controls στην ελληνική οικονομία




Σε περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμώνται οι άμεσες συνέπειες στην αγορά, μη συμπεριλαμβανομένων αυτών στον τουρισμό, μετά από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας και περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων. Ακόμη, βεβαίως, και αν επιστρέψει σταδιακά στην ομαλότητα το τραπεζικό σύστημα από την ερχόμενη εβδομάδα, οι «πληγές» που αφήνουν στην αγορά οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων δύσκολα θα επουλωθούν πλήρως, καθώς έγιναν σε μια οικονομία βαθιά πληγωμένη την τελευταία πενταετία.

Ο τζίρος που χάθηκε

Οι άμεσες συνέπειες, λοιπόν, είναι ο τζίρος που χάθηκε και εξακολουθεί να χάνεται στο λιανεμπόριο, σε μια περίοδο που υπό κανονικές συνθήκες ήταν από αυτές που χαρακτηρίζονται αιχμής για τον κλάδο. Ομως οι μεσοπρόθεσμες δεν αποκλείεται να μεταφρασθούν σε μειώσεις προσωπικού, όχι μόνο στο εμπόριο, αλλά και στη βιομηχανία, καθώς και σε χαμένες αγορές για τα προς εξαγωγή προϊόντα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων, τις τρεις εβδομάδες των capital controls εκτιμάται ότι έχουν «χαθεί» από το λιανεμπόριο περί τα 600 εκατ. ευρώ, με τον κλάδο των καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης να δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα. Το χειρότερο, ίσως, για τον κλάδο αυτό είναι ότι οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων ήρθαν σε μια εποχή που υπό κανονικές συνθήκες η αγοραστική κίνηση θα ήταν αυξημένη, καθώς αφενός πολλοί είναι αυτοί που κάνουν αγορές πριν φύγουν για τις διακοπές τους και αφετέρου στις 13 Ιουλίου ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις. Μάλιστα για τον λόγο αυτό τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν αύριο, Κυριακή, ανοιχτά. Μέρος του τζίρου «μεταφέρθηκε» τις πρώτες τουλάχιστον ημέρες στα καταστήματα τροφίμων και στα πρατήρια καυσίμων, όμως στη συνέχεια υποχώρησε η κίνηση και στους κλάδους αυτούς, με συνέπεια να μη μετριασθούν οι απώλειες στο σύνολο του λιανεμπορίου.

Την ίδια ώρα, αξιοσημείωτες είναι οι απώλειες που μετρούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, τα έσοδα που χάνει η ελληνική οικονομία από τη δυσκολία υλοποίησης των εξαγωγών υπολογίζεται σε 80 εκατ. ευρώ εβδομαδιαίως. Επομένως, τις τρεις αυτές εβδομάδες υπολογίζεται ότι έχουν «χαθεί» περί τα 240 εκατ. ευρώ μόνο από τη μη ομαλή υλοποίηση των εξαγωγικών διαδικασιών. Σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται το κόστος που μπορεί να έχει για τις επιχειρήσεις η μη έγκαιρη παράδοση των εμπορευμάτων στους πελάτες τους του εξωτερικού, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις προβλέπονται στα συμβόλαια που έχουν συνάψει σχετικές ρήτρες.

Ελλείψεις προϊόντων

Την ίδια ώρα, η αξία των προϊόντων σε έλλειψη, λόγω των δυσχερειών στην πραγματοποίηση των εισαγωγών, ανέρχεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εξαγωγέων, σε 600 εκατ. ευρώ την εβδομάδα, επομένως 1,8 δισ. τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.

Πρόκειται για κόστος για τις επιχειρήσεις-εμπορικούς αντιπροσώπους, οι οποίες δεν μπορούν να εισάγουν τα προϊόντα και στη συνέχεια να τα πουλήσουν στους πελάτες τους, καθώς και κόστος για τον κλάδο της μεταποίησης λόγω των ελλείψεων σε πρώτες ύλες. Σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), περί τα 4.500 κοντέινερ με πρώτες ύλες και έτοιμα προϊόντα βρίσκονται μπλοκαρισμένα στα τελωνεία, καθώς οι ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις αδυνατούν να προβούν σε οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Μετριοπαθείς εκτιμήσεις

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις των εξαγωγέων θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ίσως και «συντηρητικές», υπό την έννοια ότι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην εμπειρία από την Κύπρο, μία χώρα με πολύ μικρότερο εξαγωγικό εμπόριο και με πολύ μικρότερους περιορισμούς στην κίνηση των κεφαλαίων. Σε πιο ασφαλή συμπεράσματα μπορεί να οδηγηθεί ίσως κάποιος με βάση τον «κανόνα» της Παγκόσμιας Τράπεζας: κάθε μέρα καθυστέρησης στο εμπόριο (π.χ., για εξαγωγικές διαδικασίες) προκαλεί μείωση της τάξης του 1% στο σύνολο της εμπορικής κίνησης μιας χώρας.

«Παγωμένες επιταγές»

Σημαντικό πρόβλημα στην αγορά προκαλεί, τέλος, η συσσώρευση, λόγω της τραπεζικής αργίας, επιταγών που δεν μπορούν να εξαργυρωθούν και απλήρωτων συναλλαγματικών. Οι επιχειρηματικές συναλλαγές που έχουν «παγώσει» (δεν πρόκειται για μόνιμη απώλεια εσόδων) υπολογίζονται σε περίπου 6 δισ. ευρώ από το ΕΒΕΑ. Χθες, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκ. Τσακαλώτο να δοθεί προθεσμία ενός μηνός για επιταγές που έληξαν ή πρόκειται να λήξουν στο διάστημα 30/6 έως 30/7. Σύμφωνα με στοιχεία της WebHotelier, την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται μερική αναπλήρωση των απωλειών σε κρατήσεις από τις ξένες αγορές που κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός από τις 26 Ιουνίου, ημερομηνία ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, έως τις 12 Ιουλίου, ημερομηνία επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους. Τα σχετικά στοιχεία δείχνουν ότι οι κρατήσεις σε καταλύματα της χώρας από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου για το υπόλοιπο της σεζόν παρουσίασαν αύξηση κατά 10% σε σχέση με τις κρατήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το ίδιο διάστημα κατά την περυσινή περίοδο. Σημειώνεται ότι κάποιες ημέρες στην κορύφωση της κρίσης καταγράφηκε υστέρηση έως και 50.000 νέων κρατήσεων.

Στα 8 δισ. ευρώ η μείωση του ΑΕΠ

Εκτός από τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, το κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή των capital controls έχουν δραματικές συνέπειες και στα μακροοικονομικά μεγέθη της Ελλάδας. Οπως προκύπτει από τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ), που έγιναν πριν από το κλείσιμο των τραπεζών (πριν από τις 28 Ιουνίου) και κατά τη διάρκεια της αργίας (14 Ιουλίου), αλλά και από την αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία πριν και μετά την τραπεζική αργία, το ΑΕΠ θα είναι τουλάχιστον κατά 8 δισ. ευρώ μικρότερο, τα νέα δάνεια υψηλότερα, καθώς και το χρέος. Ειδικότερα:

• ΑΕΠ: Αναμένεται ότι από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα «χαθούν» περί τα 8 δισ. ευρώ. Πριν από το κλείσιμο των τραπεζών, η τρόικα είχε καταλήξει σε πρόβλεψη για ανάπτυξη της τάξης του 0,5% φέτος. Ωστόσο, η Κομισιόν άλλαξε την εκτίμησή της και πλέον θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα βιώσει ύφεση έως και 4%. Το ΔΝΤ δεν έχει διαμορφώσει νέα εκτίμηση, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ μπορεί να είναι και μεγαλύτερη του 4%.

• Νέο δάνειο: Οι νέες προβλέψεις για το τι κεφάλαια θα χρειαστεί να δανειστεί η Ελλάδα την επόμενη τριετία δείχνουν ότι το ποσό θα πρέπει να φθάσει στα 85 δισ. ευρώ. Στις 2 Ιουλίου το αντίστοιχο νούμερο ήταν 59 δισ. ευρώ.

• Χρέος: Το ΔΝΤ στην έκθεσή του για το χρέος στις 2 Ιουλίου «έβλεπε» ότι το 2017 θα ανέλθει στο 169,7% του ΑΕΠ, ενώ στην ανάλυσή του στις 14 του ίδιου μήνα το υπολογίζει σε περίπου 200% του ΑΕΠ. Η επιδείνωση του ΑΕΠ και η αύξηση των χρηματοδοτικών αναγκών οδηγούν σε αυτήν τη σημαντική επιδείνωση της τάξης των 50 δισ. ευρώ.




Πηγή : kathimerini.gr


Τέλος η τραπεζική αργία - 420 ευρώ την εβδομάδα το όριο αναλήψεως



Ανοίγουν οριστικά όλες οι  τράπεζες από τη Δευτέρα αλλά πάντα με capital controls και με αρκετά προβλήματα στις συναλλαγές. Πλέον οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν περισσότερα χρήματα αλλά για μία μόνο ημέρα ώστε να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές. Συγκεκριμένα, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει:

1. Από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 λήγει η τραπεζική αργία η οποία κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

2. Επιβάλλεται περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών και στην κίνηση κεφαλαίων κατά τα προβλεπόμενα στην πα− ρούσα ΠΝΠ.

3. Από την ΔΕΥΤΕΡΑ δεν επιτρέπονται οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από κατάστημα ή από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) που υπερβαίνουν το ποσό των εξήντα (60) ευρώ ανά καταθέτη (CustomerID), ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανά ημέρα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

4. Μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι ευρώ (420) ανά εβδομάδα.

5. Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τα ιδρύματα, ανεξαρτήτως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό, για τις αναλήψεις από τον οποίο ισχύουν οι περιορισμοί της προηγούμενης παραγράφου.

6. Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν χάσετε την ευκαιρία να σηκώσετε τα 420 ευρώ την εβδομάδα τότε το όριο μηδενίζεται και ξεκινάτε την επόμενη εβδομάδα πάλι με 60 ευρώ την ημέρα
Δεν αλλάζει το όριο των 300 ευρώ την εβδομάδα για τους συνταξιούχους
Η χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας στο εξωτερικό μπορεί να γίνει μόνο για αγορά αγαθών και υπηρεσιών, όχι για την ανάληψη μετρητών έως το ανώτατο όριο της κάρτας.

Στην περίπτωση των νοσηλίων στο εξωτερικό, επιτρέπεται η καταβολή, μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, μέγιστου εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ σε μετρητά ή το ισόποσό του σε ξένο νόμισμα για έναν συνοδό.

Επίσης επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού 5.000 ευρώ ή του ισόποσού του σε ξένο νόμισμα, ανά ημερολογιακό τρίμηνο συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό που τηρείται στο εξωτερικό με δικαιούχο τον φοιτητή.

Με βάση την ΠΝΠ, απαγορεύεται να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί, να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους και να ενεργοποιούνται αδρανείς λογαριασμοί.

Παράλληλα, απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα, με εξαίρεση την αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό.

Όπως απαγορεύεται και η πρόωρη, μερική ή πλήρης, λήξη των προθεσμιακών καταθέσεων και κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης αποκλειστικά και μόνο για ισόποση εξόφληση:

α. οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς,

β. τρέχουσας δόσης και ληξιπρόθεσμων οφειλών δανείου στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα,

γ. πληρωμής μισθοδοσίας στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα,

δ. πληρωμής νοσηλίων και διδάκτρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,

ε. πληρωμής προμηθευτών που τηρούν λογαριασμό στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, έναντι τιμολογίων ή ισοδύναμων παραστατικών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως.

Λογαριασμοί μπορούν να ανοίξουν για τις εξής περιπτώσεις:

α. πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού,

β. πληρωμή υποχρεώσεων του καταθέτη προς το ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, που προκύπτουν από συμβάσεις που είχαν καταρτισθεί προ της 28ης Ιουνίου 2015,

γ. καταβολή νέων συντάξεων και νέων προνοιακών επιδομάτων,

δ. εκκαθάριση συναλλαγών καρτών από νέες συμβάσεις αποδοχής (acquiring),

ε. εξυπηρέτηση νεοϊδρυθέντων, μετά την 1η Μαΐου 2015, νομικών προσώπων,

στ. εξυπηρέτηση νεοφυών εταιρειών (startups) που συμμετέχουν σε προγράμματα στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας,

ζ. κατάθεση μετρητών ως εξασφάλιση (cash collateral) εγγυητικής επιστολής, ενέγγυας πίστωσης ή δανείου στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα,

η. άνοιγμα λογαριασμού υπέρ τρίτου με σκοπό είτε τη συμμόρφωση προς επιταγή για εκτέλεση χρηματικής απαίτησης, βάσει διαταγής πληρωμής, δικαστικής απόφασης ή άλλου εκτελεστού τίτλου είτε την εξόφληση απαίτησης, για την οποία έχει επιβληθεί κατάσχεση εις χείρας τρίτου, υπέρ του δικαιούχου της απαίτησης, εκτός εάν αυτός έχει δηλώσει καταθετικό λογαριασμό με οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη,

θ. πίστωση ποσών από την αλλοδαπή σε ευρώ ή ξένο νόμισμα, ύψους τουλάχιστον 10.000 ευρώ ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα,

ι. αποδοχή προθεσμιακής κατάθεσης μόνον στην περίπτωση που οι δικαιούχοι της ταυτίζονται με τους δικαιούχους του τροφοδότη λογαριασμού της, καταθετικού ή όψεως.

Ενδιαφέρουσα είναι η αναφορά στην ΠΝΠ ότι με πράξη του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, δύναται να προβλέπονται περιορισμοί στη μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο συνάλλαγμα εκτός της ελληνικής επικράτειας. Σήμερα το ανώτατο επιτρεπτό όριο για μετάβαση στο εξωτερικό είναι οι 10.000 ευρώ και υπάρχει φημολογία για μείωσή του, εάν χρειαστεί, στα 1.000 ευρώ.

Όπως ορίζεται στην ΠΝΠ, παρατείνονται έως και την τρίτη εργάσιμη ημέρα από τη λήξη της τραπεζικής αργίας οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Εφορίες.

Σημειώνεται τέλος, ότι με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών δύναται να αίρονται, τροποποιούνται ή καταργούνται περιορισμοί και απαγορεύσεις συναλλαγών και πράξεων που προβλέπονται από τις διατάξεις της ΠΝΠ, ή να προστίθενται νέοι περιορισμοί και απαγορεύσεις συναλλαγών ή πράξεων και να ρυθμίζεται κάθε άλλο ζήτημα.


Πηγή : imerisia.gr


Βάσει σχεδίου οι επιθέσεις των αναρχικών



Οργανωμένο σχέδιο δράσης, παρόμοιο με εκείνο που είχε τεθεί σε εφαρμογή στις γενικευμένες ταραχές της 12ης Φεβρουαρίου 2012, «είδε» η ΕΛ.ΑΣ. στα επεισόδια της Τετάρτης, στην πλατεία Συντάγματος.

Αρμόδιοι αξιωματικοί έλεγαν χθες ότι οι ομάδες των αντεξουσιαστών που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια είχαν σκοπό να επιτεθούν σε κυβερνητικά κτίρια και κυρίως στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών. Προσέθεταν ότι κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό χάρη στον σχεδιασμό της ΓΑΔΑ και στην κινητοποίηση του συνόλου των διμοιριών της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ. Σύμφωνα με πηγή της Ασφάλειας Αττικής, στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα του αναρχικού - αντεξουσιαστικού χώρου, ανάμεσα στα οποία και πρόσωπα που έχουν στο παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για τρομοκρατική δράση. Από το σύνολο των μελών του «μαύρου μπλοκ», στα επεισόδια πρωτοστάτησαν περίπου 300 άτομα, που εκτόξευσαν πάνω από 50 βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών. Αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας περισυνέλεξαν χθες από το Σύνταγμα σακούλες με 11 άθικτες βόμβες μολότοφ και από το Ζάππειο σάκους με πέτρες.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης στο Σύνταγμα, οι 1.000 αντεξουσιαστές που είχαν νωρίτερα συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες των 30 - 50 ατόμων και μετά την έναρξη των επεισοδίων, λίγο μετά τις 9 μ.μ., εξαπέλυσαν ταυτόχρονες επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τη στιγμή που δύο ομάδες κουκουλοφόρων εκτόξευαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιριών μπροστά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» και στην οδό Οθωνος, δύο άλλες ομάδες κινούνταν μέσω των οδών Μητροπόλεως και Ερμού προς το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να το πυρπολήσουν. Εμποδίστηκαν και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Η ίδια πηγή επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» είχαν συγκεντρωθεί στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη με απώτερο σκοπό να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς και να κινηθούν προς το Περιστύλιο της Βουλής. Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, τέσσερα μέλη της ίδιας ομάδας προσήχθησαν από την πλατεία Κουμουνδούρου καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σκόπευαν να κάνουν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Για το σχέδιο κατάληψης των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος από αναρχικούς είχε ειδοποιηθεί εγγράφως η ΓΑΔΑ από την Αντιτρομοκρατική.

Ως ύποπτα για συμμετοχή στα επεισόδια και επιθέσεις κατά των αστυνομικών προσήχθησαν 39 άτομα και τελικά συνελήφθησαν 14. Πρόκειται για 12 Ελληνες 18 έως 41 ετών, έναν υπήκοο Αλβανίας κι έναν 48χρονο Ιταλό υπήκοο. Ο τελευταίος έχει συλληφθεί ξανά το 2013 για επιθέσεις κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια και την Τετάρτη εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους να μεταφέρει μέσα σε σάκο ένα πλαστικό μπετόνι με βενζίνη και πέντε γυάλινα σφραγισμένα μπουκάλια που φέρεται να αποτελούν ιδιόμορφη μετεξέλιξη των βομβών μολότοφ, καθώς περιέχουν θραύσματα μετάλλων και άλλα αιχμηρά αντικείμενα σε κενό αέρος. Θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω επεξεργασία. Ενα ακόμη άτομο, 21 ετών, συνελήφθη στις 3.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης με την κατηγορία ότι πέταξε βόμβα μολότοφ εναντίον διμοιρίας στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού. Παράλληλα με όσα εκτυλίσσονταν στο Σύνταγμα, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 12 αλλοδαπούς που εκμεταλλευόμενοι την αναταραχή στο κέντρο της πρωτεύουσας έκαναν γκράφιτι σε συρμούς του ηλεκτρικού στον σταθμό του Θησείου. Τέλος, διεξάγεται έρευνα σε βάρος αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο να κάνει χειρονομίες κατά διαδηλωτών.

Χθες, πάντως, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά ζήτησε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.



Έντυπη Εκδοση Καθημερινή


Μπηχτή (;) από Θεανώ Φωτίου για Ζωή Κωνσταντοπούλου



"Εγώ είμαι μαχόμενη πολιτικός, δεν μπορώ να παίξω διαδικαστικούς ρόλους", απάντησε η Θεανώ Φωτίου όταν ρωτήθηκε αν φαντάζεται τον εαυτό της ως Πρόεδρο της Βουλής, με τους συνειρμούς για την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνουν την εμφάνισή τους!
"Δυναμικά" ξεκίνησε την συνέντευξή της η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στην τηλεοπτική εκπομπή καλημέρα του skai.

"Σε φαντάζομαι Πρόεδρο της Βουλής, να κάθονται όλοι σούζα" της είπε ο παρουσιαστής, αφού πρώτα της έπλεξε το εγκώμιο, με την ίδια να απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη:

"Δεν είναι για μένα αυτά τα αξιώματα. Εγώ είμαι μαχόμενη πολιτικός και δεν μπορώ να παίξω διαδικαστικούς ρόλους, οι οποίοι είναι πάρα πολύ ουσιαστικοί, αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου δυστυχώς".

Φυσικά σε εκείνο το σημείο της τέθηκε το ερώτημα αν αυτό που λέει αποτελεί αιχμή, με την ίδια να απαντά: "Καθόλου, απλά εγώ θα ήμουν η πιο ακατάλληλη γιατί θέλω να μιλάω. Δε θα μπορούσα να κάθομαι ήσυχη...".

Στην συνέχεια η Θεανώ Φωτίου ρωτήθηκε και για τους "αντάρτες" του ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδια να απαντά πως δεν έχει να χωρίσει τίποτα μαζί τους και πως δεν τους βλέπει "απέναντι".

Η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε φυσικά και στην συμφωνία, της οποίας τα πρώτα μέτρα ψηφίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, με την ίδια να λέει πως δεν είναι χαρούμενη που ψήφισε τα συγκεκριμένα μέτρα.



newsit.gr


Φωτιά στη Λακωνία - Συγκλονιστικό βίντεο! Χειριστής "σώζει" ελικόπτερο την τελευταία στιγμή!



Ενώ η φωτιά στη Νεάπολη ήταν ήδη σε εξέλιξη, το ελικόπτερο πλησίασε πάνω από φλεγόμενο σημείο για να ρίξει νερό. Τότε έγινε κάτι απρόοπτο που θα μπορούσε να σταθεί μοιραίο...
Ο ένας έλικας πιάστηκε πάνω σε ένα δέντρο καθώς ο χειριστής, είχε κατεβάσει αρκετά χαμηλά το ελικόπτερο για να "στοχεύσει" στο σημείο που φλεγόταν.

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, ο χειριστής κατάφερε να ρίξει το νερό, να το αδειάσει τελείως, να κερδίσει έδαφος και τελικά να πάρει ύψος και να σωθεί τόσο ο ίδιος όσο και όσοι βρίσκονταν από κάτω, στο έδαφος.

Αναμεσά τους και το τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ που κατέγραφε το συμβάν.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή


Φορολογικές δηλώσεις - Παράταση έως τις 26 Αυγούστου για φυσικά πρόσωπα και 20 Αυγούστου για εταιρείες



Παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα (έληγε στις 27 Ιουλίου) και έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις (έληγε στις 20 Ιουλίου), όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

«Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι η  προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν.4172/2013 παρατείνεται μέχρι την 26η Αυγούστου 2015. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν.4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης παρατείνεται μέχρι την 20η Αυγούστου 2015» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τον προσδιορισμό των ημερομηνιών καταβολής των τριών δόσεων του φόρου, που είναι η τελευταία ημέρα του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.



greekmoney.gr


Αντιδράσεις για το σχέδιο νόμου για την Παιδεία από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ



Χριστοφιλοπούλου: Ως εδώ με την αντιμεταρρύθμιση Μπαλτά στην Παιδεία

Ανακοίνωση εξέδωσε η κα Χριστοφιλοπούλου με αφορμή δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλη σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το νομοσχέδιο για την Παιδεία θα προχωρήσει.  Όπως αναφέρει η κα Χριστοφιλοπούλου  «ούτε λίγο ούτε πολύ μας προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω η κυβέρνηση στο νομοθετικό της έργο, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για την Παιδεία».

«Χθες, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να εισάγει νομοσχέδια διχαστικά, νομοσχέδια που εξυπηρετούν πελατειακές σχέσεις, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα στηρίζουν την εθνική προσπάθεια» τονίζει στο κείμενό της ενώ συνεχίζει  λέγοντας «προς χάριν του εθνικού συμφέροντος οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξασφάλισαν μαζί με τα αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης την αναγκαία πλειοψηφία για επώδυνες συμφωνίες και μνημόνια  που είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Η κα Χριστοφιλοπούλου κλείνει, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η εισαγωγή νομοσχεδίων που εξυπηρετούν οπισθοδρομικές ιδεοληψίες και πελατειακά συμφέροντα στην εκπαίδευση. Ως εδώ με την αντιμεταρρύθμιση Μπαλτά στην Παιδεία.

Επικριτικές για τις ρυθμίσεις στην Παιδεία ήταν και οι τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλή. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «ένα πράγμα πρέπει να είναι σαφές σε αυτήν την Αίθουσα: α λα καρτ πλειοψηφίες κοινοβουλευτικές δεν υπάρχουν. Δεν θα περιμένετε από κάποιους να ψηφίζουν επώδυνα μέτρα μνημονίου και μετά να αναζητείτε άλλες πλειοψηφίες για να ψηφίζετε τα τερατουργήματα που ο κ. Μπαλτάς θέλει να κάνει στην παιδεία».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, στην τοποθέτησή του, ζήτησε συνεννόηση για τα θέματα της παιδείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Νέα Δημοκρατία σας δίνει τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας, αλλά από εκεί και πέρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για τα θέματα κυρίως της παιδείας, της υγείας και για ζητήματα τα οποία θεωρούμε και εμείς σοβαρά, θα πρέπει να υπάρχει επίσης μια συνεννόηση, όχι μόνο στα οικονομικά και όχι μόνο σε αυτά. Γιατί αισθάνομαι ότι μας έχετε πιάσει και για χαζούς εδώ. Και δεν είμαστε! Μην παρεξηγείτε την αστική ευγένεια απέναντι σε όλα αυτά και μην νομίζετε ότι είναι αδυναμία. Όχι! Είναι πολιτική δύναμη για εμάς να σας πούμε, ναι, προχωρήστε στην Ευρώπη, προχωρήστε όπως πρέπει. Και σας το είπαμε, κύριε Πρωθυπουργέ».

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε με τη σειρά του την ανάγκη παράλληλα με τη δημοσιονομική προσαρμογή να αντιμετωπιστούν προβλήματα στην παιδεία όπου αποψιλώνεται η αξιολόγηση και αποδομείται η αριστεία, αποκόπτοντας έτσι τη χώρα από τα τεκταινόμενα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Όπως έχουμε γράψει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας πήγε την προηγούμενη Πέμπτη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή ώστε να διατυπωθούν ενδεχόμενες παρατηρήσεις. Μετά τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή το νομοσχέδιο θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και ακολούθως στην Ολομέλεια.

Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλειος



news.gr


Συμπλοκή με επτά τραυματίες στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας



Συμπλοκή κρατουμένων σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επεισόδιο ενεπλάκησαν τρεις έλληνες και τέσσερις αλβανοί κρατούμενοι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι επτά.

Η συμπλοκή τερματίστηκε όταν έγινε αντιληπτή από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι παρενέβησαν και χώρισαν τους κρατούμενους.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ από τη διοίκηση των φυλακών γίνεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό.



tanea.gr


Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου



Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου, σε Νεάπολη, Σπαθοβούνη Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας, και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες το βράδυ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές μικρές εστίες όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο.

Στη Νεάπολη, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο μέτωπο της φωτιάς που εκτεινόταν στη βουνοπλαγιά και την κορυφογραμμή πάνω από το χωριό Κάμπος και σε πάρα πολλά σημεία σε όλη την έκταση του καμένου προκειμένου να σβήσουν μικροεστίες που ήταν ενεργές.
Το μεγάλο στοίχημα των δυνάμεων κατάσβεσης είναι να θέσουν υπό έλεγχο το σύνολο του πύρινου μετώπου, πριν ενισχυθούν οι άνεμοι και δυσκολέψουν την κατάσταση.

Εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα αυτή την ώρα είναι στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Νεάπολη και τα γύρω χωριά καθώς και στο δυτικό τμήμα των Κυθήρων. Χωρίς νερό βρίσκεται από χθες ο Κάμπος επειδή κάηκαν τα μηχανήματα της δεξαμενής του αντλιοστασίου από την οποία υδρεύεται το χωριό.

Η Νεάπολη έμοιαζε με νεκρή πολιτεία χθες βράδυ, ενώ μόνο ένα καφενείο ήταν ανοικτό και από την μακρά διακοπή ρεύματος μεγάλες είναι και οι ζημιές των καταστημάτων που έχουν ευπαθή προϊόντα.

Παράλληλα, οι ζημιές σε καλλιέργειες και την κτηνοτροφία είναι πολύ μεγάλες κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η καταγραφή.



Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση



Σκουρλέτης στη θέση Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής ανασυγκρότησης - Ο Κατρούγκαλος στο υπουργείο Εργασίας με υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων τον Παύλο Χαϊκάλη - Νέες είσοδοι: Βερναρδάκης, Πολάκης, Βίτσας, Αμανατίδης, Σία Αναγνωστοπούλου - Κυβερνητική εκπρόσωπος η Όλγα Γεροβασίλη

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης φεύγει, ο Παύλος Χαϊκάλης έρχεται. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης που για πρώτη φορά ανακοινώθηκε με δελτίο Τύπου και όχι με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Εκτός κυβέρνησης τέθηκαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Κώστας Ήσυχος που διαφοροποιήθηκαν από την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν «όχι» στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου. Εκτός Κυβέρνησης τέθηκε επίσης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Νίκο Φίλη και τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.

Οι νέες είσοδοι στο υπουργικό συμβούλιο

Χριστόφορος Βερναρδάκης, Τρύφων Αλεξιάδης, Παύλος Πολάκης, Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Αμανατίδης, Σία Αναγνωστοπούλου και η Όλγα Γεροβασίλη είναι τα νέα πρόσωπα της δεύτερης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη θέση του Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης αναλαμβάνει τον κρίσιμο τομέα των εσόδων και τον φορολογικό μηχανισμό, στη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης διορίζεται υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η μεγάλη είδηση του σημερινού ανασχηματισμού είναι ο βουλευτής Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη θέση του Δημήτρη Στρατούλη.

Στο υπουργείο Εξωτερικών διορίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου ως αναπληρώτρια υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Γιάννης Αμανατίδης ως υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο Γιάννης Αμανατίδης, που προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα, ψήφισε «Ναι» στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης και με την είσοδό του στην κυβέρνηση επιβραβεύτηκε για την στάση του.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ
ΑΝΑΛΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης
XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής
ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
    ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  εσόδων  
ΤΡΥΦΩΝ  ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΑΡΔΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ για θέματα   ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
 ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  ΑΘΗΤΙΣΜΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  ανεργίας
ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων
    ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
    ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
    ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:

-    Νίκος Φίλης
-    Γαβριήλ Σακελλαρίδης
-    Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Με απόφαση του Πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Τέρενς Κουίκ.



Πηγή: protothema.gr