Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Παγωμένο γιαούρτι: 4 μύθοι που δεν τους φαντάζεστε


Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή καλοκαιρινά επιδόρπια, επειδή είναι δροσερό, νόστιμο, έχει γενικά λιγότερες θερμίδες από το παγωτό και είναι μια υγιεινή επιλογή από πολλές απόψεις.

Όμως το frozen yogurt, όπως έχει γίνει ευρύτερα γνωστό το παγωμένο γιαούρτι, περιβάλλεται και από μερικούς “μύθους”. Καλό είναι να τους ξεδιαλύνετε, για να ξέρετε πώς έχουν ακριβώς τα πράγματα:

ΜΥΘΟΣ: Το παγωμένο γιαούρτι είναι φυσικά άπαχο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, έτσι μπορώ να έχω όσο θέλω.

Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Τα περισσότερα ήδη παγωμένου γιαουρτιού είναι άπαχα ή με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αρκετές θερμίδες. Τα άπαχο, “απλά” frozen yogurt έχουν περίπου 30-35 θερμίδες ανά 30γρ, που σημαίνει ότι το μισό κιλό έχει 380 θερμίδες και 76g ζάχαρης, προτού καν αναλογιστούμε τα “πρόσθετα” που ενδεχομένως θα βάλετε από πάνω (τρούφα, ξηροί καρποί, σιρόπι κλπ).

ΜΥΘΟΣ: Αυτά τα “πρόσθετα” δεν έχουν πολλές θερμίδες.

Σωστό, αλλά μόνο αν επιλέγετε φρέσκα φρούτα. Μείνετε μακριά από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα όπως granola, η οποία προσθέτει 138 θερμίδες και 6,8 γρ λίπους ανά 30γρ, ή ζαχαρούχα δημητριακά, που φτάνουν τις 116 θερμίδες και 3g λιπαρών ανά 30γρ. Καλό είναι επίσης να αποφύγετε τα yogurt chips (150 θερμίδες, 8γρ λίπους ανά 30γρ), τα αποξηραμένα cranberries (96 θερμίδες, 0,4 γρ λίπους ανά 30γρ) και τους ξηρούς καρπούς (168 θερμίδες, 15 γραμμάρια λίπους ανά 30γρ).

ΜΥΘΟΣ: Το παγωμένο γιαούρτι είναι γεμάτο από υγιή προβιοτικά που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό και το πεπτικό μου σύστημα.

Αυτό είναι τόσο αληθές, όσο μπορεί να είναι και ψευδές. Ενώ είναι αλήθεια ότι τα προβιοτικά βρίσκονται φυσικά στο γιαούρτι, αυτά τα υγιή βακτήρια δεν φτάνουν πάντα στην πεπτική σας οδό. Η διάρκεια ζωής του συσκευασμένου frozen yogurt στο ράφι, οι διαδικασίες παραγωγής, τα υγρά του στομάχου και -ιδιαίτερα στην περίπτωση του παγωμένου γιαουρτιού- οι ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να αποτρέψουν τα προβιοτικά από το να επιζήσουν και να φτάσουν εκεί που έχουν το μεγαλύτερο όφελος, στο έντερό σας. Αν και το παγωμένο γιαούρτι όντως περιέχει προβιοτικά, τα περισσότερα από αυτά δεν επιβιώνουν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορείτε να καρπωθείτε τα οφέλη.

ΜΥΘΟΣ: Το frozen yogurt είναι μια καλή εναλλακτική επιλογή για ένα γεύμα (πχ μεσημεριανό)

Λάθος. Το παγωμένο γιαούρτι (αλλά και το κανονικό) δεν είναι ολοκληρωμένο γεύμα. Μια μικρή μερίδα (1,5 φλιτζάνια) παγωμένου γιαουρτιού παρέχει περίπου το 15% της ημερήσιας ανάγκης σε ασβέστιο και 5,5γρ πρωτεΐνης, αλλά έχει και 30 γραμμάρια ζάχαρης. Δεν θα πίνατε ποτέ ένα ποτήρι γάλα και θα το ονομάζατε μεσημεριανό γεύμα. Αλλά η ίδια ποσότητα γάλακτος με 1% λιπαρά παρέχει το 45% της ημερήσιας ανάγκης σε ασβέστιο, 19γρ ζάχαρη και μια πολύ πιο σημαντική ποσότητα 12,3γρ πρωτεΐνης.



Πηγή : iatropedia.gr


Αποκρουστικές εικόνες! Είχε τον γιο της σαν σκυλί δεμένο με λουρί


Την επέμβαση των αρμόδιων αρχών προκάλεσαν οι εικόνες φρίκης που ανέβασε μια μητέρα στο Facebook.
Στις φωτογραφίες φαίνεται το μικρό αγοράκι να είναι δεμένο με λουρί και να αντιμετωπίζεται σαν σκυλί, καθώς σερνόταν για να πάρει το φαγητό του από ένα μπολ στο πάτωμα.


Προκάλεσαν την οργή της κοινής γνώμης στις Φιλιππίνες, με τις αρχές να δεσμεύονται για τον εντοπισμό της.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα τοποθεσίας, την εντόπισαν και πήραν υπό την προστασία τους το μικρό αγοράκι.

Το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Ανάπτυξης (DSWD) έχει αναλάβει τη φροντίδα του μικρού παιδιού, ενώ η μητέρα εξετάζεται από ειδικούς.

Η επικεφαλής του DSWD Marilyn Tigas δήλωσε πως οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν για αστείο, ενώ ο γιος της γυναίκας και ο ξάδερφός του μιμούνταν ζώα.

"Ακόμα και αν έγινε για αστείο, δεν ήταν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θεωρήσει ένα παιδί σαν παιχνίδι. Όποιος το κάνει, πρέπει να τιμωρείται", σημείωσε η γραμματέας κοινωνικής πρόνοιας Corazon Soliman.


Πηγή: Mirror


Η Ελλάδα στις συμπληγάδες συμφερόντων



Ο κλοιός για την επίτευξη συμφωνίας  με τους εταίρους ή θεσμούς σφίγγει γύρο από το λαιμό, όχι μόνο της κυβέρνησης , αλλά κυρίως του λαού. Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει, ότι η επιβίωση του Ελληνικού λαού, τον οποίο ορκίστηκαν να υπερασπίσουν, παίρνοντας σαφή εντολή, έρχεται σε προτεραιότητα, εν συγκρίσει με το πώς θα “σερβιριστεί” η κατάποση “της κάμηλου”,  (συμφωνία) μιας και ο “κώνωψ διυλίσθη” από καιρό, με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις, εξ’ αρχής της κρίσεως, κατά την προσωπική μου, πάντα, άποψη.

Το παράδοξο και συνάμα απόδειξη των ερασιτεχνικών χειρισμών της κυβέρνησης, είναι πως τα ελάχιστα εναπομείναντα διαπραγματευτικά χαρτιά που είχαμε στα χέρια μας, δυστυχώς, πλέον, μπορούν να στραφούν εναντίων μας! Τι εννοώ. Όταν αποφασίσαμε να γνωστοποιήσουμε, αφελώς,  προς τη Δύση, πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, στρεφόμενοι προς Ρωσία και εσχάτως στις B.R.I.C.S. (αρχικά των χωρών Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική) δεν σκεφτήκαμε την σημασία που έχει γεωγραφικά η χώρα για τις Η.Π.Α. κυρίως και το ΝΑΤΟ εν γένει.

Η χώρα μας οικονομικά έχει καταβαραθρωθεί και στην παγκόσμια κατάταξη του World Economic Forum καταλαμβάνουμε την 81η θέση από τις 144 (Πηγή) ! Ας μου εξηγήσει λοιπόν κάποιος επιστημονικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, αν γνωρίζει, για ποιά άλλη χώρα, σε αυτή τη δεινή θέση, που βρισκόμαστε εμείς τα τελευταία χρόνια, θα έδιναν έναν τόσο επίπονο αγώνα οι θεσμοί-εταίροι, προκειμένου να κρατηθεί η Ελλάδα είτε στην Ευρωζώνη άρα και στην Ε.Ε. (προσωπική μου εκτίμηση) και κατ’ επέκταση στη Δύση. Θεωρώ για καμία. Γιατί νομίζετε πως οι Η.Π.Α. πιέζουν την Ε.Ε. για άμεση λύση; Αν αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη οικιοθελώς, θα αποχωρήσουμε μοιραία κι από την Ε.Ε. μέσα σ’ ένα διάστημα δύο ετών, από την αίτηση αποχώρησης που, ω μη γένοιτο, θα υποβάλουμε.

Το δυστύχημα είναι πως κανείς δεν φαίνεται να προβλέπει από τον πολιτικό κόσμο τι θα επιφέρει μια ρήξη με τους εταίρους. Δεν είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα κι ας φαίνεται έτσι. Είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο κι όχι το δάσος. Ναι, τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας γίνονται ολοένα πιο μεγάλα και δυσβάσταχτα. Όμως τι γίνεται όταν αυτά συγκριθούν με την ίδια μας την υπόσταση ως κράτος. Τι θα συμβεί όταν αρχίσουν να αμφισβητούνται τα σύνορα μας; Μιλώ για το Αιγαίο που αποτελεί μήλον της Έριδος από αιώνες, καθώς και για την Αν. Θράκη.

Τώρα θα πείτε, ίσως, οι περισσότεροι, τι σχέση έχει η έκβαση της συμφωνίας με τους θεσμούς-εταίρους με την εθνική μας υπόσταση. Εξηγώ. Αν επέλθει ρήξη, εικάζω πως θ’ αποχωρήσουμε, συνακολούθως, από την Ευρωζώνη και μοιραία από την Ε.Ε σε βάθος χρόνου.  Σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα εκτός του ότι αποκολλάται, σταδιακά, από την Δύση (μένει στο ΝΑΤΟ;), θα στραφεί αλλού για οικονομική βοήθεια. Με τις κινήσεις που έχει ήδη κάνει και κοινοποιήσει στρέφεται σε χώρες που αποτελούν το αντίπαλο δέος της Δύσης. Ρωσία και Κίνα δεν θα είχαν αντίρρηση να βοηθήσουν υπό προϋποθέσεις, βεβαίως, την χώρα μας, μιας και θέλουν παρουσία στο μεγαλύτερο γεωστρατηγικό (για την Ρωσία) σημείο του πλανήτη που είναι το Αιγαίο.

Σε αυτήν την περίπτωση, ποιος από τους κυβερνόντες είναι σίγουρος ότι οι “προϋποθέσεις” δεν θα είναι το ίδιο επαχθείς αν όχι επαχθέστερες από τις ήδη υπάρχουσες, μιας και γνωρίζουν όλοι ότι:

α) Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο-οξυγόνο στην διάθεσή της και ευκολότερα πλέον θα μπορεί να εκβιασθεί, συρόμενη σε “σκλαβοποίηση” η οποία θα κάνει την “φτωχοποίηση” να μοιάζει μ’ εβδομαδιαία  παραμονή στην Κυανή Ακτή!

β) Στις χώρες, που στρεφόμαστε για βοήθεια, δεν θα είμαστε αναλώσιμοι στρατηγικά, εννοώντας ότι δεν θα πρέπει ν’ αποτελέσουμε παραπέτασμα έναντι της Δύσης και

γ) Το κυριότερο ερώτημα. Γνωρίζουν οι κυβερνόντες τα συνεπακόλουθα μιας τέτοιας στροφής, λόγο της παρούσας οικονομικής κρίσης; Εννοώ ξεκάθαρα ότι επιπτώσεις που θα μοιάζουν εντελώς “τυχαίες” θα κάνουν την σημερινή οικονομική κρίση να μοιάζει με βόλτα στο πάρκο, μπροστά σε αυτά που θ’ ακολουθήσουν ως “αντίποινα”.

Τι ακριβώς δεν θυμούνται οι κυβερνόντες απ’ όσα συνέβησαν το 2007, 2008. Αντιπολιτευόμενοι ήταν! Κατ’ αρχάς, έχουμε μια εικόνα ασύμμετρων συνεπειών από τις ημέρες που “κάηκε” η Αθήνα, χάνοντας ένα βλαστάρι μας (Δεκέμβριος 2008), κάηκε κυριολεκτικά ένα μεγάλο κομμάτι δασικής έκτασης της Πελοποννήσου (Αύγουστος 2007) και όλα αυτά ακολούθησαν, στην δική μου ατζέντα, όχι τυχαίως, την περίοδο που η κυβέρνηση Καραμανλή υπέγραψε την συμφωνία με την Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη (16 Μαρτίου 2077). Τότε, λοιπόν, το Αμερικανικό ΥΠ.ΕΞ.  στις 29 Ιουνίου 2007, στέλνει τον κ. Μάθιου Μπράιζα Αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ. των Η.Π.Α. να “παρακαλέσει” τον τότε Πρωθυπουργό Καραμανλή να μην προχωρήσει με τον αγωγό Ρωσικών συμφερόντων. Ο τότε Πρωθυπουργός δεν “υπάκουσε”. Το τι ακολούθησε το θυμόμαστε όλοι. Όπως είχα γράψει προ ετών ο πρώην Πρωθυπουργός αναπνέει με αναστολή. Ακόμα δεν έχει μιλήσει από τότε.

Quantum Leap στο σήμερα. Κοιτάξτε μια σύμπτωση. Την 7η και 8η Μαΐου ο ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής των διεθνών ενεργειακών υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Έϊμος Χοκστάιν συναντήθηκε με  στελέχη της κυβέρνησης (κκ Ν.Παππά, Ν. Κοτζιά και Π. Λαφαζάνη) διαμηνύοντας, ευσχήμως, εκ μέρους των Η.Π.Α. να μην δεχθεί η Ελλάδα την συμφωνία του αγωγού Ρωσικών συμφερόντων “Turkish Stream”. Στα δικά μου μάτια και μυαλό, αυτή η σύμπτωση είναι ένα déjà vu. Κάποιος θα πρέπει να θυμίσει στον Πρωθυπουργό τι συνέβη τότε.

Αυτή η εικόνα που περιέγραψα έως τώρα, είναι το μικρό κακό. Ο αγωγός είναι το λιγότερο που διακυβεύετε στην περιοχή μας. Το μεγαλύτερο κακό είναι το Αιγαίο. Αν έγινε τέτοιου μεγέθους καταστροφή μόνο για τον αγωγό φυσικού αερίου τότε, φανταστείτε τι έχει να γίνει για το Αιγαίο! Η Αγγλοσαξονική γεωπολιτική σχολή αναφέρει πως αν η Ρωσία κατέλθει σε θερμά ύδατα τότε το γεωπολιτικό παιχνίδι λαμβάνει τέλος. Η Ρωσία είναι εν αναμονή των εξελίξεων. Αν η Ελλάδα τελικά αποσχιστεί από την Δύση τότε θα είναι εύκολο πλέον (αν στραφούμε εκεί) να έχει πρόσβαση η Ρωσία σε θερμά ύδατα. Οι Η.Π.Α. όμως δεν θ’ αφήσουν ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. Όπως και η Ρωσία έκανε σαφές σε όλους, πως η Κριμαία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Το ότι άναψαν εστίες φωτιάς στην γειτονιά μας, γι’ ακόμα μια φορά, είναι γεγονός ανησυχητικό.  Μήπως νομίζει κανείς ότι τυχαία ξεκίνησε ο αναβρασμός στα Σκόπια; Να τονίσω σ’ αυτό το σημείο πως η ενδο-εθνικιστική βία στη F.Y.R.O.M. είναι ένα εύφλεκτο συστατικό που ανάβει σε λεπτά, κυριολεκτικά. Ας έχουμε υπόψη μας κι εδώ στην Ελλάδα. Ποιος πιστεύει, αλήθεια, ότι ο αναβρασμός στα Σκόπια προκλήθηκε από διαρροή ακουστικού (κατασκευασμένου ή όχι, δεν το εξετάζω) υλικού, “σήμερα”, για τον θάνατο ενός 22χρονου νεαρού, ο οποίος, δυστυχώς, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, από αστυνομικό το 2011. Η κόντρα μεταξύ του Πρωθυπουργού της F.Y.R.O.M. Ν. Γκρουέφσκι και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Ζ. Ζάεφ αποτελεί έναν πόλεμο “πολιτικών δορυφόρων”.

Η Ρωσία θέλει να λειτουργήσει ο αγωγός Turkish Stream μ’ επιτυχία αυτή την φορά, μιας και ο South Stream σκόνταψε στην Βουλγαρία, η οποία υπέκυψε στις πιέσεις της Δύσης. Πλέον η Ρωσία φαίνεται να παίζει πιο επιθετικά, με την κυβέρνηση Γκρουέφσκι να μην έχει αντίρρηση για τον Turkish Stream. Πώς να μην είσαι προσεκτικός όταν βλέπεις μια προσπάθεια ακόμα μιας “έγχρωμης επανάστασης”, χρησιμοποιώντας Αλβανούς εθνικιστές ως αιχμή του δόρατος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να πέσει η κυβέρνηση την οποία βοήθησαν η Η.Π.Α. Τώρα οι Η.Π.Α. δεν θέλουν τον αγωγό Turkish Stream, μιας και η Ευρώπη προσπαθεί ν’ απεγκλωβιστεί από την ανάγκη της Gazprom για φυσικό αέριο. Κάτι ακόμα, τι ρόλο έπαιξε ξανά η Β. Νούλαντ στα Σκόπια, μετά την Ουκρανία;

Ακόμα πιστεύω, πως έστω την τελευταία στιγμή θα υπάρξει λύση, επώδυνη μεν αλλά θα υπάρξει, προκειμένου να μην μπλέξουμε σε επικίνδυνες ατραπούς που θ’ αφήσουν σίγουρα βαθιά σημάδια στη χώρα μας.












    Χρήστος Σ. Αργυρίου

Διεθνολόγος-Στρατηγιστής  


Κατεπείγουσα μεταφορά όλων των διαθέσιμων του Δημοσίου στην ΤτΕ



Τη μεταφορά σε λογαριασμό του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος των διαθεσίμων φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης που βρίσκονται σε 1.193 αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς σε εμπορικές τράπεζες με υπόλοιπο ως 99,99 ευρώ και το κλείσιμο τους ζητά με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Πρόκειται για λογαριασμούς φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης από τους οποίους οι 1.039 τηρούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και 7 στην Eurobank.

Στην απόφαση ζητείται η μεταφορά των τυχόν πιστωτικών υπολοίπων, λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται στις εμπορικές τράπεζες, στο λογαριασμό Νο 200 «Ε.Δ. - Συγκέντρωση εισπράξεων και πληρωμών», υπολογαριασμός Νο 200543 «Μεταφορά από Διάφορους Λογαριασμούς», ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος - Κεντρικό Κατάστημα, στη μερίδα του Υπολόγου Συμψηφισμών και το κλείσιμο αυτών.

Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρεται στην «ανάγκη κλεισίματος λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2009 ανεξαρτήτως υπολοίπου ποσού και των τραπεζικών λογαριασμών που παρουσιάζουν στις 15/03/2015 υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ με ημερομηνία τελευταίας κίνησης τα έτη 2010-2014 και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2014 ίσο ή μικρότερο των 99,99 ευρώ».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου.



Πηγή 


Δολοφονία ο θάνατος του BB King;


Ερευνα για ανθρωποκτονία διεξάγεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του θρύλου των μπλουζ B.B. King, ανακοίνωσε το γραφείο του ιατροδικαστή της πολιτείας της Νεβάδα.

Ο B.B. King πέθανε σε ηλικία 89 ετών στις 14 Μαΐου στο Λας Βέγκας , όπου ζούσε στα διαλείμματα των περιοδειών του, τις οποίες και συνέχισε μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

"Ο ιατροδικαστής μας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη σορό του #BBKing διεξάγει αυτοψία. Αποτελέσματα: 6-8 εβδομάδες μίνιμουμ, έρευνα για ανθρωποκτονία @LVMPD" , είναι το μήνυμα που αναρτήθηκε στο twitter από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Κλαρκ στη Νεβάδα, κάνοντας αναφορά στην αστυνομία του Λας Βέγκας (LVMPD).

Δύο από τις κόρες του B.B. King έχουν δηλώσει ότι φοβούνται πως ο θάνατος του πατέρα του είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η κηδεία του, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Μέμφις, αναβάλλεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Εδώ και μερικούς μήνες, ο B.B. King, διαβητικός, υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Οκτώβριο αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια συναυλίας του εξαιτίας εξάντλησης και αφυδάτωσης, γεγονός που προκάλεσε τη ματαίωση της υπόλοιπης περιοδείας του.


Πηγή : ethnos.gr


Τη διακοπή της δίωξης έναντι έξι μαθητών αποφάσισε το ΥΠΟΙΚ




Τη διακοπή της διαδικασίας, με την οποία το Δημόσιο ζητούσε αποζημίωση για φθορά δημόσιας περιουσίας από έξι μαθητές, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Τη διακοπή της διαδικασίας, με την οποία το Δημόσιο ζητούσε αποζημίωση για φθορά δημόσιας περιουσίας από έξι μαθητές, οι οποίοι ενάγονταν για τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λόγω και της αθώωσής τους από τα αρμόδια ποινικά δικαστήρια.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:
«Αναφορικά με την υπ' αριθμόν 470/15-1-2013 έκθεση κατάθεσης ΑΓΩΓΗΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ενώπιον του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κατά των έξι (6) σε αυτήν αναφερομένων εναγομένων (τότε μαθητών) για τα γεγονότα που επακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λόγω και της αθώωσής τους από τα αρμόδια ποινικά Δικαστήρια για το αδίκημα της φθοράς ξένης (Δημόσιας) ιδιοκτησίας, ΔΗΛΩΝΩ ότι δεν έχει έννοια η συνέχιση της εναντίον τους διαδικασίας της ΑΓΩΓΗΣ αποζημίωσης του ελληνικού Δημοσίου ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων και συγκεκριμένα του Ειρηνοδικείου Πειραιά κατά τη δικάσιμο της 28/5/2015».



Πηγή: skai.gr


Έχει φτάσει στα όρια του το 90% της Βουλής : Αγριος καβγάς Μεϊμαράκη-Κωνσταντοπούλου



Για πολλοστή φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαξιώνει το σώμα και τους βουλευτές με τα καμώματα της νομίζοντας ότι είναι βασίλισσα και οι βουλευτές υπήκοοι.

Άγριος καυγάς σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη από το οποίο τα άκουσε για τα καλά αλλά όπως γίνεται πάντα δεν τα κατάλαβε δεν ίδρωσε το αυτί της και δεν ντράπηκε ούτε μία στιγμή για την συμπεριφορά της στους βουλευτές του κοινοβουλίου

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής γνωρίζοντας πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος του προέδρου της βουλής και το ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά του, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις καθυστερήσεις στις επιτροπές, λέγοντας μάλιστα προς την πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται στους βουλευτές σαν ζώα.

«Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε να περιμένουμε και χθες και σήμερα και να μην μας λέτε και τί ώρα θα τελειώσουμε», τόνισε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Βουλής, ο κ.Μεϊμαράκης, μιλώντας σε έντονο ύφος και σημείωσε: «Δεν μπορούμε όλοι να ακολουθούμε τα δικά σας ωράρια».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντί να ζητήσει συγνώμη γύρισε την κουβέντα σε αυτό που θέλει η ίδια να πιστεύει λέγοντας «Φαίνεται ότι η υπόθεση της Siemens εξάπτει πολλά πάθη» και το είπε αυτό επειδή επικρίθηκε γιατί καθυστέρησε την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που αφορά την υπόθεση της Siemens.


Γιγάντιες μέδουσες στις βρετανικές ακτογραμμές






Δείτε τις φωτογραφίες του Steve Trewhella

 
Δεκάδες χιλιάδες γιγαντιαίες μέδουσες έχουν εισβάλλει στις βρετανικές ακτογραμμές.

Αριθμός-ρεκόρ των θαλάσσιων ασπόνδυλων, που έχουν μήκος 1,5 μέτρο εθεάθησαν στην ακτή του Ντόρσετ, από τον οικολόγο Στιβ Τρεγχέλα και τον εγγονό του, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Daily Mail».

Το τσίμπημα τους δεν είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα.

Ο Βρετανός οικολόγος Steve Trewhella εδώ και τριάντα χρόνια κάνει καταδύσεις στις ακτές του Ντόρσετ και φωτογραφίζει τον βυθό.

Πέρυσι, εντόπισε δύο τεράστιες μέδουσες και φέτος πήρε μαζί του τον 10χρονο εγγονό του, Finn, με την ελπίδα ότι θα έχει την ευκαιρία να του δείξει τις μεγάλες και εντυπωσιακές μέδουσες.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες!












Πηγή : parapolititka.gr


Κράτος-πολίτες κήρυξαν στάση πληρωμών: Η εσωτερική χρεοκοπία σε αριθμούς





Γιώργος Παππούς

Αλλο να το ακούς, άλλο να το λες κι άλλο να το βλέπεις. Επί μήνες συζητάνε όλοι για την άτυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου στο εσωτερικό, που ανατροφοδοτεί το φαύλο κύκλο των χρεών προς τους πολίτες και από τους πολίτες, αλλά τα στοιχεία είναι πραγματικά αποκαλυπτικά.

Στοιχείο πρώτο: παρά τη θερμή ανταπόκριση στις ρυθμίσεις οφειλών, οι φορολογούμενοι εξακολουθούν να δημιουργούν νέα χρέη προς την εφορία. Μέσα στον Απρίλιο «γεννήθηκαν» νέα χρέη 737 εκατ. ευρώ κι αν αφαιρέσει κανείς τις πληρωμές που έγιναν, προστέθηκαν τελικά στο απίστευτο stock ληξιπρόθεσμων οφειλών άλλα 602 εκατ. ευρώ! Συνολικά, παλιά και νέα χρέη προς τις εφορίες έχουν ξεπεράσει τα 77 δισ. ευρώ, ενώ αν συνυπολογίσει κανείς τις οφειλές προς τα τελωνεία, έχουμε υπερβεί τα 80 δισ. ευρώ.

Στοιχείο δεύτερο: το Δημόσιο προσέθεσε το Μάρτιο άλλα 418 εκατ. ευρώ στο stock των οφειλών του προς τους ιδιώτες προμηθευτές του, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του να φτάνουν στα 4,5, δισ. ευρώ. Θεωρείται βέβαιο ότι η στάση πληρωμών τον Απρίλιο ανέβασε τον πήχη πάνω από τα 5 δισ. ευρώ.

Στοιχείο τρίτο: οι εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ έχουν ξεπεράσει τα 860 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 680 εκατ. ευρώ είναι στα συρτάρια των εφοριών για πάνω από 90 ημέρες! Αρκεί να αναφέρει κανείς ότι 20 εφορίες ανά την Ελλάδα έχουν αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ που βρίσκονται σε αναμονή άνω του 1 έτους!

Στοιχείο τέταρτο: οι καταθέσεις συνεχίζουν να φεύγουν από τις τράπεζες, αν και με... ηπιότερους ρυθμούς. Με βάση την τελευταία Έκθεση της Goldman Sachs, τον Απρίλιο έκαναν «φτερά» άλλα περίπου 7 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες «πέταξαν» περίπου 28 δισ. ευρώ από τις τράπεζες, με ό,τι σημαίνει αυτό για τα επίπεδα ρευστότητας.



Πηγή


Ότι να΄ναι Βαρουφάκης: Εβαλε φόρο στις αναλήψεις ΑΤΜ και σε μια ώρα το πήρε πίσω!



Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προς τους οικονομικούς συντάκτες, ανέφερε ότι οι δανειστές ζητούν φόρο καταθέσεων, σενάριο που απορρίπτει  η Αθήνα, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας μικρός φόρος στις αναλήψεις μέσω και των ΑΤΜ (τέλος αναλήψεων).

Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο «μικρός φόρος» στις συναλλαγές στα ΑΤΜ μπαίνει στο πλαίσιο της αναζήτησης αντικινήτρων για τη χρήση χρήματος σε φυσική μορφή.

Και η διάψευση...
Πριν περάσει μια ώρα, με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης πήρε πίσω αυτό που ο ίδιος είχε δηλώσει λίγη ώρα νωρίτερα!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών. Το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς. Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση».

Τι είχε πει νωρίτερα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να φορολογηθούν οι αναλήψεις και οι συναλλαγές μέσω των ΑΤΜ είχε αφήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να μπει ένας μικρός φόρος για αναλήψεις από τα ΑΤΜ, με στόχο να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος».
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως πρόκειται για ένα από τα μέτρα που εξετάζονται για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Ωστόσο οι εταίροι δεν το δέχονται ακόμα.

Λίγο αργότερα, στην ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ήθελε αυτό τον φόρο και επέμεινε στους θεσμούς να μην μπει!
Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ένας μικρός φόρος στις αναλήψεις μετρητών από τα ATM θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για τη χρήση μετρητών και ως κίνητρο για την επέκταση της ηλεκτρονικής τραπεζικής.
Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να φορολογηθούν «ποτέ των ποτών» κεφάλαια καταθέσεων.



Πηγή: iefimerida.gr 


«Η συμφωνία της Siemens θα επανεξεταστεί»


Την πολιτική, ηθική και νομική δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση να διαλευκάνει πλήρως όλες τις πτυχές του σκανδάλου της Siemens υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάζεται την ίδια στιγμή που η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλεί σε ακρόαση τον διατελέσαντα πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής που είχε συσταθεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens στο σύνολο της, Σήφη Βαλυράκη.

Το έγγραφο του κ. Βαρουφάκη διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, αναφορικά με την υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens, ζητώντας να ενημερωθεί πώς είναι δυνατόν ο δικηγόρος του υπουργείου Οικονομικών να έχει λειτουργήσει αντίθετα από την εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση της Siemens.

Η ερώτηση κατατέθηκε από τον βουλευτή μετά από δημοσίευμα στην «Αυγή» σύμφωνα με το οποίο, ενώ ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα του σκανδάλου της Siemens ενώπιον της Άνγκελα Μέρκελ, μία ημέρα μετά, κατά τη συζήτηση στο ΣτΕ προσφυγής που είχε καταθέσει ο Σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι», ο δικηγόρος του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε το αβάσιμο της προσφυγής, ευθυγραμμιζόμενος με την επιχειρηματολογία των εκπροσώπων της Siemens, ότι δηλαδή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αποτελεί συμφωνία μεταξύ του Δημοσίου και μίας ιδιωτικής επιχείρησης και δεν αφορά τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Με την έγγραφη απάντηση του υπουργού Οικονομικών καθίσταται σαφές ότι δεν είχε ζητήσει την άποψη της πολιτικής ηγεσίας ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος εκπροσώπησε το ελληνικό Δημόσιο στην προσφυγή κατά της συμφωνίας εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens.

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο υπουργός, «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πολιτικά, ηθικά και νομικά να διαλευκάνει πλήρως όλες τις πτυχές του σκανδάλου της Siemens».

Ταυτόχρονα, επικαλείται και σχετικό δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε που υπουργείο Οικονομικών για το θέμα, σύμφωνα με το οποίο «ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος εκπροσώπησε το ελληνικό Δημόσιο, δεν ζήτησε την άποψη της πολιτικής ηγεσίας για το εν λόγω θέμα».

«Είναι δεδομένο ότι η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens τον Αύγουστο του 2012 θα επανεξεταστεί, όπως και κάθε φορέας και πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει ότι «εφόσον προκύψουν ευθύνες σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου, αυτές θα αποδοθούν».

Ο υπουργός Οικονομικών έχει απαντήσει εγγράφως στη Βουλή και πριν από μερικές ημέρες, σε ερωτήσεις που αφορούσαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens και το έργο της αδειοδότησης συχνοτήτων GSM/R αλλά και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στον χώρο της υγείας.

«Είναι δεδομένο ότι η συμφωνία συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens τον Αύγουστο του 2012 θα επανεξεταστεί, όπως και κάθε φορέας και πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση. Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών, εφόσον εντοπιστούν ευθύνες για τα έργο GSM/R, αυτές θα αποδοθούν» είχε απαντήσει ο κ. Βαρουφάκης, ενώ για τη συμφωνία στον χώρο της υγείας είχε, επίσης, ξεκαθαρίσει ότι «κατά την επανεξέταση της Συμφωνίας Συμβιβασμού, εφόσον προκύψει θέμα παραβίασης των ευρωπαϊκών κανόνων με τον όρο περί παροχής ιατρικού εξοπλισμού, θα αντιμετωπιστεί με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου».


Πηγή


Ξεκίνησε η δίκη του ανταποκριτή της Washington Post στο Ιράν



Σε ειδικό δικαστήριο της Τεχεράνης ξεκίνησε τη δίκη για του ανταποκριτή της Washington Post Τζέισον Ρεζαγιάν, ο οποίος κρατείται εδώ και δέκα μήνες με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ο 39χρονος Ρεζαγιάν κατηγορείται για κατασκοπεία, συνεργασία με εχθρικές κυβερνήσεις, συλλογή εμπιστευτικών πληροφοριών και προπαγάνδα σε βάρος της χώρας. Η δικηγόρος του, Λεϊλά Αχσάν, υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες αυτές δεν βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία.

Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του 15ου τμήματος του Επαναστατικού Δικαστηρίου της Τεχεράνης, ενός ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει συνήθως τις υποθέσεις που αφορούν την εθνική ασφάλεια ή πολιτικά εγκλήματα, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο Ρεζαγιάν δικάζεται μαζί με τη σύζυγό του Γεγκανέχ Σαλεχί, επίσης δημοσιογράφο, καθώς και μια φωτορεπόρτερ, σύμφωνα με το IRNA.

Ο Ρεζαγιάν, ο οποίος έχει ιρανική και αμερικανική υπηκοότητα, εργαζόταν για την αμερικανική εφημερίδα από το 2012. Συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του στο σπίτι τους το βράδυ της 22ας Ιουλίου 2014. Η τρίτη κατηγορούμενη, το όνομα της οποίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είχε επίσης συλληφθεί εκείνο το βράδυ.

Η φυλάκιση του δημοσιογράφου είχε προκαλέσει εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, οι οποίες διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπαμα κάλεσε τον Μάρτιο την ιρανική κυβέρνηση να απελευθερώσει τον δημοσιογράφο. Στη συνέχεια, η αμερικανική Γερουσία υιοθέτησε τον Μάιο απόφαση που ζητούσε την απελευθέρωση τριών κρατουμένων στο Ιράν Αμερικανών, ανάμεσά τους ο Ρεζαγιάν.

Ωστόσο η Τεχεράνη, η οποία δεν αναγνωρίζει τη διπλή εθνικότητα, δηλώνει ότι η υπόθεση είναι αμιγώς ιρανική.

Η Washington Post δηλώνει ότι ο ανταποκριτής της είναι «εντελώς αθώος» και ότι ο Ρεζαγιάν δείχνει να είναι ένα «πιόνι στις εσωτερικές έριδες» στην Τεχεράνη, την ώρα που το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις έχουν ορίσει προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου για την επίτευξη ιστορικής συμφωνίας σε σχέση με το επίμαχο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.


Πηγή : tanea.gr


Βαλαβάνη: Τέλος το ελάχιστο τεκμήριο για εισοδήματα από τόκους και ενοίκια



Είπε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 το ΥΠΟΙΚ θα καταρτίσει το φορολογικό νομοσχέδιο για τα φετινά εισοδήματα

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 το υπουργείο Οικονομικών θα καταρτίσει το φορολογικό νομοσχέδιο για τα φετινά εισοδήματα.

Τα παραπάνω ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο τηλεοπτικό κανάλι Mega.

Αναφερόμενη στην κατάργηση του τεκμηρίου για τους φορολογούμενους που έχουν μόνο εισοδήματα από τόκους είπε χαρακτηριστικά ότι «επεμβήκαμε ακριβώς γιατί μου έφεραν ένα εκκαθαριστικό που φαινόταν ότι ένα παιδί που είναι πάνω από 25 χρονών, συνεχίζει να σπουδάζει, είναι άνεργο, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι πια εξαρτημένο μέλος και έχει τόκο ένα ευρώ και δεν έχει τίποτα άλλο, αυτό το παιδί πλήρωνε τελικά 1.220 ευρώ σύμφωνα με το εκκαθαριστικό. Και γι' αυτό παρεμβήκαμε».

Όπως διευκρίνισε, αν έχεις εισοδήματα μόνο από τόκους ή μόνο από νοίκια ή και τα δυο τότε φορολογείσαι με βάση αυτά τα εισοδήματα και δεν μπαίνει σε λειτουργία το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης, δηλαδή το τριχίλιαρο.

Όπως εξήγησε, αν έχετε γράψει στο παιδί σας ένα σπίτι και παίρνει ένα νοίκι, θα φορολογηθεί για το νοίκι.


Πηγή : protothema.gr


Αβραμόπουλος: Μηχανισμός έκτακτης ανάγκης για μετεγκατάσταση προσφύγων



Πρόταση στα κράτη-μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λισαβόνας

Πρόταση προς τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργοποίηση του μηχανισμού έκτακτης ανάγκης θα εισαχθεί αύριο, Τετάρτη, από τον Δ. Αβραμόπουλο, ώστε να μπορεί σημαντικός αριθμός αιτούντων άσυλο να μετεγκατασταθεί από τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό ανακοίνωσε ο επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις, την Ασφάλεια και την Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη διυπουργική σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα κληθούν να εφαρμόσουν άρθρο της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο ορίζει ότι εάν ένα κράτος-μέλος αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας ξαφνικής ροής μεταναστών από χώρες εκτός ΕΕ, τότε τα κράτη-μέλη μπορεί να υιοθετήσουν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Πριν από λίγες ημέρες το Reuters μετέδωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει τη μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων, που έχουν φτάσει με σκάφη στην Ιταλία και την Ελλάδα, σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή : tovima.gr


Τραγωδία στην Κίνα: 38 νεκροί από φωτιά σε γηροκομείο


Τριάντα οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε έναν οίκο ευγηρίας στην κεντρική Κίνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Δύο τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το περιφερειακό γραφείο για την ασφάλεια στην εργασία.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται, πρόσθεσε το Νέα Κίνα, το οποίο επικαλείται τις τοπικές αρχές, και διευκρίνισε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας της πόλης Πινγκντινγκσάν, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Χενάν.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, κατέληξε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο δείχνουν πυκνό καπνό να υψώνεται από το κτίριο που στεγάζει τον οίκο ευγηρίας, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε πρατήριο καυσίμων.

Οι πυρκαγιές και τα βιομηχανικά δυστυχήματα δεν αποτελούν ένα σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα, στην οποία συχνά δεν γίνονται σεβαστές οι προδιαγραφές για την ασφάλεια, οι εργάτες δεν έχουν την σωστή εκπαίδευση ή τον κατάλληλο εξοπλισμό για να προστατευθούν από τα ατυχήματα.


Πηγή


Προς κατάργηση το μέτρο της απόσυρσης για την αγορά ακριβών αυτοκινήτων


Σε περιορισμό του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να επιδοτείται μόνο η αγορά μικρών και φθηνών Ι.Χ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο, επίσης, για μείωση του ορίου πάνω από το οποίο επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, μέτρο που έχει προφανή εισπρακτικό χαρακτήρα. Η αγορά αυτοκινήτου εμφανίζεται συγκρατημένη στις εξαγγελθείσες μέσω δελτίου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών αλλαγές, αναμένοντας να αποσαφηνισθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του κλάδου θα έχουν συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

«Είμαστε θετικοί στην επανεξέταση ζητημάτων σχετικά με τη φορολογία και τους ελέγχους. Υπάρχουν αδικίες, ενώ οι έλεγχοι στον στόλο των κυκλοφορούντων οχημάτων είναι ανεπαρκείς. Είναι θετικό το γεγονός ότι η πολιτεία εμφανίζεται πρόθυμη να συνεργασθεί με τους ειδικούς. Εάν αυτό γινόταν κάθε φορά, ίσως να μην είχαμε την περίοδο 2009-2015 38 αλλαγές στη φορολόγηση αυτοκινήτων», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων κ. Γ. Βασιλάκης.

Ειδικότερα, οι αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι οι ακόλουθες:

• Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης μέσω της επιδότησης οχημάτων με χαμηλή τιμή αγοράς. Σήμερα η απόσυρση συνεπάγεται έκπτωση ή ακόμη και απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για το καινούργιο αυτοκίνητο έως 1.929 κ.ε. που θα αντικαταστήσει παλαιό (με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έως τις 31/12/2001), ανεξαρτήτως της τιμής αγοράς. Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών παραπέμπει σε περιορισμό του μέτρου στα φθηνά αυτοκίνητα.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου επισημαίνουν ότι ο ισχύων τρόπος με τον οποίο γίνεται η απόσυρση είναι ιδιαιτέρως αποδοτικός και αποτέλεσε στην πραγματικότητα τη «σανίδα σωτηρίας» για την αγορά αυτοκινήτου. Τούτο φαίνεται και από τα ακόλουθα στοιχεία: το 2014, το 79,6% των αυτοκινήτων που αποσύρθηκαν μετατράπηκε σε αγορά νέων αυτοκινήτων, ενώ από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και τις 17 Μαΐου 2015 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 84,7%.

• Μείωση του ορίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πάνω από τα οποία απαλλάσσονται τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από τα τέλη κυκλοφορίας από τα 99 γρ./χλμ. στα 80 γρ./χλμ. Με άλλα λόγια, διευρύνονται οι κατηγορίες πετρελαιοκίνητων οχημάτων που θα επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας. Η αλλαγή αυτή δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, όμως σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται.

• Επιβολή «τέλους περιβάλλοντος» σε παλαιά (άνω της 20ετίας) και ρυπογόνα αυτοκίνητα. Ανάλογο μέτρο εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

• Κατάργηση του κριτήριου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της προ φόρων λιανικής τιμής, με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης. Εκπρόσωποι της αγοράς αυτοκινήτου θεωρούν ότι ο υπολογισμός του τέλους ταξινόμησης βάσει της λιανικής τιμής είναι δικαιότερος και μπορεί να καταπολεμήσει το φαινόμενο των υποτιμολογήσεων. Ο νέος τρόπος υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και για τον υπολογισμό του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και των τελών κυκλοφορίας, ενώ αναλόγως θα αναπροσαρμοσθούν και τα τεκμήρια διαβίωσης.

• Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού. Σήμερα το κράτος έχει μεγάλη απώλεια από τη διεύρυνση του μεριδίου των μεταχειρισμένων που εισάγονται από το εξωτερικό: πρώτον, διότι ο ΦΠΑ δεν καταβάλλεται στην Ελλάδα, αλλά στη χώρα από την οποία αγοράστηκε το αυτοκίνητο και δεύτερον, διότι στα τέλη του 2013 το ελληνικό κράτος αναγκάστηκε να μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση για τα εισαγόμενα, προκειμένου να συμμορφωθεί με σχετική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

• Εντοπισμός των ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Πρόκειται για μέτρο που συζητείται τα τελευταία τρία χρόνια, χωρίς να θεσπιστεί.



Έντυπη Καθημερινή


Δημοσκόπηση Public Issue: Οχι εκλογές, όχι υποχωρήσεις


Σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009, μόλις 10%, βρίσκεται η πρόταση για εκλογές με τους μισούς πολίτες, παρότι ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση, να ζητούν από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει., σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Public Issue.

Συγκεκριμένα, στο γκάλοπ της Public Issue για λογαριασμό της Αυγής, το 46% των συμμετεχόντων φοβούνται ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει (30% ήταν τον Απρίλιο), το 39% πιστεύουν ότι θα μείνει η ίδια (51% τον Απρίλιο) ενώ μόλις το 15% εκτιμούν ότι θα καλυτερεύσει (19%).
Για την πορεία της εθνικής οικονομίας το 48% φοβούνται ότι θα χειροτερεύσει (32% τον Απρίλιο), το 25% εκτιμούν ότι θα καλυτερεύσει (32% τον Απρίλιο), ενώ ότι θα παραμείνει ίδια πιστεύουν το 27% (36% τον Απρίλιο).
Παράλληλα, η ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων φαίνεται να αυξάνεται, αφού το 55% θεωρούν πως δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες και το 6% δεν έχουν γνώμη.
Ωστόσο, οι πολίτες λένε «όχι» σε υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών. Ειδικότερα, το 59% ζητούν να μην υποχωρήσει, το 37% να υποχωρήσει και το 4% δεν έχει γνώμη.
Όσο για την πρόταση για εκλογές, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009. Είναι στο 10%, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου είχε φτάσει το 44%, επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη το 38%, επί κυβέρνησης Παπαδήμου το 71%, επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 54% και επί κυβέρνησης Καραμανλή το 59%.



Πηγή : ethnos.gr


"Άντρες μην αυνανίζεστε, θα μείνουν έγκυος τα χέρια σας"!


Τον γύρο του κόσμου κάνει η τρομερή προειδοποίηση του μουσουλμάνου τηλεοπτικού ευαγγελιστή Mucahid Cihad Han.
Είχε ισχυριστεί πως οι άντρες που αυνανίζονται θα έχουν αφήσει έγκυο τα χέρια τους στη μετά θάνατον ζωή.

Ήταν πίσω στο 2000 κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης που έκανε την περίεργη δήλωση ενώ απαντούσε στα ερωτήματα τηλεθεατών.

Ένας τηλεθεατής του ανέφερε ότι συνέχιζε να αυνανίζεται παρά το γεγονός πως είναι παντρεμένος και του ζήτησε συμβουλές.

Προτρέποντας τους τηλεθεατές να αντισταθούν στους πειρασμούς του Σατανά, σημείωσε πως όσοι αυνανίζονται θα βρουν έγκυο τα χέρια τους στη μετά θάνατον ζωή να διαμαρτύρονται εναντίον τους για τα δικαιώματά τους στον Θεό.

"Αν ο τηλεθεατής μας ήταν ελεύθερος, θα μπορούσα να του συστήσω να παντρευτεί, αλλά τι να πω τώρα;".

Οι χρήστες των social media έδωσαν για άλλη μια φορά τον καλύτερό τους χιουμοριστικό εαυτό, αλλά ο Mucahid Cihad Han δεν φαίνεται να πτοείται με 12.500 followers στο Twitter.



Πηγή: Mirror


newsit.gr


Παράταση έως τέλος Ιουνίου για την ρύθμιση των 100 δόσεων



Την παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεων αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τα τέλη Ιουνίου.

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Οικονομικών λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημαντικής αύξησης της συμμετοχής των οφειλετών στη ρύθμιση.

Ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων ξεπερνά τις 25.000 την ημέρα και συνολικά οι αιτήσεις υπερβαίνουν τις 600.000. Το δε ρυθμιζόμενο ποσό αγγίζει τα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις του Δημοσίου έχουν υπερβεί τα 350 εκατ. ευρώ.


Προφυλακιστέο ένα ακόμα άτομο για την υπόθεση του πλοίου «Noor One»



Ένα ακόμα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Noor One», με σημαία Τόγκο, που είχε εντοπιστεί και δεσμευθεί στη Βλήχα Ελευσίνας με δύο τόνους ηρωϊνης τον Ιούνιο του 2014, κρίθηκε προφυλακιστέο με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά.

Πρόκειται για τον έμπορο αυτοκινήτων Α.Κ., ο οποίος στο παρελθόν είχε δεχθεί βομβιστική επίθεση με χειροβομβίδα σε έκθεση αυτοκινήτων που διατηρούσε στο Παλαιό Φάληρο.

Η απολογία του κράτησε περισσότερο από 10 ώρες. Αρχικά ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει ως μάρτυρας αλλά με τη συμπληρωματική απολογία της συζύγου του πλοιοκτήτη του "Noor One", έγινε κατηγορούμενος.

Σημειώνεται ότι έως τώρα, για την υπόθεση του "Noor One" έχουν προφυλακισθεί συνολικά 23 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας πλοιοκτήτης.


Πηγή : in.gr


3.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία


Μόνιμες αλλά και θέσεις πεντάμηνης εργασίας ανοίγουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στον χώρο της Υγείας. Οι προσλήψεις ξεκινούν στις αρχές Ιουνίου για την κάλυψη των άμεσων αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως της Αττικής
Προσλήψεις εξπρές 906 θα γίνουν στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και αφορούν σε 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και άλλες 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων.

Παράλληλα μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας θα προσληφθούν με πεντάμηνες συμβάσεις άνεργοι για να καλύψουν θέσεις χαμηλών προσόντων νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Και στις δύο περιπτώσεις το κύριο βάρος θα πέσει στην πρώτη υγειονομική περιφέρεια στην Αττική


Πηγή : newsit.gr


Νοικοκυρά... εξολοθρευτής! Σκότωσε φίδι μήκους σχεδόν δύο μέτρων! ΦΩΤΟ



Το τελευταίο διάστημα η νοικοκυρά δεν έβρισκε φρέσκα αυγά στη φωλιά του κοτετσιού που διατηρούσε στην άκρη του χωριού, στο Μικρόβαλτο Σερβίων-Βελβεντού...
Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, που πήγε για την συνηθισμένη παραλαβή, την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Η φωλιά ήταν πλήρως κατειλημμένη από ένα τεράστιο φίδι!

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της -αφού άργησε λιγάκι μέχρι να καταλάβει περί τίνος πρόκειται-, κατάφερε με δυο χτυπήματα στο κεφάλι, με το ξύλο που είχε πάντα μαζί της όταν πήγαινε στο κοτέτσι,
να ζαλίσει και στη συνέχεια να αποτελειώσει το φίδι.

Στο… ξετύλιγμα του, από το σύζυγό της και τους γείτονες που προσέτρεξαν,
διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα τεράστιο φίδι μήκους κοντά στα δυο μέτρα (1,80-1,85 για την ακρίβεια)
και διαμέτρου στο τελευταίο τμήμα πριν την ουρά περί τα 5-6 εκατοστά (που να δικαιολογεί ότι κατάπινε τα αυγά!), μέγεθος φιδιού πρωτόγνωρο για την περιοχή!


Πηγή: kozan.gr


Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα αφανιστεί όπως το ΠΑΣΟΚ



«Επώδυνη οπισθοχώρηση» χαρτακτήρισε τη συμφωνία που θα πετύχει η κυβέρνηση με τους εταίρους ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι τό κόμμα θα κάνει το καθήκον του, αν εξαρτάται από τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, ενώ σχολιάζοντας τα εσωκομματικά της ΝΔ υπογράμμισε ότι παρότι η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, « δεν θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον Βήμα fm, είπε για τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία με τους εταίρους:

Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση, με κάποιο τρόπο, θα καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία. Η συμφωνία αυτή δεν θα είναι μια ιδιαίτερα καλή συμφωνία, θα είναι μια επώδυνη οπισθοχώρηση σε σχέση με τα κεκτημένα της χώρας. Έχω όμως πολύ βάσιμες αμφιβολίες αν αυτή η συμφωνία μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα βαθιά διχασμένο κόμμα, το επισημαίναμε και προεκλογικά. Ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος σήμερα των συνιστωσών του και είναι ξεκάθαρο ότι δεν ελέγχει όλο του το κόμμα. Το μέτωπο των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ θα κρίνει εν πολλοίς και την τύχη της συμφωνίας και τις ενδεχόμενες επικείμενες πολιτικές εξελίξεις.

Για τη στάση της ΝΔ ανέφερε:

Αν εξαρτάται από τις ψήφους της Ν.Δ. η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Ν.Δ. θα κάνει το καθήκον της. Βεβαίως (θα υπερψηφίσουμε). Από τη στιγμή που εξαρτάται από τις ψήφους μας, σημαίνει ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απολέσει τουλάχιστον 13 βουλευτές, άρα την επόμενη μέρα θα τίθεται εκ των πραγμάτων ζήτημα δεδηλωμένης. Κατά συνέπεια, θεωρώ πιθανή την υπερψήφιση της συμφωνίας, εφόσον τελικά αυτή έρθει στη Βουλή, και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σε περίπτωση όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απώλειες, είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορεί να συνεχίζει να κυβερνά με αυτή την πλειοψηφία, οπότε θα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε θα αναζητηθεί άλλη κυβέρνηση με άλλη πλειοψηφία από αυτή τη Βουλή, είτε η χώρα νομοτελειακά θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ σχολίασε:

Η κατάσταση στη Ν.Δ. δεν είναι η καλύτερη. Δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, ούτε να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας. Η άποψή μου είναι ότι η Ν.Δ. δεν θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, δεν θα αφανιστεί δηλαδή. Το ΠΑΣΟΚ βαίνει προς αφανισμό. Αλλά από την άλλη, αν δεν αλλάξει δραστικά, θα είναι ένα μεσαίο κόμμα, το οποίο δεν θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μια πειστική εναλλακτική τη στιγμή που θα καταρρεύσει το παραμύθι το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είπε στους Έλληνες πολίτες προεκλογικά. Αυτή τη στιγμή, εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια αυτά, συζητάμε για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εντός του Ιουνίου. Ένα κόμμα δεν αναγεννάται.

Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του κόμματος, σε συνεννόηση και σε ευθυγράμμιση με την κοινοβουλευτική ομάδα, θα κάνει το σωστό.

Για την απόφαση σχετικά με τη στάση της Ν.Δ. απέναντι στη συμφωνία με τους εταίρους
Είναι δεδομένο ότι θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και είναι απόφαση και του Πολιτικού Συμβουλίου ότι θα υπάρξει συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα για το ζήτημα αυτό. Και το 2012 δεν συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα, άσχετα αν τελικά αυτή η διαδικασία είχε τραυματικές συνέπειες για τη Ν.Δ. Δεν εκτιμώ όμως ότι θα γίνει κάτι αντίστοιχο αυτή τη φορά. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα σήμερα είναι μια διάσπαση της Ν.Δ. Γι' αυτό και οι πολύ αρνητικές προβλέψεις ότι η Ν.Δ. θα γίνει ΠΑΣΟΚ, προσωπικά ως νεοδημοκράτη, ως στέλεχος αυτού του κόμματος, με ενοχλούν.


Πηγή : ethnos.gr


«Κόλαση» η Ινδία: Στους 539 οι νεκροί από τον πρωτοφανή καύσωνα



Το κύμα καύσωνα που πλήττει τμήματα της νότιας αλλά και της βόρειας Ινδίας κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε 539 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Η πιο υψηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στην Αλαχαμπάντ, μια πόλη στο βόρειο ομόσπονδο κρατίδιο του Ούταρ Πραντές, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 47,7° Κελσίου χθες Κυριακή, ενώ στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί καταγράφηκε ανώτατη θερμοκρασία 43,5° Κελσίου.
Τα περισσότερα από τα 539 επίσημα καταγεγραμμένα θύματα ήταν εργάτες οικοδομών, ηλικιωμένοι και άστεγοι στα νότια ομόσπονδα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, δήλωσαν αξιωματούχοι, αν και ορισμένοι θάνατοι καταγράφηκαν επίσης στα κρατίδια Ούταρ Πραντές, Οντίσα και Δυτική Βεγγάλη.

Η Ινδική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τις πληγείσες περιοχές, τονίζοντας πως το κύμα καύσωνα είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.
Ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών του κρατιδίου Άντρα Πραντές, ο Κ. Νταναντζάγια Ρέντι, δήλωσε ότι 325 άνθρωποι πέθαναν από θερμοπληξία ή αφυδάτωση στο κρατίδιο μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες.

“Συμβουλεύουμε τους πολίτες να μην εργάζονται από τις 10:00 ως τις 16:00”, σημείωσε ο Ρέντι. “Έχουμε επίσης ανοίξει κέντρα σε διάφορες περιοχές, ειδικά σε αστικές περιοχές, για να διανέμεται νερό και βουτυρόγαλα”.

Η κυβέρνηση ακύρωσε τις άδειες όλων των γιατρών, καθώς τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από κρούσματα θερμοπληξίας, πρόσθεσε ο ίδιος. Στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, διευκρίνισε ακόμη ο Ρέντι, θα δοθεί αποζημίωση 100.000 ρουπιών (€1.430).
Εξάλλου στο γειτονικό κρατίδιο Τελανγκάνα, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 204 άνθρωποι, αξιωματούχοι συμβούλευσαν τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και των πρώτων απογευματινών ωρών, να πίνουν πολλά υγρά και να φορούν φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Οι οδηγοί ταξί στην Κολκάτα —την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, παλαιότερα γνωστή ως Καλκούτα— όπου έχουν αναφερθεί τέσσερις θάνατοι αρνούνται πλέον να εργαστούν από τις 11:00 ως τις 16:00, αφού δύο συνάδελφοί τους έχασαν τη ζωή τους μέσα στα αυτοκίνητά τους την περασμένη εβδομάδα.

Ο μουσώνας, ο οποίος προβλέπεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους να πλήξει τις νότιες ακτές της Ινδίας την 31η Μαΐου, θα ανακουφίσει τον πληθυσμό από τις υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με μετεωρολόγους.


Πηγή : imerisia.gr


Διαφοροποιήσεις για τις επιλογές στη νέα ΕΡΤ


Την από καιρό διαφαινόμενη ύπαρξη σοβαρού εσωκομματικού προβλήματος στον ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο την ακρόαση των προτεινομένων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Η διαδικασία, που διήρκεσε για περισσότερες από οκτώ ώρες, αφενός εξελίχθηκε σε ένα είδος «ανάκρισης», ειδικά του κ. Λ. Ταγματάρχη ως διευθύνοντος συμβούλου, με τις κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου (ψήφισε «παρών») και Ραχήλ Μακρή (καταψήφισε) να επικεντρώνουν τα πυρά τους στο πρόσωπό του. Αφετέρου, σημαδεύτηκε από ένα ιδιαίτερης σοβαρότητας φραστικό επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής και του κ. Αλ. Μητρόπουλου, με τον α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής να εκφράζει εντονότατη δυσφορία για τη «μετατροπή» της επιτροπής σε ένα είδος ανακριτικού γραφείου, με αφορμή ερωτήσεις όπως τι έκαναν οι υποψήφιοι τις ημέρες και τους μήνες του «μαύρου στην ΕΡΤ» (Κωνσταντοπούλου) ή αν ισχύουν «φήμες» πως μεταξύ δύο υποψηφίων υπάρχει –μέσω βάπτισης– «πνευματική συγγένεια» (Κωνσταντοπούλου - Μακρή).

Το πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε κυρίως με τους ακόλουθους τρόπους: Πρώτον, με τις έντονα επικριτικές τοποθετήσεις και τις αρνητικές ψήφους για τον κ. Ταγματάρχη –επιλογή του υπουργού Επικρατείας κ. Ν. Παππά– από τις κ. Κωνσταντοπούλου και Μακρή. Δεύτερον, με την αντικατάσταση του βουλευτή κ. Θ. Πετράκου, που φερόταν αποφασισμένος να τον καταψηφίσει.

Η αρνητική ψήφος της κ. Μακρή, δηλωθείσα από πολύ νωρίς, έφερε μια «ισορροπία τρόμου» στη 17μελή επιτροπή: χωρίς την καταγραφή της επιλογής της προέδρου της Βουλής (την ανακοίνωσε στις 11.36 μ.μ.), οι θετικές γνώμες ήταν ακριβώς όσες και οι μη θετικές (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - Χρυσή Αυγή «όχι», «Ποτάμι» - ΚΚΕ «παρών»). Η έκφραση γνώμης της Επιτροπής, πάντως, βάσει του Κανονισμού δεν είναι καθοριστικής σημασίας και έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν πλειοψηφούν τα «ναι», ανακύπτει προφανώς πολιτικό ζήτημα για τον εκάστοτε υπουργό που θέτει τις επιλογές του στη γνωμοδοτικού χαρακτήρα έγκριση της Βουλής. Μια εξέλιξη, όμως, φάνηκε σχετικά εγκαίρως να διασφαλίζει πως σε επίπεδο συμβολικών ισορροπιών η κυβέρνηση θα εξασφάλιζε ένα αποτέλεσμα με θετικό πρόσημο: η αποχώρηση από τη συνεδρίαση δύο βουλευτών της Ν.Δ., του κ. Ευ. Μεϊμαράκη και της κ. Ολγας Κεφαλογιάννη, χωρίς να δηλώσουν γνώμη, είχε ως αποτέλεσμα τα «ναι» (7) να ήταν, τελικά, περισσότερα των «όχι» (5), ενώ υπήρξαν και τρία «παρών».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, πάντως, υποστήριξε ότι όταν υπάρχει διαφωνία «αυτό δεν σηματοδοτεί μείζονα κρίση ούτε υποκρύπτει βαθιά ρήγματα», ενώ αιτιολόγησε το «παρών» που ψήφισε, λέγοντας ότι ο κ. Ταγματάρχης δεν την έπεισε.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης συμπεριλαμβάνονται και οι ενστάσεις που εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: ο κ. Ν. Φίλης, αν και είπε ότι δίνει θετική ψήφο, υπογράμμισε ότι η επιλογή του αυτή δεν συνιστά «λευκή επιταγή», για να συμπληρώσει μεταξύ άλλων ότι είναι αρνητικό που δεν εγκαταλείφθηκε και από τη σημερινή κυβέρνηση η τακτική τού να ορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Επιρατείας η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς προανήγγειλε ότι ο αριθμός αδειών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι μικρότερος σε σχέση με σήμερα. «Η διαφημιστική αγορά έχει μικρύνει, με αποτέλεσμα σήμερα τα κανάλια να έχουν ζημίες. Αυτό η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να το λάβει υπόψη της. Επομένως, μιλάει για μικρό αριθμό αδειών, ώστε τα σχήματα που θα προκύψουν να είναι βιώσιμα», είπε συγκεκριμένα.


Έντυπη Καθημερινή


Ανεργία, φόροι, ακρίβεια, ΕΝΦΙΑ, ΔΕΚΟ έφεραν τα ληξιρπόθεσμα στις εφορίες στα 77,08 δισ. ευρώ


Στα 77,08 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και πλέον όλα δείχνουν πως έως το τέλος του καλοκαιριού θα ξεπεράσουν το «ιλιγγιώδες» ποσό των 80 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τον Απρίλιο προστέθηκαν στα «φέσια» προς το Δημόσιο απλήρωτοι φόροι 700 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα νέα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του έτους να φθάσουν στα 4,2 δισ. ευρώ. Αν σε αυτά προστεθούν συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα χρέη 72,8 δισ. ευρώ, συνολικά οι υπερήμερες οφειλές αγγίζουν τα 77,08 δισ. ευρώ.

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου εισπράχθηκαν 721 εκατ. ευρώ από παλαιές οφειλές και 424 εκατ. ευρώ από νέες οφειλές.

Μεταξύ 2010-2012 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 23,5 δισ. ευρώ ή κατά 7,8 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ μεταξύ 2013-2014 τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 23,5 δισ. ευρώ, ήτοι κατά 11,7 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία, στα έξι χρόνια εφαρμογής του Μνημονίου τα χρέη προς την εφορία ανήλθαν από 29,39 δισ. ευρώ (τέλος 2009) σε 77,08 δισ. ευρώ στις αρχές Μαΐου 2015 σημειώνοντας αύξηση 47,5 δισ. ευρώ!

Μάλιστα η τάση της αύξησης των «φεσιών» στο Δημόσιο κατά 1 δισ. ευρώ σε μηναία βάση που δημιουργήθηκε το 2013 και συνεχίσθηκε το 2014 φαίνεται πως παραμένει και το 2015.



Πηγή


Η ταχυπαλμία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη


Τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για διαβήτη μπορούν να εντοπιστούν με βάση τον καρδιολογικό έλεγχο

Οι άνθρωποι, οι οποίοι εμφανίζουν ταχυπαλμία ακόμη και σε φάση ανάπαυσης, κινδυνεύουν περισσότερο από την εκδήλωση διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι πιθανώς μπορεί να εντοπισθούν τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για διαβήτη, με βάση τον καρδιολογικό έλεγχο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής αναπληρωτή καθηγητή Σιάνγκ Γκάο του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό επιδημιολογίας «International Journal of Epidemiology», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 73.000 ανθρώπους επί μία τετραετία.

Οπως διαπιστώθηκε, όσοι συστηματικά εμφάνιζαν περισσότερους καρδιακούς παλμούς, είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη, για προδιαβήτη, καθώς και για μετατροπή του προδιαβήτη σε κανονικό διαβήτη. Κάθε δέκα πρόσθετοι παλμοί σχετίζονταν κατά μέσο όρο με 23% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Οι ερευνητές, στη συνέχεια, μελέτησαν (μετα-ανάλυση) τα στοιχεία επτά δημοσιευμένων μελετών πάνω στο ίδιο ζήτημα και κατέληξαν ότι οι άνθρωποι με γρήγορο καρδιακό ρυθμό έχουν 59% αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, σε σχέση με όσους έχουν αργό καρδιακό ρυθμό.

«Ο ταχύτερος καρδιακός ρυθμός θα μπορούσε να αποτελέσει μελλοντικά ένα νέο προκλινικό δείκτη ή ένα παράγοντα κινδύνου για τον διαβήτη», δήλωσε ο Γκάο.

Προδιαβήτη θεωρείται ότι έχει κάποιος, όταν τα επίπεδα της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα του είναι υψηλότερα από τα φυσιολογικά, αλλά όχι τόσο υψηλά, ώστε να θεωρηθούν κανονικός διαβήτης.



Πηγή