Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο δευτεραθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός


Άν και προσπάθησε την ανατροπή ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο γιατί την κορυφή της Ευρώπης κατάφερε να την φτάσει.

Σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2015 η Ρεάλ Μαδρίτης!!

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 78 - 59


Κατσής: Επένδυσα τις μίζες σε ράβδους χρυσού




Παπαδάκου Γιάννα


Τι λέει το προφυλακισμένο στέλεχος του υπουργείου Αμυνας

Σκηνές βγαλμένες από ταινία Τζέιμς Μπόντ περιγράφει στην απολογία του ο προφυλακισμένος απόστρατος και στέλεχος του υπουργείου Άμυνας επί Ζορμπά, Παναγιώτης Κατσής. Η απολογία του 53χρονου που αποκαλύπτει «Το Βήμα», είναι ενδεικτική του πώς διακινούνταν οι μίζες σε βάρος της χώρας μας αλλά και πώς διαπραγματεύονταν οι έμποροι όπλων ζητώντας μεγαλύτερα ποσοστά για «ευαίσθητες πληρωμές», μίζες δηλαδή, σε πολιτικούς και αξιωματούχους!

Και σε ράβδους χρυσού επένδυσε τις μίζες που έλαβε μέσω του αντιπροσώπου κ. Πάνου Ευσταθίου ο κ. Κατσής, όπως ομολογεί ο ίδιος στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή, λέγοντας ότι τον Νοέμβριο του 2008 δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση λιγαριασμού του στην τράπεζα ΒΝΡ Paribas, σε λογαριασμό της εταιρίας ΣΕΛΛΑΝΑ και μετέφερε τα χρήματα σε άλλον προσωπικό του λογαριασμό (1323174) τον οποίον επίσης έκλεισε αργότερα με τη βοήθεια του πανταχού παρόντος εκζητούμενου τραπεζίτη, κ. Φάνη Λυγινού. Αναφέρει χαρακτηριστικά, επί λέξει:

«Τον έκλεισα γιατί δεν είχα λόγο να μη φαίνομαι εγώ σαν ιδιοκτήτης... Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ακριβώς ο λογαριασμός έκλεισε με εντολή μου από τον Λυγινό... Κάποια χρήματα τα έφερα στην Ελλάδα κάποια τα έχασα λόγω άγνοιας από τη μετατροπή νομίσματος σε χρυσό. Σήμερα έχω 5-6 ράβδους χρυσού τού ενός κιλού ο καθένας. Τότε στοίχιζαν 250.000 ευρώ συνολικά. Τις ράβδους τις έχει στο χρηματοκιβώτιό του ο κ. Μπούσεγκερ. Πού τις φυλάει δεν έχω αποδεικτικό μέσο...». Στη συνέχεια είπε ότι είναι θέμα εμπιστοσύνης η φύλαξη των ράβδων!

Για τον Φάνη Λυγινό

Με την απολογία του «έκαψε» τον εκζητούμενο τραπεζίτη αφού αποκάλυψε ότι «ήξερε ότι είναι στρατιωτικός» και παρόλα αυτά έκανε ψευδή δήλωση στην τράπεζα.

Ερ: Γιατί του είπατε να ανοίξει τον λογαριασμό στο όνομα off - shore και όχι στο όνομά σας;

Απ: Διότι μου είπε ότι το κόστος είναι χαμηλότερο.

Ερ: Στη θέση του τραπεζικού εντύπου υπάρχει ερώτηση αν είστε πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο ή ασχολείστε με το Δημόσιο και υπάρχει η ένδειξη όχι. Εν τούτοις εσείς εκείνη την περίοδο υπηρετούσατε στο πολύ καίριο πόστο της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλιςμών μάλιστα στο γραφείο του ίδιου του Γενικού Γραματέα Γιώργου Ζορμπά. Γιατί αποκρύψατε την αλήθεια;

Απ: Δεν το απέκρυψα αλλά όπως μου είπε ο Λυγινός ήταν τυπική προϋπόθεση να ανοίξει ο λογαριασμός αλλιώς δεν θα άνοιγε.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο κ. Ζορμπάς «δεν ήξερε τη σχέση του με τον Ευσταθίου». Επίσης ότι δεν μπορούσε να επηρεάσει τον γενικό γραμματέα. Φυσικά από την απολογία περιγράφεται ένα πλέγμα υπεράκτιων εταιρειών που διακινούν μίζες εκατομμυρίων, ενώ εσωτερικό έγγραφο της γερμανικής εταιρείας - προμηθεύτριας των Λέοπαρντ 2 κάνει λόγο για σκληρό ανταγωνισμό, για πολιτική πίεση αλλά και για ανάγκη συντονισμού των αντιπροσώπων! 

Ιδιάιτερα αποκαλυπτικές και οι συνθήκες συνάντησης στην Ελβετία, το 2009, όπου κανονίστηκαν οι «ευαίσθητες πληρωμές». 

Ερ: Τον Σεπτέμβριο του 2009 ήσασταν με τον Ευσταθίου στη Ζυρίχη όταν προσπαθούσε να συμβιβαστεί με την «Ατλας Ελεκτρόνικ» για τις αξιώσεις της εταιρείας του Τρεντέκο. Εκεί οι Γερμανοί συγκατηγορούμενοί σας αναφέρουν ότι δικαιολογήσατε τις αξιώσεις επιστροφής δαπανών που αφορούσαν ευαίσθητες πληρωμές Τί λέτε;

Απ: Εγώ συνόδευσα τον Ευσταθίου κατά απαίτηση του ιδίου και της συζύγου του... έκαναν οι Γερμανοί μια εισαγωγή είπαν δεν του οφείλουν χρήματα, εγώ δεν μίλησα καθόλου. Μετά πληροφορήθηκα ότι ο Ερμπε είχε πει ότι εγώ ανέφερα τον όρο «ευαίσθητες πληρωμές».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι και μετά το 2012 υπέγραψε άλλο συμβόλαιο για την προμήθεια 12.000 βλημάτων το οποίο δεν έχει ακόμα πληρωθεί. Όλα αυτά εν μέσω Μνημονίου!


Πηγή : tovima.gr


Θρίλερ στα Εξάρχεια με αρπαγή 23χρονου σε αγοραπωλησία ναρκωτικών



Σοβαρή υπόθεση αρπαγής, ομηρίας, εκβιασμού σε βάρος 23αχρονου από μέλη συμμορίας εξαιτίας διαφορών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια συνάντησης για  αγοραπωλησία ναρκωτικών στα Εξάρχεια εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία.

Συνελήφθησαν δυο Ελληνες, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται άλλα δεκατρία άτομα που   εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το περιστατικό της αρπαγής και στη συνέχεια ομηρίας του 23χρονου διαπράχθηκε  βραδινές ώρες στις 14 του μήνα  Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το 23χρονο θύμα είχε μεταβεί βραδινές ώρες, στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου να μεσολαβήσει σε αγοραπωλησία ποσότητας ναρκωτικών ουσιών μεταξύ Αλβανών και Ρομά.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εμφανίσθηκαν τρία άγνωστα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν από τους ημεδαπούς ΡΟΜΑ το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

  Τα μέλη της συμμορίας στη  συνέχεια, θεωρώντας ότι ο 23χρονος «μεσολαβητής» ήταν υπεύθυνος για τη ληστεία, τον επιβίβασαν, χωρίς τη θέλησή του, σε Ι.Χ αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε σπίτι στην περιοχή του Ζεφυρίου. Από εκεί επικοινώνησαν με άτομα του φιλικού και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, απαιτώντας να τους καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ για να τον ελευθερώσουν.
Μετά  από, μετά από τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις με τον πατέρα του θύματος, συμφώνησαν να παραλάβουν το χρηματικό ποσό των 1.470 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Αφού ορίσθηκε το σημείο συνάντησης στο Ίλιον, μετέβησαν εκεί ο 23χρονος συνοδευόμενος από τον 27χρονο. Ακολούθως ο 23χρονος, επιβιβάσθηκε αιφνιδιαστικά στο όχημα του πατέρα του και διέφυγε, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη την επομένη το πρωί στο Ζεφύρι.  Για την υπόθεση συνελήφθη και ο 23χρονος θύμα της αρπαγής για την μεσολάβηση του  στην συνάντηση  για την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών .

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.



Πηγή : tanea.gr


7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την θανατική ποινή στις ΗΠΑ



Την Παρασκευή ο βομβιστής του Μαραθωνίου της Βοστώνης, Dzhokhar Tsarnaev, καταδικάστηκε σε θάνατο. Οι δικαστές εναντιώθηκαν στις επιθυμίες πολλών θυμάτων του βομβιστή, συμπεριλαμβανομένων και των γονιών ενός 8χρονου αγοριού που έχασε την ζωή του. Τον Απρίλιο οι κάτοικοι της Βοστώνης που επιθυμούσαν την επιβολή της θανατικής ποινής στον Tsarnaev δεν ξεπερνούσαν το 20%. Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι λόγοι που πρέπει οι Αμερικανοί να βάλουν στον μικροσκόπιο την θανατική καταδίκη.


Πιθανότατα σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσίευσε η Εθνική Ακαδημία Επιστημών, περίπου το 4% των περιπτώσεων επιβολής θανατικής ποινής προκύπτουν από λανθασμένες καταδίκες, με αποτέλεσμα ένα στα 25 άτομα που τιμωρούνται κατά αυτό τον τρόπο να είναι πιθανότατα αθώοι.

Αυτό σημαίνει πως οι 120 από τους 3.000 φυλακισμένους που επρόκειτο να θανατωθούν στην Αμερική ίσως να είναι αθώοι και ίσως πολλοί από τους 1.320 που θανατώθηκαν από το 1977.

Η επιβολή της θανατικής ποινής μπορεί να γίνει με εξευτελιστικά αργό τρόπο

Ο Clayton Lockett έχασε την ζωή 45 λεπτά μετά την εκτέλεσή του στις φυλακές της Οκλαχόμα. Ενώ σύμφωνα με την Associated Press, στις προηγούμενες 19 εκτελέσεις ο θάνατος προήλθε μετά από 6 με 12 λεπτά.



Καμιά φορά γίνονται λάθη

Ο Austin Sarat από το Κολέγιο Amherst μελέτησε κάθε εκτέλεση από το 1890 έως το 2010 και βρήκε ότι το 3% όλων των εκτελέσεων δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο. Αποκεφαλισμοί κατά το κρέμασμα και περιπτώσεις όπου οι φυλακισμένοι έπιασαν φωτιά όταν κάθισαν στην ηλεκτρική καρέκλα δεν είναι λίγες. Ακόμα και μετά την χρήση θανατηφόρας ένεσης, οι περιπτώσεις ατυχημάτων δεν εξαφανίστηκαν.

Για παράδειγμα το 2009 η προσπάθεια εκτέλεσης του Romell Broom ήταν εξαιρετικά επίπονη. Επί δύο ώρες προσπαθούσαν να βρουν κατάλληλη φλέβα στο σώμα του και τον τρύπησαν τουλάχιστον 18 φορές, με εκείνον να κλαίει από τον πόνο.



Πολλές φορές οι μέθοδοι προκαλούν πόνο στο σώμα

Ο Michael Lee Wilson που εκτελέστηκε τον Ιανουάριο στις φυλακές της Οκλαχόμα περιέγραφε στο προσωπικό των φυλακών την αίσθηση των φαρμάκων που εισήλθαν στο σώμα του.

«Νιώθω όλο μου το σώμα να καίει», είπε πριν καταλήξει.

Το Τμήμα Ποινικής Δικαιοσύνης του Τέξας διαθέτει μια σελίδα αφιερωμένη στα τελευταία λόγια των εκτελεσθέντων. Αυτές περιλαμβάνουν και τις ακόλουθες φράσεις: «Καίει», «το νιώθω», «αυτό το πράγμα βρωμάει», «το νιώθω, το γεύομαι».

Ο Jonathan Green που εκτελέστηκε τον Οκτώβριο του 2012 είχε πει: «Το αριστερό μου χέρι με πεθαίνει. Πονάει πολύ».

Οι δίκες για την επιβολή της θανατικής καταδίκης είναι ακριβές

Σύμφωνα με τον Economist μια εκτέλεση από μόνη της δεν είναι ακριβή αλλά οι εφέσεις που ακολουθούν είναι, Επίσης, όσοι καταδικάζονται σε θάνατο συνήθως έχουν τα δικά τους κελιά και πολλούς φύλακες την ώρα των επισκέψεων.

Είναι ελάχιστες οι χώρες που πραγματοποιούν εκτελέσεις

Οι ΗΠΑ είναι μια από τις 22 χώρες που έκαναν εκτελέσεις το 2014, ενώ είναι η μόνη χώρα μαζί με την Ιαπωνία που επιβάλει αυτή την ποινή στην ομάδα των 8.

Στις ΗΠΑ συζητούν για το πως να χαμηλώσουν τις προδιαγραφές για το πως εκτελούν ανθρώπους

Ο Ρεπουμπλικάνος Rick Brattin από το Μισούρι πρότεινε την επιστροφή του εκτελεστικού αποσπάσματος, καθώς για τον ίδιο είναι μια πιο οικονομική και ανθρώπινη λύση.

*Το κείμενο αναδημοσιεύτηκε από την Αμερικανική έκδοση της Huffington Post



Πηγή : huffingtonpost.gr


Εμπόριο ελπίδας: Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις



Εμπόριο ελπίδας και σε λάθος τάιμινγκ από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Τμήμα Παιδείας του οποίου επέλεξε την πλέον ακατάλληλη στιγμή να τάξει εισαγωγή στα Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις.

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες παιδιά βιώνουν μια από τις πλέον αγχώδεις περιόδους της ζωής τους, καθώς σε λίγες μόνο ώρες, αύριο Δευτέρα 18 Μαίου, αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ λες και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο τάζει «ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Μια «υπόσχεση» που γίνεται την πλέον ακατάλληλη στιγμή πάνω στο φόρτε του άγχους των μαθητών και φυσικά μπορεί να τους αποπροσανατολίσει και να γίνει αιτία λανθασμένων ενεργειών και αποφάσεων εκ μέρους τους, καθώς άλλωστε είναι μόλις 18 χρονών.

Το μέγα ψεύδος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει άμεσα να το αποκηρύξει η κυβέρνηση, που γνωρίζει πολύ καλά ότι σήμερα μια τέτοια δυνατότητα δεν υφίσταται, αφού τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τους υπάρχοντες φοιτητές, ποσω μάλλον δε αν γίνει ελεύθερη η πρόσβαση.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριες που δίνουν τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και ταυτόχρονα υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» .

«Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και να επιτύχουν τους στόχους τους, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Επειδή στόχος της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι οι αποκλεισμοί αλλά η κατοχύρωση του καθολικού δικαιώματος στη γνώση, όχι η μέτρηση των ικανοτήτων των μαθητών αλλά η ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων, όχι το ανταγωνιστικό και παράλληλα φτωχό σχολείο αλλά ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και δημόσιο, «χωρίς σύνορα», σχολείο που θα παρέχει σύγχρονη, κριτική και δημιουργική γνώση, που δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους συνεχίζουμε το διάλογο με όλη την κοινωνία ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις επιβεβλημένες αλλαγές που θα καθιερώνουν :

· 2χρονη προσχολική αγωγή και 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους,

· Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση,

· Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θα αποκαθιστούν τη δημοκρατία και θα απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα, την ανιδιοτέλεια, τη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης του κόσμου της εκπαίδευσης, ως πρώτο βήμα της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης.
Θα ανακουφίσουν τους μαθητές και μαθήτριες από το άγχος των συνεχών εξετάσεων.

Το πρώτο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση έγινε ήδη με τα πρόσφατα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας, θα συνεχίσουμε μέχρι να υλοποιήσουμε, με την ενεργό συμπαράσταση όλου του κόσμου της εκπαίδευσης, το όραμα όλης της ελληνικής κοινωνίας για ένα Δημόσιο, Δωρεάν, μαζικό και Δημοκρατικό σχολείο, ποιοτικά αναβαθμισμένο».



Πηγή : tribune.gr


Εφορία προς υπουργό της κυβέρνησης: «Ρύθμισε τα χρέη σου»



Εστάλησαν σημειώματα και σε ευρωβουλευτή, σύζυγο πρώην πρωθυπουργού, πρώην υπουργό και δημοσιογράφους που έχουν χρέη πάνω από 250.000 ευρώ

Τον… αντιμνημονιακό αγώνα που έδιναν και προεκλογικά φαίνεται πως συνεχίζουν εκατοντάδες μεγαλόσχημοι οφειλέτες της Εφορίας. Σαν να μην άλλαξε η κυβέρνηση -και σαν να ζουν σε άλλη χώρα- ακόμα και μέλη της κυβέρνησης που χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία συνεχίζουν να μην πληρώνουν ούτε καν το 1/100 των οφειλών τους, παρά τις εκπτώσεις και το κούρεμα χρεών που τους προσφέρει η ρύθμιση Βαλαβάνη!

Από την περασμένη Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στέλνει email και καλεί στο τηλέφωνο 23.500 οφειλέτες που χρωστούν από 250.000 έως και 1.500.000 ευρώ, για να τους πείσει με παρακάλια να μπουν και να πληρώσουν ό,τι μπορούν (ή ό,τι προαιρούνται).
Η ρύθμιση των 100 δόσεων (η πιο ελαστική που έγινε ποτέ) άνοιξε πριν από ακριβώς έναν μήνα και εκπνέει στις 26 Μαΐου. Ηδη έχουν μπει σε αυτήν πάνω από 400.000 φορολογούμενοι, ακόμα και άνθρωποι κατεστραμμένοι, που πληρώνουν 20 ή 30 ευρώ τον μήνα για χρέη μόλις 300 ή 500 ευρώ, πράττοντας το «πατριωτικό καθήκον» τους, όπως τους κάλεσε η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη.

Δεν έχουν κάνει όμως ακόμα το ίδιο από την πλευρά τους νυν και τέως υπουργοί, διάσημοι αντιμνημονιακοί, ευρωβουλευτές, αντιπρόεδροι προηγούμενων κυβερνήσεων, σύζυγοι πρωθυπουργών που «σφυρίζουν αδιάφορα» ακόμη για τη ρύθμιση του αιώνα.Σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές, ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν δεχτεί «ραβασάκι» ή τηλέφωνο από την Εφορία ξεχωρίζουν:

1.Μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.  που πηγαινοέρχεται συχνά στο υπουργείο Οικονομικών για να βρει κονδύλια για το υπουργείο του. Αν και για πολλά-πολλά χρόνια στο παρελθόν, όπως λέει ο ίδιος, πλήρωνε υπέρογκους φόρους με συνέπεια, η οικονομική κρίση τον έφερε σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Εχει όμως εδώ και χρόνια πλέον εγκαταλείψει την αποπληρωμή του χρέους του, που σκαρφάλωσε έτσι στα 285.000 ευρώ. Εδώ και καιρό λέει πως προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τις ρυθμίσεις χρεών. Το πρόβλημα όμως είναι πως, παρά τα «κουρέματα» και τις εκπτώσεις που αυτή προσφέρει, θα πρέπει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 8,5 χρόνια ή να βάλει μπροστά λεφτά -που δεν τα έχει- για να μειώσει περισσότερο τη δόση του.

2. Σύζυγος πρώην πρωθυπουργού που, ελλείψει χρημάτων, πουλούσε τη βίλα της πολλά χρόνια πριν από το μνημόνιο, βρέθηκε να χρωστά στην Εφορία πάνω από 400.000 ευρώ. Επειδή τα χρέη της είναι παλιά, έχουν μεγάλες προσαυξήσεις που μπορεί να διαγραφούν και η οφειλή να μειωθεί δραστικά αν υπαχθεί στη ρύθμιση. Δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς το παρόν όμως.

3. Ελληνας ευρωβουλευτής, που είδε τον επιχειρηματικό όμιλο που είχε στήσει την προηγούμενη δεκαετία να καταρρέει αφήνοντας στον δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους, χρωστά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία. Παρότι, όπως λέει, θα κάνει τα πάντα για να υπαχθεί στη ρύθμιση μέχρι την τελευταία ημέρα της διορίας που προβλέπει ο νόμος, ισχυρίζεται πως δυσκολεύεται παρά τον υψηλό μισθό που λαμβάνει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

4. Πρώην υπουργός, που είναι γνωστός στο Πανελλήνιο για το μεγάλο πολιτικό εκτόπισμα και την τεράστια ακίνητη περιουσία του, βρέθηκε να χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία λόγω των χαρατσιών από νόμους που έχουν τη δική του σφραγίδα, από τις ανώτατες κυβερνητικές θέσεις στις οποίες διετέλεσε. Ακόμα δεν έχει ζητήσει να υπαχθεί στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις.

5. Γνωστός για τους αντιμνημονιακούς αγώνες του μεγαλοδημοσιογράφος και εκδότης εφημερίδων, που βίωσε την οικονομική κατάρρευση στα χρόνια της κρίσης, χρωστά πάνω από 400.000 ευρώ στην Εφορία. Δεν φαίνεται προς το παρόν πάντως να ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του υπουργείου Οικονομικών να ενταχθεί μαζί με τους άλλους οφειλέτες στη νέα ρύθμιση.

Η πίεση και προς τους 23.000 οφειλέτες που έχουν επιλεγεί να ειδοποιηθούν για να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση και να εισπράξει έσοδα το κράτος είναι ότι, αν δεν το πράξουν, από τον Ιούλιο και μετά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και τα άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που προβλέπει ο Κώδικας Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων



Πηγή : protothema.gr


Αυξήθηκαν οι αστυνομικοί για την προστασία των VIPs! Είναι που θα τους μάζευαν!





Από 860 έγιναν 1.160 στο σχετικό τμήμα - 2.329 στόχους φυλάει η ΕΛ.ΑΣ.

Κατά 300 άτομα αύξησε το τελευταίο διάστημα τη δύναμή του το 4ο Τμήμα Προστασίας Προσώπων Ειδικών Κατηγοριών στην Κρατική Ασφάλεια, το τμήμα δηλαδή που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη των VIPs.

Οι άνδρες του τμήματος έφτασαν τους 1.160, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», αριθμός που θεωρείται ρεκόρ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι ένστολοι που με «βύσμα» βρίσκονταν στη φύλαξη VIPs και επί Πανούση τους ήρθε χαρτί μετάθεσης για μάχιμη υπηρεσία, χρησιμοποιούν συγκεκριμένο «κόλπο» για να επιστρέψουν στην προνομιακή για εκείνους θέση.


Πρόκειται για ένστολους που είχαν την οργανική τους θέση στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, πήραν μετάθεση σε μάχιμη υπηρεσία, στην οποία όμως δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους γιατί, ως δια μαγείας, πήραν αμέσως απόσπαση στο 4ο Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας.

Έτσι φαίνεται στα χαρτιά ότι έφυγαν αστυνομικοί και μειώθηκαν οι οργανικές θέσεις από τη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων- γεγονός που διαφημίζεται από το υπουργείο- χωρίς όμως κανείς να σημειώνει πως γέμισε με αποσπάσεις το 4ο Τμήμα.

Αστυνομικοί αναφέρουν μάλιστα πως αυτό το «καμουφλάζ» ενδεχομένως να είναι και ο λόγος ύπαρξης του τμήματος, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να ενσωματωθεί στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων.Είναι ενδεικτικό πως το VIP τμήμα έχει στη διάθεσή του 25 αστυνομικούς χωρίς συγκεκριμένη αρμοδιότητα ενώ το νευραλγικό 2ο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχει μόλις 23 αξιωματικούς.

Στελέχη του αρμόδιου υπουργείου που βρίσκονται κοντά στον Γιάννη Πανούση απαντούν ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι σε πλήρη γνώση του υπουργού, ο οποίος έχει δώσει εντολή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να επανεξετάσει το πού πήγαν οι 1.000 άνδρες που στα χαρτιά φαίνεται να έφυγαν από τη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων.


Πηγή : eglimatikotita.gr


Δολοφονία στο Δαφνί – Ασθενής σε κατάσταση αμόκ κατάφερε να λυθεί και χτύπησε μέχρι θανάτου άλλον ασθενή!


Απίστευτη δολοφονία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου. Ένας 42χρονος ασθενής που βρισκόταν στο τμήμα οξέων περιστατικών και ήταν καθηλωμένος, κατάφερε να λυθεί και επιτέθηκε σε άλλον ασθενή, ηλικίας 63 ετών, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι!

Ήδη διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία, ενώ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το πόρισμα της οποίας αναμένεται αύριο το μεσημέρι.

Για το περιστατικό ανακοίνωση θα εκδόσει το υπουργείο Υγείας.
Ταυτόχρονα, σχηματίζεται δικογραφία από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr


79 χρόνια φυλακή «χρωστούσε» καλλιεργητής κάναβης στην Ολυμπία



Συνολική ποινή κάθειρξης 79 ετών, για τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, είχε σε βάρος του 51χρονος που συνελήφθη στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας για καλλιέργεια κάνναβης.

Στη φυτεία και το φυτώριο που διατηρούσε ο συλληφθείς βρέθηκαν 726 δενδρύλλια κάνναβης. Όλα τα φυτά ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο 51χρονος είχε φροντίσει ώστε η φυτεία να καλύπτεται από τη δασική βλάστηση της περιοχή. Παράλληλα, είχε συγκεντρώσει τις απαραίτητες προμήθειες για να μπορεί να παραμείνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο χώρο, και κατ΄ αυτόν τον τρόπο να ελαχιστοποιεί τις μετακινήσεις του.

Οι τέσσερις παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του – που είχαν εκδοθεί από δικαστήρια της Πάτρας, της Αθήνας και το Ναύπλιο – αφορούν συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα Κυριακή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί την Τρίτη στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πύργου


Πηγή : ethnos.gr




Τσίπρας: Προτιμώ κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ παρά καταστροφή στην Ελλάδα


Προσπάθεια να πείσει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, όντας όμως έτοιμος να αποδεχτεί εσωκομματικούς τριγμούς προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές.

«Προτιμώ κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ αντί για καταστροφή στην Ελλάδα» φέρεται να είπε σε στενούς συνεργάτες του ο πρωθυπουργός μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, σύμφωνα με στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, που είναι υπέρμαχος της γρήγορης συμφωνίας, αλλά και την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που στην Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης είχε επικρίνει έντονα τους διαπραγματευτικούς ελιγμούς της κυβέρνησης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το Μέγαρο Μαξίμου επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με στόχο να υπάρξει συμφωνία μέσα στον Μάιο. Οι επαφές σε επίπεδο Brussels Group αναμένεται να συνεχιστούν τη Δευτέρα, τη στιγμή που η ελληνική πλευρά φαίνεται να επιδιώκει την επίτευξη ουσιαστικής σύγκλισης σε πολλά μέτωπα έως την ευρωπαϊκή σύνοδο στις 21-22 Μαΐου.

Αντικείμενο της συνόδου είναι η ανατολική γειτονία της Ε.Ε., όμως η Αθήνα επιδιώκει την ένταξη του ελληνικού ζητήματος – έστω ανεπίσημα – στην ατζέντα.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτου Eurogroup στη συνέχεια, την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει για τη χώρα, δεν προέχει η «κομματική αυτο-επιβεβαίωση» δήλωσε την Κυριακή στο MEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Φίλης.

Επανέφερε όμως το θέμα του δημοψηφίσματος σε περίπτωση που έρθουν τελεσίγραφα από τους εταίρους.



Πηγή : skai.gr






Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Διαμαντόπουλος τον «χαβά» του: Πανούση παραμένεις στην εποχή που στήριζες την ακροδεξιά ατζέντα



Σφοδρή επίθεση κατά του Γιάννη Πανούση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε μια φράση του αναπληρωτή υπουργού: «θέλω να κρατήσω το κεκτημένο του Δένδια στο κέντρο της Αθήνας», είπε και η αντίδραση Διαμαντόπουλου ήρθε σφοδρότατη μέσω Facebook.

«Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που να του επιτρέπει να κρύβεται πίσω από δήθεν επιστημονικές εξάρσεις...

Μόλις μάθαμε πως το σήριαλ "Νόμος και τάξη" της στρατηγικής της έντασης απέναντι στην κοινωνία που έπαιζε καθε μέρα στα δελτία των 8:30 και το καταγγέλαμε, αποτελεί κεκτημένο και είναι επιθυμία της κυβέρνησης να διατηρηθεί...

Προφανώς παραμένει στην εποχή της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης που ο ίδιος στήριζε και κάλυπτε όλη την ακροδεξιά ατζέντα των Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη, Μπαλτάκου...»



Φωτογραφία Eurokinissi

Πηγή : koolnews.gr


Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους των Σκοπίων, ζητούν παραίτηση Γκρούεφσκι


Χιλιάδες πολίτες της ΠΓΔΜ βγήκαν την Κυριακή στους δρόμους των Σκοπίων, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για 10.000 διαδηλωτές. Οι πολίτες, κρατώντας σημαίες της χώρας, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική λεωφόρο των Σκοπίων, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ όπου βρίσκεται το γραφείο του Γκρουέφσκι.

Πολλοί από αυτούς μετέβησαν στα Σκόπια από επαρχιακές πόλεις της ΠΓΔΜ με λεωφορεία, ΙΧ και άλλα μέσα.

Οι διαδηλωτές προειδοποιούν, μάλιστα, ότι θα πραγματοποιήσουν κατάληψη σε κεντρικούς δρόμους των Σκοπίων μέχρι να δεχθεί ο Γκρούεφσκι να παραιτηθεί.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Γκρούεφσκι για παρακολουθήσεις αξιωματούχων και υποθέσεις διαφθοράς.

Η μεγάλη διαδήλωση που διοργανώνει η αντιπολίτευση πραγματοποιείται στον απόηχο των αποκαλύψεων της αντιπολίτευσης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ. Παράλληλα, γίνεται λίγο μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στην πόλη Κουμάνοβο μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ένοπλης ομάδας Αλβανών.

«Η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί» είπε ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζόραν Ζάεβ. «Περίπου 4.600 ακτιβιστές, κυρίως νέοι άνθρωποι, είπαν ότι θα παραμείνουν (στους δρόμους), ακόμα και αν εμείς δεν το κάνουμε. Τότε αποφασίσαμε να μείνουμε» πρόσθεσε ο Ζάεβ.

Την περασμένη εβδομάδα δύο υπουργοί και ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας παραιτήθηκαν.

Ηγέτες της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών, Σάσο Μιχάλκοφ και ο υπουργός Εσωτερικών Τζορντάνα Γιανκουλόβσκα, ήταν πίσω από απόπειρες ελέγχου του Τύπου, των δικαστικών αρχών και εκλεγμένων αξιωματούχων μέσω της παρακολούθησης των τηλεφωνικών τους συνομιλιών.

Η κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες και επιμένει ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα. Μάλιστα, υποστηρικτές του Γκρούεφσκι διοργανώνουν κινητοποίηση υπέρ της κυβέρνησης.



Newsroom ΔΟΛ


Αντίθετη στις ποσοστώσεις η Γαλλία


Την αντίθεσή του στις προτάσεις της Κομισιόν για την εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή των προσφύγων και μεταναστών εξέφρασε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Σπάνια ο Μανουέλ Βαλς έχει δείξει ότι συμφωνεί με τις εντολές των Βρυξελλών και για ακόμα μια φορά δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει ξεκάθαρα τη διαφωνία του. Δεν θέλει καν να ακούει για κατανομή μεταναστών και προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες βάσει ποσοστώσεων.

«Θέλω να είμαι εξαιρετικά σαφής για το θέμα αυτό», είπε. «Είμαι κατά των ποσοστώσεων για τους μετανάστες, γιατί δεν συνάδουν με τις γαλλικές προτάσεις. Το άσυλο παρέχεται με κριτήρια και όχι με ποσοστώσεις ». Τη δήλωση έκανε όχι από το πρωθυπουργικό του γραφείο, αλλά από την πόλη Μεντόν στη νότιο Γαλλία, νευραλγικό σημείο των συνόρων, όπου καταφθάνουν τα τρένα από την Ιταλία.

Άπιαστο όνειρο

Ε. Βαλς: Είμαι κατά των ποσοστώσεων για τους μετανάστες, γιατί δεν συνάδουν με τις γαλλικές προτάσεις

Στην περιοχή επικρατεί μονίμως μεγάλη ένταση. Υπολογίζεται ότι γύρω στους 200 μετανάστες επιχειρούν καθημερινά να περάσουν από εκεί στη Γαλλία. Όσοι συλλαμβάνονται επαναπροωθούνται στην απέναντι ιταλική πόλη Βαντιμίγι. Οι εικόνες είναι πλέον γνωστές: κουρασμένοι με το σάκο στον ώμο, περιπλανώνται γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό ελπίζοντας σε μια νέα ευκαιρία.

Άλλοι επιχειρούν να περάσουν με τα πόδια. Και εάν τα καταφέρουν, ο προορισμός είναι
βορειοδυτικά, στην πόλη Pas de Calais. «Ζούγκλα» είναι το όνομα που οι ίδιοι οι μετανάστες έχουν προσδώσει στην περιοχή έξω από την πόλη, όπου συνωστίζονται υπό άθλιες συνθήκες σε πρόχειρα καταλύματα. Το όνειρό τους είναι να περάσουν στην Αγγλία, σκαρφαλώνοντας σε φορτηγά ή στο τραίνο Eurostar, ή στα φέρι μποτ, ή ακόμη αντιμετωπίζοντας την Μάγχη κολυμπώντας. Όνειρο άπιαστο για τους περισσότερους που το πληρώνουν συχνά με τη ζωή τους.

Πιέσεις από την αντιπολίτευση

Παρά τα ανθρώπινα δράματα πάντως είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να υπαναχωρήσει στο ζήτημα καθώς δέχεται έντονες πιέσεις από τα δεξιά και τον Νικόλα Σαρκοζί που ζητάει αναθεώρηση των Συνθηκών και ένα «Σέγκεν ΙΙ» αλλά και από την ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν.

Να σημειωθεί πάντως, ότι η αρχική αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν «μάλλον χαλαρή», όπως σημειώνουν σχολιαστές. Η θέση της όμως άλλαξε μετά το κατηγορηματικό «όχι» του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει του σχεδίου της Κομισιόν, η Γαλλία θα έπρεπε να δεχθεί στο έδαφός της το 14,17 % των μεταναστών και προσφύγων ενώ το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στη Γερμανία με 18,42 %.


Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι


Πηγή : dw.de


Κόκα, τιμή, Χρυσή Αυγή! Νέες αποκαλύψεις και εμπόριο ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική


Μπορεί από το βήμα της Βουλής να "φώναζε" ο Χρήστος Παππάς κατά της συγκέντρωσης υπέρ του... χασίς. Μπορεί βουλευτές και στελέχη να φωνάζουν υπέρ κάθε είδους "καθαρότητας" αλλά για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή δεν είναι αυτό που φαίνεται...

Κοκαΐνη, χασίς και άλλα ναρκωτικά φαίνεται πως καταναλώνουν κάποιοι εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη δράση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, την ώρα που πολλά στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης, βγάζουν λόγους κατά των ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, την ώρα που ο χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς από το βήμα της Βουλής τα έβαλε την προηγούμενη εβδομάδα με τους χρήστες κάνναβης με αφορμή το Athens Cannabis Protestival, στελέχη της Χρυσής Αυγής εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο λόγος αρχικά για τον βουλευτή Νίκο Μίχο που κατηγορείται για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του, εκτός από μαχαίρι και όπλα, εντοπίστηκε και ποσότητα χασίς. Ο βουλευτής τότε είχε ισχυριστεί πως τα ναρκωτικά δεν είναι δικά του και ότι άνηκαν στον... προηγούμενο ιδιοκτήτη, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ισχυρισμός του είναι αβάσιμος, καθώς σε τασάκι του σπιτιού του ήταν ακουμπισμένο σε περίοπτη θέση ένα μισοτελειωμένο τσιγαριλίκι, το οποίο είναι δύσκολο να άφησε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Παράλληλα, η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφίες - ντοκουμέντα, όπου απεικονίζονται δύο πρωτοπαλίκαρα του "Πυρήνα Νίκαιας" να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, με τον έναν εξ αυτών να κραδαίνει απειλητικά μαχαίρι τύπου ματσέτα. Ο ένας χρυσαυγίτης μάλιστα στη μία φωτογραφία ποζάρει με ύφος όψιμου γκάνγκτσερ, με ένα στριφτό τσιγάρο στο στόμα, γυαλιά ηλίου στο κεφάλι και μπουφάν μηχανής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Οι διάλογοι "φωτιά" και το εμπόριο στη Λατινική Αμερική

Στην υπόθεση των ναρκωτικών φέρεται να εμπλέκεται και ο υπαρχηγός του Πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος - Χρήστος Τσακανίκας, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται δικογραφία υπόθεσης διακίνησης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το "νούμερο 2" του Πυρήνα προέβαινε σε παράνομες πράξεις και αποτελούσε πελάτη σπείρας ναρκεμπόρων, που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική. Στους διαλόγους που συνοδεύουν τη δικογραφία της υπόθεσης για το διεθνές δίκτυο εισαγωγής 120 κιλών καθαρής κοκαΐνης στη χώρας έχει καταγραφεί ο Γιώργος- Χρήστος Τσακανίκας, καθώς έχει αγοράσει από τη σπείρα σε διάστημα μόλις δύο μηνών τουλάχιστον 7 γραμμάρια κόκας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επί ένα χρόνο είχαν ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και είχαν καταφέρει να "παγιδεύσουν" τα τηλέφωνα των μελών του κυκλώματος.

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, το οποίο κατά καιρούς έχει φωτογραφηθεί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη, είχε από τις 2 Απριλίου έως τις 31 Ιουνίου του 2013 επικοινωνίες με μέλος του κυκλώματος κοκαΐνης, προκειμένου να προμηθευτεί το ποσότητα του σκληρού ναρκωτικού. Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που "παγίδευσε" ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ για την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών από τον Αλβανό έμπορο, με τον οποίο είχε συναντηθεί δύο φορές στο σπίτι του και ο Γιώργος Τσακανίκας "βάπτιζε" την κόκα... εισιτήριο και σουβλάκια:

Ν.Α. Που είσαι σπίτι;
Τσακανίκας: Ναι
Ν.Α.: Α, ωραία. Σε κανά μισάωρο είναι καλά;
Τσακανίκας: Ναι, μωρε, ναι.
Ν.Α.: Εντάξει ε;
Τσακανίκας: Έλα, έλα, έγινε.
Ν.Α: Να σου πω...Τι να σου παραγγείλω;
Τσακανίκας: Ε, το κλασσικό.
Ν.Α.: Εντάξει έγινε φίλε, Ένα εισιτήριο, έγινε.

Το "πρωτοπαλίκαρο" του "πυρηνάρχη" Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, "καίγεται" και από την κατάθεση του Γιώργου Δήμου, ο οποίος το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013, καταγράφηκε να έχει επικοινωνήσει με πρωταγωνιστές της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Αναφερόμενος στον Τσακανίκα είχε περιγράψει πρακτικές εκφοβισμούς σε βάρος του, ούτως ώστε να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

"Ήρθε με ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε μία αδύνατη ξανθιά κοπέλα. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και μου είπε "έλα λίγο να μιλήσουμε" και συνέχισε "δώσε το τηλέφωνό σου". Του το έδωσα αμέσως διότι ήταν αγριεμένος και μάλιστα, όπως τον θυμήθηκα, ήταν ένα από τα άτομα της ομάδας με τα στρατιωτικά ρούχα. Το τηλέφωνο το κράτησε η κοπέλα. Ύστερα συνέχισε: Άκουσε να δεις, Δήμου, είσαι ο μόνος που πήρες τηλέφωνο τον Ρουπακιά, θα πεις ότι ήσουν τυχαία στο Κερατσίνι εκείνο το βράδυ, και είδε φασαρία και πήρες τηλέφωνο τον Ρουπακιά και του είπες "έλα γιατί γίνεται φασαρία". Άκου να δεις, πιο καλά να πας φυλακή εσύ, παρά να πιάσουν τον Πυρήνα Νίκαιας. Αν δεν πεις αυτά που σου λέω, να ξέρεις ότι θα σε κάνουμε να υποφέρεις μέχρι να σε σκοτώσουμε. Στο λέω να το καταλάβεις καλά, τους προδότες εμείς του σκοτώνουμε, κατάλαβες; Μην τυχόν πας στην Αστυνομία", κατέθεσε ο απόστρατος.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, συνεχίζοντας την κατάθεσή του ισχυρίστηκε πως τρεις συνεχόμενες ημέρες δεχόταν τηλεφωνήματα και αναπάντητες κλήσεις από τον αριθμό που είχε καλέσει ο Τσακανίκας και για να αποφύγει τα χειρότερα ο Γιώργος Δήμου κοιμόταν σε... παγκάκια στην Αθήνα και στον Πειραιά.


Πηγή: Το Έθνος της Κυριακής, newsit.gr


ΙΟΒΕ: Στην Ελλάδα χάνεται το 30% από τις εισπράξεις ΦΠΑ


Όπως επισημαίνει η υψηλή υστέρηση στις εισπράξεις ΦΠΑ δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα σημαντικής αύξησης των φορολογικών εσόδων από τη μεγαλύτερη εισπραξιμότητα του φόρου

Το 30% από τις εισπράξεις ΦΠΑ χάνεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, η οποία καταδεικνύει πως η υστέρηση στα έσοδα από ΦΠΑ την περίοδο 2000-2011 είναι η τρίτη υψηλότερη σε 26 χώρες της ΕΕ.

Όπως επισημαίνει η υψηλή υστέρηση στις εισπράξεις ΦΠΑ δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα σημαντιής αύξησης των φορολογικών εσόδων από τη μεγαλύτερη εισπραξιμότητα του φόρου.

«Στην επίτευξη αυτού του στόχου θα μπορούσε να συμβάλλει η καθιέρωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για ένα πολύ μεγάλο τμήμα των συναλλαγών, κυρίως μέσω της θέσπισης κατάλληλων κινήτρων (π.χ. έκπτωση στο φόρο εισοδήματος ή στο ύψος του ΦΠΑ, βάσει κατάλληλα σχεδιασμένων κριτηρίων)», αναφέρει.

Στη μελέτη επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

-Ο ΦΠΑ δημιουργεί λιγότερες στρεβλώσεις στην οικονομία από άλλους φόρους, όπως οι φόροι εισοδήματος. Η αποδοτικότητά του σε όρους εσόδων εξαρτάται από τον έλεγχο που υπάρχει στο τελικό στάδιο εφαρμογής του, δηλαδή στη λιανική αγορά.

-Σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η έκταση της φοροδιαφυγής ΦΠΑ σε μια χώρα αποτελεί συνάρτηση, μεταξύ άλλων, του ύψους του κύριου συντελεστή και του ποσοστού ανεργίας.



Πηγή : protothema.gr



Νέος σεισμός στην Κρήτη που «χορεύει» στον ρυθμό των Ρίχτερ



Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 07:08 το πρωί στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κρήτης και έγινε αισθητή στην περιοχή της Ιεράπετρας και της Ζάκρου καθώς και στα νότια παράλια του Νομού Λασιθίου.

Η δόνηση προερχόταν 441 χιλιόμετρα νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 57 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου, ενώ το εστιακό βάθος της ανέρχεται στα 10 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες το βράδυ στις 21:43 έγινε αισθητή, στην νοτιανατολική περιοχή του Λασιθίου, σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της είχε εντοπισθεί στον υποθαλάσσιο χώρο 36 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Κάσου και 51 χιλιόμετρα ανατολικά του Παλαικάστρου Σητείας ενώ και στις 03:52 είχε καταγραφεί μια ακόμη δόνηση 3,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο.



Πηγή


Της κωλοτούμπας το κάγκελο Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Σχήμα λόγου το "κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο"



Στην τηλεοπτική εκπομπή "Ακραίως" του skai φιλοξενήθηκε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μία συνέντευξη που είχε αρκετά σημεία έντασης.

Η Πρόεδρος της Βουλής ξεκίνησε... "φορτσάτη": "Αυτό που ειπράττω από τον κόσμο είναι μία αμέριστη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση και μία άνευ προηγουμένου στήριξη, παρά τις αφιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από όσους έχουν συμφέροντα από την συνέχιση των μνημονίων. Παρά αυτές τις προσπάθειες, η κοινωνία και οι πολίτες δεν μασάνε".

Σχετικά με την συμφωνία: "Είναι άστοχο να προσπαθεί κανείς να κάνει ερμηνείες με βάση τις διαρροές. Οι συνθέσεις και οι αντιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ερμηνευτούν ως καπετανάτα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση και δεν έχω κανέναν λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Οι προσπάθειες που γίνονται να υπονομευτεί η θέση της Ελλάδας, ξεπερνούν κάθε όριο. Εγώ είχα απευθυνθεί στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, που έχουν απολαύσει διακριτική μεταχείρηση όταν ο λαός στέναζε και τους ρώτησα: Όταν θα μαχόμαστε για τα δίκαια του ελληνικού λαού, εσείς τι θα κάνετε; Με τίνος το μέρος θα είστε; Ήταν ένα ρητορικό ερώτημα".

"Η ανακοίνωση της 20ης Φεβρουαρίου είναι ένα κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup που δεν έχει και καμία νομική υπόσταση. Περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και έχουμε ήδη διανύσει έναν δρόμο άρα είναι άστοχο να μιλάμε για την 20η Φεβρουαρίου", συνέχισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

"Φάκελος μνημόνια"

"Δεν είδαμε στη Βουλή που είστε Πρόεδρος να έρθει αυτός ο νόμος που να καταργεί τα μνημόνια. Γιατί δεν το κάνατε αυτό αφιού το υποσχεθήκατε, να καταργήσετε τους μνημονιακούς νόμους με ένα νομοσχέδιο", ρωτήθηκε στην συνέχεια η Πρόεδρος της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε λέγοντας πως δεν θεωρεί καλόπιστη την ερώτηση.

"Το μνημόνιο δεν είναι ζήτημα κριτικής, ή προσέγγισης αντοχών. Το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να πάψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου "με ένα άρθρο και ένα νόμο" είχε ειπωθεί για να καταδείξει την βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει με ένα άρθρο εκατοντάδες νόμους με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Να είμαστε σαφείς: Προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και για αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη".

Ανθρωπιστική κρίση, καταπολέμηση της διαφθοράς, 100 δόσεις ήταν από τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης που σηματοδότησε το "ξήλωμα" του μνημονίου σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής.

Ακόμη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε πραξικοπηματική κίνηση το "μαύρο" στην ΕΡΤ.

"Κάποιοι διακαώς επιθυμούν να μπουν νέα μνημόνια" συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πριν η κουβέντα κατευθυνθεί στον ΕΝΦΙΑ.

"Στις δεσμεύσεις μας είναι και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ", ωστόσο δήλωσε πως δεν έχει κάποια περαιτέρω ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της επικείμενης κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου.

Έντιμη συμφωνία

"Τι θα περιλαμβάνει αυτή η έντιμη συμφωνία;" ρωτήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην συνέχεια.

"Έχει δημιουργηθεί ένα πολύ κακό προηγούμενο από τις μνημονιακές περιόδους. Μου κάνει εντύπωση ότι υπαινίσεστε ότι υπάρχουν έτοιμα σχέδια για τα οποία με έχει ενημερώσει μυστικά ο πρωθυπουργός. Γνωρίζετε ότι υπάρχει κάποια συμφωνία που δεν γνωρίζω εγώ κύριε Χατζή; Αν υπήρχε σύγκλιση τετελεσμένη θα το ήξερε πρώτος από όλους ο ελληνικός λαός. Αυτή η ηγεσία δεν συνάπτει συμφωνίες σε κλειστές πόρτες. Ο υπουργός Οικονομικών κάνει μία εκτίμηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Είναι αστείο να ερμηνεύουμε τέτοιες εκτιμήσεις" συμπλήρωσε η κα Κωνσταντοπούλου με την ένταση να είναι διάχυτη.

Η αξίωση να επιβληθούν πολιτικές που παραβιάζουν μία τόσο νωπή εντολή και η αξίωση να παραταθεί ένα τετελεσμένο και διακεκομένο καθεστώς που ήταν το μνημόνιο, αυτή η αξίωση είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Μου μιλάτε κύριε Χατζή επί υποθετικών σεναρίων. Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Αποκλείεται να κάνει συμφωνία που θα υπονομεύει την δημοκρατία. Οτιδήποτε άλλο είναι σεναριολογία εκτός πραγματικότητας" τόνισε ακόμη η Πρόεδρος της Βουλής.

"Προσπαθείτε να κάνετε μία μικρολογία που είναι ανεπίκαιρη. Η ημερομηνία της 20ής Φεβρουαρίου είναι ανεπίκαιρη σήμερα" απάντησε η κα Κωνσταντοπούλου όταν η συζήτηση επανήλθε στο κοινό ανακοινωθέν του συγκεκριμένου Eurogroup.

Για το αν θα περάσει από την έγκριση του εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ η οποιαδήποτε συμφωνία, η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε πως η κυβέρνηση δεν είναι dealer, αλλά πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί αυτούς που την εξέλεξαν.

(Μη) απάντηση σε Ντόρα!

Σχετικά με τα όσα δήλωσε νωρίτερα για το πρόσωπό της η Ντόρα Μπακογιάννη και αν θέλει να σχολιάσει την κατηγορία που της προσάπτει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ότι αρνήθηκε να δώσει τα αποθεματικά της Βουλής, η Ζωή Κωνμσταντοπούλου απάντησε ξερά: "Όχι"!

Για το αν της ζητήθηκε να δώσει τα αποθεματικά της Βουλής απάντησε: "Η πρόεδρος της Βουλής δεν είναι διαχειριστής αποθεματικών. Δεν μου έχει ζητηθεί αυτό το οποίο με ρωτάτε. Την Παρασκευή μου εστάλη μία επιστολή από τον κύριο Μάρδα την οποία ερμηυνεύω ως διερευνητική. Θα ερευνήσω το πλαίσιο και θα υπάρξουν οι νόμιμες διαδικασίες".

"Κάθε φορά που ανοίγω ένα θέμα, σκάει ένα λάστιχο σε βενζινάδικο..." συμπλήρωσε δηκτικά η Κα Κωνσταντοπούλου, συμπληρώνοντας πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναφερθεί στο συγκεκριμένο περιστατικό γιατί δεν έχει κάτι να κρύψει.

'Ενταση για τις Επιτροπές στη Βουλή

Ακλούθως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στις Επιτροπές της Βουλής, πυροδοτώντας νέο γύρο έντασης.

"Έχει δημιουργηθεί η Επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους για να δούμε τι είναι αυτό το χρέος που χρησιμοποιείται ως εργαλείο και μέσο εξανγκασμού σε συναινέσεις. Θα εξετάσει τις συμβάσεις διαφθοράς, την Siemens, τα εξοπλιστικά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα εκδώσει τα πορίσματά της. Τον Ιούνιο θα έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα και η Επιτροπή θα υλοποιήσει τον έλεγχο που αποτελεί υποχρέωση" είπε αρχικά η Πρόεδρος της Βουλής.

"Η πρωτοβουλία αυτή συγκεντρώνει μεγάλη διεθνή υποστήριξη. Η δεύτερη πρωτοβουλία είναι η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών που θα διεκδικήσει όλο το εύρος των οφειλών. Και το κατοχικό δάνειο και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών. Η σύσταση της Επιτροπής έγινε με πρότασή μου αλλά είναι μία πρωτοβουλία που είχε συσταθεί στην προηγούμενο Βουλή με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Για πρώτη φορά δημιουργεί την υποχρέωση στην άλλη πλευρά να τοποθετηθεί".

"Αυτά που ακούγαμε από προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως αυτά που ακούγαμε από τον υπουργό Οικονομικών Σαχινίδη πριν τρία χρόνια ότι δεν υπάρχουν φάκελοι και στοιχεία είναι απόδειξη ότι δεν υπήρχε βούληση" υπογράμμισε η κα Κωνσταντοπούλου.


Πηγή : newsit.gr


Οιδίπους-ΣΥΡΙΖΑ και παντού Τειρεσίες




του Κωνσταντίνου Ζούλα

«Ουκ εις όλεθρον»! Σαν τώρα θυμάμαι την πολυαγαπημένη φιλόλογο Στέλλα Μαραγκουδάκη να μας διαβάζει με πάθος την απάντηση του Οιδίποδα στον Τειρεσία, όταν ο τυφλός μάντης τού αποκάλυψε ότι ήταν ο φονιάς του πατέρα του κι ότι χωρίς να το ξέρει τεκνοποίησε με την ίδια του τη μάνα. «Παιδιά μου», μας είπε η Μαραγκουδάκη. «Εδώ, ο Οιδίποδας τα βάζει με τον αγγελιαφόρο γιατί απλούστατα δεν μπορεί να αντέξει το μήνυμα, δηλαδή την απόλυτη καταστροφή που μόνος του προκάλεσε. Εχουν γίνει δεκάδες προσπάθειες να μεταφρασθεί πιστά αυτή η φράση χωρίς νομίζω επιτυχία. Θα σας εκμυστηρευθώ, λοιπόν, ύστερα από τόσα χρόνια που διδάσκω, πώς πιστεύω ότι αποδίδεται καλύτερα στα νέα ελληνικά το “ουκ εις όλεθρον”. Με δύο λόγια σημαίνει: “Δεν πας στο διάολο”!».

Είναι τραγική ειρωνεία ότι μια ολόκληρη χώρα σήμερα ζει μέσα από την κυβέρνησή της το ίδιο ακριβώς δράμα. Ο Οιδίποδας-ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον αρνείται να συνειδητοποιήσει πόσο αυτοκαταστροφικός ήταν ο τρόπος που πολιτεύτηκε, αλλά απειλεί και διαολοστέλνει όποιον αποτολμά έστω να του υπενθυμίζει τις συνέπειες των μετεκλογικών επιλογών του. Στον δε ρόλο του Τειρεσία εναλλάσσεται πότε η αντιπολίτευση, πότε τα ΜΜΕ, πότε οι θεσμοί, ενώ την εβδομάδα που πέρασε βρέθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, καθώς σε εκείνον χρεώθηκε ένα mail που περιέγραφε τη δραματική κατάσταση της οικονομίας. Είναι δε κωμικοτραγικό ότι κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτόλμησε να αμφισβητήσει το περιεχόμενο του mail (πώς θα μπορούσε άλλωστε;) και έτσι οι σκληροπυρηνικοί Ν. Φίλης, Π. Λαφαζάνης κ.λπ. καθίβρυσαν τον Γ. Στουρνάρα γενικώς για τις απόψεις του. Οι οποίες βέβαια ουδόλως φταίνε για τη συνεχιζόμενη διαρροή των καταθέσεων από τις τράπεζες, το πάγωμα των πιστώσεων του ΕΣΠΑ, την άτυπη στάση πληρωμών στον ιδιωτικό τομέα και όσα έχει προκαλέσει η κυβέρνηση εδώ και τρεις μήνες.

Μη γελιόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει, πλέον, να βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής παράκρουσης, διότι βλέπει το τέλος της τάχα σκληρής διαπραγμάτευσης να πλησιάζει. Φαίνεται αυτό από τις δηλώσεις των στελεχών του. Ο ένας παραδέχεται ότι οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί ήταν υπερβολικές, ο δεύτερος ότι είχε υποτιμηθεί η επιμονή των δανειστών, ο τρίτος επικρίνει τους προηγούμενους γιατί έβαλαν, λέει, την Ελλάδα στο ευρώ (άκου τώρα...) κι ο τέταρτος τραγουδά περιχαρής το «We are the world» ενώ η χώρα καταρρέει. Τέτοια κυβερνητική ασυναρτησία δεν νομίζω να έχουμε ξαναζήσει κι ο λόγος είναι προφανής. Στον ΣΥΡΙΖΑ τρώγονται πλέον και μεταξύ τους γιατί απλά συνειδητοποιούν ότι όλες οι εναλλακτικές λύσεις που έχουν είναι εντελώς αδιέξοδες, και θα γίνω σαφέστερος.

Ας υποθέσουμε ότι επιτυγχάνεται τελικά μια συμφωνία η οποία, όπως όλοι έχουμε καταλάβει, ουδεμία σχέση θα έχει με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Θα προβλέπει π.χ. τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση του ΦΠΑ, αλλαγές στα εργασιακά και τις συντάξεις, και κυρίως θα αναβάλει για το απώτερο μέλλον την επαναφορά της 13ης σύνταξης και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Δηλαδή θα εξευτελίζει όλες τις κεντρικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι θα πράξει σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Τσίπρας; Αν πάει τη συμφωνία στη Βουλή, το πιθανότερο είναι να καταψηφισθεί από αρκετούς βουλευτές του και η δεδηλωμένη να απειληθεί. Τι του μένει τότε; Είτε να παραιτηθεί είτε να επιχειρήσει ηττημένος να επιτύχει μια άλλη πλειοψηφία με το «Ποτάμι». Τα κουκιά, ωστόσο, είναι αμφίβολο αν θα φτάνουν, γιατί είναι αδύνατη η συνύπαρξη των κ. Καμμένου και Θεοδωράκη. Οπότε...

Η εναλλακτική επιλογή είναι το δημοψήφισμα. Δείτε όμως πάλι το πρόβλημα (αν δεν επέλθει bankrun ήδη με την αναγγελία του). Στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας προτείνει στους πολίτες να πουν «ναι» σε μια «κακή» συμφωνία, είναι αβέβαιο ότι θα τον ακολουθήσουν οι Λαφαζάνηδες, οπότε να την πάλι η πιθανότητα της διάσπασης. Αλλά κι αν ακόμη ταχθεί υπέρ του «όχι» ή αποφύγει να πάρει θέση, το αδιέξοδο θα είναι το ίδιο. Διότι οι πολίτες θα ψηφίσουν «ναι» και θα είναι αδύνατον να σταθεί μια κυβέρνηση που θα έχει εντολή να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική από εκείνη που πρότεινε. (Το ενδεχόμενο οι πολίτες πουν «όχι» δεν το εξετάζουμε καν, διότι δεν θα υπάρχει χώρα.)

Τι μένει λοιπόν; Εκλογές. Είτε άμεσα είτε το φθινόπωρο, όταν δηλαδή θα έχει επιβεβαιωθεί περίτρανα η ανικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει οτιδήποτε κι αν συμφωνήσει. Πιθανολογώ τι σκέφτεστε, αλλά δεν έχω απάντηση. Θα αναρωτιέστε αν μέχρι τότε θα έχουν καταλάβει (όσοι απαιτούνται) την ανάγκη να διαμηνύσουν στην κυβέρνηση ό,τι ο Οιδίποδας στον Τειρεσία. Και μάλιστα όπως ακριβώς το μετέφρασε η Μαραγκουδάκη.


Έντυπη Καθημερινή


Ο Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός και ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών, απειλή για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.



Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ


«Ζωντανεύουν» εφιαλτικές μνήμες της ιστορίας της Βαλκανικής, τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στην πόλη Κουμάνοβο της π. Γ.Δ.Μακεδονίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι, (15 αστυνομικοί, 8 αντάρτες και 2 άμαχοι), κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, ανάμεσα σε ομάδα αλβανών εθνικιστών και των δυνάμεων ασφαλείας της FUROM.

Το κράτος της FUROM παραπαίει, κυρίως λόγω της εθνικιστικής πολιτικής της κυβέρνησης Ν. Γκρουέφσκι, αλλά και της εσωτερικής υπονόμευσης από την αλβανική μειονότητα, που αποτελεί το 30% του συνολικού πληθυσμού. Επίσης, η μη ένταξη της π.Γ.Δ. Μακεδονίας, στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αποδυναμώνει τις κρατικές δομές , οι Δημοκρατικοί θεσμοί υπολειτουργούν, ενώ ενθαρρύνεται η δράση εθνικιστών στο έδαφος της. Πιθανή κατάρρευση του κράτους των Σκοπίων, θα προκαλέσει σκηνές ανάλογες της Μέσης Ανατολής, καθώς θα πυροδοτήσει ένα νέο ντόμινο διαμελισμού και ενόπλων συρράξεων στα Βαλκάνια.


Ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Σκόπια Τζες Μπέιλι, επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση των Σκοπίων, για τη χαοτική κατάσταση στο κράτος και σε επίσημο ανακοινωθέν, επισημαίνει ότι, «η συνεχιζόμενη απραξία της Κυβέρνησης δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες, για την πρόοδο της ΠΓΔΜ προς τον στόχο της ένταξης στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ». Είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική διπλωματία επιρρίπτει ευθύνες στην Σκοπιανή Κυβέρνηση για την αδιαλλαξία, που επιδεικνύει στις διαπραγματεύσεις , για το όνομα και την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα.


Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του προέδρου της Δημοκρατίας της π.Γ.Δ. Μακεδονίας Γκιόργκι Ιβάνοφ, που επέρριπτε ευθύνες στην Ελλάδα για την κατάσταση στη χώρα του. Υποστήριξε ότι, λόγω της διμερούς διαφοράς για το όνομα, η Ελλάδα προβάλλει «βέτο» και εμποδίζει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Στόχος του προέδρου της ΠΓΔΜ, ήταν να στρέψει την προσοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και διεθνών οργανισμών στα Σκόπια, ώστε να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ, αλλά και για το θέμα της ονομασίας, ασκώντας πιέσεις στην Ελλάδα.


Η Ελληνική Κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά τη θέση του Σκοπιανού Προέδρου, επικαλούμενη εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών οργανισμών, όχι μόνο για τα εκρηκτικά προβλήματα δημοκρατίας, που οφείλονται στην αυταρχική διακυβέρνηση του κ. Γκρούεφσκι, αλλά και για τις διακρίσεις εις βάρος των Αλβανών κατά παράβαση της συμφωνίας της Αχρίδας.

«Το πρόβλημα με τα Σκόπια δεν είναι το όνομα, αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από το όνομα: ο αλυτρωτισμός», δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Μάλιστα, στη συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Πόποσκι στο περιθώριο της άτυπης Διάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα της Λετονίας, ο Ν. Κοτζιάς του επισήμανε, ότι η Ελλάδα, ενδιαφέρεται για μία λύση στο ζήτημα της ονομασίας, που δεν θα κρύβει αλυτρωτικές τάσεις από την πλευρά των σκοπιανών, «θάβοντας» τα σενάρια που διακινούν εθνικιστικοί κύκλοι των Σκοπίων, που έχουν βλέψεις σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας . Ο Ν. Κοτζιάς πρότεινε διμερή διάλογο και τη δημιουργία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, χωρίς όμως να βρει θετική ανταπόκριση από τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών.

Πάντως, η ιδεολογία του «μακεδονισμού», δηλαδή η διά της βίας ταύτιση των Σλάβων της περιοχής των Σκοπίων με τους αρχαίους προγόνους μας «Μακεδόνες» και η προβολή αλυτρωτικών αξιώσεων, είναι τα θεμελιώδη συστατικά στοιχεία, που συγκρατούν στη ζωή το κρατικό μόρφωμα της FYROM. Παρεμπιπτόντως, τι να έχουν απογίνει άραγε, οι απόγονοι και οι τεράστιες περιουσίες του ελληνόφωνου πληθυσμού, που κατοικούσε κατά πλειονότητα στην περιοχή της Πελαγονίας, που περιλαμβάνει την Οχρίδα (Αχρίδα), το Μοναστήρι, τη Γευγελή, και τη Στρώμνιτσα;

Ο αλβανικός Μεγαλοϊδεατισμός

Το Κουμάνοβο, είναι μία πόλη της FYROM με περισσότερους από 80.000 κατοίκους και απέχει 40 χλμ. από τα Σκόπια. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του, είναι αλβανικής καταγωγής. Βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Σερβία, και ειδικά με την Σερβική περιοχή του Πρέσεβο, όπου επίσης η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αλβανοί. Στην άλλη πλευρά του κράτους της π.Γ.Δ. Μακεδονίας είναι το ΤΕΤΟΒΟ, που συνορεύει με το ΚΟΣΣΟΒΟ, όπου και εκεί, στην ενιαία γεωγραφική περιοχή, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι αλβανικής καταγωγής.

Το πολυπληθές Αλβανικό στοιχείο στην π.ΓΔΜακεδονίας , είναι σαφές ότι δεν κινείται μεμονωμένα και ασύνδετα. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι οι αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες, που δρουν στο εσωτερικό της χώρας, κινούνται στο όνομα της «Μεγάλης Αλβανίας», ενθαρρύνονται όμως, από εξω-βαλκανικά κέντρα εξουσίας, που προωθούν διάφορα σενάρια αποσταθεροποίησης της Βαλκανικής.

Είναι σαφές ότι τα Σκόπια περισφίγγει η θηλιά της «Μεγάλης Αλβανίας», την οποία το 2012 ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα όρισε «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από το Τέτοβο μέχρι το Σαντζάκ και από τα Σκόπια μέχρι την Πρίστινα». Πρόσφατα, ο ηγέτης της ισλαμικής κοινότητας των Σκοπίων Σουλεϊμάν Ριτζέτι κήρυξε: «Η ένωση των αλβανικών εδαφών είναι θέλημα Αλλάχ».

Ψηφίδα στον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, εκτός του θέματος της Τσαμουριάς, μπορεί να χαρακτηριστεί και η ρηματική διακοίνωση που επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας στον Έλληνα πρέσβη Λεωνίδα Ροκανά, με την οποία απαιτεί την τροποποίηση του προγράμματος υποθαλάσσιων ερευνών της Ελλάδας στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες, διότι, “Παραβιάζεται η αλβανική υφαλοκρηπίδα”! Τα Τίρανα, ενώ είχαν συμφωνήσει στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, με τη μέθοδο της μέσης γραμμής, στη συνέχεια άλλαξαν στάση και θεωρούν ότι τα Διαπόντια Νησιά δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα, υιοθετώντας πλήρως τη θέση που υποστηρίζει η Τουρκία, για τα νησιά του Αιγαίου.

Τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, γίνονται συνεχείς συσκέψεις αρμοδίων παραγόντων των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και της ΕΥΠ, καθώς εκτιμούν ότι, παρόμοια επεισόδια πυροδοτούν τον αλβανικό εθνικισμό , αλλά και αναζωπυρώνουν τις εστίες έντασης του αλυτρωτισμού των εθνικών μειονοτήτων, που είναι διάσπαρτες στα κράτη της Βαλκανικής. Και θα πρέπει οι ελληνικές αρχές να μην αιφνιδιαστούν …


Πηγή : onalert.gr


Σκληρή επίθεση Μπακογιάννη στην Κωνσταντοπούλου


Απαράδεκτη, αν ισχύει, χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μην δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής των Ελλήνων στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρά το παράδειγμα που έχουν δώσει δεκάδες φορείς του Δημοσίου.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι βαθιά νυχτωμένη αν πιστεύει πως μπορεί να δυσφημεί 300 βουλευτές και να τους εμφανίζει πως προσπαθούν να διασφαλίσουν τους δικούς τους μισθούς», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας πως η πρόεδρος του κοινοβουλίου «δεν μπορεί να παίρνει τέτοιες αποφάσεις ερήμην» της Ολομέλειας.

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως η κόκκινη γραμμή όλων είναι να μην υπάρξει χρεοκοπία, και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή.

«Βλέπω την Ελλάδα να ξύνει τον πάτο του βαρελιού», προσέθεσε.

Εκτίμησε πάντως πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει «να γίνει ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας και των κλειστών τραπεζών», όμως συμπλήρωσε πως είναι δική του ευθύνη να διαχειριστεί τις διαφωνίες ή τις εκκλήσεις για ρήξη που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αναφερόμενη σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ρήξης με τους εταίρους, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι αυτό το δικαίωμα δεν το έχει δώσει κανείς στην κυβέρνηση.

Πάντως, εξέφρασε την ικανοποίησή της με την αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας και την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη ως επικεφαλής της, εκτιμώντας πως αυτό είναι για το καλύτερο.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική για το πρόσφατο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει σειρά αλλαγών στην Παιδεία, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς «κατεδαφίζει» όλους τους καρπούς της διακομματικής συναίνεσης των τελευταίων ετών.

«Επιστρέφουν οι αιώνιοι φοιτητές, ξαναγίνεται άσυλο το άσυλο της αμαρτίας. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ό,τι πιο συντηρητικό και χθεσινό έχω δει τα τελευταία χρόνια», είπε.



Πηγή: skai.gr, newpost.gr


Οι χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως- Στην 32η θέση η Ελλάδα


Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, με το ενδιαφέρον όλου του κόσμου να βρίσκεται στον τρόπο που η χώρα βιώνει την κρίση και το εάν θα καταφέρει να ανακάμψει. Όπως φαίνεται, όμως, σε μία λίστα που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, η χώρα μας βρίσκεται στην 32η θέση των χωρών, ιδρυμάτων και οργανισμών που διαθέτουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την φετινή έκθεση, η Ελλάδα υπολογίζεται πως έχει 112,5 τόνους χρυσού, με τα στοιχεία να αφορούν τη χρονική περίοδο ως και τις 31 Μαρτίου 2015. Όπως ήταν αναμενόμενο, μεταξύ των κορυφαίων  θέσεων της λίστας φιγουράρουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες.

Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, με τη Γερμανία να βρίσκεται στην δεύτερη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην τρίτη, ενώ μεταξύ των χωρών της Ασίας την κορυφή καταλαμβάνει η Κίνα που βρίσκεται στην έβδομη θέση της κατάταξης.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν, ακόμη, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Ιαπωνία και η Ολλανδία.

Η χώρα μας αφήνει πίσω της χώρες όπως η Αυστραλία και η Κορέα, αλλά και την Ένωση Κεντρικών Τραπεζών, μεταξύ άλλων.



Πηγή : huffingtonpost.gr


Τα social media κρύβουν τις ψυχικές ασθένειες



Στο Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι άνθρωποι είναι ευτυχείς, περνάνε καλά, ανεβάζουν όμορφες φωτογραφίες και «συζητούν» σχεδόν για τα πάντα. Σχεδόν, διότι υπάρχουν φορές που το διαδικτυακό «προφίλ» κρύβει πράγματα τα οποία οι χρήστες δεν θέλουν να γνωρίζουν άλλοι, ακόμη κι αν είναι e-φίλοι τους…

Θα μοιραζόσασταν ποτέ στο Ίντερνετ ένα σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας; Ή θα φοβόσασταν το στίγμα που συνοδεύει μια τέτοια αποκάλυψη; Η 19χρονη Madison Holleran ήταν η τέλεια εικόνα της υγειούς, δραστήριας, επιτυχημένης πρωτοετούς φοιτήτριας. Οι φωτογραφίες της σε αθλητικούς αγώνες στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, να παίζει τέννις με τον πατέρα της, να διασκεδάσει χαρούμενη σε πάρτυ, ήταν απλώς εικόνες στο Instagram και το Facebook. Η αληθινή εικόνα ήταν διαφορετική.

Την ημέρα που πήδηξε από τον 9ο όροφο ενός γκαράζ, είχε πάει στο μάθημά της, έγραψε ένα τεστ, μίλησε με τον πατέρα της στο τηλέφωνο και μια ώρα πριν δώσει τέλος στην ζωή της «ανέβασε» στο Instagram φωτογραφίες από τα εορταστικά στολισμένα δένδρα στην Rittenhouse Square της Φιλαντέλφια… Ο μοναχικός της αγώνας να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που ένιωθε δεν ήταν cool για τα social media.  

Η ζωή και ο θάνατός της έγιναν αντικείμενο «προφίλ» στην ιστοσελίδα ESPN σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης στο φαινόμενο του «φιλτραρίσματος» της ηλεκτρονικής παρουσίας των νέων σε τέτοιο βαθμό που να κρύβεται τέλεια και το παραμικρό ίχνος κάποιου σοβαρού προβλήματος ψυχικής υγείας. Όπως εξηγεί η Shalini Lal, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ με ειδίκευση στην εφηβική ψυχική υγεία, η διαφύλαξη της ιδιωτικότητας και το στίγμα μιας ψυχικής νόσου είναι οι βασικοί λόγοι που οι νέοι είναι απρόθυμοι να μιλήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. για ένα τέτοιο πρόβλημα στην προσωπική τους ζωή.

«Δίκτυα όπως το Twitter ή το Facebook έχουν να κάνουν με την δημόσια εικόνα» λέει. «Όλοι τείνουν να εκφράζουν την ευτυχέστερη έκδοση του εαυτού τους στο Facebook ή το Instagram… Οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται άνετα να εκφράζουν συγκεκριμένες πτυχές της ζωής τους σε συγκεκριμένα άτομα, όχι όμως απαραιτήτως με 200 φίλους στο Facebook» επισημαίνει.

Αλλά και όταν κάποιοι «ποντάρουν» την κατάθλιψη, το άγχος ή κάποιο άλλο πρόβλημα που τους βαραίνει, οι φίλοι ίσως να μην ξέρουν πως να αντιδράσουν ή τι πρέπει να πουν. Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικτυακές εκστρατείες για την απάλειψη του «στίγματος» των προβλημάτων ψυχικής υγείας, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να μιλούν για τον πραγματικό τους εαυτό που λείπει από την online ζωή τους στα hashtags #LifeUnfiltered (Twitter) και #BellLetsTalk καθώς και σε Πανεπιστήμια που Καναδά, όμως ο χρόνος θα δείξει αν θα πετύχουν τον στόχο τους.


Πηγή : iatropedia.gr


Ο Ήσυχος το εξοπλιστικό "αλαλούμ" και η χρεοκοπία της χώρας



Το πως εξοπλιζόταν η χώρα για πάρα πολλά χρόνια όλοι το υποψιαζόμασταν και τελικά οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο. Το πως αντιμετωπίζεται το σοβαρό -τουλάχιστον στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη- θέμα του εξοπλισμού της χώρας το ζούμε. Το πολιτικό σύστημα ,δηλαδή τα κόμματα έχουν οδηγήσει τις όποιες επείγουσες αποφάσεις ακόμη και για την καθημερινή λειτουργία των ΕΔ σε απόλυτο αδιέξοδο. Ένας ταξίαρχος του ΓΕΕΘΑ με μια πρόσφατη ομιλία του την οποία δημοσίευσε το Onalert.gr τα είχε περιγράψει όλα με απόλυτη σαφήνεια.

Παρών σ΄ αυτή την ομιλία ήταν και ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος. Ο οποίος με τηλεοπτική του εμφάνιση χθες στο Mega μίλησε για το θέμα των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και το πρόγραμμα ανακατασκευής τους.

Τι είπε:

“Δεν θα μπω στην διαδικασία αν αυτά τα αεροπλάνα είναι τα καλύτερα…Έχω θέσει τους προβληματισμούς μου στην κυβέρνηση…
Πρέπει να σταθμίσει κανείς την οικονομική συγκυρία για να δει κανείς αν πρέπει αυτό το πρόγραμμα να γίνει ή να παγώσει για κάποιο διάστημα”.

Είπε ακόμη ότι η προκαταβολή για το πρόγραμμα είναι 75 εκατομμύρια και μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ούτε ευρώ.

•Να αρχίσουμε από τις διορθώσεις. Η προκαταβολή είναι 47 εκατομμύρια και πράγματι δεν έχει δοθεί. Από που να δοθεί αν δεν λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας της χώρας;

*Δεύτερη διόρθωση είναι ότι το πρόγραμμα ούτε έχει παγώσει ,ούτε θα επανεξεταστεί. Μόνο σε μία περίπτωση δεν θα υλοποιηθεί. Κι αυτή είναι η χρεοκοπία της χώρας,την οποία απ΄ όσο γνωρίζουμε δεν θέλουν ούτε να τη συζητούν στην κυβέρνηση. Η άποψη αυτή δεν είναι δική μας ,είναι η πληροφόρηση που προέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Και όπως λένε οι πληροφορίες του Onalert.gr  επαναδιατυπώθηκε προς το ΥΠΕΘΑ μετά από την τηλεοπτική εμφάνιση του ΑΝΥΕΘΑ.

•Να συνεχίσουμε με απλά ερωτήματα. Αν ο κ.Ήσυχος έχει προβληματισμούς για το πρόγραμμα ανακατασκευής γατί στις 7 Απριλίου υπέγραφε μαζί με τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα ανακοίνωση στην οποία και οι δύο υποστήριζαν:


“Τα κέντρα υπονόμευσης της κυβέρνησης διαρρέουν, μέσω δημοσιευμάτων, νέα σενάρια φαντασίας περί τριβών και αντιθέσεων στην κυβέρνηση, τη φορά αυτή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η υπογραφή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο της απόφασης του ΚΥΣΕΑ (και της προηγούμενης κυβέρνησης) για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σχετικά δημοσιεύματα εμφανίζουν τον Αναπληρωτή Υπουργό Κώστα Ήσυχο και τον Υφυπουργό Νίκο Τόσκα ως «διαφωνούντες» με την παραπάνω απόφαση.

Δεν πρόκειται παρά για μια ακόμα κατασκευή, της οποίας στόχος είναι η παροχή «καλών υπηρεσιών» σε έτσι και αλλιώς γνωστά από πριν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ας μην βαυκαλίζονται με το γεγονός ότι αυτά, τα δικά τους «όνειρα θερινής νυκτός» θα γίνουν ευρέως πιστευτά”.

•Τελικά έχει πειστεί ο ΑΝΥΕΘΑ αν τα αεροσκάφη πρέπει να ξαναπετάξουν ή όχι; Γιατί απ΄ ότι φαίνεται μετά από τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων, την τριπλή έγκριση από δύο διαφορετικά ΚΥΣΕΑ , ένα της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ένα των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ,ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει ως χώρα αν πρέπει να έχουμε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Προφανώς ο κ.Ήσυχος θα έχει ενημερωθεί ποιες ακριβώς είναι οι επιπτώσεις της έλλειψης τέτοιων αεροσκαφών .

•Ανεξάρτητα από την ουσία του θέματος , πόσο χρήσιμη είναι η παρέμβαση του ΑΝΥΕΘΑ ,λίγα 24ωρα πριν από την συνάντηση Καμμένου με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας στην Ουάσινγκτον;

•Επειδή είναι θέμα χρόνου ο κ. Ήσυχος να αναλάβει και την τύχη της ΕΑΒ και επειδή είπε ότι πρέπει να σταθμίσουμε τα δεδομένα, το μέλλον της ΕΑΒ “μπαίνει στη ζυγαριά” ή όχι; Γιατί όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα ανακατασκευής των αεροσκαφών του ΠΝ ,δίνει μια ανάσα επτά ετών στην ΕΑΒ που σήμερα λειτουργεί σε καθεστώς αβεβαιότητας.

Έχει απόλυτο δίκιο ο ΑΝΥΕΘΑ όταν λέει ότι πρέπει να “σταθμίζουμε τις καταστάσεις”. Στη ζυγαριά μας όμως θα πρέπει μας αρέσει ή όχι να βάζουμε και τις πραγματικές ανάγκες των ΕΔ.

Η εκάστοτε ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αυτό πρέπει να έχει ως υποχρέωση και αποστολή .


Πηγή : onalert.gr


Μεγάλη αποκάλυψη κλωνίζει την κυβέρνηση Γκρούεφσκι..Συμμετείχε και Έλληνας στο μυστικό σχέδιο της ΠΓΔΜ για την ονομασία..





Το περιεχόμενο τηλεφωνικών υποκλοπών δημοσιοποίησε η αντιπολίτευση.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ, κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι ότι διαπραγματευόταν μυστικά, την αλλαγή της «συνταγματικής ονομασίας» της χώρας, παρά τα όσα διακήρυττε δημόσια για την υπεράσπισή του και την εικόνα του «θεματοφύλακα» του ονόματος που έντεχνα καλλιέργησε στο εσωτερικό και την οποία, όπως είπε, εκμεταλλεύτηκε, πολιτικά.

Το σχέδιο που πρότεινε ο υπ. Εξωτερικών

Ο Ζόραν Ζάεβ δημοσιοποίησε σήμερα, μεταξύ άλλων, τηλεφωνική συνομιλία, πριν από μερικά χρόνια, μεταξύ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, του τότε υπουργού Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι και του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Σάσο Μιγιάλκοφ (πρώτος ξάφελφος του Ν. Γκρούεφσκι ο οποίος παραιτήθηκε πριν από μερικές ημέρες), σχετικά με χειρισμούς της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας.

Στη συνομιλία, ο κ. Γκρούεφσκι φέρεται να ενημερώνει τους συνομιλητές του ότι έχει έρθει στα Σκόπια κάποιος από την Ελλάδα, ο οποίος πρέπει να ετοιμάσει μία συνάντηση μεταξύ του Σάσο Μιγιάλκοφ και ενός «διαμεσολαβητή» από την Ελλάδα το όνομα του οποίου, όπως λέει ο κ. Γκρούεφσκι, ξεκινάει από «Α» σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.


Ο κ. Γκρούεφσκι ζητά τη γνώμη τού κ. Μιλόσοσκι για τις θέσεις πρέπει να εκφράσει ο κ. Μιγιάλκοφ και πώς να χειριστεί το θέμα της συνάντησης.

Ο κ. Μιλόσοσκι φέρεται να λέει πως ο κ. Μιγιάλκοφ θα μπορούσε να προτείνει μία δαιδαλώδη ονομασία του τύπου «Ανεξάρτητη ή Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας (Άνω ή Βόρεια)», η οποία, όπως λέει, δεν βλάπτει και πολύ τα Σκόπια και ίσως θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από το Γιώργο Παπανδρέου, καθώς, όπως σημειώνει, πρόκειται για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που εν μέρει μπορεί να τη δικαιολογήσει ο Γ. Παπανδρέου στην κοινή γνώμη της Ελλάδας.

Ο κ. Μιλόσοσκι λέει ακόμη ότι μία τέτοια ονομασία συμφέρει τα Σκόπια, καθώς η παρένθεση (Άνω ή Βόρεια) θα «ξεχαστεί» απ΄όλους σε μερικά χρόνια και θα μείνει μόνο η ονομασία «Ανεξάρτητη ή Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι επισημαίνει ότι όχι μόνον η ΠΓΔΜ, αλλά και η Ελλάδα, για λόγους που σχετίζονται με την εικόνα της ως χώρα, επιθυμεί να βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Οι κατηγορίες του Ζάεβ

Ακόμη, ο κ. Ζάεβ κατηγόρησε τον Νίκολα Γκρούεφσκι ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας δεν γινόταν από τους θεσμικούς εκπροσώπους, παρά παρασκηνιακά και από εξωθεσμικούς παράγοντες, όπως ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της ΠΓΔΜ.

Τέλος, ο κ. Ζάεβ ανέφερε ότι υπάρχουν δεκάδες ακόμη συνομιλίες του κ. Γκρούεφσκι και στελεχών της κυβέρνησής του για το θέμα του ονόματος, τις οποίες, για την ώρα τουλάχιστον, δεν θα δημοσιοποιήσει για να μην πληγούν τα εθνικά συμφέροντα της ΠΓΔΜ και η διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Οι σημερινές δημοσιοποιήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών από την πλευρά της αντιπολίτευσης εντάσσονται στο πλαίσιο των αποκαλύψεών της, που διαρκούν εδώ και τρεισήμισι μήνες, για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο συνταράσσει την πολιτική ζωή της χώρας.

Ο κ. Ζάεβ αναφέρθηκε και στη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που πραγματοποιεί η αντιπολίτευση αύριο στα Σκόπια και γνωστοποίησε ότι οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα και μέχρι την πτώση του Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως ανέφερε. Στο διάστημα αυτό, η αντιπολίτευση, όπως ανέφερε ο κ. Ζάεβ, θα διακόψει προσωρινά τη δημοσιοποίηση τηλεφωνικών συνομιλιών.

Η απάντηση του Γκρούεφσκι

Στο μεταξύ, για εμφανή προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών της χώρας, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας τηλεφωνικές συνομιλίες για το θέμα του ονόματος που δημοσιοποίησε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ.

«Ο Νίκολα Γκρούεφσκι και αυτή η κυβέρνηση είναι εννέα χρόνια στην εξουσία. Αν θέλαμε να αλλάξουμε το όνομα της χώρας, θα το είχαμε κάνει. Αλλά προφανώς, αυτό δεν έχει γίνει. Αντιθέτως, το SDSM είναι αυτό που άλλαξε το όνομά της χώρας, δύο χρόνια με το που ήρθε στην εξουσία στα τέλη του 1992. Το 1994, χειραγωγώντας τους πολίτες και χωρίς να ζητήσει τη γνώμη τους σε δημοψήφισμα, αποδέχθηκε να αποκαλούμαστε "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας", λέγοντας ψέματα στον λαό ότι η ονομασία αυτή θα είναι μόνο για δύο μήνες,» πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στον φιλοκυβερνητικό σταθμό των Σκοπίων «Sitel», αμέσως μετά τις συνομιλίες που δημοσιοποίησε ο Ζόραν Ζάεβ.

Όσον αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών που δημοσιοποίησε σήμερα η αντιπολίτευση, ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι πρόκειται για «ανταλλαγή απόψεων» μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και πως η δουλειά τής κυβέρνησης είναι να συζητά και να επιδιώκει λύση στο θέμα του ονόματος, υπενθυμίζοντας ότι με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, είχε 10 συναντήσεις, κατά τις οποίες αντάλλαξαν απόψεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα αυτό.

Πηγή: newsbeast.gr