Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ταξιδιωτικά έγγραφα στους Σύρους πρόσφυγες - Σε ειδικά κέντρα οι μετανάστες


Τη μεταφορά των νεοεισερχόμενων παράτυπων μεταναστών από τα νησιά σε κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα, όπου θα γίνεται ο διαχωρισμός τους σε μετανάστες και πρόσφυγες, αποφάσισε η κυβέρνηση, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι πρόσφυγες που προέρχονται από τη Συρία θα εφοδιάζονται με ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ροή προσφύγων για λόγους που έχουν να κάνουν με τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στη Συρία αλλά και σε άλλες περιοχές. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς περίοδο σημειώνεται έντονα αυξητική τάση εισροής προσφύγων και στην Ιταλία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσθέτοντας ότι «από τις πρώτες καταγραφές προκύπτει ότι το κίνητρο της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών των ανθρώπων δεν είναι τόσο η οικονομική ανέχεια, αλλά ο άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους».

Ο κ. Σακελλαρίδης ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και πιο συγκεκριμένα:

1. Η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες.

2. Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα, τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους.

3. Εγκρίθηκε σχέδιο για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς, αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές, όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας,

4. Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αλλά και στη Σύνοδο των αρμόδιων υπουργών, η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Το προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό. Απαιτεί σοβαρότητα, ψυχραιμία και πάνω από όλα ανθρωπιά. Αυτή την ώρα δεν νοούνται πολιτικά παιχνίδια και ανέξοδοι λαϊκισμοί με τις ανθρώπινες ζωές» υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Στην διυπουργική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν οι Βούτσης Νίκος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Πανούσης Γιάννης, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Δρίτσας Θόδωρος, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Χριστοδουλοπούλου Τασία, αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επίσης συμμετείχαν οι Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ναύαρχος Λιμενικού, Πατρινός Νικόλαος, υπαρχηγός Β' Λιμενικού, και Καλογερόπουλος Αριστείδης, ειδικός σύμβουλος του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.


Πηγή : ethnos.gr


Ψαριανός για Κωνσταντοπούλου: Δεν είναι στα καλά της - Χρειάζεται να κοιταχθεί για θέματα υγείας



«Το πρόβλημα είναι προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, όχι για την Πρόεδρο της Βουλής, για το τι θα κάνει με τη χώρα. Ή θα τρακάρει έξω ή θα τρακάρει μέσα»

Επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ο Γρηγόρης Ψαριανός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χρειάζεται να κοιταχθεί για θέματα υγείας».

Μιλώντας για την κυρία Κωνσταντοπούλου στον «Βήμα Fm» ο βουλευτής του «Ποταμιού» διερωτήθηκε: «Είναι μία πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής. Αναρωτιέται κανείς πραγματικά, τι θα τα κάνει αυτά τα πορίσματα. Θα περιφέρεται από χωρίο εις χωρίον, από χώρα σε εις χώρα, λέγοντας να δώσει κάθε χώρα το μερίδιό της από το χρέος το επονείδιστο, το επάρατο και το καταραμένο;» και συνέχισε: «Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η Πρόεδρος της Βουλής. Ας ξεπεράσουμε τα υπόλοιπα και η Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να κουρεύεται και να κάνει αυτές τις εμβληματικές κινήσεις που κάνει, να δίνει συνεντεύξεις τύπου δύο φορές την εβδομάδα, να τακτοποιεί τα έπιπλα στη Βουλή, να κάνει ό,τι τρέλα θέλει. Να κάνει τα μαλλιά της καρφάκια, ό,τι θέλει ας κάνει».

«Θα τη βγάλουμε. Θα καταφέρει να λειτουργήσει η Βουλή ακόμα και με μία πρόεδρο που δεν θέλει να την αφήσει να λειτουργήσει. Που έχει προσωπική ατζέντα και που δεν ξέρω αν είναι στα καλά της πραγματικά. Υπάρχουν θέματα υγείας, λόγοι υπάρχουν σε ανθρώπους που δεν έχουν εξεταστεί. Μπορεί να έχω κι εγώ, να πάμε να το δούμε. Εγώ δεν είπα ότι είναι κανένας βλαμμένος, ψυχοπαθής, άρρωστος ή ψυχανώμαλος, αλλά να πάμε να το δούμε, να κοιταχτούμε. Το πρόβλημα είναι προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, όχι για την Πρόεδρο της Βουλής, για το τι θα κάνει με τη χώρα. Ή θα τρακάρει έξω ή θα τρακάρει μέσα. Ένα απ’ τα δύο πρέπει να γίνει και θα το κάνει τώρα, εκτός αν είναι εγκλωβισμένος στη λογική της σύγκρουσης με την Ευρώπη και τους συμμάχους και φίλους μας και θέλουν να κάνουν τρέλες, οπότε μπορούν να ντο κάνουνε μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής» κατέληξε.


Πηγή 


Αεροσκάφος απογειώθηκε με υπάλληλο παγιδευμένο στο χώρο αποσκευών



Αεροσκάφος της Alaska Airlines, το οποίο μόλις είχε αναχωρήσει από αεροδρόμιο στην περιοχή του Σιάτλ με προορισμό το Λος Άντζελες, αναγκάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα, διότι ένας φορτοεκφορτωτής είχε παγιδευτεί στον χώρο των αποσκευών κάτω από την καμπίνα των επιβατών, καθώς είχε αποκοιμηθεί.

Ο πιλότος του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση 448 της Alaska Airlines άκουσε κρότους από το κάτω μέρος του αεροσκάφους μετά την απογείωσή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο Σιάτλ-Τακόμα, νότια του Σιάτλ.

Ακουγόταν κάποιος να ουρλιάζει από το πρόσθιο διαμέρισμα φορτίου του αεροσκάφους, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Αφού το αεροσκάφος επέστρεψε και προσγειώθηκε με ασφάλεια, έπειτα από 14 λεπτά πτήσης, ο φορτοεκφορτωτής βγήκε εντέλει από τον χώρο αποσκευών.

Αφού τον έβγαλαν από το αεροσκάφος, ο φορτοεκφορτωτής της εταιρείας Menzies Aviation εξήγησε ότι τον είχε πάρει ο ύπνος. Ο εργαζόμενος είναι καλά, αλλά «διακομίστηκε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους» ανέφερε ακόμη η εταιρεία η οποία ερευνά την υπόθεση.



Πηγή 


Οι αντιεξουσιαστές αδιαφορούν και για τον Πρωθυπουργό...Μοτοπορεία σε λίγο στο κέντρο της Αθήνας



Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζουν αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας, αλλά και κατά του «κουκουλονόμου».

Ήδη έξω από τα Προπύλαια έχει συγκεντρωθεί ομάδα ατόμων, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πορεία με άγνωστο προορισμό.

Η αστυνομία παρακολουθεί τις κινήσεις τους διακριτικά και από απόσταση.

Εν τω μεταξύ, οι καταληψίες της πρυτανείας του ΕΚΠΑ δηλώνουν με κείμενό τους αποφασισμένοι να συνεχίζουν την κατάληψη, μετά τις εκκλήσεις των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου προς τον πρωθυπουργό για παρέμβαση. Παράλληλα, οι καταληψίες κοινοποίησαν βίντεο για να καταδείξουν ότι οι χώροι της πρυτανείας δεν έχουν υποστεί απολύτως καμία ζημιά.

Στο κείμενό τους, οι καταληψίες δηλώνουν ότι συνεχίζουν την κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, καταφέρονται εναντίον του πρύτανη του ΕΚΠΑ και δίνουν απαντήσεις για τα περί «κινδύνου απώλειας ζωής λόγω χρήσης ναρκωτικών».

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ψέματα, προπαγάνδα, καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και ασφυκτική περικύκλωση της πρυτανείας από δυνάμεις της αστυνομίας και ζητούν την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων.

Newsroom ΔΟΛ



Νησί του Πάσχα: Αποκαλύφθηκαν τα μυστηριώδη γλυπτά!



Η ανακάλυψη της Νήσου του Πάσχα έγινε το 1722 από τον Ολλανδό θαλασσοπόρο Γιάκομπ Ρόγκεβεν.Ήταν το πλησιέστερο κατοικημένο νησί μετά από ένα ταξίδι περίπου δύο χιλιάδων μιλίων μέσα στον ωκεανό και το πλοίο του αγκυροβόλησε για να αναπληρώσει τα αποθέματά του. Η προσοχή του πλοιάρχου έπεσε στα μεγάλα ανθρώπινα κεφάλια που ήταν σκαλισμένα από πέτρα και ήταν τοποθετημένα στα υψώματα του νησιού....


Έτσι ανακαλύφθηκε το Νησί του Πάσχα και έλαβε την ονομασία αυτή γιατί όταν η ολλανδική ομάδα έφθασε στο νησί, στην Ευρώπη γιορτάζανε το Πάσχα. Οι ντόπιοι αποκαλούν το νησί «Ράπα Νούι»....

Η ύπαρξη αυτών των αγαλμάτων σε ένα μικρό απομονωμένο νησί στη μέση του ωκεανού προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Συνολικά έχουν βρεθεί 887 μοάι στο νησί...

Οι αποκαλούμενες «κεφαλές της Νήσου Πάσχα», στην πραγματικότητα έχουν και πλήρη κορμό...

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νησιού είναι τα τεράστια ανθρωπόμορφα γλυπτά από πέτρα που οι Ράπα Νούι τα αποκαλούν Μοάι-πέτρινα αγάλματα, τα οποία είναι σκαλισμένα από ηφαιστειακά πετρώματα. Το ύψος τους είναι από 3 έως 5 μέτρα...


Υπάρχουν αγάλματα τα οποία είναι 10-12 μέτρων με πλάτος 1,6 μέτρα. Έχουν καταγραφεί 887 γλυπτά τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1250 και του 1500....

Στα γλυπτά υπάρχουν επιγραφές στη γραφή και γλώσσα Ραπανούισκομ- rapanuyskom-, η οποία δεν έχει ακόμη αποκρυπτογραφηθεί....


Η αρχαιολογική ομάδα με επικεφαλής την Αμερικανίδα αρχαιολόγο, Jo Anne Van Tilburg, μετά από ανασκαφές 12 ετών, διαπίστωσε ότι τα αγάλματα της Νήσου του Πάσχα δεν είναι μόνο τα τεράστια κεφάλια, αλλά υπάρχει και το σώμα τους μέσα στη γη. Το σώμα τους έχει αρμονικό μέγεθος με το αυτό του κεφαλιού, περίπου 7 μέτρα. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των Μοάι, καθώς και ανθρώπινους τάφους της εποχής....

Τα Μοάϊ, ύψους τουλάχιστον 10 μέτρων και βάρους 80 τόνων, χρονολογούνται ανάμεσα στο 1250 και 1500 και αποτελούν ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα...


Διαπιστώθηκε ακόμη ότι τα Μοάι δεν κοιτούν προς τη θάλασσα, όπως πιστεύεται, αλλά προς την ενδοχώρα. Μερικά από τα Μοάι είναι πράγματι τεράστια αφού το μήκος τους είναι μεγαλύτερο από 20 μέτρα. Και αυτό αποτελεί ένα εντυπωσιακό στοιχείο της κατασκευής και της μετακίνησής τους από τους ντόπιους....




Πηγή : aboutickets.com


Πάρτι έκανε το twitter με την αυταρχική και απαράδεκτη συμπεριφορά της Ζωής



Άναψε το twitter όπως ήταν φυσικό μετά το bullying της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε υπάλληλο βενζινάδικου και δείτε μερικά από τα εκατοντάδες έξυπνα τα οποία ανέβασαν οι χρήστες.









Η κύρια Χριστοδουλοπούλου με τα όσα λέει προσβάλει την νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Προκλητική για ακόμα μία φορά η κυρία Χριστοδουλοπούλου και πλέον τίθεται σοβαρό ζήτημα για τον πραγματικό ρόλο που εξυπηρετεί σε σχέση με τους λαθρομετανάστες.

Γιατί λαθρομετανάστες είναι κατά τον νόμο : ο μετανάστης που έχει εισέλθει λαθραία σε ξένη χώρα ή αποπειράται να κάνει κάτι τέτοιο και δεν είναι για αρχή ούτε μετανάστης, ούτε πρόσφυγας όπως θέλει να τον παρουσιάσει η Χριστοδουλοπούλου.

Προκλητική  και αδιάφορη για το κοινωνικό σύνολο της χώρας στην χώρα στην οποία δυστυχώς τοποθετήθηκε κάκιστα υπουργός μετανάστευσης εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στις πρωινές εκπομπές και έφτασε στο σημείο να πει προκλητικά ότι δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες στην Αθήνα στους δρόμους και όσους βλέπουμε στις πλατείες το πρωί λιάζονται μόνο.

Επίσης όπως τόνισε η κυρία Χριστοδουλοπούλου στον ΣΚΑΙ η ίδια έκανε μια βόλτα μόνη της εχθές στο κέντρο της Αθήνας και δεν είδε κανένα μετανάστη στον δρόμο, προκαλώντας με τα όσα είπε και εξοργίζοντας τον ελληνικό λαό διότι με τέτοιες ψεύτικες και παραπλανητικές διαπιστώσεις προσβάλλεται η νοημοσύνη του.

Η προκλητικότητα της και οι παραπλανητικές διαπιστώσεις της κυρίας Χριστοδουλοπούλου συνεχίστηκαν και στο MEGA λέγοντας ότι «δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί λαθρομετανάστες (πρόσφυγες κατά την ίδια) να περάσουν στην Ελλάδα αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015».

Αντί να μας πει τι θα κάνει για να προστατεύσει την χώρα που δεν αντέχει τέτοιες εισροές λαθρομεταναστών έκανε μαθήματα δημοσιογραφίας στα κανάλια και τους προέτρεψε να παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα διαφορετική από την πραγματική λέγοντας : «Όταν λέμε από το πρωί "λαθρομετανάστες", όταν λένε οι δήμοι έχουμε πρόβλημα, τι νομίζετε ότι ακούει η ΕΕ, δεν είναι σκουπίδια οι άνθρωποι, πρέπει να μάθει η ελληνική κοινωνία ότι έχει συνευθύνει, ότι όταν γίνεται πόλεμος στη γειτονιά της υπάρχουν επιπτώσεις, ότι πρέπει να έχει συνολική εικόνα, για να βοηθήσετε να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια».

Προσπάθησε να καταστήσει τους Έλληνες πολίτες συνυπεύθυνους για αυτή την τραγική κατάσταση των λαθρομεταναστών και με λίγα λόγια είπε ότι πρέπει να τους πάρουμε στο σπίτι μας και να τους φιλοξενήσουμε επειδή στην Γαύδο όπως είπε η ίδια τους τραπέζωσαν όσους βγήκαν στις ακτές του νησιού και έκαναν και κυνήγι για τους ταΐσουν»
Σε τέτοιες λογικές του παραλόγου κινείται η μεταναστευτική πολιτική του υπουργείου που ηγείται κακός η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Σε ερώτηση για το πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι μετανάστες, αν όχι στους δρόμους, η κυρία Χριστοδουλοπούλου απάντησε και πάλι παραπλανώντας η μάλλον νομίζοντας ότι δεν έχουμε νοημοσύνη ότι «τους φιλοξενούν σε συγγενείς, πάνε σε οργανώσεις των ομοεθνών τους, πάνε σε ξενοδοχεία, και αν μένουν τρεις σε κάποιο παγκάκι το ίδιο συμβαίνει και με Έλληνες».

Τι εννοούσε με το ίδιο συμβαίνει με τους Έλληνες; Ο Έλληνας είναι στην χώρα του δεν έχει μπέι παράνομα αλλά για την Χριστοδουλοπούλου όλοι είμαστε το ίδιο.

Για να πατήσει πριν δύο μήνες στην απελευθέρωση τους είχε πει ότι θα τους δώσει άδεια σπίτια και ξενοδοχεία για να μένουν και άλλα πολλά παραπλανητικά χωρίς κανένα σχέδιο γιατί δεν την ενδιαφέρει να αλλάξει το σχέδιο που είχε από την αρχή και ήταν να αμολήσει τους λαθρομετανάστες και όπου βγει αδιαφορώντας για τις ίδιες τις ζωές των λαθρομετανάστων και τον δρόμο που θα πάρουν για να επιβιώσουν.

Δεν πιστεύω ότι είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν αντιπροσωπεύουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί οι λίγοι που του κάνουν ζημιά στο εσωτερικό, πρόκειται για μειοψηφία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δυστυχώς ο Τσίπρας τους έχει ανάγκη γιατί τον βοήθησαν να γίνει κυβέρνηση και τώρα πληρώνει το τίμημα και μαζί με τον Τσίπρα και όλη η χώρα.

Όλο το ακραίο 4% πήγε σε λάθος θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα και κάνει μεγάλη ζημιά, μπορεί ο Πρωθυπουργός να έχει την τακτική να τηρεί τις εσωκομματικές ισορροπίες αλλά η Ελλάδα δεν είναι ο εσωτερικός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορείς να βάζεις τον οποιοδήποτε ακραίο σε σοβαρές κυβερνητικές θέσεις.

Την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν την έχει ο Τσίπρας και όσο δεν αντιδρά φαίνεται ότι είναι υποχείριο των λίγων που δεν τους ενδιαφέρει η χώρα και το κοινωνικό σύνολο αλλά οι προσωπικές τους πολιτικές και φιλοδοξίες.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν έχει κρύψει ποτέ ότι υποστηρίζει την πολιτική ανοιχτών συνόρων, την κατεδάφιση του φράχτη στον Εβρο, την υποδοχή και ένταξη και όχι τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών και την παροχή ιθαγένειας όχι μόνο σε όσους αλλοδαπούς έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά και σε όσους μένουν εδώ αρκετά χρόνια, δεν το έκρυψε ποτέ, αντίθετα φταίει όποιος την τοποθέτησε γνωρίζοντας ότι τα όσα πιστεύει θα κάνουν κακό στην χώρα και στο κοινωνικό σύνολο έτσι και τα εφαρμόσει.

Τα κυκλώματα των διακινητών λαθρομεταναστών γνωρίζοντας πλέον ότι στην Ελλάδα ετοιμάζονται νομοσχέδια για μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών και μαζική παροχή ιθαγένειας ετοιμάζουν καραβιές από λαθρομετανάστες και η κατάσταση έχει ξεφύγει με αποκλειστικά υπεύθυνη την Χριστοδουλοπούλου.

Με αυτούς τους ρυθμούς που συνεχίζουν να έρχονται οι λαθρομετανάστες στην χώρα σύντομα ο Πειραιάς  και η Αθήνα και τώρα που έρχεται το καλοκαίρι όλη η Ελλάδα θα κατακλυστεί από παράνομους μετανάστες που δεν θα έχουν ούτε στέγη, ούτε εργασία, ούτε φαγητό.
Στο πρόβλημα αναφέρθηκε πρόσφατα με σκληρά λόγια και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης επισημαίνοντας: «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και εκ μέρους των Αθηναίων πολιτών λέω ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η κατάσταση όλοι οι άνθρωποι που μπαίνουν στη χώρα να κατευθύνονται άναρχα ή μάλλον σχεδιασμένα στην Αθήνα και να αφήνονται στην τύχη τους. Έρχονται τα πλοία από τα νησιά και αποβιβάζουν εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι κατευθύνονται στην Ομόνοια και στις πλατείες της πόλης».

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και όσο αφήνει ο Πρωθυπουργός την Χριστοδουλοπούλου να κοροϊδεύει τους Έλληνες λέγοντας ότι δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες στην Αθήνα και όσοι υπάρχουν λιάζονται τότε να ξέρει ότι κάνει μεγάλο κακό στην χώρα που τον εμπιστεύτηκε για άλλα πράγματα όμως όχι για να διαλύσει το εσωτερικό της φέρνοντας την ανομία και γεμίζοντας την λαθρομετανάστες.



Στα €3,245 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Φεβρουάριο στο Δημόσιο



Στα 3,245 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Φεβρουάριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση έναντι του ποσού των 3,099 δισ. ευρώ όπου είχαν διαμορφωθεί τον Ιανουάριο.

Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν, την Τρίτη, στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σε ότι αφορά τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων, τον Φεβρουάριο παρουσίασαν μείωση στα 628 εκατομμύρια ευρώ έναντι 648 εκατ. ευρώ του Ιανουαρίου.

Το μεγαλύτερο ποσό ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες αφορά στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και ανέρχονται σε 1,886 δισ. ευρώ έναντι 1,815 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου ενώ οι οφειλές των νοσοκομείων ανέρχονται σε 787 εκατ. ευρώ έναντι 708 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.



Πηγή : tovima.gr


Κακλαμάνης: Αμεση σύγκληση της επιτροπής «Πόθεν Εσχες» για τη λίστα Νικολούδη



Ζητεί με την επιστολή του την άμεση συγκρότηση και σύγκληση της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» της Βουλής «μετά τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις του συναδέλφου κ. Αλέξη Μητρόπουλου για το περιεχόμενο (πολιτικοί-δημοσιογράφοι-επιχειρηματίες) της 'λίστας Νικολούδη'»

Να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αρμόδιας για τον έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων ζήτησε, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης ζητεί με την επιστολή του την άμεση συγκρότηση και σύγκληση της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» της Βουλής «μετά τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις του συναδέλφου κ. Αλέξη Μητρόπουλου για το περιεχόμενο (πολιτικοί-δημοσιογράφοι-επιχειρηματίες) της 'λίστας Νικολούδη'».

«Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα διαφάνειας, εκτιμώ ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής 'Πόθεν Έσχες' πρέπει να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις σοβαρότατες καταγγελίες του συναδέλφου μας, κ. Αλέξη Μητρόπουλου.

«Το θέμα αυτό δεν μπορεί να περιμένει ούτε μια ημέρα...» αναφέρει στην επιστολή του ο Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.



Πηγή : protothema.gr


Β. Κικίλιας: Ο κ. Πανούσης ή να παραιτηθεί ή να αφήσει την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει τη δουλειά της



Ο κ. Πανούσης ή να παραιτηθεί ή να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, δήλωσε για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ο βουλευτής της ΝΔ και τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

«Νομίζω ότι έχει προαναγγείλει ο ίδιος τι πρόκειται να κάνει, είναι σαφές πλέον» είπε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM, ενώ ερωτηθείς εάν εννοεί ότι οδεύει προς παραίτηση, απάντησε: «Αυτό πιστεύω... Έχει την πολιτική ευθύνη ενός υπουργείου και συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και επανειλημμένως τον αδειάζει η κυβέρνηση. Προφανώς, στηρίζοντας το 4%. Οφείλει να παραιτηθεί ή αλλιώς να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

«Είναι αυτή η εικόνα της πρωτεύουσας της χώρας, ενώ έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος; Είναι αυτή αίσθηση ασφάλειας για τον πολίτη; Εδώ πέρα υπάρχει ένα μπάχαλο, η κοινή λογική λέει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Ο κ. υπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η ευθύνη προσωποποιείται σε αυτόν, τον κ. Βούτση και τον πρωθυπουργό της χώρας» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.


Πηγή: ΑΜΠΕ






Αλ. Μητρόπουλος: Ανέφικτος ο έντιμος συμβιβασμός με τους δανειστές



«Ο έντιμος συμβιβασμός είναι ανέφικτος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς, όπως εξήγησε, «οι δανειστές μας φαίνεται πως επιμένουν να εφαρμόσει η κυβέρνησή μας μνημόνιο και μέτρα».

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ANT1, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε προκειμένου να βρεθούν πόροι για τον Ιούνιο να φορολογηθούν όσοι έβγαλαν εκτός χώρας εμβάσματα άνω των 500.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε, επικαλούμενος στοιχεία από τη λίστα Νικουλούδη, 300.000 Έλληνες έστειλαν την περίοδο της κρίσης πάνω από 100 δισ. στο εξωτερικό, ενώ ισχυρίστηκε ότι στη λίστα υπάρχουν ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων, υπουργών Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στις 10 Ιανουαρίου 2014, την ημέρα που κατέθεσε την ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη εν λόγω λίστα.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα, στη συνέχεια πήγε στον εισαγγελέα, ενώ υποστήριξε πως για τον ίδιο λόγο δέχεται επιθέσεις μέσω δημοσιευμάτων παρά το γεγονός ότι έχει δικαιωθεί για κατηγορίες περί φοροδιαφυγής.


Πηγή : kathimerini.gr


Π. Καμμένος : Δεν αντέχουμε τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών - Ευρωπαϊκό το θέμα



ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις της Χριστοδουλοπούλου σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, πήρε σήμερα το πρωί ο Πάνος Καμμένος.
Tο πρόβλημα των μεταναστών είναι πολύ μεγάλο και η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό, εκτίμησε ο υπουργός Αμυνας κ. Π. Καμμένος, ενώ ανέφερε ότι δεν πρόκειται για θέμα «της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης, η οποία θα πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το Δουβλίνο ΙΙ».

«Τα κύματα πολέμων της Μέσης Ανατολής, θα οδηγήσουν σε κύματα χιλιάδων μεταναστών, όμως αυτό το θέμα δεν είναι ελληνικό» συμπλήρωσε ο κ.Καμμένος και ανέφερε: «Είναι άλλο να λες ότι θα τους κλείσω την είσοδο κι άλλο να βλέπεις τη θάλασσα να γεμίζει με παιδιά. Η ΕΕ πρέπει να αποδεχθεί ότι πρόκειται για πρόσφυγες που δεν μπορούν να μείνουν στα νησιά και για λόγους υγείας».

Ο υπουργός Αμυνας υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις, αλλά σε καμία περίπτωση στα νησιά καθώς, όπως είπε, αυτό θα φέρει πληθώρα μεταναστών. «Αντί να δίνουν τα κονδύλια στην Frontex για να κάνει βόλτες, να τα δίνουν για τη δημιουργία εγκαταστάσεων, όμως όχι στα νησιά, γιατί θα δίνεται η δυνατότητα στους διακινητές να φέρνουν κόσμο» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους διακινητές».
Τέλος είπε πως παρεξηγήθηκε η δήλωσή του ότι εάν δεν σταθεροποιηθεί η Ελλάδα τότε οι μετανάστες θα φθάσουν στο Βερολίνο καθώς δεν πρόκειται περί απειλής αλλά για μια πραγματικότητα λόγω του διογκούμενου κύματος μεταναστών.



Πηγή : imerisia.gr


Φωλιά εγκληματιών και λαθρομεταναστών το ΕΚΠΑ : Πολωνός με διεθνές ένταλμα για ναρκωτικά κρυβόταν με τους αντιεξουσιαστές



Σύμφωνα με το Έθνος

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ εμφανίζονται με κείμενο και βίντεό τους οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι συνεχίζουν για 16η ημέρα την κατάληψη του κτιρίου, παρά τις εκκλήσεις των πρυτανικών αρχών προς τον πρωθυπουργό για παρέμβαση και ενώ σε συλλήψεις έχουν μετατραπεί οι 15 από τις 21 προσαγωγές από τον υπό κατάληψη χώρο, με έναν από τους συλληφθέντες να καταζητείται από την Europol για υπόθεση ναρκωτικών.

Τα 15 άτομα που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ανάμεσα στους δεκαπέντε συλληφθέντες βρίσκεται και ένας Πολωνός υπήκοος σε βάρος του οποίου εκκρεμεί επιπλέον ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για αδικήματα που αφορούν διακίνηση ναρκωτικών. Συνελήφθησαν επίσης δέκα Έλληνες, δύο Αλγερινοί και δύο Αφγανοί, ενώ προσήχθησαν και άλλα έξι άτομα.




Βολές Φορτσάκη: Η ανοχή της κυβέρνησης ενθαρρύνει τους καταληψίες «ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΝΕΡΟ-ΡΕΥΜΑ KAI WI-FI»



Βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, με αφορμή την επιστολή των πρυτανικών αρχών του Καποδιοστριακού Πανεπιστημίυ Αθηνών για τη συνεχιζόμενη κατάληψη της πρυτανείας, που έχει ξεπεράσει πλέον τις δυο εβδομάδες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φορτσάκης έκανε λόγο για ανώμαλη κατάσταση και σημείωσε πως ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης έχει αποκοπεί από τις βασικές του λειτουργίες και σιγά-σιγά απαξιώνεται και στο εξωτερικό.

Προσέθεσε ότι η ανοχή της κυβέρνησης ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως η χρήση βίας για τον τερματισμό της κατάληψης είναι κάτι που χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. «Θα ήταν αρκετό να κλείσουμε το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και το Wi-Fi και σιγά-σιγά θα έβγαιναν τα παιδιά», σχολίασε.

Ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ κατήγγειλε ότι το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν δεξιοί ή αριστεροί όσον αφορά την προστασία του πανεπιστημίου. «Πρέπει να υπάρχει συναίνεση», είπε.

Σχολιάζοντας τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου των καταλήψεων, ο κ. Φορτσάκης ανέφερε ότι υπάρχει ένας αρμόδιος υπουργός που δεν ασκεί τα καθήκοντά του γιατί φοβάται ότι θα υπάρξει αντίδραση από συνάδελφό του.



Πηγή : imerisia.gr


Ανδ. Παπαμιμίκος: «Η ΝΔ έχει ανάγκη από νέα πνοή»



Ραβανός Αρης

Συνέντευξη του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ένα ισχυρό rebranding που θα την επανασυστήσει στους πολίτες, όχι με βάση αυτά που είπε ή έκανε στο παρελθόν, αλλά κυρίως για όσα οραματίζεται για την Ελλάδα του αύριο, αναφέρει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Στη συνέντευξη που παραχωρεί στο vima.gr υπογραμμίζει με έμφαση ότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει να σπάσει τα στεγανά, να μην επιτρέψει νεοπαγείς βαρωνίες και να δώσει την ευκαιρία σε όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν.

Ο Ανδρ. Παπαμιμίκος υποστηρίζει ότι η ΝΔ είναι το τελευταίο μεγάλο ανάχωμα λογικής απέναντι στον εθνολαϊκισμό, που κάποιοι εντέχνως στην κυβέρνηση καλλιεργούν. Παράλληλα στέλνει και μήνυμα εντός της ΝΔ τονίζοντας πως όποιος φοβάται να τολμήσει ανοίγματα, είναι καταδικασμένος να μείνει πίσω, ενώ αναφέρει πως το κόμμα έχει ανάγκη από νέα πνοή.

Βρισκόμαστε δυόμιση μήνες μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση αντέχει στις δημοσκοπήσεις και μάλιστα είναι σε ψηλά ποσοστά. Τι πρόσημο της βάζετε;

«Αμέσως μετά τις εκλογές υπήρξε μια αναμενόμενη δημοσκοπική αύξηση της κυβέρνησης. Αυτό είναι απολύτως λογικό και συμβαίνει παντού. Ήδη, όμωςόπως έχετε δει, η αρχική εικόνα άρχισε να ξεφουσκώνει και να έχει φθορά. Σημείο καμπής όμως για το πολιτικό σκηνικό, θα είναι η συμφωνία στην οποία πρέπει να καταλήξει η κυβέρνηση και να φέρει στη Βουλή, αλλά και η μη εκπλήρωση των λαϊκίστικων υποσχέσεων που είχε δώσει προεκλογικά. Έως τότε είναι φυσικό να υπάρχει ανοχή από σημαντικό τμήμα της κοινωνίας. Προσωπικά θα επιθυμούσα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να έχει παρουσιαστεί πιο άμεσα, αν αυτός όντως υπάρχει. Χάνουμε σημαντικό χρόνο σε ψεύτικα επικοινωνιακά παιχνίδια, με συνέπεια να δυσχεραίνουν οι όροι της συμφωνίας και ταυτόχρονα στο εσωτερικό να ανοίγουν συνεχώς μέτωπα βίας και ανομίας. Αισθάνομαι ότι γυρίζουμε πίσω στο 2012, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι το πρόσημο των πρώτων μηνών δεν είναι θετικό.»

Αντίθετα η ΝΔ δεν πείθει ακόμα. Γιατί δεν σας ακούει η κοινωνία;

«Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε μόλις 2.5 μήνες μετά τις εκλογές. Είναι προφανές ότι η κοινωνία στρέφει το ενδιαφέρον της σ’ εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις και θέλει να βρουν ένα δρόμο για να μην καταρρεύσει η χώρα. Αυτούς ακούει τώρα. Από εμάς θέλει να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που είναι αναγκαία προς την κατεύθυνση αυτή, κάτι το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς ήδη έχει αρχίσει να υλοποιεί. Σε αντίθεση με όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και καταψήφιζε τα πάντα. Σύντομα, όμως, εμείς θα πρέπει να παρουσιάσουμε ένα νέο αφήγημα για την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε. Πέρα από την κριτική και τις αναγκαίες προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση, είναι υποχρέωσή μας και θα το κάνουμε, να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις κάνοντας μια παραγωγική αντιπολίτευση.»

Εχετε κάνει την αυτοκριτική που έπρεπε; Μήπως πρέπει να αναζητήσετε βαθύτερα τα αίτια της ήττας;

«Την αυτοκριτική που ήδη έχουμε κάνει μέσα στα όργανα, πρέπει και ο καθένας από μας να την κάνει ξεχωριστά. Φυσικά, και στις συσκέψεις που κάνουμε προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα λάθη που μας οδήγησαν στην ήττα. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από αυτά και να τα διορθώνουμε μέσα από διαφορετικές αποφάσεις. Να πείθουμε τον κόσμο και να προωθούμε νέες ρεαλιστικές, αλλά και οραματικές πολιτικές.»

Μήπως η ΝΔ, μετά από 40 χρόνια είναι ένα φθαρμένο πολιτικό προϊόν;

«Λογικό δεν είναι ένα κόμμα που πρωταγωνιστεί εδώ και 40 χρόνια, να έχει υποστεί μεγάλη φθορά; Ιδιαίτερα, όταν καλείται να αντιμετωπίσει έν απολιτικό περιβάλλον, όπως το σημερινό. Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη από μια νέα πνοή. Χρειάζεται ένα ισχυρό rebranding που θα την επανασυστήσει στους πολίτες, όχι με βάση αυτά που είπε ή έκανε στο παρελθόν, αλλά κυρίως για όσα οραματίζεται για την Ελλάδα του αύριο. Και πάνω σ’ αυτή τη λογική δουλεύουμε.»

Πως θα πείσετε τον κόσμο που παραδοσιακά ψήφιζε ΝΔ να σας προσεγγίσει εκ νέου;

«Σήμερα, σε ένα περιβάλλον με έντονη αποϊδεολογικοποίηση, πρέπει να ξεχάσουμε όσα είχαμε στο μυαλό μας για τις δομές των κομμάτων. Πλέον, για να μπορεί ένας πολιτικός οργανισμός να είναι ευέλικτος και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις απαιτείται να διαθέτει ένα μικρό πυρήνα στελεχών και ευρύ φάσμα πολιτικών προκειμένου να απευθύνεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Με το ποσοστό της κομματικής ταύτισης να μειώνεται συνεχώς, οι πολίτες ψηφίζουν κατά περίσταση και κυρίως ανάλογα με το ποιος θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη καθημερινότητα. Προφανώς λοιπόν, μας ενδιαφέρει να διευρύνουμε αυτόν τον πυρήνα, αλλά κυρίως μας απασχολεί να διευρύνουμε το φάσμα των πολιτικών μας, προκειμένου να μιλήσουμε ορθολογικά σε όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες, πέρα από κομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.»

Ο βασικός αντίπαλος ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μια ηγετική ομάδα με χαμηλό ηλικιακό δείκτη. Μήπως ήρθε η ώρα και η ΝΔ να κάνει την ηλικιακή της υπέρβαση;

«Δεν πιστεύω στα ηλικιακά διαβατήρια. Νέος είναι όποιος έχει φρέσκες ιδέες να συνεισφέρει στα ζητούμενα της χώρας μας. Μ’ αυτήν την αντίληψη και αυτό το δεδομένο μιλώ ξεκάθαρα. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να σπάσει τα στεγανά, να μην επιτρέψει νεοπαγείς βαρωνίες και να δώσει την ευκαιρία σε όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν. Χρειάζονται όλοι, όσοι έχουν διάθεση για δουλειά όλοι όσοι έχουν σύγχρονη αντίληψη και δημιουργικές ιδέες. Όχι απαραίτητα εκείνοι που στα χαρτιά δείχνουν μικρότεροι. Θέλουμε πρόσωπα που μπορούν να συνεισφέρουν κάτι νέο, ανεξαρτήτως ηλικίας.»

Αφήνουμε λοιπόν το ηλικιακό. Ζήτημα ιδεολογίας υπάρχει; Υπάρχει μια κατηγορία στελεχών που θεωρεί ότι δεν αρκεί μια επαναβεβαίωση ή επικαιροποίηση της ιδρυτικής διακήρυξης της ΝΔ. Συμφωνείτε;

«Όπως σας είπα, η ηλικία είναι κάτι δευτερεύων. Σημασία έχει το πόσο φρέσκες ιδέες μπορείς να συνεισφέρεις. Σ’ ό,τι αφορά την ιδεολογία, αυτή προσδιορίζεται από την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, που είναι η βάση μας. Και είναι πολύ σημαντικό που ακόμη και μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό εξελίξεων στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη. Θυμίζω ότι μέσα από αυτή τη διακήρυξη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μιλά για την ανάγκη να υπερβαίνουμε τα στεγανά και τις ταμπέλες του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά για το καλό της χώρας βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Προτείνω συνεπώς βαθύτερη μελέτη και σεβασμό από όλους σε όσα αναφέρει η ιδρυτική διακήρυξή, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε ξανά τη φρεσκάδα και να φέρουμε εκ νέου την Παράταξη στην πρωτοπορία.»

Η ΝΔ τι εκφράζει σήμερα; Πού είναι η στόχευσή της;

«Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία είναι το τελευταίο μεγάλο ανάχωμα λογικής απέναντι στον εθνολαϊκισμό, που κάποιοι εντέχνως στην κυβέρνηση καλλιεργούν. Πρέπει να είναι η Παράταξη των ανθρώπων που πιστεύουν στο μέτρο, τη λογική και την προκοπή. Αυτών που επιδιώκουν τις μεταρρυθμίσεις όχι από φετίχ, αλλά επειδή μέσα από αυτές η καθημερινότητα μας θα γίνει καλύτερη. Αυτών που θέλουν να είναι πολίτες με υποχρεώσεις και δικαιώματα. Επιχειρηματίες και όχι «συνιδιοκτήτες» επιχειρήσεων με το κράτος. Η Παράταξη εκείνων που, ξεπερνώντας τις ταμπέλες του χθες, θέλουν να βάλουν πλάτη ώστε να μην γυρίσουμε ξανά στο τέλμα της ύφεσης. Αλλά και των νέων, που πνίγονται στην ανεργία και απαιτούν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να θεμελιώσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.»

Εμμένετε στην άποψή σας για την θεσμοθέτηση τάσεων; Γιατί;

«Έχω πει πως η Παράταξη έχει ανάγκη από ένα δημιουργικό σοκ, που θα προκαλέσει νέο ενδιαφέρον και θα δημιουργήσει διαφορετικά δεδομένα στο πολιτικό σύστημα. Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια κρίσης και δύο μνημόνια, από ανάγκη δημιουργήθηκαν ορισμένα στεγανά. Στην προσπάθεια να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα της χώρας, στένεψε το κοστούμι της Παράταξης. Όμως, υπάρχουν στην κοινωνία δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε μαζί. Είμαι συνεπώς ξεκάθαρα υπέρ της ύπαρξης τάσεων με καθαρά πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, ώστε να ενταχθούν στην Παράταξη και νέες δυνάμεις, στη βάση ακόμη περισσότερης εσωκομματικής δημοκρατίας. Να υπάρχει ενισχυμένη εσωκομματική ισορροπία και ο ηγέτης να έχει, πέραν των άλλων, και το ρόλο του εγγυητή της ενότητας. Νομίζω ότι μια τέτοια κίνηση θα καθιστούσε πιο ελκυστική την Παράταξη και θα πρόσθετε νέα πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται εκτός του κεντρικού πολιτικού σκηνικού.»

Ήρθε η ώρα για άνοιγμα της ΝΔ σε νέες δυνάμεις;

«Μίλησα ήδη για την ανάγκη να καταστεί η Νέα Δημοκρατία περισσότερο πλουραλιστικός πολιτικός οργανισμός με άνοιγμα στα σύγχρονα κοινωνικά ρεύματα. Το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου νομίζω ότι καθιστά μονόδρομο τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου λογικής, με αφετηρία το χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και το οποίο θα καλύψει όλο το φάσμα των μεταρρυθμιστικών, των πατριωτικών, των φιλελεύθερων απόψεων. Θα ενώσει όλες τις ορθολογικές φωνές και θα αποτελέσει εφαλτήριο για την αντεπίθεσή μας στη μάχη με το λαϊκισμό. Μπορούμε και υποχρεούμαστε να είμαστε πλουραλιστικοί και προσωπικά θα δώσω μάχη για αυτό. Όποιος φοβάται να τολμήσει ανοίγματα, είναι καταδικασμένος να μείνει πίσω.»


Πηγή 



Ρωμανιάς: «Δεν “βγαίνει” το ασφαλιστικό σύστημα δίχως αναπλήρωση απωλειών PSI»



«Το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας δεν μπορεί να πορευτεί ως έχει, δίχως να αναπληρωθούν οι ζημιές που υπέστησαν τα ταμεία με το PSI» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «μέχρι το τέλος του 2017 δεν τίθεται θέμα ρευστότητας και πληρωμής συντάξεων».

Ο Γ. Ρωμανιάς, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega, εξήγησε ότι «το σύστημα αυτή τη στιγμή δεν έχει θέματα ρευστότητας. Μπορεί να πληρώνει κανονικότατα τις συντάξεις χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι και το τέλος του 2017. Εάν δεν βρούμε τρόπο να αναπληρώσουμε τις απώλειες του PSI, το σύστημα δεν μπορεί να βγει. Εμείς, θεσπίζουμε το Εθνικό Ταμείο Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης για να ενισχύσουμε το σύστημα και μετράμε την απόδοση 24 νέων πηγών ενισχυτικών του συστήματος. Θα το αντιμετωπίσουμε το θέμα».

Επίσης, τόνισε ότι «έχουν ανακύψει διάφορα ζητήματα, να είμαστε ειλικρινείς, με το PSI κόπηκε το 80% των αποθεματικών» και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να βρεθεί τρόπος και έχουμε ήδη το πρόγραμμα πως θα βρεθεί τρόπος για να αναπληρωθούν οι ζημιές που έγιναν με το PSI, αν δεν αναπληρώσουμε τις ζημιές με το PSI θα συνεχίσουμε το ίδιο βιολάκι που είχαμε μέχρι τώρα».

Κατέληξε λέγοντας ότι «εάν συνεχιστεί η μείωση των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας, δεν πάμε για τη βιωσιμότητα του συστήματος πάμε για τον θάνατο του συστήματος».



Πηγή



H Χριστοδουλοπούλου κοροιδεύει τους Έλληνες: Δεν υπάρχουν μετανάστες στις πλατείες - Το πρωί βγαίνουν να λιαστούν



Συστάσεις προς τα ΜΜΕ να μην αναφέρονται στους παράνομους μετανάστες, ως τέτοιους ή ως λαθρομετανάστες αλλά ως πρόσφυγες - γιατί όπως είπε είναι όλοι πρόσφυγες - έκανε η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η κα Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε ότι από τις επισκέψεις που έκανε η ίδια σε ξενοδοχεία είδε ότι όλοι είναι πρόσφυγες και μάλιστα πολύ υψηλού επιπέδου και ότι έκανε επισκέψεις και σε πλατείες και δεν είδε κανέναν.

Η υπουργός πρόσθεσε μάλιστα: «Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Τώρα αν βγαίνουν τα πρωινά για να λιαστούν αυτό είναι άλλο θέμα».



Πηγή : newsit.gr


«Ο πρωθυπουργός πρέπει να παρέμβει τώρα»



Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα του ΕΚΠΑ από την Χριστοφιλοπούλου

Επικριτική απέναντι στη στάση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την κατάληψη του ΕΚΠΑεμφανίζεται η εισηγήτρια του ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την έκκληση που απεύθυναν οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

«Η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του ΕΚΠΑ συνεχίζεται για 15η ημέρα με τις ζημιές να συσσωρεύονται και τα προβλήματα από τη μη λειτουργία του πανεπιστημίου να διογκώνονται. Οι πρυτάνεις απευθύνουν και πάλι έκκληση προς την κυβέρνηση και καταγγέλλουν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών από τους καταληψίες εξωπανεπιστημιακούς, φοβούμενοι ακόμη και για απώλεια ζωών.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί, ανίκανη ή αρνούμενη να πράξει τα αυτονόητα, δέσμια των ιδεοληψιών των υπουργών της. Οι συναρμόδιοι υπουργοί συγκρούονται, η ένταξη των αρμοδιοτήτων Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να αιωρείται μεταξύ Υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ έχει αφεθεί στο έλεος των αντιεξουσιαστών.
Προφανώς για την κυβέρνηση προέχει η προστασία των προνομιακών σχέσεων της με τους αντιεξουσιαστές...Ουδείς εκ των συναρμόδιων υπουργών αισθάνεται την ανάγκη να εφαρμόσει το νόμο για να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου και να αποφευχθεί η περαιτέρω φθορά των τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας εγκαταστάσεων που έχουν καταληφθεί!

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας που φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτήν την ασυδοσία οφείλει να παρέμβει τώρα, πριν να είναι πολύ αργά!», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή : newsbeast.gr


Απάτες σε βάρος εταιρειών μέσω email



Για απάτες σε βάρος εταιρειών και επιχειρήσεων μέσω απατηλής δρομολόγησης πληρωμών σε τραπεζικού λογαριασμούς τρίων και όχι των πραγματικών δικαιούχων προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστώντας την προσοχή του κοινού.

Οι δράστες, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που φαίνεται να έχουν σταλεί από επιχειρήσεις, προτρέπουν τους παραλήπτες να καταθέσουν το οφειλόμενο χρηματικό ποσό από τη μεταξύ τους εμπορική συναλλαγή σε νέο τραπεζικό λογαριασμό, ισχυριζόμενοι ότι αυτός έχει αλλάξει.

Στη συνέχεια, αφού υφαρπάξουν τα στοιχεία των συναλλαγών, ενημερώνουν μέσω απατηλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail), την εταιρεία που πρόκειται να καταθέσει το οφειλόμενο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό συνεργαζόμενης εταιρείας, ότι πρέπει αυτά να κατατεθούν σε διαφορετικό λογαριασμό, λόγω αλλαγής του προηγούμενου.

Το αποτέλεσμα είναι η εταιρεία, στην οποία υπάρχει η χρηματική οφειλή και για την οποία έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού, να μην το λάβει ποτέ.

Οι εμπορικές εταιρείες, προκειμένου να διασφαλίσουν τα ψηφιακά δεδομένα τους, αλλά και να προστατεύσουν τις τραπεζικές συναλλαγές τους, καλούνται να εντείνουν την προσοχή τους στις διαδικασίες πληρωμών που γίνονται μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων και να τηρούν τις ακόλουθες διαδικασίες:

Να επαληθεύουν συνεχώς την ορθή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εταιρειών – επιχειρήσεων, με τις οποίες πραγματοποιείται η επικοινωνία για επικείμενες συναλλαγές.
Σε περίπτωση που απαιτείται αποστολή χρημάτων με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να πραγματοποιούν επαλήθευση των στοιχείων αποστολής και με άλλο τρόπο, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τηλέφωνο, διαδικτυακή συνομιλία κ.τ.λ.).

Να επαληθεύουν τις συναλλαγές απευθείας με τους τραπεζικούς οργανισμούς, στους οποίους πρόκειται να γίνει η μεταφορά των χρημάτων.

Να τηρούν δεύτερο ή επιπρόσθετο κωδικό ασφαλείας κατά την διαχείριση των λογαριασμών ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, που λαμβάνουν – αποστέλλουν ευαίσθητα ή τραπεζικά δεδομένα.

Να ενημερώνουν συνεχώς τα προγράμματα προστασίας και ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διαδικασίες πληρωμών, μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθεί την εξέλιξη των κακόβουλων αυτών συμπεριφορών και παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε περίπτωση σχετικής καταγγελίας ή ενημέρωσης.



Πηγή


«Τσουνάμι» παράνομων μεταναστών σε Λέσβο, Χίο και Κω



Σήμα κινδύνου από ΟΗΕ: Η εισροή τους στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί - Μαξίμου: Ετοιμάζεται έκτακτο σχέδιο, ευθύνες σε κυβέρνηση Σαμαρά - «Τεράστιο θράσος» απαντά η ΝΔ - «Ποτάμι»: Παιχνίδι με τη φωτιά το παιχνίδι με τα σύνορα

Το τελευταίο διάστημα η χώρα δέχεται ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου το οποίο και αναμένεται να ενταθεί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι αυτό οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες που σχετίζονται με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι παρόλο που η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανύπαρκτες, αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε. κι ας γνώριζε -μέσω της Ύπατης Αρμοστείας- ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις.

Αναφέρουν ότι η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτίρια του δημοσίου και του στρατού, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν τέλος, ότι αναμένονται και από τα υπόλοιπα κόμματα συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και όχι μικροκομματική εκμετάλλευση ενός οικουμενικού ζητήματος.

Πάνω από 750 μετανάστες σε Λέσβο, Χίο και Κω την τελευταία εβδομάδα


Χθες τα ξημερώματα έφτασαν στην Αθήνα 109 από τους 157 μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Γαύδο. Πολλοί από αυτούς λόγω έλλειψης καταλυμάτων αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στην πλατεία Βικτωρίας και κάποιοι απευθύνθηκαν σε κοινότητες ομοεθνών τους για προσωρινή φιλοξενία. Την τελευταία εβδομάδα περισσότεροι από 750 μετανάστες έχουν φτάσει με διάφορα μέσα στη Λέσβο, τη Χίο και την Κω. Μάλιστα περίπου 160 παράτυποι μετανάστες στοιβάζονταν σε άθλιες συνθήκες στο αστυνομικό τμήμα της Κω. Μόνο σήμερα, Τρίτη, περίπου 100 παράτυποι μετανάστες έφτασαν μόνοι ή με τις οικογένειές τους στο λιμάνι του Πειραία. Ο προορισμός τους; Άγνωστος.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2014 πέρασαν τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα 2.863 παράνομοι μετανάστες, ενώ φέτος το ίδιο χρονικό διάστημα, 10.445. Μάλιστα, μόλις τον προηγούμενο μήνα σχεδόν 6.500 παράτυποι μετανάστες έφτασαν σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

ΝΔ: Εχουν τεράστιο θράσος να ψάχνουν αλλού για υπεύθυνους


«'Εχουν τεράστιο θράσος» απαντά η ΝΔ στις αιτιάσεις που διατύπωσαν κυβερνητικοί κύκλοι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ευθύνεται για τις   ανύπαρκτες υποδομές για την φιλοξενία των παράτυπων μεταναστών.

«Αυτοί που έκαναν σημαία και πρόγραμμά τους την ανεξέλεγκτη είσοδο και εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, έχουν τεράστιο θράσος να ψάχνουν αλλού υπευθύνους για το κατάντημα που οδηγούν την χώρα» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης.

Ποτάμι: Παιχνίδι με τη φωτιά το παιχνίδι με τα σύνορα


Για παιχνίδι με τα σύνορα και με τη φωτιά κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, τονίζοντας ότι η το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε «αποθήκη ανθρώπων» και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μία χώρα με ανοιχτά σύνορα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης διαφωνούν σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνοντας ότι είναι γνωστό το «αλαλούμ με τα κέντρα κράτησης».
Το Ποτάμι κάνει αφορά και στη Frontex, παρατηρώντας ότι ήταν προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ η εκδίωξή της, ενώ συμπληρώνει ότι τα κυκλώματα δουλεμπορίας κάνουν «πάρτι» σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων, οι οποίοι στοιβάζονται σε προαύλια σχολείων και ερειπωμένα κτίσματα στα νησιά.

Συνεχίζοντας, το Ποτάμι χαρακτηρίζει το μεταναστευτικό ως «μεγάλο εθνικό θέμα» και καλεί την κυβέρνηση «να καταλάβει όσο είναι ακόμα καιρός ότι δεν είναι απλώς ένα κοινωνικό ζήτημα στο οποίο θα μπορούν να πειραματίζονται οι συνιστώσες της».

Επιπλέον, προειδοποιεί ότι αν το ζήτημα δεν αντιμετωπιστεί, θα επιφέρει πολλά δεινά στα νησιά, στον Έβρο και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.

Το Ποτάμι ζητεί από την κυβέρνηση την ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex, τονίζοντας ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να προστατεύονται από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις με χρήματα όλης της Ευρώπης.

Παράλληλα, ζητεί συνεννόηση με την Τουρκία για το μεταναστευτικό, αλλά και συμφωνία με τους εταίρους μας, ώστε να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί στην περίθαλψη και τη φιλοξενία των προσφύγων που καταφεύγουν στην Ελλάδα, άρα στην Ευρώπη, για σωθούν από τους πολέμους και τις εμφύλιες συρράξεις.

Συνεχίζοντας, το Ποτάμι κάνει λόγο για την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου θεσμικού και νομικού πλαισίου, που θα δίνει τέλος στις εκκρεμότητες με τους μετανάστες κάνοντας σαφείς τις προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ συμπληρώνει ότι πρέπει να δοθεί ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών, που γεννιούνται και μεγαλώνουν στη χώρα.

«Η τακτική της "μη πολιτικής", που επιλέγει η κυβέρνηση σε μια σειρά από τομείς (από τις καταλήψεις μέχρι τις παραχωρήσεις και τις αποκρατικοποιήσεις) -αν επικρατήσει και στο θέμα της μετανάστευσης- θα δημιουργήσει σύντομα ανήκεστο βλάβη στην κοινωνία και τη χώρα», καταλήγει το Ποτάμι.


Πηγή : protothema.gr



Καμπανάκι από την Κομισιόν: Έως 6.000 οι Ευρωπαίοι εθελοντές στο πλευρό των τζιχαντιστών




Χιλιάδες είναι οι Ευρωπαίοι που έχουν φύγει για τη Συρία και έχουν ενταχθεί σε εξτρεμιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με την επίτροπο Βέρα Γιούροβα. Πώς θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο

Περίπου 5.000 έως 6.000 Ευρωπαίοι εθελοντές, περιλαμβανομένων 1.450 Γάλλων, έχουν φύγει για τη Συρία προκειμένου να ενταχθούν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις και να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών εναντίον των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εξέφρασε την εκτίμηση η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, η Τσέχα Βέρα Γιούροβα σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εμείς υπολογίζουμε ότι περίπου 5000 με 6000 πρόσωπα έχουν μεταβεί στη Συρία, περιλαμβανομένων 1.450 στη Γαλλία» διαβεβαίωσε η Γιούροβα που εξέφρασε παράλληλα τον φόβο ότι αυτοί οι αριθμοί «είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό υποτιμημένοι».
Προκειμένου να εμποδίσει αυτές τις αποχωρήσεις, η Ευρωπαία επίτροπος σκοπεύει να επικεντρωθεί «κυρίως στην πρόληψη (του φαινομένου) παρά στην καταστολή του» καθώς η τελευταία «φθάνει πάρα πολύ αργά», όπως επισήμανε.
«Για το 2015 έχουμε αποδεσμεύσει ένα ποσό ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προτείνουμε μια εκπαίδευση και κατάρτιση στην χρήση στελεχών του σωφρονιστικού συστήματος και των αρχών δικαστικής επιτήρησης όπως επίσης στη χρήση Ευρωπαίων εισαγγελέων» διευκρίνισε η ίδια.
Η Επίτροπος τάχθηκε εξάλλου υπέρ της καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών και δικαστικών ευρωπαϊκών αρχών. «Επιθυμούμε η ανταλλαγή πληροφοριών να ενισχυθεί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol) και της Ευρωπαϊκής Μονάδας Δικαστικής Συνεργασίας (Eurojust)» υπογράμμισε η ίδια.
Αυτή η ανταλλαγή πρέπει να γίνει «με συστηματικό και αυτόματο τρόπο». Για το λόγο αυτό, η ίδια θεωρεί απαραίτητο το να «συγκροτηθούν κοινές ερευνητικές ομάδες με στόχο οι εισαγγελείς και οι αστυνομικοί πολλών χωρών της Ένωσης να μπορέσουν να εργαστούν μαζί».
Η Βέρα Γιούροβα τάσσεται επιπλέον υπέρ του διορισμού ενός Ευρωπαίου εισαγγελέα. «Σε ένα πρώτο διάστημα, η ευρωπαϊκή εισαγγελία θα εξειδικεύεται σε θέματα οικονομικών απατών αποκλειστικά σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εν ευθέτω χρόνω, πιστεύουμε ότι θα διευρύνει τις αρμοδιότητές της στα εγκλήματα που διαπράττονται σε διασυνοριακό επίπεδο ακόμα και στην εμπορία ανθρώπων για παράδειγμα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)



Πηγή : news247.gr


Αρχιμανδρίτης: Κόψτε το Facebook-Ιερέας: Μα έχω 3.000 φίλους!



Με ανοιχτό το στόμα έμειναν όσοι άκουσαν τους απίστευτους διαλόγους μεταξύ ιερέων στα Τρίκαλα με αφορμή συστάσεις του Αρχιμανδρίτη να κλείσουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης, κάλεσε τους Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης και τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί στην δημόσια εικόνα τους προς τους πιστούς και να μην δίνουν δικαιώματα σχολιασμού

Μεταξύ άλλων τους ζήτησε να προσέχουν που… φωτογραφίζονται και κυρίως να μην προχωρούν στην δημόσια ανάρτηση των φωτογραφιών αυτών και να απενεργοποιήσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο… facebook!

Το αίτημα αυτό του Αρχιμανδρίτη, προκάλεσε την αντίδραση γνωστού Τρικαλινού Ιερέα που ανέφερε ότι «έχω περισσότερους από 3.000 «φίλους» στο facebook» και τον Αρχιμανδρίτη να του απαντά:

«Στο facebook έχεις 3.000 «φίλους» αλλά στην Ενορία σου δεν μαζεύεις ούτε 30 πιστούς».



Πηγή star.gr




H Ζωή Κωνσταντοπούλου απείλησε υπάλληλο σε βενζινάδικο! Σάλο έχει προκαλέσει η απαράδεκτη συμπεριφορά της



Μέσω Facebook έγινε γνωστό περιστατικό που φέρεται να συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα σε βενζινάδικο με πρωταγωνίστρια την Πρόεδρο της Βουλής.    Η αυτόπτης μάρτυρας Βάλια Παναγιωτίδου ήταν αυτή που έγραψε πρώτη στο FB της γι' αυτό:


Στη συνέχεια πρόσθεσε και άλλες λεπτομέρειες:  

«Έπαθα σοκ την είχε πιάσει υστερία! Είχε σκάσει το λάστιχο της, της έβαλε αέρα και της είπε πως θέλει αλλαγή. Δεν μπορούσε να της το αλλάξει αυτός γιατί ήταν μόνος κι άρχισε να του φωνάζει για να πάρει το αφεντικό του να τον απολύσουν. Δεν πίστευα τι άκουγα.»  

«[...] Βενζινάς ήταν ο άνθρωπος όχι οδική βοήθεια. Άσε που είναι πιο ψηλή από τον κακομοίρη.. [Γιατί δεν ανεβάζω βίντεο; Πιστεύετε] πως έχω πρόσβαση στο ίντερνετ κι όχι κάμερα? Αλλά όπως μου επισήμανε η ίδια απειλητική από επάνω μου (1.60 μόνο είμαι) είναι αδίκημα η φωτογραφία και το βίντεο..»  

«Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου πήρε το κινητό της φίλης μου που την τραβούσε και το διέγραψε. Ήμουν στο ταμείο εγώ ήρθε άρχισε να μου λέει για αδικήματα και ποινικά κι έτσι όπως την είδα σκιάχτηκα και μου το έσβησε.

Ντρέπομαι αλλά είμαι δειλή..»  
[Απαντώντας σε κάποιον που είπε ότι αν έχει iPhone6 μάλλον το βίντεο δεν θα έχει σβηστεί] «Δυστυχώς samsung έχω.. πάντως ήταν τραυματική εμπειρία μου χάλασε την μέρα. (Φαντάζομαι ο υπάλληλος τι έπαθε..)»  

«Ήμουν παρούσα» επιβεβαίωσε δημοσίως η κα Ειρήνη Παπαϊωάννου και πρόσθεσε: «Η γυναικα ειναι για τα σιδερα».  

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος έγραψε στο Facebook του πως επικοινώνησε με τον υπάλληλο του βενζινάδικου και πήρε τη μαρτυρία του. Γράφει στο status update του: Απίστευτο περιστατικό με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το έψαξα για λίγο. Έχει ως εξής: Σύμφωνα με μαρτυρίες, το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα σταμάτησε σε πρατήριο καυσίμων, στα Λουτρά Αιδηψού, ζητώντας από τον υπάλληλο να της αλλάξει το λάστιχο.

Ας συνεχίσει ο ίδιος:  

"Εδώ δεν είμαστε βουλκανιζατέρ, και επιπλέον ήμουν μόνος μου, και ούτε εργαλεία έχω. Αυτά της είπα, αλλά εκείνη απαιτούσε, σαν να είμαι υπηρέτης, της να της αλλάξω το λάστιχο. Επέμενα να της λέω ότι δεν μπορώ να της αλλάξω το λάστιχο γιατί δεν έχω εργαλεία, ούτε είναι αυτή η δουλειά μου.

Τότε γυρνάει με ύφος ειρωνικό, λες και ήταν αστυφύλακας, και μου λέει:
«δώσε μου τα στοιχεία σου».
Της λέω «θα στα δώσω».
Μου λέει «υπάλληλος είσαι;».
«Ναι» της λέω.
«Πολύ καλά» μου λέει και έφυγε.
Σήμερα το μεσημέρι ξαναήρθε. Είχε πάει να φτιάξει το λάστιχο αλλά δεν της το έφτιαξαν φαίνεται καλά.
Μου λέει «μπορείς να το κοιτάξεις;».
Της έβαλα αέρα, αλλά έκανε δυο βήματα και ξεφούσκωσε. Γυρνάει πίσω και τα βάζει μαζί μου.
 Της λέω «κορίτσι μου το λάστιχό σου έχει πρόβλημα, δεν το χάλασα εγώ».
Πιάνει λοιπόν έναν κύριο που ήταν εκεί δίπλα και άρχισε να λέει τα χειρότερα λόγια για μένα μπροστά μου.
 Ότι δεν φέρνομαι καλά, ότι είμαι αγενής, ότι δεν είμαι εξυπηρετικός ότι κάτι τέτοια άτομα σαν και μένα έφεραν τον τόπο πίσω. Μου μίλησε πολύ άσχημα.
Της είπα ότι δεν είναι ικανή για να με κρίνει και ότι δεν είμαι και ο τελευταίος παρακατιανός να μου μιλάει με αυτόν τον τρόπο, και ότι εμείς την ψηφίσαμε και την στηρίξαμε. Αυτά της είπα. Μετά ασχολήθηκε με τις δυο κοπέλες που ήταν εκεί και τραβούσαν βίντεο.
Τις απείλησε να το σβήσουν."   Valia Panagiotidou (Βάλια Παναγιωτίδου): "Σταμάτησα στο πρατήριο να βάλω βενζίνη και είδα τρία άτομα να φωνάζουν. Ήμουν μαζί με μια φίλη μου. Διακρίνω την Κωνσταντοπούλου που ούρλιαζε στον υπάλληλο.
Στην κυριολεξία ούρλιαζε να πάρει το αφεντικό του να τον απολύσουν. Αμέσως πιάνω το κινητό μου και αρχίζω να γράφω βίντεο, αλλά το σταμάτησα γιατί με κοίταξαν και φοβήθηκα. Συνέχισε όμως η φίλη μου.
Ο κύριος που ήταν δίπλα της νόμισα πως ήταν αστυνομικός, αλλά τελικά ήταν και αυτός πελάτης που την υποστήριζε και φώναζε και αυτός στον υπάλληλο:
«Δεν ντρέπεσαι; Ξέρεις ποια είναι αυτή ρε; Ζωούλα μου θες να φωνάξουμε την αστυνομία;». «Ζωούλα μου» την έλεγε.
ν τω μεταξύ εγώ βγαίνω από το αμάξι και μπαίνω μέσα στο πρατήριο. Εκείνη πάει στο αυτοκίνητο που ήταν η φίλη μου και άρχισε να την απειλεί φωνάζοντας, όπως μου είπε μετά, ότι είναι αδίκημα να τραβάει βίντεο και τελικά της έσβησε το βίντεο.
Της το πήρε μάλιστα απ' τα χέρια και το έψαξε για να βεβαιωθεί ότι το έσβησε. Μετά ήρθε σε μένα και άρχισε τα ίδια: «Είναι ποινικό αδίκημα και δεν ξέρετε πού έχετε μπλέξει... σβήστε το τώρα», φωνάζοντας. Και το έσβησα, τι κάνω φοβήθηκα, ήταν από πάνω μου και δεν έφευγε αν δεν το έσβηνα. Έπαθα σοκ, την είχε πιάσει υστερία."

Έτσι έχουν τα γεγονότα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.


Πηγή: lifo.gr


Απορρίπτει η κυβέρνηση τα περί πρόωρων εκλογών



Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε όσους απεργάζονται σενάρια εκλογών, τονίζουν κυβερνητικές πηγές σε απάντηση του δημοσιεύματος της Bild που εμφανίζει την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναλόγως της έκβασης των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές.

«Για ακόμα μια φορά επανέρχονται σενάρια περί εκλογών. Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε αυτά τα σενάρια. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, τηρώντας τη λαϊκή εντολή, και αφήνουμε τους άλλους να απεργάζονται ό,τι σενάρια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα» είναι η απάντηση κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου στο δημοσίευμα της  Bild.

Bild: Ο Τσίπρας εξετάζει πρόωρες εκλογές
Για σενάρια σκοπιμότητας από την Bild κάνει επίσης λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντάς σε σχόλιό του στο Twitter ότι η κυβέρνηση διαθέτει σαφή εντολή για διαπραγμάτευση και κοινά αποδεκτή λύση, και όχι για νέες εκλογές. «Η Bild φτιάχνει και πάλι σενάρια σκοπιμότητας» αναφέρει.


Η κυβέρνηση έχει σαφή εντολή για διαπραγμάτευση κ κοινά αποδεκτή λύση κ όχι για νέες εκλογές. Η Bild φτιάχνει και πάλι σενάρια σκοπιμότητας.
16 retweets21 favorites


Επίθεση κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ για τους μετανάστες: «Εχετε τεράστιο θράσος»



Με οξύ τόνο απάντησε το βράδυ της Δευτέρας η Νέα Δημοκρατία, δια του εκπροσώπου Τύπου της, στα όσα σχολίασαν νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι για ανύπαρκτες υποδομές στο θέμα της διαχείρισης των προσφύγων με ευθύνη της κυβέρνησης Σαμαρά.

Στο δελτίο Τύπου της ΝΔ μάλιστα δεν γίνεται καν λόγος για πρόσφυγες, αλλά για «non paper της κυβέρνησης για λαθρομετανάστες».

Οπως αναφέρεται σχετικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το non paper της κυβέρνησης για τους λαθρομετανάστες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτοί που έκαναν σημαία και πρόγραμμά τους την ανεξέλεγκτη είσοδο και εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, έχουν τεράστιο θράσος να ψάχνουν αλλού υπευθύνους για το κατάντημα που οδηγούν την χώρα».



Πηγή