Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Νέα Βόμβα! Στρατούλης : Ο λαός μας μπορεί να λέει «όχι» και να κάνει ηρωικές εξόδους



«Είμαστε ένας λαός που, όταν αποφασίζει ο ίδιος, μπορεί και λέει τα υπερήφανα "όχι" του, και μπορεί να πραγματοποιεί τις πιο ηρωικές εξόδους του» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο Μεσολόγγι για την 189η επέτειο της εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

«Θα πρέπει να ξέρουν ότι πρέπει να σέβονται την πρόσφατη ελεύθερη δημοκρατική επιλογή του κόσμου, να πορευτεί χωρίς ανθρωποκτόνα μνημόνια, και πολιτικές καταστροφικής λιτότητας, με ανάπτυξη με αναγεννημένη την κοινωνία και οικονομία» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, τόνισε: «Απέδειξαν πως όταν οι λαοί δεν υποκύπτουν σε οικονομικούς, στρατιωτικούς και πολιτικούς εκβιασμούς, δεν φοβούνται και δεν υποχωρούν και παίρνουν στα δικά τους χέρια τη ζωή και το μέλλον τους, όσο αδύναμοι και αν φαίνονται αρχικά απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους, με την αυτοπεποίθηση που τους δίνει το δίκιο τους, και με τους σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες τους, μπορούν να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά, και να νικήσουν».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Στρατούλης συμπλήρωσε: «Η ιστορικότητα της σημερινής ημέρας, μπορεί να μας βοηθήσει, ώστε να υπερβούμε με αποφασιστικότητα, θάρρος, ανυποχώρητη και αξιοπρεπή στάση τις δυσκολίες που μας προκαλούν πρακτικές οικονομικής ασφυξίας σημερινών οικονομικά και πολιτικά ισχυρών στην Ευρώπη, οι οποίες εφαρμόζονται σε βάρος του λαού και της χώρας». Ακόμη τόνισε: «Θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με περισσότερη αισιοδοξία, ελπίδα και αυτοπεποίθηση, υπογραμμίζοντας: «Θα τα βγάλουμε πέρα».

Στη συνέχεια ο Δημ. Στρατούλης σημείωσε ότι «η χώρα δεν ήταν, ούτε ποτέ θα γίνει προτεκτοράτο και αποικία» προσθέτοντας: «Όσοι την αντιμετωπίζουν και σήμερα ως τέτοια, τους διαμηνύουμε ότι είμαστε μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα και ένας λαός με μεγάλη ιστορία και αξιοθαύμαστο πολιτισμό και κυρίως ηρωικούς αγώνες για την αξιοπρέπεια την κοινωνική δικαιοσύνη, τη λευτεριά, το ψωμί και τη δημοκρατία».


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Συμπληρωματική κατάθεση για να κάνει... αποκαλύψεις ζητά η Βίκυ Σταμάτη


Αποφασισμένη να μιλήσει για όλα και για όλα

Σε εξέλιξη βρίσκονται εν τω μεταξύ οι έρευνες για να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες κατόρθωσε να αποδράσει η κυρία Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο - Ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα που βοήθησε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου να αποδράσει

Συμπληρωματική κατάθεση ζητά η Βίκυ Σταμάτη, όπως δήλωσε ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης. Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου που μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο επέστρεψε στο ψυχιατρικό ίδρυμα ζητά να καταθέσει άμεσα -ακόμη και αύριο- στον εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη προκειμένου να κάνει «αποκαλύψεις για πρόσωπα και πράγματα», όπως δήλωσε στο protothema.gr ο συνήγορός της, ο οποίος όμως δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αποκαλύψεις που θέλει να κάνει η πελάτης του. Πάντως, όπως είπε, θα ζητήσει στην κατάθεση να είναι παρών μόνο ο κ. Πεπόνης.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες κατόρθωσε να αποδράσει η Βίκυ Σταμάτη, τα ξημερώματα της Πέμπτης, από το Δρομοκαΐτειο.

Ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα που βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει

Την πρώην υπάλληλο του Δρομοκαΐτειου, η οποία φέρεται να βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη για να διαφύγει από το ίδρυμα, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές και προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ για κατάθεση, μαζί με την κόρη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να θεωρηθεί κατηγορούμενη για συνέργεια σε απόδραση κρατουμένου. Η γυναίκα αυτή είναι απολυμένη νοσηλεύτρια του Δρομοκαΐτειου και φέρεται να φιλοξένησε στο σπίτι της τη σύζυγο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στο πρόσωπό της, έπειτα από αναφορά της ίδιας της Βίκυς Σταμάτη.

Μάλιστα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, έδωσε εντολή να μην ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία και έτσι -προς το παρόν- τόσο η μητέρα, όσο και η κόρη της, αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η πρώην υπάλληλος παραδέχτηκε ότι θέλησε να βοηθήσει τη Βίκυ Σταμάτη για λόγους... φιλανθρωπίας, καθώς είδε μπροστά της «μια δυστυχισμένη γυναίκα».

Τελικά η Βίκυ Σταμάτη δεν άντεξε και τηλεφώνησε στον συνήγορό της, μέσω του οποίου έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο που βρισκόταν και την παρέλαβαν, για να γυρίσει τελικά πάλι στο Δρομοκαΐτειο.



Πηγή : protothema.gr


Προπηλάκισαν μάνα με το παιδί της γιατί ήθελε να ψωνίσει Κυριακή στην Ερμού! Video



Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο του newsIT παρακάτω, στην οδό Ερμού επικρατεί μεγάλη ένταση.

Φύγε από εδώ ήρεμα και ωραία", είπαν άγνωστοι σε μία γυναίκα η οποία είχε μαζί της το σχεδόν 4 ετών παιδί της.

Η συγκεκριμένη γυναίκα δέχτηκε επίθεση όταν προσπάθησε να μπει σε μαγαζί. Είπε οτι θα φωνάξει την αστυνομία και ότι θα περιμένει να έρθει, με μία ομάδα 5 - 6 ατόμων να της ζητούν έντονα να φύγει από το σημείο.

Στην συνέχεια του βίντεο ακούγεται η συγκεκριμένη γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση να καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον των ατόμων που της επιτέθηκαν και να τους ρωτά: "Αυτά σας έμαθαν στα πανεπιστήμια;"

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν εκεί που χτυπά η "καρδιά" του εμπορίου της πρωτεύουσας, στην οδό Ερμού, καθώς και τα γύρω στενά.



Πηγή : newsit.gr




Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός : Απόλλων Πάτρας - Παναθηναϊκός 53-68





Ο Παναθηναϊκός έχει μετατρέψει σε προσωπική υπόθεση (και) το Κύπελλο Ελλάδος κι ο 40ός τελικός απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας (53-68) στο ΟΑΚΑ τον βρήκε να φτάνει στα 16 τρόπαια!

Αφού παρά τις σημαντικές απουσίες του είχε νικήσει σχεδόν στην εκπνοή τον Ολυμπιακό στο άδειο ΟΑΚΑ (με ό,τι ακολούθησε) και τον ΠΑΟΚ στην εκπνοή στη σχεδόν γεμάτη PAOK Sports Arena, η λογική έλεγε πως δύσκολα δε θα 'φτανε σ' ακόμη μία κατάκτηση του τροπαίου Κυπέλλου Ελλάδος. Ο πολυνίκης Παναθηναϊκός χρειάστηκε ελάχιστα λεπτά για την επαλήθεση κι η λήξη του 40ού τελικού τον βρήκε να φτάνει στα 16 τρόπαια (Ολυμπιακός 9, Άρης 8, ΑΕΚ 1, ΠΑΟΚ 1 & Πανιώνιος 1).

Στην τρίτη συνάντησή τους στο θεσμό ο Απόλλων Πάτρας δεν κατάφερε να κάνει τη νέα έκπληξη και περιορίστηκε σε ρόλο φιναλίστ, όπως το 1997 απέναντι στον Ολυμπιακό.



ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Σε αναμετρήσεις ομάδων με διαφορά δυναμικότητας η ασθενεστέρη πρέπει να 'χει το περιφερειακό σουτ, αν θέλει να ελπίζει σε κάτι. Με 1/5 + 0/7 + 1/4 + 4/9 τρίποντα ανά περίοδο ο Απόλλων Πάτρα δεν είχε καμία τύχη. Ο Παναθηναϊκός (3/5 + 2/7 + 4/9 + 2/6 τα δικά του αντιστοίχως) δεν είχε αφήσει κι άλλους χώρους στην άμυνα κι όλα είχαν τελειώσει σχεδόν πριν καν αρχίσουν. Κάπως έτσι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσε χρόνο σ' όλους τους παίκτες του, συμπεριλαμβανομένων όλων των νεαρών, οι οποίοι ήταν στη 12άδα αντί των Νέλσον, Μπλουμς & Λαουάλ.

MVPs: O Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (13π. με 5/6δίπ., 3/3β., 7ρ., 1ασ., 1λ. σε 13:09) ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε κι άλλους εξέχοντες σε μία άνετη επικράτηση.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Κέβιν Γκάλογουεϊ άλλα είχε πει κι άλλα έκανε, μετρώντας 0/1 δίποντο & 0/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη σε 13:59. Το ίδιο κι οι συμπατριώτες του, Ελ-Αμίν (4π. με 2/8δίπ., 0/3τρίπ., 3ρ., 3ασ., 3λ. σε 26:37) & Πεν (1/2δίπ., 1/1τρίπ., 3ρ., 1ασ., 2λ. σε 15:11), σε αντίθεση με τον Ταορλίν Φιτζπάτρικ (19π. με 5/12δίπ., 2/5τρίπ., 3/3β., 11ρ., 1ασ., 1κοψ., 1λ. σε 36:58).

ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: O Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο κι απ' την πρώτη διψήφια διαφορά (12-23 στο 11') και μετά δεν υπήρχε γυρισμός. Οι 28 πόντοι στο 31-59 στο 31' αποτέλεσαν τη μέγιστη τιμή της. Έκτοτε ο Απόλλων Πάτρας πλησίασε μέχρι το 51-65 στο 39'.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Κάθε φέτος και καλύτερα μετά τους 6 συνεχόμενους τελικούς αιωνίων στον Ελληνικό, έστω κι αν η μάχη στις εξέδρες ήταν άνιση (10.000-11.000 φίλοι του Παναθηναϊκού & 500-1.000 του Απόλλωνα Πάτρας), όπως πέρυσι ή στο παρκέ.



Τα δεκάλεπτα: 12-21, 20-39, 31-57, 53-68

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Σκορδίλης 5, Αργυρόπουλος 9, Γκάλογουεϊ, Πεν 5, Φιτζπάτρικ 19, Μπατής 2, Ελ Αμίν 4, Πελεκούδας 2, Μολφέτας, Νιφόρας 7, Γεωργαλλής, Ότζο

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3, Σλότερ 3, Μποχωρίδης 3, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6, Παππάς 9, Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 6, Μπατίστα 9, Διαμαντάκος 3, Λούντζης



Πηγή :  gazzetta.gr



Στους δρόμους για την κατάργηση των διοδίων


Ελεύθερη διέλευση για δύο ώρες σε Αφίδνες και Τραγάνα

Πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στην λειτουργία των διοδίων διοργάνωσαν σήμερα επιτροπές αγώνα, σε σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα.

Οι επιτροπές ζητούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση διοδίων από τον αστικό και περιαστικό ιστό, αμνήστευση ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων των διαμαρτυρόμενων ενάντια στα διόδια, πέρασμα της Αττικής Οδού στο Δημόσιο και διακοπή παραχώρησης της Εγνατίας οδού σε ιδιώτες.

Στα διόδια Αφιδνών τα μέλη της «Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και κατοίκων Β.Α. Αττικής», άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων για δυο ώρες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού.

«Στο Δήμο Ωρωπού λειτουργούν οκτώ σταθμοί διοδίων, κάτι το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία», επισημαίνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Δέσποινα Τσαντέ, μέλος της συντονιστικής επιτροπής. Αντίστοιχη κινητοποίηση διοργανώθηκε από τις 11 πμ έως τη 1 μμ στα διόδια της Τραγάνας, όπου η Επιτροπή Αγώνα Λοκρίδας Ενάντια στα Διόδια, σήκωσε τις μπάρες στην κατεύθυνση από Αθήνα προς Λαμία.



Πηγή : newsbeast.gr


O Robert Burns νεκρός σε τροχαίο



Νεκρός σε τροχαίο ο πρώην ντράμερ των Lynyrd Skynyrd, Robert Burns. Ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος η ιστορία του οποίου συνδέεται με τραγικά γεγονότα (Vids)

Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα ο πρώην ντράμερ των Lynyrd Skynyrd, Robert Burns, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 64χρονος μουσικός βγήκε εκτός πορείας και προσέκρουσε σε δέντρο.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τροχαίας της Georgia, ο Burns ανασύρθηκε νεκρός από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο και όπως διαπιστώθηκε, δεν φορούσε ζώνη. Στο όχημα δεν επέβαιναν άλλοι επιβάτες, ενώ στο δυστύχημα δεν ενεπλάκη άλλο αυτοκίνητο.

Ο Robert Lewis Burns Jr. όπως ήταν και το πλήρες όνομα του, ήταν μέλος του συγκροτήματος από το 1964 έως το 1974. Με τους Lynyrd Skynyrd, ηχογράφησε τα "Sweet Home Alabama," ''Gimme Three Steps," αλλά και το "Free Bird" μεταξύ άλλων. Στα επόμενα χρόνια ακολούθησε σόλο καριέρα και πραγματοποίησε κάποιες εμφανίσεις με την μπάντα σαν καλεσμένος.






Η επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος για τον θάνατο του Burns, από το μέλος τους, Gary Rossington:

"Well, today I'm at a loss for words, but I just remember Bob being a funny guy. He was just so funny, he used to do skits for us and make us laugh all the time, he was hilarious!
Ironically, since we played Jacksonville yesterday. Dale, my daughter and I, went by the cemetery to see some of the guys in the band and my parents grave sites. On the way back, we went by Bob Burns old house, it was there in the carport where we used to first start to practice with Skynyrd. My heart goes out to his family and God bless him and them in this sad time. He was a great great drummer".


Το 1977, τρία μέλη τους σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα, γεγονός που οδήγησε στη διάλυσή τους.

Τρεις ημέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ Gimme Back My Bullets", το συγκρότημα βρισκόταν στο ιδιωτικό του αεροσκάφος μεταβαίνοντας από το Γκρίνβιλ της Νότιας Καρολίνας στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα.

Όταν τελείωσαν τα καύσιμα το αεροπλάνο κατέπεσε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο Ρόνι Βαν Ζαντ, ο Στιβ Γκέινς, η Κέισι Γκέινς μέλος των Honkettes, ο βοηθός του μάνατζερ τους Ντιν Κιλπάτρικ, ο πιλότος Γουόλτερ ΜακΚρίρι και ο δεύτερος πιλότος Ουίλιαμ Γκρέι. Τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς.

Μετά το δυστύχημα, οι πωλήσεις του "Street Survivors" ανέβηκαν κατακόρυφα με αποτέλεσμα να βραβευθεί ως πλατινένιο, ενώ το single "What's Your Name" έφθασε στο # 13 του Billboard.



Ανοιχτά είναι τα καταστήματα μέτρια η κίνηση! Πολίτες "Δεν έχουμε λεφτά και για να φάμε και για να ψωνίσουμε"


Ανοιχτά ήταν τα καταστήματα σήμερα, ωστόσο στους εμπορικούς δρόμους υπάρχει μεν κάποια κίνηση, αλλά οι καταναλωτές είναι για την ώρα επιφυλακτικοί γιατί όπως λένε οι ίδιοι " Η θα φάμε η θα ψωνίσουμε"

Πάντως, για ακόμη μια φορά δεν έλειψαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές, με διαδηλωτές να κλείνουν τις εισόδους καταστημάτων και σήμερα μαζί τους ήταν και αντιεξουσιαστές.

Οι περισσότερες συγκεντρώσεις αντιδράσεις πραγματοποιήθηκαν από εμποροϋπαλλήλους που αντιδρούν για την εργάσιμη ημέρα της Κυριακής και του ΠΑΜΕ στην οδό Ερμού, στο Σύνταγμα, όπου εμπόδισαν την είσοδο των καταναλωτών σε ορισμένα καταστήματα και μάλιστα υπήρχαν και έντονα επεισόδια καταναλωτών με απεργούς και προπηλακισμοί.


Τι θα γίνει αν η Αθήνα δεν πληρώσει το ΔΝΤ - Η άτακτη χρεοκοπία και οι συνέπειες



ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

«Παρά το γεγονός ότι κανένα κράτος δεν έχει ποτέ αθετήσει επισήμως τις υποχρεώσεις του στην μετά Betton Woods εποχή, η Ελλάδα θα ενταχθεί στην ατιμωτική λίστα των εθνών που σπαράσσονται από τον πόλεμο και στους διεθνείς παρίες που έχουν αποτύχει να αποπληρώσουν το Ταμείο εγκαίρως», αναφέρει η Telegraph.

H βρετανική εφημερίδα επισημαίνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τις συνέπειες από ένα ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και από μια άτακτη χρεοκοπία που θα προκαλέσει απανωτά προβλήματα

Μετά από έναν οδυνηρό Μάρτιο, η Αθήνα που βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόβλημα ρευστότητας, πρέπει να πληρώσει 458 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Πέμπτη 9 Απριλίου, τονίζει το δημοσίευμα. «Αλλά ποιες θα είναι οι συνέπειες από μια άτακτη χρεοκοπία»;

Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει ακόμη μία κρίσιμη προθεσμία στο «δράμα της διάσωσης της» την προσεχή εβδομάδα, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι η χώρα θα γίνει το πρώτο ανεπτυγμένο κράτος στην ιστορία που θα αθετήσει τις διεθνείς του υποχρεώσεις.

«Είμαστε μία αριστερή κυβέρνηση, εάν έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ μίας αθέτησης προς το ΔΝΤ ή προς τους πολίτες μας, η επιλογή είναι προφανής» ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα Έλληνας αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα, η οποία εξετάζει τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πληρώσει το ΔΝΤ.

Τι θα γίνει όμως αν η Ελλάδα δεν πληρώσει την Πέμπτη και οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με βάση τους κανόνες που διέπουν το ΔΝΤ, στην Ελλάδα θα παρασχεθεί μία 30ήμερη περίοδος χάριτος, κατά την οποία θα κληθεί να πληρώσει τα χρήματα το συντομότερο δυνατό και πριν η επικεφαλής του Ταμείου Κ. Λαγκάρντ ειδοποιήσει το εκτελεστικό συμβούλιο για την καθυστέρηση της πληρωμής.

Μετά από αυτό το κενό, θα μπορούσε να κηρυχτεί μία τεχνική χρεοκοπία ένα μήνα αργότερα, όταν «ένα παράπονο σχετικά με την ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του μέλους εκδοθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο».

Στο μεταξύ, η Ελλάδα μπορεί να κάνει την πληρωμή έχοντας τρομάξει τους πιστωτές και τις αγορές για την πιθανότητα μίας μοιραίας παραβίασης της «αγιότητας» της νομισματικής ένωσης, σημειώνει η Telegraph.

Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν επίκειται πληρωμή, η διαδικασία υπερημερίας μπορεί να παραταθεί επ' αόριστον.

Ακόμη, το βάρος της Ελλάδας προς το ΔΝΤ θα αρχίσει επίσης να συσσωρεύεται με την κυβέρνηση να οφείλει να καταβάλει επιπλέον 963 εκατ. ευρώ έως τις 12 Μαΐου.



Πηγή : imerisia.gr


Στοιχεία για τις μίζες έδωσε ο Νικολούδης



Στο σύστημα της «μίζας» που είχε στηθεί στη χώρα και κόστισε στην ελληνική οικονομία πολλά δισεκατομμύρια, αναφέρθηκε το Σάββατο ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους.

 Έδωσε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα και αναφέρθηκε στα ποσοστά των προμηθειών.   «Στις μεγάλες συμβάσεις αγοράς οπλικών συστημάτων που υπέγραψε το υπουργείο Άμυνας αυτής της χώρας είναι πλήρως διακριβωμένο ότι η παράνομη προμήθεια που δινόταν σε Έλληνες αξιωματούχους ήταν κατά μέσο όρο 4%» ανέφερε.  

Πρόσθεσε ακόμα ότι «στις συμβάσεις προμήθειας παντός είδους αγαθών και υπηρεσιών εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, το περίπου θεσμοθετημένο ποσοστό προμήθειας ήταν 2%-2,5%».   «Στις συμβάσεις προμήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού από τα δημόσια νοσοκομεία και από φορείς του Δημοσίου το ποσοστό παράνομης προμήθειας έφτανε το 23%», πρόσθεσε.




Πηγή: lifo.gr


Οικονομική ασφυξία πλήττει την αγορά




Αλλη μια χαμένη χρονιά κινδυνεύει να αποτελέσει το 2015 για την ελληνική οικονομία, καθώς ακόμη και εάν, από ένα θαύμα, υπήρχε σήμερα συμφωνία με τους πιστωτές, η ύφεση στην αγορά ή στην καλύτερη περίπτωση η ασθενική ανάπτυξη, πιθανολογείται πλέον με βάσιμες παραδοχές. Η χώρα απειλείται να διανύσει την όγδοη -με εξαίρεση το 2014 που υπήρξε οριακή ανάπτυξη- χρονιά συρρίκνωσης και το πιθανότερο είναι ότι ούτε ο τουρισμός, που εκτιμάται φέτος ότι θα είναι αυξημένος, θα ανατρέψει την υφεσιακή πορεία.

Παράγοντες του οικονομικού κύκλου εξηγούν ότι εάν χαθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους, ουσιαστικά χάνεται και η χρονιά. Είναι η περίοδος που οι επιχειρήσεις υλοποιούν τους προϋπολογισμούς τους, προχωρούν στις παραγγελίες τους και με τη σειρά τους οι προμηθευτές προγραμματίζουν τις παραδόσεις. Με λίγα λόγια, η οικονομία κινείται. Κόντρα σε αυτή την απλή λογική, παράγοντες της αγοράς περιγράφουν τη δραματική κατάσταση που βρέθηκε η ελληνική οικονομία ήδη από την αρχή του χρόνου, με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών και την επάνοδο στην αβεβαιότητα, που οδήγησε στη συνέχεια στο πάγωμα κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και την παντελή έλλειψη ρευστότητας.

Διανύοντας ήδη τον τρίτο μήνα διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους πιστωτές, οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με την «τέλεια καταιγίδα». Χωρίς τραπεζικό δανεισμό και ρευστότητα, με αυθαίρετες φορολογικές υποχρεώσεις -όπως η πρόσφατη επιβολή φόρου 26% για τις «τριγωνικές συναλλαγές»-, αγοράζοντας πρώτες ύλες «τοις μετρητοίς», προπληρώνοντας παραγγελίες σε ξένους προμηθευτές, εισπράττοντας από τους εγχώριους προμηθευτές με έξι και πλέον μήνες καθυστέρηση και με την κάθετη πτώση της εγχώριας κατανάλωσης εξαιτίας της ύφεσης, οι εγχώριες επιχειρήσεις προσπαθούν απεγνωσμένα να παραμείνουν με το κεφάλι «έξω από το νερό».

Στέγνωσαν τα ταμεία

Η αδυναμία συμφωνίας με τους εταίρους έχει στεγνώσει τα ταμεία του κράτους, στερώντας από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά προγραμματισμένες πληρωμές περί το 1,5 δισ. ευρώ. Τα νοσοκομεία όπως και οι συμβεβλημένοι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι, η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης και των οικογενειακών επιδομάτων μετακυλίονται κατά ένα ή δύο μήνες, οι επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα πάσης φύσεως φορέων της ευρύτερης γενικής κυβέρνησης «ρεπάρονται» με ορίζοντα δεκαπενθημέρου, για να καλυφθούν άλλες καθημερινές δαπάνες. Οι πληρωμές από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων «τραβούν» προς τα πίσω και εκτός από τους κατασκευαστές, που εκτελούν έργα του ΕΣΠΑ και πληρώνονται με καθυστέρηση (σ.σ. για την οποία υπήρξε και ανακοίνωση - βόμβα του ΣΑΤΕ), σοβαρές καθυστερήσεις παρατηρούνται κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου στις πληρωμές προς διάφορες επαγγελματικές ομάδες, όπως οι αρχαιολόγοι, οι εκπαιδευτικοί, κ.ά.

Η εικόνα που υπάρχει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι ότι εάν η χώρα δεν λάβει μέρος της δόσης του Απριλίου, τα ανεξόφλητα υπόλοιπα θα εκτιναχθούν πάνω από τα 2 δισ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που εκτιμάται ότι τον Φεβρουάριο θα αυξηθούν για πρώτη φορά, έπειτα από χρόνια.

Τελειώνει ο χρόνος

Στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών προειδοποιούν ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, καθώς τραυματίζει καθημερινά τα τελευταία ζωντανά κύτταρα στην οικονομία και την κοινωνία. Η πρόεδρος του ομίλου Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, υπογραμμίζει την «ανάγκη επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοπιστωτικής σταθερότητας το ταχύτερο δυνατόν». Αντίστοιχα ο πρόεδρος του ομίλου Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης, επισημαίνει τον κίνδυνο η χώρα να ζει με τη μόνιμη απειλή του Grexit ή του Graccident και προειδοποιεί ότι «θα ήταν ιστορικό λάθος να ωθήσουμε τα πράγματα σε ακραίες επιλογές, με επικίνδυνες και μη μετρήσιμες σήμερα επιπτώσεις». Οι επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και η πιθανότητα να οδηγηθούμε σε άλλη μια χρονιά ύφεσης θα κριθεί τους επόμενους μήνες. Η συνεισφορά του τουρισμού, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα είναι 1% του ΑΕΠ και αυτό που θα κρίνει τις εξελίξεις είναι εάν θα συνεχιστεί η υποχώρηση των άλλων κλάδων της οικονομίας. Ηδη οι πρώτες ενδείξεις του 2014, που έδειχναν την τάση σταθεροποίησης της οικονομίας, έχουν αρχίσει να αναστρέφονται, με βασικότερο τον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία, που τον πρώτο μήνα του έτους υποχώρησε κατά 16%, όταν η υποχώρηση του Δεκεμβρίου είχε περιοριστεί στο 5,2%.


Πηγή : kathiemrini.gr


Τα Νέα: Ποιος πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε νομικά κόλπα για να γλιτώσει τα 1.940.000 που χρωστάει στην εφορία



Πολιτικός, εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με ισχυρό θεσμικό ρόλο πλέον καταφεύγει σε νομικά κόλπα για να αποφύγει να πληρώσει 1.940.000 ευρώ που χρωστά στην εφορία, όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα».

Η ιστορία ξεκίνησε το 1999, όταν ο εν λόγω βουλευτής- γνωστός δικηγόρος- εισέπραξε για τις νομικές του υπηρεσίες ένα εκατομμύριο δολάρια, χωρίς να κόψει απόδειξη. Κάτι που είχε γίνει γνωστό εξαιτίας της αντιδικίας του με συνεργάτες του που διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής. Η διαμάχη μεταξύ τους είχε φτάσει στον Αρειο Πάγο, όπου το 2009 δικαιώθηκαν οι αντίδικοι του βουλευτή και εκείνος υποχρεώθηκε να τους καταβάλει 750.000 δολάρια.

Μετά από δικαστικό και διοικητικό μαραθώνιο, του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς την εφορία, από πρόστιμα και μη δηλωθέν εισόδημα ύψους 1.940.000 ευρώ, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπραχθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από το ένα εκατομμύριο που έχει καταλογιστεί από το ΣΔΟΕ και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο από το καλοκαίρι, ο βουλευτής έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Για το ήμισυ του ποσού, που δεν καλύπτεται από την αναστολή, φαίνεται να έχουν γίνει κινήσεις είσπραξης. Εχουν δοθεί εντολές για δέσμευση λογαριασμών του σε τέσσερις τράπεζες και για επιβολή υποθήκης σε ένα ακίνητό του 500 τ.μ. στο Χαλάνδρι, αλλά καμία από τις εντολές δεν έχει εκτελεσθεί.

Το υπόλοιπο χρέος βεβαιώθηκε την Παρασκευή, με καθυστέρηση 30 ημερών και έπειτα από ασυνήθιστη διαδρομή, όπως αναφέρουν «Τα Νέα». Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 η αρμόδια ΔΟΥ καταλόγισε στο βουλευτή επιπλέον φόρο 940.800,55 ευρώ για το εισόδημα που είχε παραλείψει να δηλώσει το 1999. Η απόφαση, σύμφωνα με το νόμο, ήταν τετελεσμένη και συνέχεια μπορούσε να δοθεί μόνο στο δικαστήριο. Ομως, μετά από τις εκλογές ο φάκελος παραπέμφθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ερώτημα της γενικής γραμματείας Εσόδων περί παραγραφής, κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο και γίνεται μόνο αν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει νομική αμφιβολία κατά τη σύνταξη του πορίσματος ελέγχου.

Ο βουλευτής έχει κάνει βροχή ενστάσεων για να αποφύγει την καταβολή του φόρου. Αρχικά υποστήριζε ότι αν και δεν είχε κόψει απόδειξη, είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο χρόνο, το 2005, καθώς είχε επωφεληθεί από το νόμο που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Ομως όπως προέκυψε από τα παραστατικά, ο αριθμός λογαριασμού από τον οποίο έγινε ο επαναπατρισμός του ποσού των 750.000 δολαρίων δεν ήταν ο ίδιος που είχε κατατεθεί αρχικά η αμοιβή του ενός εκατομμυρίου.



Πηγή:  iefimerida.gr


Αδέρφια, ξαδέρφια και σύντροφοι πολιτικών διορίζονται στον κρατικό μηχανισμό



Με ντόμινο μοιάζουν οι διορισμοί συγγενών και συντρόφων υπουργών και πολιτικών στον κρατικό μηχανισμό.

Ατομα από το οικογενειακό ή το φιλικό περιβάλλον τοποθετούνται σε θέσεις από τους συγγενείς και φίλους τους, ή από άλλους υπουργούς, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, που παρουσιάζει τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ετσι, ο Κώστας Παπαϊωάννου είναι ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Δικαιοσύνης. Η σύζυγός του, Κλειώ Παπαπανταλέων τοποθετήθηκε σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Τη σύντροφο του τελευταίου, Ιφιγένεια Καμτσίδου, τοποθέτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Η ιστορία δεν σταματά εκεί. Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο. Ο σύντροφος της περιφερειάρχου, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής.

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έχει τοποθετήσει τον πρώτο εξάδελφο του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα, ως σύμβουλό του και του ανέθεσε την πρώτη του αποστολή στο Ιράν. Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, έχει ως σύμβουλο τον αδελφό της, Νίκο Κουντουρά.

Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός της συζύγου του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση. Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του αντιπροέδρου, Γιάννη Δραγασάκη. Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ.



Πηγή: iefimerida.gr 


Ένταση στις Σκουριές απο κουκουλοφόρους κατά εργαζομένων video


Άτομα με κουκούλες και στολές παραλλαγής στην περιοχή Χοντρό Δέντρο πετούν πέτρες με σφεντόνες αλλά και φωτοβολίδες εναντίον των εργαζομένων του εργοστασίου χρυσού και πολλά άλλα αντικείμενα, παρουσία αστυνομικών.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν 2 τραυματίες από την πλευρά των μεταλλωρύχων.




Πηγή : karfitsa.gr


Πάρτυ κάνουν οι αναρχικοί στην Ερμού απαγορεύουν σε καταστηματάρχες να ανοίξουν τα μαγαζιά τους απούσα η κυβέρνηση



Οι συγκεντρωμένοι συγκεντρώθηκαν εκεί που χτυπά η "καρδιά" του εμπορίου της πρωτεύουσας, στην οδό Ερμού, καθώς και τα γύρω στενά.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα, ωστόσο τα... "παρατράγουδα" δεν άργησαν να εμφανιστούν. Αναρχικοί έφτασαν στην Ερμού και εμποδίζουν τους καταστηματάρχες να ανοίξουν τα μαγαζιά τους.

Στο σημείο επικρατεί ένταση, με τους αναρχικούς να προπηλακίζουν τόσο τους καταστηματάρχες, όσο και τους πολίτες που επέλεξαν την σημερινή ημέρα για να κάνουν τις αγορές τους.



Αρκετές μεγάλες εμπορικές αλυσίδες παραμένουν κλειστές και οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει πανό στις εισόδους των καταστημάτων, ενώ ένα από τα κύρια αιτήματα των απεργών είναι η νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς τάσσονται και ενάντια της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "άλλα έλεγε ο Σταθάκης πριν τις εκλογές και αλλα λέει τώρα".



Πηγή : newsit.gr



Κάποιοι είχαν αφήσει τα «Ελληνικά P-3Β Orion » να σαπίζουν …Γιατί ;



Του Γιάννη Κοκκινίδη ….

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση  για την «ανάσταση»  των δύο από τα έξι, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία θα είναι το «μακρύ του χέρι» του Αρχηγείου Στόλου.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη αποτελούσαν ένα ισχυρό όπλο για το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο, αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν παρατημένα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και ρήμαζαν…

Κάποιοι κύκλοι του υπουργείου Άμυνας, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, τα θεωρούσαν παλιά (με ποιανού εισήγηση άραγε ;) . Υποστήριζαν  ότι έπρεπε να αντικατασταθούν με καινούργια και όχι να εκσυγχρονιστούν(!).

Η οικονομική κρίση αλλά ίσως και μία πιο ώριμη  σκέψη αναθεώρησαν αυτό που μέχρι πρόσφατα λέγονταν.

Τα αεροσκάφη υπάρχουν  και με έναν καλό  εκσυγχρονισμό στις συσκευές που φέρουν μπορούν να αναλάβουν και πάλι δράση αποτελώντας πολύ ισχυρή δύναμη στο Αιγαίο αυτή τη φορά. Για τα ελληνικά P-3B Orion υπάρχει και μία  αποθήκη  γεμάτη ανταλλακτικά  αξίας 50 εκ. δολ . που προορίζονταν για τα …σκουπίδια.


Ο αρχηγός ΓΕΝ ο αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης   επισκέφτηκε τη βάση της στην Ελευσίνα προκειμένου να δει προσωπικά ο ίδιος πως προχωράει η όλη προσπάθεια και να δώσει κατευθύνσεις.

Οι αποστολές που αναλαμβάνουν τα P-3B Orion είναι ανθυποβρυχιακός πόλεμος, θαλάσσια έρευνα – επιτήρηση, εντοπισμός εχθρικών μονάδων επιφανείας , υποστήριξη φίλιων ναυτικών δυνάμεων ενώ μπορούν να αναλάβουν ακόμα και αποστολές εξουδετέρωσης εχθρικών δυνάμεων επιφανείας με την κατάλληλη διαμόρφωση που μπορεί να γίνει σε αυτά.

Η τελευταία αποστολή των  P-3B Orion του Ελληνικού Αρχηγείου Στόλου  ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου του 2009 ,αν και πολύ νωρίτερα, είχαν αφεθεί ως πεπαλαιωμένα να σκουριάζουν.

Ποια είναι τα  P-3B Orion Το Ρ-3Β Orion είναι τετρακινητήριο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας μεγάλης εμβέλειας. Η ακτίνα δράσης του είναι 9.000 χλμ. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 745km/h και να επιχειρεί από τα 12.500 μέτρα.


Αποστολή του είναι ο εντοπισμός πλοίων, υποβρυχίων και ναρκών. Είναι Αμερικανικής κατασκευής και παρόλο που η παραγωγή του ξεκίνησε στη δεκαετία του 60 εξακολουθεί να είναι από το πιο αξιόπιστο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Τα Ελληνικά Ρ-3 παρελήφθησαν μεταχειρισμένα από τις ΗΠΑ, 6 αεροσκάφη το διάστημα 1996-1997 και αντικατέστησαν τα HU-16B Albatross. Φέρουν παραλλαγή χρώματος γκρι.

Επανδρώνονται από μεικτά πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πως θα γίνει η «ανάσταση» τους
Δύο από τα έξι P-3B επελέγησαν για άμεση επαναφορά σε πτήσιμη κατάσταση ,με τον εξοπλισμό τους να παραμένει αρχικά ως έχει. Αυτά θα αποτελέσουν την ενδιάμεση λύση μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης στα άλλα τέσσερα αεροσκάφη του τύπου. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν επιθεώρηση και συντήρηση εργοστασιακού επιπέδου καθώς και επέκταση του ορίου ζωής στις 15.000 ώρες πτήσης. Αυτό θα απαιτήσει και την αντικατάσταση των επιφανειών του εσωτερικού και του συνόλου του εξωτερικού τμήματος της πτέρυγας όπως επίσης και των ουραίων οριζόντιων πτερυγίων, από νέα. Τέλος, θα τοποθετηθεί νέος εξοπλισμός αποστολής που θα αντικαταστήσει στο σύνολό του τον ήδη υπάρχοντα που είναι απαρχαιωμένος

. Και αυτές οι εργασίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην ΕΑΒ και όχι στις ΗΠΑ όπως προέβλεπε η αρχική πρόταση. Το κόστος της ανακατασκευής και των δομικών εργασιών που απαιτούνται υπολογίζεται να  φτάσει τα 60 εκατ. ευρώ.


«Καρδιά» και «μυαλό» του νέου εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί στα 4 αεροσκάφη προβλέπεται να είναι το, εγχώριας ανάπτυξης, σύστημα αποστολής Mission Integration & Management System. Αυτό θα διασυνδέει  το σύνολο των αισθητήρων, των ζεύξεων, των οπλικών συστημάτων και των διαφόρων λοιπών υποσυστημάτων του αεροσκάφους προσφέροντας στον επικεφαλής του πληρώματος αποστολής μια ενιαία και ολοκληρωμένη εικόνα της τακτικής κατάστασης.  Το σύστημα αυτό θα υποστηρίζεται και από επίγειο σταθμό.

Εξετάζεται επίσης να τοποθετηθούν σε αυτά, νέο ραντάρ έρευνας, καθώς επίσης  και ένας πυργίσκος αισθητήρων.

Μπορούν να εφοδιαστούν και με φωτογραφικές μηχανές με δυνατότητα να τραβούν σειρές φωτογραφιών του εχθρικού εδάφους σε μεγάλο βάθος.


Ωστόσο απαιτείται να αντικατασταθεί ο  ακουστικός επεξεργαστής και ο  ανιχνευτής μαγνητικών ανωμαλιών καθώς αυτά  που διαθέτουν είναι ξεπερασμένα. Επίσης κρίνεται αναγκαίο να εφοδιαστούν  και με συσκευές  ηλεκτρονικής αυτοπροστασίας.

Μπορούν να δημιουργηθούν  οι δυνατότητες σε αυτά για να φέρουν ακόμα και  πυραύλους αέρος –επιφανείς αλλά και να ποντίζουν στη θάλασσα νέου τύπου ναρκών.  Ο οπλισμός που μπορεί να μεταφερθεί από αυτά προσεγγίζει τους 10 τόνους, με συνηθισμένα οπλικά φορτία την ανθυποβρυχιακή τορπίλη Mk 46 Mod.5 και τη νάρκη Mk 55.

Αν και ο συνδυασμός εξοπλισμού – όπλων των Ρ-3Β θεωρείται ικανοποιητικός για τις ελληνικές απαιτήσεις, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης του, αντλώντας από την εμπειρία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ,που εδώ και τρεις δεκαετίες εφαρμόζει συνεχή προγράμματα εκσυγχρονισμού.

Οι Αμερικανοί έχουν βάλει σε αυτά μέχρι και πυραύλους AGM-84 Harpoon, AGM-65 Maverick και AGM-84E SLAM ενώ έχουν τη δυνατότητα να φέρουν για τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, τορπίλες MK-46 και MK-50, νάρκες, και βόμβες βυθού.



Σχόλιο: Θα μάθουμε άραγε ποτέ σε αυτήν εδώ τη Χώρα ποιοι ήταν οι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και οι Πολιτικοί που κατέβασαν τα P-3B Orion  …και ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι   άλλοι αφού (καννιβάλλησαν) την «Μπουμπουλίνα»  που τελικά αποσύρθηκε πρόωρα …όχι τίποτε άλλο αλλά έχουμε την τάση να ξεχνάμε πολύ γρήγορα σε αυτήν εδώ τη Χώρα !


Πηγή : veteranos.gr


Πέτρες στα νεφρά: Ποια τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση;



Οι πέτρες στα νεφρά είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, το οποίο μπορεί να ταλαιπωρήσει σχεδόν όλους τους ανθρώπους σε κάποια φάση της ζωής τους. Ο πόνος που δημιουργούν μπορεί να είναι ιδιαίτερα βασανιστικός και αναφέρεται ως κωλικός νεφρών. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποια είναι τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση του κωλικού των νεφρών.

Μια πέτρα στα νεφρά είναι ένα στερεό κομμάτι υλικού, που σχηματίζεται στο νεφρό από ουσίες στα ούρα. Μπορεί να είναι τόσο μικρή όσο ένας κόκκος άμμου ή τόσο μεγάλη όσο ένα μαργαριτάρι. Οι περισσότερες πέτρες στα νεφρά αποβάλλονται  από τον οργανισμό, χωρίς να χρειαστεί ιατρική βοήθεια. Μερικές φορές όμως, μπορεί μια πέτρα να κολλήσει στο ουροποιητικό σύστημα, να μπλοκάρει τη ροή των ούρων και να προκαλέσει μεγάλο πόνο.

Τα ακόλουθα συμπτώματα   είναι σημάδια των λίθων των νεφρών και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη:

 -Πολύ έντονος και επίμονος πόνος στην πλάτη ή στα πλευρά σας
 -Αίμα στα ούρα
-Πυρετός και ρίγη
-Εμετός
-Ούρα που μυρίζουν άσχημα ή είναι θολά
- Αίσθημα καύσου κατά την ούρηση

Ο γιατρός θα χρειαστεί να σας υποβάλει σε εξετάσεις ούρων και αίματος, αλλά και σε απεικονιστικές εξετάσεις (υπερηχογράφημα).  Η θεραπεία έγκειται σε χειρουργικές επεμβάσεις περισσότερο ή λιγότερο παρεμβατικές ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς.
Μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη, κάνοντας αλλαγές στην πρόσληψη υγρών.
Έτσι, πίνοντας αρκετά υγρά κάθε ημέρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε   τη δημιουργία λίθων στα νεφρά. Αν και το νερό είναι το καλύτερο, και άλλα υγρά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη, όπως οι χυμοί εσπεριδοειδών.


  Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού


Πηγή : iatropedia.gr


Έρευνα: Οι Έλληνες παντρεύονται και απατούν



Αυξήθηκαν οι γάμοι αλλά ζούμε σαν «αδελφές ψυχές»

Οι γάμοι αυξάνονται αλλά οι σύζυγοι δεν κάνουν σεξ, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας.  

Η έρευνα δείχνει ότι οι γάμοι έχουν αυξηθεί κατά 30% μέσα στην κρίση, όμως τα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ μεταξύ τους αλλά την ίδια ώρα  8 στους 10 άνδρες απιστούν μέσα στη μόνιμη σχέση και 6 στις 10 γυναίκες διατηρούν εξωσυζυγική σχέση.  

Παρότι απιστούν, μεταξύ τους τα μέλη των ζευγαριών προτιμούν να ζουν ως «αδελφές ψυχές», χωρίς σεξουαλική επιθυμία και χωρίς να θεωρούν την έλλειψη σεξ αιτία χωρισμού.   Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, «η οικονομική και ταυτόχρονα πολιτιστική κρίση που διαπερνά τη χώρα μας, φαίνεται πως κάνει τους κατοίκους της πιο ανασφαλείς και έτσι ίσως να εξηγείται η ανάγκη μιας σταθερής σχέσης όπως είναι ο γάμος παρά τις γνωστές συνέπειες του στην ερωτική ζωή.

Εκτός όμως από την λίμπιντο η κρίση στη χώρα μας φαίνεται ότι επηρεάζει και τον οργασμό καταλυτικά. Σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανδρών που παραπονιούνται για πρόωρη εκσπερμάτιση που κυρίως έχει αιτία το έντονο άγχος και την αγωνία του άνδρα για επιδόσεις, αλλά και ο αριθμός των ανδρών που προτιμούν τον αυνανισμό παρά την σεξουαλική πράξη.»  

Το συνέδριο σχετικά με την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο, στις 3 και 4 Απριλίου 2015, με ελεύθερη είσοδο και με 40 «θεματικές ενότητες».


Πηγή: lifo.gr


Άκης Τσοχατζόπουλος: Η Βίκυ κι εγώ πληρώνουμε τις αμαρτίες του συστήματος

EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ


«Τέλος καλό όλα καλά» δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τις φυλακές, μετά την παράδοση στις Αρχές της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη.

Στην ερώτηση εάν είχε ανησυχήσει απαντά:

«Μα τι είναι αυτά που λες; Είναι δυνατόν να μην είχα ανησυχήσει; Ακούς αυτές τις ανοησίες ότι ήταν “σχεδιασμένη” απόδραση; Από ποιους και με τι κίνητρα; Ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι υπήρχε σχέδιο. Ήμουν σίγουρος ότι γρήγορα θα βρισκόταν η Βίκυ. Το θέμα ήταν πώς θα την βρίσκαμε...».

Στην ερώτηση εάν φοβήθηκε για τη ζωή της απαντά:

«Μόνο γι' αυτό φοβόμουν. Η κοπέλα είναι άρρωστη. Έχει μεγάλο πρόβλημα, το λένε όλοι οι γιατροί του Δημοσίου, όλοι οι καθηγητάδες. Οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουν είναι εκείνοι που επί 5 φορές απορρίπτουν την αίτηση αποφυλάκισης της και αποφασίζουν με το “έτσι θέλω” για τη συνέχιση του δράματος που επί τρία χρόνια περνάει η ίδια και το παιδί μας, μόνο και μόνο γιατί αμάρτησε να με παντρευτεί, να γίνει γυναίκα μου».

Και συνεχίζει ακόμη πιο οργισμένος:

«Όταν κρατάς μια γυναίκα στη φυλακή, για κατηγορίες, που δεν βαρύνουν την ίδια αλλά τον άντρα της, κάτι εξυπηρετεί. Και το τι εξυπηρετεί όλοι το καταλαβαίνουν πια. Πολιτικές σκοπιμότητες!
Η Βίκυ και εγώ πληρώνουμε τις αμαρτίες όλου του πολιτικού συστήματος. Όμως αργά ή γρήγορα θα λάμψει η αλήθεια και είναι για το μόνο που είμαι σίγουρος».



Πηγή : huffingtonpost.gr


Λεφτά υπάρχουν για την Άμυνα Απευθείας ανάθεση 500 εκατ. δολαρίων για πολεμικά αεροπλάνα



Με υπογραφές Τσίπρα - Καμμένου διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ (Lockheed) για εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ηλικίας 35 ετών- Δίνεται προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων για να τα παραλάβουμε σταδιακά σε επτάμισι χρόνια- Τι απαντά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Το πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια αποφάσισε να προχωρήσει αιφνιδίως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας με απευθείας ανάθεση και διακρατική συμφωνία στις ΗΠΑ (εταιρεία Lockheed Martin) τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας εκτιμώμενου προϋπολογισμού 500 εκατ. δολαρίων.



Η έγκριση δόθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έπειτα από εισήγηση του Πάνου Καμμένου και με τη γραπτή έγκριση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου (ΚΥΣΕΑ), οι οποίοι επικύρωσαν ομοφώνως την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Ηδη η ελληνική κυβέρνηση έδωσε εντολή να εκταμιευθεί η προκαταβολή ύψους 45 εκατ. δολαρίων προς τους Αμερικανούς η οποία σηματοδοτεί την τυπική έναρξη του προγράμματος. Η πληρωμή των 45 εκατ.δολαρίων στη Lockheed Martin που ενεργοποιεί τη σύμβαση αναβάθμισης των αεροσκαφών γίνεται σε μια χρονική περίοδο που τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου έχουν σχεδόν εξαντληθεί και στην κυβέρνηση αμφιταλαντεύονται από το δίλημμα αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ή οι δόσεις προς τους δανειστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δρίτσας είχε εκφράσει την έντονη αντίδρασή του όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές και προειδοποιήσει την κυβέρνηση Σαμαρά να μην προχωρήσει σε εκταμίευση κονδυλίων για οπλικά συστήματα.

Σταδιακή παράδοση σε 7,5 χρόνια

Το πρόγραμμα που θα διαρκέσει επτά χρόνια αφορά τον εκσυγχρονισμό, τη συντήρηση και εν συνεχεία την υποστήριξη πέντε εκ των έξι αεροσκαφών τύπου P-3Β Orion, τα οποία αποκτήθηκαν δωρεάν από τις ΗΠΑ την περίοδο 1991-1992 και είναι σήμερα ηλικίας 35 ετών, σε μια προσπάθεια να επιμηκυνθεί ο χρόνος ζωής τους για ακόμη 15.000 ώρες πτήσεων. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη βρίσκονταν σε υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι το 2009, οπότε το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιo αποφάσισε ότι ο εκσυγχρονισμός τους είναι οικονομικά ασύμφορος και προχώρησε στην απόσυρσή τους. Με απλά λόγια στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θεωρούσαν τα αεροσκάφη αυτά υπέργηρα και τα παρόπλισαν εκτιμώντας ότι η αναβάθμισή τους δεν είχε νόημα.

Η προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου σε συνδυασμό με την απροθυμία της προηγούμενης κυβέρνησης να υλοποιήσει τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ανέστειλαν το πρόγραμμα. Εντονες ήταν και οι αντιδράσεις του τότε επικεφαλής του Τμήματος Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσα, ο οποίος είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση Σαμαρά να μην προχωρήσει σε εκταμίευση κονδυλίων για οπλικά συστήματα.

Μετά την αλλαγή κυβέρνησης, το ΓΕΕΘΑ επανέφερε την επιχειρηματολογία του ότι ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας είναι η συμφερότερη και αποτελεσματικότερη επιλογή για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας. Ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας ενημερώθηκε ότι το προβλεπόμενο κόστος του προγράμματος της ριζικής αναβάθμισης των P-3B Orion μαζί με τα εκτιμώμενα κονδύλια για συντήρηση και υποστήριξη του αεροσκάφους μέχρι το 2030 ανερχόταν περίπου σε 500 εκατ. δολάρια με ορίζοντα αποπληρωμής των Αμερικανών το 2021.

Μέσα σε 48 ημέρες από την ημέρα που η κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου του 2015, το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του κ. Τσίπρα, αποφάσισε τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής «έως 5 αεροσκαφών P-3B του Πολεμικού Ναυτικού» και ανέθεσε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας να προβεί στις περαιτέρω απαραίτητες ενέργειες. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας που ανέλαβε να προωθήσει τον φάκελο εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P-3B κατά προτεραιότητα υπέγραψε τη διακρατική συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ανέθεσε στην αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin να αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και άλλες ελληνικές εταιρείες ως υποκατασκευαστές κρίσιμων συστημάτων που θα ενσωματωθούν στα παλαιά αεροσκάφη.

Κι αυτό σήμερα, σε μια ιδιαίτερη περίοδο τρομακτικής οικονομικής στενότητας, που το Ελληνικό Δημόσιο αναζητά εναγωνίως κονδύλια για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, δεσμεύοντας καταθέσεις ΔΕΚΟ, ή και τα διαθέσιμα των Περιφερειών.

Τις ημέρες αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδεσμεύονται 45 εκατ. δολάρια ως προκαταβολή στους Αμερικανούς, μέσω Foreign Military Sales (FMS), και το πρόγραμμα πλέον ενεργοποιείται και τυπικά. Κι όλα αυτά για να εκσυγχρονιστούν πέντε αεροσκάφη τα οποία σήμερα έχουν ηλικία 35 ετών, για τα οποία θα εκταμιευθούν από τα δημόσια ταμεία σχεδόν 500 εκατ. δολάρια κι όταν τελικώς παραδοθούν σε επτάμιση χρόνια από σήμερα, τα P-3B θα είναι 42 ετών.

Ειδικοί λένε ότι μεταξύ των άλλων θεμάτων που προκαλούν ενδιαφέρον και αναμένουν απαντήσεις είναι πως ίσως για πρώτη φορά υπάρχει ασάφεια τόσο για το τελικό κόστος του προγράμματος που θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους, όσο και για τον αριθμό των αεροσκαφών P-3B που τελικώς θα εκσυγχρονιστούν. Οπως αναφέρεται στην κατακυρωτική απόφαση της προμήθειας με ημερομηνία επίσης 15 Μαρτίου 2015 (την ίδια ημέρα που συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και ενέκρινε την υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος), το τελικό κόστος του υποπρογράμματος μαζί με την εν συνεχεία υποστήριξη των αεροσκαφών για την περίοδο 2022-2027 ανέρχεται στο ποσό των 499,8 εκατ. δολαρίων (393,54 εκατ. ευρώ με τιμές ισοτιμίας 1:1,27 της 30ής Οκτωβρίου 2014). Η δαπάνη για την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής και την αναβάθμιση των νέων συστημάτων που θα ενσωματωθούν αφορά την επιχειρησιακή εκμετάλλευση «έως 5 αεροσκαφών P-3B του Πολεμικού Ναυτικού εντός του ποσού των 499,8 εκατ. δολαρίων». Με απλά λόγια και με δεδομένο ότι οι Αμερικανοί αποφάνθηκαν πως τα παροπλισμένα αεροσκάφη βρίσκονται στη χειρότερη δυνατή κατάσταση, δεν είναι ξεκάθαρο ούτε το συνολικό κόστος του προγράμματος, ούτε όμως και ο τελικός αριθμός των αεροσκαφών που θα αναβαθμιστούν.

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας δεν συζητήθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., παρά το γεγονός ότι το κόστος του προγράμματος αυξήθηκε κατά 30% λόγω της αλλαγής της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου μέσα σε λίγους μήνες. Ενώ στις 30 Οκτωβρίου του 2014 η ισοτιμία ήταν στο 1:1,27, η ενεργοποίηση της σύμβασης και της LOA (Letter of Acceptance) έγινε με την ισοτιμία στο 1:1,08.

Η υλοποίηση του προγράμματος επί της ουσίας έγινε εν κρυπτώ. Επίσημη ανακοίνωση με τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος δεν υπήρξε ούτε για την απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ στις 15 Μαρτίου να εγκρίνει την αναβάθμιση έως 5 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας με εκτιμώμενο κόστος 499,8 εκατ.δολάρια ούτε για την ενεργοποίηση της σύμβασης με την εκταμίευση της προκαταβολής .

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνει πλήρως όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ. 
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σάββατο, 04 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

«Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρονται τα εξής:

Η συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 είναι διακρατική μέσω FMS. Απαράβατος όρος της ελληνικής πλευράς ήταν οι εργασίες να γίνουν στην Ελλάδα από ελληνική βιομηχανία.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούν πολλές χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Νορβηγία, η Ν. Κορέα, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία. Όλες αυτές οι χώρες τα αναβαθμίζουν και τα διατηρούν στη δύναμη τους.

Η λύση της αναβάθμισης κρίνεται συμφερότερη από την προμήθεια νέων αεροσκαφών για πολλούς λόγους. Ο χρόνος ζωής των αεροσκαφών παρατείνεται για τουλάχιστον 20 χρόνια, διαθέτουμε ήδη ανταλλακτικά για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, εκπαιδευμένο προσωπικό, οργανωμένη μονάδα υποστήριξης.

Είχε προταθεί η προμήθεια παροπλισμένων αεροσκαφών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία όμως χρειάζονταν τις ίδιες εργασίες αναβάθμισης με μεγαλύτερο κόστος ώστε να είναι διαθέσιμα ενώ όλες οι εργασίες θα γίνονταν στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα.

Το ΓΕΝ είχε εισηγηθεί να γίνει επισκευή μέσω FMS και πέρασε ΚΥΣΕΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2014. Στη συνέχεια η ίδια συμφωνία προσυπεγράφη και πέρασε ΚΥΣΕΑ με τους ίδιους όρους και την χρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση στις 15 Μαρτίου 2015 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία».


Πηγή : protothema.gr



«Cybert Alert»: Εσωσε ανήλικη από αυτοκτονία


Η αυτοκτονία ενός ανήλικου κοριτσιού απετράπη χάρη στο Cybert Alert.

Το Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε την περασμένη Τρίτη (31 Μαρτίου) μέσω του «Cybert Alert» για την πρόθεση του κοριτσιού να αυτοκτονήσει, ύστερα από

ανάρτηση που πραγματοποίησε στο προφίλ της στα social media.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η προτιθέμενη αυτόχειρας ήταν ανήλικη και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Ακολούθησε διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα, σε συνεργασία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, με σκοπό τον εντοπισμό των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων του εν λόγω ατόμου.

Tα ηλεκτρονικά ίχνη ταυτοποιήθηκαν, ενώ προσδιορίστηκε και η κατοικία.

Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ανήλικη ημεδαπή, η οποία εντοπίστηκε και κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.



Πηγή : bloko.gr


Η κρίση ρευστότητας «παγώνει» πάλι τα μεγάλα οδικά έργα κάντε την προσευχή σας και ο θεός βοηθός



«Χειρότερα και από το 2010»

Οι μεγάλοι οδικοί άξονες που κατασκευάζονται με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης οδηγούνται εκ νέου σε αναστολή, όπως αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2010, χωρίς όμως να υπάρχει στον ορίζοντα καμία από τις εναλλακτικές εκείνης της περιόδου.

Όπως αναφέρουν πηγές του κατασκευαστικού κλάδου, τους τελευταίους μήνες τα χρονοδιαγράμματα πέφτουν έξω, καθώς οι απαλλοτριώσεις έχουν σταματήσει εντελώς, οι αρχαιολογικές εργασίες είναι «παγωμένες», το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει παύσει να χορηγεί εγκρίσεις, ενώ οι μετακινήσεις δικτύων κοινής ωφέλειας δεν προχωρούν.

«Τα εργοταξιακά μέτωπα εξαντλούνται. Σύντομα δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Τα εργοτάξια θα διαλυθούν και θα γίνουν χιλιάδες απολύσεις» τονίζουν στελέχη της αγοράς.

Πηγές του κλάδου μιλούν για κατάσταση «χειρότερη του 2010» και αυτό γιατί, εφόσον συνεχιστεί η οικονομική αβεβαιότητα και επιταχυνθεί η επιστροφή της χώρας σε ύφεση, τότε θεωρείται βέβαιο ότι οι ξένοι δανειστές των έργων θα προχωρήσουν σε αναστολή χρηματοδότησης, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και αποχώρηση από το χρηματοδοτικό σχήμα.


Πηγή : in.gr


Δύο γυναίκες στη ΓΑΔΑ σε σχέση με την απόδραση της Β.Σταμάτη



Στην Ασφάλεια προσήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου μία γυναίκα και η κόρη της σε σχέση με την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου παραδόθηκε στην Αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής. O συνήγορός της απορρίπτει τα σενάρια περί οργανωμένου σχεδίου απόδρασή της, εκδοχή την οποία ερευνά η Αστυνομία.

Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν υπάλληλος του Δρομοκαΐτειου και παραδέχθηκε ότι βοήθησε την κ. Σταμάτη επειδή την λυπήθηκε γιατί ήταν σε κακή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, πριν από τρεις μήνες της παρέδωσε το κλειδί του λουκέτου της μπαλκονόπορτας του θαλάμου όπου νοσηλευόταν, απ' όπου και έφυγε. Στην συνέχεια η 46χρονη την παρέλαβε με το αυτοκίνητο της και την μετέφερε στο σπίτι του φίλου της κόρης της, όπου την παρουσίασε ως μια φίλη της που είχε προβλήματα και την φιλοξένησαν.

Η κόρη της φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το επόμενο πρωί είδε στην TV ότι η γυναίκα που φιλοξενούσαν ήταν η Βίκυ Σταμάτη. Τότε αποφάσισαν να την οδηγήσουν στην Παναγίτσα του Χαΐδαρίου.


Η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν στην εκκλησία της Παναγίτσας, σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο, το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας για την πρόθεσή της να παραδοθεί.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος έδωσε εντολή να μη ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έτσι τόσο η κατηγορούμενη όσο και η κόρη της αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι νεοτέρας.

Ταυτόχρονα με εντολή του Ισ.Ντογιάκου θα ερευνηθεί με όλους τους τρόπους το σενάριο της υλικής ανταμοιβής αν δηλαδή υπήρξε χρηματικό αντάλλαγμα.

Ήδη, έχει γίνει άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν συνεννοήσεις και με ποιους, ενώ επι τάπητος θα τεθούν τυχόν γνωριμίες των γυναικών είτε με ανθρώπους από τον Κορυδαλλό είτε με το περιβάλλον της κ. Σταμάτη.

Το Βήμα της Κυριακής κατέγραψε τον διάλογο της Βίκυς Σταμάτη με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση:

Σταμάτη: «Πώς είσαι; Θέλω να δω το παιδί μου»

Ραγκούσης: «Τώρα που σε βρήκα είμαι καλά. Πού ήσουν όλο αυτό το διάστημα; Πώς έφυγες;»

Σταμάτη: «Περιπλανιόμουν όλο το βράδυ ώσπου έφτασα εδώ. Ήμουν κουρασμένη, κρύφτηκα εδώ και ξεκουράστηκα.»

Ραγκούσης: «Ποιος σε βοήθησε;»

Σταμάτη: «Κανένας, μόνη μου έφυγα. Και μετά χάθηκα στους δρόμους...»

Στη διάρκεια της αναμονής, η Βίκυ Σταμάτη χάραξε σε κορμό δέντρου στο προαύλιο της εκκλησίας, το μήνυμά της: «Μάνα=10 ζωές και κάτι περισσεύει - Vicky Stam Tso.


Newsroom ΔΟΛ


Ένας νεκρός από τροχαίο στην Ποσειδώνος



Ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην λεωφόρο Ποσειδώνος τα ξημερώματα, με θλιβερό απολογισμό έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία.
Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 06:00 τα ξημερώματα της Κυριακής στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του παλιού Ιππόδρομου.

Ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα εξετράπη της πορείας του και πέρασε στιο αντίθετο ρεύμα.

Το όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του, ενώ υπάρχει και ένας σοβαρά τραυματισμένος, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Οι αρχές διερευνούν την υπόθεση, ούτως ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.


Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου


Πηγή : newsit.gr


Απίστευτο κι όμως... ελληνικό! Η πορνοστάρ Lisa Ann «ευγνωμονεί» τον... Γιάννη Αντετοκούνμπο!



Για ποιο λόγο έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι ευχαριστεί τον Έλληνα διεθνή άσο των Μιλγουόκι Μπακς;

Συνήθως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πανηγυρίζει μέσω του Twitter τις νίκες των Μπακς. Έτσι, ο Έλληνας φόργουορντ έπραξε κάτι ανάλογο για το σημαντικό «διπλό» της ομάδας του Μιλγουόκι μέσα στη Βοστόνη, κόντρα στους Σέλτικς, γράφοντας: «Μεγάλη προσπάθεια απόψε παιδιά»!


Όμως, στα πολλά «τιτιβίσματα» υποστήριξης που έλαβε στο Twitter o «Giannis», ξεχώρισε ένα που έχει… γνωστό ονοματεπώνυμο, καθώς προερχόταν από την… παλαίμαχο πορνοστάρ, Λίζα Αν, η οποία του έγραψε: «Γιάννη, βοήθησες την ομάδα μου στο Fantasy. Η ομάδα κάνει καλή σεζόν. Σε ευχαριστώ»!





Πηγή: sport-fm.gr


Ακροβασίες, εκβιασμοί, επικίνδυνα παίγνια, αποπροσανατολισμός



Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Τελικά η κυβέρνηση δεν σταμάτησε ούτε μία στιγμή να εφαρμόζει την θεωρία των παιγνίων. Και την εφαρμόζει και προς τους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό. Μόνο που αυτό το διπλό παιχνίδι εμπεριέχει τεράστια ρίσκα που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα στην καταστροφή. Καθώς κλιμακώνει τις απειλές προς τους εταίρους, εμπλουτίζοντας πλέον και με γεωπολιτικές ακροβασίες το ρεπερτόριό της.

Παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού, διακινδυνεύοντας παραδοσιακές συμμαχίες, καθώς και τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας.

Εκβιάζει μέσω των φλερτ με τη Ρωσία και την Κίνα, θεωρώντας ότι θα υποχρεώσει εν τέλει τους δανειστές σε άτακτη αναδίπλωση και υποχώρηση προ του κινδύνου να χάσουν τον έλεγχο. Πιστεύει ότι τους θέτει προ ενός διλήμματος που θα τους οδηγήσει σε υποταγή στις ελληνικές επιδιώξεις.

Παίζοντας το παιχνίδι αυτό ικανοποιεί παράλληλα και τις πλέον ριζοσπαστικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη ανοχή, ώστε να μπορέσει να υπερβεί τις κόκκινες γραμμές και να εγκαταλείψει τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Υπάρχει όμως και μία τρίτη στόχευση, προς την κοινωνία. Προς αυτήν επιχειρεί η κυβέρνηση να δώσει... θέαμα, από τη στιγμή που αδυνατεί να δώσει άρτο. Έτσι πέφτουν στο τραπέζι εξεταστικές επιτροπές που στοχεύουν στην υπενθύμιση της ευθύνης των προηγούμενων κυβερνήσεων, ώστε να ενισχύεται η αίσθηση της έλλειψης εναλλακτικής λύσης, ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας.

Όλες αυτές οι ισορροπίες όμως, από το παιχνίδι με τη φωτιά με Ευρωπαίους, Αμερικανούς, Ρώσους και Κινέζους, μέχρι τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, αν δεν τους βγουν όπως νομίζουν και σχεδιάζουν, γεγονός πολύ αμφίβολο, εμπεριέχουν το κίνδυνο ακόμη και μίας εθνικής καταστροφής. Και εδώ τίθεται το μείζον ζήτημα. Έχει η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση για να εφαρμόσει αυτή την πολιτική; Γιατί δεν ψηφίστηκε για να οδηγηθεί σε ρήξη με την Ευρώπη, δεν ψηφίστηκε για να δοκιμάσουν σε πρακτικό επίπεδο τις θεωρητικές τους γνώσεις διάφοροι καθηγητές, δεν ψηφίστηκε για να αναζητήσει νέο γεωπολιτικό ρόλο για τη χώρα, για να θέσει σε δοκιμασία την ευρωπαϊκή πορεία της, για να αναδιατάξει τις συμμαχίες της. Και φυσικά δεν ψηφίστηκε για να διευρυνθεί το χάος στην οικονομία, να ενταθεί η ασφυξία στην αγορά, για να εξαπολύσει νέα φοροεπιδρομή εναντίον όσων έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια.

Δεν ψηφίστηκε για να φέρει την πλήρη πτωχοποίηση, να απαξιώσει την εναπομείναντα επιχειρηματικότητα, να εξισώσει στο επίπεδο της εξαθλίωσης και όσους είχαν ακόμη διαφύγει της καταστροφής. Δεν ψηφίστηκε για τις ιδεοληψίες του 4%. Ψηφίστηκε επειδή πίστεψε ο κόσμος ότι είχε ένα σχέδιο δράσης και εναλλακτικές προτάσεις, αξιόπιστες, οι οποίες είχαν πολλές πιθανότητες να γίνουν δεκτές από τους εταίρους. Η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να χειριστεί με αξιοπρέπεια τις συζητήσεις τις διεθνείς σχέσεις της χώρας με την Ευρώπη, για να προσπαθήσει να βελτιώσει τους όρους δανεισμού, να διεκδικήσει ανάσες για έναν δοκιμαζόμενο λαό, για να διορθώσει κοινωνικές αδικίες και για να προσπαθήσει να διεκδικήσει τις προϋποθέσεις επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Επειδή λοιπόν δεν έχει τη νομιμοποίηση να ρίξει τη χώρα στα βράχια, να την βγάλει από την Ευρωζώνη, να διακινδυνεύσει ένα πιστωτικό γεγονός, να την καταστήσει μπαταχτσή, να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, να την απομονώσει από τους συμμάχους της, ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν να απευθυνθεί στον λαό. Να ζητήσει νομιμοποίηση για τα παίγνια και τα ενδεχόμενα αποτελέσματά τους. Άλλωστε πληθαίνουν οι φωνές, ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή.


Πηγή: capital.gr


ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ-ΒΑΛΑΒΑΝΗ δεσμεύτηκαν για αφορολόγητο 12.000 ευρώ



Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φέρνει νέο φορολογικό σύστημα το δεύτερο εξάμηνο του έτους, παρά τις δυσκολίες που συναντά στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση.

Διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε και να μην παρεκκλίνει από όσα ανακοίνωσε πριν την 25η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ θα ισχύσει από τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016. «Θα επιστρέψει το αφορολόγητο», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης στη Βουλή την εβδομάδα που μας πέρασε. Υπενθύμισε δε τις δεσμεύσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, όταν είχε πει πως το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα διαμορφωθεί το νέο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016. «Στο νέο φορολογικό σύστημα θα θεσμοθετηθεί το αφορολόγητο όριο και η ενιαία και προοδευτική κλίμακα με πολλές διαβαθμίσεις. Αυτό υποσχεθήκαμε, αυτό θα πράξουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Την ίδια ώρα, όπως διευκρινίζει η Νάντια Βαλαβάνη, εντός του έτους θα αντικατασταθεί και ο ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, στον οποίο θα επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια για την πρώτη κατοικία.

Τις μεγάλες αλλαγές στην φορολόγηση των ακινήτων φέρνει το αφορολόγητο όριο που θα είναι ατομικό. Σύμφωνα με τα όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, θα υπάρχει αφορολόγητο όριο που θα είναι ατομικό. Έτσι η θέσπιση του αφορολόγητου ορίου στις 50.000 ευρώ σημαίνει πως δεν θα πληρώσουν φόρο 2.780.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είχαν πληρώσει ΕΝΦΙΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Με βάση μάλιστα το γεγονός ότι το αφορολόγητο των 50.000 ευρώ είναι ατομικό πολλοί θα είναι εκείνοι που θα απαλλαγούν από τον φόρο ακινήτων για περιουσία ως και 100.000 ευρώ, δηλαδή ο αριθμός εκείνων που μπορούν να απαλλαγούν αυξάνεται ακόμη περισσότερο.



Πηγή :  news.makedonias.gr


ΝΔ: Νέο θεσμικό ατόπημα της κυβέρνησης η Eπιτροπή για το χρέος



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την κοινοβουλευτική επιτροπή για το χρέος, κάνοντας λόγο για «νέο θεσμικό ατόπημα».

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης αναφέρει: «Αφού απέσυραν οριστικά από την "περήφανη" διαπραγμάτευσή τους το αίτημα για κούρεμα του χρέους, τώρα συγκροτούν μια μη κοινοβουλευτική επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους με μέλη της αποκλειστικής επιλογής της κας Κωνσταντοπούλου και ερήμην των κομμάτων».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για «φιέστα» και για «παραβίαση κάθε έννοιας κοινοβουλευτικού ήθους και δημοκρατικής ευθύνης. Αυτές είναι διχαστικές επιλογές μονοκομματικού κράτους».



Πηγή : tanea.gr


Επανέρχεται στο θέμα των καταλήψεων ο Γ. Πανούσης



Λίγες ημέρες μετά το άρθρο του στα Νέα, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης επανέρχεται στο θέμα των καταλήψεων και τη στάση της Αριστεράς.

Σε δήλωσή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Πανούσης αναφέρει:

«Οι καταλήψεις - οι οποίες όταν δεν έχουν συμβολικό χαρακτήρα, άρα μικρή διάρκεια και κυρίως όταν δεν έχουν σαφές αίτημα - συνιστούν μια παθογένεια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Μια ανομική διεκδίκηση του τύπου ΄όλα επιτρέπονται΄, ΄όλα είναι δικαίωμα΄, ΄νόμος είναι το δίκιο του καταληψία΄ που δυστυχώς έγινε μέρος μιας πολιτικοκοινωνικής πραγματικότητας.»

Ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι «η Αριστερά δεν αντελήφθη ότι αυτή η λογική και πρακτική είναι αυτεπίστροφον όπλο (γνωστό ως μπούμπερανγκ) και ότι τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία σχέση με κοινωνικά κινήματα και συνταγματικά δικαιώματα, αλλά με βίαιη επιβολή της όποιας ομάδας όχι στην κυβέρνηση αλλά στη Δημοκρατία.

»Αν δεν μπουν κανόνες και όρια τότε πολύ γρήγορα θα εκφυλιστούν και οι αξίες της Αριστεράς» καταλήγει ο κ. Πανούσης.




Πηγή: athina984.gr







Οι τζιχαντιστές ισοπεδώνουν με βαριοπούλες και καλάσνικοφ την αρχαία Χάτρα



Δεν έχουν τέλος οι βαρβαρότητες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι συνεχίζουν να καταστρέφουν ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους. Αυτή τη φορά σειρά είχε η αρχαία πόλη Χάτρα, μία πόλη 2.100 ετών που έχει χαρακτηριστεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco.

Αξιωματούχος δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους του στη Μοσούλη, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Χάτρα κατεδαφίστηκε.
Κάτοικος της γύρω περιοχής είπε ότι άκουσε μία ισχυρή έκρηξη νωρίς το Σάββατο και ότι γείτονες ανφέραν πως οι εξτρεμιστές του ISIS κατέστρεψαν μερικά από τα μεγαλύτερα κτίσματα της Χάτρα και γκρέμισαν με μπουλντόζες άλλα τμήματα.
Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος εμφανίζονται τζιχαντιστές να καταστρέφουν με βαριοπούλες μνημεία. Ένας αντάρτης, πάνω σε σκάλα, χτυπά αρειμανίως με βαριοπούλα ένα πρόσωπο σκαλισμένο στα τείχη μέχρι που αυτό ξεκολλά, πέφτει στο έδαφος και κομματιάζεται. Ενας ένοπλος απεικονίζεται να πυροβολεί ένα άγαλμα, ενώ άλλοι με αξίνες χτυπούν τις βάσεις μεγαλύτερων αγαλμάτων.


Μάλιστα, ένας εκ των ισλαμιστών φωνάζει πως τα μνημεία καταστρέφονται, καθώς λατρεύονται αυτά αντί του Αλλάχ.
Η UNESCO καταδίκασε την ενέργεια ως «πολιτιστικό αφανισμό», τονίζοντας ότι συνιστά έγκλημα πολέμου.


Η πόλη Χάτρα ιδρύθηκε πριν από 2.000 χρόνια από τη δυναστεία των Σελευκιδών, και ήκμασε αφού κατακτήθηκε από την αυτοκρατορία των Πάρθων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μένος των τζιχαντιστών στρέφεται κατά αρχαιολογικών χώρων. Την προηγούμενη εβδομάδα οι ισλαμιστές είχαν καταστρέψει τον αρχαίο Ασσυριακό αρχαιολογικό χώρο του Νιμρούντ, νότια της Μοσούλης, όπου κάποια από τα καλλιτεχνήματα είχαν επιβιώσει για περισσότερα από 1.500 χρόνια.

Πριν από μία εβδομάδα οι ισλαμιστές είχαν δώσει στη δημοσιότητα βίντεο που τους έδειχνε να σπάνε αγάλματα στο μουσείο της Μοσούλης, το οποίο στέγαζε Ασσυριακά και Ελληνιστικά αριστουργήματα, που χρονολογούντο 3.000 χρόνια πριν.

Επιμέλεια: Ν.Διαμαντοπούλου




Πηγή : ethnos.gr


Κρίσιμο ραντεβού Βαρουφάκη – Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον



Αργά απόψε το βράδυ θα γίνει η συνάντηση. Τι θα συζητήσουν Βαρουφάκης - Λαγκάρντ. Ποιος είναι ο στόχος της ελληνικής πλευράς ενόψει και του EWG.

Συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην Ουάσινγκτον, λίγες ημέρες πριν την ημερομηνία-ορόσημο της 9ης Απριλίου, οπότε η Ελλάδα καλείται να καταβάλει τη δόση των 450 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στην συνάντηση αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, ενώ στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ γίνεται λόγος για «μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως θα προσπαθήσει ώστε να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Euro-working Group τη Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές , η οποία θα διασφαλίσει στήριξη έως τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, η πλευρά των ευρωπαίων φέρεται να δέχεται να βγουν από το πακέτο σε αυτή τη φάση τα ακανθώδη ζητήματα των αλλαγών στην εργασιακή νομοθεσία και στο ασφαλιστικό, και να τεθούν εκ νέου προς συζήτηση τον Ιούνιο.

Η συμφωνία, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, φαίνεται να «κολλάει» στη στάση των εκπροσώπων του ΔΝΤ, οι οποίοι επιμένουν στην ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Η αυριανή συνάντηση στην Ουάσιγκτον ζητήθηκε από την πλευρά της Αθήνας, πιθανόν σε μια προσπάθεια ο Γιάνης Βαρουφάκης να μεταπείσει την Κριστίν Λαγκάρντ.  

Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Πέμπτη η κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ δόση περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη Δευτέρα, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συναντήσεις και με αξιωματούχους του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον. Συγκεκριμένα θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νέιθαν Σιτς, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με την Κάρολιν Άτκινσον, σύμβουλο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.


Πηγή : antenna