Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Η μετάβαση στον «εκλογοσοσιαλισμό»





ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Κάποτε κυκλοφορούσε ένα ωραίο ανέκδοτο. Τα μυρμήγκια, λέει, ξεκίνησαν πόλεμο με τον ελέφαντα της περιοχής τους και μετά από συντονισμένες επιθέσεις, ένα από αυτά κατάφερε να ανεβεί στον λαιμό του παχύδερμου. Τότε τα υπόλοιπα εν χορώ αποφάσισαν να εμψυχώσουν τον ήρωα φωνάζοντας «πνίξ’ τον! Αρπαξέ τον από τον λαιμό και πνίξ’ τον...».

«Το πρόβλημα με τα πολιτικά ανέκδοτα», είχε πει κάποιος, «είναι ότι εκλέγονται». Στην Ελλάδα, πάλι, το πρόβλημα με τα αριστερά ανέκδοτα είναι ότι αποκτούν δυσανάλογη επιρροή. Ετσι στον διαδικτυακό τόπο της Αριστερής Πλατφόρμας του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη διαβάζουμε τα εξής εκπληκτικά: «Στο πρόσωπο των ηγετών των επτά ισχυρότερων καπιταλιστικών οικονομιών του κόσμου (G7), ο διεθνής ιμπεριαλισμός, με φανερά τα σημάδια της αμηχανίας αλλά και του πανικού, άσκησε πρωτοφανούς ωμότητας πιέσεις προς τη χώρα μας» («Πανικόβλητα τελεσίγραφα στέλνουν οι δανειστές», Iskra, 8.6.2015).

Αμήχανος και πανικόβλητος ο «διεθνής ιμπεριαλισμός» μπροστά στο 30% (που είναι η επιρροή της Αριστερής Πλατφόρμας στον ΣΥΡΙΖΑ), του 4% (που είναι ο εκλογικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ), μιας χώρας που αποτελεί το 2% του πληθυσμού της Ε.Ε.; Στον «άλλο κόσμο» της Αριστεράς όλα είναι δυνατά. Ακόμη και να τρέμει ο Ομπάμα τον Λαφαζάνη και την παρέα του.

Η παλαβή Αριστερά, όσο παρέμενε μια απλή συνιστώσα της σκέψης ενός κόμματος του 4%, μπορούσε να θεωρηθεί γραφική. Ηταν σαν τον παππού στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, που όλοι αγαπούσαμε, αλλά κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά όταν έλεγε «ρίξε το αυτοκίνητο στον στύλο της ΔΕΗ και να δείτε που κανείς δεν θα πάθει τίποτε». Τώρα όμως ο παππούλης, που τα έχει χαμένα, βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού και μπορεί να απλώσει χέρι στο τιμόνι για να αποδείξει το δίκιο του, ότι δηλαδή η σύγκρουση με την κολόνα θα είναι κάτι σαν την ανάληψη: θα μας οδηγήσει σε έναν άλλο κόσμο, χλοερό, τόπο αναψύξεως, «ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός». Γι’ αυτό και ο παππούλης επιμένει: «Δεν βλέπεται τον τρόμο της κολόνας που λυγίζει κάθε φορά που την πλησιάζει το αυτοκίνητό μας;».

Το πρόβλημα βέβαια δεν περιορίζεται στον κ. Λαφαζάνη και την παρέα του iskra.gr. Η κεντρική γραμμή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενέχει στοιχεία παλαβωμάρας, όταν ισχυρίζονται ότι το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας σε μια χώρα υποχρεώνει τρίτους να δίνουν δανεικά κι αγύριστα, και μάλιστα χωρίς όρους. Στον «άλλο κόσμο» της κυβέρνησης θα υπάρχει η «εκλογοσοσιαλιστική κοινωνία». Κανείς δεν θα δουλεύει. Θα ψηφίζει κάποιος τις επιθυμίες του και αυτές θα πραγματοποιούνται. Ναι, αυτή η άποψη είναι για γέλια, αλλά ήδη η κυβέρνηση την προτείνει: «Τη διενέργεια δημοψηφίσματος στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, κατόπιν πρότασης του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, με στόχο την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά».

Η πρόταση του κ. Γιάνη Βαρουφάκη θα είναι ένα μικρό βήμα για την Ελλάδα, αλλά ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα. Από δω και πέρα, χωριά, δήμοι, κράτη θα κάνουν εκλογές να μηδενίζουν τον ΦΠΑ, ή όποιον άλλο φόρο δεν τους αρέσει. Και όλοι θα ζήσουμε καλά και ο κ. Βαρουφάκης καλύτερα, αφού θα πάρει και το Νομπέλ Οικονομίας για να δίνει διαλέξεις με το δάχτυλο σηκωμένο.


Έντυπη Καθημερινή


Σε απεργία οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ


της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από τις 16 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, όπως αποφάσισαν κατά την Γενική τους Συνέλευση.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, "παρόλες τις διαβεβαιώσεις, δεν έχουν πληρωθεί τα εξαιρέσιμά τους (νυχτερινά, αργίες ) από τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς και τις εκτός έδρας αποζημιώσεις από τον Ιούνιο του 2014".

Οι οικονομικές αυτές απαιτήσεις αλλά και θεσμικά  ζητήματα αποτελούν το αντικείμενο της διεκδίκησης ενώ όπως τόνισαν, κατά την διάρκεια της επίσχεσης εργασίας η υπηρεσία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.


Πηγή : iatropedia.gr


Σρεμπρένιτσα: Συνελήφθη ο πρώην διοικητής του Στρατού των Μουσουλμάνων



Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής των Μουσουλμάνων της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης στη Σρεμπρένιτσα Νάσερ Όριτς συνελήφθη στην Βέρνη της Ελβετίας, όπου είχε μεταβεί για να συμμετάσχει σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

Η σύλληψη έγινε με βάση το ένταλμα σύλληψης που τον Φεβρουάριο 2014 εξέδωσε εναντίον του η ειδική εισαγγελία εγκλημάτων πολέμου της Σερβίας, η οποία με βάση στοιχεία που παραχώρησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), τον θεωρεί ύποπτο για εγκλήματα σε βάρος σερβικού πληθυσμού στη Σρεμπρένιτσα το 1992.


Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Νάσερ Όριτς (πάνω) μαζί με τέσσερα άλλα άτομα στις 12 Ιουλίου 1992 δολοφόνησε στο Ζάλαζιε του δήμου της Σρεμπρένιτσα, εννέα αμάχους σερβικής καταγωγής, διαπράττοντας έγκλημα πολέμου.

Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής της Σρεμπρένιτσα είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε δύο χρόνια φυλάκιση από το ICTY για εγκλήματα πολέμου, και συγκεκριμένα έμμεση ευθύνη στη δολοφονία επτά και το βασανισμό 11 Σέρβων αιχμαλώτων το 1992-1993, αλλά αθωώθηκε στο εφετείο, επειδή το συμβούλιο εφετών του ICTY έκρινε ότι αν και “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαπράχθηκαν σοβαρά εγκλήματα σε βάρος Σέρβων στη Σρεμπρένιτσα την περίοδο Σεπτέμβριος 1992 – Μάρτιος 1993, τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι επαρκή για την καταδίκη ενός ατόμου".

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, πριν από την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας, ο Όριτς, ήταν μέλος των ειδικών μονάδων του Γιουγκοσλαβικού Στρατού (JNA) για την ατομική και χημική άμυνα.

Το 1990 μετέβη στο Κόσοβο ως μέλος των μονάδων ειδικής δράσεων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας και όταν επέστρεψε στο Βελιγράδι, όπως μετέδιδαν τα ΜΜΕ, ήταν σωματοφύλακας του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και συμμετείχε στη σύλληψη του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Βουκ Ντράσκοβιτς.
Η δράση του στη Βοσνία άρχισε το 1991, όταν μετατέθηκε σε αστυνομικό σταθμό στην περιφέρεια του Σαράγεβο και στη συνέχεια στη Σρεμπρένιτσα πριν, ενα χρόνο αργότερα, προαχθεί σε διευθυντή του αστυνομικού τμήματος.

Όταν στις 20 Μαϊου 1992, ξέσπασε ο πόλεμος στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη ανέλαβε διοικητής άμυνας στη Σρεμπρένιτσα από την 1η Ιουλίου 1992 και ήταν μέλος του προεδρείου της Σρεμπρένιτσα την περίοδο των συγκρούσεων.

Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ την περίοδο της δίκης του στη Χάγη, ήταν επικεφαλής σε περισσότερες από 50 επιθέσεις σε σερβικά χωριά στους δήμους Μπράτουνατς και Σρεμπρένιτσα το 1992-1993.
Τον Ιούλιο του 1995 λίγο πριν την κατάληψη της Σρεμπρένιτσα από το στρατό της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας απομακρύνθηκε με ελικόπτερο σε περιοχή που ήταν υπό την έλεγχο του Μουσουλμανικού Στρατού της Βοσνίας.


Πηγή : onalert.gr


Η χαρά της Χριστοδουλοπούλου: 100.000 μετανάστες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ιθαγένειας



Κοντά στις 100.000 είναι οι μετανάστες που μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ιθαγένειας, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου, στο «Βήμα FM».

«Σύμφωνα με τις υπηρεσίες μας, υπολογίζοντας ποιοι έχουν νόμιμη άδεια στην Ελλάδα και ποιοι έχουν παιδιά που φοιτούν ακόμα στα σχολεία και δεν έχουν υπερβεί το 23ο έτος της ηλικίας τους, υπολογίσαμε ότι είναι κοντά στις 100.000. Καλό είναι να αρχίσουμε να εξετάζουμε τις αιτήσεις από αυτούς που έχουν τελειώσει την εκπαίδευση και μετά να πάμε στα μωρά» ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ιδίως στα νησιά του Αιγαίου, σημείωσε πως οι πρόσφυγες από τη Συρία αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν. « ...Έχασαν τα πάντα και αποφάσισαν έτσι πως με όσα χρήματα τους απέμειναν, θα δοκιμάσουν την τύχη τους στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να το λύσει μόνη της, είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και έχουμε κάνει μία καλή και εντατική δουλειά προς την Ευρώπη. Αυτό είναι το επιχείρημα που πιέζουμε την Ευρώπη και νομίζω ότι επειδή Δευτέρα-Τρίτη έχουμε τη σύνοδο των ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο, θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Εμείς ζητάμε αναλογική κατανομή, να διαχυθούν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Δεν είναι όλοι αυτοί δικής μας "ιδιοκτησίας", η θέση της χώρας μας είναι τέτοια που αποτελεί είσοδο για την Ευρώπη, πολύ περισσότερο όταν οι ίδιοι δεν θέλουν να μείνουν εδώ…» τόνισε η κ. Χριστοδουλοπούλου.



Πηγή 


Ανάκληση για 700 Opel Antara στην Ελλάδα



Στην ανάκληση Opel Antara προχωρά η εταιρεία GM Ελλάς Α.Ε, γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η ανάκληση αφορά 700 οχήματα, παραγωγής από 2007 έως 2010, εξοπλισμένα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα ακούσιας ενεργοποίησης του κινητήρα με ενδεχόμενη κίνηση του οχήματος, όταν τοκλειδί βρίσκεται στην κλειδαριά ανάφλεξης στην θέση LOCK (OFF) και έχει επιλεγεί κάποια ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων. To ενδεχόμενο αυτό οφείλεται σε έντονη φθορά του κυλίνδρου της κλειδαριάς ανάφλεξης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για βλάβες ή ατυχήματα που να σχετίζονται με την παραπάνω διορθωτική ενέργεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της GM Ελλάς Α.Ε, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση, το συντομότερο δυνατό, των σχετικών ανταλλακτικών και θα υπάρξει νεότερη πληροφόρηση για την διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών καθώς και για τις σχετικές επισκευαστικές οδηγίες.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν άμεσα, με προσωπική επιστολή, για τις προφυλάξεις που θα πρέπει να λαμβάνουν για να αποφύγουν τη ακούσια ενεργοποίηση του κινητήρα, οι οποίες είναι:

Να αφαιρούν το κλειδί από την ανάφλεξη και να το κρατούν σε ασφαλές σημείο πριν βγουν από το όχημα.

Να εφαρμόζουν το χειρόφρενο πριν βγουν από το όχημα.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM Ελλάς Α.Ε στο τηλέφωνο 210 6164700.

auto.in.gr


Αμερικανοί έλυσαν το μυστήριο με τα 450 πτώματα βρεφών που βρέθηκαν μέσα σε πηγάδι στην Αρχαία Αγορά



Απάντηση στο μυστήριο που απασχολεί την αρχαιολογική κοινότητα τα τελευταία περίπου 80 χρόνια δίνουν Καναδοί και Αμερικανοί επιστήμονες. Το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, επικαλούμενο τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Hesperia, υπενθυμίζει ότι τη δεκαετία του 1930 αρχαιολόγοι που πραγματοποιούσαν ανασκαφές στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς στην Αθήνα βρέθηκαν μπροστά σε ένα θέαμα αφενός πρωτόγνωρο για τον αρχαίο κόσμο κι αφετέρου αποτρόπαιο.

Μέσα σε ένα πηγάδι το οποίο φαινομενικά έμοιαζε χαμηλού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν συνολικά 450 σκελετοί που ανήκαν κατά κύριο λόγο σε νεογνά, σε τρία μωρά (άνω του 1 έτους) και σε έναν άνδρα με αναπηρία, αλλά και 150 σκυλιά, συμπεριλαμβανομένων και κουταβιών.

450 βρέφη και 150 σκυλιά ήταν πεταμένα σε πηγάδι στην Αρχαία Αγορά

Το μακάβριο εύρημα παραξένεψε τους αρχαιολόγους, οι οποίοι αμήχανα επί δεκαετίες προσπαθούσαν να λύσουν το μυστήριο. Τελικά, δύο ήταν οι επικρατέστερες θεωρίες: Είτε επρόκειτο για μια μαζική δολοφονία παιδιών είτε για μια παιδική επιδημία της εποχής.

Τελικά, σήμερα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν ήταν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, Αμερικανοί και Καναδοί επιστήμονες επί δύο δεκαετίες ανέλυσαν τα ευρήματα.

Από το 1930 οι επιστήμονες έψαχναν απάντηση στο ερώτημα: Πώς και γιατί βρέθηκαν στο πηγάδι

Η βιολόγος-ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο του Οντάριο, Μαρία Λίστον, και η ομάδα της, σε συνεργασία με την αρχαιολόγο Σούζαν Ρότροφ του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις, τοποθέτησαν χρονολογικά την περίοδο που πέθαναν τα μωρά κάπου μεταξύ 165 και 150 π.Χ., κάπου δηλαδή στο τέλος της Ελληνιστικής περιόδου και λίγο πριν από την είσοδο των Ρωμαίων στην Ελλάδα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα μωρά του πηγαδιού στη συντριπτική τους πλειονότητα είχαν πεθάνει από φυσικά αίτια και όχι από μια πανδημία ή από δολοφονία. Ολα τα βρέφη, με εξαίρεση τρία, δεν είχαν ζήσει περισσότερο από μία εβδομάδα. Οπως υποστηρίζει η Λίστον, η οποία εξέτασε τα κρανία των παιδιών, το ένα τρίτο πέθανε από μηνιγγίτιδα, η οποία προκλήθηκε πιθανόν από κάποιο μολυσμένο αντικείμενο με το οποίο κόπηκε ο ομφάλιος λώρος. Αλλα μωρά πέθαναν από τις πολλές παιδικές αρρώστιες της εποχής που προκάλεσαν αφυδάτωση από τη συνεχή διάρροια.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα τα μωρά είχαν πεθάνει από φυσικά αίτια

Επίσης, σε ένα άλλο ερώτημα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι επιστήμονες είναι γιατί τα πτώματα ρίχτηκαν στο πηγάδι. Η απάντηση, όπως γράφει το αμερικανικό περιοδικό, είναι αποτέλεσμα μιας μακράς επίσης μελέτης για την αντίληψη του αρχαίου κόσμου γύρω από τα βρέφη. «Γνωρίζουμε ότι μια μεγάλη μερίδα μωρών πέθαιναν» δηλώνει στο Newsweek ο Τζον Παπαδόπουλος, καθηγητής αρχαιολογίας και κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες, ο οποίος όμως δεν συμμετείχε στην έρευνα.

Ομως, παρά το γεγονός, πως ο θάνατος των βρεφών ήταν κάτι σύνηθες για τον αρχαίο κόσμο, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών, ωστόσο δεν απαντώνται συχνά στις αρχαιολογικές ανασκαφές. Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει πολύ μικρό αριθμό μωρών σε τάφους σε σχέση με τον ρυθμό θνησιμότητας της εποχής. Μάλιστα, δεν λείπουν οι περιπτώσεις που τα βρήκαν «θαμμένα» κάτω από τα πατώματα ή πεταμένα σε χωματερές της εποχής.

Η έρευνα της Ρότροφ έδειξε ότι αν ένα μωρό πέθαινε εκείνη την εποχή, τότε το πτώμα του πετιόταν και δεν θαβόταν με αξιοπρέπεια, κι αυτό επειδή τα ελληνικά μωρά, όπως και αυτά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δεν θεωρούταν πλήρεις άνθρωποι μέχρι να γίνει μια ειδική τελετή. Η τελετή αυτή λάμβανε χώρα συνήθως 10 ημέρες μετά τη γέννηση του παιδιού κατά την οποία ο αρχηγός της οικογένειας, συνήθως ο πατέρας, αποφάσιζε αν πρέπει ή όχι να σηκώσει ψηλά το μωρό και να το «βαπτίσει».

Αν δεν το σήκωνε, σήμαινε πως το μωρό δεν εθεωρείτο άνθρωπος και η οικογένεια το παρατούσε στην τύχη του. Η απόφαση αυτή, αναφέρει η Ρότροφ, μπορούσε να καθοριστεί από πολλά. Για παράδειγμα, αν το μωρό είχε γεννηθεί με ένα είδος δυσμορφίας ή αναπηρίας, ή αν η οικογένεια αριθμούσε ήδη πολλά μέλη και δεν μπορούσε να αναθρέψει κι άλλο ένα ή αν η μητέρα δεν ήταν παντρεμένη. Για όλους αυτούς τους λόγους, πολλές φορές τα μωρά αφήνονταν σε έναν δημόσιο χώρο, με την ελπίδα ότι κάποιος θα τα υιοθετούσε. Πολλές φορές, αυτά τα παιδιά μεγάλωναν σαν σκλάβοι.

Το πιο πιθανό λοιπόν, σύμφωνα με τις Λίστον και Ρότροφ, είναι ότι τα μωρά αυτά είχαν πεθάνει πριν από αυτή την τελετή και για αυτό τον λόγο κατέληξαν μέσα στο πηγάδι. Η ομάδα των Καναδών και Αμερικανών επιστημόνων θεωρούν ότι οι ίδιες οι μαίες τα πέταξαν εκεί, καθώς αφενός το πηγάδι δεν ήταν ορατό από τον κόσμο της Αγοράς κι αφετέρου δεν ήταν και πολύ μακριά, ώστε να πρέπει να διανύουν χιλιόμετρα για να «εναποθέσουν» κάπου τα πεθαμένα παιδιά. Μάλιστα, κατά κάποιο τρόπο, η Λίστον θεωρεί ότι το πηγάδι θεωρήθηκε ως μια αξιοπρεπής επιλογή ταφής, αφού δεν μπορούσαν να τους φτιάξουν τάφο - ήταν καλύτερο από το να τα πετάξουν στις χωματερές της εποχής.

Το πρώτο κακοποιημένο μωρό στην παγκόσμια Ιστορία

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί κι ένα ακόμη σημαντικό εύρημα της έρευνας. Η ομάδα ανακάλυψε πως ένα από τα παιδιά αυτά δεν πέθανε από φυσικά αίτια. Πρόκειται για ένα μωρό 18 μηνών -ένα από τα τρία που δεν ήταν νεογνά- το οποίο έφερε σημάδια κακώσεων, κακομεταχείρισης και κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου και του κρανίου. Η Λίστον αναφέρει πως πρόκειται για το αρχαιότερο εύρημα παιδικής κακοποίησης στην παγκόσμια Ιστορία.

Τα σκυλιά θυσιάστηκαν για να «ξεπλύνουν» τον θάνατο των βρεφών

Τέλος, οι Αμερικανοί και Καναδοί ανθρωπολόγοι και αρχαιολόγοι κλήθηκαν να απαντήσουν και στο μυστήριο των 150 σκελετών ενήλικων σκυλιών και κουταβιών που βρέθηκαν στο ίδιο πηγάδι με τα 450 βρέφη και τον έναν ανάπηρο ενήλικα. Ο αρχαιολόγος ζώων Λιν Σνάιντερ υποστηρίζει πως πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν ως θυσίες. Αν και εκείνη την εποχή οι θυσίες πουλιών και προβάτων ήταν οι πιο κοινές, εδώ χρησιμοποιήθηκαν σκυλιά. Ο λόγος, κατά τον Σνάιντερ, είναι ότι τότε οι θυσίες των σκυλιών θεωρούνταν ως καθαρτικές από τη «μόλυνση». Και ο θάνατος ενός παιδιού ήταν «μολυντικός». Ετσι, οι Αθηναίοι σκότωσαν αυτά τα σκυλιά για να «καθαρίσουν» τους εαυτούς τους. Και μολονότι τα συγκεκριμένα σκυλιά δεν φέρουν στο σώμα τους θανατηφόρες κακώσεις, οι Λίστον και Σνάιντερ θεωρούν πως οι αρχαίοι Αθηναίοι τα σκότωσαν προκαλώντας τους μάλλον ασφυξία.



Πηγή : iefimerida.gr


27 “γαλάζιοι” βουλευτές εναντίον κυβέρνησης: Χωρίς σχεδιασμό επανασυστήθηκε η Δημοτική Αστυνομία



Έλλειψη σχεδιασμού καταλογίζουν στην κυβέρνηση, 27 βουλευτές της ΝΔ σχετικώς με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές σε ερώτηση που κατέθεσαν, με επικεφαλής τη βουλευτή Επικρατείας Νίκη Κεραμέως,η Δημοτική Αστυνομία παραμένει τώρα υποστελεχωμένη, αφού δεν επέστρεψε μεγάλος αριθμός των πρώην στελεχών της και τα οποία, όταν αυτή καταργήθηκε, είχαν απορροφηθεί σε άλλες θέσεις του Δημοσίου.

Από την άλλη δε πλευρά και στο Δημόσιο παραμένουν κενά λόγω της αποχώρησης εκείνων που θέλησαν να επιστρέψουν στην επανασυσταθείσα υπηρεσία.

Κατόπιν τούτων, οι 27 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς κ.κ. Βούτση και Κατρούγκαλο πως θα αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά.


Πηγή : newsit.gr


Έφυγε ο Κρίστοφερ Λι, ο Δράκουλας για του παλαιότερους και ο Σάρουμαν στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών για τους νεότερους



Ο εμβληματικός ηθοποιός, Κρίστοφερ Λι, ο καλοκάγαθος άνθρωπος που ενσάρκωσε τους πιο γνωστούς κακούς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Με μια καριέρα που πέρασε τα 65 χρόνια, ο Λι άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο την περασμένη Κυριακή από αναπνευστική και καρδιακή ανεπάρκεια.

Γεννήθηκε το 1922 στην Βρετανία και υπηρέτησε στην Βασιλική Αεροπορία κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Ψηλός και γοητευτικός, με χαρακτηριστική φωνή, ο Κρίστοφερ Λι στράφηκε αμέσως στην ηθοποιία μετά τον πόλεμο. Το ταλέντο του αναγνωρίστηκε το 1957 όταν ερμήνευσε τον ρόλο του τέρατος στην «Κατάρα του Φρανκεστάϊν».

Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε μια μακρά συνεργασία με την βρετανική Hammer Film Productions, η οποία έκανε κυρίως παραγωγές ταινιών τρόμου.

Το 1958, επελέγη για τον ρόλο του Κόμη Δράκουλα αποκτώντας από εκεί την μεγαλύτερη δεξαμενή των θαυμαστών του.

Ο ρόλος αυτός έγινε για δεκαετίες συνώνυμο του Κρίστοφερ Λι. Έκανε 8 ταινίες μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Όμως, δεν ήταν μόνο ο ρόλος αυτός που χαρακτήρισε τον Κρίστοφερ Λι. Έπαιξε με επιτυχία τον Σέρλοκ Χόλμς αλλά και τον Δρ Φου Μαντσού αρκετές φορές αλλά και τον Ροσφόρ στην επιτυχία του 1973 «Οι Τρείς Σωματοφύλακες» αλλά και στο σίκουελ «Οι 4 Σωματοφύλακες»

Ο Λι έπαιξε και έναν κακό στον Τζέιμς Μπόντ του 1974 «Ο άνθρωπος με το χρυσό πισ΄τολι» τον Φρανσίσκο Σκαραμαγκα.
Για τους ρόλους των κακών είχε δηλώσει: «Δεν πέρασα όλη μου την καριέρα παίζοντας τον κακό, αν και οφείλω να ομολογήσω ότι ο κακός είναι πιο ενδιαφέρων από τον καλό».

Η καριέρα του Λι απογειώθηκε και πάλι το 2000 αφού ερμήνευσε ρόλους που θα μείνουν στην ιστορία, όπως τον Σάρουμαν στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών αλλά και στο Χόμπιτ και φυσικά τον άρχοντα των Σιθ Κόμη Ντούκου and the Sith lord Count Dooku στο Star Wars.

Το 2009 χρίσθηκε ιππότης από την Βασίλισσα Ελισάβετ. Τότε είχε πει: «Για να γίνεις θρύλος πρέπει να είσαι είτε πεθαμένος είτε πολύ γέρος».



Πηγή



Αυξήθηκε στο 26,6% η ανεργία το Γ΄ τρίμηνο του 2015 - 1,27 εκατ. χωρίς δουλειά



Χάθηκαν πάνω από 25.000 θέσεις εργασίας το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία Ιανουαρίου - Μαρτίου που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Συγκεκριμένα, το Α ́ τρίμηνο φέτος ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.504.446 άτομα και των ανέργων σε 1.272.541.

Το ποσοστό ανεργίας ήταν 26,6%, έναντι 26,1% του προηγούμενου τριμήνου και 27,8% του αντίστοιχου τριμήνου 2015.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 5,2% σε σχέση με το Α ́ τρίμηνο του 2014.

Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν, ανέρχεται στο 23,2% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι ), αποτελούν αντίστοιχα το 71,6%.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ενώ αυξήθηκε κατά 0,6% σε σχέση με το Α ́ τρίμηνο του 2014.

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (30,6%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (23,5%).
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (51,9%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 57,0%.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους έχουν πάει Μερικές τάξεις ∆ημοτικού/∆εν έχουν πάει καθόλου σχολείο (49,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (12,9%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (19,8%).

Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 14,3% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 79,3% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Τέλος, το 6,4% είτε αναζητά μερική απασχόληση είτε δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση.

Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (34,8% έναντι 26,0%).

Επίσης, το 70,0% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 50,5%.

Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη ∆υτική Ελλάδα και τη ∆υτική Μακεδονία με 29,0%, καθώς και στις Ιόνιες Νήσους με 28,9%.

Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Βόρειο Αιγαίο με 20,2% και στην Πελοπόννησο με 23,9%.


Πηγή


Στο στόχαστρο Νικολούδη διευθύντρια του ΙΚΑ με «οικογενειακά» χρέη 7 εκατ. ευρώ!



Ο σύζυγος της προϊστάμενης στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικού φέρεται να οφείλει 7 εκατ. ευρώ - ο υπουργός Επικρατείας έδωσε εντολή για επείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκε η νομιμότητα

Εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) να διεξάγει επείγουσα έρευνα στο ΙΚΑ, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Ε. Νικολούδης, για αναφορές σε σχέση με την προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικού του Ιδρύματος της οποίας ο σύζυγός χρωστά κοντά στα 7 εκατ. ευρώ, καθώς και άλλες υποθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκε η νομιμότητα.

Στην εντολή του Υπουργού Επικρατείας περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή ΕΔΕ. Tο ΣΕΕΔΔ έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τον Υπουργό Επικρατείας, για τα αποτελέσματα της διεξαχθείσας έρευνας.


Πηγή : protothema.gr


Συνέλαβαν μπράβους των γηπέδων



Συλλήψεις από την αστυνομία για επιθέσεις μπράβων σε γήπεδα! Η νέα δικογραφία της δίωξης εκβιαστών και η βαλίτσα με τα 25.000. Η νέα στήλη του Κύριου Επιθεωρητή αποκαλύπτει.


Σημαντικά στοιχεία για το ρόλο τουλάχιστον δύο μπράβων που …κτυπούσαν ανελέητα κατ' εντολή ποδοσφαιρικών παραγόντων φέρεται να περιλαμβάνει η δικογραφία της υπόθεσης για δύο ομάδες νονών της νύκτας -στην Αθήνα και στον Βόλο- που σχημάτισε το βράδυ της Τετάρτης η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση παίζει ένας γνωστός πυγμάχος που είχε κατηγορηθεί παλιότερα για υπόθεση εκβιαστών στην Πελοπόννησο ενώ είχε εντοπισθεί και ντοπαρισμένος.

Μαζί του έχουν συλληφθεί κι ένας μπράβος που έχει κατηγορηθεί κατ΄ επανάληψη για συμμετοχή σε συμμορία νονών των δυτικών προαστίων αλλά κι ένας ακόμη ιδιώτης το όνομα του οποίου είχε αναφερθεί στην έρευνα της ΕΛΑΣ για βόμβα στο Χαλάνδρι στο σπίτι της προέδρου του δικαστηρίου που είχε ασχοληθεί με την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Επιπλέον έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός στο Βόλο, όπως κι άλλοι  τουλάχιστον 15 μπράβοι που πωλούσαν προστασία στην  Αττική, στην Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, τμήμα της δικογραφίας, ύστερα από υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αφορά εκτός από τις «προστασίες» σε καταστήματα, εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν σε δύο γήπεδα της επαρχίας το τελευταίο τρίμηνο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους αγώνες Αιολικός –Πανελευσινιακός τον Απρίλιο του 2015 στην Μυτιλήνη αλλά και τον πρόσφατο αγώνα Παναχαΐκή-ΑΕΚ. Παράλληλα έρευνα γίνεται και για άλλους αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι αθλητικός παράγοντας του Πανελευσινιακού σε τηλεοπτική συνέντευξη του, σχετικά με τα επεισόδια της Μυτιλήνης είχε υποστηρίξει ότι «όλα αυτά περί μπράβων και τα επεισόδια που υποτίθεται ότι προκαλέσαμε εμείς είναι παραμύθια και μυθεύματα. Εγώ κυκλοφορώ πάντα με τον οδηγό μου και 2-3 φίλους και συνεργάτες μου το πολύ. Αυτοί τα προκάλεσαν όλα, άνθρωποι και οπαδοί του Αιολικού, ενώ εμείς από την άλλη μάθαμε για μία βαλίτσα με 25.000 ευρώ (!) που κυκλοφορούσε στο γήπεδο την ώρα του αγώνα».  



Πηγή : sdna.gr


Νέα «Καρφιά» Πανούση κατά Κωνσταντοπούλου στη Βουλή



«Όποιος ή όποια πιστεύει ότι υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία που απαξιώνει τον ρόλο της αστυνομίας και μειώνει το κύρος του κάθε αστυνομικού, προσφέρει κακές υπηρεσίες στο πολίτευμα» δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γ. Πανούσης, περνώντας στην αντεπίθεση κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και της στάσης της έναντι των αστυνομικών.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΧΑ Χρ. Παππά, ο οποίος κατήγγειλε σχεδιασμένες και καθοδηγούμενες επιθέσεις κατά του κόμματός του και στελεχών του, ο κ. Πανούσης βρήκε την ευκαιρία να διατυπώσει αιχμές για την πρόεδρο της Βουλής, η οποία προ ημερών με γραπτή ανακοίνωσή της τον κατηγόρησε ότι υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο και ότι αναβιβάζει την αστυνομία σε ισότιμο θεσμό.

Είχε προηγηθεί η δήλωσή του ότι «στις Δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία», κάτι που προκάλεσε την οργή της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία στην ανακοίνωσή της είχε επιτεθεί κατά του κ. Πανούση λέγοντας ότι «επειδή οι καιροί είναι πονηροί και ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο, καλό θα ήταν ο καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος».

Έτσι, ήρθε τώρα η σειρά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να «επιστρέψει» τα βέλη κάνοντας λόγο για «κακές υπηρεσίες στο Πολίτευμα» όσων απαξιώνουν την Ελληνική Αστυνομία. Μάλιστα πήγε και παραπέρα, δηλώνοντας ότι «την ώρα που η σχέση εμπιστοσύνης αστυνομίας-πολίτη έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, απάδει οποιαδήποτε εκ του αφελούς ή εκ του πονηρού επαναφορά του κλίματος καχυποψίας».

Ως αιχμή κατά της προέδρου της Βουλής ερμηνεύτηκε και η φράση που είπε στον κ. Παππά ότι «την ίδια ώρα που χτυπιέται η αστυνομία από άλλη πλευρά σε βαθμό που πρέπει να μεταμφιέζεται για να υπάρχει, χτυπιέται και από εσάς». Επίσης, τόνισε ότι «εγώ δεν είμαι υπέρ της αστυνομίας που είναι από 'δω και της αστυνομίας που είναι από 'κει».

«Η αστυνομία είναι θεσμός και προστατεύει όλη τη δημοκρατία» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι «πολλές φορές οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες λειτουργούν ως μπούμερανγκ». Απαντώντας δε στον χρυσαυγίτη βουλευτή περί προνομίων εξουσίας, είπε ότι «εγώ γεννήθηκα στον Κολωνό και δεν παίρνω χαμπάρι από προνόμια εξουσίας», ενώ καταδίκασε για άλλη μια φορά την ένοπλη βία, διότι, όπως είπε, «δεν έχει θέση στην Δημοκρατία».



Πηγή : tanea.gr



Επέστρεψε στους δέκτες η ΕΡΤ



Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στις 06:00 το πρωί, η ΕΡΤ επανήλθε στους δέκτες, μετά από δύο χρόνια σιωπής.

Το λογότυπο της ΕΡΤ επέστρεψε στους τηλεοπτικούς δέκτες στις έξι το πρωί. Παράλληλα, στα ερτζιανά εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ και τα περιφερειακά κανάλια.

Στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής διοργανώνεται στις οκτώ το βράδυ συναυλία, με γνωστούς καλλιτέχνες, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Το άνοιγμα της ΕΡΤ χαιρέτισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει εκφράσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία στις 19:00 καλεί σε συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο.


Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Οδηγίες για τον ιό με τα πορνογραφικά βίντεο στο Facebook



Για νέο ιό στο Facebook που εμφανίζεται ως πορνογραφική ανάρτηση προειδοποιεί τους χρήστες η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί από κάποιον φίλο του χρήστη στο «Facebook»  και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν  με ετικέτα (tag) μέχρι  και είκοσι (20) φίλοι  του.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

"Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για τη διάδοση ενός κακόβουλου λογισμικού (Backdoor Trojan), που εξαπλώνεται με την εμφάνιση ανάρτησης με πορνογραφικό βίντεο, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».  
Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες, σχετικά με τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook»   Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την εκ νέου διάδοση κακόβουλου λογισμικού (Backdoor Trojan), που είχε εμφανιστεί ξανά κατά το παρελθόν και εξαπλώνεται με την εμφάνιση ανάρτησης με πορνογραφικό βίντεο στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».  
Συγκεκριμένα, όπως και στο παρελθόν, η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί από «φίλο» του χρήστη στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν με ετικέτα (tag) πλήθος «φίλων» του. Εάν ο χρήστης πατήσει στο σύνδεσμο της ανάρτησης, μεταφέρεται σε απατηλή ιστοσελίδα, όπου παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια σταματάει η αναπαραγωγή του, εμφανίζοντας μήνυμα, το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να «κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player (InstallFlashPlayer.exe).  
Στην περίπτωση που ο χρήστης συναινέσει και «κατεβάσει» το αρχείο, τότε μολύνεται από το κακόβουλο λογισμικό (Backdoor Trojan), το οποίο έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως (κωδικοί e-banking, αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.).  
Επιπρόσθετα, το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα μετά την εγκατάστασή του και τη μόλυνση του υπολογιστή, να αναρτά αυτόματα στο λογαριασμό «Facebook» του χρήστη το επίμαχο πορνογραφικό βίντεο, κάνοντας ταυτόχρονα επισήμανση (tag) φίλους του, με σκοπό την περαιτέρω αυτοδιάδοσή του. Με αυτό τον τρόπο, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται, μέσω της πλατφόρμας «Facebook», μολύνοντας μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.  
Σημειώνεται ότι πρόκειται για νεότερη έκδοση του προηγούμενου ιού με κύριο χαρακτηριστικό τη γρηγορότερη εξάπλωσή του.  

Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας:

Να μην πατάνε σε αναρτήσεις με περίεργο περιεχόμενο ή αναρτήσεις οι οποίες δεν εμφανίζεται να οδηγούν σε κάποια γνωστή ιστοσελίδα. Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του «Facebook», να ενεργοποιήσουν την επιλογή στην οποία δεν θα μπορεί κάποιος να τους προσθέσει με ετικέτα (tag), χωρίς να το εγκρίνουν.

Να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως λογισμικό Antivirus, το οποίο θα πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο.

Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:   Τηλεφωνικά στο: 111 88 Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr Πηγή: www.lifo.gr


Δεν υπάρχει φράγκο και ο Βούτσης απαιτεί οι ΟΤΑ να συμμορφωθούν και να μεταφέρουν τα διαθέσιμα τους στην ΤτΕ!!



Την υποχρέωση των ΟΤΑ να συμμορφωθούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) υπενθυμίζει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σε επιστολή του προς τους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας.
Συγκεκριμένα, τους καλεί να μεριμνήσουν για την αμελλητί συμμόρφωσή τους, δεδομένου ότι «το ποσό που έχουν μεταφερθεί στην ΤτΕ εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του συνολικού αριθμού των ΟΤΑ και του συνολικού ύψους των προς μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων».

Ο κ. Βούτσης υπενθυμίζει ακόμη ότι η μεταφορά των αποθεματικών είναι υποχρεωτική και «διενεργείται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας».

Ακόμη, σημειώνει ότι η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ δεν φθάνει «μέχρι της εξαίρεσής τους από την υποχρέωση συμμόρφωσης προς την εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, η δε ρύθμιση της δημοσιονομικής διαχείρισης των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης ανήκει στην αρμοδιότητα των κεντρικών οργάνων του κράτους».

Υπενθυμίζεται ότι δήμαρχοι και περιφερειάρχες είχαν αντιδράσει τον Απρίλιο έντονα για την ΠΝΠ, κάνοντας λόγο για μονομερή ενέργεια και για πλήγμα στην αυτονομία τους, το οποίο θα έθετε σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία τους.

Στο συνέδριό της τον Μάιο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) είχε αποφασίσει να μη μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος έως ότου προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ικανοποιούν τα αιτήματά της.

Τότε οι δήμαρχοι εξηγούσαν ότι δεν είχαν γίνει ακόμη οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες, προκειμένου να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική δέσμευση τα κονδύλια που αφορούν είτε ποσά που έχουν κατατεθεί σε συνεταιριστικές τράπεζες, είτε έχουν ήδη δεσμευτεί στους προϋπολογισμούς των δήμων για να πληρωθούν έργα που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.


Πηγή


SOS Λειτουργικό μπλακ - άουτ στο ΕΣΥ χωρίς βιώσιμη συμφωνία




Υπέρ μίας «βιώσιμης συμφωνίας», προκειμένου να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία, τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα.

«Οδηγούμαστε σε λειτουργικό μπλακ - άουτ», προειδοποίησε ο κ. Ξανθός εκτιμώντας ότι το καλοκαίρι «θα είναι μια δύσκολη περίοδος για το σύστημα υγείας».

Η λύση και η αντιστροφή της πορείας, συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός, μπορεί να γίνει μόνο μέσα «από βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους». Αν δεν υπάρξει συμφωνία, πρόσθεσε, «τους τελευταίους μήνες του χρόνου θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα».


Πηγή : naftemporiki.gr


Η «ρήξη» έγινε. Ευτυχώς!



του Γιώργου Καρελιά

Όσοι πίστευαν ότι η νέα κυβέρνηση θα οδηγούσε τις διαπραγματεύσεις σε «ρήξη» δικαιώθηκαν. Πράγματι, αυτό συνέβη. Η συμφωνία -το προσύμφωνο υπεγράφη τη νύχτα στις Βρυξέλλες- με τους εταίρους και δανειστές της χώρας επιφέρει πολλαπλές ρήξεις.
1. Ρήξη με τον παραλογισμό, που ήθελε μια μικρή χώρα να τα βάλει με όλον τον κόσμο (Αμερική, Ευρώπη, Ρωσία), ο οποίος ήθελε συμφωνία.
2. Ρήξη με την ανοησία, που πιστεύει ότι μια μικρή και καταχρεωμένη χώρα μπορεί να ζήσει μόνη της, απομονωμένη και ταπεινωμένη.
3. Ρήξη με την ψεκασμένη λογική ότι η σωτηρία της Ελλάδας μπορεί να έρθει με ρωσικά ρούβλια, κινεζικά γουάν και ινδικές ρουπίες.
4. Ρήξη με το λόμπι της δραχμής, που έδωσε τα ρέστα του για να σπρώξει τη χώρα στην καταστροφή της «εθνικής υπερηφάνειας» και να θησαυρίσει το ίδιο.
5. Ρήξη με τα μεγάλα λόγια, τα ψέματα και τις ψευδαισθήσεις, που θα γίνουν μεγάλο μάθημα για πρώην, νυν και επόμενους επίδοξους ψεύτες και λογάδες.
6. Ρήξη με τη «μυθολογία» ότι η μικρή και γενναία Ελλάδα έχει παντού γύρω της εχθρούς. Τώρα η Μέρκελ από «δυνάστρια» θα γίνει «ευεργέτιδα».
7. Ρήξη με τις φαντασιώσεις, ειδικά της Αριστεράς, ότι οι διεθνείς σχέσεις δεν διαμορφώνονται από τον συσχετισμό δυνάμεων, αλλά από κάποια δική της «βούληση».
8. Ρήξη με τα εθνικοπατριωτικά κηρύγματα του τύπου «θα το κάνουμε Κούγκι». Ελπίζουμε στους «κουγκιστές» να έχει απομείνει λίγη πέτσα, ώστε να σιωπήσουν (τουλάχιστον).
9. Ρήξη, ελπίζουμε οριστική, με την πολιτική της ψευτομαγκιάς και της κουτοπονηριάς.
10. Ρήξη, τέλος, με τη βλακεία, που συνιστούν όλα τα προηγούμενα.
Με τη συμφωνία, η Ελλάδα απέφυγε την άμεση καταστροφή, δεν σώθηκε. Για τη σωτηρία θα χρειαστεί πολύχρονη και συστηματική προσπάθεια. Η ομάδα περί τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία πιστώνεται την αποφυγή της άμεσης καταστροφής, τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της διακυβέρνησης. Τώρα, που οι ανάλγητοι ξένοι τής βγάζουν τη θηλιά από τον λαιμό και της δίνουν χρόνο, θα κριθεί στην πράξη.
Αυτό που έγινε τη νύχτα στις Βρυξέλλες, αν επιβεβαιωθεί οριστικά τις επόμενες μέρες (το «αν» είναι υποχρεωτικά τυπικό, μόνον οι προφήτες προβλέπουν απόλυτα το μέλλον), μπορεί να περιγραφεί με την πολυχρησιμοποιημένη, αλλά εν προκειμένω καίρια, φράση του Τσόρτσιλ: «Αυτό δεν είναι το τέλος. Δεν είναι καν η αρχή του τέλους. Ίσως είναι το τέλος της αρχής».

Πηγή : protagon.gr


Βρόμικο παρασκήνιο: Ο Πανούσης, το δίκτυο του Αλλοδαπών, ο Βούτσης και οι λυκοφιλίες



Συνεργάτες του υπουργού Δημόσιας Τάξης μιλώντας στο bloko.gr, εξέφρασαν χθες όπως κάναμε γνωστό την ευαρέσεκεια τους για την δήλωση στήριξης του κ. Βούτση, μετά τις τελευταίες επιθέσεις σε μορφή ομοβροντίας κατά του κ. Πανούση από

κ. Κωνσταντοπούλου, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και τα όποια ... παράριζα.

Όταν όμως θέσαμε το ερώτημα πόσο ειλικρινής ήταν η επίθεση φιλίας Βούτση, λάβαμε αντί απάντησης την ... αποστωμοτική σιωπή. Κι αυτό γιατί;

Ο κ. Πανούσης, επικαλείται την υποκλοπή μεταξύ ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ με τον καταδικασμένο με 82 αποφάσεις ως απατεώνα στέλεχος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι σε 4 μήνες θ' απαλλαχτούν από αυτόν. Το τετράμηνο όπως λέει ο κ. υπουργός κλείνει και μαζί κλιμακώνονται οι σε βάρος του επιθέσεις.

Όμως ποιες οι σχέσεις, με ποια κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ των αξιωματικών της Αστυνομίας και των παραγόντων της ΕΥΠ που μαζί με τον πολιτικό συνεταίρο τους καθόρισαν και δρομολόγησαν τις αφιξαναχωρήσεις στις τελευταίες κρίσεις και επιδιώκουν την έξοδο από την κυβέρνηση του κ. Πανούση;

Όλες οι πληροφορίες, ενδείξεις ισχυρές και αποχρώσεις συγκλίνουν και συνηγορούν ότι το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που βασίζονται και μέσω αυτού συνωμοσιολογούν και σκευωρούν, είναι ο κ. ... Βούτσης!!! Προς τί λοιπόν η επίθεση φιλίας;

Είναι θέμα τακτικής; Είναι ανασίπλωση του τελευταίου; Ειναι απλώς ξεκάρφωμα ή μια δήλωση στήριξης κατ' εντολή και και υπαγόρευση του πρωθυπουργού;

Όπως και να χει, το πράγμα είχε τεράστιο ενδιαφέρον και όπως λέγεται, το πόρισμα της κ. Ράϊκου θα περιπλέξει πολύ το πράγμα και ίσως αναγκάσει κάποιους να σπάσουν το φραγμό της ομερτά.


Πηγή : bloko.gr


Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τη συντριβή του ελληνικού F-16 στην Ισπανία


Η έρευνα για το δυστύχημα που προκάλεσε η μηχανική βλάβη που υπέστη μαχητικό αεροσκάφος F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος 11 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων

των δύο χειριστών του, την 26η Ιανουαρίου σε μια αεροπορική βάση στην Ισπανία, ολοκληρώθηκε και το πόρισμά της πρόκειται να δημοσιοποιηθεί «πολύ σύντομα», όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική Πολεμική Αεροπορία.

«Η έρευνα ολοκληρώθηκε. Γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη», δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου αεροπορίας της Γαλλίας, ο πτέραρχος Ντενί Μερσιέ, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι οικογένειες των θυμάτων από τη Γαλλία—εννέα νεκροί, εννέα τραυματίες—θα «ενημερωθούν αυτή την εβδομάδα» για το πόρισμα της έρευνας, πρόσθεσε ο ανώτατος αξιωματικός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στη Νανσί, στην ανατολική Γαλλία, από όπου καταγόταν η πλειονότητα των θυμάτων.

Η έρευνα κατόπιν θα δημοσιοποιηθεί—θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο—με τη συμφωνία των ελληνικών αρχών, πρόσθεσε ο πτέραρχος Μερσιέ.

Το ελληνικό F-16 είχε υποστεί μηχανική βλάβη και απώλεια ισχύος αμέσως μετά την απογείωσή του και συνετρίβη κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης υψηλού επιπέδου στην Αλμπαθέτε, στη νοτιοανατολική Ισπανία, με τη συμμετοχή καταδιωκτικών και μαχητικών αεροσκαφών από διάφορες χώρες, θερίζοντας πιλότους και μηχανικούς που βρίσκονταν στο ταρμάκ της βάσης Λος Γιάνος προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη.

Εξάλλου ένας Αμερικανός υπαξιωματικός ο οποίος είχε σώσει τέσσερις Γάλλους αεροπόρους πέφτοντας στη φωτιά θα λάβει το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, την πιο σημαντική στρατιωτική διάκριση της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης της πόλης Λε Μπουρζέ (17η-21η Ιουνίου), ανέφερε ο πτέραρχος Μερσιέ.

Πρόκειται για έναν «ήρωα σαν αυτούς που βλέπει κανένας σε ταινίες», σχολίασε ο Γάλλος πτέραρχος. Όταν είδε την έκρηξη, «τον κόσμο που είχε παγιδευτεί» αντί να παραμερίσει, «έπεσε μέσα στη φωτιά κι έσωσε τέσσερις στρατιωτικούς μας, υπό αδιανόητες συνθήκες», πρόσθεσε ο Μερσιέ, αναφερόμενος στον Αμερικανό σμηνία Γκρέγκορι Σουάρτς.



Πηγή : kathimerini.gr



Απόφαση ΣτΕ για συντάξεις με κόστος 1-1,5 δισ.



Περίπου 1 - 1,5 δισ. ευρώ καλείται να αντλήσει η κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε κατά πλειοψηφία (14-11) αντισυνταγματικές τις περικοπές επί των κύριων και επικουρικών συντάξεων του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ το 2012.

Η απόφαση της ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Σωτ. Ρίζου, είχε ουσιαστικά «προαναγγελθεί» από το αποτέλεσμα των διασκέψεων που προηγήθηκαν και παρότι δεν έχει αναδρομική ισχύ, παρά μόνο για όσους προσέφυγαν –δηλαδή 15 άτομα στο ΣτΕ και περίπου 2.000 στα διοικητικά δικαστήρια– προκαλεί νέους «πονοκεφάλους» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που καλείται να επαναφέρει τις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ στα επίπεδα του 2012.

Η απόφαση (σ.σ. στην πραγματικότητα πρόκειται για σειρά αποφάσεων) είναι εκτελεστή με τη δημοσίευσή της (9.6.2015), αφορά περίπου 800.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ και των ΔΕΚΟ με συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ και για την εφαρμογή της η κυβέρνηση θα επιλέξει πιθανότατα αντίστοιχη λύση με αυτή που προκρίθηκε για τους ενστόλους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το υπουργείο Οικονομικών έλεγαν ότι «όταν κοινοποιηθεί η απόφαση θα υπάρξει και επίσημη αντίδραση. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και θα εφαρμοστούν τηρουμένων των δημοσιονομικών και ταμειακών αντοχών». Βάσει της απόφασης εκτιμάται πως οι αυξήσεις σε συντάξεις από 1.000,01 έως 1.500 ευρώ θα είναι 5%, από 1.500,01 έως 2.000 ευρώ 10% και από 2.000,01 ευρώ και άνω, 15%.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ολομέλειας του ΣτΕ, το κράτος, πριν προβεί στις περικοπές του 2012, θα έπρεπε να έχει διεξαγάγει επιστημονική μελέτη για τις επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων, ενώ αφήνει αιχμές και για την επιτυχία του Μνημονίου, λέγοντας ότι τα μέτρα «δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα και η οικονομική ύφεση είχε ενταθεί με ρυθμούς που είχαν ανατρέψει τις αρχικές προβλέψεις».

Ανάλογη απόφαση είχε εκδώσει η ολομέλεια του ΣτΕ για τις περικοπές στις αποδοχές των πανεπιστημιακών, τις οποίες, επίσης, είχε κρίνει αντισυνταγματικές, χωρίς, όμως, και σε αυτή τη περίπτωση να αναγνωρίζει αναδρομικά, παρά μόνο για όσους είχαν προσφύγει.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποτέλεσε αντικείμενο των προσφυγών, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρονται στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να ισχύσει. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το κράτος πρέπει να συνδράμει τα Ταμεία για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων, εάν αυτά δεν έχουν κεφάλαια, παρά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που νομοθετήθηκε το 2010.

Συντάξεις 2010 και 2011

Στον αντίποδα, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε πως οι περικοπές που έγιναν στις συντάξεις το 2010 και το 2011 ήταν συνταγματικές, καθώς «υφίστατο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της οικονομίας και χρεοκοπίας της χώρας», με αποτέλεσμα η τότε κυβέρνηση προς αντιμετώπιση της κατάστασης να λάβει μέτρα περιστολής των δημοσίων δαπανών, μεταξύ των οποίων και η μείωση των συντάξεων.


Πηγή : kathimerini.gr


Η Βίκυ Σταμάτη ζητά προστασία για την ζωή της


Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη στους Ελβετούς δικαστές, που ερευνούν περιπτώσεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας τους.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έθεσε υπόψη των Ελβετών συγκεκριμένα στοιχεία για την έρευνα που διενεργούν και η οποία στρέφεται κατά συγκεκριμένου τραπεζικού στελέχους. Ο ερευνώμενος Ελληνοελβετός τραπεζικός είναι προφυλακισμένος στην Ελβετία για ενέργειες του που σχετίζονται με παράνομες πληρωμές από εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται εξωχώρια εταιρεία μέσω της οποίας διακινήθηκαν ύποπτα χρηματικά ποσά, μέρος των οποίων φαίνεται να κατέληξαν σε λογαριασμούς της πρώην και της νυν συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κ. Σταμάτη, Φραγκίσκο Ραγκούση, η κατάθεση της ήταν αποκαλυπτική, ενώ -όπως ανέφερε- η εντολέας του ζήτησε προστασία για τη ζωή της.


Φωτογραφία Eurokinissi

Πηγή: koolnews.gr



Λέμβος με μετανάστες «έδεσε» στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου



Mία φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν 10 μετανάστες από την Αφρική, έδεσε την Τετάρτη συμβολικά μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Ήταν μια πρωτοβουλία οργανώσεων που καταγγέλλουν την «φονική» μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης.

Δεκάδες ακτιβιστές συνόδευσαν τη λέμβο στο σύντομο διάπλου της, κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα κατά της Frontex.

«Πρόκειται για μετανάστες που έχουν έρθει από διάφορες χώρες της Αφρικής, από το Μαρόκο και την Τυνησία, και έφθασαν χθες στο Στρασβούργο» επισήμανε ο Οζάν Τσενελί, ένας εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές, στελέχη των Οικολόγων Πρασίνων και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς όπως και ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Εντουάρ Μαρτέν, έσπευσαν να τους καλωσορίσουν και να τους εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

«Η Ευρώπη πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της» τόνισε η Σουάντ, μία μητέρα που ήρθε από την Τυνησία, που επιβιβάστηκε στο πλοίο. Με δάκρυα στα μάτια, η ίδια εξήγησε ότι ο γιος της χάθηκε ενώ προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού.

«Προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την εκατόμβη, πρέπει να ανατρέψουμε τη λογική της Ευρώπης-φρουρίου και να επιτρέψουμε την κινητικότητα των πολιτών σε διεθνές επίπεδο» ζητούσαν οι διοργανωτές, μεταξύ αυτών της Attac, στα φυλλάδια που μοίρασαν.

Νωρίτερα εντός του Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής και επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, περιστοιχισμένη από ευρωβουλευτές της ιταλικής Λέγκας του Βορρά, του βελγικού Φλαμς Μπλοκ και του ολλανδικού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV), κάλεσαν να μπει τέλος «στη μαζική μετανάστευση, την οποία προκαλεί η ΕΕ».



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Εντατικοποίηση της διαπραγμάτευσης συμφώνησαν Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ



Δύο ώρες κράτησε η τριμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στην πιο κρίσμη στιγμή της πολιτικής διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών και ενώ εκπέμπονται μηνύματα αισιοδοξίας. Συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς για μια συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι συζητήσεις των τριών ηγετών διεξήχθησαν σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις επί των προτάσεων της ελληνικής πλευράς και των θεσμών, ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία εγκαίρως, δηλαδή πριν από το τέλος Ιουνίου που λήγει η παράταση του τρέχοντος προγράμματος. «Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφόρων που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους δανειστές προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο Γερμανός αξιωματούχος είπε ότι οι τρεις ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς, σε εποικοδομητικό κλίμα. «Συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι οι συνομιλίες μεταξύ της ελλάδας και των θεσμών πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Χωρίς να κάνει δηλώσεις αποχώρησε από το κτίριο των Βρυξελλών η Αγκελα Μέρκελ.

Η τριμερής συνάντηση ξεκίνησε αμέσως μετά το δείπνο των ηγετών της συνόδου Ευρωπαϊκής Ενωσης και Λατινικής Αμερικής, λίγο μετά τις 11 το βράδυ και ολοκληρώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.


Πηγή : ethnos.gr


Η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο CCC



H αβεβαιότητα για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, αλλά και η αναβολή πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, είναι οι δύο βασικοί λόγοι που επικαλείται η Standard & Poor’s για την απόφασή της να μειώσει κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, από CCC+ σε CCC, με αρνητική μάλιστα προοπτική. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία παραμένει υπό στενή παρακολούθηση με ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης. Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος εξέφρασε διά του εκπροσώπου του την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα έχει στη διεθνή οικονομία «μία χρεοκοπία της Ελλάδας».

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι γι’ αυτόν τον λόγο υπήρξε τέτοιας έκτασης εμπλοκή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στο όλο θέμα και πρόσθεσε πως πρέπει να επέλθει συμφωνία πριν από το τέλος της προθεσμίας, εννοώντας την 30ή Ιουνίου, οπότε λήγει η παράταση του ελληνικού προγράμματος. Η S&P περιγράφει με μελανά χρώματα τις εξελίξεις στην οικονομία, αμφισβητεί την αξιοπιστία των προτάσεων της ελληνικής πλευράς και θεωρεί υπαρκτό τον κίνδυνο να επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Αναλυτικά σημειώνει ότι η παράταση των διαπραγματεύσεων αυξάνει τον κίνδυνο περαιτέρω επιδείνωσης της ρευστότητας, τόσο για τη χώρα όσο και τις ελληνικές τράπεζες. Η ΕΚΤ παρέχει αυτή τη στιγμή ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ της χώρας, επισημαίνει η S&P και υπογραμμίζει πως η συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων αυξάνει την πιθανότητα επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω «αιμορραγία» καταθέσεων και να εκδοθεί ένα παράλληλο με το ευρώ νόμισμα.

Η αβεβαιότητα γύρω από τη σχέση της Ελλάδας με τους εταίρους της αλλά και γενικά για την πολιτική σταθερότητα βαραίνει την οικονομία της χώρας: οι καθυστερήσεις στις πληρωμές φόρων αυξήθηκαν τον Μάιο, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται ότι μαζεύει χρήματα από τις καθυστερήσεις πληρωμών προς τους προμηθευτές της.

Η αποδυνάμωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας εγείρει ερωτήματα για τον ρεαλισμό ενδεχόμενης συμφωνίας της χώρας με τους πιστωτές της όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους, καθώς οι προβλέψεις για φορολογικά έσοδα και ΑΕΠ φαίνονται μη ρεαλιστικές. «Ακόμη και αν επιτευχθεί αύριο μια συμφωνία Ελλάδας – πιστωτών, δεν αναμένουμε πως μια τέτοια συμφωνία θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας πέρα από τον Σεπτέμβριο».

Σύμφωνα με τη S&P, η απόφαση της Ελλάδας να καθυστερήσει την πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, που έληγε στις 5 Ιουνίου, φαίνεται να καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στις συντάξεις και στις εσωτερικές δαπάνες έναντι των υποχρεώσεων εξυπηρέτησης του χρέους. Επιπλέον, ο διεθνής οίκος προειδοποιεί πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία, «η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα κηρύξει στάση πληρωμών μέσα στους επόμενους 12 μήνες». «Κατά την άποψή μας, εάν δεν υπάρξει βελτίωση στις προβλέψεις για το ελληνικό ΑΕΠ (σ.σ. προβλέπει ύφεση 1,5% φέτος) καθώς και βαθιές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο», καταλήγει.



Καθημερινή


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 14,6% δείχνει δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA



Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 14,6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για την εκπομπή του ALPHA «Ίντριγκα» και την Έλλη Στάη. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 34,2% έναντι 19,6% της ΝΔ.
Τρίτο κόμμα έρχεται το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, το ΠΑΣΟΚ με 3,2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το ΚΙΔΗΣΟ με 1,1%, άλλο κόμμα δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το 3% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 16,9%.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης καταγράφονται τα εξής:

- Το 59,8% δηλώνει ότι ανησυχεί και το 30,7% ότι ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

- Την κυβέρνηση αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά το 45% και το 53,1% αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Για πρώτη φορά αξιολογείται αρνητικά.

- Ικανοποίηση από τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού εκφράζει το 53% και «όχι» το 46,2%.

- Ικανοποίηση από την διαπραγμάτευση εκφράζει το 45,5% και «όχι» το 53,4%.

- Στο ερώτημα «τι να κάνει η κυβέρνηση», το 50,2% απαντά «να δεχθεί τη συμφωνία», το 37,4% «να έρθει σε ρήξη» και το 12,4% δεν απαντά.

- Στο ερώτημα αν «πιστεύεται ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας» το 54,8% απαντά θετικά και το 41% αρνητικά.

- Το 80,3% πιστεύει ότι τελικά θα επέλθει κάποια συμφωνία, ενώ το 13,9% ότι θα επέλθει οριστική ρήξη και το 5,8% δεν απαντά.

- Το 77,4% θέλει παραμονή στο ευρώ και το 16% επιστροφή στην δραχμή.

- Σε περίπτωση αδιεξόδου το 44,2% προτιμά τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το 37,6% να συνεχίσει η ίδια κυβέρνηση και μόλις το 13,8% να γίνουν ξανά εκλογές.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά το διάστημα 7-10 Ιουνίου σε δείγμα 1.001 νοικοκυριών αντιπροσωπευτικής επιλογής. Δείτε κάτω αναλυτικά όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης.



Πηγή : alfatv.gr


Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 69-76


Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό για δεύτερη φορά στο ΟΑΚΑ μέσα σε σαράντα μέρες (76-69), έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών και την Κυριακή (14/4, 19:30) έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του έναντι του Παναθηναϊκού, κερδίζοντας (και) το δεύτερο παιχνίδι των τελικών της Basket League. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε των "πράσινων" με 76-69 και κάνοντας το 2-0, βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από την επιστροφή της στον θρόνο του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Οι "ερυθρόλευκοι" έβαλαν από νωρίς τις βάσεις της επικράτησής τους. Πήραν γρήγορα το προβάδισμα, εκμεταλλεύτηκαν τις περισσότερες λύσεις που είχαν σε περιφέρεια/ρακέτα και εκμεταλλευόμενοι την καλή ψυχολογία που είχαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να διατηρήσουν το πάνω χέρι.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Πρίντεζης, που σταμάτησε στους 17, την ώρα που ο Μαυροκεφαλίδης έκανε μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση (28π.), πλην όμως ήταν απελπιστικά μόνος, για τον Παναθηναϊκό.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός έχει πλέον μπροστά του τρεις ευκαιρίες για να κατακτήσει τον τίτλο. Αρχής γενομένης από την Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 19:30, οι Πειραιώτες μπορούν να πάρουν τα σκήπτρα από τον "αιώνιο" αντίπαλο, μετά από τρία χρόνια αναμονής.

Ο πρωταγωνιστής
Ο Τρεμέλ Ντάρντεν ήταν αυτός που κράτησε "όρθιο" τον Ολυμπιακό στο σημείο που ο Παναθηναϊκός έδειχνε πιο έτοιμος από ποτέ για την αντεπίθεση. Βρέθηκε στο παρκέ καθ όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, πέτυχε 10 πόντους (με 2/2 δίποντα και 2/2 τρίποντα) και κάπως έτσι, οι "ερυθρόλευκοι" κάθε άλλο παρά... προβληματισμένοι ήταν που είδαν τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο να πέφτει κατά ένα πόντο σε σχέση με αυτήν της ανάπαυλας.

Ο αριθμός
Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης (με 28π.), αλλά ήταν μόνος του σε ό,τι αφορά την επίθεση. Εξ ου και το γεγονός πως ο επόμενος "πράσινος" πέτυχε 11 πόντους, με τον Σλότερ να ευστοχεί στο τελευταίο "πράσινο" καλάθι της αναμέτρησης.

Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σαφή διάθεση να πάει τη μπάλα κοντά στο καλάθι, είτε με τους γκαρντ είτε με τους σέντερ του. Γι αυτό οι πρώτες επιθέσεις του εκδηλώθηκαν μέσα από το "βαμμένο", με κύριους εκφραστές τους Νέλσον και Μαυροκεφαλίδη. Οι δυο τους ήταν αυτοί που συνεισέφεραν περισσότερο από κάθε άλλον στο +4 (8-4) του 4ου λεπτού.

Πριν αρχίσει η κυριαρχία του Ολυμπιακού, χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρουσίασαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ το ίδιο πλεονέκτημα με αυτό που είχαν στο ΣΕΦ, πριν από τρεις ημέρες. Ήτοι, να ανανεώνουν διαρκώς τις επιθέσεις τους. Κάπως έτσι, ο Χάντερ εξελίχθηκε σε παράγοντα μείζονος σημασίας για το επιθετικό παιχνίδι των "ερυθρολεύκων", οι οποίοι ανέτρεψαν τα δεδομένα, για να προηγηθούν τώρα με +4 (10-14 στο 8').

Οι ψηλοί και ο Σλούκας

Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου μάλιστα -και το τρίποντο του Σλούκα- οι ψηλοί ήταν αυτοί που έκαναν όλη τη δουλειά για τους φιλοξενούμενους στο επιθετικό κομμάτι. Η τριάδα των Χάντερ (6π.), Πρίντεζη (6π.) και Ντάνστον (4π.) ήταν το "Α" και το "Ω" στο προβάδισμα του Ολυμπιακού, το οποίο μεγάλωσε ακόμη περισσότερο με τρίποντο του αριστερόχειρα γκαρντ στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (14-21).

Τα μετρημένα "πράσινα" κουκιά υποχρέωσαν τον Σωτήρη Μανωλόπουλου να κάνει διαρκώς αλχημείες στην πεντάδα της ομάδας του, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάνκοβιτς χρεώθηκε με τρίτο προσωπικό φάουλ (στο 11'28''). Ο 46χρονος τεχνικός πέρασε στο παρκέ τον Χαραλαμπόπουλο, τον "βάφτισε" πάουερ φόργουορντ, με σαφή επιδίωξη να κερδίσει χρόνο.

Το κατάφερε μάλιστα, αφού ο 18χρονος έδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Για αρχή συνέβαλε σημαντικά στο να μην πάρουν άλλο επιθετικό ριμπάουντ οι "ερυθρόλευκοι", για να έρθει λίγο αργότερα το πρώτο του καλάθι στο παιχνίδι, βάζοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ μετά από ώρα (26-24 στο 15').

Το ίδιο φινάλε

Αυτό βέβαια δεν μπορούσε να κρατήσει για πολύ, μιας και οι περισσότερες λύσεις του Ολυμπιακού θα έκαναν τη διαφορά σε βάθος χρόνου. Ο Μόργκαν αδυνατούσε να τελειώσει τις μπάλες που έπαιρνε κοντά στο καλάθι και οι περιφερειακοί δεν έβρισκαν στόχο (2/9 στο ημίχρονο). Ήρθε μάλιστα το τρίτο προσωπικό φάουλ του Νέλσον (στο 18') για να επιτείνει τα προβλήματα του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Μ αυτά και μ αυτά, φτάσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους, όπου ο Μπλουμς μείωσε στους δύο με σουτ τριών πόντων (33-35), πριν ο Σπανούλης μιμηθεί τον Σλούκα και ευστοχήσει από τα 6μ75 στο φινάλε του δεύτερου δεκαλέπτου (33-38).

Ο πολύτιμος Ντάρντεν

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το "τριφύλλι" βρήκε δειλά δειλά ευκαιρίες και τρόπους για να πλησιάσει στο σκορ, αλλά κάθε φορά που επιχειρούσε κάτι παραπάνω έβρισκε έναν... Ντάρντεν μπροστά του. Ο Αμερικανός εξελίχθηκε στον "παράγοντα Χ" σε αυτό το διάστημα, αφού δήλωνε "παρών" όταν ο Ολυμπιακός έμοιαζε να πελαγώνει.

Εξ ου και οι 10 πόντοι που πέτυχε σε αυτό το διάστημα, από το οποίο δεν βγήκε ποτέ από την πεντάδα των "ερυθρολεύκων". Εν αντιθέσει με τους Χάντερ (4 φάουλ) και Ντάνστον (3 φάουλ) που έκαναν πολύ γρήγορα φάουλ, με αποτέλεσμα να περάσουν αμφότεροι στον πάγκο και να δούμε τον Αγραβάνη σε θέση "5". Αν και στη δωδεκάδα υπήρχε ο Καββαδάς, ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν αυτός που "ντύθηκε" σέντερ για να κερδίσει χρόνο η ομάδα του.

Δεν κατάφερε όμως να δώσει αυτά που ζητούσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην άμυνα, αφού ο Μαυροκεφαλίδης εκμεταλλεύτηκε κάθε φάση που τον βρήκε απέναντί του, για να πετύχει εύκολα καλάθια ή να πάει στη γραμμή των βολών.

Όπως και να έχει, όσο κι αν προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι, το μόνο που κατάφεραν στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν να μειώσουν τη διαφορά κατά ένα πόντο (50-54), την ώρα που θα έμπαιναν στα τελευταία μέτρα της κούρσας με στόχο να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Η αντεπίθεση έμεινε στη μέση

Το "ερυθρόλευκο" προβάδισμα παρέμεινε λίγο πάνω από τους τέσσερις πόντους στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Μέχρι να έρθει ο Σπανούλης για να δηλώσει -με τρίποντο- πως ο Ολυμπιακός θα φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ευστόχησε πίσω από τα 6μ75 με εφτά λεπτά να μένουν για το φινάλε, με το +9 (56-65) που απέκτησε η ομάδα του σε εκείνο το σημείο να είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμο.

Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου προσπάθησαν βέβαια να επιστρέψουν σε θέση οδηγού στο σκορ, μειώνοντας τη διαφορά στους τρεις πόντους (66-69) με μία βολή του Διαμαντίδη, κι ενώ απέμεναν 1'51'' για το τέλος της αναμέτρησης.

Νίκη χωρίς Σπανούλη

Στην επόμενη φάση, ο Σλούκας σκόραρε με αριστερό λέι απ (66-71), για να έρθει λίγο αργότερα το πέμπτο φάουλ του Σπανούλη. Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" σταμάτησε με φάουλ τον Μποχωρίδη, για να αποβληθεί. Ο 21χρονος γκαρντ δεν εκμεταλλεύτηκε όμως το μπόνους των βολών αφού είχε -όπως και ο αρχηγός του- 1/2 από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" για να διατηρηθεί το +4 (67-71) των φιλοξενούμενων, ενώ μπαίναμε στο τελευταίο λεπτό.

Ο Χάντερ ευστόχησε σε μία βολή, ο Σλούκας ομοίως κι ενώ είχε μεσολαβήσει χαμένο λέι απ του Μαυροκεφαλίδη. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το +6 (67-73) του Ολυμπιακού, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να καλεί τάιμ άουτ στα 48.2'' για το τέλος της αναμέτρησης.

Στα 41'' ο Σλότερ μείωσε το σκορ (69-73), ο Σλούκας έβαλε μία ακόμη βολή, αλλά πέραν αυτού εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Διαμαντίδη αμέσως μετά, για να σκοράρει με λέι απ και να "γράψει" το τελικό σκορ (69-76) που δίνει στον Ολυμπιακό το πάνω χέρι στην κατάκτηση του τίτλου.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 33-38, 50-54, 69-76.

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 11 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (1), Νέλσον 10, Μαυροκεφαλίδης 28, Διαμαντίδης 4, Μπλουμς 3 (1), Κούπερ, Μόργκαν 1.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 7, Ντάνστον 7, Σπανούλης 11 (3), Ντάρντεν 14 (2), Σλούκας 9 (1), Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι 5 (1), Πρίντεζης 17 (1), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 3.



Πηγή : sport24.gr


Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών από μέλη του ΠΑΜΕ



Κρέμασαν ένα τεράστιο πανό που απεικονίζει τους Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα και σύνθημα «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε»

Στην κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν το πρωί μέλη του ΠΑΜε, διαμαρτυρόμενα για τη διαφαινόμενη συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τους πιστωτές, η οποία θεωρούν ότι αποτελεί τρίτο Μνημόνιο.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν περιορίστηκαν μόνο στην είσοδο του υπουργείου στην οδό Νίκης, αλλά κατέλαβαν και τα γραφεία του κτηρίου, ενώ βρίσκονται και στην ταράτσα, απ' όπου κρέμασαν ένα τεράστιο πανό.

Το πανό απεικονίζει τον Γιώργο Παπανδρέου με το σχόλιο «1ο Μνημόνιο» να τον συνοδεύει, τον Αντώνη Σαμαρά όπου γράφει από κάτω «2ο Μνημόνιο», αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα με την ένδειξη «3ο Μνημόνιο». Στο κάτω μέρος του πανό γράφει «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε».


Πηγή : protothema.gr