Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Τατσόπουλος: Λυπάται η ψυχή μου τους σταλινοπαράφρονες του ΣΥΡΙΖΑ



Τη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος...


«Tον Οκτώβριο του 2012, έξω από το Θέατρο "Χυτήριο", λυπόταν η ψυχή μου τους σφίχτερμαν σατανιστές της Χρυσής Αυγής που έπρεπε να ποιήσουν την ανάγκη φιλοτιμία και να τα κάνουν πλακάκια με τους σαλταρισμένους παλαιοημερολογίτες», έγραψε ο κ. Τατσόπουλος.

«Σήμερα, μετά την παρέλαση, λυπάται η ψυχή μου όλους αυτούς τους σταλινοπαράφρονες του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ποιήσουν την ανάγκη φιλοτιμία και να τα κάνουν πλακάκια με τους στρατόκαυλους Ψεκασμένους. Πουτ... κοινωνία. Πόσα φαρμάκια πρέπει κάποιος να καταπιεί προκειμένου να μην διαψεύσει την ιδεοληψία του;», πρόσθεσε.


Πηγή : tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Καραμανλής: «Αλλαγή ηγεσίας στον κατάλληλο χρόνο ενδυναμώνει το κόμμα με ελπίδες»


του Γιώργου Κοντογιάννη

            Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι οι σχέσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά είχαν διαρραγεί με άσχημο τρόπο σε εκείνη την περίφημη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για το Σκοπιανό, στις 13 Απριλίου 1992, όταν ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, απεπέμφθη από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας και στο Σκοπιανό.

            Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς και κατά τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ και έως σήμερα ως πρόεδρος του κόμματος, σε κάθε ευκαιρία τιμούσε τον ιδρυτή της παράταξης και όποτε τον ευνοούσε έκανε αναφορές στο πρόσωπό του, ενώ πίσω από το γραφείο του είχε μονίμως μια φωτογραφία του μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

            Όλοι όσοι υπηρετήσαμε από οποιαδήποτε θέση την παράταξη και τους ανθρώπους της, είναι γεγονός ότι τρέφουμε ιδιαίτερο σεβασμό στις παρακαταθήκες του ιδρυτή της ΝΔ, όχι μόνο γιατί δικαίως φέρει τον τίτλο του Εθνάρχη αφού σε αυτόν οφείλεται η θεμελίωση της σύγχρονης δημοκρατίας που βιώνουμε και η σημαντικότερη εθνική επιλογή της νεότερης Ελλάδος για ένταξη της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη, αλλά και γιατί επί εποχής του μπήκαν οι βάσεις του πιο σύγχρονου κεντροδεξιού κόμματος που γνώρισε η χώρα μας.

            Δεν είναι τυχαίο ότι, παρά τις όποιες κατά καιρούς αναταράξεις που βίωσε, η ΝΔ μέσα στα 40 και πλέον χρόνια του βίου της, είχε επτά διαφορετικούς αρχηγούς που όλοι αναδείχθηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες ποτέ κανείς εσωκομματικός αντίπαλός τους δεν αμφισβήτησε.

            Και είναι γεγονός ότι οι αλλαγές στην ηγεσία έγιναν με πρωτοβουλία εκείνων που παρέδιδαν την ηγεσία, κυρίως λόγω ατυχών αποτελεσμάτων σε εκλογές που είχαν προηγηθεί. (Εξαιρείται η περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή που εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας).

            Μετά τις πρόσφατες εκλογές που η ΝΔ βίωσε τη χειρότερη ήττα στην ιστορία της, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από όλους τους προκατόχους του και όχι μόνο δεν διευκόλυνε τις διαδικασίες μετάβασης σε μια άλλη, νεότερη γενιά, στην ηγεσία του κόμματος, όπως έκανε παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ και όπως κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ, αλλά αρνήθηκε να γίνει Έκτακτο Συνέδριο που θα συζητήσει τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα της 25ης Ιανουαρίου.

            Και μπορεί μεν ο κ. Σαμαράς να λέει ότι δεν είναι παντρεμένος με την καρέκλα της ηγεσία της ΝΔ, ωστόσο οι πράξεις του άλλα μαρτυρούν.

            Και το χειρότερο:

            Πρώτον, με την παραμονή του στην ηγεσία της ΝΔ γίνεται μέρος της εσωκομματικής κρίσης, εξανεμίζοντας στη συνείδηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας ό,τι θετικό είχε επιτύχει στα δυόμισι χρόνια της πρωθυπουργίας του. Και,

            Δεύτερον, επιχειρεί αλλοίωση του ιδεολογικού προσανατολισμού του κόμματος, αδιαφορώντας για τα όσα είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Α’ Συνέδριο στις 5 Μαΐου 1979, ότι δηλαδή η ΝΔ «είναι το κόμμα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού». Προσδιορίζοντας δε την έννοια του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού διευκρίνισε ότι «ευρίσκεται μεταξύ του παραδοσιακού φιλελευθερισμού και του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

            Τρίτον, οδηγεί τη ΝΔ σε διαδικασίες που καταστατικά δεν προβλέπονται, όπως το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο ή σε διαδικασίες που προβλέπονται, όπως η Εθνική Συνδιάσκεψη, αλλά δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να λάβουν αποφάσεις που θα μπορούσε να λάβει ένα Έκτακτο Συνέδριο.

           Οι διαδικασίες που ακολουθεί, ποτέ δεν θα τις ακολουθούσε ένα δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα όπως αυτό που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος – αν και ιδρυτής του κόμματος- με ευθύτητα δήλωνε στο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Χαλκιδική, στις 2 Απριλίου 1977, όχι μόνο ότι δεν πρέπει ένα δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα να ταυτίζει την τύχη του με την τύχη του αρχηγού του, αλλά τόνιζε ότι δεν επιτρέπεται το κόμμα να επωμίζεται τα σφάλματα ή τα ατυχήματα του αρχηγού του.

            Ο Ιδρυτής μάλιστα της ΝΔ θεωρούσε επιβεβλημένες τις αλλαγές στην ηγεσία καθώς αν γίνονται στον κατάλληλο χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο, ενδυναμώνουν το κόμμα δημιουργώντας νέες ελπίδες στην κοινωνία.

           Στην ομιλία του στην πρώτη ημέρα του Προσυνεδρίου του κόμματος που έγινε στη Χαλκιδική (Σάββατο, 2 Απριλίου 1977) * ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει τα εξής:

«Για να εκπληρώσει την αποστολή του ένα κόμμα χρειάζεται χρόνο. Και για να είναι μακρόβιο πρέπει να είναι δημοκρατικά οργανωμένο. Δεν πρέπει, δηλαδή, να ταυτίζει την τύχη του με την τύχη του αρχηγού του. Και αυτό όχι μόνο γιατί δεν μπορεί βιολογικά να καλύψει ένα πρόσωπο τη ζωή ενός κόμματος, αλλά και γιατί δεν επιτρέπεται το κόμμα να επωμίζεται τα σφάλματα ή ακόμη και ατυχήματα του αρχηγού του. Η ανανέωση στις περιπτώσεις αυτές της ηγεσίας, όταν γίνεται στον κατάλληλο χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο, ενδυναμώνει το κόμμα με τις καινούργιες ελπίδες που δημιουργεί».

            Τι από αυτά ισχύει σήμερα; Ποιες ελπίδες μπορεί να δημιουργήσει για ένα καλύτερο μέλλον μια ηγεσία που καταδικάσθηκε από το εκλογικό σώμα;

            Ορισμένοι σφουγγοκωλάριοι του κ. Σαμαρά, άρχισαν από την Κυριακή το βράδυ και μετά να του λένε «πρόεδρε μην ανησυχείς θα ανακάμψεις όπως ο Σαρκοζί στη Γαλλία».

            Μα δεν καταλαβαίνουν ότι δεν συγκρίνονται οι δύο περιπτώσεις;

Δεν καταλαβαίνουν ότι ο Σαρκοζί έμεινε σταθερός στην κεντροδεξιά ιδεολογία του κόμματός του και αυτήν αντέταξε ως ανάχωμα στην επέλαση της ακροδεξιάς της κυρίας Λεπέν;

Δεν καταλαβαίνουν ότι με την ιδεολογική σταθερότητά του ο Σαρκοζί επέτυχε να ενεργοποιήσει πολίτες και να τους σηκώσει από τον καναπέ;

Δεν καταλαβαίνουν ότι στην Ελλάδα η θεωρία των δύο άκρων οδήγησε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, αφού η δεξιά στροφή της κυβέρνησης Σαμαρά και η τρομολαγνία για τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την κοινωνία στο άλλο άκρο;

Δεν καταλαβαίνουν ότι ο Σαρκοζί μετά την ήττα του παραιτήθηκε και έδωσε τη δυνατότητα στο κόμμα του να αναπνεύσει και να ενδυναμωθεί; Δεν θέλησε να συνδέσει την δική του τύχη με την τύχη του κόμματός του… Άλλο αν οι περιστάσεις τον επαναφέρουν δικαιωμένο κάτω από ειδικές συνθήκες και υπό την απειλή της επέλασης της ακροδεξιάς. Πάντως δεν κάθισε καρφωμένος στην καρέκλα του, ούτε επιχείρησε να ξεφύγει από την αλήθεια με… άτυπες διαδικασίες… Άλλωστε η περίπτωση Σαρκοζί περισσότερο με εκείνη του Κώστα Καραμανλή προσιδιάζει παρά με του Αντώνη Σαμαρά…

            Δυστυχώς στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς αντί να προστατεύσει τον εαυτό του και την υστεροφημία του επέλεξε να γίνει μέρος της εσωκομματικής κρίσης με απρόβλεπτες διαστάσεις για το μέλλον και την επιβίωση της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αφού κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ο Εθνάρχης δήλωνε στο προσυνέδριο της Χαλκιδικής, ταυτίζοντας τον εαυτό του με την τύχη του κόμματος.

            Το ερώτημα, όμως, είναι θα το επιτρέψουν όσοι γεννήθηκαν και αντρώθηκαν πολιτικά μέσα σε αυτό το κόμμα; Θα το επιτρέψουν όλοι όσοι τιμήθηκαν και εξακολουθούν να τιμώνται με την ψήφο και την αγάπη της βάσης της παράταξης; Θα το επιτρέψουν όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τη ΝΔ και όσα πρεσβεύει, ως ελπίδα για το μέλλον αυτής της χώρας και αυτού του λαού;

            Ας αναλογισθούν τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ το καθήκον τους και ας πράξουν ανάλογα. Η ιστορία θα είναι κριτής όλων. Και εκείνων που δρουν και εκείνων που αντιδρούν… Και εκείνων που πράττουν και εκείνων που αδρανούν…


Πηγή : apopseis.gr


Αναλώσιμες ζωές...Οι Ιάπωνες εργάτες που ζουν σε Internet Cafe


Μέσα σε μια… καμαρούλα μια σταλιά περνάνε τη ζωή τους πολλές χιλιάδες εργαζομένων στην Ιαπωνία που εξαιτίας του πολύ χαμηλού εισοδήματός τους δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν για διαμερίσματα και ζουν μέσα σε… Internet Cafe του Τόκιο.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο Net Café Refugees (Οι Πρόσφυγες των Internet Cafe) της γιαπωνέζας φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφου της Le Monde και των New York Times, Σίχο Φουκάντα, η οποία ερευνά εκτενώς το θέμα των «αναλώσιμων εργατών της Ιαπωνίας».

«Αποφάσισα να κάνω αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ γιατί ήθελα να δείξω τις ακραίες συνθήκες στις οποίες οι άνθρωποι αναγκάζονται να δουλεύουν στην Ιαπωνία και να αναδείξω το πώς τους συμπεριφέρονται λες κι είναι αναλώσιμες μηχανές», λέει η Φουκάντα που ανεβάζει τα πορτρέτα των ανθρώπων αυτών στην ιστοσελίδα http://disposableworkers.com

Βέβαια, η καμαρούλα που νοικιάζουν έναντι αντίτιμου, δεν είναι, όπως στο γνωστό ημέτερο τραγούδι, 2 επί 3, αλλά ακόμη μικρότερη, μόλις 2 επί 1, κάνοντας την καθημερινότητα τους ακόμη πιο δύσκολη και κλειστοφοβική.

Μια τέτοια περίπτωση είναι του Φουμίγια, ενός Ιάπωνα που δουλεύει ως σεκιουριτάς. Ο 26χρονος ζει σε ένα  ίντερνετ καφέ του Τόκιο γιατί με το μισθό που βγάζει σαν ημιαπασχολούμενος δεν μπορεί να πληρώσει για ένα δικό του, αυτόνομο διαμέρισμα.

Τώρα, για ένα αντίτιμο των 20 ευρώ τη βραδιά (δηλαδή 600 ευρώ μηνιαίο νοίκι), μένει σε ένα μικρό δωμάτιο μέσα στο καφέ και μάλιστα θεωρεί τον εαυτό του και «εξαιρετικά τυχερό που έχει βρει ένα τόσο φθηνό μέρος για να μένω, καθώς το καφέ είναι καλά εξοπλισμένο μιας και έχει ντουζιέρες και πλυντήρια».

«Στην αρχή, τον πρώτο μήνα, δεν μπορούσα καν να κοιμηθώ, αφού με ξυπνούσαν οι φωνές των άλλων επισκεπτών ή τα ροχαλητά τους. Αλλά πλέον, μετά από δέκα μήνες, έχω συνηθίσει», λέει ο Φουμίγια που μετά βίας μπορεί να χωρέσει στο κουβούκλιο του και προκειμένου να κοιμηθεί, πρέπει πρώτα να τοποθετεί μια κουβέρτα στο κεφάλι του για να μην τον ενοχλούν τα φώτα.

Όχι πως οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης έχουν λύσει τα δικά τους προβλήματα: απεναντίας, όπως λέει η Φουκάντα, θα βρεις πολλούς τέτοιους να διαμένουν επίσης σε παρόμοιους χώρους.

Όπως λόγου χάρη ένας πρώην μισθωτός σε μεγάλη εταιρεία πιστωτικών καρτών, που μάλιστα ανήκει στην λεγόμενη «μεσαία τάξη», ο Τανταγιούκι Σακάι: ο μεσήλικας Ιάπωνας ζει σε ένα Internet Cafe, έχοντας παραιτηθεί από την δουλεία του (ο τόνος στην παραλήγουσα), η οποία απαιτούσε να κάνει 120 έως 200 ώρες υπερωρία κάθε μήνα.


Ο Σακάι λέει πως δεν είχε χρόνο να πάει σπίτι και έτσι αναγκαζόταν να κοιμάται στο γραφείο μέχρι να αρχίσει ξανά το ωράριο του, με αποτέλεσμα να πάθει υπερκόπωση και κατόπιν σε κατάθλιψη.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν έτσι στην Ιαπωνία», λέει ο ίδιος ο Σακάι, αναφερόμενος σε αυτό που στην Χώρα των Χρυσανθέμων αποκαλείται «καρόσι», ήτοι «θάνατος από υπερβολική εργασία».

Μάλιστα, με τη χώρα να έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονίας λόγω υπερβολικής εργασίας σε όλο τον κόσμο, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναγκάστηκε πέρσι να περάσει έναν σχετικό νόμο για την αποφυγή περαιτέρω «καρόσι».

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2007  του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, πάνω από 5.000 άνθρωποι ζούσαν σε ίντερνετ καφέ μακροπρόθεσμα, εξαιτίας του πολύ χαμηλού εισοδήματός τους.


Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος



Newsroom ΔΟΛ



«Μίλησε» το ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Airbus, Φωτό - Video



Δεδομένα από το πρώτο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, παρασύροντας στον θάνατο 150 άτομα, κατάφεραν να συλλέξουν εμπειρογνώμονες, ελπίζοντας ότι αυτά θα ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος.

Αντικρούοντας δημοσίευμα των New York Times που ήθελε να μην έχουν συλλεχθεί δεδομένα από το πρώτο μαύρο κουτί, η υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (BEA) ανακοίνωσε ότι κατάφερε να ανασύρει τις καταγραφές των φωνών από το πιλοτήριο, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τι ειπώθηκε.

«Καταφέραμε να πάρουμε κάποια ηχητικά δεδομένα -πρόκειται για αρχεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με το τι συνέβη» είπε ο Ρεμί Ζούτι, διευθυντής της BEA.

Τόνισε, μάλιστα, ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες μέχρι να εξεταστούν τα δεδομένα του μαύρου κουτιού.

Το τελευταίο μήνυμα του αεροσκάφους φαίνεται πως ήταν ένα μήνυμα ρουτίνας που επιβεβαίωνε την πορεία του.

Όσον αφορά το δεύτερο μαύρο κουτί, ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε από το σημείο της συντριβής ότι βρέθηκε μόνο η θήκη του χωρίς δεδομένα.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί, το οποίο είχε υποστεί μεγάλη ζημιά.

Το αεροσκάφος της Germanwings έχει διαλυθεί σε εκατοντάδες κομμάτια που έχουν σκορπιστεί στις γαλλικές Άλπεις σε μία απρόσιτη περιοχή, με αποτέλεσμα το έργο της περισυλλογής των σορών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.



Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ανακοίνωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν και δύο Αυστραλοί.

Τρεις πολίτες από το Καζακστάν και δύο από την Ιαπωνία επέβαιναν στο αεροσκάφος, ενώ σύμφωνα με την Germanwings στο αεροπλάνο βρίσκονταν, επίσης, δύο Ιρανοί δημοσιογράφοι (ο ένας εργαζόταν για το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim και ο άλλος για την εφημερίδα Vatan-e-Emrouz), καθώς και ένας Ισραηλινός πολίτης.

Η λίστα με τα ονόματα των επιβατών δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς αναμένεται να ενημερωθούν ακόμα κάποιοι συγγενείς των επιβαινόντων.



Σε σοκ βρίσκεται το σχολείο 16 μαθητών στη Γερμανία, οι οποίοι επέστρεφαν από σχολική εκδρομή στην Ισπανία.



Στο σημείο της συντριβής βρίσκονται η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, οι οποίοι έφτασαν στις γαλλικές Άλπεις για να ενημερωθούν και να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.

Η εισαγγελία της Μασσαλίας, που διαχειρίζεται από τη νομική πλευρά την αεροπορική τραγωδία, έχει ανοίξει έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ανάλογη διαδικασία έχει ξεκινήσει και η εισαγγελία του Ντύσελντορφ.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ επανέλαβε πως οι γαλλικές αρχές θεωρούν ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια του δυστυχήματος, αν και όπως είπε τόσο ο ίδιος, όσο και ο γερμανός ομόλογός του το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας δεν φαίνεται πιθανό.

Μάλιστα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λόγο να υποπτεύεται ότι κάποιος τρίτος εμπλέκεται στην συντριβή του Airbus A320.



Η έρευνα θα έχει τρεις φάσεις: Η πρώτη είναι η ανάσυρση των σορών, η δεύτερη η εξακρίβωση εάν έχουν περισυλλεχθεί όλα τα τμήματα του αεροσκάφους και η τρίτη η εξέταση όσων στοιχείων μπορούν να προκύψουν από τα συντρίμμια (όπως εάν οι τουρμπίνες λειτουργούσαν την ώρα της πρόσκρουσης).






Πηγή : in.gr


Αντιδράσεις για την ομιλία Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Ενα email από το γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενόψει της σημερινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, προκαλεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Την αποκάλυψη του email που ζητά από τους καθηγητές να ενημερώσουν αν θα παραβρεθούν στην ομιλία -κάτι που δεν γινόταν ποτέ αντίστοιχα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- αποκαλύπτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Βάσω Κιντή, που διδάσκει φιλοσοφία στο Τμήμα Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εγραψε χαρακτηριστικά χθες το βράδυ:
«Πήραμε πριν λίγο email από το Γραφείο του Πρύτανη στο ΕΚΠΑ το οποίο μάς καλεί, λόγω πιθανώς αυξημένης προσέλευσης στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου παρουσία του πρωθυπουργού, να επιβεβαιώσουμε ότι θα παραστούμε στέλνοντας σε μία ηλεκτρονική διεύθυνση το ονοματεπώνυμό μας και το τμήμα/υπηρεσία όπου υπηρετούμε.
Το βρίσκω εξαιρετικά ατυχές. Ακόμη κι αν υπάρχουν θέματα ασφαλείας, δεν καταλαβαίνω τι χρειάζονται τα ονοματεπώνυμα και τα τμήματα υπηρεσίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχεται κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο για αυτή την επέτειο χωρίς ανάλογα μέτρα. Τέτοιοι έλεγχοι θυμίζουν άλλες εποχές».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Η απάντηση Κατρούγκαλου μέσω twitter: Δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά



Απάντηση μέσω twitter έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος αναφορικά με τα 22 ιδιωτικά συμφωνητικά για υποθέσεις κατά του Δημοσίου που η «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» κατέθεσε 3 ημέρες μετά την ορκωμοσία του υπουργού

Απάντηση μέσω twitter έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος αναφορικά με τα 22 ιδιωτικά συμφωνητικά για υποθέσεις κατά του Δημοσίου που η «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» κατέθεσε 3 ημέρες μετά την ορκωμοσία του υπουργού.

Συγκεκριμένα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με τη συναίνεση του κ. Κατρούγκαλου έδωσε στη δημοσότητα 22 ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων που διεκδικούσαν μισθολογικές διαφορές από το Δημόσιο και της δικηγορικής εταιρείας του κ. Κατρούγκαλου. Τα συμφωνητικά αυτά φέρουν υπογραφές 26 και 27 Ιανουαρίου και φαίνεται ότι κατατέθηκαν στον Δικηγορικό Σύλλογο στις 30 Ιανουαρίου.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η δικηγορική εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου.

«Τα χαλκεία δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά», αναφέρει ο κ. Κατρούγκαλος με μήνυμά του στο Twitter.

«Τα υποτιθέμενα νέα συμφωνητικά είναι της ίδιας αγωγής μιας μισθολογικής διαφοράς», τονίζει εξηγώντας πως «όχι μόνο δεν αφορούν διαθέσιμους αλλά η μισθολογική διαφορά δεν είναι πια ενεργή», παραπέμποντας σε ανακοίνωσή του της Δευτέρας.





ΝΔ: Μονόδρομος η παραίτηση Γ. Κατρούγκαλου


Ως "μονόδρομο" χαρακτηρίζει την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. ΚΑτρούγκαλου, η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον Γ. Κατρούγκαλο, "μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για υποθέσεις που αναλάμβανε ο κ. Κατρούγκαλος, αφού είχε ορκιστεί υπουργός, η παραίτησή του είναι πλέον μονόδρομος".

Χθες εξάλλου, το Capital.gr μετέδιδε ότι 22 ιδιωτικά συμφωνητικά (εργολαβικά) με δικηγορική αμοιβή 12% για υποθέσεις κατά του Δημοσίου εμφανίζεται από τα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος στις 30 Ιανουαρίου 2015, τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία του ως υπουργού.

Αυτή τουλάχιστον είναι η ημερομηνία που πρωτοκολλήθηκαν (μπορεί να είχαν κατατεθεί νωρίτερα) στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τα 22 ιδιωτικά συμφωνητικά στα οποία προβλέπεται δικηγορική αμοιβή 12%, επί του ποσού που θα επιδικαστεί στους προσφεύγοντες για μισθολογικές διαφορές κατά του Δημοσίου. Μάλιστα τα 22 συμφωνητικά φέρονται να υπογράφονται από τον κ. Κατρούγκαλο ως εκπρόσωπο της δικηγορικής εταιρείας "Κατρούγκαλος και Συνεργάτες", η οποία φέρεται ότι διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015, δηλαδή λίγες μέρες αργότερα. Αυτά φέρεται να προκύπτει ότι υπογράφηκαν 26 και 27 Ιανουαρίου 2015, μια-δυο ημέρες δηλαδή μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Για να είναι εν ισχύ

Για να είναι εν ισχύ τα συμφωνητικά θα πρέπει μέσα σε 10 ημέρες από την υπογραφή τους να κατατίθενται στην ΔΟΥ και στον ΔΣΑ, ενώ προβλέπεται πρόστιμο σε αντίθετη περίπτωση. Επίσης σε περίπτωση διάλυσης της δικηγορικής εταιρείας ή αποχώρησης εταιρικού μέλους της πρέπει να συνταχθεί νέο εργολαβικό με τον εργαζόμενο που θέλει να προσφύγει στα δικαστήρια. Οι υποθέσεις αφορούσαν όλες εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που διεκδικούν από το Ελληνικό Δημόσιο διαφορές αποδοχών τους «από την μείωση των κάθε είδους αποδοχών του λόγω εφαρμογής των διατάξεων που θέσπισαν ο νόμος  4024/2011 και η σχετική μεταγενέστερη νομοθεσία».

Αμοιβή και με νομοθετική ρύθμιση

Στα εργολαβικά περιλαμβάνεται κατά πληροφορίες όρος ότι η δικηγορική αμοιβή (12%) «οφείλεται ακέραια και σε περίπτωση συμβιβασμού, νομοθετικής ή κάθε άλλης εξώδικης ρύθμισης σε οποιοδήποτε στάδιο της αντιδικίας, σε αυτή δε την περίπτωση θα υπολογιστεί επί του ποσού επί του οποίου θα γίνει ο συμβιβασμός». Βέβαια οι δικηγόροι επισημαίνουν πως αυτή η πρόβλεψη είναι απολύτως συνήθης και αναφέρεται σε όλα αυτού του τύπου τα συμφωνητικά, απλώς εν προκειμένω ο δικηγόρος είναι και ο αρμόδιος υπουργός.


Πηγή: capital.gr


Γιούνκερ: Στη διαδικασία επίλυσης τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα



Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε την Τετάρτη ότι πιστεύει πως οι μεταρρυθμίσεις και τα θέματα χρηματοδότησης της Ελλάδας βρίσκονται πλέον στη διαδικασία επίλυσης έπειτα από μερικές πολύ δύσκολες εβδομάδες.

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι ήμουν πολύ απαισιόδοξος κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, διότι δεν υπήρχε καμία πρόοδος», δήλωσε ο Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Reuters.

«Τώρα όμως επιστρέψαμε σε μια φυσιολογική διαδικασία και νομίζω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα είναι τόσο υπέρ της Ελλάδας -αγαπάμε την Ελλάδα- όσο και υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.

Τηλεφωνική επικοινωνία με Τσίπρα

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε τη Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του μετέφερε -όπως είπε ο κ. Γιούνκερ- την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις έως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι οι ελληνικές προτάσεις θα εξεταστούν από τις τεχνικές ομάδες και στη συνέχεια, μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας για τη συγκέντρωση στοιχείων στην Αθήνα, «η Κομισιόν και η ΕΚΤ θα τις εξετάσουν πολύ προσεκτικά για να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τουσκ: Ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση

Στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε από την πλευρά του ότι στην επταμερή συνάντηση επετεύχθη ο στόχος που είχε τεθεί για ανάκτηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αποφυγή παρεξηγήσεων.

«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου και ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να παρουσιάσει σύντομα μεταρρυθμίσεις», είπε ο κ. Τουσκ και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η επιστροφή 1,2 δισ. στην Ελλάδα στο τραπέζι του Euroworking, Βερολίνο: Δέν βλέπουμε λόγο επιστροφής τους



Mια πρώτη συζήτηση επί του ποσού των ομολόγων που επιστράφηκαν από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στα τέλη Φεβρουαρίου (σ.σ. ελληνικό αίτημα για την επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF)) διεξήχθη σήμερα στην ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης, (EuroWorking Group) όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία ότι τα ποσά αυτά δεν επέστρεψαν παρατύπως από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο ΕΤΧΣ και συμφωνήθηκε ότι η ομάδα εργασίας θα εξετάσει το πώς θα προχωρήσουμε εν ευθέτω χρόνο.
Εξάλλου, πηγές Ευρωζώνης διευκρίνιζαν ότι όταν και αν οι τρεις θεσμοί συμφωνήσουν σε έναν ολοκληρωμένο και φιλόδοξο κατάλογο μεταρρυθμίσεων τότε η Ομάδα εργασίας θα τον εξετάσει και θα ενημερώσει το Eurogroup.
Ευελπιστούμε ότι επι αυτής της βάσης οι ελληνικές αρχές μπορούν τις επόμενες βδομάδες να καταλήξουν σε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς, σημείωναν οι ίδιες πηγές.
Πρόκειται για έναν ογκώδη κατάλογο μέτρων που θα πρέπει να είναι λεπτομερής και η διαδικασία προβλέπει ότι στη συνέχεια οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αρχίζουν να εφαρμόζουν αυτά τα μέτρα, ενώ θα ακολουθήσει έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς.
Μόνον εφόσον ολοκληρωθούν αυτά τα στάδια μπορεί να αρχίσει η εκταμίευση, αποσαφήνιζαν οι ίδιες πηγές.

ΥΠΟΙΚ: Σε καλό κλίμα η συζήτηση

Σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση ήταν εφ'όλης της ύλης καθώς πέραν του ζητήματος της εκταμίευσης του 1,2 δισ.ευρώ που εξετάζεται από τον ESM στις τεχνικές του λεπτομέρειες, συζητήθηκαν επίσης θέματα ρευστότητας, η δημοσιονομική πορεία της χώρας και θέματα μεταρρυθμίσεων.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η επικοινωνία της ελληνικής πλευράς με τεχνικά κλιμάκια συνεχίζεται κανονικά.

Αντιδρά το Βερολίνο

«Δεν βλέπουμε καμία βάση για μια τέτοια αποδέσμευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ αναφερόμενος στο ποσό του 1,2 δισ. ευρώ που διεκδικεί το ΤΧΣ από τον EFSF.

«Ο EFSF διέθεσε στην Ελλάδα πόρους προκειμένου να διασφαλιστούν τα στρες τεστ των τραπεζών, τα οποία ήταν θετικά. Δεν χρειάστηκε να γίνει χρήση αυτών των πόρων. Στην απόφασή του το Eurogroup 20.2.15 αποφάσισε ομόφωνα αυτοί οι πόροι να επιστραφούν στον EFSF. Εκεί βρίσκονται τώρα. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την επιχειρηματολογία πώς θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα για τα οποία γίνεται τώρα συζήτηση να δικαιολογηθούν σε αυτό το πλαίσιο. Εάν θέλει κανείς να συζητήσει για αυτό, θα έπρεπε πρώτα να απευθυνθεί στο Eurogroup και να πάρει μια ομόφωνη απόφαση προκειμένου να ελευθερωθούν αυτοί οι πόροι», δήλωσε ο Γέγκερ σε αλλεπάλληλες σχετικές ερωτήσεις.

«Οι πόροι που βρίσκονται πάλι στον EFSF στο Λουξεμβούργο είναι κατά την άποψή μας δεσμευμένοι για συγκεκριμένο σκοπό, διότι είχαν προβλεφθεί για την περίπτωση ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης ελληνικών τραπεζών».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα βοήθειας, ο κ. Γιέγκερ επισήμανε: «Εγώ βλέπω τα πράγματα χωρίς συναισθηματισμούς και βλέπω μόνο τα γεγονότα. Δεν καταθέσαμε στην Μπούντεσταγκ ένα νέο ή τροποποιημένο πρόγραμμα προς ψήφιση, αλλά η Βουλή επιμήκυνε το ισχύον πρόγραμμα βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου και του Μνημονίου το οποίο αποτελεί τη βάση του (προγράμματος)».

«Περί αυτού πρόκειται. Και σε αυτό το πλαίσιο, οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup διαβεβαίωσαν την ελληνική πλευρά ότι υπάρχει, στο πλαίσιο του ισχύοντος Μνημονίου, περιθώριο ευελιξίας. Αυτό σημαίνει ότι, εάν η ελληνική πλευρά υποβάλει προτάσεις ώστε να αντικαταστήσει ισχύοντα στοιχεία του Μνημονίου με άλλα, αυτό είναι ελεύθερη να το κάνει. Στο τέλος όμως, όταν η ελληνική πλευρά υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση, χρειαζόμαστε παραταύτα ένα συνολικό πακέτο όπου στο τέλος θα "βγαίνουν" και οι αριθμοί», σημείωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, ethnos.gr


ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ


Γράφει η Ζαχαρούλα Γκριέλα Δικηγόρος 

Το δικαίωμα στην αναπαραγωγή είναι ένα δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο και κατά την κρατούσα στην κοινωνία μας αντίληψη, αποτελεί μία ειδικότερη έκφανση του δικαιώματος της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας. Ωστόσο στις σύγχρονες αναπτυγμένες κοινωνίες, όλο και πιο συχνά ανακύπτει  πρόβλημα στη διαδικασία της αναπαραγωγής, οι γυναίκες δηλαδή είτε δεν μπορούν  να συλλάβουν, είτε μπορούν να συλλάβουν αλλά όχι να φέρουν σε πέρας την κύηση.

Στα πλαίσια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό και ενόψει του γεγονότος ότι η υιοθεσία δεν είναι πάντα αποδεκτή λύση λόγω κυρίως του χρονοβόρου της, η  χώρα μας καινοτόμησε με την ψήφιση του ν. 3089/2002,  ο οποίος,  εκτός από την κλασική μορφή τεχνητής γονιμοποίησης, δηλαδή την εξωσωματική, εισήγαγε και άλλες μορφές ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως η μεταθανάτια (post mortem) γονιμοποίηση και η παρένθετη μητρότητα και του ν. 3305/2005, που καθόρισε τον τρόπο εφαρμογής των ανωτέρω μεθόδων.

Από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθ. 2, 3 και 9, 4, 13 του ν. 3305/2005 και 1458 ΑΚ συνάγεται ότι παρένθετη μητρότητα  καλείται η μέθοδος τεχνητής αναπαραγωγής, κατ’εφαρμογή της οποίας, μία γυναίκα κυοφορεί και γεννά (φέρουσα ή κυοφόρος), ύστερα από εξωσωματική γονιμοποίηση και μεταφορά γονιμοποιημένων ωαρίων  με χρήση ξένων προς την ίδια, για λογαριασμό μιας άλλης γυναίκας, η οποία επιθυμεί  να αποκτήσει παιδί, αλλά αδυνατεί να κυοφορήσει για ιατρικούς λόγους. Η ιατρική αναγκαιότητα κατά τα ανωτέρω,  είναι ένας σημαντικός περιορισμός στο δικαίωμα απόκτησης απογόνων, καθώς η τεχνητή γονιμοποίηση επιτρέπεται μόνο για να αντιμετωπίζεται η αδυναμία απόκτησης παιδιών με φυσικό τρόπο, δηλαδή η στειρότητα, ή για να αποφεύγεται η μετάδοση στο παιδί σοβαρής ασθένειας.   Η ιατρική υποβοήθηση δεν είναι επιτρεπτή όταν γίνεται για άλλους λόγους.  Τέτοια ιατρική αναγκαιότητα, έχει κριθεί από τη νομολογία ότι υπάρχει σε περιπτώσεις π.χ.  περιορισμένης λειτουργικότητας ή η απώλειας της μήτρας,  νεφρικής ανεπάρκειας, καρδιολογικών παθήσεων,  ορμονικών διαταραχών, διαρκούς και βαριάς μορφής λήψης φαρμακευτικής αγωγής και στις περιπτώσεις  αυξημένου κινδύνου αποβολής από προηγούμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες απόκτησης τέκνου.

Η μεταφορά των ξένων, γονιμοποιημένων ωαρίων στο σώμα της κυοφόρου, επιτρέπεται μόνο μετά από  δικαστική άδεια, η οποία παρέχεται πριν από τη μεταφορά τους και μετά από έλεγχο των κατωτέρω προυποθέσεων:
 Κατ’αρχήν, η γυναίκα  η οποία επιθυμεί αλλά αδυνατεί να κυοφορήσει, δεν πρέπει να έχει υπερβεί το 50στό έτος της ηλικίας της, γιατί αυτό θεωρείται το όριο  ηλικίας της φυσικής ικανότητας αναπαραγωγής του υποβοηθούμενου προσώπου.  Επιπλέον, πρέπει να διενεργηθεί υποχρεωτικά ιατρική εξέταση για τους ιούς της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας, για ηπατίτδα Β και C και σύφιλη τόσο στη γυναίκα που πρόκειται να κυοφορήσει, όσο και σε αυτούς που επιθυμούν το τέκνο. Επίσης, η γυναίκα που πρόκειται να κυοφορήσει υποβάλλεται σε ενδελεχή ψυχολογική αξιολόγηση. Η συμφωνία μεταξύ των δύο γυναικών γίνεται γραπτώς και χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα ή αμοιβή. Δε συνιστά, κατά το νόμο, αντάλλαγμα, η καταβολή των δαπανών που απαιτούνται  για την επίτευξη της εγκυμοσύνης, την κυοφορία, τον τοκετό και τη λοχεία και η αποζημίωση για κάθε θετική ζημία της κυοφόρου εξαιτίας αποχής από την εργασία της και τις αμοιβές από εξαρτημένη εργασία, τις οποίες στερήθηκε λόγω απουσίας με σκοπό την επίτευξη της εγκυμοσύνης,  την κυοφορία, τον τοκετό και  τη λοχεία. Η έγγραφη συμφωνία συνάπτεται μεταξύ των προσώπων, που επιδιώκουν να αποκτήσουν τέκνο, της γυναίκας που θα κυοφορήσει και του συζύγου της, εάν είναι έγγαμη. Τέλος, η κατοικία τόσο της γυναίκας που επιθυμεί το παιδί όσο και της παρένθετης μητέρας,  θα πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ευνόητη προϋπόθεση είναι, ότι τα ωάρια που θα γονιμοποιηθούν θα πρέπει να μην ανήκουν στην παρένθετη μητέρα. Με την προυπόθεση αυτή, υπάρχουν οι εξής δυνατότητες: Το γονιμοποιημένο ωάριο να προέρχεται 1) από γενετικό υλικό του άτεκνου ζευγαριού που επιθυμεί την απόκτηση παιδιού, 2) από σπέρμα του συζύγου ή συντρόφου της γυναίκας που επιθυμεί να αποκτήσει παιδί και ωάριο τρίτης γυναίκας, 3) από ωάριο της γυναίκας που επιθυμεί να αποκτήσει παιδί και σπέρμα τρίτου δότη, και 4) από γενετικό υλικό τρίτων προσώπων.
Σε ό,τι αφορά τη συγγένεια που δημιουργείται από την εφαρμογή της ανωτέρω μεθόδου ιατρικής υποβοήθησης της αναπαραγωγής, το άρθ. 1464 ΑΚ ρητά ορίζει, ότι  μητέρα του τέκνου που θα γεννηθεί τεκμαίρεται αυτή, η οποία επιθυμεί αλλά αδυνατεί να κυοφορήσει και όχι η κυοφόρος γυναίκα, συνδέοντας νομικά το τέκνο με τη μητέρα που το επιθυμεί. Τέλος, και η συγγένεια του τέκνου με τον πατέρα ιδρύεται στις περιπτώσεις αυτές ανάλογα, δεδομένου ότι το δικαίωμα του άνδρα να γίνει πατέρας προστατεύεται εξίσου με εκείνο της γυναίκας να γίνει μητέρα.
Σε ό,τι αφορά το δικαίωμα επικοινωνίας του τέκνου με την κυοφόρο, το νομοθετικό μας σύστημα δε δίνει απάντηση, ορθότερη όμως θεωρείται η αναλογική εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων περί προστασίας  του προσωπικού απορρήτου.
Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, ο νομοθέτης προσπάθησε να θέσει περιορισμούς για να εξασφαλίσει ότι και η μητρότητα ικανοποιείται αλλά και τα δικαιώματα του τέκνου προστατεύονται.

Παρ’όλα αυτά, πολλές είναι οι αντιρρήσεις απέναντι σ’αυτή τη ρύθμιση, οι οποίες δεν ακούγονται μόνο από τα στόματα των Ελλήνων νομικών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τα 39 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, 17 κράτη απαγορεύουν ρητά τη μέθοδο, 11 χώρες την απαγορεύουν υποστηρίζοντας την «αρχή του αδιαθέτου της προσωπικής κατάστασης», όπως π.χ. η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Φιλανδία, ενώ η μειοψηφία των κρατών την επιτρέπουν, κάποιες προβλέποντας ακόμη και αμοιβή στην κυοφόρο, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και η Γεωργία.

Οσο κι αν αναλογιστεί κανείς τα θετικά της μεθόδου, που είναι η ελπίδα και η διέξοδος σε μία γυναίκα που αδυνατεί, αλλά θέλει όσο τίποτε άλλο να ακούσει την καρδιά του μωρού της και να το δει να μεγαλώνει, ωστόσο δεν μπορεί να   παραβλέψει τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η τεχνική αυτή: Με την έγκριση της χρήσης της μεθόδου, μπορεί να οδηγηθούμε σε εμπορευματοποίηση του ανθρωπίνου σώματος, ιδίως στις  περιπτώσεις,  όπου προσφέρονται παρένθετες μητέρες έναντι αμοιβής. Επίσης στην εμπορευματοποίηση του παιδιού, στο μέτρο που αυτό καθίσταται στοιχείο συναλλαγής. Επίσης, δεν πρέπει να παραβλέπεται ο συναισθηματικός δεσμός κυοφόρου-παιδιού, που γεννάται από την πρώτη στιγμή της σύλληψης. Γι’ αυτό παρατηρείται ότι ορισμένες γυναίκες, όσο πλησιάζει η ώρα του αποχωρισμού τους από το βρέφος, εκφράζουν δυσκολία να το αποχωριστούν.

Πριν λοιπόν καταλήξει ένα ζευγάρι στην επιλογή αυτής της μεθόδου, πρέπει να είναι απόλυτα ενημερωμένο και κατασταλαγμένο, να έχει αναλογιστεί την ευθύνη του απέναντι κυρίως στο παιδί, που είναι ο  «αδύναμος κρίκος» της υπόθεσης, καθώς και τις οικονομικές και ψυχολογικές επιπτώσεις σε όλους όσους συμμετέχουν στη διαδικασία.














Για το newsotherwise 
ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΓΚΡΙΕΛΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ



ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ
ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ !
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ !
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ !
Χαριτολογώντας αγαπημένοι μου και τότε σκλαβωμένοι και τώρα... σκλαβωμένοι !
Τότε η επανάσταση του 1821 που γιορτάζουμε σήμερα ήταν η αρχή της
ελευθερίας μας .Τώρα πότε θα ελευθερωθούμε ...ΟΕΟ ;
Ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας συνάντησε την Καγκελάριο της Γερμανίας
Α. Μέρκελ .Τον δέχθηκε με πολλές τιμές ,αλλά το κόστος της συμφωνίας
δεν το ξέρουμε .Είδαμε τον Πρωθυπουργό λίγο πιο ρεαλιστή ,λίγο σαν να της
τα είπε , όχι εντελώς ..γονατιστός .Λέτε να τα κατάφερε ;
Την Πέμπτη έχουμε την αξιολόγηση από τους θεσμούς .Λεφτά θα πάρουμε ;
Το κράτος θα καταφέρει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ;
Πρέπει να ομολογήσουμε ωστόσο , ότι σαν να έλιωσε ο πάγος μεταξύ
Ελλάδας - Γερμανίας .Έτσι ..έδειξε !
Κατά τ' άλλα κυβέρνηση και αντιπολίτευση τσακώνονται στα τηλεοπτικά
παράθυρα για το ποιος γονάτισε και ποιος ..ζητιάνεψε .
Αλήθεια ένα γονάτισμα που λέει ο λόγος το έκανε ο Α.Τσίπρας .
Οι αναρχικοί έκαψαν τη Νομική σχολή . Τις ζημιές θα τις πληρώσει
ο Ελληνικός λαός .Τι πρωτότυπο  !
Σκάνδαλο με τον Γ.Κατρούγκαλο ότι έπαιρνε μίζες για διορισμό πρώην απολυμένων
δημοσίων υπαλλήλων. Εκεί να δείς χαμός...
Με αυτά που βλέπω εδώ και χρόνια έχω να πώ :
<<Σαπουνίζοντας βουλευτή ή γουρούνι , χάνεις χρόνο και σαπούνι .>>
Μια απ' τα ίδια τότε και τώρα !
Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ας περιμένουμε να δούμε αν θα τα
καταφέρει αυτή η κυβέρνηση .Σίγουρα θα είναι για το συμφέρον όλων μας .
Για να μη πούμε :
<<Οι βιολιτζήδες άλλαξαν μα ο χαβάς ο ίδιος >>.

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Άντε να δούμε τι έγινε την εβδομάδα που πέρασε στη Showbiz !
Στην εκπομπή του Δ.Ουγγαρέζου  Ouga channel η Κ.Σπυροπούλου
μετά απ' όσα ..είπε έπρεπε να κάνει την πάσα για τον επόμενο
καλεσμένο και είπε : <<Θα καλέσω τον Γ.Λιάγκα .Μην το κόψετε >>.
Φυσικά και δεν κόπηκε .Τσά  ! Τους την έφερε !
Γνωρίζοντας ότι οι δυο παρουσιαστές δεν μιλάνε απ' όταν έφυγε
Ο Γ.Λιάγκας από το Mega . Το θέμα μια ίντριγκα την έχει...
Ο Δ.Ουγγαρέζος έστειλε μήνυμα στο Γ.Λιάγκα και τον κάλεσε στην εκπομπή .
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Φ.Σκορδά αντάλλαξαν πολλά μηνύματα .
Μη ξεχνάμε ότι οι δυο παρουσιαστές ήταν πολύ αγαπημένοι φίλοι .
Λέτε να τα βρούνε ; Άνθρωποι που τους γνωρίζουν καλά , λένε ότι κάτι τέτοιο
μπορεί να συμβεί !

Και τα μαντάτα έφτασαν και βγήκαν στα περιοδικά !
Ο Μ.Ιωάννου μαζί με την Β.Χοψονίδου διασκέδαζαν στη Πάολα .
Αυτή τελικά ήταν η αιτία του χωρισμού του από  την Ν.Γερμανού ;
Η ανάρτηση της Ν.Γερμανού στο Instagram ....ότι...<< γεμίσαμε πηδήκουλες  >>
αυτό εννοούσε ; Έλα μου ντέ ; Η ίδια πάντως τη διέψευσε . Αν δεν ήταν σύντροφος
της Ν.Γερμανού , θα τον ήξερε μόνο η μάνα του .

O Σ.Γκέντσογλου ντύθηκε στο χακί . Ήταν καιρός να υπηρετήσει τη μαμά
πατρίδα . H Α.Ηλιάδη ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό στο
Instagram το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σχολιάζοντας :
<< Πάντα εδώ >>. Έτσι είναι η αγάπη περιμένει το φαντάρο της .
Δεν κοιτάει χρόνια ο έρωτας ...!

Τo tip της εβδομάδας .
Όσο κι αν πεισματικά ο Χειμώνας δεν λέει να μας αφήσει , η Άνοιξη είναι εδώ !
Τακτοποιήστε το μπαλκόνι σας ή τον κήπο σας !
Ανανεώστε γλάστρες και λουλούδια για τις γλυκές ανοιξιάτικες νύχτες !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη
Εβδομάδα με την Χαριτίνη .


Βόμβα του Β' ΠΠ σε πυκνοκατοικημένη συνοικία του Λονδίνου - ΦΩΤΟ



Μια βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύφθηκε σε ένα εργοτάξιο στη συνοικία Μπέρμοντσεϊ του νοτιοανατολικού Λονδίνου, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν δύο σχολεία

και να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους.
Η βόμβα μήκους 1,5 μέτρου και βάρους 455 κιλών βρισκόταν εδώ και 70 χρόνια κάτω από ένα γηροκομείο στην πυκνοκατοικημένη συνοικία αυτή του Λονδίνου.


Περίπου 300 με 400 διαμερίσματα και καταστήματα που βρίσκονται στην περίμετρο ασφαλείας 400 μέτρων που όρισε η αστυνομία γύρω από το σημείο της ανακάλυψης εκκενώθηκαν, όπως και δύο σχολεία, ανακοίνωσαν στον ιστότοπό τους οι τοπικές αρχές του Σάουθγουορκ.
«Πρόκειται για μια γερμανική βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, ενώ πρόσθεσε ότι πυροτεχνουργοί αναμένεται να συνεχίσουν να εργάζονται στο σημείο και αύριο Τρίτη. «Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πρέπει να την ξεθάψουμε (...) και βρίσκεται σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο», εξήγησε η εκπρόσωπος του υπουργείου.



Η ανακάλυψη βομβών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Λονδίνο δεν είναι κάτι σπάνιο, καθώς η βρετανική πρωτεύουσα ήταν στόχος αλλεπάλληλων βομβαρδισμών την περίοδο 1940-1941, που έμεινε γνωστή με την ονομασία Blitz.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι από το 2009 ως το 2014 ανακαλύφθηκαν επτά βόμβες καθώς και πέντε χειροβομβίδες, καμία από τις οποίες δεν εξερράγη.

ΦΩΤΟ: Daily Mail/Ministry of Defence

Πηγή: Onalert.gr., bloko.gr




Καραμανλής: «Αλλαγή ηγεσίας στον κατάλληλο χρόνο ενδυναμώνει το κόμμα με ελπίδες»



του Γιώργου Κοντογιάννη

            Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι οι σχέσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά είχαν διαρραγεί με άσχημο τρόπο σε εκείνη την περίφημη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για το Σκοπιανό, στις 13 Απριλίου 1992, όταν ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, απεπέμφθη από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας και στο Σκοπιανό.

            Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς και κατά τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ και έως σήμερα ως πρόεδρος του κόμματος, σε κάθε ευκαιρία τιμούσε τον ιδρυτή της παράταξης και όποτε τον ευνοούσε έκανε αναφορές στο πρόσωπό του, ενώ πίσω από το γραφείο του είχε μονίμως μια φωτογραφία του μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

            Όλοι όσοι υπηρετήσαμε από οποιαδήποτε θέση την παράταξη και τους ανθρώπους της, είναι γεγονός ότι τρέφουμε ιδιαίτερο σεβασμό στις παρακαταθήκες του ιδρυτή της ΝΔ, όχι μόνο γιατί δικαίως φέρει τον τίτλο του Εθνάρχη αφού σε αυτόν οφείλεται η θεμελίωση της σύγχρονης δημοκρατίας που βιώνουμε και η σημαντικότερη εθνική επιλογή της νεότερης Ελλάδος για ένταξη της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη, αλλά και γιατί επί εποχής του μπήκαν οι βάσεις του πιο σύγχρονου κεντροδεξιού κόμματος που γνώρισε η χώρα μας.

            Δεν είναι τυχαίο ότι, παρά τις όποιες κατά καιρούς αναταράξεις που βίωσε, η ΝΔ μέσα στα 40 και πλέον χρόνια του βίου της, είχε επτά διαφορετικούς αρχηγούς που όλοι αναδείχθηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες ποτέ κανείς εσωκομματικός αντίπαλός τους δεν αμφισβήτησε.

            Και είναι γεγονός ότι οι αλλαγές στην ηγεσία έγιναν με πρωτοβουλία εκείνων που παρέδιδαν την ηγεσία, κυρίως λόγω ατυχών αποτελεσμάτων σε εκλογές που είχαν προηγηθεί. (Εξαιρείται η περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή που εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας).

            Μετά τις πρόσφατες εκλογές που η ΝΔ βίωσε τη χειρότερη ήττα στην ιστορία της, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από όλους τους προκατόχους του και όχι μόνο δεν διευκόλυνε τις διαδικασίες μετάβασης σε μια άλλη, νεότερη γενιά, στην ηγεσία του κόμματος, όπως έκανε παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ και όπως κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ, αλλά αρνήθηκε να γίνει Έκτακτο Συνέδριο που θα συζητήσει τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα της 25ης Ιανουαρίου.

            Και μπορεί μεν ο κ. Σαμαράς να λέει ότι δεν είναι παντρεμένος με την καρέκλα της ηγεσία της ΝΔ, ωστόσο οι πράξεις του άλλα μαρτυρούν.

            Και το χειρότερο:

            Πρώτον, με την παραμονή του στην ηγεσία της ΝΔ γίνεται μέρος της εσωκομματικής κρίσης, εξανεμίζοντας στη συνείδηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας ό,τι θετικό είχε επιτύχει στα δυόμισι χρόνια της πρωθυπουργίας του. Και,

            Δεύτερον, επιχειρεί αλλοίωση του ιδεολογικού προσανατολισμού του κόμματος, αδιαφορώντας για τα όσα είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Α’ Συνέδριο στις 5 Μαΐου 1979, ότι δηλαδή η ΝΔ «είναι το κόμμα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού». Προσδιορίζοντας δε την έννοια του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού διευκρίνισε ότι «ευρίσκεται μεταξύ του παραδοσιακού φιλελευθερισμού και του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

            Τρίτον, οδηγεί τη ΝΔ σε διαδικασίες που καταστατικά δεν προβλέπονται, όπως το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο ή σε διαδικασίες που προβλέπονται, όπως η Εθνική Συνδιάσκεψη, αλλά δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να λάβουν αποφάσεις που θα μπορούσε να λάβει ένα Έκτακτο Συνέδριο.

           Οι διαδικασίες που ακολουθεί, ποτέ δεν θα τις ακολουθούσε ένα δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα όπως αυτό που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος – αν και ιδρυτής του κόμματος- με ευθύτητα δήλωνε στο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Χαλκιδική, στις 2 Απριλίου 1977, όχι μόνο ότι δεν πρέπει ένα δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα να ταυτίζει την τύχη του με την τύχη του αρχηγού του, αλλά τόνιζε ότι δεν επιτρέπεται το κόμμα να επωμίζεται τα σφάλματα ή τα ατυχήματα του αρχηγού του.

            Ο Ιδρυτής μάλιστα της ΝΔ θεωρούσε επιβεβλημένες τις αλλαγές στην ηγεσία καθώς αν γίνονται στον κατάλληλο χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο, ενδυναμώνουν το κόμμα δημιουργώντας νέες ελπίδες στην κοινωνία.

           Στην ομιλία του στην πρώτη ημέρα του Προσυνεδρίου του κόμματος που έγινε στη Χαλκιδική (Σάββατο, 2 Απριλίου 1977) * ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει τα εξής:

«Για να εκπληρώσει την αποστολή του ένα κόμμα χρειάζεται χρόνο. Και για να είναι μακρόβιο πρέπει να είναι δημοκρατικά οργανωμένο. Δεν πρέπει, δηλαδή, να ταυτίζει την τύχη του με την τύχη του αρχηγού του. Και αυτό όχι μόνο γιατί δεν μπορεί βιολογικά να καλύψει ένα πρόσωπο τη ζωή ενός κόμματος, αλλά και γιατί δεν επιτρέπεται το κόμμα να επωμίζεται τα σφάλματα ή ακόμη και ατυχήματα του αρχηγού του. Η ανανέωση στις περιπτώσεις αυτές της ηγεσίας, όταν γίνεται στον κατάλληλο χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο, ενδυναμώνει το κόμμα με τις καινούργιες ελπίδες που δημιουργεί».

            Τι από αυτά ισχύει σήμερα; Ποιες ελπίδες μπορεί να δημιουργήσει για ένα καλύτερο μέλλον μια ηγεσία που καταδικάσθηκε από το εκλογικό σώμα;

            Ορισμένοι σφουγγοκωλάριοι του κ. Σαμαρά, άρχισαν από την Κυριακή το βράδυ και μετά να του λένε «πρόεδρε μην ανησυχείς θα ανακάμψεις όπως ο Σαρκοζί στη Γαλλία».

            Μα δεν καταλαβαίνουν ότι δεν συγκρίνονται οι δύο περιπτώσεις;

Δεν καταλαβαίνουν ότι ο Σαρκοζί έμεινε σταθερός στην κεντροδεξιά ιδεολογία του κόμματός του και αυτήν αντέταξε ως ανάχωμα στην επέλαση της ακροδεξιάς της κυρίας Λεπέν;

Δεν καταλαβαίνουν ότι με την ιδεολογική σταθερότητά του ο Σαρκοζί επέτυχε να ενεργοποιήσει πολίτες και να τους σηκώσει από τον καναπέ;

Δεν καταλαβαίνουν ότι στην Ελλάδα η θεωρία των δύο άκρων οδήγησε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, αφού η δεξιά στροφή της κυβέρνησης Σαμαρά και η τρομολαγνία για τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την κοινωνία στο άλλο άκρο;

Δεν καταλαβαίνουν ότι ο Σαρκοζί μετά την ήττα του παραιτήθηκε και έδωσε τη δυνατότητα στο κόμμα του να αναπνεύσει και να ενδυναμωθεί; Δεν θέλησε να συνδέσει την δική του τύχη με την τύχη του κόμματός του… Άλλο αν οι περιστάσεις τον επαναφέρουν δικαιωμένο κάτω από ειδικές συνθήκες και υπό την απειλή της επέλασης της ακροδεξιάς. Πάντως δεν κάθισε καρφωμένος στην καρέκλα του, ούτε επιχείρησε να ξεφύγει από την αλήθεια με… άτυπες διαδικασίες… Άλλωστε η περίπτωση Σαρκοζί περισσότερο με εκείνη του Κώστα Καραμανλή προσιδιάζει παρά με του Αντώνη Σαμαρά…

            Δυστυχώς στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς αντί να προστατεύσει τον εαυτό του και την υστεροφημία του επέλεξε να γίνει μέρος της εσωκομματικής κρίσης με απρόβλεπτες διαστάσεις για το μέλλον και την επιβίωση της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αφού κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ο Εθνάρχης δήλωνε στο προσυνέδριο της Χαλκιδικής, ταυτίζοντας τον εαυτό του με την τύχη του κόμματος.

            Το ερώτημα, όμως, είναι θα το επιτρέψουν όσοι γεννήθηκαν και αντρώθηκαν πολιτικά μέσα σε αυτό το κόμμα; Θα το επιτρέψουν όλοι όσοι τιμήθηκαν και εξακολουθούν να τιμώνται με την ψήφο και την αγάπη της βάσης της παράταξης; Θα το επιτρέψουν όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τη ΝΔ και όσα πρεσβεύει, ως ελπίδα για το μέλλον αυτής της χώρας και αυτού του λαού;

            Ας αναλογισθούν τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ το καθήκον τους και ας πράξουν ανάλογα. Η ιστορία θα είναι κριτής όλων. Και εκείνων που δρουν και εκείνων που αντιδρούν… Και εκείνων που πράττουν και εκείνων που αδρανούν…


Πηγή : apopseis.gr


Όταν ο Καραϊσκάκης "διαπραγματευόταν" πριν "γυρίσει για να τους..." - ΒΙΝΤΕΟ



Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης δεν φημιζόταν μόνο για τις ικανότητές του να οδηγεί τους άνδρες του σε συνεχείς νικηφόρες μάχες εναντίον των Τούρκων. Ο ανταρτοπόλεμος που επέβαλε τους τσάκιζε…

Ήταν γνωστός και για τον …τσαμπουκά του και την απίστευτη αθυροστομία του. Οι απαντήσεις που έστελνε στον αντίπαλο είναι μνημειώδεις με πιο γνωστή αυτή:

«Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “ από ημάς” συνθήκην με “ έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο! "

Σε μια επιστολή του ο Γεώργιος Καραισκακης γράφει αυτά που ο Νίκος Καλογερόπουλος και ο Β.Παπακωνσταντίνου έκαναν τραγούδι.
Την 1ην Ιουλίου 1823 ο Μαχμούτ πασάς έστειλε στον Καραϊσκάκη επιστολή:

«Με λέγουν Μαχμούτ πασιά Σκόδρα,. Είμαι πιστός, είμαι τίμιος. Το στράτευμά μου το περισσότερον σύγκειται από χριστιανούς. Εδιορίσθην από τον Σουλτάνον να ησυχάσω τους λαούς. Δεν θέλω να χύσω αίμα. Μη γένοιτο. Όποιος θέλει να είναι με εμένα, πρέπει να είναι πλησίον μου. Όποιος δεν θέλει ας καρτερεί τον πόλεμό μου. Δέκα πέντε ημέραις σας δίδω καιρόν να σκεφτείτε».

Ο Καραϊσκάκης απάντησε με άλλη επιστολή:

«Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω
κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον
κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω
κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω»।

ο Καραϊσκάκης στην πρόταση συμφιλίωσης που του στέλνει στα 1824 με επιστολή ο οπλαρχηγός της Ρούμελης Ν. Στορνάρης: «Γενναιότατε αδελφέ καπετάν Νικόλα, ...είδα όσα με γράφεις. Έχει και τουμπλέκια [τουρκικά όργανα του ιππικού] ο πούτζος μου, έχει και τρουμπέτες [ελληνικά όργανα]. Όποια θέλω από τα δυο θα μεταχειρισθώ...». Η ανταπάντηση ήρθε στο ίδιο κλίμα: «Επειδή έχεις και τουμπλέκια και τρουμπέτες βάστα, λοιπόν, διότι ο πούτζος μας και με τουμπλέκια και με τρουμπέτες θέλει σε κυνηγήσει...».






Πηγή : onalert.gr


Από ποια χώρα είναι τα πιο δυνατά ή τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα;



ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Μία ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη έρευνα παρουσίασε το αμερικάνικο περιοδικό Time. Ανέλυσαν τα δεδομένα ώστε να διαπιστώσουν αν οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ή διαψεύδουν στερεότυπα όπως «τα ιταλικά αυτοκίνητα είναι τα πιο γρήγορα» ή «τα γερμανικά μοντέλα είναι τα πιο ασφαλή». Στο μικροσκόπιο μπήκαν 1.500 μοντέλα του 2014, από 36 διαφορετικούς κατασκευαστές.

Στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, που είναι και ο πιο σημαντικός της έρευνας (γιατί πλλά άλογα πλέον όλοι βγάζουν), σύμφωνα με τον αμερικάνικο οργανισμό NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) τα σουηδικά αυτοκίνητα είναι τα πιο ασφαλή, χάρη βέβαια στην εξαιρετική επίδοση της Volvo σε αυτόν τον τομέα. Κάτω απο τους Σουηδούς, την Volvo δηλαδή, ακολουθούν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες κατασκευαστές.

Στην κατηγορία της ιπποδύναμης «πρωταθλήτρια» βγαίνει η Βρετανία με περισσότερα από 400 PS μ.ο., χάρη στις McLaren, στις Bentley, στις Aston Martin κ.α. Ακολουθούν τα γερμανικά, τα αμερικάνικα και τα σουηδικά αυτοκίνητα, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι τα ιταλικά είναι στην 5η θέση. Μάρκες όπως η Ferrari και η Lamborghini βάζουν τα… δυνατά τους, όμως τα αυτοκίνητα πόλης της Fiat ρίχνουν κατά πολύ τον ιταλικό μέσο όρο.

Η Ιταλία παίρνει την «εκδίκησή της» στην επιτάχυνση με 3,9 sec στο 0-60 μίλια/ώρα (96 km/h) καθώς η Fiat δεν παρείχε (στις ΗΠΑ προφανώς) στοιχεία για το 0-60. Ακολουθούν η Βρετανία και η Γερμανία με κάτω από 6 sec. Τα ιταλικά supercars χαρίζουν στη γειτονική μας χώρα την πρωτιά και στην τελική ταχύτητα.

Η Ιαπωνία κατακτά επιτέλους μια πρωτιά, στην κατηγορία της κατανάλωσης. Ο μεικτός κύκλος στις ΗΠΑ υπολογίζεται με οδήγηση κατά 55% στην πόλη και 45% στον αυτοκινητόδρομο. Σε μικρή απόσταση ακολουθούν τα κορεάτικα μοντέλα, ενώ στην 3η θέση είναι τα αμερικάνικα. Το μεγαλύτερο μέσο όρο καθισμάτων με σχεδόν 6 θέσεις εμφανίζουν τα σουηδικά αυτοκίνητα, μπροστά από τα ιαπωνικά και τα κορεάτικα.

Τα πιο ελαφριά μοντέλα είναι φυσικά τα ιταλικά, καθώς περιλαμβάνονται πολλά μικρά αυτοκίνητα πόλης, ενώ ακόμη και τα supercars εμφανίζουν μικρό βάρος. Τα πιο ακριβά κατά μέσο όρο είναι επίσης τα ιταλικά, χάρη σε μοντέλα όπως η LaFerrari και η Lambroghini Veneno που κοστίζουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, το Time χρησιμοποίησε έναν ακόμη δείκτη, με ονομασία Smart Rating. Υπολογίστηκαν τα βραβεία από ειδικούς (σε ποσοστό 73%), η ασφάλεια (18%) και η αξία που διατηρεί κάθε αυτοκίνητο μετά την αγορά του (9%). Και εδώ νικήτρια ήταν η Σουηδία με τη Volvo, μπροστά από τα ανταγωνιστικά μοντέλα από τη Βρετανία και τη Γερμανία.


Πηγή : newsauto.gr



Διαμελισμένα κορμιά και συντρίμμια του αεροπλάνου στις Γαλλικές Άλπεις



Οι πτήσεις των ελικοπτέρων που μεταφέρουν τους ερευνητές στον τόπο της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings επαναλήφθηκαν σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο της Σεν-λεζ-Αλπ (νότιες γαλλικές Άλπεις), όπως έγινε γνωστό από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τέσσερα ελικόπτερα της Χωροφυλακής προσγειώθηκαν λίγο πριν από τις 09:00 (ώρα Ελλάδας) στο εν λόγω αεροδρόμιο, στο οποίο βρίσκονται περίπου 30 άτομα, τα περισσότερα ένστολα.

Όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να εξετασθούν για να εξηγηθεί γιατί το γερμανικό Airbus A320 συνετρίβη χθες, Τρίτη, σε πλαγιά των Άλπεων, όμως μια τρομοκρατική επίθεση δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον ραδιοσταθμό RTL.

Ο υπουργός εξήγησε πως "τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σε μια επιφάνεια 15 στρεμμάτων, είναι ασφαλώς μια σημαντική έκταση επειδή η πρόσκρουση ήταν ισχυρή, αλλά αυτό δείχνει πως το αεροπλάνο φαίνεται ότι δεν εξερράγη" και γι' αυτό το τρομοκρατικό σενάριο "δεν είναι το σενάριο που προκρίνουμε".

Ο Καζνέβ επιβεβαίωσε πως το μαύρο κουτί που βρέθηκε χθες ήταν ο καταγραφέας ήχων και συνομιλιών στο πιλοτήριο και πρόσθεσε πως έχει υποστεί ζημιές, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντληθούν πληροφορίες.

Νωρίτερα πηγή προσκείμενη στην έρευνα είχε δηλώσει πως το CVR (cockpit voice recorder, το μαύρο κουτί στο οποίο καταγράφονται όλοι οι ήχοι και οι συνομιλίες στο πιλοτήριο) βρέθηκε, έχει υποστεί ζημιές και μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο BEA (Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων) στο Παρίσι, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση του δεύτερου μαύρου κουτιού, στο οποίο καταγράφονται τα δεδομένα της πτήσης.

Η εξέταση του CVR θα επιτρέψει στους ερευνητές να ακούσουν τις συνομιλίες ανάμεσα στους πιλότους, αλλά επίσης όλους τους ήχους και τις ανακοινώσεις που ακούσθηκαν στο πιλοτήριο και τους συναγερμούς που μπορεί ενδεχομένως να ήχησαν.

Μια λεπτομερέστερη ακουστική ανάλυση μπορεί επίσης να επιτρέψει να γίνει γνωστή για παράδειγμα η κατάσταση λειτουργίας των κινητήρων.

Όμως μόνον η εξέταση και των δύο μαύρων κουτιών θα επιτρέψει στους ερευνητές να κατανοήσουν με βεβαιότητα τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας. Διότι το δεύτερο μαύρο κουτί, το FDR (flight data recorder, καταγραφέας δεδομένων πτήσης), καταγράφει δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο όλες τις παραμέτρους σε 25 ώρες πτήσης (ταχύτητα, ύψος, πορεία...).

Υπεύθυνοι του BEA, στο οποίο έχει ανατεθεί η έρευνα αυτή, πρόκειται να δώσουν συνέντευξη Τύπου στην έδρα του Γραφείου σήμερα στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) στο Μπουρζέ, προάστιο του Παρισιού.


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ, newsit.gr


Και όμως υπήρχε τέτοιος νόμος στην Ιταλία : Τα κατοικίδια δεν θα κατάσχονται πλέον για οφειλές στο δημόσιο



Τον νόμο που επιτρέπει την κατάσχεση κατοικίδιων ζώων για οφειλές προς το δημόσιο και προς ιδιώτες αλλάζει η κυβέρνηση Ρέντσι.

«Είναι ασύλληπτο τα κατοικίδια ζώα να μπορούν να θεωρηθούν κατασχέσιμα αντικείμενα, ο νόμος πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Τζαν Λούκα Γκαλέτι, ανακοινώνοντας την κατάθεση τροπολογίας «η οποία θα πρέπει να θέσει τέρμα σε αυτή την βάναυση πρακτική».

Η ιταλική κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό δεσμεύεται «να προστατεύσει την ιδιαίτερη σχέση αγάπης του ιδιοκτήτη με τα κατοικίδιά του, λαμβάνοντας υπόψη και την χρησιμότητά τους για την συνδρομή στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και ηλικιωμένων».

Μη κυβερνητικές οργανώσεις συνέλεξαν δεκάδες χιλιάδες υπογραφές τις οποίες και παρέδωσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντρέα Οράλντο, με αίτημα τη θέσπιση νομοθεσίας για την προστασία σκύλων και γάτων σε περιπτώσεις που διατάσσεται η κατάσχεση ακίνητης περιουσίας για χρέη προς το δημόσιο ή και ιδιώτες.

«Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για μια καλή είδηση. Ιδίως για τα 25 εκατομμύρια ιταλών που μοιράζονται την καθημερινότητά τους με ένα κατοικίδιο» σχολίασε ο Ερμέτε Ρεαλάτσι, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι οι κατασχέσεις συνήθως αφορούν αντικείμενα αξίας, έπιπλα και άλλα. Στο παρελθόν, όμως, υπήρξαν δικαστικοί κλητήρες οι οποίοι δήλωσαν στην Rai ότι ο νόμος τους δίνει την δυνατότητα να διατάσσουν και την κατάσχεση γάτας ή σκύλου που ζουν στο διαμέρισμα οφειλέτη.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Νέα στοιχεία στο φως από τον ΔΣΑ για την υπόθεση Κατρούγκαλου



Είκοσι δύο ιδιωτικά συμφωνητικά κατέθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 30 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με δικηγορική αμοιβή 12% επί  του ποσού που θα επιδικαστεί στους προσφεύγοντες για μισθολογικές διαφορές κατά του Δημοσίου.

Τα 22 συμφωνητικά υπογράφονται από τον κ. Κατρούγκαλο ως εκπρόσωπο της δικηγορικής εταιρείας  «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» τις δύο επόμενες ημέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δηλαδή στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2015.

Σύμφωνα με Το Βήμα, και τα 22 συμφωνητικά προβλέπουν ότι στην περίπτωση διάλυσης της εταιρείας Κατρούγκαλου (διαλύθηκε  δυο εβδομάδες αργότερα) τα δικαιώματα της αμοιβής ανήκουν αποκλειστικά στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Επίσης, όπως αναφέρεται στα συμφωνητικά, η δικηγορική αμοιβή (12%) «οφείλεται ακέραια και σε περίπτωση συμβιβασμού, νομοθετικής ή κάθε άλλης εξώδικης ρύθμισης σε οποιοδήποτε στάδιο της αντιδικίας, σε αυτή δε την περίπτωση θα υπολογιστεί επί του ποσού επί του οποίου θα γίνει ο συμβιβασμός».


Newsroom ΔΟΛ


Όταν ο Δίας έκανε άνω-κάτω το ηλιακό μας σύστημα



Ο Δίας της ελληνικής μυθολογίας ήταν ιδιόρρυθμος θεός, ενίοτε εκδικητικός. Ο Δίας της αστρονομίας πιθανότατα δεν πήγαινε πίσω και στις καταστροφικές παραξενιές του οφείλεται το ότι το ηλιακό μας σύστημα φαίνεται να είναι τόσο ασυνήθιστο σε σχέση με τα άλλα που έχουν ανακαλυφθεί τελευταία.

Νέες εκτιμήσεις και προσομοιώσεις σε υπολογιστή αμερικανών επιστημόνων θεωρούν πολύ πιθανό ότι κάποτε ο Δίας, με τον τεράστιο όγκο του, εισέβαλε στα ενδότερα του ηλιακού μας συστήματος και, ως ταύρος εν υαλοπωλείω, «καθάρισε» ό,τι έβρισκε μπροστά του. Κατέστρεψε έτσι την πρώτη γενιά των πλανητών, προτού ηρεμήσει και, απομακρυνόμενος, καταλήξει στην τωρινή τροχιά του. Αυτό σημαίνει ότι κάποτε στο ηλιακό μας σύστημα υπήρχαν πλανήτες που σήμερα δεν υπάρχουν πια.

Ο καθηγητής αστρονομίας Γκρέγκορι Λάφλιν του Πανεπιστημίου Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια και ο επίκουρος καθηγητής πλανητικής επιστήμης Κονσταντίν Μπατίγκιν του Πανεπιστημίου Caltech της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στα «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» (PNAS) των ΗΠΑ, πιστεύουν ότι αυτό το σενάριο του «επιθετικού Δία» εξηγεί γιατί σήμερα το ηλιακό μας σύστημα διαφέρει τόσο πολύ από εκατοντάδες άλλα συστήματα εξωπλανητών που έχουν ανακαλυφθεί με τη βοήθεια διαστημικών (όπως το «Κέπλερ») και επίγειων τηλεσκοπίων.

Εκτιμάται ότι περίπου τα μισά άστρα σαν τον Ήλιο στον γαλαξία μας έχουν πλανήτες γύρω τους. Η βασική διαφορά όμως είναι ότι στο δικό μας ηλιακό σύστημα δεν υπάρχουν πλανήτες σε τροχιά πιο κοντινή στον Ήλιο από ό,τι ο Ερμής. Σε άλλα συστήματα, αντίθετα, είναι συνηθισμένο φαινόμενο να ανακαλύπτονται πλανήτες μεγαλύτεροι από τη Γη (οι λεγόμενες σούπερ Γαίες) σε απόσταση πολύ πιο κοντά στο άστρο τους.

Το σενάριο του περιπλανώμενου Δία που σπέρνει την καταστροφή στο διάβα του, είχε προταθεί για πρώτη φορά το 2001 από μια άλλη ομάδα αστρονόμων του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, είχε επαναληφθεί από επιστήμονες του Αστεροσκοπείου της Νίκαιας στη Γαλλία το 2011 και τώρα ενισχύεται με τους νέους υπολογισμούς στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, κατά τα πρώτα λίγα εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης του ηλιακού συστήματος, ο Δίας διείσδυσε επιθετικά στην περιοχή κοντά στον νεαρό ακόμη Ήλιο, έως ότου στη συνέχεια σχηματίστηκε ο Κρόνος, γεγονός που ανάγκασε (λόγω των ισχυρών βαρυτικών αλληλεπιδράσεων) τον Δία να ανακρούσει πρύμναν και να μεταναστεύσει ξανά προς τα έξω, στη σημερινή πιο απομακρυσμένη από τον Ήλιο τροχιά του.

Οι νέοι υπολογισμοί δείχνουν ότι είναι πιθανό πως στις απαρχές του, το ηλιακό μας σύστημα ακολούθησε μια φάση κοινή στον γαλαξία μας, δημιουργώντας βραχώδεις πλανήτες με πυκνή ατμόσφαιρα πολύ κοντά στον ήλιο (καυτές σούπερ Γαίες), όπως τόσοι άλλοι εξωπλανήτες γύρω από τα μητρικά άστρα τους. Όμως, ο γιγάντιος Δίας «καθάρισε» αυτή την αρχική ″φουρνιά″ πρωτοπλανητών, προκαλώντας -λόγω της βαρύτητάς του- ένα φοβερό ντόμινο συγκρούσεων, που θα θύμιζαν κοσμικό μπιλιάρδο, με τελικό αποτέλεσμα οι πρώτοι πλανήτες να καταλήξουν κομμάτια και θρύψαλα.

Ένα μέρος από αυτά τα απομεινάρια (γύρω στο 10% των αρχικών πρωτοπλανητών) σχημάτισαν εν καιρώ τη δεύτερη γενιά των πλανητών, μεταξύ των οποίων η Γη μας. Αν αυτό πράγματι συνέβη, τότε οι εσωτερικοί και μικρότεροι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, δηλαδή ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη και ο Άρης, είναι νεότεροι σε ηλικία σε σχέση με τους εξωτερικούς και πιο μεγάλους.

Μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί η ανακάλυψη άνω των 1.000 εξωπλανητών στον γαλαξία μας. Σχεδόν 500 ηλιακά συστήματα έχουν βρεθεί να έχουν πάνω από έναν πλανήτη. Το τυπικό σύστημα φαίνεται να περιλαμβάνει καυτές σούπερ Γαίες, που έχουν μάζα μερικές φορές μεγαλύτερη της Γης, σε τροχιές πολύ πιο κοντινές στο άστρο τους από ό,τι ο Ερμής σε σχέση με τον Ήλιο.

Αλλά και στα άλλα συστήματα που διαθέτουν γιγάντιους πλανήτες ίδιους ή μεγαλύτερους από τον Δία, αυτοί είναι επίσης πολύ πιο κοντά στο άστρο τους, από ό,τι ο Δίας και ο Κρόνος σε σχέση με τον Ήλιο. Στον γαλαξία μας, ο σχηματισμός πλανητών σαν τον Δία είναι κάπως σπάνιος, όταν όμως συμβαίνει, τότε ο γιγάντιος εξωπλανήτης συνήθως βρίσκεται σε απόσταση από το άστρο του όσο η Γη από τον Ήλιο.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Nooz.gr


Καμία μείωση σε συντάξεις. Αντιθέτως, αποκαθίστανται οι αδικίες



Μίκα Κοντορούση

Τι διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης την αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων

Τη δέσμευση του υπουργείου Εργασίας ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, επανέλαβε σε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων που τον επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε, επίσης, ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των λεηλατημένων αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από τη συγκρότηση του Ταμείου Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων του δημοσίου έθεσαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της φτωχοποίησης των συνταξιούχων εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, με τις οποίες μειώθηκαν οι συντάξεις 35-50% και λεηλατήθηκαν ακόμη περισσότερο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να μπει τέλος στην αντιασφαλιστική καταστροφή, ενώ επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο οδηγείται σε οικονομική κατάρρευση λόγω της λεηλασίας των αποθεματικών και της κατάργησης του κοινωνικού πόρου από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Πηγή : news247.gr


Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου - Σόιμπλε για την ελληνική οικονομία



Την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

Την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, συζήτησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με το Γερμανό υπουργό οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η συζήτηση έγινε σε φιλικό κλίμα, σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από τότε που ασκούσαν καθήκοντα υπουργού εσωτερικών.

Πηγή: skai.gr


Παρέλαση χωρίς κιγκλιδώματα και μετά γλέντι




Εμφανώς διαφορετική σε σχέση με τα τελευταία χρόνια θα είναι η σημερινή στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αφού από το Σύνταγμα απουσιάζουν τα κιγκλιδώματα, ενώ η αστυνομική παρουσία αν και υπάρχει είναι διακριτική.

Η παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00 παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος λίγο νωρίτερα θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το οποίο φέτος δεν κρύβουν οι εξέδρες των επισήμων, οι οποίες δεν είναι υπερυψωμένες.

Το «παρών» στην παρέλαση θα δώσουν και ιστορικές σημαίες της επανάστασης του 1821 και συγκεκριμένα οι σημαίες του Ρήγα Φεραίου, της Μάνης, της Ύδρας, των Ψαρών και της Κρήτης.
Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί

Μετά την παρέλαση η μπάντα του στρατού, που αριθμεί 90 μέλη, θα παίξει παραδοσιακά τραγούδια και θα χορέψουν σύλλογοι παραδοσιακών χορών.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από νωρίς το πρωί διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας στους ακόλουθους δρόμους:

Λ. Β. Όλγας, καθ' όλο το μήκος της. Ειδικά η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, θα ισχύσει από τις 19.00 της προηγούμενης.
Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Αμαλίας.
Ηρ. Αττικού, καθ' όλο το μήκος της.
Β. Γεωργίου Β΄, καθ' όλο το μήκος της.
Β. Γεωργίου Α΄, καθ' όλο το μήκος της.
Λ. Β. Αμαλίας, καθ' όλο το μήκος της.
Πανεπιστημίου, καθ' όλο το μήκος της.
Πλατεία Ομονοίας.
Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού.
Αθηνάς, καθ' όλο το μήκος της.
Αγ. Κων/νου, καθ' όλο το μήκος της.
Πλ. Καραϊσκάκη.
Καρόλου, καθ' όλο το μήκος της.
Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Βάθη και της οδού Καρόλου.
Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πανεπιστημίου και της Λ. Αλεξάνδρας.
Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά.
Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών.
Πλατεία Συντάγματος.
Φιλελλήνων, καθ' όλο το μήκος της.
Σταδίου, καθ' όλο το μήκος της.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμβρ. Φραντζή και Δ. Αρεοπαγίτου.
Ακαδημίας, καθ' όλο το μήκος της.

Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των δήμων της Αττικής, που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.



Πηγή


Ο Μάριο Ντράγκι οδηγεί την Ελλάδα σε πιστωτική ασφυξία



Σε νέο γύρο πιέσεων προς την Ελλάδα προτίθεται να προβεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκαλώντας νέα πιστωτική ασφυξία στην οικονομία. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο Μάριο Ντράγκι θέλει να κάνει νομικά δεσμευτικό πλέον τον περιορισμό, για τον οποίο έως τώρα υπήρχε προφορική οδηγία.

Συγκεκριμένα, υπήρχε όριο 15 δισ. για τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων και κατά το δημοσίευμα η ΕΚΤ θέλει να το κάνει νομική δέσμευση, προκειμένου να μην μπορούν οι ελληνικές τράπεζες να καλύπτουν το κενό των ξένων που δεν συμμετέχουν.

Κάτι που πιο μεταφράζεται σε πρόθεση της ΕΚΤ να σφίξει περισσότερο τη «θηλιά» της ρευστότητας για την ελληνική οικονομία, με τους Financial Times να σημειώνουν στο δημοσίευμα ότι αυτό αυξάνει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Οπως τονίζεται στο δημοσίευμα, πρόσωπο με πληροφόρηση για τις συζητήσεις ανέφερε πως η απαγόρευση ευθυγραμμίζεται με τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί για την νομισματική πολιτική.
Η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ελλάδας έχουν καταλήξει σε ένα όριο 3,5 δισ. ευρώ για την ποσότητα των εντόκων που οι τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως ενέχυρο για την λήψη ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα.

Οι εποπτικοί μηχανισμοί είχαν στείλει ήδη μια σύσταση στα μέσα Φεβρουαρίου στις τέσσερις ελληνικές τράπεζες να απέχουν από την αγορά επιπλέον ελληνικού χρέους.
Η ΕΚΤ έχει μετατρέψει την σύσταση αυτή σε μια νομικά δεσμευτική προειδοποίηση, εξαιτίας ανησυχιών από ορισμένους κεντρικούς τραπεζίτες της ευρωζώνης πως μια από τις ελληνικές τράπεζες αγνόησε την σύσταση.

Η επιστολή στις ελληνικές τράπεζες, η οποία έχει πλέον αποσταλεί, σύμφωνα με μια καλά πληροφορημένη πηγή, έρχεται εν μέσω αυξημένων ανησυχιών πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να στερεύσει από ρευστό τον Απρίλιο.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους 11 δισ. ευρώ έντοκα γραμμάτια. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται μόλις κάτω από το όριο έκδοσης των 15 δισ. ευρώ. Πρέπει να μετακυλίσει έντοκα γραμμάτια διάρκειας έξι μηνών τα οποία λήγουν στις 14 Απριλίου και μέρος εξ΄αυτών εκτιμάται πως βρίσκεται στα χέρια ξένων επενδυτών.



Πηγή : imerisia.gr


Άλλα στελέχη δεν έχει η Ν.Δ. να εμφανιστούν σε εκπομπές; Χαμός με Παπαδάκη και Άδωνι



Γιάννης Αθανασίου

Βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν πριν από λίγο ο Γιώργος Παπαδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεοπτική εκπομπή του πρώτου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Παπαδάκης έκανε παρατήρηση στους καλεσμένους για τη θεματολογία της εκπομπής, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αντιδρά, να απειλεί με αποχώρηση και να εξαπολύει βέλη στον παρουσιαστή λέγοντάς του «να γλείφεις τον Τσίπρα θέλεις;».

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε τέτοια αντιπαράθεση ο Άδωνις με τους συνομιλητές του και αυτή του η συμπεριφορά μόνο καλή παρουσία για την εκπροσώπηση του κόμματος του δεν είναι.

Η απάντηση του Γιώργου Παπαδάκη ήταν να αποκαλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη «τον μεγαλύτερο κωλοτούμπα» και «μεγαλύτερο υβριστή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σκηνές απείρου κάλους στην ελληνική τηλεόραση και αναρωτιέμαι δεν υπάρχουν άλλα στελέχη στην Ν.Δ. να την εκπροσωπήσουν γιατί εδώ και δύο μήνες βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους με κορυφαίο σε όλα τα κανάλια και όλες τις ώρες τον πλέον ακατάλληλο Άδωνι Γεωργιάδη.