Σάββατο 11 Απριλίου 2015

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα είχε συλληφθεί για κατοχή εκρηκτικών υλών




Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Πριν από μερικές ημέρες, η συνομιλία της Βασιλικής Λέβα με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ξεκίνησε τη διαδρομή της συμμετέχοντας σε φοιτητικά κινήματα και κατηγορήθηκε για βομβιστική επίθεση και κατοχή εκρηκτικών υλών στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κ. Λέβα απασχόλησε τις τοπικές αστυνομικές αρχές των Ιωαννίνων για πρώτη φορά το 1980. Φοιτούσε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και άρχισε να συμμετέχει σε φοιτητικά κινήματα και ακροαριστερές οργανώσεις. Το 1982 κατηγορήθηκε μαζί με ακόμη τρία άτομα για «βομβιστική επίθεση» (την περίοδο εκείνη ως βομβιστική επίθεση αναφερόταν και η εκτόξευση βομβών μολότοφ) στη γραμματεία της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Η επίθεση έγινε στις 5 Απριλίου 1982, όταν η κ. Λέβα ήταν 24 ετών. Στην κατοχή των τεσσάρων δραστών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες που είχαν κλαπεί από λατομείο. Μία από τις κατηγορίες για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά».

Οι αστυνομικοί εκτίμησαν τότε- σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγράψει στις αναφορές τους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα- ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν να καούν γραπτά της κ. Λέβα, που είχαν βαθμολογίες κάτω από τη βάση. Στη συνέχεια, η τότε φοιτήτρια διώχθηκε και πειθαρχικά, με ποινή τη διαγραφή της από τη Σχολή.

Ενα μήνα αργότερα, στις 16 Μαΐου 1982, δύο από τους συνεργούς της κ. Λέβα κατηγορήθηκαν για βομβιστική επίθεση κατά του Αστυνομικού Μεγάρου Χωροφυλακής Ιωαννίνων. Οι δύο επιθέσεις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκδικάστηκαν μαζί.

Πριν από αυτά, η Ασφάλεια Ιωαννίνων είχε ασχοληθεί μία ακόμη φορά με τη βουλευτή, το 1980, όταν συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία για εξύβριση αστυνομικού. Είχε κατηγορηθεί ότι είχε προκαλέσει επεισόδιο αποκαλώντας «μπάτσο» έναν αστυνομικό όταν αυτός επιχείρησε να κάνει εξακρίβωση στοιχείων σε νεαρό φίλο της που τη συνόδευε. Στην απολογία της είχε υποστηρίξει ότι η λέξη «μπάτσος» δεν είναι βρισιά, αλλά χαρακτηρισμός του οργάνου της τάξεως και πως βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Η επίμαχη επίσκεψη της κ. Λέβα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλευόταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έγινε στις 27 Μαρτίου. Η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε περίπου 45' μαζί του, σε οικείο κλίμα σύμφωνα με μαρτυρίες και τον ενημέρωσε για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των φυλακών Γ' Τύπου. Συζήτηση, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τη διαμαρτυρία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κώστα Μπακογιάννη. Η κ. Λέβα, μετά από τις αντιδράσεις δήλωσε ότι στόχος της επίσκεψή της ήταν η καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν εργαζόμενους και κρατούμενους, ενώ μιλώντας στην εφημερίδα αρνήθηκε τις κατηγορίες για σχέσεις με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.





Πηγή: iefimerida.gr





Δύο νεκροί στην Καλαμάτα από τον φετινό πόλεμο των βεγγαλικών



Ένα τραγικό δυστύχημα συνέβη στο χωριό Άνω Άμφεια Μεσσηνίας ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή.

Δύο νέοι, ηλικίας 23 και 26 ετών, έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία, καθώς η τύχη τους έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, στην 'Ανω 'Αμφεια ή 'Ανω Γαρδίκη Θουρίας - όπως είναι περισσότερο γνωστή - λίγο έξω από την Καλαμάτα, ένας 23χρονος κι ένας 26χρονος, που έπαιζαν στην αυλή του σχολείου, το οποίο βρίσκεται σε σημείο με υψομετρική διαφορά και σε απόσταση, από διερχόμενα καλώδια της ΔΕΗ, έδεσαν μια κροτίδα σε καλώδιο και την πέταξαν προς τα σύρματα της ΔΕΗ.

Το καλώδιο όμως που πέταξαν, ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ και μη έχοντας προλάβει να αφήσουν το άλλο άκρο, πέθαναν ακαριαία από ηλεκτροπληξία.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, όμως ήταν αργά για τους δύο νέους, ο θάνατος των οποίων βύθισε το χωριό στο πένθος. Η αστυνομία που κλήθηκε ενεργεί προανάκριση.


Πηγή : koolnews.gr


Νέο βίντεο με εκτελέσεις από τους Τζιχαντιστές


Νέο βίντεο που δείχνει έναν αποκεφαλισμό, καθώς και την εκτέλεση ενός αιγύπτιου στρατιώτη που είχε απαχθεί κατά τη διάρκεια επίθεσης στη χερσόνησο του Σινά, έδωσε στη δημοσιότητα το αιγυπτιακό σκέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν δίνει καμία πληροφορία για τον άνδρα που αποκεφαλίστηκε. Ωστόσο στο παρελθόν οι τζιχαντιστές της Ανσάρ Μπέιτ αλ-Μάκντες επεφύλαξαν αυτό τον τρόπο εκτέλεσης στους "κατασκόπους", όπως αποκαλούν αυτούς τους οποίους κατηγορούν ότι συνεργάζονται με τους στρατούς της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

Η οργάνωση, που πρόσφατα μετονομάστηκε "Επαρχία του Σινά", έχει αναλάβει την πλειονότητα των πιο θεαματικών και πολύνεκρων επιθέσεων που συγκλονίζουν το βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά από τότε που ο στρατός απέπεμψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, τον Ιούλιο του 2013.

Στο βίντεο, ο αιγύπτιος στρατιώτης απαρνείται την ταυτότητά του και δηλώνει ότι συνελήφθη κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον στρατιωτικού σημείου ελέγχου στις 2 Απριλίου στο βόρειο Σινά.
Εκείνη την ημέρα, τουλάχιστον δύο πολίτες και 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε διάφορες συντονισμένες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον πέντε οδικών σημείων ελέγχου του στρατού νοτίως του Σέιχ Ζουέιντ, κοντά στο Αλ-Αρις, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βορείου Σινά.
Στο βίντεο, ο στρατιώτης εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια της εφόδου οι τζιχαντιστές έθεσαν υπό την κατοχή τους δύο άρματα μάχης και όπλα από τα σημεία ελέγχου. Στη συνέχεια πυροβολείται από έναν μασκοφόρο, ο οποίος μόλις είχε αποκεφαλίσει άλλον άνδρα που ήταν δίπλα του.
Το πτώμα του στρατιώτη είχε βρεθεί την επομένη των επιθέσεων της 2ας Απριλίου, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφάλειας.

Η Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντις μετονομάστηκε σε Επαρχία του Σινά όταν δήλωσε πίστη και υποταγή στο ΙΚ, υποδηλώνοντας ότι η χερσόνησος αυτή είναι μέρος του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου της ριζοσπαστικής οργάνωσης που εκτείνεται σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ. Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις δηλώνουν ότι δρουν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου, η οποία στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.

Παράλληλα, στην Ουάσινγκτον, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός έχει πραγματοποιήσει εννέα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και επτά στη Συρία από το πρωί της Πέμπτης. Στο Ιράκ, βομβαρδίστηκαν θέσεις των τζιχαντιστών κοντά στο Μπάιτζι, στη Μοσούλη, τη Φαλούτζα και σε άλλες περιοχές. Στη Συρία, οι επιδρομές έπληξαν θέσεις του ΙΚ κοντά στη Χασάκα και το Κομπάνι.



Πηγή : ethnos.gr


«Νεκροψία» για τον θανάτου του Ιησού από τον ιατροδικαστή Φ. Κουτσάφτη



Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών εξηγεί επιστημονικά πώς προήλθε ο θάνατος του Ιησού Χριστού.

Εξι ανακρίσεις, τέσσερις βασανισμοί. Η Σταύρωση, ο Θάνατος, η Ανάσταση. Τα Πάθη...

Υπάρχει, άραγε, επιστημονική εξήγηση για τον θάνατο του Ιησού Χριστού; Γιατί καταρρίπτεται η θεωρεία όσων αμφισβητούν ότι πέθανε πάνω στον Σταυρό, άρα εξηγούν «λογικά» την Ανάσταση; Ποια θα μπορούσε να είναι η «νεκροψία» και η «ιατροδικαστική έκθεση» για το μαρτύριο και τον θάνατό Του;

Απαντήσεις, από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππο Κουτσάφτη, που έχει κάνει μια συστηματική μελέτη, εξετάζοντας όλες τις πηγές και αναλύοντας τα Πάθη και τον θάνατο Του Ιησού Χριστού με επιστημονικό τρόπο.

Στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ανέλυσε τα αίτια θανάτου Του και την επίπτωση κάθε βασανιστηρίου.

Ερώτηση: Κύριε Κουτσάφτη, τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας από τις Γραφές, την παράδοση της Εκκλησίας και τις ιστορικές πηγές μάς δίνουν μια πλήρη εικόνα για τα μαρτύρια Του Χριστού;

-Βεβαιότατα. Ξέρουμε πάρα πολλά στοιχεία και θα έλεγε κανείς ότι μπορούμε να βγάλουμε ένα πόρισμα. Ελπίζω να μην ακούγεται ασεβές αυτό το τόλμημα σε ορισμένους, γιατί τόλμημα είναι.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το θείο πάθος είναι εκούσιο. Ο Κύριος με τη δική Του θέληση δέχτηκε τα πάντα, γι’ αυτό ακόμα και την ώρα που τα καρφιά έσκιζαν τις σάρκες του και τρυπούσαν τα οστά Του Αυτός προσευχόταν για τους σταυρωτές Του, πράγμα πρωτοφανές.

Eρ: Ποια ήταν λοιπόν η επίπτωση των Παθών;

-Αυτό που πρέπει όλοι να γνωρίζουν είναι ότι τα Πάθη είναι ψυχοσωματικά. Ο Χριστός, όταν φεύγει από τον Μυστικό Δείπνο και πορεύεται για να προσευχηθεί, αφήνοντας λίγο πιο μακριά τους τρεις μαθητές (Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη), εμφανίζεται με βάση τις Γραφές εκστατικός σαν κάτι δυσάρεστο να περιμένει.

Στο τέλος (ενώ οι μαθητές δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει) Ο Ιησούς προσεύχεται για τρίτη φορά και τρέχει από το μέτωπό του ιδρώτας και αίμα. Αυτό το σημείο της διήγησης περί «αιματηρού ιδρώτα» αμφισβητήθηκε πολύ έντονα για αιώνες.

Ο Ευαγγελιστής όμως γράφει κάτι που ήταν αδιανόητο και πρωτοφανές, χωρίς να τον νοιάζει αν θα τον αμφισβητήσουν ή αν θα πουν ότι γράφει φανταστικά πράγματα.

Πράγματι, λοιπόν, το Ευαγγέλιο 2000 χρόνια μετά δικαιώθηκε, καθώς η Ιατρική πρόσφατα αποφάνθηκε ότι υπάρχει ένα σπάνιο συνοδό σύμπτωμα του οργανισμού με αυτά τα χαρακτηριστικά όταν κάποιος βρεθεί σε μεγάλη ψυχοσωματική ένταση.

Ξέρουμε πλέον από τη σύγχρονη επιστήμη ότι οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι διάσπαρτοι στο σώμα, αλλά οι πολυπληθέστεροι βρίσκονται στις παλάμες, στα πέλματα, στον αυχένα, στις παρειές και στο μέτωπο.

Οταν ο άνθρωπος βρεθεί σε μεγάλη ένταση, είναι δυνατόν να γίνει αυτόματη ρήξη μεγάλου αριθμού τριχοειδών αγγείων στο σπείραμα των αδένων. Το αίμα που απελευθερώνεται αναμειγνύεται με τον ιδρώτα, τον βάφει κόκκινο και στη συνέχεια το παραχθέν μείγμα αναβλύζει στο δέρμα.

Δηλαδή, ο Ευαγγελιστής Λουκάς έγραψε την αλήθεια. Καταλαβαίνει, όμως, κανείς σε πόσο μεγάλο βαθμό έντασης βρισκόταν Ο Ιησούς πριν ακόμα από τη σύλληψή Του.

Την άλλη μέρα ήξερε ότι θα αναλάβει την ανθρώπινη αμαρτία ως αντικαταστάτης του πεσόντος ανθρώπου και θα αντιμετωπίσει πάνω στον Σταυρό τη θεία δικαιοσύνη.

Δεν ήθελε να χάσει το βλέμμα του πατέρα Του που ήταν στραμμένο πάνω Του. Δεν ήταν η αγωνία Του ούτε για τη μαστίγωση ούτε για τα καρφιά.

Eρ: Τα μαρτύρια πριν από τη Σταύρωση ποια ήταν και ποια επίπτωση είχαν;

-Μετά τη σύλληψη ο Ιησούς πέρασε από έξι εξαντλητικές και κακόπιστες ανακρίσεις. Από τον Άννα, τον Καϊάφα, το Συνέδριο, τον Πιλάτο, τον Ηρώδη και ξανά από τον Πιλάτο.

Στα μεσοδιαστήματα κακοποιήθηκε με τέσσερις πολύωρους και βάρβαρους βασανισμούς. Μεταξύ των ανακρίσεων και των βασανισμών σύρθηκε αλυσοδεμένος και δερνόμενος έξι φορές.

Η απόσταση που διήνυσε με τις αλυσίδες ήταν περίπου έξι χιλιόμετρα. Και όλα αυτά νηστικός, διψασμένος και άυπνος.

Eρ: Οι πιέσεις τι ρόλο έπαιξαν;

-Του ασκήθηκε έντονη ψυχοσωματική βία, Τον έγδυσαν τρεις φορές, Τον έντυσαν άλλες τόσες, Τον μαστίγωσαν, Του φόρεσαν το ακάνθινο στεφάνι και Του φόρτωσαν τον βαρύ Σταυρό. Στις ανακρίσεις Τον διέσυραν και Τον εξευτέλισαν. Ήθελαν με κάθε τρόπο να Τον κάνουν να λυγίσει.

Eρ: Μεταξύ άλλων, μαστιγώθηκε.

-Ναι. Η μαστίγωση γινόταν με φραγγέλιο, που είχε λουριά με απολήξεις σφαιρίδια και άκρες από κόκαλα. Κάθε φορά που έπεφτε στο σώμα το μαστίγιο αυτά τα αντικείμενα έμπαιναν μέσα στις σάρκες και όταν το τραβούσε ο βασανιστής για να ξαναχτυπήσει έσκιζαν το δέρμα.

Οι πληγές που προκάλεσαν ήταν φοβερές σε όλη την οπίσθια επιφάνεια και την πλάγια κοιλιακή και θωρακική χώρα, που πρέπει να ήταν καταματωμένη. Πρέπει να έχασε πολύ μεγάλη ποσότητα αίματος ο Χριστός μόνο από αυτό.

E: Ως προς τον Σταυρό που κουβάλησε;

-Όταν ο Κύριος φορτώθηκε τον Σταυρό έπρεπε να κουβαλήσει ένα ξύλο που δεν ήταν πλανισμένο (όπως το βλέπουμε στις αγιογραφίες). Ήταν δυο κορμοί γεμάτοι σκληρό φλοιό και ρόζους και καταλαβαίνετε τι έγινε όταν πέταξαν πάνω στην πλάτη Του το οριζόντιο τμήμα.

Την ήδη καταματωμένη πλάτη από τη μαστίγωση. Αυτός ο βαρύς κορμός μπήκε μέσα στις πληγές προκαλώντας αφόρητο πόνο. Στη συνέχεια ο Ιησούς κυριολεκτικά σέρνει τα βήματά Του και υποφέρει.

Πλέον δεν έχει ανάσες και αρκετό οξυγόνο. Το αίμα Του λιγοστεύει και κάποια στιγμή λυγίζουν τα γόνατά Του και είναι αδύνατον να προχωρήσει.

Eρ: Περιγράφετε μια κατάσταση που σχεδόν δεν αντέχεται με βάση τα ανθρώπινα μέτρα.

-Ναι. Πιστεύω αν δεν ήταν ο συγκεκριμένος εκεί θα είχε πεθάνει. Κανονικά, με βάση τη λογική, εκεί (στην πορεία προς τον Γολγοθά) θα έπρεπε να είναι το τέλος.

Eρ: Ωστόσο, Ο Χριστός φτάνει τελικά μέχρι τη Σταύρωση. Εκεί τι ακριβώς γίνεται;

-Εκεί οι σταυρωτές ξαπλώνουν Τον Ιησού πάνω στον Σταυρό και Του καρφώνουν τα χέρια και τα πόδια. Για το ακριβές σημείο του καρφώματος υπάρχουν δύο εκδοχές: το εσωτερικό της παλάμης, που φαίνεται και σε πολλές εικόνες, ή το κέντρο της έσω επιφανείας των καρπών.

Η πρώτη εκδοχή είναι για μένα η πιο προσιτή. Η παλάμη έχει μικρό πάχος, μεγάλη επιφάνεια και λόγω των τενόντων και των περιτόναιων δεν σκίζεται το δέρμα. Υπάρχουν και τα μετακάρπια οστά, που μπορούν να συγκρατήσουν το βάρος.

Αν, πάντως, το καρφί μπήκε ανάμεσα στα δύο κόκαλα, κερκίδα και ωλένη, έχουμε τραγικό πόνο γιατί τραυματίστηκε το μέσο νεύρο. Σκεφτείτε ότι αν ακουμπήσουμε ελάχιστα το νεύρο του αγκώνα νιώθουμε έντονο πόνο. Φανταστείτε να περάσει καρφί από αυτό το νεύρο.

Ως προς το κάρφωμα των ποδιών οι δύο εκδοχές είναι ότι σταύρωναν τα πόδια και το καρφί περνούσε από το ένα πόδι στο άλλο ή ότι καρφώθηκαν παράλληλα. Ευρήματα του 1968 σε τάφους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μάς δείχνουν ότι υπήρχαν και άλλοι που σταυρώθηκαν στα πόδια με τον πρώτο τρόπο.

Eρ: Ο θάνατος τελικά από τι επήλθε; Γνωρίζουμε;

-Μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένας θάνατος αργός και λίαν βασανιστικός. Με την ανύψωση του Σταυρού.

Ο Χριστός αντιμετωπίζει μια σειρά από δυσμενείς παράγοντες:

– Υποχρεωτική ορθοστασία, που Του δημιουργεί ορθοστατική υπόταση.

– Υποχρεωτική ακινησία, που δεν δίνει τη δυνατότητα στο φλεβικό αίμα να επιστρέψει στην καρδιά.

– Ειδική στάση του θώρακα, με το βάρος του σώματος να είναι σε μόνιμη έκπτυξη και να δυσκολεύει φοβερά την αναπνοή. Δεν μπορεί να κάνει εκπνοή παρά μόνο εισπνοή. Αυτό συντόμευσε τον θάνατό Του.

Επιπλέον αντιμετωπίζει επιπλοκές τραυμάτων, αιμορραγία, αφυδάτωση, πείνα, δίψα και εξάντληση.

Eρ: Το τελικό «πόρισμα»;

-Επρόκειτο για πολυπαραγοντικό θάνατο. Πολλά πράγματα έδρασαν για την κατάληξη, με τελικό αίτιο την ασφυξία μαζί με την κυκλοφορική ανεπάρκεια. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι και η επιδρομή των σαρκοφάγων εντόμων.

Το αίμα φέρνει από πολύ μακριά έντομα που κόβουν κομμάτια από τις πληγές ενός ακίνητου ανθρώπου! Οι πιο φοβερές στιγμές για Τον Κύριο ήταν μετά το κάρφωμα στον Σταυρό.

Eρ: Πώς εξηγείτε την αντοχή που έδειξε;

-Ο Χριστός δεν πέθανε πριν από τη Σταύρωση γιατί υπήρχε λόγος. Υπερέβη τα ανθρώπινα μέτρα και για μένα το ότι άντεξε και ανέβηκε στον Σταυρό είναι ακόμα ένα δείγμα της θεότητάς Του.

Eρ: Μπορείτε να μας περιγράψετε τι αισθανόταν ο Ιησούς φορώντας το ακάνθινο στεφάνι;

-Πρώτα πρώτα, να σας πω ότι είναι πρωτοφανής τρόπος αντιμετώπισης. Ποτέ πριν δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο και ποτέ ξανά δεν επαναλήφθηκε. Επρόκειτο για φρίκη! Το κατασκεύασαν από μια τζιτζιφιά, ευλύγιστο φυτό που ευδοκιμεί στην περιοχή, με πολύ μεγάλα και σκληρά αγκάθια.

Μέχρι τότε τα στεφάνια των καταδίκων ήταν σιδερένια και προσαρμόζονταν με βάση τη διάμετρο του κρανίου. Εδώ ήταν βασανιστήριο. Το τριχωτό της κεφαλής είναι αγγειοβριθέστατο.

Έχει πολύ καλή αιμάτωση και ειδική νεύρωση. Η αιμορραγία, λοιπόν, ήταν μεγάλη και αφόρητος ο πόνος από τα αγκάθια στα νεύρα.

Eρ: Κατά καιρούς έχουν ακουστεί θεωρίες ότι Ο Χριστός δεν είχε πεθάνει στον Σταυρό και ότι έτσι δικαιολογείται (λογικά) η Ανάστασή του. Κατά τη γνώμη σας, αυτό μπορεί να στέκει;

-Τυχαία έγινε, νομίζετε, ο λογχισμός της πλευράς; Καθόλου τυχαία. Αυτό το γεγονός είναι το πιστοποιητικό του θανάτου. Η λόγχη τρύπησε την πλευρά και βγήκε «αίμα και ύδωρ». Από όποια πλευρά και να έγινε ο λογχισμός, με αυτό το βαρύ όπλο των δυόμισι μέτρων, δεν υπάρχει περίπτωση ο οποιοσδήποτε να μείνει ζωντανός. Με τίποτα!

Ερ: Άρα καταρρίπτονται όλα;

-Φυσικά. Οι αρνητές βέβαια λένε ό,τι θέλουν, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολούνται με Τον Χριστό αφού γι’ αυτούς δεν υπάρχει.



Πηγή: Κυριακάτικη Δημοκρατία, thetoc.gr


Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. – Κατασχέθηκαν 350 κιλά ηρωίνης στο λιμάνι της Πάτρας



Γερό πλήγμα δέχθηκε ένα κύκλωμα Ελλήνων και αλλοδαπών που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στις ευρωπαϊκές χώρες με νταλίκες, καθώς δυο από αυτές ακινητοποιήθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας λίγο πριν επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής προς την Ιταλία.

Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών ερεύνησαν εξονυχιστικά τα δυο οχήματα και ανακάλυψαν τις κρύπτες μέσα στις οποίες ήταν κρυμμένες οι συσκευασίες με τα ναρκωτικά. Η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά η συνολική ποσότητα της ηρωίνης που κατασχέθηκε ξεπερνάει τα 350 κιλά.

Οι δυο Σλοβάκοι οδηγοί συνελήφθησαν και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης αποκάλυψαν ότι είχαν παραλάβει το παράνομο φορτίο από μια αποθήκη στο Περιστέρι και από μια άλλη στον Ασπρόπυργο. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν ταυτόχρονη έφοδο στα δυο σημεία, όπου η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει γίνει γνωστό τι έχει βρεθεί.

Οι αστυνομικοί αναζητούν δυο Έλληνες, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά. Και οι δυο φέρονται ως ηγετικά στελέχη του κυκλώματος και άμεσοι συνεργάτες Σλοβάκων «βαρόνων» που κινούσαν τα νήματα ενός πολυπλόκαμου δικτύου διεθνούς μεταφοράς των ναρκωτικών, τα οποία παραλάμβαναν μέσω Τουρκίας και τα διοχέτευαν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.


Πηγή : koolnews.gr


Mercedes-Benz GLA 180 CDI 7G-DCT: Βασική στα χαρτιά



Αν μέχρι σήμερα έλειπε κάτι από την Mercedes-Benz GLA τότε αυτό ήταν ένας κινητήρας diesel ικανός να τοποθετηθεί στα "θεμέλια" της γκάμας της. Όχι γιατί το τετρακύλινδρο σύνολο των 2,2 λίτρων έμοιαζε να μην συμβαδίζει με το προφίλ του γερμανικού SUV, αλλά γιατί έβρισκε απέναντί του το ελληνικό φορολογικό σύστημα και τις όποιες επιβαρύνσεις εξακολουθεί να προβλέπει αυτό για τους κινητήρες μεγάλου κυβισμού.

H λύση ήρθε από τη Renault, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Daimler με τον γαλλικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών, χαρίζοντας στη GLA μοναδικά, για την κατηγορία της, χαρακτηριστικά.



Με τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 1.461 κ.εκ. κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές της, η GLA γίνεται η πρώτη έκδοση diesel ενός premium SUV που "πέφτει" κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2,0 λίτρων.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, μια πετρελαιοκίνητη GLA "πριμοδοτείται" με το όφελος απόσυρσης, έχοντας ως αφετηρία τα 29.770 ευρώ (με το πρόγραμμα ALL INCLUSIVE που προβλέπει προκαταβολή 35% και μεταξύ άλλων παρέχει δωρεάν συντήρηση 2 ετών, επέκταση εγγύησης 2 ετών και ασφάλιση διάρκειας 6 μηνών, το ποσό επιμερίζεται σε εώς και 60 δόσεις). Για πρώτη φορά μια πετρελαιοκίνητη GLA μοιάζει ελκυστική, αν όχι προσιτή, ακόμα και σε εκείνους που δεν είχαν φανταστεί, μέχρι σήμερα, τον εαυτό τους στο αριστερό κάθισμα μιας Mercedes-Benz.



Μιλώντας για τη "δική μας" GLA 180 CDI, το έργο του κινητήρα diesel των 1,5 λίτρων κλήθηκε να υποστηρίξει ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, από τα γρανάζια του οποίου περνούν οι 109 ίπποι και τα 260 ροπής, πριν καταλήξουν στους τροχούς του μπροστινού άξονα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο παραπάνω συνδυασμός είναι ικανός να προσφέρει λύσεις εντός και εκτός πόλης, εξασφαλίζοντας, πέρα από αξιοπρεπείς επιδόσεις, την απαιτούμενη οικονομία καυσίμου.

Με τον Γερμανό κατασκευαστή να ανακοινώνει κατανάλωση καυσίμου 3,9 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων 103 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, η GLA 180 CDI χάνει στις λεπτομέρειες το bonus της μη καταβολής τελών κυκλοφορίας, όχι όμως και την ικανότητα να κινείται χωρίς να επιβαρύνει δυσανάλογα την τσέπη σου.



Πέρα από τη λίγο-πολύ γνωστή αποδοτικότητα του κινητήρα diesel των 1.461 κ.εκ., δεδομένη θα πρέπει να θεωρήσει κανείς και την τραχύτητα που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του, έστω και αν στην περίπτωση της GLA τόσο ο θόρυβος όσο και οι κραδασμοί μένουν στις περισσότερες των περιπτώσεων μακριά από τον θάλαμο επιβατών.

Μένοντας στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης έκδοσης, την εξοικείωση του οδηγού απαιτεί η διστακτικότητα που εμφανίζει κατά την εκκίνηση το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, η οποία περιορίζεται, χωρίς ωστόσο να εξαλείφεται, αφήνοντας πίσω σου την πρώτη σχέση μετάδοσης.

Από εκεί και πέρα, οι ρυθμίσεις του πλαισίου θα επιτρέψουν στον οδηγό να διαχειριστεί με ευκολία τους 109 ίππους και τα 260 Nm ροπής του κινητήρα, χωρίς να θέτουν υπό αμφισβήτηση το ασφάλτινο προφίλ της έκδοσης αλλά και χωρίς να αποκλείουν την παρουσία της στο χώμα.



Αν και η GLA θυμίζει σε αρκετά σημεία την A-Class, στην οποία άλλωστε έχει βασιστεί, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος αποδεικνύεται αρκετή ώστε το συμπαγών διαστάσεων SUV της Mercedes-Benz να αποκτήσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ως προς την απόσβεση των κακοτεχνιών του οδοστρώματος.

Ικανός να μεταβάλλει σε σημαντικό βαθμό όχι μόνο την εικόνα του αμαξώματος ή του πενταθέσιου θαλάμου επιβατών, αλλά και τα χαρακτηριστικά κίνησης της GLA είναι ο πρόσθετος εξοπλισμός, καθώς η απόσταση που χωρίζει π.χ. τη βασική έκδοση του αυτοκινήτου από το αξίας 3.320 ευρώ πακέτο "AMG Line", σου επιτρέπει να μιλήσεις για μια τελείως διαφορετική, σε χαρακτήρα και προσανατολισμό, πρόταση.



Πηγή : auto.in.gr


Οι αντιεξουσιαστές ανήρτησαν δικό τους βίντεο από τα επεισόδια στα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο..«Απειλεί» με παραίτηση ο Γ. Πανούσης.




Κρέμασαν την Ελληνική σημαία ανάποδα

Ο κ. Πανούσης τονίζει πως «οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν έναν νέο Δεκέμβρη του 2008..

"Κρησφύγετο" το πολυτεχνείο

Σοκάρει η αποκάλυψη καθηγητή του πολυτεχνείου για τη δράση των αντιεξουσιαστών.

"Απειλεί" με παραίτηση ο Γ. Πανούσης.

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στέλνει ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Ο κ. Πανούσης τονίζει πως «οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν έναν νέο Δεκέμβρη του 2008 όσο και εάν η υπόθεση Γρηγορόπουλου είναι διαφορετική» και προσθέτει:

Η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός απειλεί ευθέως με παραίτηση εάν δεν υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να εκπονηθεί μία σαφής γραμμή για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων.

«Ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα.
Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να παρέμβει και να ζητήσει μία ολοκληρωμένη πολιτική απέναντι στο ζήτημα αυτό», είπε και συνέχισε σημειώνοντας πως «ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.
Θα παίξει με το 4% των “έξαλλων” ή το 32% των συντηρητικών και προοδευτικών ψηφοφόρων που τον στήριξαν».

Στη συνέχεια επισημαίνει:
Εάν συνεχιστεί η αοριστία, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο, ξέρω από βελούδινα διαζύγια.

Δείτε το βίντεο.... στο οποίο καίνε την Ελληνική σημαία,προκαλούν και επιτίθενται στα ΜΑΤ που απλά παρακολουθούν τις καταστροφές και τα όσα τραγικά συμβαίνουν εντός και εκτός του ασύλου του Πολυτεχνείου..





Πηγή : eglimatikotita.gr


«Παντελής έλλειψη σχεδίου»..2,5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες περιμένουν στα τούρκικα παράλια για να μπουν στην Ελλάδα


Η μεγάλη όξυνση του φαινομένου προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς, κυρίως στα νησιά στα οποία έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών.

Το πιο εφιαλτικό σενάριο όμως είναι άλλο.
Είναι οι εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος για νέο ανεξέλεγκτο κύμα.

Όπως εκτιμούν, οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών θα φτάσουν φέτος τις 60.000 από 40.000 πέρυσι ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι στα απέναντι τουρκικά παράλια υπάρχουν συγκεντρωμένοι 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και λαθρομεταναστές οι οποίοι περιμένουν να μπουν παράτυπα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση!



Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Καθημερινή, έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Συγκεκριμένα, το α΄ τρίμηνο του έτους διασώθηκαν από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος 10.445 αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν να μπαίνουν παράτυπα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη στιγμή που ο αριθμός τους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ήταν 2.863.

Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι πλωτό του Λιμενικού περισυνέλεξε 43 λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ρόδου. Στην Κω, αντίστοιχα, στρατιωτικό παρατηρητήριο εντόπισε χθες το πρωί φουσκωτή βάρκα με 38 λαθρομετανάστες, που επίσης περισυνελέγησαν από το Λιμενικό.

Ηδη έχουν στηθεί σκηνές για να φιλοξενήσουν πρόχειρα τους λαθρομετανάστες, όμως, οι τοπικοί φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Πρωτοβουλία Καμίνη με τους δημάρχους της Ρώμης και του Παρισιού
Εν τω μεταξύ, συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προτίθεται να ζητήσει αμέσως μετά το Πάσχα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των προβλημάτων για την πόλη από τις αυξημένες ομάδες λαθρομεταναστών, για τους οποίους δεν υπάρχουν υποδομές όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν.
«Δεν είμαστε σύμφωνοι με αυτή τη διαδικασία, με την οποία μεταφέρονται στο κέντρο της πόλης εκατοντάδες άνθρωποι, χωρίς καμιά μέριμνα για το πού θα μείνουν, πού θα φάνε, πώς θα βιοπορισθούν.
Η παντελής έλλειψη σχεδίου για το τι θα απογίνουν οι άνθρωποι που έως τώρα βρίσκονταν στα Κέντρα Προσωρινής Κράτησης, μας βρίσκει αντίθετους» τονίζει.

Καμίνης: ​«Σε λίγο θεωρώ ότι η κατάσταση δεν θα είναι διαχειρίσιμη και θα αποτελέσει το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την πόλη»
Εκφράζει έντονη ανησυχία για την πιθανότητα «επιστροφής στο παρελθόν». «Σε λίγο θεωρώ ότι η κατάσταση δεν θα είναι διαχειρίσιμη και θα αποτελέσει το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την πόλη». Οπως εξηγεί, στις πλατείες Ομονοίας και Βικτωρίας ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ομάδες λαθρομεταναστών που δεν έχουν εργασία και τόπο διαμονής, ενώ και στα συσσίτια έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων. Ο κ. Καμίνης τονίζει στην «Καθημερινή» ότι «όλοι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται σε αναζήτηση μιας τύχης, που εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους προσφέρουμε».

Οσον αφορά στις σκέψεις που διατυπώνονται από το υπουργείο για μεταφορά των λαθρομεταναστών από τα νησιά, όπου καταλήγουν, στην Αθήνα, ώστε να γίνει καταγραφή και ταυτοποίηση, ο κ. Καμίνης εκφράζει κάθετα την αντίθεσή του. «Σε καμιά ευρωπαϊκή πόλη δεν μεταφέρουν το πρόβλημα στο κέντρο.

Αντίθετα, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα όσον το δυνατόν περιφερειακά. Την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκα με τη δήμαρχο Παρισιού, Anne Hidalgo, και τον δήμαρχο Ρώμης, Ignazio Marino, και συμφωνήσαμε, οι τρεις δήμαρχοι, να αναλάβουμε κοινή πρωτοβουλία και να διατυπώσουμε ολοκληρωμένη κοινή πρόταση για το μεταναστευτικό.

Είναι ένα πολύ σύνθετο θέμα, που, για τη χώρα μας και κυρίως για την πόλη μας, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα» καταλήγει.



Πηγή : zougla.gr


Αβραμόπουλος για τριτοκοσμικές εικόνες στην Κω: Δικαιότερη κατανομή μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε.



Ποιες οι τρεις προτάσεις που κατέθεσε στον Επίτροπο Μετανάστευσης ο δήμαρχος Κω για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στο νησί.

Με το δήμαρχο της Κω κ. Γιώργο Κυρίτση επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί ο Επίτροπος Μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη δημοσιοποιηση του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει στο νησί, με τους παράνομους μετανάστες που έχουν κατακλύσει το λιμάνι και το αστυνομικό τμήμα του νησιού, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και την αδυναμία διαχείρισης του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Ο δήμαρχος Κω είχε στείλει σχετική επιστολή χθες στον Έλληνα Επίτροπο, αναλύοντας το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και τις επιπτώσεις του στη διεθνή εικόνα αλλά και στον τουρισμό του νησιού.

Ο κ. Κυρίτσης κατέθεσε τρεις προτάσεις στον κ.Αβραμόπουλο, ζητώντας:
- Την ανάδειξη του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την άμεση ενίσχυση της Frontex στη θαλάσσια περιοχή της Κω. Η αίσθηση που έχει σήμερα ο πολίτης της Κω είναι η εγκατάλειψη και η κατάλυση των θαλάσσιων συνόρων μας.

- Την ενίσχυση, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων των κρατικών δομών και του δήμου της Κω, που έχουν αφεθεί μόνοι τους να προσπαθούν να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Χωρίς τα αναγκαία μέσα και χωρίς πόρους.

- Την υιοθέτηση των κανόνων της άμεσης επαναπροώθησης , όσων δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της αίτησης πολιτικού ασύλου. Είναι καιρός η Ε.Ε να στηρίξει οικονομικά, πολιτικά αλλά και διπλωματικά τη διαδικασία της επαναπροώθησης.

Ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε με το περίγραμμα των προτάσεων του δημάρχου Κω και επισήμανε ότι έχει θέσει ως στόχο της θητείας του την αύξηση των κονδυλίων για την Frontex και τη δικαιότερη κατανομή της φιλοξενίας των μεταναστών ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. Επισήμανε ότι θα αυξηθούν ο προϋπολογισμός και οι διαθέσιμοι πόροι για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Ο δήμαρχος Κω ανέλαβε πρωτοβουλία για κοινή δράση των Νησιωτικών Δήμων, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση και ζήτησε από τον κ. Αβραμόπουλο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Από τη μεριά του ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις και τα προβλήματα των νησιωτικών Δήμων και να αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλίες. Ο δήμαρχος Κω και ο Έλληνας Επίτροπος θα έχουν νέα επικοινωνία για το ζήτημα αυτό, αμέσως μετά το Πάσχα.



Πηγή: protothema.gr






Το πρόγραμμα αιωνίων στα πλέι οφ



Τρίτη και Πέμπτη του Πάσχα στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός, Τετάρτη και Παρασκευή στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός. Δείτε μέρες και ώρες των πέντε παιχνιδιών (αν χρειαστούν) και στα τέσσερα ζευγάρια των πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται πρώτος στη μάχη των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και ακολουθεί ο Ολυμπιακός. Το τριφύλλι παίζει στην Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, Τρίτη και Πέμπτη του Πάσχα (στις 20:00 και τα δύο ματς), προτού φέρει την σειρά στο ΟΑΚΑ, ελπίζοντας πως... κάτι καλό θα 'χει γίνει στη Ρωσία.

Απ' την άλλη, οι Πειραιώτες... ντεμπουτάρουν στη διαδικασία, την Τετάρτη του Πάσχα στις 20:00 (διότι στις 21:45 υπάρχει το ποδοσφαιρικό ματς των Καταλανών με την Παρί Σεν Ζερμέν), παίζουν ξανά την Παρασκευή (δύο ώρες αργότερα αυτή τη φορά) και γυρίζουν στον Πειραιά για τις μάχες στο ΣΕΦ!

Υπενθυμίζεται πως η πρόκριση στο Final-4 κρίνεται στις τρεις νίκες και βέβαια τέταρτα και πέμπτα ματς θα γίνουν μόνο αν χρειαστεί. Αν -με το καλό- περάσουν και πράσινοι και ερυθρόλευκοι, τότε θα παίξουν μεταξύ τους ημιτελικό στην Μαδρίτη!

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

14/4, 20:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός
16/4, 20:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός
20/4, 21:45 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
22/4, 21:45 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
28/4, 20:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

15/4, 20:00 Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
17/4, 22:00 Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
21/4, 20:00 Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
23/4, 22:00 Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
29/4, 22:00 Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Το πρόγραμμα στο Φενέρ-Μακάμπι:

14/4, 21:00 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μακάμπι Τελ Αβίβ
16/4, 21:00 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μακάμπι Τελ Αβίβ
20/4, 21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
22/4, 21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
28/4, 20:00 Φενέρμπατσε/Ούλκερ-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Το πρόγραμμα στο Ρεάλ-Εφές:

15/4, 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές
17/4, 20:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές
21/4, 21:45, Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης
23/4, 20:00 Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης
28/4, 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές

*Τέταρτο και πέμπτο ματς αν χρειαστούν



Πηγή 


Μια αλλιώτικη δημοσκόπηση: Οι Έλληνες πιστεύουν στον Θεό και στους... εξωγήινους!

φωτό


Ιδιαίτερη ενδιαφέρον έχει η έρευνα της Κάπα Research για την εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής όπου παρουσιάζεται κατά 34% μειωμένο το ποσοστό των Ελλήνων οι οποίοι δηλώνουν θρησκευόμενοι σε σχέση με το 2006.


Το ποσοστό των πιστών οι οποίοι πηγαίνουν στην εκκλησία έχει μειωθεί κατά 16%, ενώ εκείνοι οι οποίοι εξηγούν ότι το Πάσχα δεν τους λέει τίποτε αυξήθηκε κατά 13%.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Έλληνες εξακολουθούν να τηρούν τα πατροπαράδοτα έθιμα με το 75,2% να δηλώνει ότι πηγαίνει στην εκκλησία την Ανάσταση και το 45,2% να νηστεύει τη Μεγάλη Εβδομάδα. Παρ' όλα αυτά μόνο το 9,9% των ερωτηθέντων νηστεύει τη Σαρακοστή.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ένας πίνακας στην έρευνα της Κάπα Research για το τι πιστεύουν οι Έλληνες ανά πολιτική ιδεολογία και κόμμα. Σύμφωνα με τις απαντήσεις στο Θεό πιστεύει το 74,2% των ερωτηθέντων. Σε αυτούς το 34,2% είναι από την Αριστερά, το 79,1% από το Κέντρο, ενώ το 89,1% είναι από τη Δεξιά. Το 63,7% του ΣΥΡΙΖΑ και το 87,4% της ΝΔ.



Ωστόσο, εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα για την πίστη σε υπερφυσικές ή μεταφυσικές δυνάμεις. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα στο μάτι και το ξεμάτιασμα πιστεύει το 62,5% με το 42,4% να είναι από το χώρο της Αριστεράς και το 57,4% από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 69,3% από τη ΝΔ.


Σε υπερφυσικές δυνάμεις πιστεύει το 44,1% του συνόλο , στον Σατανά το 43,8% ενώ στους εξωγήινους 37,8%. Από τον ΣΥΡΙΖΑ στις υπερφυσικές δυνάμεις πιστεύει το 54,4%, ενω από τη ΝΔ το 50,5%. Στην ύπαρξη του Σατανά το 38,0% του ΣΥΡΙΖΑ και το 52,8% της ΝΔ. Ενώ, τέλος, στους... εξωγήινους πιστεύει το 38,6% από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 32,5% από τη Νέα Δημοκρατία.


Πηγή 


20χρονος Αμερικανός ετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας μέσα στις ΗΠΑ



Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, ΗΠΑ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κάνσας, Τζιχαντιστές,
Συνελήφθη την Παρασκευή στο Κάνσας των ΗΠΑ ένας 20χρονος Αμερικανός, ο Τζον Μπούκερ (John Booker), ο οποίος σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας σε στρατιωτικό στόχο μέσα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Τζον Μπούκερ, που είχε πάρει το ισλαμικό όνομα Μοχάμεντ Αμπντουλάχ Χασάν (Mohammed Abdullah Hassan), σκόπευε να ανατιναχτεί με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στη στρατιωτική βάση Φορτ Ράιλι, δρώντας εξ ονόματος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Μπούκερ αντιμετωπίζει τρεις ομοσπονδιακές κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η βάση Φορτ Ράιλι βρίσκεται κοντά στο Μανχάταν του Κάνσας, στις κεντρικές ΗΠΑ.

Ο Μπούκερ σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, να βρισκόταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης του σχεδίου του να επιτεθεί εναντίον Αμερικανών στρατιωτικών σε αμερικανικό έδαφος.

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, ο 20χρονος τελούσε υπό τη στενή παρακολούθηση των αμερικανικών υπηρεσιών εδώ και μήνες. Μάλιστα ακόμα και το υλικό που είχε χρησιμοποιήσει για να φτιάξει τη βόμβα δεν ήταν εκρηκτικό και του το είχε πουλήσει το ίδιο το FBI.



Πηγή


ΣτΕ: Αναμένεται απόφαση με την οποία κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή των συντάξεων



Το Συμβούλιο της Επικρατείας κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, προς την κατεύθυνση να κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που επιβλήθηκαν σε συντάξεις μετά το 2012, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα ανοίξει νέα τρύπα 2,8 δισ. ευρώ, ετησίως στα Ταμεία, τα οποία ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, και κατ' επέκταση θα δημιουργήσει νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση εν μέσω των σκληρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.


Το ΣτΕ εξετάζει ενδελεχώς όλες τις περικοπές για συνταξιούχους ΙΚΑ, ΔΕΗ και Αγροτικής μετά το 2012.


Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Έθνος στο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν μπει οι τελευταίες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στην πιλοτική δίκη που διεξάγεται, υπερισχύουν οι απόψεις περί αντισυνταγματικότητας των σχετικών μνημονιακών νόμων.


Αν η θέση αυτή επιβεβαιωθεί με την έκδοση της απόφασης, τα Ταμεία θα επιβαρυνθούν τουλάχιστον κατά 2,8 δισ. ευρώ ετησίως.


Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στην πιλοτική δίκη που διεξάγεται, υπερισχύουν οι απόψεις περί αντισυνταγματικότητας των σχετικών νόμων.



Κέρδος online