Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Συντριβή μικρού αεροσκάφους με νεκρούς στην Γερμανία



Σε αυτοκινητόδρομο συνετρίβη μικρό αεροσκάφος, με τουλάχιστον έναν νεκρό, στη πόλη Όλντενμπουργκ της Γερμανίας.
Το αεροσκάφος μετέφερε 4 άτομα. Κάποια γερμανικά μέσα κάνουν λόγο για έναν νεκρό, ενώ άλλα μιλούν για δύο νεκρούς και δύο τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το αεροπλάνο αντιμετώπισε πρόβλημα λίγο μετά την απογείωσή του και συνετρίβη στην προσπάθειά του να προσγειωθεί σε παρακείμενο αεροδρόμιο.

Θαύμα ήταν που δεν τραυματίστηκε κανείς από τους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων.




Πηγή : newsit.gr



Εργατικό Επιμελητήριο Αυστρίας: Η φτωχοποίηση των Ελλήνων οφείλεται στην τρόικα



Η μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων οφείλεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική ριζικής λιτότητας που ακολουθήθηκε από την τρόικα, η οποία συνιστά ένα μόρφωμα εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου, όπως είναι επίσης ο EFSF, ο ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, τονίζει σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο νομικός και ερευνητής του Εργατικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Λούνκας Ομπερντόρφερ.

Ο ίδιος θεωρεί ως «σωστό δρόμο» μία αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δικαίωμα άσκησης «βέτο» από μέρους του.

Όπως επισημαίνει ο Λούνκας Ομπερντόρφερ, από το 2010 τα προγράμματα «διάσωσης» της Ελλάδας υπαγορεύονται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλλει ριζική λιτότητα και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω κοινωνικού «dumping», κάτι που οδήγησε σε μαζική φτωχοποίηση του πληθυσμού, σε μείωση του ΑΕΠ κατά 25% , σε αύξηση της ανεργίας στο 28%, σε αύξηση της παιδικής θνησιμότητας και των αυτοκτονιών, σε εκτίναξη τη δημόσιου χρέους από το 120% το 2010 σε 175% του ΑΕΠ, σήμερα.

Στη συνέντευξή του, το κορυφαίο στέλεχος του Εργατικού Επιμελητηρίου Αυστρίας κάνει παραλληλισμούς με την κρίση της δεκαετίας του 1930 στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και υποστηρίζει τη θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να εξαχθούν διδάγματα και να συγκληθεί μια Διεθνής Διάσκεψη Χρέους, υπενθυμίζοντας ότι το μεταπολεμικό χρέος της Γερμανίας ήταν υψηλότερο, ανερχόμενο στο 200% του ΑΕΠ και μη βιώσιμο, ώστε να αποφασιστεί τότε η διαγραφή του, που συνετέλεσε στην γερμανική οικονομική ανάκαμψη.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Reuters: H Eλλάδα «κλωτσά» την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το χρέος



Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει πιθανότατα χάσει την καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσε να της παρουσιαστεί για μια μακροχρόνια συμφωνία σχετικά με το χρέος, εκφράζει σε άρθρο του που δημοσιεύεται την Κυριακή του Πάσχα, το πρακτορείο Reuters.

«Ακόμη και αν επιβιώσει τους επόμενους τρεις μήνες, η Aθήνα μπορεί να έχει χάσει την καλύτερή της ευκαιρία για, λόγω της αποξένωσής της από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, την ώρα που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη στήριξή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο και συνεχίζει επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει καταστρέψει σε τέτοιο βαθμό την εμπιστοσύνη των δανειστών, που «λύσεις οι οποίες μπορεί να προσφέρονταν πριν από μερικές εβδομάδες, τώρα μοιάζουν απλησίαστες».

«Με δεδομένο ότι το κούρεμα του χρέους είναι πολιτικά αδύνατο, η επόμενη καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν να αποπληρώσει νωρίτερα τα ακριβά δάνεια στο ΔΝΤ, να εξαγοράσει τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ και να επεκτείνει τη διάρκεια των δανείων που έχει λάβει από την Ευρωζώνη, ώστε να εξασφαλίσει χαμηλότερα επιτόκια τα επόμενα χρόνια», συμπληρώνει.

Το άρθρο εκφράζει την εκτίμηση ότι «ένα τέτοιο βήμα θα γλύτωνε για την Αθήνα δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ θα αναθεωρούταν η συμφωνία με την τρόικα, εξαφανίζοντας το ΔΝΤ και την έκθεση της ΕΚΤ στην Ελλάδα» και τονίζεται:

«Η εξέλιξη αυτή θα μείωνε τα επιτόκια εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους σε επίπεδα χαμηλότερα του 2%, πολύ χαμηλότερα από αυτά που πλήρωνε η Αθήνα πριν την έναρξη της κρίσης χρέους το 2009, ενώ θα μείωνε το κεφάλαιο που πρέπει να αποπληρωθεί την επόμενη δεκαετία, δίνοντας στη χώρα δημοσιονομικά περιθώρια για να αναστήσει την οικονομία».

«Μια πρώιμη αποπληρωμή του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα ήταν νόμιμη και θα τύχαινε στήριξης, σε αντίθεση όπως υπογραμμίζεται, με το πλάνο του Ελληνα υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για swap των δανείων της ευρωζώνης με ομόλογα συνδεδεμένα με ρήτρα ανάπτυξης και ανταλλαγή των τίτλων της ΕΚΤ με ομόλογα "αέναης ωρίμανσης" (perpetual bonds)».

Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου, την οποία επικαλείται το πρακτορείο, πέρυσι υπήρχαν διερευνητικές συνομιλίες με την προηγούμενη κυβέρνηση για ένα τέτοιο σχέδιο. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να προσφύγει σε εκλογές και πλέον η στάση της νέας κυβέρνησης, έχει περιορίσει αισθητά την διάθεση των εταίρων για στήριξη προς την Ελλάδα.

«Η αποκήρυξη της λιτότητας από τον Αλέξη Τσίπρα, οι απαιτήσεις για γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και το φλερτ με τον Πούτιν, η τακτική καθυστερήσεων από τον Γιάνη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις και τα αρχικά αιτήματα για κούρεμα χρέους έχουν "στραγγίξει" τα αποθέματα συμπάθειας για την Αθήνα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.


Πηγή : kathimerini.gr


Π. Λαφαζάνης: Απόλυτη ανάγκη να παραμείνει δημόσια η ΔΕΗ



Την ανάγκη να παραμείνει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο επανέλαβε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη.

«Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, η απόλυτη ανάγκη να παραμείνει ο ΑΔΜΗΕ και όλος ο όμιλος της ΔΕΗ υπό δημόσια ιδιοκτησία και ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο. Η δημόσια ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να ανασυγκροτηθεί και ανασυγκροτημένη να γίνει ο πυλώνας και η ατμομηχανή για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

«Σήμερα, δήλωσε επίσης ο υπουργός, η χώρα χρειάζεται ενεργειακή ασφάλεια και πολύ φτηνότερη ενέργεια. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ανασυγκροτήσει τη ΔΕΗ και να καταστήσει τη χώρα ενεργειακό κόμβο με την κατασκευή και νέου αγωγού που θα τροφοδοτείται με ρωσικό φυσικό αέριο, αποσκοπεί ακριβώς στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας με τη δραστική μείωση των τιμών ενέργειας, η οποία είναι προϋπόθεση για την αποδοτική λειτουργία της οικονομίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης ανέφερε: «Η παρουσία μου εδώ συμβολίζει δύο πράγματα:

Το ένα ότι στο πρόσωπο των εργαζομένων που δουλεύουν στο Κέντρο θέλησα να τιμήσω την εργασία όλων των εργαζομένων του ομίλου της ΔΕΗ και όχι μόνο, που αυτή τη χρονιάρα μέρα είναι μακριά από τις οικογένειές τους, προκειμένου να διασφαλίσουν προς χάριν όλων την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Και δεύτερον για να τονίσω ότι παρά την ανεξαρτησία του, ο ΑΔΜΗΕ είναι πολύτιμο κομμάτι του ομίλου της ΔΕΗ».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr


Νέο σοκ: Δύο άνθρωποι «ακρωτηριάστηκαν» στο σαϊτοπόλεμο της Μεσσήνης




Πρόκειται για δύο άνδρες, ο ένας γύρω στα 60 και ο δεύτερος γύρω στα 65, οι οποίοι δυστυχώς έχασαν ο ένας το αριστερό και ο άλλος το δεξί χέρι

Με αίμα βάφτηκε και φέτος το έθιμο του «σαϊτοπόλεμου» στη Μεσσήνη, όπου ακρωτηριάστηκαν δύο άνδρες.



Την ίδια ώρα, η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας δεν έχει συνέλθει ακόμη από το βαρύτατο τραυματισμό νεαρού και τον θάνατο άλλων δύο, σε ξεχωριστά περιστατικά.

Όπως αναφέρει η τοπική «Ελευθερία» στην ηλεκτρονική της έκδοση, κατά τη διεξαγωγή του παραδοσιακού «σαϊτοπόλεμου» στη Μεσσήνη την Κυριακή, δύο άτομα ακρωτηριάστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ο ένας γύρω στα 60 του χρόνια και ο δεύτερος γύρω στα 65, οι οποίοι δυστυχώς έχασαν ο ένας το αριστερό και ο άλλος το δεξί χέρι.

Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας.



Πηγή 


Το ΥΠΟΙΚ καταγγέλει το δημοσίευμα της FAS:Υπονομεύει τη διαπραγμάτευση



Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε το σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα FAS, το οποίο αναφέρει ότι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σοκαρίστηκαν από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, με έναν από τους αξιωματούχους, μάλιστα να υποστηρίζει ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος συμπεριφέρθηκε ζητώντας χρήματα σαν "ταξιτζής".  

Το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να σχολιάσει το δημοσίευμα αναφέροντας πως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, και υπογραμμίζοντας πως εάν δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του EuroWorking Group θα αποκαλυφθεί ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.  
"Εάν και όταν οι αναγνώστες της FAS διαβάσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Euroworking Group, η εφημερίδα θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου της. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν την διαπραγμάτευση και την Ευρώπη",αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.



Πηγή: lifo.gr


Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Βατικανού μετά τη «γενοκτονία των Αρμενίων» από τον Πάπα



Η Αγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Βατικανό για διαβουλεύσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αφού ο Πάπας χαρακτήρισε "πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα" τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων στην Τουρκία.
Ο πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε σήμερα, για πρώτη φορά, τη λέξη "γενοκτονία" για να περιγράψει τη σφαγή των Αρμενίων πριν από έναν αιώνα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Τουρκίας η οποία κάλεσε τον πρεσβευτή του Βατικανού στην Άγκυρα για να του επιδόσει διάβημα διαμαρτυρίας.

"Τον περασμένο αιώνα η ανθρώπινή μας οικογένεια βίωσε τρεις μαζικές και πρωτόγνωρες τραγωδίες. Η πρώτη, που ευρέως θεωρείται ως «η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα» έπληξε τον λαό σας των Αρμενίων» είπε ο ποντίφικας επικαλούμενος ένα έγγραφο που υπογράφθηκε το 2001 από τον πάπα Ιωάννη Παύλο B΄ και τον πατριάρχη της Αρμενικής Εκκλησίας.
«Οι άλλες δύο είναι εκείνες που διέπραξαν ο ναζισμός και ο σταλινισμός. Και πιο πρόσφατα άλλες μαζικές εκτελέσεις όπως εκείνες στην Καμπότζη, τη Ρουάντα, το Μπουρούντι, τη Βοσνία» πρόσθεσε.

Ο Φραγκίσκος προέβη στις δηλώσεις αυτές λίγο πριν από την έναρξη μιας λειτουργίας στη μνήμη των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν το διάστημα μεταξύ 1915 και 1917, στην οποία συλλειτούργησε μαζί με τον πατριάρχη της αρμενικής καθολικής εκκλησίας Νερσές Μπεντρός ΙΘ΄ Μαρμούνι, παρουσία του προέδρου της χώρας, Σερζ Σαρκισιάν.

Νωρίς το απόγευμα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον εκπρόσωπο του Βατικανού στην Άγκυρα για να του ζητήσει εξηγήσεις για τον όρο "γενοκτονία", τον οποίο απορρίπτουν κατηγορηματικά οι τουρκικές αρχές. Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, η κυβέρνηση εξέφρασε "τη βαθιά λύπη και απογοήτευσή της" για τις δηλώσεις του πάπα οι οποίες προκαλούν "πρόβλημα εμπιστοσύνης".

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσογλου χαρακτήρισε "αβάσιμη" και "μακράν της ιστορικής πραγματικότητας" τη χρήση της λέξης "γενοκτονία". "Η δήλωση του πάπα, που είναι μακράν της νομικής και ιστορικής πραγματικότητας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή", έγραψε ο Τούρκος υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πάπας Φραγκίσκος φρόντισε πάντως να μην χρησιμοποιήσει ο ίδιος τη λέξη αλλά να επικαλεστεί τη γραπτή διακήρυξη του προκατόχου του. Το γεγονός ωστόσο είναι ότι για πρώτη φορά βγήκε ο όρος αυτός από τα χείλη ενός ποντίφικα και μάλιστα μέσα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.
"Πιστεύω ότι ήταν μια πολύ θαρραλέα ενέργεια", είπε ο ειδικός σε θέματα Βατικανού Μάρκο Τοσάτι. "Πριν γίνει πάπας, ο Χόρχε Μπεργκόλιο είχε δηλώσει με σαφήνεια, πολλές φορές, ότι επρόκειτο για γενοκτονία. Επικαλούμενος τον Ιωάννη Παύλο Β΄, ενίσχυσε τη θέση της Εκκλησίας, δηλώνοντας και τη δική του άποψη για το θέμα", σχολίασε.

Ο πάπας Φραγκίσκος, κάνονας λόγο για τα αμέτρητα θύματα της σφαγής, τόνισε: "Το να τους θυμομαστε είναι αναγκαίο και κάτι παραπάνω: είναι καθήκον επειδή όταν σβήνει η μνήμη αυτό σημαίνει ότι το κακό κρατά ακόμη ανοιχτή την πληγή".

Οι Αρμένιοι εκτιμούν ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο ανθρωποι σφαγιάστηκαν κατά συστηματικό τρόπο την εποχή εκείνη, ενώ η Οθωμανική Αυτοκρατορία έπνεε τα λοίσθια. Πολλοί ιστορικοί και περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία και η Ρωσία, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία.

Η Τουρκία από την πλευρά της θεωρεί ότι επρόκειτο για έναν εμφύλιο πόλεμο που, σε συνδυασμό με τον λιμό που έπληττε τη χώρα, στοίχισε τη ζωή σε 300.000-500.000 Αρμένιους και ισάριθμους Τούρκους.

Η δήλωση του πάπα ενδέχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του Βατικανού με την Τουρκία. Η επίσκεψή του στη χώρα αυτή, τον περασμένο Νοέμβριο, είχε καταλήξει σε διάλογο κωδών, καθώς ο Φραγκίσκος συνηγορούσε υπέρ μιας συμμαχίας των θρησκειών κατά της τρομοκρατίας ενώ οι τουρκικές αρχές επέμεναν σταθερά στην αποκήρυξη της ισλαμοφοβίας.


Πηγή : imerisia.gr


Πάτωσε η αγορά επιστροφή στο παρελθόν. Η αβεβαιότητα γυρίζει την πασχαλινή αγορά στο 2012





Για καθίζηση τζίρου κατά 20% κάνουν λόγο οι έμποροι σε σύγκριση με το 2014. Μειωμένη η κίνηση στην αγορά, με τις τιμές του εορταστικού τραπεζιού να είναι αλμυρές

Νέα καθίζηση στον τζίρο της πασχαλινής περιόδου προκαλούν η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, η αύξηση των τιμών, αλλά και η αρνητική ψυχολογία που πυροδοτείται από την παρατεταμένη ανασφάλεια.

Η πασχαλινή αγορά γυρίζει πίσω στο 2012 λόγω της αβεβαιότητας για τις οικονομικές εξελίξεις. Η ανασφάλεια επιτείνεται από τη περιορισμένη ρευστότητα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και  την αναζωπύρωση των σεναρίων περί Grexit έως τώρα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι έμποροι κάνουν λόγο για καθίζηση του τζίρου κατά 20% σε σύγκριση με το 2014, χρονιά κατά την οποία η αγοραστική κίνηση ήταν επίσης μειωμένη. Οι εποχές δε που αρκετές εβδομάδες πριν από το Πάσχα η πληρότητα στα καταλύματα των δημοφιλών προορισμών ήταν 100% φαίνεται ότι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, καθώς ο εσωτερικός τουρισμός συρρικνώνεται δραματικά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι Έλληνες ετοιμάζονται να περάσουν ένα ακόμη Πάσχα με ύφεση. Οι μισθοί εξακολουθούν να είναι μειωμένοι, η ανεργία παραμένει στα ύψη, πάνω από 26%, ενώ το δώρο του Πάσχα που κάποτε αποτελούσε τονωτική ένεση για το λιανεμπόριο καταβάλλεται μόνο στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τον Ιανουάριο του 2015 ο κύκλος εργασιών στο λιανεμπόριο έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για τέταρτο συνεχή μήνα, ενώ ο όγκος πωλήσεων είχε αρνητικό πρόσημο για πέμπτο συνεχή μήνα. Αν και δεν ακόμη δεν έχουν εκδοθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015, οι έμποροι εκτιμούν ότι συνεχίζεται η κατάσταση αδράνειας στην αγορά, κάτι άλλωστε που φάνηκε κατά την πασχαλινή περίοδο αλλά και νωρίτερα κατά την περίοδο των εκπτώσεων.

Η υποτονική αγοραστική κίνηση επηρεάζεται και από τις υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι τιμές στα βασικά τρόφιμα που συνθέτουν το πασχαλινό τραπέζι, ενώ την ίδια ώρα οι τιμές στα είδη ένδυσης και υπόδησης, στα παιδικά παιχνίδια, αλλά και στα είδη ζαχαροπλαστείου παραμένουν δυσανάλογα υψηλές.

"Αλμυρό" το φετινό εορταστικό τραπέζι
Χαμηλά εισοδήματα και υψηλές τιμές ίσον μειωμένη κίνηση στην αγορά. Αυτή είναι δυστυχώς η εξίσωση της φετινής πασχαλινής περιόδου, την οποία οι έμποροι δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν "δραματική" και από τις χειρότερες των τελευταίων ετών από απόψεως τζίρου.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για συνέχιση του αρνητικού κλίματος που χαρακτηρίζει το λιανεμπόριο το τελευταίο τρίμηνο, λόγω κυρίως των συνθηκών πολιτικής αβεβαιότητας και οικονομικής ανασφάλειας που επικρατούν.
"Από τα τέλη Νοεμβρίου έως σήμερα υπολογίζεται ότι η εκροή καταθέσεων πλησιάζει τα 27 δισ. ευρώ. Τα λεφτά αυτά δεν πηγαίνουν στο λιανεμπόριο, όπως αντιλαμβάνεσθε", τονίζει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλης Κορκίδης.

Ο καταρροϊκός πυρετός ο οποίος φέτος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο της χώρας στο ζωικό κεφάλαιο της χώρας και μείωση της παραγωγής αιγοπρόβειου κρέατος κατά 40%, καθώς και το πρώιμο καθολικό Πάσχα που είχε ως συνέπεια να κατευθυνθεί στις ξένες αγορές μεγάλο μέρος αμνοεριφίων, είχαν ως συνέπεια φέτος το αρνί και το κατσίκι να πωλούνται στην εγχώρια αγορά σημαντικά ακριβότερα. Με την τιμή παραγωγού να διαμορφώνεται φέτος γύρω στα 6 με 6,50 ευρώ/κιλό, ο καταναλωτής φτάνει να πληρώσει στα συνοικιακά κρεοπωλεία το μεν αρνί στα 10 ευρώ το κιλό κατά μέσο όρο, το δε κατσίκι στα 11-12 ευρώ το κιλό. Πρόκειται για τιμές αυξημένες σε σχέση με πέρυσι κατά 20,37% και 4,50% αντιστοίχως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι οποίες παραδοσιακά πωλούν φθηνότερα τα αμνοερίφια, οι τιμές φέτος είναι αυξημένες κατά 4,59% για το αρνί και κατά 6,75% για το κατσίκι.



Πηγή: Καθημερινή, news247


Σοκ: Δάσκαλος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου μαθητή που έκλεψε το μολύβι συμμαθητή του




Η λυσσαλέα επίθεση του δασκάλου Lalit Verma σε 11χρονο μαθητή οδήγησε στον θάνατο του ανήλικου.
Όλα ξεκίνησαν όταν στην τσάντα του μικρού αγοριού ανακάλυψαν το μολύβι και τη γόμα ενός συμμαθητή του.

Ο δάσκαλος του σχολείου Dwarika Prasad στο χωριό Railamau, στην Ινδία, τον ξυλοκόπησε τόσο βάναυσα που ο ανήλικος πονούσε στο στομάχι και άρχισε να φτύνει αίμα όταν έφτασε σπίτι του.

Μέχρι να μεταφερθεί στο κοντινό νοσοκομείο Fatehpur, η κατάσταση του Shiva επιδεινώθηκε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο δάσκαλος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ανακρίνεται από τις τοπικές αρχές, με τον πατέρα του ανήλικου Shiva να έχει καταθέσει αναφορά για τον "αφύσικο" θάνατο του γιου του.

Από τη νεκροψία που θα διενεργηθεί θα καθοριστεί η αιτία θανάτου, με τους αστυνομικούς να δηλώνουν πως πιθανότατα πέθανε από εσωτερική αιμορραγία.

Ο δάσκαλος παραδέχτηκε πως χαστούκισε τον Shiva όταν τον ρώτησε για τα κλεμμένα αντικείμενα, ενώ αυτό το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό που δάσκαλος έχει κατηγορηθεί για ακραία σωματική τιμωρία σε βάρος μαθητών του.



Πηγή : imerisia.gr


Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους Λαθρομετανάστες...στο κλειστό κολυμβητήριο Χανίων μεταφέρθηκαν οι 151 μετανάστες


Στο κλειστό κολυμβητήριο Χανίων στην περιοχή του Ακρωτηρίου φιλοξενήθηκαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου οι 151 παράτυποι μετανάστες τους οποίους το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης αποβίβασαν σε ακτή της Γαύδου έξι λαθροδιακινητές από την Αίγυπτο, που ήδη βρίσκονται στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Οι παράτυποι μετανάστες επιβιβάστηκαν στις 3:30 μετά το μεσημέρι στο πλοίο «Σαμαριά» και μεταφέρθηκαν στη Χώρα Σφακίων και από εκεί σε λεωφορείο έφτασαν στα Χανιά.

Οι ενήλικες μεταφέρθηκαν στο κλειστό κολυμβητήριο , ενώ τα περίπου 40 ανήλικα παιδιά, φιλοξενήθηκαν σε άλλο χώρο, μετά από υπόδειξη του Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Ο χώρος του κλειστού κολυμβητηρίου έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την υποδοχή των παράτυπων μεταναστών καθώς ο δήμος Χανίων εξασφάλισε τον καθαρισμό του χώρου, την τοποθέτηση δύο χημικών τουαλετών και 80 στρωμάτων ενώ η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανέλαβε το έργο της σίτισης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, υποστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, εκτιμάται ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής, σήμανσης , οπότε η πλειοψηφία από τους 151 παράτυπους μετανάστες (όσοι προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου) θα αφεθούν ελεύθεροι, ωστόσο για ανθρωπιστικούς και λόγους, η ΕΛ.ΑΣ φρόντισε τη μεταφορά τους σε χώρο φιλοξενίας.

Αρχικά οι παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν στην Γαύδο ήταν 157, όμως μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, απεδείχθη ότι έξι από αυτούς, αιγυπτιακής καταγωγής, είχαν το ρόλο του διακινητή και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι μετανάστες είναι αλλοδαποί υπήκοοι, κατά δήλωση τους από το Σουδάν, τη Σομαλία, την Αίγυπτο , τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr


Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο – Εντοπίστηκε και ύποπτο πακέτο



Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η αστυνομία της Ουάσιγκτον, καθώς ένας άνδρας, το μεσημέρι του Σαββάτου, τοπική ώρα, πυροβόλησε στα σκαλιά του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον.

Το κτήριο είναι αποκλεισμένο από την αστυνομία, όπως και η γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ ένας άντρας πυροβόλησε στα σκαλιά του κτηρίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, τοπική ώρα. Κάποια ΜΜΕ μεταδίδουν μάλιστα πως ο άντρας αυτοπυροβολήθηκε.

Το συμβάν σημειώθηκε μπροστά από τη Δυτική Πτέρυγα του κτηρίου.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως «ο ύποπτος εξουδετερώθηκε, όμως επιβλήθηκε ο αποκλεισμός του Καπιτωλίου για λόγους ασφαλείας».

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης πως εντοπίστηκε και ύποπτο πακέτο στην χαμηλότερη δυτική ταράτσα του κτηρίου.

Την περίοδο αυτή στην Ουάσινγκτον σπεύδουν πλήθη επισκεπτών καθώς οι ανθισμένες κερασιές της αμερικανικής πρωτεύουσας αποτελούν πόλο έλξης.



Το Αμερικανικό Καπιτώλιο είναι το μέρος στο οποίο συνέρχεται το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, και βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, στην κορυφή του λόφου του Καπιτωλίου.

Καμία σύνδεση με τρομοκρατία

To δίκτυο NBC, επικαλούμενο ομοσπονδιακό αξιωματούχο, μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το σημερινό περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την τύχη του ενόπλου. Ωστόσο, πολλά μέσα ενημέρωσης--μεταξύ των οποίων το NBC και το Associated Press μετέδωσαν ότι ο άνδρας αυτός αυτοκτόνησε κι ότι άφησε πίσω του μία βαλίτσα την οποία εξετάζουν πυροτεχνουργοί.

Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ερευνά ένα ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο, στη δυτική πτέρυγα του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον κι έχει αποκλείσει πολλούς παρακείμενους δρόμους.

"Εξαιτίας της πιθανής απειλής ασφαλείας απαγορεύτηκε σε όλους η είσοδος κι η έξοδος από το Καπιτώλιο", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Καπιτωλίου Κίμπερλι Σνάιντερ.

Το Κογκρέσο δεν συνέρχεται αυτή την εβδομάδα κι ως εκ τούτου στην πόλη βρίσκονται λιγοστοί βουλευτές. Η πόλη ωστόσο είνει γεμάτη τουρίστες καθώς αυτές τις ημέρες διοργανώνεται το ετήσιο δημοφιλές φεστιβάλ Cherry Blossom.




Πηγή: iefimerida.gr






Θεοδωράκης: Η Κωνσταντοπούλου το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τσίπρα -Συμφωνεί και μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

(EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Δεν θα άλλαζε τίποτα, αν το Ποτάμι έπαιρνε σήμερα 1-2 υπουργεία, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επιβεβαιώνοντας ότι του προτάθηκε κυβερνητική συνεργασία και την αρνήθηκε.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μία επαναστατική κυβέρνηση ρεαλιστών Χωρίς λαϊκιστές αλλά με ανθρώπους που γνωρίζουν. Τι θα άλλαζε αν το Ποτάμι έπαιρνε σήμερα «ένα-δύο υπουργεία»; Τίποτε δεν θα άλλαζε. Η κυβέρνηση είναι ένα συγκοινωνούν δοχείο», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, στη Realnews και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί ο αντιπρόεδρος να λέει ''θα παραχωρήσουμε τον ΟΛΠ στους Κινέζους'' και ο υπουργός να απαντάει ''εγώ και οι συνδικαλιστές δεν θέλουμε τους Κινέζους''. Αυτά πρέπει να λύσει ο πρωθυπουργός και δεν τα λύνει».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους υπουργούς να σταματήσουν να μαλώνουν και να πάρουν αποφάσεις για το κοινό καλό και όχι για τις συντεχνίες, τα συμφέροντα και τις συνιστώσες τους. Αναφερόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, επέμεινε στην κριτική του, τονίζοντας ότι «η πρόεδρος της Βουλής εξελίσσεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα. Ο,τι προεδρεύει το καταστρέφει. Δεν το λέω εγώ. Το λέει όλη η αντιπολίτευση –πλην Χρυσής Αυγής– και συμφωνεί μαζί μας και ένα τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμη, κάλεσε τον πρωθυπουργό, εάν δέχεται πιέσεις να το καταγγείλει, για τα περί πιέσεων προς τον Αλέξη Τσίπρα για διάσπαση με τους ΑΝΕΛ και συνεργασία με το Ποτάμι. Ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε την ιδέα της οικουμενικής ή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο με Σαμαρά – Βενιζέλο.

Εκφράζοντας το φόβο ότι η χώρα θα γκρεμιστεί, αν η κυβέρνηση καθυστερήσει να κάνει τον έντιμο συμβιβασμό, τόνισε ότι «κάθε μέρα που περνάει, η οικονομία βυθίζεται όλο και πιο πολύ», ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί «υπερηφανεύεται» ότι πλήρωσε μισθούς και συντάξεις. «Μα η Ελλάδα δεν έχει μόνο συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις δεν πλήρωσαν προμηθευτές, άρα δεν πληρώθηκαν και οι εργάτες των προμηθευτών, δεν έγιναν οι προγραμματισμένες επιστροφές ΦΠΑ και δεν έδωσαν ούτε τα λεφτά που έχουν προπληρώσει οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους. Εσείς πόσο καιρό πιστεύετε ότι θα αντέξει η κοινωνία με όλα αυτά;», συμπλήρωσε.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Μπλόκο από την ΕΚΤ στην προστασία της πρώτης κατοικίας



Εκτιμά ότι οι ρυθμίσεις του σχετικού νομοσχεδίου είναι «πολύ διευρυμένες»

Εξαιρετικά σκληρά κριτήρια για τους δανειολήπτες οι οποίοι θα μπουν να ενταχθούν σε μέτρα προστασίας της πρώτης τους κατοικίας από πλειστηριασμούς, ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ θεωρεί ότι οι ρυθμίσεις του σχετικού νομοσχεδίου είναι «πολύ διευρυμένες» και κατά συνέπεια κάποιοι ενδέχεται να προβούν ηθελημένα σε παύση πληρωμής των υποχρεώσεών τους.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει τη γνωμοδότηση της ΕΚΤ για το νομοσχέδιο, που προβλέπει την προστασία της πρώτης κατοικίας αξίας έως 300.000 ευρώ των δανειοληπτών με ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.

«Το πολύ μεγάλο εύρος των δικαιούχων δανειοληπτών, που πηγαίνει πέρα από την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών με χαμηλά εισοδήματα, ενδέχεται να δημιουργήσει ηθικό κίνδυνο ο οποίος δύναται να οδηγήσει σε ηθελημένες αθετήσεις υποχρεώσεων, υπονομεύοντας την κουλτούρα πληρωμών και τη μελλοντική πιστωτική επέκταση», επισημαίνει η ΕΚΤ.

Όπως αναφέρει -συγκρίνοντάς το με τον προηγούμενο σχετικό νόμο, προβλέπονται σημαντικά πιο ευρεία κριτήρια σε ό,τι αφορά την αξία της προστατευόμενης περιουσίας, το ετήσιο εισόδημα του νοικοκυριού, την αξία των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και το ύψος των καταθέσεων των δανειοληπτών.

Ακόμη, σύμφωνα με την ΕΚΤ, οι ευρείες απαγορεύσεις πλειστηριασμών α” κατοικίας δεν είναι βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα.

«Είναι πιθανό οι προβλέψεις του νομοσχεδίου να ωθήσουν δανειολήπτες που δεν έχουν πραγματική ανάγκη προστασίας να σταματήσουν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους ή να μειώσουν σημαντικά τις πληρωμές, ακόμη κι αν είναι σε θέση να καταβάλλουν πλήρως τις δόσεις», συμπληρώνεται στη γνωμοδότηση.



Πηγή : newsbeast.gr


ΗΠΑ: Εκατοντάδες στην κηδεία του Αφροαμερικανού Ουόλτερ Σκοτ




Εκατοντάδες άτομα παρέστησαν στην κηδεία του Ουόλτερ Σκοτ, του 50χρονου Αφροαμερικανού και πατέρα τεσσάρων παιδιών που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός λευκού αστυνομικού στο Νορθ Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας την περασμένη εβδομάδα. Προηγήθηκε αντιπαράθεση με αφορμή έλεγχο της τροχαίας.

Το φέρετρο με τη σορό του Σκοτ ήταν σκεπασμένο με την αμερικανική σημαία και το συνόδευε η μητέρα του Τζούντι Σκοτ.

Δεκάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από την εκκλησία για να απαθανατίσουν με το κινητό τους τηλέφωνο τη στιγμή που το φέρετρο μεταφερόταν μέσα στο ναό για την τελετή, ενώ είχε απαγορευτεί η πρόσβαση στους δημοσιογράφους.

Ο 33χρονος αστυνομικός Μάικλ Σλάγκερ σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα τον Σκοτ για έναν απλό έλεγχο της τροχαίας. Οι δύο άνδρες όμως ήρθαν σε αντιπαράθεση, όπως αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας που βιντεοσκόπησε τη σκηνή

Στο βίντεο διακρίνεται ο αστυνομικός να πυροβολεί και να σκοτώνει τον Σκοτ ο οποίος προσπαθεί να γλιτώσει τρέχοντας. Ο αστυνομικός πυροβόλησε οκτώ φορές και οι πέντε από τις σφαίρες του πέτυχαν τον 50χρονο.

Ο Μάικλ Σλάγκερ συνελήφθη, του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και αποτάχθηκε από την αστυνομία.



Πηγή : nafteboriki.gr


Αρχ. Ιερώνυμος: “Γέμισε ο κόσμος νεκρούς που περιμένουν να πεθάνουν”



Με τη φράση «γέμισε ο κόσμος νεκρούς ανθρώπους, που ζουν περιμένοντας να πεθάνουν», απευθύνθηκε στο λαό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σε ένα «από τα πιο δυνατά πασχαλινά μηνύματα» που εκφωνήθηκαν ποτέ από προκαθήμενους της ελλαδικής Εκκλησίας, όπως σχολίασαν πολλά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μακαριώτατος, που εκτός από τις εκκλησιαστικές του σπουδές, και πριν φοιτήσει στο Τμήμα Αρχαιολογίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εργάστηκε ως φιλόλογος σε γυμνάσια των Αθηνών, ξεκίνησε το καθιερωμένο του «αναστάσιμο μήνυμα» προς το λαό, με την προσφώνηση «Αγαπητά μου παιδιά».

«Χριστός εγήγερται καί ο Άδης συνετρίβη», είναι η πρώτη του φράση, εξηγώντας στη συνέχεια ότι «ο Άδης στη συμβολική γλώσσα της λατρείας μας είναι το κράτος του θανάτου, το μεταθανάτιο δεσμωτήριο των ψυχών».

Υπενθύμισε, ακολούθως, ότι κάποτε οι κοινωνίες συμπεριφέρονταν σε ακολουθία με την πίστη στην αθανασία της ψυχής, «μα τώρα, ο σύγχρονος άνθρωπος θεωρεί ότι με το θάνατο τελειώνουν όλα, και σώμα και ψυχή».

«Γέμισε ο κόσμος νεκρούς ανθρώπους που ζουν περιμένοντας να πεθάνουν. Ανθρώπους υποκρινόμενους τους ευτυχείς μέσα από την επιφανειακή και επίπλαστη ευθυμία, η κάποιους πιο ειλικρινείς, ως προς την απελπισία τους, και γι` αυτό βαθειά μελαγχολικούς. Ανθρώπους συμβιβασμένους με τη θνητότητα της ύπαρξής τους. Εκείνος που συμβιβάζεται με την επικείμενη ανυπαρξία του, είτε χάνει το ενδιαφέρον του για τη χαρά της ζωής, είτε ανάγει σε ύψιστη και μοναδική αξία την ευζωία, μη διστάζοντας να πατήσει επί πτωμάτων για να την εξασφαλίσει. Στη συνείδησή του όλοι είμαστε πτώματα. Τα πτώματα δεν νιώθουν. Δεν πονούν. Αν ένα πτώμα πατήσει ένα άλλο πτώμα δεν υπάρχει βλάβη, δεν υφίσταται καμία μεταβολή στον άδικο όσο και μάταιο τούτο κόσμο», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «χωρίς Αναστημένο Χριστό δεν έχει σημασία αν ο Άδης είναι υπαρκτός ή ανύπαρκτος».

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «μέσα σ’ έναν κόσμο αδικίας, σκληρότητας, κακότητας και μισανθρωπίας, κάθε συνειδητός Χριστιανός παλεύει να κρατηθεί από τα κράσπεδα των ιματίων του Αναστημένου Χριστού, μέχρι να ενωθεί για πάντοτε μαζί Του στην αιώνια Ζωή».

«Η σωτηρία του καθενός», πρόσθεσε, «περνά μέσα από τη σωτηρία των άλλων, και πολλές φορές, αν όχι όλες, απαιτείται η δική μας σταύρωση για τη σωτηρία των άλλων».



Πηγή : ikypros.com



Ανεξέλεγκτη εισαγωγή προς πώληση σαράβαλων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην χώρα μας.





ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Η Ελλάδα έχει γίνει πλέον μαγνήτης των πιο ταλαιπωρημένων και κακοσυντηρημένων αυτοκινήτων της Ευρώπης και κυρίως απο τη Γερμανία, μετά και την αλλαγή της νομοθεσίας και τη μείωση των δασμών που έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Κυρίως σε ό,τι αφορά τα μικρά diesel, η σχεδόν μηδενική προσφορά μικρών μεταχειρισμένων diesel της εγχώριας αγοράς, σε συνδυασμό με την τεράστια ζήτηση, έχει αυξήσει τις εισαγωγές κατά 150%, ενώ η ποιότητα των περισσότερων αυτοκινήτων που έρχονται στην Ελλάδα είναι αμφίβολη και κατά συνέπεια ιδιαίτερα επικίνδυνη για όλους εκείνους που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή Η κατάσταση ξέφυγε απο κάθε έλεγχο ,   όταν το υπουργείο Οικονομικών της Κυβέρνησης Σαμαρά, αποφάσισε (για άλλους εξαναγκάστηκε από την Ε.Ε.) να μειώσει τους δασμούς. Η μείωση μπορεί να ξεπεράσει και το 80%, ενώ αν υπολογίσει κανείς ότι η φορολογητέα αξία μειώνεται περαιτέρω ποσοστιαία με χρήση συντελεστή 0,30 για κάθε επιπλέον 500 χιλιόμετρα που έχουν διανυθεί από τον ετήσιο μέσο όρο των 15.000 km, τότε οι δασμοί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα μειώνονται ακόμη περισσότερο.

Κάποιοι έμποροι, λοιπόν, θέλοντας να έχουν προτάσεις για όλα τα βαλάντια και να μη χάσουν τον πελάτη, προτείνουν στον υποψήφιο αγοραστή την εισαγωγή αυτοκινήτου από το εξωτερικό, σε τιμές ιδιαίτερα χαμηλές. Οι περισσότεροι (όχι όλοι), θέλοντας να πληρώνουν χαμηλότερους δασμούς, αυξάνουν ηλεκτρονικά με όσα περισσότερα χιλιόμετρα τα αυτοκίνητα αυτά. Το όχημα έρχεται στη χώρα μας και αφού το συμμαζέψουν, το γυαλίσουν και ρίξουν τα χιλιόμετρα, συνήθως στο όριο που επιθυμεί ο υποψήφιος αγοραστής, το πουλάνε.

Διευκρινίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι αντίθετος στο να υπάρχει και αυτή η επιλογή, του οικονομικότερου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Ομως έχει πλέον αποδειχτεί ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων ο κόσμος πληρώνει πολλά περισσότερα για ένα αυτοκίνητο που αξίζει πολύ λιγότερο και που δεν έχει εικόνα για τη χρήση που του έχει γίνει, για τις ζημιές που έχει βγάλει αλλά και για τα πραγματικά χιλιόμετρα που έχουν γίνει με αυτό.

Επ’ αυτού, λοιπόν, θα πρέπει άμεσα να υπάρξει προστασία των καταναλωτών από το κράτος, αλλά και από τους υγιείς εμπόρους του συγκεκριμένου κλάδου.



Πηγή : newsauto.gr


Μέρες που είναι, πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτή η φωτογραφία…



Πρόκειται για ντοκουμέντο από τα Αρχεία του Βατικανού.

Στις 24 Απριλίου του 1915, δηλαδή πριν ακριβώς 100 χρόνια, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, ο τουρκικός στρατός σταύρωσε γυμνές τις γυναίκες των Αρμενίων.

Ως Γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.

Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915, όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 ως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000.

Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες.

Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη «γενοκτονίας» και ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε ένας βίαιος εκτοπισμός του Αρμενικού πληθυσμού.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε παράλληλα και με τον ίδιο τρόπο με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Ελλήνων και των Ασσυρίων.



Πηγή : tribune.gr