Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πωλείται το θωρακισμένο λεωφορείο της Θάτσερ! ΦΩΤΟ



Το λεωφορείο που χρησιμοποίησε η Μάργκαρετ Θάτσερ στην προεκλογική της εκστρατεία το 1983 πωλείται στην τιμή των 34.000 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.
Το 18 τόνων αλεξίβομβο όχημα πωλείται από τον σημερινό του ιδιοκτήτη, τον έμπορο στρατιωτικών οχημάτων Νικ Μιντ.


Με 12λιτρο κινητήρα ντίζελ της Rolls-Royce έχει ανώτερο όριο ταχύτητας τα 128 χιλιόμετρα κι έχει κάνει λιγότερα από 22.500 χιλιόμετρα.

Κατασκευάστηκε το 1983 και χωράει 36 επιβάτες. Μεταξύ των προηγούμενων ιδιοκτητών του είναι η Μητροπολιτική Αστυνομία, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά της φιλαρμονικής ορχήστρας των Βασιλικών Πεζοναυτών.


Ο Μιντ, ο οποίος αγοράσε το λεωφορείο το 2012, δήλωσε: "Είναι ένα μοναδικό κομμάτι της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας. Είναι ακόμη εν ενεργεία και παρότι δεν παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα αυτές τις μέρες, κάποιος που θα το ήθελε θα μπορούσε να το επιδιορθώσει εύκολα. Το αγόρασα επειδή ήταν ένα εντυπωσιακό όχημα αλλά είναι μεγάλο, άσχημο και τώρα το΄χω μέσα στα πόδια μου. Επομένως θέλω πολύ να του βρω το κατάλληλο σπίτι. Δεδομένης της λατρείας των Αμερικανών για την Μάργκαρετ Θάτσερ, θα μπορούσε να πουληθεί εκεί, αλλά θα προτιμούσα να μείνει στη Βρετανία. Το λεωφορείο είναι ακριβώς όπως ήταν εκείνη την περίοδο. Μέχρι και μία γυναικεία ομπρέλα βρήκαμε μέσα. Αν είναι της Μάργκαρετ Θάτσερ ή όχι δεν το γνωρίζω, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι".




Πηγή : onalert.gr


Συρία: Πάνω από 3.500 παιδιά εγκλωβισμένα στον καταυλισμό του Γιαρμούκ



Σκηνικό απόλυτης καταστροφής

Εικόνες απόγνωσης μεταφέρουν οι άμαχοι και οι εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων - Χωρίς τροφή, νερό και φάρμακα οι πρόσφυγες

Τη στιγμή που η κατάσταση στον καταυλισμό των Παλαιστίνιων προσφύγων στο Γιαρμούκ της Συρίας επιδεινώνεται ημέρα με την ημέρα, συγκλονίζουν οι πληροφορίες που ταξιδεύουν από το σημείο για τα θύματα των συγκρούσεων ανάμεσα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τις συριακές δυνάμεις.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, λοιπόν, μετά τα αποτρόπαια εγκλήματα των ανδρών του ΙΚ, οι οποίοι αποκεφάλισαν τουλάχιστον τέσσερις πρόσφυγες, ένα κορίτσι μόλις 12 ετών έπεσε νεκρό από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή.

Το 12χρονο παιδί, το οποίο οι κάτοικοι του καταυλισμού χαρακτήρισαν χαρούμενο και χαμογελαστό που λάτρευε τη μουσική, σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι του, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή, η συριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξοπλίσει παλαιστινιακές οργανώσεις ώστε να ενισχύσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Δαμασκό.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά πρόσβαση για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις στην περιοχή, ώστε να προσφέρουν τροφή, νερό και φάρμακα στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται στους 18.000.

Βέβαια, προ ημερών διεθνή δίκτυα ανέφεραν πως τουλάχιστον 400 είναι οι οικογένειες -περίπου 2.000 άνθρωποι- που έχουν καταφέρει να φύγουν από τον καταυλισμό με προορισμό την περιοχή Ζαχίρα, στην οποία κυριαρχεί ο συριακός στρατός.

Όσοι παραμένουν στο Γιαρμούκ, ωστόσο, περιγράφουν με τον πιο ζοφερό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί.

«Είχα συνηθίσει να χαρακτηρίζω τον καταυλισμό “μεγάλη φυλακή”. Τώρα είναι διαφορετικά, είναι πολύ χειρότερα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας άνδρας από το εσωτερικό του καταυλισμού.

«Ένας νεαρός άνδρας δίπλα στο σπίτι μου, σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό. Τον μαζέψαμε σε κομμάτια», είπε χαρακτηριστικά ο άνδρας.

Όλα αυτά, ενώ πολλοί είναι οι γιατροί που έχουν φύγει από τον καταυλισμό, με τους διασώστες να αναλαμβάνουν τους τραυματίες.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, Πιερ Κραχενμπουλ, χαρακτήρισε την κατάσταση «απελπιστική», επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή οι άμαχοι του Γιαρμούκ ανησυχούν μόνο για την επιβίωσή τους.

Όσο για την τύχη των παιδιών, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Save The Children, Καρλ Σκέμπρι, τόνισε πως «από την καταστροφή δεν υπάρχει διέξοδος», συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για μία «απελπιστική κατάσταση».

Σε συνέντευξή του με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Aki-Adnkronos, ο Σκέμπρι δήλωσε πως τουλάχιστον τρεις είναι οι εργαζόμενοι ανθρωπιστικών οργανώσεων που έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Ο εκπρόσωπος τόνισε: «Υπάρχουν πάνω από 3.500 παιδιά που έχουν εγκλωβιστεί στον καταυλισμό του Γιαρμούκ, πέρα από χιλιάδες ηλικιωμένους και αμάχους που βιώνουν επί δύο χρόνια μία πολύ δύσκολη κατάσταση, ενώ η τροφή και το νερό αρχίζουν να ελαττώνονται».



Πηγή : protothema.gr



Πάσχα: H ψυχολογική διάσταση των εθίμων και των παραδόσεων



Γράφει η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα φέρνει χαρούμενους συνειρμούς στο μυαλό, με την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας, τις λαμπάδες των πιστών, τα αναστάσιμα πυροτεχνήματα, τις χαρμόσυνες καμπάνες, το πασχαλινό αρνί και τα κόκκινα αβγά, αλλά και την ομορφιά της φύσης που είναι καταπράσινη και ανθισμένη. Το ελληνικό Πάσχα, όπως και οι περισσότερες γιορτές, χαρακτηρίζεται από μια σειρά παραδόσεων κι εθίμων, τα οποία οδηγούν στον εορτασμό της μεγάλης γιορτής.

Πέρα από τα ήθη και έθιμα του τόπου, που συχνά τα συναντάμε διαφοροποιημένα σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, κάθε οικογένεια δημιουργεί τα δικά της τελετουργικά και τις ιδιαίτερες οικογενειακές της παραδόσεις που τη χαρακτηρίζουν.

Τι είναι τα οικογενειακά τελετουργικά;

Το οικογενειακό τελετουργικό είναι ένας συμβολικός τρόπος επικοινωνίας που, εξαιτίας της ευχαρίστησης την οποία αντλούν από την επανάληψή του τα μέλη της οικογένειας, καθιερώνεται και με συστηματικό τρόπο επαναλαμβάνεται στο χρόνο.

Μέσα από την ιδιαίτερη σημασία τους και την επαναληπτική φύση τους, τα τελετουργικά συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στην καθιέρωση καθώς και στη διατήρηση της ομαδικής αίσθησης και του δεσμού μεταξύ των μελών της οικογένειας, η οποία ονομάζεται 'οικογενειακή ταυτότητα'.

Η οικογενειακή ταυτότητα είναι αυτή που προσφέρει τη σφραγίδα της μοναδικότητας και που βοηθά στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας, καθώς επίσης διατηρεί τη μοναδικότητά της και καθορίζει τα όρια από τις άλλες οικογένειες του συγγενικού, φιλικού, ή ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Η αίσθηση της οικογενειακής ταυτότητας πολλές φορές συμπυκνώνεται σε μια μόνο φράση 'εμείς έτσι το κάναμε στο σπίτι μας', που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κατά κώρον όταν έρθουν αντιμέτωποι με νέες απαιτήσεις για απλά ζητήματα από το πως να μαγειρέψουν ένα φαγητό μέχρι πιο σύνθετα ζητήματα, όπως πως να γιορτάσουν μια συγκεκριμένη γιορτή.

Τα τελετουργικά λοιπόν σταθεροποιούν την οικογενειακή ταυτότητα σε όλη τη διάρκεια της οικογενειακής ζωής, ξεκαθαρίζοντας τους προσδοκόμενους ρόλους, καθορίζοντας όρια μέσα αλλά κι έξω από την οικογένεια και ορίζοντας κανόνες ώστε όλα τα μέλη της οικογένειας να γνωρίζουν ότι «έτσι είναι η δική μας οικογένεια».

Σύγχρονη ζωή και παραδοσιακά ήθη κι έθιμα

Ίσως με μια πρώτη ματιά να φαίνεται σαν μια έντονη αντίθεση, από τη μια μεριά οι απαιτήσεις και οι ρυθμοί της σύγχρονης, τεχνολογικά προηγμένης, ζωής και από την άλλη τα παραδοσιακά ήθη κι έθιμα, που παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές και διαφορετικές κοινωνικές δομές. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο 'πάντρεμα' διαφορετικών αναγκών του ανθρώπου σήμερα.

Οι οικογενειακές παραδόσεις είναι σημαντικές για κάθε ηλικιακή ομάδα και, μάλιστα, έχουν διαφορετικό νόημα και βοηθούν σε ξεχωριστές ψυχολογικές λειτουργίες ανάλογα με την ηλικία του μέλους της οικογένειας.

Στην παιδική ηλικία, οι οικογενειακές παραδόσεις και τα τελετουργικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά, γιατί συμβάλλουν στην αίσθηση σιγουριάς, συνέχειας και συνέπειας, τόσο απαραραίτη για την ψυχολογική ισορροπία ενός παιδιού.

Τα τελετουργικά αυτά μπορεί να ξεκινούν από κάτι πολύ απλό, όπως για παράδειγμα το να διαβάσει ο γονιός στο παιδί ένα βιβλίο πριν αυτό πέσει για ύπνο, μέχρι και να περιλαμβάνουν πολύ πιο σύνθετα τελετουργικά, τα οποία γίνονται μόνο μία φορά το χρόνο, όπως αυτά που συνδέονται με τον εορτασμό κάποιας μεγάλης γιορτής, όπως το Πάσχα.

Για του εφήβους, οι οικογενειακές παραδόσεις αποτελούν τη συνέχεια από την παιδική τους ηλικία στο δρόμο προς την ενηλικίωση. Η παρουσία των οικογενειακών παραδόσεων βοηθάει τον έφηβο να αναθερμάνει τις σχέσεις του με την οικογένεια αλλά και με τους συγγενείς του.

Μέσα από αυτή την ψυχοκοινωνική διαδικασία, τίθενται ορισμένες προσδοκίες για τον έφηβο, καθώς μεταβαίνει από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, αλλά και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που του δείχνουν τι σημαίνει η έννοια της οικογενειακής ζωής και των υποχρεώσεων που αυτή συνεπάγεται.

Η περίοδος των γιορτών και οι οικογενειακές παραδόσεις βοηθούν τον έφηβο -ακόμα και αυτόν που περνάει κάποιες δυσκολίες ή κάνει την επανάστασή του- να επανασυνδεθεί με τους γονείς, τους συγγενείς, να ξανανιώσει την οικογενειακή θαλπωρή και να θυμηθεί τις χαρές της παιδικής ηλικίας, μαζί με την υπόσχεση που αυτές ενέχουν, ότι δηλαδή μπορεί να ξαναδημιουργηθούν και σε άλλες φάσεις της ζωής του.

Για τους ενήλικες, η ύπαρξη τελετουργικών και παραδόσεων που διατηρούνται μέσα στην οικογένεια δίνει μια συναισθηματική διάσταση στη διαδικασία, αφού ο ενήλικας διατηρεί αυτά που ο ίδιος έμαθε στο πατρικό του σπίτι και στη συνέχεια τα μεταφέρει στο δικό του σπίτι και οικογένεια.

Από την άλλη, καθώς οι ενήλικες κάνουν παραλλαγές ή προσαρμογές στις οικογενειακές παραδόσεις που κληρονόμησαν από την προηγούμενη γενιά, βάζουν κατά κάποιον τρόπο και τη δική τους σφραγίδα σε αυτό που θα παραδώσουν στην επόμενη γενιά, δηλαδή στα παιδιά τους.

Με αυτό τον τρόπο η οικογενειακή ζωή και παράδοση συνεχίζεται και η ταυτότητα των μελών της οικογένειας διατηρείται.

Για τους ηλικιωμένους, οι οικογενειακές παραδόσεις είναι μια ευκαιρία να προσεγγίσουν τη νεότερη γενιά, τα εγγόνια τους, να τους μεταδώσουν λίγη από τη σοφία και την εμπειρία που έχουν αποκομίσει με τα χρόνια και να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στην ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων και δεσμών.

Με λίγα λόγια, η ύπαρξη οικογενειακών παραδόσεων είναι σημαντική για την ψυχολογική συνέχιση μιας οικογένειας και για τη σύνδεση των γενεών της. Η σύναψη σχέσεων και παραδόσεων που τονίζουν τη σημασία του να ανήκει κανείς στη συγκεκριμένη οικογένεια και των υποχρεώσεών του προς αυτή δημιουργεί μια πηγή αγάπης, προσωπική περηφάνειας και αίσθησης ότι ανήκει κάπου, πράγματα που κάνουν τη ζωή σε έναν ταραγμένο κόσμο πιο όμορφη.

*H Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, είναι επιστημονική συνεργάτις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ.

health.in.gr


Ναύπακτος: Συνελήφθη 36χρονος για την κλοπή της χειρός του Αγίου Πολυκάρπου



Στη σύλληψη ενός εκ των δραστών της κλοπής του λειψάνου της χειρός του Αγίου Πολυκάρπου, από την Ιερά Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου, πριν από δύο χρόνια στην Αμπελακιώτισσα Ναυπακτίας, έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου Ρεθύμνου, κατόπιν εντάλματος που είχε εκδοθεί από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Πρόκειται για 36χρονο άντρα που από κοινού με δύο άλλους που αναζητούνται, έκλεψαν τον Μάρτιο του 2013 από την ίδια Μονή και εγκόλπια, τάματα και άλλα αφιερώματα, που, όπως και το ιερό λείψανο, δεν ανευρέθηκαν έως τώρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους χρηματικής εγγύησης 6.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης κάθε 15 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής του στο Μεσολόγγι.

Παρά τη σύλληψη πάντως η Τύχη του λειψάνου της χειρός του Αγίου Πολυκάρπου εξακολουθεί να αγνοείται.

Στις 14 Μαρτίου του 2013 τέσσερις δράστες που εργάζονταν στην περιοχή, διέρρηξαν το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έσπασαν την προθήκη όπου φυλάσσεται τα τελευταία 500 χρόνια το λείψανο και το αφαίρεσαν χωρίς να πειράξουν άλλα αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας. Την ημέρα της διάρρηξης ο ηγούμενος της μονής νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και φαίνεται ότι οι δράστες το γνώριζαν.


Newsroom ΔΟΛ


Η Ζωή ξέρει ποιοι έγραψαν τα συνθήματα έξω από τη Βουλή...



Ένα σχέδιο το οποίο πιθανότατα είχε στόχο να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας από την συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε για την διαγραφή του χρέους, αλλά και που όλως τυχαίως συνέπεσε στα δελτία των 8, ήταν όλα όσα έγιναν χθες το βράδυ με αγνώστους να γράφουν συνθήματα στα τοιχία γύρω από την Βουλή.

Αυτό άφησε να εννοηθεί η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μάλιστα κατήγγειλε τα ΜΜΕ ως μέσα «προβοκατάτσιας» επειδή προφανώς μεταδίδουν γεγονότα που δεν της αρέσουν.

Μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η κ. Κωνσταντοπούλου ούτε λίγο – ούτε πολύ κατηγόρησε ως προβοκάτορες όλους όσοι «τόλμησαν» να σχολιάσουν την αναγραφή συνθημάτων στην περίβολο του Κοινοβουλίου από αντεξουσιαστές, αυτών δηλαδή που μια εβδομάδα νωρίτερα εισέβαλλαν στη Βουλή.

Μάλιστα η Πρόεδρος έφτασε στο σημείο να συνδέσει χρονικά το γεγονός με τα εν εξελίξει κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών.

«Τα συνθήματα που αναγράφηκαν ακριβώς την ώρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων την ημέρα κατά την οποία παραχωρούνταν η συνέντευξη Τύπου για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Αυτά τα συνθήματα έχουν ήδη καθαριστεί, ενδιαφέρθηκε η Βουλή για τον καθαρισμό τους μολονότι το συγκεκριμένο πεδίο υπάγεται σε αρμοδιότητα άλλων επομένως εκείνοι που επιμένουν να τροφοδοτούν ή να ανατροφοδοτούν μία συζήτηση η οποία έχει αυτοτελώς χαρακτήρα προβοκάτσιας θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους και αυτό. Και φαντάζομαι ότι τα ΜΜΕ που ενδιαφέρθηκαν να βάλουν ως κεντρική είδηση ότι αναγράφηκαν συνθήματα θα ενημερώσουν ότι τα συνθήματα έχουν σβηστεί» είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή : newsit.gr


Πρυτανεία για την συνεχιζόμενη κατάληψη : Δεν υπάρχει προηγούμενο σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, του πολιτισμένου κόσμου


Οι πρυτανικές αρχές αναγκάστηκαν και πάλι να κάνουν νέα ανακοίνωση η οποία ντροπιάζει την κυβέρνηση για όποιον έχει φιλότιμο.

Η ανακοίνωση

Σήμερα, 10η μέρα κατάληψης του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου, οι βασικές λειτουργίες που το καθιστούν κέντρο ενός ζώντος εκπαιδευτικού οργανισμού έχουν νεκρώσει.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:

-Η κεντρική διοίκηση είναι εντελώς αποκομμένη από τις κοσμητείες και τα 30 και πλέον τμήματα του Πανεπιστημίου.

-Η παρακώλυση της λειτουργίας του κεντρικού πρωτοκόλλου του Ιδρύματος έχει επιφέρει την απόλυτη αδυναμία επικοινωνίας του Πανεπιστημίου με τις δημόσιες υπηρεσίες (Υπουργεία, Δήμους κ.τ.λ.), καθώς και με ιδιωτικούς και άλλους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επισημαίνεται ότι, εν όψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για την επαναφορά των διαθεσίμων υπαλλήλων, οι περί τους 350 ενδιαφερόμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την προβλεπόμενη αίτηση μέσω κεντρικού πρωτοκόλλου για την επαναφορά τους στη θέση που κατείχαν πριν από τη διαθεσιμότητα. Το αποτέλεσμα θα είναι να καθυστερήσει αυτή η διαδικασία, να παρατείνεται η αγωνία των διαθεσίμων υπαλλήλων και να στερείται και εξ αυτού του λόγου το ΕΚΠΑ των υπηρεσιών τους.

-Επίσης λόγω της μη λειτουργίας του πρωτοκόλλου και των νομικών υπηρεσιών του Ιδρύματος έχει διακοπεί η διαδικασία σύνταξης και υπογραφής των απαραίτητων συμβάσεων για θέματα που σχετίζονται  με την πυρασφάλεια, τη συντήρηση ανελκυστήρων και γενικότερα τη φύλαξη και φροντίδα των κτηρίων του Πανεπιστημίου.

-Η λειτουργία της Συγκλήτου και των λοιπών συλλογικών οργάνων έχει ουσιαστικά αναβληθεί επ’ αόριστον, καθυστερώντας τη διευθέτηση επιτακτικών ζητημάτων ως προς την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

- Η φοιτητική μέριμνα, όπως επίσης όλες οι επιμέρους διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, στην πράξη υπολειτουργούν, εφόσον οι Πρυτανικές αρχές δεν έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν ούτε καν σε επείγοντα θέματα, τα οποία χρήζουν συγκεκριμένης διοικητικής υποστήριξης (πρωτόκολλο, σφραγίδες, συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου κ.τ.λ.).

- Οι υπηρεσίες διεθνών σχέσεων, οι συνεργασίες επομένως με άλλα Πανεπιστήμια, τα προγράμματα Εrasmus για την ανταλλαγή των φοιτητών κ.τ.λ. έχουν επίσης αναγκαστικά αναστείλει τη λειτουργία τους.

-Οι ορκωμοσίες των φοιτητών -οι πλέον ξεχωριστές ημέρες σταδιοδρομίας, που οι ίδιοι οι φοιτητές μας επιζητούν ως ολοκλήρωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τους σπουδών-μετατίθενται ή αναβάλλονται διαρκώς, καθώς είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν στην υπό κατάληψη κεντρική αίθουσα του Πανεπιστημίου.

-Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η εκ των πραγμάτων ακύρωση ή αναβολή  από μακρού προγραμματισμένων εκδηλώσεων (διαλέξεων, αναγορεύσεων, συνεδρίων του Πανεπιστημίου) με προφανή ζημία κύρους και αξιοπιστίας των επιστημονικών προγραμματισμών του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια των 10 αυτών ημερών, έχουμε επανειλημμένα προσπαθήσει σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να τερματισθεί η κατάσταση αυτή, χωρίς αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει προηγούμενο σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου, να αφήνεται σε κατάληψη και εγκατάλειψη ένα κεντρικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο για τόσες ημέρες.

Λυπούμαστε βαθύτατα γι’ αυτόν τον αρνητικό άθλο σε παγκόσμιο επίπεδο.


Η πολιτική της κυβέρνησης τους τελευταίους 2 μήνες για τους Λαθρομετανάστες έχει ανοίξει τις πύλες και μπείτε ελεύθερα



Εκατοντάδες μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο σε συντονισμένο σχέδιο που είναι σε ισχύει εδώ και δύο μήνες μετά την χάραξη της νέα πολιτικής της κυβέρνησης " Πάρτε το πράσινο χαρτί και αμοληθείτε στην χώρα".

Η χώρα μας δυστυχώς μετά την πολιτική που χαράζει η Χριστοδουλοπούλου έχει γίνει η καλύτερη επιλογή των λαθρομεταναστών για να έρθουν γνωρίζοντας ότι στην χειρότερη εάν δεν πάνε σε άλλο κράτος με ένα χαρτί θα τους ξαμολήσουν στους δρόμους τις Αθήνας και σε όλη την περιφέρεια χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις.

Τους τελευταίους δύο μήνες και μετά τις ενέργειες της κυρίας Χριστοδουλοπούλου καταγράφεται μια κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών παράνομης εισόδου μεταναστών σε όλη τη χώρα με κυριότερα σημεία αυτά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Είναι αδύνατον όπως παραδέχεται το Λιμενικό και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους να να ελέγξουν τέτοιο ρυθμό εισροών λαθρομεταναστών, ούτε τα μέσα υπάρχουν αλλά ούτε και το προσωπικό. 

Συνολικά 207 μετανάστες εντόπισε και διέσωσε την Μεγάλη Τετάρτη το Λιμενικό κοντά σε τρία νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Στη θαλάσσια περιοχή Μαρίνας της Κω εντοπίστηκαν δύο πνευστές λέμβοι με 95 μετανάστες, οι οποίοι στη θέα του Λιμενικού έσκισαν τις λέμβους όπως γίνεται πάντα και έπεσαν στη θάλασσα. Περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο νησί γνωρίζοντας ότι πλέον η Ελλάδα είναι το καλύτερο πέρασμα.

Εξήντα μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή Κουτσουκίδι της Λέσβου, και ακόμα 31 στην περιοχή Αεροδρόμιο του νησιού, 21 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο διασώθηκαν το πρωί ανατολικά του Αγαθονησίου.

Είναι ένα διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας και των ίδιων των λαθρομεταναστών και φταίει αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση και η υπουργός κυρία Χριστοδουλοπούλου που ανοίγοντας τις πύλες από τα κέντρα κράτησης άνοιξε και τις πύλες για την εισροή περισσότερων μεταναστών.

Η κατάσταση σίγουρα θα επειδυνωθεί και θα κάνει μεγάλη ζημιά τώρα που αρχίζει η τουριστική περίοδο η μόνη επιχειρηματική δραστηριότητα που κρατάει ακόμα στην Ελλάδα.





Γιατί παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας



Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδιαστικά την Τετάρτη ο κ. Θάνος Κατσάμπας, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1 Ιουνίου.

Ο κ. Κατσάμπας είχε αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2012 επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου.

Σημειώνεται ότι η παραίτησή του έρχεται τρεις μόλις ημέρες μετά την έκτακτη συνάντηση του υπ. Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στη Νέα Υόρκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιλογή του Γ. Βαρουφάκη να έχει μαζί του στο ταξίδι τον Π. Ρουμελιώτη, που ήταν παλιότερα στη θέση του κ. Κατσάμπα, προκάλεσε αντιδράσεις. Οπως ανέφερε στο twitter ο ανταποκριτής του Mega, Μ. Ιγνατίου

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Θάνος Κατσάμπας. Κάτι πήγε στραβά στη διάρκεια της επίσκεψης Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον...»


Πηγή : imerisia.gr


Έως δυο χρόνια η αναμονή για την απονομή σύνταξης στην Αττική




Από δυο έως έξι μήνες στην περιφέρεια, σύμφωνα με το ΙΚΑ

Από 2 έως 6 μήνες κυμαίνεται ο χρόνος αναμονής για την απονομή της σύνταξης σε όλα τα κέντρα απονομών συντάξεων της περιφέρειας, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο χρόνος αναμονής αυξάνεται σημαντικά στα στην περιφέρεια της Αττικής όπου σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται από ένα έως δυο έτη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ, βρίσκονται σε εκκρεμότητα 56.615 απλές κύριες συντάξεις, από 63.075 που ήταν τον Μάρτιο του 2014 και 57.934 που ήταν τον Οκτώβριο του 2014.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται και άλλες 10.472 συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης και 66.220 επικουρικές συντάξεις, ενώ από το σύνολο των κύριων συντάξεων που εκκρεμούν, αποδίδονται στους δικαιούχους 30.000 προσωρινές συντάξεις.
Το ΙΚΑ συνιστά πάντως στους ασφαλισμένους να επιδιώκουν την έκδοση προσυνταξιοδοτικών αποφάσεων καθώς έχει παρατηρηθεί, ότι ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση της σύνταξης δεν ξεπερνά τους έξι μήνες εάν υπάρχει συνταξιοδοτική απόφαση. Αυτό ισχύει και για το Λεκανοπέδιο της Αττικής όπου ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ του Πειραιά και του Περιστερίου εκδίδονται αυτές τις ημέρες αποφάσεις που υποβλήθηκαν το Δεκέμβριο του 2014, δηλαδή τρεις μήνες μετά από την υποβολή του αιτήματος.
Για την έκδοση προσυνταξιοδοτικών αποφάσεων οι ασφαλισμένοι πρέπει να απευθυνθούν δυο χρόνια πριν την ημερομηνία της συνταξιοδότησής τους στα 60 Κέντρα Ανακεφαλαίωσης, που λειτουργούν σε υποκαταστήματα όλης της χώρας.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ εκτιμά επίσης, ότι η παρατηρούμενη μείωση του ρυθμού υποβολής των νέων αιτήσεων θα συμβάλει στην περαιτέρω μείωση του χρόνου της απονομής των συντάξεων.

Τέλος, για την οριστική αντιμετώπιση της έγκαιρης απονομής των συντάξεων βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικός διαγωνισμός που αφορά στην ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τα έτη προ του 2002.


Πηγή : newsbeast.gr


Οι τρεις κατηγορίες ανθρώπων



Αν, καταχρηστικά, μας ζητούσε κάποιος να χωρίσουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες, οι κατηγορίες θα μπορούσε να είναι οι εξής: οι πολύ άτυχοι, οι λίγο άτυχοι και οι τυχεροί.

Με οδηγό τη ρήση του Ντοστογιέφσκι "μονάχα ένα φοβάμαι: να είμαι ανάξιος της οδύνης και των μαρτυρίων μου", οι κατηγορίες θα μπορούσαν να διαμορφωθούν και ως εξής : αυτοί που αδυνατούν να απεγκλωβιστούν από μια δυσλειτουργική ψευδαίσθηση, αυτοί που ζουν με μια λειτουργική ψευδαίσθηση και αυτοί που αντιλαμβάνονται τελικά ότι η δυσλειτουργία στη ζωή τους προέρχεται από μια ψευδαίσθηση.

Ο όρος ψευδαίσθηση αναφέρεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν με μια ταυτότητα, έναν εαυτό -το Εγώ- και νομίζουν ότι είναι ό,τι τους υποδεικνύει ο νους τους, ο οποίος καθοδηγείται από την αίσθηση της ανεπάρκειας.

Οι πολύ άτυχοι είναι εκείνοι που υποφέρουν, που περνάνε δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους, αλλά που δεν μπορούν να τις υπερβούν. Είναι η πραγματοποίηση του φόβου του Ντοστογιέφσκι. Ενώ τους τυχαίνουν αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, δεν τους δίνονται τα αντίστοιχα μέσα (χρόνος, στήριξη, εκπαίδευση, αντοχές, κ.ά.) για να μπορέσουν να τις αντιμετωπίσουν. Τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν οι τοξικομανείς (ναρκομανείς, αλκοολικοί), οι αυτόχειρες (τουλάχιστον όσοι αυτοκτονούν επειδή αισθάνονται ότι η ζωή τους έφτασε σε αδιέξοδο) και άλλοι. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος από τη δυσλειτουργική τους ψευδαίσθηση.

Οι λίγο άτυχοι είναι η κατηγορία που περιλαμβάνει τους περισσότερους από εμάς. Ζούμε μια ζωή μέτρια έως ικανοποιητική. Γενικά είμαστε δυστυχισμένοι, αλλά όχι τόσο ώστε να εμφανιστεί το κίνητρο για την προσωπική υπέρβαση. Η καθημερινότητα κυλάει λίγο-πολύ ομαλά, συμπεριλαμβανομένων των απρογραμμάτιστων συμβάντων, αλλά το δράμα δεν είναι συνεχές, ούτε πολύ έντονο.

Κάνουμε τα σχέδιά μας, προγραμματίζουμε τη ζωή μας και φροντίζουμε να μειώνουμε τα δυσάρεστα συναισθήματά μας μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Επειδή ναι μεν υπάρχουν οι μικροκρίσεις, αλλά όχι η μεγάλη κρίση που θα μας κάνει να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που βλέπουμε την πραγματικότητα, ζούμε όλη μας τη ζωή μέσα στην ψευδαίσθηση του εαυτού και του Εγώ. Οι συγκρούσεις, τα ψυχοσωματικά συμπτώματα και η ψυχολογική καταπόνηση υφίστανται κανονικά (για άλλους λιγότερο, για άλλους περισσότερο), αλλά όλα αυτά δικαιολογούνται από φράσεις του τύπου "αυτά έχει η ζωή" ή "έτσι είναι ο άνθρωπος".

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν όσοι ζουν με μια λειτουργική ψευδαίσθηση, εν απουσία κάποιου κινήτρου που θα τους έκανε να δουν την πραγματικότητα χωρίς τα φίλτρα του Εγώ.

Οι τυχεροί είναι εκείνοι που αντιλαμβάνονται κάποια στιγμή ότι η δυσλειτουργία στη ζωή τους προέρχεται από μια ψευδαίσθηση και μια ευρύτερη παρερμηνεία της πραγματικότητας. Χρησιμοποιούν τον πόνο (παρόμοιας έντασης με αυτόν που βιώνουν οι πολύ άτυχοι) για να δυναμώσουν και να γίνουν πιο συνειδητοί. Ταυτόχρονα διαθέτουν τα μέσα για να εκμεταλλευτούν την κρίση που διανύουν προς όφελός τους.

Είναι αυτοί που περνάνε δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους, αλλά που ευτύχησαν να αποκτήσουν παράλληλα το απαραίτητο υπόβαθρο για να τις υπερβούν. Και επειδή το Εγώ μπορεί να σπεύσει να πει "μα όλοι περνάνε δύσκολες καταστάσεις κάποια στιγμή, εγώ να δεις τι έχω περάσει", εννοούμε δύσκολες σε βαθμό που η καθημερινότητα να γίνεται αβίωτη και η ζωή γενικότερα ανυπόφορη.

Συνήθως είναι και αυτοί που ανακαλύπτουν τον τρόπο για το πώς μπορεί ο άνθρωπος να έχει μια καλύτερη υπαρξιακή εμπειρία. Και οι διδασκαλίες τους συγκλίνουν πάντα προς την ίδια κατεύθυνση: λιγότερη ταύτιση με τον νου ισούται με λιγότερο Εγώ και περισσότερη εσωτερική γαλήνη.


Πηγή : aytepignosi


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ





Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΧΝΗ .
ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΑΝΕ !

Καλό Πάσχα να έχουμε αγαπημένοι μου  !
Χαριτολογώντας και τι δεν έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε .
Γίναμε όλοι λυκάνθρωποι με την έκλειψη και το κατακόκκινο φεγγάρι ,
που μας χτύπησε στο κεφάλι .
Οι αντιεξουσιαστές έφθασαν βολτάροντας στο προαύλιο της βουλής
για να διαμαρτυρηθούν , ή για να πιούν τσάι από την Πρόεδρο Ζ. Κωνσταντοπούλου .
Η Β.Σταμάτη ..βγήκε από το Δρομοκαΐτειο να κάνει μία βολτούλα δύο ημερών ,
μετά τους ειδοποίησε και πήγαν και την ,,μάζεψαν .
Και το γλέντι ...συνεχίζεται !
Ο Γ.Βαρουφάκης συνάντησε την Κ.Λαγκάρτ στην Ν.Υόρκη και την.... καθησύχασε
ότι θα πληρώσουμε το Δ.Ν.Τ. Ο Πρωθυπουργός είναι
  στη Μόσχα σε πριβέ
συνάντηση με τον Πούτιν για βότκα ...και συμπάθεια !
Και οι βόλτες ..συνεχίζονται ! Που πάμε ΟΕΟ !
Εμφύλιος στις Σκουριές Χαλκιδικής με μεταλλωρύχους και Μ.Α.Τ. απέναντι
από τους διαδηλωτές .Με πέτρες και συνθήματα ...παρτάκι κάνανε .
Οι μετανάστες βουλιάζουνε τα Δωδεκάνησα , εναλλακτικό τουρισμό ..θα το
λέμε τώρα .Βαδίζουμε με τρέλα προς την Σταύρωση !
Ανάσταση θα έχουμε ; Λυπάμαι έχουμε καιρό ...ακόμα !

Είδαμε , Ακούσαμε ,Κουτσομπολεύουμε !
Έντονη κινητικότητα παρατηρείτε στα κανάλια .Τι γίνεται ; Ποιες μεταγραφές
θα γίνουν ; Δυναμικά μπαίνει και ο Α.Λ.Φ.Α και διεκδικεί το <<κάτω παρτάλι >>.
Β.Περρής άτυπα συμβουλεύει την Κ.Σπυροπούλου . Του χρόνου θα τη αναλάβει ;
Η κρίση έχει χτυπήσει τα κανάλια και έχει φέρει τα πάνω  κάτω .
Απ' ότι φαίνεται θα έχουμε ζεστή άνοιξη , και καυτό καλοκαίρι !

Νέα κόντρα φαίνεται στον ορίζοντα της Showbiz .
Η Τ.Στεφανίδου έκανε σκληρή κριτική στον Γ.Αρναούτογλου .
Την περασμένη εβδομάδα η Τ .Στεφανίδου μέσα από την εκπομπή της
του τα είπε ένα χεράκι .Χαρακτήρισε δε την Μ. Μπεκατώρου και τον Δ. Σταρόβα
<<γλάστρες >>.Και όλα αυτά έγιναν γιατί ο Γρηγόρης καλεσμένος της
Κ. Σπυροπούλου ,είπε ότι δεν θέλει του χρόνου να συνεργαστεί με την
Μ. Μπεκατώρου  και το Δ. Σταρόβα .Θέλει άλλη σύνθεση στην εκπομπή .
Το σίγουρο είναι ότι μία νέα κόντρα <<ανατέλλει >> στη Showbiz .

Το είπαμε , το είδαμε , το γράψαμε .η βασίλισσα Ε.Μενεγάκη γέννησε
την πριγκίπισσά της .Τρισευτυχισμένοι μαζί με τον Μ.Πατζόπουλο
την περασμένη Παρασκευή επέστρεψαν στο σπίτι τους .
Το πόσο κόστισε η lux σουίτα δεν είπαμε .
Ε !Ναι λοιπόν  η σουίτα της Ελένης ήταν σαν ένα μικρό πολυτελές
διαμέρισμα στον 7ο όροφο του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ .
Στοιχίζει 7.000 ευρώ την βραδιά !
Να υπολογίζεται ξέρετε ! Λεφτά υπάρχουν !
Βασίλισσα ..είναι ..τι να κάνουμε εμείς οι μικροί ..θνητοί !

Το tip της εβδομάδας !
Καλό Πάσχα λοιπόν !
Όπου και αν πάτε , κοιτάξτε να περάσετε καλά μόνο για σας !
Γιατί αν εσείς περάσετε καλά , θα περάσουν καλά και αυτοί που αγαπάτε !
Μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα
την άλλη εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Συγκλόνισε ο Μομφεράτος για την αποφυλάκιση Ξηρού: Με τον μανδύα του ανθρωπισμού ελευθερώνετε τρομοκράτες


Συγκίνηση προκάλεσε στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, η παρέμβαση του Γιώργου Μομφεράτου, γιου του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη Νίκου Μομφεράτου.
Ως μέλος της οργάνωσης συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας κλήθηκε να τοποθετηθεί για την διάταξη του νομοσχεδίου που επί της ουσίας δίνει την δυνατότητα στον τρομοκράτη Σάββα Ξηρό να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του και τα λόγια του συγκλόνισαν το ακροατήριο του.

«Αυτό που επιτυγχάνετε με αυτό τον νόμο είναι να ανατρέπετε δικαστικές αποφάσεις. Η διάταξη έχει σκοπό με τον μανδύα του ανθρωπισμού να ελευθερώσει τρομοκράτες» είπε ο κ. Μομφεράτος. «Το όνομα που ηχεί στα αυτιά μας με αυτό το νόμο είναι του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού… Που καταδικάστηκε πέντε φορές ισόβια, που ήθελε να σκοτώσει ανθρώπους» τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για την υγεία του αλλά εντός των φυλακών.

«Το αίμα πρέπει να τελειώσει εδώ. Στεκόμαστε μπροστά σας και σας λέμε ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει η Δημοκρατία, μπροστά στην τρομοκρατία. Μην αφαιρείτε την δικαίωση των νεκρών με την τιμωρία των ενόχων» είπε με έμφαση.

Στη συνέχεια, εκ μέρους των συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας (συγγενής Παύλου Μπακογιάννη), το λόγο πήρε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, εφόσον λέει πως η ρύθμιση αφορά σε 2 άτομα – έναν εκ των οποίων είναι ο Σ. Ξηρός – να μεριμνήσει για ειδική τους περίθαλψη μέσα στις φυλακές, αίτημα που απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, με το επιχείρημα πως έτσι καταλύεται η αρχή της ισονομίας για άλλους φυλακισμένους που επίσης έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Δε μπορώ να δεχτώ πως κάποιος που καταδικάστηκε 5 φορές σε ισόβια μπορεί να έχει την ίδια μεταχείριση με κάποιον που καταδικάστηκε σε ισόβια 1 φορά. Δεν αντέχει αυτό σε κριτική…!» επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας με νόημα πως... «το αίτημα για την αποφυλάκιση Ξηρού είναι σύνθημα των αντιεξουσιαστών που καίνε την Αθήνα».

«Εμείς που είμαστε στην άλλη πλευρά – μιλώ ως συγγενής θύματος τρομοκρατίας και όχι ως βουλευτής της Ν.Δ. - δεν κάψαμε αυτοκίνητα… Χειριστήκαμε με σεβασμό τον πόνο μας. Δεν θα το λάβετε αυτό υπ’ όψιν; Ποιος ο συμβολισμός της πολιτείας;

Κύριε υπουργέ να με κοιτάξετε στα μάτια κι εμένα, τον Μομφεράτο, τον Αξαρλιάν, και να μας πείτε: έχετε ήσυχη τη συνείδηση σας για αυτό που κάνετε με αυτό το νομοθέτημα;» ρώτησε με νόημα ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Και εγώ σέβομαι τον πόνο που υπάρχει αλλά το προσωπικό βίωμα δεν είναι το κριτήριο να νομοθετεί μια πολιτεία» τόνισε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.




Πηγή : newsit.gr


Στους αστυνομικούς παραδόθηκε και ... ο σκύλος


Μια φωτογραφία από έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι στη Βραζιλία έχει ξεχωρίσει και κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η αρχική αντίδραση του σκύλου ήταν να γαβγίσει στους ένοπλους αξιωματικούς.

Όταν όμως

είδε τους ιδιοκτήτες του να εκτελούν τις εντολές των αστυνομικών, τότε ακολούθησε το παράδειγμά τους.

Έτσι, σταμάτησε να γαβγίζει και ξάπλωσε και εκείνος, με τον σκύλο να είναι ο μόνος που τη γλιτώνει από την υπόλοιπη συμμορία και αποφεύγει τη σύλληψη.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη γειτονιά Vargem Grande, στη νότια πολιτεία της Santa Catarina στη Βραζιλία.




Πηγή : metro, bloko


Η Μάργκαρετ Θάτσερ άφησε στις 8 Απριλίου του 2013 την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών



Η Μάργκαρετ Θάτσερ άφησε στις 8 Απριλίου του 2013 την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών μετά από ένα νέο εγκεφαλικό επεισόδιο. Επί πρωθυπουργίας της (1979-1990) έδωσε πολιτική υπόσταση στον νεοφιλελευθερισμό της Σχολής του

Σικάγο, θέτοντας σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα μαζικών ιδιωτικοποιήσεων και καθολικής σύγκρουσης με τα εργατικά συνδικάτα με στόχο την συρρίκνωση του κρατικού τομέα. Ο «Θατσερισμός» δεν υπήρξε απλά ένα προμήνυμα της νέας εποχής του νεοφιλελευθερισμού, αλλά το κρηπίδωμα του νέου οικονομικού συστήματος που κυριαρχεί τις τελευταίες δεκαετίες και έχει οδηγήσει στην σημερινή παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα.

Η Θάτσερ ανήλθε στην εξουσία της Βρετανίας σε μια εποχή τομή καθώς συνέπεσε με τις πετρελαϊκές κρίσεις του ’70 και το φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού. Η «Σιδηρά Κυρία» κερδίζει την πρωθυπουργία το 1979, αφού τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1975, είχε καταφέρει να ανέλθει στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Στις αρχές του ‘70 είχε διατελέσει υπουργός Παιδείας εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα περικοπών στην Εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων ήταν η κατάργηση της χορήγησης του δωρεάν γάλακτος στα σχολεία για παιδιά επτά έως έντεκα ετών. «Thatcher Thatcher, Milk Snatcher» (Θάτσερ, Θάτσερ, άρπαγας του γάλακτος), ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε στις διαδηλώσεις κατά της πολιτικής λιτότητας με τη Θάτσερ να αποκτά το πρώτο της προσωνύμιο.

Ήταν ένα πρώτο δείγμα του «Θατσερισμού» που θα ακολουθούσε μια δεκαετία αργότερα θα άλλαζε οριστικά την οικονομία της Βρετανίας. Στην ηγεσία των Συντηρητικών ανέρχεται το Φεβρουάριο του 1975 και τον Μάιο του 1979 κερδίζει τις εκλογές και γίνεται πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ακολουθώντας πιστά τις θεωρίες του οικονομικού μέντορά της Μίλτον Φρίντμαν και των μονεταριστών θέτει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα μαζικών ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων με βασικό στόχο τον περιορισμό έως και την «εξαφάνιση» του Δημοσίου.

Μεταπολεμικά και μέχρι την περίοδο της Θάτσερ είχε επικρατήσει η συναίνεση πάνω στη σοσιαλδημοκρατική ατζέντα, με τη Δεξιά να παρουσιάζει στο πρόγραμμά της έναν πιο ήπιο κρατικό παρεμβατισμό. Ωστόσο για πρώτη φορά η Δεξιά διαφοροποιείται και σπάει αυτήν την συναίνεση. Στην πραγματικότητα η Θάτσερ δίνει πολιτική υπόσταση πλέον στον νεοφιλελευθερισμό.

Η Σιδηρά Κυρία θα παραμείνει πιστή στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα της, προκαλώντας και τις συγκρούσεις που απορρέουν από αυτήν. Εξάλλου όπως η ίδια είχε πει «το Uturn δεν είναι για τις κυρίες». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80, ο πληθωρισμός είχε πέσει κάτω από 10%, έναντι του 18%, ωστόσο οι άνεργοι ξεπέρασαν τα 3,5 εκατομμύρια.

Η δυσαρέσκεια ήταν διάχυτη στους χώρους της εργατικής τάξης (η βιομηχανία απασχολούσε το 1979 το 50% των Βρετανών), όμως σε αυτό το σημείο, τον Απρίλιο του 1982, έρχεται και ο «Πόλεμος των Φώκλαντς». Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνουν αναλυτές, ήταν περισσότερο μια επίδειξη δύναμης σε ένα σύμπλεγμα νησιών που ο μέσος Βρετανός αγνοούσε την ύπαρξή τους στο χάρτη. Μέσω όμως αυτού του πολέμου είδε τη δημοφιλία της να ενισχύεται εκ νέου και τελικά κερδίζει τις εκλογές του 1983 με άνεση.

Κατά τη δεύτερη τετραετία της η Θάτσερ συνεχίζει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της με τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις. Με το Εργατικό Κόμμα σε διχασμό και εσωτερικές «έριδες» το μόνο εμπόδιο ήταν τα συνδικάτα, που προχώρησαν σε απεργίες.

Tο γεγονός που συμβολίζει τη σύγκρουση της εργατικής τάξης με τη Θάτσερ είναι η σύγκρουση με τους ανθρακωρύχους, με το τέλος της οποίας ουσιαστικά τα εργατικά συνδικάτα αλλάζουν οριστικά μορφή και δράση.

«Έπρεπε να πολεμήσουμε τον εξωτερικό εχθρό στα Φώκλαντ και τώρα πρέπει να πολεμήσουμε τον εσωτερικό εχθρό, ο οποίος είναι πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος αλλά εξ ίσου επικίνδυνος για την ελευθερία», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων η Θάτσερ για τις απεργίες των ανθρακωρύχων.

Ο «εσωτερικός εχθρός» καταστέλλεται και τελικά ηττάται και η Θάτσερ ανενόχλητη πλέον συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών και τις μεγάλες περικοπές δαπανών, συρρικνώνοντας το κράτος, που μέχρι τότε αποτελούσε βασικό στοιχείο της Βρετανικής οικονομίας.

Η Θάτσερ συγκέντρωνε πολύ υψηλά ποσοστά δημοφιλίας στη Νότια Αγγλία και το Λονδίνο, χάνοντας κατά κράτος τη Δυτική Αγγλία και κυρίως τις παραδοσιακές εργατικές περιοχές της χωρας. Τελικά οι Συντηρητικοί κερδίζουν και τις βουλευτικές εκλογές του 1987 με την εργατική τάξη να προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ και το κόμμα των Εργατικών να βρίσκεται ακόμα σε φάση ανασύνταξης από τις αρχές του ‘80.

Ολόκληρες πόλεις στα χρόνια της Θάτσερ μετατράπηκαν σε «βιομηχανικά ερείπια» και η ανεργία σε ορισμένες περιοχές έφτανε μέχρι 60-70%. Πολλοί έκαναν λόγο για μια «απόλυτη κοινωνική καταστροφή» ενώ η χώρα ζούσε μια βίαιη μετάβαση. Στη θέση του παλιού βιομηχανικού συστήματος ξεπήδησαν γραφεία, τράπεζες, εμπορικά κέντρα και τελικά μια πολύ διαφορετική οικονομία, μια πολύ διαφορετική Αγγλία.

Ιδιωτικοποιήθηκαν σχεδόν τα πάντα.  Το μόνο που έμεινε ανέπαφο ήταν ο πυρήνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ενδεκτικό είναι πως με την ιδιωτικοποίηση των ανθρακωρυχείων, τομέας που απασχολούσε περίπου 1 εκ. εργαζόμενους, έχασαν τη δουλειά τους 750.000 άνθρωποι.

Στην εξωτερική της πολιτική η Θάτσερ ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις ΗΠΑ, κάτι που μέχρι τότε δεν ήταν κανόνας. Η Βρετανία εξελίσσεται σε πρωταγωνίστρια της τελευταίας περιόδου του ψυχρού πολέμου. Μαζί με το «Alter Ego» της, τον Ρόναλντ Ρήγκαν, υποστήριξαν σθεναρά την «περεστρόικα» στη Σοβιετική Ένωση που οδήγησε και στην τελική της πτώση.

Ωστόσο προχώρησε και σε κάποιες κινήσεις που προκάλεσαν έκπληξη στη διεθνή διπλωματία, όπως ήταν η συμφωνία για παράδοση του Χονγκ Κόνγκ, πρώην βρετανικής αποικίας, στην Κίνα, προβλέποντας σωστά τον αναβαθμισμένο ρόλο που θα είχε η δεύτερη στο μέλλον και τις νέες ισορροπίες και αλλαγές που διαμορφωνόντουσαν παγκοσμίως αλλά και στο εσωτερικό του πρώην «κομμουνιστικού εχθρού».

Έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει και η θέση της για τη Νότια Αφρική και το Απαρτχάιντ. Η Θάτσερ είχε χαρακτηρίσει τον Νέλσον Μαντέλα ακόμα και «τρομοκράτη». Ωστόσο αναλυτές αναφέρουν πως η Θάτσερ δεν υποστήριζε το  Απαρτχάιντ αλλά επιθυμούσε μια ομαλότερη μετάβαση.

Τελικά η «Σιδηρά Κυρία», που δεν έχασε καμία εκλογική μάχη, ηττήθηκε στο εσωτερικό του κόμματός της, έχοντας προκαλέσει εσωτερικές αντιδράσεις τόσο για την αρνητική στάση που είχε σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθούσε, το οποίο προέβλεπε «κεφαλικό φόρο».

«Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ δήλωσε πως επιθυμεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να είναι το δημοκρατικό όργανο της κοινότητας, η Επιτροπή να είναι η εκτελεστική εξουσία, και η σύνοδος κορυφής να είναι η σύγκλητος. Απαντάω: Όχι, Όχι, Όχι!», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Στις εσωτερικές εκλογές η Θάτσερ δεν κατάφερε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο και τελικά στήριξε τον Τζων Μέιτζορ. Η ίδια θα παραμείνει βουλευτής ως τις εκλογές του 1992 με την κοινή γνώμη να εμφανίζεται σε δημοσκοπήσεις απόλυτα διχασμένη για το έργο της.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ άλλαξε ριζικά το παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο εισάγοντας το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και βάζοντας στο προσκήνιο τις θεωρίες των μονεταριστών της Σχολής του Σικάγο, όμως πέτυχε και κάτι ακόμα..

Η επιτυχία της ήταν διπλή: Κατάφερε να αναμορφώσει το Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας, αλλά παράλληλα κατάφερε να αλλάξει και το Εργατικό, το οποίο αφαίρεσε από το καταστατικό του το «άρθρο 4», που ανέφερε πως στόχος είναι ο σοσιαλισμός. Έτσι εμφανίζεται και ο Τόνι Μπλερ, επικεφαλής των Εργατικών, με μια μετριοπαθή ατζέντα. Αυτή η νοοτροπία της «μεταθατσερικής σοσιαλδημοκρατίας» εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και μεταμορφώθηκε οριστικά από την ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού.

Στην πραγματικότητα η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν ο προάγγελος -για πολλούς και ο δημιουργός- της οικονομικής και πολιτικής εξέλιξης που είχαν πολλές χώρες της ΕΕ  και κυρίως της κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού.

Οι αριθμοί του Θατσερισμού

Πατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε ολόκληρες: 


Πηγή : tvxs.gr



Ρουμανία: Στο 9%, από 24% ο ΦΠΑ στα τρόφιμα



Από τον ερχόμενο Ιούνιο σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού Β.Πόντα

Στο 9%, από 24% που είναι σήμερα, θα «πέσει» ο ΦΠΑ σε όλα τα τρόφιμα, στη Ρουμανία, από τον ερχόμενο Ιούνιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα.

Ο κ. Πόντα εξήγησε ότι η μείωση του ΦΠΑ θα τεθεί σε εφαρμογή έξι μήνες νωρίτερα από ό,τι σχεδιαζόταν, καθώς τα έσοδα του προϋπολογισμού είναι μεγαλύτερα από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό, η μείωση του ΦΠΑ σε 9% θα ισχύσει, επίσης, για μη αλκοολούχα ποτά και υπηρεσίες catering.

«Στηρίζουμε, επίσης, τη μείωση του ΦΠΑ γενικότερα στο 20% από την 1η Ιανουαρίου 2016, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα που περιλαμβάνονται στους φορολογικούς κώδικες» δήλωσε ακόμη -μεταξύ άλλων- ο κ. Πόντα, σύμφωνα με το ιδιωτικό ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Mediafax.



Πηγή : tovima.gr


Τα μεγάλα ψεύδη για το Μνημόνιο




ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Η μόνη παραγωγική ανασυγκρότηση που έγινε στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν στον χώρο της μυθολογίας. Παλιά παραμύθια (όπως εκείνος του Κίσινγκερ που ήθελε να... καταστρέψει την ελληνική γλώσσα για να πλήξει τον ελληνισμό) υποχώρησαν και τη θέση τους πήραν νέοι μύθοι εξίσου απλοϊκοί όσο και καταστροφικοί. Τι δεν ακούσαμε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα από επίσημα χείλη. Ακούγαμε, για παράδειγμα, από διάφορους της παλαβής Δεξιάς αλλά και της παλαβής Αριστεράς (δύσκολο, ειδικά μετά τη συγκυβέρνηση, να τους ξεχωρίσει κάποιος) ότι η κρίση και το Μνημόνιο ήταν ένα κόλπο των Αμερικανών για να πάρουν για ένα ξεροκόμματο τους αμύθητους υδρογονάνθρακες –ή, κατά Πάνο Καμμένο, «υδατάνθρακες»– του Αιγαίου. Τώρα που ο υποστηρικτής αυτής της θεωρίας έγινε υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόσφερε, ως μη ώφειλε, στους Αμερικανούς τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, εκείνοι έβγαλαν μια ευγενική ανακοίνωση ότι «οι ΗΠΑ δεν συνηθίζουν να προχωρούν σε κρατικές συμφωνίες γι’ αυτά τα θέματα» («Καθημερινή» 31.3.2015)· προφανώς ήταν σκασμένοι στα γέλια, αλλά αυτό δεν μπορούσε να αποτυπωθεί στην ανακοίνωση.

Με τέτοιους παράλογους μύθους χτίστηκαν πολιτικές και δημοσιογραφικές καριέρες, εξόδοις όμως της ελληνική κοινωνίας, η οποία παραζαλισμένη από την κρίση μπορούσε να πιστέψει τα πάντα εκτός από το προφανές. Αυτό δεν ήταν άλλο από το γεγονός ότι το προηγούμενο παραγωγικό μοντέλο που βασιζόταν στα δανεικά και στις υπερτιμημένες υπηρεσίες μεταξύ ημών, δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Το σύστημα αγκομαχούσε ήδη από το 2008, όταν «έπεφταν λεφτά στην αγορά», το κράτος έκανε χιλιάδες προσλήψεις και η οικονομία παρουσίασε ύφεση 0,4%. Το 2009, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή τα έδωσε όλα και εκτίναξε το πρωτογενές έλλειμμα στα 24 δισ., η οικονομία βυθίστηκε ακόμη περισσότερο κατά 4,4%. Αυτή η απλή αλήθεια –και σωτήρια για τη χώρα, υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να γίνει η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου πιο ομαλά και με λιγότερο πόνο– αποκρύφτηκε από τον ελληνικό λαό με μύθους και συκοφαντίες περί μαγειρέματος του ελλείμματος του 2009.

Οι μετρήσεις ΕΛΣΤΑΤ

Οι συκοφαντίες για τις μετρήσεις ΕΛΣΤΑΤ ήταν ο θεμέλιος μύθος του μεγαλύτερου και διόλου αθώου παραμυθιού με το οποίο ετράφη επί πενταετία ο ελληνικός λαός, και τον οποίο πουλάει ακόμη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Η πραγματικότητα αντεστράφη πλήρως: οι πολίτες πίστεψαν ότι το Μνημόνιο έφερε την κρίση προς όφελος εκείνων που παρασιτικά ζούσαν από το μοντέλο που χρεοκόπησε. Ετσι, πέντε χρόνια τώρα το πολιτικό, μιντιακό, συνδικαλιστικό σύστημα εναντιώνεται στο φάρμακο, αντί να καταπολεμά την ασθένεια. Μεταρρυθμίσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας υπονομεύονται ως «μνημονιακές», τα βιλαέτια των μικρών και μεγάλων συμφερόντων παραμένουν ανέπαφα και στο τέλος –επειδή «λεφτά δεν υπάρχουν»– ο λογαριασμός καταλήγει στους πιο αδύναμους. Πολλές χώρες μπήκαν σε Μνημόνιο, σχεδόν όλες ασκούν περιοριστικές πολιτικές, αλλά καμιά δεν παρουσίασε μείωση του ΑΕΠ 25%. Ο «αντιμνημονιακός αγώνας» ήταν η μεγαλύτερη απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, για να κρατηθούν ανέπαφοι οι μηχανισμοί προσοδοθηρίας διάφορων ομάδων. Στο πλαίσιο αυτής της απάτης είναι και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο που θα ξεκινά αμέσως –μα αμέσως!– μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Για να στηριχτεί αυτός ο προσοδοφόρος για τα συμφέροντα «αντιμνημονιακός αγώνας» φτιάχτηκαν τα τελευταία χρόνια πολλοί δορυφορικοί μύθοι. Ενας από αυτούς ήταν της εναλλακτικής (και μάλιστα χωρίς... όρους) χρηματοδότησης της χώρας. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα 600 δισ. που προσέφερε ο Αρτέμης Σώρρας ή στις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, αλλά σε άλλους εξίσου ευφάνταστους, όπως τα δάνεια από τη χρεοκοπημένη Ρωσία. Αυτός ο μύθος κατέρρευσε στη συνείδηση του λαού, όταν η Κύπρος ζήτησε και δεν πήρε 5 δισ. παρόλο που υπήρχαν δεσμοί «μαύρου» χρήματος της Ρωσίας με τη Μεγαλόνησο. Αυτός ο μύθος εσχάτως ανακυκλώνεται από –ποιον άλλον;– τον κ. Πάνο Καμμένο ο οποίος δήλωνε ότι «έχω πολύ καλή σχέση με τη Ρωσία. Συζητάμε με τους Ρώσους για το “Plan B”» (Mega 10.2.2015). Οι «καλές σχέσεις» του κ. Καμμένου, καθώς και άλλων κυβερνητικών στελεχών, κατέληξαν να σαρώνει η κυβέρνηση τα τελευταία αποθεματικά Ταμείων και οργανισμών, ώστε να τη βγάλει τσίμα-τσίμα και αυτόν τον μήνα.

Λατινοαμερικανικοί μύθοι

Οι μύθοι λατινοαμερικανικής κοπής είχαν ιδιαίτερο σουξέ τα τελευταία χρόνια. Οχι μόνο από τα πιο επίσημα χείλη –«μακάρι να γινόμασταν Αργεντινή», είπε εν τη αφροσύνη του ο κ. Αλέξης Τσίπρας– αλλά και από ένα ολόκληρο σύστημα αντιμνημονιακής «ενημέρωσης». Από την πρώτη στιγμή γυρίστηκαν ντοκιμαντέρ για τη στάση πληρωμών του Ισημερινού –για να δείξουν τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα–, αποκρύπτοντας όμως σημαντικές παραμέτρους του εκουαδοριανού ζητήματος: 1) Ο Ισημερινός είχε διαθέσιμα 6,8 δισ. δολάρια με συνολικό χρέος 4,5 δισ. όταν έκανε στάση πληρωμών το 2008. 2) Το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους εντασσόταν στον ορισμό του «απεχθούς χρέους», αφού –σε αντίθεση με την Ελλάδα– το είχαν δημιουργήσει δικτατορικές κυβερνήσεις. 3) Ο Ισημερινός είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα και το έλλειμμα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών ήταν μηδενικό.

Πάνω στον μύθο της χρεοκρατίας στήθηκε ένα ολόκληρο πανηγύρι με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, που ξεθύμανε νωρίς μέχρι που το ανέστησε για δικούς της, επικοινωνιακούς και εσωκομματικούς, λόγους η πρόεδρος της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Γενικώς για κάθε πρόβλημα της χώρας φτιάχτηκε κι ένας μύθος, προκειμένου αυτό να μη λυθεί. Ενας από τους βασικούς είναι αυτός που ακόμη κυκλοφορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, περί ρευμάτων στην Ευρώπη που θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε την κρίση χωρίς να αλλάξει τίποτε σε αυτόν τον κόσμο. Κάθε φορά που ο πρωθυπουργός πάει στην Ευρώπη χαιρετίζει τους 30-50 διαδηλωτές που τον περιμένουν και τους βαφτίζει «συμπαράσταση των ευρωπαϊκών λαών». Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί που θα έβλεπαν με καλύτερο μάτι την ελληνική περιπέτεια, αν η Ελλάδα έκανε κάτι για να βγει από την κρίση και αν δεν πλήρωναν αυτοί για τις αποτυχίες μας. Το πρόβλημα είναι ότι μετά τις ανερμάτιστες ρητορείες των κυβερνητικών στελεχών –πόσα είπαν οι άνθρωποι;– το ευρωπαϊκό κλίμα επιβαρύνεται. Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης και μετά την ακατάσχετη ρητορεία του κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τις ανερμάτιστες απειλές του κ. Πάνου Καμμένου, η πλειονότητα των Γερμανών τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η Ευρώπη, που τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ υπολόγιζε ότι θα αλλάξει μετά τη νίκη του, πραγματικά αλλάζει. Αλλά όχι προς όφελός μας.

Μύθοι και αλήθειες σε έναν πίνακα

Το μόνο που ακούσαμε από τα ΜΜΕ για την ενδιαφέρουσα έρευνα των Τάσου Γιαννίτση και Σταύρου Ζωγραφάκη σχετικά με την κατανομή του βάρους της κρίσης είναι ότι «το 10% των φτωχότερων νοικοκυριών είχε την πενταετία της κρίσης απώλεια εισοδήματος της τάξεως του 86%, οι απώλειες του 30% των υψηλότερων εισοδημάτων δεν ξεπέρασαν το 17-20%». Αυτό είναι μεν αληθές, αλλά υπάρχουν και μεγάλα ψέματα στις στατιστικές. Από την ανάλυση των δεκατημορίων ανά πηγή εισοδήματος, προκύπτουν και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την πρώτη περίοδο εφαρμογής του Μνημονίου: π.χ. το πλουσιότερο 10% των εργαζομένων (προφανώς σε ΔΕΚΟ και δημόσιο τομέα, όπου πρόσφατα η «Πρώτη φορά Αριστερά» έδωσε και... τροφεία) είχε απώλειες μόνο 9,3%, ενώ το πλουσιότερο των εισοδημάτων από επιχειρηματική δραστηριότητα είχε μείωση 20%. Πιο σκληρά επλήγησαν τα εισοδήματα των πολύ μικρών επιχειρηματιών (-48%), όπως και των χαμηλόμισθων εργαζομένων (-34,6%). Το πλουσιότερο 1% της εργασίας είχε απώλειες 4,8%, ενώ το πλουσιότερο 1% των εισοδημάτων από επιχειρήσεις είχε απώλειες 24%. Η κατανομή των βαρών ήταν άνιση, αλλά όχι με τον τρόπο που οι αριστερογενείς μύθοι θέλουν στην Ελλάδα.


Έντυπη Καθημερινή


Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Η εντυπωσιακή οδοντοτεχνίτης και ο γελαστός λιμενικός


Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας το διπλό έγκλημα που συνέβη χθες στην περιοχή του Φοίνικα.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές ο 35χρονος λιμενικός έφερε τραύματα στο κεφάλι ενώ η 44χρονος οδοντοτεχνίτης στην κοιλιακή χώρα. Μάλιστα δίπλα ακριβώς από τον 35χρονο βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο που πιθανότατα να είναι και το όπλο του εγκλήματος.

Το πλέον πιθανό σενάριο που εξετάζεται από την Αστυνομία είναι αυτό το έγκλημα πάθους. Οι δυο τους φέρονται να διατηρούσαν παράνομο δεσμό από το 2012 και να ζούσαν έναν παθιασμένο έρωτα.

Η 44χρονη εντυπωσιακή οδοντοτεχνίτης ήταν ιδιαίτερα γνωστή στην κοινωνία της Σαλαμίνας και φέρεται να είναι μητέρα δύο παιδιών.

Ο 35χρονος λιμενικός ήταν νιόπαντρος, ένα παιδί χαμηλών τόνων και πάντοτε χαμογελαστό το οποίο ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ήταν ιδιαίτερα αγαπημένος με την σύζυγό του και μάλιστα σχεδίαζαν να κάνουν και παιδί.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Ant1, οι παράνομοι εραστές είχαν προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να δώσουν τέλος στη σχέση τους. Ωστόσο ποτέ δεν κατάφεραν να ξεκόψουν τελείως. Χθες η 44χρονη γυναίκα φέρεται να ενημέρωσε το σύζυγό της για τη σχέση της με τον 35χρονο καθώς επίσης και ότι ήταν έτοιμη να δώσει ένα τέλος. Ωστόσο για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το παράνομο ζευγάρι οδηγήθηκε στο έγκλημα.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και τις επόμενες μέρες αν όχι ώρες θα δώσουν απαντήσεις.



Πηγή : news.gr



ΣΤΗ LIBERATION Σκίτσο με τον Τσίπρα να ζωγραφίζει σβάστικα στο γραφείο της Μέρκελ


Σκίτσο που απεικονίζει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως ζωγράφο να σχεδιάζει μία σβάστικα στο γραφείο όπου κάθεται η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τον παρακολουθεί με... προσοχή, δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Το σκίτσο φέρει την υπογραφή του Νικολά Βαντό και κοσμεί το άρθρο του Ζαν Κατρεμέρ, του ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες.

Το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Υπό τον τίτλο: Ελλάδα: Η Γερμανία θα πληρώσει! Ακριβώς 287,7 δισεκατομμύρια ευρώ!», σχολιάζει δηκτικά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος υπολόγισε, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, με ακρίβεια το ποσό των 287,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις γερμανικές οφειλές.

«Μία εντυπωσιακή ανακοίνωση που δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παραιτηθεί από τις αξιώσεις των πολεμικών αποζημιώσεων, μια μακρά διαμάχη μεταξύ Αθηνών - Βερολίνου τα τελευταία 70 χρόνια. Σε τρεις, μήνες (από τότε που ανέλαβε το αξίωμα του πρωθυπουργού, ο Τσίπρας δείχνει σαν μην έχει μάθει τίποτα.. .», τονίζει το άρθρο.



Πηγή 


Ποτάμι: Ο Τσίπρας μας πρότεινε δύο υπουργεία αλλά δεν δεχθήκαμε


«Αν θέλαμε να μπούμε στην κυβέρνηση, θα το είχαμε κάνει το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου»

«Αν θέλαμε να μπούμε σ' αυτή την κυβέρνηση, θα το είχαμε κάνει από το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου, όταν το πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στον Σταύρο Θεοδωράκη κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία σας στην Πλατεία Κουμουνδούρου» αναφέρει σε άρθρο του το στέλεχος του Ποταμιού Θανάσης Σκόκος με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας Αυγή.

Μάλιστα, ο κ. Σκόκος αναφέρει ότι στη συνάντηση αυτή προτάθηκε στο Ποτάμι να πάρει «κανα-δυο υπουργεία» και να πάνε μαζί.

«Δεν προβληματιστήκαμε καθόλου. Είπαμε 'ευχαριστώ' και δεν πήραμε. Από τότε, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πει τέσσερις φορές δημοσίως -τις δύο στην Βουλή- ότι το Ποτάμι δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λιγούρα για εξουσία, σύντροφοι, μπορεί να έχουν αρκετοί από τους γυρολόγους που έχετε μαζέψει -μέχρι σε αμφιλεγόμενα στελέχη του αείμνηστου Αντρέα έχετε φθάσει, για να μην μιλήσουμε γι' αυτούς που εκδιώχθηκαν λόγω ανικανότητας από το Ποτάμι- εμείς όχι!» λέει ο κ. Σκόκος.

Και συνεχίζει: «Τι δουλειά έχουμε εμείς να μπλέξουμε σε μια πολιτική που συναγελάζεται με ψεκασμένους, ενώ η χώρα βουλιάζει. Μια πολιτική που θεωρεί τους φυσικούς συμμάχους της χώρας εχθρούς, που διαλύει την εκπαίδευση, που ανέχεται εμπόρους προσλήψεων στο δημόσιο, που ετοιμάζεται να απελευθερώσει όσους πλούσιους φυλακισμένους δηλώνουν ανάπηροι, που πετάει πεντακοσαριές εκατομμύρια σε εξοπλισμούς και κοροϊδεύει τους εξαθλιωμένους, που στηρίζει χουλιγκανικές συμμορίες, που κρεμάει το σαγόνι με τις παρελάσεις των ΟΥΚάδων, που έχει στους κόλπους της μεγαλοφοροφυγάδες. Μια πολιτική που είναι αντικείμενο θαυμασμού Μιχαλολιάκων, Μπαλτάκων, Νικολόπουλων, Αμβροσίων...

«Γιατί να θελήσει το Ποτάμι να μπει σ' αυτή την βουρκώδη ζούγκλα, ρε σύντροφοι; Είναι αλήθεια ότι στις μεταξύ μας συναντήσεις, και στη Βουλή, προσπαθούμε με λογικές προτάσεις να σας δείξουμε τι είναι ωφέλιμο για τη χώρα. Βοηθάμε και τους 2-3 ρεαλιστές που συμμετέχουν στο σχήμα σας. Τι άλλο να κάνουμε; Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η κυβέρνηση της χώρας. Αλλά μη μπερδεύεστε. Δεν σας φλερτάρουμε. Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε ανόητοι».


Πηγή : tovima.gr


Θεωρίες Πανούση συνέχεια: Δεν θα λύσει η αστυνομία το πρόβλημα με τα επεισόδια και τις καταλήψεις



Και ποιος θα τα λύσει κύριε Πανούση; Θα φωνάξουμε την  μαμά τους και τον μπαμπά τους να τους μαλώσουν τύπου " Βγές έξω Γιωργάκη μην σε δείρω", " Κακό παιδί ο Γιάννης θα δεις τι έχει να γίνει σπίτι"

Διαβάζουμε στο πρώτο θέμα τις θεωρίες Πανούση και στο δια ταύτα αποτέλεσμα 0 ο κύριος Πανούσης μόνο άρθρα, καταγγελίες και θεωρίες. 

Και φυσικά ακολουθεί και ο Επόπτης του Νίκος Βούτσης λέγοντας τις δικές του θεωρίες "Τα επεισόδια δεν έχουν το εύρος και το βάθος του παρελθόντος", σωστά κύριε Βούτση τώρα έχουν άλλη αίγλη γιατί δεν τους κυνηγάει κανένας κάνουν ότι θέλουν όποτε το θέλουν και όταν το θέλουν και αφού δεν υπάρχει κάποιος να τους εμποδίσει δεν έχουν βάθος τελειώνουν αμέσως τις καταστροφές. 

το αποτέλεσμα είναι ότι και οι δύο τους είναι αποτυχημένοι αυτές τις πρώτες 70 ημέρες, μαζί τους και η κυρία Χριστοδουλοπούλου στην αποτυχία και αυτό δεν το λέμε εμείς κρίνονται από το αποτέλεσμα και από τις κατηγορίες που ακούγονται καθημερινά και έντονα από τους πολίτες για το μέχρι τώρα καταστροφικό έργο τους.

Διαβάζουμε

«Τι θα λυνόταν από μια επιχείρηση στα Εξάρχεια; Σαράντα χρόνια καίγονταν» - «Δεν έχει νόημα η θεωρία των παραιτήσεων» - Βούτσης: Τα επεισόδια δεν έχουν το εύρος και το βάθος του παρελθόντος.

Την άποψη ότι δεν θα λύσει μόνη της η αστυνομία το πρόβλημα με τα επεισόδια και τις καταλήψεις εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μια ημέρα μετά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας με αντιεξουσιαστές να γράφουν συνθήματα στη Βουλή και να καίνε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια.

Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα των καταλήψεων ο κ. Πανούσης σχολίασε ότι «όταν σε μια μεσαίου μεγέθους κατάληψη δεν πάρεις ήπια μέτρα, θα διογκωθεί και θα πάρεις πιο σκληρά μέτρα, αλλά αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης». «Μπαίνουμε σε μια διελκυστίνδα για κάθε τι που δεν αρέσει στον κόσμο να γίνεται μια κατάληψη» πρόσθεσε.

Αναρωτήθηκε, επίσης, «γιατί οι πρυτάνεις δεν κάνουν περιφρούρηση; που έχουν εξαφανιστεί οι φοιτητικές νεολαίες;».

Ερωτηθείς γιατί δεν παρενέβη η αστυνομία το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης ο υπουργός απάντησε ότι «η αστυνομία παρενέβη, έγιναν συλλήψεις» προσθέτοντας ότι «τα κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα όπως είναι τα εξάρχεια και τα συνθήματα αυτά έχουν να κάνουν με όλη την μεταπολίτευση». «Τι θα λυνόταν από μια επιχείρηση στα Εξάρχεια; Σαράντα χρόνια καίγονταν» συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των αντεξουσιαστών υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει όριο από την άλλη πλευρά. Σεβασμός δεν υπάρχει; Αύριο τι θα κάνουν, θα κόψουν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη;».

Κάλεσε δικαστικές αρχές, αστυνομία, πρυτανικές αρχές «να δούμε τι στάθμιση έχει ο καθένας στα θέματα αυτά» ενώ απαντώντας στο γιατί δεν έγινε επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη της Νομικής είπε ότι «σταθμίσαμε ότι δεν άξιζε να κάνουμε τέτοια επέμβαση γιατί εκείνη την ώρα είχε "πάρει φωτιά" όλη η χώρα αν και πιεστήκαμε από τις δικαστικές αρχές».

«Πού είναι τα όρια παρέμβασης αστυνομίας, δικαστικών αρχών, ακαδημαϊκής κοινότητας;» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας, μάλιστα, στο αν πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις δήλωσε ότι «η θεωρία των παραιτήσεων δεν έχει νόημα» και ζήτησε από όλα τα κόμματα να στηρίξουν την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας.

Βούτσης: Τα επεισόδια δεν έχουν το εύρος και το βάθος του παρελθόντος

Στα επεισόδια αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής και ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Πανούση, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τα σοβαρά επεισόδια είπε ότι «προβληματιζόμαστε από όσα γίνονται αλλά δεν έχουν το εύρος και το βάθος του παρελθόντος. Υπάρχει μια ανάσα ταυτόχρονα στον κόσμο που ζει σε ένα πλαίσιο πιο δημοκρατικό».

Νωρίτερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ) μίλησε για ανεξέλεγκτη κατάσταση σε ό,τι αφορά στις καταστροφές και τους εμπρησμούς που γίνονται κάθε ημέρα στην Αθήνα. Ένταση δημιουργήθηκε και απο την ανακοίνωση του κ. Βούτση ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα παραμείνει τελικά στο υπουργείο Εσωτερικών και δεν θα «μεταστεγαστεί» στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Τι είναι το υπουργείο; Ο φούρνος του Χότζα;» αναρωτήθηκε ο εισηγητής της ΝΔ επί του νομοσχεδίου για τις φυλακές Βασίλης Κικίλιας και ανέφερε δεικτικά ότι το επόμενο που θα δούμε θα είναι η κατάργηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Βοηθούν άλλωστε τα όσα γίνονται κάθε βράδυ με τους τρομοκράτες και τους κουκουλοφόρους που τους δίνετε πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης» δήλωσε ο κ. Κικίλιας προκαλώντας αναταραχή στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο ο κ. Κικίλιας εξακολούθησε στους ίδιους τόνους κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με πρόσχημα ζητήματα υγείας αποφυλακίζει τρομοκράτες τους οποίους μετατρέπει σε λαικούςαγωνιστές.

Έξαλλη η Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ) κατηγόρησε τον κ. Κικίλια ότι προπαγανδίζει την τρομολαγνεία και ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής.

Η παρέμβαση της δεν έκρυψε τη φόρα του βουλευτή της ΝΔ που επέμεινε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «συνδιαλέγεται με τρομοκράτες».

Πηγή: protothema.gr




Ο εισαγγελέας απαλλάσσει Μαρινάκη-Καλογιάννη για τα "στημένα"



Αναβολή -ίσως και για σήμερα- πήρε η γνωστοποίηση των ονομάτων που προτείνει ως κατηγορούμενους ο Εισαγγελέας Εφετών, Π. Πούλιος προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση των "στημένων αγώνων" της περιόδου 2009-2011.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, η εισαγγελική πρόταση αποδίδει κατηγορίες σε 90 από τα 164 εμπλεκόμενα πρόσωπα ενώ απαλλακτική είναι η πρόταση για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Την τελική απόφαση θα πάρει το συμβούλιο εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε ασκήσει το 2011 ποινική δίωξη:

1. για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και

2. για απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση.

Απαλλακτική φέρεται να είναι ακόμη η πρόταση και για τον Σπύρο Καλογιάννη, πρόεδρο της Football League αλλά και για τον πρώην παράγοντα του Ολυμπιακού Βόλου Θανάση Κανελλόπουλο.

Σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Γ. Πούλιος σύμφωνα με πληροφορίες "εισηγείται" προς το συμβούλιο εφετών (που έχει τον τελευταίο λόγο και για τους 164) να οδηγηθούν στο ακροατήριο μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μπέος, ο Γιώργος Τσακογιάννης, ο Γιάννης Κομπότης και ο Γιώργος Μποροβήλος.

Οι δύο πρώτοι εμφανίζονται ως οι "εγκέφαλοι" της οργάνωσης που δρούσε στον χώρο. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της "διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με δομημένη και διαρκή δράση".

Επιπλέον, ο δήμαρχος Βόλου αντιμετωπίζει και κατηγορίες για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και απάτη.

Στον Γιώργο Μποροβήλο και στον Γιάννη Κομπότη, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις:

1. για δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και

2. για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.



Πηγή : pathfinder.gr


Βίντεο-σοκ από τις ΗΠΑ: Νέα δολοφονία με δράστη αστυνομικό και θύμα πολίτη



Eρευνα σχετικά με τη δολοφονία ενός 50χρονου αφροαμερικανού από ένα λευκό αστυνομικό στη Νότια Καρολίνα, έχει ξεκινήσει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Πολιτικών Δικαιωμάτων και το γραφείο του εισαγγελέα στη Νότια Καρολίνα θα συνεργαστεί με το FBI κατά την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα υπό το πρίσμα των αποδεικτικών στοιχείων και των κατά περίπτωση εξελίξεων» ανέφερε η ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι λαμβάνοντας υπόψη ένα βίντεο που τράβηξε περαστικός και δείχνει τη στιγμή των πυροβολισμών ο αστυνομικός θα χρεωθεί με την βαρύτατη κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας.
Ο αστυνομικός στο βίντεο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα New York Times διακρίνεται να πυροβολεί πισώπλατα οκτώ φορές τον αφροαμερικανό ο οποίος μετά από μια μικρή συμπλοκή με τον αστυνομικό άρχισε να τρέχει. Ο αφροαμερικανός είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας της κυκλοφορίας.

Ο αστυνομικός που με βάση την κατηγορία μπορεί να καταδικαστεί στη θανατική ποινή ή κάθειρξη 30 ετών οδηγήθηκε ήδη στο κέντρο κράτησης του Τσάρλεστον Κάουντι, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών διωκτικών αρχών.




Πηγή : ethnos.gr


Η επανεκκίνση των ελληνορωσικών σχέσεων στη συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν



Στην επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας Ρωσίας προς όφελος των δύο λαών αλλά και της ασφάλειας και της σταθερότητας της περιοχής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο πριν από την κατ ιδίαν συνάντησή τους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι «η Ρωσία ήταν η κύρια εμπορική εταίρος της Ελλάδας. Το 2013 ο όγκος των συναλλαγών είχε διπλασιαστεί. Πέρυσι όμως είχαμε μείωση κατά 40%. Πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε για να επαναφέρουμε τις σχέσεις μπροστά».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την συγκίνηση του γιατί όπως είπε «το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο άγνωστο στρατιώτη αποτίοντας φόρο τιμής σε εκατομμμύρια απλούς ανθρώπους που έδωσαν την ζωή της για την μεγάλη αντιφασιστική νίκη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είχε αναλογικά τον μεγαλύτερο φόρο αίματος».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Υπάρχουν βαθιές και διαχρονικές σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς και εξαιτίας των κοινών αγώνων και εξαιτίας της κοινής θρησκευτικής παράδοσης και αυτή η σχέση διατηρήθηκε με αισθήματα φιλίας των δύο λαών».

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, τις οποίες παρακολουθούν με προσοχή οι Βρυξέλλες, βρίσκεται η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με έμφαση τόσο στη συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ρωσικό ενεργειακό σχέδιο για τον αγωγό Turkish Stream, όσο και το ρωσικό εμπάργκο σε ελληνικά γεωργικά προϊόντα.

«Καταγράφουμε την πτώση του όγκου ανταλλαγών στον τομέα αυτό, η οποία σχετίζεται με την αναγκαστική επιβολή απαντητικών μέτρων ως προς σειρά προϊόντων. Μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι το ζήτημα θα θιγεί αναμφισβήτητα» δήλωσε λίγες ώρες πριν τη συνάντηση ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο αρχηγοί θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας. Θα ακολουθήσει η υπογραφή σειράς συμφωνιών, μεταξύ των οποίων το Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για την επόμενη διετία (το οποίο δεν είχε ανανεωθεί μετά το 2012), η Διακήρυξη για τα 70χρονα της αντιφασιστικής Νίκης, καθώς και το πρόγραμμα συνεργασίας για το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016.

Στις 15:30 οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το απόγευμα (18:30) ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τους προέδρους ομογενειακών συλλόγων και θα ακολουθήσει (19:00) διευρυμένη συνάντηση με τους ομογενειακούς συλλόγους.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στη Μόσχα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης. Στο αεροδρόμιο «Βνούκοβο» τον υποδέχθηκαν ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ, η ελληνίδα ομόλογός του Δ. Μ. Κουμανάκου και ο διευθυντής εθιμοτυπίας του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής ξεκίνησε το πρωί της Μ.Τετάρτης με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στα τείχη του Κρεμλίνου.



Πηγή : tanea.gr


Τέλος και η Χαλυβουργική... Ζήτω η Ανάπτυξη...





Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Πάει και η Χαλυβουργική. Μία ακόμη ελληνική βαριά βιομηχανία γράφει τίτλους τέλους καθώς επί της ουσίας σε λειτουργία θα παραμείνει μόνο το ελασματουργείο. Προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της αποβιομηχάνισης της χώρας, σε ό,τι δηλαδή είχε απομείνει από την ελληνική βιομηχανία, καθώς δεν έχει τέλος ο κατάλογος των καταστροφών την τελευταία δεκαπενταετία. Ωστόσο, οι συνέπειες της ύφεσης, έχουν προκαλέσει την τετραετία που διανύουμε βαθιά πλήγματα, όπως το λουκέτο στο εργοστάσιο της Σέλμαν στην Εύβοια καθώς και στην Diana το 2012, στην ΑΓΕΤ στη Χαλκίδα το 2013 και στη Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο το 2014.

Και μετά καθόμαστε και συζητάμε για το αν μπορεί να επιβιώσει η ελληνική οικονομία και αν μπορεί να επιστρέψει η ανάπτυξη. Ή μάλλον όλοι συζητάμε για την ανάπτυξη εκτός από την κυβέρνηση, που έχει αφήσει εντελώς έξω από την ατζέντα των ενδιαφερόντων της την υπόθεση ανάπτυξη. Είδατε κανένα αναπτυξιακό μέτρο στις διάφορες λίστες που κάθε τόσο στέλνει ο κ. Βαρουφάκης στους... θεσμούς; Είδατε κανένα ενδιαφέρον για τον αργό θάνατο της επιχειρηματικότητας σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στις μεγάλες βιομηχανίες;

Εδώ, ακόμη και τα κονδύλια που είναι δεσμευμένα για αναπτυξιακές δράσεις, για δουλειές, είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσω δανείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αρπάζονται από δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες, φορείς και Ταμεία, προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές και οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Λες και στη χώρα δεν υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι από τους δημόσιους υπαλλήλους. Για τους εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια του ιδιωτικού τομέα που είτε είναι επί μήνες απλήρωτοι, είτε πληρώνονται «έναντι», δε νοιάζεται κανείς στην κυβέρνηση.

Και μετά δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί μειώνονται τα δημόσια έσοδα και δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους οι υπερφορολογούμενοι ιδιώτες και επιχειρηματίες, γιατί έχουν ουσιαστικά ήδη σκάσει οι τράπεζες καθώς δεν υπάρχει ρευστό ούτε για δείγμα και δεν πληρώνει ο κόσμος τα δάνειά του. Και αναρωτιούνται γιατί πέφτει η κατανάλωση και γιατί πληθαίνουν τα λουκέτα στην αγορά. Α, ξέχασα, ανοίγουν νέες επιχειρήσεις! Μόνο που αυτές είναι είτε καφετέριες, είτε σουβλατζίδικα, είτε πιτσαρίες – delivery. Στη θέση άλλων παρεμφερών μικροεπιχειρήσεων που έκλεισαν. Και από αυτές δεν θα αντέξει ούτε το 50%... Και ανακυκλώνεται η κατάσταση...

Δεν πάει άλλο. Η εσωτερική στάση πληρωμών έχει διαλύσει τα πάντα. Και δυστυχώς, γδάρε, γδάρε τον πάτο του βαρελιού, έχοντας υπονομεύσει την ανάπτυξη της χώρας στο διηνεκές, θεωρούν ότι έχουν κερδίσει χρόνο για να εφαρμόζουν τις θεωρίες παιγνίων απέναντι στους εταίρους. Όμως το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να προκαλέσουν καταστροφή που θα χρειαστεί πολύ χρόνο και κόπο να αναστραφεί. Ακόμη και αν τους βγει το σενάριο που έχουν στο μυαλό τους.



Πηγή: capital.gr