Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Πέρασε όλο του τον καιρό στη φυλακή με αυτό το σκύλο. Η στιγμή του αποχωρισμού τους, θα σας συγκινήσει!



Το Σωφρονιστικό Ίδρυμα του Κολοράντο (CCI) είναι το αρχηγείο του προγράμματος εκπαίδευσης K-9 σκύλων.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσα στις φυλακές, με σκοπό να αλλάξουν τη ζωή τόσο των τροφίμων τους όσο και των ίδιων των τετράποδων φίλων μας, δημιουργώντας μοναδικούς δεσμούς μεταξύ τους.

Όταν κάποιο σκυλί διασώζεται και μεταφέρεται σε αυτό το πρόγραμμα, τη φροντίδα του αναλαμβάνει κάποιος από τους φυλακισμένους ο οποίος είναι επίσης επιφορτισμένος με την ευθύνη της εκπαίδευσής του. Όταν αυτή ολοκληρωθεί, ο σκύλος είναι έτοιμος να γνωρίσει τη νέα του οικογένεια.

Ο συγκεκριμένος τρόφιμος ανέλαβε τη φροντίδα της Esther, μια σκυλίτσα που κατέληξε εκεί σε άθλια κατάσταση ύστερα από την παραμονή της σε ένα καταφύγιο ζώων. Γνώριζαν ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του προγράμματος οι δρόμοι τους κάποια στιγμή θα χωριστούν, η σχέση τους όμως είναι συγκινητική…

Αν δεν είναι αυτό σωφρονιστικό πρόγραμμα, με όλη τη σημασία της λέξεως, δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να είναι! Συγχαρητήρια!




Πηγή 


Βάζουν «χέρι» και στα διαθέσιμα των ταμείων : τελεσίγραφο στις διοικήσεις



Να μεταφέρουν τα διάθεσιμά τους στην ΤτΕ ως την Παρασκευή εκλήθησαν οι διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων από την ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ ως την Παρασκευή «εκλήθησαν» οι διοικητές των ασφασλιστικών ταμείων από την ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς η «σκούπα» στους άλλους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης δεν μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες.

Τι διαμηνύθηκε στους διοικητές των Ταμείων

«Έως την Παρασκευή να λάβετε απόφαση για το ύψος των διαθεσίμων που μπορείτε να μεταφέρετε στην Τράπεζα της Ελλάδος» ήταν η οδηγία - τελεσίγραφο που έδωσε το υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο ΟΔΔΗΧ στους διοικητές των Ταμείων, οι οποίοι εκλήθησαν σε έκτακτη σύσκεψη το μεσημέρι της Τετάρτης. Επίσης τους ζητήθηκε να συγκληθούν άμεσα τα  Δ.Σ ώστε να ληφθούν και οι αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης, τήρησε ουδέτερη στάση.

Αντίθετα ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, υποστήριξε την ανάγκη άμεσης μεταφοράς των διαθεσίμων των ταμείων από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος και την μετατροπή τους σε ρέπος.

 Τα όσα είπε το πρωί της Τετάρτης ο Δ. Μάρδας κατέδειξαν ότι πλέον το ελληνικό δημόσιο κινείται απολύτως οριακά όσον αφορά στην κάλυψη των βασικών του υποχρεώσεων: τόκων, μισθών, συντάξεων και επιχορηγήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία για την καταβολή των συντάξεων και ήταν το προοίμιο για το τελεσίγραφο στους διοικητές των Ταμείων.    

Με πόσα λεφτά θα βάλουν πλάτη τα ταμεία

. Ήδη έχει εγκριθεί το ποσό των 60 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΕ, ο ΟΑΕΔ θα συνεισφέρει ακόμη περισσότερα (σ.σ συνολικά διαθέτει περίπου 300 εκατ. ευρώ)

Με την αρωγή των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΑΕΔ, το Γενικό Λογιστήριο εκτιμά ότι θα κερδίσει χρόνο μέχρι να εισρεύσουν τα έσοδα και από τη ρύθμιση αλλά και να πειστούν και οι υπόλοιποι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (κυρίως οι δήμοι που έχουν και μεγάλο κουμπαρά περίπου 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ) να συνεισφέρουν. Όλο το επόμενο διάστημα πάντως, οι επαφές με τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και ειδικά ορισμένες ΔΕΚΟ που έχουν ταμείο (π.χ ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, Αττικό Μετρό) θα είναι συνεχείς.

Το  δυστύχημα για την ελληνική πλευρά είναι ότι η δραματική έλλειψη ρευστότητας παρατηρείται σε μια περίοδο που ο προϋπολογισμός είναι προγραμματισμένο να εκτελείται με ταμειακά ελλείμματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειμμα 500 εκατ. ευρώ (θα ήταν περισσότερο αλλά περιορίστηκε λόγω της δραματικής περικοπής των δαπανών τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο) ενώ μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να προστεθούν επιπλέον 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό το ταμειακό έλλειμμα  το οποίο έρχεται να προστεθεί στις χρηματοδοτικές ανάγκες για την καταβολή των δόσεων στο ΔΝΤ (συνολικά 2,25 δις. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο), πρέπει να καλυφθεί αποκλειστικά από τα κρατικά έσοδα και τα repos που θα προκύψουν με τα διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.


Πηγή : thetoc.gr


Γαλλο-αλγερινός σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία του Παρισιού



Ένας 24χρονος Γαλλο-αλγερινός που κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση που θα πραγματοποιούσε άμεσα εναντίον "μίας ή δύο εκκλησιών" συνελήφθη την Κυριακή στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, υπογραμμίζοντας ότι παραμένει η τρομοκρατική απειλή τρεις μήνες και πλέον μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

"Οι τρομοκράτες βάζουν στόχο τη Γαλλία για να μας διχάσουν και η απάντηση πρέπει να είναι η συσπείρωση, η ενότητα και μια πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα", αντέδρασε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς υπενθυμίζοντας τις μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα την 11η Ιανουαρίου που καταδίκαζαν τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο Καζνέβ δήλωσε από την πλευρά του ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει μια "πρωτοφανή τρομοκρατική απειλή, λόγω της φύσης της και του μεγέθους της".

Ο Γαλλο-αλγερινός, φοιτητής Πληροφορικής, ήταν γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών για την "πρόθεσή του να ταξιδέψει στη Συρία" προκειμένου να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών. Η αστυνομία εντόπισε στο όχημά του και στην κατοικία του στο νότιο Παρίσι "οπλοστάσιο από πολεμικά όπλα, περίστροφα, πολεμοφόδια, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό", δήλωσε ο Καζνέβ στους δημοσιογράφους. Ο άνδρας "φέρεται επίσης να εμπλέκεται στη δολοφονία μίας 32χρονης, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο την Κυριακή στη Βιλζουίφ, κοντά στην πρωτεύουσα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Γερουσίας, οι Γάλλοι, 1.500 συνολικά, αποτελούν σχεδόν το ήμισυ των ευρωπαίων τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ.

"Τεκμήρια επίσης ανακαλύφθηκαν που στοιχειοθετούν χωρίς αμφιβολία ότι το πρόσωπο αυτό σχεδίαζε πολύ σύντομα επίθεση εναντίον μιας ή δύο εκκλησιών. Την Κυριακή το πρωί, η επίθεση απετράπη", πρόσθεσε ο Καζνέβ. Ο άνδρας προφυλακίστηκε στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν δικαστές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η σύλληψη έγινε τυχαία: λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Κυριακής ο άνδρας κάλεσε την αστυνομία δηλώνοντας ότι είναι τραυματισμένος. Όταν διασώθηκε στο ανατολικό Παρίσι, είχε όντως πληγεί από σφαίρα στο πόδι και είχε επικαλεστεί τότε, συγκεχυμένα, ότι το περιστατικό οφείλετο σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Οι ερευνητές, που δεν αποκλείουν να αυτοτραυματίστηκε, ακολούθησαν τα ίχνη του αίματος και έφθασαν στο αυτοκίνητό του όπου ανακάλυψαν ένα μέρος του οπλοστασίου του.

Έρευνες και συλλήψεις διεξήχθησαν έκτοτε στο περιβάλλον όπου ζούσε και στην οικογένειά του, ορισμένα μέλη της οποίας έχουν ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Σήμερα το πρωί, η αστυνομία συνέλαβε στην ανατολική Γαλλία μια γυναίκα που φορούσε μπούρκα, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.


Πηγή : newsit.gr


Φάκελος με λευκή σκόνη αναστάτωσε την Ευελπίδων



Ενας φάκελος με λευκή σκόνη εστάλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων σημαίνοντας συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο φάκελος μεγέθους Α4 έφτασε με την αλληλογραφία στην Εισαγγελία, στο κτίριο 16, και ανοίχτηκε από υπάλληλο, η οποία είδε την άσπρη σκόνη. Αμέσως, ειδοποιήθηκαν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.

Ο χώρος απολυμάνθηκε από ειδικά συνεργεία και πριν λίγο επετράπη σε υπαλλήλους και όσα πρόσωπα βρέθηκαν στον χώρο του δευτέρου ορόφου όπου ανοίχθηκε ο φάκελος, να αποχωρήσουν από το κτίριο.
Ο φάκελος έχει σταλεί ταχυδρομικώς, με παραλήπτη την Εισαγγελία, χωρίς να αναγράφεται αποστολέας.
Το υπουργείο αναμένεται να έχει το βράδυ τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο που γίνεται στο δείγμα λευκής σκόνης, την οποία περιείχε φάκελος.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, έχει ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενους που βρισκόταν στο γραφείο, και για καθαρά προληπτικούς λόγους έχει χορηγήσει δοσολογία αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο.

Αν και η εκτίμηση είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για φάρσα οι επιστήμονες, βάσει διεθνών πρωτοκόλλων, είναι υποχρεωμένοι να χορηγήσουν προληπτικά αντίδοτο άνθρακα, όπως και έκαναν.
Το δείγμα της λευκής σκόνης έχει ήδη αποσταλεί στο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και παρότι σε ανάλογες περιπτώσεις τα αποτελέσματα αν πρόκειται για άνθρακα ή όχι απαιτούν 24 ώρες, έχει δοθεί εντολή μέχρι το βράδυ να γνωρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ τη σύνθεση της λευκής σκόνης.



Πηγή : ethnos.gr


Αποδυναμώνεται ο ρόλος του Δημοσίου στη δίκη για το Βατοπαίδι



Στην αποδυνάμωση του ρόλου του ελληνικού Δημοσίου, ως Πολιτικής Αγωγής, στη δίκη για το Βατοπαίδι οδήγησε η διαδικασία σήμερα, Τετάρτη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την παράσταση του Δημοσίου ως Πολιτική Αγωγή όσον αφορά πέντε από τα επίδικα ακίνητα που ανταλλάχθηκαν.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκανε δεκτές συγκεκριμένες ενστάσεις περί αποβολής του Δημοσίου, ύστερα και από τη θετική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας. Τις εν λόγω ενστάσεις είχαν διατυπώσει τόσο η Αικατερίνη Πελέκη, όσο και η Μονή Βατοπαιδίου.

Η Μονή υποστήριζε στην ένστασή της ότι δεν στοιχειοθετείται η ζημία του Δημοσίου σε όσες περιπτώσεις ακινήτων (τέσσερις) έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις από τα πολιτικά δικαστήρια, ενώ στην περίπτωση της κυρίας Πελέκη, η ένσταση εστιάζει στο ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο κανόνας περί ευθύνης των συμβολαιογράφων, βάσει του οποίου η ευθύνη παραγράφεται σε έξι μήνες.

Το Δημόσιο διεκδικούσε μέχρι σήμερα αποζημίωση ύψους 234 εκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην πραγματική αξία των ακινήτων που περιλαμβάνονταν στις «ιερές» ανταλλαγές, καθώς και αποζημίωση για ηθική βλάβη που αγγίζει συνολικά το 1,8 εκατ. ευρώ.

Παράγοντες της δίκης σχολιάσαν στην εφημερίδα «Το Βήμα» ότι με τη σημερινή εξέλιξη, χαμηλώνει σαφώς ο πήχης των αξιώσεων από πλευράς του Δημοσίου. Τίποτε όμως δεν έχει κριθεί τελειωτικά. Οι υπόλοιπες σχετικές ενστάσεις θα κριθούν μετά την αποδεικτική διαδικασία, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι σχετίζονται με την ουσία της υπόθεσης.

Ο συνήγορος του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου δήλωσε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ έδρασε «εν πνεύματι Δικαίου»

Κατά την εκφώνηση των ονομάτων των συνολικά 14 κατηγορουμένων για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου όλοι αρνήθηκαν, οι ίδιοι ή δια των συνηγόρων τους, τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Ο συνήγορος του, απόντος από την διαδικασία, ηγούμενου της Μονής δήλωσε στους δικαστές ότι ο κ. Εφραίμ αρνείται το κατηγορητήριο. Όπως είπε στους δικαστές ο Γ. Γιαννίδης ο ιερωμένος εντολέας του «έπραξε εν πνεύματι δικαίου και με την πεποίθηση πως έκανε το σωστό».

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά την παράδοση από την Μονή στο Δημόσιο, της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της, συνολικού εμβαδού περίπου 27 χιλιάδων στρεμμάτων, με αντάλλαγμα ακίνητα του Δημοσίου.

Η εν λόγω ανταλλαγή έγινε την περίοδο 2006 - 2008 και στηρίχθηκε στην προηγούμενη παραδοχή εκ μέρους των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών ότι η αγιορείτικη Μονή έχει στην ιδιοκτησία της την Βιστωνίδα από το 1080.



Newsroom ΔΟΛ


ΔΕΗ: Διακόψαμε το ρεύμα στο κτήριο που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ λόγω οφειλής 1,3 εκ. ευρώ



Επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο κτήριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου μετά από την άμεση καταβολή 120.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της, η εταιρία προχώρησε σε διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής που άγγιζε τα €1.388.404!

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη επικοινώνησε με την ηγεσία της ΔΕΗ προκειμένου να διευθετηθεί το άμεσα το ζήτημα αφού το δημόσιο λόγω της διακοπής του ρεύματος δεν μπορεί να εισπράξει σημαντικά ποσά από φορολογούμενους για την τακτοποίηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται φόρμουλα προκειμένου να καταβληθεί κάποιο ποσό από τη συνολική οφειλή ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Σε σχέση με τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο κτηριακό συγκρότημα ATRINA (Κηφισίας 32 – Μαρούσι) λόγω οφειλής, η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Το κτηριακό συγκρότημα ATRINA, ηλεκτροδοτείται από μια (1) παροχή Μέσης Τάσης, από την οποία μέσω πιστοποιημένων μετρητών, ηλεκτροδοτούνται μεταξύ άλλων και δύο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Έλεγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου καθώς και ενοικιαστές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.
Σύμφωνα με τη σύμβαση προμήθειας, η ΔΕΗ εκδίδει ένα συνολικό λογαριασμό επ’ ονόματι της Διαχείρισης.

Από όσο είναι σε θέση η ΔΕΗ Α.Ε να γνωρίζει, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη Διαχείριση. Εικάζεται βάσιμα ότι και άλλοι ενοικιαστές είναι επίσης συνεπείς απέναντι στη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος. Η Διαχείριση όμως δεν καταβάλλει τα ποσά που οφείλει από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σήμερα η οφειλή της να ανέρχεται σε €1.388.404.

Στο παρελθόν η Επιχείρηση είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς δεν τήρησε.
Τελευταία φορά, το Δεκέμβριο του 2014, η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και πάλι σε σχετικό αίτημα του Διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμη οφειλή που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε €1.276.476.

Όμως, ο Διαχειριστής του κτηρίου, δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε € 1.388.404. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά και από σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτηριακού συγκροτήματος.

Σήμερα και μετά από ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα συγκεντρώθηκαν από κάποιους ενοικιαστές €120.000, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση.

Ευελπιστούμε ότι στο εξής θα επιδειχθεί από το Διαχειριστή και τους ενοίκους η απαιτούμενη στοιχειώδης συνέπεια, ώστε η ΔΕΗ να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε νέα διακοπή ηλεκτροδότησης.


Πηγή 


Περιορισμένες προσλήψεις προαναγγέλλει ο Γ. Κατρούγκαλος



Ο υπουργός Αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται για καταλήστευση των αποθεματικών όπως έγινε με το PSΙ και αυτό δείχνει την υποκρισία των ηγετών της αντιπολίτευσης που αντιδρούν σήμερα». Όπως σημειώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος «δεν είναι μέτρο οριστικής αφαίρεσης. Στην Ολλανδία υπάρχει από καιρό παρόμοιος νόμος».

 Όπως επίσης είπε ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το δημόσιο υπάρχουν σε αυτό σημαντικές τομές για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και για την γενίκευση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Όσον αφορά τις προσλήψεις είπε ότι θα γίνουν περιορισμένες, στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών.


Πηγή 


Σταθάκης: Δεν έχουμε λεφτά για τις δόσεις προς την ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο


Η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα για να αποπληρώσει δύο δόσεις στην ΕΚΤ, ύψους 7,6 δισ. ευρώ, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία είναι εκτός συζήτησης.

Ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στο ιρλανδικό δίκτυο RTE, τόνισε ότι «η αθέτηση πληρωμής της δόσης του δανείου στο ΔΝΤ στις 12 Μαΐου, θα προκαλέσει «τεράστια αστάθεια» στη χώρα με «πολύ, πολύ αρνητικά αποτελέσματα».

Με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να εκτινάσσονται και τη χώρα να δίνει αγώνα για να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στη δόση των 750 εκατ. ευρώ που λήγει των επόμενο μήνα.

Οπως επισημαίνει το RTE, ο κ.Σταθάκης παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει επιχειρήσει τη σύνδεση της αποπληρωμής του δανείου με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την αποδέσμευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ από την ΕΕ. Τα χρήματα αυτά είναι δεσμευμένα καθώς ΕΕ και ΔΝΤ εξακολουθούν να μην είναι ικανοποιημένοι από τη λίστα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της χώρας.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ έχει ήδη απορρίψει οποιαδήποτε προσπάθεια της Ελλάδας να καθυστερήσει την πληρωμή της δόσης της 12ης Μαΐου. Ωστόσο, ο κ.Σταθάκης δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Υπογράμμισε, ότι το τελευταίο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας εληφθη τον περσινό Ιούλιο και ότι το 93% των κεφαλαίων που έλαβε η χώρα «πήγαν» σε αποπληρωμές χρεών.

«Η Ελλάδα είχε τους δικούς της πόρους με τους οποίους μπόρεσε να καλύψει τις πρόσφατες αποπληρωμές, αλλά αυτές οι πηγές ήταν περιορισμένες. Όπως γνωρίζετε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη αποπληρωμή προς την ΕΚΤ, η οποία είναι προφανές ότι είναι πέρα από τα διαθέσιμά μας», τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας παρόλα αυτά ότι μία χρεοκοπία είναι εκτός συζήτησης.

«Θα υπάρξει μεγάλη αστάθεια στην ελληνική οικονομία, όλοι οι θετικοί δείκτες θα εξαφανιστούν. Τα αποτελέσματα θα είναι πολύ αρνητικά», εκτίμησε ο κ.Σταθάκης

«Η ιδέα είναι πολύ απλή: Πρέπει να εργαστούμε να βρούμε την σωστή λύση, αντί να εξετάζουμε τα διάφορα αρνητικά σενάρια. Θα έχει αρνητική επίδραση αυτό σε όλη την Ευρώπη γιατί θα υπάρξει γενική αστάθεια και κανείς δεν το θέλει αυτό. Θα πληρώσουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας. Δεν υπάρχει θέμα αθέτησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουρός.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ, ο κ.Σταθάκης απάντησε: «Προφανώς η συνάντηση της κυρίας Μέρκελ με τον κ.Τσίπρα ήταν ένα σημείο καμπής, διότι η πολιτική είναι κυρίαρχη και έδειξε ότι υπάρχει κοινό έδαφος. Ταυτόχρονα αντιλαμβανόμαστε και εμείς συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα, πάμε βήμα βήμα και στα τεχνικά ζητήματα».


Πηγή : imerisia.gr


Διαψεύδει η ΝΔ ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της



Διαψεύδει ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τσιμάρας δημοσιεύματα που αφορούν σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του κόμματός του για χρέη προς τρίτους.

Σε δήλωσή του, κάνει λόγο για ανυπόστατα δημοσιεύματα που, όπως αναφέρει, εκπορεύονται από συγκεκριμένο κέντρο παραπληροφόρησης και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε προβλήματα με τη μισθοδοσία των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Κατάσχεση στα γραφεία της ΝΔ λόγω οφειλών

Διπλό σοκ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική θέση, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- παρέλαβε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από εταιρεία στην οποία χρωστά, αλλά και κατασχετήριο για το κτίριο στη Συγγρού όπου στεγάζονται τα γραφεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Parapolitika.gr, -όσον αφορά στο κτίριο- αυτό ανήκε στην εταιρεία του Μπάμπη Βωβού, αλλά μετά την πτώχευσή της περιήλθε στην ιδιοκτησία της τράπεζας, όπως και τα ανεξόφλητα ενοίκια.

Όλα αυτά τα οφειλόμενα έρχονται να προστεθούν στους μισθούς των υπαλλήλων οι οποίοι -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- δεν έχουν καταβληθεί.

Σημειώνεται πως η Κομισιόν, δια στόματος Αλμούνια, είχε επιβεβαιώσει τον Φεβρουάριο του 2014 πως η συντριπτική πλειοψηφία των δανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τρεις ελληνικές τράπεζες παραμένουν μη εξυπηρετούμενα, με το ποσό να αγγίζει τα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, την ίδια περίοδο είχε αποκαλυφθεί ότι το χρέος της ΝΔ προς τη ΔΕΗ άγγιζε το μισό εκατομμύριο.


Πανελλήνιες 2015: Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές



Oι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων θα προμηθευτούν τις πρώτες ημέρες του Μαίου το δελτίο εξεταζομένου, το οποίο είναι απαραίτητο για την συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2015.
Στις 13η Μαΐου θα κλείσουν τα Ημερήσια, Εσπερινά Γυμνάσια και Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια ενόψει των Πανελληνίων Εξετάσεων 2015.

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, τα σχολεία θα κλείσουν την ημερομηνία αυτή για τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν στις 18 Μαΐου, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') μία ημέρα αργότερα (19 Μαϊου).

Η εξέταση των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου, ενώ η πρακτική δοκιμασία για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα γίνει από τις 15 έως τις 26 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 9 Ιουνίου.

Τέλος, οι απολυτήριες εξετάσεις για την Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α' και Β') θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου.



Πηγή : newsit.gr


Φωτογραφία-μυστήριο προκαλεί εικασίες για... φαντάσματα



Ο χρήστης που ανέβασε τη φωτογραφία στο Reddit, ισχυρίζεται ότι είναι φίλος των γονιών του παιδιού και ορκίζεται ότι η φωτογραφία δεν είναι προϊόν photoshop.

Μία μυστηριώδης φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας εικασίες για φαντάσματα νεκρών σαμουράι.

Η φωτογραφία, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τραβήχτηκε στην ακτή της Καναγκάουα, στην Ιαπωνία και απεικονίζει ένα χαριτωμένο κοριτσάκι που ποζάρει ανέμελα. Ωστόσο, πίσω από τα πόδια του παιδιού εμφανίζονται ξεκάθαρα δύο ανθρώπινα πόδια, με σκούρες μπότες.

Ο χρήστης που ανέβασε τη φωτογραφία στο Reddit, ισχυρίζεται ότι είναι φίλος των γονιών του παιδιού και ορκίζεται ότι η φωτογραφία δεν είναι προϊόν photoshop.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι στην περιοχή βρίσκονται πολλοί παλιοί τάφοι πολεμιστών σαμουράι και ότι οι μπότες δείχνουν παλιομοδίτικες.

«Δεν λέω ότι σημαίνει κάτι, όμως τα πόδια δεν μοιάζουν να συνδέονται με κάποιο σώμα», γράφει στην ανάρτησή του.




Πηγή : protothema.gr


Τι νοιάζει την χώρα και τον Έλληνα εάν χωρίζει η χώρισε ο Γιωργάκης; Απλά δεν θέλει να τον θυμάται



Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Γιώργος Παπανδρέου το σημερινό δημοσίευμα της Espresso που γράφει ότι μαζί με τη σύζυγό του Άντα αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Ο κ. Παπανδρέου εξέδωσε και ανακοίνωση για το θέμα στην οποία αναφέρεται:

«Σημερινά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην προσωπική ζωή του Γιώργου Α. Παπανδρέου, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Όλα έχουν και ένα όριο».

Η εφημερίδα αναφερόταν σε φήμες ότι οι δυο τους βρίσκονται σε διάσταση και πως το πρώην πρωθυπουργικό ζευγάρι είχε αποφασίσει να μείνει μαζί τυπικά.

Και συνέχιζε η Espresso: «Η Άντα Παπανδρέου αποφάσισε να αφήσει πίσω της τα 26 χρόνια γάμου, να κλείσει οριστικά πίσω της την πόρτα της πολυτελούς μεζονέτας στο Καστρί και να μετακομίσει σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, ξεκινώντας έτσι τη νέα της ζωή!». Η εφημερίδα έγραφε ακόμα πως πολλές συγκρούσεις ανάμεσα στο ζευγάρι είχαν πυροδοτηθεί εξαιτίας της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πεθερά και νύφη δεν είχαν ποτέ τις καλύτερες των σχέσεων με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου να... τεστάρει συνεχώς την ανικανότητα της Άντας να φέρει το «βαρύ επίθετο» του συζύγου της. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησαν φήμες περί οικονομικών προβλημάτων αφότου η Μαργαρίτα επέλεξε να κλείσει τη «στρόφιγγα» της οικονομικής στήριξης του γιου της, υποστηρίζει η «Espresso». Επίσης, λέγεται ότι οι τελευταίες πολιτικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού έφεραν τριβές ανάμεσα στο ζευγάρι.

Το ζεύγος Γιώργου - Άντας παντρεύτηκε στο Καλέντζι το 1989 και απέκτησε μία κόρη, τη Μαργαρίτα.


Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα.


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητεί η ΚΕΔΕ



Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό άμεσα ζητεί η ΚΕΔΕ, μετά την παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν ανάγκες του κράτους, όπως η πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Σε σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι η δημόσια αυτή ομολογία του υπουργού προξενεί ανησυχία για το μέλλον της χώρας. «Αν η πορεία που ακολουθείται μέχρι σήμερα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται "οδηγούν την Ελλάδα στα βράχια", πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο», συνεχίζει.

Η ΚΕΔΕ ζητεί υπεύθυνη και ειλικρινή ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, για να συμβάλουν και οι δήμοι στον βαθμό που τους αναλογεί στην εθνική προσπάθεια.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τα ταμειακά διαθέσιμα (21/4)

«Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες κι απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα κι όχι με δημιουργικές ασάφειες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Η Ένωση σημειώνει ότι η Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια «έχει συμβάλει έμπρακτα και με πολλούς τρόπους στην εθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει η πατρίδα μας και η κοινωνία τις συνέπειες της κρίσης» και δηλώνει έτοιμη να το κάνει για μια ακόμη φορά.


Πηγή 


Ομολογία Σακελλαρίδη ότι άδειασαν τα ταμεία: Χωρίς ΠΝΠ δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις



Ως όπλο για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το πρόβλημα ρευστότητας χαρακτήρισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των ταμείων και των ΟΤΑ.

«Αν δεν κάναμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μας έλειπαν λεφτά», τόνισε ο Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και ζητώντας ανάληψη ευθύνης από όλους.

Όσον αφορά στις έντονες αντιδράσεις δημάρχων και περιφερειαρχών και ύστερα από την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο ίδιος δηλώνει πως «οι δήμαρχοι πρέπει να καταλάβουν την κατάσταση».

Παράλληλα, ο κ. Σακελλαρίδης επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολλά βήματα για μια αμοιβαία λύση και τώρα αναμένεται η στάση της άλλης πλευράς. Ο ίδιος διαψεύδει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για στάση πληρωμών και τονίζει ότι δεν έχουν καμία βάση.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία, ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν στην ουσία δημοψήφισμα.


Πηγή : imerisia.gr


Έλληνες ερευνητές αποκαλύπτουν τον μηχανισμό της γήρανσης στα κύτταρα



Πρόσφατη έρευνα ελλήνων επιστημόνων από τοΙνστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης ρίχνει για πρώτη φορά φως σε έναν θεμελιώδη μηχανισμό ελέγχου της γήρανσης.

Ειδικότερα, οι ερευνητές του ΙΜΒΒ Κωνσταντίνος Παληκαράς και Δρ. Ειρήνη Λιονάκη, με επικεφαλής τον καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη, αποκάλυψαν ένα κομβικό μονοπάτι μοριακής σηματοδότησης που συντονίζει τη δημιουργία και, ταυτόχρονα, την καταστροφή των μιτοχονδρίων στα κύτταρα, κατά τη γήρανση,καθορίζοντας τη διάρκεια ζωής.

Τα αποτελέσματα είναι καθοριστικής σημασίας για την έρευνα και την κατανόηση της γήρανσης στον άνθρωπο και αναμένεται ότι θα αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση συνοδών νοσημάτων τα οποία χαρακτηρίζονται από ανεξέλεγκτη συσσώρευση μιτοχονδρίων, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα και νευροεκφυλιστικές ασθένειες, με στοχευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Τα μιτοχόνδρια

Τα ευρήματα των ερευνητών του ΙΜΒΒ αναδεικνύουν έναν εξελιγμένο μοριακό μηχανισμό ο οποίος επιτρέπει στα κύτταρα να αυξομειώνουν τον αριθμό των μιτοχονδρίων ανάλογα με τις ενεργειακές τους ανάγκες και την έκθεση σε ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες στρες. Είναι σημαντικό ότι μείωση των επιπέδων μιτοφαγίας κατά την γήρανση οδηγεί σε προοδευτική συσσώρευση, κυρίως μη λειτουργικών μιτοχονδρίων, ως αποτέλεσμα τόσο της μη απομάκρυνσης των κατεστραμμένων όσο και της εξασθένισης στη δημιουργία νέων μιτοχονδρίων. Κάτι τέτοιο οδηγεί τελικά σε ελάττωση του προσδόκιμου επιβίωσης. Αντίθετα, ενίσχυση της ανακύκλωσης των μιτοχονδρίων έχει ως αποτέλεσμα τη θωράκιση της ομοιόστασης των κυττάρων, την ανθεκτικότητα στο στρες και την σημαντική αύξηση της διάρκειας ζωής του οργανισμού.

Τα μιτοχόνδρια είναι οργανίδια τα οποία αποτελούν «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» του κυττάρου και είναι απολύτως απαραίτητα για πολλές, βασικές κυτταρικές λειτουργίες. Αλλαγές στον αριθμό, τη μορφολογία και την εύρυθμη λειτουργία των μιτοχονδρίων επηρεάζουν τόσο την ομοιόσταση του κυττάρου όσο και τον μεταβολισμό, την υγεία και το προσδόκιμο ζωής ολόκληρου του οργανισμού. Κάθε ανθρώπινο κύτταρο περιέχει εκατοντάδες μιτοχόνδρια. Δυσλειτουργίες στα οργανίδια αυτά είναι υπεύθυνες για σοβαρές παθολογικές καταστάσεις όπως καρδιομυοπάθειες, νευρομυϊκές ανωμαλίες, νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως οι νόσοι Parkinson’s, Alzheimer’s και άλλες.

Συνεπώς, η διατήρηση της λειτουργικότητας τόσο των μιτοχονδρίων όσο και ολόκληρου του κυττάρου απαιτεί ακριβή έλεγχο και συντονισμό της απομάκρυνσης των κατεστραμμένων, καθώς και της δημιουργίας νέων μιτοχονδρίων. Για το λόγο αυτό, όλα τα ευκαρυωτικά κύτταρα έχουν αναπτύξει έναευρύ φάσμα μοριακών μηχανισμών που είναι απαραίτητοι για την διατήρηση της μιτοχονδριακής ομοιόστασης. Η μιτοφαγία, μια εξειδικευμένη μορφή κυτταρικής αυτοφαγίας, αποτελεί έναν επιλεκτικό τρόπο απομάκρυνσης και καταστροφής των μη λειτουργικών μιτοχονδρίων.

Η πρωτεΐνη

Η διαδικασία αυτή ρυθμίζει το μέγεθος του πληθυσμού των μιτοχονδρίων στα κύτταρα ανάλογα με την μεταβολική δραστηριότητα ή το στρες. Άγνωστο όμως παρέμενε πως τα κύτταρα συντονίζουν δύο ανταγωνιστικές διαδικασίες, όπως η δημιουργία και η ανακύκλωση των μιτοχονδρίων, με σκοπό την εξασφάλιση της κυτταρικής ομοιόστασης και την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης επιβίωσης.

Με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο έγκριτο περιοδικό Nature, οι ερευνητές του ΙΜΒΒ έδειξαν ότι ηπρωτεΐνη DCT-1/NIX στην επιφάνεια των μιτοχονδρίων αποτελεί τον κεντρικό διακόπτη του μηχανισμού χρησιμοποιώντας ως πειραματικό σύστημα το νηματώδες σκουλήκι Caenorhabditis elegans.

Η πρωτεΐνη αυτή είναι συστατικό των μιτοχονδρίων σε όλους τους ευκαρυωτικούς οργανισμούς, άρα και στον άνθρωπο. Η λειτουργία της ρυθμίζεται από ενδογενή και εξωγενή σήματα ώστε να επάγει τελικά την καταστροφή των μιτοχονδρίων με τη διαδικασία της μιτοφαγίας.

H συσσώρευση κατεστραμμένων μιτοχονδρίων προκαλεί οξειδωτικό στρες, οδηγώντας στην έναρξη κατάλληλης κυτταρικής σηματοδότησης, η οποία περιλαμβάνει τόσο την επαγωγή γονιδίων που ρυθμίζουν τόσο τη μιτοχονδριακή βιογένεση όσο και τη μιτοφαγία. Ο συντονισμός των δύο αυτών διαδικασιών διατηρεί την εύρυθμη μιτοχονδριακή λειτουργία, απομακρύνοντας τα κατεστραμμένα μιτοχόνδρια και δημιουργώντας νέα και υγιή.



Πηγή: econews.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ





Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Είναι εύκολο να περάσει καμήλα από την τρύπα βελόνας ,παρά
Έλληνας πολιτικός να καταλάβει την Ελλάδα !
Γ. Σεφέρης .

Πάμε να χαριτολογήσουμε αγαπημένοι μου ,γιατί τα γεγονότα της περασμένης
εβδομάδας  τελειωμό δεν έχουν .
Μάχη δίνει η κυβέρνηση σε πολλά μέτωπα .Άιντε παλληκάρια ...πτωχεύσαμε
το ξέρουμε αλλά δεν το λέμε δυνατά ..μήπως και το ακούσουμε !
Μήπως κάτι καλό γίνεται που εμείς δεν το ξέρουμε .ενώ η κυβέρνηση το ξέρει ;
Οι Δήμαρχοι βρίσκονται σε κατάσταση σόκ γιατί θα τους πάρουν τα χρήματα
από τα ταμεία τους ,για να τα βγάλει πέρα η κυβέρνηση .
Το πανηγύρι άρχισε !Πάμε χαλαρά παιδιά για να προλάβουμε τον ρυθμό .
Το σύστημα υγείας έχει τιναχθεί στον αέρα .Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές δεν
έχουν πληρωθεί από τα κρατικά ταμεία .Τι θα γίνει θα πεθάνουμε;
Ή πεθάναμε ..και δεν το έχουμε καταλάβει.
Έγινε των μεταλλείων στην Αθήνα .Διαδήλωση 5.000 μεταλλωρύχων διεκδικώντας
την εργασία τους .Και το ωραίο ! Ο Α. Γεωργιάδης στο πλευρό των μεταλλωρύχων.
Βρέ πως αλλάζουν οι καιροί !
Οι αντιεξουσιαστές επιτέλους πήγαν στο σπίτι τους να φάνε και να κάνουν μπάνιο.
Βγήκαν αναίμακτα από την Πρυτανεία μετά από επέμβαση της αστυνομίας .
Αντιδράσεις από τα κόμματα . Ο Σ.Ξηρός λόγω σοβαρής αναπηρίας θα βγεί
από την φυλακή ; Καλέ αυτός είναι δολοφόνος ! Βγάλτε καλύτερα αυτούς που
είναι στη φυλακή για μικρό οφειλές! Και αφήστε τους δολοφόνους να εκτίσουν
τις  ποινές τους
Οι μετανάστες , ή οι πρόσφυγες συνεχίζουν να έρχονται σε Ελλάδα ,Ιταλία και Μάλτα .
Πάντως η Κ. Χριστοδουλοπούλου τους δικούς μας, θα τους στείλει σε όλη την
Ελλάδα να λιάζονται .Κατά τ' άλλα θα γίνει έκτακτη σύνοδο κορυφής για το
μεταναστευτικό  στην Ευρώπη .έπρεπε να χαθούν εκατοντάδες ψυχές στη
Μεσόγειο για να πάρουν κάποιες αποφάσεις .
Στις 20 Απριλίου ημέρα γέννησης του Α. Χίτλερ ξεκίνησε η δίκη της Χ. Αυγής .
Όπως ξεκίνησε σταμάτησε για τις 5 Μαΐου ,γιατί έγιναν επεισόδια από τους μέν και τους δε .
Σε συνέντευξη που έδωσε στην Ισπανική τηλεόραση ,η πρώτη ντίβα ο Γ. Βαρουφάκης
(γιατί η δεύτερη είναι η Ρ. Μακρή ) είπε :<< Οι εταίροι παίζουν με την φωτιά με το Grexit >> .
Η άνεση ,η δύναμη που δείχνει , τον έχει κάνει διάσημο σε όλο τον κόσμο με πολλούς εχθρούς
και φίλους .Μακάρι Κ. Γ. Βαρουφάκη να τους χορέψουμε με ζουρνάδες και νταούλια !
Αλλά ..μέχρι τώρα χορεύουμε εμείς !

Είδαμε ,ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Η εβδομάδα αγάπες μου που πέρασε είχε πολύ Ρ.Μακρή  ! Πιο πολύ ..πεθαίνεις !
Η φωτογράφηση που έκανε σε lifestyle περιοδικό, με πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ
σήκωσε θύελλά αντιδράσεων . Στην εκπομπή του Ε.Ψ.Ι .Λ.Ο .Ν  <<Γυναίκες >> ,
έγινε της << γυναίκας >> . Παρά λίγο να πιαστούν στα χέρια .
Η Ε. Παπαβασιλείου  υπέρ της φωτογράφησης ,και η Δ. Καμπούρη κατά .
Στο τέλος αρπάχτηκαν ...και οι σχέσεις τους είναι παγωμένες .
Βάζεις τέσσερις γυναίκες σε μία εκπομπή ; Το πείραμα έδειξε .. μόνες τους δεν τις βάζεις !

Όλο ανατροπές γίνονται . Ο Σ. Ρουβάς θα τραγουδήσει Μ. Θεοδωράκη  !
Σε συναυλία στο Άλσος της Ν. Σμύρνης . Έντεχνος ο Σάκης ;
θα δούμε να λέγονται και να γίνονται ..πολλά !
Τώρα μετά το << ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ >> ν' ακούσουμε  <<ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ >> ;
Δεν ξέρω..έχω χάσει ...την μπάλα !
Ο Γ. Λιάγκας συναντήθηκε με τον Δ. Ουγγαρέζο .Τα βρήκαν τα φιλαράκια .

Στο δελτίο ειδήσεων του Ε.Ψ . Λ. Ο .Ν  με τη Ε. Μελέτη είχε συνέχεια η Ρ. Μακρή .
Σε ερώτηση της Ελεωνόρας γιατί έκανε αυτή την φωτογράφηση που η χώρα είναι
σε κρίση είπε : << Γιατί εσείς δεν κάνετε φωτογράφηση lifestyle ; >>
Η Ε. Μελέτη της απάντησε : <<Εμείς κάνουμε φωτογράφηση γιατί είναι μέρος της
δουλείας μας . και τα ρούχα είναι χορηγών >> . Εκεί τα είπαν ένα χεράκι .
Μετά από αυτό η Ρ. Μακρή ανέβασε στο προσωπικό της  λογαριασμό στο F.B
προκλητικό κείμενο ,λέγοντας ότι οι δημοσιογράφοι τα λένε αλλιώς και ότι
παραποίησαν την συνέντευξη .Όμως Κ. Ρ. Μακρή είπατε ότι είστε δεύτερη ντίβα
μετά τον Γ. Βαρουφάκη . Ότι είστε γκαζοφονιάς και ακούτε Παντελίδη .
Άλλη φορά ..σεμνά ,και ταπεινά .Δεν σας φταίνε οι .άλλοι  !
Άλλο η πολιτική  , και άλλο ..προκλητική !
 Μάθαμε και το άλλο ! Ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου
χωρίζει !Έδώ και καιρό  είχε προβλήματα στο γάμος του .
<<Κατά μάνα κατά Κύρη , κατά γιό Ζαφύρη >> .


Το Tip της εβδομάδας !
Η άνοιξη είναι εδώ .Όταν μπορείτε , και όσο μπορείτε
φύγετε εκδρομές μακριά από την πόλη .
Γεμίστε τα μάτια με χρώματα ,και την καρδιά σας ενέργεια .
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη
εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Το πολιτικό αφήγημα που αναζητεί η Νέα Δημοκρατία



Ο Σαμαράς εμμένει σε πείσμα όσων θεωρούν ότι «δεν έχει πολιτικό μέλλον»

Ένα νέο πειστικό πολιτικό αφήγημα αναζητεί η ΝΔ ελπίζοντας σε σταδιακή ανάκαμψη, αν και κεντρικά της στελέχη παραδέχονται ευθέως, ότι «είναι πολύ δύσκολα», παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν για τη νέα κυβέρνηση, «να παραδεχθούν πολλοί ψηφοφόροι πώς είναι ‘‘κοψοχέρηδες’’». Η ηγετική ομάδα της ΝΔ δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος επιμένουν ότι όλο και καθημερινά η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιώνεται από τις εξελίξεις.

 Την ίδια στιγμή, οι «αντιφρονούντες», οι «αμφισβητίες» και οι «δελφίνοι» εκφράζουν αμφιβολίες για την στρατηγική της ΝΔ, τον πολιτικό λόγο που εκπέμπεται και εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί το κόμμα να ανακτήσει ζωτικό πολιτικό χώρο.

 Απεναντίας από τη Συγγρού, οι επιτελείς της ΝΔ τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι εάν κανείς δει προσεκτικά τις έλεγε το κόμμα προεκλογικά θα παραδεχθεί, εάν δεν έχει παρωπίδες, εμμονές και εμπάθεια, πως ήταν άκρως προφητικές οι διαπιστώσεις για τα μελλούμενα εάν τις εκλογές τις κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, υπενθυμίζουν ένα τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ που έδειχνε εικονικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων για το τι θα συνέβαινε μήνα με τον μήνα.

 «Εμείς τα λέγαμε και αμαρτία ουκ έχομεν…» τονίζουν αν και παραδέχονται ότι το κόμμα δεν πείθει, ένα στοιχείο που το θεωρούν απολύτως φυσιολογικό στην παρούσα φάση που βρίσκεται η χώρα.

 «Η ηγεσία αδυνατεί να δει την πραγματικότητα κατάματα και να καταλάβει ότι η ΝΔ παραχωρεί ζωτικό πολιτικό χώρο σε άλλα κόμματα. Κινδυνεύουμε να ξεπεραστούμε από τις εξελίξεις» προειδοποιούν ουσιαστικά πολλά στελέχη που έχουν κοινές ανησυχίες, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Γιώργος Βλάχος, ο Μάριος Σαλμάς, ο Κώστας Τσιάρας, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, κ.α.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη ΝΔ, στους κόλπους της οποίας εξελίσσονται πολλές παρασκηνιακές διαδικασίες, ενώ όπως αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής» η συλλογή υπογραφών από βουλευτές του κόμματος έχει ήδη ολοκληρωθεί και είναι θέμα ημερών να κατατεθεί δημόσια το κείμενο της λεγόμενης «εσωκομματικής αντιπολίτευσης».

 Εμμένει ο Σαμαράς

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πείσμα όσων θεωρούν ότι «δεν έχει πολιτικό μέλλον» στην ηγεσία της ΝΔ, εμμένει και σήμερα το βράδυ θα παραχωρήσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη (Μέγκα, εκπομπή Οn line) σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόμμα του.

 Όμως ο μεγάλος «πονοκέφαλος» της σημερινής ηγετικής ομάδας είναι η εσωκομματική κριτική που ασκείται. Η λεγόμενη «εσωκομματική αντιπολίτευση» επιμένει ότι η ΝΔ είναι σε φάση επιδεινούμενης πολιτικής αποσύνθεσης και τονίζουν πως η αλλαγή σελίδας στο κόμμα σε όλα τα επίπεδα είναι μονόδρομος. «Η κοινωνική μας βάση θέλει μια σοβαρή και μαχητική κεντροδεξιά αντιπολίτευση με πειστικό λόγο και όχι μια λιπόψυχη δεξιά» τονίζουν.

 Ο κ. Σαμαράς αναμένεται το βράδυ να δώσει απαντήσεις σε όλα και για όλους και θα στείλει και εσωκομματικά μηνύματα, ενώ από την ηγετική ομάδα επιμένουν ότι όσοι διαφωνούν και έχουν το θάρρος πρέπει να βγουν ανοικτά στις προσυνδιασκέψεις που αρχίζουν το Σάββατο από την Πάτρα και να παρουσιάσουν το δικό τους πολιτικό αφήγημα.

Τα πρώτα του πυρά μετά από αρκετό καιρό έστρεψε στην ηγεσία της ΝΔ ο Ν. Δένδιας που είπε νόημα (τηλεόραση του Σταρ) ότι «ο Γεώργιος Ράλλης παραιτήθηκε μετά την μεγάλη ήττα του 1981», υποστήριξε ότι « η ΝΔ αντιμετωπίζει το αποτέλεσμα των εκλογών με συμπτώματα μετατραυματικού στρες» και εκτίμησε ότι θα επιβληθεί από τις συνθήκες τελικά να οδηγηθεί το κόμμα σε συνέδριο.

Σε αυτό το κλίμα έχει ενδιαφέρον ότι ο πρώην υπουργός και άλλοτε διευθυντής του γραφείου του κ. Σαμαρά και εκ των πιο πιστών υποστηρικτών του στην πρώτη φάση της προεδρίας του, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ζήτησε έκτακτο συνέδριο της ΝΔ ώστε να ανασυγκροτηθεί ιδεολογικά ενώ άφησε να εννοηθεί για τον Κώστα Καραμανλή πως πρέπει να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή λέγοντας πως «το πολιτικό κεφάλαιο Καραμανλής έχει αυγατίσει».


Ραβανός Αρης 

Πηγή : tovima.gr


Στον ανακριτή Σπανός και Προύντζος!



Ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου κατηγορείται για δωροδοκία - δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σύμφωνα με την κατάθεση του Τάκη Φύσσα.

O Γιώργος Σπανός που συνοδευόταν από τον δικηγόρο του, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, στις 5 Μαϊου.  «Δεν θέλω να πω κάτι, έχουμε κι εμείς πράγματα που θα αποκαλύψουμε», σχολίασε κατά την αποχώρησή του ο Γιώργος Σπανός.

Ακολούθησε η παρουσία στον ανακριτή του μέλους της ΕΠΟ Νίκου Προύντζου! Εντός της ημέρας και άλλα άτομα που κατηγορούνται αυτή τη φορά για την εγκληματική οργάνωση, θα παρουσιαστούν στον ειδικό ανακριτή κατά της διαφθοράς.



 Πηγή : gazzetta.gr



Μετά τον σάλο κωλοτούμπα με πιρουέτα Μάρδα: Τα βρήκαμε τα 400 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο - Ψάχνουμε 2,5 δισ. έως το τέλος Μαΐου



«Μαξιλάρι» η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - Οι δανειστές εξεπλάγησαν από την απόφασή μας αυτή - Θέλουμε ρεζέρβες για το δυσχερέστερο σενάριο να μην υπάρξει αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων

Σε στροφή 180 μοιρών προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις πρωινές του δηλώσεις ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για τους μισθούς και τις συντάξεις τον Απρίλιο.

Αφού πρώτα λίγο μετά τις 8 το πρωί  έλεγε ότι λείπουν έως και 400 εκατ. ευρώ για πληρωμή μισθών και συντάξεων, τρεις ώρες αργότερα ο Δημήτρης Μάρδας αποκάλυψε μιλώντας στο Star ότι σε συσκέψεις που ακολούθησαν βρέθηκαν τα χρήματα που έλειπαν αναφέροντας ότι «επικοινώνησαν μαζί μας ασφαλιστικά ταμεία και μας είπαν ότι θα καταθέσουν 400 εκατ. ευρώ στην Τράπεζας της Ελλάδας».

«Υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν κάποια χρήματα στην Tράπεζα της Ελλάδας. Το ποσό αυτό που θα δώσουν μπορεί και να είναι παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε».

Ο κ. Μάρδας όμως αποκάλυψε και ένα δεύτερο σχέδιο για την συγκέντρωση ποσού 2,5 δισ. ευρώ έως το τέλος Μαΐου «για το δυσχερέστερο σενάριο να μην υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις».

Όσον αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον εσωτερικό δανεισμό από φορείς όπως οι δήμοι και οι περιφέρειες ο κ. Μάρδας απηύθυνε έκκληση στους δημάρχους να αναθεωρήσουν «αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε και άλλους πόρους».

Ακόμα ο κύριος Μάρδας ενημέρωσε ότι το χρονικό όριο για τα «δανεικά» από φορείς και οργανισμούς είναι τρεις μήνες, όπως «φαίνεται μέσα από την διαδικασία». Πρόσθεσε πάντως πως δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει στην ΠΝΠ το χρονικό όριο αυτής της διαδικασίας καθώς, όπως τόνισε, εάν οι Δήμοι περάσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορούν να τα πάρουν οποιαδήποτε στιγμή, να τα πάρουν εντός ολίγων ημερών.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησία" σχετικά με την προτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος και προς τα ασφαλιστικά ταμεία να μεταφέρουν διαθέσιμα στον ειδικό λογαριασμό ο κ. Μάρδας υπογράμμισε πως η εθελοντική μεταφορά των χρημάτων ισχύει αλλά η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο η μεταφορά να μετατραπεί σε υποχρεωτική.

Αναφερόμενος στις σφοδρές αντιδράσεις, με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος κατά τις συνεδριάσεις των δημάρχων και των περιφερειαρχών, ο κύριος Μάρδας ανέφερε: «Οι δήμοι επιμένουν να θέλουν τα χρήματά τους στις εμπορικές τράπεζες από την Τράπεζα της Ελλάδος και δεν καταλαβαίνω γιατί». Τόνισε πως μετά από τη χθεσινή ενημέρωση των δημάρχων δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις για το θέμα και τόνισε ότι πως σε αυτή την περίπτωση «μπερδεύονται τα πολιτικά με τα πρακτικά ζητήματα», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν ζητά κάτι υπερβολικό. «Δεν ζητάμε να μας δώσουν χρήματα που χρησιμοποιούν αλλά από το περίσευμά τους αντί να τα έχουν διάσπαρτα σε εμπορικές τράπεζες» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει εάν κάποιος δήμαρχος αρνηθεί να δώσει τα χρήματα είπε πως όταν παραβαίνει κάποιος τον νόμο υπάρχουν επιπτώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι μόνο οι δήμαρχοι μπορούν να γνωρίζουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα αλλά θα ελεγχθούν για το έαν κατέθεσαν τα πραγματικά τους πλεονάσματα.

Ερωτηθείς αν η συγκέντρωση των αποθεματικών σε έναν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας ήταν αίτημα των Θεσμών ο κ. Μάρδας είπε, μιλώντας στο Star, ότι «αυτό στο συγκεκριμένο χρόνο δεν μας το ζήτησαν αλλά εξεπλάγησαν όταν τους το είπαμε και μας είπαν ότι έπρεπε να μας το είχατε πει πριν». Πρόσθεσε, δε, ότι «για το παρελθόν ξέρω ότι είχαν υπάρξει προφορικές συζητήσεις για τέτοιο αίτημα να μεταφερθούν χρήματα στο ΤτΕ χωρίς επιτόκιο αλλά δεν ξέρω αν υπήρξε κάπου γραμμένο αυτό».


Πηγή : protothema.gr


EKTAKTO : ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗ



Ποινική δίωξη στον κύριο Μπόμπολα ασκήθηκε πριν από λίγο για φοροδιαφυγή  σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κύριος Μπόμπολας έχει συλληφθεί και προσαχθεί στο κτίριο 16 της σχολής Ευελπίδων.


O Υπουργός υποδομών Χρ. Σπιρτζής τοποθέτησε ανάμεσα στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή σημαία τον Άρη Βελουχιώτη



Έχουν ξεφύγει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η πολυσυζητημένη Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, επισκέφθηκε τον υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, προφανώς για θέματα της περιφέρειάς της.

Από την φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα είδαμε ότι το υπουργικό γραφείο κοσμούν ως είθισται δύο σημαίες, η ελληνική και η ευρωπαϊκή.

Εκείνο που δεν είχαμε δει και μας προκάλεσε έκπληξη ήταν ο τεράστιος πίνακας πορτρέτο όχι του Μέγα Αλέξανδρου, όχι του Κολοκοτρώνη, όχι του Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά του Άρη
Βελουχιώτη!!!

Και το ερώτημα είναι αν υπάρχουν κανόνες στη διακόσμηση των γραφείων των μελών της ελληνικής κυβέρνησης. Γιατί ο εν λόγω κύριος Σπίρτζης, ο οποίος δεν είναι καν εκλεγμένος, πρέπει να καταλάβει ότι εκεί που επελέγη και τοποθετήθηκε από τον Πρωθυπουργό, επελέγη για να εκπροσωπεί το σύνολο του ελληνικού λαού. Και τοποθετήθηκε στη θέση του υπουργού για να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική και όχι τα προσωπικά του βίτσια και απωθημένα.

Το κάθε υπουργικό γραφείο δεν είναι το προσωπικό γραφείο του εκάστοτε υπουργού. Σε κάθε υπουργικό γραφείο εκπροσωπείται η ελληνική πολιτεία και όχι κάποια συνιστώσα του κάθε κυβερνητικού κόμματος.



Ο κ. Σπίρτζης πρέπει να καταλάβει ότι οι τελευταίες κομματικές εκδηλώσεις αυτού του είδους υπήρξαν το 1981 όταν κάποιοι θερμόαιμοι ΠΑΣΟΚοι θεώρησαν τσιφλίκια τους τα υπουργεία και προσπάθησαν να ανεβάσουν αφίσες του Άρη Βελουχιώτη, αλλά τους συμμάζεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου.


Τώρα ο κ. Σπίρτζης τι παριστάνει;

Αλλά από ό,τι φαίνεται δεν είναι παρά ένα κατάλοιπο ενός αρρωστημένου παρελθόντος.

Ο Άρης Βελουχιώτης τιμάται από την ελληνική πολιτεία για την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση σε εκδηλώσεις που οργανώνονται την 25η Νοεμβρίου, οπότε τιμάται η Ενωμένη Εθνική Αντίσταση με την ανάμνηση της ανατίναξης του Γοργοποτάμου.

Ο Άρης Βελουχιώτης δεν χρειάζεται Σπίρτζηδες για να αναγνωρισθεί η προσφορά του στην Ενική Αντίσταση. Οι Σπίρτζηδες χρειάζονται τον Άρη Βελουχιώτη, όπως φαίνεται, για να αναγνωρισθεί η παρουσία του στην πολιτική.



Rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής


Ο νέος «πεντάστερος» φόρος: Τι είναι & πως θα εφαρμοσθεί



Πιλοτικά από το καλοκαίρι το μέτρο της λοταρίας, αλλά και άλλα πέντε φορολογικά μέτρα τα οποία αναμένεται να περάσουν άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών

Τα «εύπεπτα» φορολογικά μέτρα θα επιδιώξει να περάσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών αφήνοντας για αργότερα τις δύσκολες αποφάσεις. Έτσι, αποφασίστηκε ήδη η ενεργοποίηση του μέτρου της λοταρίας για τη συγκέντρωση αποδείξεων –θα τρέξει πιλοτικά από το καλοκαίρι- ενώ υποχρεωτική θα καταστεί η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis όπως επίσης και η ηλεκτρονική αποστολή τιμολογίων από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες.

Αυστηροποιούνται οι ποινές για το λαθρεμπόριο ποτών, καυσίμων και τσιγάρων ενώ άμεσα θα θεσπιστεί η παροχή έκπτωσης –και μάλιστα σε υψηλά επίπεδα της τάξεως του 10-15% (κάτι που έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος) για όσους πληρώνουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος. Στα εύπεπτα μέτρα, περιλαμβάνεται επίσης η παροχή κινήτρων για τη χρήση πλαστικού χρήματος και η καταβολή του ΦΠΑ απευθείας στο δημόσιο χωρίς την παρέμβαση του πελάτη.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης

Η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης φαίνεται να είναι ένα από τα πρώτα φορολογικά μέτρα που «κλειδώνουν» ενόψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το καλοκαίρι. Το μέτρο, έχει περισσότερο «συμβολικό» και λιγότερο ουσιαστικό ρόλο. Και αυτό διότι υποτίθεται ότι «χτυπάει» τους έχοντες –στην πραγματικότητα έχει αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται ακόμη και στα δίλιτρα αυτοκίνητα 8ετίας που δεν αξίζουν πλέον ούτε λίγες χιλιάδες ευρώ- δηλαδή τους ιδιοκτήτες ακινήτων με πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα.

Ως προς το εισπρακτικό του αποτέλεσμα δεν αναμένεται να είναι σημαντικό καθώς εκτός του ότι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης αποδίδει πλέον ελάχιστα –υπολογίζονται τα έσοδα σε λιγότερα από 30 εκατ. ευρώ- ακόμη και για να μπουν στο ταμείο 20 εκατ. ευρώ ουσιαστικά θα πρέπει να διπλασιαστούν οι συντελεστές. Κάτι τέτοιο όμως θα οδηγούσε σε κύμα απόσυρσης πινακίδων με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν έσοδα για το κράτος

Τα σενάρια για τον ΦΠΑ

Στο τραπέζι εξακολουθούν να παραμένουν τα σενάρια για αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΦΠΑ. Το οικονομικό επιτελείο, επεξεργάζεται τις επιπτώσεις από την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών μόνο στα νησιά που εμφανίζουν υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα (κατά κύριο λόγο στις Κυκλάδες και ειδικά στα κοσμοπολίτικα νησιά του νομού). Και αυτό το σχέδιο έχει αβέβαιο εισπρακτικό αποτέλεσμα καθώς ακόμη και αν αυξανόταν ο συντελεστής στο σύνολο των νησιών της χώρας, τα έσοδα –και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επηρεαζόταν η κατανάλωση- μετα βίας θα ξεπερνούσαν τα 150 εκατ. ευρώ.

Τα δύσκολα μένουν για αργότερα. Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσεται η νέα φορολογική κλίμακα καθώς πλέον θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει κοινή φορολογική κλίμακα για όλους με αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Το πιθανότερο είναι ότι επαγγελματίες ναι μεν θα φορολογούνται βάσει κλίμακας αλλά δεν θα έχουν αφορολόγητο ενώ και οι μισθωτοί είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να το «χτίζουν» με προσκόμιση αποδείξεων. Στην ίδια κατηγορία των πολύ δύσκολων αποφάσεων, συγκαταλέγεται και ο ΕΝΦΙΑ για τον οποίο γίνονται σενάρια με αφορολόγητο της τάξεως των 20-30.000 ευρώ που πρακτικά απαλλάσσει μόνο όσους πλήρωναν μικρά ποσά της τάξεως των 10-50 ευρώ.


Πηγή : thetoc.gr


Μπλόκο σε 18 ΑΦΜ για απάτη-μαμούθ με τριγωνικές συναλλαγές



Μπλόκο σε 18 ΑΦΜ που εμπλέκονταν σε τριγωνικές συναλλαγές, με στόχο να προκύψει επιστροφή ΦΠΑ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, επέβαλε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Πρόκειται για τη γνωστή μέθοδο συναλλαγών τύπου «carousel».

Μέσω ειδικής εφαρμογής που αποτελεί βέλγικη πατέντα ανάλυσης κινδύνου, εντοπίστηκαν οι 18 περιπτώσεις συναλλαγών συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ, οι οποίες κρίθηκαν ύποπτες.

Ύστερα από έλεγχο, απενεργοποιήθηκαν οι 18 ΑΦΜ, με αποτέλεσμα το δημόσιο να ωφεληθεί μόνο από τις συναλλαγές αυτές 10 εκατ. ευρώ.

Αρμόδια για την ειδική εφαρμογή με την οποία εντοπίζονται οι ύποπτες συναλλαγές είναι 10μελής ομάδα στην υπηρεσία ελέγχου διασφάλισης εσόδων.

Το επόμενο βήμα είναι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε συνεννόηση με την κυβέρνηση να ζητήσει τη συγκεκριμένη πατέντα από τους Βέλγους οι οποίοι την έχουν προσφέρει στη χώρα μας στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας.

Η εφαρμογή βασίζεται στην ηλεκτρονική επεξεργασία στοιχείων από πολλές βάσεις δεδομένων, με συγκεκριμένα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου στη βάση των οποίων χτυπά κόκκινο, όταν εντοπίζονται ύποπτες συναλλαγές.

Στην περίπτωση που αποδειχθεί η εικονικότητα των συναλλαγών, μετά από επιτόπιο έλεγχο, οι Αρχές απενεργοποιούν τον ΑΦΜ και έτσι ακυρώνεται το αίτημα επιστροφής ΦΠΑ.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Έκοψαν το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ



Έγινε και αυτό. Η ΔΕΗ κατέβασε τον διακόπτη σε μια ευαίσθητη υπηρεσία του κράτους. Το περιστατικό όσο και αν ακούγεται απίστευτο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το κτήριο της εφορίας μεγάλου πλούτου στο Μαρούσι απλά δεν έχει ρεύμα και οι υπάλληλοι που μεταξύ άλλων ελέγχει και τα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ απλά δεν μπορούν να δουλέψουν όπως πρέπει.

Η ΔΕΗ επιβεβαίωσε το περιστατικό. Εδώ βέβαια υπάρχει ένα ολόκληρο μπλέξιμο καθώς η εφορία έχει πληρώσει το ρεύμα στον διαχειριστή του κτηρίου όμως τα χρήματα δεν έχουν φτάσει ποτέ στη ΔΕΗ.

Κάπως έτσι η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες του μεγάρου και μεταξύ άλλων έμεινε από ρεύμα και η εφορία.

Βέβαια η υπηρεσία διαθέτει γεννήτρια, ωστόσο μετά τη διακοπή ρεύματος δεν μπορεί να λειτουργήσει πλήρως.


Πηγή : newsit.gr


Στο πλευρό του ελληνικού λαού ο δήμαρχος της Βιέννης



Την αλληλεγγύη του προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό εκφράζει ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου αυστριακού κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο στη Βιέννη.

Ταυτόχρονα, άσκησε κριτική στην πολιτική της τρόικα στην Ελλάδα και εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση υποχρεωτικής μεταφοράς των αποθεματικών των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Στις δηλώσεις του -με την ευκαιρία της σημερινής Συνάντησης Δημάρχων των πρωτευουσών των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βιέννη, στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης- ο Μίχαελ Χόιπλ επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση ανάμεσα στη δική του εκτίμηση και σε εκείνη που επικρατεί γενικά, ως προς την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο ίδιος θεωρεί ότι υπήρξαν "αρκετά στραβά" με την πολιτική της προηγούμενης συντηρητικής κυβέρνησης, για παράδειγμα το ό, τι οι πλουσιότεροι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους, κάτι που πρέπει αμέσως να αναστραφεί, όπως επίσης και το γεγονός των κεφαλαίων πλούσιων Ελλήνων τα οποία αποκρύπτονται στο εξωτερικό.

Κατά την άποψή του, αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που ακολουθήθηκε και προωθήθηκε από την τρόικα, ήταν να πλουτίσουν περισσότερο οι πλούσιοι και να γίνουν φτωχότεροι οι φτωχοί, και ο ίδιος συνδέει την κατανομή της ευημερίας, δηλαδή το κράτος πρόνοιας, με την Δημοκρατία.

Και αυτό διότι, όπως υποστηρίζει, αν καταρρεύσει το κράτος πρόνοιας τότε ισχύει η παλιά ρήση ότι "η φτώχεια τρώει την Δημοκρατία" και αυτό είναι ένα γεγονός που κανείς πρέπει να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη, ανεξάρτητα αν είναι σοσιαλδημοκρατικών ή χριστιανοδημοκρατικών πεποιθήσεων.

Σε σχέση με τη λεγόμενη "πολιτική των μεταρρυθμίσεων", ο δήμαρχος και κυβερνήτης της Βιέννης θεωρεί ότι θα πρέπει να προσδιορίζονται οι μεταρρυθμίσεις γιατί, για παράδειγμα, όπως λέει, μεταρρύθμιση στην Ελλάδα πρέπει να σημαίνει αλλαγή του φορολογικού συστήματος, με το οποίο και οι πλούσιοι θα πληρώνουν πλέον κανονικά εκείνο που τους αναλογεί, "και αυτή θα ήταν μια καλή μεταρρύθμιση".

Τουναντίον, συμπληρώνει, "τρομακτική μεταρρύθμιση" αποτελεί μια πολιτική με την οποία παράγεται μόνον περισσότερη ανεργία, περισσότερη απελπισία στους νέους, για αυτό το λόγο "μεταρρύθμιση" δεν σημαίνει τίποτε αν δεν υπάρχει ο ορισμός της και η συγκεκριμενοποίηση της.

Μάλιστα, σχετικά με την απόφαση για τα αποθεματικά των ΟΤΑ, επισημαίνει ότι θεωρεί αδιανόητο ότι αφαιρούνται πόροι, με τους οποίους εκπληρώνονται σημαντικές αποστολές στην υπηρεσία των πολιτών σε κάθε πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr


ΠΓΔΜ: Αναβρασμός μετά την επίθεση του «UCK» και φωνές για «στημένο» συμβάν


Εκτακτη σύσκεψη της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, για την εξέταση της κατάστασης ασφαλείας πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Σκόπια, μετά το επεισόδιο με την εισβολή ενόπλων σε αστυνομικό φυλάκιο της ΠΓΔΜ, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο.

Στη σύσκεψη, πέραν του προέδρου της ΠΓΔΜ, μετείχαν ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος της Βουλής Τράικο Βελιάνοσκι, οι υπουργοί Αμυνας και Εσωτερικών, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, ομάδα περίπου σαράντα ενόπλων Αλβανών εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε αστυνομικό φυλάκιο του αλβανόφωνου χωριού της ΠΓΔΜ, Γκόσιντσε, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο και αφόπλισαν τους αστυνομικούς.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, Ιβο Κότεσκι, έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» και ανέφερε ότι οι ένοπλοι φορούσαν στολές και έφεραν διακριτικά του UCK και εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από το Κόσοβο.

Οι ένοπλοι, σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό τμήμα έδεσαν με χειροπέδες τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς του φυλακίου και χτύπησαν ακόμη έναν.

Μετά το επεισόδιο απομακρύνθηκαν από το σημείο, ενώ στην περιοχή μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσόβου, με ανακοίνωση του, καταδίκασε το επεισόδιο.

Εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες...

Ωστόσο, ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων και πολιτικοί αναλυτές αναρωτιούνται κατά πόσον το περιστατικό συνέβη όπως το περιέγραψε η αστυνομία της ΠΓΔΜ ή πρόκειται για «στημένο» συμβάν, που εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, μεσούσης και της πολιτικής κρίσης στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένα μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν πρόσφατες αναφορές του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της αστυνομίας της ΠΓΔΜ και βετεράνου των συγκρούσεων του 2001, Στογιάντσε Ανγκέλοφ (δριμύς επικριτής της κυβέρνησης του Ν. Γκρούεφσκι), ο οποίος πριν μερικές ημέρες είχε υποστηρίξει πως επίκειται διεθνοτικό επεισόδιο στην ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι έχουν δοθεί 2 εκατ. ευρώ σε αλβανούς εγκληματίες που δεν έχουν καμία σχέση με τον UCK, οι οποίοι προέρχονται από την περιοχή Λίπκοβο (στην οποία ανήκει και το αστυνομικό φυλάκιο στο χωριό Γκόσιντσε) και θα επιτεθούν σε αστυνομικούς ή στρατιωτικούς, προκειμένου να προκαλέσουν διεθνοτική σύγκρουση.

O πρώην βουλευτής αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ και πρώην μέλος του UCK, Αμπεντίν Ζιμπέρι, ο οποίος ζει στην περιοχή του Λίπκοβο, τόνισε πως στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν ένοπλες ομάδες και το επεισόδιο αυτό είναι σκηνοθετημένο από τον Νίκολα Γκρούεφσκι και την αστυνομία της ΠΓΔΜ.

Υποστήριξε ακόμη πως θεωρεί το περιστατικό μια απόπειρα της κυβέρνησης για να αποσπάσει την προσοχή από όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή της ΠΓΔΜ, μετά και τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης που πλήττουν την αξιοπιστία του Ν. Γκρούεφσκι.


Πηγή : tanea.gr


Φόβοι για 30.000 νεκρούς μετανάστες στη Μεσόγειο έως τα τέλη του 2015



Η μεγαλύτερη προσφυγική τραγωδία που έχει καταγραφεί στα χρονικά στα νερά της Μεσογείου είναι το ναυάγιο του αλιευτικού που οδήγησε στο θάνατο περισσότερους από 800 μετανάστες τη νύχτα του Σαββάτου, επιβεβαιώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR). Περισσότεροι από 1.750 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από την αρχή του 2015 -αριθμός 30 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014- ανακοινώνει την ίδια στιγμή ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ). Ο εκπρόσωπος της εδρεύουσας στη Γενεύη Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) Άντριαν Έντουαρντς δήλωσε την Τρίτη ότι ο οργανισμός ολοκλήρωσε τις συνεντεύξεις με τους περισσότερους εκ των οκτώ διασωθέντων από το ναυάγιο του αλιευτικού στο Κανάλι της Σικελίας.

Περίπου 350 εκ των επιβαινόντων πιστεύεται ότι κατάγονταν από την Ερυθραία. Στο πλοιάριο επέβαιναν και πολίτες από την Συρία, τη Σομαλία, την Σιέρα Λεόνε, το Μαλί, τη Σενεγάλη, την Γκάμπαι, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Αιθιοπία και το Μπανγκλαντές. Η Ύπατη Αρμοστεία πιστεύει ότι περισσότεροι από 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κάνοντας λόγο για το πλέον πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Μόνο τον Απρίλιο καταγράφηκε ο αριθμός ρεκόρ 1.300 θανάτων μεταναστών στη Μεσόγειο, και από την αρχή του έτους οι νεκροί είναι τουλάχιστον 1.776. Ο τελευταίος αριθμός είναι 30 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014, όπως ανακοίνωσε παράλληλα από την Γενεύη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

«Με τον τελευταίο απολογισμό, ο ΙΟΜ υπολόγισε ότι ο αριθμός των θανάτων από την αρχή του 2015 είναι επί του παρόντος 30 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με αυτόν για την ίδια χρονική περίοδο του 2014, όταν είχαν καταγραφεί 56 θάνατοι προσφύγων στη Μεσόγειο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΙΟΜ Τζόελ Μίλμαν στους δημοσιογράφους στη Γενεύη.

«O ΙΟΜ φοβάται ότι οι συνολικά 3.279 θάνατοι προσφύγων το 2014 μπορεί να ξεπεραστούν φέτος μέσα σε μερικές εβδομάδες από σήμερα και μπορεί να φθάσουν τις 30.000 στα τέλη της χρονιάς, αν βασιστούμε στο σημερινό απολογισμό» ανέφερε.



Πηγή: news.in.gr


Θρίαμβος για Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, το 2-1 με Μπαρτσελόνα



Η μεγάλη ανατροπή βρίσκεται στα σκαριά για τον Ολυμπιακό, αφού οι Πειραιώτες υπέταξαν 73-71 της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, έκαναν το 2-1 στην προημιτελική σειρά της Euroleague και ψάχνει μία νίκη την Πέμπτη που θα τους στείλει στο Final 4.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το 1ο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να επιχειρούν να πάρουν τον έλεγχο. Οι γηπεδούχοι έχτισαν μία διαφορά 5 πόντων (15-10, 23-18, 26-21) και έκλεισαν μπροστά στο σκορ την 1η περίοδο με 26-23.

Τα ριμπάουντ και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση κράτησαν επικεφαλής τους "ερυθρολεύκους" ακόμα κι όταν οι Καταλανοί ευστόχησαν σε ορισμένα δύσκολα σουτ. Με δύο τρίποντα του Μπρεντ Πέτγουεϊ, μάλιστα, πήραν προβάδισμα 8 πόντων και έφτασαν στο 44-36 του 1ου ημιχρόνου.

Οι "μπλαουγκράνα" ξέσπασαν στο 3ο δεκάλεπτο, αξιοποιώντας κι ένα μπλακ άουτ του Ολυμπιακού. Με σερί 10-2 πλησίασαν στο 48-46 (24:02), ωστόσο ένα εκπληκτικό τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη έδωσε ξανά ώθηση στους γηπεδούχους για το 57-50 (26:32). Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν λύγισε και με ηγέτη τον Μπραντ Όλεσον έκανε σερί 8-0 και έκλεισε την περίοδο μπροστά στο σκορ με 60-59.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε δυναμικά στο παρκέ και με 9-0 πήρε και πάλι τον έλεγχο στα χέρια του. Τα λάθη της Μπαρτσελόνα και το 0/9 στα σουτ βοήθησαν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, μέχρι να πάρει ξανά μπροστά ο Άντε Τόμιτς και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Οι Καταλανοί πλησίασαν χάρη στις βολές σε 70-69 και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, ωστόσο ο κορυφαίος του Ολυμπιακού για ακόμα ένα παιχνίδι, Γιώργος Πρίντεζης, ήταν ψύχραιμος στις βολές και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες περιμένουν την Μπαρτσελόνα στο ίδιο γήπεδο την Πέμπτη (23/04) και ώρα 22:00 για το "εισιτήριο" της Μαδρίτης.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 44-36, 59-60, 73-71

Ολυμπιακός (17/24 βολές, 16/26 δίποντα, 8/25 τρίποντα, 25-6 ριμπάουντ, 10 λάθη, 19 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 κοψίματα): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 8, Σπανούλης 15 (2), Παπαπέτρου, Σλούκας 2, Πρίντεζης 19 (2), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγιέτ 2, Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1)

Μπαρτσελόνα (22/26 βολές, 17/35 δίποντα, 5/21 τρίποντα, 23-10 ριμπάουντ, 7 λάθη, 20 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 κόψιμο): Ντόλμαν 10 (1), Χεζόνια 2, Χουέρτας, Αμπρίνες 4, Ναβάρο 14 (1), Σατοράνσκι 12 (2), Πλάις 4, Τόμας 2, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 10, Τόμιτς 8


Πηγή : Nooz.gr


Κομισιόν: Είμαστε μακριά από συμφωνία - Βαρουφάκης: Οι δανειστές να παραδεχτούν τα λάθη τους



Να πάει με μικρότερο «καλάθι» στο Eurogroup συμβουλεύει τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευρωπαίος αξιωματούχος - H συμφωνία θα επέλθει και θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση, λέει ο Βαρουφάκης

Την ώρα που οι Βρυξέλλες «βλέπουν» μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, χωρίς να αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την εξεύρεση μιας άμεσης συμφωνίας, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται σίγουρος πως Ελλάδα και πιστωτές θα συμφωνήσουν σύντομα, ενώ καλεί τους δανειστές «να παραδεχθούν τα λάθη τους».


Λίγες ημέρες πριν το Eurogroup της 24ης Απριλίου, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση και οι «θεσμοί» βρίσκονται ακόμα μακριά από μια συμφωνία. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί τα αποθεματικά των περιφερειών και των δήμων της χώρας ήταν κάτι που είχαν ζητήσει επανειλημμένως οι εκπρόσωποι των «θεσμών» από την ελληνική κυβέρνηση.

«Οι θεσμοί ζητούσαν για πολλές, πολλές εβδομάδες την κεντρική διαχείριση των χρημάτων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά το μεσημέρι της Τρίτης σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το ευρωπαϊκό ρεπορτάζ, τονίζοντας παράλληλα πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί η προθεσμία για την υποβολή μιας ολοκληρωμένης λίστας μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα στα τέλη Απριλίου, αναφέροντας ως νέα προθεσμία το τέλος Ιουνίου, όταν λήγει η παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Ο ίδιος αξιωματούχος συμβούλευσε, μάλιστα, να πάει με μικρότερο «καλάθι» ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup της Λετονίας, καθώς χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών, χαρακτηρίζοντάς το μια «απλή ενημέρωση».

Βαρουφάκης: Οι δανειστές πρέπει να παραδεχτούν τα λάθη τους  

Πάντως, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο 20ο Banking Forum, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθησή του πως η συμφωνία με τους πιστωτές της Ελλάδας θα επέλθει και «θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την άποψή του ότι μπορεί να μην υπάρξει λύση στο Eurogroup της Παρασκευής, ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει διευθέτηση, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση δεν βάζει πάνω από όλα την επόμενη δόση» και ότι «όλοι έχουν επενδύσει σε μία συμφωνία» για αυτό και η μη συμφωνία «θα ήταν καταστροφή».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε πως «είναι επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να είμαστε μέλος της νομισματικής ένωσης» και υποστήριξε ότι ο  λόγος του ντόμινο ήταν η λάθος αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης και όχι η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρχει μια κανονική νομισματική και οικονομική ευρωπαϊκή ένωση.

Ο υπουργός είπε πως οι ευρωπαϊστές «έχουμε ένα όνειρο», σημειώνοντας πως αυτό είναι να μετεξελιχθεί η νομισματική ένωση σε οικονομική ένωση.

«Έπρεπε να πηγαίνουμε προς μια ευρωπαϊκή ομοσπονδιακή ένωση. Αλλά η διαπραγμάτευση αποτελεί εμπόδιο», τόνισε.

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, ο κ. Βαρουφάκης είπε ακόμη ότι είναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι και πόσες ώρες πασχίζουν για αυτήν την διαπραγμάτευση.

«Πασχίζουμε για κάτι πολύ δύσκολο, δηλαδή να μην επιστρέψουμε στα παλιά μοντέλα ανάπτυξης, αλλά ούτε να υπογράφουμε μεταρρυθμίσεις που δεν πιστεύουμε μόνο και μόνο για την δόση», είπε, προσθέτοντας πως «πρέπει και οι δανειστές να παραδεχτούν τα λάθη τους».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση έχει δύο στόχους. Όπως είπε, ο πρώτος είναι να βάλει τα δημοσιονομικά της χώρας σε μια βιώσιμη πορεία, καθώς «το παλαιό πρόγραμμα δεν σταθεροποιούσε την οικονομία», σημειώνοντας πως για την μερική επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, «χρειάστηκε να κλείσει και το Βερολίνο το μάτι».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι αν δεν μειώνονταν ο στόχος για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για φέτος,η χώρα θα καταστρέφονταν.

«Το επίπεδο κεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι ικανοποιητικό, αλλά όχι το επίπεδο των κόκκινων δανείων. Αυτή η συζήτηση γίνεται τώρα δύο Brussels group στο Παρίσι», είπε.

Ντάισελμπλουμ: Η 30η Ιουνίου η πραγματική προθεσμία των διαπραγματεύσεων

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου και του Γερμανού ΥΠΟΙΚ και ο πρόεδρος του Eurogroup, με νέες του δηλώσεις, έθεσε την 30η Ιουνίου ως όριο για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.

Αφότου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στο Bloomberg πως αν η Ελλάδα θέλει τα χρήματα, μια λύση πρέπει να έχει βρεθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό RTLZ, δήλωσε πως η πραγματική προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά είναι το τέλος του Ιουνίου.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν τίθεται θέμα μετάθεσης στο μέλλον της προθεσμίας για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως δεν έχει μετατεθεί καμία προθεσμία στο μέλλον, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα παρατάθηκε κατά τέσσερις μήνες και άρα, η πραγματική προθεσμία είναι στο τέλος του Ιουνίου.

«Τότε θα σταματήσει το πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν να δίνουν χρήματα, μόνο αφού οι Έλληνες αρχίσουν να εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις.

«Αυτό δεν συμβαίνει αυτή την στιγμή, άρα το πρόγραμμα έχει σταματήσει. Έχουμε όμως προσπαθήσει να διαπραγματευτούμε εκ νέου, ώστε να φτάσουμε σε μια νέα συμφωνία. Αυτό είναι ακόμη εφικτό. Στις 24 Απριλίου δεν θα το καταφέρουμε, για αυτό τον λόγο πρέπει να συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα, θα χρειαστούμε μερικές επιπλέον εβδομάδες», υπογράμμισε.

Πάντως, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι η ΕΕ θέλει να αποφύγει ένα Grexit, σημειώνοντας ότι και η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα ανήκει εντός της Ευρωζώνης.

«Εάν το αποδεχτούν αυτό και είναι ορθολογιστές, θα αντιληφθούν ότι πρέπει να συνεργαστούν και να φτάσουν σε μια συμφωνία», τόνισε.

Το πρόγραμμα του Eurogroup

Όσον αφορά στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, πάντως, θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί (ώρα Λετονίας) και αναμένεται να διαρκέσει 3-3,5 ώρες. Θα εξεταστεί κυρίως το ζήτημα της Ελλάδας και θα καταγραφεί η πρόοδος που έχει υπάρξει, θα εξεταστεί όμως και η Ισπανία, και το κατά πόσο υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν προβλήματα στη μεταμνημονιακή πορεία της.



Πηγή : protothema.gr


«Πόλεμος» δημάρχων κατά της κυβέρνησης - Απίστευτοι διάλογοι



Πόλεμο κατά της κυβέρνησης, ανοίγουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες όλης της χώρας με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τη θυελλώδη συνεδρίαση απουσίαζαν, όπως ήταν αναμενόμενο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο περιφεριερχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος οι οποίοι στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκπληξη αποτελεί η απουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ο οποίος μάλιστα συμφωνεί με τη μεταφορά των αποθεματικών στην ΤτΕ.

Η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ήταν πράγματι εκρηκτική και πολλές φορές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, δέχθηκε ύβρεις από τους δημάρχους. Ακούστηκαν απίστευτες εκφράσεις και πλέον η κατάσταση είναι έκρυθμη με τους δήμους να απειλούν ξεκάθαρα με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Με συντριπτική πλειοψηφία από τους 31 παρόντες 28 υπέρ και 3 λευκών υπερψηφίστηκε στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ να μην μεταφερθούν τα διαθέσιμα χρήματα των ΟΤΑ στην ΤτΕ και να αντισταθούν οι δήμοι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης.  Μετά από 7 ώρες αποφάσισαν να μη δώσουν τα χρήματα από τα ταμεία τους.

Είχε προηγηθεί απίστευτος καβγάς με τον κ. Μάρδα ο οποίος «τα άκουσε» για όλη την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φράση του κ. Μάρδα: «Θα μπορούσα να καλέσω μία αντιπροσωπεία στο γραφείο μου και να τελειώνουμε. Δεν ήρθα εδώ για να...», αρκούσε για να προκαλέσει την οξεία αντίδραση των Δημάρχων.

Ακολούθησε βοή στην αίθουσα της συνεδρίασης με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ να φωνάζουν και να λένε μεταξύ άλλων: «Αυτή είναι η Δημοκρατία σας;».

Επιθετικός ήταν ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης ο οποίος είπε στον κ. Μάρδα: «αν η χώρα πάει σε χρεοκοπία να μας το πείτε να σας δώσουμε τα ασημικά».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ε. Λαμπάκης ρώτησε τον αν. Υπουργό Οικονομικών: «πως μπορέσατε και μας αιφνιδιάσατε με αυτόν τον χυδαίο πολιτικά τρόπο της ΠΝΠ. Δυστυχώς είστε και σεις μία από τα ίδια».

«Η αυτοδιοίκηση καταργείται σε μία συμβολική μέρα όπως η σημερινή» είπε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο λήφθηκε η απόφαση με τον παραλληλισμό με την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου.

Ο Δήμαρχος Παλιού Φαλήρου κ. Δ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε τι θα πει στους δημότες για την απώλεια εσόδων καθώς σήμερα τοκίζει τα χρήματα του δήμου με επιτόκιο κοντά στο 5% σε ιδιωτική τράπεζα ενώ στην ΤτΕ θα λάβει μόνο 2,60% επιτόκιο.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος πρότεινε κινητοποίηση την ερχόμενη Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας αιρετών, εργαζομένων και πολιτών για την ανατροπή της ΠΝΠ για να μην επιτευχθεί η οικονομική κατάρρευση των ΟΤΑ.
Οι διάλογοι

«Από το ΕΣΠΑ εμείς δεν πήραμε ως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ούτε ένα ευρώ», σημείωσε ο κ. Μάρδας, συμπληρώνοντας πως «τα χρήματα του ΕΣΠΑ διαχειρίζονται από το Υπ. Οικονομίας. Δεν αγγίζονται παρά για λόγους που ερμηνεύονται από το ΕΣΠΑ».
Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως η εν λόγω διαδικασία δεν πρέπει «να συγχέεται με το PSI όπου χάθηκαν χρήματα. Εδώ υπάρχει νόμος, δεσμεύεται το κράτος να επιστρέψει τις υποχρεώσεις», συμπλήρωσε.
Για παράδειγμα, ανέφερε ο κ. Μάρδας πως «το Μετρό πριν 20 μέρες μετέφερε στην ΤτΕ 450 εκατ. ευρώ και πριν τρεις μέρες τα πήρε πίσω. Είχαν γίνει ρέπος για ένα 15θημερο, τα ζήτησαν και τα πήραν πίσω».
Πολλοί δήμαρχοι ανέφεραν πως τα επιτοκια τα οποία δίνουν τράπεζες για την κατάθεση των ρευστών διαθεσίμων των δήμων τους είναι πάνω από 2,5% (πχ μεταξύ 3,7% - 5,8%) το οποίο προσφέρει η ΤτΕ και συνεπώς δεν τους συμφέρει η επένδυση τους σε κρατικά ρέπος.

Επίσης, υπάρχουν χρήματα τα οποία είναι δεσμευμένα με δικαστικές αποφάσεις από εργολάβους και, έτσι, γεννάται ερώτημα αν και αυτά τα χρήματα μπορούν ή όχι να μεταφερθούν στην ΤτΕ. Ο κ. Μάρδας ανέφερε πως τα χρήματα θα τα κρατήσουν οι δήμαρχοι.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε πως « όταν μπήκα στο ΓΛΚ στις 24 Μαρτίου είχα άνοιγμα 552 εκατ. ευρώ». «Αυτό σήμαινε πως οι μισθοί του Φεβρουαρίου δεν θα πληρωνόταν», ανέφερε ο ίδιος.
«Είμαστε μετά βίας τρεις μήνες στην κυβέρνηση» και «ο καθένας μπορεί να κρίνει για το ποιος έφτασε τη χώρα στο σημερινό σημείο».

«Θα εκπλαγείτε από τα στοιχεία» που έχουμε διαθέσιμα.

«Στοιχεία τα οποία θα ήταν υπέρ μας πολιτικά αλλά σε βάρος της χώρας δεν τα βγάλαμε».

«Δεν έχουμε μπει σε στάση πληρωμών αλλά σε μετάθεση πληρωμών» ως κράτος, τόνισε ο κ. Μάρδας.

«Πριν 15 μέρες το ΓΛΚ έδωσε 174 εκατ. ευρώ στους δήμους», ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.
«Εύλογο» χαρακτήρισε ο κ. Μάρδας το αίτημα των δημάρχων να ληφθεί υπόψη η τρέχουσα οικονομική κατάσταση όταν οι δήμοι θα κριθούν από το Παρατηρητήριο Οικονομικής και Διοικητικής Αυτοτέλειας.

«Έχουμε κάποια απρόσμενα γεγονότα» στο σκέλος των εσόδων της χώρας, σημείωσε ο κ. Μάρδας απαντώντας στο ερώτημα των δημάρχων ποια είναι η έκτακτη ανάγκη έκδοσης της ΠΝΠ.

«Η τροπολογία χρειάζεται σχετικό νομοσχέδιο για να κατατεθεί» και κάτι τέτοιο δεν υπήρχε αυτές τις μέρες».

«Όλα μαζί τα ρευστά διαθέσιμα των φορέων γενικής κυβέρνησης -μαζί και των δήμων- είναι 5,5 έως 6 δισ. ευρώ» και «στην ΤτΕ θα μεταφερθούν 2-2,5 δισ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Μάρδας.

Σχετικά με το αν τα ανταποδοτικά έσοδα των δήμων υπάγονται στα κεφάλαια που θα μεταφερθούν στην ΤτΕ, ο κ. Μάρδας δεσμεύτηκε πως «θα απαντήσει γραπτά το σήμερα το απόγευμα».

Ο ίδιος τόνισε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ» με την ΠΝΠ.
«Η διαδικασία αυτή (σ.σ. μεταφορά διαθεσίμων στην ΤτΕ) θα κλείσει και η οικονομία θα συνεχίσει να εξελίσσεται κανονικά. Αυτό επιδιώκουμε εμείς και η απέναντι πλευρά», σημείωσε ο κ. Μάρδας.
«Το πως θα εφαρμοστεί ο νόμος είναι υπόθεση των δήμων, αλλά καλείστε να τον εφαρμόσετε» είπε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ απευθυνόμενος στους δημάρχους.

«Θα πάμε μαζί δήμαρχοι και εργαζόμενοι σε κοινές αποφάσεις», τόνισε ο κ. Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ. «Κοινές αποφάσεις» θα πάρουν οι δήμαρχοι και με τους περιφερειάρχες, τόνισε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πως «ο καθένας θα αναλάβει τις δικές του ευθύνες», αλλά αποτελεί «τραύμα ότι νομοθέτησαν για εμάς χωρίς εμάς». Τέλος, ο κ. Πατούλης κατέληξε λέγοντας πως πρέπει «να δούμε τι μπορεί να κάνει η αυτοδιοίκηση για την πατρίδα»

Σημειώνεται πως η επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πάει αύριο στη Βουλή .
Η ΚΕΔΕ που ανέμενε την τοποθέτηση του κ. Μάρδα για να σχεδιάσει τον τρόπο αντίδρασής της, φέρεται να προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις και άμεση προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κώστας Αγοραστός, μετά τη λήξη της σύσκεψης δήλωσε: «Η Αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν, έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να συμβάλλει στις ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας μας. Είναι συνεπώς αυτονόητη η συνεργασία με την κυβέρνηση. Ωστόσο, η ΕΝΠΕ θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος και θα συνδράμει στον αγώνα, αντιδρώντας ανάλογα. Από την άλλη, είμαστε αντίθετοι σε μονομερείς ενέργειες που πλήττουν το κύρος και την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, όπως οι ΠΝΠ. Κρίνοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος, ζητάμε άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα. Μέχρι να γίνει η συνάντηση, οι περιφέρειες δεν θα μεταφέρουν τα ταμειακά διάθεσιμα όπως ορίζει η ΠΝΠ» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.


Ψήφισμα ΚΕΔΕ

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με ψήφισμά του που έλαβε μετά από μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση, καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση και απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π. με την οποία υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κρίνει ως μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε στο Δ.Σ. ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, γι αυτό καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

Επίσης καλεί τις Δημοτικές Αρχές όλης της χώρας και μέχρι τη σύγκληση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους.
Παράλληλα καλεί τους Δήμους όλης της χώρας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό τους, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αναλυτικά το ψήφισμα - απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει το ζήτημα της ΠΝΠ με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη, παρουσία του Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα, Προέδρων των Π.Ε.Δ. και Δημάρχων, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.


  1. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.
  2. Κρίνει μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε στο Δ.Σ. ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών , γι αυτό καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.
  3. Καλεί τους Δήμους όλης της χώρας να προχωρήσουν σε συνεδρίαση του Δημοτικού τους Συμβουλίου, με σκοπό την έκδοση ψηφισμάτων που θα καταγγέλλουν την Π.Ν.Π., τόσο ως πολιτική πράξη, όσο κι ως προς το περιεχόμενό της.
  4. Καλεί τις Δημοτικές Αρχές όλης της χώρας και μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση , να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους.
  5. Καλεί τους Δήμους όλης της χώρας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό τους, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  6. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα που θα μας δοθεί, με σκοπό να ακυρώσουμε το περιεχόμενο της Π.Ν.Π.
  7. Καλούμε τους Δήμους να αναλάβουν σε τοπικό επίπεδο εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες με έγκυρο τρόπο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τοπική οικονομία και για κάθε επαγγελματία η εφαρμογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης.



Ψήφισμα ΕΝΠΕ

H αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν, έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να συμβάλει στις εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας μας.
Είναι συνεπώς αυτονόητο ότι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος, θα συνδράμει στον αγώνα της και θα αντιδράσει ανάλογα.
Είναι αντίθετη όμως σε μονομερείς ενέργειες που πλήττουν το κύρος και την αυτονομία της αυτοδιοίκησης όπως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Κρίνοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Μέχρι να γίνει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό οι Περιφερειάρχες δεν θα μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα όπως ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


Πηγή : imerisia.gr