Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Α. Σαμαράς: Τα κρουαζιερόπλοια ήρθαν και οι τουρίστες βρήκαν κλειστά μαγαζιά


Μήνυμα από την Καλαμάτα έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, με το οποίο σχολιάζει το γεγονός ότι οι τουρίστες που αποβιβάστηκαν από τα κρουαζιερόπλοια, βρήκαν κλειστά τα μαγαζιά στην πόλη. 

«Αυτό είναι μεγάλος λάθος», σχολίασε ο αρχηγός της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι «για την οικονομία και για την ανάπτυξη δεν γίνεται καμία κουβέντα». 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής: 

«Όπως θυμάστε όταν καταργήσαμε το καμποτάζ, ήρθαν τα κρουαζιερόπλοια. Σαν αυτούς τους γίγαντες – κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται πίσω μου. 

Τώρα που ήρθανε τα κρουαζιερόπλοια, κλείσανε τα μαγαζιά και δύο χιλιάδες κόσμος που θα μπορούσε να ψωνίσει εδώ πέρα στην Καλαμάτα, σε κάθε περιοχή της χώρας, δε μπορεί να το κάνει. 
Αυτό είναι μεγάλο λάθος. 

Ελπίζω ο τουρισμός, ο οποίος έφτασε σε επίπεδα – ρεκόρ στην προηγούμενη Κυβέρνησή μας, μέσα από μάχες που δώσαμε για αυτό, να συνεχίσει να έρθει, γιατί μέχρι στιγμής είναι η μόνη ελπίδα για ανάπτυξη στην οικονομία. 
Γιατί για την οικονομία και για την ανάπτυξη δεν γίνεται καμία κουβέντα. 

Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κόμμα και να σβήνουν εκείνα τα οποία γράψαμε εμείς με πολύ μεγάλο μόχθο και με πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ευχαριστώ πολύ».


Πηγή: capital.gr


10 εκατομμύρια νεκροί και 2.500 χιλιάδες εκτελέσεις για κανιβαλισμό! Ο λιμός που προκάλεσε ο Στάλιν στην Ουκρανία




Ο Μεγάλος Λιμός της Ουκρανίας υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας που συνοδεύτηκε από το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων και από πολλά κρούσματα κανιβαλισμού! Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν πως ο λιμός της Ουκρανίας ήταν συνέπεια της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η ο Στάλιν με το πρόγραμμα κολεκτιβοποίησης που εφαρμόστηκε.... 

Η διετία 1932 – 1933 ονομάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση «Αγροτική Μεταρρύθμιση» και οι ενέργειες που ακολούθησαν ήταν τραγικές για τους Ουκρανούς. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης,  διέταξε να κατασχεθούν πρώτα όλα τα σιτηρά προϊόντα από τους αγρούς και τις αποθήκες και στη συνέχεια όλα τα μη σιτηρά προϊόντα και τα ζώα. Επιπλέον, απαγορεύτηκε η μετακίνηση του αγροτικού πληθυσμού στις πόλεις με σκοπό να βρουν τρόφιμα. Σε χωριά έξω από το Κίεβο οι κάτοικοι έτρωγαν χυλό από πριονίδι, ξυλοπολτό και χόρτα. Αστυνομικοί και αγροφύλακες περιπολούσαν στους αγρούς και πυροβολούσαν εν ψυχρώ τους λαθροκυνηγούς. Αποτέλεσμα ήταν ότι, μετά από μόλις πεντακόσιες μέρες, πέθαναν από  ασιτία εκατομμύρια χωρικοί. 

Η επίσημη ουκρανική πλευρά κάνει λόγο για 7.000.000 με 10.000.000, που σημαίνει 17 θάνατοι το λεπτό, 1.000 την ώρα και 25.000 την ημέρα. Μια σύγκριση των απογραφών του 1926 και του 1939 καταδεικνύει μείωση του ουκρανικού πληθυσμού κατά 10%, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Υπό τις συνθήκες της τρομερής πείνας δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους φαινόμενα κανιβαλισμού. Το καθεστώς τοιχοκόλλησε αφίσες που έγραφαν: «Το να τρως τα παιδιά σου είναι μια βάρβαρη πράξη». Λησμόνησε βέβαια να αναφέρει τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της πράξης. 

Πάνω από 2500 Ουκρανοί εκτελέστηκαν για κανιβαλισμό κατά τη διετία 1932-33. 

Οι ερευνητές της περιόδους υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο ο Στάλιν επιχείρησε να καταστρέψει εκ θεμελίων τα ουκρανικά χωριά, τα οποία αποτελούσαν προπύργια του ουκρανικού εθνικισμού και αμφισβητούσαν ανοικτά τη σοβιετική εξουσία. «Το χωριό είναι ο μεγαλύτερος στρατός για ένα εθνικό κίνημα. Χωρίς το χωριό η κίνηση καθίσταται αδύνατη», έγραφε ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης. Το «αντιδραστικό» χωριό λοιπόν έπρεπε να σβηστεί στην κυριολεξία από τον χάρτη.... 

Επόμενος στόχος οι διανοούμενοι της Ουκρανίας Τον Ιανουάριο του 1934, κατά τη διάρκεια του 12ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, ο πληρεξούσιος της Μόσχας Πάβελ Ποστίβεβ διακήρυττε ότι:«το 1933 ήταν η χρονιά της ήττας της Ουκρανικής Εθνικιστικής Αντεπανάστασης». Παράλληλα με την λιμοκτονία σοβιετικές δυνάμεις προχώρησαν σε μαζικές εκτελέσεις σε όλη την Ουκρανία. Στόχο αποτέλεσαν εκτός από τους χωρικούς και οι διανοούμενοι στις πόλεις, που υποστήριζαν την ιδέα μιας εθνικά ανεξάρτητης Ουκρανίας. 

Η τρομακτική ανθρωπιστική καταστροφή συνοδεύτηκε από μια ανάλογη πολιτιστική. Η Ουκρανία έχασε, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄30, το 80% της διανόησής της. Ενώ το ποσοστό των βιβλίων που εκδίδονταν στην ουκρανική γλώσσα έπεσε από το 80% στο 59%. Παράλληλα, το καθεστώς αλλοίωνε την εθνική σύσταση της χώρας εποικίζοντας τα έρημα πλέον χωριά με ρωσικούς πληθυσμούς. 

Νίκος Γιαννόπουλος Ιστορικός... 

Πηγή : mixanitouxronou.gr




Ναύπλιο: 17 άτομα πάλευαν επί 2.5 ώρες να σώσουν έναν σκύλο


Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαρτίου από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να σωθεί ένας σκύλος που εγκλωβίστηκε σε απόκρημνα βράχια στην περιοχή ανάμεσα στην Αρβανιτιά και την Καραθώνα.

Δεκαεπτά άτομα συνολικά πάλευαν επί 2.5 ώρες να πλησιάσουν τον άτυχο σκύλο προκειμένου να τον σώσουν. Τελικά ο σκύλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των λιμενικών και έπεσε στη θάλασσα για να κολυμπήσει μέχρι το σκάφος!


Διαβάστε τα γεγονότα όπως τα περιέγραψε ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Σπύρος Μαρίνος: 

"Ακόμη μία ημέρα χαράς μου προσέφεραν οι συνάδελφοι. Έληξε αισίως η επιχείρηση διάσωσης σκύλου ο οποίος διέφυγε της προσοχής της συνοδού του έπεσε σε απόκρημνη περιοχή του δρόμου Αρβανιτιά-Καραθώνας. Άμεσα κινητοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, ζητήθηκε η συνδρομή των συναδέλφων της Π.Υ. η οποία και κατέφθασε στο σημείο αλλά ήταν αδύνατη η διάσωσή του από εκεί. 
Το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού της Υπηρεσίας μας εντόπισε το ζώο αλλά ήταν πολύ δύσκολη η προσέγγιση λόγω του σκότους αλλά και του μικρού βάθους των νερών.Ζητήθηκε η συνδρομή μικρού αλιευτικού σκάφους το οποίο άμεσα απέπλευσε από το λιμάνι, αλλά μέχρι να φτάσει στο σημείο οι συνάδελφοι του πλωτού περιπολικού κατάφεραν και προσέγγισαν το ζώο και προσκαλώντας το αυτό έπεσε στη θάλασσα και κολύμπησε προς αυτό.

Περί ώρα 23:14 κατάφεραν να το περισυλλέξουν,το τοποθέτησαν σε κουβέρτα και το μετάφεραν στο λιμάνι όπου το παρέλαβε η συνοδός του προκειμένου να μεταφερθεί για να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα λόγω του τραυματισμού του.

Η όλη επιχείρηση διήρκεσε 2.30 ώρες συμμετείχαν 6 συνάδελφοι από ξηράς, 5 από θάλασσα ,3 πυροσβέστες και 3 ιδιώτες. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την ευαισθησία που επέδειξαν και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον κ.ΜΙΧΑΪΛΙΔΗ,τον κ ΔΡΑΚΑΚΗ και την κα ΓΚΡΙΝΤΖΑΛΗ για την βοήθεια τους. ''



Πηγή : dogw0rld.blogspot.gr


Ινδία: Στοργικοί γονείς στα παράθυρα για να δώσουν σκονάκι στα παιδιά



Σε 1.000 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία της Ινδίας μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την προβολή πλάνων στην τηλεόραση που έδειχναν γονείς, συγγενείς και φίλους μαθητών να σκαρφαλώνουν στους τοίχους σχολικού συγκροτήματος, την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις, για να δώσουν χαρτιά με απαντήσεις στους εξεταζόμενους.

Οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι γονείς και συγγενείς μαθητών, οι οποίοι κρατώντας το κινητό τους τηλέφωνο στο χέρι, είχαν αναρριχηθεί στο τετραώροφο σχολικό κτίριο στο κρατίδιο Μπιχάρ.

Οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση και θα πρέπει να καταβάλουν 30 ευρώ τουλάχιστον για να αποφυλακιστούν, όπως δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας του Μπιχάρ Γκουπτεσβάρ Πάντεϊ.

Σε άλλες, μάλιστα, φωτογραφίες διακρίνονται μέλη του προσωπικού του σχολείου καθώς και αστυνομικοί, οι οποίοι παρακολουθούν αμέτοχοι τη σκηνή, αλλά και αστυνομικοί να δωροδοκούνται για να κάνουν τα στραβά μάτια.

Τουλάχιστον 750 μαθητές έχουν αποβληθεί, σύμφωνα με το BBC.

Μόνο στο Μπιχάρ περίπου 1,4 εκατομμύρια μαθητές δίνουν αυτή την περίοδο εξετάσεις για να πάρουν το απολυτήριο Λυκείου.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Ποδοσφαιριστής της Super League που χρωστάει σε πράκτορα του ΟΠΑΠ 10.500..τον απειλεί με μπράβους



Αυτό που αποκαλύπτει η εφημερίδα LiveSport σχετικά με ποδοσφαιριστή της Super League που χρωστάει σε πράκτορα του ΟΠΑΠ 10.500 ευρώ και τον απειλεί με μπράβους από πάνω...

Όλα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όταν ο νεαρός άσος που έχει 25 ματς εφέτος στο Πρωτάθλημα και έχει περάσει και από τις μικρές Εθνικές ομάδες, ξεκίνησε να παίζει κυνοδρομίες...

Σιγά σιγά όμως ο τζόγος επεκτάθηκε και σε ματς πρωταθλήματος, όχι όμως της ομάδας που αγωνιζόταν, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εφημερίδα.

Το χρέος ανέβαινε και έφτασε τις 10.500, με τον πράκτορα του ΟΠΑΠ να του στέλνει εξώδικο. Η απάντηση όμως που φέρεται να έλαβε ήταν η απειλή επίσκεψης από μπράβους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος μέσω SMS...

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ: «Επειδή εγώ φοράω παντελόνια, τα μπινελίκια δεν τα παίρνω πίσω, αλλά όπως θυμάσαι δεν είναι η πρώτη φορά που βριστήκαμε άσχημα (ΣΕΦ). Θυμάσαι; Τώρα γιατί τέτοια ευαισθησία; Μήπως κατάλαβες ότι πλέον κινούμαι σοβαρά και πάντα νόμιμα για να διεκδικήσω τα χρήματα που μου χρωστάς; Κράτα το μήνυμα για να μη λες ότι το ξέχασα. Αλλά εσύ, ρε μ@@@, θα μου στείλεις μπράβους; Γιατί, ρε αλήτη, θα μου στείλεις μπράβους; Επειδή εδώ και δύο χρόνια μπήκες σπίτι μου και με κατέστρεψες οικονομικά.; Θρασύτατε αλήτη».

ΠΑΙΚΤΗΣ: «Ποιος σου είπε για μπράβους; Δεν σου κατέστρεψα κανένα σπίτι, πληρώνεις και δικά σου λάθη. Γιατί το μόνο που με νοιάζει είναι τα παιδιά σου. Αλλιώς δεν θα ασχολιόμουν καθόλου μαζί σου. Δεν μου φταίνει τίποτα αυτές οι ψυχούλες».

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ: «Εγώ, σου λέω, φοράω παντελόνια, δεν παίρνω τίποτα πίσω. Εσύ τόσο γρήγορα ξεχνάς; Τα περί μπράβων που ξεχνάς προτού περάσον 24 ώρες τα άκουσαν κι άλλοι σε ανοικτή ακρόαση»...

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο πράκτορας έστειλε στον ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε και έκανε όνομα εκτός κέντρου, μήνυμα στις 10/3 στο οποίο του ανέφερε πως «μέχρι αύριο περιμένω χρήματα και υπογεγραμμένη δήλωση οφειλής με ημερομηνίες εξόφλησης του υπόλοιπου ποσού. Διαφορετικά ο δικηγόρος μου την Πέμπτη θα κινηθεί εναντίον σου δικαστικά και διοικητικά ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, των αρμόδιων πειθαρχικών οργανώσεων, αλλά και της αθλητικής δικαιοσύνης, όπως σου έχω γράψει και στην εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία που σου κοινοποίησα. Μη με πάρεις τηλέφωνο».


Πηγή : eglimatikotita.gr


Είναι το φυσικό αέριο η πιο οικονομική λύση στα αυτοκίνητα;



ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ, μηχανολόγου μηχανικού

Είχαμε στα χέρια μας τις προηγούμενες μέρες την Mercedes E 200 Natural Gas Drive με την οποία διανύσαμε πάνω από 800km καταγράφοντας τη χαμηλότερη κατανάλωση που έχουμε δει ποτέ σε θερμικό κινητήρα (4.3 ευρώ/100km).

Θέμα μας εδώ είναι η οικονομία που μπορεί να πετύχει κανείς χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο ως καύσιμο στο αυτοκίνητο. Οδηγώντας πολύ προσεκτικά και σε ειδικές συνθήκες έχουμε δει παρόμοιες καταναλώσεις ή και χαμηλότερες σε υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (1.5 ευρώ/100km στο ηλεκτρικό BMW i3) όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταγράψει τόσο χαμηλή κατανάλωση (4.3 ευρώ/100km) σε αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα. Τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα που έχουμε καταγράψει ως σήμερα είναι πετρελαιοκίνητα, αναφερόμαστε στα Panda, Corsa, Aveo με τον diesel 1.3lt αλλά και το Yaris diesel με  κόστος περίπου 5.5 ευρώ/100km. Συνυπολογίστε όμως πως η Mercedes E είναι σημαντικά βαρύτερη και μεγαλύτερη.


Το φυσικό αέριο ή CNG (Compressed Natural Gas) είναι κατά βάση μεθάνιο (σ.σ: σε μικρότερες αναλογίες έχει αιθάνιο, βαρύτερους υδρογονάνθρακες ή άζωτο) που συμπιέζεται πολύ εύκολα λόγω μικρής πυκνότητας (σ.σ: όλοι οι δεσμοί του άνθρακα καλύπτονται με υδρογόνο που είναι πολύ ελαφρύ CH4). Η πίεση στη δεξαμενή καυσίμου του αυτοκινήτου φτάνει τα 200 bar. Η χωρητικότητά της επηρεάζεται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος γι’ αυτό και η μέτρηση στην αντλία πλήρωσης γίνεται σε κιλά. Εξερχόμενο από τη δεξαμενή το αέριο εκτονώνεται, η πίεση πέφτει και αντίστοιχη είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Η κατανάλωση που καταγράψαμε εντός πόλης κινούμενοι με ένα αυτοκίνητο 1800kg μήκους 4.9m χωρίς συντηρητική οδήγηση, χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο, ήταν στα 5.1kg/100km. Με την τιμή 1 kg φυσικού αερίου στα 0.85 ευρώ, το κόστος καυσίμου είναι 4.3 ευρώ/100km. Το φυσικό αέριο είναι πιο οικονομικό γιατί η ανάμιξη του με τον αέρα είναι πιο ομοιογενής άρα η καύση πιο αποδοτική.

Θερμογόνος δύναμη
Το φυσικό αέριο έχει μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη 1 kg CNG (0.85 ευρώ) αντιστοιχεί σε 1,3 lt diesel (1.56 ευρώ), ή σε 1,5 lt  βενζίνης (2.25 ευρώ) ή σε 2.1lt υγραερίου (1.65 ευρώ). Αν θέλετε να δούμε το αντίστοιχο παράδειγμα στη θέρμανση των σπιτιών με σημερινές τιμές για το φυσικό αέριο έχουμε 6.6 λεπτά κόστος/kwh ενώ με πετρέλαιο έχουμε 8.5 λεπτά κόστος/kwh. Μεσοσταθμικά στα 10 λεπτά είναι το κόστος της kwh σε ρεύμα και 12 λεπτά το κόστος σε υγραέριο. Αξίζει να τονίζουμε πως ο δίλιτρος κινητήρας της Mercedes που στην βενζινοκίνητη έκδοση έχει απόδοση 184PS στην έκδοση NGD έχει άλλη χαρτογράφηση/παραμετροποίηση και η απόδοση πέφτει στα 156PS. Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ποιότητα λειτουργίας ή την απόδοσή του όταν λειτουργεί με φυσικό αέριο ή βενζίνη. Πρακτικά ο οδηγός δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί τι καύσιμο χρησιμοποιεί αν δεν δει τις σχετικές ενδείξεις στο ταμπλό.

Υπάρχουν αρκετά μοντέλα με φυσικό αέριο στην Ελληνική αγορά. Από το Leon TGI και τα αντίστοιχα Golf, A3 μέχρι τη Mercedes Ε Class και άλλα. Όλα λειτουργούν πάνω στην ίδια βάση δηλαδή ο κινητήρας μπορεί να χρησιμοποιήσει βενζίνη ή φυσικό αέριο. Όλα έχουν δυο ρεζερβουάρ ένα για τη βενζίνη και ένα για το φυσικό αέριο. Η αυτονομία με το φυσικό αέριο είναι κοντά στα 300km. Επίσης υπάρχει μια αύξηση του βάρους του αυτοκινήτου περί των 150kg αλλά και μια μείωση στη μέγιστη τιμή ιπποδύναμης λόγω της παραμετροποίησης του κινητήρα ώστε να λειτουργεί ομαλά και με τα δυο καύσιμα. Όσο έχει το ρεζερβουάρ φυσικό αέριο το αυτοκίνητο κινείται με αυτό, όταν τελειώσει γίνεται αυτόματα και χωρίς να είναι αντιληπτή στον οδηγό η αλλαγή σε βενζίνη. Η ποιότητα κύλισης, η απόδοση και η λειτουργία είναι πανομοιότυπη με τα δυο καύσιμα και εδώ είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του φυσικού αερίου, καθότι έχεις μεγαλύτερη οικονομία από το πετρέλαιο χωρίς τα μειονεκτήματά του (περιορισμένο φάσμα στροφών, τραχιά λειτουργία στο ρελαντί, μύκητες λόγω βιοντήζελ κ.α.). Επιπλέον η αντικροτική ικανότητα του φυσικού αερίου είναι υψηλότερη της βενζίνης εξ’ ου και η μέγιστη ισχύ διατηρείται σε ευρύτερο φάσμα στροφών παρότι η μέγιστη τιμή της είναι ελαφρά χαμηλότερη. Επιπλέον οι ρύποι είναι χαμηλότεροι από αυτούς που εξέρχονται όταν καίει βενζίνη ο ίδιος κινητήρας. Για παράδειγμα στη Mercedes Ε NGT κατεβαίνουν από τα 154gr C02 στα 116 gr C02.

Αυτή τη στιγμή στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπάρχουν 6 πρατήρια που πωλούν φυσικό αέριο αλλά υπάρχει μια δυναμική να αυξηθεί αυτός ο αριθμός καθώς οι εταιρείες επενδύουν σ’ αυτό τον τομέα. Ήδη για το 2015 έχουν δοθεί άδειες για άλλα 40 πρατήρια. Η διαφορά στο κόστος κτήσης για ένα καινούργιο αυτοκίνητο που καίει βενζίνη/φυσικό αέριο σε σχέση με ένα απλό βενζινοκίνητο είναι στην περίπτωση του Leon, 1800 ευρώ ενώ το αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο μοντέλο έχει παραπλήσια τιμή με το βενζίνης/φυσικού αερίου. Η μετατροπή του κινητήρα γίνεται εργοστασιακά, τα μέρη που έχουν υποστεί αλλαγές είναι: πολλαπλή εισαγωγής, έμβολα, πείροι εμβόλων και μπιέλες, εκκεντροφόροι, βαλβίδες, οδηγοί και στεγανοποιητικά βαλβίδων, καταλύτης, μπεκ βενζίνης, υπερσυμπιεστής turbo, χρονισμός ανάφλεξης. Στην περίπτωση της Mercedes E  η διαφορά φτάνει στις 7000 ευρώ για καινούργιο αυτοκίνητο που καίει βενζίνη/φυσικό αέριο σε σχέση με ένα απλό βενζινοκίνητο ενώ το πετρελαιοκίνητο έχει παραπλήσια τιμή με το βενζίνης/φυσικού αερίου.


Πηγή : newsauto.gr


Αποζημίωση ζητά ο Αυστραλός που τραυματίστηκε στην καταδίωξη Μαζιώτη



Τραυματίστηκε από σφαίρα του Μαζιώτη, διεκδικεί αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο
Επιμένει να διεκδικεί αποζημίωση από την Ελλάδα ο Αυστραλός τουρίστας που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη Μαζιώτη.
Όπως επισημαίνει η αυστραλιανή εφημερίδα The Age, οι δικηγόροι του έγραψαν σχετικά στην ελληνική κυβέρνηση ,αλλά μέχρι στιγμής δεν έλαβαν απάντηση.
Η αυστραλιανή εφημερίδα αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ούτε στις δικές της ερωτήσεις.
Τώρα ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας, Γκραντ Νίκολας Ουρανί, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από πυροβολισμό, κατά την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι πέρσι στις 17 Ιουλίου, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο Defteros Lawyers που τον εκπροσωπεί για να διεκδικήσει αποζημίωση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον 19χρονο Αυστραλό, ο πελάτης του «τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας».
Αν και ο Γκραντ τραυματίστηκε από σφαίρα του Μαζιώτη, η μήνυση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα κατατεθεί σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία θα αξιώσει και την αποζημίωση.
Όπως αναφέρθηκε, τότε, θραύσματα από σφαίρα είχαν βρει στο πόδι τον Γκραντ που μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», δίχως όμως να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.
Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε: «Είχα καθίσει για φαγητό όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ στο εστιατόριο. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα».


Πηγή : news247.gr


Νέα υπόθεση με ανάμειξη του Γ. Κατρούγκαλου στη Λάρισα



αναδημοσίευση από: larissanet.gr/ Λευτέρης Παπαστεργίου

Αρνητικός πρωταγωνιστής για την κυβέρνηση αναδεινύεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής» «είχε υπογράψει εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνει στο Δημόσιο, οι οποίοι ήταν ή απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα», κάτι που ο ίδιος διέψευσε στη συνέχεια κατηγορηματικά, επικαλούμενος μάλιστα ότι από τον Ιούνιο του 2014, όταν εξελέγη δηλαδή Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα.



Το γεγονός πως ο ίδιος ανέστειλε την δικηγορική του δραστηριότητα, δεν εμπόδισε όμως τον δήμο Λαρισαίων να αναθέσει στο γραφείο του «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» την εντολή για άσκηση προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.


Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων, κατά της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.


Πηγή : topontiki.gr


Θεαματικό φαινόμενο : Η «παλίρροια του αιώνα» έκανε νησί το Μον Σεν Μισέλ




Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις ακτές της δυτικής Γαλλίας για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του θεαματικού φαινομένου της «παλίρροιας του αιώνα» που παρατηρείται κάθε 18 χρόνια περίπου.

Το Μον Σεν Μισέλ, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ξαναέγινε νησί δύο φορές το Σάββατο, κατά την πρωινή και κατά τη βραδυνή πλημμυρίδα, στις 20.07 (τοπική ώρα).

Στο αποκορύφωμα της πλημμυρίδας η στάθμη της θάλασσας στη Γαλλία φθάνει τα 14 μέτρα.

Η άμπωτη, εξίσου έντονη, έφερε στο φως τμήματα που καλύπτονται πάντα από το νερό.



Κατά την άμπωτη, η θάλασσα αποτραβιέται μέχρι τον ορίζοντα, ενώ στην πλημμυρίδα επανέρχεται με την ταχύτητα «αλόγου που καλπάζει». 

Οι τοπικές αρχές επαναλάμβαναν τις τελευταίες ημέρες τις προειδοποιήσεις, κυρίως προς τους ψαράδες που θα έσπευδαν να μαζέψουν όστρακα κατά την άμπωτη.

Ενας 70χρονος ψαράς που πεζός απομακρύνθηκε κατά την άμπωτη πνίγηκε το Σάββατοςσε παραλία της νοτιο-δυτικής Γαλλίας.




Το φαινόμενο της «παλίρροιας του αιώνα», ενισχυμένο φέτος από την έκλειψη του ηλίου, θα καταγραφεί και στον κόλπο του Φάντι, στον Καναδά, όπου η στάθμη θα ανέλθει σε 16 μέτρα, στην ανατολική ακτή της Γης του Πυρός, στη βόρεια ακτή της Αυστραλίας και στο κανάλι του Μπρίστολ στη Βρετανία.






Η προηγούμενη «παλίρροια του αιώνα» είχε δημιουργηθεί σστις 10 Μαρτίου 1997, ενώ η επόμενη αναμένεται στις 3 Μαρτίου 2033.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό




Έβαλαν βόμβα σε αυτοκίνητο στον Βύρωνα



Μια δυνατή έκρηξη ξύπνησε τα ξημερώματα τους κατοίκους της περιοχής του Βύρωνα!
Ήταν 01:20 τα ξημερώματα της Κυριακής όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο μετόχου εταιρίας υπολογιστών, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην περιοχή του Βύρωνα. 

Από την έκρηξη το αυτοκίνητο καταστράφθηκε και προκλήθηκαν και υλικές ζημιές σε διπλανά σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η ασφάλεια εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Πηγή : newsit.gr


Νέο σοκ με 75χρονο παιδεραστή



Νέα περίπτωση παιδεραστή αποκαλύπτεται, αυτή τη φορά στην Τρίπολη. Το μεσημέρι, συνελήφθη επ' αυτοφώρω ένας ηλικιωμένος 75 ετών ο οποίος προσπάθησε να ασελγήσει σε κορίτσι ηλικίας 12-15 ετών, από τη Ρουμανία.
Την αστυνομία ενημέρωσαν περίοικοι, οι οποίοι είδαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο παρκαρισμένο στη γειτονιά τους και αντιλήφθηκαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον ηλικιωμένο, σε βάρος του οποίου θα σχηματιστεί δικογραφία.


Πηγή : arcadiaportal.gr


Κάλεσμα φρίκης του ISIS: Σκοτώστε αυτούς τους 100 Αμερικανούς


Ενα κάλεσμα φρίκης προς οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους για την εκτέλεση 100 αμερικανών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων απηύθυνε η οργάνωση που αυτοαποκαλείται Islamic State Hacking Division, σύμφωνα με την ιστοσελίδα SITE.

Μάλιστα, η οργάνωση χάκερ υπέκλεψε πληροφορίες για τους στρατιωτικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού και του Ναυτικού, δημοσιεύοντας στο διαδίκτυο ονόματα, διευθύνσεις και φωτογραφίες τους.
Οι χάκερ δήλωσαν ότι πήραν τις πληροφορίες από server, βάσεις δεδομένων και e-mail της κυβέρνσης. Τόνισαν δε ότι οι 100 αυτοί στρατιωτικοί έχουν στοχεύσει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη, ενώ κάλεσαν τους οπαδούς του ISIS να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον τους.
Το FBI και το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερεαν προς τους New York Times ότι είναι ενήμεροι για τις απειλές και ερευνούν την υπόθεση. Ωστόσο, στρατιωτική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα, ότι οι περισσότερες πληροφορίες των στελεχών είναι διαθέσιμες στις δημόσιες καταγραφές και οι σέρβερ της κυβέρνησης δεν φαίνεται να έχουν «παραβιαστεί».
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ ηγούνται ενός διεθνούς συνασπισμού με στόχο το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπου οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν καταλάβει περιοχές.


Πηγή: AFP
Επιμέλεια: Ν.Δ.

Πηγή 


Τροπολογία που θα κατατεθεί θα ακυρώσει τις αυξήσεις στο ρεύμα


Με τροπολογία - προσθήκη θα ακυρωθούν οι αυξήσεις του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το 2015

Με τροπολογία - προσθήκη που έχει συντάξει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και που πρόκειται να συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, ακυρώνονται οι αυξήσεις του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το 2015 και επιβαρύνουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά, αγρότες και παραγωγικές επιχειρήσεις.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου στην οποία προστίθεται ότι έτσι θα υλοποιηθεί «η δέσμευση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη που δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως εάν δεν ακυρώσει η ίδια η ΡΑΕ τις απαράδεκτες αυτές αυξήσεις θα τις ακυρώσει η κυβέρνηση με δικές της παρεμβάσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως «η δύσκολη οικονομική συγκυρία επιβάλλει όχι μόνο να μην επιβάλλονται αυξήσεις, αλλά, αντίθετα, καθιστά αδήριτη ανάγκη να γίνουν μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και για την προστασία των νοικοκυριών, αλλά και ως εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».   

Το κείμενο της τροπολογίας είναι το εξής:   Άρθρο....
 Στο τέλος της περίπτωσης γ της παραγράφου 2 του άρθρου 143 του Ν.4001/2011 «Για τη λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για έρευνα, παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις» (Α 179), προστίθεται εδάφιο ως εξής:
 «Για το έτος 2015 οι μοναδιαίες χρεώσεις του Ειδικού Τέλους για τη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων παραμένουν αμετάβλητες στο ύψος που έχουν καθοριστεί για το έτος 2014»   Αιτιολογική έκθεση
 Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιδιώκεται, λόγω των έκτακτων δυσμενών οικονομικών συνθηκών, η διατήρηση των μοναδιαίων χρεώσεων του ΕΤΜΕΑΡ στα επίπεδα που έχουν καθοριστεί για το έτος 2014. Η ρύθμιση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα επανεκτίμησης και επαναπροσδιορισμού των εσόδων του Ειδικού Λογαριασμού του άρθρου 40 του ν. 2773/1999 για την εξυπηρέτηση των σκοπών που επιδιώκει, χωρίς την εν τω μεταξύ επιβάρυνση των καταναλωτών από τυχόν αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ.

Πηγή : thetoc.gr 


Σφοδρά πυρά πυροβολικού στο Ντονέτσκ παρά την εκεχειρία



Σφοδρά πυρά πυροβολικού σημειώθηκαν κοντά στο Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, παραβιάζοντας τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε με διεθνή διαμεσολάβηση ανάμεσα στο Κίεβο και τους αντάρτες.   Δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου ανέφερε ότι τα πυρά ξεκίνησαν το πρωί και φαίνεται πως σημειώθηκαν σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών από τον Ιανουάριο.   Το αεροδρόμιο, μία περιοχή στρατηγικής σημασίας, έχει καταστραφεί πλέον ολοκληρωτικά από τις μάχες. Στο σημείο αυτό εξακολουθούν να ξεσπούν σποραδικές συγκρούσεις από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, στις 15 Φεβρουαρίου.   Η συμφωνία του Μινσκ, που υπογράφηκε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας με τη μεσολάβηση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όριζε ότι έπρεπε να αποσυρθούν τα βαρέα όπλα, αλλά οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της συμφωνίας. 



Πηγή: lifo.gr


Συμφώνησε να μην τους ξανακάνει δύσκολη τη... Ζωή

Το Μαξίμου έδωσε εντολή στην πρόεδρο της Βουλής να κόψει μαχαίρι τις... μονομερείς ενέργειες και να το ενημερώνει συνεχώς για τις προθέσεις της σε κομβικά ζητήματα.



ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

Δεν κράτησε παραπάνω από ένα δεκάλεπτο η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου -νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης- στο γραφείο του πρώτου, στο ισόγειο της Βουλής, λίγα μέτρα και δύο πόρτες από την Ολομέλεια του Σώματος.

Λίγο νωρίτερα, η πρόεδρος με προσωπική της απόφαση «υιοθέτησε» και θέλησε να προχωρήσει την ονομαστική ψηφοφορία που αιτήθηκε την προηγούμενη μέρα η Χρυσή Αυγή στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, παρά το γεγονός ότι δεν συμπληρωνόταν ο αριθμός των αιτούντων βουλευτών, αφού δεν δόθηκε άδεια από τον αρμόδιο εισαγγελέα στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες.
Αυτό το λεγόμενο και ως... φλερτ της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη Χρυσή Αυγή συμπλήρωσε μάλιστα το τρίτο του επεισόδιο, αφού προηγήθηκε η επιχείρηση αναβολής της συζήτησης επί της αίτησης άρσης ασυλίας του Αδ. Γεωργιάδη λόγω επίσης άρνησης άδειας στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες, αλλά και η αναφορά της προέδρου σε συνέντευξή της περί ακυρότητας των μνημονιακών νόμων όταν στην ψήφισή τους δεν συμμετείχαν προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Τρία πάντως ήταν τα βασικά στοιχεία και ένα το βασικό αποτέλεσμα της ολιγόλεπτης, αλλά ουσιαστικής συνάντησης των δύο -σχεδόν- συνομήλικων κεντρικών θεσμικών παραγόντων της χώρας. Κατ' αρχάς οι τόνοι στη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλοί, ωστόσο το ύφος του πρωθυπουργού ήταν «ορθό, κοφτό και απόλυτο».
«Καλύτερη στα βουλευτικά έδρανα»
«Παίρνεις τώρα πίσω την απόφαση για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας» φέρεται να είπε σε αυστηρό ύφος ο Αλ. Τσίπρας στην πρόεδρο της Βουλής, η οποία δεν έφερε αντίρρηση, αφού ο τρόπος που ζητήθηκε δεν φαίνεται να άφηνε και πολλά περιθώρια ακόμα και για τη συχνά επίμονη Ζωή. Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με το διαρκές «κλείσιμο» του ματιού από την πρόεδρο στη ΧΑ και την ανάγκη αυτό να σταματήσει, ενώ το τρίτο και πλέον βασικό στοιχείο που ειπώθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι να σταματήσει να παίρνει τις αποφάσεις της χωρίς να ρωτάει και κυρίως χωρίς πρώτα να ενημερώνει κανέναν.
Οι πληροφορίες μιλούν για -επίσης- αυστηρή εντολή του πρωθυπουργού προς τη Ζωή να ενημερώνει συνεχώς το Μαξίμου για τις προθέσεις της κυρίως στα κομβικά θέματα και γενικώς -αφού είναι και στη μόδα το τελευταίο διάστημα- να κόψει μαχαίρι τις...μονομερείς ενέργειες.
Το αποτέλεσμα που φάνηκε άμεσα είναι η αλλαγή πλεύσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου αφού λίγα λεπτά αργότερα πήρε πίσω την απόφασή της για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, ενώ φαίνεται πως η ίδια προσπαθεί να αλλάξει γενικότερα την κοινοβουλευτική της στάση. Είναι δε χαρακτηριστικό πως η ίδια, στην ιδιαίτερα έντονη συζήτηση που ακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης, κατέβηκε από τη θέση του προέδρου της Βουλής και μίλησε ως απλή βουλευτής, κυρίως θέλοντας να αποτάξει τον χαρακτηρισμό της φιλοχρυσαυγίτισσας, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως προ ημερών ήταν αντίδικος σε υπόθεση του Ηλ. Κασιδιάρη.
Οπως έλεγε μάλιστα το ίδιο βράδυ στο περιστύλιο της Βουλής συριζαίος βουλευτής, «η Ζωή είναι πολύ πιο συμπαθής από τα βουλευτικά έδρανα, όταν μάλιστα κοντράρεται με τους Μητσοτάκηδες για τα ''δωράκια'' της Siemens και όχι μόνο, από την πρόεδρο Ζωή με το τουπέ και το επίπλαστο χαμόγελο».
Δύο είναι τα στοιχεία της αλλαγής στάσης και της στροφής που φαίνεται να έχει γίνει από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το πρώτο είναι η συμπεριφορά της στη διάσκεψη των προέδρων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι. Κατά την τρίωρη συνεδρίαση, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των Κ. Μητσοτάκη-Ευ. Μεϊμαράκη (και οι δύο εκ των πρωταγωνιστών της κόντρας την προηγούμενη μέρα) και επικεφαλής της συνεδρίασης τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όλοι ανέμεναν μια θυελλώδη συνεδρίαση. Οσο δε περνούσε η ώρα τόσο όλοι προέβλεπαν... χαμό.
Εν τέλει, οι συμμετέχοντες, με το πέρας της συνεδρίασης, έκαναν λόγο για ιδιαίτερα πολιτισμένο κλίμα με ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για πολλά ζητήματα και ιδιαίτερα για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Βουλής.
«Η παρουσία της προέδρου ήταν υποδειγματική» έλεγε ένας εκ των μελών της διάσκεψης. Το δεύτερο δείγμα της στροφής είναι η παντελής απουσία της (όταν τις προηγούμενες μέρες δεν κατέβαινε ούτε λεπτό) από την έδρα του προέδρου την Παρασκευή, κατά τη δεκάωρη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις, το οποίο συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
«Η μέρα των αντιπροέδρων»
Την επιλογή να κατέλθει από την έδρα έσπευσε να ερμηνεύσει από το βήμα της Βουλής ο Ευ. Βενιζέλος, λέγοντας πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι «σήμερα είναι η μέρα των αντιπροέδρων και όχι της προέδρου της Βουλής», αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δείχνει τη δυσφορία της για την κατεπείγουσα διαδικασία με την οποία συζητείται το νομοσχέδιο. Αλλοι δε αντέκρουαν την άποψη Βενιζέλου, υποστηρίζοντας πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου «μας έχει συνηθίσει να αντιδρά διά της παρουσίας της και όχι διά της απουσίας της», οπότε η προχθεσινή της απουσία δεν έχει να κάνει με τη δυσφορία της για τη διαδικασία, αλλά περισσότερο επιθυμεί για λίγο να είναι λίγο πιο πίσω από την πρώτη γραμμή των κοινοβουλευτικών γεγονότων.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
g.pikoulas@parliament.gr

Πηγή ethnos.gr


Αεροσκάφος έπεσε στα νερά του Αξιού ποταμού



Θρίλερ σε εξέλιξη στο Κιλκίς, με ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Τσέσνα που έκανε πριν από λίγο αναγκαστική προσυδάτωση στον ποταμό Αξιό στο Κιλκίς.

Στο αεροσκάφος επάβαιναν τρία άτομα τα οποία τραυματίστηκαν. Δύο από αυτούς διακομίζονται αυτή την ώρα σε νοσοκομείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για το απεγκλωβισμό του τρίτου επιβαίνοντα, ο οποίος έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά.

Οι συνθήκες υπό από τις οποίες το αεροσκάφος έπεσε στα νερά του ποταμού παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες.




Ο Τσίπρας πηγαίνει χωρίς... γραβάτα αλλά η Μέρκελ θα ζητήσει νέο Μνημόνιο



Χωρίς άγχος, πιέσεις αλλά και... γραβάτα, πηγαίνει ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο. Λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση της Δευτέρας με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο σε δήλωσή του για μια συνάντηση που δε θα «πιέζεται» από τις διαπραγματεύσεις, διευκρινίζοντας πως οι δύο πλευρές θα συζητήσουν πρώτα και κύρια «για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες». Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες από το Βερολίνο συγκλίνουν ότι η καγκελάριος θα πιέσει για να αποδεχτεί ο πρωθυπουργός την ανάγκη ενός τρίτου Μνημονίου με νέους όρους και δάνειο ακόμα και 30 δισ. Η ατζέντα των συζητήσεων είναι μεν διμερής, αλλά ανοιχτή - αν και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να φανεί αν ο Πρωθυπουργός θα θέσει π.χ. ζήτημα επανορθώσεων ή γερμανικών οφειλών βάσει του αναγκαστικού δανείου της Kατοχής. Την ίδια στιγμή ερώτημα αποτελεί το πώς θα τεθούν ζητήματα ιδιαίτερου γερμανικού ενδιαφέροντος, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις π.χ. η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.


«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για δουλειά, σκληρή δουλειά. Διαπραγματευόμαστε αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε. Συζητάμε αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε», τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Όπως σημειώνει ακόμη, «έχουμε ξεκινήσει ήδη τις μεταρρυθμίσεις προσπαθώντας όχι μόνο να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα αλλά να κερδίσουμε και τα χαμένα χρόνια. Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν, είτε γιατί είχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα, είτε γιατί δεν είχαν τη λαϊκή στήριξη.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς, από την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Βερολίνο, διευκρινίζει πως «τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Βερολίνο προκείμενου να συναντηθώ με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Μια συνάντηση που δε θα "πιέζεται" από τις διαπραγματεύσεις. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα μπορέσουμε και οι δύο πλευρές να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες».


Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει αύριο κατά τις 11 π.μ. από την Αθήνα. Στις 5 μμ τοπική ώρα θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και η κ. Μέρκελ θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση. Στις 7μμ τοπική ώρα θα γίνουν δηλώσεις και θα απαντήσουν σε λίγες ερωτήσεις και αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες τους από κάθε πλευρά.



Πηγή : news.gr


Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην παραίτηση Κατρούγκαλου


Επιμένει η ΝΔ ότι υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα στην υπόθεση του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου και των δραστηριοτήτων του ως δικηγόρου, με βάση τις αποκαλύψεις της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής".

Κι αυτό, παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου και την απόλυτη στήριξη που του παρείχε η κυβέρνηση, καλώντας μάλιστα την αντιπολίτευση να αποσύρει τις ανακοινώσεις της.

Συγκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Όπως φαίνεται, ο αντιμνημονιακός αγώνας για κάποιους ήταν με το αζημίωτο. 12% το κεφάλι!

Όμως ευθύνη δεν έχει μόνο ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά και η Κυβέρνηση που τον καλύπτει. Όπως αποδεικνύεται το ήξεραν εδώ και καιρό και τον κρατούσαν! Και ακόμη δεν τον έχουν αποπέμψει…».


Πηγή : thebest.gr



Η Bild έκανε πρώτο θέμα τον Κατρούγκαλο



Μέχρι τη Γερμανία έφτασε η υπόθεση Κατρούγκαλου, με τη Bild να δράττει την ευκαιρία και να κάνει πρώτο θέμα το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Σκάνδαλο διαφθοράς με τον υπουργό κατά της διαφθοράς» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας, το οποίο κάνει λόγο για «ελληνική παραφροσύνη» και παραθέτει λεπτομέρειες από το δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Κατρούγκαλος είχε υπογράψει ακόμη και στις 27 Ιανουαρίου (ημέρα που ορκίστηκε η κυβέρνηση Τσίπρα) ιδιωτικό συμφωνητικό με απολυμένο του Δημοσίου, βάσει του οποίου αν ο πελάτης του δικαιωνόταν θα έπαιρνε προμήθεια 12%.


Η Bild μάλιστα σχολιάζει σε ειρωνικό τόνο ότι σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν ο κ. Κατρούγκαλος είχε αναφερθεί διεξοδικά στον αγώνα του για τις μεταρρυθμίσεις.
«Είναι αρμόδιος ως υπουργός για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ωστόσο φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς» σημειώνει η Bild, η οποία τονίζει πως η κυβέρνηση Τσίπρα επικοινώνησε με τον υπουργό του και θεώρησε αρκετές τις εξηγήσεις που του έδωσε, ενώ υπενθυμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης να επαναπροσλάβει τους 15.000 δημοσίους υπαλλήλους που είχαν απολυθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Πηγή : imerisia.gr


Υπόθεση SwissLeaks: 14 δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν με 8,2 εκατ. δολάρια



Στους 2.148 οι πελάτες με ελληνικό ενδιαφέρον

Τρεις ανήλικοι είχαν 2,8 εκατ. δολάρια σε λογαριασμούς στην HSBC- Στις λίστες δικαστές, δημοσιογράφοι, πρώην στρατιωτικοί, καθηγητές, υπάλληλοι δήμων και πρώην στελέχη της ΔΕΗ

Ακόμα και δημόσιους υπαλλήλους αλλά και... ανηλίκους περιλαμβάνει η λίστα των καταθετών στην τράπεζα HSBC που μπήκε στο μικροσκόπιο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου γνωστού με το όνομα SwissLeaks. 

Στους 2.148 πελάτες με ελληνικό ενδιαφέρον συναντά κανείς, επίσης, καλλιτέχνες, πρώην στρατιωτικοί, δικαστές έως αγρότες και νοικοκυρές.

Συνολικά, όπως προέκυψε από την επεξεργασία των στοιχείων που έκανε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, πρόκειται για 28 βασικές ομάδες επαγγελμάτων και καταθετών.

Η επαγγελματική κατηγορία που συγκεντρώνει τις περισσότερες καταθέσεις ήταν αυτή των ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων καθώς σε 67 λογαριασμούς μοιράζονταν 236 εκατ. δολάρια. Ακολουθούν οι συνταξιούχοι με 82 λογαριασμούς και 225 εκατ. δολάρια και οι εφοπλιστές με 217 εκατ. δολάρια σε 45 λογαριασμούς.

Ειδικά από εργαζομένους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (καθηγητές Πανεπιστημίου, υπάλληλοι δήμων, πρώην στελέχη της ΔΕΗ) βρέθηκαν 34 λογαριασμοί, 20 εκ των οποίων ήταν μηδενικοί και οι άλλοι 14 φιλοξενούσαν την περίοδο 2006-2007 περίπου 8,2 εκατ. δολάρια ενώ εντύπωση προκαλεί το εύρημα των τριών ανηλίκων καταθετών που βρέθηκαν να διατηρούν σε λογαριασμούς 2,8 εκατ. δολάρια.




Πηγή : protothema.gr


Τα "καλά κρυμμένα μυστικά" των ναζί στην Ελλάδα! Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως



Τα στοιχεία πάντα υπήρχαν. Ποτέ κανένας δεν τα αξιοποίησε. Και πως να γίνει αυτό σε μια χώρα που ήταν η μοναδική σ΄ όλη την Ευρώπη όπου οι περισσότεροι δοσίλογοι και “γερμανοτσολιάδες” όχι απλώς έμειναν ατιμώρητοι, αλλά σε πολλές περιπτώσεις “στελέχωσαν” τον κρατικό μηχανισμό. Ο λόγος για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Τα στοιχεία που έχουν βγει από τα συρτάρια συγκλονίζουν. Και κάνουν ακόμη πιο επιτακτικό το ερώτημα “γιατί δεν κάναμε τόσα χρόνια τίποτα”. Δεν αναφερόμαστε στα σχετικά πρόσφατα “αρχεία του Μέριλαντ” που η Ελλάδα έχει στα χέρια της. Αναφερόμαστε σ΄ αυτά που χρόνια ,δεκαετίες τώρα υπάρχουν στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Ορισμένα απ΄ αυτά τα στοιχεία μας υπέδειξε ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος ο οποίος στην συνέντευξή του στο Onalert.gr μίλησε διεξοδικά για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Απ΄ αυτά τα αρχεία προέρχονται οι φωτογραφίες ναζί “χασάπηδων” που αναμένουν την ταυτοποίησή τους.

Αυτές είναι μερικές φωτογραφίες τους. Λένε ότι από τα αρχεία του Μέριλαντ πολλοί έχουν ήδη ταυτοποιηθεί. Κι αν έρθουν πληροφορίες και από τα αρχεία των Ρώσων θα ταυτοποιηθούν κι άλλοι. Ζουν ή πέθαναν δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει να αποκαλυφθεί όλη αλήθεια για τους απογόνους όσων μαρτύρησαν από τους ναζί.


Συγκλονιστικές είναι και οι κατεθέσεις που έχουν δώσει πολίτες τα χρονια μετά τον πόλεμο. Τα σχεδιαγράμματα δείχνουν πως γίνονταν οι ανακρίσεις και πως οι εκτελέσεις.



Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι ...ατελείωτα. Μόνο τα αρχεία από τις ΗΠΑ περιέχουν 400.000 έγγραφα. Όπως φαίνεται όμως δεν μας έλειπαν έγγραφα και στοιχεία. Η βούληση μας έλειπε. 


Πηγή : onalert.gr


Νεκρός ο άνδρας που επιτέθηκε με ματσέτα στο αεροδρόμιο της Νέας Ορλεάνης




Ο 62χρονος Ρίτσαρντ Γουάιτ που επιτέθηκε σε άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του αεροδρομίου της Νέας Ορλεάνης κρατώντας στο χέρι μία ματσέτα, πέθανε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε φέροντας τραύματα από σφαίρες, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Κηρύχθηκε νεκρός στις 16:02» τοπική ώρα είπε ένας εκπρόσωπος του τοπικού σερίφη.

Η αστυνομία είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι 62χρονος δράστης πυροβολήθηκε τρεις φορές από αστυνομικό καθώς καταδίωκε έναν από τους άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του αεροδρομίου, ψεκάζοντας πρώτα τους συναδέλφους του με σπρέι που χρησιμοποιείται για τα έντομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άντρας που είχε στην τσάντα του έξι βόμβες μολότοφ φέρεται ότι ήταν ψυχικά άρρωστος ενώ τα κίνητρά του για την επίθεση παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ της επανάστασης θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου



Σειρά από ιστορικές σημαίες της ελληνικής επανάστασης του 1821 θα παρελάσουν την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ πρόκειται για τις εξής ιστορικές σημαίες-σύμβολα του ελληνικού ηρωισμού:
Σημαία του Ρήγα Φεραίου: Είναι η Σημαία που πρότεινε ο Ρήγας Φεραίος ως σημαία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Απεικονίζει το ρόπαλο του Ηρακλή με τρεις σταυρούς επάνω. Είναι τρίχρωμη, με μαύρο χρώμα στη βάση, που συμβολίζει τον υπέρ πατρίδας και ελευθερίας θάνατο, με λευκό χρώμα στη μέση, που συμβολίζει την αθωότητα, και κόκκινο στην κορυφή, που συμβολίζει την αυτεξουσιότητα του ελληνικού λαού ή κατά άλλους την αυτοκρατορική πορφύρα, την οποία χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας ως ένδυμα πολέμου, καθώς έχει την ιδιότητα να καλύπτει το αίμα που τρέχει από τις πληγές.
Σημαία της Μάνης: Είναι η σημαία που υψώθηκε την 17η Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη. Απεικονίζεται ένας κυανός σταυρός σε λευκό πανί. Άνωθεν του σταυρού αναγράφεται η φράση «ΝΙΚΗ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» και χρησιμοποιείται η λέξη «ΝΙΚΗ» και όχι «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», γιατί η Μάνη ήταν πάντα ελεύθερη. Υπήρξε ανεξάρτητη καθ’ όλη την Τουρκοκρατία, συνώνυμη του τόπου όπου ζουν ελεύθεροι άνθρωποι την περίοδο της δουλείας. Στη βάση του σταυρού αναγράφεται η φράση «ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ», η γνωστή έκφραση των Σπαρτιατισσών όταν ξεπροβόδιζαν τους γιους τους σε πόλεμο.


Σημαία Ύδρας: Είναι η σημαία που ύψωσε ο πλοίαρχος Αντώνιος Οικονόμου το 1821, κατά την κήρυξη της Επαναστάσεως στο νησί.


Σημαία Σπετσών: Είναι η σημαία που ύψωσαν οι κάτοικοι του νησιού κατά την κήρυξη της Επαναστάσεως στις 3 Απριλίου 1821.


Σημαία Ψαρών: Είναι η σημαία που ύψωσαν οι κάτοικοι του νησιού υπό τον Σπετσιώτη πλοίαρχο Γκίκα Τσούπα, κατά την κήρυξη της Επαναστάσεως στο νησί ανήμερα το Πάσχα, 10 Απριλίου 1821.

Οι επαναστατικές σημαίες των τριών ναυτικών νησιών δήλωναν την ακλόνητη πίστη και τη θέληση του σκλαβωμένου Έλληνα για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και είχαν κοινά σύμβολα τον σταυρό, το φίδι, την άγκυρα, το πουλί και το δόρυ, που όλα μαζί επικάθονταν επί της ανεστραμμένης ημισελήνου.
Οι σημαίες των Σπετσών και των Ψαρών έφεραν την επιγραφή «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ», ενώ της Ύδρας έφερε την επιγραφή «Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ». Όλα τα σύμβολα ήταν άμεσα συσχετισμένα με τη Φιλική Εταιρεία.
Ο σταυρός, σύμβολο πίστης και Ορθοδοξίας, συμβόλιζε τη χριστιανοσύνη και τη δικαιοσύνη του Αγώνα.
Η ανεστραμμένη ημισέληνος συμβόλιζε τον ισλαμισμό και την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η επικάθιση του σταυρού επί της ανεστραμμένης ημισελήνου συμβόλιζε την υπεροχή του Χριστιανισμού.
Το δόρυ τη δύναμη των Ελλήνων.
Η κεφαλή του Θεμιστοκλή στη σημαία της Ύδρας υπενθύμιζε τις θριαμβευτικές νίκες των αρχαίων προγόνων.
Η άγκυρα συμβόλιζε την ελπίδα, τις νικηφόρους εκβάσεις των ναυμαχιών, τη σταθερότητα και την επιμονή του αγώνα στους σκοπούς του.
Το φίδι που περιελίσσεται στην άγκυρα συμβόλιζε τη δύναμη του ελληνικού έθνους, τη γνώση και την ιερότητα του σκοπού του.
Οι επιγραφές «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» και «Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ» εξέφραζαν την αποφασιστικότητα του Αγώνα.
Ο οφθαλμός της Θείας Πρόνοιας επάνω αριστερά στη σημαία της Ύδρας έδινε ελπίδα για την επικράτηση των Ελλήνων και τη δίκαιη απόληξη του Αγώνα.
Το γαλανό χρώμα του φόντου των σημαιών της Ύδρας και των Σπετσών συμβόλιζε τη θάλασσα που ήταν συνδεδεμένη με τη ζωή τους.
Το πουλί, κατά κάποιους, είναι περιστέρι που βγαίνει από το στόμα του φιδιού και ήταν σύμβολο της ελευθερίας του Γένους, ενώ κατ’ άλλους είναι κουκουβάγια που συμβολίζει τη φρόνηση στη διεξαγωγή του Αγώνα.
Το κόκκινο πλαίσιο που περιέβαλε το σύνολο συμβόλιζε το αίμα που χύνεται για τον Αγώνα.

Σημαία Κρήτης: Η σημαία που υψώθηκε την 21η Αυγούστου 1866 κατά την έναρξη της Κρητικής Επανάστασης, αποτελώντας κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, σύμβολο ηρωισμού και θυσίας. Η αναγραφόμενη φράση «Ένωσις ή Θάνατος» εξέφραζε, με εμφατικό τρόπο, τον προαιώνιο πόθο του κρητικού λαού για ένωση της μεγαλονήσου με τη μητέρα Ελλάδα.